Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #75 : Lipiec 28, 2009, 23:03:22 » |
|
Bycie, to nie przykÂładaj wiĂŞkszej wagi, a inni niech sami zadecydujÂą, bez Âżadnych sugestii.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
|
« Odpowiedz #76 : Lipiec 28, 2009, 23:20:55 » |
|
dla mnie wygląda to na zdjęcie zrobione w dzień z lampą błyskową przy pruszącym śniegu wskazuje na to rozkład światła na pniu , duża wartość przysłony w ustawieniu i niejednolite refleksy od tzw orbów . To tyle według mnie co do tego zdjęcia choć nie neguję że można energię na zdjęciach uchwycić
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2009, 23:33:12 wysłane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
Byt
Gość
|
|
« Odpowiedz #77 : Lipiec 28, 2009, 23:32:13 » |
|
Bycie, to nie przykÂładaj wiĂŞkszej wagi, a inni niech sami zadecydujÂą, bez Âżadnych sugestii. Nie widzĂŞ niczego zÂłego w sugestii OdpowiedziaÂłem jedynie na pytanie zadane w temacie. Jest to moje subiektywne odczucie i sÂądzĂŞ, Âże takie spojrzenie na to jest najzdrowsze. Lepiej spaĂŚ spokojnie w nocy
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #78 : Lipiec 29, 2009, 00:15:18 » |
|
CzeœÌ Janusz Dlaczego wy mozecie wklejac zdjêcia a ja nie pokazuje mi siê komunikat ¿e katalog za³¹czników jest pe³ny !!!
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #79 : Lipiec 29, 2009, 05:15:08 » |
|
Bycie , a nie boisz siê, ¿e coœ wa¿nego przeœpisz, np. widok piêknych energii? To bardzo mi³o, ¿e wyrazi³eœ tylko i wy³¹cznie swoje zdanie - gdybyœ nie u¿y³ s³owa "nale¿y", to nie napisa³abym tamtego posta. Pozdrawiam wszyœciutkie (bez wyj¹tku) Byty, Bytki, Byci¹tka itp, itd.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
|
« Odpowiedz #80 : Lipiec 29, 2009, 09:27:29 » |
|
Witajcie. Zdjêcie dosta³em od kole¿anki.Podobno robi³a je starym typem aparatu,nie by³ to napewno cyfrowy. Witaj Chanell. Mo¿esz za³o¿yÌ sobie darmowe konto na netlog.pl Magazynujesz tam swoje zdjêcia i masz mo¿liwoœÌ wysy³ania ich na fora.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #81 : Lipiec 29, 2009, 09:31:09 » |
|
Dzieki Janusz skorzystam
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
|
« Odpowiedz #82 : Lipiec 29, 2009, 11:07:55 » |
|
Jeśli to nie była cyfra tylko analog to tym bardziej potwierdza to co napisałem , wysoka przysłona ( uzyskanie dużej głębi ostrości , zdjęcie centralnie ma jaśniejszy odcień ) co spowodowało konieczność użycia lampy błyskowej dla prawidłowego naświetlenia obrazu , dodatkowo wygląd otoczenia wskazuje że jest to przed wieczorem albo nad miejscem fotografowania jest chmura śniegowa i właśnie zaczynają padać drobinki śniegu .
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 11:08:28 wysłane przez zodiakus71 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #83 : Lipiec 29, 2009, 11:24:04 » |
|
Barbarax.. widzĂŞ Âże kiedy ktoÂś siĂŞ szybko rozwija , to jest zachĂŞta do jeszcze szybciej RĂłwnieZ psYÂŁoncom siĂŞ dO TwOich pOzdrowieĂą.. syĂŚkich BytĂłw, BytkĂłw, ByciÂątek... A i rĂłwnies ÂłotbytĂłw, ÂłotbytkĂłw, ÂłotbyciÂątek.. co by nam kUpom zAtkom ÂłosrywaÂły tych kAtolskich bArabasy co by nam siĂŞ te kAtolstwo zApsone niE rOspAsywaÂło nA miedzy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 11:24:44 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #84 : Lipiec 29, 2009, 21:42:22 » |
|
Witaj Zodiakus71. Nie byÂłem przy powstawaniu tego zdjĂŞcia i na pewno masz racjĂŞ. WÂłaÂśnie naszym zadaniem w tym temacie jest pokazanie jak najwiĂŞcej takich zdjĂŞĂŚ i rozszyfrowanie tego co na nich jest.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
|
« Odpowiedz #85 : Lipiec 29, 2009, 21:49:27 » |
|
Takie s¹ moje przypuszczenia , z powodu fascynacji fotografi¹ kiedyœ interesowa³y mnie dziwne zjawiska na fotkach , przy próbach fotografowania energii preferowane by³y klisze "barwoczu³e" trudno dostêpne wiêkszoœÌ klisz w sklepach to "œwiat³oczu³e" myœlê ¿e cyfraki ³apa³yby niewyjaœnione zjawiska ale przy zastosowaniu matryc na inne d³ugoœci fal œwiat³a
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #86 : Lipiec 29, 2009, 21:53:32 » |
|
Janusz , one juÂż czekajÂą w kolejce....i nie mogÂą siĂŞ doczekaĂŚ na prezentacjĂŞ. Przed chwilÂą otrzymaÂłam sms-a, Âże jutro dostanĂŞ kolejne. SÂą teÂż z dedykacjÂą z Czakramu Wawelskiego i nie tylko. Pozdrawiam wszystkich wierzÂących w to co widaĂŚ na zdjĂŞciach.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #87 : Lipiec 29, 2009, 22:50:55 » |
|
W takim razie cierpliwie czekamy
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #88 : Sierpień 06, 2009, 17:00:07 » |
|
W wieku 10 lat podczas niewinnej operacji wyrostka robaczkowego przeÂżyÂłem coÂś co okreÂśla siĂŞ wyjÂściem z ciaÂła.PoczuÂłem Âże mam ksztaÂłt kuli i wznoszĂŞ siĂŞ w kierunku ÂświatÂła-sÂłoĂąca a koÂło mnie jest duÂżo takich kulistych,Âżywych istot jak ja.Po przebudzeniu opowiadaÂłem o tym przeÂżyciu wszystkim,ale nikt nie traktowaÂł powaÂżnie opowieÂści dziecka. PatrzÂąc teraz na przekazane mi ostatnio zdjĂŞcia zrobione na Wawelu,myÂślĂŞ Âże przed naszymi oczami otwiera siĂŞ Âświat czystej energi,ktĂłrej manifestacja ma zwrĂłciĂŚ naszÂą uwagĂŞ na istnienie Âświata duchowego,o ktĂłrego istnieniu zapominamy,zajĂŞci problemami codziennego Âżycia.Za pomocÂą galerii fotografii systemu Windows moÂżna powiĂŞkszyĂŚ zie- lone kuleczki na dole zdjĂŞcia po jego lewej stronie i zobaczyĂŚ w nich twarze ludzkie. Tutaj za pomocÂą lupy moÂżna zbliÂżyĂŚ kulkĂŞ i zobaczyĂŚ to samo. http://img512.imageshack.us/img512/1152/wawel200309r036.jpgNa zdjĂŞciu poniÂżej w gĂłrnym lewym rogu wielu w kuli widzi twarz naszego papieÂża. http://img195.imageshack.us/img195/7637/krakwlatowmiecie150.jpg proszĂŞ powiĂŞkszyĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #89 : Sierpień 06, 2009, 21:51:03 » |
|
Wiem co to za zdjêcie Mogê tylko dodaÌ ¿e zrobi³a jê nasza droga forumowiczka Basia w dniu przesilenia wiosennego.Wyraznie mo¿na odró¿niÌ p³atki œniegu od energii ( pierwsze zdjecie) Pozdrawiam
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Byt
Gość
|
|
« Odpowiedz #90 : Sierpień 07, 2009, 04:33:40 » |
|
Bycie , a nie boisz siĂŞ, Âże coÂś waÂżnego przeÂśpisz, np. widok piĂŞknych energii? A dajÂże chÂłopie spokĂłj. WierzyĂŚ w jakieÂś nadzwyczajne wÂłaÂściwoÂści kropek na zdjĂŞciach. Jak nie bĂŞdĂŞ miaÂł rzeczywiÂście co do zrobienia ze swoim czasem to moÂże zacznĂŞ siĂŞ w tym dopatrywaĂŚ jakichÂś "energii". Super, sÂą sobie, sÂą fajne i w ogĂłle ÂłaÂł, ale Âżeby zawracaĂŚ sobie tym gÂłowĂŞ i doszukiwaĂŚ siĂŞ w nich czegoÂś nadzwyczajnego sorry, ale dla mnie to strata czasu. Peace.. of mind.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 04:34:46 wysłane przez Byt »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #91 : Sierpień 07, 2009, 08:39:23 » |
|
Witaj Bycie JeÂżeli to dla ciebie strata czasu to OK. Jednak jest parĂŞ osĂłb na forum ktĂłre doszukuja siĂŞ energi na zdjĂŞciach i bardzo ciĂŞ proszĂŞ uszanuj to i nie pozbawiaj nas przyjemnoÂści swoim sceptycyzmem Powiem ci nawet Âże nie trzeba siĂŞ ich nawet doszukiwaĂŚ !!! bo poprostu od razu rzucajÂą siĂŞ w oczy Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 09:17:57 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Byt
Gość
|
|
« Odpowiedz #92 : Sierpień 07, 2009, 09:08:41 » |
|
Jasne, szanujĂŞ to.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
|
« Odpowiedz #93 : Sierpień 07, 2009, 13:14:31 » |
|
tak siĂŞ tylko zastanawiam....
Wielokrotnie juÂż pisaÂłem na ten temat i wielokrotnie tÂłumaczyÂłem to optyczne zjawisko. Ciekawi mnie fakt, Âże nikogo nie interesuje wyjaÂśnienie a jedynie potwierdzenie swoich wÂłasnych domniemywaĂą.
|
|
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro"
|
|
|
Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #94 : Sierpień 07, 2009, 14:27:53 » |
|
Stolo , ale nad czym Ty siê w³aœciwie zastanawiasz? Po co innych ma interesowaÌ wyjaœnienie tego "optycznego zjawiska", skoro jak sam twierdzisz pisa³eœ wielokrotnie ju¿ na ten temat i wielokrotnie je t³umaczy³eœ. To, co widaÌ na zdjêciach jest faktem, a ka¿dy niech zdecyduje sam co o tym myœli i czy to akceptuje. Dla Ciebie jest to zjawisko optyczne, dla niektórych energie, a dla jeszcze innych.......kluseczki (chyba mam ju¿ przechlapane ). A wiêc, czy chcesz powiedzieÌ, ¿e jedyn¹ prawd¹ jest Twoja prawda? Czy chcesz aby wszyscy na tym forum uznali to za opisywane przez Ciebie zjawisko? Czy nie uwa¿asz, ¿e jest to sugestia? Wypada chyba teraz udowodniÌ, ¿e to nie kluseczki, bo ta osoba w to wierzy i czyta to forum. Postaraj siê wiêc teraz przekonaÌ t¹ osobê. A mo¿e nie wszyscy myœl¹ tylko i wy³¹cznie o "jedzeniu", lecz szukaj¹ czegoœ wiêcej. Nie zastanawiaj siê wiêc d³u¿ej, lecz przybywaj na Wawel - tutaj nie tylko mo¿na zrobiÌ zdjêcia energiom, ale i porozmawiaÌ z nimi, jak równie¿ je odczuÌ. Zdjêcia z 1 sierpnia br. s¹ dedykacj¹ dla forumowiczów i energie wysz³y piêknie. Jak ³adnie poprosimy Janusza, to jeszcze trochê ich wprowadzi na forum. Pozdrawiam wszystkich i ¿yczê, aby ka¿dy sam umia³ sobie odpowiedzieÌ co widzi na zdjêciach. Zachêcam równie¿ wszystkich forumowiczów do przejrzenia wszystkich posiadanych zdjêÌ (równie¿ z dzieciùstwa, wywo³anych wiele lat temu), mo¿e oka¿e siê, ¿e œwiat jest jeszcze ciekawszy i ma nam jeszcze wiele do powiedzenia? P.S. Stolo, dla mnie to s¹ energie. Nie przekona³eœ mnie sowimi wywodami. Pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #95 : Sierpień 07, 2009, 14:53:40 » |
|
Po powiĂŞkszeniu zielonej kuleczki znajdujÂącej siĂŞ po lewej stronie poniÂższego zdjĂŞcia pojawia siĂŞ pod niÂą czerwony plusik w czerwonej otoczce,ktĂłry jakby przed chwilÂą z niej wyskoczyÂł.W samej kuli widac oblicze w futrzanej lisiej czapie. Ponizej widaĂŚ tÂą kulkĂŞ z plusowym satelitÂą po powiĂŞkszeniu przez lupĂŞ. http://img195.imageshack.us/img195/5233/wawel010809r096.jpgNa zdjĂŞciu poniÂżej czerwony plusowy satelita jest na tle zielonej kuli / w jej Âśrodku/- u gĂłry zdjĂŞcia. http://img256.imageshack.us/img256/1815/wawel010809r088.jpg
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 14:55:27 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
stolo
GaduÂła
|
|
« Odpowiedz #96 : Sierpień 07, 2009, 15:29:50 » |
|
Barbarax - absolutnie nie zamierzam Ciê do niczego przekonywaÌ i wcale nie uwa¿am, ¿e mam patent na wiedzê i prawdê. (9% wszystkich orbów to s¹ zwyk³e py³ki - zjawisko optyczne zachodz¹ce w przypadku kompaktów. Fotografi¹ zajmujê siê od kilkudziesiêciu lat i tzw. "orb" pojawi³ siê na zdjêciach gdy na rynku pojawi³y siê tzw "idiot kamery" a póŸniej kompakty. Widzia³em te¿ jak ktoœ na si³ê wciska³, ¿e ma super kolorowe energie na focie podczas gdy by³y to zwyk³e "martwe pixele" na matrycy - oczywiœcie odpowiednia obróbka - powiêkszanie czy inne zabiegi potêguj¹ te efekty. Widzia³em zaledwie DWA zdjêcia, których w ¿aden sposób nie uda³o mi siê wyjaœniÌ. Dlatego w³aœnie nie negujê mo¿liwoœci uwieczniania - czegoœ - natomiast to co widzê na forum to foty nadaj¹ce siê do popularnego brukowca "Fakt" w których opowiadane historie s¹ niczym Gwiezdne Wojny w œredniowieczu. Nie przekonujê nikogo - zastanawiam siê jedynie po co ta ja³owa dyskusja skoro i tak wszystko jest kwesti¹ wiary? Mo¿e i widzisz energie ale nie ma ich niestety na zdjêciach tu zamieszczanych - mo¿e to faktycznie "kluseczki" ...ale ja ju¿ jad³em - nie dziêkujê
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
|
« Odpowiedz #97 : Sierpień 07, 2009, 16:01:18 » |
|
Stolo , skoro jesteÂś fachowcem w tej dziedzinie to zapewne wiesz co mĂłwisz. Jak uwaÂżnie czytaÂłeÂś to co napisaÂłam o przejrzeniu wszystkich posiadanych zdjĂŞĂŚ, zapewne domyÂślasz siĂŞ, Âże energie pojawiajÂą siĂŞ, mimo Âże ich do tej pory na tych zdjĂŞciach nie byÂło. MaÂło tego, przeglÂądajÂąc zdjĂŞcia systematycznie znajdziesz zawsze coÂś nowego. Czy mam wiĂŞc rozumieĂŚ, Âże istnieje rĂłwnieÂż "idiot papier"? Na temat "kluseczkĂłw" nie wypowiedziaÂłeÂś siĂŞ, wiĂŞc juÂż choĂŚby ta jedna osoba nie wierzy, Âże to zjawiska optyczne, tylko ma wÂłasny poglÂąd na to co spostrzega.
|
|
|
|
|
|
|
stolo
GaduÂła
|
|
« Odpowiedz #98 : Sierpień 07, 2009, 17:13:08 » |
|
Papier nie ma tu nic do rzeczy - on tylko jest odzwierciedleniem tego co zosta³o zapisane na matrycy czy kliszy. Owszem zdarzaj¹ siê wadliwe partie materia³ów fotograficznych ale coraz rzadziej Oczywiste jest, ¿e nie wszystko wiemy i nie wszystko potrafimy wyt³umaczyÌ. Czasami wyjaœnienie jest tak banalne, ¿e a¿ trudno w to uwierzyÌ. Nie zastanowi³ Ciê nigdy fakt, ¿e tylko tego rodzaju energiê rejestrujemy i tylko w takim kszta³cie?? Energiê wytwarza wszystko co ¿yje. Energia jest niczym myœl - pokonuje gigantyczne odleg³oœci zaledwie w u³amku sekundy. Energie jest nie tylko dooko³a nas ale i w nas samych. Widzia³aœ w³asnymi oczami kiedyœ aurê jak¹ otoczony jest cz³owiek?? Niesamowite to bardzo. Dlaczego tak tylko rejestrujemy energiê?? Dlaczego dziejê siê to prawie zawsze gdy b³yska lampa b³yskowa?? Dlaczego przez szereg lat na ¿adnym moim zdjêciu (a mam ich setki tysiêcy) nie pojawi³a siê ¿adna energia gdy wykonywa³em zdjêcie z zewnêtrzn¹ lamp¹ b³yskow¹?? Powiedz: dlaczego??
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #99 : Sierpień 07, 2009, 18:03:39 » |
|
Nie zastanawiaj siĂŞ wiĂŞc dÂłuÂżej, lecz przybywaj na Wawel - tutaj nie tylko moÂżna zrobiĂŚ zdjĂŞcia energiom, ale i porozmawiaĂŚ z nimi, jak rĂłwnieÂż je odczuĂŚ.
Powiadasz, ¿e rozmawiasz z tymi energiami. A w jaki sposób z nimi rozmawiasz ? A czy nie zastanowi³o Cie nigdy, ¿e œwiat jest odbiciem twojego wnêtrza nic wiêcej. Co gorsza mamy nie jedno wnêtrze. Jedno jest rzeczywiste, prawdziwe, a drugie nie jest prawdziwe lub jest niewpe³ni prawdziwe.Czy patrz¹c na przyk³ad na drzewo uwa¿asz, ¿e faktycznie ono tak wygl¹da, czyli sk³ada siê z kupy konarów, liœci i pnia. Nie - ono abslutnie tak nie wygl¹da, a nawet nie jest ¿adnym drzewem, choÌ miliardy ludzi tak widzi drzewo, nie pytaj¹c nigdy dlaczego tak to widz¹ ? No wiêc ? To wy³¹cznie Twoja w³asna projekcja, czyli tak postanowi³aœ widzieÌ drzewo, te energie o których tu opowiadasz jak i ca³¹ resztê o nazwie œwiat. Dlatego nie wa¿ne czy s¹ to duchy, duszki, jakieœ energie, tylko pytanie co pod wszystkim siê kryje, czyli jaki wyra¿a sob¹ sens ? Wiêc jaki sens jest wyra¿ony w tym, ¿e widzisz te ''energie''. Potrafisz na pytanie rzetelnie odpowiedzieÌ, czy jesteœ tylko fascynatk¹ ? To, ¿e widzisz to nic jeszcze wiele nie znaczy, a znaczyÌ bêdzie wtedy, je¿eli z tym doœwiadczeniem œwiadomie siê zmierzysz ! A co to oznacza œwiadomie zmierzyÌ siê z doœwiadczeniem ? Ludzie, którzy uwa¿aj¹, ¿e to co widz¹, lub to co s¹ wstanie odczuÌ jest prawdziwe skutecznie tylko fa³szuj¹ rzeczywistoœÌ. Robi¹ dlatego tak, poniewa¿ nie mog¹ siêgn¹Ì swoj¹ œwiadomoœci¹, ¿e pod t¹ powierzchni¹ rzeczy, kryje siê zupe³nia inna prawda. Dlatego pytam o sens, pytam o wartoœÌ tego co widzê, a nie pytam co widzê.To niby tylko taka subtelna ró¿nica pomiêdzy jednym a drugim postrzeganiem, tylko jak¿e ... bardzo znacz¹ca. I to tyle mi³a podró¿niczko.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 18:12:03 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
|