indygo
Gość
|
 |
« : Listopad 04, 2012, 08:01:22 » |
|
To technika ktĂłrej nauczyÂłem siĂŞ w latach 90-tych od kolegi, ktĂłrego rodzina zajmowaÂła siĂŞ ezoterykÂą, po wyĂŚwiczeniu tego mogÂłem uÂżywaĂŚ zdalnego widzenia, widzieĂŚ aury itp.
"Czakra trzeciego oka znajduje siê w punkcie pomiêdzy brwiami, na œrodku czo³a, na skrzy¿owaniu g³ównych kana³ów nadis, które s¹ kana³ami energii, które biegn¹ po ca³ym ciele, dlatego tak ³atwo j¹ wyczuÌ i skupiÌ na niej uwagê.Stymulacja czakry trzeciego oka jest bardzo korzystna. W momencie przemówienia albo skupiania uwagi na punkcie na œrodku czo³a, stymulujemy nasze trzecie oko. To Ìwiczenie mo¿esz robiÌ gdzie chcesz i w dowolnej pozycji cia³a. Skup siê na punkcie pomiêdzy brwiami, na œrodku czo³a. Poczuj delikatny, znaczny ucisk w tym punkcie i mrowienie, a potem pulsowanie na czole - to znak ¿e czakra trzeciego oka zaczyna pracowaÌ i siê otwiera. W trakcie Ìwiczeù mo¿esz czuÌ ból rozchodz¹cy siê od czo³a na ca³¹ czaszkê a¿ do szczêki - ta migrena to znak ¿e czakra trzeciego oka oczyszcza siê z zanieczyszczeù które powsta³y jak jej nie u¿ywa³eœ. Po kilku dniach intensywnych Ìwiczeù, zaczniesz widzieÌ aury w telewizji, na pocz¹tku jako pó³przezroczyste otoczki wokó³ ludzi, a po jakimœ czasie bêd¹ to kolory. Po miesi¹cu intensywnych Ìwiczeù powinieneœ/aœ mieÌ pierwsz¹ wizjê. Wizja wygl¹da jak zobaczenie czegoœ jakby fizycznymi oczami, obraz który ukazuje ci siê przed oczami. Wizja g³êboko dotyka jaŸni i nie jest w sumie niczym przyjemnym. Trzecie Oko mo¿na u¿ywaÌ do jasnowidzenia, widzenia aur, zdalnego widzenia i wielu innych rzeczy. Wystarcz¹ dwa tygodnie takiego treningu aby zacz¹Ì widzieÌ zdalnie. Warto równolegle rozwijaÌ wahadlarstwo. Podczas pracy z wahad³em mo¿na zauwa¿yÌ pó³przezroczyst¹ otoczkê wokó³ w³asnych r¹k. "
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 09:56:59 wysłane przez indygo »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2012, 10:02:33 » |
|
Ile minut dziennie ,moÂże inaczej ,ile czasu trzeba na to poÂświeciĂŚ ? Czy jest jakiÂś limit dzienny ? Czy sÂą jakieÂś przeciwwskazania ?
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
indygo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2012, 10:13:04 » |
|
jak najczêœciej, najlepiej non stop w ci¹gu dnia skupiaÌ uwagê i stymulowaÌ trzecie oko, nie wymaga to du¿o energii i koncentracji, wtedy po dwóch dniach zacznie siê widzieÌ pó³przezroczyste otoczki wokó³ g³ów i sylwetek, np. w telewizji na ¿ywo, albo w realu, po paru dniach w³¹cza siê zdalne widzenie, i mo¿na po zamkniêciu oczu obserwowaÌ wizje
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 10:18:24 wysłane przez indygo »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2012, 10:18:00 » |
|
Wydaje mi siĂŞ to nieco optymistycznÂą wersjÂą, jedni po 2 dniach inni po 20, a znajdÂą siĂŞ tacy co im siĂŞ nie uda, jest to bardzo indywidualne.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2012, 10:57:54 » |
|
wiecie co ? skupiÂłam siĂŞ teraz prze chwilkĂŞ i odczulam coÂś jakby swĂŞdzenie ,motylki lub coÂś w tym stylu ,nie jestem teraz w stanie skupic siĂŞ bo ktoÂś ( za duzy ruch w domu ) mnie ciÂągle rozprasza ,ale sprĂłbujĂŞ jeszcze wieczorem 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
indygo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 11:06:47 » |
|
jak ju¿ siê rozkrêci trochê t¹ czakrê, aby pójœÌ na ca³oœÌ i odczuÌ ró¿ne fajne odczucia na czole, nale¿y przystawiÌ palec wskazuj¹cy nie dotykaj¹c skierowany w kierunku czo³a i wówczas wywo³a to odczucie jakby siê dotknê³o czo³a palcem co spowoduje wzrost wibracji jest to sprawdzony sposób
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 11:08:02 wysłane przez indygo »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 12:08:09 » |
|
Có¿ nazwy tego samego bywaj¹ ró¿ne to prawda  Z tego co ja wiem czy te¿ doœwiadczy³em gdzieœ w tym miejscu jest punkt, któremu mo¿na przypisaÌ nad widzenie. Tylko moim skromnym zdaniem tzw Ìwiczeniami to mo¿na rozwin¹Ì jogê, tai chi... Rozumiem te¿ fascynacje kultura wschodu, gdy¿ sam siê ni¹ fascynuje, ale proszê...  Si³a sugestii jest u jednego wiêksza u drugiego mniejsza ale zawsze dzia³a tak jak hm ciep³o na czole  Co do trzeciego oka to moim skromnym zdaniem i w/g tego co ja doœwiadczy³em jest to postrzeganie œwiata energii i to nie koniecznie ,,punktem na czole" ale np Sercem  Ale oczywiœcie dla ka¿dego co innego  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
indygo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 15:11:02 » |
|
Tylko moim skromnym zdaniem tzw Ìwiczeniami to mo¿na rozwin¹Ì jogê, tai chi... pewnie nie s³ysza³eœ nic o metodach otwierania trzeciego oka, i innych czakr, pracy z energi¹, jak i o tym czym ca³a ezoteryka siê zajmuje, podró¿e astralne, œwiadome œnienie, pewnie myœlisz ¿e te zdolnoœci mo¿na mieÌ tylko naturalnie, niestety nie
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 16:34:44 wysłane przez indygo »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 16:21:36 » |
|
poĂŚwiczymy- zobaczymy 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 16:38:07 » |
|
pewnie nie s³ysza³eœ nic o metodach otwierania trzeciego oka, i innych czakr, praca z energi¹, jak i o tym czym ca³a ezoteryka siê zajmuje, podró¿e astralne, œwiadome œnienie, pewnie myœlisz ¿e te zdolnoœci mo¿na mieÌ tylko naturalnie, niestety nie Widzisz znowu coœ zak³adasz  O ,,metodach" i ,,Ìwiczeniach" i ,,medytacjach" zapewniam s³ysza³em ba nawet kilka tu na tym forum opisa³em  Np wyciszanie intelektu  Co do tych ,,zdolnoœci" to nie ,,myœlê", ¿e s¹ ,,naturalne" tylko wiem, ¿e s¹ naturalne tak jak chodzenie tak jak s³yszenie czy widzenie. Wiem te¿, ¿e praca cz³owieka nad hm w³asn¹ œwiadomoœci¹...rozwojem jak zwa³ tak zwa³ przynosi pewne owoce (skutki) i do jednych z takich skutków nale¿y nad widzenie nad s³yszenie....  Skutek, a wiêc cz³owiek jako taki jest przygotowany by nie wykorzystaÌ nad zmys³u do hm ...zasugerowania barmanowi by mu sprzeda³ jedno piwko gratis  Zwyczajnie poniewa¿ jest taka potrzeba by cz³owiek w swoim ciele taki nad zmys³ otworzy³ bo bêdzie to skutkowa³o szybsza prac¹, rozwojem jak zwa³ tak zwa³ wiêc sam swojemu cia³u fizycznemu to funduje.  S¹ te¿ przypadki, ¿e cz³owiek rodzi siê z pewnymi predyspozycjami, ale jet to znowu skutek pracy nad w³asna œwiadomoœci¹ danego cz³owieka, wiêc poniewa¿ w poprzednim wcieleniu /ach coœ sobie wypracowa³ to ma. Oczywiœcie nie zniechêcam nikogo do trenowania tylko na bazie moich doœwiadczeù i nie tylko wiem ¿e nie nale¿y rozbudzaÌ oczekiwaù Bo wtedy hm trzeba siê zmierzyÌ je¿eli nie z pretensjami ze strony drugiego to hm trzeba poœwiêciÌ mu trochê czasu i energii by go nauczyÌ ze nie jest gorszy tylko inny  to tak gwoli wyjaœnieù  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 16, 2012, 19:02:35 » |
|
No i jak Wasze efekty?  faktycznie skuteczne te ĂŚwiczenia? :>
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 16, 2012, 19:04:44 » |
|
U mnie nie ma nijakich, bo nie ĂŚwiczĂŞ. UwaÂżam, Âże wszystko przyjdzie samo, w odpowiednim czasie. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 16, 2012, 19:11:07 » |
|
hehehe  myÂślĂŞ, Âże zawsze moÂżna sobie jakoÂś pomĂłc  i prawdĂŞ mĂłwiÂąc wczeÂśniej nie sÂłyszaÂłam o tych ĂŚwiczeniach, ktĂłre opisuje indygo na poczÂątku wÂątku  MyÂślaÂłam, Âże przynajmniej kilka osĂłb potrenuje  ) Ale co mi szkodzi sprĂłbowaĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 16, 2012, 19:13:28 » |
|
OpisaÂłem tylko moje podejÂście do takich zagadnieĂą, nie znaczy to, Âże inni nie majÂą siĂŞ ĂŚwiczyĂŚ. Jak najbardziej, prĂłbuj i powodzenia. 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 16, 2012, 21:28:58 » |
|
hehehe  myÂślĂŞ, Âże zawsze moÂżna sobie jakoÂś pomĂłc  i prawdĂŞ mĂłwiÂąc wczeÂśniej nie sÂłyszaÂłam o tych ĂŚwiczeniach, ktĂłre opisuje indygo na poczÂątku wÂątku  MyÂślaÂłam, Âże przynajmniej kilka osĂłb potrenuje  ) Ale co mi szkodzi sprĂłbowaĂŚ  nic nie szkodzi, ale to raczej moim skromnym zdaniem,- nie kwestia treningĂłw  pozdrawiam i Witam na pokÂładzie 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 16, 2012, 22:40:44 » |
|
nic nie szkodzi, ale to raczej moim skromnym zdaniem,- nie kwestia treningĂłw  hmm... ale tez wydaje mi siĂŞ takim marnotrawstwem nic nie robienie  nie mĂłwiĂŞ, Âże to jest jakiÂś mĂłj "konik" - otwieranie trzeciego oka, ale metoda wydaje siĂŞ tak prosta i nie wymagajÂąca wysiÂłku, Âże aÂż szkoda nie skorzystaĂŚ i sprawdziĂŚ hehe  ale oczywiÂście, wszystko ma swĂłj czas i miejsce, wiĂŞc jeÂżeli mi to nie dane, to siĂŞ nie pojawi  pozdrawiam i Witam na pokÂładzie  a dziĂŞkujĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 16, 2012, 22:57:34 » |
|
... ale oczywiœcie, wszystko ma swój czas i miejsce, wiêc je¿eli mi to nie dane, to siê nie pojawi  Wszystko ka¿demu jest dane, problem raczej w nas, czy, jak i kiedy bêdziemy z czegoœ korzystaÌ. Znam osobê, która twierdzi, ¿e obudzi³a, otworzy³a "trzecie oko" spontanicznie, tak przynajmniej wg niej powiedzia³ jej znawca tematu (tego ju¿ nie znam). Ona sama stwierdzi³a, ¿e by³o to dla niej negatywne doœwiadczenie, bo nie by³a do tego przygotowana i ów wspomniany znawca pomóg³ jej je zamkn¹Ì. Nie piszê tego by wystraszyÌ kogokolwiek, a by uœwiadomiÌ fakt, ¿e samo chcenie czegoœ dla samego doœwiadczenia to za ma³o i efekty mog¹ byÌ odwrotne do oczekiwanych.Wa¿nym jest byÌ przygotowanym na dane doœwiadczenie. 
|
|
|
|
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 16, 2012, 23:26:08 » |
|
tak, tak, wiem o tym. podejrzewam, ¿e wiêkszoœÌ z nas nie ma tego daru (b¹dŸ innego) rozwiniêtego z prostej przyczyny - sami tego nie chcemy w naszej g³êbokiej istocie. nie jesteœmy gotowi
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 17, 2012, 19:08:53 » |
|
Jeden Ìwiczy, drugi czeka, a¿ coœ samo przyjdzie  Znaczy ka¿dy jest inny i dla ka¿dego co innego  Ja je¿eli ju¿ coœ robiê (jestem leniwy) to staram siê obserwowaÌ myœli  Oczywiœcie myœli, które sobie raz wolno raz szybko p³yn¹ przez mój umys³  Obserwuje emocje, które odczuwam i reakcjê, jakie siê z nimi zwi¹zane we mnie pojawiaj¹.  Coraz lepiej wychodzi mi ta obserwacja  Dlaczego? Ano dlatego, ¿e powoli coraz wiêkszym strumieniem wlewa siê we mnie pewnoœÌ ¿e ca³a ta szamotanina to nie ja.  Dlaczego bo te ,,myœli" pojawiaj¹ siê i znikaj¹ a ja Jestem  Zauwa¿y³em, ¿e bêd¹ w tzw Ciszy jestem sob¹  Trenuje tez intelekt  No zwyczajnie ja skupiam siê na czymœ lub na kimœ  i obserwuje jak na podobieùstwo pieska co mu siê rzuci³o patyczek intelekt biega za moimi myœlami  Aha i nie spinam ju¿ poœladków  Có¿ dla ka¿dego co innego  to pa  .
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2012, 19:10:32 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 17, 2012, 19:41:11 » |
|
My tu o trzecim oku, a Ty o poÂśladkach  hahahah
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 17, 2012, 19:49:12 » |
|
Szacowna Czarodziejko ja teÂż pisze o trzecim oku  Zobacz Âżaden admin ani moderator nie przeniĂłsÂł mojego postu w np techniki relaksacyjne  Dlaczego dlatego, Âże moim skromnym zdaniem trzecie oko nie jest czakrÂą tylko umiejĂŞtnoÂściÂą widzenia lub odczuwania Âświata energii  Tylko religia buddyjska przeniosÂła to na swĂłj grunt zaadoptowaÂła po swojemu i efekty tego sÂą znajdujemy i spotykamy nie tylko w Indiach  OczywiÂście dla kaÂżdego co innego  to pa  PS Za poÂśladki przepraszam 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 17, 2012, 20:25:56 » |
|
Szacowna Czarodziejko ja teÂż pisze o trzecim oku  jakie oko, takie postrzeganie...
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 18, 2012, 16:02:11 » |
|
arteqjakie oko, takie postrzeganie. Ano sÂłusznie fajnie jednak byÂło by przynajmniej moim skromnym zdaniem jakbyÂś szacowny zechciaÂł siĂŞ podzieliĂŚ swoim doÂświadczeniem na dany temat  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 18, 2012, 16:10:28 » |
|
"Krytyk i eunuch z jednej sÂą parafii, obaj wiedzÂą jak robiĂŚ, lecz Âżaden nie potrafi" Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 18, 2012, 18:05:38 » |
|
Niestety PrzebiÂśnieg, zgodnie z teoriÂą z tutejszego forum, jakiÂś czas temu zrobiono mi straszliwe kuku i.. zalakowano sÂławetne 3 oko na czole... ale chĂŞtnie siĂŞ dowiem co Ty widzisz przez to 3 oko.
|
|
|
|
|
|
|
|