blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 02, 2012, 10:49:47 » |
|
Ci±g dalszy...
WIEK PIEK£A NA ZIEMI Jest to czas globalnej ciemnej nocy duszy - choæ by³oby to do¶æ myl±ce, aby bezczelnie za³o¿yæ, ¿e dopiero niedawno siê rozpocz±³. Wiele z ostatnich kilkuset lat czasu mog³oby byæ rozumiane jako wiek piek³a na ziemi. I by³o okrucieñstwo przed tym czasem, jak równie¿, w du¿ych ilo¶ciach. To jest gobelin do¶wiadczenia w trzeciej gêsto¶ci. On jest dok³adnie obrobiony przez rêce Stwórcy. Te chwile bólu i cierpienia nie mog± podwa¿yæ tego, kim naprawdê jeste¶, g³êboko w sobie. JESTE¦ PIÊKN¡ OSOB¡ Wiêc pozwól mi byæ klarownym, mówi±c, ¿e jeste¶ piêkn± osob±. Ja¶niej±ca chwa³a duszy jest ³atwo widoczna dla mnie - gdy¿ te s³owa, dostarczaj± probierza, który marszczy jezioro umys³u, gdy ich s³uchasz. Jeste¶ w pe³ni zdolny do realizacji obietnic okre¶lonych przez tych nauczycieli, mistrzów, którzy prze¿ywali opowie¶ci waszej historii z czym¶ znacznie g³êbszym ni¿ wiêkszo¶æ z was mo¿e ³atwo odnale¼æ w sobie. Jednak w okresie poszukiwañ, Ci, którzy staraj± siê na¶ladowaæ my¶li i nauki wielkich mistrzów znajduj± siebie unikalnymi rzemie¶lnikami. To jest ofiara mi³o¶ci, do siebie, przez siebie, która rozbija mury iluzji, w którym chcieliby¶cie innych uznaæ jako oddzielonych od was. Ta zdolno¶æ do prze³amania pozornej polaryzacji miêdzy podmiotem i przedmiotem, miêdzy form± i bez formy, miêdzy skoñczonym i nieskoñczonym, jest ca³kowicie wykonalna. CZY DOCENIANE SIEBIE? Pomy¶l o tym, kim naprawdê jeste¶. Czy doceniasz siebie? Pytanie to mo¿e byæ zwodnicze, mo¿e nie? Czy doceniasz swoj± Ja¼ñ? Bo w rêcznie wykonanej skoñczono¶ci postrzegalnego wszech¶wiata, wszystkie te elementy, które siê manifestuj± s± z, s± dla i przez Ja. JEST TYLKO TO¯SAMO¦Æ Jest tylko to¿samo¶æ. Kaskadowa natura rzeczywisto¶ci jest twoja, aby j± spostrzec, kiedy otworzysz swój umys³ na mo¿liwo¶ci - i nie jeste¶ ograniczony przez ograniczenia, które cia³o pozornie nak³ada na ¶wiadomo¶æ i do¶wiadczenia. Mo¿emy to porównaæ do rozwijania siê tysiêcy p³atków lotosu, który znajduje siê w tobie. Gdzie ka¿dy z p³atków mo¿e byæ traktowany jako punkt po³±czenia z jak±¶ wiêksz± matryc± rzeczywisto¶ci. Drobne w±tki iluzji, które s± tkane razem w ko³drê ¶wiadomo¶ci ust±pi± umiejêtno¶ci postrzegania lasu zamiast drzew. Choæ te w±tki istniej±, one istniej± w kontinuum, gdzie wszystkie do¶wiadczenia s± zlokalizowane w punktach w czasie. Ale naprawdê, poniewa¿ nie istniej± ¿adne punkty w czasie, mo¿e byæ tylko To¿samo¶æ. TWOJA ¦WIADOMO¦Æ STWORZY£A WSZECH¦WIAT ¦wiadomo¶æ - twoja ¶wiadomo¶æ – to jest to, co stworzy³o wszech¶wiat. To mo¿e wydawaæ siê niemo¿liwe. To mo¿e wydawaæ siê niedorzeczne. A jednak zwi±zek miêdzy ¶wiadomo¶ci± a materi± fizyczn± jest ju¿ naukowo udowodniony i ustalony. Nie musisz szukaæ zbyt daleko, by zobaczyæ, kim siê staniesz, gdy obejmiesz to, kim w³a¶nie jeste¶. Odpowied¼ jest w b³êkitnym niebie. Puszyste bia³e chmury. Bryza, gdy unosi li¶cie drzew. Skrzyd³a ptaków, gdy one zapalaj± siê (b³yskaj±) dla nieba. P³ywanie ryb w strumieniach, gdy ¶lizgaj± na g³adkich g³azach, z³o¿onych przez lodowce, które przemieszcza³y siê po cudownej powierzchni waszej planety w dynamice kataklizmów czasu. PRZESKOK Z KONTINUUM CZASU W NIE¦MIERTELN¡ JEDNO¦Æ Wszystkie te zdarzenia wystêpuj± w nie¶miertelnej JEDNO¦CI. I jeste¶ w stanie wyskoczyæ z kontinuum czasu, które normalnie wymaga, aby powtarzaæ te do¶wiadczenia obrzydzenia i bólu.
JEST BRAMA DO WOLNO¦CI Jest brama do wolno¶ci, mój przyjacielu. Mam nadziejê, ¿e to widzisz. Mam nadziejê, ¿e rozumiesz wyzwalaj±c± moc przebaczenia. Bo to jest wszechobecne w ka¿dym momencie. Masz mo¿liwo¶æ o¿ywienia tych czê¶ci ja¼ni, które pozostaj± daleko od Ciebie - w pozornie materialnym znaczeniu tego s³owa. I teraz i tu s± one przed tob±.
ZACZYNASZ PRZYPOMINAÆ SOBIE, KIM JESTE¦ Byæ mo¿e moje s³owa budz± g³êbok± wszechwiedzê w tobie. Mo¿e zaczynasz przypominaæ sobie jakie ustali³e¶ zasady gry istnienia. Byæ mo¿e zaczynasz dostrzegaæ ukryt± architekturê labiryntu umys³u. Mo¿e zaczniesz przypominaæ sobie, kim jeste¶ - i dlaczego tu jeste¶. A to mo¿e daæ Ci chwilowe poczucie pokoju. Umieszczone pomiêdzy warstwami rzeczywisto¶ci s± g³êbsze prawdy. I to mog± byæ wymagania, które ogarniasz. Nabycie m±dro¶ci, pozwalanie mi³o¶ci. TO MO¯E TO BYÆ TWOJA DEFINICJA CHARAKTERYSTYKI Powiedzmy sobie jasno, ¿e mo¿e to staæ siê twoj± definicja charakterystyki. I nie musisz byæ chodz±cym kazaniem, g³osz±c innym o konieczno¶ci bycia zgodnymi z uniwersalnym idea³em, który czujesz, ¿e go teraz postrzegasz. Prosta, promienna po¶wiata wszechwiedzy, ¿e wszystko jest dobrze. Pozytywne nastawienie. U¶miech, który oferowany jest swobodnie i bez wahania. To s± prezenty, które zasiewaj± nasiona ¶wiadomo¶ci w umys³ach innych. S± takie chwile, w których siebie i innych ³±czycie w jedno¶æ. A z puli nico¶ci, szeptane obietnice z g³êbszych poziomów istnienia staj± siê oczywiste. PROSTOTA MO¯E WYMYKA SIÊ TOBIE Pozorna prostota tego, co mówimy mo¿e wymykaæ siê tobie. Gdy¿ jednym z aspektów ¶wiadomego umys³u w trzeciej gêsto¶ci jest to, ¿e ma ona zawsze z³o¿on±, skomplikowan± odpowied¼ na te problemy, które w wielu przypadkach s± tak proste do rozwi±zania. CI¡GNIÊCIE RAZEM JAKO ¦WIAT JEST KONIECZNE Nie trzeba doktoratu , aby to zrozumieæ. Masz wszystkie odpowiedzi przed sob±. Twoja planeta stworzy³a sytuacjê, w której jest oczywiste, ¿e bêdziecie ³±czyæ siê jako naród, jako spo³eczeñstwo, jako ¶wiat, co jest konieczne. To nie jest rz±dowe. To jest wojna, która by³a prowadzona w sercu, i w umy¶le. To jest gra ping-pong, w której teraz mo¿na po³o¿yæ rakietki i u¶wiadomiæ sobie, ¿e nie ma konkurencji. I nie ma potrzeby, aby utrzymaæ odbijanie tam i z powrotem - z oskar¿eniami i odparciami zarzutów. NIE MA POTRZEBY SIÊ PORÓWNYWAÆ Odpu¶æ konieczno¶æ analizowania innych. Odpu¶æ potrzebê porównywania siebie. Je¶li widzisz cechy w innych, do których d±¿ysz, niech to bêdzie wezwanie tr±bki dla w³asnych wysi³ków - a nie co¶, co widzisz jako przeszkodê dla w³asnego szczê¶cia. DOJRZEWACIE Kwiatom potrzeba czasu, aby w pe³ni dojrza³y i rozwinê³y siê. Ka¿dy kwiat przeszed³ przez w³asny proces dojrzewania. I ty te¿ dojrzewasz. Wiêc to jest to na co patrzymy, gdy ciê widzimy. WY TERAZ ISTNIEJECIE W TRZECIEJ GÊSTO¦CI Tak, prawd± jest, ¿e z punktu widzenia skoñczonego umys³u, teraz istniejecie w trzeciej gêsto¶ci. Cia³o jest umieszczone w kontinuum czasu. TWOJE CIA£O POTRZEBUJE CZASU - ALE NIEKONIECZNIE UMYS£ LUB DUCH Natur± iluzji jest to, ¿e istnienie w tym ciele wymaga czasu - aby jego program kursu by³ realizowany. Istnieje równie¿ umys³ i duch. I na tych poziomach twojej rzeczywisto¶ci, czas mo¿e staæ siê bezczasowy. Chwilê mo¿na rozci±gn±æ do nieskoñczono¶ci. I mo¿na w pe³ni u¶wiadomiæ sobie, kim jeste¶ – nawet je¶li na krótk± chwilê. Wiêc dlaczego nie wyci±gn±æ rêki i osi±gn±æ t± obietnicê? To nie jest tak trudne, wiesz. MI£O¦CI I PRZEBACZENIE S¡ BRAM¡ DO NIESKOÑCZONEJ ¦WIADOMO¦CI Mo¿esz my¶leæ, ¿e to jest trudne, ale postrzeganie trudno¶ci pokazuje ponownie dominacjê egoistycznego umys³u. Jak po prostu powiedzieli¶my, prosty u¶miech do innego, roztapiaj±cy wp³yw mi³o¶ci i przebaczenia, mo¿e sprawiæ, ¿e twoja nieskoñczona ¶wiadomo¶ci zostanie spostrze¿ona. Czym wiêcej kultywujesz to znaczenie w sobie, tym bardziej wkraczasz do swojej prawdziwej to¿samo¶ci - i stajesz siê tym, kim ju¿ jeste¶. MASZ NARZÊDZIA W TOBIE To by³a do¶æ d³uga i obfita wiadomo¶æ, ale dochodzê do punktu. Masz narzêdzia w tobie teraz, aby ca³kowicie przekszta³ciæ twój ¶wiat. Gdy dali¶my wam proroctwa Z³otego Wieku, nie mówili¶my nieprzystojnie. ZROBILI¦MY TO OCZYWISTYM, ¯E NARZÊDZIA DO PRZEBUDZENIA S¡ WEWN¡TRZ WAS TERAZ. Z³oty Wiek jest tworzony w sercu i umy¶le ka¿dego Z³oty Wiek jest rzeczywisto¶ci±, która jest tworzona w umys³ach i sercach ka¿dego - gdy ogarniaj± swoje prawdziwe ja. I gdy ujawniaj± g³êbsze tajniki ich bytno¶ci. Macie wszystkie odpowiedzi. Mo¿ecie my¶leæ, ¿e odpowiedzi znajduj± siê poza wami. MO¯ECIE OSI¡GN¡Æ WSZYSTKO CO JEST DOSTÊPNE DLA NAJWIÊKSZYCH NAUCZYCIELI Mo¿ecie spojrzeæ na niektórych ludzi, lub na niektórych przywódców religijnych, jako gwiazdy show - i chcieæ osi±gn±æ to, co im uda³o siê osi±gn±æ. Nale¿y pamiêtaæ, ¿e jest to przywi±zanie, które mo¿e ciê trzymaæ w dualno¶ci. Gdy¿ wszyscy najwiêksi nauczyciele ci powiedzieli, ¿e Ty te¿ mo¿esz osi±gn±æ to, co oni. I to jest dostêpne w chwili. Ten punkt mo¿e wydawaæ siê powtarzaniem dla Ciebie tego , co w konstrukcji s³owami teraz artyku³ujemy - ale powtarzanie jest zamierzone tylko jako katalizator, aby prze³±czyæ g³êbokie klucze przebudzenia, które znajduj± siê w tobie. CHCEMY O¦WIETLAÆ ¦CIE¯KI UMYS£U Nie musisz s³uchaæ tych s³ów, aby je zrozumieæ. Nie próbujemy zaprezentowaæ siê jako autorytet. My tylko chcemy o¶wietliæ ¶cie¿ki umys³u, dziêki czemu mo¿esz szybciej dokonaæ tych decyzji, które doprowadz± ciê do celu. SPE£NIENIE ¦CIE¯KI Ofiara mi³o¶ci jest spe³nieniem ¶cie¿ki. To nie mo¿e to byæ prostsze ni¿ jest. Mo¿esz do¶wiadczyæ oporu. Mo¿esz byæ predysponowany, aby widzieæ innych jako obcych, wrogów, lub mniejsze istoty, w jaki¶ sposób. Ale tajemnica to¿samo¶ci przekracza te pozorne s³abostki w narzekaniu i frustracji. NIE WIDZÊ WAS JAKO ODRÊBNE BYTY Lubiê ciê po prostu takim, jakim jeste¶. Gdy¿ widzê ciê. I kiedy widzê ciê, ja naprawdê widzê. Mo¿e nie tak, jak ty siebie samego. Moim celem jest, aby pomóc Ci zobaczyæ siebie tak, jak ja ciebie widzê. W wiêkszym znaczeniu, nie widzê ciê jako odrêbnej istoty. Widzê Ciê jako uosobienie prawdy, któr± JA jestem, i któr± ten wszech¶wiat jest, jako wiêksze JA JESTEM których wszyscy do¶wiadczamy. JESTEM G£OSEM, KTÓRY MÓWI, KIEDY WYBIERASZ OPCJÊ S£UCHANIA Mam nadziejê, ¿e siedzenie i rozmowa z tob±, jak ta daje ci szansê na zapoznanie siê ze sposobem, w jaki nasze umys³y pracuj±, gdy jeste¶my w zgodzie z innymi. Bo nie jestem daleko od ciebie. Ja jestem jedynie g³osem, który mówi, kiedy zdecydujesz siê s³uchaæ. IDZIESZ PRZEZ PROCES UZDRAWIANIA Wszyscy posiadaj± t± wiedzê. Mo¿e le¿eæ zakopana w warstwach bólu, nêdzy, rozpaczy, pora¿ki, gniewu i strachu. To mo¿e wydawaæ siê, ¿e pewne czynniki dra¿ni±ce ociera³y siê skórê tak d³ugo, ¿e te rany s± ziej±ce - i nigdy nie mog± byæ uzdrowione. Ale pozwól mi zapewniæ was, ¿e to, co teraz prze¿ywacie to proces uzdrawiania. W niektórych przypadkach ten proces gojenia mo¿e byæ trudny. NACINAÆ WRZODY Je¶li wrzód utworzy³ siê na skórze, nale¿y go naci±æ. Toksyczne materia³y w ramach tego wrzodu musz± wyprysn±æ. I ten proces mo¿e byæ do¶æ obrzydliwy w patrzeniu. Jednak, w nastêpstwie wspomnianego oczyszczania, jest wyzdrowienie.
PROSZÊ, NIE ANGA¯OWAÆ SIÊ W SIANIE STRACHU Zwracam siê z pro¶b±, aby nie anga¿owaæ siê w sianie strachu, który jest tak rozpowszechniony w umys³ach waszych narodów. Niektórzy mogli wzi±æ do siebie koncepcje my¶lowe w³a¶nie umieszczone przed tob±, co do wrzodów, i zak³adam, ¿e jest to ukryty podtekst, w którym mówiê, ¿e wielkie katastrofy was spotkaj±, ¿e ujrzycie ogromny kataklizm, utratê ¿ycia. Nic nie jest dalsze od prawdy. NEGATYWNYM SI£OM NIE UDA£O SIÊ OSI¡GN¡Æ ICH CELU Proszê, ¿eby te s³owa, choæ metaforycznego charakteru, nie powinny byæ ¼le interpretowane. Bo my dok³adamy wszelkich starañ, na naszym poziomie tej wielkiej iluzji, aby zapewniæ was, ¿e przejdziecie przez ten proces tak g³adko, jak to mo¿liwe. Te negatywne si³y w swoim planie egzystencji pracowa³y pilnie nad próbami utworzenia stanu wojennego, obozów internowania, i globalnej tyranii. A jednak im siê nie uda³o. Ci, którzy nadal twierdz±, ¿e plany te s± na dobrej drodze, nie potrafili zobaczyæ oczywistego, tego, co jest przed nimi. WOLNO¦Æ JEST STANEM UMYS£U Suwerenno¶æ jest wyborem. Wolno¶æ to stan umys³u. Mo¿esz byæ zwi±zany niektórymi zwê¿eniami w waszej rzeczywisto¶ci. Mog± byæ prawa w miejscu, które widzisz, jako represyjne. NIE MO¯ESZ UWIÊZIÆ POMYS£U Nie mo¿esz zakuæ wolno¶ci. Nie mo¿na uwiêziæ pomys³u. Nie mo¿na ujarzmiæ nadziei na bardzo d³ugo. Ona wzbudzi siê ponownie w ka¿dej chwili, gdy istota zrozumie swoj± prawdziw± naturê. Mi³o¶æ roz¶wietla najciemniejsze miejsca - i widzisz, kim jeste¶. NIE OS¡DZAM CIÊ Nie os±dzam ciê za borykanie siê z tym. Rozumiem trudno¶ci, które napotykasz. Rozumiem, beznadziejno¶æ, któr± mo¿esz odczuwaæ. I rozumiem, ¿e masz wybór, aby kontynuowaæ czuæ te emocje. MAM NADZIEJÊ, ¯E NADAL BEDZIESZ RZE¬BI£ TE MY¦LI S³owa, które Mówiê mog± rezonowaæ z wami przez jaki¶ czas, i mog± nastêpnie ze¶lizn±æ siê w dal – staj±c siê po prostu kolejnym powtórzeniem my¶li, które by³y rozpatrywane i gra³y przez jaki¶ czas, podobnie jak kula z miêkkiej gliny, któr± formowali¶cie i kszta³towali¶cie w rze¼bê w sercu - tylko po to, aby zosta³a porzucona. Mam nadziejê, ¿e nadal rze¼bicie te my¶li, i wypalacie, t± miêkk± glinê w piecu ¶wiadomo¶ci. Gdy¿ mo¿ecie wzi±æ swój czas, i kszta³towaæ swoje ¿ycie tak, jakie chcecie je mieæ. Mo¿ecie malowaæ na szkliwie wiecznej Mi³o¶ci, tak, jak byliby¶cie zwolnieni przez zgie³k katalizatora, bóle dnia codziennego, te pal±ce sensacje stan± siê tyglem waszej transformacji - alchemicznej transmutacji metali nieszlachetnych z niedyskrecji i niezdecydowania, tak wprowadzaj±c naprzód do z³otego umys³u przemienienia. LUDZKA EWOLUCJA TO NIE JEST PRZYPADEK Widzicie, ludzka ewolucja by³a powtarzana w wielu niezliczonych ¶wiatach w tym wszech¶wiecie, które absolutnie uchylaj± wasze racjonalne zdolno¶ci do jej zobaczenia – nawet je¶li mogliby¶cie. Ewolucja cz³owieka to nie jest darwinowski losowy przypadek. Jest to skrypt wpisany w strukturê kosmosu. WCHODZENIE W WY¯SZY POZIOM LUDZKO¦CI Choæ s± te¿ inne projekty, które zosta³y wybrane, przez to, co nazywacie galaktykami, jednak ludzka konstrukcja jest bardzo znajoma w ca³ej Jedno¶ci. To znaczy, oczywi¶cie, ¿e poziom rozwoju, który teraz osi±gnêli¶cie, jest kamieniem milowym do wy¿szych poziomów cz³owieczeñstwa. Co podnieca mnie bardzo to, ¿e formu³uj±c te s³owa w chwili, w waszym kontinuum czasu w którym wasza planeta osi±gnê³a rezonans z prawdziwym kolorem zielonym energii czwartej gêsto¶ci. MOMENT MASOWEGO PRZEBUDZENIA Moment przebudzenia kwantowego jest na was. Pozornie nieub³agane przeszkody, które zosta³y ustawione przed wami, stan± siê zupe³nie niewidoczne. Nie ma powodu do zmagania siê z tym, co nie zosta³o jeszcze osi±gniête. W najwspanialszym poczuciu jeste¶cie ¦wiat³em. Jeste¶cie Mi³o¶ci±. Jeste¶cie Jednym Nieskoñczonym Stwórc±. Jest tak, jak to by³o, jak jest teraz, i jak zawsze bêdzie. I nikt i nic nie mo¿e tego wam zabraæ.
DZIÊKUJEMY ZA CIEBIE Dziêkujemy za Ciebie - s³uchacza i czytelnika tych s³ów. Mog± one pomóc w osi±gniêciu równowagi m±dro¶ci, wszechwiedzy i Prawdy. Nasza mi³o¶æ i wsparcie otacza ciebie, i jest zawsze z tob±. NIE MUSISZ POTYKAÆ JU¯ D£U¯EJ Nie musisz potykaæ ju¿ d³u¿ej. Bêdziesz mieæ wspomnienia. I bêdzie wiele wskazówek i synchroniczno¶ci w twoim ¿yciu, wskazuj±c ci, kim jeste¶. Dziêkujemy tobie. Pokój niech bêdzie z tob± w ¶wietle wiecznej mi³o¶ci. Adonai i amen.
|