Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 23, 2025, 13:52:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytania do KapÂłana 718  (Przeczytany 88093 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
sarah54
Gość
« Odpowiedz #50 : Grudzień 07, 2008, 23:16:52 »

"A co w takim razie z 10-cio letnimi dzieĂŚmi, Âże tak umarÂły? "
I jeszcze:
"Co ze Stalinem...?"
IloœÌ bia³ka w kosmicznym planie doskonalenia nie ma znaczenia. Znaczenie ma poziom œwiadomoœci.
Astral to kosmiczny œmietnik. Cz³owiek wielokrotnie by³ ostrzegany, by nie grzeba³ po œmietnikach z uwagi na swoj¹ boskoœÌ Uœmiech) Pozdrawiam .
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 23:20:40 wysłane przez sarah54 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #51 : Grudzień 07, 2008, 23:50:08 »

"A co w takim razie z 10-cio letnimi dzieĂŚmi, Âże tak umarÂły? "
I jeszcze:
"Co ze Stalinem...?"
IloœÌ bia³ka w kosmicznym planie doskonalenia nie ma znaczenia. Znaczenie ma poziom œwiadomoœci.
Astral to kosmiczny œmietnik. Cz³owiek wielokrotnie by³ ostrzegany, by nie grzeba³ po œmietnikach z uwagi na swoj¹ boskoœÌ Uœmiech) Pozdrawiam .

Ok, wiĂŞc w takim razie widzĂŞ, Âże nieco inaczej rozumiemy pojĂŞcie Astral. Dlatego teÂż wÂłaÂśnie uwaÂżam uczenie siĂŞ od innych za ciekawostkĂŞ, ale nie za ÂźrĂłdÂło obiektywnej wiedzy. Niemniej jednak ciekawa definicja, warta przemyÂślenia - co teÂż uczyniĂŞ UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #52 : Grudzień 08, 2008, 02:04:09 »

Czy naprawde uwazasz sie za  SLUGE CIEMNOSCI? Idetyfikujesz sie z tym ugrupowanem , uwazasz ze wzorzec swiatla jest w ciemnosci, czy Ty naprawde wiesz o czym i co mowisz? Co gloryfikujesz i kto jest Twoim PANEM? CoÂś CoÂś CoÂś

Raczej poczytajcie wszyscy zwolennicy wiedzy Kaplana 718, obyscie wpelni swiadomie poszli droga przekazywanej przez niego wiedzy.
I zebyscie nie mowili , NIE WIEDZIALAM/LEM......

http://cristeros1.w.interia.pl/crist/cywilizacja/sludzy_ciemnosci.htm

Czy dla Was tak wyglada rozwoj duchowy?

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 02:05:20 wysłane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #53 : Grudzień 08, 2008, 03:21:35 »

moÂże po prostu czasem trzeba kogoÂś nastraszyĂŚ aby zakoĂączyÂł pewne dziaÂłania
Zgadzam siĂŞ z tym stwierdzeniem, czasami nie mamy Âżadnej innej moÂżliwoÂści. My - ludzie.

Samuel nie mia³ z³ych intencji, nie wiem jak wyjaœniÌ coœ czego ludzki umys³ nie jest w stanie poj¹Ì
Pamiêtam, jak pisa³eœ, ¿e odpowiesz na ka¿de pytanie, nie dalej ni¿ dwa dni temu jawi³eœ siê jako wszechwiedz¹cy, który pozna³ wszelkie prawdy d¹¿¹c do tego sukcesywnie przez 5 lat swojego ¿ycia, trac¹c po drodze ukochane osoby, a teraz przyznajesz, ¿e Twój umys³ nie jest w stanie wyjaœniÌ poczynaù istoty, dla której tyle poœwiêci³eœ? Chyba mo¿na dok³adnie tak to zrozumieÌ, przynajmniej tak to wygl¹da z punktu widzenia bezstronnego obserwatora.
Jeœli chc¹c w coœ wierzyÌ na si³ê szukasz jakichkolwiek popieraj¹cych to argumentów, to je znajdziesz. I tak dziwiê siê, ¿e Tobie zajê³o to tyle czasu i wymaga³o a¿ takich zmian.
Mam wspaniaÂłe Âżycie i nie wyobraÂżam sobie z niego rezygnowaĂŚ bratajÂąc siĂŞ z istotÂą, ktĂłrej nie rozumiem. To jest wÂłaÂśnie logiczne myÂślenie, a Ty albo masz z tym problemy albo najzwyczajniej w Âświecie kÂłamiesz. Jako uzasadnienie drugiej moÂżliwoÂści pozwolĂŞ sobie podaĂŚ coraz czĂŞstsze niejasnoÂści dotyczÂące sesji, intencji Samuela i coraz mniejszej przychylnoÂści ze strony odbiorcĂłw.

obra¿aj¹ mnie ludzie z tego forum pisz¹Ì, ¿e mam ma³¹ wiedzê i ¿e œlepo wierzê Samuelowi - pisz¹ o mnie tak ju¿ trzeci rok - ale zobaczymy w 2012 kto z kogo siê bêdzie œmiaÌ
Nie bêdê Ci wspó³czuÌ, poniewa¿ (i z tym siê na pewno zgodzisz) Internet nie jest odpowiednim miejscem do takich zwierzeù. Miliony ludzi w Internecie próbowa³o pokazaÌ siebie z innej strony. Nigdy nie wiemy, kto siedzi po drugiej stronie, nie znamy tej osoby, czêsto (w tym przypadku równie¿) nie widzimy jej (mimika i gestykulacja maj¹ znaczny wp³yw na odbiór dyskutanta). Na tym forum mo¿esz byÌ kimkolwiek zechcesz i mówiÌ cokolwiek Ci œlina na jêzyk przyniesie. Problem nie le¿y w Twoich odbiorcach, nie powinieneœ siê dziwiÌ, ¿e mog¹ oni podchodziÌ do wyg³aszanych przez Ciebie teorii sceptycznie. Problem le¿y w tym, jak i gdzie to robisz. Skoro wybra³eœ takie miejsce, to powinieneœ do³o¿yÌ teraz wszelkich staraù, aby Twój przekaz zosta³ odebrany w jak najwiêkszej mierze pozytywnie. Ty zaœ na ka¿dym kroku przypominasz, ¿e du¿o osi¹gn¹³êœ, zapracowa³eœ na to ciê¿k¹ prac¹ i poœwiêceniem, przeczyta³eœ masê ksi¹¿ek i co chyba oczywiste - jesteœ nad wyraz inteligentny.
O takich wartoÂściach siĂŞ nie pisze, je siĂŞ przedstawia!
Gdybyœ mo¿e wykazywa³ odrobinê pokory i zachowa³ wstrzemiêŸliwoœÌ od przechwa³ek, to zyska³byœ wiêcej sympatyków. Mo¿e nawet mnie. Dlatego choÌbym nawet chcia³a wierzyÌ w autentycznoœÌ Twoich s³ów, to Twoja postawa jest dalece odpychaj¹ca i niemo¿liwa do zaakceptowania. Ju¿ tutaj mieliœmy "intelektualnych noblistów", niektórzy nie zabawili tutaj d³ugo, inni w amoku brn¹ dalej.
Na koniec dodam, Âże na krytykĂŞ obraÂżajÂą siĂŞ nie kÂłamcy i nie prawdomĂłwni, a ci, ktĂłrym najbardziej zaleÂży na tym, aby dostosowaĂŚ poglÂądy innych do wÂłasnych.
Dlatego mo¿e nie groŸ tym, którzy nie potrafi¹ zaakceptowaÌ Twoich s³ów:

nie zaÂśmiecaj forum tomek bo zgÂłoszĂŞ spam i nie pisz w tym temacie bo i tak nie bĂŞdĂŞ reagowaĂŚ na ciebie!
Ja CiĂŞ nie atakujĂŞ, tylko proszĂŞ o zmianĂŞ swojego nastawienia. JeÂśli Twoja wiedza wykracza poza naszÂą, to po prostu spraw, aby staÂła siĂŞ dla nas Âłatwiejsza do zaakceptowania. Terroryzowanie nas w niczym Ci nie pomoÂże, a szkoda, bo osobiÂście bardzo chciaÂłabym dowiedzieĂŚ siĂŞ, co jeszcze masz do powiedzenia.

bĂŞdzie przewrĂłt w myÂśleniu ludzkim i zmÂądrzejesz i nie bĂŞdziesz pisaĂŚ tak jak teraz - to nie stanie siĂŞ nagle ale szybko patrzÂąc na to ile lat katole prali wam wszystkim mĂłzgi!!!
DokÂładnie o tym mĂłwiĂŞ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #54 : Grudzień 08, 2008, 08:28:36 »

Czy naprawde uwazasz sie za  SLUGE CIEMNOSCI? Idetyfikujesz sie z tym ugrupowanem , uwazasz ze wzorzec swiatla jest w ciemnosci, czy Ty naprawde wiesz o czym i co mowisz? Co gloryfikujesz i kto jest Twoim PANEM? CoÂś CoÂś CoÂś

To byÂło do mnie? JeÂśli tak, to juÂż ÂśpieszĂŞ z wyjaÂśnieniem.

1. Czu uwaÂżam siĂŞ za "sÂługĂŞ ciemnoÂści" - nie, nie uwaÂżam siĂŞ za sÂługĂŞ, i nie, nie ciemnoÂści. Najpierw co do ciemnoÂści. Nie dzielĂŞ Âświata na jasne i ciemne, dobre i zÂłe. To jest podziaÂł hipotetyczny, po to jedynie, by proÂściej byÂło odbieraĂŚ Âświat, oceniaĂŚ moralnie. Bo ÂświatÂło i ciemnoœÌ to pojĂŞcia moralne, nie podstawowe.  Nie ma czegoÂś takiego jak dobro i zÂło, jest dziaÂłanie i reakcja. Kwestia dobra i zÂła zaleÂży jedynie od przyjĂŞtego przez nas schematu moralnego. A uwaÂżam, Âże warto poznaĂŚ caÂłoœÌ, caÂłoksztaÂłt, po³¹czenie tego, co nazywasz "jasnoÂściÂą i ciemnoÂściÂą". Dlaczego? Bo, jako Âże widzimy na zasadzie kontrastĂłw, po poznaniu obu hipotetycznych "stron", dopiero wtedy stajemy siĂŞ ÂŚWIADOMI, Âświadomie zyskujemy prawdziwie wolnÂą wolĂŞ, polegajÂącÂą na wyborze. Co nie oznacza, Âże zanim zaczniesz kochaĂŚ, musisz co najmniej raz kogoÂś zabiĂŚ. Oznacza to analizĂŞ wszelkich zakamarkĂłw swojej duszy, a takÂże duszy zbiorowej. Czy jestem sÂługÂą? Nie. Jestem czĂŞÂściÂą Absolutu, jak kaÂżdy i wszystko. SÂłu¿ê jedynie sobie, sobie jako Absolutowi, jako jego czĂŞÂści i caÂłoÂści jednoczeÂśnie. PomyÂślisz, ze to egoistyczne? Nie. Wszyscy sÂą czĂŞÂściÂą Absolutu, tego samego, w zwiÂązku z czym miÂłoœÌ i "dobro" w stosunku do drugiej osoby jest jednoczeÂśnie miÂłoÂściÂą i "dobrem" w stosunku do Absolutu, caÂłoÂści, ktĂłrÂą jesteÂśmy, a w tym do siebie samych. Tu bardzo wyraÂźnie pasuje czêœÌ przykazania miÂłoÂści, choĂŚ pochodzÂąca z innej religii: "bĂŞdziesz miÂłowaÂł bliÂźniego swego, jak siebie samego" - bo w istocie, miÂłoœÌ do innych jest jednoczeÂśnie dobrem dla siebie.

2. Czy identyfikujĂŞ siĂŞ z "tym ugrupowaniem"? Z jakim niby ugrupowaniem? Wybacz, ale ja nie dzielĂŞ Âświata na obozy, na "ugrupowania". UwaÂżam, Âże takie dzielenie to schemat, zakodowany kulturowo w ÂświadomoÂści ludzkiej - dzielenie na "tych i tamtych", by Âłatwiej byÂło siĂŞ poruszaĂŚ w Âświecie (jest to tzw. myÂślenie heurystyczne). Tak wiĂŞc nie wiem, jak miaÂłbym siĂŞ z jakimÂś ugrupowaniem identyfikowaĂŚ, skoro nawet nie uznajĂŞ jego istnienia.

3. Czy uwa¿am, ¿e wzorzec œwiat³a jest w ciemnoœci. Nie, nie uwa¿am tak, bo, jak pisa³em wy¿ej, uwa¿am, ¿e podzia³ na "œwiat³o" i "ciemnoœÌ" jest czysto iluzoryczny, jest to jedynie pewna mapa mentalna, któr¹ cz³owiek tworzy, by nie zagubiÌ siê w tym z³o¿onym œwiecie. Uwa¿am, ze œwiat³o i ciemnoœÌ (choÌ dalej hipotetyczne) s¹ spójne, uzupe³niaj¹ siê, w pewnym stopniu zawieraj¹ w sobie. Tak jak Yin i Yang, choÌ z pewn¹ modyfikacj¹. Ca³e ko³o powinno byÌ szare, obie "³ezki" przedzielone delikatn¹ przerywan¹ lini¹, dla podkreœlenia teoretycznoœci podzia³u. A "kropki" wewn¹trz "³ezek" jedynie mia³yby kolor czarny i bia³y. Dla pokazania, ¿e jedna czêœÌ to szaroœÌ interpretowana jako biel, a druga - szaroœÌ interpretowana jako czerù. Mam nadziejê, ¿e ten schemat da CI pojêcie, jak to widzê.

4. Komu s³u¿ê i kto jest moim panem. A czy zawsze musi byÌ pan i s³uga? Mówicie tak wiele o zmianie schematów myœlowych, a widzê, ¿e te schematy siê u Was bardzo czêsto jednak przewijaj¹. Ja nie uznajê hierarchii. Nie uznajê pana i s³ugi. Uznajê, ¿e jestem czêœci¹ Absolutu, czêœci¹ skrystalizowan¹, skonkretyzowan¹, jak my wszyscy. I ¿e ka¿de moje dzia³anie w stosunku do jakiejkolwiek innej czêœci œwiata (Absolutu) jest jednoczeœnie dzia³aniem wobec mnie samego (bo jesteœmy czêœciami jednej ca³oœci). W zwi¹zku z tym uznajê jedynie odpowiedzialnoœÌ przed samym sob¹ - mogê dzia³aÌ "po stronie ciemnoœci", jak to ujmujesz, i nijak nie rozwin¹Ì Absolutu, którego jestem czêœci¹, w dodatku blokowaÌ rozwój innym czêœciom tego Absolutu. A mogê stan¹Ì po stronie "œwiat³a" i wspieraÌ rozwój i swój, i innych, a w konsekwencji Absolutu. I to jest w³aœnie wolna wola, wolnoœÌ œwiadomego wyboru, i poniesienia konsekwencji tego wyboru, bo cokolwiek wybierzesz, ma wp³yw na to, czego jesteœ czêœci¹.

Nieco zagmatwaÂłem, ale wyjaÂśnienie tego wymaga albo kilkunastu stron A4, albo nocy w pubie przy dobrym grzaĂącu ;]
Kiara
Gość
« Odpowiedz #55 : Grudzień 08, 2008, 12:12:35 »

To nie bylo pytanie do Ciebie tylko do kaplana 718.

Kiara MrugniĂŞcie

ps. wybiore noc w pubie przy grzancu MrugniĂŞcie UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 12:18:47 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #56 : Grudzień 08, 2008, 12:14:17 »

To nie bylo pytanie do Ciebie tylko do kaplana 718.

Kiara MrugniĂŞcie

Ooooops. No to b³¹d, to masz nadprogramow¹ odpowiedŸ Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #57 : Grudzień 08, 2008, 12:21:24 »

Nie dzieje sie nic bez przyczyny, nie ma bledow jako takich , Absolut czasami wzywa nas do tablicy nieoczekiwanie. MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie UÂśmiech UÂśmiech

Kiara UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 12:22:10 wysłane przez Kiara » Zapisane
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #58 : Grudzień 08, 2008, 15:03:18 »

Kim jest Istota Duchowa z sesji 71?CoÂś??
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #59 : Grudzień 08, 2008, 16:53:19 »

kabaretka28 odpowiedÂź juÂż padÂła w tym wÂątku...

janneth - ja nie pisa³em, ¿e mój umys³ nie jest w stanie tego ogarn¹Ì ale, ¿e ktos mo¿e nie zrozumieÌ jak napiszê to - dlatego napisa³em tak, zeby nie pisano póŸniej, ¿e pozjada³em wszelkie rozumy...

KapÂłan 718!
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #60 : Grudzień 08, 2008, 17:18:11 »

W takim razie moÂże warto jednak sprĂłbowaĂŚ wyjaÂśniĂŚ? Nic nie stracisz jeÂśli nie zrozumiemy, a jeÂśli znajdzie siĂŞ chociaÂż jedna osoba, ktĂłra bĂŞdzie to w stanie zrozumieĂŚ, to moÂżesz zyskaĂŚ. Nie skazuj z gĂłry czegoÂś na niepowodzenie.
ObiecaÂłeÂś, Âże bĂŞdziesz odpowiadaÂł na kaÂżde pytanie, dotrzymaj sÂłowa.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #61 : Grudzień 09, 2008, 09:30:22 »

KapÂłanie Âżeby nie byÂło, Âże CiĂŞ nie doceniam. ZÂły
Naprawde cieszĂŞ siĂŞ, Âże mamy tu eksperta i mozna Cie o wiele rzeczy zapytaĂŚ UÂśmiech
Wiec pytam. Czy wiesz moÂże kiedy bĂŞdzie opublikowana na stronie sesja z WrocÂławia? I kiedy moÂże byĂŚ nastĂŞpna zorganizowana i w jakim mieÂście?
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #62 : Grudzień 09, 2008, 12:08:12 »

Hej KapÂłan 718!
Rozumiem Âże jesteÂś zajĂŞty, jest do Ciebie duÂżo pytaĂą, itp, etc.
ÂŻeby uÂłatwiĂŚ sprawĂŞ ponumerujĂŞ swoje:
1. ZapytaÂłem CiĂŞ w jaki sposĂłb 2012 (numerologicznie) moÂże stanowiĂŚ dla nas jakiekolwiek zagroÂżenie? OdpowiedziaÂłeÂś mi Âże 2012 to 666, ale to ciÂągle nie odpowiedÂź na pytanie...
2. Czy znasz angielski (przy dyskusji na tematy dotyczÂące ratowania Âświata warto czasem wyjrzeĂŚ poza nasze wÂłasne podwĂłrko)?
3. Nie wiesz czemu raz Enki mĂłwi Âże Pleyadanie to zÂło wcielone a po 2 latach Âże jest Pleyadaninem?
4. CzytajÂąc ró¿ne staroÂżytne texty ciÂągle trafiam na "wĂŞÂżowych ludzi" i wĂŞÂżowych bogĂłw -  w sumie niezaleÂżnie od miejsca na planecie ciÂągle ta sama historia...
W zasadzie nie mam w±tpliwo¶ci ¿e Enki te¿ by³ gadem, który bra³ udzia³ w zniewoleniu ludzi i zainstalowaniu matrixa który s³u¿y zaspokajaniu potrzeb bynajmniej nie naszych jako rasy ludzkiej - czy z kim¶ tak zepsutym moralnie powinni¶my jeszcze dyskutowaæ, BA - WYKONYWAÆ JEGO POLECENIA?

MyÂślĂŞ Âże na poczÂątek wystarczÂą, mam nadziejĂŞ Âże bĂŞdÂą poczÂątkiem ciekawej dyskusji.
pozdrawiam Bracie!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #63 : Grudzień 09, 2008, 18:23:10 »

Co do punktu 3-go: przy³¹czam siê do pytania. Mnie to te¿ mocno zastanowi³o.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #64 : Grudzień 09, 2008, 19:00:56 »

jego pytajcie a nie mnie - ja moge mĂłwiĂŚ o NIM ale nie za NIEGO - nie przesadzajmy!

718!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #65 : Grudzień 09, 2008, 19:04:45 »

jego pytajcie a nie mnie - ja moge mĂłwiĂŚ o NIM ale nie za NIEGO - nie przesadzajmy!

718!

Ok, wiĂŞc inaczej - jak Ty to widzisz i interpretujesz?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #66 : Grudzień 09, 2008, 19:13:26 »

Lucyna jest tylko czÂłowiekiem omylnym, mogÂła Âźle coÂś zinterpretowaĂŚ a zgadzam siĂŞ, Âże ile zrozumie zaleÂży od jej poziomu zrozumienia, nie wszystko musi dokÂładnie zrozumieĂŚ - Tenebrael ja obstawiam pomyÂłkĂŞ medium a nie Samuela...

718!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #67 : Grudzień 09, 2008, 19:28:59 »

Jezeli zakladamy omylnosc odbioru P. Lucyny , to mozna zalozyc iz wiekszosc przekazow jest jedna wielka pomylka niedoskonalego czlowieka, bo niezgodnosci jest bardzo wiele. Tresc informacji zmienia sie z czasem.
Czyli informacja na miare odbiorcy i jego dojrzalosci , oraz wiedzy. Jednych mozna oklamywac innych sie nie da.
Kiara MrugniĂŞcie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #68 : Grudzień 09, 2008, 19:58:41 »

Samuel wielokrotnie twierdzi, ¿e medium wiele nie rozumie - w ostatnich sesjach w³aœnie o tym by³o ale czy to zarzut do Samuela jest? NIE! jednak raczej sesje s¹ spójne lecz zdarzaj¹ siê "kwiatki" ró¿ne a ja nigdy nie pisa³em, ¿e nie...

718!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #69 : Grudzień 09, 2008, 21:05:41 »

Lucyna jest tylko czÂłowiekiem omylnym, mogÂła Âźle coÂś zinterpretowaĂŚ a zgadzam siĂŞ, Âże ile zrozumie zaleÂży od jej poziomu zrozumienia, nie wszystko musi dokÂładnie zrozumieĂŚ - Tenebrael ja obstawiam pomyÂłkĂŞ medium a nie Samuela...

718!

Wiesz, to nasuwa te¿ przypuszczenia, jak to Kiara napisa³a, ze i inne przekazy mog¹ byÌ "zafa³szowane" (czy po prostu omylne) przez umys³ p. Lucyny. Nie chcê tutaj wchodziÌ w to, czy jest to wiêkszoœÌ, mniejszoœÌ, 27% czy 86%, po prostu mog¹ tu te¿ wystêpowaÌ zafa³szowania.

NIkomu nic nie ujmuj¹c czy nie chc¹c byÌ z³oœliwy, ale w zasadzie nasze rozmyœlania doprowadzaj¹ do tego, ze logicznie musimy przyj¹Ì jedn¹ z opcji:

1. Samuel ³amie zasady, które sam propaguje - wolna wola i mi³oœÌ (jeœli uznamy, ¿e mówi³ prawdê i zaatakowa³ S³awê)
2. Samuel kÂłamie (jeÂśli powiedziaÂł, ze zaatakowaÂł, a tego nie zrobiÂł)
3. Nie mo¿emy wierzyÌ bezkrytycznie w przekazy, bo mog¹ one byÌ zafa³szowane przez umys³ p. Lucyny (jeœli przyznanie siê Samuela by³o skutkiem takiego b³êdnego odczytania)

Tak czy owak, stawia to prawdziwoœÌ i dobro przekazów pod znakiem zapytania. I zaznaczê tutaj, ¿e staram siê to pisaÌ bezstronnie, po prostu logicznie analizuj¹c wszelkie fakty i mo¿liwoœci.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #70 : Grudzień 09, 2008, 21:24:00 »

Tenebrael - ABSOLUTNIE AD.3 wg mnie! poniewa¿ NIE WOLNO przyjmowaÌ bez krytycznie przekazów od istot duchowych, ja w³aœnie zajmujê siê analiz¹ tych przekazów, po to otrzymali mêdrcy kaba³ê aby analizowaÌ w³aœnie takie rzeczy, nie tylko imiona ale równie¿ kluczowe s³owa i ca³e zdania (patrz moje teksty!)...

przyj¹³em w 2005 roku, ¿e kompilacja sumuj¹ca siê do 718 jest w³aœciwa a inne nie, mnóstwo odrzuci³em bo by³y b³êdne - mo¿e to wydawaÌ siê dziwne ale dzia³aj¹c wg klucza 718 otrzyma³em wszystkie rewelacje o czym pisze obszernie w moich tekstach - trafieù by³o 90 procent a 10 procent nie - znaczy to, ¿e w 10 procentach medium Ÿle cos przekaza³o (Samuel te¿ mówi, ¿e nie jest to sto procent i medium ulega zmêczeniu psychicznemu!)

nie wiem jak to wyjaÂśniĂŚ ale znalazÂłem metodĂŞ, ktĂłra dziaÂła i jeszcze nie zdaÂżyÂło mi siĂŞ Âźle coÂś odszyfrowaĂŚ - ktoÂś mi zarzuciÂł, Âże to KabaÂła 718 - w rzeczy samej, jestem jej autorem ale TO DZIAÂŁA!

na sesji prywatnej Samuel mi wyjaÂśniÂł czemu liczba 718 i czemu siĂŞ to tak zgadza, wyjaÂśniÂł zwiÂązek z 666 i czemu Egipt ale o tym pisaĂŚ nie bĂŞdĂŞ, to sesja osobista i prywatna, nie zostaÂła nigdy zamieszczona na stronie i nie zostanie juÂż...

KapÂłan 718!
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #71 : Grudzień 09, 2008, 22:05:12 »

Drodzy paĂąstwo, osobiÂście proponowaÂłbym wam zapoznaĂŚ siĂŞ z trylogiÂą ZwiastunĂłw ÂŚwitu. Jednoznacznie z niej wynika, Âże Plejadjanie to nie tylko "ptaki i owady" ale rĂłwnieÂż gady i byĂŚ moÂże, jeszcze inne cywilizacje. SformuÂłowania Plejadjan w stylu: jesteÂśmy wami z przyszÂłoÂści, to my zmieniliÂśmy wasze DNA, namÂąciliÂśmy na Ziemi i to zÂło teraz do nas powraca jakby karma wiĂŞc musimy zrobiĂŚ wszystko, aby to odwrĂłciĂŚ. W 9 tomie, zwÂłaszcza w trzech, czy czterech ostatnich rozdziaÂłach, podkreÂślajÂą dobitnie Âże my ludzie jesteÂśmy gadami (nie, nie w negatywnym znaczeniu tego sÂłowa, jakie niektĂłrzy na tym forum prĂłbujÂą temu okresleniu przypisac) i powinniÂśmy robiĂŚ wszystko aby zjednaĂŚ siĂŞ z tÂą cywilizacjÂą. CywilizacjÂą Plejadjan. Nie OrionidĂłw, nie HovidĂłw a Plejadjan, bo to wszystko jedna cywilizacja. Orionidzi i Hovidzi jako najbardziej podobni (wyglÂądem zewnetrznym) do nas, zaliczajÂą siĂŞ rĂłwnieÂż do gadĂłw. Jednak gady to szersze pojecie, nie ograniczajÂące siĂŞ tylko do czÂłekopodobnych. Cywilizacja GadĂłw, czy teÂż podcywilizacja, wchodzÂąca w skÂład NadrzĂŞdnej cywilizacjii Plejadjan, byÂła a nawet jest, najbieglejsza w dziedzinie genetyki i to oni stworzyli nas z takim wyglÂądem, jaki widzimy oglÂądajÂąc siĂŞ w lustrze. CaÂłe Plejady sÂą dumne z tego, co w efekcie im wyszÂło. Tak wiĂŞc wszelkie twierdzenia, Âże Samuel jest Gadem (oczywiscie w sensie ubliÂżania mu) wysnuwane przez zwolennikĂłw Plejadjan sÂą, delikatnie mĂłwiÂąc nieporozumieniem, niezrozumieniem caÂłoÂści.
Takie jest moje zrozumienie na obecnÂą chwilĂŞ przekazu Plejadjan.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #72 : Grudzień 09, 2008, 22:21:20 »

te¿ tak uwa¿am i pisa³em o tym, a to, ¿e Samuel raz jest plejadanem (plejadaninem) a raz nie to b³¹d medium i to ewidentny!

718!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #73 : Grudzień 10, 2008, 00:27:41 »

Tak Dariusz Twoje myslenie jest bliskie prawdzie,ewolucja materii to jedno ( doprowadzenie jej do obecnego doskonalgo  ksztaltu ) a wcielajaca sie w ta materie dusza to drugie.Zachowanie w pamieci formy materii przez ktora Istota duchowa doswiadczala kontaktu z materia nie moze i nie powinno zawezac jej istoty do formy tej materii. Drzewo wyroslo ( kiedys bylo nasieniem obgniwajacym w ziemi, tak bralo udzial  w procesie swoich narodzin), czy ktos ducha drzewa bedzie nadal idetyfikowal z ta przejsciowa forma, obgniwajacego nasienia?
Jednak informacja  o tym procesie   pozostaje zapisana w pamieci drzewa, nikt  juz go nie idetyfikuje z nasieniem, bo jest  juz drzewem.
Materia, cialo ludzkie ksztaltowane bylo przez wiele tysiacleci ( jezeli nie setek tysiacleci), proces rozpoczelo ziarno zycia, ktore przeszlo przez wszystkie etapy od mineralu do czlowieka. Zostawilo za soba formy ktore juz nie ewoluowaly ( w ktore wcielaja sie energie pojedyncze i zbiorowe ) az przejda etap rozwojowy rowny prechistorycznemu czlowiekowi. Wowczas zaczyna sie opowiesc o Czlowieku. Jednak w jego genetycznej pamieci sa wspomniena wszystkich przejsciowych etapow.
A jak bylo na ziemi? Gdy czlowiek prechistoryczny uzyskal swoim rozwojem ( tu trzeba skupic sie rowniez na duszy, ktora ksztaltuje cialo materialne uzyskujac mozliwosci niezbedne jej do doswiadczania),grupa energii postanowila przekazac mu swoj kod DNA przyspieszajac w ten sposob jego ewolucje ( a tym samym udoskonalajac cialo materialne  w ktore sami rowniez sie wcielali)w celu uczestniczenia w ziemskich lekcjach zycia. Nie byla to modyfikacja ograniczajaca mozliwosci Czlowieka, wrecz przeciwnie dajaca mu w szybszym czasie wieksze mozliwosci rozwjowe. Pozostawiono Czlowieka na ziemi z przekazana mu wiedza cyklowi samodzielnego rozwoju ( w tym celu dana mu jest WOLNA WOLA).

Jednak  na Ziemi pojawila sie inna grupa Energii , ktora uznala Ziemie za swspaniale miejsce dla swojego zycia, a ludzi za istoty ktore mozna wykorzystac do swoich celi. I tak to sie zaczelo.....
Bo nowo przybyle istoty mialy inny system wartosci, inne zasady zyciowe, z ktorymi ludzkosc boryka sie do dzisiaj.
Jednak poczatkowy rodowod i jednych i drugich jest idetyczny ( wszak wszyscy jestesmy dziecmi tego samego Stworcy)roznimy sie tylko przestrzeniami energetycznymi ( jedni +, drudzy-) ktore spelniaja nasze warunki zyciowe. Co za tym idzie pozniej juz w swiecie materialnym ( cywilizacje kosmiczne) wyksztalcily sie inne ciala ( poprzez inne zwyczaje zycia), ktore pozwalaly im realizowac swoje zamierzena.
To tak zgrubsza o drodze rozwoju tych dwoch linni , ktore w momecie wyjsciowym byly idetyczne.Czyli w pamieci komorkowej posiadaja taka sama wiedze o sobie.

Kiara UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 17:55:07 wysłane przez Kiara » Zapisane
t0m3k12
Gość
« Odpowiedz #74 : Grudzień 10, 2008, 16:07:30 »

Kapłan 718 jesteś biedny...  UÂśmiech 2
Robisz tu na forum wielka sensacje probujac werbowac ludzi w Twoje genialne i pewnie przemyslane rozmowki prowadzace do sekty razem z tym Samcem Samuelem. Takich jak ty i innych powinno się brać pod ściane i rozstrzelac serią AK47 z granatem w dziobie. Pozostaje rowniez szubienica z gilotyna włącznie. Ale kary mogłyby być stosowane takie jak za czasów Chrystusa. Moge się nazwać Tomaszem jednym z apostołow Jezusa, ktory powiedział takie pamietliwe slowa "Nie uwierzę dopóki nie zobaczę, dopóki nie dotknę". Co do swietosci to mam watpliwosci  Z politowaniem

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 16:09:17 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: