Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #125 : Pa¼dziernik 14, 2012, 15:48:30 » |
|
No i czym innym jest wszczepiona iluzja ‘wybrania’ a czym innym np. wybranie sportowca na podstawie rzeczywistych osi±gniêæ. Tak, czy inaczej, zawsze przychodzi czas weryfikacji. Dziêki Stwórcy serdeczne i¿ mamy taka wielk± PROROKINIÊ PTAKA , która wszem i wobec o¶wiadcza i¿ mo¿e i potrafi odró¿niæ wszelakie wybrania! Wszyscy ¯ydzi k³aniajcie siê jej w pas i nie zapomnijcie o darach dla tej która w ostatniej chwili otworzy³a wam oczy i obudzi³a z tej iluzji! A ja to ju¿ chyba powinnam le¿eæ plackiem u jej szacownych stóp i kazaæ siê deptaæ w ka¿dej sekundzie mojego ¿ycia! Bo juz nawet nie wspomnê o dolewaniu oleju do mojego maszynowego systemu istnienia...... o którym powinien decydowaæ jedynie Ptak PROROKINI! Ludzie! Toæ mamy nowe objawienie! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 15:53:44 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #126 : Pa¼dziernik 14, 2012, 16:09:08 » |
|
No i czym innym jest wszczepiona iluzja ‘wybrania’ a czym innym np. wybranie sportowca na podstawie rzeczywistych osi±gniêæ. Tak, czy inaczej, zawsze przychodzi czas weryfikacji. Dziêki Stwórcy serdeczne i¿ mamy taka wielk± PROROKINIÊ PTAKA , która wszem i wobec o¶wiadcza i¿ mo¿e i potrafi odró¿niæ wszelakie wybrania! Wszyscy ¯ydzi k³aniajcie siê jej w pas i nie zapomnijcie o darach dla tej która w ostatniej chwili otworzy³a wam oczy i obudzi³a z tej iluzji! A ja to ju¿ chyba powinnam le¿eæ plackiem u jej szacownych stóp i kazaæ siê deptaæ w ka¿dej sekundzie mojego ¿ycia! Bo juz nawet nie wspomnê o dolewaniu oleju do mojego maszynowego systemu istnienia...... o którym powinien decydowaæ jedynie Ptak PROROKINI! Ludzie! Toæ mamy nowe objawienie! Kiara Jak chcesz Kiaro, to le¿ tym plackiem, zabroniæ Ci nie mogê. Ja jednak bym nie le¿a³a u stóp ¿adnego proroka, czy prorokini, nawet tej najwiêkszej. Od ¯ydów równie¿ nie wymagam k³aniania siê w pas. To takie passe. No i fajnie, ¿e w koñcu przejawi³a¶ trochê humoru. Zawsze, co co¶ ludzkiego. Za¶, co do wymiany oleju w maszynerii, to ju¿ odpowiednie 'instancje' tym siê zajmuj±. To pa, i zdania na temat iluzyjno¶ci 'wybrania' nie zmieni³am.
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #127 : Pa¼dziernik 14, 2012, 17:35:24 » |
|
Szacowna ptak czy aby nie jeste¶ jastrzêbiem Szacowna wiara ma wiele p³aszczyzn i nie wiem jak dla kogo ale dla mnie jaskrawo widocznym jest kto jest wierz±cym a kto sprawdza. By by³o ¶mieszniej moim skromnym zdaniem zadeklarowany wierz±cy arteq sprawdza wiêc dzia³a jak ¿e tak siê wyra¿ê wiedz±cy i odwrotnie Moim skromnym zdaniem masz racjê co do budowania ego na bazie wybranego narody czy te¿ wybranego rodu Prawo opieki nakazuje by pozwoliæ ka¿demu na pope³nianie b³êdu tak by wreszcie zrozumia³ wyci±gn±³ wnioski .... Có¿ dla ka¿dego co innego bo moim zdaniem ka¿dy z cz³owieka jest inny tak jak inne kolory s± w têczy i dlatego jest hm barwnie to pa
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #128 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:14:42 » |
|
Szacowna ptak czy aby nie jeste¶ jastrzêbiem Pewnie dla ka¿dego innym ptakiem jestem, w zale¿no¶ci co odbijam jako lustro. A dla siebie? Kolorowym ptakiem, ju¿ bez wnikania w rasê, ród, czy geny. To pa
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #129 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:16:53 » |
|
Dodam, ¿e muzyka Twoja szacowna te¿ jest wielotonowa to pa
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #130 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:20:24 » |
|
No bo có¿ to za muzyka, oparta na jednym tonie? To pa
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #131 : Pa¼dziernik 14, 2012, 18:38:25 » |
|
Zamiast tyle polemizowac. Niech kazdy sprawdzi wokolo siebie, czy jest "wybrany", czy nie. I w tym momencie nastepuje ISKRA. Czy to, zyciowy ogien., czy bzdety, nie wiem, ale nagle widze, ze ja lece dalej, a moje cale towarzycho jeszcze siedzi w neolicie.
Teraz na koncowce robi sie porzadek, no nie?
P.S. Ale mam pomysl na nowe! I zaprosze WYBRANYCH! Do wspolpracy. Mysle, ze niektorzy moga juz czuc sie zaproszeni.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #132 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:02:55 » |
|
Je¶li lecisz dalej i chcesz zabraæ wybranych, to znaczy, ¿e chyba masz miot³ê, bo na grzbiecie, maj±c tylko skrzyd³a, by¶ ich nie pomie¶ci³a. To wygodnej szeroko¶ci i d³ugo¶ci ¿yczê!
Edit: nie pomy¶la³em o lataj±cym spodku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 19:04:42 wys³ane przez blueray21 »
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #133 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:10:18 » |
|
Ja nikogo zabierac nie musze, to tylko opcja. Ale prawdziwa w przeciwienstwie do chanellingow, czy innych bzdur - //przestarzalych, o lata ziemskie°°// -- Ty blu pozostan - jak do psa mowi sie "siad" i czekaj na nagrode! P.S. Mam miotle! Bo inaczej tej stajni nie daloby sie oczyscic, --- jedna z 12 prac Herkulesa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #134 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:13:41 » |
|
Pies reaguje tylko na w³a¶ciciela!
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #135 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:26:43 » |
|
Witam, wbrew entuzjastycznym pokrzykiwaniom i tysiacom roznych teoryjek bez pokrycia, jak dotad jakos nikt nie zobaczyl zadnej z czastek podstawowych. Mimo, ze nauczanie trwa juz kilkadziesiat lat to jeszcze nic poza trickiem matematycznym (funkcja falowa ) nic nie przedstawiono.I nie pomogla tu nawet ta kilkumiliardowa inwestycja LHC, jako przykrywka dla armii naciagaczy i nie pomoze nic. Wiec nie ma zadnych elektronow czy neutronow a jest tylko tzw. prawdopodobienstwo ich znalezienia. Zamiast praw mamy jakies zakazy i regulki, na ktore te niby czastki sie wypinaja. Stad publikuje sie tylko " u swoich " czy w roznych , niedostepnych dla normalnego czlowieka pseudoczasopismach naukowych. Juz nawet zwykla bajka zawiera poklady niezwyklej madrosci przy tych bzdurach. pozdrawiam
Kochany ACE Tak , to co piszesz to rezonans ze "mn±" w 100% . Nigdy nie z³apano ¿adnej cz±stki elementarnej. To siê wymyka i wymykaæ bêdzie tak d³ugo , jak d³ugo nauka nie zdobêdzie siê na dopisanie ¦WIADOMO¦CI do wzoru. Tyle, ¿e nie da siê jej zamkn±æ w regu³kê i to ich boli. Funkcja falowa o której wspomnia³e¶, to jak dot±d jedyna proteza w miarê spójna, ale to jedynie model, o czym wiadomo. Niemniej sam zapewne czujesz fale synchroniczne z pewnymi osobami. To s± fale pokrywaj±ce siê w amplitudzie, fazie i drganiach . Kiedy to siê dzieje to zaskakuje Ciê niezmiennie, ¿e s± istoty, które czuj± tak samo w tych samych momentach. To w³a¶nie wyraz "funkcji falowej". Je¶li i to uwa¿asz za wyssane z palca i prychasz na to, to mo¿e inaczej - opisz swoj± rzeczywisto¶æ, swój model rzeczywisto¶ci i poddaj go krytyce . Staæ Ciê na to ? @ KiaraChodzi³o o ca³kowite wyniszczenie linii DNA która dawa³a i daje okre¶lone predyspozycje rozwojowe , w³a¶nie w aspekcie rozwoju duchowego, dziêki któremu przekraczamy ewolucyjnie nasze dotychczasowe mo¿liwo¶ci.
DNA to tylko zapisana instrukcja . Nie jest to pierwotny i niezmienny klucz. Modlitwy mog± zmieniaæ DNA , ba, pojedyncze s³owa koduj± DNA . Instrukcje wykonawcze, czyli DNA mog± siê zmieniaæ. Pierwsze by³o S³owo, a nie DNA. ¯ydzi weszli g³êboko w kana³ uto¿samienia z narodem wybranym , tak g³êboko, ¿e dzi¶ nie s± zdolni z tego siê podnie¶æ. W niskich wibracjach utrzymuje ich masa wyobra¿eñ poparta Ksiêgami i wiar±. Nikt nie jest wybrany, ¿adne DNA nie jest lepsze od innego. Kto s±dzi, ¿e jest lepszy , wybrany, ten ju¿ upad³ zbyt nisko by siê przecisn±æ przez "ucho igielne". A szerzej - kto s±dzi ,¿e JEST ,ten nie rozumie, ¿e nie ma go w ¿adnym sensie To mo¿e byæ zbyt trudne dla "wybrañców", a je¶li to pojawi siê w ich krêgu, bêd± z tym walczyæ jak z najciê¿szym wrogiem. Przykre to, ale prawdziwe. Przekonanie o w³asnej wielko¶ci przynosi wojnê z przeciwieñstwem równie silnie przekonanym o swojej wielko¶ci tak , ¿e widaæ to w postaci wiecznej bratobójczej wojny ¯ydów i Arabów . Ta nauka poprowadzi narody do zwyciêstwa nad w³asn± ma³o¶ci± (choæ ubran± w wielko¶æ) ,albo doprowadzi do zag³ady. Przykro tylko ,¿e najbardziej cierpi± niewinne dzieci. Od wieków. Lecz za¶lepienie usprawiedliwia mord.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #136 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:45:29 » |
|
No proszê, ten którego nie ma chce powiedzieæ i¿ mo¿e zmieniæ DNA którego nie ma, modlitw± której nie ma..... co¶ nie halo? No to pomódl mocno siê i daj potwierdzenie wyniku zmienionego DNA. east. Gdyby tak by³o rzeczywi¶cie to ludziom DNA zmienia³o by siê parê razy dziennie ( oczywi¶cie tym g³êboko rozmodlonym), a jako¶ tak siê nie dzieje. I nie dzia³a to s³owo, co by³o na pocz±tku, jako¶ nie widaæ tego Nastêpny znawca Judaizmu... mo¿e powiedz jak± wiedzê pozna³e¶ i¿ takie wnioski wyci±gasz? A mo¿ne to harmonia tandemiczna z prorokini± Ptakiem wystarcz by przytakiwaæ jej "m±dro¶ciom objawionym"? Nie ma obawy o los wybrañców prorokini jest wybrana do proroctw ostatecznych, ona to za³atwi ,a Ty po¶wiadczysz ¿e i tak takiej osoby nigdy nie by³o i nie ma i po sprawie. Tu juz i ucho igielne oka¿e siê zbêdne , wystarczy przej¶æ albo przelecieæ przez prorokiniê i werdykt ostateczny padnie. Os±dzanie i ocenianie ostateczne... wszak to takie zacne zadanie i¿ w koñcu musia³ byæ ta funkcja prorocza jawn±. Zatem powodzenia, ale mnie to nie krêci , ja mogê pozostawiæ informacjê, jak komu¶ z ni± po drodze OK! jak nie drugie OK! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 20:04:49 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 12
Wiadomo¶ci: 1464
Email
|
|
« Odpowiedz #137 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:49:31 » |
|
Witaj eascie,Je¶li i to uwa¿asz za wyssane z palca i prychasz na to, to mo¿e inaczej - opisz swoj± rzeczywisto¶æ, swój model rzeczywisto¶ci i poddaj go krytyce . Staæ Ciê na to ? rozumiem, ze Cie cos nosi, bo normalnie nie stawialbys takich zadan. A zreszta moglbym calkiem prosto, stworzyc jakas historyjke, naturalnie tak samo jak i inne bezpodstawna i nie bedziesz mial mozliwosci cokolwiek sprawdzic. Wystarczy , ze zmienie jakikolwiek z euklidesowych aksjomatow. Dowolne, bezpodstawne zalozenie. Tylko po co? Ani mnie ani Ciebie to nie uszczesliwi. W systemie opartym na jakowys aksjomatch, zgodnie z definicja Goedla, zadna teoria nie potrafi udowodnic nawet samej siebie. Ja nie tworze z powodu o jakim sie Goedlowi nawet nie snilo. I tak jest juz jedna , i wszystko funkcjonuje na jej zasadach. pozdrawiam ps. tymi bezsensownymi klockami ani przez sekunde sie nie bede bawil, nikt nie bedzie z tego powodu plakal a ja oszczedze swiatu kolejnej wypociny bez sladow sensu. pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 19:49:49 wys³ane przez acentaur »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #138 : Pa¼dziernik 14, 2012, 19:53:51 » |
|
bluPies reaguje tylko na w³a¶ciciela! Na trenera/tresera, reaguje pies, a w czyjej "stajni" jest wlasnoscia, to juz wyzsza matematyka°°
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #139 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:03:35 » |
|
Chcia³em pomóc >Kiarze<, a wysz³o jak zwykle - wielki oftop. >Kiaro<, mo¿e wreszcie dotrze to do Ciebie, do póki piszesz te swoje wiedzenie ¶wiata, jako prawdê ostateczn±, niejako mesjanistyyczn±, do póty bêdziesz spotykaæ siê z takimi reakcjami. Jedni s± za Tob±, inni przeciw, ja natomiast staram siê byæ po¶rodku - choæ i to trudno wypo¶rodkowaæ. Nie jestem przeciw Tobie, mo¿e wreszcie to dotrze do Ciebie. Zreszt± przeciw nikomu nie wystêpujê, ale to ju¿ inna br¿ka. Staram siê tylko oduczyæ, nas wszystkich, przedstawiania swoich wizji jako ostatecznych prawd. Oczywi¶cie, trudno nam oduczyæ siê tej cholernej przywary - posiadania jedynej prawdy - nalecia³o¶æ pozostawiona, wgrana nam przez nasze systemy edukacyjne, niemniej im szybciej siê jej wyzbêdziemy tym prêdzej staniemy na nogi - zaczniemy budziæ nasze DNA. Nie mia³em w zamiarze poszerzaæ ofa, ale, widaæ taka nasza natura, idziemy nie tam gdzie ¶wiate³ko b³yska, a tam gdzie nasze ego ¶wieci. (Tu >east< ma poniek±d racjê, choæ z nim równie¿ nie do koñca siê zgadzam). Ogólnie, przestañmy tworzyæ mity, zacznijmy normalnie, po ludzku przedstawiaæ ca³o¶æ zagadnienia dotycz±cego nadchodz±cych przemian ... , ale zawsze z zaznaczeniem, ¿e to nasza wersja, nie ta ostateczna. Ot i ca³o¶æ mojego wtr±cenia siê pomiêdzy Twoje prawdy.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #140 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:26:53 » |
|
Co nie zmienia faktu i¿ w tej masie ludzkiej s± piêkni wspaniali i prawi Ludzie ( zarówno kobiety jak i mê¿czy¼ni) , którzy osi±gnêli wymagany poziom rozwoju duchowego.
A sk±d Ty mo¿esz wiedzieæ, kto i jaki osi±gn±³ poziom rozwoju ? Jak± miark± mierzysz ? Mierzysz swoj± ? Tyle, ¿e to jest tylko i wy³±cznie Twoja miarka, nic wiêcej... Izraelici i Hebrajczycy nie s± ¿adnym narodem wybranym ! Tym bardziej po wzglêdem genotypu. A ¿adne wyj±tki nigdy nie potwierdzaj± regu³y. St±d mowa w jakimkolwiek kontek¶cie o narodzie wybranym (tymbardziej w liczbie mnogiej) to absolutna bzdura. Oto ¿ydowski genotyp (ogólnie mówi±c) Genotyp, który przyk³ada telefon komórkowy do ¶ciany p³aczu, aby umo¿liwiæ modlitwê rodzinie. A, oto jedno z najwiêkszych zboczeñ genotypu ¿ydowskiego : To z³oty cielec, którego czcili pod postaci± JAHWE, co zgodnie potwierdzaj± nawet wspó³cze¶ni t³umacze BT. No dobrze id¼my dalej.... Piszesz, ¿e s± w¶ród nich wyj±tki, które osi±gn±³y ''wymagany poziom'' rozwoju duchowego. Powiedz mi co oni robi± dla tego ¶wiata ? No co / Jakie¶ czyny by mnie interesowa³y ? Podaj konktretne nazwiska i to co robi± ? S³owa nie posiadaj± ¿adnego sensu ! Po owocach poznacie ......
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 21:32:24 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #141 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:42:47 » |
|
Po owocach poznacie ......Zatem poczekajmy cierpliwie na te owoce, bo jak widaæ ka¿dy mierzy wszystko tylko swoj± miark±. Licytowanie ludzkich g³upot nie jest moim celem na tym forum. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 21:44:10 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #142 : Pa¼dziernik 14, 2012, 21:59:26 » |
|
Po owocach poznacie ......Zatem poczekajmy cierpliwie na te owoce, bo jak widaæ ka¿dy mierzy wszystko tylko swoj± miark±. Ja nie mierzê ¿adn± miark± tylko podajê fakty. Co chyba wyra¼nie WIDAÆ. A, czeka³, to nie bêdê na nic na ¿adne owoce, tym bardziej czyje¶, bo to g³upota ? TERAZ to wszystko co istnieje.... Jutro to dzi¶, tyle, ¿e jutro ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:01:52 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #143 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:04:30 » |
|
Astre, pytasz, co ¯ydzi robi± dla ¶wiata? Przytoczê mo¿e ponownie czê¶æ wypowiedzi cytowanej ju¿ na naszym forum. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3835.175------------------------------- (2010 rok) Rabin Owadia Josef to nie tylko powszechnie szanowany kap³an, ale tak¿e polityk. Jest duchowym przywódc± religijnej partii Szas wchodz±cej w sk³ad obecnej koalicji rz±dz±cej. – Goje rodz± siê tylko po to, by nam s³u¿yæ. Bez tego nie mieliby po co istnieæ na tym ¶wiecie – powiedzia³ Josef podczas wyst±pienia w synagodze. – Po co goje s± tak naprawdê potrzebni? Bêd± pracowaæ, bêd± oraæ, bêd± zbieraæ plony. My za¶ bêdziemy tylko siedzieæ i je¶æ jak panowie – podkre¶li³. Potem porówna³ nie-¯ydów do zwierz±t poci±gowych. – Tak jak ka¿da osoba goje musz± oczywi¶cie umrzeæ, ale Bóg daje im d³ugowieczno¶æ – stwierdzi³ 90-letni Owadia Josef. Dlaczego? – Wyobra¼cie sobie, ¿e zdech³ wam osio³. Straciliby¶cie w ten sposób pieni±dze. To jest taki sam s³uga. W³a¶nie dlatego goj otrzymuje d³ugie ¿ycie. By dobrze pracowaæ dla ¯yda. To a¿ nieprawdopodobne, ¿e tak inteligentny cz³owiek, mo¿e byæ tak niewiarygodnie g³upi. Cz³owieku, jak musia³e¶ siê zak³amaæ ¿eby uwierzyæ w tak± bredniê, ¿e ja i inni nie mamy duszy? pierwiastka dobra w sobie? jak mog³e¶ spa¶æ tak nisko? tak siê upodliæ? i po co to wszystko, ¿eby bez wyrzutów sumienia móc niszczyæ i okradaæ ludzi? A teraz oddajmy g³os laureatowi „Pokojowej Nagrody Nobla” (pomimo, ¿e by³ znany z haniebnych zbrodni i mordów Palestyñczyków), by³y premier Izraela Menachem Begin. Autorytet moralny. „Nasza rasa jest Ras± Mistrzów. Jeste¶my ¶wiêtymi bogami na tej planecie. Ró¿nimy siê od ni¿szych ras poniewa¿ wywodz± siê one od insektów. Faktycznie porównuj±c je do naszej rasy, inne rasy to bestie i zwierzêta, owce w najlepszym przypadku. Inne rasy s± uwa¿ane jako ludzkie odchody. Naszym przeznaczeniem jest rz±dzenie ponad ni¿szymi rasami. Nasze ziemskie królestwo bêdzie rz±dzone poprzez naszych liderów za pomoc± rózgi ¿elaznej. Masy bêd± lizaæ nasze stopy i s³u¿yæ nam jako nasi niewolnicy”. - Menachem Begin. (za: Carter, Jimmy. Keeping Faith. Memoirs of a President. New York: Bantam, 1982. (Pamiêtniki prezydenta Cartera) Talmud naucza ka¿dego wierz±cego ¯yda od dzieciñstwa, ¿e goje (czyli nie - ¿ydzi) s± panami ¶wiata. A goje zabrali im ten ¶wiat, i teraz trzeba sobie to odebraæ. Goj to bydlê i nic wiêcej, nie posiada duszy, jest zwierzêciem, a jego przeznaczeniem jest s³u¿yæ ¯ydowi. Czynem chwalebnym jest oszukanie goja, okradzenie go; i robi±c to, ¯yd ma czuæ siê dobrze, ¿e czyni czyste dobro, albowiem goj to tylko zwierzê i nic wiêcej. ¯ydzi w pañstwach okupowanych, ze zmienionymi nazwiskami (czyli Balcerowicz, Michnik i inni na szczytach w³adzy i mediów) niszcz±c pañstwa, s± uwa¿ani za bohaterów, rycerzy na dalekich, niebezpiecznych misjach, spe³niaj±cych wolê Jehowy. To niewa¿ne ¿e ludzie z biedy id± w pijañstwo, w okrutn± nêdzê, wieszaj± siê; to tylko byd³o rze¼ne. Goj nie ma duszy. A teraz spójrzmy, jak siê k³amie w mediach. Pisze siê i przedstawia tylko to, co chce "góra". A kto ma media w swojej d³oni? wiadomo kto. Pan John Swinton (1829 - 1901), redaktor naczelny g³ównej gazety establishmentu ''New York Times''. ¯egnaj±c w przeddzieñ przej¶cia na emeryturê swoich wspó³pracowników podczas bankietu wydanego na jego cze¶æ w American Press Association, powiedzia³: "Ka¿dy z obecnych tutaj wie, ¿e niezale¿na prasa nie istnieje. Wy to wiecie i ja to wiem: ¿aden z was nie o¶mieli³by siê og³osiæ [na ³amach gazety] swoich w³asnych opinii; a gdyby nawet siê o¶mieli³, zdajecie sobie sprawê z tego, ¿e nie zosta³yby one nigdy wydrukowane. Dostajê ile¶ dolarów tygodniowo za to, ¿ebym powstrzymywa³ siê od wyra¿ania w³asnych pogl±dów i opinii w gazecie, dla której pracujê. Wielu tu obecnych otrzymuje podobn± zap³atê na identycznych zasadach. Gdyby kto¶ z was by³ tak szalony, by uczciwie opisaæ sprawy, znalaz³by siê natychmiast na bruku. Gdybym dopu¶ci³, by moje prawdziwe opinie zosta³y opublikowane w którym kolwiek numerze gazety, straci³bym pracê w nieca³e 24 godziny. Praca dziennikarza polega na niszczeniu prawdy, ³ganiu na potêgê, deprawowaniu, zohydzaniu, czo³ganiu siê u stóp mamony, sprzedawaniu siebie, sprzedawaniu swojego kraju i swojego Narodu w zamian za chleb swój powszedni, czy te¿ - co sprowadza do tego samego - za swoj± pensjê. Wiecie to wy i wiem to ja. Có¿ to wiêc szaleñstwo, wznosiæ toast za niezale¿n± prasê! Jeste¶my wasalami, instrumentami w rêkach bogaczy, którzy steruj± wszystkim zza kulis! My jeste¶my marionetkami! To oni poci±gaj± za sznurki, a my tañczymy! Nasz czas, nasze talenty, nasz potencja³ i nasze ¿ycie s± w rêkach tych ludzi. Jeste¶my intelektualnymi prostytutkami!" Powy¿sza wypowied¼ Swintona zosta³a zamieszczona w ''Labor's s Untold Story'', przez Richarda O. Boyera i Herberta Morais'a." ------------------- Faktycznie, poznajemy po owocach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:05:55 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #144 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:26:10 » |
|
Talmud naucza ka¿dego wierz±cego ¯yda od dzieciñstwa, ¿e goje (czyli nie - ¿ydzi) s± panami ¶wiata. A goje zabrali im ten ¶wiat, i teraz trzeba sobie to odebraæ. Goj to bydlê i nic wiêcej, nie posiada duszy, jest zwierzêciem, a jego przeznaczeniem jest s³u¿yæ ¯ydowi. Czynem chwalebnym jest oszukanie goja, okradzenie go; i robi±c to, ¯yd ma czuæ siê dobrze, ¿e czyni czyste dobro, albowiem goj to tylko zwierzê i nic wiêcej. ¯ydzi w pañstwach okupowanych, ze zmienionymi nazwiskami (czyli Balcerowicz, Michnik i inni na szczytach w³adzy i mediów) niszcz±c pañstwa, s± uwa¿ani za bohaterów, rycerzy na dalekich, niebezpiecznych misjach, spe³niaj±cych wolê Jehowy. To niewa¿ne ¿e ludzie z biedy id± w pijañstwo, w okrutn± nêdzê, wieszaj± siê; to tylko byd³o rze¼ne. Goj nie ma duszy. Skoro Talmud tak naucza , to mo¿e poproszê odno¶nik do zamieszczonego tekstu, w którym miejscu w Talmudzie on siê znajduje? Ludzie s± ¼li , g³upi , zach³anni , okrutni i egoistyczni w ka¿dym miejscu ¶wiata, pochodzenie etniczne ni geograficzne nie chroni przed tymi cechami. To wypada³o by wiedzieæ szczególnie ludiom bêd±cym na tym forum od kilku lat. Przed ocen± cudzych owoców warto obejrzeæ w³asne... dla swojego postêpowania staæ siê wyroczni± po pierwsze! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:28:32 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #145 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:45:17 » |
|
Pytanie raczej kieruj do autora wypowiedzi. Ja nie czytujê Talmudu, obserwujê jedynie w jakim kierunku pod±¿a pañstwo Izrael. I nie jest to wg mnie dobry kierunek. Tym bardziej, je¶li tyczy narodu „wybranego”, gdzie niby odpowiednie geny predysponuj± do wiêkszej dojrza³o¶ci duchowej i m±dro¶ci. Tylko, ¿e jako¶ nie potwierdza siê to w ¿yciu, jest wrêcz odwrotnie. Ale, jakie „wybranie”, takie rozwi±zanie…
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:46:40 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #146 : Pa¼dziernik 14, 2012, 22:54:31 » |
|
Albo pos³ugujesz siê cudz± wypowiedzi± jako pewnikiem ( z twojej wypowiedzi tak wynika) albo piszesz i¿ nie wiesz czy to prawda? Ja natomiast nie muszê ich sprawdzaæ bo wiem i¿ to nieprawda , nie ma w Talmudzie takich nauk, mo¿e je propagowaæ kto¶ osobi¶cie ( ale sam za to ponosi odpowiedzialno¶æ) nie s± one naukami dla ¯ydów propagowane przez ich Ksiêgi. Zatem je¿eli powielasz takie teksty ( bez uprzedniego sprawdzenia prawdziwo¶ci tre¶ci z ca³ym przekonaniem) jeste¶ zwyk³± manipulantk± informacj±. Ja nie zamie¶ci³am tego tekstu nie odpowiadam za propagowanie tych informacji, a ty sprawdzaj je¿eli z tak± stanowczo¶ci± je popierasz. Przed ocen± cudzych owoców warto obejrzeæ w³asne... dla swojego postêpowania staæ siê wyroczni± po pierwsze! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 22:55:49 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #147 : Pa¼dziernik 14, 2012, 23:10:19 » |
|
No w³a¶nie Kiaro, sprawdzaj swoje owoce, bo mnóstwo by³o na forum Twoich twierdzeñ odno¶nie KRK (i nie tylko), których nie potrafi³a¶ poprzeæ odpowiednimi zapisami. Mnie nie obchodzi, czego naucza Talmud. Wystarczy, ¿e widzê owoce w postaci chocia¿by cytowanych wypowiedzi znanych ¿ydowskich polityków, w tym laureata pokojowej nagrody Nobla. Wypowiedzi te zosta³y opatrzone przez autora artyku³u ¼ród³em ich pochodzenia. Zatem, zgodnie z Twoj± rad± poznajê po owocach. I jako¶ robaczywe te owoce. ¯eby nie by³o, swoje w³asne równie¿ ogl±dam i Tobie radzê to samo. To pa
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #148 : Pa¼dziernik 14, 2012, 23:15:35 » |
|
Tylko, ¿e jako¶ nie potwierdza siê to w ¿yciu, jest wrêcz odwrotnie.
Nic dos³ownie nie potwierdza w ¿yciu. Oprócz smyka³y do biznesu (a raczej kasy, bo przecie¿ tu o kasê chodzi. Bo, kto ma kase, ten ¿±dzi ¶wiatem. Wiêc po to jest to ca³e zbijanie kasy !!! Lista noblistów jest te¿ zadziwiaj±co wysoka ! Pytanie, tylko, czy uczciwa ? W±tpie ? Oczywi¶cie, ¿e nie powinno siê ludzi sprowadzaæ do stereotypów. Lecz wyj±tki nie stanowi± regu³y, wrêcz odwrotnie. Historycznie ujmuj±c ¯ydów nigdy nie by³o. ¯ydów stworzy³ Moj¿esz. Co ciekawe, to w³a¶nie potomkowie Moj¿esza zabili Jezusa.... Tak. Bo zrobili to kap³ani Sanhedrynu, czyli 100%owi ¿ydzi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 14, 2012, 23:16:35 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #149 : Pa¼dziernik 14, 2012, 23:41:05 » |
|
No proszê ten którego nie ma chce powiedzieæ i¿ mo¿e zmieniæ DNA którego nie ma modlitw± której nie ma..... co¶ nie halo? Droga Kiaro nie czytasz uwa¿nie. Modlitwa i S³owo nie oznaczaj±, ¿e za nimi stoi KTO¦. Ty jedynie zak³adasz i czynisz to ca³y czas "na autopilocie" , ¿e za wszystkim stoi KTO¦. Dla Ciebie wszystko, co palce przepisz±, a s³owo wyrazi bêdzie nie halo tak d³ugo dopóki nie pojawi siê za tym JA . Czytasz tre¶ci bez zrozumienia , interpretujesz wg programu w g³owie bezrefleksyjnie, kompulsywnie, na "autopilocie". no to pomódl mocno siê i daj potwierdzenie wyniku zmienionego DNA. east.
Ca³y czas to siê dzieje, bo modlitwa nie pochodzi ze MNIE, ani z Ciebie. To raczej energia rezonansowa ,która pojawia siê w miarê rozpoznawania istoty rzeczywisto¶ci, a bardziej tego, czym ona nie jest. DNA zmienia siê tyle ,¿e w swoim tempie , w trakcie ¿ycia pokoleñ . Ludzie nazwali to ewolucj±, ale to proces ,który odbywa siê interaktywnie. Gdyby tak by³o rzeczywi¶cie to ludziom DNA zmienia³o by siê parê razy dziennie ( oczywi¶cie tym g³êboko rozmodlonym), a jako¶ tak siê nie dzieje. Bzdury Kiaro. Traktujesz S³owo i modlitwê instrumentalnie , a to nie tak. Modlitwa to oddech, jak mawiali Indianie. Dziwili siê oni, kiedy biali ludzie twierdzili, ¿e siê modl± . Dla nich ta modlitwa by³a "bez oddechu" . S³owo i modlitwa to tylko wytrychy w umy¶le. Zawsze chodzi o "oddech" czyli przep³yw energii. De facto DNA zmienia siê parê razy dziennie a ¶ci¶lej, zmienia siê skrêt helis . I nie dzia³a to s³owo co by³o na pocz±tku, jako¶ nie widaæ tego Przeciwnie. S³owo cia³em siê sta³o - to co dotykasz i na co patrzysz Nastêpny znawca Judaizmu mo¿e powiedz jak± wiedzê pozna³e¶ i¿ takie wnioski wyci±gasz? Konflikt ¿ydowsko-arabski widaæ go³ym okiem. Sama stwierdzi³a¶ , ¿e faktycznie wiele prawdy jest w tym ,¿e nie ma oddzielenia ¯ydów od nie-¿ydów. To tylko sztuczny podzia³, a w ujêciu genetycznym faktycznie Palestyñczykom bli¿ej do staro¿ytnych ¯ydów ni¿ mieszkañcom Tel-Awiwu A mo¿ne to harmonia tandemiczna z prorokini± Ptakiem wystarcz by przytakiwaæ?
Rozszyfrowa³a¶ Ptak jest prorokini± ,która zsy³a dobr± energiê i guru dla easta W przeciwieñstwie do twych bo¿ków zazdrosnych, którzy tê energiê zabieraj±, albo tych fa³szywych proroków, którzy gromadz± energiê dla siebie Za³o¿y siê Ptasie wyznanie Nie ma obawy o los wybrañców prorokini jest wybrana do proroctw ostatecznych ona to za³atwi ,a ty po¶wiadczysz ¿e i tak takiej osoby nigdy nie by³o i nie ma i po sprawie. Bo nie ma Ale dla Twojego umys³u bêdzie to po¿ywka
|
|
|
|
|
|
|
|