Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 02:21:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Orby,duchy ....czy zwykÂłe pyÂłki ?  (Przeczytany 129449 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #75 : Lipiec 28, 2009, 23:03:22 »

Bycie, to nie przykÂładaj wiĂŞkszej wagi, a inni niech sami zadecydujÂą, bez Âżadnych sugestii.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #76 : Lipiec 28, 2009, 23:20:55 »

dla mnie wygląda to na zdjęcie zrobione w dzień z lampą błyskową przy pruszącym śniegu wskazuje na to rozkład światła na pniu , duża wartość przysłony w ustawieniu i niejednolite refleksy od tzw orbów . To tyle według mnie co do tego zdjęcia choć nie neguję że można energię na zdjęciach uchwycić
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 23:33:12 wysłane przez zodiakus71 » Zapisane
Byt
Gość
« Odpowiedz #77 : Lipiec 28, 2009, 23:32:13 »

Bycie, to nie przykÂładaj wiĂŞkszej wagi, a inni niech sami zadecydujÂą, bez Âżadnych sugestii.
Nie widzĂŞ niczego zÂłego w sugestii UÂśmiech OdpowiedziaÂłem jedynie na pytanie zadane w temacie. Jest to moje subiektywne odczucie i sÂądzĂŞ, Âże takie spojrzenie na to jest najzdrowsze. Lepiej spaĂŚ spokojnie w nocy UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #78 : Lipiec 29, 2009, 00:15:18 »

CzeœÌ Janusz Uœmiech
Dlaczego wy mozecie wklejac zdjêcia a ja nie Coœ pokazuje mi siê komunikat ¿e katalog za³¹czników jest pe³ny !!!

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #79 : Lipiec 29, 2009, 05:15:08 »

Bycie  UÂśmiech , a nie boisz siĂŞ, Âże coÂś waÂżnego przeÂśpisz, np. widok piĂŞknych energii? MrugniĂŞcie

To bardzo mi³o, ¿e wyrazi³eœ tylko i wy³¹cznie swoje zdanie - gdybyœ nie u¿y³ s³owa "nale¿y", to nie napisa³abym tamtego posta.

Pozdrawiam wszyÂściutkie (bez wyjÂątku) Byty, Bytki, ByciÂątka itp, itd. MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie MrugniĂŞcie
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #80 : Lipiec 29, 2009, 09:27:29 »

Witajcie.
ZdjĂŞcie dostaÂłem od koleÂżanki.Podobno robiÂła je starym typem aparatu,nie byÂł to
napewno cyfrowy. UÂśmiech
Witaj Chanell. UÂśmiech
MoÂżesz zaÂłoÂżyĂŚ sobie darmowe konto na netlog.pl
Magazynujesz tam swoje zdjêcia i masz mo¿liwoœÌ wysy³ania ich na fora.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #81 : Lipiec 29, 2009, 09:31:09 »

Dzieki Janusz UÂśmiech skorzystam UÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #82 : Lipiec 29, 2009, 11:07:55 »

Jeśli to nie była cyfra tylko analog to tym bardziej potwierdza to co napisałem , wysoka przysłona ( uzyskanie dużej głębi ostrości , zdjęcie centralnie ma jaśniejszy odcień ) co spowodowało konieczność użycia lampy błyskowej dla prawidłowego naświetlenia obrazu , dodatkowo wygląd otoczenia wskazuje że jest to przed wieczorem albo nad miejscem fotografowania jest chmura śniegowa i właśnie zaczynają padać drobinki śniegu .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 11:08:28 wysłane przez zodiakus71 » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #83 : Lipiec 29, 2009, 11:24:04 »

Barbarax.. widzĂŞ Âże kiedy ktoÂś siĂŞ szybko rozwija , to jest zachĂŞta do jeszcze szybciej MrugniĂŞcie

RĂłwnieZ  psYÂŁoncom siĂŞ dO TwOich pOzdrowieĂą..

syĂŚkich BytĂłw, BytkĂłw, ByciÂątek...

A i rĂłwnies ÂłotbytĂłw, ÂłotbytkĂłw, ÂłotbyciÂątek..
co by nam kUpom zAtkom ÂłosrywaÂły
tych kAtolskich bArabasy
co by nam siĂŞ te kAtolstwo zApsone
niE rOspAsywaÂło nA miedzy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 11:24:44 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #84 : Lipiec 29, 2009, 21:42:22 »

Witaj Zodiakus71. UÂśmiech
Nie byÂłem przy powstawaniu tego zdjĂŞcia i na pewno masz racjĂŞ.
WÂłaÂśnie naszym zadaniem w tym temacie jest pokazanie jak najwiĂŞcej
takich zdjĂŞĂŚ i rozszyfrowanie tego co na nich jest.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #85 : Lipiec 29, 2009, 21:49:27 »

Takie s¹ moje przypuszczenia , z powodu fascynacji fotografi¹ kiedyœ interesowa³y mnie dziwne zjawiska na fotkach , przy próbach fotografowania energii preferowane by³y klisze "barwoczu³e" trudno dostêpne wiêkszoœÌ klisz w sklepach to "œwiat³oczu³e" myœlê ¿e cyfraki ³apa³yby niewyjaœnione zjawiska ale przy zastosowaniu matryc na inne d³ugoœci fal œwiat³a
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #86 : Lipiec 29, 2009, 21:53:32 »

Janusz UÂśmiech, one juÂż czekajÂą w kolejce....i nie mogÂą siĂŞ doczekaĂŚ na prezentacjĂŞ. Przed chwilÂą otrzymaÂłam sms-a, Âże jutro dostanĂŞ kolejne.
SÂą teÂż z dedykacjÂą z Czakramu Wawelskiego i nie tylko.

Pozdrawiam wszystkich wierzÂących w to co widaĂŚ na zdjĂŞciach. UÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #87 : Lipiec 29, 2009, 22:50:55 »

W takim razie cierpliwie czekamy UÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #88 : Sierpień 06, 2009, 17:00:07 »

W wieku 10 lat podczas niewinnej operacji wyrostka robaczkowego przeÂżyÂłem coÂś
co okreÂśla siĂŞ wyjÂściem z ciaÂła.PoczuÂłem Âże mam ksztaÂłt kuli i wznoszĂŞ  siĂŞ w kierunku
ÂświatÂła-sÂłoĂąca a koÂło mnie jest duÂżo takich kulistych,Âżywych istot jak ja.Po przebudzeniu opowiadaÂłem o tym przeÂżyciu wszystkim,ale nikt nie traktowaÂł powaÂżnie opowieÂści dziecka.
PatrzÂąc teraz na przekazane mi ostatnio zdjĂŞcia zrobione na Wawelu,myÂślĂŞ Âże przed naszymi oczami otwiera siĂŞ Âświat czystej energi,ktĂłrej manifestacja ma zwrĂłciĂŚ naszÂą
uwagĂŞ na istnienie Âświata duchowego,o ktĂłrego istnieniu zapominamy,zajĂŞci problemami
codziennego Âżycia.Za pomocÂą galerii fotografii systemu Windows moÂżna powiĂŞkszyĂŚ zie-
lone kuleczki na dole zdjĂŞcia po jego lewej stronie i zobaczyĂŚ w nich twarze ludzkie.

Tutaj za pomocÂą lupy moÂżna zbliÂżyĂŚ kulkĂŞ i zobaczyĂŚ to samo.
http://img512.imageshack.us/img512/1152/wawel200309r036.jpg

Na zdjĂŞciu poniÂżej w gĂłrnym lewym rogu wielu w kuli widzi twarz naszego papieÂża.

http://img195.imageshack.us/img195/7637/krakwlatowmiecie150.jpg proszĂŞ powiĂŞkszyĂŚ. UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #89 : Sierpień 06, 2009, 21:51:03 »

Wiem co to za zdjĂŞcie  DuÂży uÂśmiech  MogĂŞ tylko dodaĂŚ Âże zrobiÂła jĂŞ nasza droga forumowiczka Basia w dniu przesilenia wiosennego.Wyraznie moÂżna odró¿niĂŚ pÂłatki Âśniegu od energii Chichot ( pierwsze zdjecie)
Pozdrawiam

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Byt
Gość
« Odpowiedz #90 : Sierpień 07, 2009, 04:33:40 »

Bycie  UÂśmiech , a nie boisz siĂŞ, Âże coÂś waÂżnego przeÂśpisz, np. widok piĂŞknych energii? MrugniĂŞcie
A dajÂże chÂłopie spokĂłj. WierzyĂŚ w jakieÂś nadzwyczajne wÂłaÂściwoÂści kropek na zdjĂŞciach. Jak nie bĂŞdĂŞ miaÂł rzeczywiÂście co do zrobienia ze swoim czasem to moÂże zacznĂŞ siĂŞ w tym dopatrywaĂŚ jakichÂś "energii". Super, sÂą sobie, sÂą fajne i w ogĂłle ÂłaÂł, ale Âżeby zawracaĂŚ sobie tym gÂłowĂŞ i doszukiwaĂŚ siĂŞ w nich czegoÂś nadzwyczajnego sorry, ale dla mnie to strata czasu.

Peace.. of mind.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 04:34:46 wysłane przez Byt » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #91 : Sierpień 07, 2009, 08:39:23 »

Witaj Bycie UÂśmiech
JeÂżeli to dla ciebie strata czasu to OK. Jednak jest parĂŞ osĂłb na forum ktĂłre doszukuja siĂŞ energi na zdjĂŞciach i bardzo ciĂŞ proszĂŞ uszanuj to i nie pozbawiaj nas przyjemnoÂści swoim sceptycyzmem  Buziak
Powiem ci nawet Âże nie trzeba siĂŞ ich nawet doszukiwaĂŚ !!! bo poprostu od razu rzucajÂą siĂŞ w oczy Chichot
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 09:17:57 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Byt
Gość
« Odpowiedz #92 : Sierpień 07, 2009, 09:08:41 »

Jasne, szanujĂŞ to.
stolo

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 13

« Odpowiedz #93 : Sierpień 07, 2009, 13:14:31 »

tak siĂŞ tylko zastanawiam....

Wielokrotnie juÂż pisaÂłem na ten temat i wielokrotnie tÂłumaczyÂłem to optyczne zjawisko. Ciekawi mnie fakt, Âże nikogo nie interesuje wyjaÂśnienie a jedynie potwierdzenie swoich wÂłasnych domniemywaĂą.

"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"

Barbarax
Gość
« Odpowiedz #94 : Sierpień 07, 2009, 14:27:53 »

Stolo UÂśmiech, ale nad czym Ty siĂŞ wÂłaÂściwie zastanawiasz? Po co innych ma interesowaĂŚ wyjaÂśnienie tego "optycznego zjawiska", skoro jak sam twierdzisz pisaÂłeÂś wielokrotnie juÂż na ten temat i wielokrotnie je tÂłumaczyÂłeÂś. To, co widaĂŚ na zdjĂŞciach jest faktem, a kaÂżdy niech zdecyduje sam co o tym myÂśli i czy to akceptuje. Dla Ciebie jest to zjawisko optyczne, dla niektĂłrych energie, a dla jeszcze innych.......kluseczki (chyba mam juÂż przechlapane PÂłacz).  A wiĂŞc, czy chcesz powiedzieĂŚ, Âże jedynÂą prawdÂą jest Twoja prawda? Czy chcesz aby wszyscy na tym forum uznali to za opisywane przez Ciebie zjawisko? Czy nie uwaÂżasz, Âże jest to sugestia? Wypada chyba teraz udowodniĂŚ, Âże to nie kluseczki, bo ta osoba w to wierzy i czyta to forum. Postaraj siĂŞ wiĂŞc teraz przekonaĂŚ tÂą osobĂŞ.
A mo¿e nie wszyscy myœl¹ tylko i wy³¹cznie o "jedzeniu", lecz szukaj¹ czegoœ wiêcej.
Nie zastanawiaj siĂŞ wiĂŞc dÂłuÂżej, lecz przybywaj na Wawel - tutaj nie tylko moÂżna zrobiĂŚ zdjĂŞcia energiom, ale i porozmawiaĂŚ z nimi, jak rĂłwnieÂż je odczuĂŚ. ZdjĂŞcia z 1 sierpnia br. sÂą dedykacjÂą dla forumowiczĂłw i energie wyszÂły piĂŞknie. Jak Âładnie poprosimy Janusza, to jeszcze trochĂŞ ich wprowadzi na forum.
Pozdrawiam wszystkich i ÂżyczĂŞ, aby kaÂżdy sam umiaÂł sobie odpowiedzieĂŚ co widzi na zdjĂŞciach.

ZachĂŞcam rĂłwnieÂż wszystkich forumowiczĂłw do przejrzenia wszystkich posiadanych zdjĂŞĂŚ (rĂłwnieÂż z dzieciĂąstwa, wywoÂłanych wiele lat temu), moÂże okaÂże siĂŞ, Âże Âświat jest jeszcze ciekawszy i ma nam jeszcze wiele do powiedzenia?

P.S.

Stolo, dla mnie to sÂą energie. Nie przekonaÂłeÂś mnie sowimi wywodami.

Pozdrawiam wszystkich. Chichot
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #95 : Sierpień 07, 2009, 14:53:40 »

Po powiĂŞkszeniu zielonej kuleczki znajdujÂącej siĂŞ po lewej stronie poniÂższego zdjĂŞcia
pojawia siĂŞ pod niÂą czerwony plusik w czerwonej otoczce,ktĂłry jakby przed chwilÂą
z niej wyskoczyÂł.W samej kuli widac oblicze w futrzanej lisiej czapie. UÂśmiech

Ponizej widaĂŚ tÂą kulkĂŞ z plusowym satelitÂą po powiĂŞkszeniu przez lupĂŞ.
http://img195.imageshack.us/img195/5233/wawel010809r096.jpg

Na zdjĂŞciu poniÂżej czerwony plusowy satelita jest na tle zielonej kuli / w jej Âśrodku/- u gĂłry zdjĂŞcia.
http://img256.imageshack.us/img256/1815/wawel010809r088.jpg
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 14:55:27 wysłane przez janusz » Zapisane
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #96 : Sierpień 07, 2009, 15:29:50 »

Barbarax - absolutnie nie zamierzam CiĂŞ do niczego przekonywaĂŚ i wcale nie uwaÂżam, Âże mam patent na wiedzĂŞ i prawdĂŞ. (9% wszystkich orbĂłw to sÂą zwykÂłe pyÂłki - zjawisko optyczne zachodzÂące w przypadku kompaktĂłw.

Fotografi¹ zajmujê siê od kilkudziesiêciu lat i tzw. "orb" pojawi³ siê na zdjêciach gdy na rynku pojawi³y siê tzw "idiot kamery" a póŸniej kompakty.

Widzia³em te¿ jak ktoœ na si³ê wciska³, ¿e ma super kolorowe energie na focie podczas gdy by³y to zwyk³e "martwe pixele" na matrycy - oczywiœcie odpowiednia obróbka - powiêkszanie czy inne zabiegi potêguj¹ te efekty.

WidziaÂłem zaledwie DWA zdjĂŞcia, ktĂłrych w Âżaden sposĂłb nie udaÂło mi siĂŞ wyjaÂśniĂŚ. Dlatego wÂłaÂśnie nie negujĂŞ moÂżliwoÂści uwieczniania - czegoÂś - natomiast to co widzĂŞ na forum to foty nadajÂące siĂŞ do popularnego brukowca "Fakt" w ktĂłrych opowiadane historie sÂą niczym Gwiezdne Wojny w Âśredniowieczu.

Nie przekonujĂŞ nikogo - zastanawiam siĂŞ jedynie po co ta jaÂłowa dyskusja skoro i tak wszystko jest kwestiÂą wiary? 

MoÂże i widzisz energie ale nie ma ich niestety na zdjĂŞciach tu zamieszczanych - moÂże to faktycznie "kluseczki" ...ale ja juÂż jadÂłem - nie dziĂŞkujĂŞ MrugniĂŞcie UÂśmiech

Barbarax
Gość
« Odpowiedz #97 : Sierpień 07, 2009, 16:01:18 »

Stolo UÂśmiech, skoro jesteÂś fachowcem w tej dziedzinie to zapewne wiesz co mĂłwisz. Jak uwaÂżnie czytaÂłeÂś to co napisaÂłam o przejrzeniu wszystkich posiadanych zdjĂŞĂŚ, zapewne domyÂślasz siĂŞ, Âże energie pojawiajÂą siĂŞ, mimo Âże ich do tej pory na tych zdjĂŞciach nie byÂło. MaÂło tego, przeglÂądajÂąc zdjĂŞcia systematycznie znajdziesz zawsze coÂś nowego. Czy mam wiĂŞc rozumieĂŚ, Âże istnieje rĂłwnieÂż "idiot papier"?
Na temat "kluseczkĂłw" nie wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ, wiĂŞc juÂż choĂŚby ta jedna osoba nie wierzy, Âże to zjawiska optyczne, tylko ma wÂłasny poglÂąd na to co spostrzega. UÂśmiech
stolo

GaduÂła

« Odpowiedz #98 : Sierpień 07, 2009, 17:13:08 »

Papier nie ma tu nic do rzeczy - on tylko jest odzwierciedleniem tego co zosta³o zapisane na matrycy czy kliszy. Owszem zdarzaj¹ siê wadliwe partie materia³ów fotograficznych ale coraz rzadziej Mrugniêcie

Oczywiste jest, Âże nie wszystko wiemy i nie wszystko potrafimy wytÂłumaczyĂŚ. Czasami wyjaÂśnienie jest tak banalne, Âże aÂż trudno w to uwierzyĂŚ.

Nie zastanowiÂł CiĂŞ nigdy fakt, Âże tylko tego rodzaju energiĂŞ rejestrujemy i tylko w takim ksztaÂłcie?? EnergiĂŞ wytwarza wszystko co Âżyje. Energia jest niczym myÂśl - pokonuje gigantyczne odlegÂłoÂści zaledwie w uÂłamku sekundy. Energie jest nie tylko dookoÂła nas ale i w nas samych. WidziaÂłaÂś wÂłasnymi oczami kiedyÂś aurĂŞ jakÂą otoczony jest czÂłowiek?? Niesamowite to bardzo.

Dlaczego tak tylko rejestrujemy energiĂŞ?? Dlaczego dziejĂŞ siĂŞ to prawie zawsze gdy bÂłyska lampa bÂłyskowa?? Dlaczego przez szereg lat na Âżadnym moim zdjĂŞciu (a mam ich setki tysiĂŞcy) nie pojawiÂła siĂŞ Âżadna energia gdy wykonywaÂłem zdjĂŞcie z zewnĂŞtrznÂą lampÂą bÂłyskowÂą??

Powiedz: dlaczego??

UÂśmiech

Silver
Gość
« Odpowiedz #99 : Sierpień 07, 2009, 18:03:39 »

Nie zastanawiaj siĂŞ wiĂŞc dÂłuÂżej, lecz przybywaj na Wawel - tutaj nie tylko moÂżna zrobiĂŚ zdjĂŞcia energiom, ale i porozmawiaĂŚ z nimi, jak rĂłwnieÂż je odczuĂŚ.

Powiadasz, Âże rozmawiasz z tymi energiami.
A w jaki sposĂłb z nimi rozmawiasz ?
A czy nie zastanowiÂło Cie nigdy, Âże Âświat jest odbiciem twojego wnĂŞtrza nic wiĂŞcej. Co gorsza mamy nie jedno wnĂŞtrze. Jedno jest rzeczywiste, prawdziwe, a drugie nie jest prawdziwe lub jest niewpeÂłni prawdziwe.Czy patrzÂąc na przykÂład na drzewo uwaÂżasz, Âże faktycznie ono tak wyglÂąda, czyli skÂłada siĂŞ z kupy konarĂłw, liÂści i pnia.
Nie - ono abslutnie tak nie wyglÂąda, a nawet nie jest Âżadnym drzewem, choĂŚ miliardy ludzi tak widzi  drzewo, nie pytajÂąc nigdy dlaczego tak to widzÂą ?
No wiĂŞc ?
To wy³¹cznie Twoja wÂłasna projekcja, czyli tak postanowiÂłaÂś widzieĂŚ drzewo, te energie o ktĂłrych tu opowiadasz jak  i ca³¹ resztĂŞ o nazwie Âświat.
Dlatego nie waÂżne czy sÂą to duchy, duszki, jakieÂś energie, tylko pytanie co pod wszystkim  siĂŞ kryje, czyli jaki wyraÂża sobÂą sens ?

WiĂŞc jaki sens jest wyraÂżony w tym, Âże widzisz te ''energie''.
Potrafisz na pytanie rzetelnie odpowiedzieĂŚ, czy jesteÂś tylko fascynatkÂą ?
To, Âże widzisz to nic jeszcze wiele nie znaczy, a znaczyĂŚ bĂŞdzie wtedy, jeÂżeli z tym doÂświadczeniem Âświadomie siĂŞ zmierzysz !
A co to oznacza Âświadomie zmierzyĂŚ siĂŞ z doÂświadczeniem ?
Ludzie, którzy uwa¿aj¹, ¿e to co widz¹, lub to co s¹ wstanie odczuÌ jest prawdziwe skutecznie tylko fa³szuj¹ rzeczywistoœÌ.
RobiÂą  dlatego tak, poniewaÂż nie mogÂą siĂŞgn¹Ì swojÂą ÂświadomoÂściÂą, Âże pod tÂą powierzchniÂą rzeczy, kryje siĂŞ zupeÂłnia inna prawda.
Dlatego pytam o sens, pytam o wartoœÌ tego co widzê, a nie pytam co widzê.To niby tylko taka subtelna ró¿nica pomiêdzy jednym a drugim postrzeganiem, tylko jak¿e ... bardzo znacz¹ca.

I to tyle mi³a podró¿niczko.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 18:12:03 wysłane przez Silver » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: