Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:34:20

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZA PIÊÆ ...... DWUNASTA......  (Przeczytany 33395 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« : Listopad 03, 2012, 12:14:15 »

Za³o¿y³am ten w±tek do wpisywania zauwa¿onych przez nas zmian  na ziemi i w naszym ¿yciu, jakie s± , co dzieje siê innego, nowego?
czy zauwa¿yli¶cie inne reakcje domowych zwierz±t, a mo¿e dzieci, czy osób starszych?

Przecie¿ s± ju¿ widoczne zmiany , my tylko przechodzimy obok nich uwa¿aj±c i¿ to naturalne teraz.

zapraszam do wpisywania swoich spostrze¿eñ.

Kiara U¶miech U¶miech
chlebo
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Listopad 03, 2012, 18:13:34 »

Znik³y z³e sny
Mój pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje..
Przeczucie o dobrych zmianach, to powiedzia³em parê dni temu w domu...
Wewn±trz siê wiêcej dzieje U¶miech niekoniecznie przyjemnego im g³êbiej tym piêkniej..
Podziel siê tym co widzia³a¶ U¶miech

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2012, 19:24:28 »

Za 5 12, hej!
A ja ostatnio serwuje po angielskojezycznych, a tam 12 i 24 (czy godzina zero) inaczej jest pisana°°

Albo a.m. albo p.m.

I na tym polega sciemka na rzutowaniu. 3D jest jednym i jedynym /wg Euklidesa!!!/

A CZWARTY wymiar tworzy ... fantazja!

Chichot
east
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Listopad 03, 2012, 20:52:55 »

Mój pies jest niesamowicie spokojny, chyba medytuje..
Faktycznie Du¿y u¶miech ... psy medytuj±, a to znak, ¿e ¶wiadomo¶æ ewoluuje Chichot

Tutaj za¶ przemiany dziej± siê  w kontaktach miêdzyludzkich. Odnajduj± siê rozsypane po ¶wiecie po³ówki ........... ( bêdzie na powrót literek Mrugniêcie ) ... ale powa¿nie, wielu znajomych rezonuje i to siê niesie dalej, lawinowo ... wcze¶niej nie by³o to postrzegane ...
Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Listopad 03, 2012, 21:30:04 »

Wg moich marzen i zyczen w glebi ducha, to chcialabym, aby zapanowal spokoj, wolna wola, aby bylo szczescie, aby kazdy mial ochrone i nie musial sie bac, aby juz wiecej nie bylo eksperymentow na zywych organizmach, aby KAZDY mogl wybierac SWIADOMIE!

//Bez obciazania SUMIENIA// Buziak
east
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 07:51:41 »

Kate, ale tu nie ma co chcieæ. W koñcu, je¶li transformacja trwa, to siê po prostu objawi , albo inaczej - tak± rzeczywisto¶æ zobaczysz.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 09:35:03 »

Zauwa¿y³am ¿e co raz wiêcej ludzi mówi o bezwarunkowej mi³o¶ci ,staje siê bardziej wra¿liwych na cierpienie ludzi i zwierz±t  ,ale te¿ wielu ludzi jest bardzo rozdra¿nionych i szybko wpada w z³o¶æ.  Je¶li chodzi o mnie to jestem spokojniejsza i bardziej wyciszona ,ale pisk w uszach mam wiêkszy i czasem mnie to dra¿ni.                     

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 10:01:03 »

Chanell, to jest wyra¼ny efekt zapowiadanego wzrostu polaryzacji, inni powiedz± ¿e rozdzielania, ale to moim zdaniem nie do koñca to jest prawd±, bo wyra¼nie mo¿na zaobserwowaæ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mówi± o mi³o¶ci maj± wpadki, ciemne chwile, choæ wcze¶niej byli bardziej opanowani.
Czyli mamy jakby dwa zjawiska - utwierdzanie siê w swoich przekonaniach, dochodz±ce do skrajno¶ci na obydwu koñcach, zgodne z wiêkszo¶ci± "przepowiedni" oraz chwilowe wp³ywy energii ró¿nej ma¶ci, które te¿ s± ³atwiej zauwa¿alne.
To chyba dlatego, ¿e rzeczywi¶cie poprawia siê "czu³o¶æ" naszych zmys³ów, czyli wra¿liwo¶æ i wiêcej zauwa¿amy, te¿ zgodnie z zapowiedziami.
Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czê¶ci populacji, powiedzmy od "¶redniego" wieku i przyczyny le¿± poza kiedy¶ medycznie przywo³ywanym nadci¶nieniem.
East, lepiej chcieæ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem. Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znale¼æ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakie¶ preferencje.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 10:44:50 »

bo wyra¼nie mo¿na zaobserwowaæ zmienne nastroje, nawet ci co generalnie mówi± o mi³o¶ci maj± wpadki, ciemne chwile, choæ wcze¶niej byli bardziej opanowani.
Rzecz w tym , aby te hu¶tawki OBSERWOWAÆ .
Si³a z jak± wystêpuj± naprzemiennie nastroje pokazuje co¶ jeszcze. To, ze  dzieje siê to jakby poza nami. Cz³owiek nie ma na to wp³ywu bo nawet nie przysz³oby mu do g³owy zareagowaæ tak zmiennie i tak szybko popadaæ ze skrajno¶ci w skrajno¶æ. Nie ma sensu szukaæ w tym winy swojej, bo to przychodzi spoza cz³owieka.

Tak jakby wszystkie si³y na raz upar³y siê zamanifestowaæ , jakby w koñcu nic ich nie wiêzi³o. One maj± zamiar przej±æ ludzkiego avatara , a robi± to wci±gaj±c JA w wir nastroju. Zanim jednak zd±¿ysz weñ popa¶æ ju¿ pojawia siê kolejny huragan i rozbija w proch poprzednie, dopiero co nawi±zane uto¿samienie.

Obserwacja tych¿e zjawisk , du¿o gwa³towniejszych i szybszych ni¿ mo¿esz na nie zareagowaæ, ¶wiadczy o tym, ¿e NIE JESTE¦ NIMI. Stan wycofanej obserwacji pozwala dostrzec to czym w¶ciekle szarpi± nastroje w nas samych ( w tym, co uwa¿amy za siebie).
Kiedy to ju¿ widaæ przychodzi ol¶nienie i rozpoznanie dzieje siê samo. To co szarpie nigdy nie by³o MN¡.

To zbija z panta³yku. Ale mimo to gdzie¶ w ¶rodku jest spokój, pewno¶æ i zaufanie, na które szalej±ce wichry nastrojów nie maj± wp³ywu chyba, ¿e bêd± napieraæ wystarczaj±co d³ugo i natarczywie. I  wtedy nagle sk±d¶ przychodzi przeciwny wiatr i sytuacja siê zmienia.

Rozchwianie jest charakterystyczn± cech± Przej¶cia. Z pozornego chaosu ( bo JA nie ogarnia) wy³ania siê oczywisty porz±dek.

Co do szumu, a raczej pisku to dotyczy sporej czê¶ci populacji, powiedzmy od "¶redniego" wieku i przyczyny le¿± poza kiedy¶ medycznie przywo³ywanym nadci¶nieniem.
Tak to równie¿ siê da zauwa¿yæ tutaj, ale nie ma  identyfikacji z tym, ¿e to MNIE siê dzieje na z³o¶æ czy tam na dobre. Po prostu zauwa¿enie faktu. Nic wiêcej nie potrzeba. Jest jaki¶ sygna³.

East, lepiej chcieæ, bo jak siê objawi to czego nie chcesz, bêdzie problem.
D±¿enie ku czemu¶ nie gwarantuje CI pojawienie siê tego ,czego nie chcesz. Przeciwnie, zaraz zadzia³a prawo oporu i problem pojawi siê tak czy inaczej pomimo CHCENIA . To jest w³a¶nie charakterystyczna cecha tych czasów, ¿e wiej±ce wichry przynosz± reakcje na akcje. Bia³e objawia siê na tle czarnego, a teraz dzieje siê to z wiêksz± czêstotliwo¶ci± i moc±.
Pojawienie siê sytuacji w której rozpoznajesz PROBLEM nieod³±cznie wzmacnia jak±¶ konkretn± postawê JA . Ono za¶ przyci±ga owe silne "wichry wojny".
Nie wiem, jak to jest z tymi, których nie ma, ale nie przypuszczam ¿eby nie Ja chcia³o znale¼æ siê w "piekle", wiêc chyba to czego nie ma, te¿ ma jakie¶ preferencje.
W"nie-ja" nie ma chcenia czy nie chcenia. Rozpoznanie uwalnia od szarpaniny, a w wyniku tego w naturalny sposób pojawia siê Spokój w którym da siê odkryæ jeszcze g³êbsz± Moc, któr± jest Mi³o¶æ. Jest to mi³o¶æ faktycznie wyra¿aj±ca siê poprzez relacje z Istnieniem w jakiej¶ innej formie" równie¿ j± postrzegaj±c± w ten sam sposób. To pojawia siê samo. Rezonans Du¿y u¶miech
Nie ma w tym chcenia b±d¼ nie chcenia, nikt tego nie wywo³a³.TO dzieje siê samo.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 11:23:52 »

East, nasze pogl±dy nieco siê ró¿ni± i niech tak zostanie. To co ty nazywasz samodziejstwem dla mnie jest wy¿szym porz±dkiem rzeczy. Ty uwa¿asz, ¿e siê dzieje i nie masz na to wp³ywu, a ja odwrotnie, ¿e mam (jaki¶) wp³yw.
Przyjêcie twojej "filozofii" oznacza³oby dla mnie brak jakiejkolwiek motywacji, tylko po³o¿yæ siê poczekaæ, samo przyjdzie, samo siê zrobi. Problem w tym, ¿e samo nie chce. Bo to ja mam wp³yw na to co siê dla mnie dzieje. Je¿eli chcê siê wyspaæ ¶cielê ³ó¿ko, a nie walê siê na pod³odze. Wiêc mam bezpo¶redni wp³yw na moje samopoczucie. I nie tylko.
Wiêc wolê oczekiwaæ czego¶, co chcê aby mnie spotka³o, ni¿ biernie czekaæ. Przy takiej postawie ca³e ziemskie do¶wiadczenie zwane ¿yciem nie mia³oby sensu, a gwarancji nie masz nigdy, ale masz szansê, ¿e lepiej wy¶pisz siê w ³ó¿ku ni¿ na pod³odze.
Ze swojej strony nie bêdê ju¿ dyskutowa³ na ten temat, bo szkoda mi czasu. Nie mam zamiaru negowaæ twoich rozpoznañ, przedstawiam tylko swoje.

Kate
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Listopad 04, 2012, 12:10:12 »

chanell - jesli piszesz prawde o pisku w uszach, to napisz do mnie na priv poradze Ci cos na to.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Listopad 04, 2012, 12:23:16 »

Dodam do tego co pisze szacowny blu, ¿e ciekawi mnie osobi¶cie czy braciak ma wp³yw na porz±dek w swoim pokoju czy nie Du¿y u¶miech
Bo hm zostawiaæ wszystko przypadkowi jest hm wygodne Du¿y u¶miech
Tak jak zganiaæ wszystko na przypadek oczywi¶cie moim skromnym zdaniem Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2012, 13:04:21 »

Zauwa¿y³em ¿e temperatura sporów na forum wyra¼nie spada...:-)
Coraz spokojniejsi....?
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2012, 13:06:11 »

Nie, chyba nie, d³ugi weekend, wa¿ne ¶wiêto.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Listopad 04, 2012, 13:13:15 »

..2 po³owa Listopada ma dopiero "daæ popaliæ",-
Mars z Neptunem bêd± rz±dziæ, albo jako¶ tak.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 04, 2012, 13:35:51 »

hiacynt

Zauwa¿y³em ¿e temperatura sporów na forum wyra¼nie spada...:-)
Coraz spokojniejsi....?
Tak, moim zdaniem to jeden z wa¿niejszych objawów "za piêæ dwunasta..." ludzie koncentruj± siê bardziej na swoim wnêtrzu , nie daj± siê ju¿ tak ³atwo prowokowaæ do ro¿nych rzeczy wyci±gaj±cych z nich energiê, ogólnie s± silniejsi energetycznie i bardziej tolerancyjni. Ich pola auryczne s± bardziej ¶wietliste i bardziej spójne  nie ma w nich juz "dziur", ludzie maja wy¿sza ¶wiadomo¶æ i wiêcej rzeczy akceptuj± , przechodz±c obok nich ze zrozumieniem.

Zwierzêta tez tak reaguj± widza i czuj± wiêcej , szukaj± wiêkszej fizycznej blisko¶ci ze swoimi ludzkimi przyjació³mi s± spokojniejsze , ale chc± kontaktu fizycznego, przytulenie , g³askanie. Moim zdaniem koduj± w sobie po³±czenie ¿eby ponownie byæ blisko tych których darz± uczuciem i zaufaniem.
Dotyk fizyczny  ka¿demu z nas przekazuje energiê dotykaj±cego, przyci±ga nas coraz bardziej pozytyw , bo on wzmacnia , zarówno Ludzi jak i zwierzêta.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. To dzisiaj mia³o siê co¶ wydarzyæ nadzwyczajnego, 4 listopada? czy mi siê zdawa³o?
Zwiêkszaj± siê ataki energetyczne Haarp w trakcie snu szczegulnie w noce z pi±tku na sobotê i soboty na niedzielê , o tym mówi mi mnóstwo znajomych
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 13:39:01 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Listopad 04, 2012, 13:46:37 »

Dodam do tego co pisze szacowny blu, ¿e ciekawi mnie osobi¶cie czy braciak ma wp³yw na porz±dek w swoim pokoju czy nie Du¿y u¶miech

Ba³agan - a na przeciwleg³ym krañcu Porz±dek . Nie ma tego, kto wybiera, ale jest uzewnêtrznianie w dzia³aniu przychodz±cych odczuæ. Je¶li pojawi siê my¶l "co za ba³agan" to reakcj± jest porz±dkowanie ba³aganu.
Cia³o domaga siê wygodnego ³ó¿ka wiêc potrzeba siê realizuje.
Ca³y wic polega na tym, ¿e tam gdzie zwykle cz³owiek widzi dzia³anie intencjonalne tam s± po prostu reakcje i dzia³ania wykonawcze na podstawie bod¼ców.
G³ód - zaspokojenie g³odu.
zmêczenie -sen.
Nie ma potrzeby tego ROBIÆ, bo te rzeczy siê same realizuj±.

Bo hm zostawiaæ wszystko przypadkowi jest hm wygodne Du¿y u¶miech

W 99,9999 % przypadków w ¿yciu przypadków nie ma Du¿y u¶miech.

Nic nie dzieje siê przypadkowo wiêc nie ma te¿ potrzeby ZOSTAWIAÆ cokolwiek przypadkowi.
Ów 0,00001% to w³a¶nie dzia³anie intencjonalne z iluzorycznego JA, które  twierdzi, ¿e "porz±dkuje" rzeczywisto¶æ ( podczas gdy ta siê sama o siebie troszczy).
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Listopad 04, 2012, 13:51:59 »

Sk±d taka a nie inna statystyka?
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #18 : Listopad 04, 2012, 13:53:32 »

4-go listopada, Sananda i ci. którzy s³u¿±, co¶ mia³o nas doprowadziæ do zrozumienia (czego?), dla Ameryki to jeszcze parê godzin, ale my¶lê, ¿e sztorm bêdzie tym, co mia³o daæ zrozumienie. Tom Kenyon dzi¶ globalnie medytuje z d¼wiêkiem.
Wiêcej zapowiedzi nie pamiêtam.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Listopad 04, 2012, 13:57:44 »

A, tak co¶ mia³o byæ objawione tak i¿ nie bêdzie ¿adnych watpliwo¶ci, ogólnie dostêpne fizycznie dla wszystkich , widzialne i s³yszane, chyba to to.....
To mamy jeszcze trochê czasu, ale ja nie ³±czê z t± dat± niczego globalnego i niczego fizycznie potwierdzonego ¶wiatowo.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Listopad 04, 2012, 17:18:16 »

Z rozpoznania, które tu jest do¶wiadczeniem Du¿y u¶miech
Nie z umys³u.
Nie z przemy¶leñ, ani z kombinowania , ani z ¿adnych mundrych ksi±g o 2 tys letniej tradycji ....  i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie og³osi³ z "ambony" hahahaha .... o zgrozo Chichot

A jednak ... przes³anki ku temu p³yn± zewsz±d. Z obserwacji , z Natury , nawet z osi±gniêæ nauki.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Listopad 04, 2012, 17:23:14 »

East, jeste¶ sawantem?   Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Listopad 04, 2012, 17:31:54 »

Z rozpoznania, które tu jest do¶wiadczeniem Du¿y u¶miech
Nie z umys³u.
Nie z przemy¶leñ, ani z kombinowania , ani z ¿adnych mundrych ksi±g o 2 tys letniej tradycji ....  i co dziwniejsze, artku, nikt tego nie og³osi³ z "ambony" hahahaha .... o zgrozo Chichot
A jednak ... przes³anki ku temu p³yn± zewsz±d. Z obserwacji , z Natury , nawet z osi±gniêæ nauki.
Wy¶miewasz niektóre z namacalnych ¼róde³ na których mog± czêsciowo bazowaæ inni ale sam... jednocze¶nie bazujesz na czym¶ znacznie bardziej ulotnym i uznaniowym... Dziwna argumentacja.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Listopad 04, 2012, 18:58:17 »

dziwna bo nie z umys³u  ... zaprawdê powiadam Ci  ... trudno to poj±æ hahahahah ....
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Listopad 04, 2012, 19:03:48 »

dziwna bo nie z umys³u  ... zaprawdê powiadam Ci  ... trudno to poj±æ hahahahah ....

yyy...
nie z umys³u...
nie z umys³u...
...
czyli bezmy¶lna?

:]
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 19:03:58 wys³ane przez arteq » Zapisane
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: