Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:37:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w nawi±zaniu do zamkniêtego w±tku ZMIANA TRE¦CI POSTU przez Janusza  (Przeczytany 40257 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« : Pa¼dziernik 22, 2012, 15:46:34 »

BEZPRAWNA ZMIANA TRE¦CI POSTU przez Janusza
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8629.0

Aby nie by³o tego typu niedomówieñ i pomówieñ w przysz³o¶ci, od tej pory wprowadzamy zakaz dopisywania przez administracjê informacji w istniej±cych ju¿ postach, napisanych przez forumowiczów.
Ka¿da, choæby najmniejsza informacja dotycz±ca tre¶ci lub zachowania forumowicza bêdzie pisana w osobnym po¶cie.
Wobec zaistnia³es sytuacji wydaje siê to rozs±dnym rozwi±zaniem.
Nigdy wcze¶niej nikt nie dokonywa³ takich manipulacji.
Równie¿ nawet Janusz by³ w tym wzglêdzie dot±d rzetelny do tego momentu.
Jednak ingerencja w tre¶æ postu to juz skandaliczna manipulacja.

Temat zamykam, jednak nie usuwam, by ¶wiadczy³
Ok, zamykasz. ¦wietnie.
Ok, nie usuwasz, by ¶wiadczy³. ¦wietnie

jak mo¿na wykorzystaæ przeciw administracji jej redagowanie postów
oraz dlaczego taki tryb obrali¶my.
O czym?
To natomiast jest ju¿ NIEPRAWDA.
Byæ mo¿e indoktrynacja Janusza (niewnikam).

Post nie ¶wiadczy o tym "jak mo¿na wykorzystywaæ przeciw administracji" - TYLKO jakich MANIPULACJI dopu¶ci³ siê moderator Janusz.

Ja tego nie oceniam. EWIDENTNIE nast±pi³a operacja na tre¶ci.
Przedstawi³em tê sprawê ograniczaj±c siê do faktu.

Otó¿ na dole owego postu umiesci³em w kolorze czerwonym napis:

"
W pierwszym poscie który uzna³e¶ za brak szacunku do swojej osoby -  Na Twój temat by³o jedno zdanie:
¿e lansujesz sie na osobê pokojow± - i tyle.

Potem ju¿ by³o o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU.

No ale widocznie nie jeste¶ tym zainteresowany."

Dodam ¿e nie wchodzi w grê sytuacja techniczna, typu: ze siê co¶ nie za³adowa³o.
Musia³o siê za³adowaæ, bo po chwili pomy¶la³em ¿eby zmieniæ na fioletowy,
zeby nie by³o wra¿enia, ze to kwestia/przypis moda.
A mog³em tak pomy¶lec, gdy¿ widzia³em ju¿ ten czerwony akapit za³adowany.
Ponownie go otwieraj±c w tym celu dowiedzia³em siê ¿e jest ju¿ w ¶mietniku.

Jednak tam: ta tre¶æ by³a juz usuniêta i zast±piona przypisem wype³nionym POMÓWIENIAMI przeciwko mnietypu "Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum" itp.

Wiêc stwierdzenie typu:
jak mo¿na wykorzystaæ przeciw administracji jej redagowanie postów
jest nie na miejscu, uwa¿am je za niesprawiedliwe
i id±ce w kierunku odwrócenia kota ogonem.

To tak tytu³em ¿eby jakie¶ tutaj dwuznaczno¶ci nie powstawa³y.

=================================================

ponadto w zwi±zku z poni¿szym przypisem

Panie PHIRIOORI brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn± siê w twojej g³owie.

który jest uwypukleniem faktu, ¿e pana Janusza zdominowa³o EGO,
któremu byæmo¿e wydaje siê i¿ jest ono tak wazne
i zawsze w centum uwagi - ¿e nawet nie spostrzeg³o,
 Â¿e mowa jest o generalnych mechanizmach.

Jak On po prostu  móg³ niezauwa¿yæ , ¿e do wypowiedzenia sie o POKOJU i sprawiedliwo¶ci,
wcale nie potrzebujê znaæ Wielce Godnego i Szanownego Pana Janusza - to nie wiem.

Bycmo¿e Fakt, ¿e  na wstepie posta wspomnia³em o pewnym wrazeniu,
 które pan Janusz mo¿e sprawiaæ uruchomi³ taki tok,
¿e zaISTE móg³ tak pomy¶leæ - jednak¿e ja nie czujê siê odpowiedzialny za to co my¶li Pan Janusz, poniewa¿ jest ju¿ Du¿ym..
a jak siê okazuje nawet.. BAARDZO dzu¿ym Ch³opcem.

Tymniemniej skoro a¿ tak siê uto¿sami³ z wspomniana przeze mnie mechanika ogólna zjawisk
zwi±zanych z skutecznym i d³ugoterminowym osi±ganiem pokoju - to szczytem hipokryzji jest obci±¿ac za ten stan umy³u odpowiedzialno¶ci± mnie.

To jest delegowanie wewnêtrznych NIE-POKOJÓW.

Tymsamym wnoszê petycjê o zmianê moderatora - a przynajmniej urlop
bo najwyra¿niej jest tak przepracowany, ze nie ma siê  kiedy z SOB¡ SAMYM skonfrontowaæ.
Co dla pokoju ..równie¿ tu na forum - jest rzecz± niezmiernie istotn±.

Pozatym nie¶mia³o chcia³bym zasygnalizowaæ,
i¿ stwierdzenie "brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn± siê w twojej g³owie"
równie¿ swiadczy o traktowaniu innych i o pojmowaniu godno¶ci.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 22:42:34 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:26:25 »

Pozwolê sie z Tob± nie zgodziæ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.Upatrzy³es sobie kilka osób na forum i ca³y czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,który moim zdaniem mia³ racjê.Nie zauwa¿y³am ¿eby zmieni³ cos w twoim po¶cie,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominaj±c dodaæ s³owa " edit " .Kiedy¶ nawet arteq o to toczy³ z tob± boje.Tradycyj±  sta³a siê ju¿ prowokacja z twojej strony ,a potem wielki p³acz.
Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jeste¶ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m±dro¶æ .
Zastanawia mnie jedna rzecz........odesz³a Lady ,a pojawi³ siê PHIRIOORI i m¶ci siê na Januszu.  Buzia na k³ódkê

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:32:20 »

Pozwolê sie z Tob± nie zgodziæ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.Upatrzy³es sobie kilka osób na forum i ca³y czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,który moim zdaniem mia³ racjê.Nie zauwa¿y³am ¿eby zmieni³ cos w twoim po¶cie,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominaj±c dodaæ s³owa " edit " .Kiedy¶ nawet arteq o to toczy³ z tob± boje.Tradycyj±  sta³a siê ju¿ prowokacja z twojej strony ,a potem wielki p³acz.
Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jeste¶ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m±dro¶æ .
Zastanawia mnie jedna rzecz........odesz³a Lady ,a pojawi³ siê PHIRIOORI i m¶ci siê na Januszu.  Buzia na k³ódkê
raczej PHI upatrzyl sobie Lady i chcial pokazac kozaka przed nia , zamiast sie z ni±umówiæ. Pamiêtam takie rezczy z przedszkola, U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:46:05 »

Podobno jeste¶ uduchowiony,madry i wykszta³cony [...]
Ot i w tym s³owie jest ca³e wyja¶nienie zagadki...
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 18:47:04 wys³ane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 22, 2012, 19:07:12 »

Cieszy mnie zapowied¼ administracji o zaniechaniu edycji postów u¿ytkowników i wpisywanie uwag w osobnych postach.
Technicznie jest to milowy krok naprzód, poniewa¿ poprzednia awantura Janeth i Kiary by³a w³a¶nie z tego powodu, dok³adniej z powodu jednoczesnej edycji tego samego posta. Wtedy pozostaje tre¶æ, która zosta³a wys³ana jako ostatnia, a wys³ana wcze¶niej zostaje nadpisana (nie¶wiadomie) przez tego, kto zachowywa³ modyfikacjê pó¼niej.
Byæ mo¿e aktualna awantura ma to samo pod³o¿e, skoro post PHI "znikn±³ prawie natychmiast", nie chcê przes±dzaæ.
Proszê strony o rozwa¿enie tej mo¿liwo¶ci i doj¶cie do porozumienia.
Je¶li edycje postów bêd± dokonywane jedynie przez u¿ytkowników, jedno techniczne zawirowanie odpadnie.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 22, 2012, 20:14:51 »

Jednak ingerencja w tre¶æ postu to juz skandaliczna manipulacja.

Nie by³o ¿adnej ingerencji i ¿adnej manipulacji z mojej strony. Bo i po co mia³em to zrobiæ.
By³ natomiast prywatny post do mnie od pana PHIRIOORIEGO, w którym widaæ wyra¼nie jego manipulacje wobec mnie i to od samego pocz±tku jego kontaktów ze mn±. Smutny

Daæ dziecku narzêdzia - a sobie krzywdê zrobi. Ale pojêcia nie mia³em ¿e¶ dzieciak.

W pierwszym poscie który uzna³e¶ za brak szacunku do swojej osoby -  Na Twój temat by³o jedno zdanie:
¿e lansujesz sie na osobê pokojow± - i tyle.

Potem ju¿ by³o o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU.

No ale widocznie nie jeste¶ tym zainteresowany.

Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw.
Potem PRZYCHODZI  coraz gorsze i trudniejsze do strawienia.
Szkoda ¿e nie umia³es zrobiæ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek.

Cytat: janusz  Pa¼dziernik 21, 2012, 20:18:59

Za brak szacunku wobec innych forumowiczów i naruszenie regulaminu forum:

- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). 
Ukarany Pan zostanie -1pf

Je¶li dalej bêd± powtarzaæ siê takie insynuacje wobec kogokolwiek na forum to wg. regulaminu:

- Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum zostan± ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.

Administrator Forum. Janusz.

Zg³o¶ do administratora

--------------------------------------------------------------------------------

"we cannot see the rays of the sun.
We are inside"

Oto s± mi³e s³owa cz³owieka, który uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaæ pokój. Z politowaniem

Szkoda ¿e nie umia³es zrobiæ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek.

Przepraszam za powtórkê z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musia³em pokazaæ jak to nasz ''AS'' dzia³a na dwa fronty.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 22, 2012, 20:19:40 »

Mia³bym jeszcze apel o kolejne "techniczne" zawirowanie - a mianowicie o u¿ywanie powiêkszonej czcionki. Je¿eli tre¶æ jest wa¿na, ciekawa to sama siê obroni. U¿ywanie powiêkszonej czcionki wbrew pozorom nie pomaga lecz przeszkadza finalnie rozwalaj±c grafikê na forum. Ponadto jest tyle innych mo¿liwo¶ci - kursywa, podkre¶lenie, przekre¶lenie, pogrubienie czy wreszcie zmiana koloru czcionki - wszystkie one znacznie czytelniej pozwalaj± uwypukliæ czê¶æ postu. Je¿eli jednak kto¶ mia³by przemo¿ne ci¶nienie aby u¿yæ tego nieszczêsnego powiêkszenia to proponowa³bym aby napisa³ kilka zdañ wyja¶nienia co takiego tam jest wa¿nego, odkrywczego, ¿e opisana przeze mnie paleta podkre¶leñ jest niewystarczaj±ca.

By³bym tak¿e jednoznacznie za tym aby czerwony kolor pozostawiæ wy³±cznie do dyspozycji modów i adminów.

P.S. Janusz, Phi nie mo¿e w tym przypadku odnie¶æ siê do umieszczanych tre¶ci/zarzutów (nie odnoszê siê w tym momencie czy/na ile s± one zasadne), nie mo¿e zamie¶ciæ jakiego¶ komentarza do tego - nieco przypomina mi to szturchanie zwi±zanego. Proponujê aby daæ mu mo¿liwo¶æ wypowiedzenie siê, przynajmniej do czasu a¿ dyskusja siê zakoñczy - obie strony siê wypowiedz±. Swojego czasu w takich sytuacjach niektórzy forumowicze stanowili tubê dla nieobecnych, idê o zak³ad, ¿e w tym momencie te¿ mu zdaj± relacjê, lecz to pó³¶rodek i lepiej aby  - je¿eli ju¿ - sam nakre¶li³ kilka zdañ (chyba, ¿e ma takow± mo¿liwo¶æ - wszak zamieszcza³ dzisiaj posty). Dlatego proponujê aby na dzieñ, dwa przesun±æ bana.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 20:29:12 wys³ane przez arteq » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 22, 2012, 20:33:46 »

Szanowny Arturze U¶miech
30 dni to czas na przemy¶lenia i wyci±gniêcie wniosków i niech tak pozostanie. Mo¿e przejdzie mu nienawi¶æ, któr± wyra¼nie do mnie czuje Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 20:41:59 wys³ane przez janusz » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 23, 2012, 08:43:55 »

Oto s± mi³e s³owa cz³owieka, który uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaæ pokój. Z politowaniem
Wska¿ gdzie w tek¶cie znajduj± siê obra¼liwe sformuowania rani±ce godno¶æ ludzk± .

Dla w³asnego dobra, rozpoznaj CO CIEBIE ubod³o. Czym jest ten sznurek, który szarpn±³  w Tobie, ¿e a¿ u¿y³e¶ w³adzy ?

Nazwaniem Ciebie dzieckiem a¿ tak bardzo rani godno¶æ osobist± Co¶?

Czasami lekcje pokory przychodz± od ludzi uwa¿anych za oszo³omów . Nie wa¿ne kto/co niesie tre¶æ, ale sama tre¶æ. Ty Janusz nie potrafisz jednego od drugiego oddzieliæ najwidoczniej. Gdyby¶ , powiedzmy, us³ysza³ ten tekst od kap³ana z ambony czytaj±cego s³owa Jezusa, to mo¿e nawet zaduma³by¶ siê nad tre¶ci±. No, bo przecie¿ bana by¶ Ksiêdzu nie waln±³ Du¿y u¶miech

Przepraszam za powtórkê z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musia³em pokazaæ jak to nasz ''AS'' dzia³a na dwa fronty.
Czasem tre¶ci które nam pomagaj± bywaj± nieprzyjemne, trudne do prze³kniêcia, a wtedy JA interpretuje je jako atak osobisty , jako zamach na w³asn± godno¶æ. Oderwij tre¶æ od osoby i za 30 dni , Janusz, daj sobie szansê przeczytaæ ponownie te same s³owa bez negatywnych emocji. Ten ban przyda siê równie¿ Tobie na och³oniêcie.

PHI robi Ci przys³ugê, ale jeszcze o tym nie wiesz.

@arteq
Swojego czasu w takich sytuacjach niektórzy forumowicze stanowili tubê dla nieobecnych, idê o zak³ad, ¿e w tym momencie te¿ mu zdaj± relacjê
Nie musz±. Forum ma charakter otwarty. Ka¿dy mo¿e obserwowaæ tre¶ci które nie s± pw lub nie s± przeznaczone dla moderatorów/adminów.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2012, 08:46:16 wys³ane przez east » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 24, 2012, 22:30:35 »

Eastcie
Ponosz± Ciebie emocje i nie uwa¿nie czytasz. Nigdzie nie jest napisane, ¿e za ten akurat zaznaczony na czarno cytat PHI zosta³ zbanowany. To jest post, który przys³a³ do mnie prywatnie. Zagl±dnij do ¶mietnika i tam zobacz jakie jego posty by³y powodem tej kary.

Podstaw± jego walki ze mn± by³ usuniêty post w temacie ''Tajne Bazy Kosmiczne - wizje i teorie Zofii Piepiórki'' w którym napisa³ co¶ takiego o mnie:
..i pomy¶leæ ¿e ca³a rze¼ pojazdów wynikiem akcji z tego forum we wrze¶niu `11
Po akcji "naszego drogiego januszeka"
wyzwoli³ SIÊ ca³y ci±g spektakularnych nastêpstw..

Post usun±³em wpisuj±c tego powód:
Panie PHIRIOORI prosi³em ju¿ wcze¶niej o nie mieszanie mojej osoby i innych forumowiczów w jakie¶ pañskie wymys³y czy pomys³y. Post usuwam do ¶mietnika ze wzglêdu naruszenia punktu regulaminu dotycz±cego: ''Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê''. Dalsze takie postêpowanie bêdzie karane punktem ujemnym. Janusz.

Wówczas nie by³o jeszcze ¿adnego punktu ujemnego z mojej strony.
Móg³ spokojnie skopiowaæ ten post i umie¶ciæ go znowu, ale ju¿ bez linijek dotycz±cych mojej osoby i wszystko by³o by OK.....

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8623.0

.....Ale oczywi¶cie tego nie zrobi³ tylko zaatakowa³ mnie osobi¶cie w temacie ''Muzyka''

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0

Post usun±³em i poinformowa³em dlaczego to zrobi³em:

Panie PHIRIOORI brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn± siê w twojej g³owie. A tak poza tym .....po pierwsze nie na temat a po drugie wg. regulaminu: - Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Usuwam do ¶mietnika. Janusz.

¯e nie na temat to prawda, bo co ma muzyka do wynurzeñ na temat mojej osoby. Da³em te¿ do zrozumienia, ¿e nie ¿yczê sobie pisania na mój temat. Zaznaczam nadal nie by³o punktu minusowego z mojej strony.

Oczywi¶cie PHI ponowi³ ten post w tym samym temacie daj±c mi do zrozumienia, ¿e nie liczy siê z moim zdaniem. Dopiero wówczas przyzna³em jemu punkt ujemny. I zaczê³o siê piekie³ko czyli nastêpne bardziej wzmo¿one ataki na moj± osobê w nowo utworzonym temacie pt.''Granice ¦mieszno¶ci'' dotycz±cym oczywi¶cie mnie.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8626.0

Post usun±³em dodaj±c informacjê dlaczego. Nie da³em te¿ za takie zachowanie ¿adnego punktu minusowego.
Panie PHI dalsze udawanie niewini±tk± niczego w tym temacie nie zmienia. Ju¿ sam fakt kulenia ogona i wytê¿ania jest dowodem jaki jest pana stosunek do innych. Regulamin Forum Projektu Cheops obowi±zuje KA¯EGO zarejestrowanego u¿ytkownika. U¿ytkownik zobowi±zany jest zapoznaæ siê z jego tre¶ci± oraz przestrzegaæ zapisów regulaminu. Je¶li nie odpowiada ci tre¶æ regulaminu, usuñ swoje konto. Usuwam ze wzglêdu na lekcewa¿±cy stosunek do Administracji. Janusz.

I wtedy ukaza³ siê nastêpny temat ''Usuwaj Ch³opie Usuwaj'' dotycz±cy oczywi¶cie mnie.....

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8628.msg106463#msg106463

.....w którym PHI przekroczy³ ju¿ wszystkie granice dobrego smaku. Szok

Odpowiada mi. Nieodpowiada mi moderator Janusz NIERESPEKTUJ¡CY regulaminu!
NiEodpowiada Mi pan Janusz u¿ywaj±cy regulaminu do realizacji podejrzanych celów.

Alez Januszu - ja nie lekce Wa¿ê administracji.
Ja lekcewa¿e Ciebie.. A nawet nie tyle Ciebie,
co osoby które prezentuj± takie postawy, jakie od jakiego¶ czasu realizujesz.

i ¿e FAKT i¿ mi to lata - jest wyrazem braku szacunku Dobrze zrozumia³em
To fajna macie definicje szacunku w tym wiê¼niu, Panie Januszu & adoratore

To nawet ¶wiêty by nie wytrzyma³....wiêc siê sta³o. Smutny
Drogi Panie przekroczy³ pan wszelkie granice. Wed³ug regulaminu: ''- Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum zostan± ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.'' co powy¿szym zaraz uczyniê. Janusz 

Mówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj± godno¶æ osobist± oraz jaki sznurek mn± szarpn±³. A ja chcê siê Ciebie zapytaæ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godno¶æ osobist± PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego.

Dziwne, ale to ja by³em ca³y czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie. Szok

Broni±c siê przed umieszczaniem mojej osoby w pomys³y zwi±zane z jakimi¶ rzeziami kosmicznymi prosi³em o powstrzymanie siê od takich opisów ze mn±. Usuniêcie TEGO postu spowodowa³o dalsz± lawinê ataków na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmaga³a jeszcze bardziej jego agresjê, nie moj±. Dopiero ostatni jego post doda³ tzw. oliwy do ognia. Proszê wiêc nie pisz o moim ura¿onym JA i uczeniu siê pokory od cz³owieka, który jej nie ma. Co¶

P.S. Ksiêdza bym nie zbanowa³, bo kiedy ostatnio by³em na mszy (20 lat temu), to jak pamiêtam wpad³em w dziwn± drzemkê i nic z tego co mówi³ nie pamiêtam. Niezdecydowany
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2012, 23:06:38 wys³ane przez janusz » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 24, 2012, 23:30:44 »

Dopóki cz³owiek zas³ania siê godno¶ci± osobist± jak tarcz±, nie pojmie co do niego przychodzi.
I có¿ to za godno¶æ, gdy dotyka j± ka¿de, krytyczne s³owo?

¦wiadczy to o niskim poczuciu w³asnej warto¶ci. A strzelanie z armaty do urojonego
wroga odwleka jedynie czas w³asnych narodzin, w duchu i prawdzie.

Gdy nie masz pokoju w sobie, nie dasz go ¶wiatu. I ¶wiat nie odpowie Ci pokojem.
between
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 25, 2012, 09:00:07 »

Dla mnie to wszystko jest niepowa¿ne.
Ca³a ta zabawa w jakie¶ bany, zmiany postów, obra¿anie siê na siebie, uwa¿anie, ¿e kto¶ kogo¶ obra¿a, itp. 
Ludzie, nie macie jaki¶ ciekawszych tematów do rozmów?
Dos³ownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i z³odzieje...
Nie macie choæ odrobiny dystansu do siebie?...

pozdro

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 09:01:10 wys³ane przez between » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 25, 2012, 09:08:41 »

@Janusz
Mówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj± godno¶æ osobist± oraz jaki sznurek mn± szarpn±³. A ja chcê siê Ciebie zapytaæ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godno¶æ osobist± PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego.
Drogi Januszu. Tu w ogóle nie chodzi o PHI, tylko o Ciebie . Jego nie mog³e¶ w ¿aden sposób uraziæ. On nie ciska siê z powodu utraty jakiej¶ wewnêtrznej godno¶ci, tylko robi to dla Ciebie w³a¶nie.

Januszu nie wiem czy Ty jakie¶ cele realizujesz i ewentualnie jakie, bo to nie ma znaczenia tutaj, ale , widaæ ¿e sensytywne osoby takie jak PHI ,czy Fair Lady (ona siê "czepia³a" ogólnie administracji ) na co¶ wskazuj±. To ich rola widaæ taka, aby pokazaæ ..... mo¿e w³a¶nie ow± przesadn±/przesadzon±  godno¶æ osobist±  ?

Dziwne, ale to ja by³em ca³y czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie.
Poniek±d racja. To JA by³o atakowane i ono wytoczy³o armatê przeciwko urojonemu wrogowi - jak celnie zauwa¿y³a Ptak Mrugniêcie
Swoj± drog±, PHI wzi±³ na siebie rolê nie do pozazdroszczenia Du¿y u¶miech

Broni±c siê przed umieszczaniem mojej osoby w pomys³y zwi±zane z jakimi¶ rzeziami kosmicznymi prosi³em o powstrzymanie siê od takich opisów ze mn±.
Ju¿ samo u¿ycie owych "rzezi kosmicznych pojazdów" w powi±zaniu z Twoj± osob± jest tak kuriozalne, ¿e jedynie wywo³uje u¶miech na twarzy. Na prawdê nie warto w takie rzeczy wchodziæ, a tym bardziej to ¿aden powód do obrazy.

Usuniêcie TEGO postu spowodowa³o dalsz± lawinê ataków na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmaga³a jeszcze bardziej jego agresjê, nie moj±. Dopiero ostatni jego post doda³ tzw. oliwy do ognia. Proszê wiêc nie pisz o moim ura¿onym JA i uczeniu siê pokory od cz³owieka, który jej nie ma.
No ale nie ma przypadków i tacy ludzie s± przyci±gani przez takich ludzi jak TY . Co¶ siê musi tam zweryfikowaæ Du¿y u¶miech

P.S. Ksiêdza bym nie zbanowa³, bo kiedy ostatnio by³em na mszy (20 lat temu), to jak pamiêtam wpad³em w dziwn± drzemkê i nic z tego co mówi³ nie pamiêtam.
Chodzi³o ogólnie o autorytet moralny , ten  "ksi±dz z ambony " to przeno¶nia w tym wypadku bardziej odnosz±ca siê do ... poczucia wewnêtrznego "ksiedza"- owego JA . Du¿y u¶miech

@Ptak
I có¿ to za godno¶æ, gdy dotyka j± ka¿de, krytyczne s³owo?
Potencjalnie krytyczne s³owo ...

@between
Nie macie choæ odrobinê dystansu do siebie?..
Macie Du¿y u¶miech
Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien d³u¿szy czas od tego forum PHIRIOORIEGO który nie ma ju¿ szans by tu siê odnie¶æ nawet do bana  przez najblizsze .. jakie¶ 25 dni.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 25, 2012, 09:09:20 »

Ca³a ta zabawa w jakie¶ bany, zmiany postów, obra¿anie siê na siebie, uwa¿anie, ¿e kto¶ kogo¶ obra¿a, itp. 

pozdro

3xTAK, dodam tylko, ¿e jak czasami widzê polityków w TV,-
to mam identyczne odczucia.
Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 25, 2012, 10:21:13 »

Technicznie dla mnie sprawa i przyczyna jest ewidentnie prosta.
Po prostu janusz nadpisa³ nie¶wiadomie edycjê PHIORI'ego tak jak w poprzedniej awanturze zrobi³a to Kiara na dopisku Janeth.
W tym skrypcie forum tak jest, tak to dzia³a, zgodnie z logik± zapisuje siê ostatnia wersja, ale nie ma blokady dostêpu, gdy post jest w trakcie czyjej¶ edycji, tak jak w innych bazach danych.
Dlatego pochwalam rozwi±zanie dopisywania uwag administracyjnych w osobnym po¶cie.
My¶lê, ¿e PHI to przeczyta i zrozumie, ¿e g³ównym powodem by³a niedoskona³o¶æ techniki, a nie umy¶lne dzia³anie admina.
Z drugiej strony reakcja PHI by³a stosowna do niego i jego punktu widzenia, który nie bra³ pod uwagê tej mo¿liwo¶ci, co nie znaczy, ¿e pochwalam jego agresywno¶æ.
Nie interesuje mnie dyskusja, ani os±dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 25, 2012, 10:46:03 »

Cytat: East
Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien d³u¿szy czas od tego forum PHIRIOORIEGO który nie ma ju¿ szans by tu siê odnie¶æ nawet do bana  przez najblizsze .. jakie¶ 25 dni.
Je¿eli w Januszu co¶ przewarto¶ciuje siê i zrozumie, to pewnie Phi zostanie szybko odbanowany.
Je¿eli nie, trudno. Potem przyjdzie jeszcze GORSZE… i jeszcze GORSZE… a¿ do skutku. 
W koñcu co¶ musi pêkn±æ w „januszowej fortyfikacji”.  Mrugniêcie

Cytat: between
Tak to z boku, na pierwszy rzut oka mo¿e wygl±daæ. Ale wewnêtrzne procesy s± o wiele wa¿niejsze
ni¿ czytanie tasiemcowych przekazów. Tu dzieje siê praktyka i wykluwanie motyla, wiadomo z czego.
Trzymam kciuki za „g±sienicê”.   Chichot

Cytat: blueray21
Nie interesuje mnie dyskusja, ani os±dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê.
Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopóki nie nast±pi
jego zrozumienie, zawsze znajdzie siê jaki¶ zewnêtrzny wyzwalacz. 

To pa  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 25, 2012, 11:04:13 »

Cytat: blueray21
Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopóki nie nast±pi
jego zrozumienie, zawsze znajdzie siê jaki¶ zewnêtrzny wyzwalacz. 
Tak to prawda Ptaku, ¿e sedno problemu, jest tym co poruszy³a¶ (do Janusza przyjdzie "bardzo", "bardziej"  i w koñcu "najbardziej" Du¿y u¶miech ),  lecz uwaga blue jest równie cenna, bo rzuca nieco ¶wiat³a na kwestie sporn± od technicznej strony, która nie by³a brana pod uwagê ani przez PHI, ani przez Janusza w ich wymianie "strza³ów" . Interesuj±ce jak wygl±da³aby ta rozmowa, gdyby aspekt techniczny zosta³ uwzglêdniony ?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 11:05:05 wys³ane przez east » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 25, 2012, 13:23:44 »

Dopóki cz³owiek zas³ania siê godno¶ci± osobist± jak tarcz±, nie pojmie co do niego przychodzi. I có¿ to za godno¶æ, gdy dotyka j± ka¿de, krytyczne s³owo?
¦wiadczy to o niskim poczuciu w³asnej warto¶ci. A strzelanie z armaty do urojonego
wroga odwleka jedynie czas w³asnych narodzin, w duchu i prawdzie.
yyy... a czy czasem Phi nie mówi³, ¿e poczu³ siê dotkniêty, o czym ¶wiadczy np. zg³oszenie do moderatorów?  :] Czy w takim razie on te¿ cechuje siê niskim poczuciem w³asnej warto¶ci?

Jego nie mog³e¶ w ¿aden sposób uraziæ. On nie ciska siê z powodu utraty jakiej¶ wewnêtrznej godno¶ci, tylko robi to dla Ciebie w³a¶nie.
j.w.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 25, 2012, 14:10:20 »

Jakkiekolwiek PHI dzia³ania podj±³ to tylko go spl±ta³o mocniej z ca³okszta³tem obecnej tu energii, która zreszta podobnie siê wyra¿a wszêdzie w rzeczywisto¶ci. Mowa o egotycznym JA.

Podczas gdy sam PHI próbowa³ to t³umaczyæ tak :

Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wówczas, gdy kto¶ siê przy jakims status quo upiera.
Czszcz±c zrêcznie r±czki i ceduj±c (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, który dostarczy³ informacjê o faktach.

W tym "duszku" oczywi¶cie kurier jest "z³y" - bo zak³uci³ odwieczny spokój fauszu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0#top

W ca³ym w/w po¶cie PHI jedynie pisa³ o mechanizmie konfrontacji (tu - zabijania pos³añca za dostarczenie niechcianej wiadomosci ), a nie ad personam , co zaznaczy³ na koñcu ww wypowiedzi.

No , ale siê zaraz Janusz obrazi³ bior±c to na klatê do siebie i wciskaj±c guzik pt BAN.

W ten sposób jedynie siê odsunie w czasie to, co nieuniknione. Mo¿e zamiast wypieraæ i wyrzucaæ pos³añca, lepiej przyjrzeæ siê meritum sprawy ?

A nie tak jak sugeruje Arteq, by jeszcze dobiæ pos³añca.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 25, 2012, 14:45:13 »

Ju¿ pisa³em - jak sam nieraz napyszczy³ to zas³ania³ siê "byciem niepo¿±danym pos³añcem", ale... jak kto¶ wyrazi³ siê konkretnie odno¶nie jego postawy to by³ ju¿... napastnikiem który obra¿a i wtedy Phi... lecia³ na skargê. Jak dziecko, jak tchórzliwe dziecko, które podstawiaj±c nogi czerpie rado¶æ i satysfakcjê z potykaj±cych siê kolegów, ale jak który¶ da mu za to prztyczka w nos, drze siê wniebog³osy lec±c z p³aczem do Pani na skargê ...

Nie East, nie jestem aby kogokolwiek dobijaæ, lecz nie widzê w Phi pos³añca, tylko co najwy¿ej przebierañca który to chowa swoje w³asne s³owa za domniemane poselstwo.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 14:50:32 wys³ane przez arteq » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 25, 2012, 17:31:12 »

Hej czy mo¿e ju¿ siê wyja¶ni³o jakoby phi to fair lady?

Haha emocje te same

Bardzo wspó³czujê jego fanom bo go¶æ nadmuchany bardziej ni¿ kiara
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 17:33:43 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 25, 2012, 18:21:42 »

Haha emocje te same

Bardzo wspó³czujê jego fanom bo go¶æ nadmuchany bardziej ni¿ kiara

wydaje siê, ¿e phitanie zawiera odpowied¼ Du¿y u¶miech Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 25, 2012, 21:33:59 »

Cytat: nagumulululi

No co¶ Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwa¿asz?
Wg mnie, zupe³nie inna energia.  Du¿y u¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 25, 2012, 22:28:09 »

Cytat: nagumulululi

No co¶ Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwa¿asz?
Wg mnie, zupe³nie inna energia.  Du¿y u¶miech

Czyli nie tylko ja mam takie wra¿enie.Otó¿ Ptaku ja mam podstawy, ¿eby tak uwa¿aæ.Niby ID komputera ró¿ne ,ale w dzisiejszych czasach to nie problem.Kiedy znajdê potwierdzenie  moich podejrzeñ ,to wstawiê na forum Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 22:28:34 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 25, 2012, 22:55:25 »

blisko, blisko... ale nie to...
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: