Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:14:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bia³e Bractwo i Saint Germain  (Przeczytany 89279 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Pa¼dziernik 14, 2012, 15:48:30 »

No i czym innym jest wszczepiona iluzja ‘wybrania’ a czym innym np. wybranie sportowca
na podstawie rzeczywistych osi±gniêæ.

Tak, czy inaczej, zawsze przychodzi czas weryfikacji.  Du¿y u¶miech

Dziêki Stwórcy serdeczne i¿ mamy taka wielk± PROROKINIÊ PTAKA Afro , która wszem i wobec o¶wiadcza i¿  mo¿e i potrafi  odró¿niæ   wszelakie wybrania!
Wszyscy ¯ydzi k³aniajcie siê jej w pas i nie zapomnijcie o darach dla tej która w ostatniej chwili otworzy³a wam oczy i obudzi³a z tej iluzji!

A ja to ju¿ chyba powinnam le¿eæ plackiem u jej szacownych stóp i kazaæ siê deptaæ w ka¿dej sekundzie mojego ¿ycia! Bo juz nawet nie wspomnê o dolewaniu oleju do   mojego maszynowego systemu istnienia...... o którym powinien decydowaæ  jedynie Ptak PROROKINI! Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech
Ludzie! Toæ mamy nowe objawienie!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 15:53:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Pa¼dziernik 14, 2012, 16:09:08 »

No i czym innym jest wszczepiona iluzja ‘wybrania’ a czym innym np. wybranie sportowca
na podstawie rzeczywistych osi±gniêæ.

Tak, czy inaczej, zawsze przychodzi czas weryfikacji.  Du¿y u¶miech

Dziêki Stwórcy serdeczne i¿ mamy taka wielk± PROROKINIÊ PTAKA Afro , która wszem i wobec o¶wiadcza i¿  mo¿e i potrafi  odró¿niæ   wszelakie wybrania!
Wszyscy ¯ydzi k³aniajcie siê jej w pas i nie zapomnijcie o darach dla tej która w ostatniej chwili otworzy³a wam oczy i obudzi³a z tej iluzji!

A ja to ju¿ chyba powinnam le¿eæ plackiem u jej szacownych stóp i kazaæ siê deptaæ w ka¿dej sekundzie mojego ¿ycia! Bo juz nawet nie wspomnê o dolewaniu oleju do   mojego maszynowego systemu istnienia...... o którym powinien decydowaæ  jedynie Ptak PROROKINI! Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech  Du¿y u¶miech
Ludzie! Toæ mamy nowe objawienie!

Kiara U¶miech U¶miech

Jak chcesz Kiaro, to le¿ tym plackiem, zabroniæ Ci nie mogê.  Chichot
Ja jednak bym nie le¿a³a u stóp ¿adnego proroka, czy prorokini, nawet tej najwiêkszej.  Mrugniêcie

Od ¯ydów równie¿ nie wymagam k³aniania siê w pas. To takie passe.  Du¿y u¶miech
No i fajnie, ¿e w koñcu przejawi³a¶ trochê humoru. Zawsze, co co¶ ludzkiego.  Mrugniêcie
Za¶, co do wymiany oleju w maszynerii, to ju¿ odpowiednie 'instancje' tym siê zajmuj±.

To pa,
i zdania na temat iluzyjno¶ci 'wybrania' nie zmieni³am.  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Pa¼dziernik 14, 2012, 17:35:24 »

Szacowna ptak czy aby nie jeste¶ jastrzêbiem Cool Buziak
Szacowna wiara ma wiele p³aszczyzn i nie wiem jak dla kogo ale dla mnie jaskrawo widocznym jest kto jest wierz±cym a kto sprawdza. Mrugniêcie
By by³o ¶mieszniej moim skromnym zdaniem zadeklarowany wierz±cy arteq sprawdza wiêc dzia³a jak ¿e tak siê wyra¿ê wiedz±cy i odwrotnie Du¿y u¶miech
Moim skromnym zdaniem masz racjê co do budowania ego na bazie wybranego narody czy te¿ wybranego rodu Du¿y u¶miech
Prawo opieki nakazuje by pozwoliæ ka¿demu na pope³nianie b³êdu tak by wreszcie zrozumia³ wyci±gn±³ wnioski ....
Có¿ dla ka¿dego co innego bo moim zdaniem ka¿dy z cz³owieka jest inny tak jak inne kolory s± w têczy i dlatego jest hm barwnie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:14:42 »

Cytat: przebi¶nieg
Szacowna ptak czy aby nie jeste¶ jastrzêbiem  Cool Buziak

Pewnie dla ka¿dego innym ptakiem jestem, w zale¿no¶ci co odbijam jako lustro.  Mrugniêcie
A dla siebie? Kolorowym ptakiem, ju¿ bez wnikania w rasê, ród, czy geny. Chichot

To pa  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:16:53 »

Dodam, ¿e muzyka Twoja szacowna te¿ jest wielotonowa Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:20:24 »

No bo có¿ to za muzyka, oparta na jednym tonie?  Chichot

To pa  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:38:25 »

Zamiast tyle polemizowac. Niech kazdy sprawdzi wokolo siebie, czy jest "wybrany", czy nie.
I w tym momencie nastepuje ISKRA. Czy to, zyciowy ogien., czy bzdety, nie wiem, ale nagle widze, ze ja lece dalej, a moje cale towarzycho jeszcze siedzi w neolicie.

Teraz na koncowce robi sie porzadek, no nie?

P.S. Ale mam pomysl na nowe! I zaprosze WYBRANYCH! Do wspolpracy. Mysle, ze niektorzy moga juz czuc sie zaproszeni.

blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #132 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:02:55 »

Je¶li lecisz dalej i chcesz zabraæ wybranych, to znaczy, ¿e chyba masz miot³ê, bo na grzbiecie, maj±c tylko skrzyd³a, by¶ ich nie pomie¶ci³a. To wygodnej szeroko¶ci i d³ugo¶ci ¿yczê!

Edit: nie pomy¶la³em o lataj±cym spodku.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 19:04:42 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:10:18 »

Ja nikogo zabierac nie musze, to tylko opcja. Ale prawdziwa w przeciwienstwie do chanellingow, czy innych bzdur - //przestarzalych, o lata ziemskie°°// --
Ty blu pozostan - jak do psa mowi sie "siad" i czekaj na nagrode! Mrugniêcie

P.S. Mam miotle! Bo inaczej tej stajni nie daloby sie oczyscic, --- jedna z 12 prac Herkulesa Szok
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #134 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:13:41 »

Pies reaguje tylko na w³a¶ciciela!

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:26:43 »

Witam,
wbrew entuzjastycznym pokrzykiwaniom i tysiacom roznych teoryjek bez pokrycia, jak dotad jakos nikt nie zobaczyl zadnej z czastek podstawowych. Mimo, ze nauczanie trwa juz kilkadziesiat lat to jeszcze nic poza trickiem matematycznym (funkcja falowa ) nic nie przedstawiono.I nie pomogla tu nawet ta kilkumiliardowa inwestycja LHC,  jako przykrywka dla armii naciagaczy i nie pomoze nic.
Wiec nie ma zadnych elektronow czy neutronow a jest tylko tzw. prawdopodobienstwo ich znalezienia. Zamiast praw mamy jakies zakazy i regulki, na ktore te niby czastki sie wypinaja. Stad publikuje sie tylko " u swoich " czy w roznych , niedostepnych dla normalnego czlowieka pseudoczasopismach naukowych. Juz nawet zwykla bajka zawiera poklady niezwyklej madrosci przy tych bzdurach.
pozdrawiam

Kochany ACE Chichot
Tak , to co piszesz to rezonans ze "mn±" w 100% Du¿y u¶miech . Nigdy nie z³apano ¿adnej cz±stki elementarnej. To siê wymyka i wymykaæ bêdzie tak d³ugo , jak d³ugo nauka nie zdobêdzie siê na dopisanie ¦WIADOMO¦CI do wzoru. Tyle, ¿e nie da siê jej  zamkn±æ w regu³kê i to ich boli.

Funkcja falowa o której wspomnia³e¶, to jak dot±d jedyna proteza w miarê spójna, ale to jedynie model, o czym wiadomo. Niemniej sam zapewne czujesz fale synchroniczne z pewnymi osobami. To s± fale pokrywaj±ce siê w amplitudzie, fazie  i drganiach . Kiedy to siê dzieje to zaskakuje Ciê niezmiennie, ¿e s± istoty, które czuj± tak samo w tych samych momentach. To w³a¶nie wyraz "funkcji falowej".

Je¶li i to uwa¿asz za wyssane z palca i prychasz na to, to mo¿e inaczej -  opisz swoj± rzeczywisto¶æ, swój model rzeczywisto¶ci i poddaj go krytyce . Staæ Ciê na to ?

@Kiara
Chodzi³o o ca³kowite wyniszczenie linii DNA która dawa³a i daje okre¶lone predyspozycje rozwojowe , w³a¶nie w aspekcie rozwoju duchowego, dziêki któremu przekraczamy ewolucyjnie nasze dotychczasowe mo¿liwo¶ci.
DNA to tylko zapisana instrukcja . Nie jest to pierwotny i niezmienny klucz. Modlitwy mog± zmieniaæ DNA , ba, pojedyncze s³owa koduj± DNA . Instrukcje wykonawcze, czyli DNA mog± siê zmieniaæ. Pierwsze by³o S³owo, a nie DNA.
¯ydzi weszli g³êboko w kana³ uto¿samienia z narodem wybranym , tak g³êboko, ¿e dzi¶ nie s± zdolni z tego siê podnie¶æ. W niskich wibracjach utrzymuje ich masa wyobra¿eñ poparta Ksiêgami i wiar±.

Nikt nie jest wybrany, ¿adne DNA nie jest lepsze od innego. Kto s±dzi, ¿e jest lepszy , wybrany, ten ju¿ upad³ zbyt nisko by siê przecisn±æ przez "ucho igielne".
A szerzej - kto s±dzi ,¿e JEST ,ten nie rozumie, ¿e nie ma go w ¿adnym sensie Du¿y u¶miech

To mo¿e byæ zbyt trudne dla "wybrañców", a je¶li to pojawi siê w ich krêgu, bêd± z tym walczyæ jak z najciê¿szym wrogiem. Przykre to, ale prawdziwe.
Przekonanie o w³asnej wielko¶ci przynosi wojnê z przeciwieñstwem równie silnie przekonanym o swojej wielko¶ci tak , ¿e widaæ to w postaci wiecznej bratobójczej wojny ¯ydów i Arabów . Ta nauka poprowadzi narody do zwyciêstwa nad w³asn± ma³o¶ci± (choæ ubran± w wielko¶æ) ,albo doprowadzi do zag³ady.
Przykro tylko ,¿e najbardziej cierpi± niewinne dzieci. Od wieków. Lecz za¶lepienie usprawiedliwia mord.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:45:29 »

No proszê, ten którego nie ma chce powiedzieæ i¿ mo¿e zmieniæ DNA którego nie ma, modlitw± której nie ma..... co¶ nie halo? No to pomódl mocno  siê i daj potwierdzenie wyniku zmienionego DNA. east.
Gdyby tak by³o rzeczywi¶cie to ludziom DNA zmienia³o by siê parê razy dziennie ( oczywi¶cie tym g³êboko rozmodlonym), a jako¶ tak siê nie dzieje. I nie dzia³a to s³owo, co by³o na pocz±tku, jako¶ nie widaæ tego  Du¿y u¶miech

Nastêpny znawca Judaizmu...  mo¿e powiedz jak± wiedzê pozna³e¶ i¿ takie wnioski wyci±gasz? A mo¿ne to harmonia tandemiczna z prorokini± Ptakiem wystarcz by przytakiwaæ jej  "m±dro¶ciom objawionym"?
Nie ma obawy o los wybrañców prorokini jest wybrana do proroctw ostatecznych, ona to za³atwi ,a Ty po¶wiadczysz ¿e i tak takiej osoby nigdy nie by³o i nie ma i po sprawie.

Tu juz i ucho igielne oka¿e siê zbêdne , wystarczy przej¶æ  albo przelecieæ przez prorokiniê i werdykt ostateczny padnie.
Os±dzanie i ocenianie ostateczne...  wszak to takie zacne zadanie i¿ w koñcu musia³ byæ ta funkcja prorocza jawn±.
Zatem powodzenia, ale mnie to nie krêci , ja mogê pozostawiæ informacjê, jak komu¶ z ni± po drodze OK! jak nie drugie OK!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 20:04:49 wys³ane przez Kiara » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #137 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:49:31 »

Witaj eascie,
Je¶li i to uwa¿asz za wyssane z palca i prychasz na to, to mo¿e inaczej -  opisz swoj± rzeczywisto¶æ, swój model rzeczywisto¶ci i poddaj go krytyce . Staæ Ciê na to ?
rozumiem, ze Cie cos nosi, bo normalnie nie stawialbys takich zadan. A zreszta moglbym calkiem prosto, stworzyc jakas historyjke,
naturalnie tak samo jak i inne bezpodstawna i nie bedziesz mial mozliwosci cokolwiek sprawdzic. Wystarczy , ze zmienie jakikolwiek
z euklidesowych aksjomatow. Dowolne, bezpodstawne zalozenie. Tylko po co? Ani mnie ani Ciebie to nie uszczesliwi. W systemie opartym
na jakowys aksjomatch, zgodnie z definicja Goedla, zadna teoria nie potrafi udowodnic nawet samej siebie. Ja nie tworze z powodu
o jakim sie Goedlowi nawet nie snilo. I tak jest juz jedna , i wszystko funkcjonuje na jej zasadach.  Du¿y u¶miech
pozdrawiam
ps. tymi bezsensownymi klockami ani przez sekunde sie nie bede bawil, nikt nie bedzie z tego powodu plakal a ja oszczedze swiatu kolejnej
wypociny bez sladow sensu.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 19:49:49 wys³ane przez acentaur » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:53:51 »

blu

Pies reaguje tylko na w³a¶ciciela!

Na trenera/tresera, reaguje pies, a w czyjej "stajni" jest wlasnoscia, to juz wyzsza matematyka°° Mrugniêcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #139 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:03:35 »

Chcia³em pomóc >Kiarze<, a wysz³o jak zwykle - wielki oftop.
>Kiaro<, mo¿e wreszcie dotrze to do Ciebie, do póki piszesz te swoje wiedzenie ¶wiata, jako prawdê ostateczn±, niejako mesjanistyyczn±, do póty bêdziesz spotykaæ siê z takimi reakcjami. Jedni s± za Tob±, inni przeciw, ja natomiast staram siê byæ po¶rodku - choæ i to trudno wypo¶rodkowaæ.  Mrugniêcie
Nie jestem przeciw Tobie, mo¿e wreszcie to dotrze do Ciebie. Zreszt± przeciw nikomu nie wystêpujê, ale to ju¿ inna br¿ka. Staram siê tylko oduczyæ, nas wszystkich, przedstawiania swoich wizji jako ostatecznych prawd.
Oczywi¶cie, trudno nam oduczyæ siê tej cholernej przywary - posiadania jedynej prawdy - nalecia³o¶æ pozostawiona, wgrana nam przez nasze systemy edukacyjne, niemniej im szybciej siê jej wyzbêdziemy tym prêdzej staniemy na nogi - zaczniemy budziæ nasze DNA.
Nie mia³em w zamiarze poszerzaæ ofa, ale, widaæ taka nasza natura, idziemy nie tam gdzie ¶wiate³ko b³yska, a tam gdzie nasze ego ¶wieci.  Smutny (Tu >east< ma poniek±d racjê, choæ z nim równie¿ nie do koñca siê zgadzam).
Ogólnie,
przestañmy tworzyæ mity, zacznijmy normalnie, po ludzku przedstawiaæ ca³o¶æ zagadnienia dotycz±cego nadchodz±cych przemian ... , ale zawsze z zaznaczeniem, ¿e to nasza wersja, nie ta ostateczna.  Du¿y u¶miech
Ot i ca³o¶æ mojego wtr±cenia siê pomiêdzy Twoje prawdy.  Afro

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:26:53 »

Co nie zmienia faktu i¿ w tej masie ludzkiej s± piêkni wspaniali i prawi Ludzie ( zarówno kobiety jak i mê¿czy¼ni) , którzy osi±gnêli wymagany poziom rozwoju duchowego.

A sk±d Ty mo¿esz wiedzieæ, kto i jaki osi±gn±³ poziom rozwoju ?
Jak± miark± mierzysz ?
Mierzysz swoj± ?
Tyle, ¿e to jest tylko i wy³±cznie Twoja miarka, nic wiêcej...
Izraelici i Hebrajczycy nie s± ¿adnym narodem wybranym !
Tym bardziej po wzglêdem genotypu.

A ¿adne wyj±tki nigdy nie potwierdzaj± regu³y.
St±d mowa w jakimkolwiek kontek¶cie o narodzie wybranym (tymbardziej w liczbie mnogiej) to absolutna bzdura.

Oto ¿ydowski genotyp (ogólnie mówi±c)

Genotyp, który przyk³ada telefon komórkowy do ¶ciany p³aczu, aby umo¿liwiæ modlitwê rodzinie.

A, oto jedno z najwiêkszych zboczeñ genotypu ¿ydowskiego :

To z³oty cielec, którego czcili pod postaci± JAHWE, co zgodnie potwierdzaj± nawet wspó³cze¶ni t³umacze BT.

No dobrze id¼my dalej....
Piszesz, ¿e s± w¶ród nich wyj±tki, które osi±gn±³y ''wymagany poziom'' rozwoju duchowego.

Powiedz mi co oni robi± dla tego ¶wiata ? No co /
Jakie¶ czyny by mnie interesowa³y ?
Podaj konktretne nazwiska i to co robi± ? 

S³owa nie posiadaj± ¿adnego sensu !

Po owocach poznacie ......

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 21:32:24 wys³ane przez Astre » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:42:47 »

Zatem poczekajmy cierpliwie na te owoce, bo jak widaæ ka¿dy mierzy wszystko tylko swoj± miark±. Du¿y u¶miech

Licytowanie ludzkich g³upot nie jest moim celem na tym forum.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 21:44:10 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:59:26 »

Zatem poczekajmy cierpliwie na te owoce, bo jak widaæ ka¿dy mierzy wszystko tylko swoj± miark±. Du¿y u¶miech

Ja nie mierzê ¿adn± miark± tylko podajê fakty. Co chyba wyra¼nie WIDAÆ.
A, czeka³, to  nie bêdê na nic na ¿adne owoce, tym bardziej czyje¶, bo to g³upota ?
TERAZ to wszystko co istnieje....
Jutro to dzi¶, tyle, ¿e jutro ...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:01:52 wys³ane przez Astre » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:04:30 »

Astre, pytasz, co ¯ydzi robi± dla ¶wiata?

Przytoczê mo¿e ponownie czê¶æ wypowiedzi cytowanej ju¿ na naszym forum.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3835.175

-------------------------------

(2010 rok) Rabin Owadia Josef to nie tylko powszechnie szanowany kap³an, ale tak¿e polityk. Jest duchowym przywódc± religijnej partii Szas wchodz±cej w sk³ad obecnej koalicji rz±dz±cej.

– Goje rodz± siê tylko po to, by nam s³u¿yæ. Bez tego nie mieliby po co istnieæ na tym ¶wiecie – powiedzia³ Josef podczas wyst±pienia w synagodze. – Po co goje s± tak naprawdê potrzebni? Bêd± pracowaæ, bêd± oraæ, bêd± zbieraæ plony. My za¶ bêdziemy tylko siedzieæ i je¶æ jak panowie – podkre¶li³. Potem porówna³ nie-¯ydów do zwierz±t poci±gowych.
– Tak jak ka¿da osoba goje musz± oczywi¶cie umrzeæ, ale Bóg daje im d³ugowieczno¶æ – stwierdzi³ 90-letni Owadia Josef. Dlaczego? – Wyobra¼cie sobie, ¿e zdech³ wam osio³. Straciliby¶cie w ten sposób pieni±dze. To jest taki sam s³uga. W³a¶nie dlatego goj otrzymuje d³ugie ¿ycie. By dobrze pracowaæ dla ¯yda.

To a¿ nieprawdopodobne, ¿e tak inteligentny cz³owiek, mo¿e byæ tak niewiarygodnie g³upi. Cz³owieku, jak musia³e¶ siê zak³amaæ ¿eby uwierzyæ w tak± bredniê, ¿e ja i inni nie mamy duszy? pierwiastka dobra w sobie? jak mog³e¶ spa¶æ tak nisko? tak siê upodliæ? i po co to wszystko, ¿eby bez wyrzutów sumienia móc niszczyæ i okradaæ ludzi?

A teraz oddajmy g³os laureatowi „Pokojowej Nagrody Nobla” (pomimo, ¿e by³ znany z haniebnych zbrodni i mordów Palestyñczyków), by³y premier Izraela Menachem Begin. Autorytet moralny.
„Nasza rasa jest Ras± Mistrzów. Jeste¶my ¶wiêtymi bogami na tej planecie. Ró¿nimy siê od ni¿szych ras poniewa¿ wywodz± siê one od insektów. Faktycznie porównuj±c je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzêta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy s± uwa¿ane jako ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest rz±dzenie ponad ni¿szymi rasami. Nasze ziemskie królestwo bêdzie rz±dzone poprzez naszych liderów za pomoc± rózgi ¿elaznej. Masy bêd± lizaæ nasze stopy i s³u¿yæ nam jako nasi niewolnicy”.
- Menachem Begin.

(za: Carter, Jimmy. Keeping Faith. Memoirs of a President. New York: Bantam, 1982. (Pamiêtniki prezydenta Cartera)

Talmud naucza ka¿dego wierz±cego ¯yda od dzieciñstwa, ¿e goje (czyli nie - ¿ydzi) s± panami ¶wiata. A goje zabrali im ten ¶wiat, i teraz trzeba sobie to odebraæ. Goj to bydlê i nic wiêcej, nie posiada duszy, jest zwierzêciem, a jego przeznaczeniem jest s³u¿yæ ¯ydowi. Czynem chwalebnym jest oszukanie goja, okradzenie go; i robi±c to, ¯yd ma czuæ siê dobrze, ¿e czyni czyste dobro, albowiem goj to tylko zwierzê i nic wiêcej. ¯ydzi w pañstwach okupowanych, ze zmienionymi nazwiskami (czyli Balcerowicz, Michnik i inni na szczytach w³adzy i mediów) niszcz±c pañstwa, s± uwa¿ani za bohaterów, rycerzy na dalekich, niebezpiecznych misjach, spe³niaj±cych wolê Jehowy. To niewa¿ne ¿e ludzie z biedy id± w pijañstwo, w okrutn± nêdzê, wieszaj± siê; to tylko byd³o rze¼ne. Goj nie ma duszy.

A teraz spójrzmy, jak siê k³amie w mediach. Pisze siê i przedstawia tylko to, co chce "góra". A kto ma media w swojej d³oni? wiadomo kto.

Pan John Swinton (1829 - 1901), redaktor naczelny g³ównej gazety establishmentu ''New York Times''. ¯egnaj±c w przeddzieñ przej¶cia na emeryturê swoich wspó³pracowników podczas bankietu wydanego na jego cze¶æ w American Press Association, powiedzia³:

"Ka¿dy z obecnych tutaj wie, ¿e niezale¿na prasa nie istnieje. Wy to wiecie i ja to wiem: ¿aden z was nie o¶mieli³by siê og³osiæ [na ³amach gazety] swoich w³asnych opinii; a gdyby nawet siê o¶mieli³, zdajecie sobie sprawê z tego, ¿e nie zosta³yby one nigdy wydrukowane. Dostajê ile¶ dolarów tygodniowo za to, ¿ebym powstrzymywa³ siê od wyra¿ania w³asnych pogl±dów i opinii w gazecie, dla której pracujê. Wielu tu obecnych otrzymuje podobn± zap³atê na identycznych zasadach. Gdyby kto¶ z was by³ tak szalony, by uczciwie opisaæ sprawy, znalaz³by siê natychmiast na bruku. Gdybym dopu¶ci³, by moje prawdziwe opinie zosta³y opublikowane w którym kolwiek numerze gazety, straci³bym pracê w nieca³e 24 godziny.
Praca dziennikarza polega na niszczeniu prawdy, ³ganiu na potêgê, deprawowaniu, zohydzaniu, czo³ganiu siê u stóp mamony, sprzedawaniu siebie, sprzedawaniu swojego kraju i swojego Narodu w zamian za chleb swój powszedni, czy te¿ - co sprowadza do tego samego - za swoj± pensjê. Wiecie to wy i wiem to ja. Có¿ to wiêc szaleñstwo, wznosiæ toast za niezale¿n± prasê! Jeste¶my wasalami, instrumentami w rêkach bogaczy, którzy steruj± wszystkim zza kulis! My jeste¶my marionetkami! To oni poci±gaj± za sznurki, a my tañczymy! Nasz czas, nasze talenty, nasz potencja³ i nasze ¿ycie s± w rêkach tych ludzi. Jeste¶my intelektualnymi prostytutkami!"

Powy¿sza wypowied¼ Swintona zosta³a zamieszczona w ''Labor's s Untold Story'', przez Richarda O. Boyera i Herberta Morais'a."

-------------------

Faktycznie,  poznajemy po owocach.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:05:55 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:26:10 »

Talmud naucza ka¿dego wierz±cego ¯yda od dzieciñstwa, ¿e goje (czyli nie - ¿ydzi) s± panami ¶wiata. A goje zabrali im ten ¶wiat, i teraz trzeba sobie to odebraæ. Goj to bydlê i nic wiêcej, nie posiada duszy, jest zwierzêciem, a jego przeznaczeniem jest s³u¿yæ ¯ydowi. Czynem chwalebnym jest oszukanie goja, okradzenie go; i robi±c to, ¯yd ma czuæ siê dobrze, ¿e czyni czyste dobro, albowiem goj to tylko zwierzê i nic wiêcej. ¯ydzi w pañstwach okupowanych, ze zmienionymi nazwiskami (czyli Balcerowicz, Michnik i inni na szczytach w³adzy i mediów) niszcz±c pañstwa, s± uwa¿ani za bohaterów, rycerzy na dalekich, niebezpiecznych misjach, spe³niaj±cych wolê Jehowy. To niewa¿ne ¿e ludzie z biedy id± w pijañstwo, w okrutn± nêdzê, wieszaj± siê; to tylko byd³o rze¼ne. Goj nie ma duszy.

Skoro Talmud tak naucza , to mo¿e poproszê odno¶nik do zamieszczonego tekstu, w którym miejscu w Talmudzie on siê znajduje?

Ludzie s± ¼li , g³upi , zach³anni , okrutni  i egoistyczni w ka¿dym miejscu ¶wiata, pochodzenie etniczne ni geograficzne nie chroni przed tymi cechami. To wypada³o by wiedzieæ szczególnie ludiom bêd±cym na tym forum od kilku lat.

Przed ocen± cudzych owoców warto obejrzeæ w³asne... dla swojego postêpowania staæ siê wyroczni± po pierwsze!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:28:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:45:17 »

Pytanie raczej kieruj do autora wypowiedzi. Ja nie czytujê Talmudu, obserwujê jedynie w jakim kierunku
pod±¿a pañstwo Izrael. I nie jest to wg mnie dobry kierunek.
Tym bardziej, je¶li tyczy narodu „wybranego”, gdzie niby odpowiednie geny predysponuj± do wiêkszej
dojrza³o¶ci duchowej i m±dro¶ci. Tylko, ¿e jako¶ nie potwierdza siê to w ¿yciu, jest wrêcz odwrotnie.

Ale, jakie „wybranie”, takie rozwi±zanie…  Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:46:40 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:54:31 »

Albo pos³ugujesz siê cudz± wypowiedzi± jako pewnikiem ( z twojej wypowiedzi tak wynika) albo piszesz i¿ nie wiesz czy to prawda?

Ja natomiast  nie muszê ich sprawdzaæ  bo wiem i¿ to nieprawda ,  nie ma w Talmudzie takich nauk, mo¿e je propagowaæ kto¶ osobi¶cie ( ale sam za to ponosi odpowiedzialno¶æ)  nie s±  one naukami dla ¯ydów propagowane przez ich Ksiêgi. Zatem je¿eli powielasz  takie teksty ( bez uprzedniego sprawdzenia prawdziwo¶ci tre¶ci z ca³ym przekonaniem) jeste¶ zwyk³± manipulantk± informacj±.
Ja nie zamie¶ci³am tego tekstu nie odpowiadam za propagowanie tych informacji, a ty sprawdzaj je¿eli z tak± stanowczo¶ci± je popierasz. 

Przed ocen± cudzych owoców warto obejrzeæ w³asne... dla swojego postêpowania staæ siê wyroczni± po pierwsze!

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:55:49 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Pa¼dziernik 14, 2012, 23:10:19 »

No w³a¶nie Kiaro, sprawdzaj swoje owoce, bo mnóstwo by³o na forum Twoich twierdzeñ
odno¶nie KRK (i nie tylko), których nie potrafi³a¶ poprzeæ odpowiednimi zapisami.

Mnie nie obchodzi, czego naucza Talmud. Wystarczy, ¿e widzê owoce w postaci chocia¿by
cytowanych wypowiedzi znanych ¿ydowskich polityków, w tym laureata pokojowej nagrody Nobla.
Wypowiedzi te zosta³y opatrzone przez autora artyku³u ¼ród³em ich pochodzenia.

Zatem, zgodnie z Twoj± rad± poznajê po owocach. I jako¶ robaczywe te owoce.
¯eby nie by³o, swoje w³asne równie¿ ogl±dam i Tobie radzê to samo. 

To pa  Du¿y u¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Pa¼dziernik 14, 2012, 23:15:35 »

Tylko, ¿e jako¶ nie potwierdza siê to w ¿yciu, jest wrêcz odwrotnie.

Nic dos³ownie nie potwierdza w ¿yciu. Oprócz smyka³y do biznesu (a raczej kasy, bo przecie¿ tu o kasê chodzi.

Bo, kto ma kase, ten ¿±dzi ¶wiatem. Wiêc po to jest to ca³e zbijanie kasy !!!

Lista noblistów jest te¿ zadziwiaj±co wysoka !
Pytanie, tylko, czy uczciwa ?
W±tpie ?

Oczywi¶cie, ¿e  nie powinno siê ludzi sprowadzaæ do stereotypów.
Lecz wyj±tki nie stanowi± regu³y, wrêcz odwrotnie.

Historycznie ujmuj±c ¯ydów nigdy nie by³o.
¯ydów stworzy³ Moj¿esz.

Co ciekawe,  to w³a¶nie potomkowie Moj¿esza zabili Jezusa....
Tak. Bo zrobili to kap³ani Sanhedrynu, czyli 100%owi ¿ydzi.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 23:16:35 wys³ane przez Astre » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Pa¼dziernik 14, 2012, 23:41:05 »

No proszê ten którego nie ma chce powiedzieæ i¿ mo¿e zmieniæ DNA którego nie ma modlitw± której nie ma..... co¶ nie halo?

Droga Kiaro nie czytasz uwa¿nie. Modlitwa i S³owo nie oznaczaj±, ¿e za nimi stoi KTO¦.
Ty jedynie zak³adasz i czynisz to ca³y czas "na autopilocie" , ¿e za wszystkim stoi KTO¦. Dla Ciebie wszystko, co palce przepisz±, a s³owo wyrazi bêdzie nie halo tak d³ugo dopóki nie pojawi siê za tym JA .

Czytasz tre¶ci bez zrozumienia , interpretujesz wg programu w g³owie bezrefleksyjnie, kompulsywnie, na "autopilocie".

no to pomódl mocno  siê i daj potwierdzenie wyniku zmienionego DNA. east.

Ca³y czas to siê dzieje, bo modlitwa nie pochodzi ze MNIE, ani z Ciebie. To raczej energia rezonansowa ,która pojawia siê w miarê rozpoznawania istoty rzeczywisto¶ci, a bardziej tego, czym ona nie jest.
DNA zmienia siê tyle ,¿e w swoim tempie , w trakcie ¿ycia pokoleñ . Ludzie nazwali to ewolucj±, ale to proces ,który odbywa siê interaktywnie.

Gdyby tak by³o rzeczywi¶cie to ludziom DNA zmienia³o by siê parê razy dziennie ( oczywi¶cie tym g³êboko rozmodlonym), a jako¶ tak siê nie dzieje.
  Bzdury Kiaro. Traktujesz S³owo i modlitwê instrumentalnie , a to nie tak. Modlitwa to oddech, jak mawiali Indianie. Dziwili siê oni, kiedy biali ludzie twierdzili, ¿e siê modl± . Dla nich ta modlitwa by³a "bez oddechu" . S³owo i modlitwa to tylko wytrychy w umy¶le. Zawsze chodzi o "oddech" czyli przep³yw energii.
De facto DNA zmienia siê parê razy dziennie a ¶ci¶lej, zmienia siê skrêt helis .

I nie dzia³a to s³owo co by³o na pocz±tku, jako¶ nie widaæ tego  Du¿y u¶miech
Przeciwnie. S³owo cia³em siê sta³o - to co dotykasz i na co patrzysz Chichot

Nastêpny znawca Judaizmu  mo¿e powiedz jak± wiedzê pozna³e¶ i¿ takie wnioski wyci±gasz?
Konflikt ¿ydowsko-arabski widaæ go³ym okiem. Sama stwierdzi³a¶ , ¿e faktycznie wiele prawdy jest w tym ,¿e nie ma oddzielenia ¯ydów od nie-¿ydów. To tylko sztuczny podzia³, a w ujêciu genetycznym faktycznie Palestyñczykom bli¿ej do staro¿ytnych ¯ydów ni¿ mieszkañcom Tel-Awiwu Mrugniêcie

A mo¿ne to harmonia tandemiczna z prorokini± Ptakiem wystarcz by przytakiwaæ?
Rozszyfrowa³a¶ Chichot Ptak jest prorokini± ,która zsy³a dobr± energiê i guru dla easta Du¿y u¶miech

W przeciwieñstwie do twych bo¿ków zazdrosnych, którzy tê energiê zabieraj±, albo tych fa³szywych proroków, którzy gromadz± energiê dla siebie Chichot

Za³o¿y siê Ptasie wyznanie Du¿y u¶miech

Nie ma obawy o los wybrañców prorokini jest wybrana do proroctw ostatecznych ona to za³atwi ,a ty po¶wiadczysz ¿e i tak takiej osoby nigdy nie by³o i nie ma i po sprawie.
Bo nie ma Chichot Ale dla Twojego umys³u bêdzie to po¿ywka  Du¿y u¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: