Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Wrzesieñ 24, 2008, 20:01:27 » |
|
Masz Ty mo¿e co¶ wspólnego z Faktami, czy "Expresem", bo tak dziwnie czêsto wspominasz o nich. Mo¿e otrzymujesz jakie¶ profity za tak± formê reklamy.
|
|
|
|
|
|
|
Loukas
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Wrzesieñ 24, 2008, 20:03:13 » |
|
Tutaj w³a¶nie pojawia siê i eksponuje ca³y mechanizm my¶lenia ludzi zafascynowanych "paranormaliami" - ka¿dy ekspert od fotografi powie, ¿e to mechaniczne zabrudzenia. Ale wy znacie siê lepiej...
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Wrzesieñ 24, 2008, 20:14:38 » |
|
Loukas, wytkn±³e¶ niedawno komu¶ ¿e nie umie czytaæ. Mam wra¿enie ¿e Ty równie¿ masz z tym niejakie problemy. Przeczytaj mo¿e raz jeszcze co napisa³em a mo¿e zrozumiesz.
|
|
|
|
|
|
|
dv2
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Wrzesieñ 24, 2008, 20:22:53 » |
|
Darek nie wiem czy Ty chocia¿ troche pomy¶la³e¶ zanim napisa³e¶ to o Fakcie ;] no ale có¿... Nie ma wiêkszych bajkopisarzy jak dziennikarze faktu i super expressu, wiêkszo¶æ tutaj z pewno¶ci± znalaz³a by tam zatrudnienie. W³±cznie z Tob±:) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Wrzesieñ 24, 2008, 20:33:06 » |
|
W ¿yciu bym nie da³a moich fotek do faktu - fee. Do czego sprowadzacie nasze marzenia o zaswiatach
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 13
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 998
|
|
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 24, 2008, 20:35:08 » |
|
Z ca³ym szacunkiem do was, ale napiszcie do Faktu oni napewno tym siê zainteresuj±:)
dv2 - od pocz±tku piszê o "wadach" optycznych - niepotrzebnie tak siê irytujesz - prochu nie wymy¶li³e¶ stolo
|
|
|
|
"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"
|
|
|
dv2
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 24, 2008, 21:43:11 » |
|
hehe, Enigma nic na si³e stolo nie irytuje sie, tylko taka a nie inna jest moja opinia. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 24, 2008, 21:46:13 » |
|
hehe, Enigma nic na si³e stolo nie irytuje sie, tylko taka a nie inna jest moja opinia. Pozdrawiam taka jest twoja opinia.. wiêc pozwól innym mieæ swoj±. spór jest "g³upi". od razu kojarzy mi siê scena z Conana Barbarzyñcy, gdzie Cymeryjczyk i Subotai jak dzieci siê k³óc±, który z ich bogów jest silniejszy. Tak samo tu - jedni niech wierz± ¿e to energie a drudzy ¿e to py³ki, para i b³êdy w matrycy aparatu
|
|
|
|
|
|
|
dv2
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 24, 2008, 21:49:19 » |
|
jasne, dlatego wyra¼nie napisa³em ¿e to jest moja opinia. Osobi¶cie uwa¿am ¿e to jest poprostu bajka ale ka¿dy ma swoje zdanie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 24, 2008, 22:12:43 » |
|
no to mo¿na zamykaæ w±tek
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 25, 2008, 00:47:32 » |
|
Dr Klaus Heinemann, by³y profesor na Uniwersytecie Stanforda oraz badacz z zakresu materia³oznawstwa pracuj±cy na rzecz amerykañskiej agencji kosmicznej NASA, powiedzia³: - Nie mam najmniejszych w±tpliwo¶ci, ¿e ORB-y mog± z powodzeniem byæ jednym z najbardziej znacz±cych zjawisk manifestacji istnieñ spoza naszej rzeczywisto¶ci, jakiego ¶wiadkiem by³a kiedykolwiek ludzko¶æ.
Wykonywa³ wiele badañ wieloma aparatami fotograficznymi, w wielu okoliczno¶ciach. Najczê¶ciej ORB-y ujawnia³y siê w miejscach religijnych kultów, na spotkaniach z przywódcami duchowymi oraz po mentalnym zaproszeniu do ich ukazania siê. Poparli go równie¿ w wielu kwestiach profesor William Tiller, fizyk teoretyczny, który bada³ na Uniwersytecie Stanforda w Kaliforni ¶wiadomo¶æ materii, oraz Miceal Ledwith, by³y profesor teologii, który piastowa³ przez dziesiêæ lat stanowisko prezesa Maynooth College na Uniwersytecie Irlandii.
Osobi¶cie sfotografowa³em takie zjawiska w Luksorze, Karnaku, na ¦lê¿y, w podziemnym mie¶cie w Kapadocji i porównywa³em ze zdjêciami przyjació³, którzy równie¿ mieli podobne do¶wiadczenia. Niczego nie przes±dzam, nie jestem naukowcem, ale uwa¿am ¿e ca³a sprawa godna jest uwagi i nastêpnych badañ.
Pozdrawiam wszystkich gor±co - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 25, 2008, 05:45:59 » |
|
Do rejestracji zdjêcia o którym piszesz u¿ywa³e¶ lampy b³yskowej?? stolo
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 25, 2008, 22:16:58 » |
|
A co zrobiæ w przypadku kiedy lampa b³yskowa pozwala tak rozszczepiæ ¶wiat³o, by ukazaæ ukryte dla oka elementy z innego wymiaru? Nie u¿ywaæ lampy? Dalej twierdziæ, ¿e to czego nie widzimy, to tego nie ma?
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 25, 2008, 22:25:36 » |
|
znasz model takiej lampy??? Ja nie twierdzê, ¿e tego co nie widzimy nie ma - ja twierdzê, ¿e 98% zdjêæ z tzw orbami to czysta fizyka a dok³adniej optyka i jej prawa, co¶ jak efekt czerwonych oczu - pojawi³ sie wraz z ma³ymi kompaktowymi aparacikami - bzdura kwadratowa i tyle - moim zdaniem Fotka bez lampy wyeliminowa³a by te 98% przypadków gdy zachodzi to zjawisko optyczne a roszczepianie ¶wiat³a to zupe³nie inna bajka - budowy ludzkiego oka nie zmienisz choæby nie wiem jaka lampa by³a stolo
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 25, 2008, 23:21:30 » |
|
Gdyby ORB-y powstawa³y z kurzu, to ich kszta³ty by³yby zupe³nie inne. Czê¶æ zdjêæ pokazuje zamiast przezroczystych kulek wype³nionych w ¶rodku plazm± ( podobne do meduzy ), bardzo silnie wykolorowane punkty, które po cyfrowym przybli¿aniu nabieraj± jeszcze intensywniejszej barwy. Kurz nie jest purpurowo czerwony, ¿ó³ty czy niebieski, a tu wyra¼nie widaæ geometryczne kszta³ty wybijaj±ce siê sw± ostro¶ci± z pozosta³ych elementów zdjêcia. W poprzednim po¶cie pisa³em ju¿ ¿e badaj± to profesorowie bardzo powa¿nych katedr naukowych, którzy nie o¶mieszaliby siê na forum ca³ego ¶wiata, nie maj±c dobitnych argumentów na poparcie swoich spostrze¿eñ.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 26, 2008, 06:10:14 » |
|
Nie znam tych profesorów i nie wiem co badaj±, ale jakbym dosta³ linka chêtnie poczytam. Po cyfrowej obróbce mogê Ci wyci±gn±æ kolorki jakie tylko sobie ¿yczysz. Geometryczne kszta³ty powiadasz....szkoda tylko, ¿e wszystkie s± oparte na kszta³cie ko³a. Nie czytasz uwa¿nie. Ja nie twierdzê, ¿e orby nie istniejê. Twierdzê, ¿e 98% zdjêæ z u¿yciem lampy to nic innego jak fizyka. Mo¿na samemu zrobiæ do¶wiadczenie by siê o tym przekonaæ. Inna sprawa to fakt, ¿e na starszych fotografiach ten problem pop prostu nie istnieje, dlaczego pojawi³ siê teraz?? Odpowied¼ jest banalnie prosta - czyli trudna do uwierzenia - bo lampa b³yskowa jest blisko osi optycznej obiektywu. Nawet pierwsze lampy trzymano wysoko w górze co skutecznie niwelowa³o i czerwone oczy i tzw orby. Posiadacze kompakcików mog± siê podniecaæ, odk±d tylko mam lustrzankê (poczynaj±c od zenita) z lamp± zewnêtrzn± problem zarówno czerwonych oczu jak i orbów po prostu nie istnieje. stolo
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2008, 06:10:38 wys³ane przez stolo »
|
|
|
|
|
Aryjski_Tradycjonalista
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Wrzesieñ 26, 2008, 11:34:24 » |
|
Orb z mojej fotografii. Nie wydaje mi siê ¿eby py³ek by³ w stanie tak wyj¶æ na zdjêciu ,tym bardziej ¿e nie przekraczaj± milimetra..
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #42 : Wrzesieñ 26, 2008, 12:26:33 » |
|
he, he, he.... dobrze powiedziane - nie wydaje Ci siê Poka¿ ca³e zdjêcie - je¿eli to nie tajemnica - a co do py³ku - jaki by nie by³ zawsze wyjdzie okr±g³y i zawsze bêdzie mia³ strukturê kolist±. Nawet pude³ko od zapa³ek zmieni siê w ko³o o "geometrycznych kszta³tach" ja w tym py³ku nie widzê niczego niezwyk³ego stolo
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 26, 2008, 12:27:35 wys³ane przez stolo »
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Wrzesieñ 26, 2008, 13:06:08 » |
|
Orb z mojej fotografii. Nie wydaje mi siê ¿eby py³ek by³ w stanie tak wyj¶æ na zdjêciu ,tym bardziej ¿e nie przekraczaj± milimetra.. Hehe, fajna ta kuæka
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #44 : Wrzesieñ 26, 2008, 21:18:32 » |
|
Witajcie Nie chce siê powtarzaæ ale moze kto¶ z was przyjrzy siê dok³adnie zdjêciu które zamie¶ci³am na poczatku w±tku.Po powiekszeniu wyra¼nie widaæ kulê a dok³adnie pod kul± co¶??? To wyglada tak jakby teleportacja tego czegos z tej kuli Mam takie same ujêcia chyba trzy i tylko na tym jednym widaæ te orby( py³ki czy...??) Juz chyba setki razy analizowa³a to zdjecie i za kazdym razem jestem bardziej przekonana ¿e to nie jest py³ek Wiem troche skomplikowa³am
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Micha³
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Listopad 02, 2008, 13:27:45 » |
|
mój kuzyn - m³odszy sztygar pokazywa³ mi ostatnio zdjêcia z kopalni jakie robi³. By³a na nich wprost masakryczna ilo¶æ orbów.. Czyli wygl±da na to, ¿e to (chyba) jedynie kurz..
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Listopad 02, 2008, 14:38:32 » |
|
Robi³em zdjêcia w podziemnym mie¶cie w Kapadocjii, by³y pomieszczenia gdzie ich nie by³o, a w innych pokazywa³y siê w ogromnych ilo¶ciach. Kurzu nie by³o, to wilgotne, choæ dobrze, naturalnie klimatyzowane pomieszczenia. Najciekawsze jest to ¿e ORBY pokazuj± siê na zawo³anie, mówisz - masz... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #47 : Listopad 03, 2008, 00:23:37 » |
|
Robi³em zdjêcia w podziemnym mie¶cie w Kapadocjii,[...] Kurzu nie by³o, to wilgotne, choæ dobrze, naturalnie klimatyzowane pomieszczenia. Najciekawsze jest to ¿e ORBY pokazuj± siê na zawo³anie, mówisz - masz... Pozdrawiam - Thotal I robi³e¶ bez lampy??? a mo¿e z lamp± zewnêtrzn±??
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Listopad 03, 2008, 00:29:32 » |
|
A ten znowu z t± lamp±
|
|
|
|
|
|
|
stolo
Gadu³a
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #49 : Listopad 03, 2008, 06:55:11 » |
|
tak, wiem, ¿e to robi siê nudne ale wierz mi 98% to po prostu zwyk³a zjawisko optyczne a ze 100% pewno¶ci± mogê stwierdziæ, ¿e nie jest to orb, gdy u¿yjesz lampy To po prostu przypad³o¶æ wszystkich kompaktów. Aparaty typu lustrzanka, rzadziej borykaj± siê z tym problemem - to tak jak z czerwonymi oczami
|
|
|
|
|
|
|
|