Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 13:15:45

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: BiaÂłe Bractwo i Saint Germain  (Przeczytany 92758 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #75 : Październik 12, 2012, 17:49:33 »

To sÂą tylko logiczne odniesienia tak rozumiejÂącego czÂłowieka, a co jest naprawdĂŞ pod tym D? Co majÂą na myÂśli przekazujÂący te informacje? JesteÂś pewien iÂż to wiesz?
Czy bĂŞdziesz no....  tego...  w 4 dupy?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #76 : Październik 12, 2012, 17:57:22 »

Ja niczego nie wie. Ja tylko konfabulacje wysyÂła z umysÂłu DuÂży uÂśmiech ...

p. "mnie" juÂż do nikÂąd nie da siĂŞ odesÂłaĂŚ DuÂży uÂśmiech Nigdzie nie jestem i  nie bĂŞdĂŞ.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Październik 12, 2012, 18:35:16 »

Witaj nagumulululi,
Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje.

wiesz czytalem troche tej literatury, zwojow i papirusow. Na poczatku wszystko bylo nowe ale nigdy ciekawe. Wkrotce moglem juz robic rozne
podsumowania. I z tego nie jest latwo cos uszknac, nie tylko dla mnie. Takze mozna zauwazyc pewien schemat, slowa kluczowe.
Ale tego o synach Slonca nie czytalem. Kiedy sie o tym dowiedzialem to i zmusilem sie i wzialem ten papier do reki.  I teraz zaluje , tak jak
zreszta juz wczesniej zalowalem. Jakby to powiedziec. Ujmuje to tak-malo przekonywujace a jeszcze mniej boskie. Autorzy dobrze
rozpoznawalni, to ci w czerni i z pejsami, czy czyms takim.
Za to czytam teraz ksiazke z 18 wieku napisana przez polaka i jestem zaskoczony jej zawartoscia. Kiedys sporo wiedziano i chyba Ciebie
niejedno zaciekawi. Ksiazka traktuje o mitologii, bogach ...itd.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 18:35:55 wysłane przez acentaur » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #78 : Październik 12, 2012, 18:35:23 »

Na tej ziemi w tym wymiarze bardzo maÂło rodzi siĂŞ Energii plusowych, nie maja potrzeby doÂświadczania Âżycia w tej wibracji. Ziemia trzecio wymiarowa dana byÂła jako szkoÂła rozwoju duchowego rodowi minusowemu.
Energie z rodu plusowego schodzi³y tylko jako pomoc energetyczna , utrzymanie czêstotliwoœci , by ziemia nie opad³¹ w wiêksz¹ ciemnoœÌ i nie oddali³a siê bezpowrotnie od Ÿród³a ¿ycia.
Zatem prawie wszyscy ¿yj¹cy na ziemi ( oprócz androidów, bo to inna opowieœÌ) s¹ rodem minusowym. Jednak ju¿ sporo z tych minusów osi¹gnê³o swój plus a jeszcze wiêcej jest juz na granicy przejœcia w plus. czego dowodem jest mo¿liwoœÌ przekroczenia wymiaru i wejœcia w IV wymiar.

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech
Rozumiem Âże nie znasz masz odpowiedzi odnoÂśnie tego o czym piszesz. W takim przypadku mĂłwi sie - nie wiem, jak przystoi ludziom oÂświeconym na tyle aby nie baĂŚ siĂŞ leku przed okazaniem sÂłaboÂści wynikajacej z niewiedzy. Tobie siĂŞ wydaje Âże bogom nie przystoi czegoÂś nie wiedzieĂŚ, wiec lepiej powiedzieĂŚ coÂś niÂż nic, politykierstwo.

o kim pisali eseĂączycy gdy wymieniali synĂłw ÂświatÂłoÂści?

Nie mam zamiaru poniewaÂż nie udzielasz odpowiedzi. KiedyÂś pisaÂłas o proroctwachch ktĂłre siĂŞ nieprawdziwy teraz masz strategiĂŞ nie udzielania konkretnych odpowiedzi bo to zbyt ryzykowne. Ale takie pytania padajÂą kiedy ktoÂś siĂŞ lansuje na guru ... w przedszkolu UÂśmiech

Wiem iÂż nie potrafisz zaakceptowaĂŚ mojej wiedzy... jeszcze nie, zatem zostaĂą przy swojej i nie zadawaj mi wiĂŞcej pytaĂą proszĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

============================================================================================================

Witaj nagumulululi,

wiesz czytalem troche tej literatury, zwojow i papirusow. Na poczatku wszystko bylo nowe ale nigdy ciekawe. Wkrotce moglem juz robic rozne
podsumowania. I z tego nie jest latwo cos uszknac, nie tylko dla mnie. Takze mozna zauwazyc pewien schemat, slowa kluczowe.
Ale tego o synach Slonca nie czytalem. Kiedy sie o tym dowiedzialem to i zmusilem sie i wzialem ten papier do reki.  I teraz zaluje , tak jak
zreszta juz wczesniej zalowalem. Jakby to powiedziec. Ujmuje to tak-malo przekonywujace a jeszcze mniej boskie. Autorzy dobrze
rozpoznawalni, to ci w czerni i z pejsami, czy czyms takim.
Za to czytam teraz ksiazke z 18 wieku napisana przez polaka i jestem zaskoczony jej zawartoscia. Kiedys sporo wiedziano i chyba Ciebie
niejedno zaciekawi. Ksiazka traktuje o mitologii, bogach ...itd.
pozdrawiam
Ciekawie daj namiar albo rzuĂŚ coÂś ciekawego

ScaliÂłem posty. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 20:12:54 wysłane przez janusz » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #79 : Październik 12, 2012, 19:12:22 »

tz gwiazad dawida ma i inne znaczenie:) min wlasnie takie uwiezienie w religii - monolicie ..UÂśmiech a co do dalszych losow tych wszystkich poszukiwan to znane sa one z apokalipsy no chyba ze jakos inaczej sie to rozegra, jakos musi UÂśmiech
Astre
Gość
« Odpowiedz #80 : Październik 12, 2012, 19:22:44 »

Nie sÂłyszaÂłem o "bretoĂąskim wybrzeÂżu w Mezopotamii". WybrzeÂże o tej nazwie jest we Francji. No i te 4000 lat, to chyba gruba pomyÂłka. Ja bym optowaÂł za Sitchinem za liczbÂą 14.000 lat temu.

Fakt, wyraziÂłem siĂŞ niezbyt jasno piszÂąc post w poÂśpiechu.

Trzeba rozró¿niÌ dwie rzeczy wnikliwie studiuj¹c materia³y Ÿród³owe.

Wiêc co trzeba rozró¿niÌ ?

Na bretoĂąskim wybrzeÂżu naleÂży szukaĂŚ  Genezy o ADAMIE (androidzie) .
Dlaczego ?
Ano dlatego, Âże w/g dostĂŞpnych materia³ów ÂźrĂłdÂłowych opublikowanych zwÂłaszcza w ostatnich latach to wÂłaÂśnie tam  pojawiÂła siĂŞ idea Omfalosa !
Idea stworzenia  Âśmierci i ponownego fizycznego zmartwychwstania.
Jak rĂłwnieÂż  (pomijajÂąc wszelkie celowo falszowane dane) tam, a nie gdzie indziej napisano najstarszÂą BibliĂŞ, ktĂłra nastĂŞpnie zostaÂła juÂż w samym Sumerze okrojona.
A przez kogo zostaÂła okrojona i dlaczego, to moÂże Wam to wyjaÂśni KIARA ?

A, to Âże w Mezopotami dokonano tej kreacji ADAMA, to kolejna sprawa.
Dlaczego akurat wÂłaÂśnie tam wybrano to miejsce, to chyba nikt tego nie wie. Widocznie byÂło to miejsce do tego celu odpowienie.

Piszesz, Âże 4000 lat to gruba pomyÂłka ?
PomyÂłka czego ?
Nie jest ÂżadnÂą pomyÂłkÂą ! Data ok.4000 lat jako czas Biblijnego stworzenia
Hadama (Adama)- biorobota jest datÂą jak najbardziej prawdpodobnÂą.
MoÂżemy siĂŞ myliĂŚ nawet o tysiÂąc lat, a ramie czasowe jest wzglĂŞdnie podobne.

Trzeba wzi¹œÌ pod uwagê fakt, ¿e stworzono jakby dwa odmienne egzemplarze tego ADAMA- BIOROBOTA.
Równie¿ nale¿y wzi¹Ì pod uwagê, to, ¿e owy ADAM (hebr.hadam, czyli ludzkoœÌ) posiada³ tzw. moc. Moc hawwa - b³êdnie interpretowan¹ jako Ewa, czyli Adam i Ewa jako dwie odrêbne istoty.
Ale, w samej Biblii napisano, Âże Adam byÂł Andrygoenem (czyli obupÂłciowy)

Dalszy opis nawet (Biblijny) sugeruje wprost, Âże moc hawwa zostaÂła jenak usuniĂŞta z ADAMA, a nastĂŞpnie metaforycznie ujĂŞto, Âże wygnano go z Raju.Nie wygnano (jak wczesniej pisaÂłem), tylko zrezygnowano z tej konstrukcji po usuniĂŞciu hawwa.

NajwyraÂźniej widac, Âże misteryjne biaÂłe braterstwo NECZIR zamierzaÂło zrobiĂŚ kopiĂŞ pierwowzoru 12 Helisowego czÂłowieka wygenerowanego kilka milionĂłw lat wczeÂśniej z Tary.
StÂąd ta idea Omfalosa, ktĂłra zrodziÂła siĂŞ na bretoĂąskim wybrzeÂżu.
RĂłwnieÂż warto zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ, Âże kreacji tego Adama dokonano w/g kabalistycznej formuÂły.
Ale, ta niby kabalistyczna formuÂła, nie byÂła dosÂłownie kabalistyczna, bo ta kreacja wczeÂśniej znana byÂła jako zaginione ( w istocie celowo zatarte) sÂłowo Hirama. OczywiÂście sÂłowo, to w zasadzie skomplikowany proces kreacji istoty.

Czy mam  jeszcze coÂś wyjaÂśniĂŚ ?
Zamiast wyjaÂśniaĂŚ i stawiaĂŚ przysÂłowiowÂą kawe na ÂławĂŞ, to najlepiej sami poszukajcie w ró¿nych materiaÂłach ÂźrĂłdÂłowych,  a co najwaÂżniejsze dokonajcie wÂłaÂściwej syntezy danych co kryje siĂŞ czĂŞsto pod zÂłoÂżonÂą symbolikÂą.

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 19:32:15 wysłane przez Astre » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #81 : Październik 12, 2012, 20:00:25 »

BIALE BRATERSTWO po mojemu.

acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Październik 12, 2012, 20:34:38 »

Witaj FairLady,
BIALE BRATERSTWO po mojemu.
podpisuje sie pod tym naturalnie, ale nie przychodzi mi nic smiesznego do glowy.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 20:37:10 wysłane przez acentaur » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #83 : Październik 12, 2012, 20:37:52 »

ace
zapraszam-MY do cwiczen  MrugniĂŞcie

Nigdy nie jest za pozno, aby "walnac piescia w stol" i WYSKOCZYC MrugniĂŞcie

Pa!
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #84 : Październik 12, 2012, 20:44:27 »

Witaj FairLady,
zapraszam-MY do cwiczen
dziekuje za zaproszenie, kiedys wiele lat trenowalem  ale teraz jest dla mnie troche za pozno. Wiesz, latam raz w miesiacu z wiedzmami
i wampirami,no i pije krew niewiniatek.
pozdrawiam
Kiara
Gość
« Odpowiedz #85 : Październik 12, 2012, 20:45:49 »

No niestety Lady... ale to nie ma nic wspĂłlnego z BiaÂłym Braterstwem , ale wszyscy , wszystkie Energie tak naprawdĂŞ sÂą "dzieĂŚmi SÂłoĂąca" nie wszystkie identycznie rozÂświetlone w tym samym czasie. WewnĂŞtrznym SÂłoĂącem nazywamy OgieĂą ÂŻycia w czakrze serca.

JuÂż pisaÂłam iÂż zawsze schodzili na ziemiĂŞ przedstawiciele rodu plusowego ( znani teÂż jako czerwone energie) , ktĂłrzy sÂłuÂżyli jako kapÂłani i nauczyciele rodu minusowego w trzecim wymiarze.
Minusowi nie zostali pozostawieni sami sobie , bo szybko bardzo doszÂło by do bezpowrotnej katastrofy ziemi. W Torze teÂż jest informacja o 21 sprawiedliwych , ktĂłrzy zawsze ÂżyjÂą na ziemi i swojÂą wibracjÂą podtrzymujÂą jÂą by nie spadÂła w otchÂłaĂą niebytu. I jest to prawda.
przypomnijcie sobie fragment "Zaginionej KsiĂŞgi Enki" jak Ojciec przekazuje mu wiedzĂŞ  zwiÂązanÂą z istnieniem Âżycia na ziemi oprĂłcz moÂżliwoÂści stwarzania.  Przypomnijcie sobie jak opuszczaÂły ziemiĂŞ Elfy, odchodziÂły do "ÂśrĂłd ziemia" i pozostawiaÂły ziemiĂŞ Ludziom , ktĂłrym zawsze pomagaÂły. Nie ma caÂłej historii ziemi prawdziwej i peÂłnej dostĂŞpnej teraz dla czÂłowieka, sÂą tylko jej nikle fragmenty porozrzucane po caÂłej ziemi i trudno jest je po³¹czyĂŚ gdy nie otworzy siĂŞ w sobie dostĂŞpu do tej wiedzy. W nas samych jest ona prawdziwa w niezmienionym zapisie. Wszystko zewnĂŞtrzne jest tylko czĂŞÂściowo prawdziwe.

Ziemia trzecio wymiarowa trwa juÂż czwarty raz po 26 tys lat zatem skÂąd czÂłowiek ma znaĂŚ jej prawdziwÂą historiĂŞ skoro ona byÂła juÂż trzy razy caÂłkowicie zniszczona ,a w czarnej swojej  wersji  ktĂłra jest teraz, jest systematycznie niszczona i zamieniana na sfaÂłszowane opowieÂści.

Powstanie androidĂłw w takiej wersji jak ÂżyjÂą obecnie na ziemi to nie jest proces kilku czy kilkudziesiĂŞciu lat, to dÂługa droga genetycznych doÂświadczeĂą i wymiany "prototypĂłw" materialnych ciaÂł na coraz lepsze wersje z wiĂŞkszymi moÂżliwoÂściami zarĂłwno fizycznymi jak i energetycznymi. NaprawdĂŞ znam tÂą opowieÂści od jednej z przedstawicielek ÂżyjÂącej obecnie na ziemi, a jej podobnych jest bardzo duÂżo. Oni teraz sami pracujÂą nad udoskonaleniami swoich wersji materialnych ciaÂł.

No dobrze wracajÂąc do BiaÂłego Braterstwa byÂł to przekaz wiedzy powodujÂący rozwĂłj rozÂświetlenie Energii rodu minusowego, oni stawali siĂŞ biali w trudach Âżycia , wiedza ta tylko uzupeÂłniaÂła zrozumienie procesu , ktĂłry przechodzÂą , dawaÂła im moÂżliwoÂści energetycznego oddziaÂływania na materiĂŞ.
Przypomnijcie sobie Gandalfa szarego jak staÂł siĂŞ Gandalfem biaÂłym, nie ma cudĂłw jest osobisty rozwĂłj poprzez pracĂŞ nad sobÂą i wspinanie siĂŞ coraz wyÂżej na drabinie osobistego rozwoju.

WracajÂąc do rodu wybranego, dlaczego oni byli wybrani Âżeby pĂłjœÌ na pustyniĂŞ i dokonaĂŚ dalszego etapu swojej przemiany, co o tym decydowaÂło?  GdzieÂś to znalazÂłam , ale juÂż nie pamiĂŞtam gdzie, byÂło tym czymÂś "ciaÂło migdaÂłowe"  w mĂłzgu. Ci ktĂłrzy je posiadali  wystarczajÂąco rozwiniĂŞte byli juÂż gotowi do dalszego procesu transformacji  energetycznej.

* http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w_dna_bog_i_mozg_-_naukowcy_mowia_cz2.html

* http://zwierciadlo.pl/2010/bez-kategorii/mozg-pana-boga

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 20:58:05 wysłane przez Kiara » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #86 : Październik 12, 2012, 21:16:07 »

RĂŞkopisy z Qumran a Synowie ÂŚwiatÂłoÂści i CiemnoÂści
Spoœród tekstów znalezionych w Qumran wymieniÌ nale¿y: Regu³ê zrzeszenia, Dokument damasceùski, Regu³ê wojny (opisuj¹c¹ wojnê miêdzy Synami Œwiat³oœci a Synami Ciemnoœci u kresu czasów), Zwój œwi¹tyni, List o sposobie wype³niania Tory, Hymny (których autorem by³ prawdopodobnie Nauczyciel Sprawiedliwoœci), Pieœù ofiary szabatowej, Zwój miedziany, na którym utrwalono spis skarbów ukrytych przez jego twórców.
Zwoje qumraùskie budz¹ wci¹¿ kontrowersje - wiêkszoœÌ uczonych uwa¿a, i¿ ich wytwórcami i u¿ytkownikami byli cz³onkowie gminy qumraùskiej uto¿samiani do niedawna z esseùczykami. Obecnie identyfikacja ta bywa coraz czêœciej kwestionowana.
Zwolenników zyska³ pogl¹d N. Golba g³osz¹cego, ¿e stanowi¹ one pozosta³oœÌ biblioteki œwi¹tyni jerozolimskiej, przeniesionej do Qumran na pocz¹tku tzw. wojny ¿ydowskiej (ok. 68 n.e.). Kontrowersyjna jest tak¿e osoba Nauczyciela Sprawiedliwoœci, którego uto¿samiano m.in. z: "bratem Paùskim" - aposto³em Jakubem Sprawiedliwym, Janem Chrzcicielem, arcykap³anem Oniaszem III, Jud¹ Esseùczykiem, ostatnio zaœ z Alkimosem, który ok. po³. II w. p.n.e. sprawowa³ funkcjê arcykap³ana w Jerozolimie.

Spory budzi równie¿ problem charakteru Qumran. WiêkszoœÌ uczonych s¹dzi, ¿e osadê zamieszkiwa³a jakaœ wspólnota religijna, niekoniecznie to¿sama z esseùczykami. Inni, za N. Golbem, przyjmuj¹, ¿e Qumran by³o twierdz¹ herodiaùsk¹. Jeszcze inni uwa¿aj¹, ¿e Qumran to typowa "villa rustica" (dwór wiejski) z okresu hellenistyczno-rzymskiego.

Badaniem i oficjaln¹ edycj¹ tekstów z Qumran zajmuje siê miêdzynarodowy zespó³ uczonych, tzw. Scrollery Team, a teksty ukazuj¹ siê w serii Discoveries in the Judaean Desert (of Jordan).

ZwĂłj ÂŚwiÂątyni

A w dniu upadku Kittim
bĂŞdzie bĂłj i wielka rzeÂź wobec Boga Izraela,
gdyÂż to jest dzieĂą od dawna
przez niego wyznaczony na wojnĂŞ,
ktĂłra ma zniszczyĂŚ SynĂłw CiemnoÂści.
Wtedy stanÂą do okrutnej rzezi:
zgromadzenie bogĂłw i zgromadzenie ludzi. Szok
Synowie ÂŚwiatÂłoÂści oraz obĂłz ciemnoÂści
bĂŞdÂą walczyĂŚ razem,
aby siĂŞ okazaÂła moc Boga
wÂśrĂłd zgieÂłku wielkiego tÂłumu
i wrzawy bogĂłw i ludzi w tym dniu zagÂłady.
To bĂŞdzie czas ucisku dla caÂłego ludu,
wykupionego przez Boga.
A wÂśrĂłd wszystkich cierpieĂą
nie byÂło dotÂąd im podobnego od poczÂątku
aÂż do koĂąca wybawienia wiecznego.
W dniu ich walki z Kittim
stoczÂą bĂłj na ÂśmierĂŚ i Âżycie.
W wojnie tej trzy razy Synowie ÂŚwiatÂłoÂści
umocniÂą siĂŞ, aby pobiĂŚ bezboÂżnoœÌ...   
                                             Zwoje z Qumran ReguÂła wojny - tÂł. Witold Tyloch

http://portalwiedzy.onet.pl/6487,,,,qumran,haslo.html
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 21:25:01 wysłane przez janusz » Zapisane
Astre
Gość
« Odpowiedz #87 : Październik 12, 2012, 21:59:44 »

To do KIARY, bo Ona czĂŞsto pisze o energiach minusowych, plusowych, pozytywnych, negatywnych, hybryd ....itd, itp...

Otó¿ dla Kosmicznego Animatora, lub nazywanego (Stwórc¹) nie ma w ogóle znaczenia, kto jest kto ?
Dla niego liczy siĂŞ tylko ile dana istota zbuduje to co ON (StwĂłrca) buduje, czyli - ÂświadomoÂści.
WiĂŞc dla niego o wiele cenniejszy  jest prawdziwy Âżebrak siedzÂący codziennie pod sklepem i ÂżebrajÂący o kawaÂłek chleba niÂż sto milionĂłw ziemskich naukowcĂłw, ktĂłrzy pÂławiÂą siĂŞ  wiedzÂą, o nazwie nauka, ktĂłra we WszechÂświecie jest juÂż dawno  przestarzaÂła i zdeaktualizowana.
Tak.
MiĂŞdzy innymi Âżebrak to prawdziwe i bardzo cenne ÂźrĂłdÂło ÂświadomoÂści, czego wÂłaÂśnie potrzebuje TEN StwĂłrca-Animator WszechÂświata....

PrzyglÂądnijcie siĂŞ dobrze Âżebrakowi to sami znajdziecie odpowiedÂź dlaczego Âżebrak jest tak cenny ?

Bo Âżebrak odpowiada na bardzo cenne pytania Kosmicznemu StwĂłrcy-Animatorowi :

1. Dlaczego Âżebrak posiada niskie poczucie swojej wartoÂści ?
2. Kto i w jaki sposób wp³yn¹³ na to, ¿e posiada takie przekonania o sobie ?
3. Jakie Âżyciowe motywacje skÂłaniajÂą go do tego, Âże chce w tym stanie ubĂłstwa, izolacji trwaĂŚ ?
4. Jakie prawdziwe wewnĂŞtrzne motywacje sprawiÂą, Âże weÂźmie on odpowiedzialnoœÌ za swoje istnienie i nie zechce dalej byĂŚ nĂŞdzarzem bÂłagajÂącym  o przeÂżycie.
5. Co mu w tym pomoÂże (jakie Âśrodowisko, jakie treÂści, jakie czynniki)
6. A, co mu przeszkodzi, utrudni, aby uwolniĂŚ siĂŞ z ofiary nĂŞdzarza przymierajÂącego gÂłodem.

PisaĂŚ by wiele.
 Ale sÂą to prawdziwe, autentyczne, skomplikowane bezcenne  procesy, a zarazem potĂŞÂżne ÂźrĂłdÂło budowy ÂświadomoÂści.

Kosmiczny Animator- RdzeĂą (jak zwaÂł tak zwaÂł) jest w tej chwili formÂą.
Jest formÂą jak zresztÂą wszystko inne.
ZbudowaÂł on WszechÂświat dlatego,  bo ON SAM jako forma wiecznie nie przetrwa !
Bo jedynie co jest wieczne to jest  - ÂświadomoœÌ.
Zatem u schy³ku istnienia (masy krytycznej Wszech¶wiata) musi pojawiæ siê odpowiednio du¿a masa ¶wiadomo¶ci, aby ON SAM przeewoluwoa³ z formy w ¦WIADOMO¦Æ.
Inaczej caÂły pomysÂł budowy WszechÂświata zostanie zmarnowany.
Zatem biliony cywilizacji we Wszech¶wiecie buduje non stop - ¦WIADOMO¦Æ.
Ostatecznie wszystko zniknie- zostanie tylko ON-¦WIADOMO¦Æ.

« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 22:02:58 wysłane przez Astre » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #88 : Październik 12, 2012, 23:10:17 »

Cytat: Astre
Ostatecznie wszystko zniknie- zostanie tylko ON-¦WIADOMO¦Æ.

To siĂŞ dopiero zrobi nudno…  Chichot tak trwaĂŚ, gdy wszystko juÂż znane, bez Âżadnych niespodzianek?
My¶lê, ¿e ON-¦WIADOMO¦Æ nie wytrzyma zbyt d³ugo w bezforemnym stanie i znów zechce do¶wiadczaæ,
budowaĂŚ nowÂą ÂświadomoœÌ. AÂż do kolejnej masy krytycznej.  MrugniĂŞcie

Co do Âżebraka… ciekawie byÂłoby spojrzeĂŚ na nas samych jego oczyma… byÂśmy siĂŞ pewnie bardzo zdziwili… 
Ale có¿, na jednym biegunie Âżebrak, na drugim osoba gadajÂąca z samym stwĂłrcÂą.  DuÂży uÂśmiech
ÂŻebrak zapeÂłnia ksiĂŞgĂŞ Âżycia z poziomu bycia nikim, protektor stwĂłrcy z poziomu swojej wysokoÂści.
I niech siĂŞ Kiara nie czepia, bo piszĂŞ ogĂłlnie. OÂświeconych w tych czasach mamy wysyp, jak grzybĂłw po deszczu.  Chichot
ÂŻeby siĂŞ jeszcze to jakoÂś na Âżycie przekÂładaÂło… ?

A spojrzenie Âżebraka kiedyÂś autentycznie i dotkliwie poczuÂłam na sobie, co przeÂłoÂżyÂło siĂŞ na wersy:

Dwa koty i Âżebrak

pamiĂŞtasz – kochany
te koty dwa prĂŞgowane
co przed dworcem
bezwstydnie
zachwytowi naszemu oddane
urodĂŞ swojÂą rzucaÂły nam w twarz

a serca nasze miĂŞkÂły
bo koty byÂły piĂŞkne

i gdy juÂż czuÂłoÂściÂą upojeni do cna
ku dalszym sprawom mieliÂśmy biec
nieopatrznie – zupeÂłnie nieoczekiwanie
dopadÂło nas
zgasÂłe spojrzenie Âżebraka
co nĂŞdzĂŞ swojÂą
obok kotĂłw sprzedawaÂł

i koty – niezwyczajne dwa koty
przestaÂły nagle zachwycaĂŚ nas
spojrzeniem Âżebraka
uzwyczajnione

22.06.1999

To pa  DuÂży uÂśmiech

ZaÂś od koliberka (od ktĂłrego przed chwilÂą wrĂłciÂłm) dla caÂłego forum cheopsowego:
http://www.youtube.com/watch?v=TnMYOra7tmc&NR=1&feature=fvwp
Kiara
Gość
« Odpowiedz #89 : Październik 12, 2012, 23:15:48 »

Astre

To do KIARY, bo Ona czĂŞsto pisze o energiach minusowych, plusowych, pozytywnych, negatywnych, hybryd ....itd, itp...

Otó¿ dla Kosmicznego Animatora, lub nazywanego (Stwórc¹) nie ma w ogóle znaczenia, kto jest kto ?
Dla niego liczy siĂŞ tylko ile dana istota zbuduje to co ON (StwĂłrca) buduje, czyli - ÂświadomoÂści.
WiĂŞc dla niego o wiele cenniejszy  jest prawdziwy Âżebrak siedzÂący codziennie pod sklepem i ÂżebrajÂący o kawaÂłek chleba niÂż sto milionĂłw ziemskich naukowcĂłw, ktĂłrzy pÂławiÂą siĂŞ  wiedzÂą, o nazwie nauka, ktĂłra we WszechÂświecie jest juÂż dawno  przestarzaÂła i zdeaktualizowana.
Tak.

Tak, masz racjê, liczy siê tylko prze¿ywanie i jego skutek , wiedza, która tworzy œwiadomoœÌ.

Dalsza czeœÌ pod k¹tem mojej wiedzy jest nie prawdziwa. Jak go zwa³ tak zwa³ w swojej najwy¿szej formie jest czyst¹ Energi¹ z pe³ni¹ wiedzy m¹droœci i doskona³oœci jest jej wzorcem wyjœciowym, czyli to co doœwiadcza ¿ebrak ON wie , posiada ju¿ t¹ wiedzê. Co nie znaczy i¿ On nie ewoluuje, ca³y czas dzieje siê ten proces. Jednak ju¿ nie na poziomie wiedzy ¿ebraka w III wymiarze , to bardzo, bardzo odleg³a przesz³oœÌ, a zarazem terazniejszoœÌ dla potrzebuj¹cych tego rodzaju wiedzy.

PiszĂŞ o ró¿norodnoÂści Energii bo jest byÂła i bĂŞdzie zawsze ta ró¿norodnoœÌ w wiecznie trwajÂącym procesie Âżycia, ale kim  ja jestem ktoÂś bĂŞdzie ,jak rownieÂż kim ktoÂś jest , ja byÂłam.... Nic nie trwa w miejscu.

Wez rownieÂż pod uwagĂŞ iÂż caÂła wiedza z ktĂłrej korzystamy w  tym wymiarze  jest nie kompletna, a co za tym idzie nie prawdziwa. Z czĂŞÂści zbudowano caÂłoœÌ, taka caÂłoœÌ nigdy nie przekaÂże caÂłej prawdy i caÂłego potencjaÂłu wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 23:49:13 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #90 : Październik 12, 2012, 23:42:49 »

czyli wszystko jest iluzja, przedewszystkim z ego UÂśmiech, a najwieksza iluzja jest system Smutny -trzeba robic wszystko odwrotnie UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 23:43:20 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #91 : Październik 12, 2012, 23:53:27 »

czyli wszystko jest iluzja, przedewszystkim z ego UÂśmiech, a najwieksza iluzja jest system Smutny -trzeba robic wszystko odwrotnie UÂśmiech

Tak, ale do tej wiedzy kaÂżdy musi dojœÌ sam, powinna  siĂŞ ona staĂŚ jego mÂądroÂściÂą , bo sama wiedz to zbyt maÂło.
Samo posiadanie wiedzy nawet najwiĂŞkszej jaka istnieje to zbyt maÂło, najwaÂżniejsze jest jak jÂą uÂżywasz, czy dziĂŞki niej tworzysz dobro?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 23:54:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #92 : Październik 13, 2012, 06:30:53 »

Kiara
bo sama wiedz to zbyt maÂło.
Samo posiadanie wiedzy nawet najwiĂŞkszej jaka istnieje to zbyt maÂło, najwaÂżniejsze jest jak jÂą uÂżywasz, czy dziĂŞki niej tworzysz dobro?
A dokÂładnie tak DuÂży uÂśmiech
Dodam teÂż do tego co hm wyÂświetliÂła szacowna Fair Lady , Âże ja podobnie widzĂŞ tzw BiaÂłe Bractwo oj nie grali oni na gĂŞÂślach i palili fajki pokoju oj nie.
Dlaczego?
Ano dlatego, ¿e jak chcesz rozbiÌ coœ fajnego np syntezê i wspó³prace, dzielenie siê (wiedz¹ równie¿) harmonie tzn to co odczuwali pierwotni Ziemianie i póŸniejsi S³owianie to jaki masz argument?
Moim skromnym zdaniem tylko jeden ano piêœÌ, ¿eby nie powiedzieÌ miecz.
Ktoœ (jakiœ Niemiec nazwiska nie pamiêtam) obserwuj¹c bitwê na Psim Polu stwierdzi³, ze S³owianie siê mog¹ ugi¹Ì ale nigdy nie pêkn¹ i za to dziedzictwo ja dziêkuje moim przodkom Du¿y uœmiech
Szacowny acentaur szacowna Fair Lady zwyczajnie po swojemu zaprasza Ciê do wspó³pracy Du¿y uœmiech
DziĂŞkuje teÂż szacownej ptak za fajny wierszyk DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #93 : Październik 13, 2012, 11:17:47 »

Darek

Chyba bardzo zawĂŞÂżasz temat.
Niby dlaczego tylko ÂŻydom ktoÂś miaÂłby utrudniaĂŚ coÂś?

Ja nie zawĂŞÂżam tematu, wrĂŞcz przeciwnie gdy zag³êbiam siĂŞ w nim idĂŞ aÂż do korzeni , szukam powiÂązaĂą, analizujĂŞ. W tym wypadku cofn¹Ì siĂŞ trzeba  do Sumeru i tam szukaĂŚ informacji. KiedyÂś ten rĂłd nie nazywaÂł siĂŞ ÂŻydami , to duÂżo póŸniejsze nazewnictwo. Nie chodzi o nazwĂŞ rodu, a o ewolucjĂŞ , o rozwĂłj duchowy i o po³¹czenie wiedzÂą  mÂądroÂści obydwu rodĂłw w jeden doskonaÂły i Âświetlisty rĂłd Energii ktĂłre bĂŞdÂą  siaĂŚ ziarno Âżycia w caÂłym kosmosie.

KaÂżdy z nas wielokrotnie urodziÂł siĂŞ w tym rodzie ( byÂł ÂŻydem) nie ma nikogo na ziemi ( z posiadaczy Ognia Âżycia) kto ÂŻydem by nie byÂł.To jest etap rozwojowy , przechodzimy przez roÂżne rody w swoich wieloÂściach inkarnacji.

Ta linia rodowa to rĂłwnieÂż DNA , ktĂłre otwiera Ludziom okreÂślone moÂżliwoÂści rozwojowe, ale sÂą to  teÂż  pewne cechy osobowoÂści z predyspozycjami twĂłrczymi. Gdy osiÂągajÂą swĂłj  maksymalny rozwĂłj nastĂŞpuje czas wzbogacenia ich wiedzÂą dziĂŞki ktĂłrej przekroczÂą swoje ograniczenia energetyczne.
OczywiÂście iÂż nie tylko oni....  (jako rĂłd musieli osiÂągn¹Ì ten maksymalny poziom wibracji) , to byÂło by zbyt maÂło w skali ziemi. Ale zawsze istnieje jakiÂś prekursor czegoÂś , ktĂłry rozpoczyna przekaz nowej wiedzy przez siebie. W fizycznym Âświecie musi byĂŚ fizyczny wzorzec , ktĂłry wpisuje w pole morfogenetyczne nowe moÂżliwoÂści dla innych  ,one staja siĂŞ nastĂŞpnie moÂżliwoÂściÂą wzorcowÂą dla caÂłej  LudzkoÂści.

Zawsze jest ktoÂś pierwszy , kto jest powiedzmy najbardziej doskonaÂły do wypeÂłnienia tej roli . DoskonaÂłoÂści nie uzyskuje siĂŞ przez czytanie ksi¹¿ek , bywanie na warsztatach i ĂŚwiczenie roÂżnych technik.... ( chociaÂż takie wzorce sÂą propagowane), doskonaÂłoœÌ w swoim rozwoju uzyskuje siĂŞ jedynie przez prawe , etyczne Âżycie , pokonywanie mnĂłstwa trudnoÂści , inaczej trudĂłw , zwyczajnie ciÂągÂłe korygowanie b³êdĂłw  i napeÂłnianie Âżycia miÂłoÂściÂą bezwarunkowÂą ( co inaczej znaczy akceptacjÂą przeró¿nych odmiennoÂści  z ich prawem do istnienia nawet wĂłwczas gdy zdecydowanie innymi sÂą  niÂż nasze wartoÂści).

NieprawidÂłowa interpretacja okreÂślenia "rĂłd wybrany" spowodowaÂła niechĂŞĂŚ i nienawiœÌ  do ludzi bĂŞdÂących w tym rodzie, oni zaÂś z tego powodu , broniÂąc siebie , zamykali siĂŞ w niedostĂŞpnym etnicznym krĂŞgu. To zamkniĂŞcie budziÂło jeszcze wiĂŞkszÂą niechĂŞĂŚ z powodu lĂŞku innych przed nieznanym jakie ci ludzie dla nich reprezentowali.

A tak naprawdĂŞ rĂłd wybrany w dawnym znaczeniu to ci ktĂłrzy musieli przejœÌ najwiĂŞksze trudnoÂści w dziejach swojego istnienia i wyjœÌ z nich udoskonalonymi , bycie wzorcem dla innych. Inaczej przetrzeĂŚ szlak ktĂłrym pĂłjdÂą inni. Nie zawsze to wychodziÂło i nie zawsze tak jak byÂło planowane. SiÂły zÂła , ktĂłre chciaÂły przej¹Ì ziemiĂŞ nie miaÂły zamiaru dopuÂściĂŚ do zrealizowania  planu StwĂłrcy, wiedziaÂły iÂż StwĂłrca nie moÂże ingerowaĂŚ w danÂą ludziom wolnÂą wolĂŞ , a w ich systemie wartoÂści "wszystkie nieprawe  chwyty sÂą dozwolone"....
 Zatem dziaÂło siĂŞ Âźle  co znamy z historii i jeszcze wiĂŞcej czego wcale nie wiemy, gdy dochodziÂło do momentu po³¹czenia rodĂłw jeden z przedstawicieli byÂł zabijany w przeró¿ny sposĂłb. Historia zaczynaÂła siĂŞ od nowa, ale wiedzieĂŚ teÂż trzeba iÂż mogÂło siĂŞ tak dziaĂŚ poniewaÂż ludzie nie byli jeszcze gotowi na przyjĂŞcie tej przeolbrzymiej wiedzy, jak rĂłwnieÂż nie osiÂągnĂŞli poziomu energetycznego ,ktĂłry umoÂżliwiaÂł im transformacjĂŞ swoich ciaÂł  fizycznych w Âświetliste.

ByÂło juÂż duÂżo jednostek gotowych  ,  ale nie byÂł to jeszcze proces tak globalny jak jest teraz. Czy to teraz , czy dawniej zawsze musi byĂŚ ktoÂś pierwszy , kto posiada "klucz" i otworzy drzwi dla wszystkich. Tym kluczem  jest zawsze to samo pierwotne DNA z odpowiednim poziomem wibracyjnym dla danej przestrzeni. WÂłaÂśnie ten  depozyt kodu niosÂą w sobie pewni ludzie i to oni sÂą zobowiÂązani zrealizowaĂŚ swoje przed urodzeniowe przyrzeczenia. 
Nie jest waÂżne co ktoÂś myÂśli ,w  co wierzy czy mu siĂŞ podoba czy nie taka wersja , ona siĂŞ realizuje bo tak wybraÂła wiĂŞkszoœÌ Ludzi , sÂą juz gotowi , zatem stanie siĂŞ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2012, 12:19:03 wysłane przez Kiara » Zapisane
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #94 : Październik 13, 2012, 11:47:41 »

Witaj Przebisniegu,
Szacowny acentaur szacowna Fair Lady zwyczajnie po swojemu zaprasza Ciê do wspó³pracy
alez ja zadnej wspolpracy nie zrywalem, nawet wtedy jak to tak z pozoru wyglada.
pozdrawiam
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #95 : Październik 13, 2012, 21:50:00 »

no tak dobro jednej strony nie bedzie dobrem innej..czyli mesjasz nie musi byc Izraelita ?UÂśmiech wszyscy sa Zydami? i czym w takim razie jest panstwo Izrael?, ok nie wiem czy te pytania sa potrzebne ale je zadalem,
Kiara
Gość
« Odpowiedz #96 : Październik 13, 2012, 22:29:25 »

Nie Mesjasz wcale nie musi byÌ Israelit¹ we wspó³czesnym zrozumieniu pochodzenia z Israela. Ale musi reprezentowaÌ jak najbardziej aspekt mêski ( w zrozumieniu osobowoœci mózgu i bycia mê¿czyzn¹ powi¹zanym genetycznie z rodem), tu mowa o mê¿czyŸnie.
Mesjasz to jednak  dwie osoby kobieta i mĂŞÂżczyzna , zatem kobieta musi byĂŚ jak najbardziej czystÂą EnergiÂą ( w znaczeniu zarĂłwno kobiecej  osobowoÂści mĂłzgu  jak i doskonaÂłoÂści DNA ), i jedna i druga osoba jest "kluczem" do otworzenia przejÂścia miedzy wymiarowego.

Czy musi siĂŞ to wydarzyĂŚ w Israelu? Nie. Obecny czas ma inne miejsce , bo inne jest teraz ustawienie planetarne w stosunku do ziemi.
PaĂąstwo Israel jest dawnym miejscem w ktĂłrym ÂżyÂły te rody z ktĂłrego wyszÂły w tÂą bardzo dÂługÂą drogĂŞ wÂłasnego rozwoju , byÂło przygotowane jako jedna z ewentualnoÂści wypeÂłnienia przepowiedni. W sensie dopeÂłnienia jej stanie siĂŞ wszystko zgodnie z niÂą. Ale scenÂą ostatecznych rozgrywek jest inne miejsce , przeznaczone z peÂłnÂą wiedzÂą duÂżo wczeÂśniej. Bowiem wiadomo byÂło duÂżo , duÂżo wczeÂśniej iÂż siÂły ciemnoÂści zrobiÂą wszystko Âżeby zablokowaĂŚ realizacjĂŞ koĂącowego etapu ewolucji CzÂłowieka.
Zatem wybrane zostaÂło  inne miejsce ktĂłre wypeÂłni  swojÂą rolĂŞ w stosunku do caÂłej LudzkoÂści ale teÂż dla Israela.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 00:27:16 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #97 : Październik 13, 2012, 23:34:37 »

czyli bedzie juz tylko fajnie ?UÂśmiech

http://www.youtube.com/watch?v=fllDB3FK7pI&feature=related
Kiara
Gość
« Odpowiedz #98 : Październik 13, 2012, 23:57:20 »

Dodam tylko iÂż nie bĂŞdÂą to Âżadne reÂżyserowane sztuczki, a efekt przeolbrzymiej pracy nad osobistym rozwojem nas wszystkich.
Ci  dwoje ludzi to tylko wczeÂśniej przygotowani prekursorzy wybrani z tych , ktĂłrzy rokowali najwiĂŞksza szansĂŞ dojÂścia do finaÂłu i zainicjowania ewolucyjnego przejÂścia dla caÂłej ludzkoÂści.

Nie urodzili siĂŞ w "ludzkich formach" bo one uniemoÂżliwiaÂły by przeksztaÂłcenie ciaÂła fizycznego w subatomowe, nie miaÂły wystarczajÂących moÂżliwoÂści  energetycznych w swoich DNA.

WyjaÂśniĂŚ teÂż powinnam co to znaczy ludzka forma?  jest to model fizycznego ciaÂła tworzony przez ziemskich i poza ziemskich genetykĂłw z ograniczonymi moÂżliwoÂściami energetycznymi blokujÂącymi rozwĂłj duchowy CzÂłowieka. Inaczej model tworzony z wzoru Adam.

Ale jest rĂłwnieÂż pierwotna boska forma czyli ciaÂło fizyczne z peÂłniÂą moÂżliwoÂści DNA , ktĂłre uaktywniajÂą swoje dziaÂłanie na wskutek podnoszÂącej siĂŞ energii w materialnym ciele CzÂłowieka.
Zatem Mesjasz musi   korzystaĂŚ ( urodziĂŚ siĂŞ) w nie ludzkiej formie, a w boskiej formie, co nie ma Âżadnego zwiÂązku z domniemaniem iÂż nie jest CzÂłowiekiem, jest i to w 100% z najbardziej czystym DNA jakie jest moÂżliwe wspó³czeÂśnie na ziemi.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 00:30:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #99 : Październik 14, 2012, 00:35:57 »

czyli to musi byc arka UÂśmiech
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: