Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:47:44

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: w nawi±zaniu do zamkniêtego w±tku ZMIANA TRE¦CI POSTU przez Janusza  (Przeczytany 40264 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 25, 2012, 23:40:35 »

Co wam przychodzi do g³owy, Lady... i Phi..  to dwie ro¿ne osoby mieszkaj±ce w dwóch ro¿nych czê¶ciach Polski. Ona jest kobiet± a on jest mê¿czyzn±. Zupe³nie inne osobowo¶ci z innymi zainteresowaniami w tym samym ogólnym temacie.
Inaczej pisz± , maj± zupe³nie inny styl, inn± ekspresjê inaczej widza ¶wiat i inaczej go opisuj±.
Wydaje mi siê i¿ Janusz zna osobi¶cie Phi i mo¿e powiedzieæ o¶ wiêcej o nim.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2012, 23:41:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 26, 2012, 07:55:18 »

Mo¿e to bli¼niacze p³omienie, st±d podejrzenia. hahahaha Du¿y u¶miech
between
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 26, 2012, 08:05:36 »

Cytat: between
Dla mnie to wszystko jest niepowa¿ne.
Ca³a ta zabawa w jakie¶ bany, zmiany postów, obra¿anie siê na siebie, uwa¿anie, ¿e kto¶ kogo¶ obra¿a, itp. 
Ludzie, nie macie jaki¶ ciekawszych tematów do rozmów?
Dos³ownie jak dzieci w piaskownicy - policjanci i z³odzieje...
Nie macie choæ odrobiny dystansu do siebie?...
Tak to z boku, na pierwszy rzut oka mo¿e wygl±daæ. Ale wewnêtrzne procesy s± o wiele wa¿niejsze
ni¿ czytanie tasiemcowych przekazów. Tu dzieje siê praktyka i wykluwanie motyla, wiadomo z czego.
Trzymam kciuki za „g±sienicê”.   Chichot
Jasne, pytanie tylko czy "g±sienica" jest na to gotowa? Mam ku temu w±tpliwo¶ci.
Nie da siê przyspieszyæ pewnych procesów. Nie da siê wyd³ubaæ li¶cia z zasianego ziarna ¿adnymi tasiemcowymi wywodami, argumentami, pro¶bami, gro¼bami, itp.
Stety albo niestety.
Phi ma taki sposób pisania, ¿e czasami jego 3 s³owa potrafi± przeoraæ spojrzenie na pewne sprawy. A poniewa¿ jego pogl±dy s±, co najmniej, nietuzinkowe, to i reakcja jest ró¿na. Jedni s± mu wdziêczni. Inni, niczym no¿yce na uderzonym stole, reaguj± zgo³a inaczej. Takie konfrontacje s± nieuniknione. Historia jest pe³na takich przypadków.

pozdro
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 26, 2012, 10:40:32 »

Cytat: between
Jasne, pytanie tylko czy "g±sienica" jest na to gotowa? Mam ku temu w±tpliwo¶ci.

Wa¿ne, ¿e g±sienica ma potencja³ bycia motylem. A co zrobi z tym potencja³em?
I tu mo¿na siê zastanowiæ, czy potencja³ jest efektem niezniszczalnego programu, który  musi siê zrealizowaæ
zgodnie z zapisem, czy jednak mo¿na wyj¶æ poza program poprzez woln± wolê? I na ile mo¿na wyj¶æ?

Reakcja no¿yc wskazuje jedynie na burzliwo¶æ wewnêtrznego procesu. A kierunek tego?
My¶lê, ¿e motyl jest immanentn± czê¶ci± g±sienicy. Wiêc, czy istnieje mo¿liwo¶æ unicestwienia siebie
na poziomie energetycznym?
Kto¶ kiedy¶ twierdzi³, ¿e wybuch nuklearny definitywnie unicestwia duszê, która znajdzie siê w jego zasiêgu,
bo niszczy zapis. A czy woln± wol± i nieodpowiednim dzia³aniem mo¿na zrobiæ to samo?
Definicja wolnej woli wskazywa³aby na to i¿ tak.

Ale, je¶li istnieje zapis wy¿szego rzêdu o nie¶miertelno¶ci (pod warunkiem, ¿e to prawda a nie zwyk³a
bujda na resorach), to na jakim poziomie rozpatrywaæ nie¶miertelno¶æ? Kwantu energii, czy indywidualnego
upostaciowania ducha? Co, je¶li indywidualno¶æ siê rozproszy?
East powie, ¿e to tylko poleg³o "JA" a ¿ycie trwa dalej. Ale w ten sposób patrz±c, ¿ycie, to wielki tygiel,
z którego nie wiadomo co siê wynurzy na powierzchniê. Motyl, czy mo¿e nie¶miertelna i zmodyfikowana g±sienica?

No i co do tego ma Janusz? Ano ma.  Chichot

To pa  Du¿y u¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 26, 2012, 11:11:37 »

Pojawiam sie, aby wszem i wobec oswiadczyc, ze PHI to nie Fair Lady.
FL to ja.

A co do administracji, to choc troche ludzkich odruchow nie zaszkodziloby w kontaktach miedzy ludzkich. Moze by przestac modlic sie tylko i wylacznie do Saturna i spojrzec w glab wlasnej duszy.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 26, 2012, 11:40:15 »

Szanowni Forumowicze Ptaku i Eastcie.
Regulamin jest, by³ i bêdzie. Dlatego, ka¿de wyst±pienia wobec jego zasadom, a szczególnie wszelkie ataki na administracjê, która poleca ich wype³nianie jest karalnym wykroczeniem i nic tego nie zmieni. Wasza ''obrona'' pana Phi, a szczególnie argumenty jakie w niej u¿yli¶cie jeszcze bardziej upewni³y mnie w tym, ¿e jego zachowanie by³o jawnym atakiem nie na mnie, a w³a¶nie na obowi±zuj±cy tutaj porz±dek. Jasne jest, ¿e przypisywane moderatorom i administracji insynuacje (czyli w skrócie tzw. osobiste wycieczki) w rodzaju: ''maj± wszczepione implanty i s± przedstawicielami katolickiej kultury, która wypatroszy³a ich tworz±c zarazem jej ¶wiñskimi kacykami'', to tylko ''zas³ona dymna'' ukrywaj±ca prawdziwe cele tego pana.
Dziêkujê szanowni za mimowolne z waszej strony rozwik³anie prawdziwych poczynañ tworz±cego takie wymys³y. W zwi±zku z powy¿szym proszê wiêc o zrozumienie, ¿e ¿adne dalsze ''rozkminianie''  zasad obowi±zuj±cych na tym forum nie wchodzi w rachubê, bez wzglêdu na to, kto ich bêdzie tutaj pilnowa³ oraz wymaga³ ich przestrzegania.

P.S. G±sienic± nigdy nie by³em, zawsze czu³em siê motylem..... chocia¿. Mrugniêcie
Natomiast ''Intymne'' posty jakie otrzymywa³em na priv od Lady ¶wiadczy³yby o wielkim, wbrew pozorom braterstwie krwi ''¶wietlistych'', ale jak na razie to moje prywatne tajemnice. Mrugniêcie

.....Witaj Kate Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2012, 12:00:07 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 26, 2012, 12:28:05 »

janusz cyt

Natomiast ''Intymne'' posty jakie otrzymywa³em na priv od Lady ¶wiadczy³yby o wielkim, wbrew pozorom braterstwie krwi ''¶wietlistych'', ale jak na razie to moje prywatne tajemnice.

WOW! Ciekawe czym roznia sie zwykle posty od tych "Intymnych" ---  ktorymi cie Fair Lady "obsypywala" Szok

G±sienic± nigdy nie by³em, zawsze czu³em siê motylem.

I bardzo dobrze, zaoszczedzi Ci to konfrontacji ze "swietlista" rzeczywistoscia, gdy sie obudzisz Mrugniêcie.

janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 26, 2012, 12:50:35 »

WOW! Ciekawe czym roznia sie zwykle posty od tych "Intymnych" ---  ktorymi cie Fair Lady "obsypywala"
Oj ró¿ni± siê ró¿ni± .....co¶ s³abiutka pamiêæ u pani. Chichot

I bardzo dobrze, zaoszczedzi Ci to konfrontacji ze "swietlista" rzeczywistoscia, gdy sie obudzisz

To fakt, punkt widzenia ma du¿y wp³yw na przysz³e l±dowanie. A niektórzy powinni uwa¿aæ, aby intensywne ¶wiate³ko ich nie o¶lepi³o po zbyt szybkim przebudzeniu. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2012, 12:57:16 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 26, 2012, 13:38:45 »

janusz cyt

Oj ró¿ni± siê ró¿ni± .....co¶ s³abiutka pamiêæ u pani.

Nie, skadze znowu ostatni post FL do janusza mam caly czas swiezo w pamieci. Z³y

Intymnosc kojarzy mi sie z czym innym Mrugniêcie, niz wyznaniem mojego hobby (zbieranie otwieraczy do kapsli i pocztowek), choc niektorzy za odslone takiej intymnej "tajemnicy"  Du¿y u¶miech gotowi sa zeslac delikwenta na meki piekielne, tudziez wystawic go na posmiewisko. Ale nie wiem, jak u Ciebie janusz z ta pamiecia, bo jako motyl mozesz miec z tym pewien problemik  Mrugniêcie

Chichot

P.S. Nomen omen - tytul watku jest niesamowicie trafny!

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 26, 2012, 13:39:37 »

Osobi¶cie tyrad± zalatuje mi zapis: "Najwy¿szym i niepodwa¿alnym prawem na forum jest g³os administratora. Demokracja nie ma zastosowania"
fuj, i to na forum "o¶wieconych/wyzwolonych", wiêc nic dziwnego, ¿e wielu forumowiczów odbiera to jako negatywnie s³awetne:

kto podniesie rêkê na w³adzê ludow± niech wie, i¿ rêka ta bêdzie mu odciêta    :]
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 26, 2012, 14:01:09 »

Droga Katy U¶miech
Ostatni post to ostatni, ja mam ich od Ciebie wiêcej. Zapewniam, ¿e o pocztówkach i kapslach nie ma w nich mowy. Chichot

Arturze na wielu forach s± regulaminy i zapewniam Ciê, ¿e takie ''wystêpy'' jak znanego nam tutaj pana s± traktowane bezwglêdnie. Delikwent obra¿aj±cy admina nie ma ¿adnych szans na jakikolwiek powrót. W/w pan ju¿ spotka³ siê z takim postêpowaniem na innych forach. Dlatego jego dalsze próby testowania wytrzyma³o¶ci tutejszej administracji, s± z góry skazane na podobne rezultaty. Smutny
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2012, 14:01:55 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 26, 2012, 14:13:10 »

cyt janusz

Ostatni post to ostatni, ja mam ich od Ciebie wiêcej. Zapewniam, ¿e o pocztówkach i kapslach nie ma w nich mowy.

Ciekawa jestem co to za "intymnosc" ... w tych wielu mailach... hmmm... Szok

No chyba milosci Ci nie wyznawalam, czy jak? Afro

Chichot

janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 26, 2012, 14:24:08 »

Blisko, coraz bli¿ej......ale ciekawo¶æ, jak to mówi±, prowadzi do.... Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 26, 2012, 14:30:40 »

A mo¿e Janusz pozmienia³ tre¶æ wiadomosci od Ciebie FL  na bardzej intymn± Co¶  Afro Albo Ty nie pamiêtasz co¶ pisa³a po treningach na³adowana hormonami hahahaha Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2012, 14:31:05 wys³ane przez east » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 26, 2012, 19:33:00 »

east

Ty, choc nie TY Mrugniêcie zawsze jestes SOBA!

A mo¿e Janusz pozmienia³ tre¶æ wiadomosci od Ciebie FL na bardzej intymn±    Albo Ty nie pamiêtasz co¶ pisa³a po treningach na³adowana hormonami hahahaha

Fakt, podal mi swoj prywatny adres Mrugniêcie, ale mial mi pomagac w analizie kregow kamiennych...
I tyle narobil, ze poprosilam Lucyfera i on mi wyjasnil.

To chyba te konskie "zaloty", czyli, kto natrzaska wiecej jednostek °°

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 26, 2012, 21:38:00 »

Jak s³usznie zauwa¿y³ >East<, w±tek ten dotyczy insynuacji, jakoby to >janusz< zmienia³ posty >PHI'rioriego<, a nie pw - czyjekolwiek.
My¶lê, ¿e nie jest to w±tek do prywatnych wynurzeñ. Je¶li chcecie to kontynuowaæ, to proponujê pw lub czat.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2012, 21:38:29 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 27, 2012, 10:52:44 »

Dariusz - cyt

My¶lê, ¿e nie jest to w±tek do prywatnych wynurzeñ. Je¶li chcecie to kontynuowaæ, to proponujê pw lub czat.

Jak najbardziej watek ten nosi w sobie znamiono prywatnosci. PHI pragnal zwrocic uwage, na niedoskonalosci w pracy janusza, czyli zasugerowal, ze "nobody is perfect" i slusznie!
Gdyz dorosli ludzie schodza sie na fora dyskusyjne, aby wymienic sie informacjami, w takiej wymianie (biorac pod wzglad tempo zycia) dochodzi niekiedy do podwyzszonych emocji, nie mam na mysli chamstwa, czy jakichs trikow, ale wlasnie pragnienia przeforsowania swoich racji.
Zauwazylam rowniez, ze janusz jest na drodze pozytywnych przemian i wlasnie moze taki prysznic zimny przydal mu sie, aby ochlonac.
Patrzmy na pozytywne cechy rozmowcow, uzytkownikow, pomagajmy wzajemnie w rozwoju, a nie tylko wskazujmy na dyscypline, ktora wisie na drzwiach Mrugniêcie, jak drzewiej w przyzwoitym domu bywalo.

Co do czatu, o ktorym wspomina Dariusz, to odnioslam wrazenia, ze jest nieaktywny, a moze sie myle?

Co do pw to zawsze same pozytywne wpisy otrzymywalam i to cieszy.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2012, 10:53:56 wys³ane przez Kate » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 27, 2012, 14:33:46 »

Zauwa¿y³em, ¿e lekce-wa¿enie to dla niektórych fajna zabawa i gra.
Obowi±zuj±cy na forum Regulamin jest w³a¶nie od tego, aby takie ''gierki'' ukróciæ i czy siê komu¶ to podoba, czy nie, bêdzie mia³ tutaj nadal zastosowanie.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2012, 14:39:42 wys³ane przez janusz » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 27, 2012, 19:11:33 »

Mylisz sie - janusz. Od "tych" wyzej oczekuje KAZDY uzytkownik w pierwszym rzedzie zrozumienia , tym teoretycznie zajmuje sie psychologia, ale, praktyka pokazuje, ze LUDZIOM zbyt duzo narzedzi dane bylo, i nie potrafia z nich nic konstruktywnego utworzyc.
ONI o tym jeszcze nie wiedza...

W ten sposob buduje sie kolejne piramidy. Jeden stoi z pejczem, a drugi musi robic co mu ten z tym pejczem kaze!

Bo wlasnie od tego jest hierarchia, aby PORZADKOWAC nas.

Cool

P.S. Ciesze sie, ze lubisz moje nauki (priv  Mrugniêcie)
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 27, 2012, 21:59:09 »

Forumowiczko Kate

''...bo niby dlaczego ja mia³bym odpowiadaæ za to, ¿e komu¶ jest nieprzyjemnie''

To cytat kogo¶, kto w ³atwy sposób chcia³by siê pozbyæ odpowiedzialno¶ci, zrzucaj±c skutki swego nieodpowiedzialnego postêpowania na barki poszkodowanego. To my¶li cz³owieka, który sam deprocjonowa³ innych, a potem zarzuca³ to im samym. Takie postêpowanie to jak uderzenie pejczem w niespodziewaj±cego siê tego niewinnego cz³owieka.
Sama w postach do mnie obni¿a³a¶ warto¶æ intelektualn± niektórych u¿ytkowników tego forum, a mi samemu proponowa³a¶ leczenie u specjalisty. A za co? Za drobne przypomnienie aby¶ szanowa³a innych. Ja kate-m tutaj nie jestem i nigdy nie by³em. To nie administracja jest problemem a ci z forumowiczów, którzy problemy tworz±. Zrozumienie prostej zasady: ''Nie rób drugiemu tego co tobie nie mi³e'' mo¿e rozwi±zaæ ka¿de niesnaski. To nie obra¿any ma siê poprawiæ a obra¿aj±cy.
Nikt tutaj nie chce nikogo na si³ê porz±dkowaæ. Trzeba samemu nauczyæ siê samodyscypliny i samokontroli nad sob± i posi±¶æ umiejêtno¶c szanowania innych. Je¶li tak± postawê bêdziesz stara³a siê tutaj reprezentowaæ to na pewno polubiê Twoje nauki.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2012, 22:14:27 wys³ane przez janusz » Zapisane
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 28, 2012, 09:27:42 »

Co wam przychodzi do g³owy, Lady... i Phi..  to dwie ro¿ne osoby mieszkaj±ce w dwóch ro¿nych czê¶ciach Polski. Ona jest kobiet± a on jest mê¿czyzn±. Zupe³nie inne osobowo¶ci z innymi zainteresowaniami w tym samym ogólnym temacie.
Inaczej pisz± , maj± zupe³nie inny styl, inn± ekspresjê inaczej widza ¶wiat i inaczej go opisuj±.
Wydaje mi siê i¿ Janusz zna osobi¶cie Phi i mo¿e powiedzieæ o¶ wiêcej o nim.

Kiara U¶miech U¶miech
Sk±d wiesz Kiaro ?  znasz ich osobi¶cie ? w necie mozna rózne bzdury wypisywac i w ogóle
nie rozumiem tego ca³ego zamieszania,wed³ug mnie Janusz to bardzo cierpliwy i ³agodny cz³owiek.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 28, 2012, 10:57:04 »

Forumowiczko Kate

''...bo niby dlaczego ja mia³bym odpowiadaæ za to, ¿e komu¶ jest nieprzyjemnie''

To cytat kogo¶, kto w ³atwy sposób chcia³by siê pozbyæ odpowiedzialno¶ci, zrzucaj±c skutki swego nieodpowiedzialnego postêpowania na barki poszkodowanego.
Sam cytat, bez kontekstu wyra¿a po prostu oczywisto¶æ.
Bez kontekstu , styl wyra¿ania i prezentowane tre¶ci przez u¿ytkownika w odniesieniu do przyk³adów , postaw, prezentowanych warto¶ci, ale W ODERWANIU od osobistych wycieczek, nie powinny z automatu powodowaæ obrazy godno¶ci osobistej. Faktycznie nie da siê przewidzieæ, czy prezentowane zdanie lub uwagi nie spowoduj± u kogo¶ nieprzyjemne odczucia, lub nawet obrazê godno¶ci osobistej.

By³ tu na forum taki zgrzyt z JANem, któren siê bardzo przej±³ a¿ do urazy osobistej , interpretacj± easta na temat pewnego polskiego szpiega z czasów wojny w powi±zaniu z jego rol± w AK .Czy ktokolwiek mo¿e przewidzieæ jakie sznurki poszarpi± wewn±trz czytelnika na skutek tego co zosta³o napisane ? Czy zatem ktokolwiek mia³by odpowiadaæ za to ,¿e komu¶ tam zrobi³o siê nieprzyjemnie ?
Ostatni przyk³ad, temat obozów dla uchod¼ców w Polsce, na kanwie artyku³u Imigrantki. Znów , ró¿ne postawy i osobiste poczucie naruszenie  warto¶ci u Rafaeli.

Je¶li takowe reakcje nastêpuj± to s± okazj± do przepracowania w sobie tego, co szarpie za wewnêtrzne struny, tego co boli w nas, a nie do zas³aniania siê s³ynnym artkowym "dupochronem" , czyli w tym przypadku punktem regulaminu o naruszeniu godno¶ci osobistej.

Z ca³ym szacunkiem - oczywi¶cie wszystko zale¿y od kontekstu, bo s± te¿ skrajne przegiêcia wyra¼nie maj±ce na celu wymuszanie na cz³owieku zmian przezeñ nie chcianych na tym etapie rozwoju, przy u¿yciu nieadekwatnych ¶rodków. Takie przebudzanie na si³ê nie ma sensu.

Terapia szokowa mo¿e w ³atwy sposób zmieniæ siê w narzucanie w³asnej woli w imiê uznanych za jedynie s³uszne, prawd w³asnych, a to ju¿ jest zbudowanie kolejnej auto-niewolniczej to¿samo¶ci .
To my¶li cz³owieka, który sam deprocjonowa³ innych, a potem zarzuca³ to im samym. Takie postêpowanie to jak uderzenie pejczem w niespodziewaj±cego siê tego niewinnego cz³owieka.
Z pewnych okoliczno¶ciach uderzenie pejczem zmusza do reakcji, a sama reakcja w³asna potem do refleksji i dziêki temu mo¿na zobaczyæ w innym swietle siebie i zweryfikowaæ w³asne wyobra¿enia na temat swojej "niewinno¶ci".
Pomocne s± tu pytania " dlaczego akurat siê na MNIE uwziêli ?" , "czemu mi siê to zdarza, a nie innym ?"
Zamiast , niczym "android" z automatu przerzucaæ z³e intencje deprecjonowania warto¶ci z "innych na innych" mo¿e przyjrzeæ siê co ten pejcz pokazuje we "mnie " ?

Zrozumienie prostej zasady: ''Nie rób drugiemu tego co tobie nie mi³e'' mo¿e rozwi±zaæ ka¿de niesnaski. To nie obra¿any ma siê poprawiæ a obra¿aj±cy.
To truizmy , którymi zawsze mo¿na siê zas³oniæ, w ka¿dej sytuacji. Takie "dupochrony". Zamiast skorzystaæ z okazji i rozpoznaæ co jest faktycznym problemem. Przyk³adowo utworzyæ osobny w±tek i w nim tylko do koñca prowadziæ weryfikacjê z konkretn± osob±. Tam , owa osoba bêdzie mog³a siê uzewnêtrzniæ, wylaæ z siebie "¿ale " , pretensje i mo¿e sie okazaæ, ¿e co¶ siê pozytywnie zweryfikuje.

Kto jest chroniony ? JA domaga siê ochrony , to JA nie chce aby obna¿yæ iluzjê dlatego tworzy niby oczywiste prawa. Tobie ma byæ niemi³e to nie rób tego MI. Wychodzi siê z za³o¿enia, ¿e Obra¿any jest pokrzywdzony, a "obra¿aj±cy" to takie z³o wcielone. Nie zawsze tak jest, a rola admina to szczególnie jest nara¿ona na konfrontacje z obra¿onymi i obra¿aj±cymi ,a nawet z obra¿alskimi - do tego trzeba przywykn±æ Mrugniêcie

Trzeba samemu nauczyæ siê samodyscypliny i samokontroli nad sob±
Zgoda, zatem zamiast najprostrzych kompulsywnych odruchów z u¿yciem przycisku BAN , spóbowaæ - przy u¿yciu samokontroli - czy da³oby siê to uczyniæ tak , aby u¿ytkownik sam siê zmitygowa³, ewentualnie, aby dotrzeæ do sedna w czym jest problem.

@Robin
znasz ich osobi¶cie ? w necie mozna rózne bzdury wypisywac i w ogóle
nie rozumiem tego ca³ego zamieszania,wed³ug mnie Janusz to bardzo cierpliwy i ³agodny cz³owiek.
Skad wiesz ? Znasz go osobi¶cie ?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2012, 10:58:05 wys³ane przez east » Zapisane
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 28, 2012, 11:09:04 »

Robin - mam pytanie, czy Ty znasz janusza osobiscie?
W glowie mi sie nie miesci, ze ktokolwiek mogl pomyslec, iz Fair Lady i PHI to jedna i ta sama osoba!!
Kate i FL to jedna i ta sama osoba, choc dwa rozne, oddzielne konta.
cyt janusz
Ja kate-m tutaj nie jestem i nigdy nie by³em.

i ten:

Je¶li tak± postawê bêdziesz stara³a siê tutaj reprezentowaæ to na pewno polubiê Twoje nauki.

Ja tez katem nie jestem. Kate to angielska forma imienia Kathrin (wymawiaj "kejt") i nie jest to przypadek, ze takiego nicku uzywam.

Ciesze sie, ze jestes janusz na drodze otwarcia na innosc innych. Jako admin swiezo upieczony Mrugniêcie powinienes dawac przyklad.
Nie wygrzebuj z przeszlosci, patrz prosto przed siebie, co za roznica, kto kiedy co powiedzial, napisal, bylo minelo, kazdy uczy sie poprzez proby i bledy. Normalne.
Gdy uzytkownik ma problemy, co wyraza emocjonalnym tonem, to jest sygnal, aby go zrozumiec, wysluchac, powiedziec cierpliwie swoje zdanie, odczekac i cieszyc sie z sukcesu pedagogicznego.
Przeciez nikt tu swiadomie nie rejestruje sie, aby obrazac administracje, czy innych, to wir wytwarzajacy sie podczas wymiany roznych sil o roznych poziomach napiecia. Normalna fizyka.

Tytul watku i jego tresc to riposta na karanie! Bo adminom punktow ujemnych, czy banow nie mozna ot tak wlepic, a moze mozna, a my nie wiemy?

Mysle, ze po to sa takie mozliwosci szybkiej wymiany mysli, choc tylko dwuwymiarowej, aby sie uzupelniac, na tym polega wolny wybor, wybrac co pasuje, a reszte pozostawic nie niszczac. Jak podczas grzybobrania, lepsze do koszyka, a reszta dla innych zbieraczy, nie trzeba ich zdeptac.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Pa¼dziernik 28, 2012, 12:18:53 »

Rzecz siê sta³a nies³ychana
Phi otrzyma³ w³a¶nie bana
Bo obrazi³ czyj±¶ godno¶æ
Straci³ zatem wiarygodno¶æ

Janusz za motyla robi
Jednak co¶ mu nie wychodzi
Zamiast fruwaæ kolorowo
Pe³za wci±¿ g±siennicowo

Kejt co przecie¿ nie od kata
Od Janusza lepiej lata
A uczony east wskazuje
Jak u kogo „JA” buzuje

Mora³ z tego nieweso³y
Nie chcesz Bana – id¼ do szko³y
Tam naucz± ciê porz±dku
By¶ nie bzyka³ w lu¼nym w±tku

Bo paragraf to rzecz ¶wiêta
To nie cukier ani miêta
M±drej g³owie do¶æ dwie s³owie
Miej to zawsze w cudzys³owie

Mrugniêcie
--------------

To pa kochani, pamiêtajcie o cofniêciu czasu  Du¿y u¶miech
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Pa¼dziernik 28, 2012, 12:24:48 »

U¶miech
SUPER!

Proponuje uznac wiersz ptak za hymn forumowiczow, i oczywiscie
"ku chwale Ojczyzny! (tzn. administracji)" -

zacytuje artqa:

"dzieci prosimy blizej z kwiatami"

P.S. W ten sposob wlasnie nalezy rozwiazywac konflikty na wesolo i tu east mial racje, ze i janusz od PHI moze sie czegos nauczyc.

edit:

To pa kochani, pamiêtajcie o cofniêciu czasu 

Ja cofnelam sobie o kilka lat! A co bede sobie zalowac:)

U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2012, 12:28:08 wys³ane przez Kate » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: