KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Styczeń 04, 2009, 16:22:16 » |
|
dlatego pozew za pewne pĂłjdzie na imiĂŞ i nazwisko - obraza dobrego imienia to starczy, Âżeby zÂłamaĂŚ prawo, zresztÂą to nie moja sprawa...
718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 16:23:23 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Styczeń 04, 2009, 17:04:20 » |
|
dlatego pozew za pewne pĂłjdzie na imiĂŞ i nazwisko - obraza dobrego imienia to starczy, Âżeby zÂłamaĂŚ prawo, zresztÂą to nie moja sprawa...
718'
Ale widzisz, nie o to idzie. JeÂśli kogoÂś obraziÂł, nazwaÂł chamem, Âśmieciem czy jakoÂś tam jeszcze, to mogÂą go pozwaĂŚ. Grunt, Âże same jego spostrzeÂżenia co do PCh sÂą zupeÂłnie trafne i przemyÂślane.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Styczeń 04, 2009, 17:23:15 » |
|
jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - teraz pozwa³ go satanista Adam Darski zwany równie¿ Nergalem, lider Behemoth - w polskim prawie karnym nasta³ paradoks to satanista pozwa³ katolika, za nazywanie przestêpc¹ - natomiast autor, który opisuje swoje chore przemyœlenia o PCH uzy³ gorszych s³ów ni¿ przestêpcy co do PCH, facet ¿yczy mu upadku a tym samym raczej sam upadnie - finansowo...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Styczeń 04, 2009, 17:44:54 » |
|
jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - teraz pozwa³ go satanista Adam Darski zwany równie¿ Nergalem, lider Behemoth - w polskim prawie karnym nasta³ paradoks to satanista pozwa³ katolika, za nazywanie przestêpc¹ - natomiast autor, który opisuje swoje chore przemyœlenia o PCH uzy³ gorszych s³ów ni¿ przestêpcy co do PCH, facet ¿yczy mu upadku a tym samym raczej sam upadnie - finansowo...
718'
Chorymi nazywasz przemyœlenia zgodne z faktami... ekhem....no có¿.... to mo¿e ja nie skomentujê.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Styczeń 04, 2009, 18:14:31 » |
|
to jest totalny fanatyczny chaos a nie przemyœlenia, goœÌ trochê jednak za bardzo popuœci³ wodze fantazji pisz¹c o czymœ o czym pojêcia nie ma - on uwa¿a praktyki duchowe za ¯£O i tutaj ju¿ pytaù nie mam - cytuj¹c klasyk, œwir jakiœ...
718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Styczeń 04, 2009, 18:35:04 » |
|
jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - ... Stwierdzi³eœ - "pewnie zostanie pozwany" bo "obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaÌ prawo" - czy w takim razie mozna zostaÌ pozwanym za u¿ycie np. s³ów "kretyn", "idiota" "pies"? Ty chyba jako jeden z ostatnich na tym forum masz moralne prawo aby mówiÌ, ¿e kogoœ nale¿y pozwaÌ za u¿ywanie obraŸliwych epitetów. Pomimo wszystko przyznajê, ¿e nie powinien u¿ywaÌ takich zwrotów nawet pod k¹tem zachowania w³asnej wiarygodnoœci.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Styczeń 04, 2009, 18:35:24 » |
|
Dobrze, ale zauwa¿, ¿e to s¹ dwie strony barykady - tak jak ten goœÌ jest fanatykiem, tak i PCh s¹ fanatykami - tyle tylko, ¿e o innym biegunie. Inna sprawa, ¿e poza paroma uchybieniami (bo s¹, fakt), napisa³ wiele trafnych s³ów. I, jeœli siê z nim nie zgadza, wypada³oby zacytowaÌ ca³y artyku³ i wymieniÌ miejsca, gdzie siê myli i dlaczego. Tak przynajmniej uwa¿am.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Styczeń 04, 2009, 19:04:43 » |
|
nie zgadzam siê z ca³ym artyku³em a klimat jadu nienawiœci do tego o czym goœÌ napisa³ totalnie przykrywa sens o czym pisze - widaÌ tylko, ¿e jedzie po bandzie równo - pope³ni³ b³¹d i tyle...
718'
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Styczeń 04, 2009, 19:06:18 » |
|
jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - ... Stwierdzi³eœ - "pewnie zostanie pozwany" bo "obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaÌ prawo" - czy w takim razie mozna zostaÌ pozwanym za u¿ycie np. s³ów "kretyn", "idiota" "pies"? Ty chyba jako jeden z ostatnich na tym forum masz moralne prawo aby mówiÌ, ¿e kogoœ nale¿y pozwaÌ za u¿ywanie obraŸliwych epitetów. Pomimo wszystko przyznajê, ¿e nie powinien u¿ywaÌ takich zwrotów nawet pod k¹tem zachowania w³asnej wiarygodnoœci. nie arteq - za to nic NIE GROZI!!! pose³ Janusz Palikot obrazi³ Prezydenta RP nazywaj¹c go chamem a s¹d uzna³, ¿e to nie obraza... 718!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 19:12:20 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Styczeń 04, 2009, 19:07:10 » |
|
w takim razie autor-przeciwnik pch teÂż moÂże spaĂŚ spokojnie...
EDIT: nazwanie kobiety mianem "maÂłpy w czerwonym" czy teÂż odzywka "spieprz.. dziadu" jest chamstwem, wiĂŞc o co chodzi? CzÂłowiek zachowujÂący siĂŞ chamsko jest chamem i tyle, bez wzglĂŞdu jakie stanowisko piastuje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 19:09:27 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Styczeń 04, 2009, 19:09:34 » |
|
Kaplan nie omieszkam nazwaĂŚ CiĂŞ fanatykiem przez duÂże F-cytujÂąc klasyk,Âświr jakiÂś
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Styczeń 04, 2009, 19:13:53 » |
|
Kaplan nie omieszkam nazwaĂŚ CiĂŞ fanatykiem przez duÂże F-cytujÂąc klasyk,Âświr jakiÂś
ale "Âświr jakiÂś" odnosi siĂŞ do tych co psioczÂą ciÂągle na PCH wiĂŞc strzeliÂłeÂś sobie w noge wÂłaÂśnie! fanatyk 718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Styczeń 04, 2009, 19:15:49 » |
|
A dlaczego? MyÂślaÂłem, Âże to opis pewnego rodzaju zachowania a nie poglÂądĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Styczeń 04, 2009, 19:18:31 » |
|
dlatego, Âże to jest CYTAT w konkretnym kontekÂście! i w takim ja go uÂżyÂłem...
718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Styczeń 04, 2009, 19:21:27 » |
|
Wiem, wiem, hipokryzja vel mentalnoœÌ Kalego...
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Styczeń 04, 2009, 23:15:24 » |
|
Czy musieliÂście siĂŞ zarejestrowaĂŚ, aby przeczytaĂŚ artykuÂł? Link do artykuÂłu nie dziaÂła. Poza tym jeÂśli ktoÂś ma uwagi, to niech napisze merytorycznÂą ripostĂŞ zamiast uÂżywaĂŚ metody Adama Michnika - do sÂądu do sÂądu... Nie czytaÂłem jeszcze artykuÂłu. Chyba, Âże ktoÂś tutaj go wrzuci??
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 23:16:10 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #66 : Styczeń 04, 2009, 23:58:11 » |
|
Leszek link do artykuÂłu dziaÂła ,ale tekst jest stronniczy,widaĂŚ Âże to zagorzaÂły przeciwnik Pch
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Styczeń 05, 2009, 00:25:44 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 00:26:49 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
krzysiek0000
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Styczeń 05, 2009, 00:34:59 » |
|
Leszek autor za hasÂłem udostĂŞpnia bloga, choĂŚ czytaÂłem w poÂłudnie ten artykuÂł i byÂł dostĂŞpny bez hasÂła, takie ble ble ble o wszystkim za i przeciw. Nic konkretnego. NastĂŞpny straÂżnik niewinnych duszyczek i ich walutowych kont. pozdrawiam
"ÂŚwietlistymi istotami jesteÂśmy, nie tÂą surowÂą materiÂą"
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 00:38:01 wysłane przez krzysiek0000 »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Styczeń 05, 2009, 00:44:54 » |
|
Ok. DziĂŞki. 
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Styczeń 05, 2009, 00:46:54 » |
|
SiÂły nadprzyrodzone zadziaÂłaÂły i zablokowaÂły strone sic!!!
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Styczeń 05, 2009, 01:37:03 » |
|
zarz¹d go opieprzy³ i dlatego zamkn¹³ temat - chyba dzisiaj sie dowiedzieli jakoœ  718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Styczeń 05, 2009, 08:02:26 » |
|
Leszek, ¿a³uj, ¿e nie czyta³eœ. GoœÌ, mimo, ze jest raczej skrajnym racjonalist¹, wymienia bardzo rozs¹dnie i bynajmniej nie stronniczo (a obiektywnie) wiele wad, niedoci¹gniêÌ i uchybieù PCh. ChoÌ w zasadzie to wszystko, co on tam napisa³, napisa³em ju¿ czy ja, czy arteq, czy kilka innych osób tu na forum. Ten artyku³ natomiast potwierdza, ¿e podobne zastrze¿enia widzi wiele niezale¿nych od siebie osób, co daje do myœlenia.
|
|
|
|
|
|
|
Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Styczeń 05, 2009, 13:23:09 » |
|
Niewygodna prawda ? Dla mnie PCH to niezwykÂłe osiÂągniĂŞcie w dziedzinie archeologi ( nie Âże coÂś wykopali na skalĂŞ globalnÂą - jeszcze) ale sam fakt Âże kopiÂą w Egipcie. Sami przyznacie Âże nie jest Âłatwym dostania pozwolenia (przekonania) i opanowaniem biurokracji. I jeÂśli chodzi o same wykopaliska to mam nadziejĂŞ Âże PCH nie spotka "upadek" a jeÂśli chodzi o sprawy duchowe... to cienki lĂłd po ktĂłry stÂąpajÂą i zawsze znajdzie siĂŞ ktoÂś kto bĂŞdzie podgrzewaÂł Ăłw lĂłd.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Styczeń 05, 2009, 13:26:08 » |
|
Niewygodna prawda ? Dla mnie PCH to niezwykÂłe osiÂągniĂŞcie w dziedzinie archeologi ( nie Âże coÂś wykopali na skalĂŞ globalnÂą - jeszcze) ale sam fakt Âże kopiÂą w Egipcie. Sami przyznacie Âże nie jest Âłatwym dostania pozwolenia (przekonania) i opanowaniem biurokracji. I jeÂśli chodzi o same wykopaliska to mam nadziejĂŞ Âże PCH nie spotka "upadek" a jeÂśli chodzi o sprawy duchowe... to cienki lĂłd po ktĂłry stÂąpajÂą i zawsze znajdzie siĂŞ ktoÂś kto bĂŞdzie podgrzewaÂł Ăłw lĂłd.
Wiesz, moim zdaniem sami uczynili ten lód cienkim, bezkrytycznie wierz¹c w przekazy p.Lucyny, które, jakby nie patrzeÌ, s¹ czêsto marnej jakoœci, wzajemnie sprzeczne, itd. Co do dostania pozwolenia - poczytaj najnowszy post w dziale "Nowoœci z Egiptu" - sam Wójcikiewicz przyznaje tam, ze nie mieli pozwolenia na wykopaliska, a na "sprz¹tanie" terenu po poprzednich wykopaliskach - czyli na kopanie do maksymalnie 1,5 metra wg³¹b. O prawdziwe pozwolenie dopiero siê staraj¹.
|
|
|
|
|
|
|
|