Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #125 : Październik 14, 2012, 15:48:30 » |
|
No i czym innym jest wszczepiona iluzja ‘wybrania’ a czym innym np. wybranie sportowca na podstawie rzeczywistych osiÂągniĂŞĂŚ. Tak, czy inaczej, zawsze przychodzi czas weryfikacji. DziĂŞki StwĂłrcy serdeczne iÂż mamy taka wielkÂą PROROKINIĂ PTAKA , ktĂłra wszem i wobec oÂświadcza iÂż moÂże i potrafi odró¿niĂŚ wszelakie wybrania! Wszyscy ÂŻydzi kÂłaniajcie siĂŞ jej w pas i nie zapomnijcie o darach dla tej ktĂłra w ostatniej chwili otworzyÂła wam oczy i obudziÂła z tej iluzji! A ja to juÂż chyba powinnam leÂżeĂŚ plackiem u jej szacownych stĂłp i kazaĂŚ siĂŞ deptaĂŚ w kaÂżdej sekundzie mojego Âżycia! Bo juz nawet nie wspomnĂŞ o dolewaniu oleju do mojego maszynowego systemu istnienia...... o ktĂłrym powinien decydowaĂŚ jedynie Ptak PROROKINI! Ludzie! ToĂŚ mamy nowe objawienie! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 15:53:44 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #126 : Październik 14, 2012, 16:09:08 » |
|
No i czym innym jest wszczepiona iluzja ‘wybrania’ a czym innym np. wybranie sportowca na podstawie rzeczywistych osiÂągniĂŞĂŚ. Tak, czy inaczej, zawsze przychodzi czas weryfikacji. DziĂŞki StwĂłrcy serdeczne iÂż mamy taka wielkÂą PROROKINIĂ PTAKA , ktĂłra wszem i wobec oÂświadcza iÂż moÂże i potrafi odró¿niĂŚ wszelakie wybrania! Wszyscy ÂŻydzi kÂłaniajcie siĂŞ jej w pas i nie zapomnijcie o darach dla tej ktĂłra w ostatniej chwili otworzyÂła wam oczy i obudziÂła z tej iluzji! A ja to juÂż chyba powinnam leÂżeĂŚ plackiem u jej szacownych stĂłp i kazaĂŚ siĂŞ deptaĂŚ w kaÂżdej sekundzie mojego Âżycia! Bo juz nawet nie wspomnĂŞ o dolewaniu oleju do mojego maszynowego systemu istnienia...... o ktĂłrym powinien decydowaĂŚ jedynie Ptak PROROKINI! Ludzie! ToĂŚ mamy nowe objawienie! Kiara Jak chcesz Kiaro, to leÂż tym plackiem, zabroniĂŚ Ci nie mogĂŞ. Ja jednak bym nie leÂżaÂła u stĂłp Âżadnego proroka, czy prorokini, nawet tej najwiĂŞkszej. Od ÂŻydĂłw rĂłwnieÂż nie wymagam kÂłaniania siĂŞ w pas. To takie passe. No i fajnie, Âże w koĂącu przejawiÂłaÂś trochĂŞ humoru. Zawsze, co coÂś ludzkiego. ZaÂś, co do wymiany oleju w maszynerii, to juÂż odpowiednie 'instancje' tym siĂŞ zajmujÂą. To pa, i zdania na temat iluzyjnoÂści 'wybrania' nie zmieniÂłam.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #127 : Październik 14, 2012, 17:35:24 » |
|
Szacowna ptak czy aby nie jesteœ jastrzêbiem Szacowna wiara ma wiele p³aszczyzn i nie wiem jak dla kogo ale dla mnie jaskrawo widocznym jest kto jest wierz¹cym a kto sprawdza. By by³o œmieszniej moim skromnym zdaniem zadeklarowany wierz¹cy arteq sprawdza wiêc dzia³a jak ¿e tak siê wyra¿ê wiedz¹cy i odwrotnie Moim skromnym zdaniem masz racjê co do budowania ego na bazie wybranego narody czy te¿ wybranego rodu Prawo opieki nakazuje by pozwoliÌ ka¿demu na pope³nianie b³êdu tak by wreszcie zrozumia³ wyci¹gn¹³ wnioski .... Có¿ dla ka¿dego co innego bo moim zdaniem ka¿dy z cz³owieka jest inny tak jak inne kolory s¹ w têczy i dlatego jest hm barwnie to pa
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #128 : Październik 14, 2012, 18:14:42 » |
|
Szacowna ptak czy aby nie jesteÂś jastrzĂŞbiem Pewnie dla kaÂżdego innym ptakiem jestem, w zaleÂżnoÂści co odbijam jako lustro. A dla siebie? Kolorowym ptakiem, juÂż bez wnikania w rasĂŞ, rĂłd, czy geny. To pa
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #129 : Październik 14, 2012, 18:16:53 » |
|
Dodam, Âże muzyka Twoja szacowna teÂż jest wielotonowa to pa
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #130 : Październik 14, 2012, 18:20:24 » |
|
No bo có¿ to za muzyka, oparta na jednym tonie? To pa
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #131 : Październik 14, 2012, 18:38:25 » |
|
Zamiast tyle polemizowac. Niech kazdy sprawdzi wokolo siebie, czy jest "wybrany", czy nie. I w tym momencie nastepuje ISKRA. Czy to, zyciowy ogien., czy bzdety, nie wiem, ale nagle widze, ze ja lece dalej, a moje cale towarzycho jeszcze siedzi w neolicie.
Teraz na koncowce robi sie porzadek, no nie?
P.S. Ale mam pomysl na nowe! I zaprosze WYBRANYCH! Do wspolpracy. Mysle, ze niektorzy moga juz czuc sie zaproszeni.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #132 : Październik 14, 2012, 19:02:55 » |
|
Jeœli lecisz dalej i chcesz zabraÌ wybranych, to znaczy, ¿e chyba masz miot³ê, bo na grzbiecie, maj¹c tylko skrzyd³a, byœ ich nie pomieœci³a. To wygodnej szerokoœci i d³ugoœci ¿yczê!
Edit: nie pomyÂślaÂłem o latajÂącym spodku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 19:04:42 wysłane przez blueray21 »
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #133 : Październik 14, 2012, 19:10:18 » |
|
Ja nikogo zabierac nie musze, to tylko opcja. Ale prawdziwa w przeciwienstwie do chanellingow, czy innych bzdur - //przestarzalych, o lata ziemskie°°// -- Ty blu pozostan - jak do psa mowi sie "siad" i czekaj na nagrode! P.S. Mam miotle! Bo inaczej tej stajni nie daloby sie oczyscic, --- jedna z 12 prac Herkulesa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #134 : Październik 14, 2012, 19:13:41 » |
|
Pies reaguje tylko na wÂłaÂściciela!
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #135 : Październik 14, 2012, 19:26:43 » |
|
Witam, wbrew entuzjastycznym pokrzykiwaniom i tysiacom roznych teoryjek bez pokrycia, jak dotad jakos nikt nie zobaczyl zadnej z czastek podstawowych. Mimo, ze nauczanie trwa juz kilkadziesiat lat to jeszcze nic poza trickiem matematycznym (funkcja falowa ) nic nie przedstawiono.I nie pomogla tu nawet ta kilkumiliardowa inwestycja LHC, jako przykrywka dla armii naciagaczy i nie pomoze nic. Wiec nie ma zadnych elektronow czy neutronow a jest tylko tzw. prawdopodobienstwo ich znalezienia. Zamiast praw mamy jakies zakazy i regulki, na ktore te niby czastki sie wypinaja. Stad publikuje sie tylko " u swoich " czy w roznych , niedostepnych dla normalnego czlowieka pseudoczasopismach naukowych. Juz nawet zwykla bajka zawiera poklady niezwyklej madrosci przy tych bzdurach. pozdrawiam
Kochany ACE Tak , to co piszesz to rezonans ze "mn¹" w 100% . Nigdy nie z³apano ¿adnej cz¹stki elementarnej. To siê wymyka i wymykaÌ bêdzie tak d³ugo , jak d³ugo nauka nie zdobêdzie siê na dopisanie ŒWIADOMOŒCI do wzoru. Tyle, ¿e nie da siê jej zamkn¹Ì w regu³kê i to ich boli. Funkcja falowa o której wspomnia³eœ, to jak dot¹d jedyna proteza w miarê spójna, ale to jedynie model, o czym wiadomo. Niemniej sam zapewne czujesz fale synchroniczne z pewnymi osobami. To s¹ fale pokrywaj¹ce siê w amplitudzie, fazie i drganiach . Kiedy to siê dzieje to zaskakuje Ciê niezmiennie, ¿e s¹ istoty, które czuj¹ tak samo w tych samych momentach. To w³aœnie wyraz "funkcji falowej". Jeœli i to uwa¿asz za wyssane z palca i prychasz na to, to mo¿e inaczej - opisz swoj¹ rzeczywistoœÌ, swój model rzeczywistoœci i poddaj go krytyce . StaÌ Ciê na to ? @ KiaraChodzi³o o ca³kowite wyniszczenie linii DNA która dawa³a i daje okreœlone predyspozycje rozwojowe , w³aœnie w aspekcie rozwoju duchowego, dziêki któremu przekraczamy ewolucyjnie nasze dotychczasowe mo¿liwoœci.
DNA to tylko zapisana instrukcja . Nie jest to pierwotny i niezmienny klucz. Modlitwy mog¹ zmieniaÌ DNA , ba, pojedyncze s³owa koduj¹ DNA . Instrukcje wykonawcze, czyli DNA mog¹ siê zmieniaÌ. Pierwsze by³o S³owo, a nie DNA. ¯ydzi weszli g³êboko w kana³ uto¿samienia z narodem wybranym , tak g³êboko, ¿e dziœ nie s¹ zdolni z tego siê podnieœÌ. W niskich wibracjach utrzymuje ich masa wyobra¿eù poparta Ksiêgami i wiar¹. Nikt nie jest wybrany, ¿adne DNA nie jest lepsze od innego. Kto s¹dzi, ¿e jest lepszy , wybrany, ten ju¿ upad³ zbyt nisko by siê przecisn¹Ì przez "ucho igielne". A szerzej - kto s¹dzi ,¿e JEST ,ten nie rozumie, ¿e nie ma go w ¿adnym sensie To mo¿e byÌ zbyt trudne dla "wybraùców", a jeœli to pojawi siê w ich krêgu, bêd¹ z tym walczyÌ jak z najciê¿szym wrogiem. Przykre to, ale prawdziwe. Przekonanie o w³asnej wielkoœci przynosi wojnê z przeciwieùstwem równie silnie przekonanym o swojej wielkoœci tak , ¿e widaÌ to w postaci wiecznej bratobójczej wojny ¯ydów i Arabów . Ta nauka poprowadzi narody do zwyciêstwa nad w³asn¹ ma³oœci¹ (choÌ ubran¹ w wielkoœÌ) ,albo doprowadzi do zag³ady. Przykro tylko ,¿e najbardziej cierpi¹ niewinne dzieci. Od wieków. Lecz zaœlepienie usprawiedliwia mord.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #136 : Październik 14, 2012, 19:45:29 » |
|
No proszê, ten którego nie ma chce powiedzieÌ i¿ mo¿e zmieniÌ DNA którego nie ma, modlitw¹ której nie ma..... coœ nie halo? No to pomódl mocno siê i daj potwierdzenie wyniku zmienionego DNA. east. Gdyby tak by³o rzeczywiœcie to ludziom DNA zmienia³o by siê parê razy dziennie ( oczywiœcie tym g³êboko rozmodlonym), a jakoœ tak siê nie dzieje. I nie dzia³a to s³owo, co by³o na pocz¹tku, jakoœ nie widaÌ tego Nastêpny znawca Judaizmu... mo¿e powiedz jak¹ wiedzê pozna³eœ i¿ takie wnioski wyci¹gasz? A mo¿ne to harmonia tandemiczna z prorokini¹ Ptakiem wystarcz by przytakiwaÌ jej "m¹droœciom objawionym"? Nie ma obawy o los wybraùców prorokini jest wybrana do proroctw ostatecznych, ona to za³atwi ,a Ty poœwiadczysz ¿e i tak takiej osoby nigdy nie by³o i nie ma i po sprawie. Tu juz i ucho igielne oka¿e siê zbêdne , wystarczy przejœÌ albo przelecieÌ przez prorokiniê i werdykt ostateczny padnie. Os¹dzanie i ocenianie ostateczne... wszak to takie zacne zadanie i¿ w koùcu musia³ byÌ ta funkcja prorocza jawn¹. Zatem powodzenia, ale mnie to nie krêci , ja mogê pozostawiÌ informacjê, jak komuœ z ni¹ po drodze OK! jak nie drugie OK! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 20:04:49 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #137 : Październik 14, 2012, 19:49:31 » |
|
Witaj eascie,Jeœli i to uwa¿asz za wyssane z palca i prychasz na to, to mo¿e inaczej - opisz swoj¹ rzeczywistoœÌ, swój model rzeczywistoœci i poddaj go krytyce . StaÌ Ciê na to ? rozumiem, ze Cie cos nosi, bo normalnie nie stawialbys takich zadan. A zreszta moglbym calkiem prosto, stworzyc jakas historyjke, naturalnie tak samo jak i inne bezpodstawna i nie bedziesz mial mozliwosci cokolwiek sprawdzic. Wystarczy , ze zmienie jakikolwiek z euklidesowych aksjomatow. Dowolne, bezpodstawne zalozenie. Tylko po co? Ani mnie ani Ciebie to nie uszczesliwi. W systemie opartym na jakowys aksjomatch, zgodnie z definicja Goedla, zadna teoria nie potrafi udowodnic nawet samej siebie. Ja nie tworze z powodu o jakim sie Goedlowi nawet nie snilo. I tak jest juz jedna , i wszystko funkcjonuje na jej zasadach. pozdrawiam ps. tymi bezsensownymi klockami ani przez sekunde sie nie bede bawil, nikt nie bedzie z tego powodu plakal a ja oszczedze swiatu kolejnej wypociny bez sladow sensu. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 19:49:49 wysłane przez acentaur »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #138 : Październik 14, 2012, 19:53:51 » |
|
bluPies reaguje tylko na w³aœciciela! Na trenera/tresera, reaguje pies, a w czyjej "stajni" jest wlasnoscia, to juz wyzsza matematyka°°
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #139 : Październik 14, 2012, 21:03:35 » |
|
Chcia³em pomóc >Kiarze<, a wysz³o jak zwykle - wielki oftop. >Kiaro<, mo¿e wreszcie dotrze to do Ciebie, do póki piszesz te swoje wiedzenie œwiata, jako prawdê ostateczn¹, niejako mesjanistyyczn¹, do póty bêdziesz spotykaÌ siê z takimi reakcjami. Jedni s¹ za Tob¹, inni przeciw, ja natomiast staram siê byÌ poœrodku - choÌ i to trudno wypoœrodkowaÌ. Nie jestem przeciw Tobie, mo¿e wreszcie to dotrze do Ciebie. Zreszt¹ przeciw nikomu nie wystêpujê, ale to ju¿ inna br¿ka. Staram siê tylko oduczyÌ, nas wszystkich, przedstawiania swoich wizji jako ostatecznych prawd. Oczywiœcie, trudno nam oduczyÌ siê tej cholernej przywary - posiadania jedynej prawdy - nalecia³oœÌ pozostawiona, wgrana nam przez nasze systemy edukacyjne, niemniej im szybciej siê jej wyzbêdziemy tym prêdzej staniemy na nogi - zaczniemy budziÌ nasze DNA. Nie mia³em w zamiarze poszerzaÌ ofa, ale, widaÌ taka nasza natura, idziemy nie tam gdzie œwiate³ko b³yska, a tam gdzie nasze ego œwieci. (Tu >east< ma poniek¹d racjê, choÌ z nim równie¿ nie do koùca siê zgadzam). Ogólnie, przestaùmy tworzyÌ mity, zacznijmy normalnie, po ludzku przedstawiaÌ ca³oœÌ zagadnienia dotycz¹cego nadchodz¹cych przemian ... , ale zawsze z zaznaczeniem, ¿e to nasza wersja, nie ta ostateczna. Ot i ca³oœÌ mojego wtr¹cenia siê pomiêdzy Twoje prawdy.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #140 : Październik 14, 2012, 21:26:53 » |
|
Co nie zmienia faktu iÂż w tej masie ludzkiej sÂą piĂŞkni wspaniali i prawi Ludzie ( zarĂłwno kobiety jak i mĂŞÂżczyÂźni) , ktĂłrzy osiÂągnĂŞli wymagany poziom rozwoju duchowego.
A sk¹d Ty mo¿esz wiedzieÌ, kto i jaki osi¹gn¹³ poziom rozwoju ? Jak¹ miark¹ mierzysz ? Mierzysz swoj¹ ? Tyle, ¿e to jest tylko i wy³¹cznie Twoja miarka, nic wiêcej... Izraelici i Hebrajczycy nie s¹ ¿adnym narodem wybranym ! Tym bardziej po wzglêdem genotypu. A ¿adne wyj¹tki nigdy nie potwierdzaj¹ regu³y. St¹d mowa w jakimkolwiek kontekœcie o narodzie wybranym (tymbardziej w liczbie mnogiej) to absolutna bzdura. Oto ¿ydowski genotyp (ogólnie mówi¹c) Genotyp, który przyk³ada telefon komórkowy do œciany p³aczu, aby umo¿liwiÌ modlitwê rodzinie. A, oto jedno z najwiêkszych zboczeù genotypu ¿ydowskiego : To z³oty cielec, którego czcili pod postaci¹ JAHWE, co zgodnie potwierdzaj¹ nawet wspó³czeœni t³umacze BT. No dobrze idŸmy dalej.... Piszesz, ¿e s¹ wœród nich wyj¹tki, które osi¹gn¹³y ''wymagany poziom'' rozwoju duchowego. Powiedz mi co oni robi¹ dla tego œwiata ? No co / Jakieœ czyny by mnie interesowa³y ? Podaj konktretne nazwiska i to co robi¹ ? S³owa nie posiadaj¹ ¿adnego sensu ! Po owocach poznacie ......
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 21:32:24 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #141 : Październik 14, 2012, 21:42:47 » |
|
Po owocach poznacie ......Zatem poczekajmy cierpliwie na te owoce, bo jak widaĂŚ kaÂżdy mierzy wszystko tylko swojÂą miarkÂą. Licytowanie ludzkich gÂłupot nie jest moim celem na tym forum. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 21:44:10 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #142 : Październik 14, 2012, 21:59:26 » |
|
Po owocach poznacie ......Zatem poczekajmy cierpliwie na te owoce, bo jak widaĂŚ kaÂżdy mierzy wszystko tylko swojÂą miarkÂą. Ja nie mierzĂŞ ÂżadnÂą miarkÂą tylko podajĂŞ fakty. Co chyba wyraÂźnie WIDAĂ. A, czekaÂł, to nie bĂŞdĂŞ na nic na Âżadne owoce, tym bardziej czyjeÂś, bo to gÂłupota ? TERAZ to wszystko co istnieje.... Jutro to dziÂś, tyle, Âże jutro ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 22:01:52 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #143 : Październik 14, 2012, 22:04:30 » |
|
Astre, pytasz, co ÂŻydzi robiÂą dla Âświata? PrzytoczĂŞ moÂże ponownie czêœÌ wypowiedzi cytowanej juÂż na naszym forum. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3835.175------------------------------- (2010 rok) Rabin Owadia Josef to nie tylko powszechnie szanowany kapÂłan, ale takÂże polityk. Jest duchowym przywĂłdcÂą religijnej partii Szas wchodzÂącej w skÂład obecnej koalicji rzÂądzÂącej. – Goje rodzÂą siĂŞ tylko po to, by nam sÂłuÂżyĂŚ. Bez tego nie mieliby po co istnieĂŚ na tym Âświecie – powiedziaÂł Josef podczas wystÂąpienia w synagodze. – Po co goje sÂą tak naprawdĂŞ potrzebni? BĂŞdÂą pracowaĂŚ, bĂŞdÂą oraĂŚ, bĂŞdÂą zbieraĂŚ plony. My zaÂś bĂŞdziemy tylko siedzieĂŚ i jeœÌ jak panowie – podkreÂśliÂł. Potem porĂłwnaÂł nie-ÂŻydĂłw do zwierzÂąt pociÂągowych. – Tak jak kaÂżda osoba goje muszÂą oczywiÂście umrzeĂŚ, ale BĂłg daje im dÂługowiecznoœÌ – stwierdziÂł 90-letni Owadia Josef. Dlaczego? – WyobraÂźcie sobie, Âże zdechÂł wam osioÂł. StracilibyÂście w ten sposĂłb pieniÂądze. To jest taki sam sÂługa. WÂłaÂśnie dlatego goj otrzymuje dÂługie Âżycie. By dobrze pracowaĂŚ dla ÂŻyda. To aÂż nieprawdopodobne, Âże tak inteligentny czÂłowiek, moÂże byĂŚ tak niewiarygodnie gÂłupi. CzÂłowieku, jak musiaÂłeÂś siĂŞ zakÂłamaĂŚ Âżeby uwierzyĂŚ w takÂą bredniĂŞ, Âże ja i inni nie mamy duszy? pierwiastka dobra w sobie? jak mogÂłeÂś spaœÌ tak nisko? tak siĂŞ upodliĂŚ? i po co to wszystko, Âżeby bez wyrzutĂłw sumienia mĂłc niszczyĂŚ i okradaĂŚ ludzi? A teraz oddajmy gÂłos laureatowi „Pokojowej Nagrody Nobla” (pomimo, Âże byÂł znany z haniebnych zbrodni i mordĂłw PalestyĂączykĂłw), byÂły premier Izraela Menachem Begin. Autorytet moralny. „Nasza rasa jest RasÂą MistrzĂłw. JesteÂśmy ÂświĂŞtymi bogami na tej planecie. Ró¿nimy siĂŞ od niÂższych ras poniewaÂż wywodzÂą siĂŞ one od insektĂłw. Faktycznie porĂłwnujÂąc je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzĂŞta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy sÂą uwaÂżane jako ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest rzÂądzenie ponad niÂższymi rasami. Nasze ziemskie krĂłlestwo bĂŞdzie rzÂądzone poprzez naszych liderĂłw za pomocÂą rĂłzgi Âżelaznej. Masy bĂŞdÂą lizaĂŚ nasze stopy i sÂłuÂżyĂŚ nam jako nasi niewolnicy”. - Menachem Begin. (za: Carter, Jimmy. Keeping Faith. Memoirs of a President. New York: Bantam, 1982. (PamiĂŞtniki prezydenta Cartera) Talmud naucza kaÂżdego wierzÂącego ÂŻyda od dzieciĂąstwa, Âże goje (czyli nie - Âżydzi) sÂą panami Âświata. A goje zabrali im ten Âświat, i teraz trzeba sobie to odebraĂŚ. Goj to bydlĂŞ i nic wiĂŞcej, nie posiada duszy, jest zwierzĂŞciem, a jego przeznaczeniem jest sÂłuÂżyĂŚ ÂŻydowi. Czynem chwalebnym jest oszukanie goja, okradzenie go; i robiÂąc to, ÂŻyd ma czuĂŚ siĂŞ dobrze, Âże czyni czyste dobro, albowiem goj to tylko zwierzĂŞ i nic wiĂŞcej. ÂŻydzi w paĂąstwach okupowanych, ze zmienionymi nazwiskami (czyli Balcerowicz, Michnik i inni na szczytach wÂładzy i mediĂłw) niszczÂąc paĂąstwa, sÂą uwaÂżani za bohaterĂłw, rycerzy na dalekich, niebezpiecznych misjach, speÂłniajÂących wolĂŞ Jehowy. To niewaÂżne Âże ludzie z biedy idÂą w pijaĂąstwo, w okrutnÂą nĂŞdzĂŞ, wieszajÂą siĂŞ; to tylko bydÂło rzeÂźne. Goj nie ma duszy. A teraz spĂłjrzmy, jak siĂŞ kÂłamie w mediach. Pisze siĂŞ i przedstawia tylko to, co chce "gĂłra". A kto ma media w swojej dÂłoni? wiadomo kto. Pan John Swinton (1829 - 1901), redaktor naczelny g³ównej gazety establishmentu ''New York Times''. ÂŻegnajÂąc w przeddzieĂą przejÂścia na emeryturĂŞ swoich wspó³pracownikĂłw podczas bankietu wydanego na jego czeœÌ w American Press Association, powiedziaÂł: "KaÂżdy z obecnych tutaj wie, Âże niezaleÂżna prasa nie istnieje. Wy to wiecie i ja to wiem: Âżaden z was nie oÂśmieliÂłby siĂŞ ogÂłosiĂŚ [na Âłamach gazety] swoich wÂłasnych opinii; a gdyby nawet siĂŞ oÂśmieliÂł, zdajecie sobie sprawĂŞ z tego, Âże nie zostaÂłyby one nigdy wydrukowane. DostajĂŞ ileÂś dolarĂłw tygodniowo za to, Âżebym powstrzymywaÂł siĂŞ od wyraÂżania wÂłasnych poglÂądĂłw i opinii w gazecie, dla ktĂłrej pracujĂŞ. Wielu tu obecnych otrzymuje podobnÂą zapÂłatĂŞ na identycznych zasadach. Gdyby ktoÂś z was byÂł tak szalony, by uczciwie opisaĂŚ sprawy, znalazÂłby siĂŞ natychmiast na bruku. Gdybym dopuÂściÂł, by moje prawdziwe opinie zostaÂły opublikowane w ktĂłrym kolwiek numerze gazety, straciÂłbym pracĂŞ w niecaÂłe 24 godziny. Praca dziennikarza polega na niszczeniu prawdy, Âłganiu na potĂŞgĂŞ, deprawowaniu, zohydzaniu, czoÂłganiu siĂŞ u stĂłp mamony, sprzedawaniu siebie, sprzedawaniu swojego kraju i swojego Narodu w zamian za chleb swĂłj powszedni, czy teÂż - co sprowadza do tego samego - za swojÂą pensjĂŞ. Wiecie to wy i wiem to ja. Có¿ to wiĂŞc szaleĂąstwo, wznosiĂŚ toast za niezaleÂżnÂą prasĂŞ! JesteÂśmy wasalami, instrumentami w rĂŞkach bogaczy, ktĂłrzy sterujÂą wszystkim zza kulis! My jesteÂśmy marionetkami! To oni pociÂągajÂą za sznurki, a my taĂączymy! Nasz czas, nasze talenty, nasz potencjaÂł i nasze Âżycie sÂą w rĂŞkach tych ludzi. JesteÂśmy intelektualnymi prostytutkami!" PowyÂższa wypowiedÂź Swintona zostaÂła zamieszczona w ''Labor's s Untold Story'', przez Richarda O. Boyera i Herberta Morais'a." ------------------- Faktycznie, poznajemy po owocach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 22:05:55 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #144 : Październik 14, 2012, 22:26:10 » |
|
Talmud naucza kaÂżdego wierzÂącego ÂŻyda od dzieciĂąstwa, Âże goje (czyli nie - Âżydzi) sÂą panami Âświata. A goje zabrali im ten Âświat, i teraz trzeba sobie to odebraĂŚ. Goj to bydlĂŞ i nic wiĂŞcej, nie posiada duszy, jest zwierzĂŞciem, a jego przeznaczeniem jest sÂłuÂżyĂŚ ÂŻydowi. Czynem chwalebnym jest oszukanie goja, okradzenie go; i robiÂąc to, ÂŻyd ma czuĂŚ siĂŞ dobrze, Âże czyni czyste dobro, albowiem goj to tylko zwierzĂŞ i nic wiĂŞcej. ÂŻydzi w paĂąstwach okupowanych, ze zmienionymi nazwiskami (czyli Balcerowicz, Michnik i inni na szczytach wÂładzy i mediĂłw) niszczÂąc paĂąstwa, sÂą uwaÂżani za bohaterĂłw, rycerzy na dalekich, niebezpiecznych misjach, speÂłniajÂących wolĂŞ Jehowy. To niewaÂżne Âże ludzie z biedy idÂą w pijaĂąstwo, w okrutnÂą nĂŞdzĂŞ, wieszajÂą siĂŞ; to tylko bydÂło rzeÂźne. Goj nie ma duszy. Skoro Talmud tak naucza , to moÂże poproszĂŞ odnoÂśnik do zamieszczonego tekstu, w ktĂłrym miejscu w Talmudzie on siĂŞ znajduje? Ludzie sÂą Âźli , gÂłupi , zachÂłanni , okrutni i egoistyczni w kaÂżdym miejscu Âświata, pochodzenie etniczne ni geograficzne nie chroni przed tymi cechami. To wypadaÂło by wiedzieĂŚ szczegĂłlnie ludiom bĂŞdÂącym na tym forum od kilku lat. Przed ocenÂą cudzych owocĂłw warto obejrzeĂŚ wÂłasne... dla swojego postĂŞpowania staĂŚ siĂŞ wyroczniÂą po pierwsze! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 22:28:32 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #145 : Październik 14, 2012, 22:45:17 » |
|
Pytanie raczej kieruj do autora wypowiedzi. Ja nie czytujĂŞ Talmudu, obserwujĂŞ jedynie w jakim kierunku pod¹¿a paĂąstwo Izrael. I nie jest to wg mnie dobry kierunek. Tym bardziej, jeÂśli tyczy narodu „wybranego”, gdzie niby odpowiednie geny predysponujÂą do wiĂŞkszej dojrzaÂłoÂści duchowej i mÂądroÂści. Tylko, Âże jakoÂś nie potwierdza siĂŞ to w Âżyciu, jest wrĂŞcz odwrotnie. Ale, jakie „wybranie”, takie rozwiÂązanie…
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 22:46:40 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #146 : Październik 14, 2012, 22:54:31 » |
|
Albo pos³ugujesz siê cudz¹ wypowiedzi¹ jako pewnikiem ( z twojej wypowiedzi tak wynika) albo piszesz i¿ nie wiesz czy to prawda? Ja natomiast nie muszê ich sprawdzaÌ bo wiem i¿ to nieprawda , nie ma w Talmudzie takich nauk, mo¿e je propagowaÌ ktoœ osobiœcie ( ale sam za to ponosi odpowiedzialnoœÌ) nie s¹ one naukami dla ¯ydów propagowane przez ich Ksiêgi. Zatem je¿eli powielasz takie teksty ( bez uprzedniego sprawdzenia prawdziwoœci treœci z ca³ym przekonaniem) jesteœ zwyk³¹ manipulantk¹ informacj¹. Ja nie zamieœci³am tego tekstu nie odpowiadam za propagowanie tych informacji, a ty sprawdzaj je¿eli z tak¹ stanowczoœci¹ je popierasz. Przed ocen¹ cudzych owoców warto obejrzeÌ w³asne... dla swojego postêpowania staÌ siê wyroczni¹ po pierwsze! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 22:55:49 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #147 : Październik 14, 2012, 23:10:19 » |
|
No wÂłaÂśnie Kiaro, sprawdzaj swoje owoce, bo mnĂłstwo byÂło na forum Twoich twierdzeĂą odnoÂśnie KRK (i nie tylko), ktĂłrych nie potrafiÂłaÂś poprzeĂŚ odpowiednimi zapisami. Mnie nie obchodzi, czego naucza Talmud. Wystarczy, Âże widzĂŞ owoce w postaci chociaÂżby cytowanych wypowiedzi znanych Âżydowskich politykĂłw, w tym laureata pokojowej nagrody Nobla. Wypowiedzi te zostaÂły opatrzone przez autora artykuÂłu ÂźrĂłdÂłem ich pochodzenia. Zatem, zgodnie z TwojÂą radÂą poznajĂŞ po owocach. I jakoÂś robaczywe te owoce. ÂŻeby nie byÂło, swoje wÂłasne rĂłwnieÂż oglÂądam i Tobie radzĂŞ to samo. To pa
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
|
« Odpowiedz #148 : Październik 14, 2012, 23:15:35 » |
|
Tylko, Âże jakoÂś nie potwierdza siĂŞ to w Âżyciu, jest wrĂŞcz odwrotnie.
Nic dos³ownie nie potwierdza w ¿yciu. Oprócz smyka³y do biznesu (a raczej kasy, bo przecie¿ tu o kasê chodzi. Bo, kto ma kase, ten ¿¹dzi œwiatem. Wiêc po to jest to ca³e zbijanie kasy !!! Lista noblistów jest te¿ zadziwiaj¹co wysoka ! Pytanie, tylko, czy uczciwa ? W¹tpie ? Oczywiœcie, ¿e nie powinno siê ludzi sprowadzaÌ do stereotypów. Lecz wyj¹tki nie stanowi¹ regu³y, wrêcz odwrotnie. Historycznie ujmuj¹c ¯ydów nigdy nie by³o. ¯ydów stworzy³ Moj¿esz. Co ciekawe, to w³aœnie potomkowie Moj¿esza zabili Jezusa.... Tak. Bo zrobili to kap³ani Sanhedrynu, czyli 100%owi ¿ydzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2012, 23:16:35 wysłane przez Astre »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #149 : Październik 14, 2012, 23:41:05 » |
|
No proszĂŞ ten ktĂłrego nie ma chce powiedzieĂŚ iÂż moÂże zmieniĂŚ DNA ktĂłrego nie ma modlitwÂą ktĂłrej nie ma..... coÂś nie halo? Droga Kiaro nie czytasz uwaÂżnie. Modlitwa i SÂłowo nie oznaczajÂą, Âże za nimi stoi KTOÂŚ. Ty jedynie zakÂładasz i czynisz to caÂły czas "na autopilocie" , Âże za wszystkim stoi KTOÂŚ. Dla Ciebie wszystko, co palce przepiszÂą, a sÂłowo wyrazi bĂŞdzie nie halo tak dÂługo dopĂłki nie pojawi siĂŞ za tym JA . Czytasz treÂści bez zrozumienia , interpretujesz wg programu w gÂłowie bezrefleksyjnie, kompulsywnie, na "autopilocie". no to pomĂłdl mocno siĂŞ i daj potwierdzenie wyniku zmienionego DNA. east.
Ca³y czas to siê dzieje, bo modlitwa nie pochodzi ze MNIE, ani z Ciebie. To raczej energia rezonansowa ,która pojawia siê w miarê rozpoznawania istoty rzeczywistoœci, a bardziej tego, czym ona nie jest. DNA zmienia siê tyle ,¿e w swoim tempie , w trakcie ¿ycia pokoleù . Ludzie nazwali to ewolucj¹, ale to proces ,który odbywa siê interaktywnie. Gdyby tak by³o rzeczywiœcie to ludziom DNA zmienia³o by siê parê razy dziennie ( oczywiœcie tym g³êboko rozmodlonym), a jakoœ tak siê nie dzieje. Bzdury Kiaro. Traktujesz S³owo i modlitwê instrumentalnie , a to nie tak. Modlitwa to oddech, jak mawiali Indianie. Dziwili siê oni, kiedy biali ludzie twierdzili, ¿e siê modl¹ . Dla nich ta modlitwa by³a "bez oddechu" . S³owo i modlitwa to tylko wytrychy w umyœle. Zawsze chodzi o "oddech" czyli przep³yw energii. De facto DNA zmienia siê parê razy dziennie a œciœlej, zmienia siê skrêt helis . I nie dzia³a to s³owo co by³o na pocz¹tku, jakoœ nie widaÌ tego Przeciwnie. S³owo cia³em siê sta³o - to co dotykasz i na co patrzysz Nastêpny znawca Judaizmu mo¿e powiedz jak¹ wiedzê pozna³eœ i¿ takie wnioski wyci¹gasz? Konflikt ¿ydowsko-arabski widaÌ go³ym okiem. Sama stwierdzi³aœ , ¿e faktycznie wiele prawdy jest w tym ,¿e nie ma oddzielenia ¯ydów od nie-¿ydów. To tylko sztuczny podzia³, a w ujêciu genetycznym faktycznie Palestyùczykom bli¿ej do staro¿ytnych ¯ydów ni¿ mieszkaùcom Tel-Awiwu A mo¿ne to harmonia tandemiczna z prorokini¹ Ptakiem wystarcz by przytakiwaÌ?
RozszyfrowaÂłaÂś Ptak jest prorokiniÂą ,ktĂłra zsyÂła dobrÂą energiĂŞ i guru dla easta W przeciwieĂąstwie do twych boÂżkĂłw zazdrosnych, ktĂłrzy tĂŞ energiĂŞ zabierajÂą, albo tych faÂłszywych prorokĂłw, ktĂłrzy gromadzÂą energiĂŞ dla siebie ZaÂłoÂży siĂŞ Ptasie wyznanie Nie ma obawy o los wybraĂącĂłw prorokini jest wybrana do proroctw ostatecznych ona to zaÂłatwi ,a ty poÂświadczysz Âże i tak takiej osoby nigdy nie byÂło i nie ma i po sprawie. Bo nie ma Ale dla Twojego umysÂłu bĂŞdzie to poÂżywka
|
|
|
|
|
|
|
|