Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:11:14

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Orby,duchy ....czy zwyk³e py³ki ?  (Przeczytany 128226 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Lipiec 28, 2009, 23:03:22 »

Bycie, to nie przyk³adaj wiêkszej wagi, a inni niech sami zadecyduj±, bez ¿adnych sugestii.
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Lipiec 28, 2009, 23:20:55 »

dla mnie wygląda to na zdjęcie zrobione w dzień z lampą błyskową przy pruszącym śniegu wskazuje na to rozkład światła na pniu , duża wartość przysłony w ustawieniu i niejednolite refleksy od tzw orbów . To tyle według mnie co do tego zdjęcia choć nie neguję że można energię na zdjęciach uchwycić
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 23:33:12 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Lipiec 28, 2009, 23:32:13 »

Bycie, to nie przyk³adaj wiêkszej wagi, a inni niech sami zadecyduj±, bez ¿adnych sugestii.
Nie widzê niczego z³ego w sugestii U¶miech Odpowiedzia³em jedynie na pytanie zadane w temacie. Jest to moje subiektywne odczucie i s±dzê, ¿e takie spojrzenie na to jest najzdrowsze. Lepiej spaæ spokojnie w nocy U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #78 : Lipiec 29, 2009, 00:15:18 »

Cze¶æ Janusz U¶miech
Dlaczego wy mozecie wklejac zdjêcia a ja nie Co¶ pokazuje mi siê komunikat ¿e katalog za³±czników jest pe³ny !!!

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Lipiec 29, 2009, 05:15:08 »

Bycie  U¶miech , a nie boisz siê, ¿e co¶ wa¿nego prze¶pisz, np. widok piêknych energii? Mrugniêcie

To bardzo mi³o, ¿e wyrazi³e¶ tylko i wy³±cznie swoje zdanie - gdyby¶ nie u¿y³ s³owa "nale¿y", to nie napisa³abym tamtego posta.

Pozdrawiam wszy¶ciutkie (bez wyj±tku) Byty, Bytki, Byci±tka itp, itd. Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #80 : Lipiec 29, 2009, 09:27:29 »

Witajcie.
Zdjêcie dosta³em od kole¿anki.Podobno robi³a je starym typem aparatu,nie by³ to
napewno cyfrowy. U¶miech
Witaj Chanell. U¶miech
Mo¿esz za³o¿yæ sobie darmowe konto na netlog.pl
Magazynujesz tam swoje zdjêcia i masz mo¿liwo¶æ wysy³ania ich na fora.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #81 : Lipiec 29, 2009, 09:31:09 »

Dzieki Janusz U¶miech skorzystam U¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Lipiec 29, 2009, 11:07:55 »

Jeśli to nie była cyfra tylko analog to tym bardziej potwierdza to co napisałem , wysoka przysłona ( uzyskanie dużej głębi ostrości , zdjęcie centralnie ma jaśniejszy odcień ) co spowodowało konieczność użycia lampy błyskowej dla prawidłowego naświetlenia obrazu , dodatkowo wygląd otoczenia wskazuje że jest to przed wieczorem albo nad miejscem fotografowania jest chmura śniegowa i właśnie zaczynają padać drobinki śniegu .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 11:08:28 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Lipiec 29, 2009, 11:24:04 »

Barbarax.. widzê ¿e kiedy kto¶ siê szybko rozwija , to jest zachêta do jeszcze szybciej Mrugniêcie

RównieZ  psY£oncom siê dO TwOich pOzdrowieñ..

syækich Bytów, Bytków, Byci±tek...

A i równies ³otbytów, ³otbytków, ³otbyci±tek..
co by nam kUpom zAtkom ³osrywa³y
tych kAtolskich bArabasy
co by nam siê te kAtolstwo zApsone
niE rOspAsywa³o nA miedzy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 11:24:44 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #84 : Lipiec 29, 2009, 21:42:22 »

Witaj Zodiakus71. U¶miech
Nie by³em przy powstawaniu tego zdjêcia i na pewno masz racjê.
W³a¶nie naszym zadaniem w tym temacie jest pokazanie jak najwiêcej
takich zdjêæ i rozszyfrowanie tego co na nich jest.
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Lipiec 29, 2009, 21:49:27 »

Takie s± moje przypuszczenia , z powodu fascynacji fotografi± kiedy¶ interesowa³y mnie dziwne zjawiska na fotkach , przy próbach fotografowania energii preferowane by³y klisze "barwoczu³e" trudno dostêpne wiêkszo¶æ klisz w sklepach to "¶wiat³oczu³e" my¶lê ¿e cyfraki ³apa³yby niewyja¶nione zjawiska ale przy zastosowaniu matryc na inne d³ugo¶ci fal ¶wiat³a
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Lipiec 29, 2009, 21:53:32 »

Janusz U¶miech, one ju¿ czekaj± w kolejce....i nie mog± siê doczekaæ na prezentacjê. Przed chwil± otrzyma³am sms-a, ¿e jutro dostanê kolejne.
S± te¿ z dedykacj± z Czakramu Wawelskiego i nie tylko.

Pozdrawiam wszystkich wierz±cych w to co widaæ na zdjêciach. U¶miech
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #87 : Lipiec 29, 2009, 22:50:55 »

W takim razie cierpliwie czekamy U¶miech
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #88 : Sierpieñ 06, 2009, 17:00:07 »

W wieku 10 lat podczas niewinnej operacji wyrostka robaczkowego prze¿y³em co¶
co okre¶la siê wyj¶ciem z cia³a.Poczu³em ¿e mam kszta³t kuli i wznoszê  siê w kierunku
¶wiat³a-s³oñca a ko³o mnie jest du¿o takich kulistych,¿ywych istot jak ja.Po przebudzeniu opowiada³em o tym prze¿yciu wszystkim,ale nikt nie traktowa³ powa¿nie opowie¶ci dziecka.
Patrz±c teraz na przekazane mi ostatnio zdjêcia zrobione na Wawelu,my¶lê ¿e przed naszymi oczami otwiera siê ¶wiat czystej energi,której manifestacja ma zwróciæ nasz±
uwagê na istnienie ¶wiata duchowego,o którego istnieniu zapominamy,zajêci problemami
codziennego ¿ycia.Za pomoc± galerii fotografii systemu Windows mo¿na powiêkszyæ zie-
lone kuleczki na dole zdjêcia po jego lewej stronie i zobaczyæ w nich twarze ludzkie.

Tutaj za pomoc± lupy mo¿na zbli¿yæ kulkê i zobaczyæ to samo.
http://img512.imageshack.us/img512/1152/wawel200309r036.jpg

Na zdjêciu poni¿ej w górnym lewym rogu wielu w kuli widzi twarz naszego papie¿a.

http://img195.imageshack.us/img195/7637/krakwlatowmiecie150.jpg proszê powiêkszyæ. U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #89 : Sierpieñ 06, 2009, 21:51:03 »

Wiem co to za zdjêcie  Du¿y u¶miech  Mogê tylko dodaæ ¿e zrobi³a jê nasza droga forumowiczka Basia w dniu przesilenia wiosennego.Wyraznie mo¿na odró¿niæ p³atki ¶niegu od energii Chichot ( pierwsze zdjecie)
Pozdrawiam

Ksiêga Koheleta 3,1
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Sierpieñ 07, 2009, 04:33:40 »

Bycie  U¶miech , a nie boisz siê, ¿e co¶ wa¿nego prze¶pisz, np. widok piêknych energii? Mrugniêcie
A daj¿e ch³opie spokój. Wierzyæ w jakie¶ nadzwyczajne w³a¶ciwo¶ci kropek na zdjêciach. Jak nie bêdê mia³ rzeczywi¶cie co do zrobienia ze swoim czasem to mo¿e zacznê siê w tym dopatrywaæ jakich¶ "energii". Super, s± sobie, s± fajne i w ogóle ³a³, ale ¿eby zawracaæ sobie tym g³owê i doszukiwaæ siê w nich czego¶ nadzwyczajnego sorry, ale dla mnie to strata czasu.

Peace.. of mind.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 07, 2009, 04:34:46 wys³ane przez Byt » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #91 : Sierpieñ 07, 2009, 08:39:23 »

Witaj Bycie U¶miech
Je¿eli to dla ciebie strata czasu to OK. Jednak jest parê osób na forum które doszukuja siê energi na zdjêciach i bardzo ciê proszê uszanuj to i nie pozbawiaj nas przyjemno¶ci swoim sceptycyzmem  Buziak
Powiem ci nawet ¿e nie trzeba siê ich nawet doszukiwaæ !!! bo poprostu od razu rzucaj± siê w oczy Chichot
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 07, 2009, 09:17:57 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Sierpieñ 07, 2009, 09:08:41 »

Jasne, szanujê to.
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #93 : Sierpieñ 07, 2009, 13:14:31 »

tak siê tylko zastanawiam....

Wielokrotnie ju¿ pisa³em na ten temat i wielokrotnie t³umaczy³em to optyczne zjawisko. Ciekawi mnie fakt, ¿e nikogo nie interesuje wyja¶nienie a jedynie potwierdzenie swoich w³asnych domniemywañ.

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Sierpieñ 07, 2009, 14:27:53 »

Stolo U¶miech, ale nad czym Ty siê w³a¶ciwie zastanawiasz? Po co innych ma interesowaæ wyja¶nienie tego "optycznego zjawiska", skoro jak sam twierdzisz pisa³e¶ wielokrotnie ju¿ na ten temat i wielokrotnie je t³umaczy³e¶. To, co widaæ na zdjêciach jest faktem, a ka¿dy niech zdecyduje sam co o tym my¶li i czy to akceptuje. Dla Ciebie jest to zjawisko optyczne, dla niektórych energie, a dla jeszcze innych.......kluseczki (chyba mam ju¿ przechlapane P³acz).  A wiêc, czy chcesz powiedzieæ, ¿e jedyn± prawd± jest Twoja prawda? Czy chcesz aby wszyscy na tym forum uznali to za opisywane przez Ciebie zjawisko? Czy nie uwa¿asz, ¿e jest to sugestia? Wypada chyba teraz udowodniæ, ¿e to nie kluseczki, bo ta osoba w to wierzy i czyta to forum. Postaraj siê wiêc teraz przekonaæ t± osobê.
A mo¿e nie wszyscy my¶l± tylko i wy³±cznie o "jedzeniu", lecz szukaj± czego¶ wiêcej.
Nie zastanawiaj siê wiêc d³u¿ej, lecz przybywaj na Wawel - tutaj nie tylko mo¿na zrobiæ zdjêcia energiom, ale i porozmawiaæ z nimi, jak równie¿ je odczuæ. Zdjêcia z 1 sierpnia br. s± dedykacj± dla forumowiczów i energie wysz³y piêknie. Jak ³adnie poprosimy Janusza, to jeszcze trochê ich wprowadzi na forum.
Pozdrawiam wszystkich i ¿yczê, aby ka¿dy sam umia³ sobie odpowiedzieæ co widzi na zdjêciach.

Zachêcam równie¿ wszystkich forumowiczów do przejrzenia wszystkich posiadanych zdjêæ (równie¿ z dzieciñstwa, wywo³anych wiele lat temu), mo¿e oka¿e siê, ¿e ¶wiat jest jeszcze ciekawszy i ma nam jeszcze wiele do powiedzenia?

P.S.

Stolo, dla mnie to s± energie. Nie przekona³e¶ mnie sowimi wywodami.

Pozdrawiam wszystkich. Chichot
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #95 : Sierpieñ 07, 2009, 14:53:40 »

Po powiêkszeniu zielonej kuleczki znajduj±cej siê po lewej stronie poni¿szego zdjêcia
pojawia siê pod ni± czerwony plusik w czerwonej otoczce,który jakby przed chwil±
z niej wyskoczy³.W samej kuli widac oblicze w futrzanej lisiej czapie. U¶miech

Ponizej widaæ t± kulkê z plusowym satelit± po powiêkszeniu przez lupê.
http://img195.imageshack.us/img195/5233/wawel010809r096.jpg

Na zdjêciu poni¿ej czerwony plusowy satelita jest na tle zielonej kuli / w jej ¶rodku/- u góry zdjêcia.
http://img256.imageshack.us/img256/1815/wawel010809r088.jpg
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 07, 2009, 14:55:27 wys³ane przez janusz » Zapisane
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #96 : Sierpieñ 07, 2009, 15:29:50 »

Barbarax - absolutnie nie zamierzam Ciê do niczego przekonywaæ i wcale nie uwa¿am, ¿e mam patent na wiedzê i prawdê. (9% wszystkich orbów to s± zwyk³e py³ki - zjawisko optyczne zachodz±ce w przypadku kompaktów.

Fotografi± zajmujê siê od kilkudziesiêciu lat i tzw. "orb" pojawi³ siê na zdjêciach gdy na rynku pojawi³y siê tzw "idiot kamery" a pó¼niej kompakty.

Widzia³em te¿ jak kto¶ na si³ê wciska³, ¿e ma super kolorowe energie na focie podczas gdy by³y to zwyk³e "martwe pixele" na matrycy - oczywi¶cie odpowiednia obróbka - powiêkszanie czy inne zabiegi potêguj± te efekty.

Widzia³em zaledwie DWA zdjêcia, których w ¿aden sposób nie uda³o mi siê wyja¶niæ. Dlatego w³a¶nie nie negujê mo¿liwo¶ci uwieczniania - czego¶ - natomiast to co widzê na forum to foty nadaj±ce siê do popularnego brukowca "Fakt" w których opowiadane historie s± niczym Gwiezdne Wojny w ¶redniowieczu.

Nie przekonujê nikogo - zastanawiam siê jedynie po co ta ja³owa dyskusja skoro i tak wszystko jest kwesti± wiary? 

Mo¿e i widzisz energie ale nie ma ich niestety na zdjêciach tu zamieszczanych - mo¿e to faktycznie "kluseczki" ...ale ja ju¿ jad³em - nie dziêkujê Mrugniêcie U¶miech

Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Sierpieñ 07, 2009, 16:01:18 »

Stolo U¶miech, skoro jeste¶ fachowcem w tej dziedzinie to zapewne wiesz co mówisz. Jak uwa¿nie czyta³e¶ to co napisa³am o przejrzeniu wszystkich posiadanych zdjêæ, zapewne domy¶lasz siê, ¿e energie pojawiaj± siê, mimo ¿e ich do tej pory na tych zdjêciach nie by³o. Ma³o tego, przegl±daj±c zdjêcia systematycznie znajdziesz zawsze co¶ nowego. Czy mam wiêc rozumieæ, ¿e istnieje równie¿ "idiot papier"?
Na temat "kluseczków" nie wypowiedzia³e¶ siê, wiêc ju¿ choæby ta jedna osoba nie wierzy, ¿e to zjawiska optyczne, tylko ma w³asny pogl±d na to co spostrzega. U¶miech
stolo

Gadu³a

« Odpowiedz #98 : Sierpieñ 07, 2009, 17:13:08 »

Papier nie ma tu nic do rzeczy - on tylko jest odzwierciedleniem tego co zosta³o zapisane na matrycy czy kliszy. Owszem zdarzaj± siê wadliwe partie materia³ów fotograficznych ale coraz rzadziej Mrugniêcie

Oczywiste jest, ¿e nie wszystko wiemy i nie wszystko potrafimy wyt³umaczyæ. Czasami wyja¶nienie jest tak banalne, ¿e a¿ trudno w to uwierzyæ.

Nie zastanowi³ Ciê nigdy fakt, ¿e tylko tego rodzaju energiê rejestrujemy i tylko w takim kszta³cie?? Energiê wytwarza wszystko co ¿yje. Energia jest niczym my¶l - pokonuje gigantyczne odleg³o¶ci zaledwie w u³amku sekundy. Energie jest nie tylko dooko³a nas ale i w nas samych. Widzia³a¶ w³asnymi oczami kiedy¶ aurê jak± otoczony jest cz³owiek?? Niesamowite to bardzo.

Dlaczego tak tylko rejestrujemy energiê?? Dlaczego dziejê siê to prawie zawsze gdy b³yska lampa b³yskowa?? Dlaczego przez szereg lat na ¿adnym moim zdjêciu (a mam ich setki tysiêcy) nie pojawi³a siê ¿adna energia gdy wykonywa³em zdjêcie z zewnêtrzn± lamp± b³yskow±??

Powiedz: dlaczego??

U¶miech

Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Sierpieñ 07, 2009, 18:03:39 »

Nie zastanawiaj siê wiêc d³u¿ej, lecz przybywaj na Wawel - tutaj nie tylko mo¿na zrobiæ zdjêcia energiom, ale i porozmawiaæ z nimi, jak równie¿ je odczuæ.

Powiadasz, ¿e rozmawiasz z tymi energiami.
A w jaki sposób z nimi rozmawiasz ?
A czy nie zastanowi³o Cie nigdy, ¿e ¶wiat jest odbiciem twojego wnêtrza nic wiêcej. Co gorsza mamy nie jedno wnêtrze. Jedno jest rzeczywiste, prawdziwe, a drugie nie jest prawdziwe lub jest niewpe³ni prawdziwe.Czy patrz±c na przyk³ad na drzewo uwa¿asz, ¿e faktycznie ono tak wygl±da, czyli sk³ada siê z kupy konarów, li¶ci i pnia.
Nie - ono abslutnie tak nie wygl±da, a nawet nie jest ¿adnym drzewem, choæ miliardy ludzi tak widzi  drzewo, nie pytaj±c nigdy dlaczego tak to widz± ?
No wiêc ?
To wy³±cznie Twoja w³asna projekcja, czyli tak postanowi³a¶ widzieæ drzewo, te energie o których tu opowiadasz jak  i ca³± resztê o nazwie ¶wiat.
Dlatego nie wa¿ne czy s± to duchy, duszki, jakie¶ energie, tylko pytanie co pod wszystkim  siê kryje, czyli jaki wyra¿a sob± sens ?

Wiêc jaki sens jest wyra¿ony w tym, ¿e widzisz te ''energie''.
Potrafisz na pytanie rzetelnie odpowiedzieæ, czy jeste¶ tylko fascynatk± ?
To, ¿e widzisz to nic jeszcze wiele nie znaczy, a znaczyæ bêdzie wtedy, je¿eli z tym do¶wiadczeniem ¶wiadomie siê zmierzysz !
A co to oznacza ¶wiadomie zmierzyæ siê z do¶wiadczeniem ?
Ludzie, którzy uwa¿aj±, ¿e to co widz±, lub to co s± wstanie odczuæ jest prawdziwe skutecznie tylko fa³szuj± rzeczywisto¶æ.
Robi±  dlatego tak, poniewa¿ nie mog± siêgn±æ swoj± ¶wiadomo¶ci±, ¿e pod t± powierzchni± rzeczy, kryje siê zupe³nia inna prawda.
Dlatego pytam o sens, pytam o warto¶æ tego co widzê, a nie pytam co widzê.To niby tylko taka subtelna ró¿nica pomiêdzy jednym a drugim postrzeganiem, tylko jak¿e ... bardzo znacz±ca.

I to tyle mi³a podró¿niczko.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 07, 2009, 18:12:03 wys³ane przez Silver » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: