Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 07:15:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 3DD - 3 dni ciemnoÂści - zastĂłj - Anundant Hope  (Przeczytany 71215 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #100 : Listopad 26, 2012, 16:02:24 »

Trzy dni to nie wielki problem, choĂŚ zamraÂżarki nie utrzymajÂą zawartoÂści.
rozwi¹zanie: wystaw ¿ywnoœÌ za okno - jest zima... albo nakup bananów i jab³ek
To samo tu przysz³o do g³owy , jest zimno wiêc damy rade .. tylko gorzej jak ktoœ mieszka na parterze , a g³odnego zawartoœÌ parapetu zainteresuje Du¿y uœmiech

Problem bĂŞdzie jeÂśli elektrowni nie da siĂŞ zatrzymaĂŚ zgodnie z procedurami.
Procedury przewidujÂą zabezpieczenia umoÂżliwiajÂące zatrzymanie rĂŞczne - np. zawory z napĂŞdem rĂŞcznym... [/quote] kurcze a ciekawe jak za PRL-u sobie z tym radzili podczas przestojĂłw tygodniowych bo zima -30 st C w calej PL ... tragedii nie byÂło jakoÂś widaĂŚ  DuÂży uÂśmiech
MoÂże dlatego Âże w wiadomosciach pampersy nic nie mĂłwiÂły DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #101 : Listopad 26, 2012, 16:09:21 »

..nie mamy atomu, wiĂŞc katastrofy nie bĂŞdzie,-
byÂły koksiaki, itp., ale zima na razie jak widaĂŚ za oknami lekka i tak ma byĂŚ do koĂąca roku,-
zresztÂą tak jak twierdzi wyrocznia MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #102 : Listopad 26, 2012, 17:41:43 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, Âże jak ktoÂś jeszcze siÂłuje siĂŞ z lekami o wÂłasnÂą ÂżyĂŚ to niech kupi sobie kwadratowÂą ÂświeczkĂŞ no i co jakiÂś czas zapali UÂśmiech
No i na ciemnoÂści siĂŞ przyda DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #103 : Listopad 26, 2012, 18:10:07 »

JeÂśli ktoÂś nie byÂł w elektrowni na bloku 500MW lub choĂŚby 50MW to zupeÂłnie nie rozumie o co mi chodzi.
Jeœli bêdzie dalej tak ciep³o jak jest to rozmro¿one zapasy szybko siê stan¹ kompostem, wcale nie kosmicznym. Mówiê o zapasach, których nie da siê "zjeœÌ" w kilka dni.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
arteq
Gość
« Odpowiedz #104 : Listopad 26, 2012, 19:13:18 »

Blueray, Kozienice, PoÂłaniec, BeÂłchatĂłw oraz kilka miejskich EC... mogÂą byĂŚ aby nie byĂŚ postrzeganym za ignoranta?

Nie czytasz co siê do Ciebie pisze - bo najpierw s³yszê o 3 dniach, potem o miesi¹cach - wiêc mówiê: owoce, nasze (jab³ka, gruszki) - przecie¿ zimuj¹, i przechowywanie ich w temperaturze do 7-8 stopni nie robi z nich kompostu. Coœ wydaje mi siê, ¿e chcecie wy³¹cznie ponarzekaÌ i postraszyÌ co to niby ma nie byÌ.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #105 : Listopad 27, 2012, 19:45:41 »

A teraz "ogÂłoszenie" ze ÂźrĂłdÂła od ktĂłrego zaczĂŞliÂśmy ten wÂątek.

WaÂżna decyzja, ktĂłra zacznie wpÂływaĂŚ na Âżycie na Ziemi PowaÂżnie.

Przez Siraya,  przez Johan
27 listopad 2012

Drodzy Kochani, JESTEM Siraya,

Przedstawicielka Papa ÂŹrĂłdÂła dla Orvontonu,

W tym przesÂłaniu ChciaÂłabym ogÂłosiĂŚ od Papa ÂŹrĂłdÂło i Christ Michael Nebadonu, Âże doszliÂśmy do waÂżnych decyzji, ktĂłre zaczynajÂą wpÂływaĂŚ na Âżycie na waszej ukochanej Matce Ziemi PowaÂżnie.

Wszyscy wiecie, o czym mówimy, ale widaÌ by³o to, jako najlepsze dla wszystkich zaanga¿owanych stron i wiedzy, aby daÌ wam podnieœÌ g³owy do góry.

ChociaÂż biorÂąc pod uwagĂŞ wczeÂśniejsze (komunikaty) bez natychmiastowych rezultatĂłw, rĂłwnieÂż zostaÂło to wyjaÂśnione dlaczego.

Aby unikn¹Ì dalszych okrucieùstw z czystej desperacji i zatrzymaÌ szalone polowanie na gêœ dla w³adzy i kontroli, TO JEST CZAS.

Wiecie, czy jesteÂście przygotowani wedÂług najlepszych swoich umiejĂŞtnoÂści, ale sprawdÂźcie jeszcze raz, to nigdy nie zaszkodzi.

Nie ma potrzeby dalszych s³ów, gdy wszystko zosta³o powiedziane i wyjaœnione, to teraz poprzez dzia³anie, w którym reszta bêdzie rozwijaÌ.

Jeœli macie oczy do patrzenia i uszy do s³uchania, pierwszy rz¹d bêdzie doœÌ dobrym miejscem, aby byÌ (tam).

Tylko nie dajcie siĂŞ zÂłapaĂŚ w dramat rozgrywajÂący siĂŞ na lewo-, prawo-i w centrum uwagi, gdyÂż wasze zwykÂłe zmysÂły mogÂą nie uchwyciĂŚ tego wszystkiego.

Przesuùcie narzêdzia do Wy¿szych Zmys³ów, to bêdzie jak ogl¹danie filmów w 3D i da g³êbiê zrozumienia innych, którzy przegapi¹ to teraz.

Tylko rada: osoby mieszkaj¹ce w nisko po³o¿onych obszarach i œrodowiskach przybrze¿nych, TERAZ JEST CZAS powa¿nie Pod¹¿aÌ za Swoim Wewnêtrznym i Wy¿szym Przewodnictwem.

I wchodzÂąc do WewnÂątrz, WspieraĂŚ naszego pisarza w tym, co robi najlepiej.

To zrobi mój umi³owany Wojownik Œwiat³a, Gwiezdne Nasiono i wiêcej potwierdzeù mo¿e przyjœÌ, ale jeœli nie bêdzie, nie mo¿ecie powiedzieÌ:'' Nie by³em œwiadomy''. Pozdrowienia serdecznie i szczerze,

JESTEM Siraya, w Boskim Serwisie dla ÂŹrĂłdÂła Papa.

Mi³oœÌ i Œwiat³o, Johan

http://abundanthope.net/pages/johan/Important-Decisions-that-Will-Begin-to-Affect-Life-on-Earth-Seriously.shtml
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2012, 19:46:13 wysłane przez blueray21 » Zapisane

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #106 : Listopad 28, 2012, 19:39:47 »

Znaczy Âżarty siĂŞ skoĂączyÂły Cool
Czy aby na pewno DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #107 : Listopad 28, 2012, 19:48:53 »

Nie, - bĂŞdÂą trwaÂły - do koĂąca Âświata - a nawet dÂłuÂżej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2012, 19:49:33 wysłane przez blueray21 » Zapisane

arteq
Gość
« Odpowiedz #108 : Listopad 28, 2012, 19:50:25 »

Spoko, jeszcze te 4 tygodnie jakoÂś wytrzymacie w tej "niepewnoÂści".
Oczyma wyobraÂźni juÂż widzĂŞ te brawurowe tÂłumaczenia po 21.12.2012  :]
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #109 : Listopad 28, 2012, 19:57:36 »

Spoko euro koko ja juÂż wielokrotnie byÂłem Âświadkiem podobnych tÂłumaczeĂą, a to data tego czy tamtego wydarzenia,  oraz miejsce lÂądowania tych, a tych okazaÂły siĂŞ hm zwykÂłym krĂŞtactwem UÂśmiech
Có¿ jak to siê mówi ¿artowaÌ mo¿na do pewnych granic Du¿y uœmiech
WiĂŞc jak siĂŞ Âżarty juÂż przejedzÂą moÂże usÂłyszymy coÂś rzeczowego nt zachodzÂących procesĂłw DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #110 : Listopad 30, 2012, 11:10:17 »

http://www.youtube.com/watch?v=7rFGpFfoUqA MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #111 : Grudzień 16, 2012, 21:19:15 »

O 3 dniach ciemnoÂści dawno temu czytaÂłam w proroctwoe biblijnym ST, ale nie pamietam ktĂłry to byÂł prorok - muszĂŞ poszukaĂŚ lub poproszĂŞ znajomego biblistĂŞ! O 3 dniach ciemnoÂści mĂłwi rĂłwniez proroctwo Apokalipsy! PamiĂŞtam w dzieciĂąstwie kr¹¿yÂły odrĂŞczne spisane przepowiednie o 3 dniach ciemnoÂśc w tzw. "objawieniach Maryjnych", oraz ojcieca Pio, ks. Klimuszko itd... CzytaÂł je nam dziadek - opis byÂł podobny do tego co mĂłwi ten mnich buddyjski. Nie jest to wiĂŞc dla mnie nic nowego i oznacza, Âże to zdarzenie nas nie ominie i byc moÂże teraz siĂŞ zdarzy...
„Wyrocznia Szambali” – Lama z zakonu Giandrek pod KajÂłasem poinformowaÂł o moÂżliwym bliskim przejÂściu Ziemi przez galaktyczne „pasmo zerowe”.
1.. JesieĂą i zima 2012/2013 w Tybecie i na caÂłej pó³nocnej pó³kuli bĂŞdÂą ciepÂłe. Od 21.12.2012 Ziemia, razem z systemem sÂłonecznym, moÂżliwe, Âże zacznie przechodziĂŚ przez galaktyczne „pasmo zerowe”. Jest to stan przestrzeni, gdzie zanikajÂą i nie mogÂą siĂŞ rozprz
estrzeniaĂŚ Âżadne energie, gdzie nieobecne sÂą elektromagnetyczne pola we wszystkich obiektach.
2.. Praktycznie na ca³ej Ziemi, kilka minut przed godzin¹ 10 rano wg czasu moskiewskiego (3 godz ró¿nicy, czyli o 7czasu naszego) nast¹pi pe³na ciemnoœÌ i cisza. Ani œwiat³o, pr¹d, ³¹cznoœÌ, nawet dŸwiêki nie mog¹ istnieÌ.
3.. CiemnoÂści tej bĂŞdÂą towarzyszyĂŚ kosmiczne bÂłyski, iluzoryczne wybuchy ÂświatÂła i trwaĂŚ to bĂŞdzie kilka dni, jakieÂś 3 – 4 dni. Nie naleÂży siĂŞ baĂŚ ani denerwowaĂŚ.
4.. PóŸniej ÂświatÂło sÂłoneczne znowu siĂŞ pojawi. ÂŚwiat znowu bĂŞdzie widziany. ZwierzĂŞta ziemskie zawczasu poczujÂą nadejÂście „ciemnoÂści kosmicznych” i pochowajÂą siĂŞ do nor. Ludzie w miastach nie poczujÂą, dlatego bĂŞdÂą ofiary i tracenie zmys³ów. MoÂże zgin¹Ì 10 % ludnoÂści Ziemi.
5.. Musicie wczeÂśniej przygotowaĂŚ siĂŞ do tej zmiany cykli, zakoĂączyĂŚ wszystkie prace tego roku 2012, nie rozpoczynaĂŚ nowych, oddaĂŚ dÂługi.
6.. 20.12.2012 wzi¹Ì swoje dzieci, dokumenty, gotĂłwkĂŞ i wyjechaĂŚ z miast na przyrodĂŞ. PrzygotowaĂŚ zapas produktĂłw na 2 miesiÂące, gdyÂż sieci energetyczne bĂŞdÂą naprawiane dÂługo. Trzeba mieĂŚ w domu zapas wody, drewna do ogrzewania i Âświec do oÂświetlania. Trzeba mieĂŚ w domu piec, gdyÂż energetyki nie bĂŞdzie od 21.12.2012. ÂŁÂącznoœÌ i telewizja zostanÂą przerwane. W „dniach ciemnoÂści” okna zasÂłoniĂŚ ciemnymi materiaÂłami, nie patrzeĂŚ przez nie, nie wierzyĂŚ swoim oczom ani uszom, nie wychodziĂŚ na ulicĂŞ. Lepiej medytowaĂŚ, modliĂŚ siĂŞ i wzmacniaĂŚ siebie, poÂłoÂżyĂŚ siĂŞ spaĂŚ. JeÂśli bĂŞdzie koniecznoœÌ wyjÂścia na ulicĂŞ, nie odchodziĂŚ daleko. MoÂżna zagubiĂŚ siĂŞ, gdyÂż z powodu braku ÂświatÂła od lamp i innych obiektĂłw, straci siĂŞ orientacjĂŞ i nie bĂŞdzie widaĂŚ nawet wÂłasnej rĂŞki. LĂŞkaĂŚ siĂŞ tego nie trzeba.
7.. Gdy pojawi siĂŞ ÂświatÂło, nie spieszcie siĂŞ z powrotem do miast, lepiej jest do wiosny ÂżyĂŚ na przyrodzie. PeÂłne wyjÂście Ziemi z „pasma zerowego” oczekiwane jest dnia 7 lutego 2013. NastÂąpi czĂŞÂściowe przywrĂłcenie elektrycznoÂści, komunikacji. Do koĂąca marca Âświat odbuduje siĂŞ caÂłkowicie i znowu bĂŞdÂą lataĂŚ samoloty i kursowaĂŚ pociÂągi.
8.. PaĂąstwa na Ziemi juÂż otrzymaÂły ostrzeÂżenia o „paÂśmie zerowym” z ró¿nych ÂźrĂłdeÂł, ale nie zechcÂą pomĂłc swoim obywatelom, albo nie bĂŞdÂą mogÂły. Systemy obrony cywilnej i ewakuacji nie sprawdzÂą siĂŞ z powodu braku ÂświatÂła, ³¹cznoÂści, elektrycznoÂści, transportu. Polegajcie tylko na sobie.
9.. Po przejÂściu Ziemi przez „ galaktyczne pasmo zerowe” oczyszczÂą siĂŞ ÂświatopoglÂąd i Âżycie ludzi , ktĂłre stanie siĂŞ bardziej uduchowione. Ludzie bardziej bĂŞdÂą myÂśleĂŚ o wartoÂściach wiecznych. W krajach rozwiniĂŞtych i rozwijajÂących siĂŞ rozwinÂą siĂŞ ró¿ne teorie naukowo-duchowe, systemy rozwoju osobowoÂści i zdrowia. BĂŞdzie to najbardziej rozwijajÂącym siĂŞ kierunkiem postĂŞpu ludzkoÂści na dÂługie lata.

https://www.facebook.com/zofia.piepiorka
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2012, 21:20:04 wysłane przez Rafaela » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #112 : Grudzień 16, 2012, 21:25:27 »

Rafaelo scaliÂłem wÂątki, bo ten temat jak widzisz jest juÂż dyskutowany intensywnie od jakiegoÂś czasu

pozdrawiam UÂśmiech

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #113 : Grudzień 16, 2012, 21:29:10 »

Serdecznie dziekuje. Nie bardzo moglam znalesc tego tem. OK.
 Pozdrawiam serdecznie.
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #114 : Grudzień 16, 2012, 23:42:13 »

Ten Lama ma doœÌ ekstremalne propozycje. Jak tu "ÂżyĂŚ na przyrodzie" w takÂą pogodĂŞ? I skÂąd wzi¹Ì piec do ogrzewania domu? Nie mam w bloku komina, wiĂŞc mĂłgÂłbym siĂŞ zaczadziĂŚ. Z tego wyciÂągam wniosek, ¿ê bĂŞdĂŞ w owych 10%, ktĂłre pĂłjdÂą na rzeÂź  Szok

Ale dÂługĂłw teÂż nie oddam. MusiaÂłbym chyba wygraĂŚ na loterii, Âżeby siĂŞ od nich uwolniĂŚ. Jednym sÂłowem: przechlapane!  Afro
arteq
Gość
« Odpowiedz #115 : Grudzień 16, 2012, 23:52:34 »

W kwesti dÂługĂłw kierujĂŞ siĂŞ pewnÂą zasadÂą: jeÂżeli na dany temat nie mam co najmniej 50% wymaganej kwoty, a reszty nie jestem w stanie zwrĂłciĂŚ w maksymalnie 4 - 6 miesiĂŞcy to... przyjmujĂŞ Âże po prostu aktualnie mnie na to nie staĂŚ...
WyjÂątkiem moÂże byĂŚ mieszkanie.

Od bardzo wielu lat to mi siĂŞ sprawdza.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #116 : Grudzień 16, 2012, 23:53:09 »

KrzyÂśku, nie przejmuj siĂŞ. WedÂług starego powiedzenia: dÂługi i Âżona zawsze wracajÂą.
Nowsze zapowiedzi i poglÂądy, jeÂśli w ogĂłle wspominajÂą o ciemnoÂści / pustce to szacujÂą jÂą od ok. 8 minut do dwudziestu kilku godzin.
Przez ten czas, nawet wobec braku dostaw energii nie wymarzniesz.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #117 : Grudzień 17, 2012, 00:21:30 »

KrzyÂśku, nie przejmuj siĂŞ. WedÂług starego powiedzenia: dÂługi i Âżona zawsze wracajÂą.
Nowsze zapowiedzi i poglÂądy, jeÂśli w ogĂłle wspominajÂą o ciemnoÂści / pustce to szacujÂą jÂą od ok. 8 minut do dwudziestu kilku godzin.
Przez ten czas, nawet wobec braku dostaw energii nie wymarzniesz.

ha ha ha, Blu a  dÂługi i m¹¿ teÂż wraca ?    DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2012, 00:22:21 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #118 : Grudzień 17, 2012, 00:23:40 »

To ÂżeÂście mnie przyjaciele nie bardzo uspokoili, bo wÂłaÂśnie planowaÂłem zakup nowego samochodu, na ktĂłry mnie nie staĂŚ. A myÂślaÂłem, Âże z fasonem i maÂłolitraÂżowo wjadĂŞ w nowÂą rzeczywistoœÌ... Szkoda  MrugniĂŞcie Szerokiej drogi do 4 wymiaru! Tylko nie przekraczajcie dozwolonej prĂŞdkoÂści!  DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #119 : Grudzień 17, 2012, 09:48:21 »

D³ugi zawsze wracaj¹, m¹¿ nie, albo "na staroœÌ", ale to rzadkoœÌ.
Krzysiu, a po co ci ten ma³y litra¿? Teraz pr¹d w modzie. A w ogóle, na Nowej Ziemi to nic z tego. Albo teleportacja, albo RV, a dla bli¿szych podró¿y galaktycznych "Scout Ship" dla ka¿dego, to zale¿y tylko od tego, kto to obiecuje.
Poczekaj, bo moÂże po "przejÂściu" gust ci siĂŞ drastycznie zmieniĂŚ i bĂŞdzie problem niepotrzebnej zabawki.

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #120 : Grudzień 17, 2012, 13:34:13 »

Kochani osobiscie mysle ze jesli nawet nastapi to przebiegunowanie, to powinnismy wszyscy pozostac w miejscach swego zamieszkania. Wola nieba. Szykujemy sie wszyscy na swieta, to przez pierwsze dni bedzie co jesc i pic.
Ja zawsze mam zapas roznych zeczy w domu, szczegolnie zima.
Opuszczajac swoje domostwa, damy mozliwosci plondrowania naszych mieszkan.
Badzmy dobrej mysli, sa ludzie ktorzy maja wiecej do stracenia. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Rafaela.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #121 : Grudzień 17, 2012, 14:14:34 »

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5210.msg104078#msg104078

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #122 : Grudzień 20, 2012, 20:59:05 »

A tu ciekawe zdjêcia ze sondy STEREO behind. Nadchodz¹c¹ ciemnoœÌ widzê!
MoÂże nasi naukowcy nam to wyjaÂśniÂą. ZdjĂŞcie z 17- go wyglÂąda normalnie, a potem?
WiĂŞcej moÂżna pooglÂądaĂŚ na stronie NASA.

arteq
Gość
« Odpowiedz #123 : Grudzień 20, 2012, 21:48:59 »

A wedÂług Ciebie to jak naleÂży interpretowaĂŚ te fotki, te ciemne miejsca?
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #124 : Grudzień 20, 2012, 22:36:47 »

Moim - ale skromnym - zdaniem, na zdjĂŞciach widaĂŚ albo czarnÂą dziurĂŞ, ktĂłra nas zeÂżre do ostatniej kosteczki, albo teÂż sprawa jest bardziej prozaiczna: np moÂże to byĂŚ Âślad po Âźle odÂłoÂżonym papierosku przez jakiegoÂś technika z NASA. One czasem lubiÂą - tak same z siebie - sturlaĂŚ siĂŞ z popielniczki i Âślicznie przypaliĂŚ obrusik.
Wiem coÂś na ten temat, choĂŚ dzielnie walczĂŞ z naÂłogiem. Na razie ze Âśrednim skutkiem  MrugniĂŞcie
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: