Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:11:28

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nowa Ziemia  (Przeczytany 87648 razy)
0 u¿ytkowników i 22 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Listopad 17, 2012, 11:50:18 »

blu
Je¿eli zechcesz opisaæ z grubsza strukturê energetyczn± tego wszech¶wiata w/g ciebie to ja bêdê ci wdziêczny (pewnie nie tylko ja) i lepiej bêdê rozumia³ co masz na my¶li
.
Oczywi¶cie szacowny ¿e zechce bo mimo, ¿e jestem leniwy to tu du¿o do opisywania niet. Du¿y u¶miech
My¶l, program, przejaw lub on, ona, ono, lub plus, minus, zero jak zwa³ tak zwa³ i dla ka¿dego co innego U¶miech
To symbolizowa³a budowa magnesu  Du¿y u¶miech
Jeszcze tylko mo¿na dodaæ, ¿e te trzy elementy s± na rdzeniu, a to z kolei symbolizuje no krzy¿ Ankh lub ¦wiatowid U¶miech (ograniczê siê do najbardziej znanych bo jakby poszuka³ to by znalaz³ i inne U¶miech)
Tote¿ wszystkie te poziomy, stopnie, pasy, itd wymy¶lili sobie ludkowie odpowiedzialni za realizacjê tego programu, który siê koñczy, ¿eby podkre¶liæ swoj± hm .... Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie ca³e rzesze ich nie bójmy siê nazwaæ s³ug lub s³ugusów lub pacho³ków co¶ tam dla siebie z tego ,,sukna" wyskomla³y i na zasadzie np capo w obozie nadzorowali nas by wierchuszka mog³a obrastaæ w t³uszcz.
Lecz tak to jest, ¿e albo pomna¿asz talenty albo zakopujesz ba nie znasz dnia ani godziny U¶miech
No i przyszed³ czas, gdzie trzeba by³o wej¶æ do wspó³pracy, trzeba by³o podzieliæ wnioskami z do¶wiadczeñ i tego czego siê nauczy³o Du¿y u¶miech
Ano tak to jednak jest, ¿e jak siê ju¿ zosta³o np lightworker lub archanio³em lub energi± najwy¿sz± lub jeszcze innym je³opem to przesta³o siê byæ Cz³owiekiem.
Co za tym idzie wszelkie propozycje wspó³pracy z ich strony znaczy ,,wierchuszki" cechowa³a i cechuje ich resztki, ¿e tak siê wyra¿ê kar³owato¶æ my¶lenia wynikaj±ca z zatracanie umiejêtno¶ci wyci±gania wniosków z do¶wiadczeñ  U¶miech
Ano nieroby i obiboki lenie tak maj±... Du¿y u¶miech hm pamiêtam jak czyta³em, ¿e królowa angielska nie potrafi sama siê ubraæ Du¿y u¶miech
Có¿ dla ka¿dego co innego nawet dla tych co wierz± np wierz± w to ¿e s± lepsi i gorsi Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Normalnie jakby czas stan±³ w miejscu i nic siê nie zmienia³o Du¿y u¶miech
lightworker zgoda oczywi¶cie zgoda.
Tym siê jednak ró¿ni Cz³owiek od np lightworkera, ¿e Cz³owiek pracuj±c na planie fizycznym jako malarz ¶cienny co¶ zauwa¿ywszy, odczuwszy czy te¿ odebrawszy dzieli siê tym co odebra³ na t± chwile on jako pierwszy i podzieliwszy sie ta wiedz± na nowo wraca do malowania ¶cian no chyba, ¿e czujê potrzebê zmiany zawodu to zostaje np kierowc± tira.
I tak nastêpny Cz³owiek, której cia³o fizyczne wykonuje pracê bajkopisarza  co¶ zauwa¿ywszy, odczuwszy czy te¿ odebrawszy dzieli siê tym co odebra³a jak pierwsza i wraca do pisania bajek dla dzieci U¶miech
Za¶  lightworker, archanio³ czy inny któ¶ (nazwy tego samego bywaj± ro¿ne - przepraszam)  co¶ zauwa¿ywszy, odczuwszy czy te¿ odebrawszy dzieli siê tym co odebra³/³a i dalej jest lico¶tam, bo pod pompowane ego zasilone jeszcze przez innych naciska na guziczki -misja, lepszy- i automatycznie za³±cza siê w takiej ju¿ istocie chciejstwo, które nie ma nic wspólnego z faktyczn± potrzeb± - wiedz±
I tak trac±c kontakt, ze sob± nawi±zuje kontakt z np bytami astralnymi....
I dalej to szkoda pisaæ...
Ale dla ka¿dego co innego  Du¿y u¶miech
to pa U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 11:55:52 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
lukasz.ck
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Listopad 17, 2012, 11:53:12 »

Blueray21, ezoteryka prowadzi mo¿e ku innej percepcji, odmiennego rozumowania, ale jest  na tyle niebezpieczna, ¿e zachêca do stosowania we w³asnym ¿yciu idei nie maj±cych jakichkolwiek fundamentów, nie daj±cych siê zbadaæ. Idee te zachêcaj± do wypaczenia swej wiedzy, do zaprzestania my¶lenia w sposób racjonalny i przyjêcia istnienia wró¿ek, elfów i skrzatów w nowym wydaniu.
Dobitnym przyk³adem jest zamieszczony przez ciebie przekaz. Zastanów siê tylko nad jednym: czy warto swoje ¿ycie budowaæ na nieznanym, ignoruj±c niemal¿e kompletnie to, co z ³atwo¶ci± mo¿na poznaæ i sprawdziæ?
To tyle z mojej strony.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Listopad 17, 2012, 12:00:47 »

No i masz taki ma³y dowodzik szacowny blu jaki mo¿e byæ skutek czytania channelingów Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Trzeba pamiêtaæ, ¿e s± ci co maj± oczy ale nie widz±, maj± uszy ale nie s³ysz± Mrugniêcie
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #28 : Listopad 17, 2012, 12:51:44 »

Oczywi¶cie, ¿e s± ci co nie widz± i nie s³ysz±.
Gdyby¶my stosowali siê do zasady nie wchodzenia i nie badania nieznanego to byæ mo¿e ju¿ krzesaliby¶my ogieñ kamieniem.
Ale dualizm tak ma, ¿e stajemy w skrajnych pozycjach.
A ¿e przez badanie nieznanego (ognia) mo¿na sobie oparzyæ ³apê to fakt, ale to te¿ pamiêtne do¶wiadczenie.
Problem jest z tymi co s³ysz± i widz±, bo interpretacje s± ró¿ne i siê zwalczaj±, ale to nie jest jedyny z nimi problem, bo bardzo czêsto "widz±" fragment i wyci±gaj± pochopne wnioski. Je¿eli do tego do³±czyæ, 200% przekonania o nieomylno¶ci swojej "wiedzy", jakby jej nie nazwaæ, to ca³kowity obraz tego jasno- widzenia i s³yszenia ju¿ na pewno nie jest jasny ani klarowny.
A to, ¿e jakie¶ byty próbuj± "krêciæ w³asne lody" mo¿emy w naszych warunkach uznaæ za wrêcz naturalne. Efekt jest taki, ¿e bytów nie widaæ (wiêc ich nie ma, zgodnie z za³o¿eniem twardych dowodów), a lody znikaj±.
Ja nikogo nie namawiam do budowania ¿ycia na przekazach, czasami wrêcz ostrzegam, ¿e co¶ mo¿e byæ mocno ro¿ne od ¶wiatopogl±du czytelnika.
Tutaj po prosu prezentujê to co inni w tym przypadku napisali, czyli jakby tego nie nazwaæ jaki¶ rodzaj informacji. I tyle.
Stosuj±c tylko to co znamy i sprawdzili¶my - cofaliby¶my siê do ty³u.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 17, 2012, 13:52:05 »

Witam,
Jakims trafem, ciagle sie na tym swiecie paletaja aparaty zachlystujace sie jakimis tam liczbami, cyframi, chwytami mistrzowskimi(mozna wpisac dowolne pojecia ) czy innymi produktami ich intelektu z zachwiana rownowaga pewnych wartosci. Cecha chsarakterystyczna ich wszystkich jest to, ze nie moga istniec sami i potrzebuja jak
powietrza wyznawcow. Czesto takze widoczna jest zaleznosc miedzy
ta " wiedza" a iloscia tych co sie zachwycaja juz wata cukrowa.
Wata musi byc za darmo. Im pokraczna ta " wiedza" tym wyznawcy sa
przekonani o wyjatkowosci smiecia. No i zaczyna sie proces bardzo wazny, to stworzenie nowomowy dla tego smiecia. A gdy smiec ma juz
nazwe, przypisuje sie mu cos wspolnego z tym co chce sie
zagrabic. Kiedy i to zadziala ( no bo w koncu jakas babcia klozetowa moze przeswietlic te cienkie manipulacje ) to juz mozna  grabic ale cos o rzeczywistej wartosci. Oczywiscie nie mozna zapomniec o furtce.
Gdy sie nie powiedzie zawsze mozna zwalic na UFO, Masonerie, New Age...
I tak grabi sie zloto, prace, umysly, czas, umiejetnosci, uczucia...
pozdrawiam
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Listopad 17, 2012, 14:08:47 »

Przebi¶niegu, czasami Twoje t³umaczenia s± a¿ nazbyt klarowne.  Mrugniêcie
Nie, ¿ebym czepia³a siê, ale postaraj siê wnikn±æ od czasu do czasu w skórê jakiego¶ ‘¶wietlistego’,
bo piszesz jedynie ze swojej, uziemionej perspektywy.
A w³asne widzenie, z natury swojej odbiera prawdy widzeniu cudzemu.

No i gdyby tak za³o¿yæ, ¿e wszystko jest jedno¶ci±, to odnajdziesz w sobie archanio³a i co¶ tam jeszcze. 
Bo¶ tu tylko cz±steczk± jest, tej¿e ca³o¶ci. Cz±steczk±, która spoziera z pude³ka poprzez dziurkê i…..
......dziwy jakie¶ dostrzega.  Mrugniêcie

Ale mo¿e siê mylê? Mo¿e za bardzo w tym momencie zdystansowa³am siê?

To pa  Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Listopad 17, 2012, 16:11:35 »

No i zgorszyli¶my >lukasz'a< i wzi±³ nas opu¶ci³.  Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #32 : Listopad 17, 2012, 18:41:28 »

To prawda, ¿e nikt mu nie przyklasn±³, ale te¿ nikt nie próbowa³ go "zjechaæ". Chyba "wszechwiedne" ego zadzia³a³o.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Listopad 17, 2012, 19:59:36 »

blueray21
To prawda, ¿e nikt mu nie przyklasn±³, ale te¿ nikt nie próbowa³ go "zjechaæ". Chyba "wszechwiedne" ego zadzia³a³o
Szacowny widzisz zjechanie nic by nie da³o bo kto¶ taki jest przekonany, ¿e ma racje i tylko jaki¶ uznany przez kogo¶ takiego autorytet jest w stanie go przekonaæ.
Przecie¿ ka¿dy cz³owiek jest inny i dla ka¿dego co innego.
Wiêc nikt nikomu nie mo¿e zabroniæ odrzucenia ¶wiata energii.
Nikt nikomu nie mo¿e zabroniæ postrzegaæ ¶wiat i siebie z pozycji stworzonego.
Brak nawi±zanego kontaktu ze sob± skutkuje miêdzy innymi odrzuceniem lustra U¶miech
: lukasz.ck
Zastanów siê tylko nad jednym: czy warto swoje ¿ycie budowaæ na nieznanym, ignoruj±c niemal¿e kompletnie to, co z ³atwo¶ci± mo¿na poznaæ i sprawdziæ?
Oczywi¶cie jest to bardzo m±dry tekst.
Ja osobi¶cie siê z nim zgadzam i podpiszê siê pod nim.
Ano tylko, ¿e dla mnie ¶wiat energii nie jest czym¶ nieznanym i nie sprawdzonym, oraz bardzo ³atwo przychodzi mi poznawaæ i sprawdzaæ procesy w nim zachodz±ce.
Rodzi siê te¿ pytanie czy nie jest to tekst przeznaczony dla uczestników porannej mszy.
Wierz± wiêc raczej nie sprawdzaj± wiêc na czym buduj± swoje ¿ycie.
Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego.
ptak
postaraj siê wnikn±æ od czasu do czasu w skórê jakiego¶ ‘¶wietlistego’,
bo piszesz jedynie ze swojej, uziemionej perspektywy.
A w³asne widzenie, z natury swojej odbiera prawdy widzeniu cudzemu.
Szacowna je¿eli Twoim skromnym zdaniem szarogêszê siê to ca³ym sercem bêdê wdziêczny za zwrócenie mi uwagi i wdziêczno¶æ zachowam i jak siê spotkamy na dzia³ce u wielce szacownej koliberek ³yczkiem piwka dobrego poczêstujê U¶miech
¦pieszê Ciê szacowna te¿ poinformowaæ, ¿e akceptacja inno¶ci drugiego nie jest prze ze mnie tylko deklarowana lecz i stosowana z rêka na sercu Ci to szacowna wyznajê. Du¿y u¶miech
Dodatkowo staram siê nie oceniaæ drugiego lecz je¿eli widzê kobietê na pla¿y w stroju toples to ¶mia³o mogê stwierdziæ, ¿e widzia³em jak na pla¿y pani pokazywa³ swój biust i nie jest to ocena.
Co do,,¶wietlistych" to proszê wszystko jest w porz±dku dopóki jest kontakt ze sob±, dopóki nie ma tzw przegin, dopóki w³a¶nie jak to piszesz szacowna nie odbiera siê komu¶ samodzielno¶ci wyci±gania przez niego wniosków.
To samo postrzegamy i nazywamy inaczej.
Staj±c siê ,,¶wietlistym" na tej planecie odbieramy w³a¶nie moim skromnym zdaniem mo¿liwo¶ci wyci±gania przez drugich samodzielnych wniosków podaj±c tzw gotowe na tacy.
Oczywi¶cie mo¿e siê mylê uparty nie jestem lecz mi wystarcz± ochy i achy szacownego blu pod adresem tzw ¶wietlistych, a wyj±tkiem to on nie jest - sprawdzi³em. Cool
Pisz±c z mojego punktu widzenia staram siê dodawaæ do innych moje wnioski, ano jeden z nich to taki, ¿e nie zaszkodzi daæ ucho dla cichego podszeptu Kobiety wiêc troszkê siê hm wyciszê U¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Informujê Ciê te¿ szacowna ¿e w ich skórê próbowa³em wej¶æ wielokrotnie i zawsze by³o to zmarnowany czas i energia.
Zaproponowaæ komu¶ takiemu wspó³prace to tak jaby zaproponowaæ s³oniowi by trawy nie tratowa³ Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie moim skromnym zdaniem U¶miech

« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:10:39 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Listopad 17, 2012, 20:31:00 »

Cytat: przebi¶nieg
Pisz±c z mojego punktu widzenia staram siê dodawaæ do innych moje wnioski, ano jeden z nich to taki, ¿e nie zaszkodzi daæ ucho dla cichego podszeptu Kobiety wiêc troszkê siê hm wyciszê   

Ale¿ szacowny, lepiej nie dawaj ucha ¿adnym podszeptom!  Chichot Tym bardziej kobiecym, by¶ potem
jab³kiem siê nie zad³awi³.  Mrugniêcie
I proszê, nie wyciszaj siê, przecie¿ i tak cichy jeste¶. Czasami trzeba w róg zad±æ, tudzie¿ w tr±by anielskie.
Czy s³yszalno¶æ bêdzie dobra, czy ograniczona, czy komu¶ apokalipsa siê objawi, czy muzyka anielska?
Nie wiadomo, wszak dla ka¿dego co innego.
A dla mnie pisanie Twoje, to rado¶æ o poranku, wiêc pisz i piwkiem zdrowie nasze popijaj.
Dokoñczymy latem, na dzia³ce u koliberkaU¶miech

Intencj± moj± w ¿adnym wypadku nie by³o uciszanie kogokolwiek. Raczej ws³uchanie siê w drugiego.
By na siebie spojrzeæ inaczej.

To pa  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:32:13 wys³ane przez ptak » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #35 : Listopad 17, 2012, 20:37:15 »

Przebi¶niegu, nie s±dzê, aby ktokolwiek z nas mia³ tutaj chêæ kogo¶ wyciszaæ, choæ w wielu innych sytuacjach na forum bywa³o.
Tonie s± moje Ohy i Ahy dla niebiañskich czy ¶wietlistych. Po prostu nie mogê stwierdziæ autorytatywnie w absolutnej wiêkszo¶ci przypadków, czy nadawc± jest ¶wietlisty, jak deklaruje, przebieraniec, czy telepatyczny agent NSA. Channeler te¿ nie móg³ i zapisa³ jak przysz³o, a ja t³umaczê i staram siê wiernie oddaæ tre¶æ, nie przyk³adaj±c zbytniej wagi do formy.
I nie mam wyboru, te¿ publikujê jak przysz³o. I jak t³umaczy³em kiedy¶ arteq, czego ni cholery nie mo¿e zrozumieæ - nie identyfikujê siê z tym co przet³umaczy³em - odpowiedzialno¶æ biorê za t³umaczenie, a nie za tre¶æ.
Czêsto naskakujecie na mnie, ze te tre¶ci s± niepotrzebne. Zgadzam siê, wam nie s± potrzebne, ale to ja  klikam 50 czy 100 razy w w±tek, i tej ilo¶ci wej¶æ nie wyt³umaczycie skanami Google, czy innych. Zgodzê siê z wami, ¿e agenci musz± te¿ czytaæ, ale nie przesadzajmy, ¿adna organizacja nie wsadzi nawet kilu osób na takie forum, zreszt± dla nich pro¶ciej jest ¶ci±gn±æ te 100 ostatnich postów i przeskanowaæ na okre¶lone s³ownictwo, a nie ³aziæ po jakich¶ forach, mówiê o prawdziwych, a takie ¶ci±ganie nie zalicza wej¶æ. Robi³em backup'y to wiem.
Dobra do rzeczy, ka¿dy g³os jest cenny, je¶li za nim co¶ stoi oprócz niechêci i paru innych nie-.
Czyli w miarê merytorycznie. Nie rozstrzygniemy tu kwestii, czy Archanio³ istnieje, czy nie. Na obydwie tezy brak "twardych", jak ptak mówi, dowodów. To s± tylko tezy i czyja¶ "wewnêtrzna wiedza" nie jest ¿adnym dowodem dla kogo¶ innego, tak jak channelingi nie s± te¿ dowodem istnienia tego ju¿ przys³owiowego archanio³a.
Jak wiecie przypadków nie ma i okre¶lone tre¶ci przyci±gaj± okre¶lone osoby. I to by³oby na tyle.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:38:55 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Listopad 17, 2012, 20:47:42 »

(...)  i jak siê spotkamy na dzia³ce u wielce szacownej koliberek ³yczkiem piwka dobrego poczêstujê U¶miech

Tylko gdzie Ty tu widzisz w RP dobre piwko, którym to ochoczo chcesz czêstowaæ ?
Butelka faktycznie dobrego piwka ( a nie wszechobecnych pomyj dla ludu) kosztuje kupe kasy. Nie mniej wiele jak butelka dobrego wina.
Wiêc Ja (który nie istnieje w/g twierdzeñ szacownego Easta) piwka nie pije. Ostatni raz pi³em piwko chyba z 10 lat temu bêd±c we Francji i pi³em piwo belgijskie, bo Francuzi nie maj± swojego piwa.
Ale to by³o drogie, ale dobre piwo.
Dobre bo prawdziwe.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:49:50 wys³ane przez Astre » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Listopad 17, 2012, 21:48:30 »

Wzorce doskona³o¶ci dla Nowej Ziemi musz± zostaæ przyci±gniête na p³aszczyznê fizyczn±, w ¶wiat Efektów, poprzez my¶li, s³owa, uczucia, czyny, i wierzenia Synów i Córek Boga mieszkaj±cych na Ziemi. Wzorce te obejmuj± archetypy zarówno dla naszej Nowej Planetarnej Przyczyny Bo¿ej Mi³o¶ci i naszego nowo narodzonego Renesansu Boskiej Mi³o¶ci.

No i s±   od zawsze byly , a teraz wci±gaj±  ... pod pozorem nowej, fascynujacej gry ... w komórce  ... zajawka o tym tu :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=92rYjlxqypM

Umys³y s± zwabiane do gry , aby podpi±æ je  pod matrix .. robi to wujek gugl  .. na bazie zeskanowanych miejsc do mapy 3D , rzeczywistych miejsc w rzeczywi¶cie istniej±cych lokacjach ... witajcie w Matrix

http://www.ingress.com/
"¶wiat wokó³ Ciebie nie jest tym, czym siê wydaje , ¿e jest" ...

Ingress.  The game.
It's happening all around you. They
aren't coming. They're already here.

"To siê dzieje wszêdzie dooko³a Ciebie . Oni nie nadchodz±. Oni s± ju¿ tutaj " Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 21:53:45 wys³ane przez east » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #38 : Listopad 18, 2012, 11:08:00 »

Ten zestaw fimików jest w zasadzie przeznaczony dla osób, które us³ysza³y o koñcu ¶wiata, ale nie wiedz± o co chodzi. Jest tu bardzo przystêpnie wyja¶nione parê podstawowych rzeczy. Nazwijmy to prelekcj±, która jest prowadzona z odwo³aniem do budownictwa sakralnego Templariuszy, ale nie tylko. Ca³o¶æ na przyk³adzie Brukseli. Ca³o¶æ dotyczy bardziej naszych zachowañ i pocz±tku nowego ¶wiata, ni¿ koñca starego. Prelekcjê prowadzi Marek Taran.
Rzadko umieszczam filmy, poniewa¿ uwa¿am, ¿e s± zbyt wolnym no¶nikiem informacji, ale tym razem chyba warto.
Film nakrêcony w Brukseli miesi±c temu.

<a href="http://www.youtube.com/v/MVaSw26Yngs?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/MVaSw26Yngs?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/Eoazdd8FSQM?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Eoazdd8FSQM?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/CtcjF0I9B0M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/CtcjF0I9B0M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/hWUZuIu590E?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/hWUZuIu590E?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Listopad 18, 2012, 12:39:37 »

ptak
Ale¿ szacowny, lepiej nie dawaj ucha ¿adnym podszeptom!
Wielce szacowna je¿eli nie odbieram u drugiego hm... intencyjno¶ci to chêtnie dajê ucho na jego podszepty w my¶l starej jak wiedza informacji, która zreszt± na tym szacownym forum gdzie¶ w jakim¶ po¶cie przeczyta³em: ,,Informacje przychodz± z zewn±trz i wewn±trz" fajne trafi³o to do mnie.
Zreszt± jak nie ma s³uchania nie ma wymiany informacji.
I Cz³owiek zamienia siê w hm ,,¶wietlistego" Du¿y u¶miech
To co siê wysy³a to wraca Du¿y u¶miech
I tak wys³ana informacja zatacza ko³o i zostaje uzupe³niona przez ka¿dego, kto j± odbierze i o co¶ co wypracowa³ wywnioskowa³ wzbogaci i wróci do hm...¼ród³a , nadawcy ... jak zwa³...
Dlatego te¿ warto wej¶æ w syntezê.
U ,,mistrzów" i innych, ¿e tak sobie pozwolê wyraziæ m±drali powstaje piramida wypracowanego consensusu.
Ano powstaj± poziomy hierarchie....d³ugo by pisaæ
Wiêc ci co s± w tej piramidzie wy³±czaj± s³uchanie mimo, ¿e czêsto deklaruj± co innego.
Czêsto izoluj± siê i tak naprawdê kontakt ze ¶wiatem z zewn±trz polega na robieniu zakupów.
Dzia³aj±c na zasadzie lepsi, gorsi spoczywaj±, ¿e tak siê wyra¿ê na laurach, a to co by³o ok wczoraj nie koniecznie dzi¶ te¿ jest aktualne.
No i skutek jest taki, ¿e mówi±c o Nowym nie dostrzega siê zauwa¿aj± zmian i przemian.
No beton ot tak zwyczajnie.
Dlatego warto s³uchaæ co drugi ma do powiedzenia bo nawet jak siê nie zrozumie potrzeby nadej¶cia danej informacji to mo¿na zwyczajnie ja od³o¿yæ i poczekaæ U¶miech
I dlatego ja bêdê s³ucha³ tego co masz mi do powiedzenia wielce szacowna ptak i zreszt± nie tylko Ty U¶miech
Bo tylko w ten sposób pozostanê Cz³owiekiem i nie strac± kontaktu ze sob± Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Szacowny Astre tyle piszemy, ¿e dla ka¿dego co innego wiêc proszê ... Du¿y u¶miech
Ty mo¿e masz bardziej subtelniejszy smak od mojego i hm...no wiesz mi tam polskie piwko smakuje Du¿y u¶miech
Dodam tez,ze to co opisujê to jest wynikiem wyci±gniêtych prze ze mnie wniosków.
Np ostatnio kobieta, z która kiedy¶ wspó³pracowa³em (ta co ma na dzia³ce t± sukê co jak ma cieczkê gryzie inne psy i hm facetów Du¿y u¶miech) Oznajmi³a mi, ¿e :,,chcia³a by ,mnie traktowaæ jak równego sobie ale bo to nast±pi³o to muszê zrobiæ to a to lub tamto"
No i opad³y mi rêce, a pani± zapyta³em jak w/g niej wygl±da akceptacja inno¶æ drugiego.
Có¿ odpowiedzi jeszcze nie dosta³em, ale cierpliwy jestem wiêc cierpliwie poczekam Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 12:49:43 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Listopad 18, 2012, 20:35:31 »

Wspania³y , a zarazem niezmiernie prosty przekaz Marka Tarana dotyczy nas wszystkich i nadchodz±cego czasu,jedynym portalem tajemnym jest nasze SERCE i nic wiêcej!

Ka¿dy kto tylko logik± g³owy usi³uje analizowaæ i oceniaæ siebie i innych tak naprawdê bardzo daleko jest od odkrycia prawdy tej najprostszej i najwa¿niejszej dla siebie. jedyn± energi± która przeniesie nas do Nowej epoki IV wymiaru jest ENERGIA MI£O¦CI ZDEPONOWANA W NASZYCH SERCACH i nic wiêcej.

S³uszne jest stwierdzenie Marka i¿ wiele si³ zakulisowych ( w pozornej trosce o nas) tak naprawdê usi³uje doprowadzaæ , do awantur, wojen ,i wszelkiego rodzaju niezgody miêdzy lud¼mi. widaæ to zarówno na tym forum jak i w polityce ¶wiatowej, dla nich nie jest wa¿ne kto z kim jest w niezgodzie, wa¿ne jest ¿eby ona by³a i generowa³a strach. Bardzo to prymitywne gierki ale nadal skuteczne jak widaæ.
Gdy pojawia siê spokój , skupienie na sobie i uczuciach natychmiast pojawia siê wichrzyciele wprowadzaj±cy dysharmoniê i strach..... dlaczego? Boj± siê oni wej¶cia Ludzi do swoich ¶wi±tyñ serca ( owej 'czarnej gwiazdy w nas, czyli jaskini serca , sacrum, ¶wiêtego , ¶wiêtych...), wej¶cie w t± przestrzeñ dla ka¿dego z nas to uzyskanie niesamowitej mocy w³adania swoim ¿yciem , w³adania ¿ywio³ami i tworzenia wszystkiego o tylko chcemy osi±gn±æ. czyli stanie siê równym naszym dotychczasowym w³adc± , którzy kryj± t± wiedzê przed nami korzystaj±c z niej przeciwko nam.
Osi±gniêcie MOCY TWÓRCZEJ to wej¶cie do w³asnego wnêtrza i uwolnienie jej do procesu transformacji naszego cia³a fizycznego, jak to zrobiæ?
T± wiedzê przekazywali staro¿ytni kap³ani Bia³ego Braterstwa ( nie ci którzy dzisiaj u¿ywaj± tej nazwy, oni nie maj± nic wspólnego ze staro¿ytna wiedz±) najwiêkszymi kap³anami ujawniaj±cymi pe³niê tej wiedzy byli Jezus i MM. Dlatego pewne ugrupowania ¯ydowskich kap³anów wymazali ich z Ksiêgi ¯ycia , wymazali ich osoby z historii ¶wiata. W³a¶nie za ujawnianie wiedzy która dawa³a Ludzko¶ci wolno¶æ.

Drog± do IV wymiaru jest rozkwit RÓ¯Y SERCA czyli osi±gniêcie pe³nej mocy mi³o¶ci w stosunku do siebie, dopiero  gdy posiadamy pe³niê mi³o¶ci w sobie samych mo¿emy ni± obdarowaæ innych.Nic nie pomo¿e czcze gadanie ¿e ja..... gdy czyny ¶wiadcz± o czym¶ innym , gdy z nich p³ynie niska wibracja pokazuj±ca  szaro¶æ osoby.Prowokuj±ca równie¿  w innych wzbudzanie szaro¶ci.

Gdy zrozumiemy i¿ naprawdê nie o to chodzi , skupimy siê na sobie, nie pozwolimy nikomu ingerowaæ w nasze wnêtrze ni swoimi s³owami , ni czynami, stajemy siê silni.Nic nas ju¿ nie dotyka i nie burzy wewnêtrznej harmonii , dopiero wówczas mo¿emy bêdziemy mogli skorzystaæ z wewnêtrznej mocy w jaskini serca.
Jedyn± drog±  dotarcia do niej jest wyzbycie siê strachu , brak strachu otwiera dostêp do MOCY MI£O¦CI!

W³a¶nie MOCY MI£O¦CI najbardziej boj± siê nasi dotychczasowi w³adcy, ona odbiera im na zawsze ich w³adze nad nami. Bo ich w³adza polega³a i polega nadal na tworzeniu przestrzeni strachu, który w³ada³ my¶lami , , uczuciami , s³owami i czynami Ludzi.

To ju¿ koniec tej farsy , tej epoki ciemno¶ci, Ludzko¶æ przebudzi³a siê i nie chce ¿yæ jak do tej pory warto¶ciami opartymi na strachu.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 20:48:09 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Listopad 19, 2012, 10:38:09 »

Kiara
W³a¶nie MOCY MI£O¦CI najbardziej boj± siê nasi dotychczasowi w³adcy
Dodam do tego co piszesz szacowna, ¿e poniewa¿ szwankuje program, który w systemie odpowiedzialny by³ za piramidê co skutkowa³o powstaniem ro¿nego rodzaju archanio³ów, guru, polityków...i mas lub t³umów.
Dla jednych statki kosmiczne dla drugich u¿ywane auto produkcji koreañskiej Du¿y u¶miech
No i bêc program siê wyczerpa³ wiêc system pada Du¿y u¶miech
Strach o przed³u¿enie ci±g³o¶ci swojego istnienia zajrza³ w oczêta wierchuszki i ich s³ug.
Moim zdaniem nie potrzebnie Du¿y u¶miech
Czego tu siê obawiaæ, czego lêkaæ Du¿y u¶miech
Toæ nawet KK informuje, ¿e po ¶mierci bêdzie siê patrzeæ w oblicze ukochanego Pana i czeka nas lepsze ¿ycie Du¿y u¶miech
Toæ ja i nie tylko ja  uwa¿amy tak samo, ¿e ka¿dy zbierze to co posia³ Du¿y u¶miech
Hm nadziwiæ siê tym lêkom nie mogê Du¿y u¶miech
Ma³o tego dodam, by nie szacowna ptak nie pos±dza³a mnie o odwetowo¶æ Cool, ¿e wiem, odebra³em i nie tylko ja, ¿e ka¿dy sam zafunduje weryfikacje swojemu cia³u tzn swojej ¶wiadomo¶ci zewnêtrznej, która bêdzie obejmowaæ nowe cia³o o ile wcze¶niej w syntezie ze ¶wiadomo¶ci± wewnêtrzn± zadba o stworzenie nowej przestrzeni dla siebie Du¿y u¶miech
A to nic prostszego i ka¿dy posiada wszystko co potrzebne by tego dokonaæ Du¿y u¶miech
Ba nawet nie ma instrukcji bo dla ka¿dego co innego  Du¿y u¶miech
Wiêc nawet jak bym komu¶ chcia³ dokopaæ, to mogê chyba tylko i wy³±cznie sobie tzw swojemu cia³u fizycznemu Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 10:50:22 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
chlebo
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Listopad 19, 2012, 10:51:07 »

Te skupianie siê na sercu to bujda na rysorach to nic absolutnie nie daje na d³u¿sz± metê.. sama mi³o¶æ nie pomo¿e.. bo najpierw trzeba do niej dotrzeæ... zreszt± ta mi³o¶æ jak± czujemy a przynamniej Ci którzy nie przebudzili siê. Z³o¶æ ukrywa siê pod tym uczuciem mi³o¶ci które odczuwamy kieruj±c siê na serce.. niemniej trzeba to robiæ nawet je¶li to daje tylko efekt na teraz. Chcemy 100% mi³o¶ci ? Wiem ¿e pod t± mi³o¶ci± skrywa siê z³o¶æ.. jak oczy¶ciæ z serca z³o¶æ proszê sobie przet³umaczyæ w google: http://www.buddhasangha.com/oshoquotes/osho_quotes_anger.htm
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #43 : Listopad 19, 2012, 12:10:29 »

Przebi¶niegu, w KK nie ma tak lekko, tam trzeba sobie zas³u¿yæ! A wed³ug jakich¶ tam ocen 80 - 90% wyznawców, ¿yje na co dzieñ w tzw. grzechu ciê¿kim, wiêc w/g zasad mog± byæ skazani na nieogl±danie, a ci z  mniejszymi "winami" na ogl±danie z du¿ym opó¼nieniem.
Chlebo, czy twoja autorytatywna wypowied¼ jest wynikiem twoich do¶wiadczeñ?  W tym temacie uogólnianie moim zdaniem nie wychodzi, twój przedmówca ca³y czas zwraca uwagê, ¿e ka¿dy jest inny. Pogl±dy i pomys³y ró¿nych guru te¿ bywaj± skrajnie rozbie¿ne, a sposobów oczyszczania jest tyle ilu guru, archanio³ów, czy ogólnie "nauczycieli" i nie przywi±zywa³bym zbytniej wagi do ich rozró¿niania.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Listopad 19, 2012, 12:23:12 »

Cytat: przebi¶nieg
Ma³o tego dodam, by nie szacowna ptak nie pos±dza³a mnie o odwetowo¶æ  Cool ,

A tej wstawki zupe³nie nie rozumiem. Móg³by¶ szacowny to obja¶niæ?
Dlaczego mia³abym Ciê pos±dzaæ o jak±¶ odwetowo¶æ?  U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Listopad 19, 2012, 12:52:09 »

Szacowna tylko siê zabezpieczy³em tak na wszelki wypadek Du¿y u¶miech
No przecie¿ zadeklarowa³em, ¿e bêdê uwa¿nie s³ucha³ cichego podszeptu Kobiety a co dopiero wielce szacownej Mrugniêcie
No i trochê leku pewnie te¿ we mnie jest i daleko mi do szacownej Kate wiêc umiem tylko uciekaæ i to niespiesznie z braku kondycji Z politowaniem
to pa Du¿y u¶miech

PS
Szacowny blueray21 oczywi¶cie zrobisz jak uwa¿asz ale ja bym proponowa³ zostawiæ Chlebo, w spokoju.
Jak co to przecie¿ mamy tu szacownego arteqa i wielce szacownego easta, którzy s± moim zdaniem wybitnymi specjalistami od sprowadzania ro¿nej ma¶ci guru z chmur na ziemiê, dodatkowo pó¼niej mój szacowny braciak t³umaczy im, ¿e s± fikcj± Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 13:01:51 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Listopad 19, 2012, 12:56:42 »

Szacowna tylko siê zabezpieczy³em tak na wszelki wypadek Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

Czyli ¼le oceni³e¶ sytuacjê, a przy okazji ptaka?  Du¿y u¶miech

To pa  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Listopad 19, 2012, 13:00:28 »

No nigdy nie deklarowa³em swojej nieomylno¶ci wielce szacowna Du¿y u¶miech
Ale cieszê siê, ¿e z takim spokojem to przyjê³a¶ Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Listopad 19, 2012, 13:18:09 »

JA (jako JA  Mrugniêcie) i owszem, przyjê³am to z ca³kowitym spokojem, gorzej z ego.

To ono stoi przecie¿ na stra¿y w³asnego wizerunku. I siê haczy… na wszelkie haki, nawet te przebi¶niegowe.   
Lecz JA to widzi…  Cool i chyba podjê³o decyzjê o separacji…. bo czy na Nowej Ziemi potrzebne bêd± darmozjady?
I mam na my¶li wszelkie ega, nie przebi¶niegi, coby nie by³o w±tpliwo¶ci. Kwiatuszki musz± byæ!  Du¿y u¶miech

To pa  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Listopad 19, 2012, 14:03:05 »

Szacowna jestem pewny, ¿e je¿eli kiedykolwiek bêdê pracowa³ w stworzonej przez Ciebie przestrzeni to bêdê pod wra¿eniem jej muzyki i barw U¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Moim skromnym zdaniem wiêkszo¶æ z nas wie czego i kogo nie powinno byæ w Innej przestrzeni U¶miech
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: