Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 16:43:20

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SKÂĄD to nagÂłe zainteresowanie nami?  (Przeczytany 58912 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Wilk
Gość
« Odpowiedz #25 : Sierpień 24, 2012, 19:06:05 »

PrzestaĂącie juÂż panikowaĂŚ, oczywiÂście ze to przejÂście nastÂąpi i nikomu kto podj¹³ decyzje o przejÂściu  na poziomie Duszy nic siĂŞ nie stanie, przejdzie. JuÂż pisaÂłam oglÂądaÂłam ten proces , widziaÂłam jak Energie "zwijajÂą" swoje materialne  "wypustki" siebie CzÂłowieka i podnoszÂą go do gĂłry w postaci Âświetlistej iskry na czas dematerializacji ziemi i wyÂłonienia siĂŞ z jej wnĂŞtrza "Starej -Nowej" Ziemi" nastĂŞpnie Ludzie ponownie zachodzÂą na ziemie w postaci Iskry Energii , ktĂłra "rozwija " swoje ciaÂło materialne. Wcale nie bĂŞdziemy identyczni jak teraz , bo nasze wzorce Âżycia odtworzÂą nasze ciaÂła materialne zdrowe , mÂłodsze oraz piĂŞkniejsze. Nowa ziemia IV wymiar to duÂżo wyÂższy potencjaÂł energetycznych moÂżliwoÂści, nie ma potrzeby doÂświadczania na niej kalectwa i wielu uÂłomnoÂści niepeÂłnych wzorcĂłw energetycznych.

Wrócê do tego fantastycznego przekazu przy kolejnym poœcie i napiszê co jest tam œciem¹ i dlaczego tak jest. Zwierzêta przechodz¹ ale nie wszystkie gatunki maj¹ potrzebê ¿ycia w IV wymiarze, bo s¹ stwarzane wy³¹cznie dla III.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. NaprawdĂŞ nasze wzniesienie nie zostaÂło odwoÂłane , ono nastÂąpi, wezmÂą w nim udziaÂł wszyscy , ktĂłrzy tylko podejmÂą takÂą decyzjĂŞ na poziomie Duszy, wszyscy jeszcze nie gotowi energetycznie do tego procesu otrzymajÂą energetycznÂą pomoc.
Jak widziaÂłaÂś ten proces? Wizja? Sen? Ciekawy jestem Chichot Ja nie pamiĂŞtam swoich snĂłw Smutny
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #26 : Sierpień 24, 2012, 20:09:47 »

CaÂła ta historia przypomina nieco kampaniĂŞ wyborczÂą. Obiecujemy Ci.......
Tylko wybierz nas( bo bardzo Ciebie potrzebujemy) poniewa¿ nas bardzo potrzebujesz w tej podró¿y.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Sierpień 24, 2012, 20:22:18 »

Bardzo celnie to uj¹³eÂś >Hiacynt'cie<.  DuÂży uÂśmiech
Ale >Kiara< rĂłwnieÂż ma racjĂŞ.
Rzeczywiœcie wszyscy przejd¹, bo i od wieków/eonów przechodz¹ - problem tylko w tym, ¿e wci¹¿ powracaj¹. i to w³aœnie czeka tych, którzy daj¹ siê mamiÌ, ¿e jeœli podjêli decyzjê, nawet "na poziomie duszy" to ju¿ maj¹ zagwarantowane przejœcie.
Nic bardziej mylnego. Mamy zagwarantowane, Âże nie zostaniemy zdegradowani do niÂższych poziomĂłw, natomiast co do przejÂścia na wyÂższy poziom, to juÂż praca nad sobÂą, duuÂża praca, nie jakieÂś widzimisiĂŞ, czy obiecanki ET/obcych/bytĂłw. MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #28 : Sierpień 24, 2012, 20:30:06 »

. Mamy zagwarantowane, Âże nie zostaniemy zdegradowani do niÂższych poziomĂłw, natomiast co do przejÂścia na wyÂższy poziom, to juÂż praca nad sobÂą, duuÂża praca, nie jakieÂś widzimisiĂŞ, czy obiecanki ET/obcych/bytĂłw.

GWARANTUJESZ?? ty?

a wczoraj pisales inaczej ...

oj, karty powoli odkrywaja sie same.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2012, 20:34:04 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #29 : Sierpień 24, 2012, 20:40:28 »

Nie bylo mnie jakis czas,ale byly to moje obowiazki,jakie chce wykonywac.

Po przeczytaniu wszystkich postow,od pamietnego przekazu,na ktory odpowiedzialam,dalej nie jestem przekonana o co chodzi?
Dalej jest to wyobrazanie sobie przez nas tego co ma byc.Bo akurat w to co ma byc wierze.Tylko wiecie mysle,ze my jestesmy dalej pionkami w tej grze,tak uwazam,ze to jest jakas gra,tylko w tym momencie jestesmy pionkami,bez ktorych zadna roszada sie nie wydarzy.Tak wiec stad to cykanie"nam odpowiedniej wiedzy,zebysmy wiecej w tym momencie nie wiedzieli,bo moze gdybysmy wiedzieli,to by sie wszystko zmienilo.
Wg.mnie ktos chce cos ugrac,pytanie jest tylko co?

Ze jestesmy wazni swiadczy to,ze jestesmy informowani,bo gdybysmy byli nie wazni,tak jak to bylo dotad przez wiele tysiacleci,nikt nie zwracal na nas uwagi.Wzieli co chcieli,baraszkowali w nami,bawili sie,kosztowali zycia w koncu zerujac na naszej niewiedzy zrobili sie bogami i jakos nie odslonili tej zaslony,tylko smiali sie ze maja glupkow do dyspozycji i moga z nimi zrobic co chca!

Halo,Panowie i Panie!Nie tedy droga!
Wiedzieli doskonale,ze przyjdzie taki czas jak teraz,a pomimo to pchali nas w to bagno,w ktorym bylismy!
Co zmienilo sie teraz?
Co takiego zaszlo,ze Panowie musza zgiac kark przed parobkami?

Uwazam,ze dotyczy to calego wszechswiata.Wszystkich istot i planet/a co jak isc to na calosc!/ i stad to cale zamieszanie.Stad ten boom technologiczny w XX wieku,stad te kontakty z wielkimi tego danego czasu.Tylko skoro wiedzieli,bo maja swiadomosc co bedzie,dlaczego stawiali na zle konie?
Dlaczego przypatrywali sie,jak sie nawzajem zabijamy,obojetnie jak,i wtedy nic nie robili.Podnosili swoja wiedze,maja wspaniala technike,ach w ogole czego oni nie maja i teraz,wlasnie teraz wszystko to,nam dadza?

Przepraszam,ale nie wierze w bezinteresownosc!

Kim jestesmy,ze nagle stalismy sie tacy wazni?
Oto jest pytanie.

Kiaro,to co piszesz jest bardzo wazne dla mnie,jestes bardzo madra osoba,tak to ja odbieram.Wiele nowego dowiedzialam sie z Twoich postow.Staram sie zrozumiec wszystko o czym piszesz.Ja jednak chcialabym spojrzec na to nasze przejscie z innego punktu widzenia.Jakiego?Wlasnie takiego jak napisalam.

Pozdrawiam.Greta
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #30 : Sierpień 24, 2012, 20:41:06 »

jak to mĂłwiÂł C.Eastwood- "chcesz gwarancji, kup se pan toster"DuÂży uÂśmiech

"Proroctwo trzecie"
Na koùcu cyklu ka¿dy cz³owiek bêdzie swoim w³asnym sêdzi¹. A kiedy wejdzie do sali luster, ¿eby przeanalizowaÌ wszystko co zrobi³ w ¿yciu zostanie oceniony wed³ug przymiotów, które zdo³a³ rozwin¹Ì w swoim ¿yciu; jego sposób postêpowania dzieù po dniu, jego postêpowanie wobec innych i jego poszanowanie dla naszej Planety. Wszyscy umieszcz¹ siê sami w miejscu odpowiednim do tego, jakimi bêd¹.
http://prisonerofmind.blog.onet.pl/

"nie zostaniemy zdegradowani do niÂższych poziomĂłw"- bo teraz ÂźrĂłdÂło robi wdech.
wracamy UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2012, 20:58:19 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #31 : Sierpień 24, 2012, 20:58:58 »

NiewÂątpliwie z jakichÂś wzglĂŞdĂłw (zupeÂłnie nam,o przepraszam! mi) nie znanych jesteÂśmy niezwykle waÂżni i chyba waÂżne jest podjĂŞcie przez nas decyzji. Absolutnie samodzielnej i stÂąd brak ingerencji oprĂłcz oczywiÂście mamienia...
ByĂŚ moÂże, jak ktoÂś juÂż napisaÂł, jesteÂśmy jakimiÂś komandosami,jednostkÂą specjalnÂą o szczegĂłlnej sile(energii) ktĂłrÂą warto mieĂŚ za sprzymierzeĂąca. Æwiczymy nieÂświadomie  w 3 wymiarze a rzeczywistÂą moc i byĂŚ moÂże szczegĂłlne umiejĂŞtnoÂści w nim nabyte  objawimy po wzniesieniu,uwolnieniu,przemianie,przejÂściu...(*niepotrzebne skreÂśliĂŚ)
east
Gość
« Odpowiedz #32 : Sierpień 24, 2012, 21:39:12 »

Tak widzê ¿e jedni tutaj jest za tym ¿eby JA wypleniÌ a drudzy ¿e nie a ja wam powiem ¿e nie wiem i postanowi³em obserwowaÌ Chichot Bo ma³o jeszcze wiem a nie chcê wysun¹Ì b³êdnych wniosków.
Obserwacja niech zatem stanie siê naturalnym stanem. Resztê zobaczysz wyraŸnie kiedy samo stanie siê oczywiste . Stan obserwacji to œwietny stan, a NIE WIEM to wspania³y punkt wyjœcia. Zawsze to utrzymuj, a nie zb³¹dzisz.

@Kiara
ÂŚwiadomoœÌ  to inaczej JA wcielone w materiĂŞ , ktĂłre prezentuje siebie zaleÂżne  od poziomu osobistego rozwoju. To JA wcielone- ÂŚwiadomoœÌ to nic innego jak Energia osobowoÂściowa , ktĂłra stworzyÂła sobie materialne "ubranko" ciaÂło fizyczne dla doÂświadczania kontaktu z drugÂą takÂą wcielonÂą lub nie wcielonÂą energiÂą.

Podpiê³aœ JA pod ŒwiadomoœÌ tak samo ³atwo, jak to robi¹ wszyscy inni i ka¿dy ka¿demu od dziecka. Bezrefleksyjnie.

Przykre to jest ,ale pozostajesz dalej podpiêta pod myœlowy implant, który steruje energi¹ w Kiarze. Ka¿e Ci jechaÌ do odleg³ych miejsc - jedziesz. Ka¿¹ stan¹Ì gdzieœ - stajesz. Oczywiœcie Ty twierdzisz, ¿e odczuwasz sercem i¿ tak nale¿y. Mo¿liwe, ¿e "oni" maj¹ nawet Twoje serce.
Ale spokojnie, weryfikacja , a wraz z niÂą odciĂŞcie jest juÂż blisko.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2012, 21:49:49 wysłane przez east » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #33 : Sierpień 24, 2012, 21:48:55 »

No có¿ jak zwykle zaczynaj¹ siê podzia³y i ka¿dy siê okopuje siê przy koncepcji, która mu pasuje.
To co napisaÂłem nie jest panikowaniem, tylko bardzo realnym spojrzeniem z poziomu 3W, oczywiÂście maÂło to ma wspĂłlnego z "duchowoÂściÂą", ale jest absolutnie rzeczywiste w 3W.
RozpatrujÂąc "okopy" z jednej strony mamy chyba juÂż z kilkadziesiÂąt wizji i przepowiedni osĂłb powszechnie znanych i nie o przejÂściu typu "3 dni ciemnoÂści" tak jak wizji Kiary, mĂłwimy o typie, niewaÂżne czy 3 dni, czy 3 sekundy.
Drugi potĂŞÂżny obĂłz to przejÂście ewolucyjne, powolne, krĂłtko mĂłwiÂąc tu na 21.12 przewidziano praktycznie tylko zmianĂŞ percepcji, a co za tym idzie ÂświadomoÂści w wyniku czegoÂś rĂłwnieÂż bliÂżej nieokreÂślonego.
Jest grupa katastrofistrów, choÌ dla niektórych katastrofy przesuniêto w czasie (oczywiœcie w przysz³oœÌ).
No i jest grupa sceptykĂłw, ktĂłrzy nie oczekujÂą zmian, a jeÂżeli to fizycznych, politycznych itp.
PozostaÂłe 9? % nic nie wie.
Na to wszystko nakÂłada siĂŞ "bĂŞbnienie" naszych "braci i siĂłstr" z GFOL, a moÂże w wielu przypadkach z amerykaĂąskiej NSA.
Ten przekaz wstawiÂłem w zasadzie prowokacyjnie, bo przekazy GFOL wstawiam niezmiernie rzadko, wÂłaÂściwie, tylko te najbardziej "szokujÂące", jak darmowe elektrownie domowe (to juÂż we wrzeÂśniu!) itp.
Trzy pierwsze grupy przyjmujÂą za pewnik dziaÂłanie energii zewnĂŞtrznych, niewaÂżne w jakiej formie.
Jedni  wymagajÂą ciĂŞÂżkiej pracy, a inni tylko godnego Âżycia.
ZrobiÂłem ten skrĂłcony przeglÂąd dla ogĂłlnej oceny sytuacji.
OczywiÂście kaÂżdy wybiera sam, gdzie chce byĂŚ i co chce robiĂŚ.
Decyzja duszy i kontrakty duszy to duÂży temat chyba na inny topic.
Ja osobiÂście uwaÂżam, Âże kaÂżda komplikacja, zwÂłaszcza duÂża sÂłuÂży do przesÂłaniania celu, a nie jego odkrywania. Dla mnie StwĂłrca jest absolutnÂą prostotÂą.
Greto, tobie jeszcze raz odpowiem krótko. W 3w mamy dualnoœÌ i ocena zdarzeù z naszego punktu widzenia mo¿e nie byÌ kompletna i moim zdaniem nie jest.
Ca³y nasz wszechœwiat ma siê wznieœÌ, czyli wszyscy awansuj¹ o jeden z¹bek wy¿ej. Ale to my zaczynamy ten "show", bez nas nie dadz¹ rady, nie wiem sk¹d to wynika, ale lata tego wszystkiego du¿o, wszyscy chc¹ "zobaczyÌ" ten pocz¹tek. Naprawdê nie jestem przekonany, ¿e zgodnie z oœwiadczeniami Ashtar i GFOL ciemnych nie ma w tym rejonie galaktyki.
Tyle na teraz, bo pisanie idzie mi wolno.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2012, 21:49:22 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Sierpień 24, 2012, 22:15:00 »

WydzieliÂłem ten wÂątek, jako osobny, bo choĂŚ te zagadnienia byÂły juÂż poruszane, to zagubiÂły siĂŞ w "morzu" postĂłw i tematĂłw.
Od siebie dodam, Âże od tego postu >>, w innym wÂątku moÂżna siĂŞ cokolwiek wiĂŞcej dowiedzieĂŚ.  DuÂży uÂśmiech

Laguna__
Gość
« Odpowiedz #35 : Sierpień 24, 2012, 22:20:05 »

Chyba nie ma sensu  zadzierac glowy , aby patrzec w niebo.
Warto obserwowac samego siebie i kierowac sie w glab siebie
Obecnie nastapilo odblokowanie czakry ziemi -3 oka ,( w srode) ,moze warto zastanowic sie jak czuliscie sie w srode?

Wszystkie czakry ziemi pracuja na bardzo duzych obrotach , zwlaszcza te blokowane najmocniej.

W zeszlym tygodniu bardzo intensywnie pracowaly czakry , serca oraz czakra przyjemnosci i podstawy .

To co w nas to i w ziemi .
ciekawe obserwacje -polecam obserwowac siebie i porownywac to- z tym co dzieje sie na ziemi.
Zobaczymy wtedy prawdziwy fenomen natury oraz poczujemy  jaka mala czastka jestesmy , a jednoczenie jakze duza.
Ja juz nawet nie czytam przekazow , dla mnie to strata czasu i jak pisze Kiara odciaganie od naszego rozwoju duchowego.
pozdrawiam wszystkich
arteq
Gość
« Odpowiedz #36 : Sierpień 24, 2012, 23:00:11 »

faÂłszywi prorocy, faÂłszywi prorocy - ale to ju z byÂło sygnalizowane prawie 2000 lat temu, wiĂŞc po co to zdziwienie?
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #37 : Sierpień 25, 2012, 06:29:15 »

SprĂłbujĂŞ naszkicowaĂŚ teraz bardziej pozytywny scenariusz  owego przejÂścia-wzniesienia ktĂłrego oczekujemy a raczej uczestnictwa w nim wszelkich bytĂłw ,istot z innych wymiarĂłw.
OglÂądaÂłem kiedyÂś program przyrodniczy o pewnym gatunku ptakĂłw. Ptaki te budujÂą gniazda w dziuplach wydr¹¿onych w drzewach na duÂżej wysokoÂści nad ziemiÂą. WychowujÂą tam pisklĂŞta i oczywiÂście w pewnym momencie pisklĂŞta wylatujÂą z gniazda. Spektakl owej prĂłby lotu jest ciekawy o tyle Âże mÂłode ptaki nie majÂą szansy na wiĂŞcej niÂż jednÂą prĂłbĂŞ. Albo polecÂą  albo spadnÂą na ziemiĂŞ i zginÂą od razu( ewentualnie za chwilĂŞ w zĂŞbach,szponach jakiegoÂś drapieÂżnika). Do gniazda nie ma powrotu a przed lotem nie ma warunkĂłw do ĂŚwiczeĂą jest to zatem moment decydujÂący. Wszystkie mÂłode wylatujÂą jednoczeÂśnie na znak rodzicĂłw a nie jak siĂŞ tam ktĂłre czuje. TrochĂŞ analogiczna sytuacja do naszej gdzie bez wzglĂŞdu na stopieĂą rozwoju duchowego,emocjonalnego ,ÂświadomoÂściowego mamy podobno doÂświadczyĂŚ wzniesienia,ujawnienia,oÂświecenia,przejÂścia czy jak tam zwaÂł...
Obserwatorzy, byĂŚ moÂże niektĂłrzy rzeczywiÂście nam Âżyczliwi, czekajÂą na tĂŞ chwilĂŞ gdy zaczniemy "wyfruwaĂŚ" z naszego gniazda. Tak jak w przyrodzie ingerencja nie jest w takim momencie wskazana bo wszystko musi odbywaĂŚ siĂŞ zgodnie z prawami natury (stworzenia) ale obserwacja procesu moÂże byĂŚ okazjÂą do wspaniaÂłych przeÂżyĂŚ dla "kibicĂłw" przypominajÂących sobie swĂłj wÂłasny pierwszy samodzielny lot....
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 07:11:52 wysłane przez hiacynt » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #38 : Sierpień 25, 2012, 07:42:30 »

Oglądałem kiedyś program przyrodniczy o pewnym gatunku ptaków. Ptaki te budują gniazda w dziuplach wydrążonych w drzewach na dużej wysokości nad ziemią. Wychowują tam pisklęta i oczywiście w pewnym momencie pisklęta wylatują z gniazda. Spektakl owej próby lotu jest ciekawy o tyle że młode ptaki nie mają szansy na więcej niż jedną próbę. Albo polecą  albo spadną na ziemię i zginą od razu( ewentualnie za chwilę w zębach,szponach jakiegoś drapieżnika).

Ogladalam ten sam film o ktorym piszesz , sila rzeczy zrobil na mnie

wrazenie , zmusil  do zastanowienia sie nad sila natury.

To tak jak z nauka jazdy samochodem , ktos moze wyjasnic Ci zasade

obslugi jednak jezdzic trzeba nauczyc   sie samemu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 08:42:21 wysłane przez Laguna__ » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #39 : Sierpień 25, 2012, 08:38:20 »

Ziemia nie jest maÂło znaczÂącÂą grudkÂą materii na peryferiach galaktyki.

Wszystko, co siê na niej dzieje jest g³êboko powi¹zane z innymi œwiatami.

Wydarzenia na Ziemi wp³ywaj¹ na przesz³oœÌ i przysz³oœÌ wielu cywilizacji.

Dlatego tak liczne cywilizacje zabiegajÂą o to, Âżeby mieĂŚ na nadchodzÂące zmiany wpÂływ.
http://www.fioletowyplomien.com/swiatloducha3

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #40 : Sierpień 25, 2012, 08:52:15 »

Tak, songo, to jest logiczne. PrzyjmujÂąc koncepcjĂŞ czasu choĂŚby podobnÂą do tej, ktĂłrÂą "lansujÂą" wierni Towarzysze w Manuskrypcie Przetrwania to wszystko tÂłumaczy, takÂże powiedzenie Kasjopean: "jesteÂśmy wami z przyszÂłoÂści". Istniejemy w oceanie zdarzeĂą, tylko na dziÂś nie potrafimy przemieszczaĂŚ siĂŞ miĂŞdzy nimi. Pozostaje druga kwestia, nie mniej zasadnicza: Wszystko jest ze sobÂą powiÂązane i moÂżemy do koĂąca Âżycia tylko dyskutowaĂŚ jak to wyglÂąda, czy bezpoÂśrednio, czy poÂśrednio przez ÂŹrĂłdÂło.
W tym kontekÂście nie powinny nikogo dziwiĂŚ sformuÂłowania zarĂłwno galaktycznych, jak i niebiaĂąskich, Âże wszyscy jesteÂśmy JEDNOÂŚCIÂĄ. I to jest wszystko co jest.
¯eby nie by³o niejasnoœci, nie twierdzê, ¿e jesteœmy bezkszta³tn¹ mas¹, w oceanie ka¿dy ma swoj¹ to¿samoœÌ!

greta
Gość
« Odpowiedz #41 : Sierpień 25, 2012, 09:00:11 »

Skad oni to wiedza?

Dalej troche s.f.
Jestesmy w kieszeni,bo ktos te kulke pn.ziemia wrzucil do kieszeni.Jest ciemno."Latarka" zapala sie w zaleznosci w jakim polozeniu jestesmy,raz na dluzej,raz na krocej.Wszyscy sie do tego przyzwyczaili.
Nagle okazuje sie,ze ten kto trzyma reke w kieszeni,bawi sie ta kulka i ona przesuwa sie ku wyjsciu.Zaczyna sie robic coraz jasniej.

Drobne "zyjatka",ktore sa na tej kulce,zaczynaja doswiadczac czegos innego.Sami nie wiedza co sie dzieje,czuja jeszcze te reke,ktora bawi sie kulka,ale czuja tez,ze wkrotce to sie zmieni.Byc moze reka wysunie sie wreszcie a wraz z nia i "kulka"?

Nie wiedza one tylko,co bedzie pozniej.Czy kulka spadnie i gdzie?
Czy moze,ta dlon polozy ja na jakims stole,gdzie bedzie bezpieczna?
A moze pofrunie jak balonik,wyzej i wyzej?

Coz.Nadzieja jest tym,co trzyma ich przy zyciu.
Wierza,ze bedzie dobrze tam,gdzies,gdzie nie ma juz "latarki" oswietlajacej ciemnosci,bo na wiecznosc zagosci swiatlo,i bedzie cieplutko i milo.Wszyscy beda sie kochac i radowac.Nie beda juz myslec o rece,ktora wepchnela ich do kieszeni,a pozniej znowu ja wyjela,bo znudzila jej sie zabawa.

Nadzieja...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #42 : Sierpień 25, 2012, 09:41:54 »

AleÂż tak blu... cywilizacje usiÂłujÂące pomĂłc lub zablokowaĂŚ CzÂłowieka na ziemi sÂą nami z przyszÂłoÂści, o tym fakcie ja tez juÂż kilkakrotnie pisaÂłam.
Poniewa¿ s¹ dwa rody o bardzo ro¿nym systemie wartoœci i ro¿nych wizjach opcji przysz³oœÌ nie tylko ziemskiej ale i komicznej zatem powsta³y olbrzymie sprzecznoœci prowadz¹ce bardzo czêsto do tragicznych i okrutnych wojen.
"Siewcy Âżycia" w kosmosie zbudowali ziemiĂŞ jako najwiĂŞkszÂą i najwspanialszÂą  szko³ê rozwoju duchowego dla wszystkich Energii -Dusz chcÂących dokonywaĂŚ  osobistego rozwoju i staĂŚ siĂŞ w przyszÂłoÂści nowymi siewcami Âżycia. A to wymagaÂło nie ingerencji bezpoÂśredniej  w ewolucjĂŞ ziemskiego Âżycia , bowiem miaÂła ona dokonywaĂŚ siĂŞ naturalnie w rytmie ÂżyjÂących na niej Ludzi. 
Wiedza na ziemi by³a przekazywana bezpoœrednio przez wzorce z pola morfogenetycznego , kontakt bezpoœredni nastêpowa³ tylko wówczas gdy nale¿a³o wesprzeÌ wiedz¹ czy inspiracj¹ LudzkoœÌ.
Zachowana byÂła akceptacja wolnostojeĂąstwa CzÂłowieka i rytmu jego rozwoju. Jednak  gdy ziemia zostaÂła czasowo przekazana ( stworzono obecnÂą na pierwotnej by mogÂły zaistnieĂŚ wÂłaÂściwe warunki Âżycia dla grupy Energii-Dusz o duÂżo niÂższej wibracji - poziomie rozwoju uczuĂŚ nie mogÂącej jeszcze  ÂżyĂŚ w warunkach pierwotnej ziemi z powodu zbyt wysokiej wibracji na niej) rozpocz¹³ siĂŞ dÂługi cykl nauki i wzrostu duchowego ( technologiczny oni posiadali bardzo dobry) by otworzyĂŚ serca i korzystaĂŚ , a nie wykorzystywaĂŚ poznane technologie.

To bardzo d³uga opowieœÌ o wielu tragediach spowodowanych egoizmem tych Dusz z braku rozwiniêtych uczuÌ. D³uga walka o w³adzê , materie i autorytety , czyli tak naprawdê o z³udzenia , która trwa do dzisiaj.

Zawsze ci Ludzie na ziemi otrzymywali pomoc i wsparcie  w roÂżnych  formach swoich braci z drugiego rodu , ale wiedza ta byÂła ukrywana , wykorzystywana do wÂładzy przez pewne elity i niszczona lub niepeÂłna albo przekrĂŞcona rozpowszechniana , by LudzkoœÌ nie mogÂła dziĂŞki niej dokonaĂŚ rozwoju osobistego.
Nic nie moÂżna byÂło zrobiĂŚ dopĂłki gatunek sam  sobie nie otworzyÂł ÂświadomoÂści rozwojowej na poziomie zrozumienia sytuacji i chĂŞci uwolnienia siĂŞ z niej.  Ta pora po raz kolejny nadeszÂła w naszych czasach z tego powodu pojawiÂły siĂŞ na ziemi ( przez wcielenia) Energie z drugiego rodu by wesprzeĂŚ sobÂą i swoim dziaÂłaniem proces wzrostu wibracji na ziemi i otwierania siĂŞ pĂłl wiedzy pierwotnej ,a nie tej zmanipulowanej.

Ale obecni wÂładcy ziemi uwikÂłani w uzaleÂżnienia od swoich sÂłaboÂści rĂłwnieÂż rozpoczĂŞli ostrÂą  walkĂŞ o zatrzymanie tego procesu i zablokowanie caÂłej ewolucji kosmicznej. Z tego powodu ta masa przeró¿nych przekazĂłw z ktĂłrych bardzo duÂża czeœÌ jest z ziemi , to wykorzystanie wiedzy ktĂłrÂą moÂżna manipulowaĂŚ mĂłzg i sterowaĂŚ na odlegÂłoœÌ myÂślami CzÂłowieka , co za ró¿nica z jakiej odlegÂłoÂści?
I czy s¹ to przekazy bezpoœrednie do mózgu , czy poœrednie przez ksi¹¿ki , muzykê, obrazy malowane i filmy, rodzaj jedzenia , leków czy rozpylane œwiùstwa w powietrzu?
W³adcy technologii wykorzystuj¹ wszystko co siê da , tworz¹c wiry przeciwne do ruchu zegara by œci¹gaÌ ludzkoœÌ i ziemiê w dól blokuj¹c jej wzniesienie.
To jest ca³y czas olbrzymia walka ( tym razem nie bezpoœrednio tworz¹ca kataklizm niszcz¹cy ca³¹ cywilizacjê ziemsk¹ jak poprzednie), tak dzieje siê teraz.

PoniewaÂż jest to czas ostateczny , czyli decydujÂący o tym ktĂłrej  z opcji bĂŞdzie podlegaĂŚ ziemia i ludzkie losy , a zarazem byĂŚ albo juÂż nigdy wiĂŞcej nie byĂŚ na ziemi opcji III wymiarowej stÂąd te przejawy tak wielkiego zainteresowania LudÂźmi.
WczeÂśniej gdy nie byÂło "zagroÂżenia" utraty swoich niewolnikĂłw i wÂładzy nad nimi nie byÂło potrzeby ujawniaĂŚ siĂŞ z tymi przekazami.
S³u¿¹ one przekierowaniu uwagi i podpiêciu ludzi pod now¹ okrutn¹ opcjê ich wegetacji , która jest w finale wyboru ich opcji dobrowolnie ale poprzez fa³szywe informacje.
Istnieje wiele ostrze¿eù przed tymi galaktycznymi przeró¿nej maœci i s¹ one jak najbardziej uzasadnione. Jednak Cz³owiek prowadzony przez drug¹ opcje w kierunku osobistego wyczuwania i odró¿niania podstêpu , budzi swoj¹ intuicjê idzie za g³osem serca i omija efektywnie wiele pu³apek.

W³aœciwie dla ca³okszta³tu ludzkiej cywilizacji nie ma ju¿ ¿adnych zagro¿eù, dokona³a ona wyboru wejœcia w IV wymiar i to siê dzieje nieodwo³alnie. Ale istnieje jeszcze walka o grupy dusz oraz pojedyncze dusze , które da siê uwieŸÌ w zamkniêtym III wymiarze i nadal wykorzystywaÌ jako niewolników.

I to tyle.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #43 : Sierpień 25, 2012, 10:50:31 »

W porz¹dku, przyjmujê to i myœlê podobnie, ale chcia³em zwróciÌ uwagê na ten "ogó³", na dziœ fizycznie nieœwiadomy.
JeÂśli o przejÂściu decyduje wybĂłr duszy, to oni nie majÂą nic do zrobienia, bo i tak go nie znajÂą.
JeÂśli ma decydowaĂŚ wybĂłr fizyczny - czy galaktyczni ( lub przebieraĂący udajÂący niebiaĂąskich), ktĂłrzy jak widaĂŚ majÂą nieograniczony dostĂŞp informacyjny - czy "niebiaĂąscy", czyli wÂłasny rozwĂłj "do wnĂŞtrza" - to na dzisiaj "jest jak jest" i wizja 30% zbawionych z apokalipsy wyglÂąda bardzo optymistycznie, bo do 30% obudzonych i pracujÂących nad sobÂą to jeszcze daleko, nawet jeÂśli uwzglĂŞdniĂŚ syntetyki w/g twojej oceny.
Bez czegoÂś naprawdĂŞ spektakularnego o zasiĂŞgu globalnym nie ma co marzyĂŚ o masowym "przebudzeniu".
W uk³adzie œwiadomego wyboru w 3W i pracy nad sob¹ "Wzniesienie" dotyczy³oby naprawdê elitarnej grupy osób. Coœ mi tu nie gra, przynajmniej na razie. Po co tylu ich lata (bo lata, to siê zwiêkszy³o wielokrotnie), skoro i tak absolutn¹ wiêkszoœÌ trzymaj¹ w garœci? A jak widaÌ praca nad rozwojem (duchowym), uczuÌ, czy wibracji, jak by to nie nazwaÌ wcale taka zaraŸliwa nie jest. Gdzie sens takiego nat³oku?

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #44 : Sierpień 25, 2012, 11:12:23 »

hiacynt cyt

SprĂłbujĂŞ naszkicowaĂŚ teraz bardziej pozytywny scenariusz  owego przejÂścia-wzniesienia ktĂłrego oczekujemy a raczej uczestnictwa w nim wszelkich bytĂłw ,istot z innych wymiarĂłw.
OglÂądaÂłem kiedyÂś program przyrodniczy o pewnym gatunku ptakĂłw. Ptaki te budujÂą gniazda w dziuplach wydr¹¿onych w drzewach na duÂżej wysokoÂści nad ziemiÂą. WychowujÂą tam pisklĂŞta i oczywiÂście w pewnym momencie pisklĂŞta wylatujÂą z gniazda. Spektakl owej prĂłby lotu jest ciekawy o tyle Âże mÂłode ptaki nie majÂą szansy na wiĂŞcej niÂż jednÂą prĂłbĂŞ. Albo polecÂą  albo spadnÂą na ziemiĂŞ i zginÂą od razu( ewentualnie za chwilĂŞ w zĂŞbach,szponach jakiegoÂś drapieÂżnika). Do gniazda nie ma powrotu a przed lotem nie ma warunkĂłw do ĂŚwiczeĂą jest to zatem moment decydujÂący. Wszystkie mÂłode wylatujÂą jednoczeÂśnie na znak rodzicĂłw a nie jak siĂŞ tam ktĂłre czuje. TrochĂŞ analogiczna sytuacja do naszej gdzie bez wzglĂŞdu na stopieĂą rozwoju duchowego,emocjonalnego ,ÂświadomoÂściowego mamy podobno doÂświadczyĂŚ wzniesienia,ujawnienia,oÂświecenia,przejÂścia czy jak tam zwaÂł...
Obserwatorzy, byĂŚ moÂże niektĂłrzy rzeczywiÂście nam Âżyczliwi, czekajÂą na tĂŞ chwilĂŞ gdy zaczniemy "wyfruwaĂŚ" z naszego gniazda. Tak jak w przyrodzie ingerencja nie jest w takim momencie wskazana bo wszystko musi odbywaĂŚ siĂŞ zgodnie z prawami natury (stworzenia) ale obserwacja procesu moÂże byĂŚ okazjÂą do wspaniaÂłych przeÂżyĂŚ dla "kibicĂłw" przypominajÂących sobie swĂłj wÂłasny pierwszy samodzielny lot....

oby to nie byl lot nad kukulczym gniazdem - "tunel 4 wymiaru".

greta cyt

Nie wiedza one tylko,co bedzie pozniej.Czy kulka spadnie i gdzie?
Czy moze,ta dlon polozy ja na jakims stole,gdzie bedzie bezpieczna?

oby tylko nie byl to stol "operacyjny".

Pisalam na poczatku watku o bialych fartuchach. Tak wyglada "Przedsiebiorstwo turystyczne Charon & s-ka z ograniczona odp."  MrugniĂŞcie

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Sierpień 25, 2012, 11:17:05 »

to jeszcze fragment z w/w art.

System iluzji to program inteligentny. Ka¿dy usuniêty element jest natychmiast zastêpowany przez nowy, zmodyfikowany. Usuniêcie nawet bardzo wielu elementów jednoczeœnie powoduje ich natychmiastowe zast¹pienie inn¹ wersj¹. Jedyna mo¿liwoœÌ zmiany to ca³kowita likwidacja systemu iluzji.

Zmiany ³agodne, powolne i stopniowe, oznaczaj¹ w praktyce wy³¹cznie jedno:

Brak zmian!

Czy zmiany mogÂą byĂŚ Âłagodne?

O nie, nie proÂście o zmiany Âłagodne!

Niechaj bĂŞdÂą Âłagodne w swej burzliwoÂści,

Przede wszystkim jednak niech bĂŞdÂą skuteczne!

ZadrÂży Ziemia,

WystÂąpiÂą z brzegĂłw oceany,

ZmyjÂą Âślady ucisku i bezprawia.

To nic,

To porĂłd...

Ziemia wie, Âże juÂż czas.

Nie powstrzymujcie jej!

Otoczcie jÂą swÂą miÂłoÂściÂą i ÂłagodnoÂściÂą,

Jednak to co siĂŞ ma wydarzyĂŚ,

Niech siĂŞ wydarzy do koĂąca.

potrzebna jest duÂża iskra, ktĂłra rozpocznie proces, ale co to bĂŞdzie..?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 11:18:20 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #46 : Sierpień 25, 2012, 11:24:22 »

blu cyt

W ukÂładzie Âświadomego wyboru w 3W i pracy nad sobÂą "Wzniesienie" dotyczyÂłoby naprawdĂŞ elitarnej grupy osĂłb.

Gdy Ty blu uprawialbys ogrodek, i nadszedlby czas zbiorow, to nie oddzielilbys zdrowego ziarna od chorego?
I co w tym dziwnego. Powrot do matrycy idealnej. Tyle o tym piszecie, a wciaz nie potraficie zrozumiec, ze to "Wzniesienie" to wlasnie selekcja.

greta pyta w tytule watku skad to nagle zainteresowanie...hmmm jakie nagle, wypuscili linie produkcyjna, testowali, eksperymentowali, i wybieraja najlepsze okazy.

ptak
Gość
« Odpowiedz #47 : Sierpień 25, 2012, 12:16:30 »

Cytat: Kiara
W³adcy technologii wykorzystuj¹ wszystko co siê da , tworz¹c wiry przeciwne do ruchu zegara by œci¹gaÌ ludzkoœÌ i ziemiê w dól blokuj¹c jej wzniesienie.

Kiaro, Ziemia jest w ukÂładzie sÂłonecznym constans. Nie moÂżna zmieniĂŚ jej orbity,
bo grozi to unicestwieniem Âżycia. Nie moÂżna tego zrobiĂŚ rĂłwnieÂż z UkÂładem SÂłonecznym, bo jest
integralnÂą czĂŞÂściÂą galaktyki i ma w niej swoje miejsce. To samo tyczy galaktyki.

O jakim wiĂŞc wzniesieniu mĂłwimy? Chyba jedynie o symbolicznym, tzn wzniesieniu ÂświadomoÂści ludzkiej.
I co za tym idzie stworzeniu innych, lepszych warunkĂłw do bytowania. Tak sÂądzĂŞ.

Ale fantazja ludzka nie ma granic. RĂłwnieÂż podatnoœÌ na cudze projekcje.  MrugniĂŞcie
SiĂŞ zobaczy niedÂługo… czy Ziemi wyrosnÂą skrzydÂła...  Chichot

Ups, zapomniaÂłam, Âże to z jÂądra starej Ziemi  ma wyleŸÌ nowa i siĂŞ naÂłoÂżyĂŚ... czyli nici ze skrzydeÂł?  DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Sierpień 25, 2012, 12:33:00 »

Cytat: Greta
Co zmienilo sie teraz?
Co takiego zaszlo,ze Panowie musza zgiac kark przed parobkami?

Hm, oni nie zginajÂą siĂŞ przed nami, ale teÂż nabrali do nas wiĂŞkszego szacunku. SkÂąd to wynika i dlaczego akurat teraz?
Tak sobie kontemplujĂŞ  MrugniĂŞcie Chichot (na szczĂŞÂście jeszcze siĂŞ nie popluÂłem), Âże jest to wynikiem naszego wzrostu duchowego. WczeÂśniej, w zamierzchÂłych czasach, gdy byliÂśmy duÂżo bardziej rozwiniĂŞci cywilizacyjnie i duchowo, mieli nas oni w g³êbokim powaÂżaniu i skutecznie sprowadzili nas do roli prymitywnych roboli. Jednak ten prymityw, choĂŚ bardzo ograbiony z wszelkich, naturalnie naleÂżnych mu praw i przywilejĂłw miaÂł czelnoœÌ i si³ê dÂźwign¹Ì siĂŞ z poziomu parteru na rĂłwne nogi, a do tego jeszcze dumnie patrzy w gĂłrĂŞ. ChoĂŚ jeszcze nie wszyscy (mĂłwiĂŞ o ludzkoÂści) tak siĂŞ wyprostowali, to wystarczajÂąca nas iloœÌ, by oni to docenili - i przyznaĂŚ naleÂży, Âże doceniajÂą, choĂŚ nie odpuszczÂą, pĂłki nie zakoĂączy siĂŞ ten akt.
Nasza s³aboœÌ jest nasz¹ si³¹ i to im imponuje. Du¿y uœmiech
Tak mniej wiĂŞcej to sobie wyobraÂżam. DuÂży uÂśmiech

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #49 : Sierpień 25, 2012, 13:31:59 »

AleÂż ptaku, skrzydeÂłka to majÂą tylko ptaki, motyle i inne robale oraz always. Gdzie tam Ziemia ze skrzydeÂłkami?
Czy Wzniesienie bĂŞdzie symboliczne? Raczej nie, nawet jeÂśli skoĂączyÂłoby siĂŞ tylko na tym co piszesz: zmianie percepcji i rozszerzeniu ÂświadomoÂści, to i tak bardzo duÂżo. I w zasadzie niewaÂżne jaka metodÂą, czy bĂŞdziemy siĂŞ zwijaĂŚ w iskrĂŞ, a potem rozwijaĂŚ, czy nas coÂś innego przywali super energiÂą.
Czy astronomiczne zmiany sÂą moÂżliwe? Wszystko na to wskazuje, Âże tak, ziemia ponoĂŚ miaÂła inne nachylenie i parametry orbity niegdyÂś. Co mogÂłoby je spowodowaĂŚ bez zagÂłady Âżycia to inny temat.
A w ogĂłle nie moÂżemy tÂłumiĂŚ fantazji, bo staniemy w miejscu. Zobacz jakÂą reakcjĂŞ spowodowaÂł "fantazyjny" przekaz.
JeÂżeli prawdÂą jest gÂłoszony powszechnie poglÂąd, Âże "Wzniesieniem" jest podniesieniem (skokowym) czĂŞstotliwoÂści wibracji (wszystkiego), to z technicznego punktu widzenia zmiany mogÂą byĂŚ niewyobraÂżalne. Poza tym juÂż chyba odeszliÂśmy od poglÂądu, Âże jesteÂśmy jedyni we wszechÂświecie i gdy do tego doÂłoÂżymy, Âże istnieje wiĂŞcej niÂż jeden wymiar fizyczny, ktĂłry znamy,  to moÂżliwoÂści przestajÂą byĂŚ ograniczone. WiĂŞc wypijmy za fantazjĂŞ, na zdrowie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 13:33:21 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: