Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 12:22:25

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowa Ziemia  (Przeczytany 91411 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #25 : Listopad 17, 2012, 11:50:18 »

blu
JeÂżeli zechcesz opisaĂŚ z grubsza strukturĂŞ energetycznÂą tego wszechÂświata w/g ciebie to ja bĂŞdĂŞ ci wdziĂŞczny (pewnie nie tylko ja) i lepiej bĂŞdĂŞ rozumiaÂł co masz na myÂśli
.
OczywiÂście szacowny Âże zechce bo mimo, Âże jestem leniwy to tu duÂżo do opisywania niet. DuÂży uÂśmiech
MyÂśl, program, przejaw lub on, ona, ono, lub plus, minus, zero jak zwaÂł tak zwaÂł i dla kaÂżdego co innego UÂśmiech
To symbolizowaÂła budowa magnesu  DuÂży uÂśmiech
Jeszcze tylko moÂżna dodaĂŚ, Âże te trzy elementy sÂą na rdzeniu, a to z kolei symbolizuje no krzyÂż Ankh lub ÂŚwiatowid UÂśmiech (ograniczĂŞ siĂŞ do najbardziej znanych bo jakby poszukaÂł to by znalazÂł i inne UÂśmiech)
ToteÂż wszystkie te poziomy, stopnie, pasy, itd wymyÂślili sobie ludkowie odpowiedzialni za realizacjĂŞ tego programu, ktĂłry siĂŞ koĂączy, Âżeby podkreÂśliĂŚ swojÂą hm .... DuÂży uÂśmiech
OczywiÂście caÂłe rzesze ich nie bĂłjmy siĂŞ nazwaĂŚ sÂług lub sÂługusĂłw lub pachoÂłkĂłw coÂś tam dla siebie z tego ,,sukna" wyskomlaÂły i na zasadzie np capo w obozie nadzorowali nas by wierchuszka mogÂła obrastaĂŚ w tÂłuszcz.
Lecz tak to jest, Âże albo pomnaÂżasz talenty albo zakopujesz ba nie znasz dnia ani godziny UÂśmiech
No i przyszed³ czas, gdzie trzeba by³o wejœÌ do wspó³pracy, trzeba by³o podzieliÌ wnioskami z doœwiadczeù i tego czego siê nauczy³o Du¿y uœmiech
Ano tak to jednak jest, Âże jak siĂŞ juÂż zostaÂło np lightworker lub archanioÂłem lub energiÂą najwyÂższÂą lub jeszcze innym jeÂłopem to przestaÂło siĂŞ byĂŚ CzÂłowiekiem.
Co za tym idzie wszelkie propozycje wspó³pracy z ich strony znaczy ,,wierchuszki" cechowaÂła i cechuje ich resztki, Âże tak siĂŞ wyra¿ê karÂłowatoœÌ myÂślenia wynikajÂąca z zatracanie umiejĂŞtnoÂści wyciÂągania wnioskĂłw z doÂświadczeĂą  UÂśmiech
Ano nieroby i obiboki lenie tak majÂą... DuÂży uÂśmiech hm pamiĂŞtam jak czytaÂłem, Âże krĂłlowa angielska nie potrafi sama siĂŞ ubraĂŚ DuÂży uÂśmiech
Có¿ dla ka¿dego co innego nawet dla tych co wierz¹ np wierz¹ w to ¿e s¹ lepsi i gorsi Du¿y uœmiech Du¿y uœmiech
Normalnie jakby czas stan¹³ w miejscu i nic siê nie zmienia³o Du¿y uœmiech
lightworker zgoda oczywiÂście zgoda.
Tym siê jednak ró¿ni Cz³owiek od np lightworkera, ¿e Cz³owiek pracuj¹c na planie fizycznym jako malarz œcienny coœ zauwa¿ywszy, odczuwszy czy te¿ odebrawszy dzieli siê tym co odebra³ na t¹ chwile on jako pierwszy i podzieliwszy sie ta wiedz¹ na nowo wraca do malowania œcian no chyba, ¿e czujê potrzebê zmiany zawodu to zostaje np kierowc¹ tira.
I tak nastĂŞpny CzÂłowiek, ktĂłrej ciaÂło fizyczne wykonuje pracĂŞ bajkopisarza  coÂś zauwaÂżywszy, odczuwszy czy teÂż odebrawszy dzieli siĂŞ tym co odebraÂła jak pierwsza i wraca do pisania bajek dla dzieci UÂśmiech
ZaÂś  lightworker, archanioÂł czy inny któœ (nazwy tego samego bywajÂą roÂżne - przepraszam)  coÂś zauwaÂżywszy, odczuwszy czy teÂż odebrawszy dzieli siĂŞ tym co odebraÂł/Âła i dalej jest licoÂśtam, bo pod pompowane ego zasilone jeszcze przez innych naciska na guziczki -misja, lepszy- i automatycznie za³¹cza siĂŞ w takiej juÂż istocie chciejstwo, ktĂłre nie ma nic wspĂłlnego z faktycznÂą potrzebÂą - wiedzÂą
I tak tracÂąc kontakt, ze sobÂą nawiÂązuje kontakt z np bytami astralnymi....
I dalej to szkoda pisaĂŚ...
Ale dla kaÂżdego co innego  DuÂży uÂśmiech
to pa UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 11:55:52 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
lukasz.ck
Gość
« Odpowiedz #26 : Listopad 17, 2012, 11:53:12 »

Blueray21, ezoteryka prowadzi moÂże ku innej percepcji, odmiennego rozumowania, ale jest  na tyle niebezpieczna, Âże zachĂŞca do stosowania we wÂłasnym Âżyciu idei nie majÂących jakichkolwiek fundamentĂłw, nie dajÂących siĂŞ zbadaĂŚ. Idee te zachĂŞcajÂą do wypaczenia swej wiedzy, do zaprzestania myÂślenia w sposĂłb racjonalny i przyjĂŞcia istnienia wró¿ek, elfĂłw i skrzatĂłw w nowym wydaniu.
Dobitnym przykÂładem jest zamieszczony przez ciebie przekaz. ZastanĂłw siĂŞ tylko nad jednym: czy warto swoje Âżycie budowaĂŚ na nieznanym, ignorujÂąc niemalÂże kompletnie to, co z ÂłatwoÂściÂą moÂżna poznaĂŚ i sprawdziĂŚ?
To tyle z mojej strony.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #27 : Listopad 17, 2012, 12:00:47 »

No i masz taki maÂły dowodzik szacowny blu jaki moÂże byĂŚ skutek czytania channelingĂłw DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Trzeba pamiĂŞtaĂŚ, Âże sÂą ci co majÂą oczy ale nie widzÂą, majÂą uszy ale nie sÂłyszÂą MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #28 : Listopad 17, 2012, 12:51:44 »

OczywiÂście, Âże sÂą ci co nie widzÂą i nie sÂłyszÂą.
GdybyÂśmy stosowali siĂŞ do zasady nie wchodzenia i nie badania nieznanego to byĂŚ moÂże juÂż krzesalibyÂśmy ogieĂą kamieniem.
Ale dualizm tak ma, Âże stajemy w skrajnych pozycjach.
A Âże przez badanie nieznanego (ognia) moÂżna sobie oparzyĂŚ ÂłapĂŞ to fakt, ale to teÂż pamiĂŞtne doÂświadczenie.
Problem jest z tymi co s³ysz¹ i widz¹, bo interpretacje s¹ ró¿ne i siê zwalczaj¹, ale to nie jest jedyny z nimi problem, bo bardzo czêsto "widz¹" fragment i wyci¹gaj¹ pochopne wnioski. Je¿eli do tego do³¹czyÌ, 200% przekonania o nieomylnoœci swojej "wiedzy", jakby jej nie nazwaÌ, to ca³kowity obraz tego jasno- widzenia i s³yszenia ju¿ na pewno nie jest jasny ani klarowny.
A to, Âże jakieÂś byty prĂłbujÂą "krĂŞciĂŚ wÂłasne lody" moÂżemy w naszych warunkach uznaĂŚ za wrĂŞcz naturalne. Efekt jest taki, Âże bytĂłw nie widaĂŚ (wiĂŞc ich nie ma, zgodnie z zaÂłoÂżeniem twardych dowodĂłw), a lody znikajÂą.
Ja nikogo nie namawiam do budowania Âżycia na przekazach, czasami wrĂŞcz ostrzegam, Âże coÂś moÂże byĂŚ mocno roÂżne od ÂświatopoglÂądu czytelnika.
Tutaj po prosu prezentujĂŞ to co inni w tym przypadku napisali, czyli jakby tego nie nazwaĂŚ jakiÂś rodzaj informacji. I tyle.
StosujÂąc tylko to co znamy i sprawdziliÂśmy - cofalibyÂśmy siĂŞ do tyÂłu.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Listopad 17, 2012, 13:52:05 »

Witam,
Jakims trafem, ciagle sie na tym swiecie paletaja aparaty zachlystujace sie jakimis tam liczbami, cyframi, chwytami mistrzowskimi(mozna wpisac dowolne pojecia ) czy innymi produktami ich intelektu z zachwiana rownowaga pewnych wartosci. Cecha chsarakterystyczna ich wszystkich jest to, ze nie moga istniec sami i potrzebuja jak
powietrza wyznawcow. Czesto takze widoczna jest zaleznosc miedzy
ta " wiedza" a iloscia tych co sie zachwycaja juz wata cukrowa.
Wata musi byc za darmo. Im pokraczna ta " wiedza" tym wyznawcy sa
przekonani o wyjatkowosci smiecia. No i zaczyna sie proces bardzo wazny, to stworzenie nowomowy dla tego smiecia. A gdy smiec ma juz
nazwe, przypisuje sie mu cos wspolnego z tym co chce sie
zagrabic. Kiedy i to zadziala ( no bo w koncu jakas babcia klozetowa moze przeswietlic te cienkie manipulacje ) to juz mozna  grabic ale cos o rzeczywistej wartosci. Oczywiscie nie mozna zapomniec o furtce.
Gdy sie nie powiedzie zawsze mozna zwalic na UFO, Masonerie, New Age...
I tak grabi sie zloto, prace, umysly, czas, umiejetnosci, uczucia...
pozdrawiam
ptak
Gość
« Odpowiedz #30 : Listopad 17, 2012, 14:08:47 »

PrzebiÂśniegu, czasami Twoje tÂłumaczenia sÂą aÂż nazbyt klarowne.  MrugniĂŞcie
Nie, Âżebym czepiaÂła siĂŞ, ale postaraj siĂŞ wnikn¹Ì od czasu do czasu w skĂłrĂŞ jakiegoÂś ‘Âświetlistego’,
bo piszesz jedynie ze swojej, uziemionej perspektywy.
A wÂłasne widzenie, z natury swojej odbiera prawdy widzeniu cudzemu.

No i gdyby tak zaÂłoÂżyĂŚ, Âże wszystko jest jednoÂściÂą, to odnajdziesz w sobie archanioÂła i coÂś tam jeszcze. 
BoÂś tu tylko czÂąsteczkÂą jest, tejÂże caÂłoÂści. CzÂąsteczkÂą, ktĂłra spoziera z pudeÂłka poprzez dziurkĂŞ i…..
......dziwy jakieÂś dostrzega.  MrugniĂŞcie

Ale moÂże siĂŞ mylĂŞ? MoÂże za bardzo w tym momencie zdystansowaÂłam siĂŞ?

To pa  DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Listopad 17, 2012, 16:11:35 »

No i zgorszyliÂśmy >lukasz'a< i wzi¹³ nas opuÂściÂł.  MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #32 : Listopad 17, 2012, 18:41:28 »

To prawda, ¿e nikt mu nie przyklasn¹³, ale te¿ nikt nie próbowa³ go "zjechaÌ". Chyba "wszechwiedne" ego zadzia³a³o.

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #33 : Listopad 17, 2012, 19:59:36 »

blueray21
To prawda, ¿e nikt mu nie przyklasn¹³, ale te¿ nikt nie próbowa³ go "zjechaÌ". Chyba "wszechwiedne" ego zadzia³a³o
Szacowny widzisz zjechanie nic by nie daÂło bo ktoÂś taki jest przekonany, Âże ma racje i tylko jakiÂś uznany przez kogoÂś takiego autorytet jest w stanie go przekonaĂŚ.
PrzecieÂż kaÂżdy czÂłowiek jest inny i dla kaÂżdego co innego.
WiĂŞc nikt nikomu nie moÂże zabroniĂŚ odrzucenia Âświata energii.
Nikt nikomu nie moÂże zabroniĂŚ postrzegaĂŚ Âświat i siebie z pozycji stworzonego.
Brak nawiÂązanego kontaktu ze sobÂą skutkuje miĂŞdzy innymi odrzuceniem lustra UÂśmiech
: lukasz.ck
ZastanĂłw siĂŞ tylko nad jednym: czy warto swoje Âżycie budowaĂŚ na nieznanym, ignorujÂąc niemalÂże kompletnie to, co z ÂłatwoÂściÂą moÂżna poznaĂŚ i sprawdziĂŚ?
OczywiÂście jest to bardzo mÂądry tekst.
Ja osobiÂście siĂŞ z nim zgadzam i podpiszĂŞ siĂŞ pod nim.
Ano tylko, Âże dla mnie Âświat energii nie jest czymÂś nieznanym i nie sprawdzonym, oraz bardzo Âłatwo przychodzi mi poznawaĂŚ i sprawdzaĂŚ procesy w nim zachodzÂące.
Rodzi siĂŞ teÂż pytanie czy nie jest to tekst przeznaczony dla uczestnikĂłw porannej mszy.
WierzÂą wiĂŞc raczej nie sprawdzajÂą wiĂŞc na czym budujÂą swoje Âżycie.
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego.
ptak
postaraj siĂŞ wnikn¹Ì od czasu do czasu w skĂłrĂŞ jakiegoÂś ‘Âświetlistego’,
bo piszesz jedynie ze swojej, uziemionej perspektywy.
A wÂłasne widzenie, z natury swojej odbiera prawdy widzeniu cudzemu.
Szacowna je¿eli Twoim skromnym zdaniem szarogêszê siê to ca³ym sercem bêdê wdziêczny za zwrócenie mi uwagi i wdziêcznoœÌ zachowam i jak siê spotkamy na dzia³ce u wielce szacownej koliberek ³yczkiem piwka dobrego poczêstujê Uœmiech
ÂŚpieszĂŞ CiĂŞ szacowna teÂż poinformowaĂŚ, Âże akceptacja innoÂści drugiego nie jest prze ze mnie tylko deklarowana lecz i stosowana z rĂŞka na sercu Ci to szacowna wyznajĂŞ. DuÂży uÂśmiech
Dodatkowo staram siĂŞ nie oceniaĂŚ drugiego lecz jeÂżeli widzĂŞ kobietĂŞ na plaÂży w stroju toples to ÂśmiaÂło mogĂŞ stwierdziĂŚ, Âże widziaÂłem jak na plaÂży pani pokazywaÂł swĂłj biust i nie jest to ocena.
Co do,,Âświetlistych" to proszĂŞ wszystko jest w porzÂądku dopĂłki jest kontakt ze sobÂą, dopĂłki nie ma tzw przegin, dopĂłki wÂłaÂśnie jak to piszesz szacowna nie odbiera siĂŞ komuÂś samodzielnoÂści wyciÂągania przez niego wnioskĂłw.
To samo postrzegamy i nazywamy inaczej.
StajÂąc siĂŞ ,,Âświetlistym" na tej planecie odbieramy wÂłaÂśnie moim skromnym zdaniem moÂżliwoÂści wyciÂągania przez drugich samodzielnych wnioskĂłw podajÂąc tzw gotowe na tacy.
OczywiÂście moÂże siĂŞ mylĂŞ uparty nie jestem lecz mi wystarczÂą ochy i achy szacownego blu pod adresem tzw Âświetlistych, a wyjÂątkiem to on nie jest - sprawdziÂłem. Cool
PiszÂąc z mojego punktu widzenia staram siĂŞ dodawaĂŚ do innych moje wnioski, ano jeden z nich to taki, Âże nie zaszkodzi daĂŚ ucho dla cichego podszeptu Kobiety wiĂŞc troszkĂŞ siĂŞ hm wyciszĂŞ UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Informujê Ciê te¿ szacowna ¿e w ich skórê próbowa³em wejœÌ wielokrotnie i zawsze by³o to zmarnowany czas i energia.
ZaproponowaÌ komuœ takiemu wspó³prace to tak jaby zaproponowaÌ s³oniowi by trawy nie tratowa³ Du¿y uœmiech
OczywiÂście moim skromnym zdaniem UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:10:39 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #34 : Listopad 17, 2012, 20:31:00 »

Cytat: przebiÂśnieg
PiszÂąc z mojego punktu widzenia staram siĂŞ dodawaĂŚ do innych moje wnioski, ano jeden z nich to taki, Âże nie zaszkodzi daĂŚ ucho dla cichego podszeptu Kobiety wiĂŞc troszkĂŞ siĂŞ hm wyciszĂŞ   

AleÂż szacowny, lepiej nie dawaj ucha Âżadnym podszeptom!  Chichot Tym bardziej kobiecym, byÂś potem
jabÂłkiem siĂŞ nie zadÂławiÂł.  MrugniĂŞcie
I proszê, nie wyciszaj siê, przecie¿ i tak cichy jesteœ. Czasami trzeba w róg zad¹Ì, tudzie¿ w tr¹by anielskie.
Czy s³yszalnoœÌ bêdzie dobra, czy ograniczona, czy komuœ apokalipsa siê objawi, czy muzyka anielska?
Nie wiadomo, wszak dla kaÂżdego co innego.
A dla mnie pisanie Twoje, to radoœÌ o poranku, wiêc pisz i piwkiem zdrowie nasze popijaj.
DokoĂączymy latem, na dziaÂłce u koliberkaUÂśmiech

IntencjÂą mojÂą w Âżadnym wypadku nie byÂło uciszanie kogokolwiek. Raczej wsÂłuchanie siĂŞ w drugiego.
By na siebie spojrzeĂŚ inaczej.

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:32:13 wysłane przez ptak » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #35 : Listopad 17, 2012, 20:37:15 »

PrzebiÂśniegu, nie sÂądzĂŞ, aby ktokolwiek z nas miaÂł tutaj chĂŞĂŚ kogoÂś wyciszaĂŚ, choĂŚ w wielu innych sytuacjach na forum bywaÂło.
Tonie s¹ moje Ohy i Ahy dla niebiaùskich czy œwietlistych. Po prostu nie mogê stwierdziÌ autorytatywnie w absolutnej wiêkszoœci przypadków, czy nadawc¹ jest œwietlisty, jak deklaruje, przebieraniec, czy telepatyczny agent NSA. Channeler te¿ nie móg³ i zapisa³ jak przysz³o, a ja t³umaczê i staram siê wiernie oddaÌ treœÌ, nie przyk³adaj¹c zbytniej wagi do formy.
I nie mam wyboru, te¿ publikujê jak przysz³o. I jak t³umaczy³em kiedyœ arteq, czego ni cholery nie mo¿e zrozumieÌ - nie identyfikujê siê z tym co przet³umaczy³em - odpowiedzialnoœÌ biorê za t³umaczenie, a nie za treœÌ.
CzĂŞsto naskakujecie na mnie, ze te treÂści sÂą niepotrzebne. Zgadzam siĂŞ, wam nie sÂą potrzebne, ale to ja  klikam 50 czy 100 razy w wÂątek, i tej iloÂści wejœÌ nie wytÂłumaczycie skanami Google, czy innych. ZgodzĂŞ siĂŞ z wami, Âże agenci muszÂą teÂż czytaĂŚ, ale nie przesadzajmy, Âżadna organizacja nie wsadzi nawet kilu osĂłb na takie forum, zresztÂą dla nich proÂściej jest ÂściÂągn¹Ì te 100 ostatnich postĂłw i przeskanowaĂŚ na okreÂślone sÂłownictwo, a nie ÂłaziĂŚ po jakichÂś forach, mĂłwiĂŞ o prawdziwych, a takie ÂściÂąganie nie zalicza wejœÌ. RobiÂłem backup'y to wiem.
Dobra do rzeczy, kaÂżdy gÂłos jest cenny, jeÂśli za nim coÂś stoi oprĂłcz niechĂŞci i paru innych nie-.
Czyli w miarĂŞ merytorycznie. Nie rozstrzygniemy tu kwestii, czy ArchanioÂł istnieje, czy nie. Na obydwie tezy brak "twardych", jak ptak mĂłwi, dowodĂłw. To sÂą tylko tezy i czyjaÂś "wewnĂŞtrzna wiedza" nie jest Âżadnym dowodem dla kogoÂś innego, tak jak channelingi nie sÂą teÂż dowodem istnienia tego juÂż przysÂłowiowego archanioÂła.
Jak wiecie przypadkĂłw nie ma i okreÂślone treÂści przyciÂągajÂą okreÂślone osoby. I to byÂłoby na tyle.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:38:55 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Astre
Gość
« Odpowiedz #36 : Listopad 17, 2012, 20:47:42 »

(...)  i jak siĂŞ spotkamy na dziaÂłce u wielce szacownej koliberek Âłyczkiem piwka dobrego poczĂŞstujĂŞ UÂśmiech

Tylko gdzie Ty tu widzisz w RP dobre piwko, ktĂłrym to ochoczo chcesz czĂŞstowaĂŚ ?
Butelka faktycznie dobrego piwka ( a nie wszechobecnych pomyj dla ludu) kosztuje kupe kasy. Nie mniej wiele jak butelka dobrego wina.
WiĂŞc Ja (ktĂłry nie istnieje w/g twierdzeĂą szacownego Easta) piwka nie pije. Ostatni raz piÂłem piwko chyba z 10 lat temu bĂŞdÂąc we Francji i piÂłem piwo belgijskie, bo Francuzi nie majÂą swojego piwa.
Ale to byÂło drogie, ale dobre piwo.
Dobre bo prawdziwe.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 20:49:50 wysłane przez Astre » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 17, 2012, 21:48:30 »

Wzorce doskonaÂłoÂści dla Nowej Ziemi muszÂą zostaĂŚ przyciÂągniĂŞte na pÂłaszczyznĂŞ fizycznÂą, w Âświat EfektĂłw, poprzez myÂśli, sÂłowa, uczucia, czyny, i wierzenia SynĂłw i CĂłrek Boga mieszkajÂących na Ziemi. Wzorce te obejmujÂą archetypy zarĂłwno dla naszej Nowej Planetarnej Przyczyny BoÂżej MiÂłoÂści i naszego nowo narodzonego Renesansu Boskiej MiÂłoÂści.

No i sÂą   od zawsze byly , a teraz wciÂągajÂą  ... pod pozorem nowej, fascynujacej gry ... w komĂłrce  ... zajawka o tym tu :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=92rYjlxqypM

UmysÂły sÂą zwabiane do gry , aby podpi¹Ì je  pod matrix .. robi to wujek gugl  .. na bazie zeskanowanych miejsc do mapy 3D , rzeczywistych miejsc w rzeczywiÂście istniejÂących lokacjach ... witajcie w Matrix

http://www.ingress.com/
"œwiat wokó³ Ciebie nie jest tym, czym siê wydaje , ¿e jest" ...

Ingress.  The game.
It's happening all around you. They
aren't coming. They're already here.

"To siĂŞ dzieje wszĂŞdzie dookoÂła Ciebie . Oni nie nadchodzÂą. Oni sÂą juÂż tutaj " DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2012, 21:53:45 wysłane przez east » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #38 : Listopad 18, 2012, 11:08:00 »

Ten zestaw fimików jest w zasadzie przeznaczony dla osób, które us³ysza³y o koùcu œwiata, ale nie wiedz¹ o co chodzi. Jest tu bardzo przystêpnie wyjaœnione parê podstawowych rzeczy. Nazwijmy to prelekcj¹, która jest prowadzona z odwo³aniem do budownictwa sakralnego Templariuszy, ale nie tylko. Ca³oœÌ na przyk³adzie Brukseli. Ca³oœÌ dotyczy bardziej naszych zachowaù i pocz¹tku nowego œwiata, ni¿ koùca starego. Prelekcjê prowadzi Marek Taran.
Rzadko umieszczam filmy, poniewaÂż uwaÂżam, Âże sÂą zbyt wolnym noÂśnikiem informacji, ale tym razem chyba warto.
Film nakrĂŞcony w Brukseli miesiÂąc temu.

<a href="http://www.youtube.com/v/MVaSw26Yngs?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/MVaSw26Yngs?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/Eoazdd8FSQM?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/Eoazdd8FSQM?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/CtcjF0I9B0M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/CtcjF0I9B0M?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/hWUZuIu590E?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/hWUZuIu590E?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #39 : Listopad 18, 2012, 12:39:37 »

ptak
AleÂż szacowny, lepiej nie dawaj ucha Âżadnym podszeptom!
Wielce szacowna jeÂżeli nie odbieram u drugiego hm... intencyjnoÂści to chĂŞtnie dajĂŞ ucho na jego podszepty w myÂśl starej jak wiedza informacji, ktĂłra zresztÂą na tym szacownym forum gdzieÂś w jakimÂś poÂście przeczytaÂłem: ,,Informacje przychodzÂą z zewnÂątrz i wewnÂątrz" fajne trafiÂło to do mnie.
ZresztÂą jak nie ma sÂłuchania nie ma wymiany informacji.
I CzÂłowiek zamienia siĂŞ w hm ,,Âświetlistego" DuÂży uÂśmiech
To co siĂŞ wysyÂła to wraca DuÂży uÂśmiech
I tak wysÂłana informacja zatacza koÂło i zostaje uzupeÂłniona przez kaÂżdego, kto jÂą odbierze i o coÂś co wypracowaÂł wywnioskowaÂł wzbogaci i wrĂłci do hm...ÂźrĂłdÂła , nadawcy ... jak zwaÂł...
Dlatego te¿ warto wejœÌ w syntezê.
U ,,mistrzĂłw" i innych, Âże tak sobie pozwolĂŞ wyraziĂŚ mÂądrali powstaje piramida wypracowanego consensusu.
Ano powstajÂą poziomy hierarchie....dÂługo by pisaĂŚ
Wiêc ci co s¹ w tej piramidzie wy³¹czaj¹ s³uchanie mimo, ¿e czêsto deklaruj¹ co innego.
CzĂŞsto izolujÂą siĂŞ i tak naprawdĂŞ kontakt ze Âświatem z zewnÂątrz polega na robieniu zakupĂłw.
Dzia³aj¹c na zasadzie lepsi, gorsi spoczywaj¹, ¿e tak siê wyra¿ê na laurach, a to co by³o ok wczoraj nie koniecznie dziœ te¿ jest aktualne.
No i skutek jest taki, Âże mĂłwiÂąc o Nowym nie dostrzega siĂŞ zauwaÂżajÂą zmian i przemian.
No beton ot tak zwyczajnie.
Dlatego warto sÂłuchaĂŚ co drugi ma do powiedzenia bo nawet jak siĂŞ nie zrozumie potrzeby nadejÂścia danej informacji to moÂżna zwyczajnie ja odÂłoÂżyĂŚ i poczekaĂŚ UÂśmiech
I dlatego ja bĂŞdĂŞ sÂłuchaÂł tego co masz mi do powiedzenia wielce szacowna ptak i zresztÂą nie tylko Ty UÂśmiech
Bo tylko w ten sposĂłb pozostanĂŞ CzÂłowiekiem i nie stracÂą kontaktu ze sobÂą DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Szacowny Astre tyle piszemy, Âże dla kaÂżdego co innego wiĂŞc proszĂŞ ... DuÂży uÂśmiech
Ty moÂże masz bardziej subtelniejszy smak od mojego i hm...no wiesz mi tam polskie piwko smakuje DuÂży uÂśmiech
Dodam tez,ze to co opisujĂŞ to jest wynikiem wyciÂągniĂŞtych prze ze mnie wnioskĂłw.
Np ostatnio kobieta, z która kiedyœ wspó³pracowa³em (ta co ma na dzia³ce t¹ sukê co jak ma cieczkê gryzie inne psy i hm facetów Du¿y uœmiech) Oznajmi³a mi, ¿e :,,chcia³a by ,mnie traktowaÌ jak równego sobie ale bo to nast¹pi³o to muszê zrobiÌ to a to lub tamto"
No i opad³y mi rêce, a pani¹ zapyta³em jak w/g niej wygl¹da akceptacja innoœÌ drugiego.
Có¿ odpowiedzi jeszcze nie dosta³em, ale cierpliwy jestem wiêc cierpliwie poczekam Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 12:49:43 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #40 : Listopad 18, 2012, 20:35:31 »

WspaniaÂły , a zarazem niezmiernie prosty przekaz Marka Tarana dotyczy nas wszystkich i nadchodzÂącego czasu,jedynym portalem tajemnym jest nasze SERCE i nic wiĂŞcej!

KaÂżdy kto tylko logikÂą gÂłowy usiÂłuje analizowaĂŚ i oceniaĂŚ siebie i innych tak naprawdĂŞ bardzo daleko jest od odkrycia prawdy tej najprostszej i najwaÂżniejszej dla siebie. jedynÂą energiÂą ktĂłra przeniesie nas do Nowej epoki IV wymiaru jest ENERGIA MIÂŁOÂŚCI ZDEPONOWANA W NASZYCH SERCACH i nic wiĂŞcej.

SÂłuszne jest stwierdzenie Marka iÂż wiele siÂł zakulisowych ( w pozornej trosce o nas) tak naprawdĂŞ usiÂłuje doprowadzaĂŚ , do awantur, wojen ,i wszelkiego rodzaju niezgody miĂŞdzy ludÂźmi. widaĂŚ to zarĂłwno na tym forum jak i w polityce Âświatowej, dla nich nie jest waÂżne kto z kim jest w niezgodzie, waÂżne jest Âżeby ona byÂła i generowaÂła strach. Bardzo to prymitywne gierki ale nadal skuteczne jak widaĂŚ.
Gdy pojawia siê spokój , skupienie na sobie i uczuciach natychmiast pojawia siê wichrzyciele wprowadzaj¹cy dysharmoniê i strach..... dlaczego? Boj¹ siê oni wejœcia Ludzi do swoich œwi¹tyù serca ( owej 'czarnej gwiazdy w nas, czyli jaskini serca , sacrum, œwiêtego , œwiêtych...), wejœcie w t¹ przestrzeù dla ka¿dego z nas to uzyskanie niesamowitej mocy w³adania swoim ¿yciem , w³adania ¿ywio³ami i tworzenia wszystkiego o tylko chcemy osi¹gn¹Ì. czyli stanie siê równym naszym dotychczasowym w³adc¹ , którzy kryj¹ t¹ wiedzê przed nami korzystaj¹c z niej przeciwko nam.
Osi±gniêcie MOCY TWÓRCZEJ to wej¶cie do w³asnego wnêtrza i uwolnienie jej do procesu transformacji naszego cia³a fizycznego, jak to zrobiæ?
T¹ wiedzê przekazywali staro¿ytni kap³ani Bia³ego Braterstwa ( nie ci którzy dzisiaj u¿ywaj¹ tej nazwy, oni nie maj¹ nic wspólnego ze staro¿ytna wiedz¹) najwiêkszymi kap³anami ujawniaj¹cymi pe³niê tej wiedzy byli Jezus i MM. Dlatego pewne ugrupowania ¯ydowskich kap³anów wymazali ich z Ksiêgi ¯ycia , wymazali ich osoby z historii œwiata. W³aœnie za ujawnianie wiedzy która dawa³a Ludzkoœci wolnoœÌ.

DrogÂą do IV wymiaru jest rozkwit RÓ¯Y SERCA czyli osiÂągniĂŞcie peÂłnej mocy miÂłoÂści w stosunku do siebie, dopiero  gdy posiadamy peÂłniĂŞ miÂłoÂści w sobie samych moÂżemy niÂą obdarowaĂŚ innych.Nic nie pomoÂże czcze gadanie Âże ja..... gdy czyny ÂświadczÂą o czymÂś innym , gdy z nich pÂłynie niska wibracja pokazujÂąca  szaroœÌ osoby.ProwokujÂąca rĂłwnieÂż  w innych wzbudzanie szaroÂści.

Gdy zrozumiemy iÂż naprawdĂŞ nie o to chodzi , skupimy siĂŞ na sobie, nie pozwolimy nikomu ingerowaĂŚ w nasze wnĂŞtrze ni swoimi sÂłowami , ni czynami, stajemy siĂŞ silni.Nic nas juÂż nie dotyka i nie burzy wewnĂŞtrznej harmonii , dopiero wĂłwczas moÂżemy bĂŞdziemy mogli skorzystaĂŚ z wewnĂŞtrznej mocy w jaskini serca.
JedynÂą drogÂą  dotarcia do niej jest wyzbycie siĂŞ strachu , brak strachu otwiera dostĂŞp do MOCY MIÂŁOÂŚCI!

WÂłaÂśnie MOCY MIÂŁOÂŚCI najbardziej bojÂą siĂŞ nasi dotychczasowi wÂładcy, ona odbiera im na zawsze ich wÂładze nad nami. Bo ich wÂładza polegaÂła i polega nadal na tworzeniu przestrzeni strachu, ktĂłry wÂładaÂł myÂślami , , uczuciami , sÂłowami i czynami Ludzi.

To ju¿ koniec tej farsy , tej epoki ciemnoœci, LudzkoœÌ przebudzi³a siê i nie chce ¿yÌ jak do tej pory wartoœciami opartymi na strachu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2012, 20:48:09 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #41 : Listopad 19, 2012, 10:38:09 »

Kiara
WÂłaÂśnie MOCY MIÂŁOÂŚCI najbardziej bojÂą siĂŞ nasi dotychczasowi wÂładcy
Dodam do tego co piszesz szacowna, ¿e poniewa¿ szwankuje program, który w systemie odpowiedzialny by³ za piramidê co skutkowa³o powstaniem ro¿nego rodzaju archanio³ów, guru, polityków...i mas lub t³umów.
Dla jednych statki kosmiczne dla drugich uÂżywane auto produkcji koreaĂąskiej DuÂży uÂśmiech
No i bĂŞc program siĂŞ wyczerpaÂł wiĂŞc system pada DuÂży uÂśmiech
Strach o przedÂłuÂżenie ciÂągÂłoÂści swojego istnienia zajrzaÂł w oczĂŞta wierchuszki i ich sÂług.
Moim zdaniem nie potrzebnie DuÂży uÂśmiech
Czego tu siĂŞ obawiaĂŚ, czego lĂŞkaĂŚ DuÂży uÂśmiech
ToĂŚ nawet KK informuje, Âże po Âśmierci bĂŞdzie siĂŞ patrzeĂŚ w oblicze ukochanego Pana i czeka nas lepsze Âżycie DuÂży uÂśmiech
ToĂŚ ja i nie tylko ja  uwaÂżamy tak samo, Âże kaÂżdy zbierze to co posiaÂł DuÂży uÂśmiech
Hm nadziwiĂŚ siĂŞ tym lĂŞkom nie mogĂŞ DuÂży uÂśmiech
Ma³o tego dodam, by nie szacowna ptak nie pos¹dza³a mnie o odwetowoœÌ Cool, ¿e wiem, odebra³em i nie tylko ja, ¿e ka¿dy sam zafunduje weryfikacje swojemu cia³u tzn swojej œwiadomoœci zewnêtrznej, która bêdzie obejmowaÌ nowe cia³o o ile wczeœniej w syntezie ze œwiadomoœci¹ wewnêtrzn¹ zadba o stworzenie nowej przestrzeni dla siebie Du¿y uœmiech
A to nic prostszego i kaÂżdy posiada wszystko co potrzebne by tego dokonaĂŚ DuÂży uÂśmiech
Ba nawet nie ma instrukcji bo dla kaÂżdego co innego  DuÂży uÂśmiech
Wiêc nawet jak bym komuœ chcia³ dokopaÌ, to mogê chyba tylko i wy³¹cznie sobie tzw swojemu cia³u fizycznemu Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 10:50:22 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
chlebo
Gość
« Odpowiedz #42 : Listopad 19, 2012, 10:51:07 »

Te skupianie siê na sercu to bujda na rysorach to nic absolutnie nie daje na d³u¿sz¹ metê.. sama mi³oœÌ nie pomo¿e.. bo najpierw trzeba do niej dotrzeÌ... zreszt¹ ta mi³oœÌ jak¹ czujemy a przynamniej Ci którzy nie przebudzili siê. Z³oœÌ ukrywa siê pod tym uczuciem mi³oœci które odczuwamy kieruj¹c siê na serce.. niemniej trzeba to robiÌ nawet jeœli to daje tylko efekt na teraz. Chcemy 100% mi³oœci ? Wiem ¿e pod t¹ mi³oœci¹ skrywa siê z³oœÌ.. jak oczyœciÌ z serca z³oœÌ proszê sobie przet³umaczyÌ w google: http://www.buddhasangha.com/oshoquotes/osho_quotes_anger.htm
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #43 : Listopad 19, 2012, 12:10:29 »

PrzebiÂśniegu, w KK nie ma tak lekko, tam trzeba sobie zasÂłuÂżyĂŚ! A wedÂług jakichÂś tam ocen 80 - 90% wyznawcĂłw, Âżyje na co dzieĂą w tzw. grzechu ciĂŞÂżkim, wiĂŞc w/g zasad mogÂą byĂŚ skazani na nieoglÂądanie, a ci z  mniejszymi "winami" na oglÂądanie z duÂżym opóŸnieniem.
Chlebo, czy twoja autorytatywna wypowiedÂź jest wynikiem twoich doÂświadczeĂą?  W tym temacie uogĂłlnianie moim zdaniem nie wychodzi, twĂłj przedmĂłwca caÂły czas zwraca uwagĂŞ, Âże kaÂżdy jest inny. PoglÂądy i pomysÂły ró¿nych guru teÂż bywajÂą skrajnie rozbieÂżne, a sposobĂłw oczyszczania jest tyle ilu guru, archanio³ów, czy ogĂłlnie "nauczycieli" i nie przywiÂązywaÂłbym zbytniej wagi do ich rozró¿niania.

ptak
Gość
« Odpowiedz #44 : Listopad 19, 2012, 12:23:12 »

Cytat: przebiÂśnieg
MaÂło tego dodam, by nie szacowna ptak nie posÂądzaÂła mnie o odwetowoœÌ  Cool ,

A tej wstawki zupeÂłnie nie rozumiem. MĂłgÂłbyÂś szacowny to objaÂśniĂŚ?
Dlaczego miaÂłabym CiĂŞ posÂądzaĂŚ o jak¹œ odwetowoœÌ?  UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #45 : Listopad 19, 2012, 12:52:09 »

Szacowna tylko siĂŞ zabezpieczyÂłem tak na wszelki wypadek DuÂży uÂśmiech
No przecieÂż zadeklarowaÂłem, Âże bĂŞdĂŞ uwaÂżnie sÂłuchaÂł cichego podszeptu Kobiety a co dopiero wielce szacownej MrugniĂŞcie
No i trochĂŞ leku pewnie teÂż we mnie jest i daleko mi do szacownej Kate wiĂŞc umiem tylko uciekaĂŚ i to niespiesznie z braku kondycji Z politowaniem
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Szacowny blueray21 oczywiÂście zrobisz jak uwaÂżasz ale ja bym proponowaÂł zostawiĂŚ Chlebo, w spokoju.
Jak co to przecie¿ mamy tu szacownego arteqa i wielce szacownego easta, którzy s¹ moim zdaniem wybitnymi specjalistami od sprowadzania ro¿nej maœci guru z chmur na ziemiê, dodatkowo póŸniej mój szacowny braciak t³umaczy im, ¿e s¹ fikcj¹ Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2012, 13:01:51 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 19, 2012, 12:56:42 »

Szacowna tylko siĂŞ zabezpieczyÂłem tak na wszelki wypadek DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

Czyli Âźle oceniÂłeÂś sytuacjĂŞ, a przy okazji ptaka?  DuÂży uÂśmiech

To pa  DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #47 : Listopad 19, 2012, 13:00:28 »

No nigdy nie deklarowaÂłem swojej nieomylnoÂści wielce szacowna DuÂży uÂśmiech
Ale cieszĂŞ siĂŞ, Âże z takim spokojem to przyjĂŞÂłaÂś MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #48 : Listopad 19, 2012, 13:18:09 »

JA (jako JA  MrugniĂŞcie) i owszem, przyjĂŞÂłam to z caÂłkowitym spokojem, gorzej z ego.

To ono stoi przecieÂż na straÂży wÂłasnego wizerunku. I siĂŞ haczy… na wszelkie haki, nawet te przebiÂśniegowe.   
Lecz JA to widzi…  Cool i chyba podjĂŞÂło decyzjĂŞ o separacji…. bo czy na Nowej Ziemi potrzebne bĂŞdÂą darmozjady?
I mam na myÂśli wszelkie ega, nie przebiÂśniegi, coby nie byÂło wÂątpliwoÂści. Kwiatuszki muszÂą byĂŚ!  DuÂży uÂśmiech

To pa  DuÂży uÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #49 : Listopad 19, 2012, 14:03:05 »

Szacowna jestem pewny, Âże jeÂżeli kiedykolwiek bĂŞdĂŞ pracowaÂł w stworzonej przez Ciebie przestrzeni to bĂŞdĂŞ pod wraÂżeniem jej muzyki i barw UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Moim skromnym zdaniem wiêkszoœÌ z nas wie czego i kogo nie powinno byÌ w Innej przestrzeni Uœmiech
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: