Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 21:25:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ZA PIÊÆ ...... DWUNASTA......  (Przeczytany 34971 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #25 : Listopad 04, 2012, 19:07:48 »

Szacowny bĂŞdÂąc tyle na tym zacnym forum powinieneÂś juz siĂŞ nauczyĂŚ, dowiedzieĂŚ jak zwaÂł..., Âże braciak czĂŞsto myli intelekt z umysÂłem Cool
Rozumiem, Âże nazwy tego samego sÂą roÂżne ale....proszĂŞ pifka siĂŞ napiĂŚ DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #26 : Listopad 11, 2012, 03:03:59 »

Ostatnio odwiedzaÂłam starszych ludzi , starszych znaczy siĂŞ po osiemdziesiÂątce, omijaÂłam tematy religijne i "koĂąca Âświata"... ze wzglĂŞdu na moje przypuszczenia iÂż mogÂą to byĂŚ tematy draÂżliwe i nie akceptowane.
JakieÂż byÂło moje zdziwienie gdy ci ludzie z lekkoÂściÂą zaczynali dyskusjĂŞ opowiadajÂąc mi o strumieniu energii pÂłynÂącym do ziemi i majÂącym poczyniĂŚ radykalne zmiany i o koÂścielnych przekrĂŞtach ideologii religijnej. Oraz o tym iÂż wiedzÂą Âże Jezus miaÂł zonĂŞ i ksiĂŞÂża teÂż powinni je mieĂŚ.
wiele byÂło tematĂłw  ktĂłre poruszamy na tym forum , budzÂą one olbrzymie kontrowersje i brak wiary w nie mÂłodych ludzi , rzec moÂżna bardzo z nimi obeznanych , a dla tych starszych ludzi sÂą naturalne i normalne.

Zatem wniosek nasuwa siê sam, w ludziach obudzi³a siê w du¿ej mierze œwiadomoœÌ , jak? poprzez po³¹czenie z polem morfogenetycznym p³ynie do nich wiedza , która zgrywa siê naturalnie z ich wewnêtrzn¹ wiedz¹ otwieraj¹c im naturalnie œwiadomoœÌ. Oni nie s¹ niczym zaskoczeni, przyjmuj¹ te informacje naturalnie.
To ja byÂłam zaskoczona ich wiedzÂą , ich lekkoÂściÂą dyskutowania na tematy kontrowersyjne.

Ot co dzieje siĂŞ z LudÂźmi za piĂŞĂŚ dwunasta.....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Astre
Gość
« Odpowiedz #27 : Listopad 11, 2012, 03:37:31 »

Ot co dzieje siĂŞ z LudÂźmi za piĂŞĂŚ dwunasta.....

'' Wy¿sza Inteligencja'' podpowiedzia³a mi, abyœ pod³¹czy³a siê do zasobów informacyjnych Wszechswiata.
MoÂżesz to zrobiĂŚ wyjÂątkowo, bo moÂżesz zrobiĂŚ poraz pierwszy w Polsce.

Wszystko napisane tu odnoœnie ponownego pod³¹czenia do ród³a :

http://www.reconnection.com.pl/

http://thereconnection.com

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #28 : Listopad 11, 2012, 08:13:28 »

Kiara
JakieÂż byÂło moje zdziwienie gdy ci ludzie z lekkoÂściÂą zaczynali dyskusjĂŞ opowiadajÂąc mi o strumieniu energii pÂłynÂącym do ziemi i majÂącym poczyniĂŚ radykalne zmiany i o koÂścielnych przekrĂŞtach ideologii religijnej. Oraz o tym iÂż wiedzÂą Âże Jezus miaÂł zonĂŞ i ksiĂŞÂża teÂż powinni je mieĂŚ.
wiele byÂło tematĂłw  ktĂłre poruszamy na tym forum ,
Szacowna mam takÂą znajomÂą, teÂż mÂądrÂą kobietĂŞ, ktĂłra nie moÂże wyzbyĂŚ siĂŞ jednego,
Ano zakÂłada, Âże drugi nie wie.  DuÂży uÂśmiech
Co jest w tym wszystkim dziwne to sama g³osi, ¿e wiedza jest dostêpna dla ka¿dego i ¿e ka¿dy mo¿e do niej siêgn¹Ì o ile bêdzie taka potrzeba i o ile podejmie tak¹ decyzjê Uœmiech
No i ciach czas stan¹³ dla niej w miejscu a chyba z dziesiêÌ lat.
Dalej ona jest ,,mistrzem", a inni powinni siĂŞ od niej uczyĂŚ, dalej ona wie, a inni siĂŞ dowiadujÂą UÂśmiech
Dalej rozmowa z niÂą ta z jej punktu widzenia ,,wÂłaÂściwa" polega na tym, Âże siĂŞ wysÂłuchuje co ona mĂłwi i odkÂłada siĂŞ sÂłuchawkĂŞ, gorzej jak siĂŞ samemu ma coÂś do powiedzenia - to wtedy jest hm ,,zwyciĂŞstwo intelektu",,samczego ego" lub ,,wojowaniem" DuÂży uÂśmiech
A tu Âświat i ludzie i wszystko do dokoÂła siĂŞ zmienia, a tu ludzie nawet tak jak piszesz szacowna w starszym wieku doÂświadczajÂą, widzÂą, odczuwajÂą, a nawet jeÂżeli juÂż to mogÂą byĂŚ pomocni do nawiÂązania kontaktu ze sobÂą UÂśmiech
Co za tym idzie kontakt z ,,mistrzyniÂą" nie jest juÂż koniecznoÂściÂą i siĂŞ czĂŞsto z niego rezygnuje.
Bo teraz nie tylko zresztÂą moim skromnym zdaniem jeden dodaje to co wie do drugiego, a nie sÂłucha co drugi ma do przekazania bo ,,sÂłuchanie" powinno byĂŚ po obu stronach UÂśmiech
Ano dal kaÂżdego co innego, albo siĂŞ jest otwartym na zmiany u siebie rĂłwnieÂż albo jest siĂŞ zaskoczonym tÂą czy innÂą sytuacjÂą lub informacjÂą DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 08:21:23 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #29 : Listopad 11, 2012, 10:37:41 »

Przebisniegu, poruszy³eœ bardzo wa¿n¹ rzecz, o której ró¿nej maœci nauczyciele, guru i samozwaùczy mistrzowie nie maj¹ zielonego pojêcia. Jest to zasada:
JeÂśli naprawdĂŞ chcesz komuÂś pomĂłc, to najpierw wysÂłuchaj go do koĂąca.
Nie bêdê dalej siê rozpisywa³, bo szkoda s³ów.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #30 : Listopad 11, 2012, 11:29:34 »

Za piĂŞĂŚ ... dwunasta ja zarĂłwno sÂłucham jaki obserwujĂŞ nie tylko ludzi, przyrodĂŞ i zwierzĂŞta teÂż wyciÂągam wnioski i dzielĂŞ siĂŞ nimi.
Ci starsi ludzie poprosili Âżebym do nich przyszÂła za kilka dni ponownie i podyskutowaÂł z nimi wÂłaÂśnie o "koĂącu awista" i krk bo to ich interesuje najbardziej.

Oczywiœcie spotka³am takich co wiedza wiêcej i takich co tylko z tele....ale ka¿dy wiedzia³ coœ czeœÌ z tych ludzi u¿ywa tylko homeopatyczne leki.
Zatem nie jest tak Âźle jak by nam siĂŞ wydawaÂło ze starszymi pokoleniami pomimo iÂż wcale nie siedzÂą na internetowych forach i nie czytajÂą literatury zwiÂązanej z tematem.

Bardzo mnie to cieszy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #31 : Listopad 11, 2012, 11:42:04 »

Kiaro, koniec "awista" to to prostu brak pieni¹dza, a na powa¿nie to musz¹ byÌ jednak doœÌ wyj¹tkowi ludzie, bo nadal sporo widzê s³uchaj¹cych ojca dyrektora i jego mediów. I to w m³odszym wieku te¿, moim zdaniem wci¹¿ niewielu rozumie jak byli robieni "w wa³a", ¿eby u¿yÌ znanego tu, ale trafnego powiedzenia.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #32 : Listopad 11, 2012, 11:44:48 »

..bo na Ziemi s¹ ró¿ni:
w otwart¹ serdecznoœÌ wœród istot ludzkich, czy s¹ anio³ami lub hybrydy, starseeds lub ziem dozorcy
MrugniĂŞcie
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/11/miec-produktywne-i-satysfakcjonujace.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #33 : Listopad 11, 2012, 12:21:49 »

Tak masz racjĂŞ songo analizowaÂłam te spotkania , doszÂłam do wniosku iÂż budzÂą siĂŞ ci ktĂłrzy posiadajÂą ogieĂą Âżycia , dla nich wiedza wdychana z powietrzem ( w postaci wody z nowym wzorcem informacyjnym) jest aktem pobudzenia ich ÂświadomoÂści. Odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ,  rozum razem z myÂślÂą tylko przekazuje ta juz otworzonÂą wiedzĂŞ.

Teraz opowiem wam drugi przypadek, byÂłam z mojÂą mamÂą i moim synem ( mama okoÂło 79 syn 19) w sklepie , normalny nic wyjÂątkowego. ZauwaÂżalnym iÂż idzie za mnÂą maÂła dziewczynka ( gdzieÂś 4/5 lat) wpatrzona  ( oczy jak guziki , otworzona buzia) nie spuszcza wzroku pokazuje mnie matce i mĂłwi coÂś zawiedzie. Ba .....  pomyÂślanym jak dziecko...  coÂś ja zaintrygowaÂło i poszÂłam dalej ale ona ciÂągnĂŞÂła matkĂŞ za rĂŞkĂŞ i chodziÂła za mnÂą krok w krok. W koĂącu juÂż po dÂłuÂższym obejÂściu kilku rejonĂłw matka wola mnie, proszĂŞ pani, proszĂŞ pani..... zatrzymaliÂśmy siĂŞ wszyscy troje , mama mĂłwi do maÂłej , no mĂłw , powiedz teraz pani... ale dziecko tylko siĂŞ gapi i szturcha matkĂŞ Âżeby mĂłwiÂła.
Mama mĂłwi , moja cĂłrka chciaÂła pani powiedzieĂŚ iÂż jest pani przepiĂŞknÂą kobietÂą i Âże nigdy jeszcze nie widziaÂła tak piĂŞknej osoby nie moÂże oderwaĂŚ wzroku od pani, dlatego tak mnie ciÂągnie i chodzimy za paniÂą, ale jest wstydliwa wiĂŞc ja mĂłwiĂŞ.
Tym razem mnie zatkaÂło , zamurowaÂło ja miaÂłam oczy jak guziki patrzÂąc na ma³¹. Moja mama i syn na mnie ja na nich i dziecko... OczywiÂście podziĂŞkowaÂłam mamie i cĂłrce  ale byÂłam tak zszokowana Âże dopiero w domu  zrozumiaÂłam o, co w tym chodzi ( wczeÂśniej teÂż miaÂłam takie zdarzenie z dzieckiem nieco starszym ).  MaÂła widziaÂła mojÂą postaĂŚ poza zasÂłonÂą fizycznÂą zobaczyÂła mnie bez maski trzeciowymiarowej, otworzyÂła siĂŞ w niej jak i w innych dzieciach ( teraz je obserwujĂŞ uwaÂżnie jak siĂŞ wpatrujÂą we mnie) moÂżliwoœÌ bycia juz w IV wymiarze i widzenia wielu rzeczy rĂłwnoczeÂśnie. Tak teÂż dzieje siĂŞ ze zwierzĂŞtami obserwujĂŞ ich zmienione reakcje, zatrzymujÂą siĂŞ i gapiÂą, przyciÂąga ich ogieĂą Âżycia , widzÂą go i czujÂą.

DuÂżo moÂżna zobaczyĂŚ przy uwaÂżnej obserwacji ludzi i przyrody, naprawdĂŞ jest inaczej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Blu.... to sÂą normalni , przeciĂŞtni ludzie bardzo zwiÂązani z koÂścioÂłem, ale nie bezmyÂślnie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 13:13:57 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #34 : Listopad 11, 2012, 12:26:22 »

Aha to juÂż wiem dlaczego szacowny sonogo 1970 tak CiĂŞ broniÂł szacowna DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #35 : Listopad 11, 2012, 12:47:40 »

Tak masz racjĂŞ songo analizowaÂłam te spotkania , doszÂłam do wniosku iÂż budzÂą siĂŞ ci ktĂłrzy posiadajÂą ogieĂą Âżycia , dla nich wiedza wdychana z powietrzem ( w postaci wody z nowym wzorcem informacyjnym) jest aktem pobudzenia ich ÂświadomoÂści. Odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ,  rozum razem z myÂślÂą tylko przekazuje ta juz otworzonÂą wiedzĂŞ.

wÂłaÂśnie, wÂłaÂśnie- nasz mĂłzg/umysÂł jest ostatniÂą "pochodnÂą" ÂświadomoÂści/duszy i to "idzie" od gĂłry,-
dlatego daremny trud tych, co chc¹ to posi¹œÌ ziemskim umys³em, "rozebraÌ na kawa³ki" i powiedzieÌ- "JA to ju¿ wiem"
MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Listopad 11, 2012, 14:03:44 »

Witam,
Cos mnie pili aby jednak odpowiedziec.

Teraz opowiem wam drugi przypadek, byÂłam z mojÂą mamÂą i moim synem ( mama okoÂło 79 syn 19) w sklepie , normalny nic wyjÂątkowego. ZauwaÂżalnym iÂż idzie za mnÂą maÂła dziewczynka ( gdzieÂś 4/5 lat) wpatrzona  ( oczy jak guziki , otworzona buzia) nie spuszcza wzroku pokazuje mnie matce i mĂłwi coÂś zawiedzie. Ba .....  pomyÂślanym jak dziecko...  coÂś ja zaintrygowaÂło i poszÂłam dalej ale ona ciÂągnĂŞÂła matkĂŞ za rĂŞkĂŞ i chodziÂła za mnÂą krok w krok. W koĂącu juÂż po dÂłuÂższym obejÂściu kilku rejonĂłw matka wola mnie, proszĂŞ pani, proszĂŞ pani..... zatrzymaliÂśmy siĂŞ wszyscy troje , mama mĂłwi do maÂłej , no mĂłw , powiedz teraz pani... ale dziecko tylko siĂŞ gapi i szturcha matkĂŞ Âżeby mĂłwiÂła.
Mama mĂłwi , moja cĂłrka chciaÂła pani powiedzieĂŚ iÂż jest pani przepiĂŞknÂą kobietÂą i Âże nigdy jeszcze nie widziaÂła tak piĂŞknej osoby nie moÂże oderwaĂŚ wzroku od pani, dlatego tak mnie ciÂągnie i chodzimy za paniÂą, ale jest wstydliwa wiĂŞc ja mĂłwiĂŞ.
Tym razem mnie zatkaÂło , zamurowaÂło ja miaÂłam oczy jak guziki patrzÂąc na ma³¹. Moja mama i syn na mnie ja na nich i dziecko... OczywiÂście podziĂŞkowaÂłam mamie i cĂłrce  ale byÂłam tak zszokowana Âże dopiero w domu  zrozumiaÂłam o, co w tym chodzi ( wczeÂśniej teÂż miaÂłam takie zdarzenie z dzieckiem nieco starszym ).  MaÂła widziaÂła mojÂą postaĂŚ poza zasÂłonÂą fizycznÂą zobaczyÂła mnie bez maski trzeciowymiarowej, otworzyÂła siĂŞ w niej jak i w innych dzieciach ( teraz je obserwujĂŞ uwaÂżnie jak siĂŞ wpatrujÂą we mnie) moÂżliwoœÌ bycia juz w IV wymiarze i widzenia wielu rzeczy rĂłwnoczeÂśnie. Tak teÂż dzieje siĂŞ ze zwierzĂŞtami obserwujĂŞ ich zmienione reakcje, zatrzymujÂą siĂŞ i gapiÂą, przyciÂąga ich ogieĂą Âżycia , widzÂą go i czuja.

no i co ja na to?. Jak po pewnym czasie zrozumialem, ze nie musze sie
wysilac aby liczyc na gre w Hollywood, a podczas porannego golenia, tego co kazdej nocy uroslo, nie dziwilem sie wcale, ze nikt do mnie nie zawyje ani wzroku nie zawiesi. No i po latach tak samo zostalo.
A co sie zmienilo? To,ze moge wylowic z masy, pewnych ludzi. Niby nic
wielkiego, w koncu nie wiem nawet czy wszystkich. Tyle, ze kazdy
z tych osob byl w stanie czegos mnie nauczyc, czegos waznego. Od
innych ucze sie takze, ale nieco mniej i w inny sposob.
W sumie zamienilem sie w jakas odmiane gabki, lasa na wiedze.
Ale to nie wszastko. Moje pojmowanie sie zasadniczo zmienilo.
Wpada mi ciagle do glowy cos, czego nie ma w ksiazkach i o czym
nie mowia nasi wszystkowiedzacy naukowcy.
Okazuje sie, ze moja pamiec ciagle to przyjmuje. Co prawda, nieraz
czegos sie nagle pozbywa ale ona jakby sie tez rozszerzala. I co
najdziwniejsze, po moim spotkaniu z ciemnoscia ( bez Lucyfera czy
Beliala ) ta pamiec okazala sie byc ciagla. Wiem tyle na pewno,
ze moja glowa nie ekspanduje jak ten pomiot nauki zwany Bing-Bang czy cos takiego.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 11, 2012, 15:33:40 »

Bo jest tak iÂż na prawdziwÂą rzeczywistoœÌ ( jaka ona jest dowiemy siĂŞ niebawem) naÂłoÂżono nakÂładki III wymiarowe. Jasna sprawa iÂż zrobili to wÂładcy  tego wymiaru, zatem to co byÂło im niewygodne pomniejszyli zmanipulowali , a to czego maÂłoœÌ  chcieli zakryĂŚ podretuszowali i powiĂŞkszyli tworzÂąc pozory prawdy.
CzÂłowiekowi zablokowali  dostĂŞp  do jego wewnĂŞtrznej wiedzy , po³¹czyli z sieciÂą energio informacyjnÂą w ktĂłra jest wkodowany faÂłszywy i niepeÂłny wzorzec Âżycia i to wystarczyÂło Âżeby manipulowaĂŚ ÂświadomoÂściÂą ludzi.

CzÂłowiek uwierzyÂł iÂż to co odbiera jako obraz jego mĂłzg jest prawdÂą , a tak naprawdĂŞ wcale niÂą nie jest, widzimy zÂłudzenia przez przeró¿nie ustawione soczewki manipulujÂące prawdziwym obrazem. SÂą ludzie a szczegulnie dzieci oraz tacy ktĂłrzy mogÂą oglÂądaĂŚ zdjĂŞcia z prawdziwym zapisem , ktĂłrzy sÂą juÂż od³¹czeni od  sieci, dlatego ich rzeczywistoœÌ jest inna, widzÂą prawdĂŞ a nie jej zmanipulowane odbicia.
dotyczy to juz nie tylko widzenia ale rĂłwnieÂż odbierania informacji z pola morfogenetycznego podÂświadomie ( majÂą juÂż czĂŞÂściowo , lub caÂłkowicie od³¹czenie  sieci energio informacyjnej) korzystajÂą z wiedzy  w polu a nie z informacji w sieci.
takie wÂłaÂśnie sÂą zmiany teraz w czasie za piĂŞĂŚ... dwunasta....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #38 : Listopad 11, 2012, 15:42:52 »

Fakt, Âże dzieci majÂą najÂłatwiej, bo nie przeszÂły caÂłego cyklu socjalnego "nauczania" i wierzeĂą. Ale i to, jak sama gdzieÂś stwierdziÂłaÂś powoli siĂŞ rozpuszcza. Ja wolaÂłbym od razu, ale jak widaĂŚ "odgĂłrne" zarzÂądzenia sÂą bardziej Âłagodne lub mniej radykalne.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #39 : Listopad 11, 2012, 16:06:09 »

Od razu w skostniaÂłym systemie fizycznym ( doroÂśli) nie jest moÂżliwe , to jest proces powrotu do tego co u dzieci jeszcze nie skostniaÂło.Szok widzenia i sÂłyszenia to tylko efekt przepÂływu energii o wiĂŞkszym potencjale przez system nerwowy , ktĂłry nie jest na to gotowy. Skutki mogÂły by byĂŚ tragiczne. Jest droga do jakiegoÂś punktu i jest powrĂłt do punktu wyjÂścia, a wszystko podlega czasowi w przestrzeni fizycznej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #40 : Listopad 11, 2012, 16:24:28 »

Fakt, dzieci sÂą bardziej otwarte, dostrzegajÂą pewne rzeczy, a ÂściÂślej patrzÂą na nie pod innym katem niÂż my - zabiegani doroÂśli ktĂłrzy jedynie zapomnieli Âże potrafiÂą takÂże w ten sposĂłb patrzeĂŚ.
Jednak przez tĂŞ swojÂą otwartoœÌ dzieci sÂą bardziej podatne na manipulacjĂŞ i naciÂąganie, smutne ale niestety prawdziwe. Podziwiam u dzieci ÂłatwoœÌ w rozmawianiu na kaÂżdy temat, nie sÂłyszaÂłem w ustach dziecka aby zasÂłaniaÂło siĂŞ... prywatnoÂściÂą. MyÂślĂŞ, Âże dlatego siĂŞ tak dzieje bo dzieci wiedzÂą Âże sÂą szczere... W wychowaniu jest niezmiernie trudnym aby dobrze przekazaĂŚ dziecku te subtelnoÂści - aby nie zraziĂŚ go do ludzi, do ufnoÂści i jednoczeÂśnie daĂŚ moÂżliwoœÌ auto obrony przed manipulacjÂą... 
greta
Gość
« Odpowiedz #41 : Listopad 11, 2012, 17:23:39 »

Jakos tak sie dzieje,ze do wlasnych dzieci mamy troche mniej cierpliwosci,nie wiem czy to przez to,ze mlodzi ludzie sa bardziej impulsywni i inaczej reaguja na rozne sytuacje,czy tylko mi sie tak wydaje.Jezeli chodzi o wnuki,jestesmy bardziej spokojni,rozumiejacy,poblazliwi,cierpliwi.
Czy jest to zwiazane z wiekiem?Mysle,ze tak.
Nie zawsze,ale czesto bardziej dojrzali ludzie tacy sa.Nie wszyscy,ale przewaznie tak.
Jeste to moje zdanie.Na pewno ilu ludzi,tyle odrebnych zdan.

Mnie ostatnio zrobilo sie nieswojo,kiedy moj 12 letni wnuczek,bardzo madre dziecko do ktorego cale jego zycie mowilam "synku"albo"synu",spytal:"
-Babciu,a dlaczego ty mowisz do mnie synku?

Co tu duzo mowic,zatkalo mnie.
Jakos tak wydawalo mi sie,ze zwracanie sie w tej formie jest,powiedzmy mile,bliskie,pelne milosci,slowem dobre.A tu nagle takie zapytanie.
Oczywiscie powiedzialam dlaczego tak mowie i spytalam ,jak powinnam sie do ciebie zwracac?
Z kolei moj wnuk byl zaskoczony.Myslam moze,ze bede jakos wykretnie sie tlumaczyc,ale wobec rzeczowego wyjasnienia poczul sie chyba nieswojo.Po krotkiej wymianie zdan stanelo jednak na "synku",jednak w moim umysle nadal slysze to zapytanie .

To tak troche na temat dzieciecej madrosci.
Pozdrawiam serdecznie.Greta
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Listopad 11, 2012, 18:00:54 »

Witam,
Pewne zachowania u dzieci mozna wytlumaczyc posiadaniem pamieci. Ona
odpowiada za iluzje przyszlosci i przeszlosci. Zostaje ona systematycznie wypelniana informacja, ktora intelekt, rozum porzadkuje na zasadzie tworzenia roznicy pomiedzy dwoma stanami. Bez tego, nie ma czasu i stad "dziwne" pytania i zachowanie dziwne.
pozdrawiam
east
Gość
« Odpowiedz #43 : Listopad 11, 2012, 21:11:03 »

@Kiara
  Odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ,  rozum razem z myÂślÂą tylko przekazuje ta juz otworzonÂą wiedzĂŞ.
Skoro juÂż widzisz, Âże odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ........... a rozum i myÂśl to tylko przekaÂźniki ............ to kim jesteÂś poza rozumem i poza myÂślÂą ?
Widzisz, Âże NIE JESTEÂŚ ?

@Ace
Pewne zachowania u dzieci mozna wytlumaczyc posiadaniem pamieci. Ona
odpowiada za iluzje przyszlosci i przeszlosci
Tak, pamiĂŞĂŚ  to zapis iluzji . Ale w takim razie kim jest ten/ta/to, co posiada iluzje ? Ów "posiadacz" pamiĂŞci. Kto posiada iluzje ?

Kiara
Gość
« Odpowiedz #44 : Listopad 11, 2012, 21:43:40 »

Mam east do ciebie serdeczna proÂśbĂŞ, czy moÂżesz swoje rewelacje myÂślowe propagowaĂŚ w temacie z nimi zwiÂązanym ? Czy mĂłgÂł byÂś w kaÂżdym jednym nie zaÂśmiecaĂŚ go nimi? JuÂż wszyscy wiedza iÂż Ciebie nie ma, akceptujÂą to przez potwierdzenia pisemne. Ale nie wmawiaj tym ktĂłrzy myÂślÂą inaczej swoich prawd, Âżyj nimi szczĂŞÂśliwie i pozwĂłl tematowi istnieĂŚ wedle tytuÂłu.
ja nie mam czasu ni ochoty ciÂągle dyskutowaĂŚ z tobÂą o tym samym ( juÂż kilka razy wyraziÂłam  moje zdanie), nie kupiĂŞ twoich rewelacji i nie bĂŞdĂŞ ich propagowaĂŚ. MyÂślĂŞ iÂż rozumiesz?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #45 : Listopad 11, 2012, 21:58:23 »

To ja ÂściÂśle w temacie, skoro teraz jest przysÂłowiowa za 5 dwunasta, to czy ktoÂś z zorientowanych mĂłgÂłby mi - opierajÂąc siĂŞ na aktualnym kalendarzu - wskazaĂŚ precyzyjnie kiedy bĂŞdzie ta 12?
Oraz - tak w kilku prostych sÂłowach - co stanie siĂŞ o tej 12.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #46 : Listopad 12, 2012, 18:23:32 »

TeÂż poczekam, aÂż ktoÂś datĂŞ powie, a troszkĂŞ informacji o zjawiskach w Âświecie energii odbieram i wymieniam siĂŞ jeszcze z innymi i tak ziarko do ziarka i zbiera siĂŞ miarka. DuÂży uÂśmiech
WiĂŞc mogĂŞ ÂśmaiÂło zadeklarowaĂŚ, Âże jak ta data siĂŞ pojawi uÂśmieje siĂŞ serdecznie DuÂży uÂśmiech
Dlaczego?
Ano dlatego, Âże zjawisko to nie bez kozery i nie przez przypadek nazywa siĂŞ NowÂą lub Inna PrzestrzeniÂą.
Co za tym idzie nie bĂŞdzie, ani daty, ani innych zjawisk do tej pory wystĂŞpujÂących na stykĂłw koĂąca starej i poczÂątku nowej ery  UÂśmiech
Tu nie ma zarzÂądcy, czy teÂż wierchuszki, Âświty, herosĂłw, wybranych i tych maluczkich,
Tu kaÂżdy sobie rzepkĂŞ skrobie i co kto posieje to zbierze UÂśmiech
Tu kaÂżdy sam, kaÂżdy inaczej tworzy swojÂą przestrzeĂą (nie wiem czy przestrzeĂą to dobra nazwa) etc, etc - powtarzaÂł siĂŞ nie bĂŞdĂŞ choĂŚ cierpliwy jestem DuÂży uÂśmiech
Sk¹d ta pewnoœÌ ?
Ano stÂąd, Âże podobnie jak acentaur widziaÂłem  stamtÂąd migawki filmu i oglÂądaÂłem kolorowe pocztĂłwki MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #47 : Listopad 12, 2012, 18:55:09 »

Dodam iÂż ja tez oglÂądaÂłam i oglÂądam , ale kaÂżdy sobie i niech tak zostanie..... co zasiewasz to zbierzesz, to jest pewne.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #48 : Listopad 13, 2012, 10:38:17 »

Mam east do ciebie serdeczna proÂśbĂŞ, czy moÂżesz swoje rewelacje myÂślowe propagowaĂŚ w temacie z nimi zwiÂązanym ?
DuÂży uÂśmiech
Droga Kiaro ... ten temat jest o tym co siĂŞ dzieje, co widaĂŚ w doÂświadczeniu "za piĂŞĂŚ dwunasta". Jak zauwaÂżyÂł PrzebiÂśnieg, o 12tej nie bĂŞdzie DATY . Bo to nie rozchodzi siĂŞ o datĂŞ, ani o Âżaden punkt w czasie. To jest bezczasowe przejÂście do TU i  TERAZ ,a to z kolei ... dzieje siĂŞ TERAZ . Z wejÂściem w TERAZ ÂściÂśle wi¹¿e siĂŞ wyjÂście poza linearne postrzeganie czasu, a to z kolei w sposĂłb naturalny angaÂżuje kwestiĂŞ postrzegajÂącego. WidaĂŚ to ? Postrzeganie-postrzegajÂący.
Zatem odnoÂśnie  Twojego postu :
@Kiara

Odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ,  rozum razem z myÂślÂą tylko przekazuje ta juz otworzonÂą wiedzĂŞ.
PowstaÂło pytanie, Âże
Skoro juÂż widzisz, Âże odczyt dokonuje siĂŞ poza rozumem ........... a rozum i myÂśl to tylko przekaÂźniki ............ to kim jesteÂś poza rozumem i poza myÂślÂą ?
Kim jest ten POZA ? Czy ktokolwiek taki jest ? 

Widzisz, tej kwestii nie da siĂŞ pomin¹Ì i szybciutko przejœÌ nad niÂą gdzieÂś  "dalej" ( Nie ma Âżadnego "dalej" UÂśmiech )

Nie ma jakiejÂś ÂściÂśle okreÂślonej 12tej ,ktĂłrÂą poszukujÂą Artkowie na tym forum.

... "kaÂżdy sobie ..." ,ale tylko w pewnym wÂąskim zakresie  to racja, w takim sensie, Âże kaÂżde przejÂście do TERAZ odbywa siĂŞ poprzez "siebie".

SÂą ludzie, ktĂłrzy uzyskali wglÂąd w TAM bo Âżycie ich wepchnĂŞÂło na si³ê w takie hmhmh "tarapaty" ...  ale czy nastÂąpiÂło rozpoznanie ? Co z tego, Âże widziaÂło siĂŞ kolorowe pocztĂłwki stamtÂąd , kiedy dalej nie wiesz KTO je oglÂądaÂł, a myÂśl, Âże nikogo takiego nie byÂło jest nawet teraz zbyt przeraÂżajÂąca, aby jÂą do siebie dopuÂściĂŚ ...

Czy mĂłgÂł byÂś w kaÂżdym jednym nie zaÂśmiecaĂŚ go nimi?

Czy mogÂłabyÂś nie odwracaĂŚ znĂłw gitary od meritum, od ktĂłrego NIKT nie ucieknie , zwÂłaszcza teraz, tutaj,  "za piĂŞĂŚ dwunasta" ?
To , co dla Ciebie jest Âśmieciowe , co byÂś chĂŞtnie wymazaÂła gumkÂą z ekranu, jest , byĂŚ moÂże istotne ... .. moÂże to jest to, co tak Âłatwo przeoczyĂŚ .. niech ludzie sami zadecydujÂą.

JuÂż wszyscy wiedza iÂż Ciebie nie ma, akceptujÂą to przez potwierdzenia pisemne.
Jak baaardzo siĂŞ mylisz, Âże chodzi tu o mnie ...... no, ale czego oczekiwaĂŚ po postawie nastawionej na SIEBIE ... Ten etap obĂŞdzie siĂŞ bez JA.

A jeÂśli chodzi o obserwacje z "za piĂŞĂŚ dwunasta" tutaj Âżycie obdarza miÂłoÂściÂą....... dzieje siĂŞ, dzieje siĂŞ samo ... zadziwiajÂące Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #49 : Listopad 13, 2012, 10:55:34 »

Cytuj east.

nie east, nie tak....  Ja osobowoœÌ ÂświadomoÂści jest wieczna , jest zawsze. znika rozum bo on to opcja materii, gdy ona znika znika jej argument. Ale nie znika ÂświadomoœÌ , ktĂłra jest czysta energiÂą , to ona jest twĂłrcÂą wszystkich myÂśli , ktĂłre materializuje dla siebie chcÂąc doÂświadczaĂŚ  kontaktu ze swoim dzieÂłem. Gdy koĂączy juÂż doÂświadczanie w wymiarze energetycznym , ktĂłry tez tworzy dla siebie samej , dematerializuje go. materializujÂąc kolejny z innym poziomem doÂświadczeĂą, innÂą wiedzÂą. OczywiÂście iÂż jest konkretny czas w materii ale w czasie bez czasu jest to wieczne teraz, bo nie ma ograniczeĂą czasowych inne zasady tam egzystujÂą. Jednak nie zmienia to faktu iÂż myÂśli sÂą tworzone, majÂą twĂłrcĂłw, ktĂłrymi jest Energia ÂświadomoÂściowa. W materii jest jej tylko maleĂąka czÂąsteczka, caÂłoœÌ jest w bezczasie i poza materiÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: