Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:42:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ATAKI ENERGETYCZNE....  (Przeczytany 59016 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« : Wrzesieñ 27, 2012, 11:25:11 »

Co to s± ataki energetyczne? Jak je odró¿niaæ od normalnych dolegliwo¶ci i jak siê przed nimi broniæ?  kiedy siê nasilaj± i jak s± odczuwane ich skutki?

Uwa¿am i¿ ten temat jest bardzo na czasie , zapewne ka¿dy z was przeszed³ lub przechodzi dziwne i dyskomfortowe zjawiska w swoim ciele. Nie wszystkie s± atakami, warto o nich podyskutowaæ wymieniæ siê wiedz± , ona wzbogaci nas i zapewni wiêksz± ochronê siebie.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Wrzesieñ 27, 2012, 11:54:08 »

Atakow energetycznych nie da sie od innych dolegliwosci odroznic. Bo dolegliwosci z reguly odczuwane sa sygnalem bolu. A to tez przechodzi przez siec neuronowa.
Ataki obcych poprzez pole energetyczne (czyli swiadome szkodzenie, lub podjadanie) wyczuwane jest zawsze w poblizu urzadzen elektrycznych, bo w istocie to my zasilamy siec a nie siec dostarcza nam pradu, ale to temat tabu.

Takie ataki moga rowniez tworzyc egrogery, oraz wrodzy nam ludzie z otoczenia. Polega to przewaznie na wytracaniu z rownowagi, obciazaniu sumienia, zanizaniu wibracji. Dlatego tak wazna jest silna wola. Atakujacy moze byc realny lub ukryty.
Ciezkim atakiem jest atak mentalny wmawianie nam winy np. za grzech pierworodny.

Atakowany z reguly oslabia system immunologiczny zaczyna chorowac, czym utwierdza sie w przekonaniu o swej niedoskonalosci.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 27, 2012, 14:19:20 »

Czy atakiem energetycznym mo¿e byæ te¿ nadopiekuñczo¶æ, albo tzw "zag³askiwanie z mi³o¶ci" ?

S± ludzie, którzy podpinaj± siê pod cz³owieka mentalnie niczym pijawki ,chocia¿ pozornie niczego im zarzuciæ nie mo¿na. Wrêcz przeciwnie, s± czuli, oddani, us³u¿ni ... a¿ za bardzo. Przy lada okazji przylepiaj± siê do ramienia, ³api± za d³oñ, wtulaj± siê niczym bezbronne kociaki..
S± tak wyg³odniali mi³o¶ci, ¿e ssi± bez opamiêtania i bez umiaru przy czym formalnie niczego nie da siê zarzuciæ.
Tre¶ci s± na pozór w porz±dku, ale zgrzyta w³a¶nie wtedy, kiedy taka "pijawka" nader chêtnie wychwala Ciê , albo czêsto podkre¶la Twoja wa¿n± rolê w ¿yciu. Wydaje siê, ¿e ca³a s³u¿y Twojej wygodzie . Tu powinno zapaliæ siê ¶wiat³o ostrzegawcze, gdy¿ w ten sposób nastêpuje podpinanie siê pod Istnienie.

Bardzo podobnie postêpuje komar wstrzykujac ¶rodek znieczulaj±cy a potem siê pod³±cza i ssie Chichot
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 27, 2012, 14:31:43 »

b]east[/b] cyt
Czy atakiem energetycznym mo¿e byæ te¿ nadopiekuñczo¶æ, albo tzw "zag³askiwanie z mi³o¶ci" ?

Oczywiscie, ze tak. To bardzo typowe. Sam akt milosci (w kazdej postaci) jest atakiem energetycznym (emos).
Tak samo jak nagle niedomaganie, choroba, starosc, zniedolezenie, kalectwo - to straszne, ale tak jest.

Chyba kazdy zauwazyl jak sie czuje po nawet krotkim czasie przebywania z takimi osobnikami.
Nie musza dotykac, chodzi o uwage, zwrocenie uwagi na siebie, jak w necie zreszta.
Wiekszosc informacji to klamstwa i bzdury tworzone na biurku uzytkownika. Nigdy nieweryfikowane, ludziska podawani z nazwisk, o ktorych nikt nigdy nie slyszal. Sceny krecone w studio (jak te o Ksiezycu). A po co to wszystko?
Dla pozywienia energetycznego.
Ole!
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Wrzesieñ 27, 2012, 16:58:00 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, ¿e najskuteczniejszym i jednocze¶nie najprostszym atakiem energetycznym jest umiejêtno¶æ skupiania na sobie uwagi.
Zawsze takie skupienie ma podtekst emocjonalny.
Cierpliwy jestem wiêc cierpliwie przypomnê.
Tam jeste¶ gdzie twoja my¶l
Najlepsz± wiêc i najprostsz± obron± jest nie skupiaæ siê na kim¶ emocjonalnie U¶miech
Choæ oczywi¶cie dla intelektu najprostsze rozwi±zania s± najtrudniejsze Du¿y u¶miech
to  pa Du¿y u¶miech
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Wrzesieñ 28, 2012, 13:00:55 »

Ataki energetyczne skojarzy³y mi siê z czym¶ innym... kiedy¶ czyta³em o pewnych u¿ytkownikach techniki DEIR, którzy by³y w stanie dokonywaæ takich ataków... bezpo¶rednio. Polega³o to np. na wys³anie odpowiednio silnej energii w serce ofiary, co powodowa³o np. natychmiastowy zawa³.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Wrzesieñ 28, 2012, 14:32:48 »

Ataki energetyczne skojarzy³y mi siê z czym¶ innym... kiedy¶ czyta³em o pewnych u¿ytkownikach techniki DEIR, którzy by³y w stanie dokonywaæ takich ataków... bezpo¶rednio. Polega³o to np. na wys³anie odpowiednio silnej energii w serce ofiary, co powodowa³o np. natychmiastowy zawa³.

Tak to prawda Deir i nie tylko Deir opracowa³ doskonale metody zabijania na odleg³o¶æ dziêki przesy³kom silnych bardzo wi±zek energii. Maj± one wiele nazw i wywodz± siê z bardzo starych metod przekazanych Hunie w celach leczniczych ,a  u¿ywanych w celu powodowania ¶mierci lub choroby.

Piszê o tym poniewa¿ na mnie wykonano taki wyrok ju¿ kilkana¶cie w ci±gu kilku lat, laik ,a raczej osoba o przeciêtnym poziomie w³asnej wibracji nie jest siê w stanie obroniæ przed takimi atakami. Dokonywane s± w bardzo wybranym ( przez znawców) czasie na cia³ach subtelnych i to w bardzo starannie wybranych godzinach w których rytm dobowy czy inny wskazuje na najni¿sz± moc atakowanego organu.

W³a¶ciwie gdy znawcy techniki kumuluj± energiê kilku czy nawet kilkuste osób obrona jest ma³o prawdopodobna, objawy ataku serca s± ¶miertelne.

Jedyn± obron± jest osobisty poziom energii wy¿szy od mocy przesy³ki.Czy jest to mo¿liwe? Tak jest , warunkiem jest czysta osobista wibracja, oraz czysto¶æ etycznego ¿ycia, bowiem to wspólnie tworzy moc energetyczn± zapory odbijaj±cej , lub przejmuj±cej przesy³kê. Takie  strza³y energetyczne nie s± w stanie przebiæ tarczy wysokiej czêstotliwo¶ci mi³o¶ci bezwarunkowej. Jej nikt nam nie daje w prezencie , my tworzymy j± sami przez jako¶æ naszego ¿ycia.

Tak to dzia³a w realu, chcia³am o tym napisaæ by zwróciæ uwagê na najwa¿niejsze dla nas aspekty, moc osi±ga siê samemu , ale dzia³anie jej ukierunkowujemy zale¿nie od intencji naszych. Mo¿na posiadaj±c ogromn± moc  tworzyæ ni± , a mo¿na te¿ zabijaæ i niszczyæ, wolna wola da³a nam te prawa.

Jednak moc destrukcji ma mniejsze mo¿liwo¶ci ni¿ moc mi³o¶ci nie jest w stanie siêgn±æ niczego  tam gdzie mi³o¶æ swoj± doskona³o¶ci± wyznaczy³a granice swojego istnienia.

Kiara Mrugniêcie U¶miech 
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 28, 2012, 15:48:39 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Wrzesieñ 29, 2012, 08:44:20 »

A jak wygl±da taki atak DEIR?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Wrzesieñ 29, 2012, 09:58:14 »

A jak wygl±da taki atak DEIR?

Zacznij mo¿e od tego ;http://www.biblioteka-df.ovh.org/arty/rai2.pdf

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5037.50

szukaj informacji na temat drogi fali energetycznej dzia³aj±cej na ludzkie organy, nie s±dzê ¿eby to by³o bardzo jawne, ale próbuj.

http://www.mindweapon.org/

W³ó¿ do t³umaczenia jak nie znasz rosyjskiego , informacje sa szokuj±ce ale prawdziwe.

http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://www.mindweapon.org/&ei=pyn2TaD0LNSzhAfU44DZBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.mindweapon.org/%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dim9%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1280%26bih%3D612%26prmd%3Divns

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 10:05:08 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Wrzesieñ 29, 2012, 13:00:22 »

Cytat: Kiara
Tak to prawda Deir i nie tylko Deir opracowa³ doskonale metody zabijania na odleg³o¶æ ...

>Kiaro<, te Twoje ostateczne przedstawianie sprawy mo¿e Ci kiedy¶ odbiæ siê czkawk±.
Mam wra¿enie, ¿e nie masz pojêcia o czym piszesz.
Odpowiedz mi, czy choæ raz pokusi³a¶ siê o przeczytanie, nie przeæwiczenie, a tylko przeczytanie choæ jednej ksi±¿ki Wereszczagina pt. "DEIR"?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Wrzesieñ 29, 2012, 13:38:00 »

Wybacz Darek ale bardzo naiwnie podchodzisz do wszystkiego co przeczytasz, ja wiem co to jest DEIR nie tylko z ksi±¿ek ale rownie¿ z wielu ataków energetycznych na mnie  z u¿yciem tej techniki i jej bliskich.

Do¶wiadczy³am i posiadam wiedzê, a nie teoretyczne informacje z powodu czytania czy powiedzmy "zabawy" ni± na niskich poziomach wtajemniczeñ.
Mam jedna bardzo dobr± zasadê nie wchodzê do ka¿dego pomieszczenia  tylko z tego powodu i¿ otwieraj± siê przede-mn± jego drzwi. Najpierw sprawdzam odczuwaniem ( a jest to niezawodny sposób co tam jest), piêkne opakowania i potoki s³ów budz±cych zainteresowanie mnie nie zwabi±.
Tak mam ksi±¿ki Deir, dwie chyba, lub trzy i czyta³am je, zatem nie s± dla mnie sekretem energetyczne zawi³o¶ci i mnóstwo przykrywek , które w rzeczy samej maj± zawsze jeden i ten sam cel. A jest nim naprawdê zawsze to samo. Zwabienie zainteresowanych , po³±czenie w grupê z której energii korzysta system , nie¶wiadomie dla pod³±czonych. w zamian za to masz jakie¶ dzia³anie energetyczne na bardzo niskim poziomie skutku, jest to zabawa lud¼mi którym dano do reki substytuty energetycznych mo¿liwo¶ci.
oczywi¶cie i¿ nie napiszê wszystkiego , bo nie jest to w³a¶ciwy moment, uzbroiæ siê musisz w cierpliwo¶æ i poczekaæ te nieca³e trzy miesi±ce. zapewniam Ciê ¿e ods³oniê karty nie tylko na temat DEIR.
Zrozumiesz Ty i nie tylko Ty jaka to by³a okropna manipulacja i jaka rolê odgrywali w niej nie¶wiadomi niczego ludzie.

Wyobra¼ sobie i¿ nie ponosi mnie fantazja gdy piszê o kilkunastu wykonanych na mnie energetycznych wyrokach ¶mierci, s± to bardzo powa¿ne sprawy i bardzo niebezpieczne nie tylko w ujawnianiu, bowiem s± ostrze¿eniem wzmacniaj±cym uwagê i kieruj±cym w stronê zrozumienia pewnych technik energetycznych stosowanych przez s³u¿by specjalne, wojsko i inne organy w³adcze na ziemi.
Przesy³ka energetyczna zawsze ma nadawcê i nie przed wszystkimi mo¿e siê on ukryæ, pozornie mo¿na tak± nic energetyczn± zagmatwaæ . ale to na krotko dzia³a i jest widoczna szybciej ni¿ my¶l± nadawcy.
Ataki zawsze s± na cia³a subtelne bowiem one s± formami cia³a fizycznego nie odwrotnie, zniszczenie organu energetycznego mo¿e Spowodowaæ natychmiastow± ¶mieræ cz³owieka. jest szybkie , skuteczne i niewykrywalne przez organy prawne, no có¿ kto¶ mia³ atak czego¶ i umar³..... biedactwo, zdarza siê.

Zatem wiem dok³adnie o czym piszê i wyobra¼ sobie i¿ nie bojê siê nazywaæ po imieniu poruszanych tematów.
My¶lisz i¿ energia jest u¿ywana wy³±cznie do czynienia dobra? Nie b±d¼ naiwny nie w tym wymiarze dobro Ludzi stanowi argument jej u¿ywania. owszem dobro grup , które chc± korzystaæ z energii mas , to tak i podstêpnie wykorzystuj  daj±c im substytuty wiedzy w której zawarte s± "haczyki " na które bardzo ³atwo ³owi± siê ci wszyscy , którzy chc± chc±.... chc±... i ci±gle chc±.... a za chciejstwo trzeba zap³aciæ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 13:42:53 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Wrzesieñ 29, 2012, 14:35:37 »

Pozwolê sobie stwierdziæ co do tych ,,ataków energetycznych", ze rzeczywi¶cie takie fakty s± znane moim skromnym zdaniem ka¿demu, kto choæ troszkê ,,lizn±³" wiedzy o dzia³aniu na energiach.
Dodam te¿, ¿e o ile jeszcze kilkana¶cie lat temu kilka by³o to mo¿liwe bez wiêkszych konsekwencji dla agresora (jak ju¿ wcze¶niej mówi³em umkn±³ moje uwadze przeskok, linia...) znaczy szybsze starzenie cia³a fizycznego, ale teraz takie dzia³anie hm....pozwolê sobie troszkê zgodziæ siê z szacownym Dariuszem
Dodam te¿, ¿e teraz jedyny atak energetyczny jaki jest mo¿liwy to odpiêcie ,,paso¿yta" od siebie lub od kogo¶, tzn s± jednostki, które jak wcze¶niej wspomnia³em korzystaj± ze skupiania na sobie uwagi i co za tym idzie energii np piêkna kobieta, przystojny facio, szef partii, kto¶ kto ma ,,fanów"...producent piwa U¶miech
Dodam te¿, ¿e hm szacowna Kiara mówi o zneutralizowaniu ataku za pomoc± energii mi³o¶ci, te¿ mogê potwierdziæ, gdy¿ mo¿e to byæ jedna z technik obronnych, choæ swoj± drog± kilka ataków?
W doradztwo staram siê nie bawiæ, ale hm kilka ataków - a wyci±ganie wniosków tzn raczej nie atakuje siê nikogo kto atak neutralizuje za pomoc± energii serca?
Dlaczego dlatego, ¿e to bardzo ¼le siê koñczy dla agresora wiêc troszkê dziwne ¿e kto¶ spróbowa³ kilka razy, no ale przecie¿ nie ma takiego co wie wszystko Du¿y u¶miech
Jednak je¿eli chodzi o DIER to zgadzam siê z szacownym Dariuszem, ¿e wykorzystanie tej techniki do ataku raczej mo¿liwe nie jest choæ uparty nie jestem wiêc siê nie upieram
Dodam tylko, ¿e to lek umo¿liwia atak wiêc jak nie ma lêku nie ma ataku.
Jeszcze te¿ musi byæ powód ataku bo kosztuje on bardzo wiele energii wiêc ... ¿yj± jeszcze ci co Ciê zaatakowali szacowna zaatakowali kilka razy?
Pytam z ciekawo¶ci no bo kilka razy..
to pa
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 14:36:59 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesieñ 29, 2012, 15:10:14 »

Lubisz >Kiara'o< wrzucaæ wszystko do jednego wora, jak widzê.  Smutny
Nie bez kozery pytam Ciê, czy raczy³a¶ przeczytaæ choæ jeden tom wskazanej ksi±¿ki. Mo¿e i jestem naiwny, ale te¿ umiem wyci±gaæ wnioski, przynajmniej dla mnie s³uszne.  Mrugniêcie
DEIR nie zosta³ stworzony po to by atakowaæ, a jako obrona, ochrona przed takimi atakami.
Oczywistym jest, ¿e w ka¿dym przypadku w grê wchodz± energie, a te trudno rozró¿niæ i pozwolê sobie wyraziæ sw± w±tpliwo¶æ w posiadanie przez Ciebie takiej umiejêtno¶ci wiêc logicznym jest, ¿e wszystko kategoryzujesz w jednym dziale, któremu nie wiedzieæ czemu nada³a¶ tytu³ "DEIR". Tym samym oszukujesz, no mo¿e za du¿o powiedziane, ale wprowadzasz w b³±d ludzi.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Wrzesieñ 29, 2012, 15:15:00 »

Wszystko jest kwesti± wiedzy lub jej brakiem, nie opiszê zdarzeñ w szczegó³ach bo odkryj± zbytnio moj± wiedzê w tej dziedzinie ,a w obecnych okoliczno¶ciach nie jest to dobre dla mnie.
Dodam tylko i¿ to co by³o kilkana¶cie lat temu ogólnie stosowane w psychotronice to zabawa w perfekcji obecnych mo¿liwo¶ci i mocy ich stosowania.
Wierz w co chcesz , ja siê opieram na wiedzy,a nie wierze, podam tylko trzy przyk³ady.
Pierwszy raz by³ kilka lat temu , by³ niemo¿liwie silny, a mo¿ne i ja by³am s³absza albo u¿ywana technika tej osoby inna ni¿ te stosowane ostatnio.
Jako¶ na wiosnê opisywa³am o trzech rodzajach radzenia sobie z takimi atakami.
1. nie masz mocy obrony giniesz.

2. odbijasz od siebie zwrot idzie do nadawcy wzmocniony o si³ê odbicia i on ginie. tak te¿ siê sta³o z ta osob± , która by³a mistrzem by³a doskonale obeznana w tej dziedzinie i sta³o za nim oko³o miliona uczniów. Wiedzia³ i¿ zap³aci za to ¿yciem , nic nie pomogli wyznawcy i niby pomocne techniki zabezpieczaj±ce. To nie by³a zabawa , prawo przyczyny i skutku dzia³a zawsze, chyba ¿e co sprytniejsi zlecaj± te "zabawy" swoim tarcz±. Ta osoba nie ¿yje.

3. tu zadzia³a³a grupa doskonale znaj±ca temat i stosuj±ca technikê z dla nich pozytywnym rezultatem nie jeden raz. uderzenie by³o bardzo silne , ale moje mo¿liwo¶ci tez juz du¿o wiêksze, przejê³am energiê i wzmocni³am siê ni±. Mogli te¿ zap³aciæ ¿yciem , lub zdrowiem, ale mia³am mo¿liwo¶æ neutralizacji skutku zwrotnego, u¿y³am jej.

Obecne strza³y s± silne i bardzo precyzyjne wiem sk±d s± wysy³ane nie zajmujê siê ju¿ nimi prawo przyczyny i skutku zrobi swoje. Czy ludzie ci bêd± ¿yli? To nie moja sprawa, ale wiem i¿ przekroczenie pewnych energetycznych progów jest ¶miertelne , nie ja o tym decydujê.

Wez te¿ pod uwagê i¿ energia , to energia nie koniecznie trzeba u¿ywaæ w³asnej do takich strza³ów , zgromadzenie jej przejêtej od ludzi i u¿ycie przesy³ki fal±  dla ludzi wiedz±cych jak to zrobiæ nie jest problemem. Sieæ przesy³owa nie wygl±da tak jak okablowanie energetyczne naziemne. Du¿y u¶miech

Energia mi³o¶ci stanowi tarczê nie do przebycia dla ni¿szej wibracji , a poza tym chc±c kogo¶ zabiæ trzeba siê dostaæ do jego matrycy energetycznej, a to nie jest dostêpne dla ka¿dego manipulanta.

Chcia³am tylko poruszyæ temat zwróciæ uwagê na to co dzieje siê w ¶wiêcie niewidocznym dla fizycznego wzroku, a przynosz±cego fizyczne skutki.
Polecam na pocz±tek obejrzenie rosyjskiego filmu ;http://www.filmweb.pl/Straz.Nocna/trivia

To jest tylko zaznaczenie tego co dzieje siê i jak mo¿na energetycznie wp³ywaæ na ró¿ne zdarzenia, oczywi¶cie w filmie jest fabu³a ubarwiaj±ca go.
¯ycie jest bardziej bezwzglêdne stosuje bardziej perfidne metody.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Ani nie masz dowodów po co naprawdê stworzono DEIR, ani jak obecnie jest wykorzystywany.Nie my¶l i¿ w ksi±zkach poznasz sekrety Deiru , one s± do ¶ci±gania energii zarówno w postaci pieniêdzy jak i wchodz±cych w techniki ludzi.

U¿ywanie bezprzewodowo energii jest faktem, tworzenie "ludzkich banków energetycznych" dla ro¿nych systemów rownie¿. kto jak i do czego u¿yje t± energiê to inna sprawa. Najwa¿niejsze by j± posiadaæ, ¿eby to mieæ potrzebne s± tylko dwa czynniki.

1. kto¶ kto ja przetworzy , a s± nimi ludzie.

2. zamkn±æ ich ¶wiadomo¶æ w obrêbie zainteresowania i po³±czenia w grupê tematem , który utrzyma ich ¶wiadomo¶æ  i podstêpnie pod³±czy do systemu wykorzystywania ich energii.

Jest jeszcze jedno zagadnienie wa¿ne bardzo , okre¶lony potencja³ tej energii niezbêdny do u¿ycia  przez w³a¶ciciela "banku ¿ywej ludzkiej energii". To te¿ nie jest a¿ tak trudne, wystarczy skupiæ uwagê ludzi na okre¶lonych tematach, typu zagro¿enie wojn± , i innymi rzeczami.  Wówczas tworzy siê pola strachu , których oni nie przekraczaj± , w³a¶nie ze strachu  o swój i rodziny byt i chodz± w kieracie tematycznym ci±gle boj±c siê czego¶ i tworz± oczekiwan± wibracjê energetyczn±.
Wyj¶æ poza ten schemat i zobaczyæ ¶wiat inaczej nie jest ³atwe, ale mo¿liwe.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 20:00:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Wrzesieñ 29, 2012, 18:38:06 »

proszê nie scalaæ.

Taki dodatek dla zaspokojenia ciekawo¶ci niektórych osób co dzieje siê naprawdê poza naszym fizycznym wzrokiem..

[WIEC] agenci specjalnego oddzia³u "walki psychotronicznej

JerzyS jmsrz w ceti.com.pl
Sob, 3 Lis 2007, 22:52:00 CET

Poprzednia wiadomo¶æ: [WIEC] By³ najwiêkszy. Mia³ najwiêksz± moc. By³ Polakiem!
    Nastêpna wiadomo¶æ: [WIEC] Naiwnoscia jest wymaganie przez okupanta
    Wiadomo¶ci posortowane wed³ug: [ daty ] [ w±tku ] [ tytu³u ] [ autora ]

Saddam Husajn zosta³ zlokalizowany przy pomocy teleobserwatorów! - tak
twierdzi s³ynny Uri Geller.

Czym jest teleobserwacja? To jedna z najwiêkszych zagadek zwi±zanych z
mo¿liwo¶ciami cz³owieka, któr± od lat zajmuje siê armia Stanów
Zjednoczonych.

Teleobserwacja polega na tym, ¿e w stanie g³êbokiego odprê¿enia wysy³a siê
"umys³" w dowolne miejsce niczym szpiega.
 Widaæ obrazy, s³ychaæ rozmowy.
 To jest moc, która jest w u¶pieniu w ka¿dym z nas.
Teleobserwacja zosta³a objêta specjalnym programem badawczym przez armiê
USA, która korzysta³a z us³ug teleobserwatorów podczas zimnej wojny.

Dotar³a do nas ciekawa relacja od osoby, która zajmowa³a siê teleobserwacj±
w Polsce.
 Jest to cz³owiek obdarzony nies³ychanym talentem do opuszczania cia³a
fizycznego (nigdy nie zezwoli³ na publikowanie materia³ów o jego osobie).

Kiedy¶ postanowi³ w ciele astralnym odwiedziæ Bia³y Dom. Kiedy zbli¿y³ siê
do pokoju prezydenta (wtedy prezydentem by³ Ronald Reagan) dostrzeg³ jasne
postaci, które zast±pi³y mu drogê. Telepatycznie otrzyma³ wiadomo¶æ, ¿e s±
to agenci specjalnego oddzia³u "walki psychotronicznej", które broni± g³owy
pañstwa przed atakiem nawet w postaci astralnej...

Nikt nigdy nie zweryfikuje tej wiadomo¶ci, ale warto odnotowaæ, ¿e takie
relacje s± tak¿e z terenu Polski.

A teraz sprawa Saddama. Ta szokuj±ca wiadomo¶æ zosta³a zacytowana przez
agencjê Reauters, a potem przedrukowana przez PAP. Najpierw przypomnijmy
kulisy zatrzymania krwawego rze¼nika z Bagdadu (tak po serii spektakularnych
morderstw by³ nazywany Saddam).
Utraci³ faktyczn± w³adzê w wyniku ataku USA i ich sojuszników na Irak wiosn±
2003 roku. Nie zosta³ aresztowany i jego miejsce pobytu nie by³o znane. W
okresie bezpo¶rednio po zajêciu Bagdadu pojawi³a siê ta¶ma wideo pokazuj±ca
ponoæ Saddama Husajna w dniu zdobycia miasta, 9 kwietnia. Pó¼niej
rozpowszechniano liczne ta¶my wideo i audio z wyst±pieniami Saddama Husajna
lecz ich autentyczno¶æ by³a niepotwierdzona.

13
grudnia 2003 roku, po o¶miu miesi±cach poszukiwañ Saddam Husajn zosta³
pojmany przez amerykañskich ¿o³nierzy na farmie oddalonej 15 kilometrów od
jego rodzinnego Tikritu.
 Znaleziono go le¿±cego w g³êbokiej na dwa metry ziemiance z wentylacj±.
Niedaleko kryjówki sta³a taksówka z 750 tysi±cami dolarów w baga¿niku. By³y
prezydent Iraku nie stawia³ oporu.

Zagadk± pozosta³a kwestia, kto wyda³ Saddama i ujawni³ miejsce jego
kryjówki. Z rozwi±zaniem tej zagadki pospieszy³ Uri Geller, s³ynny
Izraelczyk, który znany jest z uzdolnieñ do samoczynnego wyginania
metolowych przedmiotów (³y¿eczek). Powiedzia³ on, ¿e jest przekonany, ¿e
Saddama bez trudu zlokalizowali amerykañscy teleobserwatorzy, którzy
dok³adnie opisali norê, w której siê ukry³.

Geller wie co mówi, bo sam by³ agentem CIA. Oto jego relacja:

Pamiêtacie, w jaki sposób znale¼li Husajna? ¯o³nierz przechodzi³ obok
kamienia, podniós³ go i odkry³ wej¶cie do tunelu, w którym ukrywa³ siê
Saddam. Wiem, ¿e armia zna³a miejsce pobytu by³ego przywódcy Iraku od
"zdalnego obserwatora" ze Stanów.

Nasz polski teleobserwator wyst±pi w jednym z najbli¿szych wydañ "Nocnych
Spotkañ" w Programie Pierwszym Polskiego Radia.
Tekst: Jerzy Rastawicki
¬ród³o:
Fundacja NAUTILUS, PAP, Reauters

http://lists.ceti.pl/pipermail/wiec/20071103/012187.html

PSYCHOTRONICZNA BROÑ, JAK SIÊ BRONIÆ?
(CZÊ¦Æ 1)
LINK! DO CZʦCI 2

Powszechnie ju¿ wiadomo, ¿e mo¿liwe jest manipulowanie ludzkich zachowañ za pomoc± podprogowych, zarówno d¼wiêkowych czy wzrokowych informacji. W wiêkszo¶ci krajów zabrania siê takich technologii bez zgody u¿ytkownika. Zarówno ¶wiat³o i d¼wiêk u¿ywane do stymulacji mózgu wp³ywa na nasze ¿ycie psychiczne.

Je¶li chodzi o d¼wiêk, wi±zki fal d¼wiêkowych s± kierowane do grup ludzi poprzez po³±czenie d¼wiêkowe i fale ultrad¼wiêkowe, co powoduje, ¿e te osoby s³ysz± d¼wiêki wewn±trz g³owy. Takie postrzeganie mo¿e przekonaæ cz³owieka, ¿e jest psychicznie chory. Wraz z rozwojem technologii i wiedzy na temat funkcjonowania ludzkiego umys³u powstaj± coraz to nowsze metody manipulacji ludzkim umys³em. Potê¿nym narzêdziem jest tu energia elektromagnetyczna.

Ogólnie znane nam jest zaledwie 30% opublikowanych materia³ów naukowych na ten temat. Ju¿ w 1974 roku by³y przeprowadzone udane testy w ZSRR w jednostkach wojskowych w Nowosybirsku. Instalacja „Radiosan” zosta³a nawet zarejestrowana przez rz±d jako metoda indukcji snu za pomoc± fal radiowych.

W¶ród opublikowanych eksperymentów s± eksperymenty, w których pulsuj±ce mikrofale spowodowa³y synchronizacjê wizualizowanych neuronów z czêstotliwo¶ci± pulsuj±cej mikrofali, zmuszaj±c ni¿sz± warto¶æ czêstotliwo¶ci do du¿o wy¿szej. W ten sposób pulsuj±ce mikrofale zmieni³y stê¿enie neuroprzeka¼ników w mózgu; i tu musimy wiedzieæ, ¿e te neuroprzeka¼niki s± czê¶ci± mechanizmu, który powoduje wypalanie neuronów w mózgu. W tym eksperymencie podawano leki, które wzmacnia³y lub os³abia³y dzia³anie mózgu, np. leki nasenne. Niektóre eksperymenty mia³y na celu zupe³ne wyeliminowanie snu, co mia³o s³u¿yæ armii. Innym celem by³o udowodnienie cz³owiekowi, ¿e cierpi na chorobê psychiczn±.

Inne eksperymenty dostarcza³y do mózgu ró¿ne s³owa za pomoc± ró¿nych czêstotliwo¶ci ultrad¼wiêków, które cz³owiek mia³by postrzegaæ jako w³asne my¶li. W ten sposób mo¿na kontrolowaæ zachowania t³umów, najczê¶ciej s³u¿y do tego wspó³czesna muzyka.

Z pocz±tku dochodzi do degeneracji wydajno¶ci osoby dziêki przeci±¿eniu termicznemu i efektom pola elektromagnetycznego poprzez kierowane d¼wiêki z pola zewnêtrznego. Wielu naukowców od samego pocz±tku przestrzega³o i nadal przestrzega, ¿e najnowsze osi±gniêcia w dziedzinie neurofizjologii mog± byæ wykorzystane do manipulacji ludzkim mózgiem, jednym z nich jest Micheal Persinger (1995r.), który pracowa³ nad projektem amerykañskiej marynarki wojennej ze ¶mierciono¶n± broni± elektromagnetyczn±. Stwierdzi³: „obecnie technologia manipulowania umys³em ma dostêp do 6 miliardów ludzkich umys³ów i wszyscy cz³onkowie gatunku ludzkiego s± w jaki¶ sposób zanurzeni w modulowanie klasycznych zmys³ów." Ju¿ w roku 1998 Francuski Narodowy Komitet Bioetyki ostrzega³, ¿e neurologia jest coraz bardziej uznawana za potencjalne zagro¿enie Praw Cz³owieka.

W maju 1999 na konferencji neurologów sponsorowanej przez ONZ, która odby³a siê w Tokio, w deklaracji tam wydanej stwierdzono: „dzi¶ mamy intelektualne i fizyczne ¶rodki do opanowania mocy samego umys³u, tak za pomoc± urz±dzeñ dotykaj±cych mózg (urz±dzenia do badañ medycznych), kontrolê umys³u, a nawet ca³kowitego usuniêcia ¶wiadomo¶ci. ¯yczymy sobie i mamy nadziejê, ¿e nasze d±¿enia do osi±gniêcia tej wiedzy bêd± s³u¿yæ pokojowi i dobrobytowi.”

Wydarzenia na miêdzynarodowej scenie coraz mocniej potwierdzaj± koncepcjê zdalnej kontroli ludzkim umys³em, a kiedy to nast±pi pe³n± par± jest tylko kwesti± czasu. Dla ludzi oznacza to koncepcjê broni informacyjnej lub wojny informacyjnej za pomoc± nowych elektromagnetycznych technologii, które nigdy przedtem nie by³y znane ¶wiatu.

W styczniu 1994 Parlament Europejski przyj±³ rezolucjê, w której wzywa siê do miêdzynarodowej konwencji wprowadzenia ¶wiatowego zakazu na wdra¿anie broni informacyjnej, która mog³aby umo¿liwiæ wszystkie formy manipulacji lud¼mi.

Broñ psychotroniczna dla laików brzmi niczym sfera fikcji naukowych, ci±gle zakrywa najwiêksze tajemnice, ale dla znawców oznacza uszkodzenie cia³a, a nawet spowodowanie ¶mierci (zniszczenie biologiczne ¿ycia, zdrowia cia³a, zdrowia psychicznego) za pomoc± kosmicznych systemów skierowanych do indywidualnych osób lub wiêkszej grupy w wojnie informacyjnej, w tym wa¿ne jest zarz±dzanie spo³ecznymi nastrojami, jednym s³owem – psychoza t³umów lub ca³kowita bierno¶æ i to wszystko za pomoc± uk³adu nerwowego cz³owieka.

Na ¶wiecie coraz wiêksz± uwagê przykuwa ludzki mózg i to we wszystkich dziedzinach ¿ycia: w nauce, w poszukiwaniu lepszego ¿ycia, szczê¶cia, w³asnej skuteczno¶ci, zdrowia, rozwoju duchowego. I tak wielu z nas przykuwa siê do ró¿nych d¼wiêkowych zabawek, czêsto s³uchamy muzyki za pomoc± s³uchawek, co dodatkowo stymuluje mózg, niby w celu relaksu, poprawy koncentracji za pomoc± d¼wiêku i ¶wiat³a (teledyski) nas±czamy w³asne mózgi do w³asnych celów, my¶limy o tych dobrych reakcjach, a zapominamy albo w ogóle nie zdajemy sobie sprawy ze z³ych skutków. Du¿o ludzi nie ma pojêcia, ¿e nieodpowiednia muzyka, a w dodatku zastosowane jeszcze dodatkowe efekty ¶wiat³a, obrazów (wizualne), nie tylko nie rozwi±¿± naszych problemów, ale mog± mieæ wp³yw na wypalenie neuronów za pomoc± stymulacji elektrycznej i magnetycznej. Pierwsze co siê pojawi to lêk, chroniczne zmêczenie, ospa³o¶æ lub bezsenno¶æ, nadpobudliwo¶æ psychoruchowa (ADHD), brak koncentracji, depresja, otwarta droga do narkotyków, zak³ócona samoocena.

Zanim przyst±pimy do pracy nad sob± przede wszystkim rozeznajmy rodzaj muzyki, teledyski i inne elektromagnetyczne narzêdzia do w³asnego samodoskonalenia lub rozrywki (gry komputerowe).

Pracuj±c nad sob±, nale¿y zastosowaæ stare techniki wywodz±ce siê z natury, wprowadziæ naturalne d¼wiêki, instrumenty muzyczne, ¶wiat³o ¶wiec, ognia. Mózg jest potê¿nym narzêdziem, mo¿na na niego wp³yn±æ nie tylko negatywnie, równie¿ pozytywnie za pomoc± modlitwy, spokojnego ¶piewu, mantr, afirmacji, medytacji, wszystkie techniki powinny byæ wprowadzone drog± naturaln± i stopniowo, warstwa za warstw±, a nie za jednym zamachem, w dodatku za pomoc± wszelkiego rodzaju elektrycznych przedmiotów. Uwa¿ajcie, aby przypadkiem zamiast jego wzrostu nie dosz³o do ca³kowitego przepalenia przez co wywo³amy w³asne zaburzenia fizyczne i psychiczne. Nale¿y pamiêtaæ o ¶wie¿ym powietrzu najlepiej spaceruj±c w¶ród natury (unikaæ miejsc z liniami wysokiego napiêcia). Ruch pomaga w odbudowie uk³adu nerwowego, wiêc nie unikajcie gimnastycznych æwiczeñ, tai-chi, qi-gongu, p³ywania, tañca, medytacji, yogi. Wa¿ne jest zdrowe od¿ywianie siê, dostarczenie organizmowi odpowiedniej porcji witamin, minera³ów, ¶wie¿ej wody, systematyczne oczyszczanie cia³a (np. zio³ami) i oczywi¶cie unikania wszystkich elektronicznych urz±dzeñ czy zabawek (gry komputerowe, telefony komórkowe, mikrofalówki, s³uchawki na uszach).

Cz³owiek pamiêta zapisy w formie obrazów, tote¿ dzisiaj ¶wiat wyra¿a nam siê wizualnie nie tylko w bajeczkach dla dzieci. Doro¶li maj± swój ¶wiat reklam. Kto¶ mówi, opisuje scenê, pokazuje towar, sytuacjê, zadaje pytania i zaraz sam na nie odpowiada u¿ywaj±c przy tym d¼wiêków, muzyki, a nawet odpowiedniego g³osu i tak do naszego umys³u niewinnie wkrada siê nowy obrazek. Jedne bêd± ¶mieszne, inne nas±czone kpin± albo w formie zastraszenia, przemocy, np. siedzi sobie pan za biurkiem i mówi±c niby nic nieznacz±ce s³owa mocno puka palcem w biurko. Takie reklamy powtarzane wielokrotnie tworz± w naszym umy¶le podobny klimat; i tak od sytuacji, warunków reklamy jak¿e niewinnej … nawet na necie nie mo¿na siê ich pozbyæ kiedy nie w³±czymy odpowiedniej opcji i w naszej g³owie robi siê nam niez³y kiermasz. Potrafi± tak¿e sprytnie wcisn±æ nam reklamy, chcesz siê pozbyæ reklam – to nam zap³aæ (filmy), a kiedy ty je w³±czysz na swoim blogu, to my zap³acimy tobie. I tak od sytuacji od sytuacji, warunków reklamy s± wykorzystywane do rozmaitych celów: handlowych, jako materia³ do kojarzenia ró¿nych zagro¿eñ (warunkowanie strachu), np. kup t± fiolkê leków bo jak kupisz inn± to twój ból nigdy ci nie przejdzie ... i wiele innych „cudownych” pomys³ów, za którymi ciê¿ko nad±¿yæ.

W manipulacji umys³em nawet nacisk osób mo¿e byæ negatywny, szczególnie kiedy kto¶ bez przerwy narzeka, straszy, narzuca swój sposób my¶lenia i ci±gle oczekuje na gorsze rzeczy, katastrofy, zamiast mieæ otwarty umys³ i pozytywne my¶lenie, przez negatywne prowadzi innych do strachu i depresji.

Je¶li masz otwarty umys³ i my¶lisz pozytywnie mo¿esz oczekiwaæ pozytywnych wyników. To nie jest ³atwe, wymaga wysi³ku, ale przychodzi czas i masz zap³atê za swoj± pracê, nagle wszystko zmienia siê i ju¿ staje siê automatycznym procesem.

Zreszt± spróbujcie sami popracowaæ tak nad sob±, wprowad¼cie taki sposób my¶lenia w swoje umys³y, wyobra¼cie sobie inne wyj¶cie ze z³ej sytuacji, zamiast tylko dramatyzowaæ, odwróæcie kolejno¶æ.

Jeszcze gorszy jest „czarny sarkazm”, ludzie sami stwarzaj± sobie problemy, sami wprowadzaj± siê w stan depresji, a pó¼niej to tylko ju¿ jeden krok do samobójstwa.

Nie mo¿na równie¿ wprowadzaæ do swojego umys³u obsesyjnych emocji, np. próbowaæ na si³ê byæ szczê¶liwym, szczególnie kiedy nasz umys³ ma jeszcze dalek± drogê do szczê¶cia, a swój stan mo¿e porównaæ raczej  z w¶ciek³o¶ci±. Je¶li jeste¶ szczê¶liwy masz tak¿e szczê¶liwe my¶li, a nie tylko przypiêty na twarzy na wszystkie okazje gumowy u¶miech. Nie odgrywajmy roli do jakiej nie doro¶li¶my, w ten sposób ¼le koñczy wielu aktorów, którzy zbyt mocno wchodz± we w³asne role, tote¿ artystyczny ¶wiat jest pe³en stresu, alkoholu, narkotyków, na ka¿dym kroku arty¶ci ratuj± siê zasilaczami, towarzysz± im skandale, za³amania nerwowe. Taka taktyka jest wspania³a do wywo³ania w³asnej paranoi.

Wysy³ane d¼wiêki, s³owa podczas wabienia kogo¶, przemocy fizycznej (film), to has³o do dzia³ania, walki, ucieczki. Nawet pojedyncze s³owa, np. przed przemoc± fizyczn±, mog± pos³u¿yæ do poni¿enia kogo¶, starannie dobrane ju¿ jednym s³owem potrafi± uczyniæ z innego ofiarê, odrzucenie ze spo³eczno¶ci, zabicie osobistej warto¶ci.

Nawet zwyk³e u¶miechanie mo¿e byæ pozytywne i negatywne. Mo¿e oznaczaæ akceptacjê osoby lub ironiê skierowan± w jej kierunku, ¶miechem mo¿na atakowaæ, dezorientowaæ. Fa³szywy ¶miech wywo³uje wielki stres, nawet u osoby stosuj±cej tak± formê manipulacji bywa niezwykle szkodliwy. ¯yczliwy akt u¶miechania siê uwalnia w mózgu endorfiny, druga osoba te¿ siê u¶miecha, odwzajemnia u¶miech co wi±¿e siê z akceptacj± i nawi±zaniem przyjacielskiego kontaktu. Przeciwieñstwo, otwiera sarkazm, odrzucenie. Udowodniono naukowo, ¿e szczery u¶miech z otwartymi oczami jest doskona³ym masa¿em dla twarzy, oczu, wprowadza szybko w relaks, w dodatku po³±czony z pozytywnymi my¶lami wnosi w osobê wiêcej mi³o¶ci.

Spróbuj tego æwiczenia kilka razy dziennie i sam sprawd¼ co mo¿na przez niego uzyskaæ?

cdn...

27 Oct. 2011

WIES£AWA

http://www.vismaya-maitreya.pl/teorie_spiskowe_psychotroniczna_bron_jak_sie_bronic_cz1.html

cd....
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 18:51:30 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 29, 2012, 18:51:03 »

cd.

Wojna psychotroniczna.

Umys³ nie posiada zapory. Wstêp do wojny technotronicznej.
TIMOTHY L. THOMAS, Parameters
USA
2011-05-15
Nauka i technologia
"Obecnie jest ju¿ zupe³nie jasne, ¿e pañstwa, które jako pierwsze stworz± tego typu bronie osi±gn± znacz±c± przewagê." - Major I. Chernishev, Armia Rosji.

Ludzkie cia³o, podobnie jak komputer, zawiera mnóstwo procesorów danych. Obejmuj± one, ale nie s± ograniczone do chemiczno-elektrycznej aktywno¶æ mózgu, serca i obwodowego uk³adu nerwowego, sygna³ów z kory mózgowej i innych czê¶ci naszego cia³a, ma³ych w³osowych komórek s³uchowych w uchu wewnêtrznym, które analizuj± sygna³y akustyczne, oraz ¶wiat³oczu³ej siatkówki i rogówki oka, odpowiedzialnych za czynno¶ci wizualne. Jeste¶my na progu epoki, w której te procesory danych cia³a ludzkiego mog± byæ manipulowane lub os³abiane. Przyk³ady nieplanowanych ataków na zdolno¶æ organizmu do przetwarzania danych s± dobrze udokumentowane. ¦wiat³a stroboskopowe by³y znane z tego, ¿e wywo³uj± napady padaczkowe. Nie tak dawno temu w Japonii, dzieci ogl±daj±ce kreskówki by³y poddane dzia³aniu pulsuj±cego ¶wiat³a, które spowodowa³o u niektórych napady padaczki a u innych wywo³a³y objawy chorobowe.

…Ostatnie wydanie "US News and World Report" wskazuje kilka z tych "cudownych broni" (akustyka, mikrofale, laser) i zauwa¿a, ¿e naukowcy "przeszukuj± widma elektromagnetyczne i d¼wiêkowe w poszukiwaniu fal, które mog± mieæ wp³yw na zachowanie ludzi". Jednak niedawny artyku³ rosyjskich wojskowych zaoferowa³ nieco inny punkt widzenia na problem, o¶wiadczaj±c, ¿e "ludzko¶æ stoi na krawêdzi wojny psychotronicznej" gdzie cia³o i umys³ bêd± g³ównym celem. Artyku³ ten omawia rosyjskie i miêdzynarodowe próby kontroli kondycji psycho-fizycznej cz³owieka i jego procesów podejmowania decyzji przez zastosowanie generatorów VHF, "bezszumowych kaset" i innych technologii.

Zupe³nie nowy arsena³ broni, oparty na urz±dzeniach zaprojektowanych do wprowadzania komunikatów podprogowych lub zmian psychologicznych i przetwarzania danych, mo¿e byæ wykorzystywany do obezw³adniania osób. Te bronie maj± na celu kontrolê, zmianê psychiki lub atak na ró¿ne systemy sensoryczne i przetwarzania danych ludzkiego organizmu. W obydwu przypadkach celem jest zmylenie lub zniszczenie sygna³ów, które normalnie utrzymuj± cia³o w równowadze.

Ten artyku³ bada bronie oparte na ¼ród³ach energii, broñ psychotroniczn± a tak¿e inne projekty badawcze maj±ce na celu zmianê zdolno¶æ ludzkiego cia³a do przetwarzanie bod¼ców. Jedn± z konsekwencji takiego podej¶cia jest to, ¿e sposób, w jaki powszechnie u¿ywany jest termin "wojna informacyjna" okazuje siê niedostateczny kiedy poszczególni ¿o³nierze, a nie ich sprzêt, staj± siê celem ataku.

Teoria wojny informacyjnej i element przetwarzania danych przez ludzi.
W Stanach Zjednoczonych wspólna koncepcja informacyjnych dzia³añ wojennych skupia siê g³ównie na mo¿liwo¶ciach systemów sprzêtowych, takich jak komputery, satelity i sprzêt wojskowy, które przetwarzaj± dane w ró¿nych formach. Wed³ug Departamentu Obrony dyrektywy S-3600.1 z dnia 9 grudnia 1996 r., wojna informacyjna jest definiowana jako "dzia³anie informacyjne prowadzone w czasie kryzysu lub konfliktu dla osi±gniêcia lub promocji konkretnych celów wobec przeciwnika lub przeciwników." Operacja informacyjna jest okre¶lana w tej samej dyrektywie jako "dzia³ania podjête w celu wp³ywania na informacje przeciwnika i jego systemy informacyjne, przy jednoczesnej obronie w³asnych informacji i systemów informacyjnych". Te "systemy informacyjne" le¿± u podstaw wysi³ków modernizacji si³ zbrojnych USA i w innych krajach, i objawiaj± siê jako sprzêt, oprogramowanie, systemy ³±czno¶ci, oraz wysoko wykwalifikowany personel. Ostatnio armia USA przeprowadzi³a pozorowane dzia³ania bitewne, w których przetestowa³a te systemy w symulowanych warunkach bojowych… Informacyjne dzia³ania obejmuj± interakcjê z Globalnym ¦rodowiskiem informacyjnym... i wykorzystywane s± do blokowania dostêpu przeciwnika do informacji i mo¿liwo¶ci decyzyjnych. "

Te "systemowe" podej¶cie do walki informacyjnej podkre¶la wykorzystanie danych, które okre¶lane s± jako informacje s³u¿±ce do przenikania fizycznej obrony przeciwnika, który chroni dane (informacje) w celu uzyskania przewagi strategicznej lub operacyjnej. Jednak to podej¶cie ma tendencjê do ignorowania roli cz³owieka jako procesora informacji lub danych w d±¿eniu do dominacji, z wyj±tkiem przypadków, w których jednostki logiczne lub racjonalne mog± zostaæ zachwiane przez dezinformacjê lub oszustwo. W zwi±zku z tym ma³o uwagi kieruje siê na ochronê cia³a i umys³u za pomoc± zapory (ang "Firewall") tak jak to zrobili¶my to z systemami sprzêtowymi. Nie opracowano ¿adnych technik obrony na tego typu ataki mimo, ¿e cia³o jest w stanie nie tylko byæ oszukane, manipulowane, lub wprowadzane w b³±d, ale tak¿e wy³±czone lub zniszczone - tak jak ka¿dy inny system przetwarzania danych. "Dane" jakie odbiera organizm ludzki z zewnêtrznych ¼róde³ takich jak np ¼ród³a elektromagnetyczne, wiry (ang. vortex?) lub akustyczne fale energii - lub wytworzone w oparciu o w³asne elektryczne lub chemiczne bod¼ce mog± byæ wykorzystywane lub zmieniane, podobnie jak dane (informacje) w ka¿dym systemie sprzêtowym.

…Cia³o ludzkie jest z³o¿onym systemem komunikacyjnym, który nieustannie otrzymuje nieprzypadkowe i przypadkowe wej¶ciowe sygna³y, zarówno zewnêtrzne jak i wewnêtrzne. Je¶li ostatecznym celem informacyjnych dzia³añ wojennych jest proces zale¿ny od danych, "bez wzglêdu na to czy ludzki czy automatyczny" to id±c za wspólnymi definicjami publikacji ​​mo¿na uznaæ ludzkie przetwarzanie sygna³ów wewnêtrznych i zewnêtrznych za element wojny informacyjnej. Zagraniczni naukowcy zwrócili uwagê na zwi±zek pomiêdzy lud¼mi jako procesorami danych oraz prowadzeniem informacyjnych dzia³añ wojennych. Podczas gdy niektóre z badañ ograniczaj± siê tylko do Psyop (dzia³añ wojny psychologicznej), inne id± znacznie dalej. Przyk³adem tych pierwszych, jest jeden z ostatnich rosyjskich artyku³ów opisuj±cych ofensywn± wojnê informacyjn± maj±c± na celu "korzystanie z kana³ów internetowych w celu zorganizowania Psyop jak równie¿ do" wczesnego politycznego ostrzegania "przed "zagro¿eniami dla amerykañskich interesów". Twierdzenia autora opiera³y siê na fakcie, ¿e "wszystkie ¶rodki masowego przekazu s± wykorzystywane do wojny psychologicznej… tak wiêc dzisiaj to samo odnosi siê do Internetu". Autor twierdzi, ¿e Pentagon chce wykorzystaæ Internet do "wzmocnienia wp³ywów psychologicznych" podczas operacji specjalnych prowadzonych poza granicami USA w celu wskazania sympatyków, którzy bêd± wykonywaæ wiele zadañ wcze¶niej powierzonych jednostkom specjalnym si³ zbrojnych USA.

Inni jednak patrz± poza prost± wojnê psychologiczn± badaj±c inne aspekty zwi±zane ze zdolno¶ciami organizmu do przetwarzania danych. Jednym z g³ównych badaczy "open source" zajmuj±cych siê wojn± informacyjn± w odniesieniu do zdolno¶ci przetwarzania danych jest rosyjski Dr Victor Solntsev z Baumann Technical Institute w Moskwie. Solntsev jest m³odym, badaczem staraj±cym siê zwróciæ uwagê ¶wiata na potencjalne zagro¿enia zwi±zane z interfejsem operacyjnym komputera. Wsparty przez sieæ instytutów i uczelni, Solntsev przed³o¿y³ kilka ciekawych koncepcji. Twierdzi, ¿e cz³owiek musi byæ postrzegany jako otwarty system, a nie po prostu jako organizm lub system zamkniêty. Jako system otwarty, cz³owiek komunikuje siê z ¶rodowiskiem poprzez przep³yw informacji i komunikacji. Wed³ug Solntseva ¶rodowisko fizyczne jednostki, czy to poprzez wp³yw elektromagnetyczny, grawitacyjny, akustyczny lub inny, mo¿e powodowaæ zmiany w stanie psycho-fizjologicznym organizmu. Zmiany tego rodzaju mog± mieæ bezpo¶redni wp³yw na stan psychiczny i ¶wiadomo¶æ, operatora komputera. W amerykañskim rozumieniu nie by³a by to wojna elektroniczna lub walka informacyjna w tradycyjnym sensie, ale raczej w sensie nietradycyjnym. Mo¿e to obejmowaæ, na przyk³ad, modyfikacjê komputera by móg³ on byæ u¿yty jako broñ u¿ywaj±c jego wyj¶æ sygna³owych emituj±cych sygna³y akustyczne os³abiaj±ce operatora. To równie¿ mo¿e obejmowaæ, jak wskazano poni¿ej, futurystyczne bronie wymierzone przeciwko "systemowi otwartemu" cz³owieka .

Projekty z lat 80-tych.

Solntsev zbada³ równie¿ problem "informacyjnego szumu", która tworzy gêst± tarczê pomiêdzy cz³owiekiem a rzeczywisto¶ci± zewnêtrzn±. Ha³as ten mo¿e objawiaæ siê w postaci sygna³ów, wiadomo¶ci, obrazów lub innych informacji. G³ównym celem dzia³ania tego ha³asu bêdzie ¶wiadomo¶æ osoby lub grupy osób. Modyfikacja zachowania mo¿e byæ jednym z celów informacyjnego szumu, innym mo¿e byæ atak na indywidualne zdolno¶ci psychiczne do takiego stopnia, by zapobiec reakcji na jakiekolwiek bod¼ce. Solntsev stwierdza, ¿e ​​wszystkie poziomy psychiki (pod¶wiadomo¶ci, ¶wiadomo¶æ, i "nad¶wiadomo¶æ") s± potencjalnymi celami destabilizacji.

Wed³ug Solntseva, jednym z komputerowych wirusów mog±cych wp³yn±æ na psychikê cz³owieka jest rosyjski Virus 666. Jego dzia³anie polega na wy¶wietlaniu na co 25 ramce (monitory i telewizja wy¶wietlaj± 25 ramek na sekundê) wy¶wietlacza graficznego, kombinacji kolorów, które rzekomo wprowadza³y operatora komputera w trans. Pod¶wiadome postrzeganie tego wzoru ostatecznie powoduje zaburzenia rytmu serca. Inni rosyjscy specjali¶ci komputerowi, nie tylko Solntsev, otwarcie mówi± o "efekcie 25 ramki" i jego zdolno¶ci do subtelnego oddzia³ywania na percepcjê u¿ytkownika komputera. Celem tej techniki jest to, aby wprowadziæ my¶l do pod¶wiadomo¶ci jednostki. Mo¿e to przypominaæ niektóre kontrowersyjne reklamy podprogowe w Stanach Zjednoczonych w latach 1950.

http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/umysl_nie_posiada_zapory,p787190611

Kiara U¶miech U¶miech
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 29, 2012, 19:32:37 »

Mowiac inaczej.Jezeli ma sie kontakt z naszymi protoplastami z innych galaktyk,a widac ze ten kontakt jest,wie sie jak jestesmy zbudowani i co nam moze zaszkodzic.
Kwiesta jest jednak taka:czy stworzyli nas ci "zli" czy ci "dobrzy".Czy moze wspolnie i teraz jedni chca nas pograzyc ,a drudzy ochraniac.

Ciekawe.

Pozdrawiam serdecznie.Greta
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 29, 2012, 19:48:13 »

Greto oczywi¶cie i¿ "zbudowali " nasze cia³a fizyczne dobrzy , ale ci inni te¿ znaj± t± budowê, jedni chc± pomoc Cz³owiekowi w ewolucji i w wyj¶ciu z tego uwiêzienia. a drudzy za wszelk± cenê i wszelakimi sposobami usi³uj± to powstrzymaæ. Posiadaj±c wiedzê jak to zrobiæ i woln± wolê z mo¿liwo¶ci± jej u¿ycia ,robi± to. Ich system warto¶ci skupiony jest wy³±cznie na ich elitarnych korzy¶ciach zatem manipuluj± informacj± na wszelkie mo¿liwe sposoby i usi³uj± wyeliminowaæ ( u¶mierciæ) ludzi , którzy odkrywaj± ich karty i wk³adaj± przys³owiowy kij w ich tryby.
Jak widaæ z powy¿szych informacji sposobów z których korzystaj± te si³y jest ca³kiem du¿o i s± naprawdê niebezpieczne dla przeciêtnego cz³owieka.
Psychomanipulacja polega na odwracaniu uwagi od naprawdê dziej±cych siê zdarzeñ i skupianie jej na tematach zastêpczych , oraz os³abianiu naszej fizycznej i psychicznej si³y. Taki os³abiony cz³owiek staje siê ju¿ ³atwym celem ca³ej gamy ataków psychotronicznych i mikrofalowych.

No có¿ .... mo¿na te¿ udawaæ i¿ wcale nie ma takiego tematu.

Kiara U¶miech U¶miech
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 29, 2012, 19:54:48 »

Temat jest i to powazny.
Kazdy z nas moze cos na ten temat powiedziec,choc nie kazdy zdaje sobie sprawe z tego ,co to jest.
Dobrze,ze choc garstka z nas,na naszej planecie,ma dostep do internetu,interesuje sie tym,choc jak widac i tutaj nami manipuluja.
Dobrze,ze zostalo juz niewiele czasu do konca tego stanu i spodziewac sie nalezy zwiekszenia tego typu dzialan.
Tak wiec trzymajmy sie,podtrzymujmy wspolnie na duchu,wymieniajmy doswiadczeniami i informacjami.To bardzo wazne.

Greta
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 29, 2012, 20:07:30 »

Tak Greto, bardzo wa¿ne dla nas zdaæ sobie naprawdê tego co siê dzieje i zjednoczyæ popieraj±c a nie walcz±c o priorytety swoich informacji bo moc któr± osi±gamy pokonuj±c wiele ograniczeñ , plus wiedza jak ja u¿yæ, jest nasza globaln± si³±.

Nie liczmy na to i¿ ci którzy tworz± metody ataków udostêpni± w mediach sposoby obrony przed nimi.  Wiedzieæ trzeba i¿ obecnym czasem w³adaj± si³y ciemno¶ci , system , który chce przetrwaæ i to on stworzy³ informacje ( nie tylko w ksi±¿kach) które s± dla nas dezinformacja,a  której wielu z nas bezgranicznie ufa, miast ufaæ w³asnym odczuciom.

jedna opowie¶æ ....

POLSKA STRONA KONTROLI UMYS£U.

http://niniwa2.cba.pl/stronamd.htm
mimo wszystko warto poznaæ te informacje.

Aleksander Zieliñski
Ofiara psychotroniki i tortur

http://niniwa2.cba.pl/K5.HTM

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 20:19:10 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 29, 2012, 20:52:43 »

Powiem krótko - jak nie jeste¶ ubabrany to i gówno nie ma czego siê przyczepiæ... i sp³ynie jak woda po kaczce.
Niestety wiele osób wchodz±c w pewne zabawy, "moce" czy te¿ "o¶wiecenia" podpisuje specyficzny cyrograf - akceptacjê na udzia³ w grze i poddanie siê jej zasadom.
A ewentualne "obrony" mog± byæ jedynie czasowe - a¿ przyjd± silniejsi bandyci ni¿ ci z którymi siê zwi±za³e¶, ewentualnie ju¿ nie jeste¶ im potrzebny - obrazowo rzecz ujmuj±c jak wej¶cie w szeregi mafii, nawet fonetycznie bardzo zbli¿one: mafia... magia...
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 29, 2012, 20:58:10 »

arteq - cyrograf juz podpisales "to co Bog zlaczyl, niech czlowiek nie rozlacza!" I oby Twa druga plowa to mogla potwierdzic //a nie plakac, bo "jutro bedzie miala brzydka buzie"Mrugniêcie//

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 29, 2012, 21:25:24 »

spokojnie, postêpujemy wbrew wielu udzielanym na tym forum poradom i dlatego nie zanosi siê aby¶my musieli "dawaæ sobie wolno¶æ w imiê szczê¶cia drugiego"
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 29, 2012, 22:54:14 »

Ot tak dla zrozumienia zasad....

Bron Psychotroniczna

PostWys³any: 04:04, 01 Lis '07    Pojedynczy post Temat postu: Bron Psychotroniczna    Odpowiedz z cytatem
Ostatnio ukazal sie w Pravdzie artykul na ten temat. Temat jest malo znany, a moim zdaniem bardzo ciekawy.

Podaje link do angielskiej wersji artykulu Pravdy :
http://english.pravda.ru/science/tech/14-08-2007/95965-psychotronic_weapon-0

Podaje link do artykulu po polsku na ten temat :
http://www.searchengines.pl/Psychotroniczni-szpiedzy-t91613.html

Na poczatek mozna przeczytac ponizszy artykul :

W g³owie k³êbi± siê nam my¶li, których nie chcemy. Mêcz± nas uporczywe i irytuj±ce migreny. Nie czujemy siê swobodnie. Otó¿ jest mo¿liwe, ¿e nie jeste¶my sob±. Nasz umys³ mo¿e byæ przez kogo¶ zdalnie sterowany.

JAK NA CZ£OWIEKA DZIA£AJ¡ FALE ELEKTROMAGNETYCZNE?
Nasz system nerwowy pracuje w zakresie niskich czêstotliwo¶ci na falach o centymetrowej d³ugo¶ci. Za pomoc± tych czêstotliwo¶ci w³ókna nerwowe przenosz± wra¿enie bólu, uczucie g³odu, zmêczenia, md³o¶ci, poczucie równowagi itp. Je¶li na naturalne sygna³y generowane w ciele na³o¿y siê sztuczne sygna³y przesy³ane w formie centymetrowych fal, do mózgu mo¿e dotrzeæ informacja np. ¿e trzêsie siê ziemia, albo ¿e dzieje siê co¶ z³ego i trzeba w panice uciekaæ. Nasza ¶wiadomo¶æ z³udzenie przyjmie za rzeczywisto¶æ.

Od lat nap³ywaj± doniesienia mówi±ce, ¿e rz±&not;dy niektórych pañstw zaanga¿owane s± w ba&not;dania i opracowanie skomplikowanych tech&not;nologii umo¿liwiaj±cych bezpo¶redni wp³yw na umys³ cz³owieka. Celem tych badañ jest uzyskanie nowych „bezpiecznych" broni oraz rozwijanie nowatorskich strategii wojskowych. Istniej± jednak uzasadnione obawy, ¿e tech&not;nologia ta bêdzie niew³a¶ciwie stosowana. Broñ bowiem mo¿e s³u¿yæ nie tylko do celów wojskowych, ale tak¿e do ingerowania w stre&not;fy ¿ycia spo³ecznego. Kto bowiem posiada kontrolê nad t± technologi±, mo¿e mieæ bez&not;po¶redni wp³yw na umys³y wszystkich ludzi na ¶wiecie. Nic wiêc dziwnego, ze badania otacza siê wielk± tajemnic±.
Pierwsi byli nazi¶ci
Technologia kontroli umys³ów ma d³ug± histo&not;riê i równie d³ugi okres zaprzeczania jej istnie&not;niu. Ju¿ niemieccy nazi¶ci rozpoczêli powa¿ne naukowe badania nad mo¿liwo¶ci± kontrolo&not;wania umys³ów za pomoc± traumatycznych prze¿yæ. Josef Mengele, zwany „Anio³em ¦mierci", przeprowadza³ takie badania na bez&not;bronnych ofiarach obozów koncentracyjnych. W japoñskich obozach jenieckich (i nie tylko tam) doprowadzano ludzi do szaleñstwa po&not;przez stosowanie psychologicznych manipula&not;cji. Ale wszystkie te techniki wymaga³y mnóstwa czasu i nie zawsze dawa³y oczekiwane re&not;zultaty. Politykom i wojskowym marzy³a siê broñ, która wp³ywa³aby na my¶li ludzi za jed&not;nym naci¶niêciem guziczka. A to oznacza³o za&not;jêcie siê falami elektromagnetycznymi.
Po II wojnie ¶wiatowej technologia ta zaczê&not;³a siê gwa³townie rozwijaæ. Wschód i Zachód konkurowa³y w tajnym wy¶cigu w pracy nad broni± elektromagnetyczn±. Dopiero teraz na ¶wiat³o dzienne zaczynaj± wyp³ywaæ niektó&not;re szczegó³y badañ. Na przyk³ad Denis LeBihan, cz³onek Francuskiej Komisji Energii Ato&not;mowej, powiedzia³ publicznie, ¿e techniki mo&not;delowania procesów mózgowych osi±gnê³y ta&not;ki etap, na którym „jeste¶my niemal zdolni do czytania ludzkich my¶li". Inny naukowiec, Jean-Pierre Changeux, neurolog z Instytutu Pa&not;steura o¶wiadczy³, ¿e: „chocia¿ niezbêdny do tego celu sprzêt jest wysoce specjalistyczny, nied³ugo stanie siê powszechnie dostêpny i bê&not;dzie mo¿na u¿ywaæ go na odleg³o¶æ. Otwiera to drogê do takich nadu¿yæ, jak wkraczanie w dziedzinê osobistej prywatno¶ci, kontrolo&not;wanie zachowañ i pranie mózgu".
Ciche d¼wiêki
Technologia nosz±ca skrótow± nazwê SSSS (Silent Sound Spread Spectrum - Poszerzone Spektrum Cichego D¼wiêku) zosta³a opraco&not;wana przez Amerykanina, dra Olivera Lowery
i opisana w patencie nr 5159703. W patencie sposób ten nazywa siê „niemym porozumie&not;waniem". W skrócie chodzi o to, ¿e naukowcy wykorzystuj±c komputery, potrafi± rozpoznaæ czêstotliwo¶ci fal mózgowych cz³owieka doty&not;cz±ce okre¶lonych emocji. System SSSS umo¿&not;liwia nagranie owych bardzo niskich lub wyso&not;kich czêstotliwo¶ci, a tak¿e odpowiedni± ich zmianê - np. uczucie niezadowolenia zmienia na satysfakcjê, czy odwrotnie - a potem za pomoc± d¼wiêków lub wibracji „zaindukowanie" (wzbudzenie) ich w mózgu cz³owieka poprzez s³uchawki, g³o¶niki itp. Takie zmody&not;fikowane fale mo¿na zapisaæ na p³ycie, by od&not;twarzaæ je wielokrotnie. Naturalnie, owe ciche

d¼wiêki mog± byæ ukryte w zwyk³ej muzyce, gdy¿ s± nies³yszalne dla naszych uszu.
Ju¿ odczytujemy my¶li!
Inna technika to Zdalne Monitorowanie Neu&not;ronowe. Pozwala ona nie tylko odczytywaæ my¶li, ale tak¿e je przekazywaæ. W jaki sposób?
Wszystko, co przewodzi pr±d elektryczny wytwarza pole magnetyczne o charaktery&not;stycznych cechach. Ka¿dego z nas otacza pole bioelektryczne. Wytworzone jest ono przez re&not;akcje elektryczne zachodz±ce wewn±trz nasze&not;go cia³a, np. przez fale mózgowe. Zaawanso&not;wane technicznie urz±dzenia s± w stanie zloka&not;lizowaæ takie pole i odczytaæ elektryczn± dzia&not;³alno¶æ mózgu nawet z du¿ej odleg³o¶ci. Uzy&not;skane w ten sposób dane przetwarza kompu&not;ter. Informacja mo¿e byæ przes³ana do o¶rodka s³uchu w mózgu, wywo³uj±c wra¿enie „s³ysze&not;nia gtosów". Mo¿na te¿ przes³aæ obrazy do mózgu ¶pi±cej osoby, wywo³uj±c okre¶lone sny. T± metod± da siê nawet zmieniaæ nastro&not;je, sposób percepcji, a tak¿e przej±æ kontrolê nad aktywno¶ci± ruchow± danej osoby.
W Japonii mo¿na ju¿ kupiæ sprzêt do odczy&not;tu pola bioelektrycznego. W sprzeda¿y s± tele&not;wizory sterowane „si³± woli". Cz³owiek siedz±&not;cy przed ekranem nak³ada na g³owê urz±dze&not;nie z elektrodami, które mocuje siê do czaszki. Elektrody te odczytuj± elektryczn± dzia³alno¶æ mózgu, co pozwala sterowaæ telewizorem za pomoc± my¶li.
Zniewalanie mikrofalami
Syntetyczna telepatia to termin u¿ywany do okre¶lenia techniki wprowadzania do czyjego¶ umys³u stów, my¶li i pogl±dów za pomoc± pewnego rodzaju elektroma&not;gnetycznego nadajnika, podobnego do radiowej lub telewizyjnej stacji nadawczej, z tym, ¿e dzia³aj±cego w zakresie pasma mikrofalowego.
W 1961 roku Allen Frey, biolog i specjalista w zakresie in¿ynierii psychologicznej odkry³, ¿e cz³owiek mo¿e s³yszeæ mikrofale. Ludzie wystawieni na dzia³anie promieni mikrofalowych o czêstotliwo¶ci od 1310 do 2982 MHz i ¶rednim natê¿eniu od 0,4 do 2 mW/cm2 odbieraj± wra¿enia foniczne w postaci d¼wiêków przypominaj±cych brzê&not;czenie lub pukanie, które pojawia siê w okoli&not;cach ty³u g³owy. Opieraj±c siê na badaniach Freya stwierdzono, ¿e za pomoc± odpowied&not;nio modulowanych mikrofal mo¿na przekazy&not;waæ ca³e s³owa wprost do mózgu odbiorcy.
W psychotronicznej wojnie prowadzonej z zastosowaniem modulowanych mikrofal nie trzeba zabijaæ ¿o³nierzy, wystarczy obezw³ad&not;niæ ich poprzez zak³ócenie stanu równowagi lub zdolno¶ci logicznego my¶lenia. Ca³y naród
mo¿na by stopniowo podporz±dkowaæ psy&not;chicznie za pomoc± d³ugoterminowego napromieniowywania go modulowanymi mikrofala&not;mi. Kiedy ochota do obrony i zdolno¶æ oporu zostan± zniwelowane, wystarcz± ju¿ tylko poli&not;tyczne negocjacje do uzale¿nienia podbitego w ten sposób narodu.
Cywilizacja schizofreników
Jakie s± granice mo¿liwo¶ci manipulowania umys³em? Kolejnym krokiem mo¿e byæ wpro&not;wadzenie tej technologii do ³±czno¶ci sateli&not;tarnej. A co siê stanie, kiedy dojdzie do sytu&not;acji, gdy dwa kraje walcz±ce ze sob± bêd± emitowa³y na tym samym terenie sprzeczne ze sob± przekazy? Czy mieszkañców czeka wtedy schizofrenia, czy mo¿e jeszcze co¶ gorszego?
Wizja Georga Orwella, angielskiego pisarza, który w powie¶ci „Rok 1984" opisuje totalitar&not;ne spo³eczeñstwo poddane sta³emu nadzoro&not;wi, gdzie nawet najbardziej intymnych my¶li nie mo¿na ukryæ przed w³adz±, nie jest a¿ tak odleg³a. Jednostki niepodporz±dkowanie obo&not;wi±zuj±cym regu³om zostan± najpierw zidenty&not;fikowane przy zastosowaniu techniki elektro&not;nicznej. Nastêpnie sklasyfikowane i poddane wyrafinowanym komputerowym metodom stymulacji osobowo¶ci. Wszczepi siê im po¿±&not;dane wzorce zachowañ. W razie potrzeby usu&not;nie siê z ich pamiêci niepotrzebne wspomnie&not;nia, zastêpuj±c je nowym zestawem prze¿yæ.
Czy tak bêdzie wygl±da³ Nowy Porz±dek ¦wiata?
JACEK S£OMIÑSK

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1021

NEXUS - BRONIE DO ZDALNEJ MANIPULACJI MÓZGU

Chocia¿ opinia publiczna jest ¶wiadoma, ¿e umys³ mo¿na programowaæ za pomoc± pod¶wiadomych przekazów, to jednak ju¿ tylko niewielu wie o istnieniu zaawansowanych broni psychotronicznych s³u¿±cych do kontroli umys³ów.

Pocz±wszy od roku 1980 w mediach ukazuj± siê publikacje omawiaj±ce mo¿liwo¶æ zdalnego wp³ywania na ludzki mózg. Ujawnianie informacji dotycz±cych technologii kontroli umys³u podlega zasadom wynikaj±cym z zapewnienia bezpieczeñstwa pañstwa i nastêpuje na ¿yczenie lub za przyzwoleniem elit w³adzy. Podczas gdy zachodnie media skoncentrowa³y siê g³ównie na rosyjskich metodach kontroli umys³u lub badaniach w tym zakresie, ograniczaj±c siê do ogólnikowych opisów, rosyjskie media s± znacznie bardziej konkretne.

Najwyra¼niej s± dwa powody takiego podej¶cia u Rosjan. Po pierwsze, w roku 1991 dosz³o do próby wykorzystania technologii umo¿liwiaj±cej zdaln± kontrolê umys³u w czasie nieudanego zamachu na radzieckiego prezydenta Michai³a Gorbaczowa. Po drugie, Federacja Rosyjska wydaje siê dzia³aæ w kierunku zawarcia uk³adu o zakazie stosowania takiej technologii.

I tak na przyk³ad w roku 1994 rosyjski tygodnik Argumenty i Fakty opublikowa³ artyku³ opisuj±cy wyemitowanie przez telewizjê cyklu programów o broni psychotronicznej nazywanej "Czarna Skrzynka" (jak podaje artyku³, tan cykl programów bardzo szybko zdjêto z anteny). Tygodnik opisa³, jak w pierwszym odcinku pewien dziennikarz usiad³ naprzeciwko psychotronicznego generatora i zacz±³ opisywaæ swoje wra¿enia: "Nie widzê wyra¼nie. Nie mogê siê skoncentrowaæ.. co¶ d³awi mój mózg..." W kolejnym odcinku pokazano tego samego dziennikarza, który zg³osi³ siê na ochotnika do eksperymentu polegaj±cego na "kodowaniu", czyli programowaniu jego mózgu do wykonania okre¶lonej czynno¶ci po us³yszeniu jakiego¶ nietypowego zwrotu, na przyk³ad "niebieski rumianek". W opisywanym programie podano, ¿e takie programowanie mo¿e zmusiæ dziennikarza do wyskoczenia przez okno, jednak ostatecznego wyniku tego eksperymentu nie pokazano.

W przeciwieñstwie do rosyjskich mediów ich zachodnie odpowiedniki milcza³y, nie zamieszcza³y ¿adnych danych na temat opracowywania technik umo¿liwiaj±cych kontrolowanie umys³u. Co ciekawe, te informacje mo¿na z ³atwo¶ci± znale¼æ w powszechnie dostêpnych dokumentach wojskowych (w USA) lub w dokumentach Parlamentu Europejskiego. Jednak nawet w Stanach Zjednoczonych dysydenccy politycy podejmowali inicjatywy, których celem by³o wprowadzenie zakazu stosowania i opracowywania technik kontroli umys³u. 

W pa¼dzierniku 2000 roku amerykañski kongresman Denis J.Kucinich przedstawi³ w Izbie Reprezentantów projekt ustawy, która zobowi±zywa³a prezydenta Stanów Zjednoczonych do zaanga¿owania siê w negocjacje, których celem by³by zakaz rozmieszczania broni w kosmosie. Zawarta w tym projekcie ustawy definicja systemów broni brzmia³a: "jakikolwiek obiekt znany lub dot±d nie opracowany ¶rodek powoduj±cy ¶mieræ lub rany lub szkodz±cy b±d¼ niszcz±cy osobê (lub biologiczne ¿ycie w zakresie zdrowia fizycznego cia³a, zdrowia psychicznego, fizycznego lub ekonomicznego dobra osoby)... poprzez u¿ycie bazuj±cych na l±dzie, morzu lub w kosmosie systemów wykorzystuj±cych promieniowanie, zjawiska elektromagnetyczne, psychotronikê, d¼wiêki, lasery b±d¼ inne rodzaje energii ukierunkowanych na pojedynczych ludzi lub ich spo³eczno¶ci w celu prowadzenia wojny informacyjnej, zmiany nastrojów lub kontrolowania ich umys³ów.

Bronie psychotroniczne wci±¿ nale¿±, przynajmniej w pojêciu laika nie obeznanego z zakresem tajnych badañ wojskowych, do sfery fantastyki naukowej, poniewa¿ ¿aden z opublikowanych naukowych eksperymentów nie zosta³ w sposób zrozumia³y przedstawiony ¶wiatowej opinii publicznej.

To, ¿e manipulowanie ludzkim umys³em i jego zachowaniami przy pomocy subtelnych (d¼wiêkowych lub wizualnych) sygna³ów jest wykonalne, jest obecnie powszechnie wiadome i akceptowane przez ¶rodowisko naukowe.

Z tego w³a¶nie wzglêdu w wiêkszo¶ci krajów stosowanie takich technik bez zgody zainteresowanych osób jest teoretycznie zakazane. Nie muszê chyba wyja¶niaæ, ¿e takie techniki s± stosowane ukrycie bez wiedzy i zgody ludzi bêd±cych celem takich oddzia³ywañ.

Urz±dzenia wykorzystuj±ce ¶wiat³o do stymulacji mózgu wykorzystuj± inny mechanizm, w którym ¶wiat³o b³yskaj±ce z okre¶lon± czêstotliwo¶ci± mo¿e byæ wykorzystywane do manipulacji ludzk± psychik±.

Je¶li chodzi o stosowanie d¼wiêku, to w przypadkach urz±dzeñ przesy³aj±cych wi±zkê fal d¼wiêkowych, które mog± byæ s³yszalne wy³±cznie przez osoby, na które zosta³a ona ukierunkowana, by³y ju¿ doniesienia w mediach. W takim przypadku wi±zka jest formowana jako kombinacja fal d¼wiêkowych i ultrad¼wiêkowych, które powoduj±, ¿e adresat s³yszy przekaz w swojej g³owie. Tego rodzaju praktyki mog± prowadziæ do zak³óceñ równowagi umys³owej adresata, jak równie¿ przekonania go, ¿e jest psychicznie chory.

W dalszej czê¶ci artyku³u dokonamy przegl±du rozwoju technik i wiedzy dotycz±cej funkcjonowania ludzkiego umys³u oraz metod, których celem jest manipulacja ludzkim umys³em, nad którymi trwaj± obecnie prace.

ENERGIA ELEKTROMAGNETYCZNA

Jedna z g³ównych metod manipulacji wykorzystuje enegiê elektromagnetyczn±. W odtajnionej literaturze naukowej znale¼æ mo¿na omówienie zaledwie oko³o 30 eksperymentów na ten temat. W roku 1974, w czasach ZSRR, po udanych próbach przeprowadzonych w wojskowej jednostce w Nowosybirsku Rz±dowy Komitet ds. Wynalazków i Odkryæ ZSRR zarejestrowa³ urz±dzenie o nazwie Radioson. W opisie urz±dzenia podaje siê, ¿e jest ono u¿ywane do indukowania snu przy zastosowaniu fal radiowych.

W literaturze naukowej techniczne mo¿liwo¶ci indukowania snu u ludzi przy wykorzystaniu fal radiowych s± potwierdzone w ksi±¿ce autorstwa brytyjskiego naukowca, który uczestniczy³ w badaniach biologicznych efektów elektromagnetyzmu. Opublikowany w roku 1991 raport ¦wiatowej Organizacji Zdrowia (WHO) w sprawie promieniowania nie jonizuj±cego potwierdza, ¿e "wiele biologicznych efektów obserwowanych u zwierz±t wystawionych na dzia³anie pól o szczególnie niskiej czêstotliwo¶ci wydaje siê byæ zwi±zanych bezpo¶rednio albo po¶rednio z uk³adem nerwowym..."

W¶ród ujawnionych eksperymentów znajduj± siê równie¿ takie, w których pulsuj±ce mikrofale powodowa³y synchronizacjê wyizolowanych neuronów z czêstotliwo¶ci± pulsuj±cej mikrofali. Na przyk³ad neuron wysy³aj±cy impulsy z czêstotliwo¶ci± 0,8 Hz zosta³a zmuszony do wysy³ania ich z czêstotliwo¶ci± 1 Hz. Pulsuj±ce mikrofale wp³ywa³y ponadto na zmianê koncentracji neurotransmiterów w mózgu (neurotransmitery stanowi± czê¶æ mechanizmu wymuszaj±cego wysy³anie impulsów przez neurony w mózgu) oraz wzmacnianie lub os³abienie dzia³ania leków dostarczonych do mózgu.

Eksperyment, w którym g³ówne czêstotliwo¶ci mózgowe, zarejestrowane przy pomocy elektroencefalografu, zosta³y zsynchronizowane z czêstotliwo¶ci± pulsuj±cych mikrofal, mo¿e byæ wyja¶nieniem sposobu dzia³ania rosyjskiego urz±dzenia o nazwie Radioson. Mikrofale pulsuj±ce w zakresie czêstotliwo¶ci snu powoduj± synchronizacjê aktywno¶ci mózgu z czêstotliwo¶ci± odpowiadaj±c± snowi i w ten sposób wywo³uj± sen.

Mikrofale pulsuj±ce z czêstotliwo¶ci± dominuj±c± w mózgu w stanie czuwania mog± z kolei pozbawiæ cz³owieka snu. W raporcie pochodz±cym z Wojskowego Instytutu Badawczego im. Waltera Reeda w Stanach Zjednoczonych czytamy: "Impulsy mikrofalowe zdaj± siê wp³ywaæ na centralny uk³ad nerwowy i wywo³ywaæ stymulacje podobne do stymulacji elektrycznej nie zwi±zanej z ciep³em".

W wielokrotnie powtarzanym eksperymencie mikrofale pulsuj±ce z okre¶lon± czêstotliwo¶ci± powodowa³y emanacjê jonów wapnia z komórek nerwowych. Wapñ odgrywa kluczow± rolê w wysy³aniu impulsów przez neurony. Ross Adey, cz³onek pierwszego zespo³u naukowego, który opublikowa³ wyniki tego eksperymentu, wyrazi³ publiczne przekonanie, ¿e ten efekt elektromagnetycznego promieniowania bêdzie powodowa³ zak³ócenia w koncentrowaniu siê na z³o¿onych zadaniach.

Robert Becker, który ma swój udzia³ w odkryciu efektu pulsuj±cych pól na leczenie z³amanych ko¶ci, opublikowa³ fragmenty raportu programu badawczego Wojskowego Instytutu Badawczego im. Waltera Reeda. Jeden z rozdzia³ów tego raportu nosi tytu³ "Sprowokowane efekty os³abiaj±ce". Wed³ug Beckera nale¿a³oby poddaæ je sprawdzeniu.

Opublikowanie zbyt wielu poufnych informacji by³o prawdopodobnie przyczyn± utraty przez Rosa Adleya i Roberta Beckera ich stanowisk oraz subwencji na prowadzenie badañ.

W roku 1975 opublikowano wyniki eksperymentu przeprowadzonego przez sektor wojskowy Stanów Zjednoczonych, w którym pulsuj±ce mikrofale wytworzy³y w mózgu cz³owieka wra¿enie s³uchowe w postaci liczb od 1 do 10. To kolejny eksperyment, w którym mamy do czynienia z mo¿liwo¶ci± przekonania kogo¶ o chorobie umys³owej. Program Badawczy Wojskowego Instytutu Badawczego im. Waltera Reeda, gdzie przeprowadzono ten eksperyment, zaczyna siê "indukowan± stymulacj± s³uchow± przy zastosowaniu efektów s³uchowych" i ostatecznie prowadzi do "kontroli zachowania poprzez stymulacjê.

Za³ó¿my, ¿e s³owa wprowadzone do mózgu zosta³y przetworzone na czêstotliwo¶ci ultrad¼wiêkowe. Czy osoba poddana eksperymentowi u¶wiadomi sobie w takiej sytuacji te s³owa jako w³asne mysli? Czy mo¿na w ten sposób kontrolowaæ jej zachowanie?

Maj±c na wzglêdzie w³a¶nie te pytania, "Koñcowy raport w sprawie potrzeb biotechnologicznych badañ dla aeronautycznych uk³adów w roku 2000 opracowanym przez Si³y Powietrzne Stanów Zjednoczonych podaje: "Podczas gdy pocz±tkowo nale¿y po³o¿yæ nacisk na degradacjê ludzkiej zdolno¶ci do wykonywania zadañ poprzez ³adowanie termiczne oraz efekty pola elektromagnetycznego, dalsze prace nale¿y ukierunkowaæ na mo¿liwo¶æ kierowania i przes³uchiwania funkcji mentalnych przy pomocy pól przy³o¿onych z zewn±trz".

Wielu naukowców ostrzega³o, ¿e ostatnie osi±gniêcia z zakresu neurofizjologii mog± byæ wykorzystane do manipulacji ludzkim mózgiem.

6 czerwca 1992 roku rosyjska gazeta Komsomoslka Prawda opublikowa³a czê¶æ apelu podpisanego przez kierowników rosyjskich instytutów badawczych i instytucji medycznych: "Dwadzie¶cia lat temu, kiedy zaczynali¶my pracê nad terapi± przy zastosowaniu mikrofal, uzgodnili¶my, ¿e odkryæ z tej dziedziny nigdy nie wykorzystamy ze szkod± dla ludzi. Ostrze¿enie genera³a Cobeca, ¿e OMON [oddzia³y antyterrorystyczne rosyjskiej policji] posiada broñ psychotroniczn±, dowodzi, ¿e taka broñ zosta³a ju¿ opracowana. je¶li dostanie sie ona w rêce ludzi o z³ych zamiarach, mo¿e okazaæ siê bardziej niebezpieczna ni¿ broñ j±drowa, poniewa¿ jest zdolna do zduszenia wolnej woli ludzi. Zwracamy siê do prezydenta Jelcyna i organizacji demokratycznych na ¶wiecie z ¿±daniem wprowadzenia zakazu stosowania generatorów psychotronicznych w charakterze broni".

W czerwcu 1995 roku Michael Persinger, który opracowa³ w programie amerykañskiej marynarki wojennej, którego celem by³o opracowanie nie u¶miercaj±cych broni elektromagnetycznych, opublikowa³ naukowy artyku³, w którym napisa³: "... techniczna mo¿liwo¶æ bezpo¶redniego wp³ywania na wiêkszo¶æ z oko³o sze¶ciu miliardów mózgów ludzkiego gatunku z pominiêciem klasycznych ¶rodków zmys³owych poprzez przekazanie bezpo¶rednio do neuronów informacji w fizycznym o¶rodku, w którym zanurzeni s± wszyscy cz³onkowie gatunku... jest obecnie ma³o mo¿liwe".

W roku 1980 Francuski Ogólnokrajowy Komitet Bioetyki ostrzeg³, ¿e "neurologia jest coraz bardziej postrzegana jako nauka stanowi±ca zagro¿enie dla praw cz³owieka". W maju 1999 roku w Tokio odby³a siê konferencja neurologiczna sponsorowana przez ONZ. W jej koñcowym komunikacie napisano: "Obecnie mamy intelektualne, fizyczne i finansowe ¶rodki umo¿liwiaj±ce zaw³adniêcie mózgiem i opracowanie urz±dzeñ umo¿liwiaj±cych dotarcie do niego, a nawet jego kontrolê i neutralizowanie ¶wiadomo¶ci... pragnêliby¶my wyraziæ nadziejê, ¿e ta pogoñ za wiedz± bêdzie s³u¿yæ pokojowi i dobru".

W ostatnich kilku latach koncepcja zdalnej kontroli ludzkiego umys³u sta³a siê tematem miêdzynarodowych i wewn±trz rz±dowych negocjacji. W styczniu 1999 roku Parlament Europejski wystosowa³ rezolucjê, w której wzywa do uchwalenia "miêdzynarodowej konwencji globalnego zakazu opracowywania i rozmieszczania broni zdolnej do jakichkolwiek manipulacji lud¼mi".

BRONIE INFORMACYJNE

W roku 1997 ju¿ dziewiêæ krajów Wspólnoty Niepodleg³ych Pañstw zaproponowa³o przygotowanie i przyjêcie miêdzynarodowej konwencji "W sprawie zapobiegania wojnom informacyjnym i ograniczenia rozprzestrzeniania broni informacyjnych".

Inicjatywê zg³osi³ w Rosyjskiej Dumie W³adimir £opatin, który w latach 1990-195 pracowa³ w sta³ych komitetach ds.bezpieczeñstwa pocz±tkowo Rosyjskiej Federacji, a nastêpnie Rosyjskiej Dumy i Miêdzyparlamentarnego Zgromadzenia Wspólnoty Niepodleg³ych Pañstw, specjalizuj±c siê w zagadnieniach bezpieczeñstwa informacyjnego.

Koncepcja broni informacyjnych lub wojny informacyjnej nie jest znana zbyt szeroko. W roku 1999 £opatin opublikowa³ wspólnie z rosyjskim naukowcem Cygankowem ksi±¿kê Bronie psychotroniczne a bezpieczeñstwo Rosji, w której znale¼æ mo¿na wyja¶nienie tych terminów: "W raporcie w sprawie badañ prowadzonych przez Amerykañskie Towarzystwo Fizyczne w roku 1993 znajdujemy wniosek mówi±cy, ¿e systemy broni psychofizycznych.. mog± byæ zastosowane do budowy strategicznej broni nowego typu (broni informacyjnej w wojnie informacyjnej)..."

W roku 2000 £opatin przedstawi³ w Dumie projekt ustawy w sprawie "Informacyjnego i psychologicznego bezpieczeñstwa Federacji Rosyjskiej". Pogl±dy £opatina zosta³y opublikowane przez rosyjsk± gazetê Siewodnia: "Przy pomocy ¶rodków informacyjno-psychologicznego wp³ywu mo¿na nie tylko szkodziæ zdrowiu poszczególnych jednostek, ale równie¿, jak utrzymuje £opatin, blokowaæ wolê ludzi na poziomie podprogowym, pozbawiaæ zdolno¶ci do politycznego, kulturowego i spo³ecznego samookre¶lania, manipulowaæ ¶wiadomo¶ci± spo³eczn±, a nawet zniszczyæ informacyjn± i duchow± przestrzeñ Rosji".

Autorzy ksi±¿ki Bronie psychotroniczne a bezpieczeñstwo Rosji proponuj± w niej oprócz podstawowych zasad rosyjskiej koncepcji obrony przed zdaln± kontrol± ludzkiej psychiki, nie tylko uznanie istnienia takich mo¿liwo¶ci, ale i faktu, ¿e metody wojny psychotronicznej i informacyjnej s± w pe³ni realne ("i stosowane bez formalnego wypowiedzenia wojny"). Autorzy cytuj± równie¿ zapis pochodz±cy z sesji Federalnej Rady Federacji Rosyjskiej, w czasie której £opatin o¶wiadczy³, ¿e bronie psychotroniczne mog± prowadziæ do "wprowadzenia do ¶wiadomo¶ci i pod¶wiadomo¶ci cz³owieka informacji inicjuj±cej b³êdn± percepcjê rzeczywisto¶ci".

W zwi±zku z tym proponuj± uchwalenie pañstwowego prawa, jak równie¿ ustanowienie miêdzynarodowych norm prawnych, "których celem bêdzie obrona psychiki cz³owieka przed podprogowymi, destrukcyjnymi i informacyjnymi manipulacjami".

Co wiêcej, proponuj± równie¿ odtajnienie wszystkich badañ w sprawie ró¿nych technologii z tego zakresu. Ostrzegaj±, ¿e utajnienie tych badañ i utrzymywanie spo³eczeñstwa w nie¶wiadomo¶ci ich istnienia umo¿liwi³o nie s³abn±cy wy¶cig w rozwijaniu tych broni, co z kolei przyczyni³o siê do wzrostu zagro¿enia wojn± psychotroniczn±.

W roku 1999 komitet STOA (Scientifiv and Technological Options Asessment - Ocena Naukowych i Technologicznych Opcji), który stanowi czê¶æ generalnego Dyrektoratu Badañ Parlamentu Europejskiego, opublikowa³ raport w sprawie technik kontroli umys³u. Jeden z g³ównych tematów badañ dotyczy³ technologii tak zwanej "drugiej generacji" lub "niezabójczych".

W raporcie tym s± omówione "niezabójcze" bronie drugiej generacji, które s± opracowywane w wojskowych i j±drowych laboratoriach w Stanach Zjednoczonych jako czê¶æ doktryny prowadzenia "niezabójczej" wojny, przyjêtej obecnie równie¿ przez NATO. W¶ród tych urz±dzeñ znajduj± siê bronie wykorzystuj±ce... ukierunkowane wi±zki energetyczne, fale o czêstotliwo¶ciach radiowych oraz laserowe i akustyczne mechanizmy obezw³adniaj±ce ludzi, na których zostaj± nakierowane.

Raport dodaje, ¿e "najbardziej kontrowersyjne niezabójcze technologie kontroli t³umu proponowane przez Stany Zjednoczone, czêsto okre¶lane równie¿ jako Bronie Bezpo¶redniej Energii lub Bronie Czêstotliwo¶ci Radiowych, mog± podobno wp³ywaæ na ludzkie zachowania... za¶ najwiêkszy niepokój budz± systemy, które bezpo¶rednio oddzia³uj± na system nerwowy cz³owieka".

Raport stwierdza równie¿, ¿e "przypuszczalnie najbardziej kontrowersyjne osi±gniêcia z zakresu kontroli t³umów s± trzymane w tajemnicy".

26 lipca 2001 roku zatwierdzono aneks do artyku³u 6 prawa Federacji Rosyjskiej w sprawie broni. Czytamy w nim, co nastêpuje: "W obrêbie Federacji Rosyjskiej zabrania siê obrotu broniami i innymi urz±dzeniami... których zasada dzia³ania opiera siê na wykorzystaniu elektromagnetycznego, ¶wietlnego, cieplnego, infrad¼wiêkowego i ultrad¼wiêkowego promieniowania".

Od stycznia 2004 roku w amerykañskim stanie Michigan ka¿demu, kto produkuje, rozprowadza, posiada, przewozi lub stosuje szkodliwe dla cz³owieka urz±dzenia elektroniczne, grozi kara do 15 lat wiêzienia. Poniewa¿ taka sama kara jest orzekana za posiadanie biologicznej, chemicznej lub radioaktywnej broni, rodzi siê pytanie, czy to nie oznacza, ¿e rz±d Stanów Zjednoczonych posiada elektroniczne i elektromagnetyczne bronie masowego ra¿enia.

W Doktrynie Bezpieczeñstwa Informacyjnego federacji Rosyjskiej podpisanej przez prezydenta W³adimira Putina we wrze¶niu 2000 roku w¶ród zagro¿eñ bezpieczeñstwa informacyjnego Federacji Rosyjskiej wymienia siê "zagro¿enie praw konstytucyjnych i wolno¶ci ludzi i obywateli w sferze ¿ycia duchowego... indywidualnej, grupowej i spo³ecznej ¶wiadomo¶ci" oraz "nielegalne stosowanie specjalnych ¶rodków wp³ywaj±cych na indywidualn±, grupow± i spo³eczn± ¶wiadomo¶æ."

W¶ród g³ównych kierunków miêdzynarodowej wspó³pracy w sprawie zapewnienia bezpieczeñstwa informacyjnego znajduje siê punkt postuluj±cy "zakaz produkcji, rozpowszechniania i stosowania broni informacyjnych".

Wy¿ej wymienione stwierdzenie nale¿y interpretowaæ jako kontynuacjê rosyjskiego zaanga¿owania w ideê miêdzynarodowego zakazu stosowania ¶rodków zdalnego wp³ywu na aktywno¶æ ludzkiego mózgu.

Podobnie w wy¿ej przytoczonym raporcie opublikowanym przez STOA pierwotnie proponowana wersja rezolucji Parlamentu Europejskiego wzywa do "uchwalenia miêdzynarodowej konwencji ustanawiaj±cej globalny zakaz badañ i opracowywania broni, które wykorzystuj± wiedzê o chemicznych, elektrycznych i d¼wiêkowych drganiach lub innych funkcjach ludzkiego mózgu do tworzenia broni s³u¿±cych do manipulowania lud¼mi, w tym zakaz przemieszczania, zarówno teraz jak i w przysz³o¶ci tego rodzaju systemów".

U¿yty tu termin "teraz" sugeruje, ¿e takie bronie s± ju¿ rozmieszczone.

W¶ród krajów z najbardziej rozwiniêtym sektorem wojskowym znajduj± siê Stany Zjednoczone, które nie wystêpowa³y z ¿adn± miêdzynarodow± inicjatyw± zakazu stosowania technik umo¿liwiaj±cych zdaln± kontrolê ludzkiego mózgu. (Oryginalna wersja projektu ustawy Denisa J.Kucinicha zosta³a zmieniona i ostatecznie nigdy jej nie uchwalono).

Wed³ug studium opublikowanego przez STOA Stany Zjednoczone s± g³ównym promotorem stosowania tego rodzaju broni i dziêki ich staraniom techniki nie powoduj±ce ¶mierci zosta³y w³±czone do doktryny wojskowej NATO.

Mo¿e to oznaczaæ, ¿e Stanom Zjednoczonym uda³o siê zneutralizowaæ europejskie próby wprowadzenia zakazu produkcji i stosowania broni kontroluj±cych umys³, jako ¿e "w roku 1996 nie u¶miercaj±ce urz±dzenia okre¶lane przez armiê Stanów Zjednoczonych to... ukierunkowane systemy energetyczne" i "bronie wykorzystuj±ce fale o czêstotliwo¶ci radiowej", czyli bronie wp³ywaj±ce wed³ug raportu STOA na uk³ad nerwowy cz³owieka.

Chocia¿ s± jeszcze mo¿liwo¶ci prowadzenia wojny informacyjnej, która nie obejmuje kontroli umys³ów, to jednak Stany Zjednoczone nie chc± anga¿owaæ siê w negocjacje dotycz±ce zakazu stosowania wszelkich form manipulowania ludzkim umys³em. Ta niechêæ mo¿e oznaczaæ, ¿e Stany Zjednoczone zamierzaj± zastosowaæ techniki pozwalaj±ce na kontrolê umys³ów, zarówno do celów wewnêtrznych, jaki zagranicznych, jako narzêdzie wojny.

W roku 1994 Instytut Studiów Strategicznych przy Wojennym Kolegium Armii Stanów Zjednoczonych opublikowa³ raport zatytu³owany The Revolution in Military Affairs and Conflict Short of War (Rewolucja w wojskowo¶ci i konflikt bez wojny). Poniewa¿ dotyczy on bezpieczeñstwa pañstwa, nie podano, jaka technika umo¿liwia tê rewolucjê.

Autorzy od samego pocz±tku zdaj± sobie sprawê, ¿e zastosowanie tej techniki mo¿e byæ sprzeczne z podstawowymi moralnymi i politycznymi warto¶ciami amerykañskiego spo³eczeñstwa i w zwi±zku z tym rewolucja w sposobach prowadzenia wojny wymaga najpierw rewolucji moralnej i politycznej.

Poniewa¿ jest im trudno wyobraziæ sobie, ¿e amerykañskie spo³eczeñstwo zaakceptuje moralna i polityczn± rewolucjê, która pozbawi obywateli prywatno¶ci, przygotowuj± scenariusz, który doprowadzi do takiej rewolucji w¶ród amerykañskich przywódców.

Bior±c pod uwagê szereg pytañ zwi±zanych z zamachami, do jakich dosz³o 11 wrze¶nia 2001 roku w Stanach Zjednoczonych, na które brak odpowiedzi, a które by³y szeroko omawiane przez alternatywn± prasê, jest mo¿liwe, ¿e te wydarzenia s± czê¶ci± szeroko zakrojonego przedsiêwziêcia realizowanego przez czynniki kryj±ce siê w rz±dzie Stanów Zjednoczonych. Ataki te mog³y byæ elementem powy¿szego scenariusza maj±cym usprawiedliwiæ zamach na prywatno¶æ obywateli Stanów Zjednoczonych i suwerenno¶æ innych narodów.

Poniewa¿ prawo do prywatno¶ci Amerykanów zosta³o ograniczone, a suwerenno¶æ Iraku pogwa³cona, nie ma powodu, aby s±dziæ, ¿e ten scenariusz nie bêdzie kontynuowany w nadchodz±cych latach.

Po pierwsze, stru¿ka informacji o ¶rodkach umo¿liwiaj±cych kontrolowanie umys³ów s±cz±ca siê w zachodnich mediach zosta³a znacznie ograniczona po zamachach z 11 wrze¶nia. Po drugie, s± dane wskazuj±ce na to, ¿e ¶rodki umo¿liwiaj±ce kontrolê umys³ów s± ju¿ stosowane.

Amerykañski tygodnik wojskowy Defense News z 17-23 grudnia 2001 roku zamie¶ci³ artyku³, w którym Bem-Israel, szef dzia³u badañ i rozwoju w izraelskim ministerstwie obrony, szczerze wyzna³ , ¿e w czasie sprawowania przezeñ funkcji dyrektora zbadano ró¿ne naukowe i fenomenologiczne pola - w tym te, które umo¿liwiaj± kontrolê umys³ów - w ramach prób ograniczenia i powstrzymania dzia³alno¶ci terrorystów".

Chocia¿ o¶wiadczy³, ¿e stosowano "metody kontroli umys³ów, z których wiele zosta³o opracowanych przez sektor wojskowy i agencje bezpieczeñstwa Zwi±zku Radzieckiego", jest bardziej prawdopodobne, ¿e powiedzia³ to w celu odci±gniêcia uwagi od amerykañskich technologii umo¿liwiaj±cych kontrolê umys³ów i ¿e to w³a¶nie je zastosowano.

Cheryl Welsch, przewodnicz±ca amerykañskiej organizacji Mind Justice (Sprawiedliwo¶æ dla Umys³u), która zajmuje siê obron± ludzi skar¿±cych siê na manipulacje ich uk³adem nerwowym przy zastosowaniu metod technicznych, oznajmi³a, ¿e otrzyma³a ponad 2000 listów opisuj±cych takie eksperymenty, których autorzy prosz± j± o pomoc. Takie skargi zg³oszono nie tylko w Stanach Zjednoczonych, ale równie¿ w Japonii, Holandii, Australii, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Niemczech i Francji. Liczba skarg waha siê od 10 do 50. W pozosta³ych krajach ich liczba jest mniejsza. Na trzech anglojêzycznych listach internetowych po¶wiêconych kontroli umys³ów liczba Amerykanów utrzymuj±cych, ¿e s± ofiarami eksperymentów w zakresie kontroli umys³ów, wzros³a od czerwca do koñca 2004 roku do 104.

W roku 2003 rosyjski tygodnik Argumenty i Fakty poda³: "Nie ma najmniejszych w±tpliwo¶ci, ¿e istniej± techniki fizycznego i psychicznego nacisku na ludzi... ale nie ma szans na to, aby uzyskaæ dane z pierwszej rêki dotycz±ce tego tematu", poniewa¿ s± to informacje nale¿±ce do kategorii "¶ci¶le tajnych".

Wyra¼nym powodem utrzymywania polityki tajemnicy w odniesieniu do technik umo¿liwiaj±cych zdaln± kontrolê ludzkiego umys³u jest to, ¿e rz±dy krajów posiadaj±cych takie techniki mog± stosowaæ je bez konieczno¶ci pytania o zgodê na to opinii publicznej.

Nie ma chyba potrzeby podkre¶lania, ¿e ka¿da z pe³nych demokracji wspó³czesnego ¶wiata mo¿e ulec zak³óceniu w wyniku prowadzenia tajnych operacji. nie da siê wykluczyæ, ¿e w przysz³o¶ci ca³e grupy ludzi poddanych technikom kontroli umys³ów mog± ¿yæ w "fa³szywej demokracji", w której ich w³asny rz±d lub zagraniczne mocarstwo bêdzie kszta³towaæ w szerokim zakresie ich polityczne pogl±dy przy pomocy ¶rodków s³u¿±cych oddzia³ywaniu na umys³ cz³owieka.

Demokracja bêdzie ulegaæ deprawowaniu tak d³ugo, jak d³ugo zakaz proponowany przez Parlament Europejski i Rosjê nie zostanie wynegocjowany i wprowadzony do prawodawstwa poszczególnych krajów w sposób umo¿liwiaj±cy weryfikacjê jego przestrzegania. Wymaga to jednak udzia³u elit w³adzy Stanów Zjednoczonych, co jest ma³o prawdopodobne w sytuacji, gdy prawodawstwo tego kraju w sprawie bezpieczeñstwa pañstwa d±¿y coraz bardziej w kierunku zasad niedemokratycznych i jest stosowane nawet przeciwko nieoficjalnym dochodzeniom prowadzonym w sprawie zamachów z 11 wrze¶nia.

Niestety, dopóki Stany Zjednoczone nie podpisz± siê pod miêdzynarodowym zakazem zdalnej manipulacji umys³em cz³owieka, inne kraje, takie jak Federacja Rosyjska, bêd± czu³y siê zmuszone do kontynuowania swojego udzia³u w wy¶cigu zbrojeñ w zakresie ¶rodków umo¿liwiaj±cych kontrolê umys³ów oraz utrzymywania swoich osi±gniêæ w tym zakresie w ¶cis³ej tajemnicy.

Mojmir Babacek

http://thetruthse.webpark.pl/prawda.html

http://www.zwiastun2009.republika.pl/zdalna_manipulacja.htm

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 29, 2012, 23:02:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 30, 2012, 10:47:17 »

Bardzo ciekawe artykuly, duzo tekstu, wiec czasochlonne. Podsumowujac - od dawna przeprowadzane sa eksperymenty na ludziach, wlasciwie wszyscy jestesmy krolikami doswiadczalnymi. Planeta (baza) nasza to poligon doswiadczalny. Przede wszystkim chodzi o wladze, wladze nad masami. Stad te ataki falami EM.
Gdyby jedynym celem bylo tylko i wylacznie unicestwienie i produkcja bezmozgowych poslusznych robotow, szybko wykonczylby sie material. Nastapilaby regresja, o tym tez wiedza cwaniaki, bo to sa w istocie ofiary tych eksperymantow uprzednich.

Tytul watku wzbudzil we mnie w pierwszym rzedzie potrzeba "Jak zabezpieczyc sie przed atakami energetycznymi?"

Dazyc do jak najdoskonalszej symetrii, balansu, rownowagi. Zawsze trzeba byc o pare krokow do przodu, jest to mozliwe, poprostu krzyzowac przesyl, blokujac i zmieniajac kurs przeplywu informacji, a moze nawet unicestfiajac zrodlo (przeprogramowanie NLP).

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: