Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 17:19:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: w nawiÂązaniu do zamkniĂŞtego wÂątku ZMIANA TREÂŚCI POSTU przez Janusza  (Przeczytany 41998 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PHIRIOORI
Gość
« : Październik 22, 2012, 15:46:34 »

BEZPRAWNA ZMIANA TREÂŚCI POSTU przez Janusza
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8629.0

Aby nie byÂło tego typu niedomĂłwieĂą i pomĂłwieĂą w przyszÂłoÂści, od tej pory wprowadzamy zakaz dopisywania przez administracjĂŞ informacji w istniejÂących juÂż postach, napisanych przez forumowiczĂłw.
KaÂżda, choĂŚby najmniejsza informacja dotyczÂąca treÂści lub zachowania forumowicza bĂŞdzie pisana w osobnym poÂście.
Wobec zaistniaÂłes sytuacji wydaje siĂŞ to rozsÂądnym rozwiÂązaniem.
Nigdy wczeÂśniej nikt nie dokonywaÂł takich manipulacji.
RĂłwnieÂż nawet Janusz byÂł w tym wzglĂŞdzie dotÂąd rzetelny do tego momentu.
Jednak ingerencja w treœÌ postu to juz skandaliczna manipulacja.

Temat zamykam, jednak nie usuwam, by ÂświadczyÂł
Ok, zamykasz. ÂŚwietnie.
Ok, nie usuwasz, by ÂświadczyÂł. ÂŚwietnie

jak moÂżna wykorzystaĂŚ przeciw administracji jej redagowanie postĂłw
oraz dlaczego taki tryb obraliÂśmy.
O czym?
To natomiast jest juÂż NIEPRAWDA.
ByĂŚ moÂże indoktrynacja Janusza (niewnikam).

Post nie Âświadczy o tym "jak moÂżna wykorzystywaĂŚ przeciw administracji" - TYLKO jakich MANIPULACJI dopuÂściÂł siĂŞ moderator Janusz.

Ja tego nie oceniam. EWIDENTNIE nastÂąpiÂła operacja na treÂści.
PrzedstawiÂłem tĂŞ sprawĂŞ ograniczajÂąc siĂŞ do faktu.

Otó¿ na dole owego postu umiesci³em w kolorze czerwonym napis:

"
W pierwszym poscie ktĂłry uznaÂłeÂś za brak szacunku do swojej osoby -  Na TwĂłj temat byÂło jedno zdanie:
Âże lansujesz sie na osobĂŞ pokojowÂą - i tyle.

Potem juÂż byÂło o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU.

No ale widocznie nie jesteÂś tym zainteresowany."

Dodam Âże nie wchodzi w grĂŞ sytuacja techniczna, typu: ze siĂŞ coÂś nie zaÂładowaÂło.
MusiaÂło siĂŞ zaÂładowaĂŚ, bo po chwili pomyÂślaÂłem Âżeby zmieniĂŚ na fioletowy,
zeby nie byÂło wraÂżenia, ze to kwestia/przypis moda.
A mogÂłem tak pomyÂślec, gdyÂż widziaÂłem juÂż ten czerwony akapit zaÂładowany.
Ponownie go otwierajÂąc w tym celu dowiedziaÂłem siĂŞ Âże jest juÂż w Âśmietniku.

Jednak tam: ta tre¶æ by³a juz usuniêta i zast±piona przypisem wype³nionym POMÓWIENIAMI przeciwko mnietypu "Osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek sposób na niekorzy¶æ forum" itp.

WiĂŞc stwierdzenie typu:
jak moÂżna wykorzystaĂŚ przeciw administracji jej redagowanie postĂłw
jest nie na miejscu, uwaÂżam je za niesprawiedliwe
i idÂące w kierunku odwrĂłcenia kota ogonem.

To tak tytuÂłem Âżeby jakieÂś tutaj dwuznacznoÂści nie powstawaÂły.

=================================================

ponadto w zwiÂązku z poniÂższym przypisem

Panie PHIRIOORI brak caÂłkowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lĂŞgnÂą siĂŞ w twojej gÂłowie.

ktĂłry jest uwypukleniem faktu, Âże pana Janusza zdominowaÂło EGO,
ktĂłremu byĂŚmoÂże wydaje siĂŞ iÂż jest ono tak wazne
i zawsze w centum uwagi - Âże nawet nie spostrzegÂło,
 Âże mowa jest o generalnych mechanizmach.

Jak On po prostu  mĂłgÂł niezauwaÂżyĂŚ , Âże do wypowiedzenia sie o POKOJU i sprawiedliwoÂści,
wcale nie potrzebujĂŞ znaĂŚ Wielce Godnego i Szanownego Pana Janusza - to nie wiem.

BycmoÂże Fakt, Âże  na wstepie posta wspomniaÂłem o pewnym wrazeniu,
 ktĂłre pan Janusz moÂże sprawiaĂŚ uruchomiÂł taki tok,
Âże zaISTE mĂłgÂł tak pomyÂśleĂŚ - jednakÂże ja nie czujĂŞ siĂŞ odpowiedzialny za to co myÂśli Pan Janusz, poniewaÂż jest juÂż DuÂżym..
a jak siĂŞ okazuje nawet.. BAARDZO dzuÂżym ChÂłopcem.

Tymniemniej skoro aÂż tak siĂŞ utoÂżsamiÂł z wspomniana przeze mnie mechanika ogĂłlna zjawisk
zwi¹zanych z skutecznym i d³ugoterminowym osi¹ganiem pokoju - to szczytem hipokryzji jest obci¹¿ac za ten stan umy³u odpowiedzialnoœci¹ mnie.

To jest delegowanie wewnêtrznych NIE-POKOJÓW.

Tymsamym wnoszĂŞ petycjĂŞ o zmianĂŞ moderatora - a przynajmniej urlop
bo najwyraÂżniej jest tak przepracowany, ze nie ma siĂŞ  kiedy z SOBÂĄ SAMYM skonfrontowaĂŚ.
Co dla pokoju ..rĂłwnieÂż tu na forum - jest rzeczÂą niezmiernie istotnÂą.

Pozatym nieÂśmiaÂło chciaÂłbym zasygnalizowaĂŚ,
iÂż stwierdzenie "brak caÂłkowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lĂŞgnÂą siĂŞ w twojej gÂłowie"
rĂłwnieÂż swiadczy o traktowaniu innych i o pojmowaniu godnoÂści.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 22:42:34 wysłane przez Dariusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #1 : Październik 22, 2012, 18:26:25 »

PozwolĂŞ sie z TobÂą nie zgodziĂŚ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.UpatrzyÂłes sobie kilka osĂłb na forum i caÂły czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,ktĂłry moim zdaniem miaÂł racjĂŞ.Nie zauwaÂżyÂłam Âżeby zmieniÂł cos w twoim poÂście,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominajÂąc dodaĂŚ sÂłowa " edit " .KiedyÂś nawet arteq o to toczyÂł z tobÂą boje.TradycyjÂą  staÂła siĂŞ juÂż prowokacja z twojej strony ,a potem wielki pÂłacz.
Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jesteœ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m¹droœÌ .
Zastanawia mnie jedna rzecz........odeszÂła Lady ,a pojawiÂł siĂŞ PHIRIOORI i mÂści siĂŞ na Januszu.  Buzia na k³ódkĂŞ

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 22, 2012, 18:32:20 »

PozwolĂŞ sie z TobÂą nie zgodziĂŚ PHIRIOORI ,prowokujesz i zaczepiasz Janusza a potem podnosisz larum.UpatrzyÂłes sobie kilka osĂłb na forum i caÂły czas prowokujesz i wcale mnie nie dziwi reakcja Janusza ,ktĂłry moim zdaniem miaÂł racjĂŞ.Nie zauwaÂżyÂłam Âżeby zmieniÂł cos w twoim poÂście,natomiast ty to robisz notorycznie ,czasem zapominajÂąc dodaĂŚ sÂłowa " edit " .KiedyÂś nawet arteq o to toczyÂł z tobÂą boje.TradycyjÂą  staÂła siĂŞ juÂż prowokacja z twojej strony ,a potem wielki pÂłacz.
Dlaczego ty tak nienawidzisz Janusza ? Podobno jesteœ uduchowiony,madry i wykszta³cony ,a jednak twoje ego jest od ciebie silniejsze.Na nic twoja m¹droœÌ .
Zastanawia mnie jedna rzecz........odeszÂła Lady ,a pojawiÂł siĂŞ PHIRIOORI i mÂści siĂŞ na Januszu.  Buzia na k³ódkĂŞ
raczej PHI upatrzyl sobie Lady i chcial pokazac kozaka przed nia , zamiast sie z niÂąumĂłwiĂŚ. PamiĂŞtam takie rezczy z przedszkola, UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2012, 18:46:05 »

Podobno jesteÂś uduchowiony,madry i wyksztaÂłcony [...]
Ot i w tym sÂłowie jest caÂłe wyjaÂśnienie zagadki...
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 18:47:04 wysłane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #4 : Październik 22, 2012, 19:07:12 »

Cieszy mnie zapowiedÂź administracji o zaniechaniu edycji postĂłw uÂżytkownikĂłw i wpisywanie uwag w osobnych postach.
Technicznie jest to milowy krok naprzód, poniewa¿ poprzednia awantura Janeth i Kiary by³a w³aœnie z tego powodu, dok³adniej z powodu jednoczesnej edycji tego samego posta. Wtedy pozostaje treœÌ, która zosta³a wys³ana jako ostatnia, a wys³ana wczeœniej zostaje nadpisana (nieœwiadomie) przez tego, kto zachowywa³ modyfikacjê póŸniej.
ByÌ mo¿e aktualna awantura ma to samo pod³o¿e, skoro post PHI "znikn¹³ prawie natychmiast", nie chcê przes¹dzaÌ.
ProszĂŞ strony o rozwaÂżenie tej moÂżliwoÂści i dojÂście do porozumienia.
JeÂśli edycje postĂłw bĂŞdÂą dokonywane jedynie przez uÂżytkownikĂłw, jedno techniczne zawirowanie odpadnie.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #5 : Październik 22, 2012, 20:14:51 »

Jednak ingerencja w treœÌ postu to juz skandaliczna manipulacja.

Nie byÂło Âżadnej ingerencji i Âżadnej manipulacji z mojej strony. Bo i po co miaÂłem to zrobiĂŚ.
ByÂł natomiast prywatny post do mnie od pana PHIRIOORIEGO, w ktĂłrym widaĂŚ wyraÂźnie jego manipulacje wobec mnie i to od samego poczÂątku jego kontaktĂłw ze mnÂą. Smutny

DaĂŚ dziecku narzĂŞdzia - a sobie krzywdĂŞ zrobi. Ale pojĂŞcia nie miaÂłem ÂżeÂś dzieciak.

W pierwszym poscie ktĂłry uznaÂłeÂś za brak szacunku do swojej osoby -  Na TwĂłj temat byÂło jedno zdanie:
Âże lansujesz sie na osobĂŞ pokojowÂą - i tyle.

Potem juÂż byÂło o generalnych mechanizmach dot. skutecznego POKOJU.

No ale widocznie nie jesteÂś tym zainteresowany.

Ode mnie zawsze NAJLEPSZE przychodzi najpierw.
Potem PRZYCHODZI  coraz gorsze i trudniejsze do strawienia.
Szkoda Âże nie umiaÂłes zrobiĂŚ z tego wÂłasciwego uÂżytku - od czasu pierwszych niesnasek.

Cytat: janusz  PaÂździernik 21, 2012, 20:18:59

Za brak szacunku wobec innych forumowiczĂłw i naruszenie regulaminu forum:

- Zwalczane bĂŞdÂą wszelkie przejawy chamstwa i obraÂżania uÂżytkownikĂłw. Posty stanowiÂące
  naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ. W wypadku wypowiedzi z
  uÂżyciem s³ów powszechnie uznanych za obraÂźliwe, autor zostanie ukarany ostrzeÂżeniem (-1pf). 
Ukarany Pan zostanie -1pf

JeÂśli dalej bĂŞdÂą powtarzaĂŚ siĂŞ takie insynuacje wobec kogokolwiek na forum to wg. regulaminu:

- Osoby dzia³aj¹ce w jakikolwiek sposób na niekorzyœÌ forum zostan¹ ukarane ostrze¿eniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.

Administrator Forum. Janusz.

ZgÂłoÂś do administratora

--------------------------------------------------------------------------------

"we cannot see the rays of the sun.
We are inside"

Oto sÂą miÂłe sÂłowa czÂłowieka, ktĂłry uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaĂŚ pokĂłj. Z politowaniem

Szkoda Âże nie umiaÂłes zrobiĂŚ z tego wÂłasciwego uÂżytku - od czasu pierwszych niesnasek.

Przepraszam za powtĂłrkĂŞ z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musiaÂłem pokazaĂŚ jak to nasz ''AS'' dziaÂła na dwa fronty.
arteq
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 22, 2012, 20:19:40 »

Mia³bym jeszcze apel o kolejne "techniczne" zawirowanie - a mianowicie o u¿ywanie powiêkszonej czcionki. Je¿eli treœÌ jest wa¿na, ciekawa to sama siê obroni. U¿ywanie powiêkszonej czcionki wbrew pozorom nie pomaga lecz przeszkadza finalnie rozwalaj¹c grafikê na forum. Ponadto jest tyle innych mo¿liwoœci - kursywa, podkreœlenie, przekreœlenie, pogrubienie czy wreszcie zmiana koloru czcionki - wszystkie one znacznie czytelniej pozwalaj¹ uwypukliÌ czêœÌ postu. Je¿eli jednak ktoœ mia³by przemo¿ne ciœnienie aby u¿yÌ tego nieszczêsnego powiêkszenia to proponowa³bym aby napisa³ kilka zdaù wyjaœnienia co takiego tam jest wa¿nego, odkrywczego, ¿e opisana przeze mnie paleta podkreœleù jest niewystarczaj¹ca.

By³bym tak¿e jednoznacznie za tym aby czerwony kolor pozostawiÌ wy³¹cznie do dyspozycji modów i adminów.

P.S. Janusz, Phi nie moÂże w tym przypadku odnieœÌ siĂŞ do umieszczanych treÂści/zarzutĂłw (nie odnoszĂŞ siĂŞ w tym momencie czy/na ile sÂą one zasadne), nie moÂże zamieÂściĂŚ jakiegoÂś komentarza do tego - nieco przypomina mi to szturchanie zwiÂązanego. ProponujĂŞ aby daĂŚ mu moÂżliwoœÌ wypowiedzenie siĂŞ, przynajmniej do czasu aÂż dyskusja siĂŞ zakoĂączy - obie strony siĂŞ wypowiedzÂą. Swojego czasu w takich sytuacjach niektĂłrzy forumowicze stanowili tubĂŞ dla nieobecnych, idĂŞ o zakÂład, Âże w tym momencie teÂż mu zdajÂą relacjĂŞ, lecz to pó³œrodek i lepiej aby  - jeÂżeli juÂż - sam nakreÂśliÂł kilka zdaĂą (chyba, Âże ma takowÂą moÂżliwoœÌ - wszak zamieszczaÂł dzisiaj posty). Dlatego proponujĂŞ aby na dzieĂą, dwa przesun¹Ì bana.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 20:29:12 wysłane przez arteq » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #7 : Październik 22, 2012, 20:33:46 »

Szanowny Arturze UÂśmiech
30 dni to czas na przemyœlenia i wyci¹gniêcie wniosków i niech tak pozostanie. Mo¿e przejdzie mu nienawiœÌ, któr¹ wyraŸnie do mnie czuje Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2012, 20:41:59 wysłane przez janusz » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #8 : Październik 23, 2012, 08:43:55 »

Oto sÂą miÂłe sÂłowa czÂłowieka, ktĂłry uczy mnie dzieciaka jak ma wygladaĂŚ pokĂłj. Z politowaniem
Wska¿ gdzie w tekœcie znajduj¹ siê obraŸliwe sformuowania rani¹ce godnoœÌ ludzk¹ .

Dla wÂłasnego dobra, rozpoznaj CO CIEBIE ubodÂło. Czym jest ten sznurek, ktĂłry szarpn¹³  w Tobie, Âże aÂż uÂżyÂłeÂś wÂładzy ?

Nazwaniem Ciebie dzieckiem a¿ tak bardzo rani godnoœÌ osobist¹ Coœ?

Czasami lekcje pokory przychodz¹ od ludzi uwa¿anych za oszo³omów . Nie wa¿ne kto/co niesie treœÌ, ale sama treœÌ. Ty Janusz nie potrafisz jednego od drugiego oddzieliÌ najwidoczniej. Gdybyœ , powiedzmy, us³ysza³ ten tekst od kap³ana z ambony czytaj¹cego s³owa Jezusa, to mo¿e nawet zaduma³byœ siê nad treœci¹. No, bo przecie¿ bana byœ Ksiêdzu nie waln¹³ Du¿y uœmiech

Przepraszam za powtĂłrkĂŞ z ''rozrywki'', ale i w tym temacie musiaÂłem pokazaĂŚ jak to nasz ''AS'' dziaÂła na dwa fronty.
Czasem treœci które nam pomagaj¹ bywaj¹ nieprzyjemne, trudne do prze³kniêcia, a wtedy JA interpretuje je jako atak osobisty , jako zamach na w³asn¹ godnoœÌ. Oderwij treœÌ od osoby i za 30 dni , Janusz, daj sobie szansê przeczytaÌ ponownie te same s³owa bez negatywnych emocji. Ten ban przyda siê równie¿ Tobie na och³oniêcie.

PHI robi Ci przysÂługĂŞ, ale jeszcze o tym nie wiesz.

@arteq
Swojego czasu w takich sytuacjach niektĂłrzy forumowicze stanowili tubĂŞ dla nieobecnych, idĂŞ o zakÂład, Âże w tym momencie teÂż mu zdajÂą relacjĂŞ
Nie muszÂą. Forum ma charakter otwarty. KaÂżdy moÂże obserwowaĂŚ treÂści ktĂłre nie sÂą pw lub nie sÂą przeznaczone dla moderatorĂłw/adminĂłw.

« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2012, 08:46:16 wysłane przez east » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #9 : Październik 24, 2012, 22:30:35 »

Eastcie
PonoszÂą Ciebie emocje i nie uwaÂżnie czytasz. Nigdzie nie jest napisane, Âże za ten akurat zaznaczony na czarno cytat PHI zostaÂł zbanowany. To jest post, ktĂłry przysÂłaÂł do mnie prywatnie. ZaglÂądnij do Âśmietnika i tam zobacz jakie jego posty byÂły powodem tej kary.

PodstawÂą jego walki ze mnÂą byÂł usuniĂŞty post w temacie ''Tajne Bazy Kosmiczne - wizje i teorie Zofii PiepiĂłrki'' w ktĂłrym napisaÂł coÂś takiego o mnie:
..i pomyÂśleĂŚ Âże caÂła rzeÂź pojazdĂłw wynikiem akcji z tego forum we wrzeÂśniu `11
Po akcji "naszego drogiego januszeka"
wyzwoli³ SIÊ ca³y ci±g spektakularnych nastêpstw..

Post usun¹³em wpisuj¹c tego powód:
Panie PHIRIOORI prosiÂłem juÂż wczeÂśniej o nie mieszanie mojej osoby i innych forumowiczĂłw w jakieÂś paĂąskie wymysÂły czy pomysÂły. Post usuwam do Âśmietnika ze wzglĂŞdu naruszenia punktu regulaminu dotyczÂącego: ''Posty stanowiÂące naruszenie czyjejÂś godnoÂści bĂŞdÂą sukcesywnie usuwane przez moderacjĂŞ''. Dalsze takie postĂŞpowanie bĂŞdzie karane punktem ujemnym. Janusz.

WĂłwczas nie byÂło jeszcze Âżadnego punktu ujemnego z mojej strony.
MĂłgÂł spokojnie skopiowaĂŚ ten post i umieÂściĂŚ go znowu, ale juÂż bez linijek dotyczÂących mojej osoby i wszystko byÂło by OK.....

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8623.0

.....Ale oczywiÂście tego nie zrobiÂł tylko zaatakowaÂł mnie osobiÂście w temacie ''Muzyka''

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0

Post usun¹³em i poinformowa³em dlaczego to zrobi³em:

Panie PHIRIOORI brak ca³kowitej wiedzy o mnie jest powodem bzdur jakie lêgn¹ siê w twojej g³owie. A tak poza tym .....po pierwsze nie na temat a po drugie wg. regulaminu: - Zwalczane bêd¹ wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf). Usuwam do œmietnika. Janusz.

ÂŻe nie na temat to prawda, bo co ma muzyka do wynurzeĂą na temat mojej osoby. DaÂłem teÂż do zrozumienia, Âże nie ÂżyczĂŞ sobie pisania na mĂłj temat. Zaznaczam nadal nie byÂło punktu minusowego z mojej strony.

OczywiÂście PHI ponowiÂł ten post w tym samym temacie dajÂąc mi do zrozumienia, Âże nie liczy siĂŞ z moim zdaniem. Dopiero wĂłwczas przyznaÂłem jemu punkt ujemny. I zaczĂŞÂło siĂŞ piekieÂłko czyli nastĂŞpne bardziej wzmoÂżone ataki na mojÂą osobĂŞ w nowo utworzonym temacie pt.''Granice ÂŚmiesznoÂści'' dotyczÂącym oczywiÂście mnie.

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8626.0

Post usun¹³em dodaj¹c informacjê dlaczego. Nie da³em te¿ za takie zachowanie ¿adnego punktu minusowego.
Panie PHI dalsze udawanie niewini¹tk¹ niczego w tym temacie nie zmienia. Ju¿ sam fakt kulenia ogona i wytê¿ania jest dowodem jaki jest pana stosunek do innych. Regulamin Forum Projektu Cheops obowi¹zuje KA¯EGO zarejestrowanego u¿ytkownika. U¿ytkownik zobowi¹zany jest zapoznaÌ siê z jego treœci¹ oraz przestrzegaÌ zapisów regulaminu. Jeœli nie odpowiada ci treœÌ regulaminu, usuù swoje konto. Usuwam ze wzglêdu na lekcewa¿¹cy stosunek do Administracji. Janusz.

I wtedy ukazaÂł siĂŞ nastĂŞpny temat ''Usuwaj ChÂłopie Usuwaj'' dotyczÂący oczywiÂście mnie.....

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8628.msg106463#msg106463

.....w ktĂłrym PHI przekroczyÂł juÂż wszystkie granice dobrego smaku. Szok

Odpowiada mi. Nieodpowiada mi moderator Janusz NIERESPEKTUJÂĄCY regulaminu!
NiEodpowiada Mi pan Janusz uÂżywajÂący regulaminu do realizacji podejrzanych celĂłw.

Alez Januszu - ja nie lekce Wa¿ê administracji.
Ja lekcewaÂże Ciebie.. A nawet nie tyle Ciebie,
co osoby ktĂłre prezentujÂą takie postawy, jakie od jakiegoÂś czasu realizujesz.

i Âże FAKT iÂż mi to lata - jest wyrazem braku szacunku Dobrze zrozumiaÂłem
To fajna macie definicje szacunku w tym wiĂŞÂźniu, Panie Januszu & adoratore

To nawet ÂświĂŞty by nie wytrzymaÂł....wiĂŞc siĂŞ staÂło. Smutny
Drogi Panie przekroczyÂł pan wszelkie granice. WedÂług regulaminu: ''- Osoby dziaÂłajÂące w jakikolwiek sposĂłb na niekorzyœÌ forum zostanÂą ukarane ostrzeÂżeniem, a w skrajnych przypadkach dopuszczalne jest zablokowanie ich kont.'' co powyÂższym zaraz uczyniĂŞ. Janusz 

Mówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj¹ godnoœÌ osobist¹ oraz jaki sznurek mn¹ szarpn¹³. A ja chcê siê Ciebie zapytaÌ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godnoœÌ osobist¹ PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego.

Dziwne, ale to ja byÂłem caÂły czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie. Szok

BroniÂąc siĂŞ przed umieszczaniem mojej osoby w pomysÂły zwiÂązane z jakimiÂś rzeziami kosmicznymi prosiÂłem o powstrzymanie siĂŞ od takich opisĂłw ze mnÂą. UsuniĂŞcie TEGO postu spowodowaÂło dalszÂą lawinĂŞ atakĂłw na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmagaÂła jeszcze bardziej jego agresjĂŞ, nie mojÂą. Dopiero ostatni jego post dodaÂł tzw. oliwy do ognia. ProszĂŞ wiĂŞc nie pisz o moim uraÂżonym JA i uczeniu siĂŞ pokory od czÂłowieka, ktĂłry jej nie ma. CoÂś

P.S. KsiĂŞdza bym nie zbanowaÂł, bo kiedy ostatnio byÂłem na mszy (20 lat temu), to jak pamiĂŞtam wpadÂłem w dziwnÂą drzemkĂŞ i nic z tego co mĂłwiÂł nie pamiĂŞtam. Niezdecydowany
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2012, 23:06:38 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #10 : Październik 24, 2012, 23:30:44 »

DopĂłki czÂłowiek zasÂłania siĂŞ godnoÂściÂą osobistÂą jak tarczÂą, nie pojmie co do niego przychodzi.
I có¿ to za godnoœÌ, gdy dotyka j¹ ka¿de, krytyczne s³owo?

ÂŚwiadczy to o niskim poczuciu wÂłasnej wartoÂści. A strzelanie z armaty do urojonego
wroga odwleka jedynie czas wÂłasnych narodzin, w duchu i prawdzie.

Gdy nie masz pokoju w sobie, nie dasz go Âświatu. I Âświat nie odpowie Ci pokojem.
between
Gość
« Odpowiedz #11 : Październik 25, 2012, 09:00:07 »

Dla mnie to wszystko jest niepowaÂżne.
CaÂła ta zabawa w jakieÂś bany, zmiany postĂłw, obraÂżanie siĂŞ na siebie, uwaÂżanie, Âże ktoÂś kogoÂś obraÂża, itp. 
Ludzie, nie macie jakiÂś ciekawszych tematĂłw do rozmĂłw?
DosÂłownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i zÂłodzieje...
Nie macie choĂŚ odrobiny dystansu do siebie?...

pozdro

« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 09:01:10 wysłane przez between » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #12 : Październik 25, 2012, 09:08:41 »

@Janusz
Mówisz Eastcie o lekcjach pokory, o banie dla ksiêdza, pytasz siê: co mnie ubod³o i rani³o moj¹ godnoœÌ osobist¹ oraz jaki sznurek mn¹ szarpn¹³. A ja chcê siê Ciebie zapytaÌ, gdzie i w jaki sposób w/w postach urazi³em godnoœÌ osobist¹ PHIRIOORIEGO i jakie podejrzane cele realizujê wobec niego.
Drogi Januszu. Tu w ogĂłle nie chodzi o PHI, tylko o Ciebie . Jego nie mogÂłeÂś w Âżaden sposĂłb uraziĂŚ. On nie ciska siĂŞ z powodu utraty jakiejÂś wewnĂŞtrznej godnoÂści, tylko robi to dla Ciebie wÂłaÂśnie.

Januszu nie wiem czy Ty jakieÂś cele realizujesz i ewentualnie jakie, bo to nie ma znaczenia tutaj, ale , widaĂŚ Âże sensytywne osoby takie jak PHI ,czy Fair Lady (ona siĂŞ "czepiaÂła" ogĂłlnie administracji ) na coÂś wskazujÂą. To ich rola widaĂŚ taka, aby pokazaĂŚ ..... moÂże wÂłaÂśnie owÂą przesadnÂą/przesadzonÂą  godnoœÌ osobistÂą  ?

Dziwne, ale to ja byÂłem caÂły czas atakowany i to za co, za -1pf w swojej wg regulaminu obronie.
PoniekÂąd racja. To JA byÂło atakowane i ono wytoczyÂło armatĂŞ przeciwko urojonemu wrogowi - jak celnie zauwaÂżyÂła Ptak MrugniĂŞcie
Swoj¹ drog¹, PHI wzi¹³ na siebie rolê nie do pozazdroszczenia Du¿y uœmiech

BroniÂąc siĂŞ przed umieszczaniem mojej osoby w pomysÂły zwiÂązane z jakimiÂś rzeziami kosmicznymi prosiÂłem o powstrzymanie siĂŞ od takich opisĂłw ze mnÂą.
JuÂż samo uÂżycie owych "rzezi kosmicznych pojazdĂłw" w powiÂązaniu z TwojÂą osobÂą jest tak kuriozalne, Âże jedynie wywoÂłuje uÂśmiech na twarzy. Na prawdĂŞ nie warto w takie rzeczy wchodziĂŚ, a tym bardziej to Âżaden powĂłd do obrazy.

UsuniĂŞcie TEGO postu spowodowaÂło dalszÂą lawinĂŞ atakĂłw na mnie, nie na niego. Moja obrona wzmagaÂła jeszcze bardziej jego agresjĂŞ, nie mojÂą. Dopiero ostatni jego post dodaÂł tzw. oliwy do ognia. ProszĂŞ wiĂŞc nie pisz o moim uraÂżonym JA i uczeniu siĂŞ pokory od czÂłowieka, ktĂłry jej nie ma.
No ale nie ma przypadkĂłw i tacy ludzie sÂą przyciÂągani przez takich ludzi jak TY . CoÂś siĂŞ musi tam zweryfikowaĂŚ DuÂży uÂśmiech

P.S. KsiĂŞdza bym nie zbanowaÂł, bo kiedy ostatnio byÂłem na mszy (20 lat temu), to jak pamiĂŞtam wpadÂłem w dziwnÂą drzemkĂŞ i nic z tego co mĂłwiÂł nie pamiĂŞtam.
ChodziÂło ogĂłlnie o autorytet moralny , ten  "ksiÂądz z ambony " to przenoÂśnia w tym wypadku bardziej odnoszÂąca siĂŞ do ... poczucia wewnĂŞtrznego "ksiedza"- owego JA . DuÂży uÂśmiech

@Ptak
I có¿ to za godnoœÌ, gdy dotyka j¹ ka¿de, krytyczne s³owo?
Potencjalnie krytyczne sÂłowo ...

@between
Nie macie choĂŚ odrobinĂŞ dystansu do siebie?..
Macie DuÂży uÂśmiech
Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien dÂłuÂższy czas od tego forum PHIRIOORIEGO ktĂłry nie ma juÂż szans by tu siĂŞ odnieœÌ nawet do bana  przez najblizsze .. jakieÂś 25 dni.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Październik 25, 2012, 09:09:20 »

CaÂła ta zabawa w jakieÂś bany, zmiany postĂłw, obraÂżanie siĂŞ na siebie, uwaÂżanie, Âże ktoÂś kogoÂś obraÂża, itp. 

pozdro

3xTAK, dodam tylko, Âże jak czasami widzĂŞ politykĂłw w TV,-
to mam identyczne odczucia.
MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #14 : Październik 25, 2012, 10:21:13 »

Technicznie dla mnie sprawa i przyczyna jest ewidentnie prosta.
Po prostu janusz nadpisaÂł nieÂświadomie edycjĂŞ PHIORI'ego tak jak w poprzedniej awanturze zrobiÂła to Kiara na dopisku Janeth.
W tym skrypcie forum tak jest, tak to dziaÂła, zgodnie z logikÂą zapisuje siĂŞ ostatnia wersja, ale nie ma blokady dostĂŞpu, gdy post jest w trakcie czyjejÂś edycji, tak jak w innych bazach danych.
Dlatego pochwalam rozwiÂązanie dopisywania uwag administracyjnych w osobnym poÂście.
Myœlê, ¿e PHI to przeczyta i zrozumie, ¿e g³ównym powodem by³a niedoskona³oœÌ techniki, a nie umyœlne dzia³anie admina.
Z drugiej strony reakcja PHI by³a stosowna do niego i jego punktu widzenia, który nie bra³ pod uwagê tej mo¿liwoœci, co nie znaczy, ¿e pochwalam jego agresywnoœÌ.
Nie interesuje mnie dyskusja, ani osÂądy, zwracam tylko uwagĂŞ stronom na aspekt techniczny, ktĂłrego w ogĂłle nie brali pod uwagĂŞ.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
ptak
Gość
« Odpowiedz #15 : Październik 25, 2012, 10:46:03 »

Cytat: East
Ale temat dotyczy teraz bardzo bardzo "zdystansowanego" na pewien dÂłuÂższy czas od tego forum PHIRIOORIEGO ktĂłry nie ma juÂż szans by tu siĂŞ odnieœÌ nawet do bana  przez najblizsze .. jakieÂś 25 dni.
JeÂżeli w Januszu coÂś przewartoÂściuje siĂŞ i zrozumie, to pewnie Phi zostanie szybko odbanowany.
JeÂżeli nie, trudno. Potem przyjdzie jeszcze GORSZE… i jeszcze GORSZE… aÂż do skutku. 
W koĂącu coÂś musi pĂŞkn¹Ì w „januszowej fortyfikacji”.  MrugniĂŞcie

Cytat: between
Tak to z boku, na pierwszy rzut oka moÂże wyglÂądaĂŚ. Ale wewnĂŞtrzne procesy sÂą o wiele waÂżniejsze
niÂż czytanie tasiemcowych przekazĂłw. Tu dzieje siĂŞ praktyka i wykluwanie motyla, wiadomo z czego.
Trzymam kciuki za „gÂąsienicĂŞ”.   Chichot

Cytat: blueray21
Nie interesuje mnie dyskusja, ani osÂądy, zwracam tylko uwagĂŞ stronom na aspekt techniczny, ktĂłrego w ogĂłle nie brali pod uwagĂŞ.
Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopĂłki nie nastÂąpi
jego zrozumienie, zawsze znajdzie siĂŞ jakiÂś zewnĂŞtrzny wyzwalacz. 

To pa  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 25, 2012, 11:04:13 »

Cytat: blueray21
Aspekt techniczny nie ma tu nic do rzeczy. Sedno problemu tkwi gdzie indziej. I dopĂłki nie nastÂąpi
jego zrozumienie, zawsze znajdzie siĂŞ jakiÂś zewnĂŞtrzny wyzwalacz. 
Tak to prawda Ptaku, Âże sedno problemu, jest tym co poruszyÂłaÂś (do Janusza przyjdzie "bardzo", "bardziej"  i w koĂącu "najbardziej" DuÂży uÂśmiech ),  lecz uwaga blue jest rĂłwnie cenna, bo rzuca nieco ÂświatÂła na kwestie spornÂą od technicznej strony, ktĂłra nie byÂła brana pod uwagĂŞ ani przez PHI, ani przez Janusza w ich wymianie "strza³ów" . InteresujÂące jak wyglÂądaÂłaby ta rozmowa, gdyby aspekt techniczny zostaÂł uwzglĂŞdniony ?
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 11:05:05 wysłane przez east » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #17 : Październik 25, 2012, 13:23:44 »

Dopóki cz³owiek zas³ania siê godnoœci¹ osobist¹ jak tarcz¹, nie pojmie co do niego przychodzi. I có¿ to za godnoœÌ, gdy dotyka j¹ ka¿de, krytyczne s³owo?
ÂŚwiadczy to o niskim poczuciu wÂłasnej wartoÂści. A strzelanie z armaty do urojonego
wroga odwleka jedynie czas wÂłasnych narodzin, w duchu i prawdzie.
yyy... a czy czasem Phi nie mĂłwiÂł, Âże poczuÂł siĂŞ dotkniĂŞty, o czym Âświadczy np. zgÂłoszenie do moderatorĂłw?  :] Czy w takim razie on teÂż cechuje siĂŞ niskim poczuciem wÂłasnej wartoÂści?

Jego nie mogÂłeÂś w Âżaden sposĂłb uraziĂŚ. On nie ciska siĂŞ z powodu utraty jakiejÂś wewnĂŞtrznej godnoÂści, tylko robi to dla Ciebie wÂłaÂśnie.
j.w.

east
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 25, 2012, 14:10:20 »

Jakkiekolwiek PHI dzia³ania podj¹³ to tylko go spl¹ta³o mocniej z ca³okszta³tem obecnej tu energii, która zreszta podobnie siê wyra¿a wszêdzie w rzeczywistoœci. Mowa o egotycznym JA.

Podczas gdy sam PHI prĂłbowaÂł to tÂłumaczyĂŚ tak :

Konfrontacja zaburza status quo. Jednak wojenka wytwarza sie wĂłwczas, gdy ktoÂś siĂŞ przy jakims status quo upiera.
CzszczÂąc zrĂŞcznie rÂączki i cedujÂąc (emocjonalne) konsekwencje owej konfrontacji na kuriera, ktĂłry dostarczyÂł informacjĂŞ o faktach.

W tym "duszku" oczywiÂście kurier jest "zÂły" - bo zakÂłuciÂł odwieczny spokĂłj fauszu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8624.0#top

W caÂłym w/w poÂście PHI jedynie pisaÂł o mechanizmie konfrontacji (tu - zabijania posÂłaĂąca za dostarczenie niechcianej wiadomosci ), a nie ad personam , co zaznaczyÂł na koĂącu ww wypowiedzi.

No , ale siĂŞ zaraz Janusz obraziÂł biorÂąc to na klatĂŞ do siebie i wciskajÂąc guzik pt BAN.

W ten sposĂłb jedynie siĂŞ odsunie w czasie to, co nieuniknione. MoÂże zamiast wypieraĂŚ i wyrzucaĂŚ posÂłaĂąca, lepiej przyjrzeĂŚ siĂŞ meritum sprawy ?

A nie tak jak sugeruje Arteq, by jeszcze dobiĂŚ posÂłaĂąca.
arteq
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 25, 2012, 14:45:13 »

Ju¿ pisa³em - jak sam nieraz napyszczy³ to zas³ania³ siê "byciem niepo¿¹danym pos³aùcem", ale... jak ktoœ wyrazi³ siê konkretnie odnoœnie jego postawy to by³ ju¿... napastnikiem który obra¿a i wtedy Phi... lecia³ na skargê. Jak dziecko, jak tchórzliwe dziecko, które podstawiaj¹c nogi czerpie radoœÌ i satysfakcjê z potykaj¹cych siê kolegów, ale jak któryœ da mu za to prztyczka w nos, drze siê wniebog³osy lec¹c z p³aczem do Pani na skargê ...

Nie East, nie jestem aby kogokolwiek dobijaĂŚ, lecz nie widzĂŞ w Phi posÂłaĂąca, tylko co najwyÂżej przebieraĂąca ktĂłry to chowa swoje wÂłasne sÂłowa za domniemane poselstwo.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 14:50:32 wysłane przez arteq » Zapisane
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 25, 2012, 17:31:12 »

Hej czy moÂże juÂż siĂŞ wyjaÂśniÂło jakoby phi to fair lady?

Haha emocje te same

Bardzo wspó³czujê jego fanom bo goœÌ nadmuchany bardziej ni¿ kiara
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 17:33:43 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #21 : Październik 25, 2012, 18:21:42 »

Haha emocje te same

Bardzo wspó³czujê jego fanom bo goœÌ nadmuchany bardziej ni¿ kiara

wydaje siĂŞ, Âże phitanie zawiera odpowiedÂź DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
ptak
Gość
« Odpowiedz #22 : Październik 25, 2012, 21:33:59 »

Cytat: nagumulululi

No coÂś Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwaÂżasz?
Wg mnie, zupeÂłnie inna energia.  DuÂży uÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #23 : Październik 25, 2012, 22:28:09 »

Cytat: nagumulululi

No coÂś Ty nagu? Na jakiej podstawie tak uwaÂżasz?
Wg mnie, zupeÂłnie inna energia.  DuÂży uÂśmiech

Czyli nie tylko ja mam takie wraÂżenie.Otó¿ Ptaku ja mam podstawy, Âżeby tak uwaÂżaĂŚ.Niby ID komputera ró¿ne ,ale w dzisiejszych czasach to nie problem.Kiedy znajdĂŞ potwierdzenie  moich podejrzeĂą ,to wstawiĂŞ na forum MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2012, 22:28:34 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #24 : Październik 25, 2012, 22:55:25 »

blisko, blisko... ale nie to...
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: