Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 19:16:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ATAKI ENERGETYCZNE....  (Przeczytany 61391 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Wrzesień 27, 2012, 11:25:11 »

Co to sÂą ataki energetyczne? Jak je odró¿niaĂŚ od normalnych dolegliwoÂści i jak siĂŞ przed nimi broniĂŚ?  kiedy siĂŞ nasilajÂą i jak sÂą odczuwane ich skutki?

UwaÂżam iÂż ten temat jest bardzo na czasie , zapewne kaÂżdy z was przeszedÂł lub przechodzi dziwne i dyskomfortowe zjawiska w swoim ciele. Nie wszystkie sÂą atakami, warto o nich podyskutowaĂŚ wymieniĂŚ siĂŞ wiedzÂą , ona wzbogaci nas i zapewni wiĂŞkszÂą ochronĂŞ siebie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2012, 11:54:08 »

Atakow energetycznych nie da sie od innych dolegliwosci odroznic. Bo dolegliwosci z reguly odczuwane sa sygnalem bolu. A to tez przechodzi przez siec neuronowa.
Ataki obcych poprzez pole energetyczne (czyli swiadome szkodzenie, lub podjadanie) wyczuwane jest zawsze w poblizu urzadzen elektrycznych, bo w istocie to my zasilamy siec a nie siec dostarcza nam pradu, ale to temat tabu.

Takie ataki moga rowniez tworzyc egrogery, oraz wrodzy nam ludzie z otoczenia. Polega to przewaznie na wytracaniu z rownowagi, obciazaniu sumienia, zanizaniu wibracji. Dlatego tak wazna jest silna wola. Atakujacy moze byc realny lub ukryty.
Ciezkim atakiem jest atak mentalny wmawianie nam winy np. za grzech pierworodny.

Atakowany z reguly oslabia system immunologiczny zaczyna chorowac, czym utwierdza sie w przekonaniu o swej niedoskonalosci.

east
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2012, 14:19:20 »

Czy atakiem energetycznym mo¿e byÌ te¿ nadopiekuùczoœÌ, albo tzw "zag³askiwanie z mi³oœci" ?

SÂą ludzie, ktĂłrzy podpinajÂą siĂŞ pod czÂłowieka mentalnie niczym pijawki ,chociaÂż pozornie niczego im zarzuciĂŚ nie moÂżna. WrĂŞcz przeciwnie, sÂą czuli, oddani, usÂłuÂżni ... aÂż za bardzo. Przy lada okazji przylepiajÂą siĂŞ do ramienia, ÂłapiÂą za dÂłoĂą, wtulajÂą siĂŞ niczym bezbronne kociaki..
SÂą tak wygÂłodniali miÂłoÂści, Âże ssiÂą bez opamiĂŞtania i bez umiaru przy czym formalnie niczego nie da siĂŞ zarzuciĂŚ.
TreÂści sÂą na pozĂłr w porzÂądku, ale zgrzyta wÂłaÂśnie wtedy, kiedy taka "pijawka" nader chĂŞtnie wychwala CiĂŞ , albo czĂŞsto podkreÂśla Twoja waÂżnÂą rolĂŞ w Âżyciu. Wydaje siĂŞ, Âże caÂła sÂłuÂży Twojej wygodzie . Tu powinno zapaliĂŚ siĂŞ ÂświatÂło ostrzegawcze, gdyÂż w ten sposĂłb nastĂŞpuje podpinanie siĂŞ pod Istnienie.

Bardzo podobnie postêpuje komar wstrzykujac œrodek znieczulaj¹cy a potem siê pod³¹cza i ssie Chichot
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 27, 2012, 14:31:43 »

b]east[/b] cyt
Czy atakiem energetycznym mo¿e byÌ te¿ nadopiekuùczoœÌ, albo tzw "zag³askiwanie z mi³oœci" ?

Oczywiscie, ze tak. To bardzo typowe. Sam akt milosci (w kazdej postaci) jest atakiem energetycznym (emos).
Tak samo jak nagle niedomaganie, choroba, starosc, zniedolezenie, kalectwo - to straszne, ale tak jest.

Chyba kazdy zauwazyl jak sie czuje po nawet krotkim czasie przebywania z takimi osobnikami.
Nie musza dotykac, chodzi o uwage, zwrocenie uwagi na siebie, jak w necie zreszta.
Wiekszosc informacji to klamstwa i bzdury tworzone na biurku uzytkownika. Nigdy nieweryfikowane, ludziska podawani z nazwisk, o ktorych nikt nigdy nie slyszal. Sceny krecone w studio (jak te o Ksiezycu). A po co to wszystko?
Dla pozywienia energetycznego.
Ole!
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 27, 2012, 16:58:00 »

Dodam do tego co piszecie szacowni, ¿e najskuteczniejszym i jednoczeœnie najprostszym atakiem energetycznym jest umiejêtnoœÌ skupiania na sobie uwagi.
Zawsze takie skupienie ma podtekst emocjonalny.
Cierpliwy jestem wiĂŞc cierpliwie przypomnĂŞ.
Tam jesteÂś gdzie twoja myÂśl
NajlepszÂą wiĂŞc i najprostszÂą obronÂą jest nie skupiaĂŚ siĂŞ na kimÂś emocjonalnie UÂśmiech
ChoĂŚ oczywiÂście dla intelektu najprostsze rozwiÂązania sÂą najtrudniejsze DuÂży uÂśmiech
to  pa DuÂży uÂśmiech
Szmer
Gość
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 28, 2012, 13:00:55 »

Ataki energetyczne skojarzyÂły mi siĂŞ z czymÂś innym... kiedyÂś czytaÂłem o pewnych uÂżytkownikach techniki DEIR, ktĂłrzy byÂły w stanie dokonywaĂŚ takich atakĂłw... bezpoÂśrednio. PolegaÂło to np. na wysÂłanie odpowiednio silnej energii w serce ofiary, co powodowaÂło np. natychmiastowy zawaÂł.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 28, 2012, 14:32:48 »

Ataki energetyczne skojarzyÂły mi siĂŞ z czymÂś innym... kiedyÂś czytaÂłem o pewnych uÂżytkownikach techniki DEIR, ktĂłrzy byÂły w stanie dokonywaĂŚ takich atakĂłw... bezpoÂśrednio. PolegaÂło to np. na wysÂłanie odpowiednio silnej energii w serce ofiary, co powodowaÂło np. natychmiastowy zawaÂł.

Tak to prawda Deir i nie tylko Deir opracowaÂł doskonale metody zabijania na odlegÂłoœÌ dziĂŞki przesyÂłkom silnych bardzo wiÂązek energii. MajÂą one wiele nazw i wywodzÂą siĂŞ z bardzo starych metod przekazanych Hunie w celach leczniczych ,a  uÂżywanych w celu powodowania Âśmierci lub choroby.

PiszĂŞ o tym poniewaÂż na mnie wykonano taki wyrok juÂż kilkanaÂście w ciÂągu kilku lat, laik ,a raczej osoba o przeciĂŞtnym poziomie wÂłasnej wibracji nie jest siĂŞ w stanie obroniĂŚ przed takimi atakami. Dokonywane sÂą w bardzo wybranym ( przez znawcĂłw) czasie na ciaÂłach subtelnych i to w bardzo starannie wybranych godzinach w ktĂłrych rytm dobowy czy inny wskazuje na najniÂższÂą moc atakowanego organu.

WÂłaÂściwie gdy znawcy techniki kumulujÂą energiĂŞ kilku czy nawet kilkuste osĂłb obrona jest maÂło prawdopodobna, objawy ataku serca sÂą Âśmiertelne.

JedynÂą obronÂą jest osobisty poziom energii wyÂższy od mocy przesyÂłki.Czy jest to moÂżliwe? Tak jest , warunkiem jest czysta osobista wibracja, oraz czystoœÌ etycznego Âżycia, bowiem to wspĂłlnie tworzy moc energetycznÂą zapory odbijajÂącej , lub przejmujÂącej przesyÂłkĂŞ. Takie  strzaÂły energetyczne nie sÂą w stanie przebiĂŚ tarczy wysokiej czĂŞstotliwoÂści miÂłoÂści bezwarunkowej. Jej nikt nam nie daje w prezencie , my tworzymy jÂą sami przez jakoœÌ naszego Âżycia.

Tak to dziaÂła w realu, chciaÂłam o tym napisaĂŚ by zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na najwaÂżniejsze dla nas aspekty, moc osiÂąga siĂŞ samemu , ale dziaÂłanie jej ukierunkowujemy zaleÂżnie od intencji naszych. MoÂżna posiadajÂąc ogromnÂą moc  tworzyĂŚ niÂą , a moÂżna teÂż zabijaĂŚ i niszczyĂŚ, wolna wola daÂła nam te prawa.

Jednak moc destrukcji ma mniejsze moÂżliwoÂści niÂż moc miÂłoÂści nie jest w stanie siĂŞgn¹Ì niczego  tam gdzie miÂłoœÌ swojÂą doskonaÂłoÂściÂą wyznaczyÂła granice swojego istnienia.

Kiara MrugniĂŞcie UÂśmiech 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2012, 15:48:39 wysłane przez Kiara » Zapisane
Wilk
Gość
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 29, 2012, 08:44:20 »

A jak wyglÂąda taki atak DEIR?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 29, 2012, 09:58:14 »

A jak wyglÂąda taki atak DEIR?

Zacznij moÂże od tego ;http://www.biblioteka-df.ovh.org/arty/rai2.pdf

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=5037.50

szukaj informacji na temat drogi fali energetycznej dziaÂłajÂącej na ludzkie organy, nie sÂądzĂŞ Âżeby to byÂło bardzo jawne, ale prĂłbuj.

http://www.mindweapon.org/

W³ó¿ do t³umaczenia jak nie znasz rosyjskiego , informacje sa szokuj¹ce ale prawdziwe.

http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&u=http://www.mindweapon.org/&ei=pyn2TaD0LNSzhAfU44DZBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.mindweapon.org/%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dim9%26sa%3DG%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26biw%3D1280%26bih%3D612%26prmd%3Divns

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 10:05:08 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 29, 2012, 13:00:22 »

Cytat: Kiara
Tak to prawda Deir i nie tylko Deir opracowa³ doskonale metody zabijania na odleg³oœÌ ...

>Kiaro<, te Twoje ostateczne przedstawianie sprawy moÂże Ci kiedyÂś odbiĂŚ siĂŞ czkawkÂą.
Mam wraÂżenie, Âże nie masz pojĂŞcia o czym piszesz.
Odpowiedz mi, czy choÌ raz pokusi³aœ siê o przeczytanie, nie przeÌwiczenie, a tylko przeczytanie choÌ jednej ksi¹¿ki Wereszczagina pt. "DEIR"?

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 29, 2012, 13:38:00 »

Wybacz Darek ale bardzo naiwnie podchodzisz do wszystkiego co przeczytasz, ja wiem co to jest DEIR nie tylko z ksi¹¿ek ale rownieÂż z wielu atakĂłw energetycznych na mnie  z uÂżyciem tej techniki i jej bliskich.

DoÂświadczyÂłam i posiadam wiedzĂŞ, a nie teoretyczne informacje z powodu czytania czy powiedzmy "zabawy" niÂą na niskich poziomach wtajemniczeĂą.
Mam jedna bardzo dobrÂą zasadĂŞ nie wchodzĂŞ do kaÂżdego pomieszczenia  tylko z tego powodu iÂż otwierajÂą siĂŞ przede-mnÂą jego drzwi. Najpierw sprawdzam odczuwaniem ( a jest to niezawodny sposĂłb co tam jest), piĂŞkne opakowania i potoki s³ów budzÂących zainteresowanie mnie nie zwabiÂą.
Tak mam ksi¹¿ki Deir, dwie chyba, lub trzy i czyta³am je, zatem nie s¹ dla mnie sekretem energetyczne zawi³oœci i mnóstwo przykrywek , które w rzeczy samej maj¹ zawsze jeden i ten sam cel. A jest nim naprawdê zawsze to samo. Zwabienie zainteresowanych , po³¹czenie w grupê z której energii korzysta system , nieœwiadomie dla pod³¹czonych. w zamian za to masz jakieœ dzia³anie energetyczne na bardzo niskim poziomie skutku, jest to zabawa ludŸmi którym dano do reki substytuty energetycznych mo¿liwoœci.
oczywiœcie i¿ nie napiszê wszystkiego , bo nie jest to w³aœciwy moment, uzbroiÌ siê musisz w cierpliwoœÌ i poczekaÌ te nieca³e trzy miesi¹ce. zapewniam Ciê ¿e ods³oniê karty nie tylko na temat DEIR.
Zrozumiesz Ty i nie tylko Ty jaka to byÂła okropna manipulacja i jaka rolĂŞ odgrywali w niej nieÂświadomi niczego ludzie.

WyobraÂź sobie iÂż nie ponosi mnie fantazja gdy piszĂŞ o kilkunastu wykonanych na mnie energetycznych wyrokach Âśmierci, sÂą to bardzo powaÂżne sprawy i bardzo niebezpieczne nie tylko w ujawnianiu, bowiem sÂą ostrzeÂżeniem wzmacniajÂącym uwagĂŞ i kierujÂącym w stronĂŞ zrozumienia pewnych technik energetycznych stosowanych przez sÂłuÂżby specjalne, wojsko i inne organy wÂładcze na ziemi.
PrzesyÂłka energetyczna zawsze ma nadawcĂŞ i nie przed wszystkimi moÂże siĂŞ on ukryĂŚ, pozornie moÂżna takÂą nic energetycznÂą zagmatwaĂŚ . ale to na krotko dziaÂła i jest widoczna szybciej niÂż myÂślÂą nadawcy.
Ataki zawsze s¹ na cia³a subtelne bowiem one s¹ formami cia³a fizycznego nie odwrotnie, zniszczenie organu energetycznego mo¿e SpowodowaÌ natychmiastow¹ œmierÌ cz³owieka. jest szybkie , skuteczne i niewykrywalne przez organy prawne, no có¿ ktoœ mia³ atak czegoœ i umar³..... biedactwo, zdarza siê.

Zatem wiem dokÂładnie o czym piszĂŞ i wyobraÂź sobie iÂż nie bojĂŞ siĂŞ nazywaĂŚ po imieniu poruszanych tematĂłw.
MyÂślisz iÂż energia jest uÂżywana wy³¹cznie do czynienia dobra? Nie bÂądÂź naiwny nie w tym wymiarze dobro Ludzi stanowi argument jej uÂżywania. owszem dobro grup , ktĂłre chcÂą korzystaĂŚ z energii mas , to tak i podstĂŞpnie wykorzystuj  dajÂąc im substytuty wiedzy w ktĂłrej zawarte sÂą "haczyki " na ktĂłre bardzo Âłatwo ÂłowiÂą siĂŞ ci wszyscy , ktĂłrzy chcÂą chcÂą.... chcÂą... i ciÂągle chcÂą.... a za chciejstwo trzeba zapÂłaciĂŚ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 13:42:53 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 29, 2012, 14:35:37 »

Pozwolê sobie stwierdziÌ co do tych ,,ataków energetycznych", ze rzeczywiœcie takie fakty s¹ znane moim skromnym zdaniem ka¿demu, kto choÌ troszkê ,,lizn¹³" wiedzy o dzia³aniu na energiach.
Dodam te¿, ¿e o ile jeszcze kilkanaœcie lat temu kilka by³o to mo¿liwe bez wiêkszych konsekwencji dla agresora (jak ju¿ wczeœniej mówi³em umkn¹³ moje uwadze przeskok, linia...) znaczy szybsze starzenie cia³a fizycznego, ale teraz takie dzia³anie hm....pozwolê sobie troszkê zgodziÌ siê z szacownym Dariuszem
Dodam teÂż, Âże teraz jedyny atak energetyczny jaki jest moÂżliwy to odpiĂŞcie ,,pasoÂżyta" od siebie lub od kogoÂś, tzn sÂą jednostki, ktĂłre jak wczeÂśniej wspomniaÂłem korzystajÂą ze skupiania na sobie uwagi i co za tym idzie energii np piĂŞkna kobieta, przystojny facio, szef partii, ktoÂś kto ma ,,fanĂłw"...producent piwa UÂśmiech
Dodam teÂż, Âże hm szacowna Kiara mĂłwi o zneutralizowaniu ataku za pomocÂą energii miÂłoÂści, teÂż mogĂŞ potwierdziĂŚ, gdyÂż moÂże to byĂŚ jedna z technik obronnych, choĂŚ swojÂą drogÂą kilka atakĂłw?
W doradztwo staram siĂŞ nie bawiĂŚ, ale hm kilka atakĂłw - a wyciÂąganie wnioskĂłw tzn raczej nie atakuje siĂŞ nikogo kto atak neutralizuje za pomocÂą energii serca?
Dlaczego dlatego, Âże to bardzo Âźle siĂŞ koĂączy dla agresora wiĂŞc troszkĂŞ dziwne Âże ktoÂś sprĂłbowaÂł kilka razy, no ale przecieÂż nie ma takiego co wie wszystko DuÂży uÂśmiech
Jednak jeÂżeli chodzi o DIER to zgadzam siĂŞ z szacownym Dariuszem, Âże wykorzystanie tej techniki do ataku raczej moÂżliwe nie jest choĂŚ uparty nie jestem wiĂŞc siĂŞ nie upieram
Dodam tylko, Âże to lek umoÂżliwia atak wiĂŞc jak nie ma lĂŞku nie ma ataku.
Jeszcze teÂż musi byĂŚ powĂłd ataku bo kosztuje on bardzo wiele energii wiĂŞc ... ÂżyjÂą jeszcze ci co CiĂŞ zaatakowali szacowna zaatakowali kilka razy?
Pytam z ciekawoÂści no bo kilka razy..
to pa
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 14:36:59 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 29, 2012, 15:10:14 »

Lubisz >Kiara'o< wrzucaĂŚ wszystko do jednego wora, jak widzĂŞ.  Smutny
Nie bez kozery pytam CiĂŞ, czy raczyÂłaÂś przeczytaĂŚ choĂŚ jeden tom wskazanej ksi¹¿ki. MoÂże i jestem naiwny, ale teÂż umiem wyciÂągaĂŚ wnioski, przynajmniej dla mnie sÂłuszne.  MrugniĂŞcie
DEIR nie zostaÂł stworzony po to by atakowaĂŚ, a jako obrona, ochrona przed takimi atakami.
Oczywistym jest, ¿e w ka¿dym przypadku w grê wchodz¹ energie, a te trudno rozró¿niÌ i pozwolê sobie wyraziÌ sw¹ w¹tpliwoœÌ w posiadanie przez Ciebie takiej umiejêtnoœci wiêc logicznym jest, ¿e wszystko kategoryzujesz w jednym dziale, któremu nie wiedzieÌ czemu nada³aœ tytu³ "DEIR". Tym samym oszukujesz, no mo¿e za du¿o powiedziane, ale wprowadzasz w b³¹d ludzi.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 29, 2012, 15:15:00 »

Wszystko jest kwesti¹ wiedzy lub jej brakiem, nie opiszê zdarzeù w szczegó³ach bo odkryj¹ zbytnio moj¹ wiedzê w tej dziedzinie ,a w obecnych okolicznoœciach nie jest to dobre dla mnie.
Dodam tylko iÂż to co byÂło kilkanaÂście lat temu ogĂłlnie stosowane w psychotronice to zabawa w perfekcji obecnych moÂżliwoÂści i mocy ich stosowania.
Wierz w co chcesz , ja siĂŞ opieram na wiedzy,a nie wierze, podam tylko trzy przykÂłady.
Pierwszy raz byÂł kilka lat temu , byÂł niemoÂżliwie silny, a moÂżne i ja byÂłam sÂłabsza albo uÂżywana technika tej osoby inna niÂż te stosowane ostatnio.
JakoÂś na wiosnĂŞ opisywaÂłam o trzech rodzajach radzenia sobie z takimi atakami.
1. nie masz mocy obrony giniesz.

2. odbijasz od siebie zwrot idzie do nadawcy wzmocniony o si³ê odbicia i on ginie. tak te¿ siê sta³o z ta osob¹ , która by³a mistrzem by³a doskonale obeznana w tej dziedzinie i sta³o za nim oko³o miliona uczniów. Wiedzia³ i¿ zap³aci za to ¿yciem , nic nie pomogli wyznawcy i niby pomocne techniki zabezpieczaj¹ce. To nie by³a zabawa , prawo przyczyny i skutku dzia³a zawsze, chyba ¿e co sprytniejsi zlecaj¹ te "zabawy" swoim tarcz¹. Ta osoba nie ¿yje.

3. tu zadzia³a³a grupa doskonale znaj¹ca temat i stosuj¹ca technikê z dla nich pozytywnym rezultatem nie jeden raz. uderzenie by³o bardzo silne , ale moje mo¿liwoœci tez juz du¿o wiêksze, przejê³am energiê i wzmocni³am siê ni¹. Mogli te¿ zap³aciÌ ¿yciem , lub zdrowiem, ale mia³am mo¿liwoœÌ neutralizacji skutku zwrotnego, u¿y³am jej.

Obecne strzaÂły sÂą silne i bardzo precyzyjne wiem skÂąd sÂą wysyÂłane nie zajmujĂŞ siĂŞ juÂż nimi prawo przyczyny i skutku zrobi swoje. Czy ludzie ci bĂŞdÂą Âżyli? To nie moja sprawa, ale wiem iÂż przekroczenie pewnych energetycznych progĂłw jest Âśmiertelne , nie ja o tym decydujĂŞ.

Wez teÂż pod uwagĂŞ iÂż energia , to energia nie koniecznie trzeba uÂżywaĂŚ wÂłasnej do takich strza³ów , zgromadzenie jej przejĂŞtej od ludzi i uÂżycie przesyÂłki falÂą  dla ludzi wiedzÂących jak to zrobiĂŚ nie jest problemem. SieĂŚ przesyÂłowa nie wyglÂąda tak jak okablowanie energetyczne naziemne. DuÂży uÂśmiech

Energia miÂłoÂści stanowi tarczĂŞ nie do przebycia dla niÂższej wibracji , a poza tym chcÂąc kogoÂś zabiĂŚ trzeba siĂŞ dostaĂŚ do jego matrycy energetycznej, a to nie jest dostĂŞpne dla kaÂżdego manipulanta.

ChciaÂłam tylko poruszyĂŚ temat zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na to co dzieje siĂŞ w ÂświĂŞcie niewidocznym dla fizycznego wzroku, a przynoszÂącego fizyczne skutki.
Polecam na poczÂątek obejrzenie rosyjskiego filmu ;http://www.filmweb.pl/Straz.Nocna/trivia

To jest tylko zaznaczenie tego co dzieje siê i jak mo¿na energetycznie wp³ywaÌ na ró¿ne zdarzenia, oczywiœcie w filmie jest fabu³a ubarwiaj¹ca go.
ÂŻycie jest bardziej bezwzglĂŞdne stosuje bardziej perfidne metody.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Ani nie masz dowodĂłw po co naprawdĂŞ stworzono DEIR, ani jak obecnie jest wykorzystywany.Nie myÂśl iÂż w ksiÂązkach poznasz sekrety Deiru , one sÂą do ÂściÂągania energii zarĂłwno w postaci pieniĂŞdzy jak i wchodzÂących w techniki ludzi.

UÂżywanie bezprzewodowo energii jest faktem, tworzenie "ludzkich bankĂłw energetycznych" dla roÂżnych systemĂłw rownieÂż. kto jak i do czego uÂżyje tÂą energiĂŞ to inna sprawa. NajwaÂżniejsze by jÂą posiadaĂŚ, Âżeby to mieĂŚ potrzebne sÂą tylko dwa czynniki.

1. ktoÂś kto ja przetworzy , a sÂą nimi ludzie.

2. zamkn¹Ì ich ÂświadomoœÌ w obrĂŞbie zainteresowania i po³¹czenia w grupĂŞ tematem , ktĂłry utrzyma ich ÂświadomoœÌ  i podstĂŞpnie pod³¹czy do systemu wykorzystywania ich energii.

Jest jeszcze jedno zagadnienie waÂżne bardzo , okreÂślony potencjaÂł tej energii niezbĂŞdny do uÂżycia  przez wÂłaÂściciela "banku Âżywej ludzkiej energii". To teÂż nie jest aÂż tak trudne, wystarczy skupiĂŚ uwagĂŞ ludzi na okreÂślonych tematach, typu zagroÂżenie wojnÂą , i innymi rzeczami.  WĂłwczas tworzy siĂŞ pola strachu , ktĂłrych oni nie przekraczajÂą , wÂłaÂśnie ze strachu  o swĂłj i rodziny byt i chodzÂą w kieracie tematycznym ciÂągle bojÂąc siĂŞ czegoÂś i tworzÂą oczekiwanÂą wibracjĂŞ energetycznÂą.
WyjœÌ poza ten schemat i zobaczyÌ œwiat inaczej nie jest ³atwe, ale mo¿liwe.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 20:00:31 wysłane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 29, 2012, 18:38:06 »

proszĂŞ nie scalaĂŚ.

Taki dodatek dla zaspokojenia ciekawoÂści niektĂłrych osĂłb co dzieje siĂŞ naprawdĂŞ poza naszym fizycznym wzrokiem..

[WIEC] agenci specjalnego oddziaÂłu "walki psychotronicznej

JerzyS jmsrz w ceti.com.pl
Sob, 3 Lis 2007, 22:52:00 CET

Poprzednia wiadomoœÌ: [WIEC] ByÂł najwiĂŞkszy. MiaÂł najwiĂŞkszÂą moc. ByÂł Polakiem!
    NastĂŞpna wiadomoœÌ: [WIEC] Naiwnoscia jest wymaganie przez okupanta
    WiadomoÂści posortowane wedÂług: [ daty ] [ wÂątku ] [ tytuÂłu ] [ autora ]

Saddam Husajn zostaÂł zlokalizowany przy pomocy teleobserwatorĂłw! - tak
twierdzi sÂłynny Uri Geller.

Czym jest teleobserwacja? To jedna z najwiĂŞkszych zagadek zwiÂązanych z
moÂżliwoÂściami czÂłowieka, ktĂłrÂą od lat zajmuje siĂŞ armia StanĂłw
Zjednoczonych.

Teleobserwacja polega na tym, Âże w stanie g³êbokiego odprĂŞÂżenia wysyÂła siĂŞ
"umysÂł" w dowolne miejsce niczym szpiega.
 WidaĂŚ obrazy, sÂłychaĂŚ rozmowy.
 To jest moc, ktĂłra jest w uÂśpieniu w kaÂżdym z nas.
Teleobserwacja zostaÂła objĂŞta specjalnym programem badawczym przez armiĂŞ
USA, ktĂłra korzystaÂła z usÂług teleobserwatorĂłw podczas zimnej wojny.

DotarÂła do nas ciekawa relacja od osoby, ktĂłra zajmowaÂła siĂŞ teleobserwacjÂą
w Polsce.
 Jest to czÂłowiek obdarzony niesÂłychanym talentem do opuszczania ciaÂła
fizycznego (nigdy nie zezwoli³ na publikowanie materia³ów o jego osobie).

KiedyÂś postanowiÂł w ciele astralnym odwiedziĂŚ BiaÂły Dom. Kiedy zbliÂżyÂł siĂŞ
do pokoju prezydenta (wtedy prezydentem byÂł Ronald Reagan) dostrzegÂł jasne
postaci, które zast¹pi³y mu drogê. Telepatycznie otrzyma³ wiadomoœÌ, ¿e s¹
to agenci specjalnego oddziaÂłu "walki psychotronicznej", ktĂłre broniÂą gÂłowy
paĂąstwa przed atakiem nawet w postaci astralnej...

Nikt nigdy nie zweryfikuje tej wiadomoÂści, ale warto odnotowaĂŚ, Âże takie
relacje sÂą takÂże z terenu Polski.

A teraz sprawa Saddama. Ta szokuj¹ca wiadomoœÌ zosta³a zacytowana przez
agencjĂŞ Reauters, a potem przedrukowana przez PAP. Najpierw przypomnijmy
kulisy zatrzymania krwawego rzeÂźnika z Bagdadu (tak po serii spektakularnych
morderstw byÂł nazywany Saddam).
UtraciÂł faktycznÂą wÂładzĂŞ w wyniku ataku USA i ich sojusznikĂłw na Irak wiosnÂą
2003 roku. Nie zostaÂł aresztowany i jego miejsce pobytu nie byÂło znane. W
okresie bezpoÂśrednio po zajĂŞciu Bagdadu pojawiÂła siĂŞ taÂśma wideo pokazujÂąca
ponoÌ Saddama Husajna w dniu zdobycia miasta, 9 kwietnia. PóŸniej
rozpowszechniano liczne taÂśmy wideo i audio z wystÂąpieniami Saddama Husajna
lecz ich autentycznoœÌ by³a niepotwierdzona.

13
grudnia 2003 roku, po oÂśmiu miesiÂącach poszukiwaĂą Saddam Husajn zostaÂł
pojmany przez amerykaĂąskich ÂżoÂłnierzy na farmie oddalonej 15 kilometrĂłw od
jego rodzinnego Tikritu.
 Znaleziono go le¿¹cego w g³êbokiej na dwa metry ziemiance z wentylacjÂą.
Niedaleko kryjĂłwki staÂła taksĂłwka z 750 tysiÂącami dolarĂłw w bagaÂżniku. ByÂły
prezydent Iraku nie stawiaÂł oporu.

ZagadkÂą pozostaÂła kwestia, kto wydaÂł Saddama i ujawniÂł miejsce jego
kryjĂłwki. Z rozwiÂązaniem tej zagadki pospieszyÂł Uri Geller, sÂłynny
Izraelczyk, ktĂłry znany jest z uzdolnieĂą do samoczynnego wyginania
metolowych przedmiotĂłw (ÂłyÂżeczek). PowiedziaÂł on, Âże jest przekonany, Âże
Saddama bez trudu zlokalizowali amerykaĂąscy teleobserwatorzy, ktĂłrzy
dokÂładnie opisali norĂŞ, w ktĂłrej siĂŞ ukryÂł.

Geller wie co mĂłwi, bo sam byÂł agentem CIA. Oto jego relacja:

PamiĂŞtacie, w jaki sposĂłb znaleÂźli Husajna? ÂŻoÂłnierz przechodziÂł obok
kamienia, podniĂłsÂł go i odkryÂł wejÂście do tunelu, w ktĂłrym ukrywaÂł siĂŞ
Saddam. Wiem, Âże armia znaÂła miejsce pobytu byÂłego przywĂłdcy Iraku od
"zdalnego obserwatora" ze StanĂłw.

Nasz polski teleobserwator wystÂąpi w jednym z najbliÂższych wydaĂą "Nocnych
SpotkaĂą" w Programie Pierwszym Polskiego Radia.
Tekst: Jerzy Rastawicki
ÂŹrĂłdÂło:
Fundacja NAUTILUS, PAP, Reauters

http://lists.ceti.pl/pipermail/wiec/20071103/012187.html

PSYCHOTRONICZNA BROÑ, JAK SIÊ BRONIÆ?
(CZÊ¦Æ 1)
LINK! DO CZʦCI 2

Powszechnie juÂż wiadomo, Âże moÂżliwe jest manipulowanie ludzkich zachowaĂą za pomocÂą podprogowych, zarĂłwno dÂźwiĂŞkowych czy wzrokowych informacji. W wiĂŞkszoÂści krajĂłw zabrania siĂŞ takich technologii bez zgody uÂżytkownika. ZarĂłwno ÂświatÂło i dÂźwiĂŞk uÂżywane do stymulacji mĂłzgu wpÂływa na nasze Âżycie psychiczne.

Jeœli chodzi o dŸwiêk, wi¹zki fal dŸwiêkowych s¹ kierowane do grup ludzi poprzez po³¹czenie dŸwiêkowe i fale ultradŸwiêkowe, co powoduje, ¿e te osoby s³ysz¹ dŸwiêki wewn¹trz g³owy. Takie postrzeganie mo¿e przekonaÌ cz³owieka, ¿e jest psychicznie chory. Wraz z rozwojem technologii i wiedzy na temat funkcjonowania ludzkiego umys³u powstaj¹ coraz to nowsze metody manipulacji ludzkim umys³em. Potê¿nym narzêdziem jest tu energia elektromagnetyczna.

OgĂłlnie znane nam jest zaledwie 30% opublikowanych materia³ów naukowych na ten temat. JuÂż w 1974 roku byÂły przeprowadzone udane testy w ZSRR w jednostkach wojskowych w Nowosybirsku. Instalacja „Radiosan” zostaÂła nawet zarejestrowana przez rzÂąd jako metoda indukcji snu za pomocÂą fal radiowych.

Wœród opublikowanych eksperymentów s¹ eksperymenty, w których pulsuj¹ce mikrofale spowodowa³y synchronizacjê wizualizowanych neuronów z czêstotliwoœci¹ pulsuj¹cej mikrofali, zmuszaj¹c ni¿sz¹ wartoœÌ czêstotliwoœci do du¿o wy¿szej. W ten sposób pulsuj¹ce mikrofale zmieni³y stê¿enie neuroprzekaŸników w mózgu; i tu musimy wiedzieÌ, ¿e te neuroprzekaŸniki s¹ czêœci¹ mechanizmu, który powoduje wypalanie neuronów w mózgu. W tym eksperymencie podawano leki, które wzmacnia³y lub os³abia³y dzia³anie mózgu, np. leki nasenne. Niektóre eksperymenty mia³y na celu zupe³ne wyeliminowanie snu, co mia³o s³u¿yÌ armii. Innym celem by³o udowodnienie cz³owiekowi, ¿e cierpi na chorobê psychiczn¹.

Inne eksperymenty dostarcza³y do mózgu ró¿ne s³owa za pomoc¹ ró¿nych czêstotliwoœci ultradŸwiêków, które cz³owiek mia³by postrzegaÌ jako w³asne myœli. W ten sposób mo¿na kontrolowaÌ zachowania t³umów, najczêœciej s³u¿y do tego wspó³czesna muzyka.

Z poczÂątku dochodzi do degeneracji wydajnoÂści osoby dziĂŞki przeci¹¿eniu termicznemu i efektom pola elektromagnetycznego poprzez kierowane dÂźwiĂŞki z pola zewnĂŞtrznego. Wielu naukowcĂłw od samego poczÂątku przestrzegaÂło i nadal przestrzega, Âże najnowsze osiÂągniĂŞcia w dziedzinie neurofizjologii mogÂą byĂŚ wykorzystane do manipulacji ludzkim mĂłzgiem, jednym z nich jest Micheal Persinger (1995r.), ktĂłry pracowaÂł nad projektem amerykaĂąskiej marynarki wojennej ze ÂśmiercionoÂśnÂą broniÂą elektromagnetycznÂą. StwierdziÂł: „obecnie technologia manipulowania umysÂłem ma dostĂŞp do 6 miliardĂłw ludzkich umys³ów i wszyscy czÂłonkowie gatunku ludzkiego sÂą w jakiÂś sposĂłb zanurzeni w modulowanie klasycznych zmys³ów." JuÂż w roku 1998 Francuski Narodowy Komitet Bioetyki ostrzegaÂł, Âże neurologia jest coraz bardziej uznawana za potencjalne zagroÂżenie Praw CzÂłowieka.

W maju 1999 na konferencji neurologĂłw sponsorowanej przez ONZ, ktĂłra odbyÂła siĂŞ w Tokio, w deklaracji tam wydanej stwierdzono: „dziÂś mamy intelektualne i fizyczne Âśrodki do opanowania mocy samego umysÂłu, tak za pomocÂą urzÂądzeĂą dotykajÂących mĂłzg (urzÂądzenia do badaĂą medycznych), kontrolĂŞ umysÂłu, a nawet caÂłkowitego usuniĂŞcia ÂświadomoÂści. ÂŻyczymy sobie i mamy nadziejĂŞ, Âże nasze d¹¿enia do osiÂągniĂŞcia tej wiedzy bĂŞdÂą sÂłuÂżyĂŚ pokojowi i dobrobytowi.”

Wydarzenia na miĂŞdzynarodowej scenie coraz mocniej potwierdzajÂą koncepcjĂŞ zdalnej kontroli ludzkim umysÂłem, a kiedy to nastÂąpi peÂłnÂą parÂą jest tylko kwestiÂą czasu. Dla ludzi oznacza to koncepcjĂŞ broni informacyjnej lub wojny informacyjnej za pomocÂą nowych elektromagnetycznych technologii, ktĂłre nigdy przedtem nie byÂły znane Âświatu.

W styczniu 1994 Parlament Europejski przyj¹³ rezolucjê, w której wzywa siê do miêdzynarodowej konwencji wprowadzenia œwiatowego zakazu na wdra¿anie broni informacyjnej, która mog³aby umo¿liwiÌ wszystkie formy manipulacji ludŸmi.

BroĂą psychotroniczna dla laikĂłw brzmi niczym sfera fikcji naukowych, ciÂągle zakrywa najwiĂŞksze tajemnice, ale dla znawcĂłw oznacza uszkodzenie ciaÂła, a nawet spowodowanie Âśmierci (zniszczenie biologiczne Âżycia, zdrowia ciaÂła, zdrowia psychicznego) za pomocÂą kosmicznych systemĂłw skierowanych do indywidualnych osĂłb lub wiĂŞkszej grupy w wojnie informacyjnej, w tym waÂżne jest zarzÂądzanie spoÂłecznymi nastrojami, jednym sÂłowem – psychoza tÂłumĂłw lub caÂłkowita biernoœÌ i to wszystko za pomocÂą ukÂładu nerwowego czÂłowieka.

Na œwiecie coraz wiêksz¹ uwagê przykuwa ludzki mózg i to we wszystkich dziedzinach ¿ycia: w nauce, w poszukiwaniu lepszego ¿ycia, szczêœcia, w³asnej skutecznoœci, zdrowia, rozwoju duchowego. I tak wielu z nas przykuwa siê do ró¿nych dŸwiêkowych zabawek, czêsto s³uchamy muzyki za pomoc¹ s³uchawek, co dodatkowo stymuluje mózg, niby w celu relaksu, poprawy koncentracji za pomoc¹ dŸwiêku i œwiat³a (teledyski) nas¹czamy w³asne mózgi do w³asnych celów, myœlimy o tych dobrych reakcjach, a zapominamy albo w ogóle nie zdajemy sobie sprawy ze z³ych skutków. Du¿o ludzi nie ma pojêcia, ¿e nieodpowiednia muzyka, a w dodatku zastosowane jeszcze dodatkowe efekty œwiat³a, obrazów (wizualne), nie tylko nie rozwi¹¿¹ naszych problemów, ale mog¹ mieÌ wp³yw na wypalenie neuronów za pomoc¹ stymulacji elektrycznej i magnetycznej. Pierwsze co siê pojawi to lêk, chroniczne zmêczenie, ospa³oœÌ lub bezsennoœÌ, nadpobudliwoœÌ psychoruchowa (ADHD), brak koncentracji, depresja, otwarta droga do narkotyków, zak³ócona samoocena.

Zanim przystÂąpimy do pracy nad sobÂą przede wszystkim rozeznajmy rodzaj muzyki, teledyski i inne elektromagnetyczne narzĂŞdzia do wÂłasnego samodoskonalenia lub rozrywki (gry komputerowe).

Pracuj¹c nad sob¹, nale¿y zastosowaÌ stare techniki wywodz¹ce siê z natury, wprowadziÌ naturalne dŸwiêki, instrumenty muzyczne, œwiat³o œwiec, ognia. Mózg jest potê¿nym narzêdziem, mo¿na na niego wp³yn¹Ì nie tylko negatywnie, równie¿ pozytywnie za pomoc¹ modlitwy, spokojnego œpiewu, mantr, afirmacji, medytacji, wszystkie techniki powinny byÌ wprowadzone drog¹ naturaln¹ i stopniowo, warstwa za warstw¹, a nie za jednym zamachem, w dodatku za pomoc¹ wszelkiego rodzaju elektrycznych przedmiotów. Uwa¿ajcie, aby przypadkiem zamiast jego wzrostu nie dosz³o do ca³kowitego przepalenia przez co wywo³amy w³asne zaburzenia fizyczne i psychiczne. Nale¿y pamiêtaÌ o œwie¿ym powietrzu najlepiej spaceruj¹c wœród natury (unikaÌ miejsc z liniami wysokiego napiêcia). Ruch pomaga w odbudowie uk³adu nerwowego, wiêc nie unikajcie gimnastycznych Ìwiczeù, tai-chi, qi-gongu, p³ywania, taùca, medytacji, yogi. Wa¿ne jest zdrowe od¿ywianie siê, dostarczenie organizmowi odpowiedniej porcji witamin, minera³ów, œwie¿ej wody, systematyczne oczyszczanie cia³a (np. zio³ami) i oczywiœcie unikania wszystkich elektronicznych urz¹dzeù czy zabawek (gry komputerowe, telefony komórkowe, mikrofalówki, s³uchawki na uszach).

CzÂłowiek pamiĂŞta zapisy w formie obrazĂłw, toteÂż dzisiaj Âświat wyraÂża nam siĂŞ wizualnie nie tylko w bajeczkach dla dzieci. DoroÂśli majÂą swĂłj Âświat reklam. KtoÂś mĂłwi, opisuje scenĂŞ, pokazuje towar, sytuacjĂŞ, zadaje pytania i zaraz sam na nie odpowiada uÂżywajÂąc przy tym dÂźwiĂŞkĂłw, muzyki, a nawet odpowiedniego gÂłosu i tak do naszego umysÂłu niewinnie wkrada siĂŞ nowy obrazek. Jedne bĂŞdÂą Âśmieszne, inne nasÂączone kpinÂą albo w formie zastraszenia, przemocy, np. siedzi sobie pan za biurkiem i mĂłwiÂąc niby nic nieznaczÂące sÂłowa mocno puka palcem w biurko. Takie reklamy powtarzane wielokrotnie tworzÂą w naszym umyÂśle podobny klimat; i tak od sytuacji, warunkĂłw reklamy jakÂże niewinnej … nawet na necie nie moÂżna siĂŞ ich pozbyĂŚ kiedy nie w³¹czymy odpowiedniej opcji i w naszej gÂłowie robi siĂŞ nam niezÂły kiermasz. PotrafiÂą takÂże sprytnie wcisn¹Ì nam reklamy, chcesz siĂŞ pozbyĂŚ reklam – to nam zapÂłaĂŚ (filmy), a kiedy ty je w³¹czysz na swoim blogu, to my zapÂłacimy tobie. I tak od sytuacji od sytuacji, warunkĂłw reklamy sÂą wykorzystywane do rozmaitych celĂłw: handlowych, jako materiaÂł do kojarzenia ró¿nych zagroÂżeĂą (warunkowanie strachu), np. kup tÂą fiolkĂŞ lekĂłw bo jak kupisz innÂą to twĂłj bĂłl nigdy ci nie przejdzie ... i wiele innych „cudownych” pomys³ów, za ktĂłrymi ciĂŞÂżko nad¹¿yĂŚ.

W manipulacji umysÂłem nawet nacisk osĂłb moÂże byĂŚ negatywny, szczegĂłlnie kiedy ktoÂś bez przerwy narzeka, straszy, narzuca swĂłj sposĂłb myÂślenia i ciÂągle oczekuje na gorsze rzeczy, katastrofy, zamiast mieĂŚ otwarty umysÂł i pozytywne myÂślenie, przez negatywne prowadzi innych do strachu i depresji.

JeÂśli masz otwarty umysÂł i myÂślisz pozytywnie moÂżesz oczekiwaĂŚ pozytywnych wynikĂłw. To nie jest Âłatwe, wymaga wysiÂłku, ale przychodzi czas i masz zapÂłatĂŞ za swojÂą pracĂŞ, nagle wszystko zmienia siĂŞ i juÂż staje siĂŞ automatycznym procesem.

Zreszt¹ spróbujcie sami popracowaÌ tak nad sob¹, wprowadŸcie taki sposób myœlenia w swoje umys³y, wyobraŸcie sobie inne wyjœcie ze z³ej sytuacji, zamiast tylko dramatyzowaÌ, odwróÌcie kolejnoœÌ.

Jeszcze gorszy jest „czarny sarkazm”, ludzie sami stwarzajÂą sobie problemy, sami wprowadzajÂą siĂŞ w stan depresji, a póŸniej to tylko juÂż jeden krok do samobĂłjstwa.

Nie moÂżna rĂłwnieÂż wprowadzaĂŚ do swojego umysÂłu obsesyjnych emocji, np. prĂłbowaĂŚ na si³ê byĂŚ szczĂŞÂśliwym, szczegĂłlnie kiedy nasz umysÂł ma jeszcze dalekÂą drogĂŞ do szczĂŞÂścia, a swĂłj stan moÂże porĂłwnaĂŚ raczej  z wÂściekÂłoÂściÂą. JeÂśli jesteÂś szczĂŞÂśliwy masz takÂże szczĂŞÂśliwe myÂśli, a nie tylko przypiĂŞty na twarzy na wszystkie okazje gumowy uÂśmiech. Nie odgrywajmy roli do jakiej nie doroÂśliÂśmy, w ten sposĂłb Âźle koĂączy wielu aktorĂłw, ktĂłrzy zbyt mocno wchodzÂą we wÂłasne role, toteÂż artystyczny Âświat jest peÂłen stresu, alkoholu, narkotykĂłw, na kaÂżdym kroku artyÂści ratujÂą siĂŞ zasilaczami, towarzyszÂą im skandale, zaÂłamania nerwowe. Taka taktyka jest wspaniaÂła do wywoÂłania wÂłasnej paranoi.

WysyÂłane dÂźwiĂŞki, sÂłowa podczas wabienia kogoÂś, przemocy fizycznej (film), to hasÂło do dziaÂłania, walki, ucieczki. Nawet pojedyncze sÂłowa, np. przed przemocÂą fizycznÂą, mogÂą posÂłuÂżyĂŚ do poniÂżenia kogoÂś, starannie dobrane juÂż jednym sÂłowem potrafiÂą uczyniĂŚ z innego ofiarĂŞ, odrzucenie ze spoÂłecznoÂści, zabicie osobistej wartoÂści.

Nawet zwyk³e uœmiechanie mo¿e byÌ pozytywne i negatywne. Mo¿e oznaczaÌ akceptacjê osoby lub ironiê skierowan¹ w jej kierunku, œmiechem mo¿na atakowaÌ, dezorientowaÌ. Fa³szywy œmiech wywo³uje wielki stres, nawet u osoby stosuj¹cej tak¹ formê manipulacji bywa niezwykle szkodliwy. ¯yczliwy akt uœmiechania siê uwalnia w mózgu endorfiny, druga osoba te¿ siê uœmiecha, odwzajemnia uœmiech co wi¹¿e siê z akceptacj¹ i nawi¹zaniem przyjacielskiego kontaktu. Przeciwieùstwo, otwiera sarkazm, odrzucenie. Udowodniono naukowo, ¿e szczery uœmiech z otwartymi oczami jest doskona³ym masa¿em dla twarzy, oczu, wprowadza szybko w relaks, w dodatku po³¹czony z pozytywnymi myœlami wnosi w osobê wiêcej mi³oœci.

SprĂłbuj tego ĂŚwiczenia kilka razy dziennie i sam sprawdÂź co moÂżna przez niego uzyskaĂŚ?

cdn...

27 Oct. 2011

WIESÂŁAWA

http://www.vismaya-maitreya.pl/teorie_spiskowe_psychotroniczna_bron_jak_sie_bronic_cz1.html

cd....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 18:51:30 wysłane przez Kiara » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 29, 2012, 18:51:03 »

cd.

Wojna psychotroniczna.

UmysÂł nie posiada zapory. WstĂŞp do wojny technotronicznej.
TIMOTHY L. THOMAS, Parameters
USA
2011-05-15
Nauka i technologia
"Obecnie jest juÂż zupeÂłnie jasne, Âże paĂąstwa, ktĂłre jako pierwsze stworzÂą tego typu bronie osiÂągnÂą znaczÂącÂą przewagĂŞ." - Major I. Chernishev, Armia Rosji.

Ludzkie cia³o, podobnie jak komputer, zawiera mnóstwo procesorów danych. Obejmuj¹ one, ale nie s¹ ograniczone do chemiczno-elektrycznej aktywnoœÌ mózgu, serca i obwodowego uk³adu nerwowego, sygna³ów z kory mózgowej i innych czêœci naszego cia³a, ma³ych w³osowych komórek s³uchowych w uchu wewnêtrznym, które analizuj¹ sygna³y akustyczne, oraz œwiat³oczu³ej siatkówki i rogówki oka, odpowiedzialnych za czynnoœci wizualne. Jesteœmy na progu epoki, w której te procesory danych cia³a ludzkiego mog¹ byÌ manipulowane lub os³abiane. Przyk³ady nieplanowanych ataków na zdolnoœÌ organizmu do przetwarzania danych s¹ dobrze udokumentowane. Œwiat³a stroboskopowe by³y znane z tego, ¿e wywo³uj¹ napady padaczkowe. Nie tak dawno temu w Japonii, dzieci ogl¹daj¹ce kreskówki by³y poddane dzia³aniu pulsuj¹cego œwiat³a, które spowodowa³o u niektórych napady padaczki a u innych wywo³a³y objawy chorobowe.

…Ostatnie wydanie "US News and World Report" wskazuje kilka z tych "cudownych broni" (akustyka, mikrofale, laser) i zauwaÂża, Âże naukowcy "przeszukujÂą widma elektromagnetyczne i dÂźwiĂŞkowe w poszukiwaniu fal, ktĂłre mogÂą mieĂŚ wpÂływ na zachowanie ludzi". Jednak niedawny artykuÂł rosyjskich wojskowych zaoferowaÂł nieco inny punkt widzenia na problem, oÂświadczajÂąc, Âże "ludzkoœÌ stoi na krawĂŞdzi wojny psychotronicznej" gdzie ciaÂło i umysÂł bĂŞdÂą g³ównym celem. ArtykuÂł ten omawia rosyjskie i miĂŞdzynarodowe prĂłby kontroli kondycji psycho-fizycznej czÂłowieka i jego procesĂłw podejmowania decyzji przez zastosowanie generatorĂłw VHF, "bezszumowych kaset" i innych technologii.

Zupe³nie nowy arsena³ broni, oparty na urz¹dzeniach zaprojektowanych do wprowadzania komunikatów podprogowych lub zmian psychologicznych i przetwarzania danych, mo¿e byÌ wykorzystywany do obezw³adniania osób. Te bronie maj¹ na celu kontrolê, zmianê psychiki lub atak na ró¿ne systemy sensoryczne i przetwarzania danych ludzkiego organizmu. W obydwu przypadkach celem jest zmylenie lub zniszczenie sygna³ów, które normalnie utrzymuj¹ cia³o w równowadze.

Ten artyku³ bada bronie oparte na Ÿród³ach energii, broù psychotroniczn¹ a tak¿e inne projekty badawcze maj¹ce na celu zmianê zdolnoœÌ ludzkiego cia³a do przetwarzanie bodŸców. Jedn¹ z konsekwencji takiego podejœcia jest to, ¿e sposób, w jaki powszechnie u¿ywany jest termin "wojna informacyjna" okazuje siê niedostateczny kiedy poszczególni ¿o³nierze, a nie ich sprzêt, staj¹ siê celem ataku.

Teoria wojny informacyjnej i element przetwarzania danych przez ludzi.
W Stanach Zjednoczonych wspĂłlna koncepcja informacyjnych dziaÂłaĂą wojennych skupia siĂŞ g³ównie na moÂżliwoÂściach systemĂłw sprzĂŞtowych, takich jak komputery, satelity i sprzĂŞt wojskowy, ktĂłre przetwarzajÂą dane w ró¿nych formach. WedÂług Departamentu Obrony dyrektywy S-3600.1 z dnia 9 grudnia 1996 r., wojna informacyjna jest definiowana jako "dziaÂłanie informacyjne prowadzone w czasie kryzysu lub konfliktu dla osiÂągniĂŞcia lub promocji konkretnych celĂłw wobec przeciwnika lub przeciwnikĂłw." Operacja informacyjna jest okreÂślana w tej samej dyrektywie jako "dziaÂłania podjĂŞte w celu wpÂływania na informacje przeciwnika i jego systemy informacyjne, przy jednoczesnej obronie wÂłasnych informacji i systemĂłw informacyjnych". Te "systemy informacyjne" le¿¹ u podstaw wysiÂłkĂłw modernizacji siÂł zbrojnych USA i w innych krajach, i objawiajÂą siĂŞ jako sprzĂŞt, oprogramowanie, systemy ³¹cznoÂści, oraz wysoko wykwalifikowany personel. Ostatnio armia USA przeprowadziÂła pozorowane dziaÂłania bitewne, w ktĂłrych przetestowaÂła te systemy w symulowanych warunkach bojowych… Informacyjne dziaÂłania obejmujÂą interakcjĂŞ z Globalnym ÂŚrodowiskiem informacyjnym... i wykorzystywane sÂą do blokowania dostĂŞpu przeciwnika do informacji i moÂżliwoÂści decyzyjnych. "

Te "systemowe" podejœcie do walki informacyjnej podkreœla wykorzystanie danych, które okreœlane s¹ jako informacje s³u¿¹ce do przenikania fizycznej obrony przeciwnika, który chroni dane (informacje) w celu uzyskania przewagi strategicznej lub operacyjnej. Jednak to podejœcie ma tendencjê do ignorowania roli cz³owieka jako procesora informacji lub danych w d¹¿eniu do dominacji, z wyj¹tkiem przypadków, w których jednostki logiczne lub racjonalne mog¹ zostaÌ zachwiane przez dezinformacjê lub oszustwo. W zwi¹zku z tym ma³o uwagi kieruje siê na ochronê cia³a i umys³u za pomoc¹ zapory (ang "Firewall") tak jak to zrobiliœmy to z systemami sprzêtowymi. Nie opracowano ¿adnych technik obrony na tego typu ataki mimo, ¿e cia³o jest w stanie nie tylko byÌ oszukane, manipulowane, lub wprowadzane w b³¹d, ale tak¿e wy³¹czone lub zniszczone - tak jak ka¿dy inny system przetwarzania danych. "Dane" jakie odbiera organizm ludzki z zewnêtrznych Ÿróde³ takich jak np Ÿród³a elektromagnetyczne, wiry (ang. vortex?) lub akustyczne fale energii - lub wytworzone w oparciu o w³asne elektryczne lub chemiczne bodŸce mog¹ byÌ wykorzystywane lub zmieniane, podobnie jak dane (informacje) w ka¿dym systemie sprzêtowym.

…CiaÂło ludzkie jest zÂłoÂżonym systemem komunikacyjnym, ktĂłry nieustannie otrzymuje nieprzypadkowe i przypadkowe wejÂściowe sygnaÂły, zarĂłwno zewnĂŞtrzne jak i wewnĂŞtrzne. JeÂśli ostatecznym celem informacyjnych dziaÂłaĂą wojennych jest proces zaleÂżny od danych, "bez wzglĂŞdu na to czy ludzki czy automatyczny" to idÂąc za wspĂłlnymi definicjami publikacji ​​moÂżna uznaĂŚ ludzkie przetwarzanie sygna³ów wewnĂŞtrznych i zewnĂŞtrznych za element wojny informacyjnej. Zagraniczni naukowcy zwrĂłcili uwagĂŞ na zwiÂązek pomiĂŞdzy ludÂźmi jako procesorami danych oraz prowadzeniem informacyjnych dziaÂłaĂą wojennych. Podczas gdy niektĂłre z badaĂą ograniczajÂą siĂŞ tylko do Psyop (dziaÂłaĂą wojny psychologicznej), inne idÂą znacznie dalej. PrzykÂładem tych pierwszych, jest jeden z ostatnich rosyjskich artyku³ów opisujÂących ofensywnÂą wojnĂŞ informacyjnÂą majÂącÂą na celu "korzystanie z kana³ów internetowych w celu zorganizowania Psyop jak rĂłwnieÂż do" wczesnego politycznego ostrzegania "przed "zagroÂżeniami dla amerykaĂąskich interesĂłw". Twierdzenia autora opieraÂły siĂŞ na fakcie, Âże "wszystkie Âśrodki masowego przekazu sÂą wykorzystywane do wojny psychologicznej… tak wiĂŞc dzisiaj to samo odnosi siĂŞ do Internetu". Autor twierdzi, Âże Pentagon chce wykorzystaĂŚ Internet do "wzmocnienia wpÂływĂłw psychologicznych" podczas operacji specjalnych prowadzonych poza granicami USA w celu wskazania sympatykĂłw, ktĂłrzy bĂŞdÂą wykonywaĂŚ wiele zadaĂą wczeÂśniej powierzonych jednostkom specjalnym siÂł zbrojnych USA.

Inni jednak patrz¹ poza prost¹ wojnê psychologiczn¹ badaj¹c inne aspekty zwi¹zane ze zdolnoœciami organizmu do przetwarzania danych. Jednym z g³ównych badaczy "open source" zajmuj¹cych siê wojn¹ informacyjn¹ w odniesieniu do zdolnoœci przetwarzania danych jest rosyjski Dr Victor Solntsev z Baumann Technical Institute w Moskwie. Solntsev jest m³odym, badaczem staraj¹cym siê zwróciÌ uwagê œwiata na potencjalne zagro¿enia zwi¹zane z interfejsem operacyjnym komputera. Wsparty przez sieÌ instytutów i uczelni, Solntsev przed³o¿y³ kilka ciekawych koncepcji. Twierdzi, ¿e cz³owiek musi byÌ postrzegany jako otwarty system, a nie po prostu jako organizm lub system zamkniêty. Jako system otwarty, cz³owiek komunikuje siê z œrodowiskiem poprzez przep³yw informacji i komunikacji. Wed³ug Solntseva œrodowisko fizyczne jednostki, czy to poprzez wp³yw elektromagnetyczny, grawitacyjny, akustyczny lub inny, mo¿e powodowaÌ zmiany w stanie psycho-fizjologicznym organizmu. Zmiany tego rodzaju mog¹ mieÌ bezpoœredni wp³yw na stan psychiczny i œwiadomoœÌ, operatora komputera. W amerykaùskim rozumieniu nie by³a by to wojna elektroniczna lub walka informacyjna w tradycyjnym sensie, ale raczej w sensie nietradycyjnym. Mo¿e to obejmowaÌ, na przyk³ad, modyfikacjê komputera by móg³ on byÌ u¿yty jako broù u¿ywaj¹c jego wyjœÌ sygna³owych emituj¹cych sygna³y akustyczne os³abiaj¹ce operatora. To równie¿ mo¿e obejmowaÌ, jak wskazano poni¿ej, futurystyczne bronie wymierzone przeciwko "systemowi otwartemu" cz³owieka .

Projekty z lat 80-tych.

Solntsev zbadaÂł rĂłwnieÂż problem "informacyjnego szumu", ktĂłra tworzy gĂŞstÂą tarczĂŞ pomiĂŞdzy czÂłowiekiem a rzeczywistoÂściÂą zewnĂŞtrznÂą. HaÂłas ten moÂże objawiaĂŚ siĂŞ w postaci sygna³ów, wiadomoÂści, obrazĂłw lub innych informacji. G³ównym celem dziaÂłania tego haÂłasu bĂŞdzie ÂświadomoœÌ osoby lub grupy osĂłb. Modyfikacja zachowania moÂże byĂŚ jednym z celĂłw informacyjnego szumu, innym moÂże byĂŚ atak na indywidualne zdolnoÂści psychiczne do takiego stopnia, by zapobiec reakcji na jakiekolwiek bodÂźce. Solntsev stwierdza, Âże ​​wszystkie poziomy psychiki (podÂświadomoÂści, ÂświadomoœÌ, i "nadÂświadomoœÌ") sÂą potencjalnymi celami destabilizacji.

Wed³ug Solntseva, jednym z komputerowych wirusów mog¹cych wp³yn¹Ì na psychikê cz³owieka jest rosyjski Virus 666. Jego dzia³anie polega na wyœwietlaniu na co 25 ramce (monitory i telewizja wyœwietlaj¹ 25 ramek na sekundê) wyœwietlacza graficznego, kombinacji kolorów, które rzekomo wprowadza³y operatora komputera w trans. Podœwiadome postrzeganie tego wzoru ostatecznie powoduje zaburzenia rytmu serca. Inni rosyjscy specjaliœci komputerowi, nie tylko Solntsev, otwarcie mówi¹ o "efekcie 25 ramki" i jego zdolnoœci do subtelnego oddzia³ywania na percepcjê u¿ytkownika komputera. Celem tej techniki jest to, aby wprowadziÌ myœl do podœwiadomoœci jednostki. Mo¿e to przypominaÌ niektóre kontrowersyjne reklamy podprogowe w Stanach Zjednoczonych w latach 1950.

http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/umysl_nie_posiada_zapory,p787190611

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
greta
Gość
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 29, 2012, 19:32:37 »

Mowiac inaczej.Jezeli ma sie kontakt z naszymi protoplastami z innych galaktyk,a widac ze ten kontakt jest,wie sie jak jestesmy zbudowani i co nam moze zaszkodzic.
Kwiesta jest jednak taka:czy stworzyli nas ci "zli" czy ci "dobrzy".Czy moze wspolnie i teraz jedni chca nas pograzyc ,a drudzy ochraniac.

Ciekawe.

Pozdrawiam serdecznie.Greta
Kiara
Gość
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 29, 2012, 19:48:13 »

Greto oczywiœcie i¿ "zbudowali " nasze cia³a fizyczne dobrzy , ale ci inni te¿ znaj¹ t¹ budowê, jedni chc¹ pomoc Cz³owiekowi w ewolucji i w wyjœciu z tego uwiêzienia. a drudzy za wszelk¹ cenê i wszelakimi sposobami usi³uj¹ to powstrzymaÌ. Posiadaj¹c wiedzê jak to zrobiÌ i woln¹ wolê z mo¿liwoœci¹ jej u¿ycia ,robi¹ to. Ich system wartoœci skupiony jest wy³¹cznie na ich elitarnych korzyœciach zatem manipuluj¹ informacj¹ na wszelkie mo¿liwe sposoby i usi³uj¹ wyeliminowaÌ ( uœmierciÌ) ludzi , którzy odkrywaj¹ ich karty i wk³adaj¹ przys³owiowy kij w ich tryby.
Jak widaĂŚ z powyÂższych informacji sposobĂłw z ktĂłrych korzystajÂą te siÂły jest caÂłkiem duÂżo i sÂą naprawdĂŞ niebezpieczne dla przeciĂŞtnego czÂłowieka.
Psychomanipulacja polega na odwracaniu uwagi od naprawdĂŞ dziejÂących siĂŞ zdarzeĂą i skupianie jej na tematach zastĂŞpczych , oraz osÂłabianiu naszej fizycznej i psychicznej siÂły. Taki osÂłabiony czÂłowiek staje siĂŞ juÂż Âłatwym celem caÂłej gamy atakĂłw psychotronicznych i mikrofalowych.

No có¿ .... mo¿na te¿ udawaÌ i¿ wcale nie ma takiego tematu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
greta
Gość
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 29, 2012, 19:54:48 »

Temat jest i to powazny.
Kazdy z nas moze cos na ten temat powiedziec,choc nie kazdy zdaje sobie sprawe z tego ,co to jest.
Dobrze,ze choc garstka z nas,na naszej planecie,ma dostep do internetu,interesuje sie tym,choc jak widac i tutaj nami manipuluja.
Dobrze,ze zostalo juz niewiele czasu do konca tego stanu i spodziewac sie nalezy zwiekszenia tego typu dzialan.
Tak wiec trzymajmy sie,podtrzymujmy wspolnie na duchu,wymieniajmy doswiadczeniami i informacjami.To bardzo wazne.

Greta
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 29, 2012, 20:07:30 »

Tak Greto, bardzo wa¿ne dla nas zdaÌ sobie naprawdê tego co siê dzieje i zjednoczyÌ popieraj¹c a nie walcz¹c o priorytety swoich informacji bo moc któr¹ osi¹gamy pokonuj¹c wiele ograniczeù , plus wiedza jak ja u¿yÌ, jest nasza globaln¹ si³¹.

Nie liczmy na to iÂż ci ktĂłrzy tworzÂą metody atakĂłw udostĂŞpniÂą w mediach sposoby obrony przed nimi.  WiedzieĂŚ trzeba iÂż obecnym czasem wÂładajÂą siÂły ciemnoÂści , system , ktĂłry chce przetrwaĂŚ i to on stworzyÂł informacje ( nie tylko w ksi¹¿kach) ktĂłre sÂą dla nas dezinformacja,a  ktĂłrej wielu z nas bezgranicznie ufa, miast ufaĂŚ wÂłasnym odczuciom.

jedna opowieœÌ ....

POLSKA STRONA KONTROLI UMYSÂŁU.

http://niniwa2.cba.pl/stronamd.htm
mimo wszystko warto poznaĂŚ te informacje.

Aleksander ZieliĂąski
Ofiara psychotroniki i tortur

http://niniwa2.cba.pl/K5.HTM

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 20:19:10 wysłane przez Kiara » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 29, 2012, 20:52:43 »

Powiem krĂłtko - jak nie jesteÂś ubabrany to i gĂłwno nie ma czego siĂŞ przyczepiĂŚ... i spÂłynie jak woda po kaczce.
Niestety wiele osĂłb wchodzÂąc w pewne zabawy, "moce" czy teÂż "oÂświecenia" podpisuje specyficzny cyrograf - akceptacjĂŞ na udziaÂł w grze i poddanie siĂŞ jej zasadom.
A ewentualne "obrony" mogÂą byĂŚ jedynie czasowe - aÂż przyjdÂą silniejsi bandyci niÂż ci z ktĂłrymi siĂŞ zwiÂązaÂłeÂś, ewentualnie juÂż nie jesteÂś im potrzebny - obrazowo rzecz ujmujÂąc jak wejÂście w szeregi mafii, nawet fonetycznie bardzo zbliÂżone: mafia... magia...
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 29, 2012, 20:58:10 »

arteq - cyrograf juz podpisales "to co Bog zlaczyl, niech czlowiek nie rozlacza!" I oby Twa druga plowa to mogla potwierdzic //a nie plakac, bo "jutro bedzie miala brzydka buzie"MrugniĂŞcie//

arteq
Gość
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 29, 2012, 21:25:24 »

spokojnie, postêpujemy wbrew wielu udzielanym na tym forum poradom i dlatego nie zanosi siê abyœmy musieli "dawaÌ sobie wolnoœÌ w imiê szczêœcia drugiego"
Kiara
Gość
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 29, 2012, 22:54:14 »

Ot tak dla zrozumienia zasad....

Bron Psychotroniczna

PostWysÂłany: 04:04, 01 Lis '07    Pojedynczy post Temat postu: Bron Psychotroniczna    Odpowiedz z cytatem
Ostatnio ukazal sie w Pravdzie artykul na ten temat. Temat jest malo znany, a moim zdaniem bardzo ciekawy.

Podaje link do angielskiej wersji artykulu Pravdy :
http://english.pravda.ru/science/tech/14-08-2007/95965-psychotronic_weapon-0

Podaje link do artykulu po polsku na ten temat :
http://www.searchengines.pl/Psychotroniczni-szpiedzy-t91613.html

Na poczatek mozna przeczytac ponizszy artykul :

W g³owie k³êbi¹ siê nam myœli, których nie chcemy. Mêcz¹ nas uporczywe i irytuj¹ce migreny. Nie czujemy siê swobodnie. Otó¿ jest mo¿liwe, ¿e nie jesteœmy sob¹. Nasz umys³ mo¿e byÌ przez kogoœ zdalnie sterowany.

JAK NA CZÂŁOWIEKA DZIAÂŁAJÂĄ FALE ELEKTROMAGNETYCZNE?
Nasz system nerwowy pracuje w zakresie niskich czêstotliwoœci na falach o centymetrowej d³ugoœci. Za pomoc¹ tych czêstotliwoœci w³ókna nerwowe przenosz¹ wra¿enie bólu, uczucie g³odu, zmêczenia, md³oœci, poczucie równowagi itp. Jeœli na naturalne sygna³y generowane w ciele na³o¿y siê sztuczne sygna³y przesy³ane w formie centymetrowych fal, do mózgu mo¿e dotrzeÌ informacja np. ¿e trzêsie siê ziemia, albo ¿e dzieje siê coœ z³ego i trzeba w panice uciekaÌ. Nasza œwiadomoœÌ z³udzenie przyjmie za rzeczywistoœÌ.

Od lat napÂływajÂą doniesienia mĂłwiÂące, Âże rzÂą&not;dy niektĂłrych paĂąstw zaangaÂżowane sÂą w ba&not;dania i opracowanie skomplikowanych tech&not;nologii umoÂżliwiajÂących bezpoÂśredni wpÂływ na umysÂł czÂłowieka. Celem tych badaĂą jest uzyskanie nowych „bezpiecznych" broni oraz rozwijanie nowatorskich strategii wojskowych. IstniejÂą jednak uzasadnione obawy, Âże tech&not;nologia ta bĂŞdzie niewÂłaÂściwie stosowana. BroĂą bowiem moÂże sÂłuÂżyĂŚ nie tylko do celĂłw wojskowych, ale takÂże do ingerowania w stre&not;fy Âżycia spoÂłecznego. Kto bowiem posiada kontrolĂŞ nad tÂą technologiÂą, moÂże mieĂŚ bez&not;poÂśredni wpÂływ na umysÂły wszystkich ludzi na Âświecie. Nic wiĂŞc dziwnego, ze badania otacza siĂŞ wielkÂą tajemnicÂą.
Pierwsi byli naziÂści
Technologia kontroli umys³ów ma dÂługÂą histo&not;riĂŞ i rĂłwnie dÂługi okres zaprzeczania jej istnie&not;niu. JuÂż niemieccy naziÂści rozpoczĂŞli powaÂżne naukowe badania nad moÂżliwoÂściÂą kontrolo&not;wania umys³ów za pomocÂą traumatycznych przeÂżyĂŚ. Josef Mengele, zwany „AnioÂłem ÂŚmierci", przeprowadzaÂł takie badania na bez&not;bronnych ofiarach obozĂłw koncentracyjnych. W japoĂąskich obozach jenieckich (i nie tylko tam) doprowadzano ludzi do szaleĂąstwa po&not;przez stosowanie psychologicznych manipula&not;cji. Ale wszystkie te techniki wymagaÂły mnĂłstwa czasu i nie zawsze dawaÂły oczekiwane re&not;zultaty. Politykom i wojskowym marzyÂła siĂŞ broĂą, ktĂłra wpÂływaÂłaby na myÂśli ludzi za jed&not;nym naciÂśniĂŞciem guziczka. A to oznaczaÂło za&not;jĂŞcie siĂŞ falami elektromagnetycznymi.
Po II wojnie Âświatowej technologia ta zaczĂŞ&not;Âła siĂŞ gwaÂłtownie rozwijaĂŚ. WschĂłd i ZachĂłd konkurowaÂły w tajnym wyÂścigu w pracy nad broniÂą elektromagnetycznÂą. Dopiero teraz na ÂświatÂło dzienne zaczynajÂą wypÂływaĂŚ niektĂł&not;re szczegó³y badaĂą. Na przykÂład Denis LeBihan, czÂłonek Francuskiej Komisji Energii Ato&not;mowej, powiedziaÂł publicznie, Âże techniki mo&not;delowania procesĂłw mĂłzgowych osiÂągnĂŞÂły ta&not;ki etap, na ktĂłrym „jesteÂśmy niemal zdolni do czytania ludzkich myÂśli". Inny naukowiec, Jean-Pierre Changeux, neurolog z Instytutu Pa&not;steura oÂświadczyÂł, Âże: „chociaÂż niezbĂŞdny do tego celu sprzĂŞt jest wysoce specjalistyczny, niedÂługo stanie siĂŞ powszechnie dostĂŞpny i bĂŞ&not;dzie moÂżna uÂżywaĂŚ go na odlegÂłoœÌ. Otwiera to drogĂŞ do takich naduÂżyĂŚ, jak wkraczanie w dziedzinĂŞ osobistej prywatnoÂści, kontrolo&not;wanie zachowaĂą i pranie mĂłzgu".
Ciche dÂźwiĂŞki
Technologia noszÂąca skrĂłtowÂą nazwĂŞ SSSS (Silent Sound Spread Spectrum - Poszerzone Spektrum Cichego DÂźwiĂŞku) zostaÂła opraco&not;wana przez Amerykanina, dra Olivera Lowery
i opisana w patencie nr 5159703. W patencie sposĂłb ten nazywa siĂŞ „niemym porozumie&not;waniem". W skrĂłcie chodzi o to, Âże naukowcy wykorzystujÂąc komputery, potrafiÂą rozpoznaĂŚ czĂŞstotliwoÂści fal mĂłzgowych czÂłowieka doty&not;czÂące okreÂślonych emocji. System SSSS umoÂż&not;liwia nagranie owych bardzo niskich lub wyso&not;kich czĂŞstotliwoÂści, a takÂże odpowiedniÂą ich zmianĂŞ - np. uczucie niezadowolenia zmienia na satysfakcjĂŞ, czy odwrotnie - a potem za pomocÂą dÂźwiĂŞkĂłw lub wibracji „zaindukowanie" (wzbudzenie) ich w mĂłzgu czÂłowieka poprzez sÂłuchawki, gÂłoÂśniki itp. Takie zmody&not;fikowane fale moÂżna zapisaĂŚ na pÂłycie, by od&not;twarzaĂŚ je wielokrotnie. Naturalnie, owe ciche

dÂźwiĂŞki mogÂą byĂŚ ukryte w zwykÂłej muzyce, gdyÂż sÂą niesÂłyszalne dla naszych uszu.
JuÂż odczytujemy myÂśli!
Inna technika to Zdalne Monitorowanie Neu&not;ronowe. Pozwala ona nie tylko odczytywaĂŚ myÂśli, ale takÂże je przekazywaĂŚ. W jaki sposĂłb?
Wszystko, co przewodzi prÂąd elektryczny wytwarza pole magnetyczne o charaktery&not;stycznych cechach. KaÂżdego z nas otacza pole bioelektryczne. Wytworzone jest ono przez re&not;akcje elektryczne zachodzÂące wewnÂątrz nasze&not;go ciaÂła, np. przez fale mĂłzgowe. Zaawanso&not;wane technicznie urzÂądzenia sÂą w stanie zloka&not;lizowaĂŚ takie pole i odczytaĂŚ elektrycznÂą dzia&not;ÂłalnoœÌ mĂłzgu nawet z duÂżej odlegÂłoÂści. Uzy&not;skane w ten sposĂłb dane przetwarza kompu&not;ter. Informacja moÂże byĂŚ przesÂłana do oÂśrodka sÂłuchu w mĂłzgu, wywoÂłujÂąc wraÂżenie „sÂłysze&not;nia gtosĂłw". MoÂżna teÂż przesÂłaĂŚ obrazy do mĂłzgu ÂśpiÂącej osoby, wywoÂłujÂąc okreÂślone sny. TÂą metodÂą da siĂŞ nawet zmieniaĂŚ nastro&not;je, sposĂłb percepcji, a takÂże przej¹Ì kontrolĂŞ nad aktywnoÂściÂą ruchowÂą danej osoby.
W Japonii moÂżna juÂż kupiĂŚ sprzĂŞt do odczy&not;tu pola bioelektrycznego. W sprzedaÂży sÂą tele&not;wizory sterowane „si³¹ woli". CzÂłowiek siedzÂą&not;cy przed ekranem nakÂłada na gÂłowĂŞ urzÂądze&not;nie z elektrodami, ktĂłre mocuje siĂŞ do czaszki. Elektrody te odczytujÂą elektrycznÂą dziaÂłalnoœÌ mĂłzgu, co pozwala sterowaĂŚ telewizorem za pomocÂą myÂśli.
Zniewalanie mikrofalami
Syntetyczna telepatia to termin uÂżywany do okreÂślenia techniki wprowadzania do czyjegoÂś umysÂłu stĂłw, myÂśli i poglÂądĂłw za pomocÂą pewnego rodzaju elektroma&not;gnetycznego nadajnika, podobnego do radiowej lub telewizyjnej stacji nadawczej, z tym, Âże dziaÂłajÂącego w zakresie pasma mikrofalowego.
W 1961 roku Allen Frey, biolog i specjalista w zakresie inÂżynierii psychologicznej odkryÂł, Âże czÂłowiek moÂże sÂłyszeĂŚ mikrofale. Ludzie wystawieni na dziaÂłanie promieni mikrofalowych o czĂŞstotliwoÂści od 1310 do 2982 MHz i Âśrednim natĂŞÂżeniu od 0,4 do 2 mW/cm2 odbierajÂą wraÂżenia foniczne w postaci dÂźwiĂŞkĂłw przypominajÂących brzĂŞ&not;czenie lub pukanie, ktĂłre pojawia siĂŞ w okoli&not;cach tyÂłu gÂłowy. OpierajÂąc siĂŞ na badaniach Freya stwierdzono, Âże za pomocÂą odpowied&not;nio modulowanych mikrofal moÂżna przekazy&not;waĂŚ caÂłe sÂłowa wprost do mĂłzgu odbiorcy.
W psychotronicznej wojnie prowadzonej z zastosowaniem modulowanych mikrofal nie trzeba zabijaÌ ¿o³nierzy, wystarczy obezw³ad&not;niÌ ich poprzez zak³ócenie stanu równowagi lub zdolnoœci logicznego myœlenia. Ca³y naród
mo¿na by stopniowo podporz¹dkowaÌ psy&not;chicznie za pomoc¹ d³ugoterminowego napromieniowywania go modulowanymi mikrofala&not;mi. Kiedy ochota do obrony i zdolnoœÌ oporu zostan¹ zniwelowane, wystarcz¹ ju¿ tylko poli&not;tyczne negocjacje do uzale¿nienia podbitego w ten sposób narodu.
Cywilizacja schizofrenikĂłw
Jakie s¹ granice mo¿liwoœci manipulowania umys³em? Kolejnym krokiem mo¿e byÌ wpro&not;wadzenie tej technologii do ³¹cznoœci sateli&not;tarnej. A co siê stanie, kiedy dojdzie do sytu&not;acji, gdy dwa kraje walcz¹ce ze sob¹ bêd¹ emitowa³y na tym samym terenie sprzeczne ze sob¹ przekazy? Czy mieszkaùców czeka wtedy schizofrenia, czy mo¿e jeszcze coœ gorszego?
Wizja Georga Orwella, angielskiego pisarza, ktĂłry w powieÂści „Rok 1984" opisuje totalitar&not;ne spoÂłeczeĂąstwo poddane staÂłemu nadzoro&not;wi, gdzie nawet najbardziej intymnych myÂśli nie moÂżna ukryĂŚ przed wÂładzÂą, nie jest aÂż tak odlegÂła. Jednostki niepodporzÂądkowanie obo&not;wiÂązujÂącym reguÂłom zostanÂą najpierw zidenty&not;fikowane przy zastosowaniu techniki elektro&not;nicznej. NastĂŞpnie sklasyfikowane i poddane wyrafinowanym komputerowym metodom stymulacji osobowoÂści. Wszczepi siĂŞ im po¿¹&not;dane wzorce zachowaĂą. W razie potrzeby usu&not;nie siĂŞ z ich pamiĂŞci niepotrzebne wspomnie&not;nia, zastĂŞpujÂąc je nowym zestawem przeÂżyĂŚ.
Czy tak bĂŞdzie wyglÂądaÂł Nowy PorzÂądek ÂŚwiata?
JACEK S£OMIÑSK

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1021

NEXUS - BRONIE DO ZDALNEJ MANIPULACJI MÓZGU

Chocia¿ opinia publiczna jest œwiadoma, ¿e umys³ mo¿na programowaÌ za pomoc¹ podœwiadomych przekazów, to jednak ju¿ tylko niewielu wie o istnieniu zaawansowanych broni psychotronicznych s³u¿¹cych do kontroli umys³ów.

Pocz¹wszy od roku 1980 w mediach ukazuj¹ siê publikacje omawiaj¹ce mo¿liwoœÌ zdalnego wp³ywania na ludzki mózg. Ujawnianie informacji dotycz¹cych technologii kontroli umys³u podlega zasadom wynikaj¹cym z zapewnienia bezpieczeùstwa paùstwa i nastêpuje na ¿yczenie lub za przyzwoleniem elit w³adzy. Podczas gdy zachodnie media skoncentrowa³y siê g³ównie na rosyjskich metodach kontroli umys³u lub badaniach w tym zakresie, ograniczaj¹c siê do ogólnikowych opisów, rosyjskie media s¹ znacznie bardziej konkretne.

NajwyraÂźniej sÂą dwa powody takiego podejÂścia u Rosjan. Po pierwsze, w roku 1991 doszÂło do prĂłby wykorzystania technologii umoÂżliwiajÂącej zdalnÂą kontrolĂŞ umysÂłu w czasie nieudanego zamachu na radzieckiego prezydenta MichaiÂła Gorbaczowa. Po drugie, Federacja Rosyjska wydaje siĂŞ dziaÂłaĂŚ w kierunku zawarcia ukÂładu o zakazie stosowania takiej technologii.

I tak na przyk³ad w roku 1994 rosyjski tygodnik Argumenty i Fakty opublikowa³ artyku³ opisuj¹cy wyemitowanie przez telewizjê cyklu programów o broni psychotronicznej nazywanej "Czarna Skrzynka" (jak podaje artyku³, tan cykl programów bardzo szybko zdjêto z anteny). Tygodnik opisa³, jak w pierwszym odcinku pewien dziennikarz usiad³ naprzeciwko psychotronicznego generatora i zacz¹³ opisywaÌ swoje wra¿enia: "Nie widzê wyraŸnie. Nie mogê siê skoncentrowaÌ.. coœ d³awi mój mózg..." W kolejnym odcinku pokazano tego samego dziennikarza, który zg³osi³ siê na ochotnika do eksperymentu polegaj¹cego na "kodowaniu", czyli programowaniu jego mózgu do wykonania okreœlonej czynnoœci po us³yszeniu jakiegoœ nietypowego zwrotu, na przyk³ad "niebieski rumianek". W opisywanym programie podano, ¿e takie programowanie mo¿e zmusiÌ dziennikarza do wyskoczenia przez okno, jednak ostatecznego wyniku tego eksperymentu nie pokazano.

W przeciwieĂąstwie do rosyjskich mediĂłw ich zachodnie odpowiedniki milczaÂły, nie zamieszczaÂły Âżadnych danych na temat opracowywania technik umoÂżliwiajÂących kontrolowanie umysÂłu. Co ciekawe, te informacje moÂżna z ÂłatwoÂściÂą znaleŸÌ w powszechnie dostĂŞpnych dokumentach wojskowych (w USA) lub w dokumentach Parlamentu Europejskiego. Jednak nawet w Stanach Zjednoczonych dysydenccy politycy podejmowali inicjatywy, ktĂłrych celem byÂło wprowadzenie zakazu stosowania i opracowywania technik kontroli umysÂłu. 

W paŸdzierniku 2000 roku amerykaùski kongresman Denis J.Kucinich przedstawi³ w Izbie Reprezentantów projekt ustawy, która zobowi¹zywa³a prezydenta Stanów Zjednoczonych do zaanga¿owania siê w negocjacje, których celem by³by zakaz rozmieszczania broni w kosmosie. Zawarta w tym projekcie ustawy definicja systemów broni brzmia³a: "jakikolwiek obiekt znany lub dot¹d nie opracowany œrodek powoduj¹cy œmierÌ lub rany lub szkodz¹cy b¹dŸ niszcz¹cy osobê (lub biologiczne ¿ycie w zakresie zdrowia fizycznego cia³a, zdrowia psychicznego, fizycznego lub ekonomicznego dobra osoby)... poprzez u¿ycie bazuj¹cych na l¹dzie, morzu lub w kosmosie systemów wykorzystuj¹cych promieniowanie, zjawiska elektromagnetyczne, psychotronikê, dŸwiêki, lasery b¹dŸ inne rodzaje energii ukierunkowanych na pojedynczych ludzi lub ich spo³ecznoœci w celu prowadzenia wojny informacyjnej, zmiany nastrojów lub kontrolowania ich umys³ów.

Bronie psychotroniczne wci¹¿ nale¿¹, przynajmniej w pojêciu laika nie obeznanego z zakresem tajnych badaù wojskowych, do sfery fantastyki naukowej, poniewa¿ ¿aden z opublikowanych naukowych eksperymentów nie zosta³ w sposób zrozumia³y przedstawiony œwiatowej opinii publicznej.

To, ¿e manipulowanie ludzkim umys³em i jego zachowaniami przy pomocy subtelnych (dŸwiêkowych lub wizualnych) sygna³ów jest wykonalne, jest obecnie powszechnie wiadome i akceptowane przez œrodowisko naukowe.

Z tego wÂłaÂśnie wzglĂŞdu w wiĂŞkszoÂści krajĂłw stosowanie takich technik bez zgody zainteresowanych osĂłb jest teoretycznie zakazane. Nie muszĂŞ chyba wyjaÂśniaĂŚ, Âże takie techniki sÂą stosowane ukrycie bez wiedzy i zgody ludzi bĂŞdÂących celem takich oddziaÂływaĂą.

UrzÂądzenia wykorzystujÂące ÂświatÂło do stymulacji mĂłzgu wykorzystujÂą inny mechanizm, w ktĂłrym ÂświatÂło bÂłyskajÂące z okreÂślonÂą czĂŞstotliwoÂściÂą moÂże byĂŚ wykorzystywane do manipulacji ludzkÂą psychikÂą.

Jeœli chodzi o stosowanie dŸwiêku, to w przypadkach urz¹dzeù przesy³aj¹cych wi¹zkê fal dŸwiêkowych, które mog¹ byÌ s³yszalne wy³¹cznie przez osoby, na które zosta³a ona ukierunkowana, by³y ju¿ doniesienia w mediach. W takim przypadku wi¹zka jest formowana jako kombinacja fal dŸwiêkowych i ultradŸwiêkowych, które powoduj¹, ¿e adresat s³yszy przekaz w swojej g³owie. Tego rodzaju praktyki mog¹ prowadziÌ do zak³óceù równowagi umys³owej adresata, jak równie¿ przekonania go, ¿e jest psychicznie chory.

W dalszej czĂŞÂści artykuÂłu dokonamy przeglÂądu rozwoju technik i wiedzy dotyczÂącej funkcjonowania ludzkiego umysÂłu oraz metod, ktĂłrych celem jest manipulacja ludzkim umysÂłem, nad ktĂłrymi trwajÂą obecnie prace.

ENERGIA ELEKTROMAGNETYCZNA

Jedna z g³ównych metod manipulacji wykorzystuje enegiê elektromagnetyczn¹. W odtajnionej literaturze naukowej znaleŸÌ mo¿na omówienie zaledwie oko³o 30 eksperymentów na ten temat. W roku 1974, w czasach ZSRR, po udanych próbach przeprowadzonych w wojskowej jednostce w Nowosybirsku Rz¹dowy Komitet ds. Wynalazków i OdkryÌ ZSRR zarejestrowa³ urz¹dzenie o nazwie Radioson. W opisie urz¹dzenia podaje siê, ¿e jest ono u¿ywane do indukowania snu przy zastosowaniu fal radiowych.

W literaturze naukowej techniczne mo¿liwoœci indukowania snu u ludzi przy wykorzystaniu fal radiowych s¹ potwierdzone w ksi¹¿ce autorstwa brytyjskiego naukowca, który uczestniczy³ w badaniach biologicznych efektów elektromagnetyzmu. Opublikowany w roku 1991 raport Œwiatowej Organizacji Zdrowia (WHO) w sprawie promieniowania nie jonizuj¹cego potwierdza, ¿e "wiele biologicznych efektów obserwowanych u zwierz¹t wystawionych na dzia³anie pól o szczególnie niskiej czêstotliwoœci wydaje siê byÌ zwi¹zanych bezpoœrednio albo poœrednio z uk³adem nerwowym..."

Wœród ujawnionych eksperymentów znajduj¹ siê równie¿ takie, w których pulsuj¹ce mikrofale powodowa³y synchronizacjê wyizolowanych neuronów z czêstotliwoœci¹ pulsuj¹cej mikrofali. Na przyk³ad neuron wysy³aj¹cy impulsy z czêstotliwoœci¹ 0,8 Hz zosta³a zmuszony do wysy³ania ich z czêstotliwoœci¹ 1 Hz. Pulsuj¹ce mikrofale wp³ywa³y ponadto na zmianê koncentracji neurotransmiterów w mózgu (neurotransmitery stanowi¹ czêœÌ mechanizmu wymuszaj¹cego wysy³anie impulsów przez neurony w mózgu) oraz wzmacnianie lub os³abienie dzia³ania leków dostarczonych do mózgu.

Eksperyment, w którym g³ówne czêstotliwoœci mózgowe, zarejestrowane przy pomocy elektroencefalografu, zosta³y zsynchronizowane z czêstotliwoœci¹ pulsuj¹cych mikrofal, mo¿e byÌ wyjaœnieniem sposobu dzia³ania rosyjskiego urz¹dzenia o nazwie Radioson. Mikrofale pulsuj¹ce w zakresie czêstotliwoœci snu powoduj¹ synchronizacjê aktywnoœci mózgu z czêstotliwoœci¹ odpowiadaj¹c¹ snowi i w ten sposób wywo³uj¹ sen.

Mikrofale pulsujÂące z czĂŞstotliwoÂściÂą dominujÂącÂą w mĂłzgu w stanie czuwania mogÂą z kolei pozbawiĂŚ czÂłowieka snu. W raporcie pochodzÂącym z Wojskowego Instytutu Badawczego im. Waltera Reeda w Stanach Zjednoczonych czytamy: "Impulsy mikrofalowe zdajÂą siĂŞ wpÂływaĂŚ na centralny ukÂład nerwowy i wywoÂływaĂŚ stymulacje podobne do stymulacji elektrycznej nie zwiÂązanej z ciepÂłem".

W wielokrotnie powtarzanym eksperymencie mikrofale pulsuj¹ce z okreœlon¹ czêstotliwoœci¹ powodowa³y emanacjê jonów wapnia z komórek nerwowych. Wapù odgrywa kluczow¹ rolê w wysy³aniu impulsów przez neurony. Ross Adey, cz³onek pierwszego zespo³u naukowego, który opublikowa³ wyniki tego eksperymentu, wyrazi³ publiczne przekonanie, ¿e ten efekt elektromagnetycznego promieniowania bêdzie powodowa³ zak³ócenia w koncentrowaniu siê na z³o¿onych zadaniach.

Robert Becker, który ma swój udzia³ w odkryciu efektu pulsuj¹cych pól na leczenie z³amanych koœci, opublikowa³ fragmenty raportu programu badawczego Wojskowego Instytutu Badawczego im. Waltera Reeda. Jeden z rozdzia³ów tego raportu nosi tytu³ "Sprowokowane efekty os³abiaj¹ce". Wed³ug Beckera nale¿a³oby poddaÌ je sprawdzeniu.

Opublikowanie zbyt wielu poufnych informacji byÂło prawdopodobnie przyczynÂą utraty przez Rosa Adleya i Roberta Beckera ich stanowisk oraz subwencji na prowadzenie badaĂą.

W roku 1975 opublikowano wyniki eksperymentu przeprowadzonego przez sektor wojskowy StanĂłw Zjednoczonych, w ktĂłrym pulsujÂące mikrofale wytworzyÂły w mĂłzgu czÂłowieka wraÂżenie sÂłuchowe w postaci liczb od 1 do 10. To kolejny eksperyment, w ktĂłrym mamy do czynienia z moÂżliwoÂściÂą przekonania kogoÂś o chorobie umysÂłowej. Program Badawczy Wojskowego Instytutu Badawczego im. Waltera Reeda, gdzie przeprowadzono ten eksperyment, zaczyna siĂŞ "indukowanÂą stymulacjÂą sÂłuchowÂą przy zastosowaniu efektĂłw sÂłuchowych" i ostatecznie prowadzi do "kontroli zachowania poprzez stymulacjĂŞ.

Za³ó¿my, ¿e s³owa wprowadzone do mózgu zosta³y przetworzone na czêstotliwoœci ultradŸwiêkowe. Czy osoba poddana eksperymentowi uœwiadomi sobie w takiej sytuacji te s³owa jako w³asne mysli? Czy mo¿na w ten sposób kontrolowaÌ jej zachowanie?

Maj¹c na wzglêdzie w³aœnie te pytania, "Koùcowy raport w sprawie potrzeb biotechnologicznych badaù dla aeronautycznych uk³adów w roku 2000 opracowanym przez Si³y Powietrzne Stanów Zjednoczonych podaje: "Podczas gdy pocz¹tkowo nale¿y po³o¿yÌ nacisk na degradacjê ludzkiej zdolnoœci do wykonywania zadaù poprzez ³adowanie termiczne oraz efekty pola elektromagnetycznego, dalsze prace nale¿y ukierunkowaÌ na mo¿liwoœÌ kierowania i przes³uchiwania funkcji mentalnych przy pomocy pól przy³o¿onych z zewn¹trz".

Wielu naukowcĂłw ostrzegaÂło, Âże ostatnie osiÂągniĂŞcia z zakresu neurofizjologii mogÂą byĂŚ wykorzystane do manipulacji ludzkim mĂłzgiem.

6 czerwca 1992 roku rosyjska gazeta Komsomoslka Prawda opublikowa³a czêœÌ apelu podpisanego przez kierowników rosyjskich instytutów badawczych i instytucji medycznych: "Dwadzieœcia lat temu, kiedy zaczynaliœmy pracê nad terapi¹ przy zastosowaniu mikrofal, uzgodniliœmy, ¿e odkryÌ z tej dziedziny nigdy nie wykorzystamy ze szkod¹ dla ludzi. Ostrze¿enie genera³a Cobeca, ¿e OMON [oddzia³y antyterrorystyczne rosyjskiej policji] posiada broù psychotroniczn¹, dowodzi, ¿e taka broù zosta³a ju¿ opracowana. jeœli dostanie sie ona w rêce ludzi o z³ych zamiarach, mo¿e okazaÌ siê bardziej niebezpieczna ni¿ broù j¹drowa, poniewa¿ jest zdolna do zduszenia wolnej woli ludzi. Zwracamy siê do prezydenta Jelcyna i organizacji demokratycznych na œwiecie z ¿¹daniem wprowadzenia zakazu stosowania generatorów psychotronicznych w charakterze broni".

W czerwcu 1995 roku Michael Persinger, który opracowa³ w programie amerykaùskiej marynarki wojennej, którego celem by³o opracowanie nie uœmiercaj¹cych broni elektromagnetycznych, opublikowa³ naukowy artyku³, w którym napisa³: "... techniczna mo¿liwoœÌ bezpoœredniego wp³ywania na wiêkszoœÌ z oko³o szeœciu miliardów mózgów ludzkiego gatunku z pominiêciem klasycznych œrodków zmys³owych poprzez przekazanie bezpoœrednio do neuronów informacji w fizycznym oœrodku, w którym zanurzeni s¹ wszyscy cz³onkowie gatunku... jest obecnie ma³o mo¿liwe".

W roku 1980 Francuski OgĂłlnokrajowy Komitet Bioetyki ostrzegÂł, Âże "neurologia jest coraz bardziej postrzegana jako nauka stanowiÂąca zagroÂżenie dla praw czÂłowieka". W maju 1999 roku w Tokio odbyÂła siĂŞ konferencja neurologiczna sponsorowana przez ONZ. W jej koĂącowym komunikacie napisano: "Obecnie mamy intelektualne, fizyczne i finansowe Âśrodki umoÂżliwiajÂące zawÂładniĂŞcie mĂłzgiem i opracowanie urzÂądzeĂą umoÂżliwiajÂących dotarcie do niego, a nawet jego kontrolĂŞ i neutralizowanie ÂświadomoÂści... pragnĂŞlibyÂśmy wyraziĂŚ nadziejĂŞ, Âże ta pogoĂą za wiedzÂą bĂŞdzie sÂłuÂżyĂŚ pokojowi i dobru".

W ostatnich kilku latach koncepcja zdalnej kontroli ludzkiego umysÂłu staÂła siĂŞ tematem miĂŞdzynarodowych i wewnÂątrz rzÂądowych negocjacji. W styczniu 1999 roku Parlament Europejski wystosowaÂł rezolucjĂŞ, w ktĂłrej wzywa do uchwalenia "miĂŞdzynarodowej konwencji globalnego zakazu opracowywania i rozmieszczania broni zdolnej do jakichkolwiek manipulacji ludÂźmi".

BRONIE INFORMACYJNE

W roku 1997 juÂż dziewiĂŞĂŚ krajĂłw WspĂłlnoty NiepodlegÂłych PaĂąstw zaproponowaÂło przygotowanie i przyjĂŞcie miĂŞdzynarodowej konwencji "W sprawie zapobiegania wojnom informacyjnym i ograniczenia rozprzestrzeniania broni informacyjnych".

InicjatywĂŞ zgÂłosiÂł w Rosyjskiej Dumie WÂładimir ÂŁopatin, ktĂłry w latach 1990-195 pracowaÂł w staÂłych komitetach ds.bezpieczeĂąstwa poczÂątkowo Rosyjskiej Federacji, a nastĂŞpnie Rosyjskiej Dumy i MiĂŞdzyparlamentarnego Zgromadzenia WspĂłlnoty NiepodlegÂłych PaĂąstw, specjalizujÂąc siĂŞ w zagadnieniach bezpieczeĂąstwa informacyjnego.

Koncepcja broni informacyjnych lub wojny informacyjnej nie jest znana zbyt szeroko. W roku 1999 £opatin opublikowa³ wspólnie z rosyjskim naukowcem Cygankowem ksi¹¿kê Bronie psychotroniczne a bezpieczeùstwo Rosji, w której znaleŸÌ mo¿na wyjaœnienie tych terminów: "W raporcie w sprawie badaù prowadzonych przez Amerykaùskie Towarzystwo Fizyczne w roku 1993 znajdujemy wniosek mówi¹cy, ¿e systemy broni psychofizycznych.. mog¹ byÌ zastosowane do budowy strategicznej broni nowego typu (broni informacyjnej w wojnie informacyjnej)..."

W roku 2000 ÂŁopatin przedstawiÂł w Dumie projekt ustawy w sprawie "Informacyjnego i psychologicznego bezpieczeĂąstwa Federacji Rosyjskiej". PoglÂądy ÂŁopatina zostaÂły opublikowane przez rosyjskÂą gazetĂŞ Siewodnia: "Przy pomocy ÂśrodkĂłw informacyjno-psychologicznego wpÂływu moÂżna nie tylko szkodziĂŚ zdrowiu poszczegĂłlnych jednostek, ale rĂłwnieÂż, jak utrzymuje ÂŁopatin, blokowaĂŚ wolĂŞ ludzi na poziomie podprogowym, pozbawiaĂŚ zdolnoÂści do politycznego, kulturowego i spoÂłecznego samookreÂślania, manipulowaĂŚ ÂświadomoÂściÂą spoÂłecznÂą, a nawet zniszczyĂŚ informacyjnÂą i duchowÂą przestrzeĂą Rosji".

Autorzy ksi¹¿ki Bronie psychotroniczne a bezpieczeùstwo Rosji proponuj¹ w niej oprócz podstawowych zasad rosyjskiej koncepcji obrony przed zdaln¹ kontrol¹ ludzkiej psychiki, nie tylko uznanie istnienia takich mo¿liwoœci, ale i faktu, ¿e metody wojny psychotronicznej i informacyjnej s¹ w pe³ni realne ("i stosowane bez formalnego wypowiedzenia wojny"). Autorzy cytuj¹ równie¿ zapis pochodz¹cy z sesji Federalnej Rady Federacji Rosyjskiej, w czasie której £opatin oœwiadczy³, ¿e bronie psychotroniczne mog¹ prowadziÌ do "wprowadzenia do œwiadomoœci i podœwiadomoœci cz³owieka informacji inicjuj¹cej b³êdn¹ percepcjê rzeczywistoœci".

W zwiÂązku z tym proponujÂą uchwalenie paĂąstwowego prawa, jak rĂłwnieÂż ustanowienie miĂŞdzynarodowych norm prawnych, "ktĂłrych celem bĂŞdzie obrona psychiki czÂłowieka przed podprogowymi, destrukcyjnymi i informacyjnymi manipulacjami".

Co wiêcej, proponuj¹ równie¿ odtajnienie wszystkich badaù w sprawie ró¿nych technologii z tego zakresu. Ostrzegaj¹, ¿e utajnienie tych badaù i utrzymywanie spo³eczeùstwa w nieœwiadomoœci ich istnienia umo¿liwi³o nie s³abn¹cy wyœcig w rozwijaniu tych broni, co z kolei przyczyni³o siê do wzrostu zagro¿enia wojn¹ psychotroniczn¹.

W roku 1999 komitet STOA (Scientifiv and Technological Options Asessment - Ocena Naukowych i Technologicznych Opcji), który stanowi czêœÌ generalnego Dyrektoratu Badaù Parlamentu Europejskiego, opublikowa³ raport w sprawie technik kontroli umys³u. Jeden z g³ównych tematów badaù dotyczy³ technologii tak zwanej "drugiej generacji" lub "niezabójczych".

W raporcie tym s¹ omówione "niezabójcze" bronie drugiej generacji, które s¹ opracowywane w wojskowych i j¹drowych laboratoriach w Stanach Zjednoczonych jako czêœÌ doktryny prowadzenia "niezabójczej" wojny, przyjêtej obecnie równie¿ przez NATO. Wœród tych urz¹dzeù znajduj¹ siê bronie wykorzystuj¹ce... ukierunkowane wi¹zki energetyczne, fale o czêstotliwoœciach radiowych oraz laserowe i akustyczne mechanizmy obezw³adniaj¹ce ludzi, na których zostaj¹ nakierowane.

Raport dodaje, Âże "najbardziej kontrowersyjne niezabĂłjcze technologie kontroli tÂłumu proponowane przez Stany Zjednoczone, czĂŞsto okreÂślane rĂłwnieÂż jako Bronie BezpoÂśredniej Energii lub Bronie CzĂŞstotliwoÂści Radiowych, mogÂą podobno wpÂływaĂŚ na ludzkie zachowania... zaÂś najwiĂŞkszy niepokĂłj budzÂą systemy, ktĂłre bezpoÂśrednio oddziaÂłujÂą na system nerwowy czÂłowieka".

Raport stwierdza rĂłwnieÂż, Âże "przypuszczalnie najbardziej kontrowersyjne osiÂągniĂŞcia z zakresu kontroli tÂłumĂłw sÂą trzymane w tajemnicy".

26 lipca 2001 roku zatwierdzono aneks do artykuÂłu 6 prawa Federacji Rosyjskiej w sprawie broni. Czytamy w nim, co nastĂŞpuje: "W obrĂŞbie Federacji Rosyjskiej zabrania siĂŞ obrotu broniami i innymi urzÂądzeniami... ktĂłrych zasada dziaÂłania opiera siĂŞ na wykorzystaniu elektromagnetycznego, Âświetlnego, cieplnego, infradÂźwiĂŞkowego i ultradÂźwiĂŞkowego promieniowania".

Od stycznia 2004 roku w amerykaĂąskim stanie Michigan kaÂżdemu, kto produkuje, rozprowadza, posiada, przewozi lub stosuje szkodliwe dla czÂłowieka urzÂądzenia elektroniczne, grozi kara do 15 lat wiĂŞzienia. PoniewaÂż taka sama kara jest orzekana za posiadanie biologicznej, chemicznej lub radioaktywnej broni, rodzi siĂŞ pytanie, czy to nie oznacza, Âże rzÂąd StanĂłw Zjednoczonych posiada elektroniczne i elektromagnetyczne bronie masowego raÂżenia.

W Doktrynie Bezpieczeùstwa Informacyjnego federacji Rosyjskiej podpisanej przez prezydenta W³adimira Putina we wrzeœniu 2000 roku wœród zagro¿eù bezpieczeùstwa informacyjnego Federacji Rosyjskiej wymienia siê "zagro¿enie praw konstytucyjnych i wolnoœci ludzi i obywateli w sferze ¿ycia duchowego... indywidualnej, grupowej i spo³ecznej œwiadomoœci" oraz "nielegalne stosowanie specjalnych œrodków wp³ywaj¹cych na indywidualn¹, grupow¹ i spo³eczn¹ œwiadomoœÌ."

Wœród g³ównych kierunków miêdzynarodowej wspó³pracy w sprawie zapewnienia bezpieczeùstwa informacyjnego znajduje siê punkt postuluj¹cy "zakaz produkcji, rozpowszechniania i stosowania broni informacyjnych".

Wy¿ej wymienione stwierdzenie nale¿y interpretowaÌ jako kontynuacjê rosyjskiego zaanga¿owania w ideê miêdzynarodowego zakazu stosowania œrodków zdalnego wp³ywu na aktywnoœÌ ludzkiego mózgu.

Podobnie w wy¿ej przytoczonym raporcie opublikowanym przez STOA pierwotnie proponowana wersja rezolucji Parlamentu Europejskiego wzywa do "uchwalenia miêdzynarodowej konwencji ustanawiaj¹cej globalny zakaz badaù i opracowywania broni, które wykorzystuj¹ wiedzê o chemicznych, elektrycznych i dŸwiêkowych drganiach lub innych funkcjach ludzkiego mózgu do tworzenia broni s³u¿¹cych do manipulowania ludŸmi, w tym zakaz przemieszczania, zarówno teraz jak i w przysz³oœci tego rodzaju systemów".

UÂżyty tu termin "teraz" sugeruje, Âże takie bronie sÂą juÂż rozmieszczone.

WÂśrĂłd krajĂłw z najbardziej rozwiniĂŞtym sektorem wojskowym znajdujÂą siĂŞ Stany Zjednoczone, ktĂłre nie wystĂŞpowaÂły z ÂżadnÂą miĂŞdzynarodowÂą inicjatywÂą zakazu stosowania technik umoÂżliwiajÂących zdalnÂą kontrolĂŞ ludzkiego mĂłzgu. (Oryginalna wersja projektu ustawy Denisa J.Kucinicha zostaÂła zmieniona i ostatecznie nigdy jej nie uchwalono).

Wed³ug studium opublikowanego przez STOA Stany Zjednoczone s¹ g³ównym promotorem stosowania tego rodzaju broni i dziêki ich staraniom techniki nie powoduj¹ce œmierci zosta³y w³¹czone do doktryny wojskowej NATO.

MoÂże to oznaczaĂŚ, Âże Stanom Zjednoczonym udaÂło siĂŞ zneutralizowaĂŚ europejskie prĂłby wprowadzenia zakazu produkcji i stosowania broni kontrolujÂących umysÂł, jako Âże "w roku 1996 nie uÂśmiercajÂące urzÂądzenia okreÂślane przez armiĂŞ StanĂłw Zjednoczonych to... ukierunkowane systemy energetyczne" i "bronie wykorzystujÂące fale o czĂŞstotliwoÂści radiowej", czyli bronie wpÂływajÂące wedÂług raportu STOA na ukÂład nerwowy czÂłowieka.

Chocia¿ s¹ jeszcze mo¿liwoœci prowadzenia wojny informacyjnej, która nie obejmuje kontroli umys³ów, to jednak Stany Zjednoczone nie chc¹ anga¿owaÌ siê w negocjacje dotycz¹ce zakazu stosowania wszelkich form manipulowania ludzkim umys³em. Ta niechêÌ mo¿e oznaczaÌ, ¿e Stany Zjednoczone zamierzaj¹ zastosowaÌ techniki pozwalaj¹ce na kontrolê umys³ów, zarówno do celów wewnêtrznych, jaki zagranicznych, jako narzêdzie wojny.

W roku 1994 Instytut StudiĂłw Strategicznych przy Wojennym Kolegium Armii StanĂłw Zjednoczonych opublikowaÂł raport zatytuÂłowany The Revolution in Military Affairs and Conflict Short of War (Rewolucja w wojskowoÂści i konflikt bez wojny). PoniewaÂż dotyczy on bezpieczeĂąstwa paĂąstwa, nie podano, jaka technika umoÂżliwia tĂŞ rewolucjĂŞ.

Autorzy od samego poczÂątku zdajÂą sobie sprawĂŞ, Âże zastosowanie tej techniki moÂże byĂŚ sprzeczne z podstawowymi moralnymi i politycznymi wartoÂściami amerykaĂąskiego spoÂłeczeĂąstwa i w zwiÂązku z tym rewolucja w sposobach prowadzenia wojny wymaga najpierw rewolucji moralnej i politycznej.

PoniewaÂż jest im trudno wyobraziĂŚ sobie, Âże amerykaĂąskie spoÂłeczeĂąstwo zaakceptuje moralna i politycznÂą rewolucjĂŞ, ktĂłra pozbawi obywateli prywatnoÂści, przygotowujÂą scenariusz, ktĂłry doprowadzi do takiej rewolucji wÂśrĂłd amerykaĂąskich przywĂłdcĂłw.

Bior¹c pod uwagê szereg pytaù zwi¹zanych z zamachami, do jakich dosz³o 11 wrzeœnia 2001 roku w Stanach Zjednoczonych, na które brak odpowiedzi, a które by³y szeroko omawiane przez alternatywn¹ prasê, jest mo¿liwe, ¿e te wydarzenia s¹ czêœci¹ szeroko zakrojonego przedsiêwziêcia realizowanego przez czynniki kryj¹ce siê w rz¹dzie Stanów Zjednoczonych. Ataki te mog³y byÌ elementem powy¿szego scenariusza maj¹cym usprawiedliwiÌ zamach na prywatnoœÌ obywateli Stanów Zjednoczonych i suwerennoœÌ innych narodów.

Poniewa¿ prawo do prywatnoœci Amerykanów zosta³o ograniczone, a suwerennoœÌ Iraku pogwa³cona, nie ma powodu, aby s¹dziÌ, ¿e ten scenariusz nie bêdzie kontynuowany w nadchodz¹cych latach.

Po pierwsze, stru¿ka informacji o œrodkach umo¿liwiaj¹cych kontrolowanie umys³ów s¹cz¹ca siê w zachodnich mediach zosta³a znacznie ograniczona po zamachach z 11 wrzeœnia. Po drugie, s¹ dane wskazuj¹ce na to, ¿e œrodki umo¿liwiaj¹ce kontrolê umys³ów s¹ ju¿ stosowane.

Amerykaùski tygodnik wojskowy Defense News z 17-23 grudnia 2001 roku zamieœci³ artyku³, w którym Bem-Israel, szef dzia³u badaù i rozwoju w izraelskim ministerstwie obrony, szczerze wyzna³ , ¿e w czasie sprawowania przezeù funkcji dyrektora zbadano ró¿ne naukowe i fenomenologiczne pola - w tym te, które umo¿liwiaj¹ kontrolê umys³ów - w ramach prób ograniczenia i powstrzymania dzia³alnoœci terrorystów".

Chocia¿ oœwiadczy³, ¿e stosowano "metody kontroli umys³ów, z których wiele zosta³o opracowanych przez sektor wojskowy i agencje bezpieczeùstwa Zwi¹zku Radzieckiego", jest bardziej prawdopodobne, ¿e powiedzia³ to w celu odci¹gniêcia uwagi od amerykaùskich technologii umo¿liwiaj¹cych kontrolê umys³ów i ¿e to w³aœnie je zastosowano.

Cheryl Welsch, przewodnicz¹ca amerykaùskiej organizacji Mind Justice (SprawiedliwoœÌ dla Umys³u), która zajmuje siê obron¹ ludzi skar¿¹cych siê na manipulacje ich uk³adem nerwowym przy zastosowaniu metod technicznych, oznajmi³a, ¿e otrzyma³a ponad 2000 listów opisuj¹cych takie eksperymenty, których autorzy prosz¹ j¹ o pomoc. Takie skargi zg³oszono nie tylko w Stanach Zjednoczonych, ale równie¿ w Japonii, Holandii, Australii, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Niemczech i Francji. Liczba skarg waha siê od 10 do 50. W pozosta³ych krajach ich liczba jest mniejsza. Na trzech anglojêzycznych listach internetowych poœwiêconych kontroli umys³ów liczba Amerykanów utrzymuj¹cych, ¿e s¹ ofiarami eksperymentów w zakresie kontroli umys³ów, wzros³a od czerwca do koùca 2004 roku do 104.

W roku 2003 rosyjski tygodnik Argumenty i Fakty poda³: "Nie ma najmniejszych w¹tpliwoœci, ¿e istniej¹ techniki fizycznego i psychicznego nacisku na ludzi... ale nie ma szans na to, aby uzyskaÌ dane z pierwszej rêki dotycz¹ce tego tematu", poniewa¿ s¹ to informacje nale¿¹ce do kategorii "œciœle tajnych".

WyraÂźnym powodem utrzymywania polityki tajemnicy w odniesieniu do technik umoÂżliwiajÂących zdalnÂą kontrolĂŞ ludzkiego umysÂłu jest to, Âże rzÂądy krajĂłw posiadajÂących takie techniki mogÂą stosowaĂŚ je bez koniecznoÂści pytania o zgodĂŞ na to opinii publicznej.

Nie ma chyba potrzeby podkreœlania, ¿e ka¿da z pe³nych demokracji wspó³czesnego œwiata mo¿e ulec zak³óceniu w wyniku prowadzenia tajnych operacji. nie da siê wykluczyÌ, ¿e w przysz³oœci ca³e grupy ludzi poddanych technikom kontroli umys³ów mog¹ ¿yÌ w "fa³szywej demokracji", w której ich w³asny rz¹d lub zagraniczne mocarstwo bêdzie kszta³towaÌ w szerokim zakresie ich polityczne pogl¹dy przy pomocy œrodków s³u¿¹cych oddzia³ywaniu na umys³ cz³owieka.

Demokracja bêdzie ulegaÌ deprawowaniu tak d³ugo, jak d³ugo zakaz proponowany przez Parlament Europejski i Rosjê nie zostanie wynegocjowany i wprowadzony do prawodawstwa poszczególnych krajów w sposób umo¿liwiaj¹cy weryfikacjê jego przestrzegania. Wymaga to jednak udzia³u elit w³adzy Stanów Zjednoczonych, co jest ma³o prawdopodobne w sytuacji, gdy prawodawstwo tego kraju w sprawie bezpieczeùstwa paùstwa d¹¿y coraz bardziej w kierunku zasad niedemokratycznych i jest stosowane nawet przeciwko nieoficjalnym dochodzeniom prowadzonym w sprawie zamachów z 11 wrzeœnia.

Niestety, dopóki Stany Zjednoczone nie podpisz¹ siê pod miêdzynarodowym zakazem zdalnej manipulacji umys³em cz³owieka, inne kraje, takie jak Federacja Rosyjska, bêd¹ czu³y siê zmuszone do kontynuowania swojego udzia³u w wyœcigu zbrojeù w zakresie œrodków umo¿liwiaj¹cych kontrolê umys³ów oraz utrzymywania swoich osi¹gniêÌ w tym zakresie w œcis³ej tajemnicy.

Mojmir Babacek

http://thetruthse.webpark.pl/prawda.html

http://www.zwiastun2009.republika.pl/zdalna_manipulacja.htm

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 23:02:31 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 30, 2012, 10:47:17 »

Bardzo ciekawe artykuly, duzo tekstu, wiec czasochlonne. Podsumowujac - od dawna przeprowadzane sa eksperymenty na ludziach, wlasciwie wszyscy jestesmy krolikami doswiadczalnymi. Planeta (baza) nasza to poligon doswiadczalny. Przede wszystkim chodzi o wladze, wladze nad masami. Stad te ataki falami EM.
Gdyby jedynym celem bylo tylko i wylacznie unicestwienie i produkcja bezmozgowych poslusznych robotow, szybko wykonczylby sie material. Nastapilaby regresja, o tym tez wiedza cwaniaki, bo to sa w istocie ofiary tych eksperymantow uprzednich.

Tytul watku wzbudzil we mnie w pierwszym rzedzie potrzeba "Jak zabezpieczyc sie przed atakami energetycznymi?"

Dazyc do jak najdoskonalszej symetrii, balansu, rownowagi. Zawsze trzeba byc o pare krokow do przodu, jest to mozliwe, poprostu krzyzowac przesyl, blokujac i zmieniajac kurs przeplywu informacji, a moze nawet unicestfiajac zrodlo (przeprogramowanie NLP).

Strony: [1] 2 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: