Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 14:23:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: OGÓLNOÂŚWIATOWA MEDYTACJA O POKÓJ  (Przeczytany 33896 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 24, 2012, 20:28:36 »

Ten Bednarski?? Ten z Gdanska?? Czyli Stefek Friedmann??
Alleluja, teraz janusz musi obejsc Sleze trzy razy wg faz Ksiezyca(chanell sie ucieszy°° (zart!) Mrugniêcie)
Oby tylko nie przemienila sie w "jaruhe"UÂśmiech  Szok

//Od razu pisze ZART najlepiej lubie angielski MrugniĂŞcie//

P.S. A co do bocianow, to dzieciska przynosza (chcial, czy nie chcial) ... ale to wyzsza poleczka i mnie smiertelnej do laboratoriow BOGO jeszcze nie dopuscili (widac wola dopuszczac do czego innego)  Afro
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #26 : Wrzesień 24, 2012, 20:29:44 »

Fajnie jest Ptaku MrugniĂŞcie

MoÂżna teÂż medytowaĂŚ na sÂłupie o wÂłasnym ssssspokoju.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 20:45:36 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 24, 2012, 20:32:53 »

Rest in pis.

"We wlasnym spokoju" - ptaku atakuja !! UÂśmiech ZÂły

Bociany... MrugniĂŞcie
ptak
Gość
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 24, 2012, 20:40:27 »

Cytat: Fair Lady
Ten Bednarski?? Ten z Gdanska?? Czyli Stefek Friedmann??

Tak, Fair Lady, ten sam.  Chichot
http://www.youtube.com/watch?v=J8SMx3tEtto

Ale Januszowi dzieciaka nie przyniosĂŞ.  DuÂży uÂśmiech By go wg regulaminĂłw nie musztrowaÂł.  Chichot

Grunt to wolnoœÌ!  MrugniĂŞcie

janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #29 : Wrzesień 24, 2012, 20:55:05 »

ÂŚlĂŞÂżaĂąskie szczytowanie nie kaÂżdemu jest pisane trzeba byĂŚ kimÂś szczegĂłlnym (przebudzonym), aby siĂŞ na nie dostaĂŚ.
Chanell zna tÂą tajemnicĂŞ i wie o co chodzi.  UÂśmiech

P.S. Dobrze, Âże bociany juÂż odlatujÂą do Egiptu. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 21:01:36 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 24, 2012, 21:02:28 »

ÂŚlĂŞÂżaĂąskie szczytowanie nie kaÂżdemu jest pisane trzeba byĂŚ kimÂś szczegĂłlnym (przebudzonym), aby siĂŞ na nie dostaĂŚ.
Chanell zna tÂą tajemnicĂŞ i wie o co chodzi. MrugniĂŞcie

P.S. Dobrze, Âże bociany juÂż odlatujÂą do Egiptu. DuÂży uÂśmiech

Spoko Janusz, ja zostajĂŞ...  Chichot

...by na ÂŚlĂŞÂży szczytowaĂŚ, jako nieszczegĂłlnie przebudzona. A nuÂż cud siĂŞ stanie?  DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 24, 2012, 21:11:14 »

I ja zaczynam jarzyc, ze jako oddalona od gory MILOSCI nie potrafie wspolnego jezyka znalezsc, ... ile polecialo w eter przeslan, modlitw, blogoslawienstw (tudziez bocianowUÂśmiech)

Boze Wszechmogacy, bron mnie przed zdobywaniem tych szczytow! MrugniĂŞcie

Wole rzucic sie na glowke do otchlani morskiej... przynajmniej w domu pozostane!

janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #32 : Wrzesień 24, 2012, 21:15:05 »

Spoko Janusz, ja zostajĂŞ...
Oj ciepÂłolubna  Smutny czas oczekiwania na ponowne otwarcie pokojowych ÂślĂŞÂżaĂąskich wrĂłt jest odlegÂły (czerwiec).
Troszkê siê piórka oszroni¹ i cienkie nó¿ki przemarzn¹. Mrugniêcie
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 24, 2012, 21:17:50 »

Cheops sie obudzil?
a sam pisales, ze stary i nie w glowie mu harce i zdobycze.
Klamales? MrugniĂŞcie
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 24, 2012, 21:33:13 »

Cheops leÂży gdzieÂś w Egipcie, tam gdzie prawdziwe bociany odlatujÂą. Cool A tam o pokĂłj trudno.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2012, 21:34:15 wysłane przez janusz » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 25, 2012, 17:22:46 »

ptak
..by na ÂŚlĂŞÂży szczytowaĂŚ, jako nieszczegĂłlnie przebudzona. A nuÂż cud siĂŞ stanie?

Có¿ nie wiem jak to jest u Kobiety z tym udanym szczytowaniem, ale facet nie musi jechaÌ na Œlê¿ê Du¿y uœmiech
Znaczy wiêkszoœÌ facetów Du¿y uœmiech
Janusz
Wprawdzie byÂłem na ÂŚlĂŞÂży nie jeden raz ale absolutnie z tego tytuÂłu nie czuÂłem siĂŞ jakiÂś wyjÂątkowy.
Przepraszam szacowny ale mi trochĂŞ rĂŞce opadÂły czytajÂąc taki tekst
to pa UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #36 : Wrzesień 25, 2012, 17:42:34 »

Wprawdzie byÂłem na ÂŚlĂŞÂży nie jeden raz ale absolutnie z tego tytuÂłu nie czuÂłem siĂŞ jakiÂś wyjÂątkowy.

widocznie czucia nie miaÂłeÂś , Âże hej.... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Przepraszam szacowny ale mi trochĂŞ rĂŞce opadÂły czytajÂąc taki tekst

Drogi PrzebiÂśniegu ,dobrze ze tylko rĂŞce  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 25, 2012, 19:25:42 »

chanell
widocznie czucia nie miaÂłeÂś , Âże hej....
Hm jestem czuciowcem szacowna DuÂży uÂśmiech
Lepiej czuje niÂż widzĂŞ DuÂży uÂśmiech
DziĂŞki za miÂłe sÂłowa pokÂłony niskie MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #38 : Wrzesień 26, 2012, 21:30:53 »

Drogi PrzebiÂśniegu UÂśmiech
Aby poczuÌ piêkno oraz tajemnice Œlê¿y trzeba byÌ wyciszonym i pokojowo nastawionym do wszystkiego co nas na jej szczycie otacza. Szczególnym momentem jest tutaj najkrótsza noc w roku, okreœlana œwiêtojaùsk¹. Wówczas wczeœnie przebudzeni, na œlê¿aùskiej polanie wyczekuj¹ na szybki œwit, aby zachwyciÌ siê przepiêknym wschodem S³oùca. Tak zwani ''szczytuj¹cy'', to doœÌ liczni ''wybraùcy'', czyli mi³oœnicy tej góry, chêtni do obserwacji tego zjawiska w³aœnie tutaj. Mrugniêcie
Pozdrawiam serdecznie i niech Hermes, patron turystĂłw (i nie tylko), poprowadzi w rejony masywu ÂślĂŞÂżaĂąskiego kaÂżdego lubiÂącego spokĂłj oraz przyrodĂŞ.  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2012, 22:18:04 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 27, 2012, 07:47:44 »

Oj Przebisniegu po co pchasz sie na te Sleze, widac nieproszony tam jestes, czyli nie doznasz "wyciszenia" na lonie natury. Obroncy swego terytorium pod choragwiami pokojowych medytacji i holdu przyrodzie, do krwi ostatniej bronic beda suwerennosci.
Aby czasem, zaden obcy im sie tam nie zapedzil i niech Bog broni "zeszczytowal" jeszcze! MrugniĂŞcie
Nomen omen akurat przypadkowo jakos na mysl przyszla mi mitologia grecka i bostwo bram wejscia (rozdrozy) Janus z czterema glowami strzezacy dostepu do wlosci. Pazerny byl i zawsze trzeba bylo mu sowite daniny skladac.
Ej ci Bogowie i bostwa...
No to medytujmy kazdy w swoim pokoju! Amen.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2012, 07:48:41 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 27, 2012, 17:19:16 »

Szacowny janusz pod drugim Twoim postem podpiszĂŞ siĂŞ chĂŞtnie mimo, Âże nie czuje siĂŞ ,,szczytujÂącym".
Zapewniam Cie teÂż szacowny, Âże bardzo podobajÂą mi siĂŞ tradycje sÂłowiaĂąskie, wiĂŞc oczywiscie i noc KupaÂły.
Zapewniam Cie teÂż szacowny, Âże nt ÂŚlĂŞÂży i caÂłego jej masywu, ostrowa tumskiego we WrocÂławiu i Wawelu wiem no nie powiem wszystko ale bardzo chyba trudno mnie zaskoczyĂŚ by byÂło czymÂś nowym.
ByÂłem tam kilka razy i nie dlatego by pÂłoszyĂŚ ptaki.
To wszystko pasjonujÂące, ale program ÂŚwiatowid dawno siĂŞ skoĂączyÂł. (chrzest Polski)
OczywiÂście sÂą to historycznie i energetycznie wyjÂątkowe miejsca ba ich oddziaÂływanie jeszcze kilka lat temu byÂło odczuwalne.
Tylko dla mnie liczy siĂŞ teraz.
JeÂżeli odczuwam potrzebĂŞ przypomnienia sobie odczucia z przeÂżytego wczeÂśniej doÂświadczenia zwyczajnie przywoÂłuje je myÂślÂą i nie muszĂŞ osobiÂście siĂŞ tam fatygowaĂŚ bo kultywowanie tradycji mi osobiÂście do rozwoju potrzebne nie jest.
Nie jestem teoretykiem szacowny wiĂŞc ani nie patrze do przodu, ani do tyÂłu tylko Jestem UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Szacowna Fair Lady ÂŚlĂŞÂża nie jest niczyjÂą wÂłasnoÂściÂą na ta chwile nikt raczej jej nie nabyÂł DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2012, 17:21:19 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Linda
Gość
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 27, 2012, 18:19:09 »

UÂśmiech
Cytat: PrzebiÂśnieg
JeÂżeli odczuwam potrzebĂŞ przypomnienia sobie odczucia z przeÂżytego wczeÂśniej doÂświadczenia zwyczajnie przywoÂłuje je myÂślÂą i nie muszĂŞ osobiÂście siĂŞ tam fatygowaĂŚ bo kultywowanie tradycji mi osobiÂście do rozwoju potrzebne nie jest.

Chichot
 PrzebiÂśniegu ,przecieÂż to nie to samo .... UÂśmiech Tu muszĂŞ zaprotestowaĂŚ. UÂśmiech PomyÂśl ,czy chciaÂłbyÂś  przywoÂływaĂŚ myÂślÂą  doÂświadczenie wypitego np wczoraj piwka, czy pofatygowaĂŚ siĂŞ po ÂświeÂże piwko dzisiaj ?
ÂŻadne przywoÂłane doÂświadczenie nie da tego wraÂżenia, co wÂłaÂśnie przeÂżywane.No i medytacja o pokĂłj bĂŞdzie skuteczniejsza.No bo wiesz....Piwko to jest w Âżyciu blues,daje szczĂŞÂście  no i luz ... Chichot Chichot Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 27, 2012, 18:37:25 »

OczywiÂście wielce szacowna Lindo masz absolutnÂą  100% racje Âże po ÂświeÂże piwo do sklepu bo przywoÂłanie myÂślÂą tego bĂŞdzie nicpotem Chichot
OczywiÂście, jeÂżeli chodzi Ci o plan fizyczny to zgoda MrugniĂŞcie
Jednak szacowna pamiĂŞĂŚ doznania, pozostaje DuÂży uÂśmiech

Dodam, Âże raz wystarczy wypiĂŚ piwko by doÂświadczyĂŚ skutkĂłw wejÂścia w takie doÂświadczenie.
Dodam teÂż, Âże teraz plan fizyczny i energetyczny (nazwy tego samego...) zaczynajÂą coraz bardziej siĂŞ przenikaĂŚ.
Wynika z tego, Âże coraz bardziej Âświadomi jesteÂśmy wykonywanej przez siebie i nie tylko siebie prac na dwĂłch planach UÂśmiech

Co za tym idzie zechciej szacowna zauwaÂżyĂŚ, Âże kaÂżdy czÂłowiek jest inny, wiĂŞc dla kaÂżdego co innego.
JeÂżeli komuÂś jest potrzebne ,,szczytowanie" to przecieÂż dlaczego nie MrugniĂŞcie
Ja osobiÂście akurat te doÂświadczenia przerobiÂłem wiĂŞc...
Nie krytykuje doÂświadczeĂą tylko hm nazwijmy to lepszy gorszy MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #43 : Wrzesień 27, 2012, 18:46:44 »

Szacowny PrzebiÂśniegu mĂłj post nie byÂł pouczajÂący lecz wyjaÂśniajÂący.  MrugniĂŞcie
¯yjê w teraz, a do piêkna œlê¿aùskiej przyrody mam blisko, dlatego tam bywam, czêsto w gronie zamieszkuj¹cych ten rejon moich przyjació³.

Lady masz braki w wiedzy na temat mitologi i mylisz bĂłstwa Smutny

Janus – jedno z najwaÂżniejszych bĂłstw staroitalskich, czczony w staroÂżytnym Rzymie. ByÂł bogiem wszelkich poczÂątkĂłw, a takÂże opiekunem drzwi, bram i mostĂłw. Od niego pochodzi ÂłaciĂąska nazwa miesiÂąca stycznia (Ianuarius) jako pierwszego miesiÂąca w roku. ByÂł utoÂżsamiany takÂże z bogiem porankĂłw - Matutynem.
By³ tradycyjnie przedstawiany z dwiema twarzami, z kluczami i lask¹. Jego najstarsze wyobra¿enia by³y przedstawiane na rzymskich monetach zwanych aes grave. Wed³ug Owidiusza dwie twarze Janusa symbolizowa³y jego w³adzê nad ziemi¹ i niebem, zaœ wed³ug Makrobiusza przesz³oœci¹ i przysz³oœci¹. W Rzymie znajdowa³a siê œwi¹tynia poœwiêcona Janusowi. Jej bramy zamykano w czasie pokoju, a otwierano podczas wojny, by mog³y przez ni¹ przejœÌ i otrzymaÌ b³ogos³awieùstwo rzymskie wojska udaj¹ce siê na wojnê.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Janus_(mitologia)

Jak powiada Cyceron w De natura deorum II 67, imiê Janus pochodzi od czasownika ire, co znaczy iœÌ.
Dziwnie ale kojarzy mi siĂŞ to z pewnym forumowym uÂżytkownikiem zainteresowanym nie poczwĂłrnÂą ale podwĂłjnÂą gÂłowÂą. Szok
PoniÂżej zamieszczam jego skrĂłcony post.
JakiÂś facet udzielaÂł wywiadu - coÂś mĂłwiÂł na tle gĂłry ÂŚlĂŞzy......zaczaÂł w trakcie swej mowy nieznacznie przechylaĂŚ glowe na boki,
bo zaangaÂżowaÂł siĂŞ w wypowiedÂź..
Wtedy okaza³o siê , ¿e goœÌ ma druga twarz z tylu g³owy
skierowanÂą wstecz w przeciwnym kierunku o 180stopni.
PrzebĂłg - On ma dwie gÂłowy w przeciwne strony wprzĂłd/wstecz.
.....Dalej coÂś sproÂśnego o utracie czy zmianie pÂłci. CoÂś

CzyÂżby facet miaÂł wizjĂŞ i przewidziaÂł swojÂą pracĂŞ na dwĂłch planach? Teraz wreszcie zrozumiaÂłem, Âże napewno tak. Jego ''nowy charakterek'' i negatywne zainteresowanie pewnymi osobami nie ulegÂły zmianie. MoÂżliwe teÂż, Âże to jakiÂś klon o ktĂłrych siĂŞ teraz tak czĂŞsto mĂłwi na forum.   DuÂży uÂśmiech

P.S. To jest oczywiÂście taki maÂły Âżart. Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2012, 19:05:04 wysłane przez janusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #44 : Wrzesień 27, 2012, 19:34:36 »

Dziwnie ale kojarzy mi siĂŞ to z pewnym forumowym uÂżytkownikiem zainteresowanym nie poczwĂłrnÂą ale podwĂłjnÂą gÂłowÂą. Szok
PoniÂżej zamieszczam jego skrĂłcony post.

MoÂże to Âżart,ale ja chyba wiem kto to  DuÂży uÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #45 : Wrzesień 27, 2012, 21:16:31 »

Kiedys ogladalam film o Bonnie & Clyde, niby tacy zwykli wlamywacze-gentelmeni i rabusie w bialych rekawiczkach. Ale utkwila mi scena z tego filmu, gdy juz byli osaczeni i wtedy odwrocili sie do siebie plecami, aby zlaczyc i obronic, lekko obracali sie wydajac strzaly, ochrona. Ta scena jest swietna!
Zaufanie iscie "janusowe" ! wow!
To byla ich medytacja o pokoj ( a nie bunkier, o ktorym dzis ptak napominala;))

//To sie nazywa "szczytownie" w stylu country MrugniĂŞcie//
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #46 : Wrzesień 27, 2012, 21:31:51 »

Lady, twoje przywoÂłanie country nie jest adekwatne, moÂże lepiej hard core western.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #47 : Wrzesień 27, 2012, 21:44:58 »

Taaaa, niektĂłrzy bez broni ani rusz. Ja tam mam pokojowÂą naturĂŞ i pistoletem nikomu przed nosem nie macham.
To sÂą juÂż przestarzaÂłe metody, tzw ''strachy na lachy'' MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2012, 21:52:17 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #48 : Wrzesień 28, 2012, 09:26:35 »

janusz - Ty masz pokojowa nature?? Tak sie odbierasz?? A moze medytujesz za duzo??

Napisales powyzej pouczajc mnie o bogu Janus. Wypisales z neta cytaty i wstawiles nawet zdjecie, czyli pokazales mi jakim niedoukiem jestem i ze Ty wiesz to lepiej.

Nie jestem Bonnie, a Ty nie jestes Clyde DuÂży uÂśmiech, ale skontruje celnie walczac akurat tu slowem.

Pozwole sobie zacytowac ze zrodla :";Tetrapylon; (griechisch ;viertorig;, lateinisch ;quadrifrons; = ;vierstirnig«, ;vier Gesichter habend;) ist der Beiname des Gottes Janus. Ein Tetrapylon ist aber auch ist eine Sonderform des rĂśmischen Triumphbogens von meist quadratischem Grundriss, welches als Ehrenmal häufig Ăźber Straßenkreuzungen errichtet wurde."
//http://www.elkage.de/src/public/showterms.php?id=2694//

W moim wolnym przekladzie tekst zabrzmi tak.

Tetrapylon (z greckiego >czterobramienny<, z laciny >czteroczolowy< cztery oblicza majacy) jest jednym z przydomkow, nazw dodatkowych bostwa Janus. Tetrapylon jest rowniez forma szczegolna w architekturzy lukow triumfalnych z najczestszym rysem glownym kwadratowam podstawy, ktory czestokrotnie na skrzyzowaniu ulic na znak szacunku byl ustawiany.

Zamurowalo pana janusza?? JĂŞzyk

P.S. W ten wlasnie sposob przylaczam sie do ogolnoswiatowej prosby o pokoj!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2012, 09:37:35 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #49 : Wrzesień 28, 2012, 10:01:41 »

Teraz praktycznie na ka¿dy temat mo¿na znaleŸÌ w necie kilka sprzecznych informacji. Nie ma w tym nic dziwnego, to jest era Informacji ale i Dezinformacji.
Krótko mówi¹c, ka¿dy publikuje co wymyœli i co chce, a odbiorca ma problem rozró¿nienia (du¿y problem), lepiej widoczny w innych w¹tkach.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: