Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 08:56:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Orby,duchy ....czy zwykÂłe pyÂłki ?  (Przeczytany 134417 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 24, 2008, 20:01:27 »

Masz Ty moÂże coÂś wspĂłlnego z Faktami, czy "Expresem", bo tak dziwnie czĂŞsto wspominasz o nich. MoÂże otrzymujesz jakieÂś profity za takÂą formĂŞ reklamy.
Loukas
Gość
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 24, 2008, 20:03:13 »

Tutaj wÂłaÂśnie pojawia siĂŞ i eksponuje caÂły mechanizm myÂślenia ludzi zafascynowanych "paranormaliami" - kaÂżdy ekspert od fotografi powie, Âże to mechaniczne zabrudzenia. Ale wy znacie siĂŞ lepiej...
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 24, 2008, 20:14:38 »

Loukas,
wytkn¹³eœ niedawno komuœ ¿e nie umie czytaÌ. Mam wra¿enie ¿e Ty równie¿ masz z tym niejakie problemy. Przeczytaj mo¿e raz jeszcze co napisa³em a mo¿e zrozumiesz.
dv2
Gość
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 24, 2008, 20:22:53 »

Darek nie wiem czy Ty chocia¿ troche pomyœla³eœ zanim napisa³eœ to o Fakcie ;] no ale có¿...
Nie ma wiêkszych bajkopisarzy jak dziennikarze faktu i super expressu, wiêkszoœÌ tutaj z pewnoœci¹ znalaz³a by tam zatrudnienie. W³¹cznie z Tob¹:)

Pozdrawiam UÂśmiech
Enigma
Gość
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 24, 2008, 20:33:06 »

W Âżyciu bym nie daÂła moich fotek do faktu - fee. Do czego sprowadzacie nasze marzenia o zaswiatach  JĂŞzyk
stolo

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 13

« Odpowiedz #30 : Wrzesień 24, 2008, 20:35:08 »

Z caÂłym szacunkiem do was, ale napiszcie do Faktu oni napewno tym siĂŞ zainteresujÂą:)

dv2 - od poczÂątku piszĂŞ o "wadach" optycznych - niepotrzebnie tak siĂŞ irytujesz - prochu nie wymyÂśliÂłeÂś

Afro stolo Afro

"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"

dv2
Gość
« Odpowiedz #31 : Wrzesień 24, 2008, 21:43:11 »

hehe, Enigma nic na siÂłe MrugniĂŞcie

stolo nie irytuje sie, tylko taka a nie inna jest moja opinia.

Pozdrawiam MrugniĂŞcie
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #32 : Wrzesień 24, 2008, 21:46:13 »

hehe, Enigma nic na siÂłe MrugniĂŞcie

stolo nie irytuje sie, tylko taka a nie inna jest moja opinia.

Pozdrawiam MrugniĂŞcie

taka jest twoja opinia.. wiĂŞc pozwĂłl innym mieĂŚ swojÂą.

spĂłr jest "gÂłupi". od razu kojarzy mi siĂŞ scena z Conana BarbarzyĂący, gdzie Cymeryjczyk i Subotai jak dzieci siĂŞ k³ócÂą, ktĂłry z ich bogĂłw jest silniejszy. Tak samo tu - jedni niech wierzÂą Âże to energie a drudzy Âże to pyÂłki, para i b³êdy w matrycy aparatu  UÂśmiech
dv2
Gość
« Odpowiedz #33 : Wrzesień 24, 2008, 21:49:19 »

jasne, dlatego wyraÂźnie napisaÂłem Âże to jest moja opinia. OsobiÂście uwaÂżam Âże to jest poprostu bajka UÂśmiech ale kaÂżdy ma swoje zdanie.

Pozdrawiam
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 24, 2008, 22:12:43 »

no to moÂżna zamykaĂŚ wÂątek  MrugniĂŞcie
Thotal
Gość
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 25, 2008, 00:47:32 »

Dr Klaus Heinemann, byÂły profesor na Uniwersytecie Stanforda oraz badacz z zakresu materiaÂłoznawstwa pracujÂący na rzecz amerykaĂąskiej agencji kosmicznej NASA, powiedziaÂł:
- Nie mam najmniejszych wÂątpliwoÂści, Âże ORB-y mogÂą z powodzeniem byĂŚ jednym  z najbardziej znaczÂących zjawisk manifestacji istnieĂą spoza naszej rzeczywistoÂści, jakiego Âświadkiem byÂła kiedykolwiek ludzkoœÌ.

WykonywaÂł wiele badaĂą wieloma aparatami fotograficznymi, w wielu okolicznoÂściach. NajczĂŞÂściej ORB-y ujawniaÂły siĂŞ w miejscach religijnych kultĂłw, na spotkaniach z przywĂłdcami duchowymi oraz po mentalnym zaproszeniu do ich ukazania siĂŞ.
Poparli go równie¿ w wielu kwestiach profesor William Tiller, fizyk teoretyczny, który bada³ na Uniwersytecie Stanforda w Kaliforni œwiadomoœÌ materii, oraz Miceal Ledwith, by³y profesor teologii, który piastowa³ przez dziesiêÌ lat stanowisko prezesa Maynooth College na Uniwersytecie Irlandii.

Osobiœcie sfotografowa³em takie zjawiska w Luksorze, Karnaku, na Œlê¿y, w podziemnym mieœcie w Kapadocji i porównywa³em ze zdjêciami przyjació³, którzy równie¿ mieli podobne doœwiadczenia. Niczego nie przes¹dzam, nie jestem naukowcem, ale uwa¿am ¿e ca³a sprawa godna jest uwagi i nastêpnych badaù.

Pozdrawiam wszystkich gorÂąco - Thotal
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #36 : Wrzesień 25, 2008, 05:45:59 »

Do rejestracji zdjĂŞcia o ktĂłrym piszesz uÂżywaÂłeÂś lampy bÂłyskowej??

Afro stolo Afro

Thotal
Gość
« Odpowiedz #37 : Wrzesień 25, 2008, 22:16:58 »

A co zrobiĂŚ w przypadku kiedy lampa bÂłyskowa pozwala tak rozszczepiĂŚ ÂświatÂło, by ukazaĂŚ ukryte dla oka elementy z innego wymiaru? Nie uÂżywaĂŚ lampy? Dalej twierdziĂŚ, Âże to czego nie widzimy, to tego nie ma?
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #38 : Wrzesień 25, 2008, 22:25:36 »

znasz model takiej lampy???

Ja nie twierdzĂŞ, Âże tego co nie widzimy nie ma - ja twierdzĂŞ, Âże 98% zdjĂŞĂŚ z tzw orbami to czysta fizyka a dokÂładniej optyka i jej prawa, coÂś jak efekt czerwonych oczu - pojawiÂł sie wraz z maÂłymi kompaktowymi aparacikami - bzdura kwadratowa i tyle - moim zdaniem

Fotka bez lampy wyeliminowaÂła by te 98% przypadkĂłw gdy zachodzi to zjawisko optyczne a roszczepianie ÂświatÂła to zupeÂłnie inna bajka - budowy ludzkiego oka nie zmienisz choĂŚby nie wiem jaka lampa byÂła UÂśmiech

Afro stolo Afro

Thotal
Gość
« Odpowiedz #39 : Wrzesień 25, 2008, 23:21:30 »

Gdyby ORB-y powstawa³y z kurzu, to ich kszta³ty by³yby zupe³nie inne. CzêœÌ zdjêÌ pokazuje zamiast przezroczystych kulek wype³nionych w œrodku plazm¹ ( podobne do meduzy ), bardzo silnie wykolorowane punkty, które po cyfrowym przybli¿aniu nabieraj¹ jeszcze intensywniejszej barwy. Kurz nie jest purpurowo czerwony, ¿ó³ty czy niebieski, a tu wyraŸnie widaÌ geometryczne kszta³ty wybijaj¹ce siê sw¹ ostroœci¹ z pozosta³ych elementów zdjêcia.
W poprzednim poÂście pisaÂłem juÂż Âże badajÂą to profesorowie bardzo powaÂżnych katedr naukowych, ktĂłrzy nie oÂśmieszaliby siĂŞ na forum caÂłego Âświata, nie majÂąc dobitnych argumentĂłw na poparcie swoich spostrzeÂżeĂą.
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #40 : Wrzesień 26, 2008, 06:10:14 »

Nie znam tych profesorów i nie wiem co badaj¹, ale jakbym dosta³ linka chêtnie poczytam. Po cyfrowej obróbce mogê Ci wyci¹gn¹Ì kolorki jakie tylko sobie ¿yczysz. Geometryczne kszta³ty powiadasz....szkoda tylko, ¿e wszystkie s¹ oparte na kszta³cie ko³a. Nie czytasz uwa¿nie. Ja nie twierdzê, ¿e orby nie istniejê. Twierdzê, ¿e 98% zdjêÌ z u¿yciem lampy to nic innego jak fizyka. Mo¿na samemu zrobiÌ doœwiadczenie by siê o tym przekonaÌ.

Inna sprawa to fakt, Âże na starszych fotografiach ten problem pop prostu nie istnieje, dlaczego pojawiÂł siĂŞ teraz??

OdpowiedÂź jest banalnie prosta - czyli trudna do uwierzenia - bo lampa bÂłyskowa jest blisko osi optycznej obiektywu. Nawet pierwsze lampy trzymano wysoko w gĂłrze co skutecznie niwelowaÂło i czerwone oczy i tzw orby.

Posiadacze kompakcikĂłw mogÂą siĂŞ podniecaĂŚ, odkÂąd tylko mam lustrzankĂŞ (poczynajÂąc od zenita) z lampÂą zewnĂŞtrznÂą problem zarĂłwno czerwonych oczu jak i orbĂłw po prostu nie istnieje.

Afro stolo Afro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 06:10:38 wysłane przez stolo » Zapisane

Aryjski_Tradycjonalista
Gość
« Odpowiedz #41 : Wrzesień 26, 2008, 11:34:24 »

Orb z mojej fotografii. Nie wydaje mi siê ¿eby py³ek by³ w stanie tak wyjœÌ na zdjêciu ,tym bardziej ¿e nie przekraczaj¹ milimetra..
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #42 : Wrzesień 26, 2008, 12:26:33 »

he, he, he.... dobrze powiedziane - nie wydaje Ci siĂŞ UÂśmiech

PokaÂż caÂłe zdjĂŞcie - jeÂżeli to nie tajemnica - a co do pyÂłku - jaki by nie byÂł zawsze wyjdzie okrÂągÂły i zawsze bĂŞdzie miaÂł strukturĂŞ kolistÂą. Nawet pudeÂłko od zapaÂłek zmieni siĂŞ w koÂło o "geometrycznych ksztaÂłtach"  DuÂży uÂśmiech

ja w tym pyÂłku nie widzĂŞ niczego niezwykÂłego

Afro stolo Afro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 12:27:35 wysłane przez stolo » Zapisane

Enigma
Gość
« Odpowiedz #43 : Wrzesień 26, 2008, 13:06:08 »

Orb z mojej fotografii. Nie wydaje mi siê ¿eby py³ek by³ w stanie tak wyjœÌ na zdjêciu ,tym bardziej ¿e nie przekraczaj¹ milimetra..

Hehe, fajna ta kuĂŚka  JĂŞzyk
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #44 : Wrzesień 26, 2008, 21:18:32 »

Witajcie UÂśmiech
Nie chce siĂŞ powtarzaĂŚ ale moze ktoÂś z was przyjrzy siĂŞ dokÂładnie zdjĂŞciu ktĂłre zamieÂściÂłam na poczatku wÂątku.Po powiekszeniu wyraÂźnie widaĂŚ kulĂŞ a dokÂładnie pod kulÂą coÂś???  To wyglada tak jakby teleportacja tego czegos z tej kuli UÂśmiech Mam takie same ujĂŞcia chyba trzy i tylko na tym jednym widaĂŚ te orby( pyÂłki czy...??) Juz chyba setki razy analizowaÂła to zdjecie i za kazdym razem jestem bardziej przekonana Âże to nie jest pyÂłek
Wiem troche skomplikowaÂłam

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #45 : Listopad 02, 2008, 13:27:45 »

mój kuzyn - m³odszy sztygar pokazywa³ mi ostatnio zdjêcia z kopalni jakie robi³. By³a na nich wprost masakryczna iloœÌ orbów.. Czyli wygl¹da na to, ¿e to (chyba) jedynie kurz..
Thotal
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 02, 2008, 14:38:32 »

RobiÂłem zdjĂŞcia w podziemnym mieÂście w Kapadocjii, byÂły pomieszczenia gdzie ich nie byÂło, a w innych pokazywaÂły siĂŞ w ogromnych iloÂściach. Kurzu nie byÂło, to wilgotne, choĂŚ dobrze, naturalnie klimatyzowane pomieszczenia.

Najciekawsze jest to Âże ORBY pokazujÂą siĂŞ na zawoÂłanie, mĂłwisz - masz... UÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #47 : Listopad 03, 2008, 00:23:37 »

RobiÂłem zdjĂŞcia w podziemnym mieÂście w Kapadocjii,[...] Kurzu nie byÂło, to wilgotne, choĂŚ dobrze, naturalnie klimatyzowane pomieszczenia.

Najciekawsze jest to Âże ORBY pokazujÂą siĂŞ na zawoÂłanie, mĂłwisz - masz... UÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal

I robiÂłeÂś bez lampy??? a moÂże z lampÂą zewnĂŞtrznÂą??

Thotal
Gość
« Odpowiedz #48 : Listopad 03, 2008, 00:29:32 »

A ten znowu z tÂą lampÂą DuÂży uÂśmiech
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #49 : Listopad 03, 2008, 06:55:11 »

tak, wiem, Âże to robi siĂŞ nudne ale wierz mi 98% to po prostu zwykÂła zjawisko optyczne a ze 100% pewnoÂściÂą mogĂŞ stwierdziĂŚ, Âże nie jest to orb, gdy uÂżyjesz lampy MrugniĂŞcie

To po prostu przypad³oœÌ wszystkich kompaktów. Aparaty typu lustrzanka, rzadziej borykaj¹ siê z tym problemem - to tak jak z czerwonymi oczami Uœmiech

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: