Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #75 : Październik 12, 2012, 17:49:33 » |
|
To sÂą tylko logiczne odniesienia tak rozumiejÂącego czÂłowieka, a co jest naprawdĂŞ pod tym D? Co majÂą na myÂśli przekazujÂący te informacje? JesteÂś pewien iÂż to wiesz? Czy bĂŞdziesz no.... tego... w 4 dupy? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #76 : Październik 12, 2012, 17:57:22 » |
|
Ja niczego nie wie. Ja tylko konfabulacje wysyÂła z umysÂłu  ... p. "mnie" juÂż do nikÂąd nie da siĂŞ odesÂłaĂŚ  Nigdzie nie jestem i nie bĂŞdĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #77 : Październik 12, 2012, 18:35:16 » |
|
Witaj nagumulululi, Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje. wiesz czytalem troche tej literatury, zwojow i papirusow. Na poczatku wszystko bylo nowe ale nigdy ciekawe. Wkrotce moglem juz robic rozne podsumowania. I z tego nie jest latwo cos uszknac, nie tylko dla mnie. Takze mozna zauwazyc pewien schemat, slowa kluczowe. Ale tego o synach Slonca nie czytalem. Kiedy sie o tym dowiedzialem to i zmusilem sie i wzialem ten papier do reki. I teraz zaluje , tak jak zreszta juz wczesniej zalowalem. Jakby to powiedziec. Ujmuje to tak-malo przekonywujace a jeszcze mniej boskie. Autorzy dobrze rozpoznawalni, to ci w czerni i z pejsami, czy czyms takim. Za to czytam teraz ksiazke z 18 wieku napisana przez polaka i jestem zaskoczony jej zawartoscia. Kiedys sporo wiedziano i chyba Ciebie niejedno zaciekawi. Ksiazka traktuje o mitologii, bogach ...itd. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 18:35:55 wysłane przez acentaur »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #78 : Październik 12, 2012, 18:35:23 » |
|
Na tej ziemi w tym wymiarze bardzo ma³o rodzi siê Energii plusowych, nie maja potrzeby doœwiadczania ¿ycia w tej wibracji. Ziemia trzecio wymiarowa dana by³a jako szko³a rozwoju duchowego rodowi minusowemu. Energie z rodu plusowego schodzi³y tylko jako pomoc energetyczna , utrzymanie czêstotliwoœci , by ziemia nie opad³¹ w wiêksz¹ ciemnoœÌ i nie oddali³a siê bezpowrotnie od Ÿród³a ¿ycia. Zatem prawie wszyscy ¿yj¹cy na ziemi ( oprócz androidów, bo to inna opowieœÌ) s¹ rodem minusowym. Jednak ju¿ sporo z tych minusów osi¹gnê³o swój plus a jeszcze wiêcej jest juz na granicy przejœcia w plus. czego dowodem jest mo¿liwoœÌ przekroczenia wymiaru i wejœcia w IV wymiar. Kiara  Rozumiem ¿e nie znasz masz odpowiedzi odnoœnie tego o czym piszesz. W takim przypadku mówi sie - nie wiem, jak przystoi ludziom oœwieconym na tyle aby nie baÌ siê leku przed okazaniem s³aboœci wynikajacej z niewiedzy. Tobie siê wydaje ¿e bogom nie przystoi czegoœ nie wiedzieÌ, wiec lepiej powiedzieÌ coœ ni¿ nic, politykierstwo. o kim pisali eseùczycy gdy wymieniali synów œwiat³oœci? Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje. Nie mam zamiaru poniewa¿ nie udzielasz odpowiedzi. Kiedyœ pisa³as o proroctwachch które siê nieprawdziwy teraz masz strategiê nie udzielania konkretnych odpowiedzi bo to zbyt ryzykowne. Ale takie pytania padaj¹ kiedy ktoœ siê lansuje na guru ... w przedszkolu  Wiem i¿ nie potrafisz zaakceptowaÌ mojej wiedzy... jeszcze nie, zatem zostaù przy swojej i nie zadawaj mi wiêcej pytaù proszê. Kiara  ============================================================================================================ Witaj nagumulululi, Ace zna odpowiedz na to pytanie ...jak mi sie wydaje. wiesz czytalem troche tej literatury, zwojow i papirusow. Na poczatku wszystko bylo nowe ale nigdy ciekawe. Wkrotce moglem juz robic rozne podsumowania. I z tego nie jest latwo cos uszknac, nie tylko dla mnie. Takze mozna zauwazyc pewien schemat, slowa kluczowe. Ale tego o synach Slonca nie czytalem. Kiedy sie o tym dowiedzialem to i zmusilem sie i wzialem ten papier do reki. I teraz zaluje , tak jak zreszta juz wczesniej zalowalem. Jakby to powiedziec. Ujmuje to tak-malo przekonywujace a jeszcze mniej boskie. Autorzy dobrze rozpoznawalni, to ci w czerni i z pejsami, czy czyms takim. Za to czytam teraz ksiazke z 18 wieku napisana przez polaka i jestem zaskoczony jej zawartoscia. Kiedys sporo wiedziano i chyba Ciebie niejedno zaciekawi. Ksiazka traktuje o mitologii, bogach ...itd. pozdrawiam Ciekawie daj namiar albo rzuÌ coœ ciekawego Scali³em posty. Janusz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 20:12:54 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #79 : Październik 12, 2012, 19:12:22 » |
|
tz gwiazad dawida ma i inne znaczenie:) min wlasnie takie uwiezienie w religii - monolicie ..  a co do dalszych losow tych wszystkich poszukiwan to znane sa one z apokalipsy no chyba ze jakos inaczej sie to rozegra, jakos musi 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #80 : Październik 12, 2012, 19:22:44 » |
|
Nie sÂłyszaÂłem o "bretoĂąskim wybrzeÂżu w Mezopotamii". WybrzeÂże o tej nazwie jest we Francji. No i te 4000 lat, to chyba gruba pomyÂłka. Ja bym optowaÂł za Sitchinem za liczbÂą 14.000 lat temu.
Fakt, wyrazi³em siê niezbyt jasno pisz¹c post w poœpiechu. Trzeba rozró¿niÌ dwie rzeczy wnikliwie studiuj¹c materia³y Ÿród³owe. Wiêc co trzeba rozró¿niÌ ? Na bretoùskim wybrze¿u nale¿y szukaÌ Genezy o ADAMIE (androidzie) . Dlaczego ? Ano dlatego, ¿e w/g dostêpnych materia³ów Ÿród³owych opublikowanych zw³aszcza w ostatnich latach to w³aœnie tam pojawi³a siê idea Omfalosa ! Idea stworzenia œmierci i ponownego fizycznego zmartwychwstania. Jak równie¿ (pomijaj¹c wszelkie celowo falszowane dane) tam, a nie gdzie indziej napisano najstarsz¹ Bibliê, która nastêpnie zosta³a ju¿ w samym Sumerze okrojona. A przez kogo zosta³a okrojona i dlaczego, to mo¿e Wam to wyjaœni KIARA ? A, to ¿e w Mezopotami dokonano tej kreacji ADAMA, to kolejna sprawa. Dlaczego akurat w³aœnie tam wybrano to miejsce, to chyba nikt tego nie wie. Widocznie by³o to miejsce do tego celu odpowienie. Piszesz, ¿e 4000 lat to gruba pomy³ka ? Pomy³ka czego ? Nie jest ¿adn¹ pomy³k¹ ! Data ok.4000 lat jako czas Biblijnego stworzenia Hadama (Adama)- biorobota jest dat¹ jak najbardziej prawdpodobn¹. Mo¿emy siê myliÌ nawet o tysi¹c lat, a ramie czasowe jest wzglêdnie podobne. Trzeba wzi¹œÌ pod uwagê fakt, ¿e stworzono jakby dwa odmienne egzemplarze tego ADAMA- BIOROBOTA. Równie¿ nale¿y wzi¹Ì pod uwagê, to, ¿e owy ADAM (hebr.hadam, czyli ludzkoœÌ) posiada³ tzw. moc. Moc hawwa - b³êdnie interpretowan¹ jako Ewa, czyli Adam i Ewa jako dwie odrêbne istoty. Ale, w samej Biblii napisano, ¿e Adam by³ Andrygoenem (czyli obup³ciowy) Dalszy opis nawet (Biblijny) sugeruje wprost, ¿e moc hawwa zosta³a jenak usuniêta z ADAMA, a nastêpnie metaforycznie ujêto, ¿e wygnano go z Raju.Nie wygnano (jak wczesniej pisa³em), tylko zrezygnowano z tej konstrukcji po usuniêciu hawwa. NajwyraŸniej widac, ¿e misteryjne bia³e braterstwo NECZIR zamierza³o zrobiÌ kopiê pierwowzoru 12 Helisowego cz³owieka wygenerowanego kilka milionów lat wczeœniej z Tary. St¹d ta idea Omfalosa, która zrodzi³a siê na bretoùskim wybrze¿u. Równie¿ warto zwróciÌ uwagê, ¿e kreacji tego Adama dokonano w/g kabalistycznej formu³y. Ale, ta niby kabalistyczna formu³a, nie by³a dos³ownie kabalistyczna, bo ta kreacja wczeœniej znana by³a jako zaginione ( w istocie celowo zatarte) s³owo Hirama. Oczywiœcie s³owo, to w zasadzie skomplikowany proces kreacji istoty. Czy mam jeszcze coœ wyjaœniÌ ? Zamiast wyjaœniaÌ i stawiaÌ przys³owiow¹ kawe na ³awê, to najlepiej sami poszukajcie w ró¿nych materia³ach Ÿród³owych, a co najwa¿niejsze dokonajcie w³aœciwej syntezy danych co kryje siê czêsto pod z³o¿on¹ symbolik¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 19:32:15 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #81 : Październik 12, 2012, 20:00:25 » |
|
BIALE BRATERSTWO po mojemu.
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #82 : Październik 12, 2012, 20:34:38 » |
|
Witaj FairLady, BIALE BRATERSTWO po mojemu. podpisuje sie pod tym naturalnie, ale nie przychodzi mi nic smiesznego do glowy. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 20:37:10 wysłane przez acentaur »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #83 : Październik 12, 2012, 20:37:52 » |
|
acezapraszam-MY do cwiczen  Nigdy nie jest za pozno, aby "walnac piescia w stol" i WYSKOCZYC Pa!
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #84 : Październik 12, 2012, 20:44:27 » |
|
Witaj FairLady, zapraszam-MY do cwiczen dziekuje za zaproszenie, kiedys wiele lat trenowalem ale teraz jest dla mnie troche za pozno. Wiesz, latam raz w miesiacu z wiedzmami i wampirami,no i pije krew niewiniatek. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #85 : Październik 12, 2012, 20:45:49 » |
|
No niestety Lady... ale to nie ma nic wspólnego z Bia³ym Braterstwem , ale wszyscy , wszystkie Energie tak naprawdê s¹ "dzieÌmi S³oùca" nie wszystkie identycznie rozœwietlone w tym samym czasie. Wewnêtrznym S³oùcem nazywamy Ogieù ¯ycia w czakrze serca. Ju¿ pisa³am i¿ zawsze schodzili na ziemiê przedstawiciele rodu plusowego ( znani te¿ jako czerwone energie) , którzy s³u¿yli jako kap³ani i nauczyciele rodu minusowego w trzecim wymiarze. Minusowi nie zostali pozostawieni sami sobie , bo szybko bardzo dosz³o by do bezpowrotnej katastrofy ziemi. W Torze te¿ jest informacja o 21 sprawiedliwych , którzy zawsze ¿yj¹ na ziemi i swoj¹ wibracj¹ podtrzymuj¹ j¹ by nie spad³a w otch³aù niebytu. I jest to prawda. przypomnijcie sobie fragment "Zaginionej Ksiêgi Enki" jak Ojciec przekazuje mu wiedzê zwi¹zan¹ z istnieniem ¿ycia na ziemi oprócz mo¿liwoœci stwarzania. Przypomnijcie sobie jak opuszcza³y ziemiê Elfy, odchodzi³y do "œród ziemia" i pozostawia³y ziemiê Ludziom , którym zawsze pomaga³y. Nie ma ca³ej historii ziemi prawdziwej i pe³nej dostêpnej teraz dla cz³owieka, s¹ tylko jej nikle fragmenty porozrzucane po ca³ej ziemi i trudno jest je po³¹czyÌ gdy nie otworzy siê w sobie dostêpu do tej wiedzy. W nas samych jest ona prawdziwa w niezmienionym zapisie. Wszystko zewnêtrzne jest tylko czêœciowo prawdziwe. Ziemia trzecio wymiarowa trwa ju¿ czwarty raz po 26 tys lat zatem sk¹d cz³owiek ma znaÌ jej prawdziw¹ historiê skoro ona by³a ju¿ trzy razy ca³kowicie zniszczona ,a w czarnej swojej wersji która jest teraz, jest systematycznie niszczona i zamieniana na sfa³szowane opowieœci. Powstanie androidów w takiej wersji jak ¿yj¹ obecnie na ziemi to nie jest proces kilku czy kilkudziesiêciu lat, to d³uga droga genetycznych doœwiadczeù i wymiany "prototypów" materialnych cia³ na coraz lepsze wersje z wiêkszymi mo¿liwoœciami zarówno fizycznymi jak i energetycznymi. Naprawdê znam t¹ opowieœci od jednej z przedstawicielek ¿yj¹cej obecnie na ziemi, a jej podobnych jest bardzo du¿o. Oni teraz sami pracuj¹ nad udoskonaleniami swoich wersji materialnych cia³. No dobrze wracaj¹c do Bia³ego Braterstwa by³ to przekaz wiedzy powoduj¹cy rozwój rozœwietlenie Energii rodu minusowego, oni stawali siê biali w trudach ¿ycia , wiedza ta tylko uzupe³nia³a zrozumienie procesu , który przechodz¹ , dawa³a im mo¿liwoœci energetycznego oddzia³ywania na materiê. Przypomnijcie sobie Gandalfa szarego jak sta³ siê Gandalfem bia³ym, nie ma cudów jest osobisty rozwój poprzez pracê nad sob¹ i wspinanie siê coraz wy¿ej na drabinie osobistego rozwoju. Wracaj¹c do rodu wybranego, dlaczego oni byli wybrani ¿eby pójœÌ na pustyniê i dokonaÌ dalszego etapu swojej przemiany, co o tym decydowa³o? Gdzieœ to znalaz³am , ale ju¿ nie pamiêtam gdzie, by³o tym czymœ "cia³o migda³owe" w mózgu. Ci którzy je posiadali wystarczaj¹co rozwiniête byli ju¿ gotowi do dalszego procesu transformacji energetycznej. * http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w_dna_bog_i_mozg_-_naukowcy_mowia_cz2.html* http://zwierciadlo.pl/2010/bez-kategorii/mozg-pana-bogaKiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 20:58:05 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #86 : Październik 12, 2012, 21:16:07 » |
|
Rêkopisy z Qumran a Synowie Œwiat³oœci i CiemnoœciSpoœród tekstów znalezionych w Qumran wymieniÌ nale¿y: Regu³ê zrzeszenia, Dokument damasceùski, Regu³ê wojny (opisuj¹c¹ wojnê miêdzy Synami Œwiat³oœci a Synami Ciemnoœci u kresu czasów), Zwój œwi¹tyni, List o sposobie wype³niania Tory, Hymny (których autorem by³ prawdopodobnie Nauczyciel Sprawiedliwoœci), Pieœù ofiary szabatowej, Zwój miedziany, na którym utrwalono spis skarbów ukrytych przez jego twórców. Zwoje qumraùskie budz¹ wci¹¿ kontrowersje - wiêkszoœÌ uczonych uwa¿a, i¿ ich wytwórcami i u¿ytkownikami byli cz³onkowie gminy qumraùskiej uto¿samiani do niedawna z esseùczykami. Obecnie identyfikacja ta bywa coraz czêœciej kwestionowana. Zwolenników zyska³ pogl¹d N. Golba g³osz¹cego, ¿e stanowi¹ one pozosta³oœÌ biblioteki œwi¹tyni jerozolimskiej, przeniesionej do Qumran na pocz¹tku tzw. wojny ¿ydowskiej (ok. 68 n.e.). Kontrowersyjna jest tak¿e osoba Nauczyciela Sprawiedliwoœci, którego uto¿samiano m.in. z: "bratem Paùskim" - aposto³em Jakubem Sprawiedliwym, Janem Chrzcicielem, arcykap³anem Oniaszem III, Jud¹ Esseùczykiem, ostatnio zaœ z Alkimosem, który ok. po³. II w. p.n.e. sprawowa³ funkcjê arcykap³ana w Jerozolimie. Spory budzi równie¿ problem charakteru Qumran. WiêkszoœÌ uczonych s¹dzi, ¿e osadê zamieszkiwa³a jakaœ wspólnota religijna, niekoniecznie to¿sama z esseùczykami. Inni, za N. Golbem, przyjmuj¹, ¿e Qumran by³o twierdz¹ herodiaùsk¹. Jeszcze inni uwa¿aj¹, ¿e Qumran to typowa "villa rustica" (dwór wiejski) z okresu hellenistyczno-rzymskiego. Badaniem i oficjaln¹ edycj¹ tekstów z Qumran zajmuje siê miêdzynarodowy zespó³ uczonych, tzw. Scrollery Team, a teksty ukazuj¹ siê w serii Discoveries in the Judaean Desert (of Jordan). Zwój Œwi¹tyniA w dniu upadku Kittim bêdzie bój i wielka rzeŸ wobec Boga Izraela, gdy¿ to jest dzieù od dawna przez niego wyznaczony na wojnê, która ma zniszczyÌ Synów Ciemnoœci. Wtedy stan¹ do okrutnej rzezi: zgromadzenie bogów i zgromadzenie ludzi.  Synowie Œwiat³oœci oraz obóz ciemnoœci bêd¹ walczyÌ razem, aby siê okaza³a moc Boga wœród zgie³ku wielkiego t³umu i wrzawy bogów i ludzi w tym dniu zag³ady. To bêdzie czas ucisku dla ca³ego ludu, wykupionego przez Boga. A wœród wszystkich cierpieù nie by³o dot¹d im podobnego od pocz¹tku a¿ do koùca wybawienia wiecznego. W dniu ich walki z Kittim stocz¹ bój na œmierÌ i ¿ycie. W wojnie tej trzy razy Synowie Œwiat³oœci umocni¹ siê, aby pobiÌ bezbo¿noœÌ... Zwoje z Qumran Regu³a wojny - t³. Witold Tyloch http://portalwiedzy.onet.pl/6487,,,,qumran,haslo.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 21:25:01 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Październik 12, 2012, 21:59:44 » |
|
To do KIARY, bo Ona czĂŞsto pisze o energiach minusowych, plusowych, pozytywnych, negatywnych, hybryd ....itd, itp...
Otó¿ dla Kosmicznego Animatora, lub nazywanego (Stwórc¹) nie ma w ogóle znaczenia, kto jest kto ? Dla niego liczy siê tylko ile dana istota zbuduje to co ON (Stwórca) buduje, czyli - œwiadomoœci. Wiêc dla niego o wiele cenniejszy jest prawdziwy ¿ebrak siedz¹cy codziennie pod sklepem i ¿ebraj¹cy o kawa³ek chleba ni¿ sto milionów ziemskich naukowców, którzy p³awi¹ siê wiedz¹, o nazwie nauka, która we Wszechœwiecie jest ju¿ dawno przestarza³a i zdeaktualizowana. Tak. Miêdzy innymi ¿ebrak to prawdziwe i bardzo cenne Ÿród³o œwiadomoœci, czego w³aœnie potrzebuje TEN Stwórca-Animator Wszechœwiata....
PrzyglÂądnijcie siĂŞ dobrze Âżebrakowi to sami znajdziecie odpowiedÂź dlaczego Âżebrak jest tak cenny ?
Bo Âżebrak odpowiada na bardzo cenne pytania Kosmicznemu StwĂłrcy-Animatorowi :
1. Dlaczego ¿ebrak posiada niskie poczucie swojej wartoœci ? 2. Kto i w jaki sposób wp³yn¹³ na to, ¿e posiada takie przekonania o sobie ? 3. Jakie ¿yciowe motywacje sk³aniaj¹ go do tego, ¿e chce w tym stanie ubóstwa, izolacji trwaÌ ? 4. Jakie prawdziwe wewnêtrzne motywacje sprawi¹, ¿e weŸmie on odpowiedzialnoœÌ za swoje istnienie i nie zechce dalej byÌ nêdzarzem b³agaj¹cym o prze¿ycie. 5. Co mu w tym pomo¿e (jakie œrodowisko, jakie treœci, jakie czynniki) 6. A, co mu przeszkodzi, utrudni, aby uwolniÌ siê z ofiary nêdzarza przymieraj¹cego g³odem.
PisaĂŚ by wiele. Ale sÂą to prawdziwe, autentyczne, skomplikowane bezcenne procesy, a zarazem potĂŞÂżne ÂźrĂłdÂło budowy ÂświadomoÂści.
Kosmiczny Animator- RdzeĂą (jak zwaÂł tak zwaÂł) jest w tej chwili formÂą. Jest formÂą jak zresztÂą wszystko inne. ZbudowaÂł on WszechÂświat dlatego, bo ON SAM jako forma wiecznie nie przetrwa ! Bo jedynie co jest wieczne to jest - ÂświadomoœÌ. Zatem u schyÂłku istnienia (masy krytycznej WszechÂświata) musi pojawiĂŚ siĂŞ odpowiednio duÂża masa ÂświadomoÂści, aby ON SAM przeewoluwoaÂł z formy w ÂŚWIADOMOÂŚĂ. Inaczej caÂły pomysÂł budowy WszechÂświata zostanie zmarnowany. Zatem biliony cywilizacji we WszechÂświecie buduje non stop - ÂŚWIADOMOÂŚĂ. Ostatecznie wszystko zniknie- zostanie tylko ON-ÂŚWIADOMOÂŚĂ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 22:02:58 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #88 : Październik 12, 2012, 23:10:17 » |
|
Ostatecznie wszystko zniknie- zostanie tylko ON-ÂŚWIADOMOÂŚĂ. To siĂŞ dopiero zrobi nudno…  tak trwaĂŚ, gdy wszystko juÂż znane, bez Âżadnych niespodzianek? MyÂślĂŞ, Âże ON-ÂŚWIADOMOÂŚĂ nie wytrzyma zbyt dÂługo w bezforemnym stanie i znĂłw zechce doÂświadczaĂŚ, budowaĂŚ nowÂą ÂświadomoœÌ. AÂż do kolejnej masy krytycznej.  Co do Âżebraka… ciekawie byÂłoby spojrzeĂŚ na nas samych jego oczyma… byÂśmy siĂŞ pewnie bardzo zdziwili… Ale có¿, na jednym biegunie Âżebrak, na drugim osoba gadajÂąca z samym stwĂłrcÂą.  ÂŻebrak zapeÂłnia ksiĂŞgĂŞ Âżycia z poziomu bycia nikim, protektor stwĂłrcy z poziomu swojej wysokoÂści. I niech siĂŞ Kiara nie czepia, bo piszĂŞ ogĂłlnie. OÂświeconych w tych czasach mamy wysyp, jak grzybĂłw po deszczu. ÂŻeby siĂŞ jeszcze to jakoÂś na Âżycie przekÂładaÂło… ? A spojrzenie Âżebraka kiedyÂś autentycznie i dotkliwie poczuÂłam na sobie, co przeÂłoÂżyÂło siĂŞ na wersy: Dwa koty i Âżebrak
pamiĂŞtasz – kochany te koty dwa prĂŞgowane co przed dworcem bezwstydnie zachwytowi naszemu oddane urodĂŞ swojÂą rzucaÂły nam w twarz
a serca nasze miĂŞkÂły bo koty byÂły piĂŞkne
i gdy juÂż czuÂłoÂściÂą upojeni do cna ku dalszym sprawom mieliÂśmy biec nieopatrznie – zupeÂłnie nieoczekiwanie dopadÂło nas zgasÂłe spojrzenie Âżebraka co nĂŞdzĂŞ swojÂą obok kotĂłw sprzedawaÂł
i koty – niezwyczajne dwa koty przestaÂły nagle zachwycaĂŚ nas spojrzeniem Âżebraka uzwyczajnione
22.06.1999To pa  ZaÂś od koliberka (od ktĂłrego przed chwilÂą wrĂłciÂłm) dla caÂłego forum cheopsowego: http://www.youtube.com/watch?v=TnMYOra7tmc&NR=1&feature=fvwp
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #89 : Październik 12, 2012, 23:15:48 » |
|
AstreTo do KIARY, bo Ona czĂŞsto pisze o energiach minusowych, plusowych, pozytywnych, negatywnych, hybryd ....itd, itp...
Otó¿ dla Kosmicznego Animatora, lub nazywanego (Stwórc¹) nie ma w ogóle znaczenia, kto jest kto ? Dla niego liczy siê tylko ile dana istota zbuduje to co ON (Stwórca) buduje, czyli - œwiadomoœci. Wiêc dla niego o wiele cenniejszy jest prawdziwy ¿ebrak siedz¹cy codziennie pod sklepem i ¿ebraj¹cy o kawa³ek chleba ni¿ sto milionów ziemskich naukowców, którzy p³awi¹ siê wiedz¹, o nazwie nauka, która we Wszechœwiecie jest ju¿ dawno przestarza³a i zdeaktualizowana. Tak. Tak, masz racjê, liczy siê tylko prze¿ywanie i jego skutek , wiedza, która tworzy œwiadomoœÌ. Dalsza czeœÌ pod k¹tem mojej wiedzy jest nie prawdziwa. Jak go zwa³ tak zwa³ w swojej najwy¿szej formie jest czyst¹ Energi¹ z pe³ni¹ wiedzy m¹droœci i doskona³oœci jest jej wzorcem wyjœciowym, czyli to co doœwiadcza ¿ebrak ON wie , posiada ju¿ t¹ wiedzê. Co nie znaczy i¿ On nie ewoluuje, ca³y czas dzieje siê ten proces. Jednak ju¿ nie na poziomie wiedzy ¿ebraka w III wymiarze , to bardzo, bardzo odleg³a przesz³oœÌ, a zarazem terazniejszoœÌ dla potrzebuj¹cych tego rodzaju wiedzy. Piszê o ró¿norodnoœci Energii bo jest by³a i bêdzie zawsze ta ró¿norodnoœÌ w wiecznie trwaj¹cym procesie ¿ycia, ale kim ja jestem ktoœ bêdzie ,jak rownie¿ kim ktoœ jest , ja by³am.... Nic nie trwa w miejscu. Wez rownie¿ pod uwagê i¿ ca³a wiedza z której korzystamy w tym wymiarze jest nie kompletna, a co za tym idzie nie prawdziwa. Z czêœci zbudowano ca³oœÌ, taka ca³oœÌ nigdy nie przeka¿e ca³ej prawdy i ca³ego potencja³u wiedzy. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 23:49:13 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #90 : Październik 12, 2012, 23:42:49 » |
|
czyli wszystko jest iluzja, przedewszystkim z ego  , a najwieksza iluzja jest system  -trzeba robic wszystko odwrotnie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 23:43:20 wysłane przez quetzalcoatl44 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #91 : Październik 12, 2012, 23:53:27 » |
|
czyli wszystko jest iluzja, przedewszystkim z ego  , a najwieksza iluzja jest system  -trzeba robic wszystko odwrotnie  Tak, ale do tej wiedzy ka¿dy musi dojœÌ sam, powinna siê ona staÌ jego m¹droœci¹ , bo sama wiedz to zbyt ma³o. Samo posiadanie wiedzy nawet najwiêkszej jaka istnieje to zbyt ma³o, najwa¿niejsze jest jak j¹ u¿ywasz, czy dziêki niej tworzysz dobro?Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2012, 23:54:57 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #92 : Październik 13, 2012, 06:30:53 » |
|
Kiara bo sama wiedz to zbyt ma³o. Samo posiadanie wiedzy nawet najwiêkszej jaka istnieje to zbyt ma³o, najwa¿niejsze jest jak j¹ u¿ywasz, czy dziêki niej tworzysz dobro? A dok³adnie tak  Dodam te¿ do tego co hm wyœwietli³a szacowna Fair Lady , ¿e ja podobnie widzê tzw Bia³e Bractwo oj nie grali oni na gêœlach i palili fajki pokoju oj nie. Dlaczego? Ano dlatego, ¿e jak chcesz rozbiÌ coœ fajnego np syntezê i wspó³prace, dzielenie siê (wiedz¹ równie¿) harmonie tzn to co odczuwali pierwotni Ziemianie i póŸniejsi S³owianie to jaki masz argument? Moim skromnym zdaniem tylko jeden ano piêœÌ, ¿eby nie powiedzieÌ miecz. Ktoœ (jakiœ Niemiec nazwiska nie pamiêtam) obserwuj¹c bitwê na Psim Polu stwierdzi³, ze S³owianie siê mog¹ ugi¹Ì ale nigdy nie pêkn¹ i za to dziedzictwo ja dziêkuje moim przodkom  Szacowny acentaur szacowna Fair Lady zwyczajnie po swojemu zaprasza Ciê do wspó³pracy  Dziêkuje te¿ szacownej ptak za fajny wierszyk  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #93 : Październik 13, 2012, 11:17:47 » |
|
DarekChyba bardzo zawê¿asz temat. Niby dlaczego tylko ¯ydom ktoœ mia³by utrudniaÌ coœ? Ja nie zawê¿am tematu, wrêcz przeciwnie gdy zag³êbiam siê w nim idê a¿ do korzeni , szukam powi¹zaù, analizujê. W tym wypadku cofn¹Ì siê trzeba do Sumeru i tam szukaÌ informacji. Kiedyœ ten ród nie nazywa³ siê ¯ydami , to du¿o póŸniejsze nazewnictwo. Nie chodzi o nazwê rodu, a o ewolucjê , o rozwój duchowy i o po³¹czenie wiedz¹ m¹droœci obydwu rodów w jeden doskona³y i œwietlisty ród Energii które bêd¹ siaÌ ziarno ¿ycia w ca³ym kosmosie. Ka¿dy z nas wielokrotnie urodzi³ siê w tym rodzie ( by³ ¯ydem) nie ma nikogo na ziemi ( z posiadaczy Ognia ¿ycia) kto ¯ydem by nie by³.To jest etap rozwojowy , przechodzimy przez ro¿ne rody w swoich wieloœciach inkarnacji. Ta linia rodowa to równie¿ DNA , które otwiera Ludziom okreœlone mo¿liwoœci rozwojowe, ale s¹ to te¿ pewne cechy osobowoœci z predyspozycjami twórczymi. Gdy osi¹gaj¹ swój maksymalny rozwój nastêpuje czas wzbogacenia ich wiedz¹ dziêki której przekrocz¹ swoje ograniczenia energetyczne. Oczywiœcie i¿ nie tylko oni.... (jako ród musieli osi¹gn¹Ì ten maksymalny poziom wibracji) , to by³o by zbyt ma³o w skali ziemi. Ale zawsze istnieje jakiœ prekursor czegoœ , który rozpoczyna przekaz nowej wiedzy przez siebie. W fizycznym œwiecie musi byÌ fizyczny wzorzec , który wpisuje w pole morfogenetyczne nowe mo¿liwoœci dla innych ,one staja siê nastêpnie mo¿liwoœci¹ wzorcow¹ dla ca³ej Ludzkoœci.Zawsze jest ktoœ pierwszy , kto jest powiedzmy najbardziej doskona³y do wype³nienia tej roli . Doskona³oœci nie uzyskuje siê przez czytanie ksi¹¿ek , bywanie na warsztatach i Ìwiczenie ro¿nych technik.... ( chocia¿ takie wzorce s¹ propagowane), doskona³oœÌ w swoim rozwoju uzyskuje siê jedynie przez prawe , etyczne ¿ycie , pokonywanie mnóstwa trudnoœci , inaczej trudów , zwyczajnie ci¹g³e korygowanie b³êdów i nape³nianie ¿ycia mi³oœci¹ bezwarunkow¹ ( co inaczej znaczy akceptacj¹ przeró¿nych odmiennoœci z ich prawem do istnienia nawet wówczas gdy zdecydowanie innymi s¹ ni¿ nasze wartoœci). Nieprawid³owa interpretacja okreœlenia "ród wybrany" spowodowa³a niechêÌ i nienawiœÌ do ludzi bêd¹cych w tym rodzie, oni zaœ z tego powodu , broni¹c siebie , zamykali siê w niedostêpnym etnicznym krêgu. To zamkniêcie budzi³o jeszcze wiêksz¹ niechêÌ z powodu lêku innych przed nieznanym jakie ci ludzie dla nich reprezentowali. A tak naprawdê ród wybrany w dawnym znaczeniu to ci którzy musieli przejœÌ najwiêksze trudnoœci w dziejach swojego istnienia i wyjœÌ z nich udoskonalonymi , bycie wzorcem dla innych. Inaczej przetrzeÌ szlak którym pójd¹ inni. Nie zawsze to wychodzi³o i nie zawsze tak jak by³o planowane. Si³y z³a , które chcia³y przej¹Ì ziemiê nie mia³y zamiaru dopuœciÌ do zrealizowania planu Stwórcy, wiedzia³y i¿ Stwórca nie mo¿e ingerowaÌ w dan¹ ludziom woln¹ wolê , a w ich systemie wartoœci "wszystkie nieprawe chwyty s¹ dozwolone".... Zatem dzia³o siê Ÿle co znamy z historii i jeszcze wiêcej czego wcale nie wiemy, gdy dochodzi³o do momentu po³¹czenia rodów jeden z przedstawicieli by³ zabijany w przeró¿ny sposób. Historia zaczyna³a siê od nowa, ale wiedzieÌ te¿ trzeba i¿ mog³o siê tak dziaÌ poniewa¿ ludzie nie byli jeszcze gotowi na przyjêcie tej przeolbrzymiej wiedzy, jak równie¿ nie osi¹gnêli poziomu energetycznego ,który umo¿liwia³ im transformacjê swoich cia³ fizycznych w œwietliste. By³o ju¿ du¿o jednostek gotowych , ale nie by³ to jeszcze proces tak globalny jak jest teraz. Czy to teraz , czy dawniej zawsze musi byÌ ktoœ pierwszy , kto posiada "klucz" i otworzy drzwi dla wszystkich. Tym kluczem jest zawsze to samo pierwotne DNA z odpowiednim poziomem wibracyjnym dla danej przestrzeni. W³aœnie ten depozyt kodu nios¹ w sobie pewni ludzie i to oni s¹ zobowi¹zani zrealizowaÌ swoje przed urodzeniowe przyrzeczenia. Nie jest wa¿ne co ktoœ myœli ,w co wierzy czy mu siê podoba czy nie taka wersja , ona siê realizuje bo tak wybra³a wiêkszoœÌ Ludzi , s¹ juz gotowi , zatem stanie siê. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2012, 12:19:03 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Email
|
 |
« Odpowiedz #94 : Październik 13, 2012, 11:47:41 » |
|
Witaj Przebisniegu, Szacowny acentaur szacowna Fair Lady zwyczajnie po swojemu zaprasza Ciê do wspó³pracy alez ja zadnej wspolpracy nie zrywalem, nawet wtedy jak to tak z pozoru wyglada. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #95 : Październik 13, 2012, 21:50:00 » |
|
no tak dobro jednej strony nie bedzie dobrem innej..czyli mesjasz nie musi byc Izraelita ?  wszyscy sa Zydami? i czym w takim razie jest panstwo Izrael?, ok nie wiem czy te pytania sa potrzebne ale je zadalem,
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #96 : Październik 13, 2012, 22:29:25 » |
|
Nie Mesjasz wcale nie musi byÌ Israelit¹ we wspó³czesnym zrozumieniu pochodzenia z Israela. Ale musi reprezentowaÌ jak najbardziej aspekt mêski ( w zrozumieniu osobowoœci mózgu i bycia mê¿czyzn¹ powi¹zanym genetycznie z rodem), tu mowa o mê¿czyŸnie. Mesjasz to jednak dwie osoby kobieta i mê¿czyzna , zatem kobieta musi byÌ jak najbardziej czyst¹ Energi¹ ( w znaczeniu zarówno kobiecej osobowoœci mózgu jak i doskona³oœci DNA ), i jedna i druga osoba jest "kluczem" do otworzenia przejœcia miedzy wymiarowego. Czy musi siê to wydarzyÌ w Israelu? Nie. Obecny czas ma inne miejsce , bo inne jest teraz ustawienie planetarne w stosunku do ziemi. Paùstwo Israel jest dawnym miejscem w którym ¿y³y te rody z którego wysz³y w t¹ bardzo d³ug¹ drogê w³asnego rozwoju , by³o przygotowane jako jedna z ewentualnoœci wype³nienia przepowiedni. W sensie dope³nienia jej stanie siê wszystko zgodnie z ni¹. Ale scen¹ ostatecznych rozgrywek jest inne miejsce , przeznaczone z pe³n¹ wiedz¹ du¿o wczeœniej. Bowiem wiadomo by³o du¿o , du¿o wczeœniej i¿ si³y ciemnoœci zrobi¹ wszystko ¿eby zablokowaÌ realizacjê koùcowego etapu ewolucji Cz³owieka. Zatem wybrane zosta³o inne miejsce które wype³ni swoj¹ rolê w stosunku do ca³ej Ludzkoœci ale te¿ dla Israela. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 00:27:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #97 : Październik 13, 2012, 23:34:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #98 : Październik 13, 2012, 23:57:20 » |
|
Dodam tylko i¿ nie bêd¹ to ¿adne re¿yserowane sztuczki, a efekt przeolbrzymiej pracy nad osobistym rozwojem nas wszystkich. Ci dwoje ludzi to tylko wczeœniej przygotowani prekursorzy wybrani z tych , którzy rokowali najwiêksza szansê dojœcia do fina³u i zainicjowania ewolucyjnego przejœcia dla ca³ej ludzkoœci. Nie urodzili siê w "ludzkich formach" bo one uniemo¿liwia³y by przekszta³cenie cia³a fizycznego w subatomowe, nie mia³y wystarczaj¹cych mo¿liwoœci energetycznych w swoich DNA. WyjaœniÌ te¿ powinnam co to znaczy ludzka forma? jest to model fizycznego cia³a tworzony przez ziemskich i poza ziemskich genetyków z ograniczonymi mo¿liwoœciami energetycznymi blokuj¹cymi rozwój duchowy Cz³owieka. Inaczej model tworzony z wzoru Adam. Ale jest równie¿ pierwotna boska forma czyli cia³o fizyczne z pe³ni¹ mo¿liwoœci DNA , które uaktywniaj¹ swoje dzia³anie na wskutek podnosz¹cej siê energii w materialnym ciele Cz³owieka. Zatem Mesjasz musi korzystaÌ ( urodziÌ siê) w nie ludzkiej formie, a w boskiej formie, co nie ma ¿adnego zwi¹zku z domniemaniem i¿ nie jest Cz³owiekiem, jest i to w 100% z najbardziej czystym DNA jakie jest mo¿liwe wspó³czeœnie na ziemi. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 00:30:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |