Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 24, 2008, 20:01:27 » |
|
Masz Ty moÂże coÂś wspĂłlnego z Faktami, czy "Expresem", bo tak dziwnie czĂŞsto wspominasz o nich. MoÂże otrzymujesz jakieÂś profity za takÂą formĂŞ reklamy.
|
|
|
|
|
|
|
Loukas
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 24, 2008, 20:03:13 » |
|
Tutaj wÂłaÂśnie pojawia siĂŞ i eksponuje caÂły mechanizm myÂślenia ludzi zafascynowanych "paranormaliami" - kaÂżdy ekspert od fotografi powie, Âże to mechaniczne zabrudzenia. Ale wy znacie siĂŞ lepiej...
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 24, 2008, 20:14:38 » |
|
Loukas, wytkn¹³eœ niedawno komuœ ¿e nie umie czytaÌ. Mam wra¿enie ¿e Ty równie¿ masz z tym niejakie problemy. Przeczytaj mo¿e raz jeszcze co napisa³em a mo¿e zrozumiesz.
|
|
|
|
|
|
|
dv2
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 24, 2008, 20:22:53 » |
|
Darek nie wiem czy Ty chocia¿ troche pomyœla³eœ zanim napisa³eœ to o Fakcie ;] no ale có¿... Nie ma wiêkszych bajkopisarzy jak dziennikarze faktu i super expressu, wiêkszoœÌ tutaj z pewnoœci¹ znalaz³a by tam zatrudnienie. W³¹cznie z Tob¹:) Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 24, 2008, 20:33:06 » |
|
W Âżyciu bym nie daÂła moich fotek do faktu - fee. Do czego sprowadzacie nasze marzenia o zaswiatach 
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« Odpowiedz #30 : Wrzesień 24, 2008, 20:35:08 » |
|
Z caÂłym szacunkiem do was, ale napiszcie do Faktu oni napewno tym siĂŞ zainteresujÂą:)
dv2 - od poczÂątku piszĂŞ o "wadach" optycznych - niepotrzebnie tak siĂŞ irytujesz - prochu nie wymyÂśliÂłeÂś  stolo 
|
|
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
dv2
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 24, 2008, 21:43:11 » |
|
hehe, Enigma nic na siÂłe stolo nie irytuje sie, tylko taka a nie inna jest moja opinia. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 24, 2008, 21:46:13 » |
|
hehe, Enigma nic na si³e stolo nie irytuje sie, tylko taka a nie inna jest moja opinia. Pozdrawiam  taka jest twoja opinia.. wiêc pozwól innym mieÌ swoj¹. spór jest "g³upi". od razu kojarzy mi siê scena z Conana Barbarzyùcy, gdzie Cymeryjczyk i Subotai jak dzieci siê k³óc¹, który z ich bogów jest silniejszy. Tak samo tu - jedni niech wierz¹ ¿e to energie a drudzy ¿e to py³ki, para i b³êdy w matrycy aparatu 
|
|
|
|
|
|
|
dv2
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 24, 2008, 21:49:19 » |
|
jasne, dlatego wyraÂźnie napisaÂłem Âże to jest moja opinia. OsobiÂście uwaÂżam Âże to jest poprostu bajka  ale kaÂżdy ma swoje zdanie. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 24, 2008, 22:12:43 » |
|
no to moÂżna zamykaĂŚ wÂątek 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 25, 2008, 00:47:32 » |
|
Dr Klaus Heinemann, by³y profesor na Uniwersytecie Stanforda oraz badacz z zakresu materia³oznawstwa pracuj¹cy na rzecz amerykaùskiej agencji kosmicznej NASA, powiedzia³: - Nie mam najmniejszych w¹tpliwoœci, ¿e ORB-y mog¹ z powodzeniem byÌ jednym z najbardziej znacz¹cych zjawisk manifestacji istnieù spoza naszej rzeczywistoœci, jakiego œwiadkiem by³a kiedykolwiek ludzkoœÌ.
Wykonywa³ wiele badaù wieloma aparatami fotograficznymi, w wielu okolicznoœciach. Najczêœciej ORB-y ujawnia³y siê w miejscach religijnych kultów, na spotkaniach z przywódcami duchowymi oraz po mentalnym zaproszeniu do ich ukazania siê. Poparli go równie¿ w wielu kwestiach profesor William Tiller, fizyk teoretyczny, który bada³ na Uniwersytecie Stanforda w Kaliforni œwiadomoœÌ materii, oraz Miceal Ledwith, by³y profesor teologii, który piastowa³ przez dziesiêÌ lat stanowisko prezesa Maynooth College na Uniwersytecie Irlandii.
Osobiœcie sfotografowa³em takie zjawiska w Luksorze, Karnaku, na Œlê¿y, w podziemnym mieœcie w Kapadocji i porównywa³em ze zdjêciami przyjació³, którzy równie¿ mieli podobne doœwiadczenia. Niczego nie przes¹dzam, nie jestem naukowcem, ale uwa¿am ¿e ca³a sprawa godna jest uwagi i nastêpnych badaù.
Pozdrawiam wszystkich gorÂąco - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #36 : Wrzesień 25, 2008, 05:45:59 » |
|
Do rejestracji zdjĂŞcia o ktĂłrym piszesz uÂżywaÂłeÂś lampy bÂłyskowej??  stolo 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 25, 2008, 22:16:58 » |
|
A co zrobiĂŚ w przypadku kiedy lampa bÂłyskowa pozwala tak rozszczepiĂŚ ÂświatÂło, by ukazaĂŚ ukryte dla oka elementy z innego wymiaru? Nie uÂżywaĂŚ lampy? Dalej twierdziĂŚ, Âże to czego nie widzimy, to tego nie ma?
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #38 : Wrzesień 25, 2008, 22:25:36 » |
|
znasz model takiej lampy??? Ja nie twierdzĂŞ, Âże tego co nie widzimy nie ma - ja twierdzĂŞ, Âże 98% zdjĂŞĂŚ z tzw orbami to czysta fizyka a dokÂładniej optyka i jej prawa, coÂś jak efekt czerwonych oczu - pojawiÂł sie wraz z maÂłymi kompaktowymi aparacikami - bzdura kwadratowa i tyle - moim zdaniem Fotka bez lampy wyeliminowaÂła by te 98% przypadkĂłw gdy zachodzi to zjawisko optyczne a roszczepianie ÂświatÂła to zupeÂłnie inna bajka - budowy ludzkiego oka nie zmienisz choĂŚby nie wiem jaka lampa byÂła   stolo 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 25, 2008, 23:21:30 » |
|
Gdyby ORB-y powstawa³y z kurzu, to ich kszta³ty by³yby zupe³nie inne. CzêœÌ zdjêÌ pokazuje zamiast przezroczystych kulek wype³nionych w œrodku plazm¹ ( podobne do meduzy ), bardzo silnie wykolorowane punkty, które po cyfrowym przybli¿aniu nabieraj¹ jeszcze intensywniejszej barwy. Kurz nie jest purpurowo czerwony, ¿ó³ty czy niebieski, a tu wyraŸnie widaÌ geometryczne kszta³ty wybijaj¹ce siê sw¹ ostroœci¹ z pozosta³ych elementów zdjêcia. W poprzednim poœcie pisa³em ju¿ ¿e badaj¹ to profesorowie bardzo powa¿nych katedr naukowych, którzy nie oœmieszaliby siê na forum ca³ego œwiata, nie maj¹c dobitnych argumentów na poparcie swoich spostrze¿eù.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #40 : Wrzesień 26, 2008, 06:10:14 » |
|
Nie znam tych profesorów i nie wiem co badaj¹, ale jakbym dosta³ linka chêtnie poczytam. Po cyfrowej obróbce mogê Ci wyci¹gn¹Ì kolorki jakie tylko sobie ¿yczysz. Geometryczne kszta³ty powiadasz....szkoda tylko, ¿e wszystkie s¹ oparte na kszta³cie ko³a. Nie czytasz uwa¿nie. Ja nie twierdzê, ¿e orby nie istniejê. Twierdzê, ¿e 98% zdjêÌ z u¿yciem lampy to nic innego jak fizyka. Mo¿na samemu zrobiÌ doœwiadczenie by siê o tym przekonaÌ. Inna sprawa to fakt, ¿e na starszych fotografiach ten problem pop prostu nie istnieje, dlaczego pojawi³ siê teraz?? OdpowiedŸ jest banalnie prosta - czyli trudna do uwierzenia - bo lampa b³yskowa jest blisko osi optycznej obiektywu. Nawet pierwsze lampy trzymano wysoko w górze co skutecznie niwelowa³o i czerwone oczy i tzw orby. Posiadacze kompakcików mog¹ siê podniecaÌ, odk¹d tylko mam lustrzankê (poczynaj¹c od zenita) z lamp¹ zewnêtrzn¹ problem zarówno czerwonych oczu jak i orbów po prostu nie istnieje.  stolo 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 06:10:38 wysłane przez stolo »
|
|
|
|
|
Aryjski_Tradycjonalista
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 26, 2008, 11:34:24 » |
|
Orb z mojej fotografii. Nie wydaje mi siê ¿eby py³ek by³ w stanie tak wyjœÌ na zdjêciu ,tym bardziej ¿e nie przekraczaj¹ milimetra.. 
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #42 : Wrzesień 26, 2008, 12:26:33 » |
|
he, he, he.... dobrze powiedziane - nie wydaje Ci siĂŞ  PokaÂż caÂłe zdjĂŞcie - jeÂżeli to nie tajemnica - a co do pyÂłku - jaki by nie byÂł zawsze wyjdzie okrÂągÂły i zawsze bĂŞdzie miaÂł strukturĂŞ kolistÂą. Nawet pudeÂłko od zapaÂłek zmieni siĂŞ w koÂło o "geometrycznych ksztaÂłtach"  ja w tym pyÂłku nie widzĂŞ niczego niezwykÂłego  stolo 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 12:27:35 wysłane przez stolo »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 26, 2008, 13:06:08 » |
|
Orb z mojej fotografii. Nie wydaje mi siê ¿eby py³ek by³ w stanie tak wyjœÌ na zdjêciu ,tym bardziej ¿e nie przekraczaj¹ milimetra.. Hehe, fajna ta kuÌka 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #44 : Wrzesień 26, 2008, 21:18:32 » |
|
Witajcie  Nie chce siĂŞ powtarzaĂŚ ale moze ktoÂś z was przyjrzy siĂŞ dokÂładnie zdjĂŞciu ktĂłre zamieÂściÂłam na poczatku wÂątku.Po powiekszeniu wyraÂźnie widaĂŚ kulĂŞ a dokÂładnie pod kulÂą coÂś??? To wyglada tak jakby teleportacja tego czegos z tej kuli  Mam takie same ujĂŞcia chyba trzy i tylko na tym jednym widaĂŚ te orby( pyÂłki czy...??) Juz chyba setki razy analizowaÂła to zdjecie i za kazdym razem jestem bardziej przekonana Âże to nie jest pyÂłek Wiem troche skomplikowaÂłam
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
MichaÂł
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Listopad 02, 2008, 13:27:45 » |
|
mój kuzyn - m³odszy sztygar pokazywa³ mi ostatnio zdjêcia z kopalni jakie robi³. By³a na nich wprost masakryczna iloœÌ orbów.. Czyli wygl¹da na to, ¿e to (chyba) jedynie kurz..
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Listopad 02, 2008, 14:38:32 » |
|
RobiÂłem zdjĂŞcia w podziemnym mieÂście w Kapadocjii, byÂły pomieszczenia gdzie ich nie byÂło, a w innych pokazywaÂły siĂŞ w ogromnych iloÂściach. Kurzu nie byÂło, to wilgotne, choĂŚ dobrze, naturalnie klimatyzowane pomieszczenia. Najciekawsze jest to Âże ORBY pokazujÂą siĂŞ na zawoÂłanie, mĂłwisz - masz...  Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #47 : Listopad 03, 2008, 00:23:37 » |
|
RobiÂłem zdjĂŞcia w podziemnym mieÂście w Kapadocjii,[...] Kurzu nie byÂło, to wilgotne, choĂŚ dobrze, naturalnie klimatyzowane pomieszczenia. Najciekawsze jest to Âże ORBY pokazujÂą siĂŞ na zawoÂłanie, mĂłwisz - masz...  Pozdrawiam - Thotal I robiÂłeÂś bez lampy??? a moÂże z lampÂą zewnĂŞtrznÂą??
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Listopad 03, 2008, 00:29:32 » |
|
A ten znowu z tÂą lampÂą 
|
|
|
|
|
|
|
stolo
 GaduÂła
|
 |
« Odpowiedz #49 : Listopad 03, 2008, 06:55:11 » |
|
tak, wiem, ¿e to robi siê nudne ale wierz mi 98% to po prostu zwyk³a zjawisko optyczne a ze 100% pewnoœci¹ mogê stwierdziÌ, ¿e nie jest to orb, gdy u¿yjesz lampy To po prostu przypad³oœÌ wszystkich kompaktów. Aparaty typu lustrzanka, rzadziej borykaj¹ siê z tym problemem - to tak jak z czerwonymi oczami 
|
|
|
|
|
|
|
|