Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:39:52

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 3DD - 3 dni ciemno¶ci - zastój - Anundant Hope  (Przeczytany 70667 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #50 : Pa¼dziernik 09, 2012, 12:11:13 »

A oto jak LO przedstawiaj± zmiany, jakie bêd± mia³y miejsce na Ziemi, ³±cznie z owymi "trzema dniami ciemno¶ci".
Ciekawym jest, ze choæ napomykaj± o tych "trzech dniach", to wyra¼nie wskazuj± kiedy bêd± one mia³y miejsce i nie jest to obecny, 2012 rok.
Owy pó³metek fali morfogenicznej, o jakim przeczytacie ma miejsce w roku 2017, a rozpoczyna siê w 2012 i trwa do 2022:

Cytat: LO
...
Podczas tego piêcioletniego przej¶cia w trakcie zwieñczenia fali morfogenicznej, siatka magnetyczna Ziemi staje siê elektryczna, a elektryczna siatka antycz±steczkowej Tary staje siê magnetyczna. Dwie siatki planetarne ³±cz± siê ze sob±, a niektóre zarysy masywów l±dowych Tary wy³±niaj± siê na Ziemi, jako eteryczne struktury nadtonów. Kiedy cz±steczkowa Ziemia powraca do swojego cz±steczkowego cyklu czasu w HU-1, te masywy l±dowe uka¿± siê najpierw w antycz±steczkowej Ziemi, a nastêpnie przed zamkniêciem pe³nego cyklu ascendencji 2213 lat pó¼niej, ta nowa konfiguracja l±dowa pojawi siê fizycznie na cz±steczkowej Ziemi. (To jest to, co ma na my¶li Ruch New Age, mówi±c o "Powstaniu Atlantydy '. Te masy l±dowe Tary, rzeczywi¶cie wy³oni± siê na Ziemi, lecz normalnie nast±pi to stopniowo, w przeci±gu okresu 2213 lat, a nie w jednej chwili na raz).

...W szczycie zwieñczenia fali morfogenicznej, podczas pó³metka cyklu, miejsce ma trzydniowy okres, kiedy pole morfogeniczne Ziemi tymczasowo upada, gdy¿ wirowanie cz±steczek i antycz±steczek zwalnia, polaryzacja ponownie odwraca siê, a k±t obrotu cz±steczkowego z powrotem zmienia siê o 45 st., w stosunku do swojej pierwotnej pozycji. W ci±gu tego trzydniowego okresu czasu, Ziemia cz±steczkowa powraca do swojego cyklu czasu we wszech¶wiecie cz±steczkowym HU-1, za¶ antycz±steczkowa Tara powraca do swojego cyklu czasu we wszech¶wiecie antycz±steczkowym HU-2. W tym okresie czasu wyst±pi± trudno¶ci w funkcjonowaniu ziemskich urz±dzeñ elektrycznych i magnetycznych, a ludzki umys³ i cia³o do¶wiadcz± nadmiernego uczucia napiêcia, ci¶nienia i zmêczenia. Mog± wydarzyæ siê dziwne anomalia atmosferyczne, w³±czaj±c w to przed³u¿ony okres ciemno¶ci i ¶wiat³a dziennego, mo¿liwe jest równie¿ pojawienie siê dwóch ksiê¿yców, w zale¿no¶ci od tego, jak bêdzie zrównowa¿ona siatka Ziemi. Symptomy te wyzwolone zostan±, jak tylko zakoñczona zostanie przemiana cykli czasu, lecz w ci±gu tych trzech dni ludzkie cia³o, umys³ i emocje znajd± siê w straszliwym stresie.

Przed tym trzydniowym okresem przemiany, w czasie piêcioletniego zwieñczenia fali morfogenicznej, energia elektryczna zostaje magnetycznie odci±gana od rdzenia cz±steczkowej Ziemi, do rdzenia antycz±steczkowej Tary, a piêciowymiarowe czêstotliwo¶ci rdzenia Tary mieszaj± siê z polem morfogenicznym Ziemi w D-2. W tym czasie najszybciej wibruj±ce cz±steczki podstawowych tonów Ziemi - te które wibruj± do piêciowymiarowych czêstotliwo¶ci tempa drgania cz±steczkowego - przenoszone s± z pola morfogenicznego antycz±steczkowej Tary w D-5. Ta mechanika energii wytwarza p³ynno¶æ wewn±trz pól elektromagnetycznych zarówno Ziemi, jak i Tary, co dzia³a jak zakrzywienie czasu, s³u¿y jako portal przej¶ciowy pomiêdzy Ziemi± a Tar±, który otwiera siê na pocz±tku piêcioletniego okresu, osi±ga szczyt swojej aktywno¶ci podczas pó³metka cyklu ascendencji piêæ lat pó¼niej, a nastêpnie stopniowo zamyka siê od pó³metka do jego pe³nego zamkniêcia, piêæ lat po pó³metku.

...

Podró¿nicy tom II czê¶æ 1
str.165 - 167
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2012, 12:13:53 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Pa¼dziernik 09, 2012, 12:21:52 »

LO pos³uguje siê jêzykiem i okre¶leniami niezbyt jasnymi na Ziemi AD. 2012,-
albo ja jaki¶ niedouczony Du¿y u¶miech

PS. po prostu rura miêknie jak to siê czyta, bez urazy dla nikogo Mrugniêcie

pozdro U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Pa¼dziernik 09, 2012, 12:22:39 »

Ja mam pytanie , kiedy te informacje by³y napisane i której opcji drogi przysz³o¶ci one dotycz±? Bo ja wiem i¿ zdecydowana wiêkszo¶æ przekazów i ksi±¿ek  informacyjnie  dotyczy opcji przysz³o¶ci , która siê nie wydarzy i jej proroctwa-oraz wszelkie informacje techniczno nie zaistniej± wedle prognoz wcze¶niejszych.
S± to wersje od dawna zdezaktualizowane.

Kiara U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #53 : Pa¼dziernik 09, 2012, 14:08:27 »

Pisanie ksi±¿ek rozpoczêto w 1997, pierwsze publikacje w 1999 r obecnie s± to wydania drugie, nie wiem dok³adnie, ale chyba od 2003 do 2007.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Pa¼dziernik 09, 2012, 16:03:13 »

Cytat: songo
LO pos³uguje siê jêzykiem i okre¶leniami niezbyt jasnymi na Ziemi AD. 2012,-...

Oj, >songo<.
Ty ju¿ nie powiniene¶ mieæ z tym k³opotu, wszak wstawia³e¶ choæby info odno¶nie podzia³u naszego wszech¶wiata, a to przecie¿ nic innego jak informacje od nich.  Mrugniêcie

Cytat: Kiara
Ja mam pytanie , kiedy te informacje by³y napisane i której opcji drogi przysz³o¶ci one dotycz±?

A¿ mi ciarki po plecach przesz³y!   Szok Du¿y u¶miech
Osobi¶cie poleca³bym Ci jednak zapoznanie siê z tym materia³em i wówczas nie bêdziesz musia³a ograniczaæ siê tylko do swoich wewnêtrznych podszeptów, bo jak widzê to coraz czê¶ciej Ci psikusy sprawiaj±.  Mrugniêcie
Uwierz mi, albo sama siê przekonaj, ¿e warto to przeczytaæ - nie mówiê przestudiowaæ, a tylko przeczytaæ.  Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #55 : Pa¼dziernik 09, 2012, 17:21:16 »

ok, co racja to racja,-
ale jak to mam rozumieæ Du¿y u¶miech
eteryczne struktury nadtonów
bo szczerze mówi±c- to nic mi nie mówi  Afro

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Pa¼dziernik 09, 2012, 17:49:50 »

Songo ale¿ to proste: brniêcie w niejasno¶æ w celu stworzenia odczucia g³êbi...
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #57 : Pa¼dziernik 09, 2012, 17:53:51 »

Teraz songo widzisz, ¿e t³umacz materia³u LO lekko nie ma, co i tak dobrze o nim ¶wiadczy, bo w sumie z wiêkszo¶ci okre¶leñ wybrn±³, ¿e wygl±daj± logicznie, ale nie za³o¿y³bym siê, ¿e s± zgodne z orygina³em.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Pa¼dziernik 09, 2012, 18:15:17 »

Odno¶nie "wygl±daj± logicznie" przypomnia³ mi siê pewien ¿art, nieco makabryczny.

Grupa radzieckich naukowców prowadzi badania nad much±:
Na pocz±tku odciêli biedaczce skrzyd³a, nastêpnie powiedzieli: mucho, maszeruj i j± pu¶cili. Mucha potruchta³a.
Zapisek na notesie: mucha sprawna, odesz³a
Nastêpnie pozbawiali j± po kolei nóg, ka¿dorazowo wydaj±c t± sam± komendê. Zapiski identyczne.
W koñcu zwierzê zosta³o bez nóg, nie ruszy³a siê z miejsca...
Zapisek: mucha po pozbawieniu koñczyn straci³a s³uch...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Pa¼dziernik 09, 2012, 18:55:29 »

To ja te¿ co¶ odno¶nie muchy...

Ostatnio, podczas ¶cierania kurzu znalaz³am na parapecie muchê, ledwie ¿yw±.
Biedaczka z zimna wlecia³a do mieszkania, chc±c pewnie przezimowaæ zaszywaj±c siê w jaki¶ ciep³y k±t.
Ja za¶ w pierwszym odruchu, bezwarunkowym, wziê³am i j± wyrzuci³am na balkon.
Bo jako¶ nie u¶miecha³o mi siê z much± mieszkaæ. Potem ¿al mi siê biedaczki zrobi³o, szuka³am jej
na tym balkonie, niestety. Przepad³a bez wie¶ci. Mam jedynie nadziejê, ¿e znalaz³a inne lokum zastêpcze.

A jednak cz³owiek to egoista, esteta wyrafinowany. Chyba pifko wypijê.  Niezdecydowany

To pa  Du¿y u¶miech

Ps. A muchy naprawdê mi ¿al.  Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Pa¼dziernik 09, 2012, 19:10:33 »

A na zdrówko w³a¶nie te¿ pijê Du¿y u¶miech
Skrzydlata wspólnota Du¿y u¶miech
Có¿ szacowny songo1970 widocznie trochê jeszcze bêdziemy musieli zrozumieæ Du¿y u¶miech
G³êbia mo¿e i jest przepastna Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #61 : Pa¼dziernik 29, 2012, 10:47:29 »

Zespó³ Abundant Hope i ich mocodawcy nie pró¿nuj±. Oto og³oszenie z ostatniej chwili. Wszystko gotowe do przes³aniania s³oñca. Zapowiedzi ró¿nych ostatnio pod dostatkiem i to z bardzo krótkimi terminami.
Swoj± drog± ostatnio, gdzie¶ w innym przekazie by³o wyja¶nienie nazw "Nebadon" i "On".
Co¶ nied³ugo spodziewamy siê te¿ ca³kowitego zaæmienia s³oñca, przynajmniej na dalekiej pó³nocy. Poczekamy, zobaczymy (albo nie).

ZAPROSZENIE NA GRAND FINALE

Papa ¬ród³o przez Johan
29 pa¼dziernika 2012 - 23:51:04

Moi umi³owani synowie ¶wiat³o¶ci,

Ja Jestem Papa ¬ród³o.

Bêdzie to krótkie i s³odkie Moi kochani.

Jaki¶ czas temu zostawi³em wam wiadomo¶æ, ¿e mój Syn Christ Michael Nebadonu mo¿e przywo³aæ „godzinê” dla wszystkich, aby zobaczyli. Przychodzê, aby potwierdziæ i og³aszam, ¿e to zosta³o  Wezwane do  Dzia³ania TERAZ.

Jak mo¿na przeczytaæ kolejny ju¿ raz, zapraszamy CIEBIE przez uwagi i  OG£OSZENIA do GRAND FINALE. Gdy mój syn Kreator, Christ Michael powiedzia³ ju¿ temu pisarzowi dzi¶ rano, ¿e wszystkie rozkazy wysz³y na godzinê policyjn± i ograniczenie tych, którzy my¶l± szkodziæ innym na pierwszy znak ciemniej±cego S³oñca, teraz przyszed³em to potwierdziæ i dalej nalegaæ: Wasze Przyj¶cie do Domu zosta³o przygotowane, przygotowane w pe³ni i czeka na Was. To mog± nie byæ pa³ace jeszcze, ale na pewno bêdziecie widzieli ró¿nicê wobec swojej obecnej sytuacji, gdy wszystko bêdzie przechodziæ (przemijaæ).

Cieszcie siê s³oñcem w pe³nej chwale, gdy bêdziecie chcieli tego, gdy¿ nie bêdzie to mo¿liwe za jaki¶ czas, bardzo krótki. Upewnijcie siê, ¿e wasza wewnêtrzna bateria jest pe³na Boskiego ¦wiat³a, dziêki czemu mo¿ecie ¶wieciæ w ciemno¶ci, i choæ tylko na chwilê, ale latarnie bêd± w du¿ym zapotrzebowaniu. Niech wszystkie b³ogos³awieñstwa bêd± na was, jak na to zas³ugujecie i b±d¼cie szczê¶liwi wiedz±c, ¿e zamierzamy zrobiæ CIEMNO¦Æ wkrótce, kiedy og³oszenie spe³ni swoje zadanie w ca³o¶ci.

Ponownie, kocham was wszystkich, tak jak mój Syn,  Wasz  Suweren i niech nasze b³ogos³awieñstwo bêdzie z wami wszystkimi, gdy mo¿ecie je wzi±æ przez w³asne zas³ugi.

¬ród³o Papa, JA JESTEM.

Mi³o¶æ i ¦wiat³o,
Johan

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Pa¼dziernik 29, 2012, 12:13:34 »

Blueray, ale powiedz - w jakim celu zamie¶ci³e¶ np. powy¿sze "przes³anie"? Jako ciekawostkê, przestrogê, straszonko, wizjê, proroctwo? No i w koñcu jak osobi¶cie siê na ten "przekaz" zapatrujesz?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #63 : Pa¼dziernik 29, 2012, 13:46:41 »

czyli..

13/14 listopada 2012r ca³kowite zaæmienie S³oñca
Pa¼ 20  Dodany przez eclipse w Zaæmienia S³oñca

Z 13/14 listopada 2012r nast±pi ca³kowite zaæmienie S³oñca, które bêdzie widoczne jedynie na pó³kuli po³udniowej.

Pas cienia Ksiê¿yca rozpocznie swój bieg w pó³nocnej Australii i przechodzi przez po³udniow± czê¶æ Oceanu Spokojnego, koñcz±c swój bieg jeszcze przed kontynentem ameryki po³udniowej (800 kilometrów na zachód od Chile). Czê¶ciowe zaæmienie s³oñca bêdzie widoczne na pó³kuli po³udniowej, w Australii, Nowej Zelandii, na Antarktydzie i na po³udniowej czê¶ci ameryki po³udniowej.

13/14 listopada 2012r ca³kowite zaæmienie S³oñca

Dla obserwuj±cych zaæmienie w Australii, dla przypomnienia nale¿y pamiêtaæ, ¿e zaæmienie nast±pi tam w godzinach porannych 14 listopada czasu lokalnego 2012r. Inn± ciekawostk± jest to, ¿e w zasadzie Jedynie p³n. Australia jako najwiêkszy l±d na drodze zaæmienia dost±pi zaszczytu obserwacji, pozosta³a czê¶æ pasa ca³kowito¶ci przebiega poza l±dami, co oczywi¶cie nie oznacza, ¿e nie mo¿na obserwowaæ zaæmienia z tych rejonów Ziemi - mo¿na by³o wykupiæ bilety na specjalne rejsy statkami aby obserwowaæ zaæmienie z Oceanu i loty samolotami, aby obserwowaæ pas zaæmienia i sto¿ek cienia z pok³adu samolotu.

Najwiêkszego zaæmienie (¶rodek) nast±pi na po³udniowym Pacyfiku o 22:11:48 UT, gdzie w w³a¶nie w tym miejscy ¶rodek cienia Ksiê¿yca przejdzie najbli¿ej Ziemi. Maksymalny czas trwania fazy max zaæmienia ca³kowitego wynosi 4 minuty 2 sekundy, przy wysoko¶ci S³oñca nad horyzontem 68°, a szeroko¶æ pasa zaæmienia ca³kowitego wyniesie w najszerszym miejscu 179 km.

W ci±gu 3,1 godziny zaæmienia, cieñ Ksiê¿yca przebêdzie trasê oko³o 14 500 km i bêdzie to 45. zaæmienie Saros 133, którego seria zaæmieñ rozpoczê³a siê 13 lipca 1219 roku, koñczy siê  5 wrze¶nia 2499 roku.
13/14 listopada 2012r ca³kowite zaæmienie S³oñca - mapa
13/14 listopada 2012r ca³kowite zaæmienie S³oñca - mapa zaæmienia w Australii
13/14 listopada 2012r ca³kowite zaæmienie S³oñca - momenty zaæmienia w Australii
Tagi: Ca³kowite zaæmienie S³oñca, SAROS, Zaæmienia S³oñca
http://lowcy-zacmien.pl/blogi/13-14-listopada-2012r-calkowite-zacmienie-slonca

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #64 : Listopad 07, 2012, 13:23:36 »

Trzy dni ciemno¶ci mog± zainicjowaæ przej¶cie kwantowe
admin, wt., 2012-11-06 20:31

Â¬ród³o: corvide.blogspot.com

Wiêkszo¶æ przekazów pochodz±cych z rozmaitych ¼róde³ opisuje koniec naszego ¶wiata, jako proces zapocz±tkowany trzema dniami ciemno¶ci. Od d³u¿szego czasu w¶ród wielu ¶rodowisk panuje prze¶wiadczenie, ¿e proces ten zacznie siê ju¿ w 2012 roku.

Zagadnienie trzech dni ciemno¶ci tonie w mistycyzmie, ale mo¿na na ten temat posk³adaæ jakie¶ informacje. Oczywi¶cie najczê¶ciej podawane wyja¶nienia dla tego fenomenu wi±¿± siê w jaki¶ sposób z religi±. Wspomnienie tego okresu czasów ostatecznych znajduje siê w Apokalipsie ¶w. Jana oraz w wielu przepowiedniach maryjnych. Ko¶ció³ Katolicki uwa¿a, ¿e trzy dni ciemno¶ci zapocz±tkuj± s±d ostateczny. Opis religijny jest potrzebny, aby w sferze symbolicznej wyt³umaczyæ ludziom, co siê stanie. Próby wykonania tego na poziomie naukowym mog³yby byæ skazane na niepowodzenie ze wzglêdu na nierównowagê wiedzy, która mo¿e byæ potrzebna w zrozumieniu tego, czym w istocie bêd± te dni ciemno¶ci.

Pozostawiaj±c retorykê religijn± mamy te¿ trochê informacji quasi naukowych. Z ró¿nych ¼róde³ wiadomo, ¿e okres znacz±cej zmiany bêdzie w istocie zmian± na skalê planetarn±. Cokolwiek siê stanie Ziemi nam stanie siê to samo. Wed³ug rozmaitych teorii wszystko ma siê zacz±æ od konkretnego usytuowania Ziemi a konkretnie przej¶cia wraz z Uk³adem S³onecznym przez galaktyczny równik. Ma to wyzwoliæ procesy, których pojmowanie nie jest dla nas mo¿liwe. Ca³a planeta a wraz z ni± wszystko, co siê na niej znajduje przejdzie wtedy transformacjê. Mo¿e to byæ fundamentalna zmiana polegaj±ca na kompletnej zmianie pojmowania i odczuwania czasu i przestrzeni.

Zwolennicy tych teorii zak³adaj±, ¿e trzy dni ciemno¶ci bêd± s± w istocie przyswajalnym dla ludzkiego umys³u opisem zjawiska kwantowego przej¶cia na wy¿szy poziom egzystencji. Co¶ takiego buddyzm nazywa o¶wieceniem. Trzy dni ciemno¶ci zapocz±tkuj± ten proces. Otwartym pozostaje pytanie czy wszyscy i ka¿dy zaadaptuje siê do nowej rzeczywisto¶ci. Prawdopodobnie nie ka¿dy bêdzie gotowy na to, czego do¶wiadczy. To, dlatego w³a¶nie rozwój wewnêtrzny jest tak bardzo istotny. Cz³owiek skupiony na konsumpcyjnym stylu ¿ycia mo¿e przez te procesy przechodziæ równie nie¶wiadomie jak niektóre proste organizmy ¿ywe.

Byæ mo¿e wa¿n± rolê na drodze do przygotowania ludzko¶ci na ten kwantowy przeskok odgrywa S³oñce, którego aktywno¶æ w reakcji na zmienione otoczenie, w jakim znalaz³ siê Uk³ad S³oneczny jest w stanie zmieniaæ fizycznie nasze DNA, niektórzy twierdz±, ¿e aktywno¶æ gwiazdy niszczy nasz kod genetyczny a inni wrêcz przeciwnie, ¿e zmienia go w sposób, który pozwoli lepiej reagowaæ w chwili przesilenia.
http://innemedium.pl/wiadomosc/trzy-dni-ciemnosci-moga-zainicjowac-przejscie-kwantowe

acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Listopad 07, 2012, 15:35:59 »

Witaj Songo1970,
starym zwyczajem pada na Ciebie, ale to przeciez przeciw tekstowi, ktory cytujesz,
chociaz to samo dotyczy innych cytowanych tekstow, prawie wszystkich, w moich jest takze co najwyzej czesc prawdy.
< Z 13/14 listopada 2012r nast±pi ca³kowite zaæmienie S³oñca, które bêdzie widoczne jedynie na pó³kuli po³udniowej. >
wysssane z palca, autor powoluje sie na krazaca opinie a nie na fakty.
< 13/14 listopada 2012r ca³kowite zaæmienie S³oñca >
prawdziwe dane ani troche nie zwiazane z ciemnosciami, to nie bedzie zacmienie planetarne czy gwiezdne czy lakiekolwiek inne znane
nauce.
< Zagadnienie trzech dni ciemno¶ci tonie w mistycyzmie, ale mo¿na na ten temat posk³adaæ jakie¶ informacje. Oczywi¶cie najczê¶ciej podawane wyja¶nienia dla tego fenomenu wi±¿± siê w jaki¶ sposób z religi±. Wspomnienie tego okresu czasów ostatecznych znajduje siê w Apokalipsie ¶w. Jana >
dla jednych tonie i bedzie tonelo,a informacje sa, tylko nie w Apokalipsie. Tam sa tylko wspomniane metaforycznie bez cienia zrozumienia, tak jak i wszystko inne.
< Zwolennicy tych teorii zak³adaj±, ¿e trzy dni ciemno¶ci bêd± s± w istocie przyswajalnym dla ludzkiego umys³u opisem zjawiska kwantowego przej¶cia na wy¿szy poziom egzystencji. Co¶ takiego buddyzm nazywa o¶wieceniem. Trzy dni ciemno¶ci zapocz±tkuj± ten proces. Otwartym pozostaje pytanie czy wszyscy i ka¿dy zaadaptuje siê do nowej rzeczywisto¶ci. Prawdopodobnie nie ka¿dy bêdzie gotowy na to, czego do¶wiadczy. To, dlatego w³a¶nie rozwój wewnêtrzny jest tak bardzo istotny. Cz³owiek skupiony na konsumpcyjnym stylu ¿ycia mo¿e przez te procesy przechodziæ równie nie¶wiadomie jak niektóre proste organizmy ¿ywe.>
czystej wody belkot, zero jakiejkolwiek informacji. Jak sie zrobi
ta ciemnosc, to wtedy zostanie dostrzezona ta roznica. Kiedy jakiekolwiek zrodlo swiatla, tego swiatla nie bedzie w stanie dalej
przeslac. No i ciepla tez.
Co to moze byc, to nawet fantasci, zwacy sie naukowcami sa ciency.
Powtarzaja tylko te same brednie, jeden od drugiego, wszystkie o zerowej wartosci.
< Byæ mo¿e wa¿n± rolê na drodze do przygotowania ludzko¶ci na ten kwantowy przeskok odgrywa S³oñce, którego aktywno¶æ w reakcji na zmienione otoczenie, w jakim znalaz³ siê Uk³ad S³oneczny jest w stanie zmieniaæ fizycznie nasze DNA, niektórzy twierdz±, ¿e aktywno¶æ gwiazdy niszczy nasz kod genetyczny a inni wrêcz przeciwnie, ¿e zmienia go w sposób, który pozwoli lepiej reagowaæ w chwili przesilenia.
http://innemedium.pl/wiadomosc/trzy-dni-ciemnosci-moga-zainicjowac-przejscie-kwantowe >
To pseudo wyjasnienie, to typowy substytut papieru toaletowego albo  tego, do czego on sluzy.
pozdrawiam
ps. no czytam te banialuki, jak to wejdziemy w jakis wymiar czy
podobne, ale maja one taka sama wartosc jak i ten cytat. Ale chyba
tak byc musi. Ten kto to rozumie, za to nie musi nic rozgryzac.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Listopad 08, 2012, 17:39:49 »

Dodam do tego co napisa³ szacowny acentaur, ze ciemno¶ci te¿ nie bêdzie chyba, ¿e nastanie noc, ale rankiem bêdzie ¶wit...etc etc Du¿y u¶miech
Nowa Inna Przestrzeñ nie jest 5, 6, czy jakim¶ numerycznie wy¿szym wymiarem tylko Inna przestrzeni± Now±.
Nikt tam jeszcze nie by³ wiêc nikt nie wie jak tam bêdzie chyba, ¿e wnioski wyci±ga z pocztówek, które ogl±da³ Du¿y u¶miech
 to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 17:40:25 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Listopad 08, 2012, 18:56:15 »

Witaj Przebisnieg,
Dodam do tego co napisa³ szacowny acentaur, ze ciemno¶ci te¿ nie bêdzie chyba, ¿e nastanie noc, ale rankiem bêdzie ¶wit...etc
Nowa Inna Przestrzeñ nie jest 5, 6, czy jakim¶ numerycznie wy¿szym wymiarem tylko Inna przestrzeni± Now±.
no tak nie jest. Ta  ciemnosc jest juz znana. Jej przedsmak jest znany. Jesli tym razem bedzie globalna i troche dluzej potrwa to wesolo
nie bedzie.

Nikt tam jeszcze nie by³ wiêc nikt nie wie jak tam bêdzie chyba, ¿e wnioski wyci±ga z pocztówek, które ogl±da³.
nie przechwalajac sie, chociaz krotko to ja widzialem.   Du¿y u¶miech
pozdrawiam

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Listopad 09, 2012, 19:24:15 »

To gratuluje  Du¿y u¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Listopad 09, 2012, 21:23:00 »

Wital Przebisnieg,
raczej nie moge powiedziec , ze sie sam pchalem... tak wyszlo.  U¶miech
A z ciemnoscia-doswiadczono to w historii notowanej w wielu krajach, opisywane ciemnosci egipskie nie byly tez i zacmieniem
bo i nie byloby sie czego bac. Zaslanianie sie gazeta tez przed niczym nie uchroni. A tak sie zachowujemy.
Co wiec mozna zrobic? Kiedys ucinalo sie glowe np. Krolowi i po zabawie , a teraz to chyba zlote mysli na pismie.
pozdrawiam
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Listopad 10, 2012, 19:07:42 »

Szacowny sam mia³em tak samo co do tzw Innej przestrzeni wiêc wiem o co Ci chodzi ba rozumiem bardzo dobrze U¶miech
Te¿ siê nie pcha³em.
Co do dni ciemno¶ci....to Du¿y u¶miech
Choæ dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
Ciê¿ko jest tylko rozmawiaæ - wspó³pracowaæ, wymieniaæ siê wnioskami z kim¶ kto jest przekonany, ¿e wie Du¿y u¶miech i ...
I wychodzi z za³o¿enia, ¿e drugi nie wie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Listopad 10, 2012, 20:19:34 »

Witaj Przebisnieg,
wiesz, najpierw jej wcale niezrozumialem. Ale troche pozniej, jak mi sie wydaje. I wcale nie wiem czy wlasciwie i czy wszystko. Co najwazniejsze, widze jej nieustajacy wplyw.
A dla Ciebie
szegolnie cieple pozdrowienia
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Listopad 11, 2012, 08:48:47 »

Witaj acentaur
A wcale Ci siê nie dziwie, ¿e jej nie zrozumia³e¶ lub trochê rozumiesz.
Dlatego próbujemy j± nazywaæ Nowa, lub Inna U¶miech
Ja nie zrozumia³em jej wcale tylko dostrzeg³em inno¶æ U¶miech
Bo tu jak siê gdzie¶ wchodzi to od razy siê nazywa tak automatycznie: stó³, krzes³o, drzewo...a tam skupisz siê na tym co jest potrzebne a reszt± nie zajmujesz siê wcale i nie s³yszy siê odg³osów tylko hm ...Ciszê ech nie chcê starymi okre¶leniami tego opisywaæ bo to chyba marnie oddaje to czego do¶wiadczy³em Du¿y u¶miech
Dziêki za ciep³e pozdrowienia pozdrawiam hm gor±co Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Listopad 11, 2012, 14:49:09 »

Witaj Przebisnieg,
najpierw dziekuje za zyczenia.  U¶miech
Jakby powstawal nowy watek. Nie mam zamiaru sie wszystkim dzielic ani odkrywac w tym jakis sens. Raczej mysle o wplywie na
pozostale rzeczy. Np. na korelacje z mitami czy cos takiego. Moze archetypowo?
Wobec tego , juz normalnie
pozdrawiam
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #74 : Listopad 13, 2012, 08:50:57 »

nawet pogodynka radzii...Mrugniêcie

Koniec ¶wiata 2012: Trzy dni ciemno¶ci

2012 , 21 grudnia 2012 , ciemno¶æ , energia , koniec ¶wiata , kosmos , noc , s³oñce

Zobacz wiêcej w kategorii: Pogoda i klimat

Chyba ka¿demu jest znana przepowiednia, ¿e 21 grudnia 2012 roku ¶wiat siê skoñczy. Nie wiemy tylko jak to bêdzie dok³adnie wygl±daæ i czy rzeczywi¶cie ca³a planeta ulegnie zniszczeniu czy tylko jej czê¶æ. Postanowili¶my przywo³aæ kilka przyk³adów kataklizmów na olbrzymi± skalê, które mog± zmieniæ dotychczasowy wizerunek ¶wiata, choæ nie do koñca go ostatecznie zniszczyæ.

Pojêcie koñca ¶wiata jest rozumiane bardzo ró¿nie. Dla jednych to ca³kowite unicestwienie naszej planety, a dla innych oznacza jedynie zmianê dotychczasowego ³adu. Pewne jest, ¿e niewiele kataklizmów maj±cych miejsce na Ziemi mo¿e w pe³ni j± zniszczyæ.

W wiêkszo¶ci przypadków destrukcji uleg³aby jedynie jej czê¶æ, a wiêc w innych regionach, gdzie klêska by nie dotar³a, ¿ycie mog³oby siê toczyæ w miarê spokojnie, choæ oczywi¶cie reperkusje gospodarcze z pewno¶ci± by siê pojawi³y.

Poni¿ej jeden z kilku przyk³adów kataklizmów na du¿± skalê, które mog³yby doprowadziæ do wieszczonego od d³u¿szego ju¿ czasu koñca ¶wiata 21 grudnia 2012 roku. Oto co mo¿e dla nas przygotowaæ natura i jakie bêd± tego konsekwencje.

3 dni ca³kowitych ciemno¶ci:

Chocia¿ wydaje siê nam, ¿e w badaniu kosmosu poczynili¶my du¿e postêpy, to jednak poznali¶my mniej ni¿ procent jego tajemnic. Dlatego te¿ w ka¿dej chwili mog± siê zdarzyæ zjawiska o których istnieniu nie mieli¶my zielonego pojêcia, a które mog± diametralnie zmieniæ nasze codzienne ¿ycie.

Jedno z takich zjawisk opisali Majowie, którzy w swych rytua³ach odtwarzali jego przebieg. Wed³ug niektórych naukowców zdarzenie to mia³oby siê powtórzyæ 21 grudnia 2012 roku. Mowa o przej¶ciu przez tzw. promieñ galaktyczny.

Sprawia on, ¿e ca³kowicie poch³aniana jest energia oraz d¼wiêk. Zapadaj± egipskie ciemno¶ci, jest te¿ niezmiernie cicho. Zjawisko to trwaæ mo¿e oko³o 3 dni i w trakcie niego na ca³ej Ziemi bêdzie ciemniej ni¿ w najczarniejsz± noc, ciemnej ni¿ w fotograficznej ciemni.

Co jaki¶ czas bêd± siê pojawiaæ o¶lepiaj±ce b³yski kosmiczne, które mog± uszkodziæ nasz nieprzyzwyczajony do nag³ego rozja¶nienia wzrok. Rozwi±zaniem by³oby w takiej sytuacji zaciemnienie okien, np. poprzez odymienie ¶wiec±.

¦wiat³o dzienne powróci³oby oko³o Wigilii, ale przywrócenie dostaw pr±du potrwa³oby przynajmniej kilka miesiêcy. Nie uniknêliby¶my niepokojów spo³ecznych, bo powrót do normalno¶ci ³atwy i szybki z pewno¶ci± by nie by³.

Najlepiej by³oby zgromadziæ zapasy ¿ywno¶ci i wody pitnej na oko³o 2-3 miesi±ce. Wed³ug niektórych proroków po tym incydencie ludzko¶æ przestanie ¿yæ rzeczami doczesnymi i zacznie siê rozwijaæ duchowo.

Bez wzglêdu na to czy owe zjawisko rzeczywi¶cie siê zdarzy, czy jest to tylko kolejna bujda, warto choæ przez chwilê przemy¶leæ jego skutki. Czy tak naprawdê jeste¶my pewni, ¿e nigdy nic podobnego nas nie spotka, czy wszystko ju¿ poznali¶my, czy jeste¶my na takie zmiany przygotowani? Zapraszamy Was do dyskusji.
www.twojapogoda.pl

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: