Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:18:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Upadek PCH  (Przeczytany 36506 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
t0m3k12
Go¶æ
« : Grudzieñ 07, 2008, 21:20:18 »

Tak czy siak PCH upadnie po 2012 roku. Co o tym s±dzicie  Cool ??

Pzdr.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 07, 2008, 21:21:42 »

Mo¿e podasz jaki¶ konkretny argument dlaczego Projekt Cheops ma upa¶æ?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 07, 2008, 21:21:50 »

nie upadnie bo PCH nie jest ziemski a tam nic siê nie koñczy i trwa, koniec jest kolejnym pocz±tkiem i tak bez koñca...

@edit - ja poda³em dla czego nie upadnie wiêc s³ucham dlaczego upadnie?

718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2008, 21:22:52 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 07, 2008, 21:48:01 »

To, czy upadnie, czy nie, zale¿y g³ównie od wydarzeñ roku 2012. Je¶li bêd± faktycznie tak donios³e, jak mówi± przekazy Samcia, to PCh bêdzie siê trzyma³o dobrze. Je¶li natomiast bêdzie podobnie jak z Blossom - nic siê nie wydarzy, to przy PCh pozostan± jedynie skrajni fanatycy, którzy, kontrfaktycznie, bêd± wysnuwali karko³omne teorie, ¿e jednak siê dzieje, ¿e tylko ludzie nie widz± etc etc.

Innymi s³owy, tak na prawdê wszystko zale¿y od roku 2012. Nie ma co prorokowaæ nic wcze¶niej.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 07, 2008, 22:03:38 »

O nie, nie, to wszystko sie okaze duzo szybciej niz myslicie. Moim zdaniem rok 2009  wyjasni wszystkie watpliwosci i odsloni wszystkie szczelnie zaslaniane klamstwa. Kto by czekal na 2012? Szkoda czasu na odwracanie uwagi. Ludzkosc ma duzo pracy przed soba. Ta zgaduj zgadula dobiega konca.
Przeciez Samel -Enki tez musi miec czas na trafsformacje, inaczej ugrzeznie w 3 wymiarze bezpowrotnie.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2008, 22:36:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 07, 2008, 22:07:20 »

Wiesz, moim zdaniem tak w pe³ni oka¿e siê w 2012 roku - chodzi o to, ¿e wtedy, je¶li NIC siê nie stanie, bêdzie to absolutnie jednoznaczny i pewny dowód, zauwa¿alny dla ka¿dego.

A ¿e mo¿e wcze¶niej? Mo¿liwe, choæ nie wiem nic na pewno.
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 07, 2008, 22:30:14 »

Transformacja ¶wiadomo¶ci ludzi ju¿ siê rozpoczê³a . Potrzeba trochê czasu na pracê z umys³em, który nie poddaje siê bez walki.
Czekanie na rok 012- te¿ mo¿na i tak.
Obserwacja wydarzeñ na ¶wiecie bez zmiany sposobu my¶lenia mo¿e przynie¶æ lêk i bezradno¶æ. Bezpieczeñstwo zwi±zane z nadchodz±cymi latami jest w zasiêgu mo¿liwo¶ci cz³owieka. Trzeba chcieæ.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 07, 2008, 22:33:41 »

Tak ³atwo nie zrezygnuj±. Zawsze znajd± jakie¶ wyt³umaczenie ¿eby to ci±gn±æ dalej. Dowody? Zobaczcie sytuacjê ze ¦l꿱 - fiasko kompletne, a wyt³umaczenie znale¼li i... dalej manipuluj±.
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 07, 2008, 22:38:10 »

Arteq- dlaczego tak d³ugo zajmujesz siê PCh?
Rutko¶
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 08, 2008, 16:29:03 »

sarah54 - mo¿e to nie na temat, ale dziêkujê za Twoje wypowiedzi, cechuje je spokój i ³agodno¶æ, po³±czona z wielk± dawk± dobrej energii, której tak bardzo potrzebujemy w dzisiejszych czasach U¶miech

Co do upadku PCH - wierzê g³êboko, ¿e oto rozpocz±³ siê proces przemian na Naszej Planecie, przemian, które bêda przebiegaæ szybko lub "¶limaczo" - ka¿dy zaanga¿owany w swój rozwój duchowy dodaje cegie³kê do tych przemian, kto g³o¶no tupie nog± i mówi" "Dosyæ takiego ¶wiata" równie¿ to czyni --- wierzê g³êboko, ¿e KA¯DY poszukuje, tworzy i marzy o przemianie ¶wiata na swój w³asny sposób.
Dlatego te¿ uwa¿am, ¿e ¿aden upadek PCH nie nast±pi, je¿eli nawet s± w nim osoby z pobudek materialnych, równie¿ jest rzesza osób o czystym i szczerym podej¶ciu, wierz±ca w ratuenk Ziemii, przemianê ¶wiadomo¶ci ludzkiej --- a dla mnie ta czysta wiara liczy sie 10000000000 bardziej, ni¿ to czy ten projekt wypali czy nie U¶miech

pozdrawiam Was serdecznie
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 08, 2008, 16:32:58 »

To, czy upadnie, czy nie, zale¿y g³ównie od wydarzeñ roku 2012. Je¶li bêd± faktycznie tak donios³e, jak mówi± przekazy Samcia, to PCh bêdzie siê trzyma³o dobrze. Je¶li natomiast bêdzie podobnie jak z Blossom - nic siê nie wydarzy, to przy PCh pozostan± jedynie skrajni fanatycy, którzy, kontrfaktycznie, bêd± wysnuwali karko³omne teorie, ¿e jednak siê dzieje, ¿e tylko ludzie nie widz± etc etc.

Innymi s³owy, tak na prawdê wszystko zale¿y od roku 2012. Nie ma co prorokowaæ nic wcze¶niej.

a czy pomy¶la³e¶, ¿e to siê wydarzy w ¦WIECIE DUCHOWYM i nast±pi w umys³ach ludzi i kto zauwa¿y tak± zmianê, Ty i ja mo¿e tak ale po za tym to chyba tylko widz±cy, moim zdaniem nie bêdzie kataklizmu i nie sprawdz± siê teorie co niektórych "naukowców", ¿e Ba³tyk zaleje Polskê...

Kap³an 718!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 08, 2008, 16:51:09 »

a czy pomy¶la³e¶, ¿e to siê wydarzy w ¦WIECIE DUCHOWYM i nast±pi w umys³ach ludzi i kto zauwa¿y tak± zmianê, Ty i ja mo¿e tak ale po za tym to chyba tylko widz±cy, moim zdaniem nie bêdzie kataklizmu i nie sprawdz± siê teorie co niektórych "naukowców", ¿e Ba³tyk zaleje Polskê...

Kap³an 718!

Ale¿ ja siê zgadzam z tym, ¿e to zajdzie na poziomie duchowym. Czy raczej uwa¿am, ¿e dzieje siê od pewnego czasu. Przecie¿ samo zainteresowanie wszelkiej ma¶ci ezoteryk± jest tego pochodn±. Czy w roku 2012 bêdzie jaki¶ prze³om - nie s±dzê, uwa¿am, ¿e jest to PROCES.

Natomiast co do Twojej wypowiedzi, pojawiaj± siê w±tpliwo¶ci:

1. Skoro ma to byæ przemiana duchowa, to po kiego uganiaæ siê za faraonem, którego odnalezienie ma skutkowaæ stworzeniem "tarczy energetycznej" chroni±cej przez FIZYCZNYM zagro¿eniem ze strony Nibiru? To ju¿ siê k³óci z samym SENSEM dzia³añ PCh.

2. Data 2012 jest zabazowana g³ównie na kalendarzu Majów. Tyle, ¿e poprzednie "wyzerowanie" nie mia³o znamion przemiany duchowej, a zwyk³ego kataklizmu naturalnego. Czemu wiêc teraz, bazuj±c na tej dacie, prognozujesz przemianê DUCHOW¡? To ju¿ bardziej logiczne jest prognozowanie katastrofy naturalnej. Ale wtedy ju¿ by to KA¯DY zauwa¿y³, i sens PCh zosta³by zweryfikowany.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 08, 2008, 16:59:23 »

Samuel to t³umaczy³ w pierwszych sesjach - je¶li uda siê uruchomiæ ochronê energetyczn± w Piramidzie to wtedy bêdzie lagodna transformacja a jak nie to globalne oczyszczenie i kataklizm - z tym siê zgadzam i jest to logiczne, ¿e zale¿y to od nas - ludzi, poniewa¿, my mamy cia³a fizyczne a oni nie, je¶li nie zrobimy czego¶ w koñcu razem to ¶wiat siê skoñczy dlatego, ¿e matka natura upomni siê o nas, my niszczymy naturê ona zniszczy nas - pisa³em o tym na starym forum - musi byæ równowaga w kosmosie, je¶li my wycinamy lasy, zanieszczyczamy atmosferê to wtedy musi nast±piæ usuniêcie nas ludzi z tej planety i zaczynanie od zera, od bia³ej kartki!!!

i to siê naprawdê mo¿e staæ!

Kap³an 718
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 08, 2008, 17:32:47 »

Samuel to t³umaczy³ w pierwszych sesjach - je¶li uda siê uruchomiæ ochronê energetyczn± w Piramidzie to wtedy bêdzie lagodna transformacja a jak nie to globalne oczyszczenie i kataklizm - z tym siê zgadzam i jest to logiczne, ¿e zale¿y to od nas - ludzi, poniewa¿, my mamy cia³a fizyczne a oni nie, je¶li nie zrobimy czego¶ w koñcu razem to ¶wiat siê skoñczy dlatego, ¿e matka natura upomni siê o nas, my niszczymy naturê ona zniszczy nas - pisa³em o tym na starym forum - musi byæ równowaga w kosmosie, je¶li my wycinamy lasy, zanieszczyczamy atmosferê to wtedy musi nast±piæ usuniêcie nas ludzi z tej planety i zaczynanie od zera, od bia³ej kartki!!!

i to siê naprawdê mo¿e staæ!

Kap³an 718

Tu siê zgadzam, przynajmniej w kwestii tego, ze Matka Natura zrobi z lud¼mi porz±dek, je¶li dalej bêdziemy ja traktowaæ po macoszemu. Z tym, ¿e nie szukam zagro¿enia w hipotetycznym Nibiru - s±dzê, ¿e zagro¿enie jest na samej Ziemi, ¿e sami ludzie je tworz±. A tu nic nie pomo¿e tarcza energetyczna.

Delikatnie podsumowuj±c moje stanowisko, powiem tak: Uwa¿am, ¿e zmiany czy zagro¿enia mog± nadej¶æ z 3 stron.

1. Po pierwsze, ze strony samych ludzi, którzy, przez niszczenie natury, mog± doprowadziæ do takich kataklizmów, jak globalne ocieplenie no i potop. Ale tu nie ma nic do rzeczy w³±czanie jakich¶ tarcz czy czego¶, tu potrzebne jest zm±drzenie ludzi odpowiedzialnych np za sposób pozyskiwania energii elektrycznej czy wycinki lasów.

2. Po drugie, zmiana sposobu my¶lenia, zerwanie ze schematami. Tzw. "nowa duchowo¶æ". Tyle, ze to siê ju¿ dzieje, ju¿ ludzie s± coraz bardziej ¶wiadomi, odchodz± od sztywnych schematów np religijnych, interesuj± siê g³êbszym poznaniem siebie czy mechaniki wszech¶wiata. Ale tu znów nie wiem, czemu PCh by by³o potrzebne. Chyba, ze odnajd± Wielki Labirynt, a w nim rzeczone skrypty i alternatywn± historiê ludzko¶ci. Choæ to nie zmieni tego, ze ludzie i tak to odkrywaj±, z tym, ze wolniej. Takie odkrycie jedynie to przyspieszy.

3. Zagro¿enie z zewn±trz. I tu siê mogê zgodziæ je¶li chodzi o tarczê energetyczn±. Z tym, ¿e w roku 2024, a nie w 2012. W skrócie powiem, ¿e oko³o 1400 p.n.e przelatywa³o w pobli¿u naszej planety cia³o niebieskie, kometa, której ogon zawiera³ wazopresynê (jest to udowodnione i potwierdzone naukowo, tak dla porz±dku dodam). Jej wch³oniêcie przez organizm ludzki powoduje dramatyczny wzrost agresji. W tamtym te¿ roku zanotowano historyczne ruchy i wojny ludów, które wcze¶niej by³y bardzo pokojowo nastawione - bez ¿adnych przyczyn. Kometa ta pojawi siê ponownie na niebie w 2024 roku. Wiedz±c, jakimi srodkami zag³ady cz³owiek dysponuje dzisiaj, moze to byæ POWA¯NY problem, nawet prowadz±cy do zag³ady.

A propo powy¿szego - takich w³asnie informacji szukam. Informacji, ktore maj± naukowe potwierdzenie, a nie s± jedynie zlepkami lu¼nych informacji, domys³ów i przekazów channelingowych. Dlatego je¶li ju¿ mia³bym siê baæ czego¶, to roku 2024, a nie 2012. I tu tarcza energetyczna by siê przyda³a. Ale czy faktycznie istnieje to, o czym mówi siê w PCh - tego nie wiem. 

I na koniec powiem CI jedno - widzisz, da siê rozs±dnie rozmawiaæ, bez wzajemnych obelg i chamstwa. Ja szanujê Ciebie, Ty mnie, i wszystko jest piêknie, mimo, ze nie zgadzamy siê w swoich pogl±dach. Oby tak dalej.

Pozdrawiam

Tene

poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 20, 2008, 00:21:09 »

No rok 2009 bedzie odpowiedzi±. Maj± upa¶æ dwie rzeczy

1. Meteoryt do Ba³tyku
2. Pierwsza religia
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 20, 2008, 06:23:01 »

No rok 2009 bedzie odpowiedzi±. Maj± upa¶æ dwie rzeczy

2. Pierwsza religia

Ciekaw tylko jestem, co nale¿y rozumieæ przez upadek pierwszej religii? Bo to stwierdzenie bardzo ogólne, i w zasadzie wszystko mo¿na pod nie podpi±æ. Mo¿e to byæ upadek kompletny, gdy jakie¶ ugrupowanie religijne oficjalnie mówi "Mylili¶my siê, to, w co wierzyli¶my, to nie prawda, idziemy teraz w ramach pokuty uprawiaæ kalarepê na Saharze". Ale jakie PCh mia³oby wybiegi, gdyby okaza³o siê to mitem?

1. Powiedzieæ, ¿e to siê sta³o, bo wielu wiernych siê od jakiej¶ religii odwróci³o (lub mniej w religiê wierzy) - a to jest ju¿ niesprawdzalne, ZAWSZE mo¿na to powiedzieæ.

2. Powiedzieæ, ¿e ju¿ upad³a religia, ¿e w jakiej¶ ma³ej Afrykañskiej wiosce przestano wierzyæ w jakiego¶ ma³o znacz±cego bo¿ka.

Mo¿e siê czepiam, ale po prostu ju¿ mieli¶my do¶wiadczenie, jak czasami i PCh, i inne tego typu grupki dopasowuj± fakty do teorii, mimo, ¿e normalnie nie maj± one nic z teori± wspólnego.
krzysiek0000
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 20, 2008, 15:16:31 »

PCH nie mo¿e upa¶æ bo jego g³ównym celem by³o obudzenie ¶wiadomo¶ci otaczaj±cego ¶wiata w ludziach, niezale¿nie czy kto¶ jest przeciwnikiem czy zwolennikiem. Widaæ po dyskusji, ¿e PCH wzbudzi³ wiele kontrowersji, a naprawdê to najbardziej zagorzali przeciwnicy przynosz± jemu rozg³os, przypomnijcie sobie jak KK zwalcza³ "Kod Leonarda Da Vinci" i z jakim efektem.  Moim zdaniem wszystko zmierza do "energii mi³o¶ci", przez obudzenie duchowej strony ¿ycia i wyci±gniêcia jej na ¶wiat³o dzienne. I to jest prawdziwy cel PCH. Dlatego te¿ nie ma mo¿liwo¶ci by PCH upad³, niezale¿nie od wyników wykopalisk. A religie ju¿ upad³y. To, ¿e oficjalnie wszyscy siê przyznaj± w Polsce do KK nie znaczy, ¿e bezwzglêdnie zgadzaj± siê w wszystkim z KK. Dodam tylko, ¿e w jednej z Parafii w moim mie¶cie proboszcz od stycznia zlikwidowa³ niedzielna msze poranna na 6.30, gdy¿ jak twierdzi³ nie ma chêtnych do uczestniczenia w niej. Rozgl±dnijcie siê wokó³ siebie, a znajdziecie wiele wiêcej przyk³adów.

"¦wietlistymi istotami jeste¶my, nie t± surow± materi±".
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 20, 2008, 17:57:43 »

religie ju¿ upad³y. To, ¿e oficjalnie wszyscy siê przyznaj± w Polsce do KK nie znaczy, ¿e bezwzglêdnie zgadzaj± siê w wszystkim z KK. Dodam tylko, ¿e w jednej z Parafii w moim mie¶cie proboszcz od stycznia zlikwidowa³ niedzielna msze poranna na 6.30, gdy¿ jak twierdzi³ nie ma chêtnych do uczestniczenia w niej. Rozgl±dnijcie siê wokó³ siebie, a znajdziecie wiele wiêcej przyk³adów.

Z ca³ym szacunkiem Krzysiek 0000, ale to jescze nie jest upadek, nadal t³umy wiernych biegaj± do Ko¶cio³a, nalal miliony pielgrzymów id± do Mekki,setki ludzi nadal k±pie siê w Gangesie. Na razie nic nie upad³o, a ¿e ludzie s± bardziej ¶wiadomi có¿ tak to juz musi chyba byæ.

Pozdrawiam serdecznie U¶miech
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 21, 2008, 00:43:46 »

2. Powiedzieæ, ¿e ju¿ upad³a religia, ¿e w jakiej¶ ma³ej Afrykañskiej wiosce przestano wierzyæ w jakiego¶ ma³o znacz±cego bo¿ka.

No ka¿dy wie ¿e chodzi o to, ¿e jako pierwsza upadnie jedna z wiêkszych religii ¶wiata. Mówimy przecie¿ o rzeczach które s± donios³e spo³ecznie na skalê globaln±/
krzysiek0000
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 21, 2008, 01:02:17 »

WIKI
powiedz proszê wszystkim jak Ty sobie wyobra¿asz upadek religii. Chyba nie wierzysz, w to ¿e pewnego dnia papie¿ w orêdziu do narodów ¶wiata powie "Wybaczcie, k³amali¶my, ca³a religia jest po to by wydusiæ z Was kasê..." etc. etc.
My¶lê, ¿e upadek nastêpuje z chwil± kiedy przestaj± byæ indoktrynowane dzieci przez rodziców, kiedy np. dzieci INDYGO same nie dadz± siê indoktrynowaæ, kiedy spada liczba nowych wiernych. A poza tym, nie s±dzê, ¿e ca³a religia KK to jest jedno wielkie z³o. Biblia jest w takiej obecnej czy nawet tej ukrytej postaci wielka nauk± o mi³o¶ci. Wielu ksiê¿y to naprawdê dobrzy i warto¶ciowi ludzie pe³ni tej prawdziwej mi³o¶ci, zreszt± maj±cy tak jak my w±tpliwo¶ci i zadaj±cy pytania.
Jak s± sygna³y, ¿e likwidowane s± z porz±dku tygodniowego sta³e msze ¶wiête to uwa¿am, ¿e jest to dobry i namacalny przyk³ad, ¿e coraz mniej ludzi s± zagorza³ymi zwolennikami KK, a co za tym idzie nastêpuje powolny upadek religii.
Poza tym proszê pamiêtaæ, ¿e ko¶ció³ ma 2000 lat i nie tak ³atwo odda to co zdoby³ zaczynaj±c od materii, a koñcz±c na duszyczkach swych owieczek. Ko¶ció³ ma chyba tak naprawdê jedn± drogê, zreszt± ka¿da religia: wyzbyæ siê materializmu i nauczaæ o prawdziwej mi³o¶ci, tej boskiej mi³o¶ci o której prawda ukrywana jest w tajnych bibliotekach.

pozdrawiam serdecznie

"¦wietlistymi istotami jeste¶my, nie t± surow± materi±"
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2008, 01:03:12 wys³ane przez krzysiek0000 » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 21, 2008, 01:06:04 »

Zobaczymy.
W roku 2009 będzie kolejny znak, a mianowicie ukazanie się Nibiru(pozostałości) tej martwej planety, jako małego skrawka" kometki" jaką była Challey -Bopp kiedyś.U¶miech
I to będzie już faktem niepodważalnym, że trzeba "zakasać rękawki i brać sie do roboty,
bo w razie co , kolonizatory Federacji, podejrzewanm , nie pomieszczą wszystkich na statkach do Aszun.
@krzysiek0000 - Zauważ także, że na owy upadek są gotowi Iluminaci i Globaliści.
A skoro i jeśli analizowałeś przekazy, to też wiesz o tym, co Samuel nam przekazał.
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2008, 01:10:46 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 21, 2008, 10:16:11 »

WIKI
powiedz proszę wszystkim jak Ty sobie wyobrażasz upadek religii. Chyba nie wierzysz, w to że pewnego dnia papież w orędziu do narodów świata powie "Wybaczcie, kłamaliśmy, cała religia jest po to by wydusić z Was kasę..." etc. etc.
No cóż to byłby upadek spektakularny. Ale bąźmy realistami, upadku w tej chwili nie ma, większy upadek mogliśmy obserwować podczas 50 lat komunizmu w Polsce niż w chwili obecnej. To, że Ty wiesz ja wiem i wiele osób wie jaka jest "prawda" i czym kierują się religie, nie oznacza że wszyscy tak myślą. Owszem wiele osób się budzi, co mnie cieszy, główwnie dzięki temu, że jest duzy dostęp do informacji. Nadal tłumy w róznym wieku ciągną na msze.Jak zamkną chćby jedną parafię, wtedy może pomyśle zaczyna się uapdek, ale nie wtej chwili.
Pozatym nie mówmy tylko o KK jest też islam, buddyzm,hinduizm,judaizm, prawosławie........wszystkie one są mniej lub więcej zakłamane i fanatyczne, nie zaobserwowałam upadku  choćby jednej z nich.

Jak są sygnały, że likwidowane są z porządku tygodniowego stałe msze święte to uważam, że jest to dobry i namacalny przykład, że coraz mniej ludzi są zagorzałymi zwolennikami KK, a co za tym idzie następuje powolny upadek religii.

czyżby? odsyłam do nie tak dawnej historii czyli komunizmu lub do naszych sąsiadów za zachodnią granicę, tam już dawno jest mniej mszy, a religia ma się dobrze, nadal są śluby, pogrzeby, chrzty, może są bardziej liberalni od Polskiego kościoła ale są nadal i dobrze sie mają.

Wcale mnie to nie cieszy, że tak jest ale tak jest i na razie zmian wielkich nie widać, choć nie ukrywam, że dobrze by było aby ludzie nie potrzebowali religii do życia.

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2008, 10:16:53 wys³ane przez wiki » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 21, 2008, 10:35:45 »

Najważniejsza jest Wiara.
To czy jesteś w wierze takiej czy takiej , nie zwalnia Cię, Was , przed odpowiedzialnością karmiczną.
Zresztą, owe rozłamy wierzeń, prowadzą do Jednego Boga Jahwe.
Więc Jemu, przekazujmy Energię Miłości, jaką również, od Niego otrzymujemy, w tym doczesnym Świecie.
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2008, 10:36:16 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 21, 2008, 11:13:30 »

Co do upadku PCh i ich g³ównego celu - g³ównym celem (patrz na stronie) jest stworzenie ochrony przed wydumanym zagro¿eniem, na które nie ma nawet rozs±dnie potwierdzonych poszlak. Przy czym do worka z nazw± "zagro¿enie" wrzucaj± chyba wszelkie mo¿liwe przepowiednie, raz jest to Nibiru, raz inne kataklizmy, raz jaka¶ zmiana wibracji (i znów tutaj - brak konkretów).

Po drugie, kwestia upadku religii. Wydaje mi siê, ¿e niektórzy, co tu pisz±, nie odró¿niaj± religii od ORGANIZACJI religijnych. Wrzucaj± w jedn± kategoriê wszystko, co kojarzy siê z jak±kolwiek wiar±, religi±, wszystko. A co innego jest upadek religii, co innego organizacji religijnych, a jeszcze co innego zmiana mentalno¶ci.

Po trzecie, jak kto¶ zauwa¿y³, demonizujecie religie. Uznajecie chyba wszystko, co mówi±, za stek bzdur, manipulacjê, wyzysk. A to kompletna bzdura. Jasne, ¿e organizacje religijne w jakim¶ tam stopniu manipuluj± lud¼mi, naci±gaj± wiarê do swoich celów etc. Ale to nie ¿adna nowo¶æ, w zasadzie ka¿da organizacja tak robi, nikt nie jest ¶wiêty. Ale ju¿ teorie, ¿e np KK to jeden wielki spisek przeciw ludzko¶ci dla w³asnego zysku, s± z palca wyssane. Na razie nie us³ysza³em ¿adnego rozs±dnego dowodu na tak szeroko zakrojon± manipulacjê. Owszem, jest wiele naci±gniêæ, ale nijak tego nie mo¿na uto¿samiaæ z a¿ tak± manipulacj±.

Po czwarte, nale¿y rozró¿niaæ dogmaty religijne od przes³ania moralnego. O ile np katolicyzm ma wiele bzdurnych, durnych dogmatów, bezsensownie podcinaj±cych ludziom skrzyd³a, o tyle sam Nowy Testament (nie wa¿ne, czy "zmanipulowany" czy nie), gdy go przeczytaæ, ma bardzo pozytywne, sensowne przes³anie, przes³anie poszanowania drugiego cz³owieka. Wiem, ¿e mo¿na tam znale¼æ jakie¶ pojedyncze cytaty dwuznaczne w tej materii, ale s± to "kwiatki", a nie regu³a. A uogólnianie wyj±tków do miana regu³y jest jeszcze wiêksz± manipulacj±.

Po pi±te, to, ¿e usunêli jak±¶ mszê, i to o tak bezsensownej godzinie, nie jest ¿adnym dowodem na upadek. Co innego, jakby zmniejszyli liczbê mszy w niedzielê do jednej-dwóch.

Po szóste wreszcie, a propo "skrawka" Nibiru - to w sumie niby ma to byæ skrawek Nibiru, czy komety ? ;] Bo to, ¿e H-B siê uka¿e, to ok, ale ju¿ naci±ganie tego do teorii o Nibiru jest... hmmm, no có¿, nie skomentujê ;]

Natomiast do krzy¶ka0000 - te¿ uwa¿am, ¿e sama Biblia ma przekaz mi³o¶ci, a wielu ksiê¿y to naprawdê dobrzy ludzie. Dlatego jestem tak przeciwny wrzucaniu wszystkiego do jednego wora - bo ¶wiadczy to o byciu ograniczonym, o my¶leniu w pe³ni stereotypowo i heurystycznie. To takie samo naci±ganie, jak np powiedzenie, ¿e wszyscy Arabowie to terrory¶ci i maniakalni g³osiciele Ji-Hadu (nie wiem, czy tak siê to pisze, przyznajê).

EDIT: Co do dzieci Indygo. Uwa¿am, jak te¿ wiele innych dzieci Indygo, ¿e wrzucanie nas do jednej kategorii, jest b³êdem. To, ¿e kto¶ jest dzieckiem Indygo nie oznacza, ¿e jego "przeznaczeniem" jest kwestionowaæ religie, niszczyæ ustalony "porz±dek rzeczy" etc. To jest ju¿ naci±gniêcie. Po prostu mamy pewne specyficzne "wyczucie", czujemy, kiedy siê nas ok³amuje, oszukuje. Ale ludzie postronni my¶l±, ¿e od razu zburzymy wszelkie systemy, ¿e uznamy je za niszcz±ce, krêpuj±ce, Z£E. A to nie jest prawda, gdy¿ nie wszystkie systemy s± z³e, to raz, dwa, ¿e same w sobie np organizacje religijne czy ró¿ne wiary, wyznania, nie s± niczym z³ym. Z³e jest jedynie wykorzystywanie ich do w³asnych celów. Wiêc warto têpiæ te ELEMENTY organizacji religijnych czy wyznañ, które do takiej manipulacji siê przyczyniaj± - a bynajmniej nie organizacje same w sobie, jako ca³o¶æ.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2008, 11:18:48 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 21, 2008, 11:16:10 »

Zreszt±, owe roz³amy wierzeñ, prowadz± do Jednego Boga Jahwe.
Wiêc Jemu, przekazujmy Energiê Mi³o¶ci, jak± równie¿, od Niego otrzymujemy, w tym doczesnym ¦wiecie.

Prepraszam Ciê ale dla mnie Jahve nie jest bogiem, wiêc pisz i my¶l za siebie, Twoje prawo, Twojê ¿ycie.

Zapytasz zapewne wiêc w jakiego boga wierzê, odpowiem Ci w ¿adnego...... w co wierzê .... nie wiem ale chyba w nic. ( ja nawet sobie nie wierzê)

Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: