Kiara
Go¶æ
|
|
« : Listopad 03, 2012, 12:14:15 » |
|
Za³o¿y³am ten w±tek do wpisywania zauwa¿onych przez nas zmian na ziemi i w naszym ¿yciu, jakie s± , co dzieje siê innego, nowego? czy zauwa¿yli¶cie inne reakcje domowych zwierz±t, a mo¿e dzieci, czy osób starszych? Przecie¿ s± ju¿ widoczne zmiany , my tylko przechodzimy obok nich uwa¿aj±c i¿ to naturalne teraz. zapraszam do wpisywania swoich spostrze¿eñ. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
chlebo
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Listopad 03, 2012, 18:13:34 » |
|
Znik³y z³e sny Mój pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje.. Przeczucie o dobrych zmianach, to powiedzia³em parê dni temu w domu... Wewn±trz siê wiêcej dzieje niekoniecznie przyjemnego im g³êbiej tym piêkniej.. Podziel siê tym co widzia³a¶
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2012, 19:24:28 » |
|
Za 5 12, hej! A ja ostatnio serwuje po angielskojezycznych, a tam 12 i 24 (czy godzina zero) inaczej jest pisana°° Albo a.m. albo p.m. I na tym polega sciemka na rzutowaniu. 3D jest jednym i jedynym /wg Euklidesa!!!/ A CZWARTY wymiar tworzy ... fantazja!
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2012, 20:52:55 » |
|
Mój pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje..
Faktycznie ... psy medytuj±, a to znak, ¿e ¶wiadomo¶æ ewoluuje Tutaj za¶ przemiany dziej± siê w kontaktach miêdzyludzkich. Odnajduj± siê rozsypane po ¶wiecie po³ówki ........... ( bêdzie na powrót literek ) ... ale powa¿nie, wielu znajomych rezonuje i to siê niesie dalej, lawinowo ... wcze¶niej nie by³o to postrzegane ...
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2012, 21:30:04 » |
|
Wg moich marzen i zyczen w glebi ducha, to chcialabym, aby zapanowal spokoj, wolna wola, aby bylo szczescie, aby kazdy mial ochrone i nie musial sie bac, aby juz wiecej nie bylo eksperymentow na zywych organizmach, aby KAZDY mogl wybierac SWIADOMIE! //Bez obciazania SUMIENIA//
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 07:51:41 » |
|
Kate, ale tu nie ma co chcieæ. W koñcu, je¶li transformacja trwa, to siê po prostu objawi , albo inaczej - tak± rzeczywisto¶æ zobaczysz.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 09:35:03 » |
|
Zauwa¿y³am ¿e co raz wiêcej ludzi mówi o bezwarunkowej mi³o¶ci ,staje siê bardziej wra¿liwych na cierpienie ludzi i zwierz±t ,ale te¿ wielu ludzi jest bardzo rozdra¿nionych i szybko wpada w z³o¶æ. Je¶li chodzi o mnie to jestem spokojniejsza i bardziej wyciszona ,ale pisk w uszach mam wiêkszy i czasem mnie to dra¿ni.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 10:01:03 » |
|
Chanell, to jest wyra¼ny efekt zapowiadanego wzrostu polaryzacji, inni powiedz± ¿e rozdzielania, ale to moim zdaniem nie do koñca to jest prawd±, bo wyra¼nie mo¿na zaobserwowaæ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mówi± o mi³o¶ci maj± wpadki, ciemne chwile, choæ wcze¶niej byli bardziej opanowani. Czyli mamy jakby dwa zjawiska - utwierdzanie siê w swoich przekonaniach, dochodz±ce do skrajno¶ci na obydwu koñcach, zgodne z wiêkszo¶ci± "przepowiedni" oraz chwilowe wp³ywy energii ró¿nej ma¶ci, które te¿ s± ³atwiej zauwa¿alne. To chyba dlatego, ¿e rzeczywi¶cie poprawia siê "czu³o¶æ" naszych zmys³ów, czyli wra¿liwo¶æ i wiêcej zauwa¿amy, te¿ zgodnie z zapowiedziami. Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czê¶ci populacji, powiedzmy od "¶redniego" wieku i przyczyny le¿± poza kiedy¶ medycznie przywo³ywanym nadci¶nieniem. East, lepiej chcieæ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem. Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znale¼æ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakie¶ preferencje.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 10:44:50 » |
|
bo wyra¼nie mo¿na zaobserwowaæ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mówi± o mi³o¶ci maj± wpadki, ciemne chwile, choæ wcze¶niej byli bardziej opanowani. Rzecz w tym , aby te hu¶tawki OBSERWOWAÆ . Si³a z jak± wystêpuj± naprzemiennie nastroje pokazuje co¶ jeszcze. To, ze dzieje siê to jakby poza nami. Cz³owiek nie ma na to wp³ywu bo nawet nie przysz³oby mu do g³owy zareagowaæ tak zmiennie i tak szybko popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ. Nie ma sensu szukaæ w tym winy swojej, bo to przychodzi spoza cz³owieka. Tak jakby wszystkie si³y na raz upar³y siê zamanifestowaæ , jakby w koñcu nic ich nie wiêzi³o. One maj± zamiar przej±æ ludzkiego avatara , a robi± to wci±gaj±c JA w wir nastroju. Zanim jednak zd±¿ysz weñ popa¶æ ju¿ pojawia siê kolejny huragan i rozbija w proch poprzednie, dopiero co nawi±zane uto¿samienie. Obserwacja tych¿e zjawisk , du¿o gwa³towniejszych i szybszych ni¿ mo¿esz na nie zareagowaæ, ¶wiadczy o tym, ¿e NIE JESTE¦ NIMI. Stan wycofanej obserwacji pozwala dostrzec to czym w¶ciekle szarpi± nastroje w nas samych ( w tym, co uwa¿amy za siebie). Kiedy to ju¿ widaæ przychodzi ol¶nienie i rozpoznanie dzieje siê samo. To co szarpie nigdy nie by³o MN¡. To zbija z panta³yku. Ale mimo to gdzie¶ w ¶rodku jest spokój, pewno¶æ i zaufanie, na które szalej±ce wichry nastrojów nie maj± wp³ywu chyba, ¿e bêd± napieraæ wystarczaj±co d³ugo i natarczywie. I wtedy nagle sk±d¶ przychodzi przeciwny wiatr i sytuacja siê zmienia. Rozchwianie jest charakterystyczn± cech± Przej¶cia. Z pozornego chaosu ( bo JA nie ogarnia) wy³ania siê oczywisty porz±dek. Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czê¶ci populacji, powiedzmy od "¶redniego" wieku i przyczyny le¿± poza kiedy¶ medycznie przywo³ywanym nadci¶nieniem.
Tak to równie¿ siê da zauwa¿yæ tutaj, ale nie ma identyfikacji z tym, ¿e to MNIE siê dzieje na z³o¶æ czy tam na dobre. Po prostu zauwa¿enie faktu. Nic wiêcej nie potrzeba. Jest jaki¶ sygna³. East, lepiej chcieæ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem.
D±¿enie ku czemu¶ nie gwarantuje CI pojawienie siê tego ,czego nie chcesz. Przeciwnie, zaraz zadzia³a prawo oporu i problem pojawi siê tak czy inaczej pomimo CHCENIA . To jest w³a¶nie charakterystyczna cecha tych czasów, ¿e wiej±ce wichry przynosz± reakcje na akcje. Bia³e objawia siê na tle czarnego, a teraz dzieje siê to z wiêksz± czêstotliwo¶ci± i moc±. Pojawienie siê sytuacji w której rozpoznajesz PROBLEM nieod³±cznie wzmacnia jak±¶ konkretn± postawê JA . Ono za¶ przyci±ga owe silne "wichry wojny". Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znale¼æ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakie¶ preferencje.
W"nie-ja" nie ma chcenia czy nie chcenia. Rozpoznanie uwalnia od szarpaniny, a w wyniku tego w naturalny sposób pojawia siê Spokój w którym da siê odkryæ jeszcze g³êbsz± Moc, któr± jest Mi³o¶æ. Jest to mi³o¶æ faktycznie wyra¿aj±ca siê poprzez relacje z Istnieniem w jakiej¶ innej formie" równie¿ j± postrzegaj±c± w ten sam sposób. To pojawia siê samo. Rezonans Nie ma w tym chcenia b±d¼ nie chcenia, nikt tego nie wywo³a³.TO dzieje siê samo.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 11:23:52 » |
|
East, nasze pogl±dy nieco siê ró¿ni± i niech tak zostanie. To co ty nazywasz samodziejstwem dla mnie jest wy¿szym porz±dkiem rzeczy. Ty uwa¿asz, ¿e siê dzieje i nie masz na to wp³ywu, a ja odwrotnie, ¿e mam (jaki¶) wp³yw. Przyjêcie twojej "filozofii" oznacza³oby dla mnie brak jakiejkolwiek motywacji, tylko po³o¿yæ siê poczekaæ, samo przyjdzie, samo siê zrobi. Problem w tym, ¿e samo nie chce. Bo to ja mam wp³yw na to co siê dla mnie dzieje. Je¿eli chcê siê wyspaæ ¶cielê ³ó¿ko, a nie walê siê na pod³odze. Wiêc mam bezpo¶redni wp³yw na moje samopoczucie. I nie tylko. Wiêc wolê oczekiwaæ czego¶, co chcê aby mnie spotka³o, ni¿ biernie czekaæ. Przy takiej postawie ca³e ziemskie do¶wiadczenie zwane ¿yciem nie mia³oby sensu, a gwarancji nie masz nigdy, ale masz szansê, ¿e lepiej wy¶pisz siê w ³ó¿ku ni¿ na pod³odze. Ze swojej strony nie bêdê ju¿ dyskutowa³ na ten temat, bo szkoda mi czasu. Nie mam zamiaru negowaæ twoich rozpoznañ, przedstawiam tylko swoje.
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2012, 12:10:12 » |
|
chanell - jesli piszesz prawde o pisku w uszach, to napisz do mnie na priv poradze Ci cos na to.
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2012, 12:23:16 » |
|
Dodam do tego co pisze szacowny blu, ¿e ciekawi mnie osobi¶cie czy braciak ma wp³yw na porz±dek w swoim pokoju czy nie Bo hm zostawiaæ wszystko przypadkowi jest hm wygodne Tak jak zganiaæ wszystko na przypadek oczywi¶cie moim skromnym zdaniem to pa
|
|
|
|
|
|
|
hiacynt
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2012, 13:04:21 » |
|
Zauwa¿y³em ¿e temperatura sporów na forum wyra¼nie spada...:-) Coraz spokojniejsi....?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2012, 13:06:11 » |
|
Nie, chyba nie, d³ugi weekend, wa¿ne ¶wiêto.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2012, 13:13:15 » |
|
..2 po³owa Listopada ma dopiero "daæ popaliæ",- Mars z Neptunem bêd± rz±dziæ, albo jako¶ tak.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2012, 13:35:51 » |
|
hiacyntZauwa¿y³em ¿e temperatura sporów na forum wyra¼nie spada...:-) Coraz spokojniejsi....? Tak, moim zdaniem to jeden z wa¿niejszych objawów "za piêæ dwunasta..." ludzie koncentruj± siê bardziej na swoim wnêtrzu , nie daj± siê ju¿ tak ³atwo prowokowaæ do ro¿nych rzeczy wyci±gaj±cych z nich energiê, ogólnie s± silniejsi energetycznie i bardziej tolerancyjni. Ich pola auryczne s± bardziej ¶wietliste i bardziej spójne nie ma w nich juz "dziur", ludzie maja wy¿sza ¶wiadomo¶æ i wiêcej rzeczy akceptuj± , przechodz±c obok nich ze zrozumieniem. Zwierzêta tez tak reaguj± widza i czuj± wiêcej , szukaj± wiêkszej fizycznej blisko¶ci ze swoimi ludzkimi przyjació³mi s± spokojniejsze , ale chc± kontaktu fizycznego, przytulenie , g³askanie. Moim zdaniem koduj± w sobie po³±czenie ¿eby ponownie byæ blisko tych których darz± uczuciem i zaufaniem. Dotyk fizyczny ka¿demu z nas przekazuje energiê dotykaj±cego, przyci±ga nas coraz bardziej pozytyw , bo on wzmacnia , zarówno Ludzi jak i zwierzêta. Kiara ps. To dzisiaj mia³o siê co¶ wydarzyæ nadzwyczajnego, 4 listopada? czy mi siê zdawa³o? Zwiêkszaj± siê ataki energetyczne Haarp w trakcie snu szczegulnie w noce z pi±tku na sobotê i soboty na niedzielê , o tym mówi mi mnóstwo znajomych
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 13:39:01 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2012, 13:46:37 » |
|
Dodam do tego co pisze szacowny blu, ¿e ciekawi mnie osobi¶cie czy braciak ma wp³yw na porz±dek w swoim pokoju czy nie Ba³agan - a na przeciwleg³ym krañcu Porz±dek . Nie ma tego, kto wybiera, ale jest uzewnêtrznianie w dzia³aniu przychodz±cych odczuæ. Je¶li pojawi siê my¶l "co za ba³agan" to reakcj± jest porz±dkowanie ba³aganu. Cia³o domaga siê wygodnego ³ó¿ka wiêc potrzeba siê realizuje. Ca³y wic polega na tym, ¿e tam gdzie zwykle cz³owiek widzi dzia³anie intencjonalne tam s± po prostu reakcje i dzia³ania wykonawcze na podstawie bod¼ców. G³ód - zaspokojenie g³odu. zmêczenie -sen. Nie ma potrzeby tego ROBIÆ, bo te rzeczy siê same realizuj±. Bo hm zostawiaæ wszystko przypadkowi jest hm wygodne W 99,9999 % przypadków w ¿yciu przypadków nie ma . Nic nie dzieje siê przypadkowo wiêc nie ma te¿ potrzeby ZOSTAWIAÆ cokolwiek przypadkowi. Ów 0,00001% to w³a¶nie dzia³anie intencjonalne z iluzorycznego JA, które twierdzi, ¿e "porz±dkuje" rzeczywisto¶æ ( podczas gdy ta siê sama o siebie troszczy).
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2012, 13:51:59 » |
|
Sk±d taka a nie inna statystyka?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2012, 13:53:32 » |
|
4-go listopada, Sananda i ci. którzy s³u¿±, co¶ mia³o nas doprowadziæ do zrozumienia (czego?), dla Ameryki to jeszcze parê godzin, ale my¶lê, ¿e sztorm bêdzie tym, co mia³o daæ zrozumienie. Tom Kenyon dzi¶ globalnie medytuje z d¼wiêkiem. Wiêcej zapowiedzi nie pamiêtam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2012, 13:57:44 » |
|
A, tak co¶ mia³o byæ objawione tak i¿ nie bêdzie ¿adnych watpliwo¶ci, ogólnie dostêpne fizycznie dla wszystkich , widzialne i s³yszane, chyba to to..... To mamy jeszcze trochê czasu, ale ja nie ³±czê z t± dat± niczego globalnego i niczego fizycznie potwierdzonego ¶wiatowo. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2012, 17:18:16 » |
|
Z rozpoznania, które tu jest do¶wiadczeniem Nie z umys³u. Nie z przemy¶leñ, ani z kombinowania , ani z ¿adnych mundrych ksi±g o 2 tys letniej tradycji .... i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie og³osi³ z "ambony" hahahaha .... o zgrozo A jednak ... przes³anki ku temu p³yn± zewsz±d. Z obserwacji , z Natury , nawet z osi±gniêæ nauki.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2012, 17:23:14 » |
|
East, jeste¶ sawantem?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2012, 17:31:54 » |
|
Z rozpoznania, które tu jest do¶wiadczeniem Nie z umys³u. Nie z przemy¶leñ, ani z kombinowania , ani z ¿adnych mundrych ksi±g o 2 tys letniej tradycji .... i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie og³osi³ z "ambony" hahahaha .... o zgrozo A jednak ... przes³anki ku temu p³yn± zewsz±d. Z obserwacji , z Natury , nawet z osi±gniêæ nauki. Wy¶miewasz niektóre z namacalnych ¼róde³ na których mog± czêsciowo bazowaæ inni ale sam... jednocze¶nie bazujesz na czym¶ znacznie bardziej ulotnym i uznaniowym... Dziwna argumentacja.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2012, 18:58:17 » |
|
dziwna bo nie z umys³u ... zaprawdê powiadam Ci ... trudno to poj±æ hahahahah ....
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Listopad 04, 2012, 19:03:48 » |
|
dziwna bo nie z umys³u ... zaprawdê powiadam Ci ... trudno to poj±æ hahahahah .... yyy... nie z umys³u... nie z umys³u... ... czyli bezmy¶lna? :]
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 19:03:58 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
|