PHIRIOORI
Gość
|
 |
« : Październik 22, 2012, 15:46:34 » |
|
BEZPRAWNA ZMIANA TREŒCI POSTU przez Janusza http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8629.0Aby nie by³o tego typu niedomówieù i pomówieù w przysz³oœci, od tej pory wprowadzamy zakaz dopisywania przez administracjê informacji w istniej¹cych ju¿ postach, napisanych przez forumowiczów. Ka¿da, choÌby najmniejsza informacja dotycz¹ca treœci lub zachowania forumowicza bêdzie pisana w osobnym poœcie. Wobec zaistnia³es sytuacji wydaje siê to rozs¹dnym rozwi¹zaniem. Nigdy wczeœniej nikt nie dokonywa³ takich manipulacji. Równie¿ nawet Janusz by³ w tym wzglêdzie dot¹d rzetelny do tego momentu. Jednak ingerencja w treœÌ postu to juz skandaliczna manipulacja.Temat zamykam, jednak nie usuwam, by œwiadczy³ Ok, zamykasz. Œwietnie. Ok, nie usuwasz, by œwiadczy³. Œwietnie jak mo¿na wykorzystaÌ przeciw administracji jej redagowanie postów oraz dlaczego taki tryb obraliœmy. O czym? To natomiast jest ju¿ NIEPRAWDA. ByÌ mo¿e indoktrynacja Janusza (niewnikam). Post nie œwiadczy o tym "jak mo¿na wykorzystywaÌ przeciw administracji" - TYLKO jakich MANIPULACJI dopuœci³ siê moderator Janusz. Ja tego nie oceniam. EWIDENTNIE nast¹pi³a operacja na treœci. Przedstawi³em tê sprawê ograniczaj¹c siê do faktu. Otó¿ na dole owego postu umiesci³em w kolorze czerwonym napis: " W pierwszym poscie który uzna³eœ za brak szacunku do swojej osoby - Na Twój temat by³o jedno zdanie: ¿e lansujesz sie na osobê pokojow¹ - i tyle.
Potem juÂż byÂło o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU.
No ale widocznie nie jesteÂś tym zainteresowany."Dodam Âże nie wchodzi w grĂŞ sytuacja techniczna, typu: ze siĂŞ coÂś nie zaÂładowaÂło. MusiaÂło siĂŞ zaÂładowaĂŚ, bo po chwili pomyÂślaÂłem Âżeby zmieniĂŚ na fioletowy, zeby nie byÂło wraÂżenia, ze to kwestia/przypis moda. A mogÂłem tak pomyÂślec, gdyÂż widziaÂłem juÂż ten czerwony akapit zaÂładowany. Ponownie go otwierajÂąc w tym celu dowiedziaÂłem siĂŞ Âże jest juÂż w Âśmietniku.
Jednak tam: ta treœÌ byÂła juz usuniĂŞta i zastÂąpiona przypisem wypeÂłnionym POMĂWIENIAMI przeciwko mnietypu "Osoby dziaÂłajÂące w jakikolwiek sposĂłb na niekorzyœÌ forum" itp.WiĂŞc stwierdzenie typu: jak moÂżna wykorzystaĂŚ przeciw administracji jej redagowanie postĂłw jest nie na miejscu, uwaÂżam je za niesprawiedliwe i idÂące w kierunku odwrĂłcenia kota ogonem. To tak tytuÂłem Âżeby jakieÂś tutaj dwuznacznoÂści nie powstawaÂły. ================================================= ponadto w zwiÂązku z poniÂższym przypisem Panie PHIRIOORI brak caÂłkowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lĂŞgnÂą siĂŞ w twojej gÂłowie. ktĂłry jest uwypukleniem faktu, Âże pana Janusza zdominowaÂło EGO, ktĂłremu byĂŚmoÂże wydaje siĂŞ iÂż jest ono tak wazne i zawsze w centum uwagi - Âże nawet nie spostrzegÂło, Âże mowa jest o generalnych mechanizmach. Jak On po prostu mĂłgÂł niezauwaÂżyĂŚ , Âże do wypowiedzenia sie o POKOJU i sprawiedliwoÂści, wcale nie potrzebujĂŞ znaĂŚ Wielce Godnego i Szanownego Pana Janusza - to nie wiem. BycmoÂże Fakt, Âże na wstepie posta wspomniaÂłem o pewnym wrazeniu, ktĂłre pan Janusz moÂże sprawiaĂŚ uruchomiÂł taki tok, Âże zaISTE mĂłgÂł tak pomyÂśleĂŚ - jednakÂże ja nie czujĂŞ siĂŞ odpowiedzialny za to co myÂśli Pan Janusz, poniewaÂż jest juÂż DuÂżym.. a jak siĂŞ okazuje nawet.. BAARDZO dzuÂżym ChÂłopcem. Tymniemniej skoro aÂż tak siĂŞ utoÂżsamiÂł z wspomniana przeze mnie mechanika ogĂłlna zjawisk zwiÂązanych z skutecznym i dÂługoterminowym osiÂąganiem pokoju - to szczytem hipokryzji jest obci¹¿ac za ten stan umyÂłu odpowiedzialnoÂściÂą mnie. To jest delegowanie wewnĂŞtrznych NIE-POKOJĂW. Tymsamym wnoszĂŞ petycjĂŞ o zmianĂŞ moderatora - a przynajmniej urlop bo najwyraÂżniej jest tak przepracowany, ze nie ma siĂŞ kiedy z SOBÂĄ SAMYM skonfrontowaĂŚ. Co dla pokoju ..rĂłwnieÂż tu na forum - jest rzeczÂą niezmiernie istotnÂą. Pozatym nieÂśmiaÂło chciaÂłbym zasygnalizowaĂŚ, iÂż stwierdzenie "brak caÂłkowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lĂŞgnÂą siĂŞ w twojej gÂłowie" rĂłwnieÂż swiadczy o traktowaniu innych i o pojmowaniu godnoÂści. ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 22:42:34 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 22, 2012, 18:26:25 » |
|
Pozwolê sie z Tob¹ nie zgodziÌ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.Upatrzy³es sobie kilka osób na forum i ca³y czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,który moim zdaniem mia³ racjê.Nie zauwa¿y³am ¿eby zmieni³ cos w twoim poœcie,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominaj¹c dodaÌ s³owa " edit " .Kiedyœ nawet arteq o to toczy³ z tob¹ boje.Tradycyj¹ sta³a siê ju¿ prowokacja z twojej strony ,a potem wielki p³acz. Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jesteœ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m¹droœÌ . Zastanawia mnie jedna rzecz........odesz³a Lady ,a pojawi³ siê PHIRIOORI i mœci siê na Januszu. 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2012, 18:32:20 » |
|
Pozwolê sie z Tob¹ nie zgodziÌ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.Upatrzy³es sobie kilka osób na forum i ca³y czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,który moim zdaniem mia³ racjê.Nie zauwa¿y³am ¿eby zmieni³ cos w twoim poœcie,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominaj¹c dodaÌ s³owa " edit " .Kiedyœ nawet arteq o to toczy³ z tob¹ boje.Tradycyj¹ sta³a siê ju¿ prowokacja z twojej strony ,a potem wielki p³acz. Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jesteœ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m¹droœÌ . Zastanawia mnie jedna rzecz........odesz³a Lady ,a pojawi³ siê PHIRIOORI i mœci siê na Januszu.  raczej PHI upatrzyl sobie Lady i chcial pokazac kozaka przed nia , zamiast sie z ni¹umówiÌ. Pamiêtam takie rezczy z przedszkola, 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2012, 18:46:05 » |
|
Podobno jesteÂś uduchowiony,madry i wyksztaÂłcony [...] Ot i w tym sÂłowie jest caÂłe wyjaÂśnienie zagadki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 18:47:04 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 22, 2012, 19:07:12 » |
|
Cieszy mnie zapowiedŸ administracji o zaniechaniu edycji postów u¿ytkowników i wpisywanie uwag w osobnych postach. Technicznie jest to milowy krok naprzód, poniewa¿ poprzednia awantura Janeth i Kiary by³a w³aœnie z tego powodu, dok³adniej z powodu jednoczesnej edycji tego samego posta. Wtedy pozostaje treœÌ, która zosta³a wys³ana jako ostatnia, a wys³ana wczeœniej zostaje nadpisana (nieœwiadomie) przez tego, kto zachowywa³ modyfikacjê póŸniej. ByÌ mo¿e aktualna awantura ma to samo pod³o¿e, skoro post PHI "znikn¹³ prawie natychmiast", nie chcê przes¹dzaÌ. Proszê strony o rozwa¿enie tej mo¿liwoœci i dojœcie do porozumienia. Jeœli edycje postów bêd¹ dokonywane jedynie przez u¿ytkowników, jedno techniczne zawirowanie odpadnie.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 22, 2012, 20:14:51 » |
|
Jednak ingerencja w treœÌ postu to juz skandaliczna manipulacja. Nie by³o ¿adnej ingerencji i ¿adnej manipulacji z mojej strony. Bo i po co mia³em to zrobiÌ. By³ natomiast prywatny post do mnie od pana PHIRIOORIEGO, w którym widaÌ wyraŸnie jego manipulacje wobec mnie i to od samego pocz¹tku jego kontaktów ze mn¹.  DaÌ dziecku narzêdzia - a sobie krzywdê zrobi. Ale pojêcia nie mia³em ¿eœ dzieciak. W pierwszym poscie który uzna³eœ za brak szacunku do swojej osoby - Na Twój temat by³o jedno zdanie: ¿e lansujesz sie na osobê pokojow¹ - i tyle. Potem ju¿ by³o o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU. No ale widocznie nie jesteœ tym zainteresowany. Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw. Potem PRZYCHODZI coraz gorsze i trudniejsze do strawienia. Szkoda ¿e nie umia³es zrobiÌ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek. Cytat: janusz PaŸdziernik 21, 2012, 20:18:59
Za brak szacunku wobec innych forumowiczĂłw i naruszenie regulaminu forum:
- Zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Ukarany Pan zostanie -1pf
JeÂśli dalej bĂŞdÂą powtarzaĂŚ siĂŞ takie insynuacje wobec kogokolwiek na forum to wg. regulaminu: Cytuj
- Osoby dzia³aj¹ce w jakikolwiek sposób na niekorzyœÌ forum zostan¹ ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.
Administrator Forum. Janusz. ZgÂłoÂś do administratora
--------------------------------------------------------------------------------
"we cannot see the rays of the sun. We are inside" Oto sÂą miÂłe sÂłowa czÂłowieka, ktĂłry uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaĂŚ pokĂłj. Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw. Potem PRZYCHODZI coraz gorsze i trudniejsze do strawienia. Szkoda Âże nie umiaÂłes zrobiĂŚ z tego wÂłasciwego uÂżytku - od czasu pierwszych niesnasek. Przepraszam za powtĂłrkĂŞ z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musiaÂłem pokazaĂŚ jak to nasz ''AS'' dziaÂła na dwa fronty.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 22, 2012, 20:19:40 » |
|
Mia³bym jeszcze apel o kolejne "techniczne" zawirowanie - a mianowicie o u¿ywanie powiêkszonej czcionki. Je¿eli treœÌ jest wa¿na, ciekawa to sama siê obroni. U¿ywanie powiêkszonej czcionki wbrew pozorom nie pomaga lecz przeszkadza finalnie rozwalaj¹c grafikê na forum. Ponadto jest tyle innych mo¿liwoœci - kursywa, podkreœlenie, przekreœlenie, pogrubienie czy wreszcie zmiana koloru czcionki - wszystkie one znacznie czytelniej pozwalaj¹ uwypukliÌ czêœÌ postu. Je¿eli jednak ktoœ mia³by przemo¿ne ciœnienie aby u¿yÌ tego nieszczêsnego powiêkszenia to proponowa³bym aby napisa³ kilka zdaù wyjaœnienia co takiego tam jest wa¿nego, odkrywczego, ¿e opisana przeze mnie paleta podkreœleù jest niewystarczaj¹ca.
By³bym tak¿e jednoznacznie za tym aby czerwony kolor pozostawiÌ wy³¹cznie do dyspozycji modów i adminów.
P.S. Janusz, Phi nie mo¿e w tym przypadku odnieœÌ siê do umieszczanych treœci/zarzutów (nie odnoszê siê w tym momencie czy/na ile s¹ one zasadne), nie mo¿e zamieœciÌ jakiegoœ komentarza do tego - nieco przypomina mi to szturchanie zwi¹zanego. Proponujê aby daÌ mu mo¿liwoœÌ wypowiedzenie siê, przynajmniej do czasu a¿ dyskusja siê zakoùczy - obie strony siê wypowiedz¹. Swojego czasu w takich sytuacjach niektórzy forumowicze stanowili tubê dla nieobecnych, idê o zak³ad, ¿e w tym momencie te¿ mu zdaj¹ relacjê, lecz to pó³œrodek i lepiej aby - je¿eli ju¿ - sam nakreœli³ kilka zdaù (chyba, ¿e ma takow¹ mo¿liwoœÌ - wszak zamieszcza³ dzisiaj posty). Dlatego proponujê aby na dzieù, dwa przesun¹Ì bana.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 20:29:12 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 22, 2012, 20:33:46 » |
|
Szanowny Arturze  30 dni to czas na przemyœlenia i wyci¹gniêcie wniosków i niech tak pozostanie. Mo¿e przejdzie mu nienawiœÌ, któr¹ wyraŸnie do mnie czuje 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 20:41:59 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 23, 2012, 08:43:55 » |
|
Oto s¹ mi³e s³owa cz³owieka, który uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaÌ pokój.  Wska¿ gdzie w tekœcie znajduj¹ siê obraŸliwe sformuowania rani¹ce godnoœÌ ludzk¹ . Dla w³asnego dobra, rozpoznaj CO CIEBIE ubod³o. Czym jest ten sznurek, który szarpn¹³ w Tobie, ¿e a¿ u¿y³eœ w³adzy ? Nazwaniem Ciebie dzieckiem a¿ tak bardzo rani godnoœÌ osobist¹  ? Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw. Potem PRZYCHODZI coraz gorsze i trudniejsze do strawienia. Szkoda ¿e nie umia³es zrobiÌ z tego w³asciwego u¿ytku - od czasu pierwszych niesnasek.
Czasami lekcje pokory przychodz¹ od ludzi uwa¿anych za oszo³omów . Nie wa¿ne kto/co niesie treœÌ, ale sama treœÌ. Ty Janusz nie potrafisz jednego od drugiego oddzieliÌ najwidoczniej. Gdybyœ , powiedzmy, us³ysza³ ten tekst od kap³ana z ambony czytaj¹cego s³owa Jezusa, to mo¿e nawet zaduma³byœ siê nad treœci¹. No, bo przecie¿ bana byœ Ksiêdzu nie waln¹³  Przepraszam za powtórkê z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musia³em pokazaÌ jak to nasz ''AS'' dzia³a na dwa fronty.
Czasem treœci które nam pomagaj¹ bywaj¹ nieprzyjemne, trudne do prze³kniêcia, a wtedy JA interpretuje je jako atak osobisty , jako zamach na w³asn¹ godnoœÌ. Oderwij treœÌ od osoby i za 30 dni , Janusz, daj sobie szansê przeczytaÌ ponownie te same s³owa bez negatywnych emocji. Ten ban przyda siê równie¿ Tobie na och³oniêcie. PHI robi Ci przys³ugê, ale jeszcze o tym nie wiesz. @ arteqSwojego czasu w takich sytuacjach niektórzy forumowicze stanowili tubê dla nieobecnych, idê o zak³ad, ¿e w tym momencie te¿ mu zdaj¹ relacjê Nie musz¹. Forum ma charakter otwarty. Ka¿dy mo¿e obserwowaÌ treœci które nie s¹ pw lub nie s¹ przeznaczone dla moderatorów/adminów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 08:46:16 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 24, 2012, 22:30:35 » |
|
EastciePonosz¹ Ciebie emocje i nie uwa¿nie czytasz. Nigdzie nie jest napisane, ¿e za ten akurat zaznaczony na czarno cytat PHI zosta³ zbanowany. To jest post, który przys³a³ do mnie prywatnie. Zagl¹dnij do œmietnika i tam zobacz jakie jego posty by³y powodem tej kary. Podstaw¹ jego walki ze mn¹ by³ usuniêty post w temacie ''Tajne Bazy Kosmiczne - wizje i teorie Zofii Piepiórki'' w którym napisa³ coœ takiego o mnie: ..i pomyœleÌ ¿e ca³a rzeŸ pojazdów wynikiem akcji z tego forum we wrzeœniu `11 Po akcji "naszego drogiego januszeka" wyzwoli³ SIà ca³y ci¹g spektakularnych nastêpstw.. Post usun¹³em wpisuj¹c tego powód: Panie PHIRIOORI prosi³em ju¿ wczeœniej o nie mieszanie mojej osoby i innych forumowiczów w jakieœ paùskie wymys³y czy pomys³y. Post usuwam do œmietnika ze wzglêdu naruszenia punktu regulaminu dotycz¹cego: ''Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê''. Dalsze takie postêpowanie bêdzie karane punktem ujemnym. Janusz. Wówczas nie by³o jeszcze ¿adnego punktu ujemnego z mojej strony. Móg³ spokojnie skopiowaÌ ten post i umieœciÌ go znowu, ale ju¿ bez linijek dotycz¹cych mojej osoby i wszystko by³o by OK..... http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8623.0.....Ale oczywiœcie tego nie zrobi³ tylko zaatakowa³ mnie osobiœcie w temacie ''Muzyka'' http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0Post usun¹³em i poinformowa³em dlaczego to zrobi³em: Panie PHIRIOORI brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn¹ siê w twojej g³owie. A tak poza tym .....po pierwsze nie na temat a po drugie wg. regulaminu: - Zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Usuwam do œmietnika. Janusz. ¯e nie na temat to prawda, bo co ma muzyka do wynurzeù na temat mojej osoby. Da³em te¿ do zrozumienia, ¿e nie ¿yczê sobie pisania na mój temat. Zaznaczam nadal nie by³o punktu minusowego z mojej strony. Oczywiœcie PHI ponowi³ ten post w tym samym temacie daj¹c mi do zrozumienia, ¿e nie liczy siê z moim zdaniem. Dopiero wówczas przyzna³em jemu punkt ujemny. I zaczê³o siê piekie³ko czyli nastêpne bardziej wzmo¿one ataki na moj¹ osobê w nowo utworzonym temacie pt.''Granice Œmiesznoœci'' dotycz¹cym oczywiœcie mnie. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8626.0Post usun¹³em dodaj¹c informacjê dlaczego. Nie da³em te¿ za takie zachowanie ¿adnego punktu minusowego. Panie PHI dalsze udawanie niewini¹tk¹ niczego w tym temacie nie zmienia. Ju¿ sam fakt kulenia ogona i wytê¿ania jest dowodem jaki jest pana stosunek do innych. Regulamin Forum Projektu Cheops obowi¹zuje KA¯EGO zarejestrowanego u¿ytkownika. U¿ytkownik zobowi¹zany jest zapoznaÌ siê z jego treœci¹ oraz przestrzegaÌ zapisów regulaminu. Jeœli nie odpowiada ci treœÌ regulaminu, usuù swoje konto. Usuwam ze wzglêdu na lekcewa¿¹cy stosunek do Administracji. Janusz. I wtedy ukaza³ siê nastêpny temat ''Usuwaj Ch³opie Usuwaj'' dotycz¹cy oczywiœcie mnie..... http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8628.msg106463#msg106463.....w którym PHI przekroczy³ ju¿ wszystkie granice dobrego smaku.  Odpowiada mi. Nieodpowiada mi moderator Janusz NIERESPEKTUJ¥CY regulaminu! NiEodpowiada Mi pan Janusz u¿ywaj¹cy regulaminu do realizacji podejrzanych celów. Alez Januszu - ja nie lekce Wa¿ê administracji. Ja lekcewa¿e Ciebie.. A nawet nie tyle Ciebie, co osoby które prezentuj¹ takie postawy, jakie od jakiegoœ czasu realizujesz. i ¿e FAKT i¿ mi to lata - jest wyrazem braku szacunku Dobrze zrozumia³em To fajna macie definicje szacunku w tym wiêŸniu, Panie Januszu & adoratore To nawet œwiêty by nie wytrzyma³....wiêc siê sta³o.  Drogi Panie przekroczy³ pan wszelkie granice. Wed³ug regulaminu: ''- Osoby dzia³aj¹ce w jakikolwiek sposób na niekorzyœÌ forum zostan¹ ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.'' co powy¿szym zaraz uczyniê. Janusz Mówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj¹ godnoœÌ osobist¹ oraz jaki sznurek mn¹ szarpn¹³. A ja chcê siê Ciebie zapytaÌ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godnoœÌ osobist¹ PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego. Dziwne, ale to ja by³em ca³y czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie.  Broni¹c siê przed umieszczaniem mojej osoby w pomys³y zwi¹zane z jakimiœ rzeziami kosmicznymi prosi³em o powstrzymanie siê od takich opisów ze mn¹. Usuniêcie TEGO postu spowodowa³o dalsz¹ lawinê ataków na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmaga³a jeszcze bardziej jego agresjê, nie moj¹. Dopiero ostatni jego post doda³ tzw. oliwy do ognia. Proszê wiêc nie pisz o moim ura¿onym JA i uczeniu siê pokory od cz³owieka, który jej nie ma.  P.S. Ksiêdza bym nie zbanowa³, bo kiedy ostatnio by³em na mszy (20 lat temu), to jak pamiêtam wpad³em w dziwn¹ drzemkê i nic z tego co mówi³ nie pamiêtam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2012, 23:06:38 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 24, 2012, 23:30:44 » |
|
Dopóki cz³owiek zas³ania siê godnoœci¹ osobist¹ jak tarcz¹, nie pojmie co do niego przychodzi. I có¿ to za godnoœÌ, gdy dotyka j¹ ka¿de, krytyczne s³owo?
ÂŚwiadczy to o niskim poczuciu wÂłasnej wartoÂści. A strzelanie z armaty do urojonego wroga odwleka jedynie czas wÂłasnych narodzin, w duchu i prawdzie.
Gdy nie masz pokoju w sobie, nie dasz go Âświatu. I Âświat nie odpowie Ci pokojem.
|
|
|
|
|
|
|
between
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 25, 2012, 09:00:07 » |
|
Dla mnie to wszystko jest niepowaÂżne. CaÂła ta zabawa w jakieÂś bany, zmiany postĂłw, obraÂżanie siĂŞ na siebie, uwaÂżanie, Âże ktoÂś kogoÂś obraÂża, itp. Ludzie, nie macie jakiÂś ciekawszych tematĂłw do rozmĂłw? DosÂłownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i zÂłodzieje... Nie macie choĂŚ odrobiny dystansu do siebie?...
pozdro
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 09:01:10 wysłane przez between »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 25, 2012, 09:08:41 » |
|
@ JanuszMówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj¹ godnoœÌ osobist¹ oraz jaki sznurek mn¹ szarpn¹³. A ja chcê siê Ciebie zapytaÌ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godnoœÌ osobist¹ PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego. Drogi Januszu. Tu w ogóle nie chodzi o PHI, tylko o Ciebie . Jego nie mog³eœ w ¿aden sposób uraziÌ. On nie ciska siê z powodu utraty jakiejœ wewnêtrznej godnoœci, tylko robi to dla Ciebie w³aœnie. Januszu nie wiem czy Ty jakieœ cele realizujesz i ewentualnie jakie, bo to nie ma znaczenia tutaj, ale , widaÌ ¿e sensytywne osoby takie jak PHI ,czy Fair Lady (ona siê "czepia³a" ogólnie administracji ) na coœ wskazuj¹. To ich rola widaÌ taka, aby pokazaÌ ..... mo¿e w³aœnie ow¹ przesadn¹/przesadzon¹ godnoœÌ osobist¹ ? Dziwne, ale to ja by³em ca³y czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie.
Poniek¹d racja. To JA by³o atakowane i ono wytoczy³o armatê przeciwko urojonemu wrogowi - jak celnie zauwa¿y³a Ptak  Swoj¹ drog¹, PHI wzi¹³ na siebie rolê nie do pozazdroszczenia Broni¹c siê przed umieszczaniem mojej osoby w pomys³y zwi¹zane z jakimiœ rzeziami kosmicznymi prosi³em o powstrzymanie siê od takich opisów ze mn¹.
JuÂż samo uÂżycie owych "rzezi kosmicznych pojazdĂłw" w powiÂązaniu z TwojÂą osobÂą jest tak kuriozalne, Âże jedynie wywoÂłuje uÂśmiech na twarzy. Na prawdĂŞ nie warto w takie rzeczy wchodziĂŚ, a tym bardziej to Âżaden powĂłd do obrazy. UsuniĂŞcie TEGO postu spowodowaÂło dalszÂą lawinĂŞ atakĂłw na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmagaÂła jeszcze bardziej jego agresjĂŞ, nie mojÂą. Dopiero ostatni jego post dodaÂł tzw. oliwy do ognia. ProszĂŞ wiĂŞc nie pisz o moim uraÂżonym JA i uczeniu siĂŞ pokory od czÂłowieka, ktĂłry jej nie ma.
No ale nie ma przypadkĂłw i tacy ludzie sÂą przyciÂągani przez takich ludzi jak TY . CoÂś siĂŞ musi tam zweryfikowaĂŚ  P.S. KsiĂŞdza bym nie zbanowaÂł, bo kiedy ostatnio byÂłem na mszy (20 lat temu), to jak pamiĂŞtam wpadÂłem w dziwnÂą drzemkĂŞ i nic z tego co mĂłwiÂł nie pamiĂŞtam.
Chodzi³o ogólnie o autorytet moralny , ten "ksi¹dz z ambony " to przenoœnia w tym wypadku bardziej odnosz¹ca siê do ... poczucia wewnêtrznego "ksiedza"- owego JA .  @ PtakI có¿ to za godnoœÌ, gdy dotyka j¹ ka¿de, krytyczne s³owo?
Potencjalnie krytyczne sÂłowo ... @ betweenNie macie choĂŚ odrobinĂŞ dystansu do siebie?..
Macie  Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien d³u¿szy czas od tego forum PHIRIOORIEGO który nie ma ju¿ szans by tu siê odnieœÌ nawet do bana przez najblizsze .. jakieœ 25 dni.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 25, 2012, 09:09:20 » |
|
Dla mnie to wszystko jest niepowaÂżne. CaÂła ta zabawa w jakieÂś bany, zmiany postĂłw, obraÂżanie siĂŞ na siebie, uwaÂżanie, Âże ktoÂś kogoÂś obraÂża, itp. Ludzie, nie macie jakiÂś ciekawszych tematĂłw do rozmĂłw? DosÂłownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i zÂłodzieje... Nie macie choĂŚ odrobiny dystansu do siebie?...
pozdro
3xTAK, dodam tylko, Âże jak czasami widzĂŞ politykĂłw w TV,- to mam identyczne odczucia. 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 25, 2012, 10:21:13 » |
|
Technicznie dla mnie sprawa i przyczyna jest ewidentnie prosta. Po prostu janusz nadpisa³ nieœwiadomie edycjê PHIORI'ego tak jak w poprzedniej awanturze zrobi³a to Kiara na dopisku Janeth. W tym skrypcie forum tak jest, tak to dzia³a, zgodnie z logik¹ zapisuje siê ostatnia wersja, ale nie ma blokady dostêpu, gdy post jest w trakcie czyjejœ edycji, tak jak w innych bazach danych. Dlatego pochwalam rozwi¹zanie dopisywania uwag administracyjnych w osobnym poœcie. Myœlê, ¿e PHI to przeczyta i zrozumie, ¿e g³ównym powodem by³a niedoskona³oœÌ techniki, a nie umyœlne dzia³anie admina. Z drugiej strony reakcja PHI by³a stosowna do niego i jego punktu widzenia, który nie bra³ pod uwagê tej mo¿liwoœci, co nie znaczy, ¿e pochwalam jego agresywnoœÌ. Nie interesuje mnie dyskusja, ani os¹dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 25, 2012, 10:46:03 » |
|
Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien dÂłuÂższy czas od tego forum PHIRIOORIEGO ktĂłry nie ma juÂż szans by tu siĂŞ odnieœÌ nawet do bana przez najblizsze .. jakieÂś 25 dni. JeÂżeli w Januszu coÂś przewartoÂściuje siĂŞ i zrozumie, to pewnie Phi zostanie szybko odbanowany. JeÂżeli nie, trudno. Potem przyjdzie jeszcze GORSZE… i jeszcze GORSZE… aÂż do skutku. W koĂącu coÂś musi pĂŞkn¹Ì w „januszowej fortyfikacji”.  Dla mnie to wszystko jest niepowaÂżne. CaÂła ta zabawa w jakieÂś bany, zmiany postĂłw, obraÂżanie siĂŞ na siebie, uwaÂżanie, Âże ktoÂś kogoÂś obraÂża, itp. Ludzie, nie macie jakiÂś ciekawszych tematĂłw do rozmĂłw? DosÂłownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i zÂłodzieje... Nie macie choĂŚ odrobiny dystansu do siebie?... Tak to z boku, na pierwszy rzut oka moÂże wyglÂądaĂŚ. Ale wewnĂŞtrzne procesy sÂą o wiele waÂżniejsze niÂż czytanie tasiemcowych przekazĂłw. Tu dzieje siĂŞ praktyka i wykluwanie motyla, wiadomo z czego. Trzymam kciuki za „gÂąsienicĂŞ”.  Nie interesuje mnie dyskusja, ani osÂądy, zwracam tylko uwagĂŞ stronom na aspekt techniczny, ktĂłrego w ogĂłle nie brali pod uwagĂŞ. Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopĂłki nie nastÂąpi jego zrozumienie, zawsze znajdzie siĂŞ jakiÂś zewnĂŞtrzny wyzwalacz. To pa 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 25, 2012, 11:04:13 » |
|
Nie interesuje mnie dyskusja, ani os¹dy, zwracam tylko uwagê stronom na aspekt techniczny, którego w ogóle nie brali pod uwagê. Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopóki nie nast¹pi jego zrozumienie, zawsze znajdzie siê jakiœ zewnêtrzny wyzwalacz. Tak to prawda Ptaku, ¿e sedno problemu, jest tym co poruszy³aœ (do Janusza przyjdzie "bardzo", "bardziej" i w koùcu "najbardziej"  ), lecz uwaga blue jest równie cenna, bo rzuca nieco œwiat³a na kwestie sporn¹ od technicznej strony, która nie by³a brana pod uwagê ani przez PHI, ani przez Janusza w ich wymianie "strza³ów" . Interesuj¹ce jak wygl¹da³aby ta rozmowa, gdyby aspekt techniczny zosta³ uwzglêdniony ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 11:05:05 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 25, 2012, 13:23:44 » |
|
Dopóki cz³owiek zas³ania siê godnoœci¹ osobist¹ jak tarcz¹, nie pojmie co do niego przychodzi. I có¿ to za godnoœÌ, gdy dotyka j¹ ka¿de, krytyczne s³owo? Œwiadczy to o niskim poczuciu w³asnej wartoœci. A strzelanie z armaty do urojonego wroga odwleka jedynie czas w³asnych narodzin, w duchu i prawdzie. yyy... a czy czasem Phi nie mówi³, ¿e poczu³ siê dotkniêty, o czym œwiadczy np. zg³oszenie do moderatorów? :] Czy w takim razie on te¿ cechuje siê niskim poczuciem w³asnej wartoœci? Jego nie mog³eœ w ¿aden sposób uraziÌ. On nie ciska siê z powodu utraty jakiejœ wewnêtrznej godnoœci, tylko robi to dla Ciebie w³aœnie. j.w.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 25, 2012, 14:10:20 » |
|
Jakkiekolwiek PHI dzia³ania podj¹³ to tylko go spl¹ta³o mocniej z ca³okszta³tem obecnej tu energii, która zreszta podobnie siê wyra¿a wszêdzie w rzeczywistoœci. Mowa o egotycznym JA. Podczas gdy sam PHI próbowa³ to t³umaczyÌ tak : Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wówczas, gdy ktoœ siê przy jakims status quo upiera. Czszcz¹c zrêcznie r¹czki i ceduj¹c (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, który dostarczy³ informacjê o faktach.
W tym "duszku" oczywiÂście kurier jest "zÂły" - bo zakÂłuciÂł odwieczny spokĂłj fauszu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0#topW caÂłym w/w poÂście PHI jedynie pisaÂł o mechanizmie konfrontacji (tu - zabijania posÂłaĂąca za dostarczenie niechcianej wiadomosci ), a nie ad personam , co zaznaczyÂł na koĂącu ww wypowiedzi. No , ale siĂŞ zaraz Janusz obraziÂł biorÂąc to na klatĂŞ do siebie i wciskajÂąc guzik pt BAN. W ten sposĂłb jedynie siĂŞ odsunie w czasie to, co nieuniknione. MoÂże zamiast wypieraĂŚ i wyrzucaĂŚ posÂłaĂąca, lepiej przyjrzeĂŚ siĂŞ meritum sprawy ? A nie tak jak sugeruje Arteq, by jeszcze dobiĂŚ posÂłaĂąca.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 25, 2012, 14:45:13 » |
|
Ju¿ pisa³em - jak sam nieraz napyszczy³ to zas³ania³ siê "byciem niepo¿¹danym pos³aùcem", ale... jak ktoœ wyrazi³ siê konkretnie odnoœnie jego postawy to by³ ju¿... napastnikiem który obra¿a i wtedy Phi... lecia³ na skargê. Jak dziecko, jak tchórzliwe dziecko, które podstawiaj¹c nogi czerpie radoœÌ i satysfakcjê z potykaj¹cych siê kolegów, ale jak któryœ da mu za to prztyczka w nos, drze siê wniebog³osy lec¹c z p³aczem do Pani na skargê ...
Nie East, nie jestem aby kogokolwiek dobijaĂŚ, lecz nie widzĂŞ w Phi posÂłaĂąca, tylko co najwyÂżej przebieraĂąca ktĂłry to chowa swoje wÂłasne sÂłowa za domniemane poselstwo.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 14:50:32 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 25, 2012, 17:31:12 » |
|
Hej czy moÂże juÂż siĂŞ wyjaÂśniÂło jakoby phi to fair lady?
Haha emocje te same
Bardzo wspó³czujê jego fanom bo goœÌ nadmuchany bardziej ni¿ kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 17:33:43 wysłane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 25, 2012, 18:21:42 » |
|
Hej czy moÂże juÂż siĂŞ wyjaÂśniÂło jakoby phi to fair lady?
Haha emocje te same
Bardzo wspó³czujê jego fanom bo goœÌ nadmuchany bardziej ni¿ kiara
wydaje siĂŞ, Âże phitanie zawiera odpowiedÂź 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 25, 2012, 21:33:59 » |
|
Hej czy moÂże juÂż siĂŞ wyjaÂśniÂło jakoby phi to fair lady? No coÂś Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwaÂżasz? Wg mnie, zupeÂłnie inna energia. 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 25, 2012, 22:28:09 » |
|
Hej czy mo¿e ju¿ siê wyjaœni³o jakoby phi to fair lady? No coœ Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwa¿asz? Wg mnie, zupe³nie inna energia.  Czyli nie tylko ja mam takie wra¿enie.Otó¿ Ptaku ja mam podstawy, ¿eby tak uwa¿aÌ.Niby ID komputera ró¿ne ,ale w dzisiejszych czasach to nie problem.Kiedy znajdê potwierdzenie moich podejrzeù ,to wstawiê na forum 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 22:28:34 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 25, 2012, 22:55:25 » |
|
blisko, blisko... ale nie to...
|