Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 16:19:58

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kamienne kregi-kamienny testament"  (Przeczytany 83905 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #125 : Listopad 21, 2012, 20:49:41 »

Nie interesujÂą mnie Âżadne opinie bufonĂłw.....  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech to tak dla uciechy innych. Buziak

Czapka frygijska ma podobne znaczenie jak korona faraona , moÂże byĂŚ pojedyncza lub podwĂłjna , kaÂżda ma inne znaczenie i razem teÂż ,  inne , to tak dla zdradzenia sekretu symbolu. W pewnych okolicznoÂściach tworzy siĂŞ na gÂłowie energetyczny komin , ktĂłry ludzie widzÂący "przenieÂśli " do Âświata fizycznego w postaci roÂżnych nakryĂŚ gÂłowy. Wspó³czeÂśni uÂżywajÂą ich nie wiedzÂąc co oznaczaÂły i czego byÂły symbolem dawno temu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 20:51:26 wysłane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #126 : Listopad 21, 2012, 21:33:33 »

Nie interesujÂą mnie Âżadne opinie bufonĂłw.....  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech to tak dla uciechy innych. Buziak

Czapka frygijska ma podobne znaczenie jak korona faraona , moÂże byĂŚ pojedyncza lub podwĂłjna , kaÂżda ma inne znaczenie i razem teÂż ,  inne , to tak dla zdradzenia sekretu symbolu. W pewnych okolicznoÂściach tworzy siĂŞ na gÂłowie energetyczny komin , ktĂłry ludzie widzÂący "przenieÂśli " do Âświata fizycznego w postaci roÂżnych nakryĂŚ gÂłowy. Wspó³czeÂśni uÂżywajÂą ich nie wiedzÂąc co oznaczaÂły i czego byÂły symbolem dawno temu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Mówisz ¿e masz moc i wizjê ... daj jak¹œ namiastkê bo to co piszesz ... hmmm ale jak cie znam to potrafiê przewidzieÌ reakcje

================================================================================================

Witaj nagumululi,
od czasu do czasu prezentuje tu ciekawostki wyczytane w roznych zrodlach. Dlatego nawet nie zapieram sie o te czapke. To nie jest na podstawie moich przemyslen ale innych poglad. Ciekawe, ze wtedy w 18 wieku przychodzilo tym panom zupelnie cos innego do glowy.
Jasno widac, ze pewnych wplywow wcale nie bylo. Ale te drugie, wystarczajaco mocno mieszaly. Bede musial w przyszlosci jeszcze
wyrazniej zaznaczac , co jest moje a co nie.
pozdrawiam

Ja pisze w swoim imieniu .... kiedyÂś wydawaÂło mi siĂŞ Âże mity liczÂą sobie tysiÂące lat ... teraz uwaÂżam Âże sÂą o wiele starsze ... jednak w rozwiÂązywaniu zagadek pytam ciebie ... czasami coÂś mi dziĂŞki temu swita UÂśmiech

ScaliÂłem posty. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 23:22:24 wysłane przez janusz » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #127 : Listopad 21, 2012, 22:24:58 »

Witaj nagumulululi,
  jednak w rozwiÂązywaniu zagadek pytam ciebie ... czasami coÂś mi dziĂŞki temu swita

mile mnie to lechce, szegolnie dlatego, ze wiesz , ze to moje poboczne
zajecie, swiat symboli. Mam zupelnie inne zdanie na ten temat, troche tylko o symbole zahaczajacy.
pozdrawiam
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #128 : Listopad 21, 2012, 22:51:39 »

Kamienny krÂąg...jego mistyczne znaczenie dla czÂłowieka zaczĂŞÂło powstawaĂŚ wtedy gdy...powstaÂły
pierwsze krĂŞgi! A kiedy to mogÂło nastÂąpiĂŚ? ByĂŚ moÂże w momencie "oswojenia"
pierwszego ÂźrĂłdÂła energii czyli ognia. MusiaÂł on robiĂŚ na czÂłowieku pierwotnym ogromne wraÂżenie.ByÂł przedmiotem kultu.
Grupa ludzi siada³a wokó³ niego ,w naturalny sposób tworz¹c kr¹g. Szybko okaza³o siê ¿e dla ochrony ¿aru i d³u¿szego utrzymania ciep³a mo¿na otoczyÌ go kamieniami.
Tak powsta³ pierwszy magiczny kamienny kr¹g, gdzie po³¹czona energia ognia i ludzkiej wiary zapisa³a siê w strukturze kolistej formy i materii kamienia....
east
Gość
« Odpowiedz #129 : Listopad 21, 2012, 23:19:25 »

Czapka frygijska ma podobne znaczenie jak korona faraona , moÂże byĂŚ pojedyncza lub podwĂłjna , kaÂżda ma inne znaczenie i razem teÂż ,  inne , to tak dla zdradzenia sekretu symbolu.
(..)
Z powodu ksztaÂłtu, a przewrotnie pewnie i z powodu wÂłaÂściwoÂści psychoaktywnych, czapkÂą wolnoÂści nazywany jest grzyb Psilocybe semilanceata.

Czapka wolnoœci jako symbol wskazuj¹cy swój cel, ale tak na prawdê chodzi³o o to, aby j¹ zdj¹Ì , a nie przykrywaÌ rzeczywistoœÌ jej filtrem.
Kate
Gość
« Odpowiedz #130 : Listopad 22, 2012, 10:42:39 »

To krag kamienny z podziemna komora - Bornholm (Lundestenen), odkryty w 1939 roku.

Kregi kamienne (tzw. Dommerringe) to bylo miejsce kultu - kontaktu i wyroku. Dommer to sedzia. Tam spotykaly sie sily, ktore sadowaly dusze. I tak tez jest do dzis.

Badacze kregow zajmuja sie studiowaniem ich znaczenia w kontekscie patrzenia na niebo i gwiazdy, a zapominaja spojrzec w dol.

To typowy uklad osiowy/gora dol. Nagroda - kara.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2012, 10:43:10 wysłane przez Kate » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #131 : Listopad 22, 2012, 17:30:14 »

Witaj nagumulululi,
  jednak w rozwiÂązywaniu zagadek pytam ciebie ... czasami coÂś mi dziĂŞki temu swita

zajecie, swiat symboli. Mam zupelnie inne zdanie na ten temat, troche tylko o symbole zahaczajacy.
pozdrawiam
Witaj nagumulululi,

pozdrawiam
Hej

Jakie zatem masz zdanie na ten temat?

==========================================

Kamienny krÂąg...jego mistyczne znaczenie dla czÂłowieka zaczĂŞÂło powstawaĂŚ wtedy gdy...powstaÂły
pierwsze krĂŞgi! A kiedy to mogÂło nastÂąpiĂŚ? ByĂŚ moÂże w momencie "oswojenia"
pierwszego ÂźrĂłdÂła energii czyli ognia. MusiaÂł on robiĂŚ na czÂłowieku pierwotnym ogromne wraÂżenie.ByÂł przedmiotem kultu.
Grupa ludzi siada³a wokó³ niego ,w naturalny sposób tworz¹c kr¹g. Szybko okaza³o siê ¿e dla ochrony ¿aru i d³u¿szego utrzymania ciep³a mo¿na otoczyÌ go kamieniami.
Tak powsta³ pierwszy magiczny kamienny kr¹g, gdzie po³¹czona energia ognia i ludzkiej wiary zapisa³a siê w strukturze kolistej formy i materii kamienia....
Ciekawa uwaga i jak najbardziej sÂłuszna

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2012, 18:03:56 wysłane przez Dariusz » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #132 : Listopad 22, 2012, 19:55:55 »

Witaj nagumulululi,
Na calym swiecie ludzie usilowali ustosunkowac sie do sil przyrody, za ktorymi podejrzewano bogow. Raz mniej raz wiecej,ale w zasadzie w samym zrodle tylko jednego. Ci bogowie z odmienna nazwa i roznymi przymiotnikami stworzono tylko dla ulatwienia zrozumienia. Czyniono to na podstawie roznych wskazowek. Wiedziano dobrze, ze mozna je tlumaczyc jako zjawiska astronomiczne, jako sily kreacji na ziemi, jako sily duchowe, zjawiska fizyczne, biologiczne, i te dla ktorych nie miano jeszcze nawet nazwy.Wskazowki byly tez roznego rodzaju. Od bezposrednich przekazow az do swietych ksiag z grubsza.
A jak to sie ma w przypadku tych kregow?  Tak jak zwykle, ma dla mnie drugorzedne znaczenie. Z jednej strony jest interesujace, ale z drugiej
bylo rytualem wplatajacym sie w rozwoj duchowy czlowieka. Czyli sens takiego postepowania ma u mnie wieksze znaczenie niz numeracja,
datowanie, katalogowanie znalezionych czesci...itd.
pozdrawiam
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #133 : Listopad 22, 2012, 20:55:48 »

Witaj nagumulululi,
Na calym swiecie ludzie usilowali ustosunkowac sie do sil przyrody, za ktorymi podejrzewano bogow. Raz mniej raz wiecej,ale w zasadzie w samym zrodle tylko jednego. Ci bogowie z odmienna nazwa i roznymi przymiotnikami stworzono tylko dla ulatwienia zrozumienia. Czyniono to na podstawie roznych wskazowek. Wiedziano dobrze, ze mozna je tlumaczyc jako zjawiska astronomiczne, jako sily kreacji na ziemi, jako sily duchowe, zjawiska fizyczne, biologiczne, i te dla ktorych nie miano jeszcze nawet nazwy.Wskazowki byly tez roznego rodzaju. Od bezposrednich przekazow az do swietych ksiag z grubsza.
A jak to sie ma w przypadku tych kregow?  Tak jak zwykle, ma dla mnie drugorzedne znaczenie. Z jednej strony jest interesujace, ale z drugiej
bylo rytualem wplatajacym sie w rozwoj duchowy czlowieka. Czyli sens takiego postepowania ma u mnie wieksze znaczenie niz numeracja,
datowanie, katalogowanie znalezionych czesci...itd.
pozdrawiam
No có¿ zupe³nie siê nie zgadzam ... nie bêdê jednak polemizowa³ ale w skrócie ... antropocentryzm .... czlowiek nazywa coœ zjawiskami gdy wydaje mu siê ¿e poj¹³ zasadê dzia³ania .... jednoczeœnie uœmiechaj¹c jak¹kolwiek duchowoœÌ owego zjawiska nad którym zapanowa³ rozumem ... czyli otacza nas bezduszna maszyneria podporz¹dkowana matematyce ... polecam jednak doœwiadczyÌ zjawisk paranormalnych choÌby wp³ywu ludzi na pogodê ... a ca³¹ wiedz¹ o zjawiskach legalnoœci w gruzach ... oczywiœcie to unikalne doœwiadczenia których nie mo¿na udowodniÌ

Wysoce prawdopodobne Âże Âżyjesz przeÂświadczeniu Âże mity to zestaw projekcji nie majÂących nic wspĂłlnego z istotÂą rzeczy samych w sobie
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2012, 23:33:56 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Listopad 25, 2012, 00:53:49 »

Witaj nagumulululi,
Wysoce prawdopodobne Âże Âżyjesz przeÂświadczeniu Âże mity to zestaw projekcji nie majÂących nic wspĂłlnego z istotÂą rzeczy samych w sobie
hmm, jednak dopisales.
Nie, raczej sadze, ze mity jak najbardziej maja powiazanie z czlowiekiem i jego psychika, kreacja a raczej zainicjowaniem takowej,
z astronomia... Tylko wywodza sie z innego zrodla.
pozdrawiam
ps. na pewno nie bede sie o to klocil
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #135 : Listopad 25, 2012, 12:24:09 »

Witaj nagumulululi,
hmm, jednak dopisales.
Nie, raczej sadze, ze mity jak najbardziej maja powiazanie z czlowiekiem i jego psychika, kreacja a raczej zainicjowaniem takowej,
z astronomia... Tylko wywodza sie z innego zrodla.
pozdrawiam
ps. na pewno nie bede sie o to klocil
Problem w tym Âże mity sÂą starsze niÂż czlowiek ... wedÂług mnie co potrafiĂŞ udowodniĂŚ niektĂłre majÂą po kilkadziesiÂąt milionĂłw lat ... stÂąd ÂświÂątynia milionĂłw lat
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Listopad 25, 2012, 21:30:55 »

Witaj nagumulululi,
Problem w tym Âże mity sÂą starsze niÂż czlowiek ... wedÂług mnie co potrafiĂŞ udowodniĂŚ niektĂłre majÂą po kilkadziesiÂąt milionĂłw lat ... stÂąd ÂświÂątynia milionĂłw lat
ale nie dla mnie.  UÂśmiech Tez tak sadze, tak mocno, ze przeciwne zdanie moge co najwyzej zbyc . Ale raczej nie wszystkie, dopisano nieco ich
pozniej. Niektore przez ludzi.
pozdrawiam
Kiara
Gość
« Odpowiedz #137 : Listopad 25, 2012, 21:38:44 »

nagumulululi,

DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

NiewÂątpliwie tak! stworzyÂły je dla siebie mineraÂły by opowiadaĂŚ je pierwiastkom i elementom  na dobranoc..... Cool

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #138 : Listopad 25, 2012, 21:40:14 »

Witaj nagumulululi,
Na calym swiecie ludzie usilowali ustosunkowac sie do sil przyrody, za ktorymi podejrzewano bogow. Raz mniej raz wiecej,ale w zasadzie w samym zrodle tylko jednego. Ci bogowie z odmienna nazwa i roznymi przymiotnikami stworzono tylko dla ulatwienia zrozumienia. Czyniono to na podstawie roznych wskazowek. Wiedziano dobrze, ze mozna je tlumaczyc jako zjawiska astronomiczne, jako sily kreacji na ziemi, jako sily duchowe, zjawiska fizyczne, biologiczne, i te dla ktorych nie miano jeszcze nawet nazwy.
'
Twiedzisz Âże zjawisko astronomiczne, siÂły kreacji, siÂły duchowe, zjawiska fizycne majÂą charakter czysto mechaniczny czyli beosobowy -tym samym dyskredytujesz doÂświadczenia szamskie ktĂłre precyzujÂą osobowy charakter natury "martwej". KaÂżdy kto nie przekroczy bariery owego aksjomatu skazay jest na syzyfa, wciaÂż doskonali swoje teorie ktĂłre rozpadajÂą siĂŞ pod koniec - historia nauki, UÂśmiech.  Bogactwo Âświata zachodniego dobrze charakteryzowane przez archetyp Âświni (czesto symbol bogactwa ) w buddymie jest symbolem njwiĂŞkszej ignorancji czyli rozwĂłj duchowy w istocie jest jego zaprzeczeniem w skali spoÂłecznej.

=============================================================================================

Kiara:
o witaj googlowa prorokini, widÂże Âże materialu na ten temat nie ma w google, hahaha

ScaliÂłem posty. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 23:20:04 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #139 : Listopad 25, 2012, 22:08:37 »

Cytat: nagumulululi

OdnoÂśnie mitĂłw. MaÂły fragment z ksi¹¿ki Laury Kniht-Jadczyk – „Tajemna Historia ÂŚwiata”

"W niniejszej ksi¹¿ce Czytelnik zapozna siĂŞ z poglÂądem, Âże staroÂżytni mogli posiadaĂŚ zaawansowanÂą wiedzĂŞ na temat g³êbszej rzeczywistoÂści, ktĂłrÂą dzisiejsze nauki, takie jak fizyka, chemia, matematyka czy astrofizyka wÂłaÂśnie na nowo odkrywajÂą. Nie mĂłwimy tu jednak o staroÂżytnych Egipcjanach, BabiloĂączykach czy Sumerach, ale raczej ludach jeszcze starszych, a Egipcjanie, BabiloĂączycy czy Sumerowie przechowali jedynie znieksztaÂłconÂą i zanieczyszczonÂą czêœÌ ich idei w postaci mitĂłw i legend, nastĂŞpnie rozwiniĂŞtych i wykorzystanych do wÂłasnych "magicznych praktyk". Co wiĂŞcej, dopiero w Âświetle dzisiejszej nauki ta prawdziwa starodawna wiedza odmalowana w mitach, legendach oraz religijnych obrzĂŞdach moÂże zostaĂŚ wÂłaÂściwie zrozumiana. Nie oznacza to bynajmniej, Âże odkryliÂśmy znaczenie wszystkich z nich. Chcemy jedynie powiedzieĂŚ, Âże w treÂści tych podaĂą zawarte sÂą liczne wskazĂłwki, sugerujÂące istnienie w dalekiej przeszÂłoÂści zaawansowanej nauki, ktĂłra w archaicznych czasach zapewniaĂŚ miaÂła po³¹czenie pomiĂŞdzy warstwami, czy teÂż wymiarami rzeczywistoÂści. 

Pogl¹d ten nie jest niczym oryginalnym, o czym wie zapewne niejeden Czytelnik. S¹dzimy jednak, ¿e uda³o nam siê rzuciÌ trochê œwiat³a na pewne s³abo dot¹d rozumiane zakamarki. Arthur C. Clarke zaznaczy³: "Ka¿da dostatecznie rozwiniêta technologia jest nieodró¿nialna od magii". Kiedy pozbêdziemy siê z góry przyjêtych za³o¿eù na temat tego, co staro¿ytni mogli wiedzieÌ, a czego nie, i przyjrzymy siê mitom i legendom - pod³o¿u religii - dostrze¿emy powtarzaj¹ce siê opisy dzia³aù, wydarzeù, warunków i mo¿liwoœci przedstawiaj¹cych wiedzê o takich zjawiskach jak wolna energia, antygrawitacja, podró¿e w czasie, podró¿e miêdzyplanetarne, energia atomowa, molekularyzacja i demolekularyzacja atomowa - czyli o ca³ej masie zjawisk dotychczas uznawanych za przes¹dy i twory szalonej wyobraŸni prymitywnych dzikusów - które dziœ, dziêki wiedzy naukowej, staj¹ siê codziennoœci¹. Wielu badaczy t³umaczy to w ten sposób, ¿e takie opowieœci by³y próbami zrozumienia otoczenia poprzez personifikacjê, czy antropomorfizacjê, si³ natury. Inni z kolei b³êdnie zak³adaj¹, ¿e by³a to "œwiêta wiedza", która absolutnie nie dopuszcza jakiejkolwiek materialnej interpretacji.

Nawet jeÂśli niektĂłre z tak zwanych pradawnych szkó³ i mistycznych ÂścieÂżek zdoÂłaÂły przechowaĂŚ te informacje w nienaruszonej lub choĂŚby czystszej postaci, i tak wyglÂąda na to, Âże spora ich czêœÌ stopniowo "wyblakÂła", z racji dÂługiego okresu, jaki dzieli nas od czasĂłw, kiedy te sprawy stanowiÂły element zewnĂŞtrznej rzeczywistoÂści. JednakÂże pojawiajÂą siĂŞ badacze dostrzegajÂący sprzecznoÂści w naszej rzeczywistoÂści i w naszych wierzeniach, ktĂłrzy nastĂŞpnie zwracajÂą siĂŞ wÂłaÂśnie ku pradawnym nauczaniom i prĂłbujÂą odkryĂŚ, co takiego staroÂżytni mogli byli wiedzieĂŚ. Tak dokonane odkrycia, w po³¹czeniu z informacjami z wielu innych dziedzin nauki, w³¹czone zostajÂą w naszÂą drogĂŞ ku poznaniu istotnej prawdy o naszej  rzeczywistej sytuacji i naszej w niej roli. 

Powstaje zatem pytanie, co historia naszego zagadnienia - WniebowstÂąpienie jako StaroÂżytna Nauka - ma nam do powiedzenia na temat tego, co "naprawdĂŞ dziaÂła", a co nie. Czy moÂżemy to zbadaĂŚ? OdszukaĂŚ i odkryĂŚ nie tylko przeszkody obecne na drodze, ale teÂż prawdziwe korzyÂści, ktĂłre moÂże odnieœÌ Poszukiwacz? Czy moÂżemy wyÂśledziĂŚ i odkryĂŚ te zdolnoÂści, ktĂłre sÂą oznakÂą pomyÂślnie zakoĂączonego Poszukiwania?

SÂłowem, czym jest prawdziwy KamieĂą Filozoficzny? Co naprawdĂŞ moÂże osiÂągn¹Ì Bohater, kiedy  znajdzie juÂż ÂŚwiĂŞtego Graala ?"

http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,1220.msg8383/topicseen.html#msg8383

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Listopad 25, 2012, 22:23:30 »

Witaj nagumulululi,
Twiedzisz Âże zjawisko astronomiczne, siÂły kreacji, siÂły duchowe, zjawiska fizycne majÂą charakter czysto mechaniczny czyli beosobowy -tym samym dyskredytujesz doÂświadczenia szamskie ktĂłre precyzujÂą osobowy charakter natury "martwej". KaÂżdy kto nie przekroczy bariery owego aksjomatu skazay jest na syzyfa, wciaÂż doskonali swoje teorie ktĂłre rozpadajÂą siĂŞ pod koniec - historia nauki.  Bogactwo Âświata zachodniego dobrze charakteryzowane przez archetyp Âświni (czesto symbol bogactwa ) w buddymie jest symbolem njwiĂŞkszej ignorancji czyli rozwĂłj duchowy w istocie jest jego zaprzeczeniem w skali spoÂłecznej.
raczej twierdze, ze tak to czlowiek normalnie postrzega dopuki nie zetknie sie z np. szamanem. Wiec jestem juz poza swinka, poza Syzyfem,
zajmuje sie psem.
pozdrawiam
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #141 : Listopad 25, 2012, 23:23:35 »

Witaj nagumulululi,
Twiedzisz Âże zjawisko astronomiczne, siÂły kreacji, siÂły duchowe, zjawiska fizycne majÂą charakter czysto mechaniczny czyli beosobowy -tym samym dyskredytujesz doÂświadczenia szamskie ktĂłre precyzujÂą osobowy charakter natury "martwej". KaÂżdy kto nie przekroczy bariery owego aksjomatu skazay jest na syzyfa, wciaÂż doskonali swoje teorie ktĂłre rozpadajÂą siĂŞ pod koniec - historia nauki.  Bogactwo Âświata zachodniego dobrze charakteryzowane przez archetyp Âświni (czesto symbol bogactwa ) w buddymie jest symbolem njwiĂŞkszej ignorancji czyli rozwĂłj duchowy w istocie jest jego zaprzeczeniem w skali spoÂłecznej.
raczej twierdze, ze tak to czlowiek normalnie postrzega dopuki nie zetknie sie z np. szamanem. Wiec jestem juz poza swinka, poza Syzyfem,
zajmuje sie psem.
pozdrawiam
Witaj nagumulululi,
zajmuje sie psem.
pozdrawiam
Raczej z new agowcem ktĂłry uwaÂża siĂŞ za szamana:) ale dobrze wiedzieĂŚ Âże jesteÂś juÂż ponad UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 23:25:51 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #142 : Listopad 26, 2012, 00:13:09 »

Mitologia jest sposobem przekazu nam wiedzy przez pradawnych Ludzi, to my jesteÂśmy prymitywni w stosunku do ich wiedzy, to my uwaÂżamy mitologiĂŞ za bajkowe Âświaty. Dla tamtych ludzi byÂł to sposĂłb przekazywania informacji zgodny z ich kodami symbolicznymi.
Dla wspó³czesnego cz³owieka s¹ to wymyœlone bajki, dla mnie pe³en zestaw informacji zakodowany w jednym symbolu, a w ka¿dym micie jest ich mnóstwo.

Kto szuka ten znajduje. Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #143 : Listopad 26, 2012, 09:48:23 »

Mitologia jest sposobem przekazu nam wiedzy przez pradawnych Ludzi, to my jesteÂśmy prymitywni w stosunku do ich wiedzy, to my uwaÂżamy mitologiĂŞ za bajkowe Âświaty. Dla tamtych ludzi byÂł to sposĂłb przekazywania informacji zgodny z ich kodami symbolicznymi.
Dla wspó³czesnego cz³owieka s¹ to wymyœlone bajki, dla mnie pe³en zestaw informacji zakodowany w jednym symbolu, a w ka¿dym micie jest ich mnóstwo.

Kto szuka ten znajduje. Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
SÂłuszenie, zgadzam siĂŞ Kiaro co mi sie nie czĂŞsto zdarza w twoim przypadku,:). Istotne jest jednak na jakim poziomie penetrujesz mity, majÂą nieskoĂączonÂą gÂłebie warstw, gdy siĂŞ zachÂłyÂśniesz Âże juÂż oto rozumiesz wszystko, wkrĂłtce powstanie nowy horyzont.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #144 : Listopad 26, 2012, 13:01:22 »

Witaj nagumulululi,
Raczej z new agowcem ktĂłry uwaÂża siĂŞ za szamana:) ale dobrze wiedzieĂŚ Âże jesteÂś juÂż ponad
moze i tak, ale on to lekko znosi.  UÂśmiech
Ale  z innej banki, te pieski nie daja mi spokoju. Wszedzie sie na nich natykam. Kiedys juz jeden byl sensacja, teraz sa czescia calosci.
pozdrawiam
Kiara
Gość
« Odpowiedz #145 : Listopad 26, 2012, 15:00:10 »

Poczytaj sobie o piesku a raczej suni  Buddy awatarem zwierzĂŞcym ciemnej strony jest pies, z niego ewoluujÂą w formĂŞ ludzkÂą psiogÂłowi.
Wszystko zaleÂży od aspektu odczytywanej wiedzy, wĂłwczas jawiÂą siĂŞ informacje w formie symboli.
W tej chwili "ród Psa" uzyskuje równoœÌ z "rodem Kota", ale to d³uga bardzo historia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #146 : Listopad 26, 2012, 15:22:06 »

Witaj nagumulululi,
Raczej z new agowcem ktĂłry uwaÂża siĂŞ za szamana:) ale dobrze wiedzieĂŚ Âże jesteÂś juÂż ponad
moze i tak, ale on to lekko znosi.  UÂśmiech
Ale  z innej banki, te pieski nie daja mi spokoju. Wszedzie sie na nich natykam. Kiedys juz jeden byl sensacja, teraz sa czescia calosci.
pozdrawiam
napisz coÂś wiecej o jakiego psa idzie.
Poczytaj sobie o piesku a raczej suni  Buddy awatarem zwierzĂŞcym ciemnej strony jest pies, z niego ewoluujÂą w formĂŞ ludzkÂą psiogÂłowi.
Wszystko zaleÂży od aspektu odczytywanej wiedzy, wĂłwczas jawiÂą siĂŞ informacje w formie symboli.
W tej chwili "ród Psa" uzyskuje równoœÌ z "rodem Kota", ale to d³uga bardzo historia.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Âżenski kot i meski pies, jak wiadomo, Kiara zawsze popiera kota, hahaha. ale pewnie w twoim przypadku jest odwrotnie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2012, 15:23:51 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Listopad 26, 2012, 18:16:51 »

Witaj nagumulululi,
< napisz coÂś wiecej o jakiego psa idzie. >
najpierw tak ogolnie.Psioglowy swiety ,ktory przenosil przez rzeke,
psioglowi Cabirowie, psy straznicy niektorych bogow np. Hefajstosa,
dwuglowy pies Geryona, nawet trojglowy Cerber, wszedzie te psy.
3 prostytutki biblijne - kedosza
meskie prostytutki-kedosz czyli psy
Psia gwiazda w systemie Oriona.
Psy towarzyszyly stale Dionizosowi ale i Mojzeszowi.
Artemida pod postacia psa nieraz przedstawiana.
Psia czesc Sfinksa....
A Egipcjanie czcili i psa i kota.
pozdrawiam

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #148 : Grudzień 02, 2012, 18:51:19 »

Egzamin z fizyki czyli akcelerator, HAARP, bazy kosmiczne i zÂłota flara!
utworzona przez uÂżytkownika Zofia PiepiĂłrka w dniu 2 grudnia 2012 o 16:15 ·

Motto: „PozwoliÂło mi to zrozumieĂŚ istotĂŞ sprawy, czyli moje poszukiwania oraz badania Baz Kosmicznych. Ma to znaczenie nie tylko dla mnie, ale dla Polski oraz przyszÂłoÂści cywilizacji i dlatego muszĂŞ o tym napisaĂŚ, aby zaliczyĂŚ swĂłj egzamin dojrzaÂłoÂści duchowej oraz ÂświadomoÂści wspó³czesnego czÂłowieka.”
Kilka dni temu robiÂąc porzÂądki wÂśrĂłd zalegajÂących papierĂłw na biurku znalazÂłam kartkĂŞ z odrĂŞcznym opisem snu z dnia 20.03.2011 w MaÂłych Stawiskach, ktĂłry zat. „ÂŚwiatÂło w ciemno...

Czytaj dalej...  https://www.facebook.com/zpiepiorka.

nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #149 : Grudzień 02, 2012, 23:01:10 »

Witaj nagumulululi,
< napisz coÂś wiecej o jakiego psa idzie. >
najpierw tak ogolnie.Psioglowy swiety ,ktory przenosil przez rzeke,
psioglowi Cabirowie, psy straznicy niektorych bogow np. Hefajstosa,
dwuglowy pies Geryona, nawet trojglowy Cerber, wszedzie te psy.
3 prostytutki biblijne - kedosza
meskie prostytutki-kedosz czyli psy
Psia gwiazda w systemie Oriona.
Psy towarzyszyly stale Dionizosowi ale i Mojzeszowi.
Artemida pod postacia psa nieraz przedstawiana.
Psia czesc Sfinksa....
A Egipcjanie czcili i psa i kota.
pozdrawiam

Hej

Nie zapominaj Âże plaÂża broni dostĂŞpu do morza ... mam nadziejĂŞ Âże to Âłatwa zagadka UÂśmiech
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: