Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 09, 2012, 12:11:13 » |
|
A oto jak LO przedstawiaj¹ zmiany, jakie bêd¹ mia³y miejsce na Ziemi, ³¹cznie z owymi "trzema dniami ciemnoœci". Ciekawym jest, ze choÌ napomykaj¹ o tych "trzech dniach", to wyraŸnie wskazuj¹ kiedy bêd¹ one mia³y miejsce i nie jest to obecny, 2012 rok. Owy pó³metek fali morfogenicznej, o jakim przeczytacie ma miejsce w roku 2017, a rozpoczyna siê w 2012 i trwa do 2022: ... Podczas tego piêcioletniego przejœcia w trakcie zwieùczenia fali morfogenicznej, siatka magnetyczna Ziemi staje siê elektryczna, a elektryczna siatka antycz¹steczkowej Tary staje siê magnetyczna. Dwie siatki planetarne ³¹cz¹ siê ze sob¹, a niektóre zarysy masywów l¹dowych Tary wy³¹niaj¹ siê na Ziemi, jako eteryczne struktury nadtonów. Kiedy cz¹steczkowa Ziemia powraca do swojego cz¹steczkowego cyklu czasu w HU-1, te masywy l¹dowe uka¿¹ siê najpierw w antycz¹steczkowej Ziemi, a nastêpnie przed zamkniêciem pe³nego cyklu ascendencji 2213 lat póŸniej, ta nowa konfiguracja l¹dowa pojawi siê fizycznie na cz¹steczkowej Ziemi. (To jest to, co ma na myœli Ruch New Age, mówi¹c o "Powstaniu Atlantydy '. Te masy l¹dowe Tary, rzeczywiœcie wy³oni¹ siê na Ziemi, lecz normalnie nast¹pi to stopniowo, w przeci¹gu okresu 2213 lat, a nie w jednej chwili na raz).
...W szczycie zwieùczenia fali morfogenicznej, podczas pó³metka cyklu, miejsce ma trzydniowy okres, kiedy pole morfogeniczne Ziemi tymczasowo upada, gdy¿ wirowanie cz¹steczek i antycz¹steczek zwalnia, polaryzacja ponownie odwraca siê, a k¹t obrotu cz¹steczkowego z powrotem zmienia siê o 45 st., w stosunku do swojej pierwotnej pozycji. W ci¹gu tego trzydniowego okresu czasu, Ziemia cz¹steczkowa powraca do swojego cyklu czasu we wszechœwiecie cz¹steczkowym HU-1, zaœ antycz¹steczkowa Tara powraca do swojego cyklu czasu we wszechœwiecie antycz¹steczkowym HU-2. W tym okresie czasu wyst¹pi¹ trudnoœci w funkcjonowaniu ziemskich urz¹dzeù elektrycznych i magnetycznych, a ludzki umys³ i cia³o doœwiadcz¹ nadmiernego uczucia napiêcia, ciœnienia i zmêczenia. Mog¹ wydarzyÌ siê dziwne anomalia atmosferyczne, w³¹czaj¹c w to przed³u¿ony okres ciemnoœci i œwiat³a dziennego, mo¿liwe jest równie¿ pojawienie siê dwóch ksiê¿yców, w zale¿noœci od tego, jak bêdzie zrównowa¿ona siatka Ziemi. Symptomy te wyzwolone zostan¹, jak tylko zakoùczona zostanie przemiana cykli czasu, lecz w ci¹gu tych trzech dni ludzkie cia³o, umys³ i emocje znajd¹ siê w straszliwym stresie.
Przed tym trzydniowym okresem przemiany, w czasie piêcioletniego zwieùczenia fali morfogenicznej, energia elektryczna zostaje magnetycznie odci¹gana od rdzenia cz¹steczkowej Ziemi, do rdzenia antycz¹steczkowej Tary, a piêciowymiarowe czêstotliwoœci rdzenia Tary mieszaj¹ siê z polem morfogenicznym Ziemi w D-2. W tym czasie najszybciej wibruj¹ce cz¹steczki podstawowych tonów Ziemi - te które wibruj¹ do piêciowymiarowych czêstotliwoœci tempa drgania cz¹steczkowego - przenoszone s¹ z pola morfogenicznego antycz¹steczkowej Tary w D-5. Ta mechanika energii wytwarza p³ynnoœÌ wewn¹trz pól elektromagnetycznych zarówno Ziemi, jak i Tary, co dzia³a jak zakrzywienie czasu, s³u¿y jako portal przejœciowy pomiêdzy Ziemi¹ a Tar¹, który otwiera siê na pocz¹tku piêcioletniego okresu, osi¹ga szczyt swojej aktywnoœci podczas pó³metka cyklu ascendencji piêÌ lat póŸniej, a nastêpnie stopniowo zamyka siê od pó³metka do jego pe³nego zamkniêcia, piêÌ lat po pó³metku.
... Podró¿nicy tom II czêœÌ 1 str.165 - 167
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2012, 12:13:53 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 09, 2012, 12:21:52 » |
|
LO posÂługuje siĂŞ jĂŞzykiem i okreÂśleniami niezbyt jasnymi na Ziemi AD. 2012,- albo ja jakiÂś niedouczony  PS. po prostu rura miĂŞknie jak to siĂŞ czyta, bez urazy dla nikogo  pozdro
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 09, 2012, 12:22:39 » |
|
Ja mam pytanie , kiedy te informacje by³y napisane i której opcji drogi przysz³oœci one dotycz¹? Bo ja wiem i¿ zdecydowana wiêkszoœÌ przekazów i ksi¹¿ek informacyjnie dotyczy opcji przysz³oœci , która siê nie wydarzy i jej proroctwa-oraz wszelkie informacje techniczno nie zaistniej¹ wedle prognoz wczeœniejszych. S¹ to wersje od dawna zdezaktualizowane. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 09, 2012, 14:08:27 » |
|
Pisanie ksi¹¿ek rozpoczêto w 1997, pierwsze publikacje w 1999 r obecnie s¹ to wydania drugie, nie wiem dok³adnie, ale chyba od 2003 do 2007.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 09, 2012, 16:03:13 » |
|
LO posÂługuje siĂŞ jĂŞzykiem i okreÂśleniami niezbyt jasnymi na Ziemi AD. 2012,-... Oj, >songo<. Ty juÂż nie powinieneÂś mieĂŚ z tym kÂłopotu, wszak wstawiaÂłeÂś choĂŚby info odnoÂśnie podziaÂłu naszego wszechÂświata, a to przecieÂż nic innego jak informacje od nich.  Ja mam pytanie , kiedy te informacje byÂły napisane i ktĂłrej opcji drogi przyszÂłoÂści one dotyczÂą? AÂż mi ciarki po plecach przeszÂły!  OsobiÂście polecaÂłbym Ci jednak zapoznanie siĂŞ z tym materiaÂłem i wĂłwczas nie bĂŞdziesz musiaÂła ograniczaĂŚ siĂŞ tylko do swoich wewnĂŞtrznych podszeptĂłw, bo jak widzĂŞ to coraz czĂŞÂściej Ci psikusy sprawiajÂą.  Uwierz mi, albo sama siĂŞ przekonaj, Âże warto to przeczytaĂŚ - nie mĂłwiĂŞ przestudiowaĂŚ, a tylko przeczytaĂŚ. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 09, 2012, 17:21:16 » |
|
ok, co racja to racja,- ale jak to mam rozumieĂŚ  eteryczne struktury nadtonĂłw bo szczerze mĂłwiÂąc- to nic mi nie mĂłwi 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 09, 2012, 17:49:50 » |
|
Songo ale¿ to proste: brniêcie w niejasnoœÌ w celu stworzenia odczucia g³êbi...
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 09, 2012, 17:53:51 » |
|
Teraz songo widzisz, ¿e t³umacz materia³u LO lekko nie ma, co i tak dobrze o nim œwiadczy, bo w sumie z wiêkszoœci okreœleù wybrn¹³, ¿e wygl¹daj¹ logicznie, ale nie za³o¿y³bym siê, ¿e s¹ zgodne z orygina³em.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 09, 2012, 18:15:17 » |
|
OdnoÂśnie "wyglÂądajÂą logicznie" przypomniaÂł mi siĂŞ pewien Âżart, nieco makabryczny.
Grupa radzieckich naukowcĂłw prowadzi badania nad muchÂą: Na poczÂątku odciĂŞli biedaczce skrzydÂła, nastĂŞpnie powiedzieli: mucho, maszeruj i jÂą puÂścili. Mucha potruchtaÂła. Zapisek na notesie: mucha sprawna, odeszÂła NastĂŞpnie pozbawiali jÂą po kolei nĂłg, kaÂżdorazowo wydajÂąc tÂą samÂą komendĂŞ. Zapiski identyczne. W koĂącu zwierzĂŞ zostaÂło bez nĂłg, nie ruszyÂła siĂŞ z miejsca... Zapisek: mucha po pozbawieniu koĂączyn straciÂła sÂłuch...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 09, 2012, 18:55:29 » |
|
To ja teÂż coÂś odnoÂśnie muchy... Ostatnio, podczas Âścierania kurzu znalazÂłam na parapecie muchĂŞ, ledwie ÂżywÂą. Biedaczka z zimna wleciaÂła do mieszkania, chcÂąc pewnie przezimowaĂŚ zaszywajÂąc siĂŞ w jakiÂś ciepÂły kÂąt. Ja zaÂś w pierwszym odruchu, bezwarunkowym, wziĂŞÂłam i jÂą wyrzuciÂłam na balkon. Bo jakoÂś nie uÂśmiechaÂło mi siĂŞ z muchÂą mieszkaĂŚ. Potem Âżal mi siĂŞ biedaczki zrobiÂło, szukaÂłam jej na tym balkonie, niestety. PrzepadÂła bez wieÂści. Mam jedynie nadziejĂŞ, Âże znalazÂła inne lokum zastĂŞpcze. A jednak czÂłowiek to egoista, esteta wyrafinowany. Chyba pifko wypijĂŞ.  To pa  Ps. A muchy naprawdĂŞ mi Âżal. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Październik 09, 2012, 19:10:33 » |
|
A na zdrówko w³aœnie te¿ pijê  Skrzydlata wspólnota  Có¿ szacowny songo1970 widocznie trochê jeszcze bêdziemy musieli zrozumieÌ  G³êbia mo¿e i jest przepastna  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #61 : Październik 29, 2012, 10:47:29 » |
|
Zespó³ Abundant Hope i ich mocodawcy nie pró¿nuj¹. Oto og³oszenie z ostatniej chwili. Wszystko gotowe do przes³aniania s³oùca. Zapowiedzi ró¿nych ostatnio pod dostatkiem i to z bardzo krótkimi terminami. Swoj¹ drog¹ ostatnio, gdzieœ w innym przekazie by³o wyjaœnienie nazw "Nebadon" i "On". Coœ nied³ugo spodziewamy siê te¿ ca³kowitego zaÌmienia s³oùca, przynajmniej na dalekiej pó³nocy. Poczekamy, zobaczymy (albo nie).
ZAPROSZENIE NA GRAND FINALE
Papa ÂŹrĂłdÂło przez Johan 29 paÂździernika 2012 - 23:51:04
Moi umiÂłowani synowie ÂświatÂłoÂści,
Ja Jestem Papa ÂŹrĂłdÂło.
BĂŞdzie to krĂłtkie i sÂłodkie Moi kochani.
JakiÂś czas temu zostawiÂłem wam wiadomoœÌ, Âże mĂłj Syn Christ Michael Nebadonu moÂże przywoÂłaĂŚ „godzinĂŞ” dla wszystkich, aby zobaczyli. PrzychodzĂŞ, aby potwierdziĂŚ i ogÂłaszam, Âże to zostaÂło Wezwane do DziaÂłania TERAZ.
Jak mo¿na przeczytaÌ kolejny ju¿ raz, zapraszamy CIEBIE przez uwagi i OG£OSZENIA do GRAND FINALE. Gdy mój syn Kreator, Christ Michael powiedzia³ ju¿ temu pisarzowi dziœ rano, ¿e wszystkie rozkazy wysz³y na godzinê policyjn¹ i ograniczenie tych, którzy myœl¹ szkodziÌ innym na pierwszy znak ciemniej¹cego S³oùca, teraz przyszed³em to potwierdziÌ i dalej nalegaÌ: Wasze Przyjœcie do Domu zosta³o przygotowane, przygotowane w pe³ni i czeka na Was. To mog¹ nie byÌ pa³ace jeszcze, ale na pewno bêdziecie widzieli ró¿nicê wobec swojej obecnej sytuacji, gdy wszystko bêdzie przechodziÌ (przemijaÌ).
Cieszcie siĂŞ sÂłoĂącem w peÂłnej chwale, gdy bĂŞdziecie chcieli tego, gdyÂż nie bĂŞdzie to moÂżliwe za jakiÂś czas, bardzo krĂłtki. Upewnijcie siĂŞ, Âże wasza wewnĂŞtrzna bateria jest peÂłna Boskiego ÂŚwiatÂła, dziĂŞki czemu moÂżecie ÂświeciĂŚ w ciemnoÂści, i choĂŚ tylko na chwilĂŞ, ale latarnie bĂŞdÂą w duÂżym zapotrzebowaniu. Niech wszystkie bÂłogosÂławieĂąstwa bĂŞdÂą na was, jak na to zasÂługujecie i bÂądÂźcie szczĂŞÂśliwi wiedzÂąc, Âże zamierzamy zrobiĂŚ CIEMNOÂŚĂ wkrĂłtce, kiedy ogÂłoszenie speÂłni swoje zadanie w caÂłoÂści.
Ponownie, kocham was wszystkich, tak jak mój Syn, Wasz Suweren i niech nasze b³ogos³awieùstwo bêdzie z wami wszystkimi, gdy mo¿ecie je wzi¹Ì przez w³asne zas³ugi.
ÂŹrĂłdÂło Papa, JA JESTEM.
Mi³oœÌ i Œwiat³o, Johan
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Październik 29, 2012, 12:13:34 » |
|
Blueray, ale powiedz - w jakim celu zamieÂściÂłeÂś np. powyÂższe "przesÂłanie"? Jako ciekawostkĂŞ, przestrogĂŞ, straszonko, wizjĂŞ, proroctwo? No i w koĂącu jak osobiÂście siĂŞ na ten "przekaz" zapatrujesz?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #63 : Październik 29, 2012, 13:46:41 » |
|
czyli..13/14 listopada 2012r ca³kowite zaÌmienie S³oùcaPaŸ 20 Dodany przez eclipse w ZaÌmienia S³oùca Z 13/14 listopada 2012r nast¹pi ca³kowite zaÌmienie S³oùca, które bêdzie widoczne jedynie na pó³kuli po³udniowej.  Pas cienia Ksiê¿yca rozpocznie swój bieg w pó³nocnej Australii i przechodzi przez po³udniow¹ czêœÌ Oceanu Spokojnego, koùcz¹c swój bieg jeszcze przed kontynentem ameryki po³udniowej (800 kilometrów na zachód od Chile). Czêœciowe zaÌmienie s³oùca bêdzie widoczne na pó³kuli po³udniowej, w Australii, Nowej Zelandii, na Antarktydzie i na po³udniowej czêœci ameryki po³udniowej. 13/14 listopada 2012r ca³kowite zaÌmienie S³oùca Dla obserwuj¹cych zaÌmienie w Australii, dla przypomnienia nale¿y pamiêtaÌ, ¿e zaÌmienie nast¹pi tam w godzinach porannych 14 listopada czasu lokalnego 2012r. Inn¹ ciekawostk¹ jest to, ¿e w zasadzie Jedynie p³n. Australia jako najwiêkszy l¹d na drodze zaÌmienia dost¹pi zaszczytu obserwacji, pozosta³a czêœÌ pasa ca³kowitoœci przebiega poza l¹dami, co oczywiœcie nie oznacza, ¿e nie mo¿na obserwowaÌ zaÌmienia z tych rejonów Ziemi - mo¿na by³o wykupiÌ bilety na specjalne rejsy statkami aby obserwowaÌ zaÌmienie z Oceanu i loty samolotami, aby obserwowaÌ pas zaÌmienia i sto¿ek cienia z pok³adu samolotu. Najwiêkszego zaÌmienie (œrodek) nast¹pi na po³udniowym Pacyfiku o 22:11:48 UT, gdzie w w³aœnie w tym miejscy œrodek cienia Ksiê¿yca przejdzie najbli¿ej Ziemi. Maksymalny czas trwania fazy max zaÌmienia ca³kowitego wynosi 4 minuty 2 sekundy, przy wysokoœci S³oùca nad horyzontem 68°, a szerokoœÌ pasa zaÌmienia ca³kowitego wyniesie w najszerszym miejscu 179 km. W ci¹gu 3,1 godziny zaÌmienia, cieù Ksiê¿yca przebêdzie trasê oko³o 14 500 km i bêdzie to 45. zaÌmienie Saros 133, którego seria zaÌmieù rozpoczê³a siê 13 lipca 1219 roku, koùczy siê 5 wrzeœnia 2499 roku. 13/14 listopada 2012r ca³kowite zaÌmienie S³oùca - mapa 13/14 listopada 2012r ca³kowite zaÌmienie S³oùca - mapa zaÌmienia w Australii 13/14 listopada 2012r ca³kowite zaÌmienie S³oùca - momenty zaÌmienia w Australii Tagi: Ca³kowite zaÌmienie S³oùca, SAROS, ZaÌmienia S³oùca http://lowcy-zacmien.pl/blogi/13-14-listopada-2012r-calkowite-zacmienie-slonca
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #64 : Listopad 07, 2012, 13:23:36 » |
|
Trzy dni ciemnoœci mog¹ zainicjowaÌ przejœcie kwantoweadmin, wt., 2012-11-06 20:31 ród³o: corvide.blogspot.com WiêkszoœÌ przekazów pochodz¹cych z rozmaitych Ÿróde³ opisuje koniec naszego œwiata, jako proces zapocz¹tkowany trzema dniami ciemnoœci. Od d³u¿szego czasu wœród wielu œrodowisk panuje przeœwiadczenie, ¿e proces ten zacznie siê ju¿ w 2012 roku. Zagadnienie trzech dni ciemnoœci tonie w mistycyzmie, ale mo¿na na ten temat posk³adaÌ jakieœ informacje. Oczywiœcie najczêœciej podawane wyjaœnienia dla tego fenomenu wi¹¿¹ siê w jakiœ sposób z religi¹. Wspomnienie tego okresu czasów ostatecznych znajduje siê w Apokalipsie œw. Jana oraz w wielu przepowiedniach maryjnych. Koœció³ Katolicki uwa¿a, ¿e trzy dni ciemnoœci zapocz¹tkuj¹ s¹d ostateczny. Opis religijny jest potrzebny, aby w sferze symbolicznej wyt³umaczyÌ ludziom, co siê stanie. Próby wykonania tego na poziomie naukowym mog³yby byÌ skazane na niepowodzenie ze wzglêdu na nierównowagê wiedzy, która mo¿e byÌ potrzebna w zrozumieniu tego, czym w istocie bêd¹ te dni ciemnoœci. Pozostawiaj¹c retorykê religijn¹ mamy te¿ trochê informacji quasi naukowych. Z ró¿nych Ÿróde³ wiadomo, ¿e okres znacz¹cej zmiany bêdzie w istocie zmian¹ na skalê planetarn¹. Cokolwiek siê stanie Ziemi nam stanie siê to samo. Wed³ug rozmaitych teorii wszystko ma siê zacz¹Ì od konkretnego usytuowania Ziemi a konkretnie przejœcia wraz z Uk³adem S³onecznym przez galaktyczny równik. Ma to wyzwoliÌ procesy, których pojmowanie nie jest dla nas mo¿liwe. Ca³a planeta a wraz z ni¹ wszystko, co siê na niej znajduje przejdzie wtedy transformacjê. Mo¿e to byÌ fundamentalna zmiana polegaj¹ca na kompletnej zmianie pojmowania i odczuwania czasu i przestrzeni. Zwolennicy tych teorii zak³adaj¹, ¿e trzy dni ciemnoœci bêd¹ s¹ w istocie przyswajalnym dla ludzkiego umys³u opisem zjawiska kwantowego przejœcia na wy¿szy poziom egzystencji. Coœ takiego buddyzm nazywa oœwieceniem. Trzy dni ciemnoœci zapocz¹tkuj¹ ten proces. Otwartym pozostaje pytanie czy wszyscy i ka¿dy zaadaptuje siê do nowej rzeczywistoœci. Prawdopodobnie nie ka¿dy bêdzie gotowy na to, czego doœwiadczy. To, dlatego w³aœnie rozwój wewnêtrzny jest tak bardzo istotny. Cz³owiek skupiony na konsumpcyjnym stylu ¿ycia mo¿e przez te procesy przechodziÌ równie nieœwiadomie jak niektóre proste organizmy ¿ywe. ByÌ mo¿e wa¿n¹ rolê na drodze do przygotowania ludzkoœci na ten kwantowy przeskok odgrywa S³oùce, którego aktywnoœÌ w reakcji na zmienione otoczenie, w jakim znalaz³ siê Uk³ad S³oneczny jest w stanie zmieniaÌ fizycznie nasze DNA, niektórzy twierdz¹, ¿e aktywnoœÌ gwiazdy niszczy nasz kod genetyczny a inni wrêcz przeciwnie, ¿e zmienia go w sposób, który pozwoli lepiej reagowaÌ w chwili przesilenia. http://innemedium.pl/wiadomosc/trzy-dni-ciemnosci-moga-zainicjowac-przejscie-kwantowe
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #65 : Listopad 07, 2012, 15:35:59 » |
|
Witaj Songo1970, starym zwyczajem pada na Ciebie, ale to przeciez przeciw tekstowi, ktory cytujesz, chociaz to samo dotyczy innych cytowanych tekstow, prawie wszystkich, w moich jest takze co najwyzej czesc prawdy. < Z 13/14 listopada 2012r nast¹pi ca³kowite zaÌmienie S³oùca, które bêdzie widoczne jedynie na pó³kuli po³udniowej. > wysssane z palca, autor powoluje sie na krazaca opinie a nie na fakty. < 13/14 listopada 2012r ca³kowite zaÌmienie S³oùca > prawdziwe dane ani troche nie zwiazane z ciemnosciami, to nie bedzie zacmienie planetarne czy gwiezdne czy lakiekolwiek inne znane nauce. < Zagadnienie trzech dni ciemnoœci tonie w mistycyzmie, ale mo¿na na ten temat posk³adaÌ jakieœ informacje. Oczywiœcie najczêœciej podawane wyjaœnienia dla tego fenomenu wi¹¿¹ siê w jakiœ sposób z religi¹. Wspomnienie tego okresu czasów ostatecznych znajduje siê w Apokalipsie œw. Jana > dla jednych tonie i bedzie tonelo,a informacje sa, tylko nie w Apokalipsie. Tam sa tylko wspomniane metaforycznie bez cienia zrozumienia, tak jak i wszystko inne. < Zwolennicy tych teorii zak³adaj¹, ¿e trzy dni ciemnoœci bêd¹ s¹ w istocie przyswajalnym dla ludzkiego umys³u opisem zjawiska kwantowego przejœcia na wy¿szy poziom egzystencji. Coœ takiego buddyzm nazywa oœwieceniem. Trzy dni ciemnoœci zapocz¹tkuj¹ ten proces. Otwartym pozostaje pytanie czy wszyscy i ka¿dy zaadaptuje siê do nowej rzeczywistoœci. Prawdopodobnie nie ka¿dy bêdzie gotowy na to, czego doœwiadczy. To, dlatego w³aœnie rozwój wewnêtrzny jest tak bardzo istotny. Cz³owiek skupiony na konsumpcyjnym stylu ¿ycia mo¿e przez te procesy przechodziÌ równie nieœwiadomie jak niektóre proste organizmy ¿ywe.> czystej wody belkot, zero jakiejkolwiek informacji. Jak sie zrobi ta ciemnosc, to wtedy zostanie dostrzezona ta roznica. Kiedy jakiekolwiek zrodlo swiatla, tego swiatla nie bedzie w stanie dalej przeslac. No i ciepla tez. Co to moze byc, to nawet fantasci, zwacy sie naukowcami sa ciency. Powtarzaja tylko te same brednie, jeden od drugiego, wszystkie o zerowej wartosci. < ByÌ mo¿e wa¿n¹ rolê na drodze do przygotowania ludzkoœci na ten kwantowy przeskok odgrywa S³oùce, którego aktywnoœÌ w reakcji na zmienione otoczenie, w jakim znalaz³ siê Uk³ad S³oneczny jest w stanie zmieniaÌ fizycznie nasze DNA, niektórzy twierdz¹, ¿e aktywnoœÌ gwiazdy niszczy nasz kod genetyczny a inni wrêcz przeciwnie, ¿e zmienia go w sposób, który pozwoli lepiej reagowaÌ w chwili przesilenia. http://innemedium.pl/wiadomosc/trzy-dni-ciemnosci-moga-zainicjowac-przejscie-kwantowe > To pseudo wyjasnienie, to typowy substytut papieru toaletowego albo tego, do czego on sluzy. pozdrawiam ps. no czytam te banialuki, jak to wejdziemy w jakis wymiar czy podobne, ale maja one taka sama wartosc jak i ten cytat. Ale chyba tak byc musi. Ten kto to rozumie, za to nie musi nic rozgryzac.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Listopad 08, 2012, 17:39:49 » |
|
Dodam do tego co napisaÂł szacowny acentaur, ze ciemnoÂści teÂż nie bĂŞdzie chyba, Âże nastanie noc, ale rankiem bĂŞdzie Âświt...etc etc  Nowa Inna PrzestrzeĂą nie jest 5, 6, czy jakimÂś numerycznie wyÂższym wymiarem tylko Inna przestrzeniÂą NowÂą. Nikt tam jeszcze nie byÂł wiĂŞc nikt nie wie jak tam bĂŞdzie chyba, Âże wnioski wyciÂąga z pocztĂłwek, ktĂłre oglÂądaÂł  to pa
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 17:40:25 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #67 : Listopad 08, 2012, 18:56:15 » |
|
Witaj Przebisnieg, Dodam do tego co napisaÂł szacowny acentaur, ze ciemnoÂści teÂż nie bĂŞdzie chyba, Âże nastanie noc, ale rankiem bĂŞdzie Âświt...etc Nowa Inna PrzestrzeĂą nie jest 5, 6, czy jakimÂś numerycznie wyÂższym wymiarem tylko Inna przestrzeniÂą NowÂą. no tak nie jest. Ta ciemnosc jest juz znana. Jej przedsmak jest znany. Jesli tym razem bedzie globalna i troche dluzej potrwa to wesolo nie bedzie. Nikt tam jeszcze nie byÂł wiĂŞc nikt nie wie jak tam bĂŞdzie chyba, Âże wnioski wyciÂąga z pocztĂłwek, ktĂłre oglÂądaÂł. nie przechwalajac sie, chociaz krotko to ja widzialem.  pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Listopad 09, 2012, 19:24:15 » |
|
To gratuluje 
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #69 : Listopad 09, 2012, 21:23:00 » |
|
Wital Przebisnieg, raczej nie moge powiedziec , ze sie sam pchalem... tak wyszlo.  A z ciemnoscia-doswiadczono to w historii notowanej w wielu krajach, opisywane ciemnosci egipskie nie byly tez i zacmieniem bo i nie byloby sie czego bac. Zaslanianie sie gazeta tez przed niczym nie uchroni. A tak sie zachowujemy. Co wiec mozna zrobic? Kiedys ucinalo sie glowe np. Krolowi i po zabawie , a teraz to chyba zlote mysli na pismie. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Listopad 10, 2012, 19:07:42 » |
|
Szacowny sam mia³em tak samo co do tzw Innej przestrzeni wiêc wiem o co Ci chodzi ba rozumiem bardzo dobrze  Te¿ siê nie pcha³em. Co do dni ciemnoœci....to  ChoÌ dla ka¿dego co innego  Ciê¿ko jest tylko rozmawiaÌ - wspó³pracowaÌ, wymieniaÌ siê wnioskami z kimœ kto jest przekonany, ¿e wie  i ... I wychodzi z za³o¿enia, ¿e drugi nie wie  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopad 10, 2012, 20:19:34 » |
|
Witaj Przebisnieg, wiesz, najpierw jej wcale niezrozumialem. Ale troche pozniej, jak mi sie wydaje. I wcale nie wiem czy wlasciwie i czy wszystko. Co najwazniejsze, widze jej nieustajacy wplyw. A dla Ciebie szegolnie cieple pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopad 11, 2012, 08:48:47 » |
|
Witaj acentaur A wcale Ci siê nie dziwie, ¿e jej nie zrozumia³eœ lub trochê rozumiesz. Dlatego próbujemy j¹ nazywaÌ Nowa, lub Inna  Ja nie zrozumia³em jej wcale tylko dostrzeg³em innoœÌ  Bo tu jak siê gdzieœ wchodzi to od razy siê nazywa tak automatycznie: stó³, krzes³o, drzewo...a tam skupisz siê na tym co jest potrzebne a reszt¹ nie zajmujesz siê wcale i nie s³yszy siê odg³osów tylko hm ...Ciszê ech nie chcê starymi okreœleniami tego opisywaÌ bo to chyba marnie oddaje to czego doœwiadczy³em  Dziêki za ciep³e pozdrowienia pozdrawiam hm gor¹co  to pa
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopad 11, 2012, 14:49:09 » |
|
Witaj Przebisnieg, najpierw dziekuje za zyczenia.  Jakby powstawal nowy watek. Nie mam zamiaru sie wszystkim dzielic ani odkrywac w tym jakis sens. Raczej mysle o wplywie na pozostale rzeczy. Np. na korelacje z mitami czy cos takiego. Moze archetypowo? Wobec tego , juz normalnie pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #74 : Listopad 13, 2012, 08:50:57 » |
|
nawet pogodynka radzii... Koniec œwiata 2012: Trzy dni ciemnoœci2012 , 21 grudnia 2012 , ciemnoœÌ , energia , koniec œwiata , kosmos , noc , s³oùce Zobacz wiêcej w kategorii: Pogoda i klimat Chyba ka¿demu jest znana przepowiednia, ¿e 21 grudnia 2012 roku œwiat siê skoùczy. Nie wiemy tylko jak to bêdzie dok³adnie wygl¹daÌ i czy rzeczywiœcie ca³a planeta ulegnie zniszczeniu czy tylko jej czêœÌ. Postanowiliœmy przywo³aÌ kilka przyk³adów kataklizmów na olbrzymi¹ skalê, które mog¹ zmieniÌ dotychczasowy wizerunek œwiata, choÌ nie do koùca go ostatecznie zniszczyÌ.
Pojêcie koùca œwiata jest rozumiane bardzo ró¿nie. Dla jednych to ca³kowite unicestwienie naszej planety, a dla innych oznacza jedynie zmianê dotychczasowego ³adu. Pewne jest, ¿e niewiele kataklizmów maj¹cych miejsce na Ziemi mo¿e w pe³ni j¹ zniszczyÌ.
W wiêkszoœci przypadków destrukcji uleg³aby jedynie jej czêœÌ, a wiêc w innych regionach, gdzie klêska by nie dotar³a, ¿ycie mog³oby siê toczyÌ w miarê spokojnie, choÌ oczywiœcie reperkusje gospodarcze z pewnoœci¹ by siê pojawi³y.
Poni¿ej jeden z kilku przyk³adów kataklizmów na du¿¹ skalê, które mog³yby doprowadziÌ do wieszczonego od d³u¿szego ju¿ czasu koùca œwiata 21 grudnia 2012 roku. Oto co mo¿e dla nas przygotowaÌ natura i jakie bêd¹ tego konsekwencje.
3 dni caÂłkowitych ciemnoÂści:
ChociaÂż wydaje siĂŞ nam, Âże w badaniu kosmosu poczyniliÂśmy duÂże postĂŞpy, to jednak poznaliÂśmy mniej niÂż procent jego tajemnic. Dlatego teÂż w kaÂżdej chwili mogÂą siĂŞ zdarzyĂŚ zjawiska o ktĂłrych istnieniu nie mieliÂśmy zielonego pojĂŞcia, a ktĂłre mogÂą diametralnie zmieniĂŚ nasze codzienne Âżycie.
Jedno z takich zjawisk opisali Majowie, ktĂłrzy w swych rytuaÂłach odtwarzali jego przebieg. WedÂług niektĂłrych naukowcĂłw zdarzenie to miaÂłoby siĂŞ powtĂłrzyĂŚ 21 grudnia 2012 roku. Mowa o przejÂściu przez tzw. promieĂą galaktyczny.
Sprawia on, Âże caÂłkowicie pochÂłaniana jest energia oraz dÂźwiĂŞk. ZapadajÂą egipskie ciemnoÂści, jest teÂż niezmiernie cicho. Zjawisko to trwaĂŚ moÂże okoÂło 3 dni i w trakcie niego na caÂłej Ziemi bĂŞdzie ciemniej niÂż w najczarniejszÂą noc, ciemnej niÂż w fotograficznej ciemni.
Co jakiÂś czas bĂŞdÂą siĂŞ pojawiaĂŚ oÂślepiajÂące bÂłyski kosmiczne, ktĂłre mogÂą uszkodziĂŚ nasz nieprzyzwyczajony do nagÂłego rozjaÂśnienia wzrok. RozwiÂązaniem byÂłoby w takiej sytuacji zaciemnienie okien, np. poprzez odymienie ÂświecÂą.
ÂŚwiatÂło dzienne powrĂłciÂłoby okoÂło Wigilii, ale przywrĂłcenie dostaw prÂądu potrwaÂłoby przynajmniej kilka miesiĂŞcy. Nie uniknĂŞlibyÂśmy niepokojĂłw spoÂłecznych, bo powrĂłt do normalnoÂści Âłatwy i szybki z pewnoÂściÂą by nie byÂł.
Najlepiej by³oby zgromadziÌ zapasy ¿ywnoœci i wody pitnej na oko³o 2-3 miesi¹ce. Wed³ug niektórych proroków po tym incydencie ludzkoœÌ przestanie ¿yÌ rzeczami doczesnymi i zacznie siê rozwijaÌ duchowo.
Bez wzglĂŞdu na to czy owe zjawisko rzeczywiÂście siĂŞ zdarzy, czy jest to tylko kolejna bujda, warto choĂŚ przez chwilĂŞ przemyÂśleĂŚ jego skutki. Czy tak naprawdĂŞ jesteÂśmy pewni, Âże nigdy nic podobnego nas nie spotka, czy wszystko juÂż poznaliÂśmy, czy jesteÂśmy na takie zmiany przygotowani? Zapraszamy Was do dyskusji. www.twojapogoda.pl
|
|
|
|
|
|
|
|