Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 13:04:41

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 3DD - 3 dni ciemnoÂści - zastĂłj - Anundant Hope  (Przeczytany 73132 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #50 : Październik 09, 2012, 12:11:13 »

A oto jak LO przedstawiaj¹ zmiany, jakie bêd¹ mia³y miejsce na Ziemi, ³¹cznie z owymi "trzema dniami ciemnoœci".
Ciekawym jest, ze choĂŚ napomykajÂą o tych "trzech dniach", to wyraÂźnie wskazujÂą kiedy bĂŞdÂą one miaÂły miejsce i nie jest to obecny, 2012 rok.
Owy pó³metek fali morfogenicznej, o jakim przeczytacie ma miejsce w roku 2017, a rozpoczyna siê w 2012 i trwa do 2022:

Cytat: LO
...
Podczas tego piêcioletniego przejœcia w trakcie zwieùczenia fali morfogenicznej, siatka magnetyczna Ziemi staje siê elektryczna, a elektryczna siatka antycz¹steczkowej Tary staje siê magnetyczna. Dwie siatki planetarne ³¹cz¹ siê ze sob¹, a niektóre zarysy masywów l¹dowych Tary wy³¹niaj¹ siê na Ziemi, jako eteryczne struktury nadtonów. Kiedy cz¹steczkowa Ziemia powraca do swojego cz¹steczkowego cyklu czasu w HU-1, te masywy l¹dowe uka¿¹ siê najpierw w antycz¹steczkowej Ziemi, a nastêpnie przed zamkniêciem pe³nego cyklu ascendencji 2213 lat póŸniej, ta nowa konfiguracja l¹dowa pojawi siê fizycznie na cz¹steczkowej Ziemi. (To jest to, co ma na myœli Ruch New Age, mówi¹c o "Powstaniu Atlantydy '. Te masy l¹dowe Tary, rzeczywiœcie wy³oni¹ siê na Ziemi, lecz normalnie nast¹pi to stopniowo, w przeci¹gu okresu 2213 lat, a nie w jednej chwili na raz).

...W szczycie zwieùczenia fali morfogenicznej, podczas pó³metka cyklu, miejsce ma trzydniowy okres, kiedy pole morfogeniczne Ziemi tymczasowo upada, gdy¿ wirowanie cz¹steczek i antycz¹steczek zwalnia, polaryzacja ponownie odwraca siê, a k¹t obrotu cz¹steczkowego z powrotem zmienia siê o 45 st., w stosunku do swojej pierwotnej pozycji. W ci¹gu tego trzydniowego okresu czasu, Ziemia cz¹steczkowa powraca do swojego cyklu czasu we wszechœwiecie cz¹steczkowym HU-1, zaœ antycz¹steczkowa Tara powraca do swojego cyklu czasu we wszechœwiecie antycz¹steczkowym HU-2. W tym okresie czasu wyst¹pi¹ trudnoœci w funkcjonowaniu ziemskich urz¹dzeù elektrycznych i magnetycznych, a ludzki umys³ i cia³o doœwiadcz¹ nadmiernego uczucia napiêcia, ciœnienia i zmêczenia. Mog¹ wydarzyÌ siê dziwne anomalia atmosferyczne, w³¹czaj¹c w to przed³u¿ony okres ciemnoœci i œwiat³a dziennego, mo¿liwe jest równie¿ pojawienie siê dwóch ksiê¿yców, w zale¿noœci od tego, jak bêdzie zrównowa¿ona siatka Ziemi. Symptomy te wyzwolone zostan¹, jak tylko zakoùczona zostanie przemiana cykli czasu, lecz w ci¹gu tych trzech dni ludzkie cia³o, umys³ i emocje znajd¹ siê w straszliwym stresie.

Przed tym trzydniowym okresem przemiany, w czasie piĂŞcioletniego zwieĂączenia fali morfogenicznej, energia elektryczna zostaje magnetycznie odciÂągana od rdzenia czÂąsteczkowej Ziemi, do rdzenia antyczÂąsteczkowej Tary, a piĂŞciowymiarowe czĂŞstotliwoÂści rdzenia Tary mieszajÂą siĂŞ z polem morfogenicznym Ziemi w D-2. W tym czasie najszybciej wibrujÂące czÂąsteczki podstawowych tonĂłw Ziemi - te ktĂłre wibrujÂą do piĂŞciowymiarowych czĂŞstotliwoÂści tempa drgania czÂąsteczkowego - przenoszone sÂą z pola morfogenicznego antyczÂąsteczkowej Tary w D-5. Ta mechanika energii wytwarza pÂłynnoœÌ wewnÂątrz pĂłl elektromagnetycznych zarĂłwno Ziemi, jak i Tary, co dziaÂła jak zakrzywienie czasu, sÂłuÂży jako portal przejÂściowy pomiĂŞdzy ZiemiÂą a TarÂą, ktĂłry otwiera siĂŞ na poczÂątku piĂŞcioletniego okresu, osiÂąga szczyt swojej aktywnoÂści podczas pó³metka cyklu ascendencji piĂŞĂŚ lat póŸniej, a nastĂŞpnie stopniowo zamyka siĂŞ od pó³metka do jego peÂłnego zamkniĂŞcia, piĂŞĂŚ lat po pó³metku.

...

Podró¿nicy tom II czêœÌ 1
str.165 - 167
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2012, 12:13:53 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Październik 09, 2012, 12:21:52 »

LO posÂługuje siĂŞ jĂŞzykiem i okreÂśleniami niezbyt jasnymi na Ziemi AD. 2012,-
albo ja jakiÂś niedouczony DuÂży uÂśmiech

PS. po prostu rura miĂŞknie jak to siĂŞ czyta, bez urazy dla nikogo MrugniĂŞcie

pozdro UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #52 : Październik 09, 2012, 12:22:39 »

Ja mam pytanie , kiedy te informacje byÂły napisane i ktĂłrej opcji drogi przyszÂłoÂści one dotyczÂą? Bo ja wiem iÂż zdecydowana wiĂŞkszoœÌ przekazĂłw i ksi¹¿ek  informacyjnie  dotyczy opcji przyszÂłoÂści , ktĂłra siĂŞ nie wydarzy i jej proroctwa-oraz wszelkie informacje techniczno nie zaistniejÂą wedle prognoz wczeÂśniejszych.
SÂą to wersje od dawna zdezaktualizowane.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #53 : Październik 09, 2012, 14:08:27 »

Pisanie ksi¹¿ek rozpoczêto w 1997, pierwsze publikacje w 1999 r obecnie s¹ to wydania drugie, nie wiem dok³adnie, ale chyba od 2003 do 2007.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #54 : Październik 09, 2012, 16:03:13 »

Cytat: songo
LO posÂługuje siĂŞ jĂŞzykiem i okreÂśleniami niezbyt jasnymi na Ziemi AD. 2012,-...

Oj, >songo<.
Ty juÂż nie powinieneÂś mieĂŚ z tym kÂłopotu, wszak wstawiaÂłeÂś choĂŚby info odnoÂśnie podziaÂłu naszego wszechÂświata, a to przecieÂż nic innego jak informacje od nich.  MrugniĂŞcie

Cytat: Kiara
Ja mam pytanie , kiedy te informacje byÂły napisane i ktĂłrej opcji drogi przyszÂłoÂści one dotyczÂą?

AÂż mi ciarki po plecach przeszÂły!   Szok DuÂży uÂśmiech
OsobiÂście polecaÂłbym Ci jednak zapoznanie siĂŞ z tym materiaÂłem i wĂłwczas nie bĂŞdziesz musiaÂła ograniczaĂŚ siĂŞ tylko do swoich wewnĂŞtrznych podszeptĂłw, bo jak widzĂŞ to coraz czĂŞÂściej Ci psikusy sprawiajÂą.  MrugniĂŞcie
Uwierz mi, albo sama siĂŞ przekonaj, Âże warto to przeczytaĂŚ - nie mĂłwiĂŞ przestudiowaĂŚ, a tylko przeczytaĂŚ.  MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #55 : Październik 09, 2012, 17:21:16 »

ok, co racja to racja,-
ale jak to mam rozumieĂŚ DuÂży uÂśmiech
eteryczne struktury nadtonĂłw
bo szczerze mĂłwiÂąc- to nic mi nie mĂłwi  Afro

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Gość
« Odpowiedz #56 : Październik 09, 2012, 17:49:50 »

Songo ale¿ to proste: brniêcie w niejasnoœÌ w celu stworzenia odczucia g³êbi...
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #57 : Październik 09, 2012, 17:53:51 »

Teraz songo widzisz, ¿e t³umacz materia³u LO lekko nie ma, co i tak dobrze o nim œwiadczy, bo w sumie z wiêkszoœci okreœleù wybrn¹³, ¿e wygl¹daj¹ logicznie, ale nie za³o¿y³bym siê, ¿e s¹ zgodne z orygina³em.

arteq
Gość
« Odpowiedz #58 : Październik 09, 2012, 18:15:17 »

OdnoÂśnie "wyglÂądajÂą logicznie" przypomniaÂł mi siĂŞ pewien Âżart, nieco makabryczny.

Grupa radzieckich naukowcĂłw prowadzi badania nad muchÂą:
Na poczÂątku odciĂŞli biedaczce skrzydÂła, nastĂŞpnie powiedzieli: mucho, maszeruj i jÂą puÂścili. Mucha potruchtaÂła.
Zapisek na notesie: mucha sprawna, odeszÂła
NastĂŞpnie pozbawiali jÂą po kolei nĂłg, kaÂżdorazowo wydajÂąc tÂą samÂą komendĂŞ. Zapiski identyczne.
W koĂącu zwierzĂŞ zostaÂło bez nĂłg, nie ruszyÂła siĂŞ z miejsca...
Zapisek: mucha po pozbawieniu koĂączyn straciÂła sÂłuch...
ptak
Gość
« Odpowiedz #59 : Październik 09, 2012, 18:55:29 »

To ja teÂż coÂś odnoÂśnie muchy...

Ostatnio, podczas Âścierania kurzu znalazÂłam na parapecie muchĂŞ, ledwie ÂżywÂą.
Biedaczka z zimna wleciaÂła do mieszkania, chcÂąc pewnie przezimowaĂŚ zaszywajÂąc siĂŞ w jakiÂś ciepÂły kÂąt.
Ja zaÂś w pierwszym odruchu, bezwarunkowym, wziĂŞÂłam i jÂą wyrzuciÂłam na balkon.
Bo jakoÂś nie uÂśmiechaÂło mi siĂŞ z muchÂą mieszkaĂŚ. Potem Âżal mi siĂŞ biedaczki zrobiÂło, szukaÂłam jej
na tym balkonie, niestety. PrzepadÂła bez wieÂści. Mam jedynie nadziejĂŞ, Âże znalazÂła inne lokum zastĂŞpcze.

A jednak czÂłowiek to egoista, esteta wyrafinowany. Chyba pifko wypijĂŞ.  Niezdecydowany

To pa  DuÂży uÂśmiech

Ps. A muchy naprawdĂŞ mi Âżal.  MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #60 : Październik 09, 2012, 19:10:33 »

A na zdrĂłwko wÂłaÂśnie teÂż pijĂŞ DuÂży uÂśmiech
Skrzydlata wspĂłlnota DuÂży uÂśmiech
Có¿ szacowny songo1970 widocznie trochê jeszcze bêdziemy musieli zrozumieÌ Du¿y uœmiech
G³êbia mo¿e i jest przepastna Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #61 : Październik 29, 2012, 10:47:29 »

Zespó³ Abundant Hope i ich mocodawcy nie pró¿nuj¹. Oto og³oszenie z ostatniej chwili. Wszystko gotowe do przes³aniania s³oùca. Zapowiedzi ró¿nych ostatnio pod dostatkiem i to z bardzo krótkimi terminami.
SwojÂą drogÂą ostatnio, gdzieÂś w innym przekazie byÂło wyjaÂśnienie nazw "Nebadon" i "On".
Coœ nied³ugo spodziewamy siê te¿ ca³kowitego zaÌmienia s³oùca, przynajmniej na dalekiej pó³nocy. Poczekamy, zobaczymy (albo nie).

ZAPROSZENIE NA GRAND FINALE

Papa ÂŹrĂłdÂło przez Johan
29 paÂździernika 2012 - 23:51:04

Moi umiÂłowani synowie ÂświatÂłoÂści,

Ja Jestem Papa ÂŹrĂłdÂło.

BĂŞdzie to krĂłtkie i sÂłodkie Moi kochani.

JakiÂś czas temu zostawiÂłem wam wiadomoœÌ, Âże mĂłj Syn Christ Michael Nebadonu moÂże przywoÂłaĂŚ „godzinĂŞ” dla wszystkich, aby zobaczyli. PrzychodzĂŞ, aby potwierdziĂŚ i ogÂłaszam, Âże to zostaÂło  Wezwane do  DziaÂłania TERAZ.

Jak moÂżna przeczytaĂŚ kolejny juÂż raz, zapraszamy CIEBIE przez uwagi i  OGÂŁOSZENIA do GRAND FINALE. Gdy mĂłj syn Kreator, Christ Michael powiedziaÂł juÂż temu pisarzowi dziÂś rano, Âże wszystkie rozkazy wyszÂły na godzinĂŞ policyjnÂą i ograniczenie tych, ktĂłrzy myÂślÂą szkodziĂŚ innym na pierwszy znak ciemniejÂącego SÂłoĂąca, teraz przyszedÂłem to potwierdziĂŚ i dalej nalegaĂŚ: Wasze PrzyjÂście do Domu zostaÂło przygotowane, przygotowane w peÂłni i czeka na Was. To mogÂą nie byĂŚ paÂłace jeszcze, ale na pewno bĂŞdziecie widzieli ró¿nicĂŞ wobec swojej obecnej sytuacji, gdy wszystko bĂŞdzie przechodziĂŚ (przemijaĂŚ).

