PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Listopad 04, 2012, 19:07:48 » |
|
Szacowny bĂŞdÂąc tyle na tym zacnym forum powinieneÂś juz siĂŞ nauczyĂŚ, dowiedzieĂŚ jak zwaÂł..., Âże braciak czĂŞsto myli intelekt z umysÂłem  Rozumiem, Âże nazwy tego samego sÂą roÂżne ale....proszĂŞ pifka siĂŞ napiĂŚ  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Listopad 11, 2012, 03:03:59 » |
|
Ostatnio odwiedza³am starszych ludzi , starszych znaczy siê po osiemdziesi¹tce, omija³am tematy religijne i "koùca œwiata"... ze wzglêdu na moje przypuszczenia i¿ mog¹ to byÌ tematy dra¿liwe i nie akceptowane. Jakie¿ by³o moje zdziwienie gdy ci ludzie z lekkoœci¹ zaczynali dyskusjê opowiadaj¹c mi o strumieniu energii p³yn¹cym do ziemi i maj¹cym poczyniÌ radykalne zmiany i o koœcielnych przekrêtach ideologii religijnej. Oraz o tym i¿ wiedz¹ ¿e Jezus mia³ zonê i ksiê¿a te¿ powinni je mieÌ. wiele by³o tematów które poruszamy na tym forum , budz¹ one olbrzymie kontrowersje i brak wiary w nie m³odych ludzi , rzec mo¿na bardzo z nimi obeznanych , a dla tych starszych ludzi s¹ naturalne i normalne. Zatem wniosek nasuwa siê sam, w ludziach obudzi³a siê w du¿ej mierze œwiadomoœÌ , jak? poprzez po³¹czenie z polem morfogenetycznym p³ynie do nich wiedza , która zgrywa siê naturalnie z ich wewnêtrzn¹ wiedz¹ otwieraj¹c im naturalnie œwiadomoœÌ. Oni nie s¹ niczym zaskoczeni, przyjmuj¹ te informacje naturalnie. To ja by³am zaskoczona ich wiedz¹ , ich lekkoœci¹ dyskutowania na tematy kontrowersyjne. Ot co dzieje siê z LudŸmi za piêÌ dwunasta..... Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 11, 2012, 03:37:31 » |
|
Ot co dzieje siĂŞ z LudÂźmi za piĂŞĂŚ dwunasta.....
'' Wy¿sza Inteligencja'' podpowiedzia³a mi, abyœ pod³¹czy³a siê do zasobów informacyjnych Wszechswiata. Mo¿esz to zrobiÌ wyj¹tkowo, bo mo¿esz zrobiÌ poraz pierwszy w Polsce. Wszystko napisane tu odnoœnie ponownego pod³¹czenia do ród³a : http://www.reconnection.com.pl/http://thereconnection.com
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 11, 2012, 08:13:28 » |
|
KiaraJakie¿ by³o moje zdziwienie gdy ci ludzie z lekkoœci¹ zaczynali dyskusjê opowiadaj¹c mi o strumieniu energii p³yn¹cym do ziemi i maj¹cym poczyniÌ radykalne zmiany i o koœcielnych przekrêtach ideologii religijnej. Oraz o tym i¿ wiedz¹ ¿e Jezus mia³ zonê i ksiê¿a te¿ powinni je mieÌ. wiele by³o tematów które poruszamy na tym forum , Szacowna mam tak¹ znajom¹, te¿ m¹dr¹ kobietê, która nie mo¿e wyzbyÌ siê jednego, Ano zak³ada, ¿e drugi nie wie.  Co jest w tym wszystkim dziwne to sama g³osi, ¿e wiedza jest dostêpna dla ka¿dego i ¿e ka¿dy mo¿e do niej siêgn¹Ì o ile bêdzie taka potrzeba i o ile podejmie tak¹ decyzjê  No i ciach czas stan¹³ dla niej w miejscu a chyba z dziesiêÌ lat. Dalej ona jest ,,mistrzem", a inni powinni siê od niej uczyÌ, dalej ona wie, a inni siê dowiaduj¹  Dalej rozmowa z ni¹ ta z jej punktu widzenia ,,w³aœciwa" polega na tym, ¿e siê wys³uchuje co ona mówi i odk³ada siê s³uchawkê, gorzej jak siê samemu ma coœ do powiedzenia - to wtedy jest hm ,,zwyciêstwo intelektu",,samczego ego" lub ,,wojowaniem"  A tu œwiat i ludzie i wszystko do doko³a siê zmienia, a tu ludzie nawet tak jak piszesz szacowna w starszym wieku doœwiadczaj¹, widz¹, odczuwaj¹, a nawet je¿eli ju¿ to mog¹ byÌ pomocni do nawi¹zania kontaktu ze sob¹  Co za tym idzie kontakt z ,,mistrzyni¹" nie jest ju¿ koniecznoœci¹ i siê czêsto z niego rezygnuje. Bo teraz nie tylko zreszt¹ moim skromnym zdaniem jeden dodaje to co wie do drugiego, a nie s³ucha co drugi ma do przekazania bo ,,s³uchanie" powinno byÌ po obu stronach  Ano dal ka¿dego co innego, albo siê jest otwartym na zmiany u siebie równie¿ albo jest siê zaskoczonym t¹ czy inn¹ sytuacj¹ lub informacj¹  to pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 08:21:23 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 11, 2012, 10:37:41 » |
|
Przebisniegu, poruszy³eœ bardzo wa¿n¹ rzecz, o której ró¿nej maœci nauczyciele, guru i samozwaùczy mistrzowie nie maj¹ zielonego pojêcia. Jest to zasada: Jeœli naprawdê chcesz komuœ pomóc, to najpierw wys³uchaj go do koùca. Nie bêdê dalej siê rozpisywa³, bo szkoda s³ów.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Listopad 11, 2012, 11:29:34 » |
|
Za piêÌ ... dwunasta ja zarówno s³ucham jaki obserwujê nie tylko ludzi, przyrodê i zwierzêta te¿ wyci¹gam wnioski i dzielê siê nimi. Ci starsi ludzie poprosili ¿ebym do nich przysz³a za kilka dni ponownie i podyskutowa³ z nimi w³aœnie o "koùcu awista" i krk bo to ich interesuje najbardziej. Oczywiœcie spotka³am takich co wiedza wiêcej i takich co tylko z tele....ale ka¿dy wiedzia³ coœ czeœÌ z tych ludzi u¿ywa tylko homeopatyczne leki. Zatem nie jest tak Ÿle jak by nam siê wydawa³o ze starszymi pokoleniami pomimo i¿ wcale nie siedz¹ na internetowych forach i nie czytaj¹ literatury zwi¹zanej z tematem. Bardzo mnie to cieszy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #31 : Listopad 11, 2012, 11:42:04 » |
|
Kiaro, koniec "awista" to to prostu brak pieni¹dza, a na powa¿nie to musz¹ byÌ jednak doœÌ wyj¹tkowi ludzie, bo nadal sporo widzê s³uchaj¹cych ojca dyrektora i jego mediów. I to w m³odszym wieku te¿, moim zdaniem wci¹¿ niewielu rozumie jak byli robieni "w wa³a", ¿eby u¿yÌ znanego tu, ale trafnego powiedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #32 : Listopad 11, 2012, 11:44:48 » |
|
..bo na Ziemi s¹ ró¿ni: w otwart¹ serdecznoœÌ wœród istot ludzkich, czy s¹ anio³ami lub hybrydy, starseeds lub ziem dozorcy http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/11/miec-produktywne-i-satysfakcjonujace.html
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Listopad 11, 2012, 12:21:49 » |
|
Tak masz racjê songo analizowa³am te spotkania , dosz³am do wniosku i¿ budz¹ siê ci którzy posiadaj¹ ogieù ¿ycia , dla nich wiedza wdychana z powietrzem ( w postaci wody z nowym wzorcem informacyjnym) jest aktem pobudzenia ich œwiadomoœci. Odczyt dokonuje siê poza rozumem , rozum razem z myœl¹ tylko przekazuje ta juz otworzon¹ wiedzê. Teraz opowiem wam drugi przypadek, by³am z moj¹ mam¹ i moim synem ( mama oko³o 79 syn 19) w sklepie , normalny nic wyj¹tkowego. Zauwa¿alnym i¿ idzie za mn¹ ma³a dziewczynka ( gdzieœ 4/5 lat) wpatrzona ( oczy jak guziki , otworzona buzia) nie spuszcza wzroku pokazuje mnie matce i mówi coœ zawiedzie. Ba ..... pomyœlanym jak dziecko... coœ ja zaintrygowa³o i posz³am dalej ale ona ci¹gnê³a matkê za rêkê i chodzi³a za mn¹ krok w krok. W koùcu ju¿ po d³u¿szym obejœciu kilku rejonów matka wola mnie, proszê pani, proszê pani..... zatrzymaliœmy siê wszyscy troje , mama mówi do ma³ej , no mów , powiedz teraz pani... ale dziecko tylko siê gapi i szturcha matkê ¿eby mówi³a. Mama mówi , moja córka chcia³a pani powiedzieÌ i¿ jest pani przepiêkn¹ kobiet¹ i ¿e nigdy jeszcze nie widzia³a tak piêknej osoby nie mo¿e oderwaÌ wzroku od pani, dlatego tak mnie ci¹gnie i chodzimy za pani¹, ale jest wstydliwa wiêc ja mówiê. Tym razem mnie zatka³o , zamurowa³o ja mia³am oczy jak guziki patrz¹c na ma³¹. Moja mama i syn na mnie ja na nich i dziecko... Oczywiœcie podziêkowa³am mamie i córce ale by³am tak zszokowana ¿e dopiero w domu zrozumia³am o, co w tym chodzi ( wczeœniej te¿ mia³am takie zdarzenie z dzieckiem nieco starszym ). Ma³a widzia³a moj¹ postaÌ poza zas³on¹ fizyczn¹ zobaczy³a mnie bez maski trzeciowymiarowej, otworzy³a siê w niej jak i w innych dzieciach ( teraz je obserwujê uwa¿nie jak siê wpatruj¹ we mnie) mo¿liwoœÌ bycia juz w IV wymiarze i widzenia wielu rzeczy równoczeœnie. Tak te¿ dzieje siê ze zwierzêtami obserwujê ich zmienione reakcje, zatrzymuj¹ siê i gapi¹, przyci¹ga ich ogieù ¿ycia , widz¹ go i czuj¹. Du¿o mo¿na zobaczyÌ przy uwa¿nej obserwacji ludzi i przyrody, naprawdê jest inaczej. Kiara  ps. Blu.... to s¹ normalni , przeciêtni ludzie bardzo zwi¹zani z koœcio³em, ale nie bezmyœlnie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 13:13:57 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Listopad 11, 2012, 12:26:22 » |
|
Aha to juÂż wiem dlaczego szacowny sonogo 1970 tak CiĂŞ broniÂł szacowna  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #35 : Listopad 11, 2012, 12:47:40 » |
|
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #36 : Listopad 11, 2012, 14:03:44 » |
|
Witam, Cos mnie pili aby jednak odpowiedziec. Teraz opowiem wam drugi przypadek, by³am z moj¹ mam¹ i moim synem ( mama oko³o 79 syn 19) w sklepie , normalny nic wyj¹tkowego. Zauwa¿alnym i¿ idzie za mn¹ ma³a dziewczynka ( gdzieœ 4/5 lat) wpatrzona ( oczy jak guziki , otworzona buzia) nie spuszcza wzroku pokazuje mnie matce i mówi coœ zawiedzie. Ba ..... pomyœlanym jak dziecko... coœ ja zaintrygowa³o i posz³am dalej ale ona ci¹gnê³a matkê za rêkê i chodzi³a za mn¹ krok w krok. W koùcu ju¿ po d³u¿szym obejœciu kilku rejonów matka wola mnie, proszê pani, proszê pani..... zatrzymaliœmy siê wszyscy troje , mama mówi do ma³ej , no mów , powiedz teraz pani... ale dziecko tylko siê gapi i szturcha matkê ¿eby mówi³a. Mama mówi , moja córka chcia³a pani powiedzieÌ i¿ jest pani przepiêkn¹ kobiet¹ i ¿e nigdy jeszcze nie widzia³a tak piêknej osoby nie mo¿e oderwaÌ wzroku od pani, dlatego tak mnie ci¹gnie i chodzimy za pani¹, ale jest wstydliwa wiêc ja mówiê. Tym razem mnie zatka³o , zamurowa³o ja mia³am oczy jak guziki patrz¹c na ma³¹. Moja mama i syn na mnie ja na nich i dziecko... Oczywiœcie podziêkowa³am mamie i córce ale by³am tak zszokowana ¿e dopiero w domu zrozumia³am o, co w tym chodzi ( wczeœniej te¿ mia³am takie zdarzenie z dzieckiem nieco starszym ). Ma³a widzia³a moj¹ postaÌ poza zas³on¹ fizyczn¹ zobaczy³a mnie bez maski trzeciowymiarowej, otworzy³a siê w niej jak i w innych dzieciach ( teraz je obserwujê uwa¿nie jak siê wpatruj¹ we mnie) mo¿liwoœÌ bycia juz w IV wymiarze i widzenia wielu rzeczy równoczeœnie. Tak te¿ dzieje siê ze zwierzêtami obserwujê ich zmienione reakcje, zatrzymuj¹ siê i gapi¹, przyci¹ga ich ogieù ¿ycia , widz¹ go i czuja. no i co ja na to?. Jak po pewnym czasie zrozumialem, ze nie musze sie wysilac aby liczyc na gre w Hollywood, a podczas porannego golenia, tego co kazdej nocy uroslo, nie dziwilem sie wcale, ze nikt do mnie nie zawyje ani wzroku nie zawiesi. No i po latach tak samo zostalo. A co sie zmienilo? To,ze moge wylowic z masy, pewnych ludzi. Niby nic wielkiego, w koncu nie wiem nawet czy wszystkich. Tyle, ze kazdy z tych osob byl w stanie czegos mnie nauczyc, czegos waznego. Od innych ucze sie takze, ale nieco mniej i w inny sposob. W sumie zamienilem sie w jakas odmiane gabki, lasa na wiedze. Ale to nie wszastko. Moje pojmowanie sie zasadniczo zmienilo. Wpada mi ciagle do glowy cos, czego nie ma w ksiazkach i o czym nie mowia nasi wszystkowiedzacy naukowcy. Okazuje sie, ze moja pamiec ciagle to przyjmuje. Co prawda, nieraz czegos sie nagle pozbywa ale ona jakby sie tez rozszerzala. I co najdziwniejsze, po moim spotkaniu z ciemnoscia ( bez Lucyfera czy Beliala ) ta pamiec okazala sie byc ciagla. Wiem tyle na pewno, ze moja glowa nie ekspanduje jak ten pomiot nauki zwany Bing-Bang czy cos takiego.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Listopad 11, 2012, 15:33:40 » |
|
Bo jest tak i¿ na prawdziw¹ rzeczywistoœÌ ( jaka ona jest dowiemy siê niebawem) na³o¿ono nak³adki III wymiarowe. Jasna sprawa i¿ zrobili to w³adcy tego wymiaru, zatem to co by³o im niewygodne pomniejszyli zmanipulowali , a to czego ma³oœÌ chcieli zakryÌ podretuszowali i powiêkszyli tworz¹c pozory prawdy. Cz³owiekowi zablokowali dostêp do jego wewnêtrznej wiedzy , po³¹czyli z sieci¹ energio informacyjn¹ w która jest wkodowany fa³szywy i niepe³ny wzorzec ¿ycia i to wystarczy³o ¿eby manipulowaÌ œwiadomoœci¹ ludzi. Cz³owiek uwierzy³ i¿ to co odbiera jako obraz jego mózg jest prawd¹ , a tak naprawdê wcale ni¹ nie jest, widzimy z³udzenia przez przeró¿nie ustawione soczewki manipuluj¹ce prawdziwym obrazem. S¹ ludzie a szczegulnie dzieci oraz tacy którzy mog¹ ogl¹daÌ zdjêcia z prawdziwym zapisem , którzy s¹ ju¿ od³¹czeni od sieci, dlatego ich rzeczywistoœÌ jest inna, widz¹ prawdê a nie jej zmanipulowane odbicia. dotyczy to juz nie tylko widzenia ale równie¿ odbierania informacji z pola morfogenetycznego podœwiadomie ( maj¹ ju¿ czêœciowo , lub ca³kowicie od³¹czenie sieci energio informacyjnej) korzystaj¹ z wiedzy w polu a nie z informacji w sieci. takie w³aœnie s¹ zmiany teraz w czasie za piêÌ... dwunasta.... Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #38 : Listopad 11, 2012, 15:42:52 » |
|
Fakt, Âże dzieci majÂą najÂłatwiej, bo nie przeszÂły caÂłego cyklu socjalnego "nauczania" i wierzeĂą. Ale i to, jak sama gdzieÂś stwierdziÂłaÂś powoli siĂŞ rozpuszcza. Ja wolaÂłbym od razu, ale jak widaĂŚ "odgĂłrne" zarzÂądzenia sÂą bardziej Âłagodne lub mniej radykalne.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Listopad 11, 2012, 16:06:09 » |
|
Od razu w skostniaÂłym systemie fizycznym ( doroÂśli) nie jest moÂżliwe , to jest proces powrotu do tego co u dzieci jeszcze nie skostniaÂło.Szok widzenia i sÂłyszenia to tylko efekt przepÂływu energii o wiĂŞkszym potencjale przez system nerwowy , ktĂłry nie jest na to gotowy. Skutki mogÂły by byĂŚ tragiczne. Jest droga do jakiegoÂś punktu i jest powrĂłt do punktu wyjÂścia, a wszystko podlega czasowi w przestrzeni fizycznej. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Listopad 11, 2012, 16:24:28 » |
|
Fakt, dzieci s¹ bardziej otwarte, dostrzegaj¹ pewne rzeczy, a œciœlej patrz¹ na nie pod innym katem ni¿ my - zabiegani doroœli którzy jedynie zapomnieli ¿e potrafi¹ tak¿e w ten sposób patrzeÌ. Jednak przez tê swoj¹ otwartoœÌ dzieci s¹ bardziej podatne na manipulacjê i naci¹ganie, smutne ale niestety prawdziwe. Podziwiam u dzieci ³atwoœÌ w rozmawianiu na ka¿dy temat, nie s³ysza³em w ustach dziecka aby zas³ania³o siê... prywatnoœci¹. Myœlê, ¿e dlatego siê tak dzieje bo dzieci wiedz¹ ¿e s¹ szczere... W wychowaniu jest niezmiernie trudnym aby dobrze przekazaÌ dziecku te subtelnoœci - aby nie zraziÌ go do ludzi, do ufnoœci i jednoczeœnie daÌ mo¿liwoœÌ auto obrony przed manipulacj¹...
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Listopad 11, 2012, 17:23:39 » |
|
Jakos tak sie dzieje,ze do wlasnych dzieci mamy troche mniej cierpliwosci,nie wiem czy to przez to,ze mlodzi ludzie sa bardziej impulsywni i inaczej reaguja na rozne sytuacje,czy tylko mi sie tak wydaje.Jezeli chodzi o wnuki,jestesmy bardziej spokojni,rozumiejacy,poblazliwi,cierpliwi. Czy jest to zwiazane z wiekiem?Mysle,ze tak. Nie zawsze,ale czesto bardziej dojrzali ludzie tacy sa.Nie wszyscy,ale przewaznie tak. Jeste to moje zdanie.Na pewno ilu ludzi,tyle odrebnych zdan.
Mnie ostatnio zrobilo sie nieswojo,kiedy moj 12 letni wnuczek,bardzo madre dziecko do ktorego cale jego zycie mowilam "synku"albo"synu",spytal:" -Babciu,a dlaczego ty mowisz do mnie synku?
Co tu duzo mowic,zatkalo mnie. Jakos tak wydawalo mi sie,ze zwracanie sie w tej formie jest,powiedzmy mile,bliskie,pelne milosci,slowem dobre.A tu nagle takie zapytanie. Oczywiscie powiedzialam dlaczego tak mowie i spytalam ,jak powinnam sie do ciebie zwracac? Z kolei moj wnuk byl zaskoczony.Myslam moze,ze bede jakos wykretnie sie tlumaczyc,ale wobec rzeczowego wyjasnienia poczul sie chyba nieswojo.Po krotkiej wymianie zdan stanelo jednak na "synku",jednak w moim umysle nadal slysze to zapytanie .
To tak troche na temat dzieciecej madrosci. Pozdrawiam serdecznie.Greta
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #42 : Listopad 11, 2012, 18:00:54 » |
|
Witam, Pewne zachowania u dzieci mozna wytlumaczyc posiadaniem pamieci. Ona odpowiada za iluzje przyszlosci i przeszlosci. Zostaje ona systematycznie wypelniana informacja, ktora intelekt, rozum porzadkuje na zasadzie tworzenia roznicy pomiedzy dwoma stanami. Bez tego, nie ma czasu i stad "dziwne" pytania i zachowanie dziwne. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Listopad 11, 2012, 21:11:03 » |
|
@ Kiara Odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem , rozum razem z myÂślÂą tylko przekazuje ta juz otworzonÂą wiedzĂŞ. Skoro juÂż widzisz, Âże odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ........... a rozum i myÂśl to tylko przekaÂźniki ............ to kim jesteÂś poza rozumem i poza myÂślÂą ? Widzisz, Âże NIE JESTEÂŚ ? @ AcePewne zachowania u dzieci mozna wytlumaczyc posiadaniem pamieci. Ona odpowiada za iluzje przyszlosci i przeszlosci Tak, pamiĂŞĂŚ to zapis iluzji . Ale w takim razie kim jest ten/ta/to, co posiada iluzje ? Ăw "posiadacz" pamiĂŞci. Kto posiada iluzje ?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #44 : Listopad 11, 2012, 21:43:40 » |
|
Mam east do ciebie serdeczna proÂśbĂŞ, czy moÂżesz swoje rewelacje myÂślowe propagowaĂŚ w temacie z nimi zwiÂązanym ? Czy mĂłgÂł byÂś w kaÂżdym jednym nie zaÂśmiecaĂŚ go nimi? JuÂż wszyscy wiedza iÂż Ciebie nie ma, akceptujÂą to przez potwierdzenia pisemne. Ale nie wmawiaj tym ktĂłrzy myÂślÂą inaczej swoich prawd, Âżyj nimi szczĂŞÂśliwie i pozwĂłl tematowi istnieĂŚ wedle tytuÂłu. ja nie mam czasu ni ochoty ciÂągle dyskutowaĂŚ z tobÂą o tym samym ( juÂż kilka razy wyraziÂłam moje zdanie), nie kupiĂŞ twoich rewelacji i nie bĂŞdĂŞ ich propagowaĂŚ. MyÂślĂŞ iÂż rozumiesz? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Listopad 11, 2012, 21:58:23 » |
|
To ja ÂściÂśle w temacie, skoro teraz jest przysÂłowiowa za 5 dwunasta, to czy ktoÂś z zorientowanych mĂłgÂłby mi - opierajÂąc siĂŞ na aktualnym kalendarzu - wskazaĂŚ precyzyjnie kiedy bĂŞdzie ta 12? Oraz - tak w kilku prostych sÂłowach - co stanie siĂŞ o tej 12.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Listopad 12, 2012, 18:23:32 » |
|
Te¿ poczekam, a¿ ktoœ datê powie, a troszkê informacji o zjawiskach w œwiecie energii odbieram i wymieniam siê jeszcze z innymi i tak ziarko do ziarka i zbiera siê miarka.  Wiêc mogê œmai³o zadeklarowaÌ, ¿e jak ta data siê pojawi uœmieje siê serdecznie  Dlaczego? Ano dlatego, ¿e zjawisko to nie bez kozery i nie przez przypadek nazywa siê Now¹ lub Inna Przestrzeni¹. Co za tym idzie nie bêdzie, ani daty, ani innych zjawisk do tej pory wystêpuj¹cych na styków koùca starej i pocz¹tku nowej ery  Tu nie ma zarz¹dcy, czy te¿ wierchuszki, œwity, herosów, wybranych i tych maluczkich, Tu ka¿dy sobie rzepkê skrobie i co kto posieje to zbierze  Tu ka¿dy sam, ka¿dy inaczej tworzy swoj¹ przestrzeù (nie wiem czy przestrzeù to dobra nazwa) etc, etc - powtarza³ siê nie bêdê choÌ cierpliwy jestem  Sk¹d ta pewnoœÌ ? Ano st¹d, ¿e podobnie jak acentaur widzia³em stamt¹d migawki filmu i ogl¹da³em kolorowe pocztówki  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Listopad 12, 2012, 18:55:09 » |
|
Dodam iÂż ja tez oglÂądaÂłam i oglÂądam , ale kaÂżdy sobie i niech tak zostanie..... co zasiewasz to zbierzesz, to jest pewne. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Listopad 13, 2012, 10:38:17 » |
|
Mam east do ciebie serdeczna proœbê, czy mo¿esz swoje rewelacje myœlowe propagowaÌ w temacie z nimi zwi¹zanym ?  Droga Kiaro ... ten temat jest o tym co siê dzieje, co widaÌ w doœwiadczeniu "za piêÌ dwunasta". Jak zauwa¿y³ Przebiœnieg, o 12tej nie bêdzie DATY . Bo to nie rozchodzi siê o datê, ani o ¿aden punkt w czasie. To jest bezczasowe przejœcie do TU i TERAZ ,a to z kolei ... dzieje siê TERAZ . Z wejœciem w TERAZ œciœle wi¹¿e siê wyjœcie poza linearne postrzeganie czasu, a to z kolei w sposób naturalny anga¿uje kwestiê postrzegaj¹cego. WidaÌ to ? Postrzeganie-postrzegaj¹cy. Zatem odnoœnie Twojego postu : @ KiaraCytuj Odczyt dokonuje siê poza rozumem , rozum razem z myœl¹ tylko przekazuje ta juz otworzon¹ wiedzê.
PowstaÂło pytanie, Âże Skoro juÂż widzisz, Âże odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ........... a rozum i myÂśl to tylko przekaÂźniki ............ to kim jesteÂś poza rozumem i poza myÂślÂą ?
Kim jest ten POZA ? Czy ktokolwiek taki jest ? Widzisz, tej kwestii nie da siê pomin¹Ì i szybciutko przejœÌ nad ni¹ gdzieœ "dalej" ( Nie ma ¿adnego "dalej"  ) Nie ma jakiejœ œciœle okreœlonej 12tej ,któr¹ poszukuj¹ Artkowie na tym forum. ... "ka¿dy sobie ..." ,ale tylko w pewnym w¹skim zakresie to racja, w takim sensie, ¿e ka¿de przejœcie do TERAZ odbywa siê poprzez "siebie". S¹ ludzie, którzy uzyskali wgl¹d w TAM bo ¿ycie ich wepchnê³o na si³ê w takie hmhmh "tarapaty" ... ale czy nast¹pi³o rozpoznanie ? Co z tego, ¿e widzia³o siê kolorowe pocztówki stamt¹d , kiedy dalej nie wiesz KTO je ogl¹da³, a myœl, ¿e nikogo takiego nie by³o jest nawet teraz zbyt przera¿aj¹ca, aby j¹ do siebie dopuœciÌ ... Czy móg³ byœ w ka¿dym jednym nie zaœmiecaÌ go nimi? Czy mog³abyœ nie odwracaÌ znów gitary od meritum, od którego NIKT nie ucieknie , zw³aszcza teraz, tutaj, "za piêÌ dwunasta" ? To , co dla Ciebie jest œmieciowe , co byœ chêtnie wymaza³a gumk¹ z ekranu, jest , byÌ mo¿e istotne ... .. mo¿e to jest to, co tak ³atwo przeoczyÌ .. niech ludzie sami zadecyduj¹. Ju¿ wszyscy wiedza i¿ Ciebie nie ma, akceptuj¹ to przez potwierdzenia pisemne.
Jak baaardzo siĂŞ mylisz, Âże chodzi tu o mnie ...... no, ale czego oczekiwaĂŚ po postawie nastawionej na SIEBIE ... Ten etap obĂŞdzie siĂŞ bez JA. A jeÂśli chodzi o obserwacje z "za piĂŞĂŚ dwunasta" tutaj Âżycie obdarza miÂłoÂściÂą....... dzieje siĂŞ, dzieje siĂŞ samo ... zadziwiajÂące 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Listopad 13, 2012, 10:55:34 » |
|
Cytuj east. Skoro ju¿ widzisz, ¿e odczyt dokonuje siê poza rozumem ........... a rozum i myœl to tylko przekaŸniki ............ to kim jesteœ poza rozumem i poza myœl¹ ? nie east, nie tak.... Ja osobowoœÌ œwiadomoœci jest wieczna , jest zawsze. znika rozum bo on to opcja materii, gdy ona znika znika jej argument. Ale nie znika œwiadomoœÌ , która jest czysta energi¹ , to ona jest twórc¹ wszystkich myœli , które materializuje dla siebie chc¹c doœwiadczaÌ kontaktu ze swoim dzie³em. Gdy koùczy ju¿ doœwiadczanie w wymiarze energetycznym , który tez tworzy dla siebie samej , dematerializuje go. materializuj¹c kolejny z innym poziomem doœwiadczeù, inn¹ wiedz¹. Oczywiœcie i¿ jest konkretny czas w materii ale w czasie bez czasu jest to wieczne teraz, bo nie ma ograniczeù czasowych inne zasady tam egzystuj¹. Jednak nie zmienia to faktu i¿ myœli s¹ tworzone, maj¹ twórców, którymi jest Energia œwiadomoœciowa. W materii jest jej tylko maleùka cz¹steczka, ca³oœÌ jest w bezczasie i poza materi¹. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|