Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 21:25:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WartoÂści wymyÂślonych fikcyjnych postaci...  (Przeczytany 2391 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Sventer
Gość
« : Wrzesień 17, 2012, 15:52:35 »

Uwa¿am, ¿e niestety ale wiele jest w tym prawdy. ChoÌby dlatego ¿e ka¿dy z nas mia³ na pewno pewien moment w ¿yciu oderwania siê od rzeczywistoœci i jakiœ pierwiastek wartoœci wzi¹³ choÌby z fikcyjnej postaci w sytuacji gdy nie mia³ tych wartoœci w prawdziwym cz³owieku. Ja za przyk³ad jednej z wartoœci, która dla mnie wiele znaczy mogê podaÌ to co mam w podpisie.

Wielu spoÂśrĂłd ÂżyjÂących zasÂługuje na ÂśmierĂŚ. A niejeden z tych, ktĂłrzy umierajÂą, zasÂługuje na Âżycie. Czy moÂżesz ich nim obdarzyĂŚ? Nie bÂądÂź, wiĂŞc tak pochopny w ferowaniu wyrokĂłw Âśmierci, nawet bowiem najmÂądrzejszy nie wszystko wie.

S¹ to s³owa Gandalfa z W³adcy Pierœcienia lecz de facto opieraj¹ siê na Tolkienie... który go wykreowa³. Uwa¿am ¿e jest o wiele wiêcej tak cennych rad... Z fikcyjnego œwiata a mówi¹c szerzej z œwiata naszej wyobraŸni, któr¹ my tworzy to wszystko te wymyœlone postaci... Jakby idea³y, których sami nie potrafimy osi¹gn¹Ì.

Czy sÂą dla Was jakieÂś fikcyjne postaci? Legendy? KtĂłre dla Was coÂś znaczÂą i niosÂą jakieÂś przesÂłanie, nie raz bardziej warte niÂż czcze gadanie polityka.

Pzdr
Sven
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: