Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 15:49:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Upadek PCH  (Przeczytany 38922 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #50 : Styczeń 04, 2009, 16:22:16 »

dlatego pozew za pewne pĂłjdzie na imiĂŞ i nazwisko - obraza dobrego imienia to starczy, Âżeby zÂłamaĂŚ prawo, zresztÂą to nie moja sprawa...

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 16:23:23 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #51 : Styczeń 04, 2009, 17:04:20 »

dlatego pozew za pewne pĂłjdzie na imiĂŞ i nazwisko - obraza dobrego imienia to starczy, Âżeby zÂłamaĂŚ prawo, zresztÂą to nie moja sprawa...

718'

Ale widzisz, nie o to idzie. JeÂśli kogoÂś obraziÂł, nazwaÂł chamem, Âśmieciem czy jakoÂś tam jeszcze, to mogÂą go pozwaĂŚ. Grunt, Âże same jego spostrzeÂżenia co do PCh sÂą zupeÂłnie trafne i przemyÂślane.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #52 : Styczeń 04, 2009, 17:23:15 »

jak ja to czytaÂłem to miaÂłem wraÂżenie Âże to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - teraz pozwaÂł go satanista Adam Darski zwany rĂłwnieÂż Nergalem, lider Behemoth - w polskim prawie karnym nastaÂł paradoks to satanista pozwaÂł katolika, za nazywanie przestĂŞpcÂą -  natomiast autor, ktĂłry opisuje swoje chore przemyÂślenia o PCH uzyÂł gorszych s³ów niÂż przestĂŞpcy co do PCH, facet Âżyczy mu upadku a tym samym raczej sam upadnie - finansowo...

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #53 : Styczeń 04, 2009, 17:44:54 »

jak ja to czytaÂłem to miaÂłem wraÂżenie Âże to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - teraz pozwaÂł go satanista Adam Darski zwany rĂłwnieÂż Nergalem, lider Behemoth - w polskim prawie karnym nastaÂł paradoks to satanista pozwaÂł katolika, za nazywanie przestĂŞpcÂą -  natomiast autor, ktĂłry opisuje swoje chore przemyÂślenia o PCH uzyÂł gorszych s³ów niÂż przestĂŞpcy co do PCH, facet Âżyczy mu upadku a tym samym raczej sam upadnie - finansowo...

718'

Chorymi nazywasz przemyœlenia zgodne z faktami... ekhem....no có¿.... to mo¿e ja nie skomentujê.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #54 : Styczeń 04, 2009, 18:14:31 »

to jest totalny fanatyczny chaos a nie przemyœlenia, goœÌ trochê jednak za bardzo popuœci³ wodze fantazji pisz¹c o czymœ o czym pojêcia nie ma - on uwa¿a praktyki duchowe za ¯£O i tutaj ju¿ pytaù nie mam - cytuj¹c klasyk, œwir jakiœ...

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #55 : Styczeń 04, 2009, 18:35:04 »

jak ja to czytaÂłem to miaÂłem wraÂżenie Âże to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - ...

Stwierdzi³eœ - "pewnie zostanie pozwany" bo "obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaÌ prawo" - czy w takim razie mozna zostaÌ pozwanym za u¿ycie np. s³ów "kretyn", "idiota" "pies"? Ty chyba jako jeden z ostatnich na tym forum masz moralne prawo aby mówiÌ, ¿e kogoœ nale¿y pozwaÌ za u¿ywanie obraŸliwych epitetów.

Pomimo wszystko przyznajĂŞ, Âże nie powinien uÂżywaĂŚ takich zwrotĂłw nawet pod kÂątem zachowania wÂłasnej wiarygodnoÂści.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #56 : Styczeń 04, 2009, 18:35:24 »

Dobrze, ale zauwa¿, ¿e to s¹ dwie strony barykady - tak jak ten goœÌ jest fanatykiem, tak i PCh s¹ fanatykami - tyle tylko, ¿e o innym biegunie. Inna sprawa, ¿e poza paroma uchybieniami (bo s¹, fakt), napisa³ wiele trafnych s³ów. I, jeœli siê z nim nie zgadza, wypada³oby zacytowaÌ ca³y artyku³ i wymieniÌ miejsca, gdzie siê myli i dlaczego. Tak przynajmniej uwa¿am.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #57 : Styczeń 04, 2009, 19:04:43 »

nie zgadzam siê z ca³ym artyku³em a klimat jadu nienawiœci do tego o czym goœÌ napisa³ totalnie przykrywa sens o czym pisze - widaÌ tylko, ¿e jedzie po bandzie równo - pope³ni³ b³¹d i tyle...

718'
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #58 : Styczeń 04, 2009, 19:06:18 »

jak ja to czytaÂłem to miaÂłem wraÂżenie Âże to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - ...

Stwierdzi³eœ - "pewnie zostanie pozwany" bo "obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaÌ prawo" - czy w takim razie mozna zostaÌ pozwanym za u¿ycie np. s³ów "kretyn", "idiota" "pies"? Ty chyba jako jeden z ostatnich na tym forum masz moralne prawo aby mówiÌ, ¿e kogoœ nale¿y pozwaÌ za u¿ywanie obraŸliwych epitetów.

Pomimo wszystko przyznajĂŞ, Âże nie powinien uÂżywaĂŚ takich zwrotĂłw nawet pod kÂątem zachowania wÂłasnej wiarygodnoÂści.

nie arteq - za to nic NIE GROZI!!! poseÂł Janusz Palikot obraziÂł Prezydenta RP nazywajÂąc go chamem a sÂąd uznaÂł, Âże to nie obraza...

718!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 19:12:20 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #59 : Styczeń 04, 2009, 19:07:10 »

w takim razie autor-przeciwnik pch teÂż moÂże spaĂŚ spokojnie...

EDIT: nazwanie kobiety mianem "maÂłpy w czerwonym" czy teÂż odzywka "spieprz.. dziadu" jest chamstwem, wiĂŞc o co chodzi? CzÂłowiek zachowujÂący siĂŞ chamsko jest chamem i tyle, bez wzglĂŞdu jakie stanowisko piastuje.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 19:09:27 wysłane przez arteq » Zapisane
Bober
Gość
« Odpowiedz #60 : Styczeń 04, 2009, 19:09:34 »

Kaplan nie omieszkam nazwaĂŚ CiĂŞ fanatykiem przez duÂże F-cytujÂąc klasyk,Âświr jakiÂś

KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #61 : Styczeń 04, 2009, 19:13:53 »

Kaplan nie omieszkam nazwaĂŚ CiĂŞ fanatykiem przez duÂże F-cytujÂąc klasyk,Âświr jakiÂś

ale "Âświr jakiÂś" odnosi siĂŞ do tych co psioczÂą ciÂągle na PCH wiĂŞc strzeliÂłeÂś sobie w noge wÂłaÂśnie!

fanatyk 718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #62 : Styczeń 04, 2009, 19:15:49 »

A dlaczego? MyÂślaÂłem, Âże to opis pewnego rodzaju zachowania a nie poglÂądĂłw.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #63 : Styczeń 04, 2009, 19:18:31 »

dlatego, Âże to jest CYTAT w konkretnym kontekÂście! i w takim ja go uÂżyÂłem...

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #64 : Styczeń 04, 2009, 19:21:27 »

Wiem, wiem, hipokryzja vel mentalnoœÌ Kalego...
Leszek
Gość
« Odpowiedz #65 : Styczeń 04, 2009, 23:15:24 »

Czy musieliÂście siĂŞ zarejestrowaĂŚ, aby przeczytaĂŚ artykuÂł? Link do artykuÂłu nie dziaÂła.
Poza tym jeÂśli ktoÂś ma uwagi, to niech napisze merytorycznÂą ripostĂŞ zamiast uÂżywaĂŚ metody Adama Michnika - do sÂądu do sÂądu... Nie czytaÂłem jeszcze artykuÂłu. Chyba, Âże ktoÂś tutaj go wrzuci??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 23:16:10 wysłane przez Leszek » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #66 : Styczeń 04, 2009, 23:58:11 »

Leszek link do artykuÂłu dziaÂła ,ale tekst jest stronniczy,widaĂŚ Âże to zagorzaÂły przeciwnik Pch

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Leszek
Gość
« Odpowiedz #67 : Styczeń 05, 2009, 00:25:44 »

To dziwne, bo jak ja naciskam link
http://niezalezny.wordpress.com/2008/10/05/%E2%80%9Eprojekt-cheops%E2%80%9D-%E2%80%93-fakt-czy-przykrywka/

to pojawia siĂŞ napis:

ale ok. No problem!

« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 00:26:49 wysłane przez Leszek » Zapisane
krzysiek0000
Gość
« Odpowiedz #68 : Styczeń 05, 2009, 00:34:59 »

Leszek
autor za hasÂłem udostĂŞpnia bloga, choĂŚ czytaÂłem w poÂłudnie ten artykuÂł i byÂł dostĂŞpny bez hasÂła, takie ble ble ble o wszystkim za i przeciw. Nic konkretnego. NastĂŞpny straÂżnik niewinnych duszyczek i ich walutowych kont.
pozdrawiam

"ÂŚwietlistymi istotami jesteÂśmy, nie tÂą surowÂą materiÂą"
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 00:38:01 wysłane przez krzysiek0000 » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #69 : Styczeń 05, 2009, 00:44:54 »

Ok. DziĂŞki. UÂśmiech
Blad
Gość
« Odpowiedz #70 : Styczeń 05, 2009, 00:46:54 »

SiÂły nadprzyrodzone zadziaÂłaÂły i zablokowaÂły strone sic!!!
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #71 : Styczeń 05, 2009, 01:37:03 »

zarz¹d go opieprzy³ i dlatego zamkn¹³ temat - chyba dzisiaj sie dowiedzieli jakoœ Jêzyk

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #72 : Styczeń 05, 2009, 08:02:26 »

Leszek, ¿a³uj, ¿e nie czyta³eœ. GoœÌ, mimo, ze jest raczej skrajnym racjonalist¹, wymienia bardzo rozs¹dnie i bynajmniej nie stronniczo (a obiektywnie) wiele wad, niedoci¹gniêÌ i uchybieù PCh. ChoÌ w zasadzie to wszystko, co on tam napisa³, napisa³em ju¿ czy ja, czy arteq, czy kilka innych osób tu na forum. Ten artyku³ natomiast potwierdza, ¿e podobne zastrze¿enia widzi wiele niezale¿nych od siebie osób, co daje do myœlenia.
Bober
Gość
« Odpowiedz #73 : Styczeń 05, 2009, 13:23:09 »

Niewygodna prawda ? Dla mnie PCH to niezwykÂłe osiÂągniĂŞcie w dziedzinie archeologi ( nie Âże coÂś wykopali na skalĂŞ globalnÂą - jeszcze) ale sam fakt Âże kopiÂą w Egipcie. Sami przyznacie Âże nie jest Âłatwym dostania pozwolenia (przekonania) i opanowaniem biurokracji. I jeÂśli chodzi o same wykopaliska to mam nadziejĂŞ Âże PCH nie spotka "upadek" a jeÂśli chodzi o sprawy duchowe... to cienki lĂłd po ktĂłry stÂąpajÂą i zawsze znajdzie siĂŞ ktoÂś kto bĂŞdzie podgrzewaÂł Ăłw lĂłd.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #74 : Styczeń 05, 2009, 13:26:08 »

Niewygodna prawda ? Dla mnie PCH to niezwykÂłe osiÂągniĂŞcie w dziedzinie archeologi ( nie Âże coÂś wykopali na skalĂŞ globalnÂą - jeszcze) ale sam fakt Âże kopiÂą w Egipcie. Sami przyznacie Âże nie jest Âłatwym dostania pozwolenia (przekonania) i opanowaniem biurokracji. I jeÂśli chodzi o same wykopaliska to mam nadziejĂŞ Âże PCH nie spotka "upadek" a jeÂśli chodzi o sprawy duchowe... to cienki lĂłd po ktĂłry stÂąpajÂą i zawsze znajdzie siĂŞ ktoÂś kto bĂŞdzie podgrzewaÂł Ăłw lĂłd.

Wiesz, moim zdaniem sami uczynili ten lĂłd cienkim, bezkrytycznie wierzÂąc w przekazy p.Lucyny, ktĂłre, jakby nie patrzeĂŚ, sÂą czĂŞsto marnej jakoÂści, wzajemnie sprzeczne, itd.

Co do dostania pozwolenia - poczytaj najnowszy post w dziale "Nowoœci z Egiptu" - sam Wójcikiewicz przyznaje tam, ze nie mieli pozwolenia na wykopaliska, a na "sprz¹tanie" terenu po poprzednich wykopaliskach - czyli na kopanie do maksymalnie 1,5 metra wg³¹b. O prawdziwe pozwolenie dopiero siê staraj¹.
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: