Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:30:56

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZA PIÊÆ ...... DWUNASTA......  (Przeczytany 33409 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Listopad 04, 2012, 19:07:48 »

Szacowny bêd±c tyle na tym zacnym forum powiniene¶ juz siê nauczyæ, dowiedzieæ jak zwa³..., ¿e braciak czêsto myli intelekt z umys³em Cool
Rozumiem, ¿e nazwy tego samego s± ro¿ne ale....proszê pifka siê napiæ Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Listopad 11, 2012, 03:03:59 »

Ostatnio odwiedza³am starszych ludzi , starszych znaczy siê po osiemdziesi±tce, omija³am tematy religijne i "koñca ¶wiata"... ze wzglêdu na moje przypuszczenia i¿ mog± to byæ tematy dra¿liwe i nie akceptowane.
Jakie¿ by³o moje zdziwienie gdy ci ludzie z lekko¶ci± zaczynali dyskusjê opowiadaj±c mi o strumieniu energii p³yn±cym do ziemi i maj±cym poczyniæ radykalne zmiany i o ko¶cielnych przekrêtach ideologii religijnej. Oraz o tym i¿ wiedz± ¿e Jezus mia³ zonê i ksiê¿a te¿ powinni je mieæ.
wiele by³o tematów  które poruszamy na tym forum , budz± one olbrzymie kontrowersje i brak wiary w nie m³odych ludzi , rzec mo¿na bardzo z nimi obeznanych , a dla tych starszych ludzi s± naturalne i normalne.

Zatem wniosek nasuwa siê sam, w ludziach obudzi³a siê w du¿ej mierze ¶wiadomo¶æ , jak? poprzez po³±czenie z polem morfogenetycznym p³ynie do nich wiedza , która zgrywa siê naturalnie z ich wewnêtrzn± wiedz± otwieraj±c im naturalnie ¶wiadomo¶æ. Oni nie s± niczym zaskoczeni, przyjmuj± te informacje naturalnie.
To ja by³am zaskoczona ich wiedz± , ich lekko¶ci± dyskutowania na tematy kontrowersyjne.

Ot co dzieje siê z Lud¼mi za piêæ dwunasta.....

Kiara U¶miech U¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Listopad 11, 2012, 03:37:31 »

Ot co dzieje siê z Lud¼mi za piêæ dwunasta.....

'' Wy¿sza Inteligencja'' podpowiedzia³a mi, aby¶ pod³±czy³a siê do zasobów informacyjnych Wszechswiata.
Mo¿esz to zrobiæ wyj±tkowo, bo mo¿esz zrobiæ poraz pierwszy w Polsce.

Wszystko napisane tu odno¶nie ponownego pod³±czenia do ¬ród³a :

http://www.reconnection.com.pl/

http://thereconnection.com

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Listopad 11, 2012, 08:13:28 »

Kiara
Jakie¿ by³o moje zdziwienie gdy ci ludzie z lekko¶ci± zaczynali dyskusjê opowiadaj±c mi o strumieniu energii p³yn±cym do ziemi i maj±cym poczyniæ radykalne zmiany i o ko¶cielnych przekrêtach ideologii religijnej. Oraz o tym i¿ wiedz± ¿e Jezus mia³ zonê i ksiê¿a te¿ powinni je mieæ.
wiele by³o tematów  które poruszamy na tym forum ,
Szacowna mam tak± znajom±, te¿ m±dr± kobietê, która nie mo¿e wyzbyæ siê jednego,
Ano zak³ada, ¿e drugi nie wie.  Du¿y u¶miech
Co jest w tym wszystkim dziwne to sama g³osi, ¿e wiedza jest dostêpna dla ka¿dego i ¿e ka¿dy mo¿e do niej siêgn±æ o ile bêdzie taka potrzeba i o ile podejmie tak± decyzjê U¶miech
No i ciach czas stan±³ dla niej w miejscu a chyba z dziesiêæ lat.
Dalej ona jest ,,mistrzem", a inni powinni siê od niej uczyæ, dalej ona wie, a inni siê dowiaduj± U¶miech
Dalej rozmowa z ni± ta z jej punktu widzenia ,,w³a¶ciwa" polega na tym, ¿e siê wys³uchuje co ona mówi i odk³ada siê s³uchawkê, gorzej jak siê samemu ma co¶ do powiedzenia - to wtedy jest hm ,,zwyciêstwo intelektu",,samczego ego" lub ,,wojowaniem" Du¿y u¶miech
A tu ¶wiat i ludzie i wszystko do doko³a siê zmienia, a tu ludzie nawet tak jak piszesz szacowna w starszym wieku do¶wiadczaj±, widz±, odczuwaj±, a nawet je¿eli ju¿ to mog± byæ pomocni do nawi±zania kontaktu ze sob± U¶miech
Co za tym idzie kontakt z ,,mistrzyni±" nie jest ju¿ konieczno¶ci± i siê czêsto z niego rezygnuje.
Bo teraz nie tylko zreszt± moim skromnym zdaniem jeden dodaje to co wie do drugiego, a nie s³ucha co drugi ma do przekazania bo ,,s³uchanie" powinno byæ po obu stronach U¶miech
Ano dal ka¿dego co innego, albo siê jest otwartym na zmiany u siebie równie¿ albo jest siê zaskoczonym t± czy inn± sytuacj± lub informacj± Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 08:21:23 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #29 : Listopad 11, 2012, 10:37:41 »

Przebisniegu, poruszy³e¶ bardzo wa¿n± rzecz, o której ró¿nej ma¶ci nauczyciele, guru i samozwañczy mistrzowie nie maj± zielonego pojêcia. Jest to zasada:
Je¶li naprawdê chcesz komu¶ pomóc, to najpierw wys³uchaj go do koñca.
Nie bêdê dalej siê rozpisywa³, bo szkoda s³ów.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Listopad 11, 2012, 11:29:34 »

Za piêæ ... dwunasta ja zarówno s³ucham jaki obserwujê nie tylko ludzi, przyrodê i zwierzêta te¿ wyci±gam wnioski i dzielê siê nimi.
Ci starsi ludzie poprosili ¿ebym do nich przysz³a za kilka dni ponownie i podyskutowa³ z nimi w³a¶nie o "koñcu awista" i krk bo to ich interesuje najbardziej.

Oczywi¶cie spotka³am takich co wiedza wiêcej i takich co tylko z tele....ale ka¿dy wiedzia³ co¶ cze¶æ z tych ludzi u¿ywa tylko homeopatyczne leki.
Zatem nie jest tak ¼le jak by nam siê wydawa³o ze starszymi pokoleniami pomimo i¿ wcale nie siedz± na internetowych forach i nie czytaj± literatury zwi±zanej z tematem.

Bardzo mnie to cieszy.

Kiara U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #31 : Listopad 11, 2012, 11:42:04 »

Kiaro, koniec "awista" to to prostu brak pieni±dza, a na powa¿nie to musz± byæ jednak do¶æ wyj±tkowi ludzie, bo nadal sporo widzê s³uchaj±cych ojca dyrektora i jego mediów. I to w m³odszym wieku te¿, moim zdaniem wci±¿ niewielu rozumie jak byli robieni "w wa³a", ¿eby u¿yæ znanego tu, ale trafnego powiedzenia.

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #32 : Listopad 11, 2012, 11:44:48 »

..bo na Ziemi s± ró¿ni:
w otwart± serdeczno¶æ w¶ród istot ludzkich, czy s± anio³ami lub hybrydy, starseeds lub ziem dozorcy
Mrugniêcie
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/11/miec-produktywne-i-satysfakcjonujace.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Listopad 11, 2012, 12:21:49 »

Tak masz racjê songo analizowa³am te spotkania , dosz³am do wniosku i¿ budz± siê ci którzy posiadaj± ogieñ ¿ycia , dla nich wiedza wdychana z powietrzem ( w postaci wody z nowym wzorcem informacyjnym) jest aktem pobudzenia ich ¶wiadomo¶ci. Odczyt dokonuje siê poza rozumem ,  rozum razem z my¶l± tylko przekazuje ta juz otworzon± wiedzê.

Teraz opowiem wam drugi przypadek, by³am z moj± mam± i moim synem ( mama oko³o 79 syn 19) w sklepie , normalny nic wyj±tkowego. Zauwa¿alnym i¿ idzie za mn± ma³a dziewczynka ( gdzie¶ 4/5 lat) wpatrzona  ( oczy jak guziki , otworzona buzia) nie spuszcza wzroku pokazuje mnie matce i mówi co¶ zawiedzie. Ba .....  pomy¶lanym jak dziecko...  co¶ ja zaintrygowa³o i posz³am dalej ale ona ci±gnê³a matkê za rêkê i chodzi³a za mn± krok w krok. W koñcu ju¿ po d³u¿szym obej¶ciu kilku rejonów matka wola mnie, proszê pani, proszê pani..... zatrzymali¶my siê wszyscy troje , mama mówi do ma³ej , no mów , powiedz teraz pani... ale dziecko tylko siê gapi i szturcha matkê ¿eby mówi³a.
Mama mówi , moja córka chcia³a pani powiedzieæ i¿ jest pani przepiêkn± kobiet± i ¿e nigdy jeszcze nie widzia³a tak piêknej osoby nie mo¿e oderwaæ wzroku od pani, dlatego tak mnie ci±gnie i chodzimy za pani±, ale jest wstydliwa wiêc ja mówiê.
Tym razem mnie zatka³o , zamurowa³o ja mia³am oczy jak guziki patrz±c na ma³±. Moja mama i syn na mnie ja na nich i dziecko... Oczywi¶cie podziêkowa³am mamie i córce  ale by³am tak zszokowana ¿e dopiero w domu  zrozumia³am o, co w tym chodzi ( wcze¶niej te¿ mia³am takie zdarzenie z dzieckiem nieco starszym ).  Ma³a widzia³a moj± postaæ poza zas³on± fizyczn± zobaczy³a mnie bez maski trzeciowymiarowej, otworzy³a siê w niej jak i w innych dzieciach ( teraz je obserwujê uwa¿nie jak siê wpatruj± we mnie) mo¿liwo¶æ bycia juz w IV wymiarze i widzenia wielu rzeczy równocze¶nie. Tak te¿ dzieje siê ze zwierzêtami obserwujê ich zmienione reakcje, zatrzymuj± siê i gapi±, przyci±ga ich ogieñ ¿ycia , widz± go i czuj±.

Du¿o mo¿na zobaczyæ przy uwa¿nej obserwacji ludzi i przyrody, naprawdê jest inaczej.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Blu.... to s± normalni , przeciêtni ludzie bardzo zwi±zani z ko¶cio³em, ale nie bezmy¶lnie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2012, 13:13:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Listopad 11, 2012, 12:26:22 »

Aha to ju¿ wiem dlaczego szacowny sonogo 1970 tak Ciê broni³ szacowna Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #35 : Listopad 11, 2012, 12:47:40 »

Tak masz racjê songo analizowa³am te spotkania , dosz³am do wniosku i¿ budz± siê ci którzy posiadaj± ogieñ ¿ycia , dla nich wiedza wdychana z powietrzem ( w postaci wody z nowym wzorcem informacyjnym) jest aktem pobudzenia ich ¶wiadomo¶ci. Odczyt dokonuje siê poza rozumem ,  rozum razem z my¶l± tylko przekazuje ta juz otworzon± wiedzê.

w³a¶nie, w³a¶nie- nasz mózg/umys³ jest ostatni± "pochodn±" ¶wiadomo¶ci/duszy i to "idzie" od góry,-
dlatego daremny trud tych, co chc± to posi±¶æ ziemskim umys³em, "rozebraæ na kawa³ki" i powiedzieæ- "JA to ju¿ wiem"
Mrugniêcie Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Listopad 11, 2012, 14:03:44 »

Witam,
Cos mnie pili aby jednak odpowiedziec.

Teraz opowiem wam drugi przypadek, by³am z moj± mam± i moim synem ( mama oko³o 79 syn 19) w sklepie , normalny nic wyj±tkowego. Zauwa¿alnym i¿ idzie za mn± ma³a dziewczynka ( gdzie¶ 4/5 lat) wpatrzona  ( oczy jak guziki , otworzona buzia) nie spuszcza wzroku pokazuje mnie matce i mówi co¶ zawiedzie. Ba .....  pomy¶lanym jak dziecko...  co¶ ja zaintrygowa³o i posz³am dalej ale ona ci±gnê³a matkê za rêkê i chodzi³a za mn± krok w krok. W koñcu ju¿ po d³u¿szym obej¶ciu kilku rejonów matka wola mnie, proszê pani, proszê pani..... zatrzymali¶my siê wszyscy troje , mama mówi do ma³ej , no mów , powiedz teraz pani... ale dziecko tylko siê gapi i szturcha matkê ¿eby mówi³a.
Mama mówi , moja córka chcia³a pani powiedzieæ i¿ jest pani przepiêkn± kobiet± i ¿e nigdy jeszcze nie widzia³a tak piêknej osoby nie mo¿e oderwaæ wzroku od pani, dlatego tak mnie ci±gnie i chodzimy za pani±, ale jest wstydliwa wiêc ja mówiê.
Tym razem mnie zatka³o , zamurowa³o ja mia³am oczy jak guziki patrz±c na ma³±. Moja mama i syn na mnie ja na nich i dziecko... Oczywi¶cie podziêkowa³am mamie i córce  ale by³am tak zszokowana ¿e dopiero w domu  zrozumia³am o, co w tym chodzi ( wcze¶niej te¿ mia³am takie zdarzenie z dzieckiem nieco starszym ).  Ma³a widzia³a moj± postaæ poza zas³on± fizyczn± zobaczy³a mnie bez maski trzeciowymiarowej, otworzy³a siê w niej jak i w innych dzieciach ( teraz je obserwujê uwa¿nie jak siê wpatruj± we mnie) mo¿liwo¶æ bycia juz w IV wymiarze i widzenia wielu rzeczy równocze¶nie. Tak te¿ dzieje siê ze zwierzêtami obserwujê ich zmienione reakcje, zatrzymuj± siê i gapi±, przyci±ga ich ogieñ ¿ycia , widz± go i czuja.

no i co ja na to?. Jak po pewnym czasie zrozumialem, ze nie musze sie
wysilac aby liczyc na gre w Hollywood, a podczas porannego golenia, tego co kazdej nocy uroslo, nie dziwilem sie wcale, ze nikt do mnie nie zawyje ani wzroku nie zawiesi. No i po latach tak samo zostalo.
A co sie zmienilo? To,ze moge wylowic z masy, pewnych ludzi. Niby nic
wielkiego, w koncu nie wiem nawet czy wszystkich. Tyle, ze kazdy
z tych osob byl w stanie czegos mnie nauczyc, czegos waznego. Od
innych ucze sie takze, ale nieco mniej i w inny sposob.
W sumie zamienilem sie w jakas odmiane gabki, lasa na wiedze.
Ale to nie wszastko. Moje pojmowanie sie zasadniczo zmienilo.
Wpada mi ciagle do glowy cos, czego nie ma w ksiazkach i o czym
nie mowia nasi wszystkowiedzacy naukowcy.
Okazuje sie, ze moja pamiec ciagle to przyjmuje. Co prawda, nieraz
czegos sie nagle pozbywa ale ona jakby sie tez rozszerzala. I co
najdziwniejsze, po moim spotkaniu z ciemnoscia ( bez Lucyfera czy
Beliala ) ta pamiec okazala sie byc ciagla. Wiem tyle na pewno,
ze moja glowa nie ekspanduje jak ten pomiot nauki zwany Bing-Bang czy cos takiego.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Listopad 11, 2012, 15:33:40 »

Bo jest tak i¿ na prawdziw± rzeczywisto¶æ ( jaka ona jest dowiemy siê niebawem) na³o¿ono nak³adki III wymiarowe. Jasna sprawa i¿ zrobili to w³adcy  tego wymiaru, zatem to co by³o im niewygodne pomniejszyli zmanipulowali , a to czego ma³o¶æ  chcieli zakryæ podretuszowali i powiêkszyli tworz±c pozory prawdy.
Cz³owiekowi zablokowali  dostêp  do jego wewnêtrznej wiedzy , po³±czyli z sieci± energio informacyjn± w która jest wkodowany fa³szywy i niepe³ny wzorzec ¿ycia i to wystarczy³o ¿eby manipulowaæ ¶wiadomo¶ci± ludzi.

Cz³owiek uwierzy³ i¿ to co odbiera jako obraz jego mózg jest prawd± , a tak naprawdê wcale ni± nie jest, widzimy z³udzenia przez przeró¿nie ustawione soczewki manipuluj±ce prawdziwym obrazem. S± ludzie a szczegulnie dzieci oraz tacy którzy mog± ogl±daæ zdjêcia z prawdziwym zapisem , którzy s± ju¿ od³±czeni od  sieci, dlatego ich rzeczywisto¶æ jest inna, widz± prawdê a nie jej zmanipulowane odbicia.
dotyczy to juz nie tylko widzenia ale równie¿ odbierania informacji z pola morfogenetycznego pod¶wiadomie ( maj± ju¿ czê¶ciowo , lub ca³kowicie od³±czenie  sieci energio informacyjnej) korzystaj± z wiedzy  w polu a nie z informacji w sieci.
takie w³a¶nie s± zmiany teraz w czasie za piêæ... dwunasta....

Kiara U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #38 : Listopad 11, 2012, 15:42:52 »

Fakt, ¿e dzieci maj± naj³atwiej, bo nie przesz³y ca³ego cyklu socjalnego "nauczania" i wierzeñ. Ale i to, jak sama gdzie¶ stwierdzi³a¶ powoli siê rozpuszcza. Ja wola³bym od razu, ale jak widaæ "odgórne" zarz±dzenia s± bardziej ³agodne lub mniej radykalne.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Listopad 11, 2012, 16:06:09 »

Od razu w skostnia³ym systemie fizycznym ( doro¶li) nie jest mo¿liwe , to jest proces powrotu do tego co u dzieci jeszcze nie skostnia³o.Szok widzenia i s³yszenia to tylko efekt przep³ywu energii o wiêkszym potencjale przez system nerwowy , który nie jest na to gotowy. Skutki mog³y by byæ tragiczne. Jest droga do jakiego¶ punktu i jest powrót do punktu wyj¶cia, a wszystko podlega czasowi w przestrzeni fizycznej.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Listopad 11, 2012, 16:24:28 »

Fakt, dzieci s± bardziej otwarte, dostrzegaj± pewne rzeczy, a ¶ci¶lej patrz± na nie pod innym katem ni¿ my - zabiegani doro¶li którzy jedynie zapomnieli ¿e potrafi± tak¿e w ten sposób patrzeæ.
Jednak przez tê swoj± otwarto¶æ dzieci s± bardziej podatne na manipulacjê i naci±ganie, smutne ale niestety prawdziwe. Podziwiam u dzieci ³atwo¶æ w rozmawianiu na ka¿dy temat, nie s³ysza³em w ustach dziecka aby zas³ania³o siê... prywatno¶ci±. My¶lê, ¿e dlatego siê tak dzieje bo dzieci wiedz± ¿e s± szczere... W wychowaniu jest niezmiernie trudnym aby dobrze przekazaæ dziecku te subtelno¶ci - aby nie zraziæ go do ludzi, do ufno¶ci i jednocze¶nie daæ mo¿liwo¶æ auto obrony przed manipulacj±... 
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Listopad 11, 2012, 17:23:39 »

Jakos tak sie dzieje,ze do wlasnych dzieci mamy troche mniej cierpliwosci,nie wiem czy to przez to,ze mlodzi ludzie sa bardziej impulsywni i inaczej reaguja na rozne sytuacje,czy tylko mi sie tak wydaje.Jezeli chodzi o wnuki,jestesmy bardziej spokojni,rozumiejacy,poblazliwi,cierpliwi.
Czy jest to zwiazane z wiekiem?Mysle,ze tak.
Nie zawsze,ale czesto bardziej dojrzali ludzie tacy sa.Nie wszyscy,ale przewaznie tak.
Jeste to moje zdanie.Na pewno ilu ludzi,tyle odrebnych zdan.

Mnie ostatnio zrobilo sie nieswojo,kiedy moj 12 letni wnuczek,bardzo madre dziecko do ktorego cale jego zycie mowilam "synku"albo"synu",spytal:"
-Babciu,a dlaczego ty mowisz do mnie synku?

Co tu duzo mowic,zatkalo mnie.
Jakos tak wydawalo mi sie,ze zwracanie sie w tej formie jest,powiedzmy mile,bliskie,pelne milosci,slowem dobre.A tu nagle takie zapytanie.
Oczywiscie powiedzialam dlaczego tak mowie i spytalam ,jak powinnam sie do ciebie zwracac?
Z kolei moj wnuk byl zaskoczony.Myslam moze,ze bede jakos wykretnie sie tlumaczyc,ale wobec rzeczowego wyjasnienia poczul sie chyba nieswojo.Po krotkiej wymianie zdan stanelo jednak na "synku",jednak w moim umysle nadal slysze to zapytanie .

To tak troche na temat dzieciecej madrosci.
Pozdrawiam serdecznie.Greta
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Listopad 11, 2012, 18:00:54 »

Witam,
Pewne zachowania u dzieci mozna wytlumaczyc posiadaniem pamieci. Ona
odpowiada za iluzje przyszlosci i przeszlosci. Zostaje ona systematycznie wypelniana informacja, ktora intelekt, rozum porzadkuje na zasadzie tworzenia roznicy pomiedzy dwoma stanami. Bez tego, nie ma czasu i stad "dziwne" pytania i zachowanie dziwne.
pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Listopad 11, 2012, 21:11:03 »

@Kiara
  Odczyt dokonuje siê poza rozumem ,  rozum razem z my¶l± tylko przekazuje ta juz otworzon± wiedzê.
Skoro ju¿ widzisz, ¿e odczyt dokonuje siê poza rozumem ........... a rozum i my¶l to tylko przeka¼niki ............ to kim jeste¶ poza rozumem i poza my¶l± ?
Widzisz, ¿e NIE JESTE¦ ?

@Ace
Pewne zachowania u dzieci mozna wytlumaczyc posiadaniem pamieci. Ona
odpowiada za iluzje przyszlosci i przeszlosci
Tak, pamiêæ  to zapis iluzji . Ale w takim razie kim jest ten/ta/to, co posiada iluzje ? Ów "posiadacz" pamiêci. Kto posiada iluzje ?

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Listopad 11, 2012, 21:43:40 »

Mam east do ciebie serdeczna pro¶bê, czy mo¿esz swoje rewelacje my¶lowe propagowaæ w temacie z nimi zwi±zanym ? Czy móg³ by¶ w ka¿dym jednym nie za¶miecaæ go nimi? Ju¿ wszyscy wiedza i¿ Ciebie nie ma, akceptuj± to przez potwierdzenia pisemne. Ale nie wmawiaj tym którzy my¶l± inaczej swoich prawd, ¿yj nimi szczê¶liwie i pozwól tematowi istnieæ wedle tytu³u.
ja nie mam czasu ni ochoty ci±gle dyskutowaæ z tob± o tym samym ( ju¿ kilka razy wyrazi³am  moje zdanie), nie kupiê twoich rewelacji i nie bêdê ich propagowaæ. My¶lê i¿ rozumiesz?

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Listopad 11, 2012, 21:58:23 »

To ja ¶ci¶le w temacie, skoro teraz jest przys³owiowa za 5 dwunasta, to czy kto¶ z zorientowanych móg³by mi - opieraj±c siê na aktualnym kalendarzu - wskazaæ precyzyjnie kiedy bêdzie ta 12?
Oraz - tak w kilku prostych s³owach - co stanie siê o tej 12.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Listopad 12, 2012, 18:23:32 »

Te¿ poczekam, a¿ kto¶ datê powie, a troszkê informacji o zjawiskach w ¶wiecie energii odbieram i wymieniam siê jeszcze z innymi i tak ziarko do ziarka i zbiera siê miarka. Du¿y u¶miech
Wiêc mogê ¶mai³o zadeklarowaæ, ¿e jak ta data siê pojawi u¶mieje siê serdecznie Du¿y u¶miech
Dlaczego?
Ano dlatego, ¿e zjawisko to nie bez kozery i nie przez przypadek nazywa siê Now± lub Inna Przestrzeni±.
Co za tym idzie nie bêdzie, ani daty, ani innych zjawisk do tej pory wystêpuj±cych na styków koñca starej i pocz±tku nowej ery  U¶miech
Tu nie ma zarz±dcy, czy te¿ wierchuszki, ¶wity, herosów, wybranych i tych maluczkich,
Tu ka¿dy sobie rzepkê skrobie i co kto posieje to zbierze U¶miech
Tu ka¿dy sam, ka¿dy inaczej tworzy swoj± przestrzeñ (nie wiem czy przestrzeñ to dobra nazwa) etc, etc - powtarza³ siê nie bêdê choæ cierpliwy jestem Du¿y u¶miech
Sk±d ta pewno¶æ ?
Ano st±d, ¿e podobnie jak acentaur widzia³em  stamt±d migawki filmu i ogl±da³em kolorowe pocztówki Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Listopad 12, 2012, 18:55:09 »

Dodam i¿ ja tez ogl±da³am i ogl±dam , ale ka¿dy sobie i niech tak zostanie..... co zasiewasz to zbierzesz, to jest pewne.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Listopad 13, 2012, 10:38:17 »

Mam east do ciebie serdeczna pro¶bê, czy mo¿esz swoje rewelacje my¶lowe propagowaæ w temacie z nimi zwi±zanym ?
Du¿y u¶miech
Droga Kiaro ... ten temat jest o tym co siê dzieje, co widaæ w do¶wiadczeniu "za piêæ dwunasta". Jak zauwa¿y³ Przebi¶nieg, o 12tej nie bêdzie DATY . Bo to nie rozchodzi siê o datê, ani o ¿aden punkt w czasie. To jest bezczasowe przej¶cie do TU i  TERAZ ,a to z kolei ... dzieje siê TERAZ . Z wej¶ciem w TERAZ ¶ci¶le wi±¿e siê wyj¶cie poza linearne postrzeganie czasu, a to z kolei w sposób naturalny anga¿uje kwestiê postrzegaj±cego. Widaæ to ? Postrzeganie-postrzegaj±cy.
Zatem odno¶nie  Twojego postu :
@Kiara

Odczyt dokonuje siê poza rozumem ,  rozum razem z my¶l± tylko przekazuje ta juz otworzon± wiedzê.
Powsta³o pytanie, ¿e
Skoro ju¿ widzisz, ¿e odczyt dokonuje siê poza rozumem ........... a rozum i my¶l to tylko przeka¼niki ............ to kim jeste¶ poza rozumem i poza my¶l± ?
Kim jest ten POZA ? Czy ktokolwiek taki jest ? 

Widzisz, tej kwestii nie da siê pomin±æ i szybciutko przej¶æ nad ni± gdzie¶  "dalej" ( Nie ma ¿adnego "dalej" U¶miech )

Nie ma jakiej¶ ¶ci¶le okre¶lonej 12tej ,któr± poszukuj± Artkowie na tym forum.

... "ka¿dy sobie ..." ,ale tylko w pewnym w±skim zakresie  to racja, w takim sensie, ¿e ka¿de przej¶cie do TERAZ odbywa siê poprzez "siebie".

S± ludzie, którzy uzyskali wgl±d w TAM bo ¿ycie ich wepchnê³o na si³ê w takie hmhmh "tarapaty" ...  ale czy nast±pi³o rozpoznanie ? Co z tego, ¿e widzia³o siê kolorowe pocztówki stamt±d , kiedy dalej nie wiesz KTO je ogl±da³, a my¶l, ¿e nikogo takiego nie by³o jest nawet teraz zbyt przera¿aj±ca, aby j± do siebie dopu¶ciæ ...

Czy móg³ by¶ w ka¿dym jednym nie za¶miecaæ go nimi?

Czy mog³aby¶ nie odwracaæ znów gitary od meritum, od którego NIKT nie ucieknie , zw³aszcza teraz, tutaj,  "za piêæ dwunasta" ?
To , co dla Ciebie jest ¶mieciowe , co by¶ chêtnie wymaza³a gumk± z ekranu, jest , byæ mo¿e istotne ... .. mo¿e to jest to, co tak ³atwo przeoczyæ .. niech ludzie sami zadecyduj±.

Ju¿ wszyscy wiedza i¿ Ciebie nie ma, akceptuj± to przez potwierdzenia pisemne.
Jak baaardzo siê mylisz, ¿e chodzi tu o mnie ...... no, ale czego oczekiwaæ po postawie nastawionej na SIEBIE ... Ten etap obêdzie siê bez JA.

A je¶li chodzi o obserwacje z "za piêæ dwunasta" tutaj ¿ycie obdarza mi³o¶ci±....... dzieje siê, dzieje siê samo ... zadziwiaj±ce Chichot
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Listopad 13, 2012, 10:55:34 »

Cytuj east.

nie east, nie tak....  Ja osobowo¶æ ¶wiadomo¶ci jest wieczna , jest zawsze. znika rozum bo on to opcja materii, gdy ona znika znika jej argument. Ale nie znika ¶wiadomo¶æ , która jest czysta energi± , to ona jest twórc± wszystkich my¶li , które materializuje dla siebie chc±c do¶wiadczaæ  kontaktu ze swoim dzie³em. Gdy koñczy ju¿ do¶wiadczanie w wymiarze energetycznym , który tez tworzy dla siebie samej , dematerializuje go. materializuj±c kolejny z innym poziomem do¶wiadczeñ, inn± wiedz±. Oczywi¶cie i¿ jest konkretny czas w materii ale w czasie bez czasu jest to wieczne teraz, bo nie ma ograniczeñ czasowych inne zasady tam egzystuj±. Jednak nie zmienia to faktu i¿ my¶li s± tworzone, maj± twórców, którymi jest Energia ¶wiadomo¶ciowa. W materii jest jej tylko maleñka cz±steczka, ca³o¶æ jest w bezczasie i poza materi±.

Kiara U¶miech U¶miech
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: