Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 05, 2025, 21:51:13

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: DZIEÑ DECYZJI - 21.10.2012  (Przeczytany 32784 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #50 : Październik 22, 2012, 19:39:21 »

ÂŻyjĂŞ sobie i obserwujĂŞ to, co siĂŞ przejawia. Planowanie poszÂło precz. Oczekiwania to samo.
PrzywiÂązaĂą teÂż coraz mniej. ÂŚmierĂŚ to, wyzwolenie, czy jakaÂś dekadencja?  DuÂży uÂśmiech 
JeÂśli jutro otworzĂŞ oczy, zobaczĂŞ co mam zobaczyĂŚ, usÂłyszĂŞ, co mam usÂłyszeĂŚ.
Usilne poszukiwanie odpowiedzi rodzi niepokĂłj. OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie.

I partycypowanie w nim, nawet bez wÂłasnej zgody. 
YEEESSSSSSSS DuÂży uÂśmiech

DzieĂą blisko Ptaku, kiedy otworzysz oczy i nawet kwestia JA przestanie mieĂŚ znaczenie DuÂży uÂśmiech
BĂŞdzie tylko widzenie i sÂłyszenie.

OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie. PeÂłnia Âżycia . Bez dekadencji MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #51 : Październik 22, 2012, 20:11:04 »

east DuÂży uÂśmiech
OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie. PeÂłnia Âżycia . Bez dekadencji
Przepraszam bo ciekaw a czy do tej peÂłni Âżycia bez deklaracji moÂżna od czasu do czasu dorzuciĂŚ pifko? DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #52 : Październik 22, 2012, 21:23:27 »

Cytat: PrzebiÂśnieg
HĂŞ DuÂży uÂśmiech
Szacowna ptak malutkie pytanie dotyczy tego niezbadanego wymiaru DuÂży uÂśmiech
W jaki sposĂłb ma byĂŚ on badany znaczy ten hm wymiar bo ja mam miarkĂŞ krawieckÂą  MrugniĂŞcie 
Konie to z wielce szacowna bym ukradÂł  DuÂży uÂśmiech

PrzebiÂśniegu, i na co by nam siĂŞ zdaÂły te ukradzione konie?  Chichot
To tak a propos krawieckiej miarki.  DuÂży uÂśmiech

Cytat: East
YEEESSSSSSSS  DuÂży uÂśmiech

East, nie ciesz siĂŞ za wczeÂśnie. Moje JA jeszcze Âżyje, choĂŚ ledwie zipie.  MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #53 : Październik 22, 2012, 21:43:11 »

east DuÂży uÂśmiech
OdpowiedziÂą na wszystko jest Âżycie. PeÂłnia Âżycia . Bez dekadencji
Przepraszam bo ciekaw a czy do tej peÂłni Âżycia bez deklaracji moÂżna od czasu do czasu dorzuciĂŚ pifko? DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
A pewnie Uœmiech W NIM jest miejsce na ca³¹ paletê .......... piwa Chichot
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #54 : Październik 22, 2012, 22:12:44 »

Widzisz Przebisniegu, jeszcze siĂŞ taki nie narodziÂł.... Teraz tÂłumaczĂŞ siebie, bo temat byÂł jednorazowy, a wylÂądowaliÂśmy daleko od dnia decyzji, jednoÂści czy czegokolwiek, ale Âże tak powiem jest ciekawie.
Wiem, Âże masz pewne awersje i uczciwie przyznajĂŞ, Âże nie braÂłem pod uwagĂŞ ich omijania. Tym niemniej jednak niektĂłre pojĂŞcia przemawiajÂą do niektĂłrych lepiej niÂż inne, i tu twoje sÂłynne "dla kaÂżdego..."
No i widzicie do czego to doszÂło... bĂŞdziemy mieli oÂświeconego ptaka, a o ludzi trudno, tylko nie bardzo wiem po co mierzyĂŚ to, co ptakowi zwisa.
Jedno jest pewne, czy zwisa, czy nie to i tak nie daje siĂŞ uÂżyĂŚ do naprawy / poprawy innych, bo nie daje rezultatĂłw.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #55 : Październik 23, 2012, 19:24:38 »

Szacowny blueray21
bĂŞdziemy mieli oÂświeconego ptaka, a o ludzi trudno,
OÂśmielĂŞ siĂŞ nie zgodziĂŚ ot tak by ludziom o ktĂłrych mĂłwisz nie szkodziĂŚ.
Dlaczego?
Ano dlatego Âże :,,Od gÂłowy ryba Âśmierdzi"
Od gÂłowy nie od ogona.
WiĂŞcej chyba nie muszĂŞ pisaĂŚ bo tu duÂżo tych co Wie i duÂżo takich co szybko hm Âłapie ..w czem dieÂło UÂśmiech
Nie pope³niaj b³êdu polityków, którzy ludzi tytu³uj¹ masy lub t³um (znaczy t³umoki).
Z moich doÂświadczeĂą wywnioskowaÂłem , Âże wiele nie trzeba by komuÂś pomĂłc zrozumieĂŚ - nie przekonaĂŚ do swoich racji tylko pomĂłc zrozumieĂŚ- tak by nie byÂło ingerencji.
Czy powielanie tekstĂłw rodem z tego co serwujÂą w ÂświÂątyniach roÂżnej maÂści religii z zastosowaniem delikatnego tuningu (zmiana proboszcza na anioÂła lub archanioÂła) komuÂś pomoÂże?
JeÂżeli tak to w czym?
W czym pomoÂże hm moim zdaniem tylko w nauce czytania.
Ale oczywiÂście dla kaÂżdego co innego wiĂŞc ja nikogo w czambuÂł nie potĂŞpiam DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #56 : Październik 24, 2012, 16:33:30 »

PrzebiÂśnieg

Czy powielanie tekstĂłw rodem z tego co serwujÂą w ÂświÂątyniach roÂżnej maÂści religii z zastosowaniem delikatnego tuningu (zmiana proboszcza na anioÂła lub archanioÂła) komuÂś pomoÂże?
JeÂżeli tak to w czym?

Ano pomo¿e pod warunkiem i¿ potrafi czytaÌ i to ze zrozumieniem , pomo¿e w zauwa¿eniu k³amstw , którymi manipuluje siê od wieków naiwnie wierz¹cych. Dlatego warto wklejaÌ przeró¿ne teksty , ale powinno siê do nich do³¹czaÌ komentarze i uwaga w jakim celu s¹ wklejane.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #57 : Październik 24, 2012, 17:40:42 »

PrzebiÂśniegu, duÂżo to pojĂŞcie wzglĂŞdne, moÂże w twoim Âśrodowisku, jednak globalnie mamy nadal 99% "ÂśpiÂących", ale wcale nie prorokĂłw. MuszĂŞ sprawdziĂŚ ostatni raport ze stanĂłw oÂświecenia.
WiĂŞc nie jest dobrze, przynajmniej w tym wzglĂŞdzie.
Czy warto kopiowaĂŚ - Kiara odpowiedziaÂła po czĂŞÂści. To kopiowane jest z innego narzecza, wiĂŞc powszechne nie jest. Co zawiera to inna dziaÂłka, ale zdecydowanie nie to co na ambonie, obojĂŞtne jakiej.
Zauwa¿, ¿e pisz¹cych na forum policzysz na palcach, ale wejœÌ jest ok 20 000 dziennie, czyli jednak czegoœ szukaj¹ i mam nadziejê, ¿e przynajmniej w czêœci znajduj¹ to czego szukaj¹, bo inaczej te iloœci zmniejsza³yby siê, a one rosn¹.

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #58 : Październik 24, 2012, 18:55:21 »

blueray21
To kopiowane jest z innego narzecza, wiĂŞc powszechne nie jest
Widzisz tu siê ró¿nimy.
Cierpliwy jestem wiec cierpliwie powtĂłrzĂŞ
PrzebiÂśnieg
Czy powielanie tekstĂłw rodem z tego co serwujÂą w ÂświÂątyniach roÂżnej maÂści religii z zastosowaniem delikatnego tuningu (zmiana proboszcza na anioÂła lub archanioÂła)
Osobiœcie uwa¿am, ¿e wiêkszoœÌ z channelingów u¿ywa w³aœnie tego ,,narzecza"
topa UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #59 : Październik 24, 2012, 20:23:12 »

MyÂślaÂłem o narzeczu angielskim.
Tylko nawet jeœli u¿ywaj¹ tych samych imion co w œwi¹tyniach to zdecydowanie mówi¹ coœ zupe³nie ró¿nego ni¿ to, co tam mo¿esz us³yszeÌ.
PrawdÂą jest, Âże chcÂąc "zÂłapaĂŚ audytorium" podpinajÂą siĂŞ pod znane "niebiaĂąskie autorytety".
Ale powiedziane jest: nie jest waÂżny przekaÂźnik, tylko przekaz, wiĂŞc oceniajmy tekst, a nie przekaÂźniki.
Absolutna wiêkszoœÌ channelingów jest zdecydowanie przeciwna religiom i innym systemom kontroli.
OczywiÂście istniejÂą teÂż takie, w narzeczu, o ktĂłrym wspominasz, ale mogÂły by byĂŚ dla ciebie trudniejsze w odbiorze niÂż "Âżywe sÂłowo" z ambony. Dlatego ich nie tÂłumaczĂŞ, pewnie to robiÂą inni, ale na szczĂŞÂście takie tu nie trafiajÂą.
Czasami problemem jest samo sÂłownictwo i daje to pozornie podobny wydÂźwiĂŞk, ale takich teÂż nie wstawiam i nie tÂłumaczĂŞ, ale siĂŞ pojawiajÂą.
ReasumujÂąc mogÂłoby byĂŚ znacznie gorzej w tym zakresie i nie wiem czy pifko pomagaÂłoby w takiej sytuacji, ale na zdrowie.

Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: