Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #75 : Pa¼dziernik 12, 2012, 17:49:33 » |
|
To s± tylko logiczne odniesienia tak rozumiej±cego cz³owieka, a co jest naprawdê pod tym D? Co maj± na my¶li przekazuj±cy te informacje? Jeste¶ pewien i¿ to wiesz? Czy bêdziesz no.... tego... w 4 dupy? Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Pa¼dziernik 12, 2012, 17:57:22 » |
|
Ja niczego nie wie. Ja tylko konfabulacje wysy³a z umys³u ... p. "mnie" ju¿ do nik±d nie da siê odes³aæ Nigdzie nie jestem i nie bêdê.
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 12
Wiadomo¶ci: 1464
Email
|
|
« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 12, 2012, 18:35:16 » |
|
Witaj nagumulululi, Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje. wiesz czytalem troche tej literatury, zwojow i papirusow. Na poczatku wszystko bylo nowe ale nigdy ciekawe. Wkrotce moglem juz robic rozne podsumowania. I z tego nie jest latwo cos uszknac, nie tylko dla mnie. Takze mozna zauwazyc pewien schemat, slowa kluczowe. Ale tego o synach Slonca nie czytalem. Kiedy sie o tym dowiedzialem to i zmusilem sie i wzialem ten papier do reki. I teraz zaluje , tak jak zreszta juz wczesniej zalowalem. Jakby to powiedziec. Ujmuje to tak-malo przekonywujace a jeszcze mniej boskie. Autorzy dobrze rozpoznawalni, to ci w czerni i z pejsami, czy czyms takim. Za to czytam teraz ksiazke z 18 wieku napisana przez polaka i jestem zaskoczony jej zawartoscia. Kiedys sporo wiedziano i chyba Ciebie niejedno zaciekawi. Ksiazka traktuje o mitologii, bogach ...itd. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 18:35:55 wys³ane przez acentaur »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Pa¼dziernik 12, 2012, 18:35:23 » |
|
Na tej ziemi w tym wymiarze bardzo ma³o rodzi siê Energii plusowych, nie maja potrzeby do¶wiadczania ¿ycia w tej wibracji. Ziemia trzecio wymiarowa dana by³a jako szko³a rozwoju duchowego rodowi minusowemu. Energie z rodu plusowego schodzi³y tylko jako pomoc energetyczna , utrzymanie czêstotliwo¶ci , by ziemia nie opad³± w wiêksz± ciemno¶æ i nie oddali³a siê bezpowrotnie od ¼ród³a ¿ycia. Zatem prawie wszyscy ¿yj±cy na ziemi ( oprócz androidów, bo to inna opowie¶æ) s± rodem minusowym. Jednak ju¿ sporo z tych minusów osi±gnê³o swój plus a jeszcze wiêcej jest juz na granicy przej¶cia w plus. czego dowodem jest mo¿liwo¶æ przekroczenia wymiaru i wej¶cia w IV wymiar. Kiara Rozumiem ¿e nie znasz masz odpowiedzi odno¶nie tego o czym piszesz. W takim przypadku mówi sie - nie wiem, jak przystoi ludziom o¶wieconym na tyle aby nie baæ siê leku przed okazaniem s³abo¶ci wynikajacej z niewiedzy. Tobie siê wydaje ¿e bogom nie przystoi czego¶ nie wiedzieæ, wiec lepiej powiedzieæ co¶ ni¿ nic, politykierstwo. o kim pisali eseñczycy gdy wymieniali synów ¶wiat³o¶ci? Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje. Nie mam zamiaru poniewa¿ nie udzielasz odpowiedzi. Kiedy¶ pisa³as o proroctwachch które siê nieprawdziwy teraz masz strategiê nie udzielania konkretnych odpowiedzi bo to zbyt ryzykowne. Ale takie pytania padaj± kiedy kto¶ siê lansuje na guru ... w przedszkolu Wiem i¿ nie potrafisz zaakceptowaæ mojej wiedzy... jeszcze nie, zatem zostañ przy swojej i nie zadawaj mi wiêcej pytañ proszê. Kiara ============================================================================================================ Witaj nagumulululi, Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje. wiesz czytalem troche tej literatury, zwojow i papirusow. Na poczatku wszystko bylo nowe ale nigdy ciekawe. Wkrotce moglem juz robic rozne podsumowania. I z tego nie jest latwo cos uszknac, nie tylko dla mnie. Takze mozna zauwazyc pewien schemat, slowa kluczowe. Ale tego o synach Slonca nie czytalem. Kiedy sie o tym dowiedzialem to i zmusilem sie i wzialem ten papier do reki. I teraz zaluje , tak jak zreszta juz wczesniej zalowalem. Jakby to powiedziec. Ujmuje to tak-malo przekonywujace a jeszcze mniej boskie. Autorzy dobrze rozpoznawalni, to ci w czerni i z pejsami, czy czyms takim. Za to czytam teraz ksiazke z 18 wieku napisana przez polaka i jestem zaskoczony jej zawartoscia. Kiedys sporo wiedziano i chyba Ciebie niejedno zaciekawi. Ksiazka traktuje o mitologii, bogach ...itd. pozdrawiam Ciekawie daj namiar albo rzuæ co¶ ciekawego Scali³em posty. Janusz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 20:12:54 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #79 : Pa¼dziernik 12, 2012, 19:12:22 » |
|
tz gwiazad dawida ma i inne znaczenie:) min wlasnie takie uwiezienie w religii - monolicie .. a co do dalszych losow tych wszystkich poszukiwan to znane sa one z apokalipsy no chyba ze jakos inaczej sie to rozegra, jakos musi
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #80 : Pa¼dziernik 12, 2012, 19:22:44 » |
|
Nie s³ysza³em o "bretoñskim wybrze¿u w Mezopotamii". Wybrze¿e o tej nazwie jest we Francji. No i te 4000 lat, to chyba gruba pomy³ka. Ja bym optowa³ za Sitchinem za liczb± 14.000 lat temu.
Fakt, wyrazi³em siê niezbyt jasno pisz±c post w po¶piechu. Trzeba rozró¿niæ dwie rzeczy wnikliwie studiuj±c materia³y ¼ród³owe. Wiêc co trzeba rozró¿niæ ? Na bretoñskim wybrze¿u nale¿y szukaæ Genezy o ADAMIE (androidzie) . Dlaczego ? Ano dlatego, ¿e w/g dostêpnych materia³ów ¼ród³owych opublikowanych zw³aszcza w ostatnich latach to w³a¶nie tam pojawi³a siê idea Omfalosa ! Idea stworzenia ¶mierci i ponownego fizycznego zmartwychwstania. Jak równie¿ (pomijaj±c wszelkie celowo falszowane dane) tam, a nie gdzie indziej napisano najstarsz± Bibliê, która nastêpnie zosta³a ju¿ w samym Sumerze okrojona. A przez kogo zosta³a okrojona i dlaczego, to mo¿e Wam to wyja¶ni KIARA ? A, to ¿e w Mezopotami dokonano tej kreacji ADAMA, to kolejna sprawa. Dlaczego akurat w³a¶nie tam wybrano to miejsce, to chyba nikt tego nie wie. Widocznie by³o to miejsce do tego celu odpowienie. Piszesz, ¿e 4000 lat to gruba pomy³ka ? Pomy³ka czego ? Nie jest ¿adn± pomy³k± ! Data ok.4000 lat jako czas Biblijnego stworzenia Hadama (Adama)- biorobota jest dat± jak najbardziej prawdpodobn±. Mo¿emy siê myliæ nawet o tysi±c lat, a ramie czasowe jest wzglêdnie podobne. Trzeba wzi±¶æ pod uwagê fakt, ¿e stworzono jakby dwa odmienne egzemplarze tego ADAMA- BIOROBOTA. Równie¿ nale¿y wzi±æ pod uwagê, to, ¿e owy ADAM (hebr.hadam, czyli ludzko¶æ) posiada³ tzw. moc. Moc hawwa - b³êdnie interpretowan± jako Ewa, czyli Adam i Ewa jako dwie odrêbne istoty. Ale, w samej Biblii napisano, ¿e Adam by³ Andrygoenem (czyli obup³ciowy) Dalszy opis nawet (Biblijny) sugeruje wprost, ¿e moc hawwa zosta³a jenak usuniêta z ADAMA, a nastêpnie metaforycznie ujêto, ¿e wygnano go z Raju.Nie wygnano (jak wczesniej pisa³em), tylko zrezygnowano z tej konstrukcji po usuniêciu hawwa. Najwyra¼niej widac, ¿e misteryjne bia³e braterstwo NECZIR zamierza³o zrobiæ kopiê pierwowzoru 12 Helisowego cz³owieka wygenerowanego kilka milionów lat wcze¶niej z Tary. St±d ta idea Omfalosa, która zrodzi³a siê na bretoñskim wybrze¿u. Równie¿ warto zwróciæ uwagê, ¿e kreacji tego Adama dokonano w/g kabalistycznej formu³y. Ale, ta niby kabalistyczna formu³a, nie by³a dos³ownie kabalistyczna, bo ta kreacja wcze¶niej znana by³a jako zaginione ( w istocie celowo zatarte) s³owo Hirama. Oczywi¶cie s³owo, to w zasadzie skomplikowany proces kreacji istoty. Czy mam jeszcze co¶ wyja¶niæ ? Zamiast wyja¶niaæ i stawiaæ przys³owiow± kawe na ³awê, to najlepiej sami poszukajcie w ró¿nych materia³ach ¼ród³owych, a co najwa¿niejsze dokonajcie w³a¶ciwej syntezy danych co kryje siê czêsto pod z³o¿on± symbolik±.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 19:32:15 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #81 : Pa¼dziernik 12, 2012, 20:00:25 » |
|
BIALE BRATERSTWO po mojemu.
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gadu³a ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #82 : Pa¼dziernik 12, 2012, 20:34:38 » |
|
Witaj FairLady, BIALE BRATERSTWO po mojemu. podpisuje sie pod tym naturalnie, ale nie przychodzi mi nic smiesznego do glowy. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 20:37:10 wys³ane przez acentaur »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Pa¼dziernik 12, 2012, 20:37:52 » |
|
acezapraszam-MY do cwiczen Nigdy nie jest za pozno, aby "walnac piescia w stol" i WYSKOCZYC Pa!
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gadu³a ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #84 : Pa¼dziernik 12, 2012, 20:44:27 » |
|
Witaj FairLady, zapraszam-MY do cwiczen dziekuje za zaproszenie, kiedys wiele lat trenowalem ale teraz jest dla mnie troche za pozno. Wiesz, latam raz w miesiacu z wiedzmami i wampirami,no i pije krew niewiniatek. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #85 : Pa¼dziernik 12, 2012, 20:45:49 » |
|
No niestety Lady... ale to nie ma nic wspólnego z Bia³ym Braterstwem , ale wszyscy , wszystkie Energie tak naprawdê s± "dzieæmi S³oñca" nie wszystkie identycznie roz¶wietlone w tym samym czasie. Wewnêtrznym S³oñcem nazywamy Ogieñ ¯ycia w czakrze serca. Ju¿ pisa³am i¿ zawsze schodzili na ziemiê przedstawiciele rodu plusowego ( znani te¿ jako czerwone energie) , którzy s³u¿yli jako kap³ani i nauczyciele rodu minusowego w trzecim wymiarze. Minusowi nie zostali pozostawieni sami sobie , bo szybko bardzo dosz³o by do bezpowrotnej katastrofy ziemi. W Torze te¿ jest informacja o 21 sprawiedliwych , którzy zawsze ¿yj± na ziemi i swoj± wibracj± podtrzymuj± j± by nie spad³a w otch³añ niebytu. I jest to prawda. przypomnijcie sobie fragment "Zaginionej Ksiêgi Enki" jak Ojciec przekazuje mu wiedzê zwi±zan± z istnieniem ¿ycia na ziemi oprócz mo¿liwo¶ci stwarzania. Przypomnijcie sobie jak opuszcza³y ziemiê Elfy, odchodzi³y do "¶ród ziemia" i pozostawia³y ziemiê Ludziom , którym zawsze pomaga³y. Nie ma ca³ej historii ziemi prawdziwej i pe³nej dostêpnej teraz dla cz³owieka, s± tylko jej nikle fragmenty porozrzucane po ca³ej ziemi i trudno jest je po³±czyæ gdy nie otworzy siê w sobie dostêpu do tej wiedzy. W nas samych jest ona prawdziwa w niezmienionym zapisie. Wszystko zewnêtrzne jest tylko czê¶ciowo prawdziwe. Ziemia trzecio wymiarowa trwa ju¿ czwarty raz po 26 tys lat zatem sk±d cz³owiek ma znaæ jej prawdziw± historiê skoro ona by³a ju¿ trzy razy ca³kowicie zniszczona ,a w czarnej swojej wersji która jest teraz, jest systematycznie niszczona i zamieniana na sfa³szowane opowie¶ci. Powstanie androidów w takiej wersji jak ¿yj± obecnie na ziemi to nie jest proces kilku czy kilkudziesiêciu lat, to d³uga droga genetycznych do¶wiadczeñ i wymiany "prototypów" materialnych cia³ na coraz lepsze wersje z wiêkszymi mo¿liwo¶ciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi. Naprawdê znam t± opowie¶ci od jednej z przedstawicielek ¿yj±cej obecnie na ziemi, a jej podobnych jest bardzo du¿o. Oni teraz sami pracuj± nad udoskonaleniami swoich wersji materialnych cia³. No dobrze wracaj±c do Bia³ego Braterstwa by³ to przekaz wiedzy powoduj±cy rozwój roz¶wietlenie Energii rodu minusowego, oni stawali siê biali w trudach ¿ycia , wiedza ta tylko uzupe³nia³a zrozumienie procesu , który przechodz± , dawa³a im mo¿liwo¶ci energetycznego oddzia³ywania na materiê. Przypomnijcie sobie Gandalfa szarego jak sta³ siê Gandalfem bia³ym, nie ma cudów jest osobisty rozwój poprzez pracê nad sob± i wspinanie siê coraz wy¿ej na drabinie osobistego rozwoju. Wracaj±c do rodu wybranego, dlaczego oni byli wybrani ¿eby pój¶æ na pustyniê i dokonaæ dalszego etapu swojej przemiany, co o tym decydowa³o? Gdzie¶ to znalaz³am , ale ju¿ nie pamiêtam gdzie, by³o tym czym¶ "cia³o migda³owe" w mózgu. Ci którzy je posiadali wystarczaj±co rozwiniête byli ju¿ gotowi do dalszego procesu transformacji energetycznej. * http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w_dna_bog_i_mozg_-_naukowcy_mowia_cz2.html* http://zwierciadlo.pl/2010/bez-kategorii/mozg-pana-bogaKiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 20:58:05 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #86 : Pa¼dziernik 12, 2012, 21:16:07 » |
|
Rêkopisy z Qumran a Synowie ¦wiat³o¶ci i Ciemno¶ciSpo¶ród tekstów znalezionych w Qumran wymieniæ nale¿y: Regu³ê zrzeszenia, Dokument damasceñski, Regu³ê wojny (opisuj±c± wojnê miêdzy Synami ¦wiat³o¶ci a Synami Ciemno¶ci u kresu czasów), Zwój ¶wi±tyni, List o sposobie wype³niania Tory, Hymny (których autorem by³ prawdopodobnie Nauczyciel Sprawiedliwo¶ci), Pie¶ñ ofiary szabatowej, Zwój miedziany, na którym utrwalono spis skarbów ukrytych przez jego twórców. Zwoje qumrañskie budz± wci±¿ kontrowersje - wiêkszo¶æ uczonych uwa¿a, i¿ ich wytwórcami i u¿ytkownikami byli cz³onkowie gminy qumrañskiej uto¿samiani do niedawna z esseñczykami. Obecnie identyfikacja ta bywa coraz czê¶ciej kwestionowana. Zwolenników zyska³ pogl±d N. Golba g³osz±cego, ¿e stanowi± one pozosta³o¶æ biblioteki ¶wi±tyni jerozolimskiej, przeniesionej do Qumran na pocz±tku tzw. wojny ¿ydowskiej (ok. 68 n.e.). Kontrowersyjna jest tak¿e osoba Nauczyciela Sprawiedliwo¶ci, którego uto¿samiano m.in. z: "bratem Pañskim" - aposto³em Jakubem Sprawiedliwym, Janem Chrzcicielem, arcykap³anem Oniaszem III, Jud± Esseñczykiem, ostatnio za¶ z Alkimosem, który ok. po³. II w. p.n.e. sprawowa³ funkcjê arcykap³ana w Jerozolimie. Spory budzi równie¿ problem charakteru Qumran. Wiêkszo¶æ uczonych s±dzi, ¿e osadê zamieszkiwa³a jaka¶ wspólnota religijna, niekoniecznie to¿sama z esseñczykami. Inni, za N. Golbem, przyjmuj±, ¿e Qumran by³o twierdz± herodiañsk±. Jeszcze inni uwa¿aj±, ¿e Qumran to typowa "villa rustica" (dwór wiejski) z okresu hellenistyczno-rzymskiego. Badaniem i oficjaln± edycj± tekstów z Qumran zajmuje siê miêdzynarodowy zespó³ uczonych, tzw. Scrollery Team, a teksty ukazuj± siê w serii Discoveries in the Judaean Desert (of Jordan). Zwój ¦wi±tyniA w dniu upadku Kittim bêdzie bój i wielka rze¼ wobec Boga Izraela, gdy¿ to jest dzieñ od dawna przez niego wyznaczony na wojnê, która ma zniszczyæ Synów Ciemno¶ci. Wtedy stan± do okrutnej rzezi: zgromadzenie bogów i zgromadzenie ludzi. Synowie ¦wiat³o¶ci oraz obóz ciemno¶ci bêd± walczyæ razem, aby siê okaza³a moc Boga w¶ród zgie³ku wielkiego t³umu i wrzawy bogów i ludzi w tym dniu zag³ady. To bêdzie czas ucisku dla ca³ego ludu, wykupionego przez Boga. A w¶ród wszystkich cierpieñ nie by³o dot±d im podobnego od pocz±tku a¿ do koñca wybawienia wiecznego. W dniu ich walki z Kittim stocz± bój na ¶mieræ i ¿ycie. W wojnie tej trzy razy Synowie ¦wiat³o¶ci umocni± siê, aby pobiæ bezbo¿no¶æ... Zwoje z Qumran Regu³a wojny - t³. Witold Tyloch http://portalwiedzy.onet.pl/6487,,,,qumran,haslo.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 21:25:01 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #87 : Pa¼dziernik 12, 2012, 21:59:44 » |
|
To do KIARY, bo Ona czêsto pisze o energiach minusowych, plusowych, pozytywnych, negatywnych, hybryd ....itd, itp...
Otó¿ dla Kosmicznego Animatora, lub nazywanego (Stwórc±) nie ma w ogóle znaczenia, kto jest kto ? Dla niego liczy siê tylko ile dana istota zbuduje to co ON (Stwórca) buduje, czyli - ¶wiadomo¶ci. Wiêc dla niego o wiele cenniejszy jest prawdziwy ¿ebrak siedz±cy codziennie pod sklepem i ¿ebraj±cy o kawa³ek chleba ni¿ sto milionów ziemskich naukowców, którzy p³awi± siê wiedz±, o nazwie nauka, która we Wszech¶wiecie jest ju¿ dawno przestarza³a i zdeaktualizowana. Tak. Miêdzy innymi ¿ebrak to prawdziwe i bardzo cenne ¼ród³o ¶wiadomo¶ci, czego w³a¶nie potrzebuje TEN Stwórca-Animator Wszech¶wiata....
Przygl±dnijcie siê dobrze ¿ebrakowi to sami znajdziecie odpowied¼ dlaczego ¿ebrak jest tak cenny ?
Bo ¿ebrak odpowiada na bardzo cenne pytania Kosmicznemu Stwórcy-Animatorowi :
1. Dlaczego ¿ebrak posiada niskie poczucie swojej warto¶ci ? 2. Kto i w jaki sposób wp³yn±³ na to, ¿e posiada takie przekonania o sobie ? 3. Jakie ¿yciowe motywacje sk³aniaj± go do tego, ¿e chce w tym stanie ubóstwa, izolacji trwaæ ? 4. Jakie prawdziwe wewnêtrzne motywacje sprawi±, ¿e we¼mie on odpowiedzialno¶æ za swoje istnienie i nie zechce dalej byæ nêdzarzem b³agaj±cym o prze¿ycie. 5. Co mu w tym pomo¿e (jakie ¶rodowisko, jakie tre¶ci, jakie czynniki) 6. A, co mu przeszkodzi, utrudni, aby uwolniæ siê z ofiary nêdzarza przymieraj±cego g³odem.
Pisaæ by wiele. Ale s± to prawdziwe, autentyczne, skomplikowane bezcenne procesy, a zarazem potê¿ne ¼ród³o budowy ¶wiadomo¶ci.
Kosmiczny Animator- Rdzeñ (jak zwa³ tak zwa³) jest w tej chwili form±. Jest form± jak zreszt± wszystko inne. Zbudowa³ on Wszech¶wiat dlatego, bo ON SAM jako forma wiecznie nie przetrwa ! Bo jedynie co jest wieczne to jest - ¶wiadomo¶æ. Zatem u schy³ku istnienia (masy krytycznej Wszech¶wiata) musi pojawiæ siê odpowiednio du¿a masa ¶wiadomo¶ci, aby ON SAM przeewoluwoa³ z formy w ¦WIADOMO¦Æ. Inaczej ca³y pomys³ budowy Wszech¶wiata zostanie zmarnowany. Zatem biliony cywilizacji we Wszech¶wiecie buduje non stop - ¦WIADOMO¦Æ. Ostatecznie wszystko zniknie- zostanie tylko ON-¦WIADOMO¦Æ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 22:02:58 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #88 : Pa¼dziernik 12, 2012, 23:10:17 » |
|
Ostatecznie wszystko zniknie- zostanie tylko ON-¦WIADOMO¦Æ. To siê dopiero zrobi nudno… tak trwaæ, gdy wszystko ju¿ znane, bez ¿adnych niespodzianek? My¶lê, ¿e ON-¦WIADOMO¦Æ nie wytrzyma zbyt d³ugo w bezforemnym stanie i znów zechce do¶wiadczaæ, budowaæ now± ¶wiadomo¶æ. A¿ do kolejnej masy krytycznej. Co do ¿ebraka… ciekawie by³oby spojrzeæ na nas samych jego oczyma… by¶my siê pewnie bardzo zdziwili… Ale có¿, na jednym biegunie ¿ebrak, na drugim osoba gadaj±ca z samym stwórc±. ¯ebrak zape³nia ksiêgê ¿ycia z poziomu bycia nikim, protektor stwórcy z poziomu swojej wysoko¶ci. I niech siê Kiara nie czepia, bo piszê ogólnie. O¶wieconych w tych czasach mamy wysyp, jak grzybów po deszczu. ¯eby siê jeszcze to jako¶ na ¿ycie przek³ada³o… ? A spojrzenie ¿ebraka kiedy¶ autentycznie i dotkliwie poczu³am na sobie, co prze³o¿y³o siê na wersy: Dwa koty i ¿ebrak
pamiêtasz – kochany te koty dwa prêgowane co przed dworcem bezwstydnie zachwytowi naszemu oddane urodê swoj± rzuca³y nam w twarz
a serca nasze miêk³y bo koty by³y piêkne
i gdy ju¿ czu³o¶ci± upojeni do cna ku dalszym sprawom mieli¶my biec nieopatrznie – zupe³nie nieoczekiwanie dopad³o nas zgas³e spojrzenie ¿ebraka co nêdzê swoj± obok kotów sprzedawa³
i koty – niezwyczajne dwa koty przesta³y nagle zachwycaæ nas spojrzeniem ¿ebraka uzwyczajnione
22.06.1999To pa Za¶ od koliberka (od którego przed chwil± wróci³m) dla ca³ego forum cheopsowego: http://www.youtube.com/watch?v=TnMYOra7tmc&NR=1&feature=fvwp
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Pa¼dziernik 12, 2012, 23:15:48 » |
|
AstreTo do KIARY, bo Ona czêsto pisze o energiach minusowych, plusowych, pozytywnych, negatywnych, hybryd ....itd, itp...
Otó¿ dla Kosmicznego Animatora, lub nazywanego (Stwórc±) nie ma w ogóle znaczenia, kto jest kto ? Dla niego liczy siê tylko ile dana istota zbuduje to co ON (Stwórca) buduje, czyli - ¶wiadomo¶ci. Wiêc dla niego o wiele cenniejszy jest prawdziwy ¿ebrak siedz±cy codziennie pod sklepem i ¿ebraj±cy o kawa³ek chleba ni¿ sto milionów ziemskich naukowców, którzy p³awi± siê wiedz±, o nazwie nauka, która we Wszech¶wiecie jest ju¿ dawno przestarza³a i zdeaktualizowana. Tak. Tak, masz racjê, liczy siê tylko prze¿ywanie i jego skutek , wiedza, która tworzy ¶wiadomo¶æ. Dalsza cze¶æ pod k±tem mojej wiedzy jest nie prawdziwa. Jak go zwa³ tak zwa³ w swojej najwy¿szej formie jest czyst± Energi± z pe³ni± wiedzy m±dro¶ci i doskona³o¶ci jest jej wzorcem wyj¶ciowym, czyli to co do¶wiadcza ¿ebrak ON wie , posiada ju¿ t± wiedzê. Co nie znaczy i¿ On nie ewoluuje, ca³y czas dzieje siê ten proces. Jednak ju¿ nie na poziomie wiedzy ¿ebraka w III wymiarze , to bardzo, bardzo odleg³a przesz³o¶æ, a zarazem terazniejszo¶æ dla potrzebuj±cych tego rodzaju wiedzy. Piszê o ró¿norodno¶ci Energii bo jest by³a i bêdzie zawsze ta ró¿norodno¶æ w wiecznie trwaj±cym procesie ¿ycia, ale kim ja jestem kto¶ bêdzie ,jak rownie¿ kim kto¶ jest , ja by³am.... Nic nie trwa w miejscu. Wez rownie¿ pod uwagê i¿ ca³a wiedza z której korzystamy w tym wymiarze jest nie kompletna, a co za tym idzie nie prawdziwa. Z czê¶ci zbudowano ca³o¶æ, taka ca³o¶æ nigdy nie przeka¿e ca³ej prawdy i ca³ego potencja³u wiedzy. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 23:49:13 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #90 : Pa¼dziernik 12, 2012, 23:42:49 » |
|
czyli wszystko jest iluzja, przedewszystkim z ego , a najwieksza iluzja jest system -trzeba robic wszystko odwrotnie
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 23:43:20 wys³ane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #91 : Pa¼dziernik 12, 2012, 23:53:27 » |
|
czyli wszystko jest iluzja, przedewszystkim z ego , a najwieksza iluzja jest system -trzeba robic wszystko odwrotnie Tak, ale do tej wiedzy ka¿dy musi doj¶æ sam, powinna siê ona staæ jego m±dro¶ci± , bo sama wiedz to zbyt ma³o. Samo posiadanie wiedzy nawet najwiêkszej jaka istnieje to zbyt ma³o, najwa¿niejsze jest jak j± u¿ywasz, czy dziêki niej tworzysz dobro?Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2012, 23:54:57 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #92 : Pa¼dziernik 13, 2012, 06:30:53 » |
|
Kiara bo sama wiedz to zbyt ma³o. Samo posiadanie wiedzy nawet najwiêkszej jaka istnieje to zbyt ma³o, najwa¿niejsze jest jak j± u¿ywasz, czy dziêki niej tworzysz dobro? A dok³adnie tak Dodam te¿ do tego co hm wy¶wietli³a szacowna Fair Lady , ¿e ja podobnie widzê tzw Bia³e Bractwo oj nie grali oni na gê¶lach i palili fajki pokoju oj nie. Dlaczego? Ano dlatego, ¿e jak chcesz rozbiæ co¶ fajnego np syntezê i wspó³prace, dzielenie siê (wiedz± równie¿) harmonie tzn to co odczuwali pierwotni Ziemianie i pó¼niejsi S³owianie to jaki masz argument? Moim skromnym zdaniem tylko jeden ano piê¶æ, ¿eby nie powiedzieæ miecz. Kto¶ (jaki¶ Niemiec nazwiska nie pamiêtam) obserwuj±c bitwê na Psim Polu stwierdzi³, ze S³owianie siê mog± ugi±æ ale nigdy nie pêkn± i za to dziedzictwo ja dziêkuje moim przodkom Szacowny acentaur szacowna Fair Lady zwyczajnie po swojemu zaprasza Ciê do wspó³pracy Dziêkuje te¿ szacownej ptak za fajny wierszyk to pa
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #93 : Pa¼dziernik 13, 2012, 11:17:47 » |
|
DarekChyba bardzo zawê¿asz temat. Niby dlaczego tylko ¯ydom kto¶ mia³by utrudniaæ co¶? Ja nie zawê¿am tematu, wrêcz przeciwnie gdy zag³êbiam siê w nim idê a¿ do korzeni , szukam powi±zañ, analizujê. W tym wypadku cofn±æ siê trzeba do Sumeru i tam szukaæ informacji. Kiedy¶ ten ród nie nazywa³ siê ¯ydami , to du¿o pó¼niejsze nazewnictwo. Nie chodzi o nazwê rodu, a o ewolucjê , o rozwój duchowy i o po³±czenie wiedz± m±dro¶ci obydwu rodów w jeden doskona³y i ¶wietlisty ród Energii które bêd± siaæ ziarno ¿ycia w ca³ym kosmosie. Ka¿dy z nas wielokrotnie urodzi³ siê w tym rodzie ( by³ ¯ydem) nie ma nikogo na ziemi ( z posiadaczy Ognia ¿ycia) kto ¯ydem by nie by³.To jest etap rozwojowy , przechodzimy przez ro¿ne rody w swoich wielo¶ciach inkarnacji. Ta linia rodowa to równie¿ DNA , które otwiera Ludziom okre¶lone mo¿liwo¶ci rozwojowe, ale s± to te¿ pewne cechy osobowo¶ci z predyspozycjami twórczymi. Gdy osi±gaj± swój maksymalny rozwój nastêpuje czas wzbogacenia ich wiedz± dziêki której przekrocz± swoje ograniczenia energetyczne. Oczywi¶cie i¿ nie tylko oni.... (jako ród musieli osi±gn±æ ten maksymalny poziom wibracji) , to by³o by zbyt ma³o w skali ziemi. Ale zawsze istnieje jaki¶ prekursor czego¶ , który rozpoczyna przekaz nowej wiedzy przez siebie. W fizycznym ¶wiecie musi byæ fizyczny wzorzec , który wpisuje w pole morfogenetyczne nowe mo¿liwo¶ci dla innych ,one staja siê nastêpnie mo¿liwo¶ci± wzorcow± dla ca³ej Ludzko¶ci.Zawsze jest kto¶ pierwszy , kto jest powiedzmy najbardziej doskona³y do wype³nienia tej roli . Doskona³o¶ci nie uzyskuje siê przez czytanie ksi±¿ek , bywanie na warsztatach i æwiczenie ro¿nych technik.... ( chocia¿ takie wzorce s± propagowane), doskona³o¶æ w swoim rozwoju uzyskuje siê jedynie przez prawe , etyczne ¿ycie , pokonywanie mnóstwa trudno¶ci , inaczej trudów , zwyczajnie ci±g³e korygowanie b³êdów i nape³nianie ¿ycia mi³o¶ci± bezwarunkow± ( co inaczej znaczy akceptacj± przeró¿nych odmienno¶ci z ich prawem do istnienia nawet wówczas gdy zdecydowanie innymi s± ni¿ nasze warto¶ci). Nieprawid³owa interpretacja okre¶lenia "ród wybrany" spowodowa³a niechêæ i nienawi¶æ do ludzi bêd±cych w tym rodzie, oni za¶ z tego powodu , broni±c siebie , zamykali siê w niedostêpnym etnicznym krêgu. To zamkniêcie budzi³o jeszcze wiêksz± niechêæ z powodu lêku innych przed nieznanym jakie ci ludzie dla nich reprezentowali. A tak naprawdê ród wybrany w dawnym znaczeniu to ci którzy musieli przej¶æ najwiêksze trudno¶ci w dziejach swojego istnienia i wyj¶æ z nich udoskonalonymi , bycie wzorcem dla innych. Inaczej przetrzeæ szlak którym pójd± inni. Nie zawsze to wychodzi³o i nie zawsze tak jak by³o planowane. Si³y z³a , które chcia³y przej±æ ziemiê nie mia³y zamiaru dopu¶ciæ do zrealizowania planu Stwórcy, wiedzia³y i¿ Stwórca nie mo¿e ingerowaæ w dan± ludziom woln± wolê , a w ich systemie warto¶ci "wszystkie nieprawe chwyty s± dozwolone".... Zatem dzia³o siê ¼le co znamy z historii i jeszcze wiêcej czego wcale nie wiemy, gdy dochodzi³o do momentu po³±czenia rodów jeden z przedstawicieli by³ zabijany w przeró¿ny sposób. Historia zaczyna³a siê od nowa, ale wiedzieæ te¿ trzeba i¿ mog³o siê tak dziaæ poniewa¿ ludzie nie byli jeszcze gotowi na przyjêcie tej przeolbrzymiej wiedzy, jak równie¿ nie osi±gnêli poziomu energetycznego ,który umo¿liwia³ im transformacjê swoich cia³ fizycznych w ¶wietliste. By³o ju¿ du¿o jednostek gotowych , ale nie by³ to jeszcze proces tak globalny jak jest teraz. Czy to teraz , czy dawniej zawsze musi byæ kto¶ pierwszy , kto posiada "klucz" i otworzy drzwi dla wszystkich. Tym kluczem jest zawsze to samo pierwotne DNA z odpowiednim poziomem wibracyjnym dla danej przestrzeni. W³a¶nie ten depozyt kodu nios± w sobie pewni ludzie i to oni s± zobowi±zani zrealizowaæ swoje przed urodzeniowe przyrzeczenia. Nie jest wa¿ne co kto¶ my¶li ,w co wierzy czy mu siê podoba czy nie taka wersja , ona siê realizuje bo tak wybra³a wiêkszo¶æ Ludzi , s± juz gotowi , zatem stanie siê. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 13, 2012, 12:19:03 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gadu³a ;)
Email
|
|
« Odpowiedz #94 : Pa¼dziernik 13, 2012, 11:47:41 » |
|
Witaj Przebisniegu, Szacowny acentaur szacowna Fair Lady zwyczajnie po swojemu zaprasza Ciê do wspó³pracy alez ja zadnej wspolpracy nie zrywalem, nawet wtedy jak to tak z pozoru wyglada. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #95 : Pa¼dziernik 13, 2012, 21:50:00 » |
|
no tak dobro jednej strony nie bedzie dobrem innej..czyli mesjasz nie musi byc Izraelita ? wszyscy sa Zydami? i czym w takim razie jest panstwo Izrael?, ok nie wiem czy te pytania sa potrzebne ale je zadalem,
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #96 : Pa¼dziernik 13, 2012, 22:29:25 » |
|
Nie Mesjasz wcale nie musi byæ Israelit± we wspó³czesnym zrozumieniu pochodzenia z Israela. Ale musi reprezentowaæ jak najbardziej aspekt mêski ( w zrozumieniu osobowo¶ci mózgu i bycia mê¿czyzn± powi±zanym genetycznie z rodem), tu mowa o mê¿czy¼nie. Mesjasz to jednak dwie osoby kobieta i mê¿czyzna , zatem kobieta musi byæ jak najbardziej czyst± Energi± ( w znaczeniu zarówno kobiecej osobowo¶ci mózgu jak i doskona³o¶ci DNA ), i jedna i druga osoba jest "kluczem" do otworzenia przej¶cia miedzy wymiarowego. Czy musi siê to wydarzyæ w Israelu? Nie. Obecny czas ma inne miejsce , bo inne jest teraz ustawienie planetarne w stosunku do ziemi. Pañstwo Israel jest dawnym miejscem w którym ¿y³y te rody z którego wysz³y w t± bardzo d³ug± drogê w³asnego rozwoju , by³o przygotowane jako jedna z ewentualno¶ci wype³nienia przepowiedni. W sensie dope³nienia jej stanie siê wszystko zgodnie z ni±. Ale scen± ostatecznych rozgrywek jest inne miejsce , przeznaczone z pe³n± wiedz± du¿o wcze¶niej. Bowiem wiadomo by³o du¿o , du¿o wcze¶niej i¿ si³y ciemno¶ci zrobi± wszystko ¿eby zablokowaæ realizacjê koñcowego etapu ewolucji Cz³owieka. Zatem wybrane zosta³o inne miejsce które wype³ni swoj± rolê w stosunku do ca³ej Ludzko¶ci ale te¿ dla Israela. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 00:27:16 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #97 : Pa¼dziernik 13, 2012, 23:34:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #98 : Pa¼dziernik 13, 2012, 23:57:20 » |
|
Dodam tylko i¿ nie bêd± to ¿adne re¿yserowane sztuczki, a efekt przeolbrzymiej pracy nad osobistym rozwojem nas wszystkich. Ci dwoje ludzi to tylko wcze¶niej przygotowani prekursorzy wybrani z tych , którzy rokowali najwiêksza szansê doj¶cia do fina³u i zainicjowania ewolucyjnego przej¶cia dla ca³ej ludzko¶ci. Nie urodzili siê w "ludzkich formach" bo one uniemo¿liwia³y by przekszta³cenie cia³a fizycznego w subatomowe, nie mia³y wystarczaj±cych mo¿liwo¶ci energetycznych w swoich DNA. Wyja¶niæ te¿ powinnam co to znaczy ludzka forma? jest to model fizycznego cia³a tworzony przez ziemskich i poza ziemskich genetyków z ograniczonymi mo¿liwo¶ciami energetycznymi blokuj±cymi rozwój duchowy Cz³owieka. Inaczej model tworzony z wzoru Adam. Ale jest równie¿ pierwotna boska forma czyli cia³o fizyczne z pe³ni± mo¿liwo¶ci DNA , które uaktywniaj± swoje dzia³anie na wskutek podnosz±cej siê energii w materialnym ciele Cz³owieka. Zatem Mesjasz musi korzystaæ ( urodziæ siê) w nie ludzkiej formie, a w boskiej formie, co nie ma ¿adnego zwi±zku z domniemaniem i¿ nie jest Cz³owiekiem, jest i to w 100% z najbardziej czystym DNA jakie jest mo¿liwe wspó³cze¶nie na ziemi. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 00:30:42 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Go¶æ
|
|