Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:28:36 » |
|
Ten Bednarski?? Ten z Gdanska?? Czyli Stefek Friedmann?? Alleluja, teraz janusz musi obejsc Sleze trzy razy wg faz Ksiezyca(chanell sie ucieszy°° (zart!) ) Oby tylko nie przemienila sie w "jaruhe" //Od razu pisze ZART najlepiej lubie angielski // P.S. A co do bocianow, to dzieciska przynosza (chcial, czy nie chcial) ... ale to wyzsza poleczka i mnie smiertelnej do laboratoriow BOGO jeszcze nie dopuscili (widac wola dopuszczac do czego innego)
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:29:44 » |
|
Fajnie jest Ptaku Mo¿na te¿ medytowaæ na s³upie o w³asnym ssssspokoju.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 20:45:36 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:32:53 » |
|
Rest in pis. "We wlasnym spokoju" - ptaku atakuja !! Bociany...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:40:27 » |
|
Ten Bednarski?? Ten z Gdanska?? Czyli Stefek Friedmann?? Tak, Fair Lady, ten sam. http://www.youtube.com/watch?v=J8SMx3tEttoAle Januszowi dzieciaka nie przyniosê. By go wg regulaminów nie musztrowa³. Grunt to wolno¶æ!
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:55:05 » |
|
¦lê¿añskie szczytowanie nie ka¿demu jest pisane trzeba byæ kim¶ szczególnym (przebudzonym), aby siê na nie dostaæ. Chanell zna t± tajemnicê i wie o co chodzi. P.S. Dobrze, ¿e bociany ju¿ odlatuj± do Egiptu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 21:01:36 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:02:28 » |
|
¦lê¿añskie szczytowanie nie ka¿demu jest pisane trzeba byæ kim¶ szczególnym (przebudzonym), aby siê na nie dostaæ. Chanell zna t± tajemnicê i wie o co chodzi. P.S. Dobrze, ¿e bociany ju¿ odlatuj± do Egiptu. Spoko Janusz, ja zostajê... ...by na ¦lê¿y szczytowaæ, jako nieszczególnie przebudzona. A nu¿ cud siê stanie?
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:11:14 » |
|
I ja zaczynam jarzyc, ze jako oddalona od gory MILOSCI nie potrafie wspolnego jezyka znalezsc, ... ile polecialo w eter przeslan, modlitw, blogoslawienstw ( tudziez bocianow) ¦lê¿añskie szczytowanie nie ka¿demu jest pisane trzeba byæ kim¶ szczególnym (przebudzonym), aby siê na nie dostaæ. Boze Wszechmogacy, bron mnie przed zdobywaniem tych szczytow! Wole rzucic sie na glowke do otchlani morskiej... przynajmniej w domu pozostane!
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:15:05 » |
|
Spoko Janusz, ja zostajê... Oj ciep³olubna czas oczekiwania na ponowne otwarcie pokojowych ¶lê¿añskich wrót jest odleg³y (czerwiec). Troszkê siê piórka oszroni± i cienkie nó¿ki przemarzn±.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:17:50 » |
|
Cheops sie obudzil? a sam pisales, ze stary i nie w glowie mu harce i zdobycze. Klamales?
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 24, 2012, 21:33:13 » |
|
Cheops le¿y gdzie¶ w Egipcie, tam gdzie prawdziwe bociany odlatuj±. A tam o pokój trudno.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 21:34:15 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 25, 2012, 17:22:46 » |
|
ptak..by na ¦lê¿y szczytowaæ, jako nieszczególnie przebudzona. A nu¿ cud siê stanie? Có¿ nie wiem jak to jest u Kobiety z tym udanym szczytowaniem, ale facet nie musi jechaæ na ¦lê¿ê Znaczy wiêkszo¶æ facetów Janusz¦lê¿añskie szczytowanie nie ka¿demu jest pisane trzeba byæ kim¶ szczególnym (przebudzonym), aby siê na nie dostaæ.
Wprawdzie by³em na ¦lê¿y nie jeden raz ale absolutnie z tego tytu³u nie czu³em siê jaki¶ wyj±tkowy. Przepraszam szacowny ale mi trochê rêce opad³y czytaj±c taki tekst to pa
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 25, 2012, 17:42:34 » |
|
Wprawdzie by³em na ¦lê¿y nie jeden raz ale absolutnie z tego tytu³u nie czu³em siê jaki¶ wyj±tkowy. widocznie czucia nie mia³e¶ , ¿e hej.... Przepraszam szacowny ale mi trochê rêce opad³y czytaj±c taki tekst Drogi Przebi¶niegu ,dobrze ze tylko rêce
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 25, 2012, 19:25:42 » |
|
chanell widocznie czucia nie mia³e¶ , ¿e hej.... Hm jestem czuciowcem szacowna Lepiej czuje ni¿ widzê Dziêki za mi³e s³owa pok³ony niskie to pa
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 26, 2012, 21:30:53 » |
|
Drogi Przebi¶niegu Aby poczuæ piêkno oraz tajemnice ¦lê¿y trzeba byæ wyciszonym i pokojowo nastawionym do wszystkiego co nas na jej szczycie otacza. Szczególnym momentem jest tutaj najkrótsza noc w roku, okre¶lana ¶wiêtojañsk±. Wówczas wcze¶nie przebudzeni, na ¶lê¿añskiej polanie wyczekuj± na szybki ¶wit, aby zachwyciæ siê przepiêknym wschodem S³oñca. Tak zwani ''szczytuj±cy'', to do¶æ liczni ''wybrañcy'', czyli mi³o¶nicy tej góry, chêtni do obserwacji tego zjawiska w³a¶nie tutaj. Pozdrawiam serdecznie i niech Hermes, patron turystów (i nie tylko), poprowadzi w rejony masywu ¶lê¿añskiego ka¿dego lubi±cego spokój oraz przyrodê.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2012, 22:18:04 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 27, 2012, 07:47:44 » |
|
Oj Przebisniegu po co pchasz sie na te Sleze, widac nieproszony tam jestes, czyli nie doznasz "wyciszenia" na lonie natury. Obroncy swego terytorium pod choragwiami pokojowych medytacji i holdu przyrodzie, do krwi ostatniej bronic beda suwerennosci. Aby czasem, zaden obcy im sie tam nie zapedzil i niech Bog broni "zeszczytowal" jeszcze! Nomen omen akurat przypadkowo jakos na mysl przyszla mi mitologia grecka i bostwo bram wejscia (rozdrozy) Janus z czterema glowami strzezacy dostepu do wlosci. Pazerny byl i zawsze trzeba bylo mu sowite daniny skladac. Ej ci Bogowie i bostwa... No to medytujmy kazdy w swoim pokoju! Amen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 07:48:41 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 27, 2012, 17:19:16 » |
|
Szacowny janusz pod drugim Twoim postem podpiszê siê chêtnie mimo, ¿e nie czuje siê ,,szczytuj±cym". Zapewniam Cie te¿ szacowny, ¿e bardzo podobaj± mi siê tradycje s³owiañskie, wiêc oczywiscie i noc Kupa³y. Zapewniam Cie te¿ szacowny, ¿e nt ¦lê¿y i ca³ego jej masywu, ostrowa tumskiego we Wroc³awiu i Wawelu wiem no nie powiem wszystko ale bardzo chyba trudno mnie zaskoczyæ by by³o czym¶ nowym. By³em tam kilka razy i nie dlatego by p³oszyæ ptaki. To wszystko pasjonuj±ce, ale program ¦wiatowid dawno siê skoñczy³. (chrzest Polski) Oczywi¶cie s± to historycznie i energetycznie wyj±tkowe miejsca ba ich oddzia³ywanie jeszcze kilka lat temu by³o odczuwalne. Tylko dla mnie liczy siê teraz. Je¿eli odczuwam potrzebê przypomnienia sobie odczucia z prze¿ytego wcze¶niej do¶wiadczenia zwyczajnie przywo³uje je my¶l± i nie muszê osobi¶cie siê tam fatygowaæ bo kultywowanie tradycji mi osobi¶cie do rozwoju potrzebne nie jest. Nie jestem teoretykiem szacowny wiêc ani nie patrze do przodu, ani do ty³u tylko Jestem to pa PS Szacowna Fair Lady ¦lê¿a nie jest niczyj± w³asno¶ci± na ta chwile nikt raczej jej nie naby³
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 17:21:19 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 27, 2012, 18:19:09 » |
|
Je¿eli odczuwam potrzebê przypomnienia sobie odczucia z prze¿ytego wcze¶niej do¶wiadczenia zwyczajnie przywo³uje je my¶l± i nie muszê osobi¶cie siê tam fatygowaæ bo kultywowanie tradycji mi osobi¶cie do rozwoju potrzebne nie jest. Przebi¶niegu ,przecie¿ to nie to samo .... Tu muszê zaprotestowaæ. Pomy¶l ,czy chcia³by¶ przywo³ywaæ my¶l± do¶wiadczenie wypitego np wczoraj piwka, czy pofatygowaæ siê po ¶wie¿e piwko dzisiaj ? ¯adne przywo³ane do¶wiadczenie nie da tego wra¿enia, co w³a¶nie prze¿ywane.No i medytacja o pokój bêdzie skuteczniejsza.No bo wiesz....Piwko to jest w ¿yciu blues,daje szczê¶cie no i luz ...
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 27, 2012, 18:37:25 » |
|
Oczywi¶cie wielce szacowna Lindo masz absolutn± 100% racje ¿e po ¶wie¿e piwo do sklepu bo przywo³anie my¶l± tego bêdzie nicpotem Oczywi¶cie, je¿eli chodzi Ci o plan fizyczny to zgoda Jednak szacowna pamiêæ doznania, pozostaje Dodam, ¿e raz wystarczy wypiæ piwko by do¶wiadczyæ skutków wej¶cia w takie do¶wiadczenie. Dodam te¿, ¿e teraz plan fizyczny i energetyczny (nazwy tego samego...) zaczynaj± coraz bardziej siê przenikaæ. Wynika z tego, ¿e coraz bardziej ¶wiadomi jeste¶my wykonywanej przez siebie i nie tylko siebie prac na dwóch planach Co za tym idzie zechciej szacowna zauwa¿yæ, ¿e ka¿dy cz³owiek jest inny, wiêc dla ka¿dego co innego. Je¿eli komu¶ jest potrzebne ,,szczytowanie" to przecie¿ dlaczego nie Ja osobi¶cie akurat te do¶wiadczenia przerobi³em wiêc... Nie krytykuje do¶wiadczeñ tylko hm nazwijmy to lepszy gorszy to pa
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 27, 2012, 18:46:44 » |
|
Szacowny Przebi¶niegu mój post nie by³ pouczaj±cy lecz wyja¶niaj±cy. ¯yjê w teraz, a do piêkna ¶lê¿añskiej przyrody mam blisko, dlatego tam bywam, czêsto w gronie zamieszkuj±cych ten rejon moich przyjació³. Lady masz braki w wiedzy na temat mitologi i mylisz bóstwa Janus – jedno z najwa¿niejszych bóstw staroitalskich, czczony w staro¿ytnym Rzymie. By³ bogiem wszelkich pocz±tków, a tak¿e opiekunem drzwi, bram i mostów. Od niego pochodzi ³aciñska nazwa miesi±ca stycznia (Ianuarius) jako pierwszego miesi±ca w roku. By³ uto¿samiany tak¿e z bogiem poranków - Matutynem. By³ tradycyjnie przedstawiany z dwiema twarzami, z kluczami i lask±. Jego najstarsze wyobra¿enia by³y przedstawiane na rzymskich monetach zwanych aes grave. Wed³ug Owidiusza dwie twarze Janusa symbolizowa³y jego w³adzê nad ziemi± i niebem, za¶ wed³ug Makrobiusza przesz³o¶ci± i przysz³o¶ci±. W Rzymie znajdowa³a siê ¶wi±tynia po¶wiêcona Janusowi. Jej bramy zamykano w czasie pokoju, a otwierano podczas wojny, by mog³y przez ni± przej¶æ i otrzymaæ b³ogos³awieñstwo rzymskie wojska udaj±ce siê na wojnê. http://pl.wikipedia.org/wiki/Janus_(mitologia) Jak powiada Cyceron w De natura deorum II 67, imiê Janus pochodzi od czasownika ire, co znaczy i¶æ. Dziwnie ale kojarzy mi siê to z pewnym forumowym u¿ytkownikiem zainteresowanym nie poczwórn± ale podwójn± g³ow±. Poni¿ej zamieszczam jego skrócony post. Jaki¶ facet udziela³ wywiadu - co¶ mówi³ na tle góry ¦lêzy......zacza³ w trakcie swej mowy nieznacznie przechylaæ glowe na boki, bo zaanga¿owa³ siê w wypowied¼.. Wtedy okaza³o siê , ¿e go¶æ ma druga twarz z tylu g³owy skierowan± wstecz w przeciwnym kierunku o 180stopni. Przebóg - On ma dwie g³owy w przeciwne strony wprzód/wstecz. .....Dalej co¶ spro¶nego o utracie czy zmianie p³ci. Czy¿by facet mia³ wizjê i przewidzia³ swoj± pracê na dwóch planach? Teraz wreszcie zrozumia³em, ¿e napewno tak. Jego ''nowy charakterek'' i negatywne zainteresowanie pewnymi osobami nie uleg³y zmianie. Mo¿liwe te¿, ¿e to jaki¶ klon o których siê teraz tak czêsto mówi na forum. P.S. To jest oczywi¶cie taki ma³y ¿art.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 19:05:04 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 27, 2012, 19:34:36 » |
|
Dziwnie ale kojarzy mi siê to z pewnym forumowym u¿ytkownikiem zainteresowanym nie poczwórn± ale podwójn± g³ow±. Szok Poni¿ej zamieszczam jego skrócony post. Mo¿e to ¿art,ale ja chyba wiem kto to
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Wrzesieñ 27, 2012, 21:16:31 » |
|
Kiedys ogladalam film o Bonnie & Clyde, niby tacy zwykli wlamywacze-gentelmeni i rabusie w bialych rekawiczkach. Ale utkwila mi scena z tego filmu, gdy juz byli osaczeni i wtedy odwrocili sie do siebie plecami, aby zlaczyc i obronic, lekko obracali sie wydajac strzaly, ochrona. Ta scena jest swietna! Zaufanie iscie "janusowe" ! wow! To byla ich medytacja o pokoj ( a nie bunkier, o ktorym dzis ptak napominala;)) //To sie nazywa "szczytownie" w stylu country //
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #46 : Wrzesieñ 27, 2012, 21:31:51 » |
|
Lady, twoje przywo³anie country nie jest adekwatne, mo¿e lepiej hard core western.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #47 : Wrzesieñ 27, 2012, 21:44:58 » |
|
Taaaa, niektórzy bez broni ani rusz. Ja tam mam pokojow± naturê i pistoletem nikomu przed nosem nie macham. To s± ju¿ przestarza³e metody, tzw ''strachy na lachy''
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 21:52:17 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Wrzesieñ 28, 2012, 09:26:35 » |
|
janusz - Ty masz pokojowa nature?? Tak sie odbierasz?? A moze medytujesz za duzo?? Napisales powyzej pouczajc mnie o bogu Janus. Wypisales z neta cytaty i wstawiles nawet zdjecie, czyli pokazales mi jakim niedoukiem jestem i ze Ty wiesz to lepiej. Nie jestem Bonnie, a Ty nie jestes Clyde , ale skontruje celnie walczac akurat tu slowem. Pozwole sobie zacytowac ze zrodla :";Tetrapylon; (griechisch ;viertorig;, lateinisch ;quadrifrons; = ;vierstirnig«, ;vier Gesichter habend;) ist der Beiname des Gottes Janus. Ein Tetrapylon ist aber auch ist eine Sonderform des römischen Triumphbogens von meist quadratischem Grundriss, welches als Ehrenmal häufig über Straßenkreuzungen errichtet wurde." //http://www.elkage.de/src/public/showterms.php?id=2694// W moim wolnym przekladzie tekst zabrzmi tak. Tetrapylon (z greckiego >czterobramienny<, z laciny >czteroczolowy< cztery oblicza majacy) jest jednym z przydomkow, nazw dodatkowych bostwa Janus. Tetrapylon jest rowniez forma szczegolna w architekturzy lukow triumfalnych z najczestszym rysem glownym kwadratowam podstawy, ktory czestokrotnie na skrzyzowaniu ulic na znak szacunku byl ustawiany. Zamurowalo pana janusza?? P.S. W ten wlasnie sposob przylaczam sie do ogolnoswiatowej prosby o pokoj!
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2012, 09:37:35 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #49 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:01:41 » |
|
Teraz praktycznie na ka¿dy temat mo¿na znale¼æ w necie kilka sprzecznych informacji. Nie ma w tym nic dziwnego, to jest era Informacji ale i Dezinformacji. Krótko mówi±c, ka¿dy publikuje co wymy¶li i co chce, a odbiorca ma problem rozró¿nienia (du¿y problem), lepiej widoczny w innych w±tkach.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
|