Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 03:15:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Upadek PCH  (Przeczytany 36549 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Styczeñ 04, 2009, 16:22:16 »

dlatego pozew za pewne pójdzie na imiê i nazwisko - obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaæ prawo, zreszt± to nie moja sprawa...

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2009, 16:23:23 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Styczeñ 04, 2009, 17:04:20 »

dlatego pozew za pewne pójdzie na imiê i nazwisko - obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaæ prawo, zreszt± to nie moja sprawa...

718'

Ale widzisz, nie o to idzie. Je¶li kogo¶ obrazi³, nazwa³ chamem, ¶mieciem czy jako¶ tam jeszcze, to mog± go pozwaæ. Grunt, ¿e same jego spostrze¿enia co do PCh s± zupe³nie trafne i przemy¶lane.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Styczeñ 04, 2009, 17:23:15 »

jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - teraz pozwa³ go satanista Adam Darski zwany równie¿ Nergalem, lider Behemoth - w polskim prawie karnym nasta³ paradoks to satanista pozwa³ katolika, za nazywanie przestêpc± -  natomiast autor, który opisuje swoje chore przemy¶lenia o PCH uzy³ gorszych s³ów ni¿ przestêpcy co do PCH, facet ¿yczy mu upadku a tym samym raczej sam upadnie - finansowo...

718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Styczeñ 04, 2009, 17:44:54 »

jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - teraz pozwa³ go satanista Adam Darski zwany równie¿ Nergalem, lider Behemoth - w polskim prawie karnym nasta³ paradoks to satanista pozwa³ katolika, za nazywanie przestêpc± -  natomiast autor, który opisuje swoje chore przemy¶lenia o PCH uzy³ gorszych s³ów ni¿ przestêpcy co do PCH, facet ¿yczy mu upadku a tym samym raczej sam upadnie - finansowo...

718'

Chorymi nazywasz przemy¶lenia zgodne z faktami... ekhem....no có¿.... to mo¿e ja nie skomentujê.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Styczeñ 04, 2009, 18:14:31 »

to jest totalny fanatyczny chaos a nie przemy¶lenia, go¶æ trochê jednak za bardzo popu¶ci³ wodze fantazji pisz±c o czym¶ o czym pojêcia nie ma - on uwa¿a praktyki duchowe za ¯£O i tutaj ju¿ pytañ nie mam - cytuj±c klasyk, ¶wir jaki¶...

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Styczeñ 04, 2009, 18:35:04 »

jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - ...

Stwierdzi³e¶ - "pewnie zostanie pozwany" bo "obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaæ prawo" - czy w takim razie mozna zostaæ pozwanym za u¿ycie np. s³ów "kretyn", "idiota" "pies"? Ty chyba jako jeden z ostatnich na tym forum masz moralne prawo aby mówiæ, ¿e kogo¶ nale¿y pozwaæ za u¿ywanie obra¼liwych epitetów.

Pomimo wszystko przyznajê, ¿e nie powinien u¿ywaæ takich zwrotów nawet pod k±tem zachowania w³asnej wiarygodno¶ci.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Styczeñ 04, 2009, 18:35:24 »

Dobrze, ale zauwa¿, ¿e to s± dwie strony barykady - tak jak ten go¶æ jest fanatykiem, tak i PCh s± fanatykami - tyle tylko, ¿e o innym biegunie. Inna sprawa, ¿e poza paroma uchybieniami (bo s±, fakt), napisa³ wiele trafnych s³ów. I, je¶li siê z nim nie zgadza, wypada³oby zacytowaæ ca³y artyku³ i wymieniæ miejsca, gdzie siê myli i dlaczego. Tak przynajmniej uwa¿am.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Styczeñ 04, 2009, 19:04:43 »

nie zgadzam siê z ca³ym artyku³em a klimat jadu nienawi¶ci do tego o czym go¶æ napisa³ totalnie przykrywa sens o czym pisze - widaæ tylko, ¿e jedzie po bandzie równo - pope³ni³ b³±d i tyle...

718'
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Styczeñ 04, 2009, 19:06:18 »

jak ja to czyta³em to mia³em wra¿enie ¿e to znany Ryszard Nowak, kretyn i fanatyk antysekciarski - ...

Stwierdzi³e¶ - "pewnie zostanie pozwany" bo "obraza dobrego imienia to starczy, ¿eby z³amaæ prawo" - czy w takim razie mozna zostaæ pozwanym za u¿ycie np. s³ów "kretyn", "idiota" "pies"? Ty chyba jako jeden z ostatnich na tym forum masz moralne prawo aby mówiæ, ¿e kogo¶ nale¿y pozwaæ za u¿ywanie obra¼liwych epitetów.

Pomimo wszystko przyznajê, ¿e nie powinien u¿ywaæ takich zwrotów nawet pod k±tem zachowania w³asnej wiarygodno¶ci.

nie arteq - za to nic NIE GROZI!!! pose³ Janusz Palikot obrazi³ Prezydenta RP nazywaj±c go chamem a s±d uzna³, ¿e to nie obraza...

718!
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2009, 19:12:20 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Styczeñ 04, 2009, 19:07:10 »

w takim razie autor-przeciwnik pch te¿ mo¿e spaæ spokojnie...

EDIT: nazwanie kobiety mianem "ma³py w czerwonym" czy te¿ odzywka "spieprz.. dziadu" jest chamstwem, wiêc o co chodzi? Cz³owiek zachowuj±cy siê chamsko jest chamem i tyle, bez wzglêdu jakie stanowisko piastuje.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2009, 19:09:27 wys³ane przez arteq » Zapisane
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Styczeñ 04, 2009, 19:09:34 »

Kaplan nie omieszkam nazwaæ Ciê fanatykiem przez du¿e F-cytuj±c klasyk,¶wir jaki¶

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 04, 2009, 19:13:53 »

Kaplan nie omieszkam nazwaæ Ciê fanatykiem przez du¿e F-cytuj±c klasyk,¶wir jaki¶

ale "¶wir jaki¶" odnosi siê do tych co psiocz± ci±gle na PCH wiêc strzeli³e¶ sobie w noge w³a¶nie!

fanatyk 718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 04, 2009, 19:15:49 »

A dlaczego? My¶la³em, ¿e to opis pewnego rodzaju zachowania a nie pogl±dów.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 04, 2009, 19:18:31 »

dlatego, ¿e to jest CYTAT w konkretnym kontek¶cie! i w takim ja go u¿y³em...

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 04, 2009, 19:21:27 »

Wiem, wiem, hipokryzja vel mentalno¶æ Kalego...
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 04, 2009, 23:15:24 »

Czy musieli¶cie siê zarejestrowaæ, aby przeczytaæ artyku³? Link do artyku³u nie dzia³a.
Poza tym je¶li kto¶ ma uwagi, to niech napisze merytoryczn± ripostê zamiast u¿ywaæ metody Adama Michnika - do s±du do s±du... Nie czyta³em jeszcze artyku³u. Chyba, ¿e kto¶ tutaj go wrzuci??
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2009, 23:16:10 wys³ane przez Leszek » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #66 : Styczeñ 04, 2009, 23:58:11 »

Leszek link do artyku³u dzia³a ,ale tekst jest stronniczy,widaæ ¿e to zagorza³y przeciwnik Pch

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 05, 2009, 00:25:44 »

To dziwne, bo jak ja naciskam link
http://niezalezny.wordpress.com/2008/10/05/%E2%80%9Eprojekt-cheops%E2%80%9D-%E2%80%93-fakt-czy-przykrywka/

to pojawia siê napis:

ale ok. No problem!

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2009, 00:26:49 wys³ane przez Leszek » Zapisane
krzysiek0000
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 05, 2009, 00:34:59 »

Leszek
autor za has³em udostêpnia bloga, choæ czyta³em w po³udnie ten artyku³ i by³ dostêpny bez has³a, takie ble ble ble o wszystkim za i przeciw. Nic konkretnego. Nastêpny stra¿nik niewinnych duszyczek i ich walutowych kont.
pozdrawiam

"¦wietlistymi istotami jeste¶my, nie t± surow± materi±"
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2009, 00:38:01 wys³ane przez krzysiek0000 » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Styczeñ 05, 2009, 00:44:54 »

Ok. Dziêki. U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Styczeñ 05, 2009, 00:46:54 »

Si³y nadprzyrodzone zadzia³a³y i zablokowa³y strone sic!!!
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Styczeñ 05, 2009, 01:37:03 »

zarz±d go opieprzy³ i dlatego zamkn±³ temat - chyba dzisiaj sie dowiedzieli jako¶ Jêzyk

718'
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 05, 2009, 08:02:26 »

Leszek, ¿a³uj, ¿e nie czyta³e¶. Go¶æ, mimo, ze jest raczej skrajnym racjonalist±, wymienia bardzo rozs±dnie i bynajmniej nie stronniczo (a obiektywnie) wiele wad, niedoci±gniêæ i uchybieñ PCh. Choæ w zasadzie to wszystko, co on tam napisa³, napisa³em ju¿ czy ja, czy arteq, czy kilka innych osób tu na forum. Ten artyku³ natomiast potwierdza, ¿e podobne zastrze¿enia widzi wiele niezale¿nych od siebie osób, co daje do my¶lenia.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 05, 2009, 13:23:09 »

Niewygodna prawda ? Dla mnie PCH to niezwyk³e osi±gniêcie w dziedzinie archeologi ( nie ¿e co¶ wykopali na skalê globaln± - jeszcze) ale sam fakt ¿e kopi± w Egipcie. Sami przyznacie ¿e nie jest ³atwym dostania pozwolenia (przekonania) i opanowaniem biurokracji. I je¶li chodzi o same wykopaliska to mam nadziejê ¿e PCH nie spotka "upadek" a je¶li chodzi o sprawy duchowe... to cienki lód po który st±paj± i zawsze znajdzie siê kto¶ kto bêdzie podgrzewa³ ów lód.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 05, 2009, 13:26:08 »

Niewygodna prawda ? Dla mnie PCH to niezwyk³e osi±gniêcie w dziedzinie archeologi ( nie ¿e co¶ wykopali na skalê globaln± - jeszcze) ale sam fakt ¿e kopi± w Egipcie. Sami przyznacie ¿e nie jest ³atwym dostania pozwolenia (przekonania) i opanowaniem biurokracji. I je¶li chodzi o same wykopaliska to mam nadziejê ¿e PCH nie spotka "upadek" a je¶li chodzi o sprawy duchowe... to cienki lód po który st±paj± i zawsze znajdzie siê kto¶ kto bêdzie podgrzewa³ ów lód.

Wiesz, moim zdaniem sami uczynili ten lód cienkim, bezkrytycznie wierz±c w przekazy p.Lucyny, które, jakby nie patrzeæ, s± czêsto marnej jako¶ci, wzajemnie sprzeczne, itd.

Co do dostania pozwolenia - poczytaj najnowszy post w dziale "Nowo¶ci z Egiptu" - sam Wójcikiewicz przyznaje tam, ze nie mieli pozwolenia na wykopaliska, a na "sprz±tanie" terenu po poprzednich wykopaliskach - czyli na kopanie do maksymalnie 1,5 metra wg³±b. O prawdziwe pozwolenie dopiero siê staraj±.
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: