Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:10:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kamienne kregi-kamienny testament"  (Przeczytany 80871 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Listopad 21, 2012, 20:49:41 »

Nie interesuj± mnie ¿adne opinie bufonów.....  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech to tak dla uciechy innych. Buziak

Czapka frygijska ma podobne znaczenie jak korona faraona , mo¿e byæ pojedyncza lub podwójna , ka¿da ma inne znaczenie i razem te¿ ,  inne , to tak dla zdradzenia sekretu symbolu. W pewnych okoliczno¶ciach tworzy siê na g³owie energetyczny komin , który ludzie widz±cy "przenie¶li " do ¶wiata fizycznego w postaci ro¿nych nakryæ g³owy. Wspó³cze¶ni u¿ywaj± ich nie wiedz±c co oznacza³y i czego by³y symbolem dawno temu.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2012, 20:51:26 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Listopad 21, 2012, 21:33:33 »

Nie interesuj± mnie ¿adne opinie bufonów.....  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech to tak dla uciechy innych. Buziak

Czapka frygijska ma podobne znaczenie jak korona faraona , mo¿e byæ pojedyncza lub podwójna , ka¿da ma inne znaczenie i razem te¿ ,  inne , to tak dla zdradzenia sekretu symbolu. W pewnych okoliczno¶ciach tworzy siê na g³owie energetyczny komin , który ludzie widz±cy "przenie¶li " do ¶wiata fizycznego w postaci ro¿nych nakryæ g³owy. Wspó³cze¶ni u¿ywaj± ich nie wiedz±c co oznacza³y i czego by³y symbolem dawno temu.

Kiara U¶miech U¶miech
Mówisz ¿e masz moc i wizjê ... daj jak±¶ namiastkê bo to co piszesz ... hmmm ale jak cie znam to potrafiê przewidzieæ reakcje

================================================================================================

Witaj nagumululi,
od czasu do czasu prezentuje tu ciekawostki wyczytane w roznych zrodlach. Dlatego nawet nie zapieram sie o te czapke. To nie jest na podstawie moich przemyslen ale innych poglad. Ciekawe, ze wtedy w 18 wieku przychodzilo tym panom zupelnie cos innego do glowy.
Jasno widac, ze pewnych wplywow wcale nie bylo. Ale te drugie, wystarczajaco mocno mieszaly. Bede musial w przyszlosci jeszcze
wyrazniej zaznaczac , co jest moje a co nie.
pozdrawiam

Ja pisze w swoim imieniu .... kiedy¶ wydawa³o mi siê ¿e mity licz± sobie tysi±ce lat ... teraz uwa¿am ¿e s± o wiele starsze ... jednak w rozwi±zywaniu zagadek pytam ciebie ... czasami co¶ mi dziêki temu swita U¶miech

Scali³em posty. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 23:22:24 wys³ane przez janusz » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #127 : Listopad 21, 2012, 22:24:58 »

Witaj nagumulululi,
  jednak w rozwi±zywaniu zagadek pytam ciebie ... czasami co¶ mi dziêki temu swita

mile mnie to lechce, szegolnie dlatego, ze wiesz , ze to moje poboczne
zajecie, swiat symboli. Mam zupelnie inne zdanie na ten temat, troche tylko o symbole zahaczajacy.
pozdrawiam
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Listopad 21, 2012, 22:51:39 »

Kamienny kr±g...jego mistyczne znaczenie dla cz³owieka zaczê³o powstawaæ wtedy gdy...powsta³y
pierwsze krêgi! A kiedy to mog³o nast±piæ? Byæ mo¿e w momencie "oswojenia"
pierwszego ¼ród³a energii czyli ognia. Musia³ on robiæ na cz³owieku pierwotnym ogromne wra¿enie.By³ przedmiotem kultu.
Grupa ludzi siada³a wokó³ niego ,w naturalny sposób tworz±c kr±g. Szybko okaza³o siê ¿e dla ochrony ¿aru i d³u¿szego utrzymania ciep³a mo¿na otoczyæ go kamieniami.
Tak powsta³ pierwszy magiczny kamienny kr±g, gdzie po³±czona energia ognia i ludzkiej wiary zapisa³a siê w strukturze kolistej formy i materii kamienia....
east
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Listopad 21, 2012, 23:19:25 »

Czapka frygijska ma podobne znaczenie jak korona faraona , mo¿e byæ pojedyncza lub podwójna , ka¿da ma inne znaczenie i razem te¿ ,  inne , to tak dla zdradzenia sekretu symbolu.
(..)
Z powodu kszta³tu, a przewrotnie pewnie i z powodu w³a¶ciwo¶ci psychoaktywnych, czapk± wolno¶ci nazywany jest grzyb Psilocybe semilanceata.

Czapka wolno¶ci jako symbol wskazuj±cy swój cel, ale tak na prawdê chodzi³o o to, aby j± zdj±æ , a nie przykrywaæ rzeczywisto¶æ jej filtrem.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Listopad 22, 2012, 10:42:39 »

To krag kamienny z podziemna komora - Bornholm (Lundestenen), odkryty w 1939 roku.

Kregi kamienne (tzw. Dommerringe) to bylo miejsce kultu - kontaktu i wyroku. Dommer to sedzia. Tam spotykaly sie sily, ktore sadowaly dusze. I tak tez jest do dzis.

Badacze kregow zajmuja sie studiowaniem ich znaczenia w kontekscie patrzenia na niebo i gwiazdy, a zapominaja spojrzec w dol.

To typowy uklad osiowy/gora dol. Nagroda - kara.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2012, 10:43:10 wys³ane przez Kate » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Listopad 22, 2012, 17:30:14 »

Witaj nagumulululi,
  jednak w rozwi±zywaniu zagadek pytam ciebie ... czasami co¶ mi dziêki temu swita

zajecie, swiat symboli. Mam zupelnie inne zdanie na ten temat, troche tylko o symbole zahaczajacy.
pozdrawiam
Witaj nagumulululi,

pozdrawiam
Hej

Jakie zatem masz zdanie na ten temat?

==========================================

Kamienny kr±g...jego mistyczne znaczenie dla cz³owieka zaczê³o powstawaæ wtedy gdy...powsta³y
pierwsze krêgi! A kiedy to mog³o nast±piæ? Byæ mo¿e w momencie "oswojenia"
pierwszego ¼ród³a energii czyli ognia. Musia³ on robiæ na cz³owieku pierwotnym ogromne wra¿enie.By³ przedmiotem kultu.
Grupa ludzi siada³a wokó³ niego ,w naturalny sposób tworz±c kr±g. Szybko okaza³o siê ¿e dla ochrony ¿aru i d³u¿szego utrzymania ciep³a mo¿na otoczyæ go kamieniami.
Tak powsta³ pierwszy magiczny kamienny kr±g, gdzie po³±czona energia ognia i ludzkiej wiary zapisa³a siê w strukturze kolistej formy i materii kamienia....
Ciekawa uwaga i jak najbardziej s³uszna

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2012, 18:03:56 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #132 : Listopad 22, 2012, 19:55:55 »

Witaj nagumulululi,
Na calym swiecie ludzie usilowali ustosunkowac sie do sil przyrody, za ktorymi podejrzewano bogow. Raz mniej raz wiecej,ale w zasadzie w samym zrodle tylko jednego. Ci bogowie z odmienna nazwa i roznymi przymiotnikami stworzono tylko dla ulatwienia zrozumienia. Czyniono to na podstawie roznych wskazowek. Wiedziano dobrze, ze mozna je tlumaczyc jako zjawiska astronomiczne, jako sily kreacji na ziemi, jako sily duchowe, zjawiska fizyczne, biologiczne, i te dla ktorych nie miano jeszcze nawet nazwy.Wskazowki byly tez roznego rodzaju. Od bezposrednich przekazow az do swietych ksiag z grubsza.
A jak to sie ma w przypadku tych kregow?  Tak jak zwykle, ma dla mnie drugorzedne znaczenie. Z jednej strony jest interesujace, ale z drugiej
bylo rytualem wplatajacym sie w rozwoj duchowy czlowieka. Czyli sens takiego postepowania ma u mnie wieksze znaczenie niz numeracja,
datowanie, katalogowanie znalezionych czesci...itd.
pozdrawiam
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Listopad 22, 2012, 20:55:48 »

Witaj nagumulululi,
Na calym swiecie ludzie usilowali ustosunkowac sie do sil przyrody, za ktorymi podejrzewano bogow. Raz mniej raz wiecej,ale w zasadzie w samym zrodle tylko jednego. Ci bogowie z odmienna nazwa i roznymi przymiotnikami stworzono tylko dla ulatwienia zrozumienia. Czyniono to na podstawie roznych wskazowek. Wiedziano dobrze, ze mozna je tlumaczyc jako zjawiska astronomiczne, jako sily kreacji na ziemi, jako sily duchowe, zjawiska fizyczne, biologiczne, i te dla ktorych nie miano jeszcze nawet nazwy.Wskazowki byly tez roznego rodzaju. Od bezposrednich przekazow az do swietych ksiag z grubsza.
A jak to sie ma w przypadku tych kregow?  Tak jak zwykle, ma dla mnie drugorzedne znaczenie. Z jednej strony jest interesujace, ale z drugiej
bylo rytualem wplatajacym sie w rozwoj duchowy czlowieka. Czyli sens takiego postepowania ma u mnie wieksze znaczenie niz numeracja,
datowanie, katalogowanie znalezionych czesci...itd.
pozdrawiam
No có¿ zupe³nie siê nie zgadzam ... nie bêdê jednak polemizowa³ ale w skrócie ... antropocentryzm .... czlowiek nazywa co¶ zjawiskami gdy wydaje mu siê ¿e poj±³ zasadê dzia³ania .... jednocze¶nie u¶miechaj±c jak±kolwiek duchowo¶æ owego zjawiska nad którym zapanowa³ rozumem ... czyli otacza nas bezduszna maszyneria podporz±dkowana matematyce ... polecam jednak do¶wiadczyæ zjawisk paranormalnych choæby wp³ywu ludzi na pogodê ... a ca³± wiedz± o zjawiskach legalno¶ci w gruzach ... oczywi¶cie to unikalne do¶wiadczenia których nie mo¿na udowodniæ

Wysoce prawdopodobne ¿e ¿yjesz prze¶wiadczeniu ¿e mity to zestaw projekcji nie maj±cych nic wspólnego z istot± rzeczy samych w sobie
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2012, 23:33:56 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Listopad 25, 2012, 00:53:49 »

Witaj nagumulululi,
Wysoce prawdopodobne ¿e ¿yjesz prze¶wiadczeniu ¿e mity to zestaw projekcji nie maj±cych nic wspólnego z istot± rzeczy samych w sobie
hmm, jednak dopisales.
Nie, raczej sadze, ze mity jak najbardziej maja powiazanie z czlowiekiem i jego psychika, kreacja a raczej zainicjowaniem takowej,
z astronomia... Tylko wywodza sie z innego zrodla.
pozdrawiam
ps. na pewno nie bede sie o to klocil
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Listopad 25, 2012, 12:24:09 »

Witaj nagumulululi,
hmm, jednak dopisales.
Nie, raczej sadze, ze mity jak najbardziej maja powiazanie z czlowiekiem i jego psychika, kreacja a raczej zainicjowaniem takowej,
z astronomia... Tylko wywodza sie z innego zrodla.
pozdrawiam
ps. na pewno nie bede sie o to klocil
Problem w tym ¿e mity s± starsze ni¿ czlowiek ... wed³ug mnie co potrafiê udowodniæ niektóre maj± po kilkadziesi±t milionów lat ... st±d ¶wi±tynia milionów lat
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Listopad 25, 2012, 21:30:55 »

Witaj nagumulululi,
Problem w tym ¿e mity s± starsze ni¿ czlowiek ... wed³ug mnie co potrafiê udowodniæ niektóre maj± po kilkadziesi±t milionów lat ... st±d ¶wi±tynia milionów lat
ale nie dla mnie.  U¶miech Tez tak sadze, tak mocno, ze przeciwne zdanie moge co najwyzej zbyc . Ale raczej nie wszystkie, dopisano nieco ich
pozniej. Niektore przez ludzi.
pozdrawiam
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Listopad 25, 2012, 21:38:44 »

nagumulululi,

Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Niew±tpliwie tak! stworzy³y je dla siebie minera³y by opowiadaæ je pierwiastkom i elementom  na dobranoc..... Cool

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Listopad 25, 2012, 21:40:14 »

Witaj nagumulululi,
Na calym swiecie ludzie usilowali ustosunkowac sie do sil przyrody, za ktorymi podejrzewano bogow. Raz mniej raz wiecej,ale w zasadzie w samym zrodle tylko jednego. Ci bogowie z odmienna nazwa i roznymi przymiotnikami stworzono tylko dla ulatwienia zrozumienia. Czyniono to na podstawie roznych wskazowek. Wiedziano dobrze, ze mozna je tlumaczyc jako zjawiska astronomiczne, jako sily kreacji na ziemi, jako sily duchowe, zjawiska fizyczne, biologiczne, i te dla ktorych nie miano jeszcze nawet nazwy.
'
Twiedzisz ¿e zjawisko astronomiczne, si³y kreacji, si³y duchowe, zjawiska fizycne maj± charakter czysto mechaniczny czyli beosobowy -tym samym dyskredytujesz do¶wiadczenia szamskie które precyzuj± osobowy charakter natury "martwej". Ka¿dy kto nie przekroczy bariery owego aksjomatu skazay jest na syzyfa, wcia¿ doskonali swoje teorie które rozpadaj± siê pod koniec - historia nauki, U¶miech.  Bogactwo ¶wiata zachodniego dobrze charakteryzowane przez archetyp ¶wini (czesto symbol bogactwa ) w buddymie jest symbolem njwiêkszej ignorancji czyli rozwój duchowy w istocie jest jego zaprzeczeniem w skali spo³ecznej.

=============================================================================================

Kiara:
o witaj googlowa prorokini, wid¿e ¿e materialu na ten temat nie ma w google, hahaha

Scali³em posty. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 23:20:04 wys³ane przez janusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Listopad 25, 2012, 22:08:37 »

Cytat: nagumulululi

Odno¶nie mitów. Ma³y fragment z ksi±¿ki Laury Kniht-Jadczyk – „Tajemna Historia ¦wiata”

"W niniejszej ksi±¿ce Czytelnik zapozna siê z pogl±dem, ¿e staro¿ytni mogli posiadaæ zaawansowan± wiedzê na temat g³êbszej rzeczywisto¶ci, któr± dzisiejsze nauki, takie jak fizyka, chemia, matematyka czy astrofizyka w³a¶nie na nowo odkrywaj±. Nie mówimy tu jednak o staro¿ytnych Egipcjanach, Babiloñczykach czy Sumerach, ale raczej ludach jeszcze starszych, a Egipcjanie, Babiloñczycy czy Sumerowie przechowali jedynie zniekszta³con± i zanieczyszczon± czê¶æ ich idei w postaci mitów i legend, nastêpnie rozwiniêtych i wykorzystanych do w³asnych "magicznych praktyk". Co wiêcej, dopiero w ¶wietle dzisiejszej nauki ta prawdziwa starodawna wiedza odmalowana w mitach, legendach oraz religijnych obrzêdach mo¿e zostaæ w³a¶ciwie zrozumiana. Nie oznacza to bynajmniej, ¿e odkryli¶my znaczenie wszystkich z nich. Chcemy jedynie powiedzieæ, ¿e w tre¶ci tych podañ zawarte s± liczne wskazówki, sugeruj±ce istnienie w dalekiej przesz³o¶ci zaawansowanej nauki, która w archaicznych czasach zapewniaæ mia³a po³±czenie pomiêdzy warstwami, czy te¿ wymiarami rzeczywisto¶ci. 

Pogl±d ten nie jest niczym oryginalnym, o czym wie zapewne niejeden Czytelnik. S±dzimy jednak, ¿e uda³o nam siê rzuciæ trochê ¶wiat³a na pewne s³abo dot±d rozumiane zakamarki. Arthur C. Clarke zaznaczy³: "Ka¿da dostatecznie rozwiniêta technologia jest nieodró¿nialna od magii". Kiedy pozbêdziemy siê z góry przyjêtych za³o¿eñ na temat tego, co staro¿ytni mogli wiedzieæ, a czego nie, i przyjrzymy siê mitom i legendom - pod³o¿u religii - dostrze¿emy powtarzaj±ce siê opisy dzia³añ, wydarzeñ, warunków i mo¿liwo¶ci przedstawiaj±cych wiedzê o takich zjawiskach jak wolna energia, antygrawitacja, podró¿e w czasie, podró¿e miêdzyplanetarne, energia atomowa, molekularyzacja i demolekularyzacja atomowa - czyli o ca³ej masie zjawisk dotychczas uznawanych za przes±dy i twory szalonej wyobra¼ni prymitywnych dzikusów - które dzi¶, dziêki wiedzy naukowej, staj± siê codzienno¶ci±. Wielu badaczy t³umaczy to w ten sposób, ¿e takie opowie¶ci by³y próbami zrozumienia otoczenia poprzez personifikacjê, czy antropomorfizacjê, si³ natury. Inni z kolei b³êdnie zak³adaj±, ¿e by³a to "¶wiêta wiedza", która absolutnie nie dopuszcza jakiejkolwiek materialnej interpretacji.

Nawet je¶li niektóre z tak zwanych pradawnych szkó³ i mistycznych ¶cie¿ek zdo³a³y przechowaæ te informacje w nienaruszonej lub choæby czystszej postaci, i tak wygl±da na to, ¿e spora ich czê¶æ stopniowo "wyblak³a", z racji d³ugiego okresu, jaki dzieli nas od czasów, kiedy te sprawy stanowi³y element zewnêtrznej rzeczywisto¶ci. Jednak¿e pojawiaj± siê badacze dostrzegaj±cy sprzeczno¶ci w naszej rzeczywisto¶ci i w naszych wierzeniach, którzy nastêpnie zwracaj± siê w³a¶nie ku pradawnym nauczaniom i próbuj± odkryæ, co takiego staro¿ytni mogli byli wiedzieæ. Tak dokonane odkrycia, w po³±czeniu z informacjami z wielu innych dziedzin nauki, w³±czone zostaj± w nasz± drogê ku poznaniu istotnej prawdy o naszej  rzeczywistej sytuacji i naszej w niej roli. 

Powstaje zatem pytanie, co historia naszego zagadnienia - Wniebowst±pienie jako Staro¿ytna Nauka - ma nam do powiedzenia na temat tego, co "naprawdê dzia³a", a co nie. Czy mo¿emy to zbadaæ? Odszukaæ i odkryæ nie tylko przeszkody obecne na drodze, ale te¿ prawdziwe korzy¶ci, które mo¿e odnie¶æ Poszukiwacz? Czy mo¿emy wy¶ledziæ i odkryæ te zdolno¶ci, które s± oznak± pomy¶lnie zakoñczonego Poszukiwania?

S³owem, czym jest prawdziwy Kamieñ Filozoficzny? Co naprawdê mo¿e osi±gn±æ Bohater, kiedy  znajdzie ju¿ ¦wiêtego Graala ?"

http://forum.swietageometria.info/index.php/topic,1220.msg8383/topicseen.html#msg8383

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Listopad 25, 2012, 22:23:30 »

Witaj nagumulululi,
Twiedzisz ¿e zjawisko astronomiczne, si³y kreacji, si³y duchowe, zjawiska fizycne maj± charakter czysto mechaniczny czyli beosobowy -tym samym dyskredytujesz do¶wiadczenia szamskie które precyzuj± osobowy charakter natury "martwej". Ka¿dy kto nie przekroczy bariery owego aksjomatu skazay jest na syzyfa, wcia¿ doskonali swoje teorie które rozpadaj± siê pod koniec - historia nauki.  Bogactwo ¶wiata zachodniego dobrze charakteryzowane przez archetyp ¶wini (czesto symbol bogactwa ) w buddymie jest symbolem njwiêkszej ignorancji czyli rozwój duchowy w istocie jest jego zaprzeczeniem w skali spo³ecznej.
raczej twierdze, ze tak to czlowiek normalnie postrzega dopuki nie zetknie sie z np. szamanem. Wiec jestem juz poza swinka, poza Syzyfem,
zajmuje sie psem.
pozdrawiam
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Listopad 25, 2012, 23:23:35 »

Witaj nagumulululi,
Twiedzisz ¿e zjawisko astronomiczne, si³y kreacji, si³y duchowe, zjawiska fizycne maj± charakter czysto mechaniczny czyli beosobowy -tym samym dyskredytujesz do¶wiadczenia szamskie które precyzuj± osobowy charakter natury "martwej". Ka¿dy kto nie przekroczy bariery owego aksjomatu skazay jest na syzyfa, wcia¿ doskonali swoje teorie które rozpadaj± siê pod koniec - historia nauki.  Bogactwo ¶wiata zachodniego dobrze charakteryzowane przez archetyp ¶wini (czesto symbol bogactwa ) w buddymie jest symbolem njwiêkszej ignorancji czyli rozwój duchowy w istocie jest jego zaprzeczeniem w skali spo³ecznej.
raczej twierdze, ze tak to czlowiek normalnie postrzega dopuki nie zetknie sie z np. szamanem. Wiec jestem juz poza swinka, poza Syzyfem,
zajmuje sie psem.
pozdrawiam
Witaj nagumulululi,
zajmuje sie psem.
pozdrawiam
Raczej z new agowcem który uwa¿a siê za szamana:) ale dobrze wiedzieæ ¿e jeste¶ ju¿ ponad U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2012, 23:25:51 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Listopad 26, 2012, 00:13:09 »

Mitologia jest sposobem przekazu nam wiedzy przez pradawnych Ludzi, to my jeste¶my prymitywni w stosunku do ich wiedzy, to my uwa¿amy mitologiê za bajkowe ¶wiaty. Dla tamtych ludzi by³ to sposób przekazywania informacji zgodny z ich kodami symbolicznymi.
Dla wspó³czesnego cz³owieka s± to wymy¶lone bajki, dla mnie pe³en zestaw informacji zakodowany w jednym symbolu, a w ka¿dym micie jest ich mnóstwo.

Kto szuka ten znajduje. Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Listopad 26, 2012, 09:48:23 »

Mitologia jest sposobem przekazu nam wiedzy przez pradawnych Ludzi, to my jeste¶my prymitywni w stosunku do ich wiedzy, to my uwa¿amy mitologiê za bajkowe ¶wiaty. Dla tamtych ludzi by³ to sposób przekazywania informacji zgodny z ich kodami symbolicznymi.
Dla wspó³czesnego cz³owieka s± to wymy¶lone bajki, dla mnie pe³en zestaw informacji zakodowany w jednym symbolu, a w ka¿dym micie jest ich mnóstwo.

Kto szuka ten znajduje. Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
S³uszenie, zgadzam siê Kiaro co mi sie nie czêsto zdarza w twoim przypadku,:). Istotne jest jednak na jakim poziomie penetrujesz mity, maj± nieskoñczon± g³ebie warstw, gdy siê zach³y¶niesz ¿e ju¿ oto rozumiesz wszystko, wkrótce powstanie nowy horyzont.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #144 : Listopad 26, 2012, 13:01:22 »

Witaj nagumulululi,
Raczej z new agowcem który uwa¿a siê za szamana:) ale dobrze wiedzieæ ¿e jeste¶ ju¿ ponad
moze i tak, ale on to lekko znosi.  U¶miech
Ale  z innej banki, te pieski nie daja mi spokoju. Wszedzie sie na nich natykam. Kiedys juz jeden byl sensacja, teraz sa czescia calosci.
pozdrawiam
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Listopad 26, 2012, 15:00:10 »

Poczytaj sobie o piesku a raczej suni  Buddy awatarem zwierzêcym ciemnej strony jest pies, z niego ewoluuj± w formê ludzk± psiog³owi.
Wszystko zale¿y od aspektu odczytywanej wiedzy, wówczas jawi± siê informacje w formie symboli.
W tej chwili "ród Psa" uzyskuje równo¶æ z "rodem Kota", ale to d³uga bardzo historia.

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Listopad 26, 2012, 15:22:06 »

Witaj nagumulululi,
Raczej z new agowcem który uwa¿a siê za szamana:) ale dobrze wiedzieæ ¿e jeste¶ ju¿ ponad
moze i tak, ale on to lekko znosi.  U¶miech
Ale  z innej banki, te pieski nie daja mi spokoju. Wszedzie sie na nich natykam. Kiedys juz jeden byl sensacja, teraz sa czescia calosci.
pozdrawiam
napisz co¶ wiecej o jakiego psa idzie.
Poczytaj sobie o piesku a raczej suni  Buddy awatarem zwierzêcym ciemnej strony jest pies, z niego ewoluuj± w formê ludzk± psiog³owi.
Wszystko zale¿y od aspektu odczytywanej wiedzy, wówczas jawi± siê informacje w formie symboli.
W tej chwili "ród Psa" uzyskuje równo¶æ z "rodem Kota", ale to d³uga bardzo historia.

Kiara U¶miech U¶miech
¿enski kot i meski pies, jak wiadomo, Kiara zawsze popiera kota, hahaha. ale pewnie w twoim przypadku jest odwrotnie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2012, 15:23:51 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #147 : Listopad 26, 2012, 18:16:51 »

Witaj nagumulululi,
< napisz co¶ wiecej o jakiego psa idzie. >
najpierw tak ogolnie.Psioglowy swiety ,ktory przenosil przez rzeke,
psioglowi Cabirowie, psy straznicy niektorych bogow np. Hefajstosa,
dwuglowy pies Geryona, nawet trojglowy Cerber, wszedzie te psy.
3 prostytutki biblijne - kedosza
meskie prostytutki-kedosz czyli psy
Psia gwiazda w systemie Oriona.
Psy towarzyszyly stale Dionizosowi ale i Mojzeszowi.
Artemida pod postacia psa nieraz przedstawiana.
Psia czesc Sfinksa....
A Egipcjanie czcili i psa i kota.
pozdrawiam

Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Grudzieñ 02, 2012, 18:51:19 »

Egzamin z fizyki czyli akcelerator, HAARP, bazy kosmiczne i z³ota flara!
utworzona przez u¿ytkownika Zofia Piepiórka w dniu 2 grudnia 2012 o 16:15 ·

Motto: „Pozwoli³o mi to zrozumieæ istotê sprawy, czyli moje poszukiwania oraz badania Baz Kosmicznych. Ma to znaczenie nie tylko dla mnie, ale dla Polski oraz przysz³o¶ci cywilizacji i dlatego muszê o tym napisaæ, aby zaliczyæ swój egzamin dojrza³o¶ci duchowej oraz ¶wiadomo¶ci wspó³czesnego cz³owieka.”
Kilka dni temu robi±c porz±dki w¶ród zalegaj±cych papierów na biurku znalaz³am kartkê z odrêcznym opisem snu z dnia 20.03.2011 w Ma³ych Stawiskach, który zat. „¦wiat³o w ciemno...

Czytaj dalej...  https://www.facebook.com/zpiepiorka.

nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Grudzieñ 02, 2012, 23:01:10 »

Witaj nagumulululi,
< napisz co¶ wiecej o jakiego psa idzie. >
najpierw tak ogolnie.Psioglowy swiety ,ktory przenosil przez rzeke,
psioglowi Cabirowie, psy straznicy niektorych bogow np. Hefajstosa,
dwuglowy pies Geryona, nawet trojglowy Cerber, wszedzie te psy.
3 prostytutki biblijne - kedosza
meskie prostytutki-kedosz czyli psy
Psia gwiazda w systemie Oriona.
Psy towarzyszyly stale Dionizosowi ale i Mojzeszowi.
Artemida pod postacia psa nieraz przedstawiana.
Psia czesc Sfinksa....
A Egipcjanie czcili i psa i kota.
pozdrawiam

Hej

Nie zapominaj ¿e pla¿a broni dostêpu do morza ... mam nadziejê ¿e to ³atwa zagadka U¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: