PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« : Pa¼dziernik 22, 2012, 15:46:34 » |
|
BEZPRAWNA ZMIANA TRE¦CI POSTU przez Janusza http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8629.0Aby nie by³o tego typu niedomówieñ i pomówieñ w przysz³o¶ci, od tej pory wprowadzamy zakaz dopisywania przez administracjê informacji w istniej±cych ju¿ postach, napisanych przez forumowiczów. Ka¿da, choæby najmniejsza informacja dotycz±ca tre¶ci lub zachowania forumowicza bêdzie pisana w osobnym po¶cie. Wobec zaistnia³es sytuacji wydaje siê to rozs±dnym rozwi±zaniem. Nigdy wcze¶niej nikt nie dokonywa³ takich manipulacji. Równie¿ nawet Janusz by³ w tym wzglêdzie dot±d rzetelny do tego momentu. Jednak ingerencja w tre¶æ postu to juz skandaliczna manipulacja.Temat zamykam, jednak nie usuwam, by ¶wiadczy³ Ok, zamykasz. ¦wietnie. Ok, nie usuwasz, by ¶wiadczy³. ¦wietnie jak mo¿na wykorzystaæ przeciw administracji jej redagowanie postów oraz dlaczego taki tryb obrali¶my. O czym? To natomiast jest ju¿ NIEPRAWDA. Byæ mo¿e indoktrynacja Janusza (niewnikam). Post nie ¶wiadczy o tym "jak mo¿na wykorzystywaæ przeciw administracji" - TYLKO jakich MANIPULACJI dopu¶ci³ siê moderator Janusz. Ja tego nie oceniam. EWIDENTNIE nast±pi³a operacja na tre¶ci. Przedstawi³em tê sprawê ograniczaj±c siê do faktu. Otó¿ na dole owego postu umiesci³em w kolorze czerwonym napis: " W pierwszym poscie który uzna³e¶ za brak szacunku do swojej osoby - Na Twój temat by³o jedno zdanie: ¿e lansujesz sie na osobê pokojow± - i tyle.
Potem ju¿ by³o o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU.
No ale widocznie nie jeste¶ tym zainteresowany."Dodam ¿e nie wchodzi w grê sytuacja techniczna, typu: ze siê co¶ nie za³adowa³o. Musia³o siê za³adowaæ, bo po chwili pomy¶la³em ¿eby zmieniæ na fioletowy, zeby nie by³o wra¿enia, ze to kwestia/przypis moda. A mog³em tak pomy¶lec, gdy¿ widzia³em ju¿ ten czerwony akapit za³adowany. Ponownie go otwieraj±c w tym celu dowiedzia³em siê ¿e jest ju¿ w ¶mietniku.
Jednak tam: ta tre¶æ by³a juz usuniêta i zast±piona przypisem wype³nionym POMÓWIENIAMI przeciwko mnietypu "Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum" itp.Wiêc stwierdzenie typu: jak mo¿na wykorzystaæ przeciw administracji jej redagowanie postów jest nie na miejscu, uwa¿am je za niesprawiedliwe i id±ce w kierunku odwrócenia kota ogonem. To tak tytu³em ¿eby jakie¶ tutaj dwuznaczno¶ci nie powstawa³y. ================================================= ponadto w zwi±zku z poni¿szym przypisem Panie PHIRIOORI brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn± siê w twojej g³owie. który jest uwypukleniem faktu, ¿e pana Janusza zdominowa³o EGO, któremu byæmo¿e wydaje siê i¿ jest ono tak wazne i zawsze w centum uwagi - ¿e nawet nie spostrzeg³o, ¿e mowa jest o generalnych mechanizmach. Jak On po prostu móg³ niezauwa¿yæ , ¿e do wypowiedzenia sie o POKOJU i sprawiedliwo¶ci, wcale nie potrzebujê znaæ Wielce Godnego i Szanownego Pana Janusza - to nie wiem. Bycmo¿e Fakt, ¿e na wstepie posta wspomnia³em o pewnym wrazeniu, które pan Janusz mo¿e sprawiaæ uruchomi³ taki tok, ¿e zaISTE móg³ tak pomy¶leæ - jednak¿e ja nie czujê siê odpowiedzialny za to co my¶li Pan Janusz, poniewa¿ jest ju¿ Du¿ym.. a jak siê okazuje nawet.. BAARDZO dzu¿ym Ch³opcem. Tymniemniej skoro a¿ tak siê uto¿sami³ z wspomniana przeze mnie mechanika ogólna zjawisk zwi±zanych z skutecznym i d³ugoterminowym osi±ganiem pokoju - to szczytem hipokryzji jest obci±¿ac za ten stan umy³u odpowiedzialno¶ci± mnie. To jest delegowanie wewnêtrznych NIE-POKOJÓW. Tymsamym wnoszê petycjê o zmianê moderatora - a przynajmniej urlop bo najwyra¿niej jest tak przepracowany, ze nie ma siê kiedy z SOB¡ SAMYM skonfrontowaæ. Co dla pokoju ..równie¿ tu na forum - jest rzecz± niezmiernie istotn±. Pozatym nie¶mia³o chcia³bym zasygnalizowaæ, i¿ stwierdzenie "brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn± siê w twojej g³owie" równie¿ swiadczy o traktowaniu innych i o pojmowaniu godno¶ci. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 22:42:34 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:26:25 » |
|
Pozwolê sie z Tob± nie zgodziæ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.Upatrzy³es sobie kilka osób na forum i ca³y czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,który moim zdaniem mia³ racjê.Nie zauwa¿y³am ¿eby zmieni³ cos w twoim po¶cie,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominaj±c dodaæ s³owa " edit " .Kiedy¶ nawet arteq o to toczy³ z tob± boje.Tradycyj± sta³a siê ju¿ prowokacja z twojej strony ,a potem wielki p³acz. Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jeste¶ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m±dro¶æ . Zastanawia mnie jedna rzecz........odesz³a Lady ,a pojawi³ siê PHIRIOORI i m¶ci siê na Januszu.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:32:20 » |
|
Pozwolê sie z Tob± nie zgodziæ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.Upatrzy³es sobie kilka osób na forum i ca³y czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,który moim zdaniem mia³ racjê.Nie zauwa¿y³am ¿eby zmieni³ cos w twoim po¶cie,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominaj±c dodaæ s³owa " edit " .Kiedy¶ nawet arteq o to toczy³ z tob± boje.Tradycyj± sta³a siê ju¿ prowokacja z twojej strony ,a potem wielki p³acz. Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jeste¶ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m±dro¶æ . Zastanawia mnie jedna rzecz........odesz³a Lady ,a pojawi³ siê PHIRIOORI i m¶ci siê na Januszu. raczej PHI upatrzyl sobie Lady i chcial pokazac kozaka przed nia , zamiast sie z ni±umówiæ. Pamiêtam takie rezczy z przedszkola,
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 22, 2012, 18:46:05 » |
|
Podobno jeste¶ uduchowiony,madry i wykszta³cony [...] Ot i w tym s³owie jest ca³e wyja¶nienie zagadki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 18:47:04 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 22, 2012, 19:07:12 » |
|
Cieszy mnie zapowied¼ administracji o zaniechaniu edycji postów u¿ytkowników i wpisywanie uwag w osobnych postach. Technicznie jest to milowy krok naprzód, poniewa¿ poprzednia awantura Janeth i Kiary by³a w³a¶nie z tego powodu, dok³adniej z powodu jednoczesnej edycji tego samego posta. Wtedy pozostaje tre¶æ, która zosta³a wys³ana jako ostatnia, a wys³ana wcze¶niej zostaje nadpisana (nie¶wiadomie) przez tego, kto zachowywa³ modyfikacjê pó¼niej. Byæ mo¿e aktualna awantura ma to samo pod³o¿e, skoro post PHI "znikn±³ prawie natychmiast", nie chcê przes±dzaæ. Proszê strony o rozwa¿enie tej mo¿liwo¶ci i doj¶cie do porozumienia. Je¶li edycje postów bêd± dokonywane jedynie przez u¿ytkowników, jedno techniczne zawirowanie odpadnie.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 22, 2012, 20:14:51 » |
|
Jednak ingerencja w tre¶æ postu to juz skandaliczna manipulacja. Nie by³o ¿adnej ingerencji i ¿adnej manipulacji z mojej strony. Bo i po co mia³em to zrobiæ. By³ natomiast prywatny post do mnie od pana PHIRIOORIEGO, w którym widaæ wyra¼nie jego manipulacje wobec mnie i to od samego pocz±tku jego kontaktów ze mn±. Daæ dziecku narzêdzia - a sobie krzywdê zrobi. Ale pojêcia nie mia³em ¿e¶ dzieciak. W pierwszym poscie który uzna³e¶ za brak szacunku do swojej osoby - Na Twój temat by³o jedno zdanie: ¿e lansujesz sie na osobê pokojow± - i tyle. Potem ju¿ by³o o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU. No ale widocznie nie jeste¶ tym zainteresowany. Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw. Potem PRZYCHODZI coraz gorsze i trudniejsze do strawienia. Szkoda ¿e nie umia³es zrobiæ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek. Cytat: janusz Pa¼dziernik 21, 2012, 20:18:59
Za brak szacunku wobec innych forumowiczów i naruszenie regulaminu forum:
- Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Ukarany Pan zostanie -1pf
Je¶li dalej bêd± powtarzaæ siê takie insynuacje wobec kogokolwiek na forum to wg. regulaminu: Cytuj
- Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum zostan± ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.
Administrator Forum. Janusz. Zg³o¶ do administratora
--------------------------------------------------------------------------------
"we cannot see the rays of the sun. We are inside" Oto s± mi³e s³owa cz³owieka, który uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaæ pokój. Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw. Potem PRZYCHODZI coraz gorsze i trudniejsze do strawienia. Szkoda ¿e nie umia³es zrobiæ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek. Przepraszam za powtórkê z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musia³em pokazaæ jak to nasz ''AS'' dzia³a na dwa fronty.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 22, 2012, 20:19:40 » |
|
Mia³bym jeszcze apel o kolejne "techniczne" zawirowanie - a mianowicie o u¿ywanie powiêkszonej czcionki. Je¿eli tre¶æ jest wa¿na, ciekawa to sama siê obroni. U¿ywanie powiêkszonej czcionki wbrew pozorom nie pomaga lecz przeszkadza finalnie rozwalaj±c grafikê na forum. Ponadto jest tyle innych mo¿liwo¶ci - kursywa, podkre¶lenie, przekre¶lenie, pogrubienie czy wreszcie zmiana koloru czcionki - wszystkie one znacznie czytelniej pozwalaj± uwypukliæ czê¶æ postu. Je¿eli jednak kto¶ mia³by przemo¿ne ci¶nienie aby u¿yæ tego nieszczêsnego powiêkszenia to proponowa³bym aby napisa³ kilka zdañ wyja¶nienia co takiego tam jest wa¿nego, odkrywczego, ¿e opisana przeze mnie paleta podkre¶leñ jest niewystarczaj±ca.
By³bym tak¿e jednoznacznie za tym aby czerwony kolor pozostawiæ wy³±cznie do dyspozycji modów i adminów.
P.S. Janusz, Phi nie mo¿e w tym przypadku odnie¶æ siê do umieszczanych tre¶ci/zarzutów (nie odnoszê siê w tym momencie czy/na ile s± one zasadne), nie mo¿e zamie¶ciæ jakiego¶ komentarza do tego - nieco przypomina mi to szturchanie zwi±zanego. Proponujê aby daæ mu mo¿liwo¶æ wypowiedzenie siê, przynajmniej do czasu a¿ dyskusja siê zakoñczy - obie strony siê wypowiedz±. Swojego czasu w takich sytuacjach niektórzy forumowicze stanowili tubê dla nieobecnych, idê o zak³ad, ¿e w tym momencie te¿ mu zdaj± relacjê, lecz to pó³¶rodek i lepiej aby - je¿eli ju¿ - sam nakre¶li³ kilka zdañ (chyba, ¿e ma takow± mo¿liwo¶æ - wszak zamieszcza³ dzisiaj posty). Dlatego proponujê aby na dzieñ, dwa przesun±æ bana.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 20:29:12 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 22, 2012, 20:33:46 » |
|
Szanowny Arturze 30 dni to czas na przemy¶lenia i wyci±gniêcie wniosków i niech tak pozostanie. Mo¿e przejdzie mu nienawi¶æ, któr± wyra¼nie do mnie czuje
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2012, 20:41:59 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 23, 2012, 08:43:55 » |
|
Oto s± mi³e s³owa cz³owieka, który uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaæ pokój. Wska¿ gdzie w tek¶cie znajduj± siê obra¼liwe sformuowania rani±ce godno¶æ ludzk± . Dla w³asnego dobra, rozpoznaj CO CIEBIE ubod³o. Czym jest ten sznurek, który szarpn±³ w Tobie, ¿e a¿ u¿y³e¶ w³adzy ? Nazwaniem Ciebie dzieckiem a¿ tak bardzo rani godno¶æ osobist± ? Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw. Potem PRZYCHODZI coraz gorsze i trudniejsze do strawienia. Szkoda ¿e nie umia³es zrobiæ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek.
Czasami lekcje pokory przychodz± od ludzi uwa¿anych za oszo³omów . Nie wa¿ne kto/co niesie tre¶æ, ale sama tre¶æ. Ty Janusz nie potrafisz jednego od drugiego oddzieliæ najwidoczniej. Gdyby¶ , powiedzmy, us³ysza³ ten tekst od kap³ana z ambony czytaj±cego s³owa Jezusa, to mo¿e nawet zaduma³by¶ siê nad tre¶ci±. No, bo przecie¿ bana by¶ Ksiêdzu nie waln±³ Przepraszam za powtórkê z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musia³em pokazaæ jak to nasz ''AS'' dzia³a na dwa fronty.
Czasem tre¶ci które nam pomagaj± bywaj± nieprzyjemne, trudne do prze³kniêcia, a wtedy JA interpretuje je jako atak osobisty , jako zamach na w³asn± godno¶æ. Oderwij tre¶æ od osoby i za 30 dni , Janusz, daj sobie szansê przeczytaæ ponownie te same s³owa bez negatywnych emocji. Ten ban przyda siê równie¿ Tobie na och³oniêcie. PHI robi Ci przys³ugê, ale jeszcze o tym nie wiesz. @ arteqSwojego czasu w takich sytuacjach niektórzy forumowicze stanowili tubê dla nieobecnych, idê o zak³ad, ¿e w tym momencie te¿ mu zdaj± relacjê Nie musz±. Forum ma charakter otwarty. Ka¿dy mo¿e obserwowaæ tre¶ci które nie s± pw lub nie s± przeznaczone dla moderatorów/adminów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 23, 2012, 08:46:16 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 24, 2012, 22:30:35 » |
|
EastciePonosz± Ciebie emocje i nie uwa¿nie czytasz. Nigdzie nie jest napisane, ¿e za ten akurat zaznaczony na czarno cytat PHI zosta³ zbanowany. To jest post, który przys³a³ do mnie prywatnie. Zagl±dnij do ¶mietnika i tam zobacz jakie jego posty by³y powodem tej kary. Podstaw± jego walki ze mn± by³ usuniêty post w temacie ''Tajne Bazy Kosmiczne - wizje i teorie Zofii Piepiórki'' w którym napisa³ co¶ takiego o mnie: ..i pomy¶leæ ¿e ca³a rze¼ pojazdów wynikiem akcji z tego forum we wrze¶niu `11 Po akcji "naszego drogiego januszeka" wyzwoli³ SIÊ ca³y ci±g spektakularnych nastêpstw.. Post usun±³em wpisuj±c tego powód: Panie PHIRIOORI prosi³em ju¿ wcze¶niej o nie mieszanie mojej osoby i innych forumowiczów w jakie¶ pañskie wymys³y czy pomys³y. Post usuwam do ¶mietnika ze wzglêdu naruszenia punktu regulaminu dotycz±cego: ''Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê''. Dalsze takie postêpowanie bêdzie karane punktem ujemnym. Janusz. Wówczas nie by³o jeszcze ¿adnego punktu ujemnego z mojej strony. Móg³ spokojnie skopiowaæ ten post i umie¶ciæ go znowu, ale ju¿ bez linijek dotycz±cych mojej osoby i wszystko by³o by OK..... http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8623.0.....Ale oczywi¶cie tego nie zrobi³ tylko zaatakowa³ mnie osobi¶cie w temacie ''Muzyka'' http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0Post usun±³em i poinformowa³em dlaczego to zrobi³em: Panie PHIRIOORI brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn± siê w twojej g³owie. A tak poza tym .....po pierwsze nie na temat a po drugie wg. regulaminu: - Zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Usuwam do ¶mietnika. Janusz. ¯e nie na temat to prawda, bo co ma muzyka do wynurzeñ na temat mojej osoby. Da³em te¿ do zrozumienia, ¿e nie ¿yczê sobie pisania na mój temat. Zaznaczam nadal nie by³o punktu minusowego z mojej strony. Oczywi¶cie PHI ponowi³ ten post w tym samym temacie daj±c mi do zrozumienia, ¿e nie liczy siê z moim zdaniem. Dopiero wówczas przyzna³em jemu punkt ujemny. I zaczê³o siê piekie³ko czyli nastêpne bardziej wzmo¿one ataki na moj± osobê w nowo utworzonym temacie pt.''Granice ¦mieszno¶ci'' dotycz±cym oczywi¶cie mnie. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8626.0Post usun±³em dodaj±c informacjê dlaczego. Nie da³em te¿ za takie zachowanie ¿adnego punktu minusowego. Panie PHI dalsze udawanie niewini±tk± niczego w tym temacie nie zmienia. Ju¿ sam fakt kulenia ogona i wytê¿ania jest dowodem jaki jest pana stosunek do innych. Regulamin Forum Projektu Cheops obowi±zuje KA¯EGO zarejestrowanego u¿ytkownika. U¿ytkownik zobowi±zany jest zapoznaæ siê z jego tre¶ci± oraz przestrzegaæ zapisów regulaminu. Je¶li nie odpowiada ci tre¶æ regulaminu, usuñ swoje konto. Usuwam ze wzglêdu na lekcewa¿±cy stosunek do Administracji. Janusz. I wtedy ukaza³ siê nastêpny temat ''Usuwaj Ch³opie Usuwaj'' dotycz±cy oczywi¶cie mnie..... http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8628.msg106463#msg106463.....w którym PHI przekroczy³ ju¿ wszystkie granice dobrego smaku. Odpowiada mi. Nieodpowiada mi moderator Janusz NIERESPEKTUJ¡CY regulaminu! NiEodpowiada Mi pan Janusz u¿ywaj±cy regulaminu do realizacji podejrzanych celów. Alez Januszu - ja nie lekce Wa¿ê administracji. Ja lekcewa¿e Ciebie.. A nawet nie tyle Ciebie, co osoby które prezentuj± takie postawy, jakie od jakiego¶ czasu realizujesz. i ¿e FAKT i¿ mi to lata - jest wyrazem braku szacunku Dobrze zrozumia³em To fajna macie definicje szacunku w tym wiê¼niu, Panie Januszu & adoratore To nawet ¶wiêty by nie wytrzyma³....wiêc siê sta³o. Drogi Panie przekroczy³ pan wszelkie granice. Wed³ug regulaminu: ''- Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum zostan± ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.'' co powy¿szym zaraz uczyniê. Janusz Mówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj± godno¶æ osobist± oraz jaki sznurek mn± szarpn±³. A ja chcê siê Ciebie zapytaæ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godno¶æ osobist± PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego. Dziwne, ale to ja by³em ca³y czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie. Broni±c siê przed umieszczaniem mojej osoby w pomys³y zwi±zane z jakimi¶ rzeziami kosmicznymi prosi³em o powstrzymanie siê od takich opisów ze mn±. Usuniêcie TEGO postu spowodowa³o dalsz± lawinê ataków na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmaga³a jeszcze bardziej jego agresjê, nie moj±. Dopiero ostatni jego post doda³ tzw. oliwy do ognia. Proszê wiêc nie pisz o moim ura¿onym JA i uczeniu siê pokory od cz³owieka, który jej nie ma. P.S. Ksiêdza bym nie zbanowa³, bo kiedy ostatnio by³em na mszy (20 lat temu), to jak pamiêtam wpad³em w dziwn± drzemkê i nic z tego co mówi³ nie pamiêtam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2012, 23:06:38 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 24, 2012, 23:30:44 » |
|
Dopóki cz³owiek zas³ania siê godno¶ci± osobist± jak tarcz±, nie pojmie co do niego przychodzi. I có¿ to za godno¶æ, gdy dotyka j± ka¿de, krytyczne s³owo?
¦wiadczy to o niskim poczuciu w³asnej warto¶ci. A strzelanie z armaty do urojonego wroga odwleka jedynie czas w³asnych narodzin, w duchu i prawdzie.
Gdy nie masz pokoju w sobie, nie dasz go ¶wiatu. I ¶wiat nie odpowie Ci pokojem.
|
|
|
|
|
|
|
between
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 25, 2012, 09:00:07 » |
|
Dla mnie to wszystko jest niepowa¿ne. Ca³a ta zabawa w jakie¶ bany, zmiany postów, obra¿anie siê na siebie, uwa¿anie, ¿e kto¶ kogo¶ obra¿a, itp. Ludzie, nie macie jaki¶ ciekawszych tematów do rozmów? Dos³ownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i z³odzieje... Nie macie choæ odrobiny dystansu do siebie?...
pozdro
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 09:01:10 wys³ane przez between »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 25, 2012, 09:08:41 » |
|
@ JanuszMówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj± godno¶æ osobist± oraz jaki sznurek mn± szarpn±³. A ja chcê siê Ciebie zapytaæ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godno¶æ osobist± PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego. Drogi Januszu. Tu w ogóle nie chodzi o PHI, tylko o Ciebie . Jego nie mog³e¶ w ¿aden sposób uraziæ. On nie ciska siê z powodu utraty jakiej¶ wewnêtrznej godno¶ci, tylko robi to dla Ciebie w³a¶nie. Januszu nie wiem czy Ty jakie¶ cele realizujesz i ewentualnie jakie, bo to nie ma znaczenia tutaj, ale , widaæ ¿e sensytywne osoby takie jak PHI ,czy Fair Lady (ona siê "czepia³a" ogólnie administracji ) na co¶ wskazuj±. To ich rola widaæ taka, aby pokazaæ ..... mo¿e w³a¶nie ow± przesadn±/przesadzon± godno¶æ osobist± ? Dziwne, ale to ja by³em ca³y czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie.
Poniek±d racja. To JA by³o atakowane i ono wytoczy³o armatê przeciwko urojonemu wrogowi - jak celnie zauwa¿y³a Ptak Swoj± drog±, PHI wzi±³ na siebie rolê nie do pozazdroszczenia Broni±c siê przed umieszczaniem mojej osoby w pomys³y zwi±zane z jakimi¶ rzeziami kosmicznymi prosi³em o powstrzymanie siê od takich opisów ze mn±.
Ju¿ samo u¿ycie owych "rzezi kosmicznych pojazdów" w powi±zaniu z Twoj± osob± jest tak kuriozalne, ¿e jedynie wywo³uje u¶miech na twarzy. Na prawdê nie warto w takie rzeczy wchodziæ, a tym bardziej to ¿aden powód do obrazy. Usuniêcie TEGO postu spowodowa³o dalsz± lawinê ataków na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmaga³a jeszcze bardziej jego agresjê, nie moj±. Dopiero ostatni jego post doda³ tzw. oliwy do ognia. Proszê wiêc nie pisz o moim ura¿onym JA i uczeniu siê pokory od cz³owieka, który jej nie ma.
No ale nie ma przypadków i tacy ludzie s± przyci±gani przez takich ludzi jak TY . Co¶ siê musi tam zweryfikowaæ P.S. Ksiêdza bym nie zbanowa³, bo kiedy ostatnio by³em na mszy (20 lat temu), to jak pamiêtam wpad³em w dziwn± drzemkê i nic z tego co mówi³ nie pamiêtam.
Chodzi³o ogólnie o autorytet moralny , ten "ksi±dz z ambony " to przeno¶nia w tym wypadku bardziej odnosz±ca siê do ... poczucia wewnêtrznego "ksiedza"- owego JA . @ PtakI có¿ to za godno¶æ, gdy dotyka j± ka¿de, krytyczne s³owo?
Potencjalnie krytyczne s³owo ... @ betweenNie macie choæ odrobinê dystansu do siebie?..
Macie Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien d³u¿szy czas od tego forum PHIRIOORIEGO który nie ma ju¿ szans by tu siê odnie¶æ nawet do bana przez najblizsze .. jakie¶ 25 dni.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 25, 2012, 09:09:20 » |
|
Dla mnie to wszystko jest niepowa¿ne. Ca³a ta zabawa w jakie¶ bany, zmiany postów, obra¿anie siê na siebie, uwa¿anie, ¿e kto¶ kogo¶ obra¿a, itp. Ludzie, nie macie jaki¶ ciekawszych tematów do rozmów? Dos³ownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i z³odzieje... Nie macie choæ odrobiny dystansu do siebie?...
pozdro
3xTAK, dodam tylko, ¿e jak czasami widzê polityków w TV,- to mam identyczne odczucia.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 25, 2012, 10:21:13 » |
|
Technicznie dla mnie sprawa i przyczyna jest ewidentnie prosta. Po prostu janusz nadpisa³ nie¶wiadomie edycjê PHIORI'ego tak jak w poprzedniej awanturze zrobi³a to Kiara na dopisku Janeth. W tym skrypcie forum tak jest, tak to dzia³a, zgodnie z logik± zapisuje siê ostatnia wersja, ale nie ma blokady dostêpu, gdy post jest w trakcie czyjej¶ edycji, tak jak w innych bazach danych. Dlatego pochwalam rozwi±zanie dopisywania uwag administracyjnych w osobnym po¶cie. My¶lê, ¿e PHI to przeczyta i zrozumie, ¿e g³ównym powodem by³a niedoskona³o¶æ techniki, a nie umy¶lne dzia³anie admina. Z drugiej strony reakcja PHI by³a stosowna do niego i jego punktu widzenia, który nie bra³ pod uwagê tej mo¿liwo¶ci, co nie znaczy, ¿e pochwalam jego agresywno¶æ. Nie interesuje mnie dyskusja, ani os±dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 25, 2012, 10:46:03 » |
|
Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien d³u¿szy czas od tego forum PHIRIOORIEGO który nie ma ju¿ szans by tu siê odnie¶æ nawet do bana przez najblizsze .. jakie¶ 25 dni. Je¿eli w Januszu co¶ przewarto¶ciuje siê i zrozumie, to pewnie Phi zostanie szybko odbanowany. Je¿eli nie, trudno. Potem przyjdzie jeszcze GORSZE… i jeszcze GORSZE… a¿ do skutku. W koñcu co¶ musi pêkn±æ w „januszowej fortyfikacji”. Dla mnie to wszystko jest niepowa¿ne. Ca³a ta zabawa w jakie¶ bany, zmiany postów, obra¿anie siê na siebie, uwa¿anie, ¿e kto¶ kogo¶ obra¿a, itp. Ludzie, nie macie jaki¶ ciekawszych tematów do rozmów? Dos³ownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i z³odzieje... Nie macie choæ odrobiny dystansu do siebie?... Tak to z boku, na pierwszy rzut oka mo¿e wygl±daæ. Ale wewnêtrzne procesy s± o wiele wa¿niejsze ni¿ czytanie tasiemcowych przekazów. Tu dzieje siê praktyka i wykluwanie motyla, wiadomo z czego. Trzymam kciuki za „g±sienicê”. Nie interesuje mnie dyskusja, ani os±dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê. Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopóki nie nast±pi jego zrozumienie, zawsze znajdzie siê jaki¶ zewnêtrzny wyzwalacz. To pa
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 25, 2012, 11:04:13 » |
|
Nie interesuje mnie dyskusja, ani os±dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê. Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopóki nie nast±pi jego zrozumienie, zawsze znajdzie siê jaki¶ zewnêtrzny wyzwalacz. Tak to prawda Ptaku, ¿e sedno problemu, jest tym co poruszy³a¶ (do Janusza przyjdzie "bardzo", "bardziej" i w koñcu "najbardziej" ), lecz uwaga blue jest równie cenna, bo rzuca nieco ¶wiat³a na kwestie sporn± od technicznej strony, która nie by³a brana pod uwagê ani przez PHI, ani przez Janusza w ich wymianie "strza³ów" . Interesuj±ce jak wygl±da³aby ta rozmowa, gdyby aspekt techniczny zosta³ uwzglêdniony ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 11:05:05 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 25, 2012, 13:23:44 » |
|
Dopóki cz³owiek zas³ania siê godno¶ci± osobist± jak tarcz±, nie pojmie co do niego przychodzi. I có¿ to za godno¶æ, gdy dotyka j± ka¿de, krytyczne s³owo? ¦wiadczy to o niskim poczuciu w³asnej warto¶ci. A strzelanie z armaty do urojonego wroga odwleka jedynie czas w³asnych narodzin, w duchu i prawdzie. yyy... a czy czasem Phi nie mówi³, ¿e poczu³ siê dotkniêty, o czym ¶wiadczy np. zg³oszenie do moderatorów? :] Czy w takim razie on te¿ cechuje siê niskim poczuciem w³asnej warto¶ci? Jego nie mog³e¶ w ¿aden sposób uraziæ. On nie ciska siê z powodu utraty jakiej¶ wewnêtrznej godno¶ci, tylko robi to dla Ciebie w³a¶nie. j.w.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 25, 2012, 14:10:20 » |
|
Jakkiekolwiek PHI dzia³ania podj±³ to tylko go spl±ta³o mocniej z ca³okszta³tem obecnej tu energii, która zreszta podobnie siê wyra¿a wszêdzie w rzeczywisto¶ci. Mowa o egotycznym JA. Podczas gdy sam PHI próbowa³ to t³umaczyæ tak : Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wówczas, gdy kto¶ siê przy jakims status quo upiera. Czszcz±c zrêcznie r±czki i ceduj±c (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, który dostarczy³ informacjê o faktach.
W tym "duszku" oczywi¶cie kurier jest "z³y" - bo zak³uci³ odwieczny spokój fauszu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0#topW ca³ym w/w po¶cie PHI jedynie pisa³ o mechanizmie konfrontacji (tu - zabijania pos³añca za dostarczenie niechcianej wiadomosci ), a nie ad personam , co zaznaczy³ na koñcu ww wypowiedzi. No , ale siê zaraz Janusz obrazi³ bior±c to na klatê do siebie i wciskaj±c guzik pt BAN. W ten sposób jedynie siê odsunie w czasie to, co nieuniknione. Mo¿e zamiast wypieraæ i wyrzucaæ pos³añca, lepiej przyjrzeæ siê meritum sprawy ? A nie tak jak sugeruje Arteq, by jeszcze dobiæ pos³añca.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 25, 2012, 14:45:13 » |
|
Ju¿ pisa³em - jak sam nieraz napyszczy³ to zas³ania³ siê "byciem niepo¿±danym pos³añcem", ale... jak kto¶ wyrazi³ siê konkretnie odno¶nie jego postawy to by³ ju¿... napastnikiem który obra¿a i wtedy Phi... lecia³ na skargê. Jak dziecko, jak tchórzliwe dziecko, które podstawiaj±c nogi czerpie rado¶æ i satysfakcjê z potykaj±cych siê kolegów, ale jak który¶ da mu za to prztyczka w nos, drze siê wniebog³osy lec±c z p³aczem do Pani na skargê ...
Nie East, nie jestem aby kogokolwiek dobijaæ, lecz nie widzê w Phi pos³añca, tylko co najwy¿ej przebierañca który to chowa swoje w³asne s³owa za domniemane poselstwo.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 14:50:32 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 25, 2012, 17:31:12 » |
|
Hej czy mo¿e ju¿ siê wyja¶ni³o jakoby phi to fair lady?
Haha emocje te same
Bardzo wspó³czujê jego fanom bo go¶æ nadmuchany bardziej ni¿ kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 17:33:43 wys³ane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 25, 2012, 18:21:42 » |
|
Hej czy mo¿e ju¿ siê wyja¶ni³o jakoby phi to fair lady?
Haha emocje te same
Bardzo wspó³czujê jego fanom bo go¶æ nadmuchany bardziej ni¿ kiara
wydaje siê, ¿e phitanie zawiera odpowied¼
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 25, 2012, 21:33:59 » |
|
Hej czy mo¿e ju¿ siê wyja¶ni³o jakoby phi to fair lady? No co¶ Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwa¿asz? Wg mnie, zupe³nie inna energia.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 25, 2012, 22:28:09 » |
|
Hej czy mo¿e ju¿ siê wyja¶ni³o jakoby phi to fair lady? No co¶ Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwa¿asz? Wg mnie, zupe³nie inna energia. Czyli nie tylko ja mam takie wra¿enie.Otó¿ Ptaku ja mam podstawy, ¿eby tak uwa¿aæ.Niby ID komputera ró¿ne ,ale w dzisiejszych czasach to nie problem.Kiedy znajdê potwierdzenie moich podejrzeñ ,to wstawiê na forum
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 22:28:34 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 25, 2012, 22:55:25 » |
|
blisko, blisko... ale nie to...
|