Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:56:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: OGÓLNO¦WIATOWA MEDYTACJA O POKÓJ  (Przeczytany 32571 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« : Wrzesieñ 21, 2012, 12:15:30 »

BE THE PEACE
¶roda, 19 wrze¶nia 2012 10:28 |  |  | 

B¡D¬ POKOJEM - 21 wrze¶nia, w pi±tek,  wydarzy siê co¶, w czym ka¿dy, kto poczuje sercem, ¿e powinien, we¼mie udzia³. Ogólno¶wiatowa zsynchronizowana medytacja  i modlitwa o POKÓJ bêdzie udzia³em setek tysiêcy ludzi na ca³ym ¶wiecie. Ja do³±czam, a Ty?

Tegoroczna medytacja bêdzie TRZYDZIEST¡ tak± coroczn± akcj± - zawsze 21 wrze¶nia, czyli u progu przesilenia jesiennego. Wed³ug ostatnich informacji w ponad 640 miastach na ca³ym ¶wiecie dzieñ ten bêdzie celebrowany w postaci wspólnych publicznych imprez, które w ka¿dym miejscu maj± siê rozpocz±æ o 18.00 lokalnego czasu.

Zsynchronizowana medytacja po³±czona z modlitw± odbêdzie siê trzykrotnie, w tym samym momencie na ca³ym ¶wiecie. Zaplanowano j± na godzinê 00 w pi±tek 21 wrze¶nia, 12 w po³udnie i 12 w nocy - uwa¿aj, wed³ug czasu EDT. Konwersja tych dat na GMT wytycza godzinê 4.00 - trzy razy w ci±gu doby, W naszej strefie czasowej s± to godziny 5.00 rano, 17.00 po po³udniu 21 wrze¶nia w pi±tek i 5.00 rano w sobotê 22 wrze¶nia. Wtedy zrobimy to WSZYSCY RAZEM.

G³ównymi organizatorami s± The Gaiafield Project, Pathways to Peace, Shift Network's Summer of Peace, the Institute of HeartMath's Global Coherence Initiative, and MedMob, ale w³±czy³y siê w to wydarzenie setki organizacji na ca³ym ¶wiecie i zanosi siê na najwiêkszy tego typu event we wspó³czesnych nam czasach - porównywalne mo¿e jedynie z Harmoniczn± Konwergencj±, któr± przeprowadzi³ w 1987 roku nie¿yj±cy ju¿ Jose Arguelles. Wówczas nie by³o Internetu, wiêc porównanie dotyczy pewnie nie liczb uczestników, ale wagi samego wydarzenia. O ile data 1987 rok mia³a ogromne znaczenie astrologiczne i by³a pierwsz± tak ogromn± inicjatyw± medytacyjn± na ¶wiecie, o tyle 2012 jest dat±, która tak¿e nie pozostawia z³udzeñ co do swojej wagi - zw³aszcza, ¿e do¶wiadczamy koñca ¶wiata, jaki znamy i TWORZYMY NOWY ¦WIAT, w co wierzê z ca³ego serca i zapraszam Ciê do udzia³u w tym historycznym wydarzeniu.

STRONA WYDARZENIA:
http://www.bethepeace.com/

STRONA WYDARZENIA NA FC
http://www.facebook.com/events/463661876989242/

Na mapie EVENTÓW na ca³ym ¶wiecie s± ju¿ zg³oszone 3 miejsca w POLSCE, gdzie jeste¶ zaproszony do udziau we wspólnej imprezie:

Be The Peace: £ÓD¬
Park Staromiejski, £ód¼, Polska

Start Time:
5.45pm

21 wrze¶nia setki organizacji i tysi±ce ludzi na ca³ym ¶wiecie po³±cz± siê we wspólnej medytacji/modlitwie dla pokoju. Bêdzie to najwiêksze w historii tego typu wydarzenie!

JAK: Najpierw odbêdzie siê krótka 15-minutowa sesja jogi. Nastêpnie wszyscy usi±dziemy na trawie, kocach lub matach i przez 20 minut zag³êbimy siê w medytacje/modlitwê.

GDZIE: £ód¼ - Park ¶ledzia przy fontannie - trawnika woko³o wystarczy dla nas wszystkich. Byæ mo¿e spotkanie odbêdzie siê na rynku g³ównym w manufakturze - wypatrujcie aktualizacji

KIEDY: Przyjd¼ 10 minut wcze¶niej. Sesja Jogi zaczyna siê punktualnie o 17.45, a medytacja/modlitwa zacznie siê równo o 18.

Do³±cz do nas - podziel siê eventem w¶ród znajomych.

To my mamy mo¿lwo¶æ tworzenia pokoju!

600 044 660

Be The Peace: Poznañ, Poland
Ryecrska 8, Poznañ, Poland

Start Time:
8:45 a.m.

Description:

We're going to bring our kids attention to the importance of peace in a macro and micro scale. We're going to use the occasion to help create a more peaceful living environment for everyone!

Be The Peace: Kraków, Ma³opolska, Poland
Wzgórze Wawelskie, Kraków, Ma³opolska, Poland

Description:

21 wrze¶nia ludzie na ca³ym ¶wiecie po³±cz± siê we wspólnej medytacji/modlitwie dla pokoju. Bêdzie to najwiêksze w historii tego typu wydarzenie! Zróbmy to te¿ w Krakowie!

GDZIE: Na wzgórzu Wawelskim, konkretnie w obrêbie fundamentów starego ko¶cio³a - http://maps.google.pl/maps?q=wawel+krak%C3%B3w&ie=UTF8&ll=50.053906%2C19.935709&spn=0.001201%2C0.002642&oe=utf-8&client=firefox-a&fb=1&gl=pl&hq=wawel+krak%C3%B3w&radius=15000&t=h&z=19

KIEDY: przyjd¼ na miejsce 5 min przed 18.

JAK: Punktualnie o 18 siadamy w kó³ku i rozpoczynamy wspóln± 15-20 minutow± medytacjê. Mo¿emy zakoñczyæ medytacjê d¼wiêkiem OM. Potem rozchodzimy siê w swoje strony albo idziemy na spacer razem;)

Do³±cz do nas - podziel siê eventem w¶ród znajomych. Sprawmy by Wawel od¿y³ na nowo!

wiêcej informacji tu:
http://www.facebook.com/events/463661876989242/
http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1409:be-the-peace&catid=44:swoje&Itemid=125
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2012, 18:27:48 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 22, 2012, 10:41:57 »

Powiem tylko, ¿e tak siê z³o¿y³o, ¿e mimo, ¿e wcale nie mia³em zamiaru to jednak hm pomedytowa³em Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 22, 2012, 20:10:36 »

Modlitw nie uskuteczniam, medytacji równie¿ ale podobnie do Ciebie, >Przebi¶nieg'u<, tak jako¶ mimochodem wzi±³em w tym udzia³.
Na tyle mocno utkwi³o mi to w mózgownicy, ¿e przy³±czy³em siê, choæ na sobie w³a¶ciwy sposób.  Afro Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 22, 2012, 21:04:47 »

Z³y
I pokoj ludziom dobrej woli Afro
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 22, 2012, 21:37:25 »

Niech siê stanie.

Powiedz mi, czy Ty masz jak±¶ skazê wzglêdem mnie, czy mo¿e jestem przewra¿liwiony?
Ale to ju¿ na odpowiedniejszy w±tek >>.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2012, 21:39:02 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 23, 2012, 11:21:05 »

Dariusz
jestes przewrazliwiony! Bardzo szanuje Twoja wiedze, na 100%!

Kiara wspominala w innym watku (za co jestem jej wdzieczna, bo pokrywa sie z moim zdaniem, czyli nie odosobninym), ze masowe akcje sluza do wyciagania energii, czy festiwale, czy sportowe zawody itp. itd.
Dariusz tez wspominales, czy cytowales, ze teraz chipowanie bedzie dokonywanie w sferze astralnej. To jak to jest?
A niby w jaki sposob?
Akcje wspolnych spotkan w eterze (nazwe to tak lakonicznie) maja jakis cel - np. iluminaci robia to codziennie!
Wymieniaja sie i zasilaja energetycznie, swiadomie!

To, jak w koncu medytowac i nie obawiac sie, ze jakis obcy chip podlaczy sie do zasilanka indywidualnego?
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 23, 2012, 16:26:30 »

Fair Lady
Kiara wspominala w innym watku (za co jestem jej wdzieczna, bo pokrywa sie z moim zdaniem, czyli nie odosobninym), ze masowe akcje sluza do wyciagania energii, czy festiwale, czy sportowe zawody itp. itd.
Dodam, ¿e szacowna Kiara mia³a racjê bo grupowe imprezki rzeczywi¶cie s³u¿y³y do wyci±gania energii.
Tylko, ¿e nie wtedy je¿eli nie ma w drugim akceptacji na to.
Tzn nie formu³uje np przygotuje ci serce czy tam co innego.
Tzn kiedy nie skupiam siê na liderze partii, innej grupy czy to spo³ecznej czy to wyznaniowej czy to na jakiej¶ ponêtnej przedstawicielce p³ci piêkniejszej.
Tam jeste¶ gdzie twoja my¶l(oczywi¶cie nie dotyczy easta bo go nie ma Du¿y u¶miech)
Jednak proszê szacowna jak siê nauczysz Tworzyæ bez dzia³ania my¶l± -  ¶wiadomego dzia³ania my¶l± Cool
Je¿eli wiêc jaka¶ liczba ludzi skupia siê by poziom w rzece podniós³ siê z 60cm na 6 metrów to zapewniam Ciê szacowna, ¿e jest to fajna próba nauki tworzenia my¶l± i ¿aden cwaniak na tym nie skorzysta jak to siê mówi nie nachapie siê darmowej energii Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 23, 2012, 18:25:37 »

Zasada jest taka czy siê kto¶ z tym zgadza czy nie, jak siê wejdzie miêdzy wrony , to siê kracze jak i one..... a jak siê to ma do bycia w du¿ych grupach "tematycznych" ?

Ka¿dy z nas jest polem wirowym i posiada swoj± moc i barwê , to tak jak wiruj±ce kropelki farby, wchodz±c miêdzy inne o innych barwach i mocy ukierunkowanych na okre¶lony cel wydajesz ¶wiadomie czy nie zgodê na przejêcie twojej energii i barwy , od tej pory stajesz siê czasowo ( jak d³ugo zale¿y od wielu okoliczno¶ci) barw± wiruj±c± w rytmie najsilniejszej  w grupie wzmacnianej wirami tych wszystkich , które zgodzi³y siê ( ¶wiadomie ,lub nie) wirowaæ jej wirem i wzmacniaæ go. Nie wiele znacz± wówczas twoje my¶li wobec fizyczno, energetycznych dzia³añ silniejszych wirów.
Jedni zauwa¿aj± skutki takich eksperymentów, inni nie, tym ró¿ni± siê od siebie.
Zatem my¶l sobie co chcesz , zasada zawsze jest ta sama, wir s³abszy musi siê podporz±dkowaæ silniejszemu. A ¿e nie jeste¶ tym silniejszy potwierdzasz faktem reakcji i bycia w zgromadzeniach organizowanych przez innych , a nie przez ciebie.
A tak swoja drog± czy zmieni³ kto¶ bieg nurtu rzeki na wskutek swoich medytacji zbiorowych, a mo¿e jakie¶ konto bankowe zwiêkszy³o siê o kilka milionów?

Jak dla mnie s± to naiwne zabawy , bo wiem doskonale i¿ , ¿eby co¶ mog³o zostaæ zmienione to trzeba stworzyæ nowy wzorzec energetyczny tej rzeczy , lub zdarzenia i nape³niæ je energi± o wiele wiêkszej mocy ni¿ dotychczasowa matryca.
Ba.... ale ¿eby to zrobiæ trzeba wiedzieæ jak , gdzie i jak to przepi±æ i sk±d wzi±æ energiê do tego. Intencja medytacji jest doskona³ym nape³niaczem , bowiem ten strumieñ mo¿na zawsze jak transfer przekierowaæ gdzie siê chce znaj±c zasady techniczne.

Ale o tym drobnym szczególe ludzi siê nie informuje wykorzystuj±c ich brak wiedzy , empatie i naiwno¶æ kompletn±.

Znasz odwieczny uk³ad systemu luster kieruj±cych ¶wiat³o s³oñca nawet kila kilometrów pod ziemiê? Tak samo robi siê z energi± pobran± od ludzi w ró¿nych zgrupowaniach, naprawdê jest to tylko oparte na wiedzy tych co to robi± i niewiedzy tych , którzy bior± udzia³ w tych spektaklach wszelkiego rodzaju.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2012, 22:43:50 wys³ane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 23, 2012, 20:56:49 »

Znalaz³am pewien tekst w internecie,myslê ¿e pasuje do tego w±tku.Gdyby wszyscy siê do niego stosowali ,to nie potrzebne by by³y medytacje Mrugniêcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 23, 2012, 21:14:54 »

coz takie wydarzenia nie moga byc organizowane odgornie, chociaz to zawsze dobre intencje.. to musialby byc cos w rodzaju szalonej medytacji trwajacej caly czas jak np ten koles z nepalu..albo 12 apostolow..czyli cos takiego, 12 osob to podstawa a pozniej 144 tys..U¶miech jak w truman show maja wszystko gdzies i ida na calosc, wtedy mozliwa jest zmiana U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 23, 2012, 21:50:34 »

Ciekawa jestem, dok±d  p³ynie energia u¿ytkowników zgromadzonych i pisz±cych na poszczególnych
forach internetowych? Czy¿ nie maj± one swoich „opiekunów”?
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 23, 2012, 22:07:17 »

S± tacy co poprzez k³ótnie czyli z³e wibracje zwi±zane z emocjami, uczuciami i jeszcze innymi doznaniami ¶ci±gaj± tzw. lusz, aby byæ wiecznie m³odym i piêknym. Najwa¿niejsze w ich relacjach z innymi jest to, ¿e boj± siê braæ udzia³ w jakichkolwiek medytacjach by tej ukradzionej podstêpnie energii za szybko nie straciæ. Chichot Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 23, 2012, 22:38:20 »

Poprzez k³ótnie i nie panowanie nad emocjami raczej traci siê energiê. B³êdem jest równie¿
przypisywanie komu¶ k³ótni w miejsce wyra¿ania swoich pogl±dów. Czy¿by¶ Janusz mia³ kogo¶
konkretnie na my¶li? ¦mia³o, wyra¼ kogo.  U¶miech

Moje pytanie za¶ tyczy³o wêdrówki energii wydatkowanej w trakcie pisania i czytania postów.
Wysi³ek intelektualny jest powa¿nym wydatkowaniem energetycznym. Dok±d ona p³ynie?
Do jakiego egregora/opiekuna? Mo¿e o¿ywiamy Cheopsa i innych bogów?  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 24, 2012, 08:28:49 »

I ja janusz ciekawa jestem kogo masz na mysli?

Teraz zaczynaja nam sie oczy otwierac, bo swiadomosc wzrasta. Nasze mysli sa wazniejsze od czynow, swiat programuje sie w myslach. Dlatego od wiekow skupiano sie we wspolnych modlach, litaniach, medytacjach etc. Slowa i tresci sa podstepnie manipulowane, ze modlacy sie nawet pojecia nie ma, ze przywoluje moce ciemnosci, a czy to Cheopsy, czy inni Bogowie, to juz zalezy od zasilania.
Greg Braden pisal o tym w swych ksiazkach - rozlozyl "Ojcze nasz" na wersy i ukazal zaszyfrowana w modlitwie informacje.

Ja nie boje sie, nie czuje takiej potrzeby, moja energie oddaje Bogom w daninie w innej formie.
Osobiscie uwazam, ze czyny wiecej zdzialac moga niz jakies medytacje, bo zawsze beda one polaczone z zaswiatami. A tam rozne sily sa. Nie zawsze te sprzyjajace.

janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 24, 2012, 10:21:22 »

Drogi Ptaku U¶miech
Czym innym jest wyra¿anie sensownych pogl±dów, a czym innym o¶mieszanie w perfidny sposób osób, które na to absolutnie nie zas³uguj±. Stwarzanie atmosfery pogardy (emocji) wobec, ka¿dego kto ma inne spojrzenie na ¶wiat jest wampiryzmem energetycznym czyli ¶ci±ganiem energii, daniny dla siebie. Staruszek Cheops ju¿ jej nie potrzebuje, zmarszczki nie zejd± z jego oblicza. Mrugniêcie
Na pewno postêpowanie takich osobników nie prowadzi do pokojowego istnienia a raczej do ci±g³ej wojenki na której wyra¼nie im zale¿y.....bo jak inaczej im ¿yæ. Smutny

¯yjmy w pokoju i twórzmy pokój, z wojenek ju¿ wyro¶li¶my.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 10:44:49 wys³ane przez janusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 24, 2012, 11:05:25 »

Otó¿ to, perfidny sposób. Lecz powiedz mi drogi Januszu, jakim filtrem rozpoznajesz i
wy³apujesz ten perfidny sposób? Czy masz wgl±d w intencje takiej „perfidnej osoby”, czy to tylko
powierzchowny ogl±d poprzez ura¿one Ego? Mo¿esz byæ szczery wobec nas i siebie samego?

Bo tak naprawdê, to w³asne Ego bywa czasami t± perfidi±, która ka¿e dostrzegaæ j± w innych.
I jaka czê¶æ cz³owieka siê obra¿a? Czy¿ nie Ego? Zatem, kto wydaje werdykt?
A przecie¿ wszyscy jeste¶my jedno¶ci±. Ka¿dy wp³ywa i zmienia ca³o¶æ na swój indywidualny sposób.
I zamiast obra¿aæ siê na cudze s³owa, warto mo¿e spojrzeæ w g³±b serca swego i drugiej osoby?
No chyba, ¿e uzna³e¶ tak± personê za z³± oraz kwalifikuj±c± siê do wychowywania poprzez minusowanie.
Ale ¿a³osna to metoda i uw³aczaj±ca raczej temu, kto j± stosuje. To tyle w kwestii.
Wyrazi³am swoje zdanie, nie wiem, czy sensowne wg Ciebie, czy perfidne. 
Pa  Chichot

Ps. A wiesz kiedy energia zmienia w³a¶ciciela? Nie wtedy, gdy kto¶ inny próbuje o¶mieszyæ, upokorzyæ,
ale wtedy, gdy dana osoba poczuje siê o¶mieszona i upokorzona. Zawsze wiêc sami decydujemy o jej utracie,
wpadaj±c we w³asne emocje i odczucia oraz daj±c siê z³apaæ na haczyk.
Wi±¿e siê to z niskim poczuciem w³asnej warto¶ci. I nad tym nale¿a³oby pracowaæ, zamiast trwaæ w stanie
ura¿enia i od innych wymagaæ szacunku dla w³asnych uczuæ.
¦wiat zewnêtrzny po to nas do¶wiadcza, by¶my ro¶li w si³ê a nie trwali w stanie upokorzenia.

Równie¿ mog³abym poobra¿aæ siê na niektóre osoby. I co by mi to da³o? Ograbi³abym siebie jedynie z energii,
zrzucaj±c winê na innych. Tak w³a¶nie wygl±da matrix. A w rzeczywisto¶ci wszystko robisz sobie sam.
Sam trwasz w stanie wojenki wobec siebie (czego najczê¶ciej nie rozpoznajesz) albo w pokojowej harmonii.  U¶miech

To jeszcze raz pa.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 14:57:18 wys³ane przez ptak » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 24, 2012, 12:04:24 »

janusz cyt
¯yjmy w pokoju i twórzmy pokój, z wojenek ju¿ wyro¶li¶my.

Jak dobrze, ze Ty tworzysz, dolaczam sie do tego apelu.

ptaku - caly post jest bardzo pouczajacy, jestes swietnym niezaleznym obserwatorem. Czytanie inteligentnych wersow jest balsamem. Milo, ze sa jeszcze tacy na tym padole, bo zwatpic moznaby szybko.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 24, 2012, 13:34:24 »

A tak w ogóle to medytacja jest sama w sobie wywo³aniem pokoju.

Nie trzeba tego robiæ intencjonalnie, a nawet jest to pozbawione sensu. Medytuj±c rozpraszasz my¶li, a¿ znikn± w ogóle, nie oczekujesz niczego, bo nawet TY siê rozpuszczasz, a czas przestaje mieæ znaczenie.
Nie medytuje siê czego¶, albo dla czego¶ czy po co¶.

Bez tego "kana³u JA " energia sama wlewa siê w istnienie, jest jej ca³y ocean, staje siê on oczywisto¶ci±, ale nie ma tego, który móg³by to zobaczyæ, albo stwierdziæ, wykorzystaæ czy zawêziæ.

Nie jest to dodawanie swojej energii (bo nie ma w tym ciebie)  - jak s±dzi Kiara - do jakiego¶ przekrêtu , czy celu, ale odwrotnie, to jest niczym zaproszenie energii ¶wiat³a do wej¶cia w ten ¶wiat. Ona sama, ta Energia ¦wiadomo¶ci, nape³niaj±c rzeczywisto¶æ ¶wiat³em rozprasza mrok. Pokój jest jedynie efektem ubocznym jej dzia³ania.

Wielu ludzi ka¿dego dnia medytuje i dlatego to siê dzieje.
Nawet samo ¿ycie staje siê medytacj±, kiedy nie ma w nim Ciebie, mnie, moje, dla mnie. Mo¿na zmywaæ naczynia w stanie medytacji, mo¿na pracowaæ jednocze¶nie "bêd±c w wycofaniu" w tym samym czasie znajdowaæ siê w medytacji. Nie wymaga to schizofrenii ,ani skupiania czy rozpraszania uwagi. Rób swoje w jednoczesnym rozpoznaniu ¶wiadomo¶ci, która JEST .

To wystarczy dla przejawienia siê pokoju na ¶wiecie. Ty nie mo¿esz uczyniæ pokoju. On siê staje tak, jak ¶wiat³o dnia roz¶wietla mrok wydobywaj±c kszta³ty. ¦wiat³o ¶wiadomo¶ci, które rozpuszcza iluzjê oddzielenia.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 24, 2012, 15:24:57 »

Ps. A wiesz kiedy energia zmienia w³a¶ciciela?
Oj oj chyba troszkê za daleko znaczy energia jest czyj±¶ w³asno¶ci± Du¿y u¶miech
Dodam tylko do tego co napisa³ braciak, ¿e zawsze jest skutek dzia³ania energiami.
Czy kto¶ zmieni³ kiedy¶ bieg rzeki?
Wis³a zmieni³a swoje koryto przynajmniej tak mnie uczyli na lekcji geografii.
Czy by³a potrzeba by rzeka zmieni³a swój bieg ? mo¿e tak by trzeba by³o zadaæ pytanie
Wiem tylko, ¿e w ogrodzie mojej znajomej zielarki rosn± tylko i wy³±cznie ziela, które s± jej potrzebne.
W tym ogrodzie ostatni laik nie dostrze¿e ingerencji cz³owieka.
Hm przypadek.
Tak jak ten, ze na pogrzeb tych co zginêli w katastrofie smoleñskiej nie przylecia³a wierchuszka bo akurat wybuch³ wulkan to ci dopiero przypadek.
to pa U¶miech
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 24, 2012, 19:16:01 »

Drogi Ptaku nie musisz mnie pouczaæ bo i tak mamy inne rozumienie pewnych warto¶ci.
Zrozumia³em jedno nie jeste¶ na pewno go³±bkiem pokoju.  Szok
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 24, 2012, 19:32:37 »

Je¶li chodzi o energie to one nie mog± mieæ w³a¶ciciela w potocznym rozumieniu!
Natomiast mo¿na nimi kierowaæ - ¶wiadomie, albo nie - i mamy zawsze wielu chêtnych do zarz±dzania naszymi energiami, no, ¿eby nie zaprzeczaæ sobie, to energiami w naszej domenie.
Energii nie mo¿na zatrzymaæ, ani utrzymaæ - mo¿na j± tylko przetworzyæ i obserwowaæ efekty tego¿.
Medytuj±c "na temat" wysy³amy energie z naszej domeny, aby zosta³y przetworzone zgodnie z intencj± tematu. Czy mo¿na to "z³apaæ", czy przekierowaæ nie wiem, ale nie wyklucza³bym, bo w dziedzinie energii subtelnych niewiele jeszcze wiemy.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 24, 2012, 19:45:16 »

Drogi Ptaku nie musisz mnie pouczaæ bo i tak mamy inne rozumienie pewnych warto¶ci.
Zrozumia³em jedno nie jeste¶ na pewno go³±bkiem pokoju.  Szok

No i widzisz, wci±¿ ocena z Twojej strony. Dlaczego? Bo poczu³e¶ siê pouczony?
A warto¶ci? S±dzê, ¿e rozumiemy podobnie. Tylko inaczej siebie wyra¿amy, na szczê¶cie.

To pa  Du¿y u¶miech

Ps. Jestem bocianem, jak kiedy¶ zauwa¿y³a koliberekMrugniêcie
Zatem, jako go³±bek nie mogê pretendowaæ do pokojowej nagrody Nobla.
Zreszt±, po co mi marchewka? Bociany jedz± ¿aby.  Chichot
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:07:31 »

Szanowna, pope³niasz b³±d nauczycielki - my¶lisz za ''ucznia''.
On jest ju¿ doros³y idzie w³asn± drog± i nie potrzebuje jej nauk. Jego rozumienie ¶wiata jest te¿ inne, bo sta³ siê prawdziwym mê¿czyzn±. A.......warto¶ci jak to warto¶ci. Mrugniêcie

P.S. Jak ju¿ naprawdê doro¶nie zrozumie, ¿e bocian stukaj±cy do drzwi ma³ego pokoiku.....to same k³opoty. Mrugniêcie Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 24, 2012, 20:11:31 wys³ane przez janusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:13:31 »

P.S. Jak ju¿ naprawdê doro¶nie zrozumie, ¿e bocian stukaj±cy do drzwi.....to same k³opoty.

Ha ha ha dobre Mrugniêcie Jedyna rada  : nie otwieraæ ,raczej uciekaæ w medytacje  Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 24, 2012, 20:18:12 »

Januszu, te¿ Ciê lubiê.  Chichot

…a na k³opoty, tylko Bednarski.  Du¿y u¶miech
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: