Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:59:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Moje do¶wiadczenia i problemy ,ogólnie za¶ ,,Jak to ze lnem by³o,, .  (Przeczytany 32521 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
sfinks
Go¶æ
« : Wrzesieñ 26, 2012, 14:07:57 »

W zwi±zku z tym ,¿e mam co¶ do przekazania ludziom ,z w³asnej mojej nie przymuszonej woli ,zak³adam ten w±tek, który bêdzie mia³ na celu otworzenie siê  przed ¶wiatem i wyjawienie motywów mojego postêpowania i uczestnictwa w internetowych forach .
Bêdê tutaj pisa³a o moich do¶wiadczeniach ,o tym sk±d wziê³y siê moje pogl±dy i przekonania ,co mia³o wp³yw na to,
¿e los mój potoczy³ siê tak a nie inaczej ,chcê wyznaæ tutaj ca³± prawdê o sobie i o tym co mnie w ¿yciu spotka³o .

Nie bêdê w moich wynurzeniach u¿ywaæ czyichkolwiek imion ,nazwisk , oraz opisywaæ sytuacji które mog³yby rzuciæ cieñ na osoby z nimi zwi±zane . Opiszê po porostu moj± drogê ¿yciow± i wiele komplikacji ,które strasznie mn± zakrêci³y ,zapl±ta³y  moje ¶cie¿ki  i zmusi³y mnie do ¿mudnego rozpl±tywania wêz³ów i wêze³ków ,¿eby z powrotem uczyniæ mnie osob± prost± i zwyczajn± .

Zawsze tego pragnê³am ,powróciæ do wczesnych lat m³odo¶ci .Jednak nie by³a to jaka¶ pró¿no¶æ czy pragnienie bycia m³odym i piêknym za wszelk± cenê .chodzi³o o to ,¿e wtedy by³am prost± nieskomplikowan± istot± ,nie bawi³am siê w doros³o¶æ ,ani nie mia³am marzeñ z t± doros³o¶ci± zwi±zanych .
Czyli ,nie marzy³am o ma³¿eñstwie ,o rodzinie w³asnej ,posiadaniu dzieci ,o seksie ,o karierze  czy o jakimkolwiek wybitnym znaczeniu .Mimo ,¿e by³am bardzo uboga ,to staæ mnie by³o na humor ,by³am bardzo towarzyska lubi³am tañczyæ , ¶piewaæ ,muzyka gra³a w mojej duszy ,czyli by³am radosn± ma³olat± . Taki stan trwa³ u mnie prawie do pe³noletno¶ci .
Pó¼niejsze moje do¶wiadczenia zwi±zane s± ju¿ z doros³ym ¿yciem  ,które by³o dla mnie trudne i mêcz±ce .Z czasem ze wspania³ej dziewczyny ,któr± wszyscy lubili sta³am siê skomplikowan± ,sama siebie nierozumiej±c± kobiet± i to by³o z³e!

Cdn..
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2012, 14:14:35 wys³ane przez sfinks » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 26, 2012, 14:43:23 »

Uczulam na nazbyt dog³êbne zwierzenia. To internet, nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 26, 2012, 14:48:08 »

bardzom ciekaw koñca tej historii,-
ale jak to pisze @Przebi¶nieg- "cierpliwy jestem", wiêc cierpliwie poczekam.

PS. forum jest otwarte nawet dla go¶ci, ale ju¿ wiesz- wiêc wolna wola i wolna droga U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 26, 2012, 19:31:40 »

Sfinksie Odradzam internetowe zwierzenia ,jeste¶ wra¿liw± osob± i ktos moze ciê bardzo skrzywdziæ.Janneth te¿ ci dobrze radzi.Zrobisz jak zechcesz ,to twoja wola jak napisa³ songu¶ Mrugniêcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 26, 2012, 19:42:16 »

A ja mysle, ze mozesz pisac. Byl czas ze ja mialam tez potrzebe takiego pisania. Nawet tu na forum opisalam nieco o sobie. Musze przyznac ze zadne przykrosci z tego powodu mnie nie spotkaly. Ja chcialam o sobie pisac, aby innym ludziom dac przyklad ze dobrze jest jesli inni zobacza ze nie tylko oni maja problemy ktore sa roznego rodzaju i bardzo ciaza. Sa ludzie, ktorzy nigdy nie przyznaja sie do swoich przezyc wewnetrznych, wola z tym ciezarem zyc.
Sfinksie, zycze Ci ciekawej pracy. Pozdrawiam serdecznie. Rafaela.
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 26, 2012, 19:53:33 »

Nie bêd± to zwierzenia intymne i bardzo osobiste ,tylko takie  poprzez które ,chcê wyja¶niæ moje zachowanie siê w internecie .
Podjê³am tê decyzjê ze wzglêdu na g³osy i zarzuty wobec mnie ,¿e piszê niezrozumiale ,¿e jest zbyt wiele emocji w moich wypowiedziach . A ogólnie ¿e ludzie niewiedz± o co chodzi .
Moje wynurzenia bêd± mia³y na celu ,g³ównie wyja¶nienie tej sprawy . W takiej niecodziennej sytuacji znalaz³am siê po raz pierwszy w wieku  27- miu lat .Chocia¿ jak cofam siê pamiêci± ,zdarza³y siê ró¿ne rzeczy i sytuacje ,w których po wielu latach rozmy¶lañ i dociekañ mog³am odkryæ wiele elementów pasuj±cych do tej wyj±tkowej historii z mojego ¿ycia .

Chcê unikn±æ w moich wypowiedziach  tematów lub opowiadaæ o zdarzeniach ,które ktokolwiek  móg³by wykorzystaæ w jakim¶ celu niezgodnym z moim ¿yczeniem .
Na razie zbieram si³y i zastanawiam siê w jaki sposób mog³abym opowiedzieæ o ty co mnie siê przydarzy³o. Jestem pewna ,¿e znajdê  tak± formê wyrazu ,która nie pokrzywdzi mnie ,ani osób  zemn±  zwi±zanych .

cdn....

=========================================

Po przeczytaniu wielu waszych postów ,które tworz± jakie¶ odleg³e ¶wiaty ,nam ludziom na ziemi ma³o znanych i intelektualnie rozwiniêtej wiedzy o innych rzeczywisto¶ciach ,chcê powiedzieæ co¶ prostego, ziemskiego .
Postanowi³am nie rozwijaæ tego w±tku i nie opisywaæ sytuacji w jakiej siê znalaz³am ,dog³êbnie analizuj±c moje przykre w zasadzie do¶wiadczenia . Powiem krótko i na temat co mo¿e zobrazowaæ ,przedstawione tu przeze mnie  motto ,,W¶ród serdecznych przyjació³ psy zaj±ca zjad³y ,,

Powiem o sednie sprawy ,poniewa¿ dalsze owijanie w bawe³nê i delikatne dawanie do zrozumienia, co inni ludzie robi± swoim bli¼nim, mija siê z celem .
Jest tutaj wiele g³osów ,¿e piszê niezrozumiale ,¿e obra¿am godno¶æ innych ,¿e jest w moich wypowiedziach wiele emocji ,a ogólnie ¿e siê czepiam ,,jak pijany p³otu,,

Mo¿e zacznê od zadania pytania -Dlaczego m³oda ,niebrzydka i nie g³upia osoba ,do tego zupe³nie zdrowa ,pragnie pope³niæ samobójstwo ? Dlaczego wyj¶cie z trudnego po³o¿enia ,w które wpêdzili j± ludzie, nie mo¿e byæ inaczej rozwi±zane ,tylko przez ¶mieræ ?
Dlaczego obcy w zasadzie ludzie ,przygodni przyjaciele ,którzy poznali jej tajemnicê ,poprzez karty ,pragnêli jaj tak bardzo pomóc ,¿e wpêdzili j± w maliny ,daj±c fa³szyw± nadziejê ?

Dlaczego nie znalaz³ siê na ¶wiecie cz³owiek dla którego warto by³o ¿yæ ,dlaczego kto¶ musia³ j± ok³amaæ ,aby uwierzy³a w cud  i sz³a tak poraniona i zakrwawiona zapatrzona w fa³szywy cel ?

Dlaczego ludzie mi to zrobili¶cie ? Co ja by³am wam winna ? Z

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2012, 21:36:03 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 27, 2012, 21:46:01 »

Cytat: Sfinks
Mo¿e zacznê od zadania pytania –Dlaczego…

Mo¿e dlatego, ¿e za bardzo oczekujesz odpowiedzi od innych a za ma³o ufasz sobie samej?
¦mieræ nie jest ¿adnym rozwi±zaniem. To tylko unik, nikt za Ciebie nie dokona wyboru,
nikt Ci nie powie jak z Tob± jest. To tylko wiesz Ty.
I Ty musisz znale¼æ swoj± odpowied¼ oraz receptê na ¿ycie.
Oskar¿anie innych za swój los nie prowadzi do zrozumienia siebie. Czego szczerze Ci ¿yczê.  U¶miech
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 27, 2012, 21:55:19 »

U¶miech

Cytat: Sfinks
Dlaczego obcy w zasadzie ludzie ,przygodni przyjaciele ,którzy poznali jej tajemnicê ,poprzez karty ,pragnêli jaj tak bardzo pomóc ,¿e wpêdzili j± w maliny ,daj±c fa³szyw± nadziejê ?

Widzisz sama,ze nie jest prawdziwym przyjacielem ten ,który poklepuje Ciê po plecach i razem z Tob± p³acze nad ciê¿kim losem.Szukaj ludzi ,którzy poka¿± Ci drogê. Energia my¶li nie znika bez ¶ladu.Kiedy ludzie Ci wspó³czuj±,mysl± podobnie to powstaj± struktury energoinformacyjne.
Nazywaj± sie wahad³ami.Wahad³a ograbiaj± nas z energii wykorzystuj±c nasze emocje.Takie wahad³o nigdy nie pozwoli zbli¿yæ Ci siê do szczê¶liwych linii ¿ycia,które pozwoli³yby Ci osi±gn±æ szczê¶cie.Jest czym¶ wiecej ni¿ egregor. Dlatego nie mozesz ciagle w ten sposób my¶leæ.Mówiê do Ciebie jêzykiem Transerfingu ale mozna tez  inaczej.Mo¿esz wiêcej poczytaæ w ksi±¿kach Vadima Zelanda Transerfing Rzeczywisto¶ci i od tego zacz±æ  Mrugniêcie
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 27, 2012, 22:25:56 »

Linda,za trudne  to dla mnie ,z wypowiedzi wiêkszo¶ci  forumowiczów wynika  ,¿e jeste¶my ,jakimi¶ polami morfologicznymi ,wahad³ami a  nawet numerami ,czy czym¶ podobnym ( przepraszam je¿eli co¶ pokrêci³am) w koñcu oka¿e siê ¿e jeste¶my maszynami albo robotami .
Ja tak nie chcê, mam do¶æ wszystkiego ,po dziurki w nosie !
Ja ju¿ tutaj siê na¿y³am z jakimi¶ ,,dziwol±gami ,,i  ,,widziad³ami ,, i zapewniam Ciê ,¿e by³ to wiêkszy i bardziej niebezpieczny ( dla mnie) horror ,ni¿ najlepsza produkcja filmowa.
Dlatego nie czytam przy g³upawych ksi±¿ek o niedorzecznych fabu³ach ,mnie to nie interesuje ,ja chcê ¿yæ jako cz³owiek m±dry ,szlachetny i uczciwy ,reszta mnie nie interesuje.

Te wszystkie pokrêtne ,,dzie³a naukowe ,, byæ mo¿e  s± do realizacji ,poniewa¿ mo¿liwo¶ci we wszech¶wiecie  s± miliardy  .

Ja wybieram drogê ludzk± i prost± ,czyli bardzo mocno ulepszon± i zmodyfikowan± wersjê mojej obecnej postaci ,oraz ¶wiata odnowionego do granic mo¿liwo¶ci(przeobra¿onego)
co¶ takiego jak ,,Kalifornia ...piêkne niebo co nie ma chmur,, nie chcê dopu¶ciæ do tego abym ,poprzez zmiany genetyczne ,polepszanie i kombinowanie sta³a siê w przysz³o¶ci jak ludzie ,,Ufo,,

Mam powa¿ne podejrzenia ¿e ,,Ufo,, to jeste¶my my z przysz³o¶ci ,¿e wracamy tutaj aby odwróciæ swój los ,którzy sami sobie zgotowali¶my ,w³a¶nie przez te kombinacje i ulepszanie fizyczne cz³owieka .

Ludzie bardzo chc± zachowaæ ,¿ycie materialne a niektórzy zrobiliby wszystko ,aby uzyskaæ nie¶miertelno¶æ na naszej ziemi ,materialn±  nie¶miertelno¶æ  .
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 27, 2012, 22:31:00 »

Skoro zranili ciê ludzie z kartami (tarota, jak mniemam), czemu wybra³a¶ do rozmowy forum, gdzie znowu takich lub podobnych  znajdziesz? W kó³ko w tej samej rzece brodzisz...

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 27, 2012, 22:33:58 »

Masz racjê czas zrobiæ w ty³ zwrot .
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 27, 2012, 22:37:59 »

Nie ma lepszego sposobu, jak cofn±æ siê do tego skrzy¿owania, po którym wszystko zaczê³o siê waliæ, i wtedy wybraæ przeciwny kierunek do tego, jaki przywiód³ ciê tu, gdzie teraz jeste¶.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 27, 2012, 23:01:23 »

Kochany ja w tê drogê wyruszy³am 30 lat temu i dalej idê chocia¿ utraci³am ju¿ wiarê we wszystko i nadzieja moja leg³a w gruzach .To nie jest takie proste ,cofn±æ siê i co dalej?
Po prostu ja ju¿ tutaj nie mam co szukaæ ,tak czujê i tak chcê .
Budowaæ co¶ tutaj ,dla mnie niema sensu ,tu i teraz nie istnieje i nic mnie tutaj nie poci±ga .
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 27, 2012, 23:13:08 »

Sfinsie U¶miech
¯ycie jest piêkne ze swoimi wzlotami i upadkami.My¶lisz podobnie jak moja przyjació³ka,której nie mogê w ¿aden sposób pomóc, bo ona nie chce,bo nie ma do siebie szacunku.Kiedy ci ¼le ,to wspominaj piekne chwile ,ale nie przesad¼ ,bo nie mo¿na zyc ci±gle przesz³o¶ci±.Wiem to z w³asnego do¶wiadczenia.Wybacz tym którzy ciê skrzywdzili i nie wracaj do tego ci±gle.
¯yczê ci powodzenia i g³owa do góry U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 28, 2012, 07:34:20 »

Widzê ,¿e bardzo chcesz mi pomóc , ale wierz mi ,nie by³o w moim ¿yciu piêknych chwil ,ani jednej .
Prze¿y³am w m³odo¶ci mi³o¶æ tzw. pierwsz± ,mo¿e i by³y dobre chwile ,ale okupione cierpieniem ,bólem i ³zami .Tylko jasna strona mi³o¶ci mog³aby siê nazywaæ piêkn± ,ale ma ona swoj± mroczn± stronê ,a jest ni± zazdro¶æ po³±czona z nieposzanowaniem nietykalno¶ci ludzkiej ,zdrady nagminne ,
nies³uszne oskar¿enia i podejrzenia o zdrad± ,tworzenie niezdrowej atmosfery ,wci±ganie w bagienne historie ,stawianie cz³owieka w fa³szywym  ¶wietle .
Te wszystkie cierpienia skutecznie zag³uszaj± tê odrobinê czu³o¶ci .
Jasnego i piêknego ¿ycia nie mia³am nigdy ,tylko wiele s³ów o wielkich mi³o¶ciach ,nawet kwiatów mi nikt nie kupi³ je¿eli nie musia³ ,kupi³ tylko wtedy kiedy nie mia³ wyj¶cia ,ze wzglêdu na okoliczno¶ci .
Jaka to mi³o¶æ jest ,kiedy kto¶ patrzy tylko na swoj± wygodê ,a ciebie traktuje jak laleczkê z porcelany ,fajna jest ,delikatna i posiadanie jej, sprawia zadowolenie i przyjemno¶æ .
Natomiast ona sama nic nie potrzebuje ,ma staæ na widoku i cieszyæ oko i zaspokajaæ zmys³y przyjemno¶ci .Mo¿na ewentualnie j± odkurzyæ od czasu do czasu ,a s± tacy którzy nawet tego nie robi± .Pilnowaæ jej aby kto¶ nie ukrad³ ,albo nie przyw³aszczy³ bo mo¿na wpa¶æ w z³o¶æ .
Tak to mniej wiêcej wygl±da .Co to za przyjemno¶æ cieszyæ kogo¶ ,a samemu prze¿ywaæ same udrêki ?
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 28, 2012, 09:13:15 »

sfinksie - dobrze zrobilas, ze otworzylas sie. Bo dzban poty wode nosi, poki sie ucho nie urwie. A wtedy co? Szanuje Twe otwarcie, choc i Ty mozesz byc agentem, aby np. wyciagnac biedne duszyczki na spytki.
Mnie wielokrotnie czy tu, czy gdzie indziej ostrzegano, ba nawet starszono!! I to na forach i w zyciu realnym. Takie macki ma osmiornica. Ale zawzielam sie, pozostalam soba na przekor temu, czy sie to komus podoba, czy nie.
Bardzo duzo zla zaczelo manifestowac sie wokolo, ale ja bylam silniejsza.
Po tej burzy nastapil spokoj.
Sama nie dalabym rady. Wielokrotnie o tym powtarzam wszem i wobec. Pojawily sie glosy (mnie nie znane, ktorym zwierzylam sie i mnie dalej pokierowaly). To wyczuwa sie, wyczulam wiec, ze to sa sily niezwykle. Bo ich zalecenia sprawdzaly sie od razu. Od razu wiedzialam, ze jestem na dobrej drodze. Przewodnicy ci niestety pojawiali sie i odchodzili, a szkoda. Ale wiem i wierze goraco, ze jak zajdzie taka potrzeba zawsze stana u boku.
Tak samo Ty sfinksie mialas z nimi do czynienia. Bo w rzeczy samej popelnilas samobojstwo. To co widzisz teraz to druga szansa, i dlatego rozstrzygasz, idziesz po nitce do klebka. Bo chcesz przerobic przeszlosc.
Wlasciwa droga! Innej nie ma. Kazdy to przejdzie wczesniej, czy pozniej.

Ci, ktorzy tu napisali powyzej (ludzie tworzacy pien tego forum) jak malo maja zaufania, w jakich ciemnosciach jeszcze bladza.

Opowiadaj dalej po to tu jestesmy ludzie dobrej woli.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 28, 2012, 09:14:51 »

...,z wypowiedzi wiêkszo¶ci  forumowiczów wynika  ,¿e jeste¶my
a padaj± i takie zdania, ¿e NIE JESTE¦MY Du¿y u¶miech
Taak to wygl±da na pokrêcone, ale siê wyprostuje z czasem. Kiedy ?
Kiedy piszesz

Ja tak nie chcê, mam do¶æ wszystkiego ,po dziurki w nosie !
To znaczy, ¿e ju¿ jeste¶ blisko , bardzo blisko pierwszego kroku do wolno¶ci. Rozpoznaj KIM jeste¶. Kto nie chce ?
Kto u¿ala siê nad swoim losem ?

Mo¿e zacznê od zadania pytania -Dlaczego m³oda ,niebrzydka i nie g³upia osoba ,do tego zupe³nie zdrowa ,pragnie pope³niæ samobójstwo ?
Bo nie mo¿e ze SOB¡ (czyli histori±, która j± stworzy³a ) wytrzymaæ ? Z kim nie mo¿esz wytrzymaæ ? I kto nie mo¿e ze sob± wytrzymaæ ?

Dlaczego wyj¶cie z trudnego po³o¿enia ,w które wpêdzili j± ludzie, nie mo¿e byæ inaczej rozwi±zane ,tylko przez ¶mieræ ?
Bo jeste¶ niewolnikiem przekonañ na swój temat ? - przekonañ o granicach godno¶ci osobistej, o w³asnej wa¿no¶ci, pragnieñ o marzeniach niespe³nionych,zawiedzionych ;  wyobra¿eñ o tym jak powinno byæ a jak nie powinno byæ. To wszystko siê zmienia. Widzisz to teraz z perspektywy bo tego do¶wiaczy³a¶. Nie trzymaj ju¿ tego. Pu¶æ to w koñcu.

Szko³a duchowa to nie sielanka. ¯ycie kocha swoje istnienie , ale dlatego bêdzie rzucaæ TOBIE (wyobra¿eniu o tym kim jeste¶) ostre belki pod nogi po to, aby¶ obudzi³a siê ze snu o JA . Nie jest to takie trudne do rozpoznania. Wystarczy ¿e odpowiesz na proste pytanie KTO CIERPI ?. W odpowiedzi kryje siê przyczyna cierpienia.

A co jest prawdziwe , a co fa³szywe ? kto ocenia co jest prawd± a fa³szem ? Problem tkwi w tych co daj± rozwi±zania, czy w poszukiwaczu - w Tobie- która ³apie siê pierwszych lepszych odpowiedzi jako prawdy i uto¿samia siê z nimi ?

Klasyczne pytanie Poszukiwacza brzmi  :  "Dlaczego MNIE to spotyka ?"
Dlaczego ludzie mi to zrobili¶cie ? Co ja by³am wam winna ?
Odpowied¼ tkwi w tych wielkich zaimkach Du¿y u¶miech
Otó¿ mo¿na z ego - mi³o¶ci w³asnej - uczyniæ obiekt kultu, ale tym samym jest uczynienie z SIEBIE obiektu najcierpiêtniejszego cierpienia cierpi±cego za miliony. Rozpoznaj CZY JESTE¦ (kim jeste¶) - a przestaniesz ochraniaæ siebie bólem.

..... dlaczego kto¶ musia³ j± ok³amaæ ,aby uwierzy³a w cud  i sz³a tak poraniona i zakrwawiona zapatrzona w fa³szywy cel ?
Dlatego, aby¶ przejrza³a w koñcu na oczy. Prawdê ,jak spojrzysz w lustro, masz wci±¿ przed oczyma. Oto powód i jedyna przyczyna.

Powodzenia w drodze .... poszukiwaczko  Buziak

sfinks
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 28, 2012, 09:43:15 »

Kochana  jestem ,,Mata Hari,,  co to chce podstêpnie wyci±gn±æ od ludzi wiadomo¶ci, aby w odpowiednim czasie  u¿yæ ich dla w³asnych czy kogo¶ innego korzy¶ci.

Oczywi¶cie to ¿art na temat .

Wiem i wierzê ,¿e ludzie siê boj± innych ludzi (przykre to ) znam osobi¶cie osoby które nie pozwalaj±  swojej rodzinie zamieszczaæ na facebooku zdjêæ ani ¿adnych informacji.

Czy to nie smutne ,¿e na naszej ziemi cz³owiek cz³owiekowi wilkiem jest? Czy kto¶ siê jeszcze dziwi ,¿e kto¶ mo¿e z wielkimi emocjami pisaæ tu o sobie ?

Jak bym chcia³a tutaj wy³o¿yæ kawê na ³awê ,to by³a by to kawa najczarniejsza z czarnych i do tego niesmaczna.

Wiem ,¿e jest bardzo du¿o ludzi którzy podzielili mój los, a s± tacy których los by³ mroczny,paskudny i nie do opisania.

wiem ,¿e jest wielu ludzi wykorzystywanych na ró¿ne sposoby ,¿e s± ludzie przeklinaj±cy ca³y ¶wiat z Bogiem w³±cznie ,znam cierpienie ludzkie  ,gdy¿ na w³asnej skórze jego dozna³am dosyæ .

My¶lê ¿e przyjdzie godzina gdy to cierpienie siê ujawni ,a sprawcy którzy siê nagminnie przyczyniali do pognêbienia drugiego cz³owieka,bêd± paliæ siê ze wstydu .

Nic nie bêdzie zapomniane ani przebaczone ,chocia¿ ludzie pokrzywdzeni dawno zapomnieli o swoich krzywdach i byæ mo¿e przebaczyli oprawcom ,jednak kara ich nie minie ,bo jak sami ludzie mówi± ,,Pan Bóg nie rychliwy  ,ale sprawiedliwy,,
Os±dzone musi byæ wszystko ,tak jak w najsprawiedliwszym s±dzie .
Cz³owiek nie mo¿e os±dzaæ na ziemi drugiego cz³owieka ,gdy¿ czêsto nie zna motywów jego dzia³ania i postêpowania ,ale Bóg który widzi i wie wszystko z najdrobniejszymi szczegó³ami ,oraz bada codziennie ludzkie serca ,wie kto co jest wart ,dlatego s±d jego bêdzie sprawiedliwy -ju¿ nie d³ugo!
east
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:02:52 »

Marne to pocieszenie, ¿e Bóg zado¶æuczyni i wyrówna rachunki krzywd , a mo¿e byæ ono te¿ zupe³nie bezpodstawne.
Nic nie jest takie , jakie siê wydaje ¿e jest.

A mo¿e - w kontek¶cie "boskiej" sprawiedliwo¶ci dziejowej - cierpienie, które Ciebie spotyka, Sfinksie to w³a¶nie wyrównanie krzywd które narobi³a¶ z poprzedniego ¿ycia ? Oczywi¶cie to te¿ jest tylko wyobra¿enie, a nawet gdyby tak by³o , to i tak nie ma to znaczenia, bo istnieje sposób jak zniwelowaæ karmê/przeznaczenie.

Po pierwsze nale¿y zrozumieæ, ¿e ono dotyka tylko Ciebie - tworu, którym s±dzisz, ¿e jeste¶, z którym siê uto¿samiasz.
Najpierw - w toku wzrastania - musi nast±piæ pe³ne uto¿samienie z JA - poczucie bycia szczê¶liwym utwierdza Ciebie , zakorzenia w tym ¶wiecie.
Potem to wszystko tracisz i pojawia siê cierpienie - ca³y znany ¶wiat run±³. Pytanie "Dlaczego MNIE to spotyka ?" nie daje spokoju.
Kluczem w rozpoznaniu ca³ego ko³a karmy jest to JA w³a¶nie, czym ono jest/ nie jest.

Ca³a reszta to tylko historia, która - po rozpoznaniu JA - pozostaje ju¿ tylko jedn± z wielu historii, niemych filmów.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2012, 10:03:20 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:24:38 »

sinks cyt

Wiem i wierzê ,¿e ludzie siê boj± innych ludzi (przykre to ) znam osobi¶cie osoby które nie pozwalaj±  swojej rodzinie zamieszczaæ na facebooku zdjêæ ani ¿adnych informacji.

I slusznie robia. Trzeba dmuchac na zimne, dlatego tu jest forum powiedzmy..."anonimowe" i nie dla kazdego jawne. Choc ja osobiscie mam odczucie, ze nawet moja skrzynka (tu) jest czytana. Nie jestem przewrazliwiona, pojawiaja sie potem wpisy, dwuznacznosci, przycinanki, a teksty prowadza jak te wszystkie drogi w powiedzeniu, do jednego zrodla.

Przestalo mi na tym zalezec. Im wiecej bede sie chowac tym wiecej ciekawskich bedzie sie klebic aby zobaczyc "prawde".
Trzeba stanac na arenie z otwarta przylbica, zaprezentowac sie, a wtedy niech sami (inni) ocenia, co i jak. To otwarcie sie jest bardzo waznym czynnikiem na drodze do sukcesu.
Dam przyklad z zycia mojego.
Chocby wczoraj, podczas treningu (taj-boksingu) /sala na parterze/ za oknem stalo 3 facetow, przed drzwiami oszklonymi kolejne twrze. Przyszli sobie poogladac taki trening. Teraz to nie przeszkadza, ale na poczatku - nogi jak ciezary, rece jak z waty, rodzaj wstydu, tremy, zazenowania, ze sie zblaznimy, ze ktos ujzy nasza slaba strone.
Potem przychodzi rutyna, czyli nabieramy zaufania do siebie, a nawet zaczynamy byc dumni z malych sukcesow.
I taki scenariusz dziala w innych dziedzinach tez.
Wyszukaj w sobie sfinksie sukcesy, ktora odnioslas, i buduj na tym dalej.
Powodzenia!
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:28:45 »

sfinks widzê i nie tylko ja, ¿e b.cierpisz,-
ale im bardziej bêdziesz na tym skupiaæ swoj± uwagê- tym d³u¿ej to bêdzie trwaæ,-
ból i cierpienie przemija, tak jak wszystko w tym ¶wiecie, choæ pewnie w tej chwili nie mo¿esz i nie chcesz sobie tego u¶wiadomiæ.
Je¶li ci to pomaga- pisz, bo ka¿dy sposób jest dobry aby ul¿yæ w takiej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2012, 10:29:21 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:37:02 »

Ja tu dostrzegam jeszcze inny problem.
Chec zadoscuczynienia - tu nie tylko chodzi o wyspowiadanie sie publiczne, tu chodzi o dorwanie tych zloczyncow "do wora i do jeziora" Mrugniêcie. I to tez jest sluszne. Typowo ludzkie, ale nad tym jest jeszcze cos takiego jak wspanialomyslnosc.

sfinksowi zapewne chodzi o zdobycie wikszosci glosow w tym powiedzmy tak ... plebiscycie. //janusz mi tez tak przywalil na innym watku "jestes tu w mniejszosci" i myslal, ze mnie tym ugodzi. Mnie to "wisi" czy jestem w wiekszosci, czy mniejszosci, ale narzedzie bylo - uswiadomic mnie, ze wiekszosc ma racje//.
To sa bledne instrumenty.

//Szkody tylko, ze ten Sad Ostateczny na tym polega, ze te cierpiace dusze pragna cierpienia innych, bo mysla, ze wtedy sie oczyszcza//.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:42:41 »

My¶lê, ¿e te negatywne zachowania, a co za tym idzie cierpienie zniknie szybko. To tylko kwestia ¶wiadomo¶ci.
Prezentujesz tutaj bardzo dualistyczny schemat zbrodnia-> os±d -> kara. To tak dzia³a tylko tutaj, czy s±dzisz, ¿e jest to mo¿liwe na wy¿szej pó³ce, czy na najwy¿szej u Stwórcy?
Powiem krótko, bez przebaczenia i uwolnienia siê tym samym od przesz³o¶ci - nie ma ¿ycia - nawet tu na ziemi.
Rozdrapywanie ran to powtarzanie prze¿ytego cierpienia i wraca dopóki delikwent nie przyjmie w³a¶ciwego sposobu rozwi±zania. To s± lekcje, a wszystko jest nauk±.
Czy my¶lisz, ¿e kto¶ po ¿yciu jest os±dzany przez ¶w. Piotra, czy Stwórcê / Boga, nazwij to jak chcesz?
Wszystkie komunikaty "zmar³ych" mówi± co innego. Zachwyca³a¶ siê przekazami Melchiora, on ze sto razy o tym mówi. Czy tam jest mowa o jakich¶ karach? Nie, nie mo¿e tylko pój¶æ dalej.
Spójrz na to bardzo szeroko, z perspektywy wielu wcieleñ, my¶lê, ¿e wtedy zrozumiesz, ¿e tam nikt nikogo nie os±dza, to jest osobisty przegl±d "odrabianych" lekcji - sama siê oceniasz - a niektórzy musz± powtarzaæ te same lekcje a¿ do skutku, aby przeskoczyæ na wy¿szy poziom.
Obecny czas to olbrzymia okazja rozliczenia siê z przesz³o¶ci±. Sprzyjaj± temu przyp³ywaj±ce energie.
Jednak kto¶ wy¿ej my¶li o nas.
Daj sobie szanse. ¯eby wygraæ trzeba graæ. ¯eby przysz³o nowe, stare musi odej¶æ, bo masz tylko jedno miejsce, jedno serce, jedna duszê, choæ wieloaspektow±.
¯yczê ci powodzenia.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:45:42 »

Ja tu dostrzegam jeszcze inny problem.
Chec zadoscuczynienia - tu nie tylko chodzi o wyspowiadanie sie publiczne, tu chodzi o dorwanie tych zloczyncow "do wora i do jeziora" Mrugniêcie. I to tez jest sluszne. Typowo ludzkie, ale nad tym jest jeszcze cos takiego jak wspanialomyslnosc.

sfinksowi zapewne chodzi o zdobycie wikszosci glosow w tym powiedzmy tak ... plebiscycie. //janusz mi tez tak przywalil na innym watku "jestes tu w mniejszosci" i myslal, ze mnie tym ugodzi. Mnie to "wisi" czy jestem w wiekszosci, czy mniejszosci, ale narzedzie bylo - uswiadomic mnie, ze wiekszosc ma racje//.
To sa bledne instrumenty.

//Szkody tylko, ze ten Sad Ostateczny na tym polega, ze te cierpiace dusze pragna cierpienia innych, bo mysla, ze wtedy sie oczyszcza//.

Lady- to twoja wizja "sprawiedliwo¶ci"?, a raczej odwetu/zemsty, nie jest dok³adnie tym o czym pisze sfinks,-
ona ceduje wyrównanie rachunków na Boga.
To czego do¶wiadcza dusza w skafandrze homo-sapiens, nie jest przez ni± "odczuwane" w astralu,-
a kto nie wierzy- ten siê przekona, ¿e jedynym sêdzi± nad tym ¿yciem bêdzie nasze wy¿sze Ja/dusza/wy¿sza ja¼ñ, czy jak kto sobie to nazywa!
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2012, 10:57:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 28, 2012, 10:52:20 »

songo - napisalam tak, jak odbieram intuicyjnie wole sfinks - nie moja wizje sprawiedliwosci. Gdyz sprawiedliwosc jest pojeciem wzglednym. Dla kazdego bedzie inaczej wygladala i dla Boga tez.
Bo najgorsze jest to, ze nie ma sprawiedliwosci, ale sa wyroki!

Osobiscie uwazam, ze blu ma racje, zgadzam sie z tym co napisal. Ale nie trzeba nikomu wybaczac na sile. Tu tkwi haczyk. Musisz to poczuc w sobie ta chec wybaczania, wtedy wzniesiesz sie wyzej. I z pozycji tego wspanialomyslnego (bo juz ci nie bedzie na tym zalezalo) odpuscisz mu, przestanie byc wazny, pojawi sie nowa zabawka Mrugniêcie
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: