east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Październik 22, 2012, 19:39:21 » |
|
ÂŻyjĂŞ sobie i obserwujĂŞ to, co siĂŞ przejawia. Planowanie poszÂło precz. Oczekiwania to samo. PrzywiÂązaĂą teÂż coraz mniej. ÂŚmierĂŚ to, wyzwolenie, czy jakaÂś dekadencja? JeÂśli jutro otworzĂŞ oczy, zobaczĂŞ co mam zobaczyĂŚ, usÂłyszĂŞ, co mam usÂłyszeĂŚ. Usilne poszukiwanie odpowiedzi rodzi niepokĂłj. OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie. I partycypowanie w nim, nawet bez wÂłasnej zgody. YEEESSSSSSSS  DzieĂą blisko Ptaku, kiedy otworzysz oczy i nawet kwestia JA przestanie mieĂŚ znaczenie  BĂŞdzie tylko widzenie i sÂłyszenie. OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie. PeÂłnia Âżycia . Bez dekadencji 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Październik 22, 2012, 20:11:04 » |
|
east  OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie. PeÂłnia Âżycia . Bez dekadencji Przepraszam bo ciekaw a czy do tej peÂłni Âżycia bez deklaracji moÂżna od czasu do czasu dorzuciĂŚ pifko?  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Październik 22, 2012, 21:23:27 » |
|
HĂŞ  Szacowna ptak malutkie pytanie dotyczy tego niezbadanego wymiaru W jaki sposĂłb ma byĂŚ on badany znaczy ten hm wymiar bo ja mam miarkĂŞ krawieckÂą Konie to z wielce szacowna bym ukradÂł PrzebiÂśniegu, i na co by nam siĂŞ zdaÂły te ukradzione konie?  To tak a propos krawieckiej miarki. YEEESSSSSSSS East, nie ciesz siĂŞ za wczeÂśnie. Moje JA jeszcze Âżyje, choĂŚ ledwie zipie. 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Październik 22, 2012, 21:43:11 » |
|
east  Odpowiedzi¹ na wszystko jest ¿ycie. Pe³nia ¿ycia . Bez dekadencji Przepraszam bo ciekaw a czy do tej pe³ni ¿ycia bez deklaracji mo¿na od czasu do czasu dorzuciÌ pifko?  to pa  A pewnie  W NIM jest miejsce na ca³¹ paletê .......... piwa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #54 : Październik 22, 2012, 22:12:44 » |
|
Widzisz Przebisniegu, jeszcze siĂŞ taki nie narodziÂł.... Teraz tÂłumaczĂŞ siebie, bo temat byÂł jednorazowy, a wylÂądowaliÂśmy daleko od dnia decyzji, jednoÂści czy czegokolwiek, ale Âże tak powiem jest ciekawie. Wiem, Âże masz pewne awersje i uczciwie przyznajĂŞ, Âże nie braÂłem pod uwagĂŞ ich omijania. Tym niemniej jednak niektĂłre pojĂŞcia przemawiajÂą do niektĂłrych lepiej niÂż inne, i tu twoje sÂłynne "dla kaÂżdego..." No i widzicie do czego to doszÂło... bĂŞdziemy mieli oÂświeconego ptaka, a o ludzi trudno, tylko nie bardzo wiem po co mierzyĂŚ to, co ptakowi zwisa. Jedno jest pewne, czy zwisa, czy nie to i tak nie daje siĂŞ uÂżyĂŚ do naprawy / poprawy innych, bo nie daje rezultatĂłw.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Październik 23, 2012, 19:24:38 » |
|
Szacowny blueray21 bêdziemy mieli oœwieconego ptaka, a o ludzi trudno, Oœmielê siê nie zgodziÌ ot tak by ludziom o których mówisz nie szkodziÌ. Dlaczego? Ano dlatego ¿e :,,Od g³owy ryba œmierdzi" Od g³owy nie od ogona. Wiêcej chyba nie muszê pisaÌ bo tu du¿o tych co Wie i du¿o takich co szybko hm ³apie ..w czem die³o  Nie pope³niaj b³êdu polityków, którzy ludzi tytu³uj¹ masy lub t³um (znaczy t³umoki). Z moich doœwiadczeù wywnioskowa³em , ¿e wiele nie trzeba by komuœ pomóc zrozumieÌ - nie przekonaÌ do swoich racji tylko pomóc zrozumieÌ- tak by nie by³o ingerencji. Czy powielanie tekstów rodem z tego co serwuj¹ w œwi¹tyniach ro¿nej maœci religii z zastosowaniem delikatnego tuningu (zmiana proboszcza na anio³a lub archanio³a) komuœ pomo¿e? Je¿eli tak to w czym? W czym pomo¿e hm moim zdaniem tylko w nauce czytania. Ale oczywiœcie dla ka¿dego co innego wiêc ja nikogo w czambu³ nie potêpiam  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Październik 24, 2012, 16:33:30 » |
|
PrzebiœniegCzy powielanie tekstów rodem z tego co serwuj¹ w œwi¹tyniach ro¿nej maœci religii z zastosowaniem delikatnego tuningu (zmiana proboszcza na anio³a lub archanio³a) komuœ pomo¿e? Je¿eli tak to w czym? Ano pomo¿e pod warunkiem i¿ potrafi czytaÌ i to ze zrozumieniem , pomo¿e w zauwa¿eniu k³amstw , którymi manipuluje siê od wieków naiwnie wierz¹cych. Dlatego warto wklejaÌ przeró¿ne teksty , ale powinno siê do nich do³¹czaÌ komentarze i uwaga w jakim celu s¹ wklejane. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #57 : Październik 24, 2012, 17:40:42 » |
|
Przebiœniegu, du¿o to pojêcie wzglêdne, mo¿e w twoim œrodowisku, jednak globalnie mamy nadal 99% "œpi¹cych", ale wcale nie proroków. Muszê sprawdziÌ ostatni raport ze stanów oœwiecenia. Wiêc nie jest dobrze, przynajmniej w tym wzglêdzie. Czy warto kopiowaÌ - Kiara odpowiedzia³a po czêœci. To kopiowane jest z innego narzecza, wiêc powszechne nie jest. Co zawiera to inna dzia³ka, ale zdecydowanie nie to co na ambonie, obojêtne jakiej. Zauwa¿, ¿e pisz¹cych na forum policzysz na palcach, ale wejœÌ jest ok 20 000 dziennie, czyli jednak czegoœ szukaj¹ i mam nadziejê, ¿e przynajmniej w czêœci znajduj¹ to czego szukaj¹, bo inaczej te iloœci zmniejsza³yby siê, a one rosn¹.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Październik 24, 2012, 18:55:21 » |
|
blueray21 To kopiowane jest z innego narzecza, wiêc powszechne nie jest Widzisz tu siê ró¿nimy. Cierpliwy jestem wiec cierpliwie powtórzê Przebiœnieg Czy powielanie tekstów rodem z tego co serwuj¹ w œwi¹tyniach ro¿nej maœci religii z zastosowaniem delikatnego tuningu (zmiana proboszcza na anio³a lub archanio³a)
Osobiœcie uwa¿am, ¿e wiêkszoœÌ z channelingów u¿ywa w³aœnie tego ,,narzecza" topa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 24, 2012, 20:23:12 » |
|
Myœla³em o narzeczu angielskim. Tylko nawet jeœli u¿ywaj¹ tych samych imion co w œwi¹tyniach to zdecydowanie mówi¹ coœ zupe³nie ró¿nego ni¿ to, co tam mo¿esz us³yszeÌ. Prawd¹ jest, ¿e chc¹c "z³apaÌ audytorium" podpinaj¹ siê pod znane "niebiaùskie autorytety". Ale powiedziane jest: nie jest wa¿ny przekaŸnik, tylko przekaz, wiêc oceniajmy tekst, a nie przekaŸniki. Absolutna wiêkszoœÌ channelingów jest zdecydowanie przeciwna religiom i innym systemom kontroli. Oczywiœcie istniej¹ te¿ takie, w narzeczu, o którym wspominasz, ale mog³y by byÌ dla ciebie trudniejsze w odbiorze ni¿ "¿ywe s³owo" z ambony. Dlatego ich nie t³umaczê, pewnie to robi¹ inni, ale na szczêœcie takie tu nie trafiaj¹. Czasami problemem jest samo s³ownictwo i daje to pozornie podobny wydŸwiêk, ale takich te¿ nie wstawiam i nie t³umaczê, ale siê pojawiaj¹. Reasumuj¹c mog³oby byÌ znacznie gorzej w tym zakresie i nie wiem czy pifko pomaga³oby w takiej sytuacji, ale na zdrowie.
|
|
|
|
|
|
|
|