t0m3k12
Gość
|
 |
« : Grudzień 07, 2008, 21:20:18 » |
|
Tak czy siak PCH upadnie po 2012 roku. Co o tym sÂądzicie  ?? Pzdr.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 07, 2008, 21:21:42 » |
|
Mo¿e podasz jakiœ konkretny argument dlaczego Projekt Cheops ma upaœÌ?
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 07, 2008, 21:21:50 » |
|
nie upadnie bo PCH nie jest ziemski a tam nic siĂŞ nie koĂączy i trwa, koniec jest kolejnym poczÂątkiem i tak bez koĂąca...
@edit - ja podaÂłem dla czego nie upadnie wiĂŞc sÂłucham dlaczego upadnie?
718!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 21:22:52 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 07, 2008, 21:48:01 » |
|
To, czy upadnie, czy nie, zale¿y g³ównie od wydarzeù roku 2012. Jeœli bêd¹ faktycznie tak donios³e, jak mówi¹ przekazy Samcia, to PCh bêdzie siê trzyma³o dobrze. Jeœli natomiast bêdzie podobnie jak z Blossom - nic siê nie wydarzy, to przy PCh pozostan¹ jedynie skrajni fanatycy, którzy, kontrfaktycznie, bêd¹ wysnuwali karko³omne teorie, ¿e jednak siê dzieje, ¿e tylko ludzie nie widz¹ etc etc.
Innymi sÂłowy, tak na prawdĂŞ wszystko zaleÂży od roku 2012. Nie ma co prorokowaĂŚ nic wczeÂśniej.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 07, 2008, 22:03:38 » |
|
O nie, nie, to wszystko sie okaze duzo szybciej niz myslicie. Moim zdaniem rok 2009 wyjasni wszystkie watpliwosci i odsloni wszystkie szczelnie zaslaniane klamstwa. Kto by czekal na 2012? Szkoda czasu na odwracanie uwagi. Ludzkosc ma duzo pracy przed soba. Ta zgaduj zgadula dobiega konca. Przeciez Samel -Enki tez musi miec czas na trafsformacje, inaczej ugrzeznie w 3 wymiarze bezpowrotnie.
Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 22:36:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 07, 2008, 22:07:20 » |
|
Wiesz, moim zdaniem tak w peÂłni okaÂże siĂŞ w 2012 roku - chodzi o to, Âże wtedy, jeÂśli NIC siĂŞ nie stanie, bĂŞdzie to absolutnie jednoznaczny i pewny dowĂłd, zauwaÂżalny dla kaÂżdego.
A Âże moÂże wczeÂśniej? MoÂżliwe, choĂŚ nie wiem nic na pewno.
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 07, 2008, 22:30:14 » |
|
Transformacja œwiadomoœci ludzi ju¿ siê rozpoczê³a . Potrzeba trochê czasu na pracê z umys³em, który nie poddaje siê bez walki. Czekanie na rok 012- te¿ mo¿na i tak. Obserwacja wydarzeù na œwiecie bez zmiany sposobu myœlenia mo¿e przynieœÌ lêk i bezradnoœÌ. Bezpieczeùstwo zwi¹zane z nadchodz¹cymi latami jest w zasiêgu mo¿liwoœci cz³owieka. Trzeba chcieÌ.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 07, 2008, 22:33:41 » |
|
Tak ³atwo nie zrezygnuj¹. Zawsze znajd¹ jakieœ wyt³umaczenie ¿eby to ci¹gn¹Ì dalej. Dowody? Zobaczcie sytuacjê ze Œl꿹 - fiasko kompletne, a wyt³umaczenie znaleŸli i... dalej manipuluj¹.
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 07, 2008, 22:38:10 » |
|
Arteq- dlaczego tak dÂługo zajmujesz siĂŞ PCh?
|
|
|
|
|
|
|
RutkoÂś
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 08, 2008, 16:29:03 » |
|
sarah54 - mo¿e to nie na temat, ale dziêkujê za Twoje wypowiedzi, cechuje je spokój i ³agodnoœÌ, po³¹czona z wielk¹ dawk¹ dobrej energii, której tak bardzo potrzebujemy w dzisiejszych czasach  Co do upadku PCH - wierzê g³êboko, ¿e oto rozpocz¹³ siê proces przemian na Naszej Planecie, przemian, które bêda przebiegaÌ szybko lub "œlimaczo" - ka¿dy zaanga¿owany w swój rozwój duchowy dodaje cegie³kê do tych przemian, kto g³oœno tupie nog¹ i mówi" "DosyÌ takiego œwiata" równie¿ to czyni --- wierzê g³êboko, ¿e KA¯DY poszukuje, tworzy i marzy o przemianie œwiata na swój w³asny sposób. Dlatego te¿ uwa¿am, ¿e ¿aden upadek PCH nie nast¹pi, je¿eli nawet s¹ w nim osoby z pobudek materialnych, równie¿ jest rzesza osób o czystym i szczerym podejœciu, wierz¹ca w ratuenk Ziemii, przemianê œwiadomoœci ludzkiej --- a dla mnie ta czysta wiara liczy sie 10000000000 bardziej, ni¿ to czy ten projekt wypali czy nie  pozdrawiam Was serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 08, 2008, 16:32:58 » |
|
To, czy upadnie, czy nie, zale¿y g³ównie od wydarzeù roku 2012. Jeœli bêd¹ faktycznie tak donios³e, jak mówi¹ przekazy Samcia, to PCh bêdzie siê trzyma³o dobrze. Jeœli natomiast bêdzie podobnie jak z Blossom - nic siê nie wydarzy, to przy PCh pozostan¹ jedynie skrajni fanatycy, którzy, kontrfaktycznie, bêd¹ wysnuwali karko³omne teorie, ¿e jednak siê dzieje, ¿e tylko ludzie nie widz¹ etc etc.
Innymi sÂłowy, tak na prawdĂŞ wszystko zaleÂży od roku 2012. Nie ma co prorokowaĂŚ nic wczeÂśniej.
a czy pomyÂślaÂłeÂś, Âże to siĂŞ wydarzy w ÂŚWIECIE DUCHOWYM i nastÂąpi w umysÂłach ludzi i kto zauwaÂży takÂą zmianĂŞ, Ty i ja moÂże tak ale po za tym to chyba tylko widzÂący, moim zdaniem nie bĂŞdzie kataklizmu i nie sprawdzÂą siĂŞ teorie co niektĂłrych "naukowcĂłw", Âże BaÂłtyk zaleje PolskĂŞ... KapÂłan 718!
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 08, 2008, 16:51:09 » |
|
a czy pomyœla³eœ, ¿e to siê wydarzy w ŒWIECIE DUCHOWYM i nast¹pi w umys³ach ludzi i kto zauwa¿y tak¹ zmianê, Ty i ja mo¿e tak ale po za tym to chyba tylko widz¹cy, moim zdaniem nie bêdzie kataklizmu i nie sprawdz¹ siê teorie co niektórych "naukowców", ¿e Ba³tyk zaleje Polskê... Kap³an 718! Ale¿ ja siê zgadzam z tym, ¿e to zajdzie na poziomie duchowym. Czy raczej uwa¿am, ¿e dzieje siê od pewnego czasu. Przecie¿ samo zainteresowanie wszelkiej maœci ezoteryk¹ jest tego pochodn¹. Czy w roku 2012 bêdzie jakiœ prze³om - nie s¹dzê, uwa¿am, ¿e jest to PROCES. Natomiast co do Twojej wypowiedzi, pojawiaj¹ siê w¹tpliwoœci: 1. Skoro ma to byÌ przemiana duchowa, to po kiego uganiaÌ siê za faraonem, którego odnalezienie ma skutkowaÌ stworzeniem "tarczy energetycznej" chroni¹cej przez FIZYCZNYM zagro¿eniem ze strony Nibiru? To ju¿ siê k³óci z samym SENSEM dzia³aù PCh. 2. Data 2012 jest zabazowana g³ównie na kalendarzu Majów. Tyle, ¿e poprzednie "wyzerowanie" nie mia³o znamion przemiany duchowej, a zwyk³ego kataklizmu naturalnego. Czemu wiêc teraz, bazuj¹c na tej dacie, prognozujesz przemianê DUCHOW¥? To ju¿ bardziej logiczne jest prognozowanie katastrofy naturalnej. Ale wtedy ju¿ by to KA¯DY zauwa¿y³, i sens PCh zosta³by zweryfikowany.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 08, 2008, 16:59:23 » |
|
Samuel to tÂłumaczyÂł w pierwszych sesjach - jeÂśli uda siĂŞ uruchomiĂŚ ochronĂŞ energetycznÂą w Piramidzie to wtedy bĂŞdzie lagodna transformacja a jak nie to globalne oczyszczenie i kataklizm - z tym siĂŞ zgadzam i jest to logiczne, Âże zaleÂży to od nas - ludzi, poniewaÂż, my mamy ciaÂła fizyczne a oni nie, jeÂśli nie zrobimy czegoÂś w koĂącu razem to Âświat siĂŞ skoĂączy dlatego, Âże matka natura upomni siĂŞ o nas, my niszczymy naturĂŞ ona zniszczy nas - pisaÂłem o tym na starym forum - musi byĂŚ rĂłwnowaga w kosmosie, jeÂśli my wycinamy lasy, zanieszczyczamy atmosferĂŞ to wtedy musi nastÂąpiĂŚ usuniĂŞcie nas ludzi z tej planety i zaczynanie od zera, od biaÂłej kartki!!!
i to siĂŞ naprawdĂŞ moÂże staĂŚ!
KapÂłan 718
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 08, 2008, 17:32:47 » |
|
Samuel to tÂłumaczyÂł w pierwszych sesjach - jeÂśli uda siĂŞ uruchomiĂŚ ochronĂŞ energetycznÂą w Piramidzie to wtedy bĂŞdzie lagodna transformacja a jak nie to globalne oczyszczenie i kataklizm - z tym siĂŞ zgadzam i jest to logiczne, Âże zaleÂży to od nas - ludzi, poniewaÂż, my mamy ciaÂła fizyczne a oni nie, jeÂśli nie zrobimy czegoÂś w koĂącu razem to Âświat siĂŞ skoĂączy dlatego, Âże matka natura upomni siĂŞ o nas, my niszczymy naturĂŞ ona zniszczy nas - pisaÂłem o tym na starym forum - musi byĂŚ rĂłwnowaga w kosmosie, jeÂśli my wycinamy lasy, zanieszczyczamy atmosferĂŞ to wtedy musi nastÂąpiĂŚ usuniĂŞcie nas ludzi z tej planety i zaczynanie od zera, od biaÂłej kartki!!!
i to siĂŞ naprawdĂŞ moÂże staĂŚ!
KapÂłan 718
Tu siê zgadzam, przynajmniej w kwestii tego, ze Matka Natura zrobi z ludŸmi porz¹dek, jeœli dalej bêdziemy ja traktowaÌ po macoszemu. Z tym, ¿e nie szukam zagro¿enia w hipotetycznym Nibiru - s¹dzê, ¿e zagro¿enie jest na samej Ziemi, ¿e sami ludzie je tworz¹. A tu nic nie pomo¿e tarcza energetyczna. Delikatnie podsumowuj¹c moje stanowisko, powiem tak: Uwa¿am, ¿e zmiany czy zagro¿enia mog¹ nadejœÌ z 3 stron. 1. Po pierwsze, ze strony samych ludzi, którzy, przez niszczenie natury, mog¹ doprowadziÌ do takich kataklizmów, jak globalne ocieplenie no i potop. Ale tu nie ma nic do rzeczy w³¹czanie jakichœ tarcz czy czegoœ, tu potrzebne jest zm¹drzenie ludzi odpowiedzialnych np za sposób pozyskiwania energii elektrycznej czy wycinki lasów. 2. Po drugie, zmiana sposobu myœlenia, zerwanie ze schematami. Tzw. "nowa duchowoœÌ". Tyle, ze to siê ju¿ dzieje, ju¿ ludzie s¹ coraz bardziej œwiadomi, odchodz¹ od sztywnych schematów np religijnych, interesuj¹ siê g³êbszym poznaniem siebie czy mechaniki wszechœwiata. Ale tu znów nie wiem, czemu PCh by by³o potrzebne. Chyba, ze odnajd¹ Wielki Labirynt, a w nim rzeczone skrypty i alternatywn¹ historiê ludzkoœci. ChoÌ to nie zmieni tego, ze ludzie i tak to odkrywaj¹, z tym, ze wolniej. Takie odkrycie jedynie to przyspieszy. 3. Zagro¿enie z zewn¹trz. I tu siê mogê zgodziÌ jeœli chodzi o tarczê energetyczn¹. Z tym, ¿e w roku 2024, a nie w 2012. W skrócie powiem, ¿e oko³o 1400 p.n.e przelatywa³o w pobli¿u naszej planety cia³o niebieskie, kometa, której ogon zawiera³ wazopresynê (jest to udowodnione i potwierdzone naukowo, tak dla porz¹dku dodam). Jej wch³oniêcie przez organizm ludzki powoduje dramatyczny wzrost agresji. W tamtym te¿ roku zanotowano historyczne ruchy i wojny ludów, które wczeœniej by³y bardzo pokojowo nastawione - bez ¿adnych przyczyn. Kometa ta pojawi siê ponownie na niebie w 2024 roku. Wiedz¹c, jakimi srodkami zag³ady cz³owiek dysponuje dzisiaj, moze to byÌ POWA¯NY problem, nawet prowadz¹cy do zag³ady. A propo powy¿szego - takich w³asnie informacji szukam. Informacji, ktore maj¹ naukowe potwierdzenie, a nie s¹ jedynie zlepkami luŸnych informacji, domys³ów i przekazów channelingowych. Dlatego jeœli ju¿ mia³bym siê baÌ czegoœ, to roku 2024, a nie 2012. I tu tarcza energetyczna by siê przyda³a. Ale czy faktycznie istnieje to, o czym mówi siê w PCh - tego nie wiem. I na koniec powiem CI jedno - widzisz, da siê rozs¹dnie rozmawiaÌ, bez wzajemnych obelg i chamstwa. Ja szanujê Ciebie, Ty mnie, i wszystko jest piêknie, mimo, ze nie zgadzamy siê w swoich pogl¹dach. Oby tak dalej. Pozdrawiam Tene
|
|
|
|
|
|
|
poufne
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 20, 2008, 00:21:09 » |
|
No rok 2009 bedzie odpowiedzi¹. Maj¹ upaœÌ dwie rzeczy
1. Meteoryt do BaÂłtyku 2. Pierwsza religia
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 20, 2008, 06:23:01 » |
|
No rok 2009 bedzie odpowiedzi¹. Maj¹ upaœÌ dwie rzeczy
2. Pierwsza religia
Ciekaw tylko jestem, co nale¿y rozumieÌ przez upadek pierwszej religii? Bo to stwierdzenie bardzo ogólne, i w zasadzie wszystko mo¿na pod nie podpi¹Ì. Mo¿e to byÌ upadek kompletny, gdy jakieœ ugrupowanie religijne oficjalnie mówi "Myliliœmy siê, to, w co wierzyliœmy, to nie prawda, idziemy teraz w ramach pokuty uprawiaÌ kalarepê na Saharze". Ale jakie PCh mia³oby wybiegi, gdyby okaza³o siê to mitem? 1. PowiedzieÌ, ¿e to siê sta³o, bo wielu wiernych siê od jakiejœ religii odwróci³o (lub mniej w religiê wierzy) - a to jest ju¿ niesprawdzalne, ZAWSZE mo¿na to powiedzieÌ. 2. PowiedzieÌ, ¿e ju¿ upad³a religia, ¿e w jakiejœ ma³ej Afrykaùskiej wiosce przestano wierzyÌ w jakiegoœ ma³o znacz¹cego bo¿ka. Mo¿e siê czepiam, ale po prostu ju¿ mieliœmy doœwiadczenie, jak czasami i PCh, i inne tego typu grupki dopasowuj¹ fakty do teorii, mimo, ¿e normalnie nie maj¹ one nic z teori¹ wspólnego.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek0000
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 20, 2008, 15:16:31 » |
|
PCH nie mo¿e upaœÌ bo jego g³ównym celem by³o obudzenie œwiadomoœci otaczaj¹cego œwiata w ludziach, niezale¿nie czy ktoœ jest przeciwnikiem czy zwolennikiem. WidaÌ po dyskusji, ¿e PCH wzbudzi³ wiele kontrowersji, a naprawdê to najbardziej zagorzali przeciwnicy przynosz¹ jemu rozg³os, przypomnijcie sobie jak KK zwalcza³ "Kod Leonarda Da Vinci" i z jakim efektem. Moim zdaniem wszystko zmierza do "energii mi³oœci", przez obudzenie duchowej strony ¿ycia i wyci¹gniêcia jej na œwiat³o dzienne. I to jest prawdziwy cel PCH. Dlatego te¿ nie ma mo¿liwoœci by PCH upad³, niezale¿nie od wyników wykopalisk. A religie ju¿ upad³y. To, ¿e oficjalnie wszyscy siê przyznaj¹ w Polsce do KK nie znaczy, ¿e bezwzglêdnie zgadzaj¹ siê w wszystkim z KK. Dodam tylko, ¿e w jednej z Parafii w moim mieœcie proboszcz od stycznia zlikwidowa³ niedzielna msze poranna na 6.30, gdy¿ jak twierdzi³ nie ma chêtnych do uczestniczenia w niej. Rozgl¹dnijcie siê wokó³ siebie, a znajdziecie wiele wiêcej przyk³adów.
"ÂŚwietlistymi istotami jesteÂśmy, nie tÂą surowÂą materiÂą".
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 20, 2008, 17:57:43 » |
|
religie ju¿ upad³y. To, ¿e oficjalnie wszyscy siê przyznaj¹ w Polsce do KK nie znaczy, ¿e bezwzglêdnie zgadzaj¹ siê w wszystkim z KK. Dodam tylko, ¿e w jednej z Parafii w moim mieœcie proboszcz od stycznia zlikwidowa³ niedzielna msze poranna na 6.30, gdy¿ jak twierdzi³ nie ma chêtnych do uczestniczenia w niej. Rozgl¹dnijcie siê wokó³ siebie, a znajdziecie wiele wiêcej przyk³adów.
Z ca³ym szacunkiem Krzysiek 0000, ale to jescze nie jest upadek, nadal t³umy wiernych biegaj¹ do Koœcio³a, nalal miliony pielgrzymów id¹ do Mekki,setki ludzi nadal k¹pie siê w Gangesie. Na razie nic nie upad³o, a ¿e ludzie s¹ bardziej œwiadomi có¿ tak to juz musi chyba byÌ. Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
poufne
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 21, 2008, 00:43:46 » |
|
2. PowiedzieĂŚ, Âże juÂż upadÂła religia, Âże w jakiejÂś maÂłej AfrykaĂąskiej wiosce przestano wierzyĂŚ w jakiegoÂś maÂło znaczÂącego boÂżka. No kaÂżdy wie Âże chodzi o to, Âże jako pierwsza upadnie jedna z wiĂŞkszych religii Âświata. MĂłwimy przecieÂż o rzeczach ktĂłre sÂą doniosÂłe spoÂłecznie na skalĂŞ globalnÂą/
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek0000
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 21, 2008, 01:02:17 » |
|
WIKI powiedz proszê wszystkim jak Ty sobie wyobra¿asz upadek religii. Chyba nie wierzysz, w to ¿e pewnego dnia papie¿ w orêdziu do narodów œwiata powie "Wybaczcie, k³amaliœmy, ca³a religia jest po to by wydusiÌ z Was kasê..." etc. etc. Myœlê, ¿e upadek nastêpuje z chwil¹ kiedy przestaj¹ byÌ indoktrynowane dzieci przez rodziców, kiedy np. dzieci INDYGO same nie dadz¹ siê indoktrynowaÌ, kiedy spada liczba nowych wiernych. A poza tym, nie s¹dzê, ¿e ca³a religia KK to jest jedno wielkie z³o. Biblia jest w takiej obecnej czy nawet tej ukrytej postaci wielka nauk¹ o mi³oœci. Wielu ksiê¿y to naprawdê dobrzy i wartoœciowi ludzie pe³ni tej prawdziwej mi³oœci, zreszt¹ maj¹cy tak jak my w¹tpliwoœci i zadaj¹cy pytania. Jak s¹ sygna³y, ¿e likwidowane s¹ z porz¹dku tygodniowego sta³e msze œwiête to uwa¿am, ¿e jest to dobry i namacalny przyk³ad, ¿e coraz mniej ludzi s¹ zagorza³ymi zwolennikami KK, a co za tym idzie nastêpuje powolny upadek religii. Poza tym proszê pamiêtaÌ, ¿e koœció³ ma 2000 lat i nie tak ³atwo odda to co zdoby³ zaczynaj¹c od materii, a koùcz¹c na duszyczkach swych owieczek. Koœció³ ma chyba tak naprawdê jedn¹ drogê, zreszt¹ ka¿da religia: wyzbyÌ siê materializmu i nauczaÌ o prawdziwej mi³oœci, tej boskiej mi³oœci o której prawda ukrywana jest w tajnych bibliotekach.
pozdrawiam serdecznie
"ÂŚwietlistymi istotami jesteÂśmy, nie tÂą surowÂą materiÂą"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 01:03:12 wysłane przez krzysiek0000 »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 21, 2008, 01:06:04 » |
|
Zobaczymy. W roku 2009 będzie kolejny znak, a mianowicie ukazanie się Nibiru(pozostałości) tej martwej planety, jako małego skrawka" kometki" jaką była Challey -Bopp kiedyś.  I to będzie już faktem niepodważalnym, że trzeba "zakasać rękawki i brać sie do roboty, bo w razie co , kolonizatory Federacji, podejrzewanm , nie pomieszczą wszystkich na statkach do Aszun. @krzysiek0000 - Zauważ także, że na owy upadek są gotowi Iluminaci i Globaliści. A skoro i jeśli analizowałeś przekazy, to też wiesz o tym, co Samuel nam przekazał. Pozdrawiam. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 01:10:46 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 21, 2008, 10:16:11 » |
|
WIKI powiedz proszę wszystkim jak Ty sobie wyobrażasz upadek religii. Chyba nie wierzysz, w to że pewnego dnia papież w orędziu do narodów świata powie "Wybaczcie, kłamaliśmy, cała religia jest po to by wydusić z Was kasę..." etc. etc.
No cóż to byłby upadek spektakularny. Ale bąźmy realistami, upadku w tej chwili nie ma, większy upadek mogliśmy obserwować podczas 50 lat komunizmu w Polsce niż w chwili obecnej. To, że Ty wiesz ja wiem i wiele osób wie jaka jest "prawda" i czym kierują się religie, nie oznacza że wszyscy tak myślą. Owszem wiele osób się budzi, co mnie cieszy, główwnie dzięki temu, że jest duzy dostęp do informacji. Nadal tłumy w róznym wieku ciągną na msze.Jak zamkną chćby jedną parafię, wtedy może pomyśle zaczyna się uapdek, ale nie wtej chwili. Pozatym nie mówmy tylko o KK jest też islam, buddyzm,hinduizm,judaizm, prawosławie........wszystkie one są mniej lub więcej zakłamane i fanatyczne, nie zaobserwowałam upadku choćby jednej z nich. Jak są sygnały, że likwidowane są z porządku tygodniowego stałe msze święte to uważam, że jest to dobry i namacalny przykład, że coraz mniej ludzi są zagorzałymi zwolennikami KK, a co za tym idzie następuje powolny upadek religii.
czyżby? odsyłam do nie tak dawnej historii czyli komunizmu lub do naszych sąsiadów za zachodnią granicę, tam już dawno jest mniej mszy, a religia ma się dobrze, nadal są śluby, pogrzeby, chrzty, może są bardziej liberalni od Polskiego kościoła ale są nadal i dobrze sie mają. Wcale mnie to nie cieszy, że tak jest ale tak jest i na razie zmian wielkich nie widać, choć nie ukrywam, że dobrze by było aby ludzie nie potrzebowali religii do życia. Pozdrawiam serdecznie 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 10:16:53 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 21, 2008, 10:35:45 » |
|
Najważniejsza jest Wiara. To czy jesteś w wierze takiej czy takiej , nie zwalnia Cię, Was , przed odpowiedzialnością karmiczną. Zresztą, owe rozłamy wierzeń, prowadzą do Jednego Boga Jahwe. Więc Jemu, przekazujmy Energię Miłości, jaką również, od Niego otrzymujemy, w tym doczesnym Świecie. Pozdrawiam. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 10:36:16 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 21, 2008, 11:13:30 » |
|
Co do upadku PCh i ich g³ównego celu - g³ównym celem (patrz na stronie) jest stworzenie ochrony przed wydumanym zagro¿eniem, na które nie ma nawet rozs¹dnie potwierdzonych poszlak. Przy czym do worka z nazw¹ "zagro¿enie" wrzucaj¹ chyba wszelkie mo¿liwe przepowiednie, raz jest to Nibiru, raz inne kataklizmy, raz jakaœ zmiana wibracji (i znów tutaj - brak konkretów).
Po drugie, kwestia upadku religii. Wydaje mi siê, ¿e niektórzy, co tu pisz¹, nie odró¿niaj¹ religii od ORGANIZACJI religijnych. Wrzucaj¹ w jedn¹ kategoriê wszystko, co kojarzy siê z jak¹kolwiek wiar¹, religi¹, wszystko. A co innego jest upadek religii, co innego organizacji religijnych, a jeszcze co innego zmiana mentalnoœci.
Po trzecie, jak ktoœ zauwa¿y³, demonizujecie religie. Uznajecie chyba wszystko, co mówi¹, za stek bzdur, manipulacjê, wyzysk. A to kompletna bzdura. Jasne, ¿e organizacje religijne w jakimœ tam stopniu manipuluj¹ ludŸmi, naci¹gaj¹ wiarê do swoich celów etc. Ale to nie ¿adna nowoœÌ, w zasadzie ka¿da organizacja tak robi, nikt nie jest œwiêty. Ale ju¿ teorie, ¿e np KK to jeden wielki spisek przeciw ludzkoœci dla w³asnego zysku, s¹ z palca wyssane. Na razie nie us³ysza³em ¿adnego rozs¹dnego dowodu na tak szeroko zakrojon¹ manipulacjê. Owszem, jest wiele naci¹gniêÌ, ale nijak tego nie mo¿na uto¿samiaÌ z a¿ tak¹ manipulacj¹.
Po czwarte, nale¿y rozró¿niaÌ dogmaty religijne od przes³ania moralnego. O ile np katolicyzm ma wiele bzdurnych, durnych dogmatów, bezsensownie podcinaj¹cych ludziom skrzyd³a, o tyle sam Nowy Testament (nie wa¿ne, czy "zmanipulowany" czy nie), gdy go przeczytaÌ, ma bardzo pozytywne, sensowne przes³anie, przes³anie poszanowania drugiego cz³owieka. Wiem, ¿e mo¿na tam znaleŸÌ jakieœ pojedyncze cytaty dwuznaczne w tej materii, ale s¹ to "kwiatki", a nie regu³a. A uogólnianie wyj¹tków do miana regu³y jest jeszcze wiêksz¹ manipulacj¹.
Po pi¹te, to, ¿e usunêli jak¹œ mszê, i to o tak bezsensownej godzinie, nie jest ¿adnym dowodem na upadek. Co innego, jakby zmniejszyli liczbê mszy w niedzielê do jednej-dwóch.
Po szóste wreszcie, a propo "skrawka" Nibiru - to w sumie niby ma to byÌ skrawek Nibiru, czy komety ? ;] Bo to, ¿e H-B siê uka¿e, to ok, ale ju¿ naci¹ganie tego do teorii o Nibiru jest... hmmm, no có¿, nie skomentujê ;]
Natomiast do krzyÂśka0000 - teÂż uwaÂżam, Âże sama Biblia ma przekaz miÂłoÂści, a wielu ksiĂŞÂży to naprawdĂŞ dobrzy ludzie. Dlatego jestem tak przeciwny wrzucaniu wszystkiego do jednego wora - bo Âświadczy to o byciu ograniczonym, o myÂśleniu w peÂłni stereotypowo i heurystycznie. To takie samo naciÂąganie, jak np powiedzenie, Âże wszyscy Arabowie to terroryÂści i maniakalni gÂłosiciele Ji-Hadu (nie wiem, czy tak siĂŞ to pisze, przyznajĂŞ).
EDIT: Co do dzieci Indygo. Uwa¿am, jak te¿ wiele innych dzieci Indygo, ¿e wrzucanie nas do jednej kategorii, jest b³êdem. To, ¿e ktoœ jest dzieckiem Indygo nie oznacza, ¿e jego "przeznaczeniem" jest kwestionowaÌ religie, niszczyÌ ustalony "porz¹dek rzeczy" etc. To jest ju¿ naci¹gniêcie. Po prostu mamy pewne specyficzne "wyczucie", czujemy, kiedy siê nas ok³amuje, oszukuje. Ale ludzie postronni myœl¹, ¿e od razu zburzymy wszelkie systemy, ¿e uznamy je za niszcz¹ce, krêpuj¹ce, Z£E. A to nie jest prawda, gdy¿ nie wszystkie systemy s¹ z³e, to raz, dwa, ¿e same w sobie np organizacje religijne czy ró¿ne wiary, wyznania, nie s¹ niczym z³ym. Z³e jest jedynie wykorzystywanie ich do w³asnych celów. Wiêc warto têpiÌ te ELEMENTY organizacji religijnych czy wyznaù, które do takiej manipulacji siê przyczyniaj¹ - a bynajmniej nie organizacje same w sobie, jako ca³oœÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 11:18:48 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 21, 2008, 11:16:10 » |
|
ZresztÂą, owe rozÂłamy wierzeĂą, prowadzÂą do Jednego Boga Jahwe. WiĂŞc Jemu, przekazujmy EnergiĂŞ MiÂłoÂści, jakÂą rĂłwnieÂż, od Niego otrzymujemy, w tym doczesnym ÂŚwiecie.
Prepraszam CiĂŞ ale dla mnie Jahve nie jest bogiem, wiĂŞc pisz i myÂśl za siebie, Twoje prawo, TwojĂŞ Âżycie. Zapytasz zapewne wiĂŞc w jakiego boga wierzĂŞ, odpowiem Ci w Âżadnego...... w co wierzĂŞ .... nie wiem ale chyba w nic. ( ja nawet sobie nie wierzĂŞ) Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
|