songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« : Wrzesień 21, 2012, 12:15:30 » |
|
BE THE PEACEÂśroda, 19 wrzeÂśnia 2012 10:28 | | | BÂĄDÂŹ POKOJEM - 21 wrzeÂśnia, w piÂątek, wydarzy siĂŞ coÂś, w czym kaÂżdy, kto poczuje sercem, Âże powinien, weÂźmie udziaÂł. OgĂłlnoÂświatowa zsynchronizowana medytacja i modlitwa o POKĂJ bĂŞdzie udziaÂłem setek tysiĂŞcy ludzi na caÂłym Âświecie. Ja do³¹czam, a Ty? Tegoroczna medytacja bĂŞdzie TRZYDZIESTÂĄ takÂą corocznÂą akcjÂą - zawsze 21 wrzeÂśnia, czyli u progu przesilenia jesiennego. WedÂług ostatnich informacji w ponad 640 miastach na caÂłym Âświecie dzieĂą ten bĂŞdzie celebrowany w postaci wspĂłlnych publicznych imprez, ktĂłre w kaÂżdym miejscu majÂą siĂŞ rozpocz¹Ì o 18.00 lokalnego czasu. Zsynchronizowana medytacja po³¹czona z modlitwÂą odbĂŞdzie siĂŞ trzykrotnie, w tym samym momencie na caÂłym Âświecie. Zaplanowano jÂą na godzinĂŞ 00 w piÂątek 21 wrzeÂśnia, 12 w poÂłudnie i 12 w nocy - uwaÂżaj, wedÂług czasu EDT. Konwersja tych dat na GMT wytycza godzinĂŞ 4.00 - trzy razy w ciÂągu doby, W naszej strefie czasowej sÂą to godziny 5.00 rano, 17.00 po poÂłudniu 21 wrzeÂśnia w piÂątek i 5.00 rano w sobotĂŞ 22 wrzeÂśnia. Wtedy zrobimy to WSZYSCY RAZEM. G³ównymi organizatorami sÂą The Gaiafield Project, Pathways to Peace, Shift Network's Summer of Peace, the Institute of HeartMath's Global Coherence Initiative, and MedMob, ale w³¹czyÂły siĂŞ w to wydarzenie setki organizacji na caÂłym Âświecie i zanosi siĂŞ na najwiĂŞkszy tego typu event we wspó³czesnych nam czasach - porĂłwnywalne moÂże jedynie z HarmonicznÂą KonwergencjÂą, ktĂłrÂą przeprowadziÂł w 1987 roku nieÂżyjÂący juÂż Jose Arguelles. WĂłwczas nie byÂło Internetu, wiĂŞc porĂłwnanie dotyczy pewnie nie liczb uczestnikĂłw, ale wagi samego wydarzenia. O ile data 1987 rok miaÂła ogromne znaczenie astrologiczne i byÂła pierwszÂą tak ogromnÂą inicjatywÂą medytacyjnÂą na Âświecie, o tyle 2012 jest datÂą, ktĂłra takÂże nie pozostawia zÂłudzeĂą co do swojej wagi - zwÂłaszcza, Âże doÂświadczamy koĂąca Âświata, jaki znamy i TWORZYMY NOWY ÂŚWIAT, w co wierzĂŞ z caÂłego serca i zapraszam CiĂŞ do udziaÂłu w tym historycznym wydarzeniu. STRONA WYDARZENIA: http://www.bethepeace.com/STRONA WYDARZENIA NA FC http://www.facebook.com/events/463661876989242/Na mapie EVENTĂW na caÂłym Âświecie sÂą juÂż zgÂłoszone 3 miejsca w POLSCE, gdzie jesteÂś zaproszony do udziau we wspĂłlnej imprezie: Be The Peace: ÂŁĂDÂŹ Park Staromiejski, ÂŁĂłdÂź, Polska Start Time: 5.45pm 21 wrzeÂśnia setki organizacji i tysiÂące ludzi na caÂłym Âświecie po³¹czÂą siĂŞ we wspĂłlnej medytacji/modlitwie dla pokoju. BĂŞdzie to najwiĂŞksze w historii tego typu wydarzenie! JAK: Najpierw odbĂŞdzie siĂŞ krĂłtka 15-minutowa sesja jogi. NastĂŞpnie wszyscy usiÂądziemy na trawie, kocach lub matach i przez 20 minut zag³êbimy siĂŞ w medytacje/modlitwĂŞ. GDZIE: ÂŁĂłdÂź - Park Âśledzia przy fontannie - trawnika wokoÂło wystarczy dla nas wszystkich. ByĂŚ moÂże spotkanie odbĂŞdzie siĂŞ na rynku g³ównym w manufakturze - wypatrujcie aktualizacji KIEDY: PrzyjdÂź 10 minut wczeÂśniej. Sesja Jogi zaczyna siĂŞ punktualnie o 17.45, a medytacja/modlitwa zacznie siĂŞ rĂłwno o 18. Do³¹cz do nas - podziel siĂŞ eventem wÂśrĂłd znajomych. To my mamy moÂżlwoœÌ tworzenia pokoju! Contact: 600 044 660 Be The Peace: PoznaĂą, Poland Ryecrska 8, PoznaĂą, Poland Start Time: 8:45 a.m. Description: We're going to bring our kids attention to the importance of peace in a macro and micro scale. We're going to use the occasion to help create a more peaceful living environment for everyone! Be The Peace: KrakĂłw, MaÂłopolska, Poland WzgĂłrze Wawelskie, KrakĂłw, MaÂłopolska, Poland Description: 21 wrzeÂśnia ludzie na caÂłym Âświecie po³¹czÂą siĂŞ we wspĂłlnej medytacji/modlitwie dla pokoju. BĂŞdzie to najwiĂŞksze w historii tego typu wydarzenie! ZrĂłbmy to teÂż w Krakowie! GDZIE: Na wzgĂłrzu Wawelskim, konkretnie w obrĂŞbie fundamentĂłw starego koÂścioÂła - http://maps.google.pl/maps?q=wawel+krak%C3%B3w&ie=UTF8&ll=50.053906%2C19.935709&spn=0.001201%2C0.002642&oe=utf-8&client=firefox-a&fb=1&gl=pl&hq=wawel+krak%C3%B3w&radius=15000&t=h&z=19KIEDY: przyjdÂź na miejsce 5 min przed 18. JAK: Punktualnie o 18 siadamy w kó³ku i rozpoczynamy wspĂłlnÂą 15-20 minutowÂą medytacjĂŞ. MoÂżemy zakoĂączyĂŚ medytacjĂŞ dÂźwiĂŞkiem OM. Potem rozchodzimy siĂŞ w swoje strony albo idziemy na spacer razem;) Do³¹cz do nas - podziel siĂŞ eventem wÂśrĂłd znajomych. Sprawmy by Wawel odÂżyÂł na nowo! wiĂŞcej informacji tu: http://www.facebook.com/events/463661876989242/http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1409:be-the-peace&catid=44:swoje&Itemid=125
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2012, 18:27:48 wysłane przez Dariusz »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 22, 2012, 10:41:57 » |
|
Powiem tylko, Âże tak siĂŞ zÂłoÂżyÂło, Âże mimo, Âże wcale nie miaÂłem zamiaru to jednak hm pomedytowaÂłem  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 22, 2012, 20:10:36 » |
|
Modlitw nie uskuteczniam, medytacji równie¿ ale podobnie do Ciebie, >Przebiœnieg'u<, tak jakoœ mimochodem wzi¹³em w tym udzia³. Na tyle mocno utkwi³o mi to w mózgownicy, ¿e przy³¹czy³em siê, choÌ na sobie w³aœciwy sposób. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 22, 2012, 21:04:47 » |
|
 I pokoj ludziom dobrej woli 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 22, 2012, 21:37:25 » |
|
Niech siê stanie. Powiedz mi, czy Ty masz jak¹œ skazê wzglêdem mnie, czy mo¿e jestem przewra¿liwiony? Ale to ju¿ na odpowiedniejszy w¹tek >>.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2012, 21:39:02 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 23, 2012, 11:21:05 » |
|
Dariusz jestes przewrazliwiony! Bardzo szanuje Twoja wiedze, na 100%!
Kiara wspominala w innym watku (za co jestem jej wdzieczna, bo pokrywa sie z moim zdaniem, czyli nie odosobninym), ze masowe akcje sluza do wyciagania energii, czy festiwale, czy sportowe zawody itp. itd. Dariusz tez wspominales, czy cytowales, ze teraz chipowanie bedzie dokonywanie w sferze astralnej. To jak to jest? A niby w jaki sposob? Akcje wspolnych spotkan w eterze (nazwe to tak lakonicznie) maja jakis cel - np. iluminaci robia to codziennie! Wymieniaja sie i zasilaja energetycznie, swiadomie!
To, jak w koncu medytowac i nie obawiac sie, ze jakis obcy chip podlaczy sie do zasilanka indywidualnego?
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 23, 2012, 16:26:30 » |
|
Fair LadyKiara wspominala w innym watku (za co jestem jej wdzieczna, bo pokrywa sie z moim zdaniem, czyli nie odosobninym), ze masowe akcje sluza do wyciagania energii, czy festiwale, czy sportowe zawody itp. itd. Dodam, Âże szacowna Kiara miaÂła racjĂŞ bo grupowe imprezki rzeczywiÂście sÂłuÂżyÂły do wyciÂągania energii. Tylko, Âże nie wtedy jeÂżeli nie ma w drugim akceptacji na to. Tzn nie formuÂłuje np przygotuje ci serce czy tam co innego. Tzn kiedy nie skupiam siĂŞ na liderze partii, innej grupy czy to spoÂłecznej czy to wyznaniowej czy to na jakiejÂś ponĂŞtnej przedstawicielce pÂłci piĂŞkniejszej. Tam jesteÂś gdzie twoja myÂśl(oczywiÂście nie dotyczy easta bo go nie ma  ) Jednak proszĂŞ szacowna jak siĂŞ nauczysz TworzyĂŚ bez dziaÂłania myÂślÂą - Âświadomego dziaÂłania myÂślÂą  JeÂżeli wiĂŞc jakaÂś liczba ludzi skupia siĂŞ by poziom w rzece podniĂłsÂł siĂŞ z 60cm na 6 metrĂłw to zapewniam CiĂŞ szacowna, Âże jest to fajna prĂłba nauki tworzenia myÂślÂą i Âżaden cwaniak na tym nie skorzysta jak to siĂŞ mĂłwi nie nachapie siĂŞ darmowej energii  to pa
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 23, 2012, 18:25:37 » |
|
Zasada jest taka czy siê ktoœ z tym zgadza czy nie, jak siê wejdzie miêdzy wrony , to siê kracze jak i one..... a jak siê to ma do bycia w du¿ych grupach "tematycznych" ? Ka¿dy z nas jest polem wirowym i posiada swoj¹ moc i barwê , to tak jak wiruj¹ce kropelki farby, wchodz¹c miêdzy inne o innych barwach i mocy ukierunkowanych na okreœlony cel wydajesz œwiadomie czy nie zgodê na przejêcie twojej energii i barwy , od tej pory stajesz siê czasowo ( jak d³ugo zale¿y od wielu okolicznoœci) barw¹ wiruj¹c¹ w rytmie najsilniejszej w grupie wzmacnianej wirami tych wszystkich , które zgodzi³y siê ( œwiadomie ,lub nie) wirowaÌ jej wirem i wzmacniaÌ go. Nie wiele znacz¹ wówczas twoje myœli wobec fizyczno, energetycznych dzia³aù silniejszych wirów. Jedni zauwa¿aj¹ skutki takich eksperymentów, inni nie, tym ró¿ni¹ siê od siebie. Zatem myœl sobie co chcesz , zasada zawsze jest ta sama, wir s³abszy musi siê podporz¹dkowaÌ silniejszemu. A ¿e nie jesteœ tym silniejszy potwierdzasz faktem reakcji i bycia w zgromadzeniach organizowanych przez innych , a nie przez ciebie. A tak swoja drog¹ czy zmieni³ ktoœ bieg nurtu rzeki na wskutek swoich medytacji zbiorowych, a mo¿e jakieœ konto bankowe zwiêkszy³o siê o kilka milionów? Jak dla mnie s¹ to naiwne zabawy , bo wiem doskonale i¿ , ¿eby coœ mog³o zostaÌ zmienione to trzeba stworzyÌ nowy wzorzec energetyczny tej rzeczy , lub zdarzenia i nape³niÌ je energi¹ o wiele wiêkszej mocy ni¿ dotychczasowa matryca. Ba.... ale ¿eby to zrobiÌ trzeba wiedzieÌ jak , gdzie i jak to przepi¹Ì i sk¹d wzi¹Ì energiê do tego. Intencja medytacji jest doskona³ym nape³niaczem , bowiem ten strumieù mo¿na zawsze jak transfer przekierowaÌ gdzie siê chce znaj¹c zasady techniczne.Ale o tym drobnym szczególe ludzi siê nie informuje wykorzystuj¹c ich brak wiedzy , empatie i naiwnoœÌ kompletn¹. Znasz odwieczny uk³ad systemu luster kieruj¹cych œwiat³o s³oùca nawet kila kilometrów pod ziemiê? Tak samo robi siê z energi¹ pobran¹ od ludzi w ró¿nych zgrupowaniach, naprawdê jest to tylko oparte na wiedzy tych co to robi¹ i niewiedzy tych , którzy bior¹ udzia³ w tych spektaklach wszelkiego rodzaju. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 22:43:50 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 23, 2012, 20:56:49 » |
|
ZnalazÂłam pewien tekst w internecie,myslĂŞ Âże pasuje do tego wÂątku.Gdyby wszyscy siĂŞ do niego stosowali ,to nie potrzebne by byÂły medytacje  
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 23, 2012, 21:14:54 » |
|
coz takie wydarzenia nie moga byc organizowane odgornie, chociaz to zawsze dobre intencje.. to musialby byc cos w rodzaju szalonej medytacji trwajacej caly czas jak np ten koles z nepalu..albo 12 apostolow..czyli cos takiego, 12 osob to podstawa a pozniej 144 tys..  jak w truman show maja wszystko gdzies i ida na calosc, wtedy mozliwa jest zmiana 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 23, 2012, 21:50:34 » |
|
Ciekawa jestem, dokÂąd pÂłynie energia uÂżytkownikĂłw zgromadzonych i piszÂących na poszczegĂłlnych forach internetowych? CzyÂż nie majÂą one swoich „opiekunĂłw”?
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 23, 2012, 22:07:17 » |
|
S¹ tacy co poprzez k³ótnie czyli z³e wibracje zwi¹zane z emocjami, uczuciami i jeszcze innymi doznaniami œci¹gaj¹ tzw. lusz, aby byÌ wiecznie m³odym i piêknym. Najwa¿niejsze w ich relacjach z innymi jest to, ¿e boj¹ siê braÌ udzia³ w jakichkolwiek medytacjach by tej ukradzionej podstêpnie energii za szybko nie straciÌ. 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 23, 2012, 22:38:20 » |
|
Poprzez k³ótnie i nie panowanie nad emocjami raczej traci siê energiê. B³êdem jest równie¿ przypisywanie komuœ k³ótni w miejsce wyra¿ania swoich pogl¹dów. Czy¿byœ Janusz mia³ kogoœ konkretnie na myœli? Œmia³o, wyraŸ kogo.  Moje pytanie zaœ tyczy³o wêdrówki energii wydatkowanej w trakcie pisania i czytania postów. Wysi³ek intelektualny jest powa¿nym wydatkowaniem energetycznym. Dok¹d ona p³ynie? Do jakiego egregora/opiekuna? Mo¿e o¿ywiamy Cheopsa i innych bogów? 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 24, 2012, 08:28:49 » |
|
I ja janusz ciekawa jestem kogo masz na mysli?
Teraz zaczynaja nam sie oczy otwierac, bo swiadomosc wzrasta. Nasze mysli sa wazniejsze od czynow, swiat programuje sie w myslach. Dlatego od wiekow skupiano sie we wspolnych modlach, litaniach, medytacjach etc. Slowa i tresci sa podstepnie manipulowane, ze modlacy sie nawet pojecia nie ma, ze przywoluje moce ciemnosci, a czy to Cheopsy, czy inni Bogowie, to juz zalezy od zasilania. Greg Braden pisal o tym w swych ksiazkach - rozlozyl "Ojcze nasz" na wersy i ukazal zaszyfrowana w modlitwie informacje.
Ja nie boje sie, nie czuje takiej potrzeby, moja energie oddaje Bogom w daninie w innej formie. Osobiscie uwazam, ze czyny wiecej zdzialac moga niz jakies medytacje, bo zawsze beda one polaczone z zaswiatami. A tam rozne sily sa. Nie zawsze te sprzyjajace.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 24, 2012, 10:21:22 » |
|
Drogi Ptaku  Czym innym jest wyraÂżanie sensownych poglÂądĂłw, a czym innym oÂśmieszanie w perfidny sposĂłb osĂłb, ktĂłre na to absolutnie nie zasÂługujÂą. Stwarzanie atmosfery pogardy (emocji) wobec, kaÂżdego kto ma inne spojrzenie na Âświat jest wampiryzmem energetycznym czyli ÂściÂąganiem energii, daniny dla siebie. Staruszek Cheops juÂż jej nie potrzebuje, zmarszczki nie zejdÂą z jego oblicza. Na pewno postĂŞpowanie takich osobnikĂłw nie prowadzi do pokojowego istnienia a raczej do ciÂągÂłej wojenki na ktĂłrej wyraÂźnie im zaleÂży.....bo jak inaczej im ÂżyĂŚ.  ÂŻyjmy w pokoju i twĂłrzmy pokĂłj, z wojenek juÂż wyroÂśliÂśmy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 10:44:49 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 24, 2012, 11:05:25 » |
|
Otó¿ to, perfidny sposĂłb. Lecz powiedz mi drogi Januszu, jakim filtrem rozpoznajesz i wyÂłapujesz ten perfidny sposĂłb? Czy masz wglÂąd w intencje takiej „perfidnej osoby”, czy to tylko powierzchowny oglÂąd poprzez uraÂżone Ego? MoÂżesz byĂŚ szczery wobec nas i siebie samego? Bo tak naprawdĂŞ, to wÂłasne Ego bywa czasami tÂą perfidiÂą, ktĂłra kaÂże dostrzegaĂŚ jÂą w innych. I jaka czêœÌ czÂłowieka siĂŞ obraÂża? CzyÂż nie Ego? Zatem, kto wydaje werdykt? A przecieÂż wszyscy jesteÂśmy jednoÂściÂą. KaÂżdy wpÂływa i zmienia caÂłoœÌ na swĂłj indywidualny sposĂłb. I zamiast obraÂżaĂŚ siĂŞ na cudze sÂłowa, warto moÂże spojrzeĂŚ w g³¹b serca swego i drugiej osoby? No chyba, Âże uznaÂłeÂś takÂą personĂŞ za z³¹ oraz kwalifikujÂącÂą siĂŞ do wychowywania poprzez minusowanie. Ale ÂżaÂłosna to metoda i uwÂłaczajÂąca raczej temu, kto jÂą stosuje. To tyle w kwestii. WyraziÂłam swoje zdanie, nie wiem, czy sensowne wg Ciebie, czy perfidne. Pa  Ps. A wiesz kiedy energia zmienia wÂłaÂściciela? Nie wtedy, gdy ktoÂś inny prĂłbuje oÂśmieszyĂŚ, upokorzyĂŚ, ale wtedy, gdy dana osoba poczuje siĂŞ oÂśmieszona i upokorzona. Zawsze wiĂŞc sami decydujemy o jej utracie, wpadajÂąc we wÂłasne emocje i odczucia oraz dajÂąc siĂŞ zÂłapaĂŚ na haczyk. Wi¹¿e siĂŞ to z niskim poczuciem wÂłasnej wartoÂści. I nad tym naleÂżaÂłoby pracowaĂŚ, zamiast trwaĂŚ w stanie uraÂżenia i od innych wymagaĂŚ szacunku dla wÂłasnych uczuĂŚ. ÂŚwiat zewnĂŞtrzny po to nas doÂświadcza, byÂśmy roÂśli w si³ê a nie trwali w stanie upokorzenia. RĂłwnieÂż mogÂłabym poobraÂżaĂŚ siĂŞ na niektĂłre osoby. I co by mi to daÂło? OgrabiÂłabym siebie jedynie z energii, zrzucajÂąc winĂŞ na innych. Tak wÂłaÂśnie wyglÂąda matrix. A w rzeczywistoÂści wszystko robisz sobie sam. Sam trwasz w stanie wojenki wobec siebie (czego najczĂŞÂściej nie rozpoznajesz) albo w pokojowej harmonii. To jeszcze raz pa. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 14:57:18 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 24, 2012, 12:04:24 » |
|
janusz cyt ÂŻyjmy w pokoju i twĂłrzmy pokĂłj, z wojenek juÂż wyroÂśliÂśmy. Jak dobrze, ze Ty tworzysz, dolaczam sie do tego apelu. ptaku - caly post jest bardzo pouczajacy, jestes swietnym niezaleznym obserwatorem. Czytanie inteligentnych wersow jest balsamem. Milo, ze sa jeszcze tacy na tym padole, bo zwatpic moznaby szybko.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 24, 2012, 13:34:24 » |
|
A tak w ogĂłle to medytacja jest sama w sobie wywoÂłaniem pokoju.
Nie trzeba tego robiĂŚ intencjonalnie, a nawet jest to pozbawione sensu. MedytujÂąc rozpraszasz myÂśli, aÂż zniknÂą w ogĂłle, nie oczekujesz niczego, bo nawet TY siĂŞ rozpuszczasz, a czas przestaje mieĂŚ znaczenie. Nie medytuje siĂŞ czegoÂś, albo dla czegoÂś czy po coÂś.
Bez tego "kanaÂłu JA " energia sama wlewa siĂŞ w istnienie, jest jej caÂły ocean, staje siĂŞ on oczywistoÂściÂą, ale nie ma tego, ktĂłry mĂłgÂłby to zobaczyĂŚ, albo stwierdziĂŚ, wykorzystaĂŚ czy zawĂŞziĂŚ.
Nie jest to dodawanie swojej energii (bo nie ma w tym ciebie) - jak s¹dzi Kiara - do jakiegoœ przekrêtu , czy celu, ale odwrotnie, to jest niczym zaproszenie energii œwiat³a do wejœcia w ten œwiat. Ona sama, ta Energia Œwiadomoœci, nape³niaj¹c rzeczywistoœÌ œwiat³em rozprasza mrok. Pokój jest jedynie efektem ubocznym jej dzia³ania.
Wielu ludzi kaÂżdego dnia medytuje i dlatego to siĂŞ dzieje. Nawet samo Âżycie staje siĂŞ medytacjÂą, kiedy nie ma w nim Ciebie, mnie, moje, dla mnie. MoÂżna zmywaĂŚ naczynia w stanie medytacji, moÂżna pracowaĂŚ jednoczeÂśnie "bĂŞdÂąc w wycofaniu" w tym samym czasie znajdowaĂŚ siĂŞ w medytacji. Nie wymaga to schizofrenii ,ani skupiania czy rozpraszania uwagi. RĂłb swoje w jednoczesnym rozpoznaniu ÂświadomoÂści, ktĂłra JEST .
To wystarczy dla przejawienia siĂŞ pokoju na Âświecie. Ty nie moÂżesz uczyniĂŚ pokoju. On siĂŞ staje tak, jak ÂświatÂło dnia rozÂświetla mrok wydobywajÂąc ksztaÂłty. ÂŚwiatÂło ÂświadomoÂści, ktĂłre rozpuszcza iluzjĂŞ oddzielenia.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 24, 2012, 15:24:57 » |
|
Ps. A wiesz kiedy energia zmienia w³aœciciela? Oj oj chyba troszkê za daleko znaczy energia jest czyj¹œ w³asnoœci¹  Dodam tylko do tego co napisa³ braciak, ¿e zawsze jest skutek dzia³ania energiami. Czy ktoœ zmieni³ kiedyœ bieg rzeki? Wis³a zmieni³a swoje koryto przynajmniej tak mnie uczyli na lekcji geografii. Czy by³a potrzeba by rzeka zmieni³a swój bieg ? mo¿e tak by trzeba by³o zadaÌ pytanie Wiem tylko, ¿e w ogrodzie mojej znajomej zielarki rosn¹ tylko i wy³¹cznie ziela, które s¹ jej potrzebne. W tym ogrodzie ostatni laik nie dostrze¿e ingerencji cz³owieka. Hm przypadek. Tak jak ten, ze na pogrzeb tych co zginêli w katastrofie smoleùskiej nie przylecia³a wierchuszka bo akurat wybuch³ wulkan to ci dopiero przypadek. to pa 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 24, 2012, 19:16:01 » |
|
Drogi Ptaku nie musisz mnie pouczaÌ bo i tak mamy inne rozumienie pewnych wartoœci. Zrozumia³em jedno nie jesteœ na pewno go³¹bkiem pokoju. 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 24, 2012, 19:32:37 » |
|
JeÂśli chodzi o energie to one nie mogÂą mieĂŚ wÂłaÂściciela w potocznym rozumieniu! Natomiast moÂżna nimi kierowaĂŚ - Âświadomie, albo nie - i mamy zawsze wielu chĂŞtnych do zarzÂądzania naszymi energiami, no, Âżeby nie zaprzeczaĂŚ sobie, to energiami w naszej domenie. Energii nie moÂżna zatrzymaĂŚ, ani utrzymaĂŚ - moÂżna jÂą tylko przetworzyĂŚ i obserwowaĂŚ efekty tegoÂż. MedytujÂąc "na temat" wysyÂłamy energie z naszej domeny, aby zostaÂły przetworzone zgodnie z intencjÂą tematu. Czy moÂżna to "zÂłapaĂŚ", czy przekierowaĂŚ nie wiem, ale nie wykluczaÂłbym, bo w dziedzinie energii subtelnych niewiele jeszcze wiemy.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 24, 2012, 19:45:16 » |
|
Drogi Ptaku nie musisz mnie pouczaÌ bo i tak mamy inne rozumienie pewnych wartoœci. Zrozumia³em jedno nie jesteœ na pewno go³¹bkiem pokoju.  No i widzisz, wci¹¿ ocena z Twojej strony. Dlaczego? Bo poczu³eœ siê pouczony? A wartoœci? S¹dzê, ¿e rozumiemy podobnie. Tylko inaczej siebie wyra¿amy, na szczêœcie. To pa Ps. Jestem bocianem, jak kiedyœ zauwa¿y³a koliberek.  Zatem, jako go³¹bek nie mogê pretendowaÌ do pokojowej nagrody Nobla. Zreszt¹, po co mi marchewka? Bociany jedz¹ ¿aby. 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 24, 2012, 20:07:31 » |
|
Szanowna, pope³niasz b³¹d nauczycielki - myœlisz za ''ucznia''. On jest ju¿ doros³y idzie w³asn¹ drog¹ i nie potrzebuje jej nauk. Jego rozumienie œwiata jest te¿ inne, bo sta³ siê prawdziwym mê¿czyzn¹. A.......wartoœci jak to wartoœci.  P.S. Jak ju¿ naprawdê doroœnie zrozumie, ¿e bocian stukaj¹cy do drzwi ma³ego pokoiku.....to same k³opoty. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 20:11:31 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 24, 2012, 20:13:31 » |
|
P.S. Jak juÂż naprawdĂŞ doroÂśnie zrozumie, Âże bocian stukajÂący do drzwi.....to same kÂłopoty. Ha ha ha dobre  Jedyna rada : nie otwieraĂŚ ,raczej uciekaĂŚ w medytacje 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 24, 2012, 20:18:12 » |
|
Januszu, teÂż CiĂŞ lubiĂŞ.  …a na kÂłopoty, tylko Bednarski.
|
|
|
|
|
|
|
|