Cieszcie siê s³oñcem w pe³nej chwale, gdy bêdziecie chcieli tego, gdy¿ nie bêdzie to mo¿liwe za jaki¶ czas, bardzo krótki. Upewnijcie siê, ¿e wasza wewnêtrzna bateria jest pe³na Boskiego ¦wiat³a, dziêki czemu mo¿ecie ¶wieciæ w ciemno¶ci, i choæ tylko na chwilê, ale latarnie bêd± w du¿ym zapotrzebowaniu. Niech wszystkie b³ogos³awieñstwa bêd± na was, jak na to zas³ugujecie i b±d¼cie szczê¶liwi wiedz±c, ¿e zamierzamy zrobiæ CIEMNO¦Æ wkrótce, kiedy og³oszenie spe³ni swoje zadanie w ca³o¶ci.

Ponownie, kocham was wszystkich, tak jak mĂłj Syn,  Wasz  Suweren i niech nasze bÂłogosÂławieĂąstwo bĂŞdzie z wami wszystkimi, gdy moÂżecie je wzi¹Ì przez wÂłasne zasÂługi.

ÂŹrĂłdÂło Papa, JA JESTEM.

Mi³oœÌ i Œwiat³o,
Johan

arteq
Gość
« Odpowiedz #62 : Październik 29, 2012, 12:13:34 »

Blueray, ale powiedz - w jakim celu zamieÂściÂłeÂś np. powyÂższe "przesÂłanie"? Jako ciekawostkĂŞ, przestrogĂŞ, straszonko, wizjĂŞ, proroctwo? No i w koĂącu jak osobiÂście siĂŞ na ten "przekaz" zapatrujesz?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #63 : Październik 29, 2012, 13:46:41 »

czyli..

13/14 listopada 2012r caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca
PaÂź 20  Dodany przez eclipse w ZaĂŚmienia SÂłoĂąca

Z 13/14 listopada 2012r nast¹pi ca³kowite zaÌmienie S³oùca, które bêdzie widoczne jedynie na pó³kuli po³udniowej.

Pas cienia Ksiê¿yca rozpocznie swój bieg w pó³nocnej Australii i przechodzi przez po³udniow¹ czêœÌ Oceanu Spokojnego, koùcz¹c swój bieg jeszcze przed kontynentem ameryki po³udniowej (800 kilometrów na zachód od Chile). Czêœciowe zaÌmienie s³oùca bêdzie widoczne na pó³kuli po³udniowej, w Australii, Nowej Zelandii, na Antarktydzie i na po³udniowej czêœci ameryki po³udniowej.

13/14 listopada 2012r caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca

Dla obserwuj¹cych zaÌmienie w Australii, dla przypomnienia nale¿y pamiêtaÌ, ¿e zaÌmienie nast¹pi tam w godzinach porannych 14 listopada czasu lokalnego 2012r. Inn¹ ciekawostk¹ jest to, ¿e w zasadzie Jedynie p³n. Australia jako najwiêkszy l¹d na drodze zaÌmienia dost¹pi zaszczytu obserwacji, pozosta³a czêœÌ pasa ca³kowitoœci przebiega poza l¹dami, co oczywiœcie nie oznacza, ¿e nie mo¿na obserwowaÌ zaÌmienia z tych rejonów Ziemi - mo¿na by³o wykupiÌ bilety na specjalne rejsy statkami aby obserwowaÌ zaÌmienie z Oceanu i loty samolotami, aby obserwowaÌ pas zaÌmienia i sto¿ek cienia z pok³adu samolotu.

Najwiêkszego zaÌmienie (œrodek) nast¹pi na po³udniowym Pacyfiku o 22:11:48 UT, gdzie w w³aœnie w tym miejscy œrodek cienia Ksiê¿yca przejdzie najbli¿ej Ziemi. Maksymalny czas trwania fazy max zaÌmienia ca³kowitego wynosi 4 minuty 2 sekundy, przy wysokoœci S³oùca nad horyzontem 68°, a szerokoœÌ pasa zaÌmienia ca³kowitego wyniesie w najszerszym miejscu 179 km.

W ciÂągu 3,1 godziny zaĂŚmienia, cieĂą KsiĂŞÂżyca przebĂŞdzie trasĂŞ okoÂło 14 500 km i bĂŞdzie to 45. zaĂŚmienie Saros 133, ktĂłrego seria zaĂŚmieĂą rozpoczĂŞÂła siĂŞ 13 lipca 1219 roku, koĂączy siĂŞ  5 wrzeÂśnia 2499 roku.
13/14 listopada 2012r caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca - mapa
13/14 listopada 2012r caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca - mapa zaĂŚmienia w Australii
13/14 listopada 2012r caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca - momenty zaĂŚmienia w Australii
Tagi: CaÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca, SAROS, ZaĂŚmienia SÂłoĂąca
http://lowcy-zacmien.pl/blogi/13-14-listopada-2012r-calkowite-zacmienie-slonca

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #64 : Listopad 07, 2012, 13:23:36 »

Trzy dni ciemnoÂści mogÂą zainicjowaĂŚ przejÂście kwantowe
admin, wt., 2012-11-06 20:31

ÂŹrĂłdÂło: corvide.blogspot.com

WiêkszoœÌ przekazów pochodz¹cych z rozmaitych Ÿróde³ opisuje koniec naszego œwiata, jako proces zapocz¹tkowany trzema dniami ciemnoœci. Od d³u¿szego czasu wœród wielu œrodowisk panuje przeœwiadczenie, ¿e proces ten zacznie siê ju¿ w 2012 roku.

Zagadnienie trzech dni ciemnoœci tonie w mistycyzmie, ale mo¿na na ten temat posk³adaÌ jakieœ informacje. Oczywiœcie najczêœciej podawane wyjaœnienia dla tego fenomenu wi¹¿¹ siê w jakiœ sposób z religi¹. Wspomnienie tego okresu czasów ostatecznych znajduje siê w Apokalipsie œw. Jana oraz w wielu przepowiedniach maryjnych. Koœció³ Katolicki uwa¿a, ¿e trzy dni ciemnoœci zapocz¹tkuj¹ s¹d ostateczny. Opis religijny jest potrzebny, aby w sferze symbolicznej wyt³umaczyÌ ludziom, co siê stanie. Próby wykonania tego na poziomie naukowym mog³yby byÌ skazane na niepowodzenie ze wzglêdu na nierównowagê wiedzy, która mo¿e byÌ potrzebna w zrozumieniu tego, czym w istocie bêd¹ te dni ciemnoœci.

Pozostawiaj¹c retorykê religijn¹ mamy te¿ trochê informacji quasi naukowych. Z ró¿nych Ÿróde³ wiadomo, ¿e okres znacz¹cej zmiany bêdzie w istocie zmian¹ na skalê planetarn¹. Cokolwiek siê stanie Ziemi nam stanie siê to samo. Wed³ug rozmaitych teorii wszystko ma siê zacz¹Ì od konkretnego usytuowania Ziemi a konkretnie przejœcia wraz z Uk³adem S³onecznym przez galaktyczny równik. Ma to wyzwoliÌ procesy, których pojmowanie nie jest dla nas mo¿liwe. Ca³a planeta a wraz z ni¹ wszystko, co siê na niej znajduje przejdzie wtedy transformacjê. Mo¿e to byÌ fundamentalna zmiana polegaj¹ca na kompletnej zmianie pojmowania i odczuwania czasu i przestrzeni.

Zwolennicy tych teorii zakÂładajÂą, Âże trzy dni ciemnoÂści bĂŞdÂą sÂą w istocie przyswajalnym dla ludzkiego umysÂłu opisem zjawiska kwantowego przejÂścia na wyÂższy poziom egzystencji. CoÂś takiego buddyzm nazywa oÂświeceniem. Trzy dni ciemnoÂści zapoczÂątkujÂą ten proces. Otwartym pozostaje pytanie czy wszyscy i kaÂżdy zaadaptuje siĂŞ do nowej rzeczywistoÂści. Prawdopodobnie nie kaÂżdy bĂŞdzie gotowy na to, czego doÂświadczy. To, dlatego wÂłaÂśnie rozwĂłj wewnĂŞtrzny jest tak bardzo istotny. CzÂłowiek skupiony na konsumpcyjnym stylu Âżycia moÂże przez te procesy przechodziĂŚ rĂłwnie nieÂświadomie jak niektĂłre proste organizmy Âżywe.

ByÌ mo¿e wa¿n¹ rolê na drodze do przygotowania ludzkoœci na ten kwantowy przeskok odgrywa S³oùce, którego aktywnoœÌ w reakcji na zmienione otoczenie, w jakim znalaz³ siê Uk³ad S³oneczny jest w stanie zmieniaÌ fizycznie nasze DNA, niektórzy twierdz¹, ¿e aktywnoœÌ gwiazdy niszczy nasz kod genetyczny a inni wrêcz przeciwnie, ¿e zmienia go w sposób, który pozwoli lepiej reagowaÌ w chwili przesilenia.
http://innemedium.pl/wiadomosc/trzy-dni-ciemnosci-moga-zainicjowac-przejscie-kwantowe

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #65 : Listopad 07, 2012, 15:35:59 »

Witaj Songo1970,
starym zwyczajem pada na Ciebie, ale to przeciez przeciw tekstowi, ktory cytujesz,
chociaz to samo dotyczy innych cytowanych tekstow, prawie wszystkich, w moich jest takze co najwyzej czesc prawdy.
< Z 13/14 listopada 2012r nast¹pi ca³kowite zaÌmienie S³oùca, które bêdzie widoczne jedynie na pó³kuli po³udniowej. >
wysssane z palca, autor powoluje sie na krazaca opinie a nie na fakty.
< 13/14 listopada 2012r caÂłkowite zaĂŚmienie SÂłoĂąca >
prawdziwe dane ani troche nie zwiazane z ciemnosciami, to nie bedzie zacmienie planetarne czy gwiezdne czy lakiekolwiek inne znane
nauce.
< Zagadnienie trzech dni ciemnoœci tonie w mistycyzmie, ale mo¿na na ten temat posk³adaÌ jakieœ informacje. Oczywiœcie najczêœciej podawane wyjaœnienia dla tego fenomenu wi¹¿¹ siê w jakiœ sposób z religi¹. Wspomnienie tego okresu czasów ostatecznych znajduje siê w Apokalipsie œw. Jana >
dla jednych tonie i bedzie tonelo,a informacje sa, tylko nie w Apokalipsie. Tam sa tylko wspomniane metaforycznie bez cienia zrozumienia, tak jak i wszystko inne.
< Zwolennicy tych teorii zakÂładajÂą, Âże trzy dni ciemnoÂści bĂŞdÂą sÂą w istocie przyswajalnym dla ludzkiego umysÂłu opisem zjawiska kwantowego przejÂścia na wyÂższy poziom egzystencji. CoÂś takiego buddyzm nazywa oÂświeceniem. Trzy dni ciemnoÂści zapoczÂątkujÂą ten proces. Otwartym pozostaje pytanie czy wszyscy i kaÂżdy zaadaptuje siĂŞ do nowej rzeczywistoÂści. Prawdopodobnie nie kaÂżdy bĂŞdzie gotowy na to, czego doÂświadczy. To, dlatego wÂłaÂśnie rozwĂłj wewnĂŞtrzny jest tak bardzo istotny. CzÂłowiek skupiony na konsumpcyjnym stylu Âżycia moÂże przez te procesy przechodziĂŚ rĂłwnie nieÂświadomie jak niektĂłre proste organizmy Âżywe.>
czystej wody belkot, zero jakiejkolwiek informacji. Jak sie zrobi
ta ciemnosc, to wtedy zostanie dostrzezona ta roznica. Kiedy jakiekolwiek zrodlo swiatla, tego swiatla nie bedzie w stanie dalej
przeslac. No i ciepla tez.
Co to moze byc, to nawet fantasci, zwacy sie naukowcami sa ciency.
Powtarzaja tylko te same brednie, jeden od drugiego, wszystkie o zerowej wartosci.
< ByÌ mo¿e wa¿n¹ rolê na drodze do przygotowania ludzkoœci na ten kwantowy przeskok odgrywa S³oùce, którego aktywnoœÌ w reakcji na zmienione otoczenie, w jakim znalaz³ siê Uk³ad S³oneczny jest w stanie zmieniaÌ fizycznie nasze DNA, niektórzy twierdz¹, ¿e aktywnoœÌ gwiazdy niszczy nasz kod genetyczny a inni wrêcz przeciwnie, ¿e zmienia go w sposób, który pozwoli lepiej reagowaÌ w chwili przesilenia.
http://innemedium.pl/wiadomosc/trzy-dni-ciemnosci-moga-zainicjowac-przejscie-kwantowe >
To pseudo wyjasnienie, to typowy substytut papieru toaletowego albo  tego, do czego on sluzy.
pozdrawiam
ps. no czytam te banialuki, jak to wejdziemy w jakis wymiar czy
podobne, ale maja one taka sama wartosc jak i ten cytat. Ale chyba
tak byc musi. Ten kto to rozumie, za to nie musi nic rozgryzac.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #66 : Listopad 08, 2012, 17:39:49 »

Dodam do tego co napisaÂł szacowny acentaur, ze ciemnoÂści teÂż nie bĂŞdzie chyba, Âże nastanie noc, ale rankiem bĂŞdzie Âświt...etc etc DuÂży uÂśmiech
Nowa Inna PrzestrzeĂą nie jest 5, 6, czy jakimÂś numerycznie wyÂższym wymiarem tylko Inna przestrzeniÂą NowÂą.
Nikt tam jeszcze nie byÂł wiĂŞc nikt nie wie jak tam bĂŞdzie chyba, Âże wnioski wyciÂąga z pocztĂłwek, ktĂłre oglÂądaÂł DuÂży uÂśmiech
 to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2012, 17:40:25 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #67 : Listopad 08, 2012, 18:56:15 »

Witaj Przebisnieg,
Dodam do tego co napisaÂł szacowny acentaur, ze ciemnoÂści teÂż nie bĂŞdzie chyba, Âże nastanie noc, ale rankiem bĂŞdzie Âświt...etc
Nowa Inna PrzestrzeĂą nie jest 5, 6, czy jakimÂś numerycznie wyÂższym wymiarem tylko Inna przestrzeniÂą NowÂą.
no tak nie jest. Ta  ciemnosc jest juz znana. Jej przedsmak jest znany. Jesli tym razem bedzie globalna i troche dluzej potrwa to wesolo
nie bedzie.

Nikt tam jeszcze nie byÂł wiĂŞc nikt nie wie jak tam bĂŞdzie chyba, Âże wnioski wyciÂąga z pocztĂłwek, ktĂłre oglÂądaÂł.
nie przechwalajac sie, chociaz krotko to ja widzialem.   DuÂży uÂśmiech
pozdrawiam

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #68 : Listopad 09, 2012, 19:24:15 »

To gratuluje  DuÂży uÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #69 : Listopad 09, 2012, 21:23:00 »

Wital Przebisnieg,
raczej nie moge powiedziec , ze sie sam pchalem... tak wyszlo.  UÂśmiech
A z ciemnoscia-doswiadczono to w historii notowanej w wielu krajach, opisywane ciemnosci egipskie nie byly tez i zacmieniem
bo i nie byloby sie czego bac. Zaslanianie sie gazeta tez przed niczym nie uchroni. A tak sie zachowujemy.
Co wiec mozna zrobic? Kiedys ucinalo sie glowe np. Krolowi i po zabawie , a teraz to chyba zlote mysli na pismie.
pozdrawiam
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #70 : Listopad 10, 2012, 19:07:42 »

Szacowny sam miaÂłem tak samo co do tzw Innej przestrzeni wiĂŞc wiem o co Ci chodzi ba rozumiem bardzo dobrze UÂśmiech
TeÂż siĂŞ nie pchaÂłem.
Co do dni ciemnoÂści....to DuÂży uÂśmiech
ChoĂŚ dla kaÂżdego co innego DuÂży uÂśmiech
Ciê¿ko jest tylko rozmawiaÌ - wspó³pracowaÌ, wymieniaÌ siê wnioskami z kimœ kto jest przekonany, ¿e wie Du¿y uœmiech i ...
I wychodzi z zaÂłoÂżenia, Âże drugi nie wie DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #71 : Listopad 10, 2012, 20:19:34 »

Witaj Przebisnieg,
wiesz, najpierw jej wcale niezrozumialem. Ale troche pozniej, jak mi sie wydaje. I wcale nie wiem czy wlasciwie i czy wszystko. Co najwazniejsze, widze jej nieustajacy wplyw.
A dla Ciebie
szegolnie cieple pozdrowienia
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #72 : Listopad 11, 2012, 08:48:47 »

Witaj acentaur
A wcale Ci siĂŞ nie dziwie, Âże jej nie zrozumiaÂłeÂś lub trochĂŞ rozumiesz.
Dlatego prĂłbujemy jÂą nazywaĂŚ Nowa, lub Inna UÂśmiech
Ja nie zrozumia³em jej wcale tylko dostrzeg³em innoœÌ Uœmiech
Bo tu jak siê gdzieœ wchodzi to od razy siê nazywa tak automatycznie: stó³, krzes³o, drzewo...a tam skupisz siê na tym co jest potrzebne a reszt¹ nie zajmujesz siê wcale i nie s³yszy siê odg³osów tylko hm ...Ciszê ech nie chcê starymi okreœleniami tego opisywaÌ bo to chyba marnie oddaje to czego doœwiadczy³em Du¿y uœmiech
DziĂŞki za ciepÂłe pozdrowienia pozdrawiam hm gorÂąco DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #73 : Listopad 11, 2012, 14:49:09 »

Witaj Przebisnieg,
najpierw dziekuje za zyczenia.  UÂśmiech
Jakby powstawal nowy watek. Nie mam zamiaru sie wszystkim dzielic ani odkrywac w tym jakis sens. Raczej mysle o wplywie na
pozostale rzeczy. Np. na korelacje z mitami czy cos takiego. Moze archetypowo?
Wobec tego , juz normalnie
pozdrawiam
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #74 : Listopad 13, 2012, 08:50:57 »

nawet pogodynka radzii...MrugniĂŞcie

Koniec Âświata 2012: Trzy dni ciemnoÂści

2012 , 21 grudnia 2012 , ciemnoœÌ , energia , koniec œwiata , kosmos , noc , s³oùce

Zobacz wiĂŞcej w kategorii: Pogoda i klimat

Chyba ka¿demu jest znana przepowiednia, ¿e 21 grudnia 2012 roku œwiat siê skoùczy. Nie wiemy tylko jak to bêdzie dok³adnie wygl¹daÌ i czy rzeczywiœcie ca³a planeta ulegnie zniszczeniu czy tylko jej czêœÌ. Postanowiliœmy przywo³aÌ kilka przyk³adów kataklizmów na olbrzymi¹ skalê, które mog¹ zmieniÌ dotychczasowy wizerunek œwiata, choÌ nie do koùca go ostatecznie zniszczyÌ.

Pojêcie koùca œwiata jest rozumiane bardzo ró¿nie. Dla jednych to ca³kowite unicestwienie naszej planety, a dla innych oznacza jedynie zmianê dotychczasowego ³adu. Pewne jest, ¿e niewiele kataklizmów maj¹cych miejsce na Ziemi mo¿e w pe³ni j¹ zniszczyÌ.

W wiêkszoœci przypadków destrukcji uleg³aby jedynie jej czêœÌ, a wiêc w innych regionach, gdzie klêska by nie dotar³a, ¿ycie mog³oby siê toczyÌ w miarê spokojnie, choÌ oczywiœcie reperkusje gospodarcze z pewnoœci¹ by siê pojawi³y.

Poni¿ej jeden z kilku przyk³adów kataklizmów na du¿¹ skalê, które mog³yby doprowadziÌ do wieszczonego od d³u¿szego ju¿ czasu koùca œwiata 21 grudnia 2012 roku. Oto co mo¿e dla nas przygotowaÌ natura i jakie bêd¹ tego konsekwencje.

3 dni caÂłkowitych ciemnoÂści:

ChociaÂż wydaje siĂŞ nam, Âże w badaniu kosmosu poczyniliÂśmy duÂże postĂŞpy, to jednak poznaliÂśmy mniej niÂż procent jego tajemnic. Dlatego teÂż w kaÂżdej chwili mogÂą siĂŞ zdarzyĂŚ zjawiska o ktĂłrych istnieniu nie mieliÂśmy zielonego pojĂŞcia, a ktĂłre mogÂą diametralnie zmieniĂŚ nasze codzienne Âżycie.

Jedno z takich zjawisk opisali Majowie, ktĂłrzy w swych rytuaÂłach odtwarzali jego przebieg. WedÂług niektĂłrych naukowcĂłw zdarzenie to miaÂłoby siĂŞ powtĂłrzyĂŚ 21 grudnia 2012 roku. Mowa o przejÂściu przez tzw. promieĂą galaktyczny.

Sprawia on, Âże caÂłkowicie pochÂłaniana jest energia oraz dÂźwiĂŞk. ZapadajÂą egipskie ciemnoÂści, jest teÂż niezmiernie cicho. Zjawisko to trwaĂŚ moÂże okoÂło 3 dni i w trakcie niego na caÂłej Ziemi bĂŞdzie ciemniej niÂż w najczarniejszÂą noc, ciemnej niÂż w fotograficznej ciemni.

Co jakiÂś czas bĂŞdÂą siĂŞ pojawiaĂŚ oÂślepiajÂące bÂłyski kosmiczne, ktĂłre mogÂą uszkodziĂŚ nasz nieprzyzwyczajony do nagÂłego rozjaÂśnienia wzrok. RozwiÂązaniem byÂłoby w takiej sytuacji zaciemnienie okien, np. poprzez odymienie ÂświecÂą.

ÂŚwiatÂło dzienne powrĂłciÂłoby okoÂło Wigilii, ale przywrĂłcenie dostaw prÂądu potrwaÂłoby przynajmniej kilka miesiĂŞcy. Nie uniknĂŞlibyÂśmy niepokojĂłw spoÂłecznych, bo powrĂłt do normalnoÂści Âłatwy i szybki z pewnoÂściÂą by nie byÂł.

Najlepiej by³oby zgromadziÌ zapasy ¿ywnoœci i wody pitnej na oko³o 2-3 miesi¹ce. Wed³ug niektórych proroków po tym incydencie ludzkoœÌ przestanie ¿yÌ rzeczami doczesnymi i zacznie siê rozwijaÌ duchowo.

Bez wzglĂŞdu na to czy owe zjawisko rzeczywiÂście siĂŞ zdarzy, czy jest to tylko kolejna bujda, warto choĂŚ przez chwilĂŞ przemyÂśleĂŚ jego skutki. Czy tak naprawdĂŞ jesteÂśmy pewni, Âże nigdy nic podobnego nas nie spotka, czy wszystko juÂż poznaliÂśmy, czy jesteÂśmy na takie zmiany przygotowani? Zapraszamy Was do dyskusji.
www.twojapogoda.pl

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: