Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 03:26:22

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Aktywacja Czakry Trzeciego Oka  (Przeczytany 49306 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
indygo
Go¶æ
« : Listopad 04, 2012, 08:01:22 »

To technika której nauczy³em siê w latach 90-tych od kolegi, którego rodzina zajmowa³a siê ezoteryk±, po wyæwiczeniu tego mog³em u¿ywaæ zdalnego widzenia, widzieæ aury itp.

"Czakra trzeciego oka znajduje siê w punkcie pomiêdzy brwiami, na ¶rodku czo³a, na skrzy¿owaniu g³ównych kana³ów nadis, które s± kana³ami energii, które biegn± po ca³ym ciele, dlatego tak ³atwo j± wyczuæ i skupiæ na niej uwagê.Stymulacja czakry trzeciego oka jest bardzo korzystna.
W momencie przemówienia albo skupiania uwagi na punkcie na ¶rodku czo³a, stymulujemy nasze trzecie oko.
To æwiczenie mo¿esz robiæ gdzie chcesz i w dowolnej pozycji cia³a.
Skup siê na punkcie pomiêdzy brwiami, na ¶rodku czo³a. Poczuj delikatny, znaczny ucisk w tym punkcie i mrowienie, a potem pulsowanie na czole - to znak ¿e czakra trzeciego oka zaczyna pracowaæ i siê otwiera. W trakcie æwiczeñ mo¿esz czuæ ból rozchodz±cy siê od czo³a na ca³± czaszkê a¿ do szczêki - ta migrena to znak ¿e czakra trzeciego oka oczyszcza siê z zanieczyszczeñ które powsta³y jak jej nie u¿ywa³e¶.
Po kilku dniach intensywnych æwiczeñ, zaczniesz widzieæ aury w telewizji, na pocz±tku jako pó³przezroczyste otoczki wokó³ ludzi, a po jakim¶ czasie bêd± to kolory.
Po miesi±cu intensywnych æwiczeñ powiniene¶/a¶ mieæ pierwsz± wizjê. Wizja wygl±da jak zobaczenie czego¶ jakby fizycznymi oczami, obraz który ukazuje ci siê przed oczami. Wizja g³êboko dotyka ja¼ni i nie jest w sumie niczym przyjemnym.
Trzecie Oko mo¿na u¿ywaæ do jasnowidzenia, widzenia aur, zdalnego widzenia i wielu innych rzeczy. Wystarcz± dwa tygodnie takiego treningu aby zacz±æ widzieæ zdalnie. Warto równolegle rozwijaæ wahadlarstwo. Podczas pracy z wahad³em mo¿na zauwa¿yæ pó³przezroczyst± otoczkê wokó³ w³asnych r±k. "
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 09:56:59 wys³ane przez indygo » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2012, 10:02:33 »

Ile minut dziennie ,mo¿e inaczej ,ile  czasu trzeba na to po¶wieciæ ? Czy jest jaki¶ limit dzienny ? Czy s± jakie¶ przeciwwskazania ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
indygo
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2012, 10:13:04 »

jak najczê¶ciej, najlepiej non stop w ci±gu dnia skupiaæ uwagê i stymulowaæ trzecie oko, nie wymaga to du¿o energii i koncentracji, wtedy po dwóch dniach zacznie siê widzieæ pó³przezroczyste otoczki wokó³ g³ów i sylwetek, np. w telewizji na ¿ywo, albo w realu, po paru dniach w³±cza siê zdalne widzenie, i mo¿na po zamkniêciu oczu obserwowaæ wizje
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 10:18:24 wys³ane przez indygo » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2012, 10:18:00 »

Wydaje mi siê to nieco optymistyczn± wersj±, jedni po 2 dniach inni po 20, a znajd± siê tacy co im siê nie uda, jest to bardzo indywidualne.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2012, 10:57:54 »

wiecie co ? skupi³am siê teraz prze chwilkê i odczulam co¶ jakby swêdzenie ,motylki lub co¶ w tym stylu ,nie jestem teraz w stanie skupic siê bo kto¶ ( za duzy ruch w domu ) mnie ci±gle rozprasza ,ale spróbujê jeszcze wieczorem Mrugniêcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
indygo
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 11:06:47 »

jak ju¿ siê rozkrêci trochê t± czakrê, aby pój¶æ na ca³o¶æ i odczuæ ró¿ne fajne odczucia na czole, nale¿y przystawiæ palec wskazuj±cy nie dotykaj±c skierowany w kierunku czo³a i wówczas wywo³a to odczucie jakby siê dotknê³o czo³a palcem co spowoduje wzrost wibracji
jest to sprawdzony sposób
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 11:08:02 wys³ane przez indygo » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 12:08:09 »

Có¿ nazwy tego samego bywaj± ró¿ne to prawda  U¶miech
Z tego co ja wiem czy te¿ do¶wiadczy³em gdzie¶ w tym miejscu jest punkt, któremu mo¿na przypisaæ nad widzenie.
Tylko moim skromnym zdaniem tzw æwiczeniami to mo¿na rozwin±æ jogê, tai chi...
Rozumiem te¿ fascynacje kultura wschodu, gdy¿ sam siê ni± fascynuje, ale proszê... U¶miech
Si³a sugestii jest u jednego wiêksza u drugiego mniejsza ale zawsze dzia³a tak jak hm ciep³o na czole U¶miech
Co do trzeciego oka to moim skromnym zdaniem i w/g tego co ja do¶wiadczy³em jest to postrzeganie ¶wiata energii i to nie koniecznie ,,punktem na czole" ale np Sercem U¶miech
Ale oczywi¶cie dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
indygo
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 15:11:02 »

Tylko moim skromnym zdaniem tzw æwiczeniami to mo¿na rozwin±æ jogê, tai chi...

pewnie nie s³ysza³e¶ nic o metodach otwierania trzeciego oka, i innych czakr, pracy z energi±, jak i o tym czym ca³a ezoteryka siê zajmuje, podró¿e astralne, ¶wiadome ¶nienie, pewnie my¶lisz ¿e te zdolno¶ci mo¿na mieæ tylko naturalnie, niestety nie
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 16:34:44 wys³ane przez indygo » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 16:21:36 »

poæwiczymy- zobaczymy  Cool

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 16:38:07 »

pewnie nie s³ysza³e¶ nic o metodach otwierania trzeciego oka, i innych czakr, praca z energi±, jak i o tym czym ca³a ezoteryka siê zajmuje, podró¿e astralne, ¶wiadome ¶nienie, pewnie my¶lisz ¿e te zdolno¶ci mo¿na mieæ tylko naturalnie, niestety nie
Widzisz znowu co¶ zak³adasz Du¿y u¶miech
O ,,metodach" i ,,æwiczeniach" i ,,medytacjach" zapewniam s³ysza³em ba nawet kilka tu na tym forum opisa³em  Du¿y u¶miech
Np wyciszanie intelektu Du¿y u¶miech
Co do tych ,,zdolno¶ci" to nie ,,my¶lê", ¿e s± ,,naturalne" tylko wiem, ¿e s± naturalne tak jak chodzenie tak jak s³yszenie czy widzenie.
Wiem te¿, ¿e praca cz³owieka nad hm w³asn± ¶wiadomo¶ci±...rozwojem jak zwa³ tak zwa³ przynosi pewne owoce (skutki) i do jednych z takich skutków nale¿y nad widzenie nad s³yszenie....  Du¿y u¶miech
Skutek, a wiêc cz³owiek jako taki jest przygotowany by nie wykorzystaæ nad zmys³u do hm ...zasugerowania barmanowi by mu sprzeda³ jedno piwko gratis Du¿y u¶miech
Zwyczajnie poniewa¿ jest taka potrzeba by cz³owiek w swoim ciele taki nad zmys³ otworzy³ bo bêdzie to skutkowa³o szybsza prac±, rozwojem jak zwa³ tak zwa³ wiêc  sam swojemu cia³u fizycznemu to funduje. U¶miech
S± te¿ przypadki, ¿e cz³owiek rodzi siê z pewnymi predyspozycjami, ale jet to znowu skutek pracy nad w³asna ¶wiadomo¶ci± danego cz³owieka, wiêc poniewa¿ w poprzednim wcieleniu /ach co¶ sobie wypracowa³ to ma.
Oczywi¶cie nie zniechêcam nikogo do trenowania tylko na bazie moich do¶wiadczeñ i nie tylko wiem ¿e nie nale¿y rozbudzaæ oczekiwañ
Bo wtedy hm trzeba siê zmierzyæ je¿eli nie z pretensjami ze strony drugiego to hm trzeba po¶wiêciæ mu trochê czasu i energii by go nauczyæ ze nie jest gorszy tylko inny Du¿y u¶miech
to tak gwoli wyja¶nieñ  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Villemo
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 16, 2012, 19:02:35 »

No i jak Wasze efekty? U¶miech faktycznie skuteczne te æwiczenia? :>
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 16, 2012, 19:04:44 »

U mnie nie ma nijakich, bo nie æwiczê.
Uwa¿am, ¿e wszystko przyjdzie samo, w odpowiednim czasie.  Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Villemo
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 16, 2012, 19:11:07 »

hehehe U¶miech my¶lê, ¿e zawsze mo¿na sobie jako¶ pomóc Mrugniêcie i prawdê mówi±c wcze¶niej nie s³ysza³am o tych æwiczeniach, które opisuje indygo na pocz±tku w±tku U¶miech My¶la³am, ¿e przynajmniej kilka osób potrenuje U¶miech)
Ale co mi szkodzi spróbowaæ U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 16, 2012, 19:13:28 »

Opisa³em tylko moje podej¶cie do takich zagadnieñ, nie znaczy to, ¿e inni nie maj± siê æwiczyæ.
Jak najbardziej, próbuj i powodzenia.  Du¿y u¶miech

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 16, 2012, 21:28:58 »

hehehe U¶miech my¶lê, ¿e zawsze mo¿na sobie jako¶ pomóc Mrugniêcie i prawdê mówi±c wcze¶niej nie s³ysza³am o tych æwiczeniach, które opisuje indygo na pocz±tku w±tku U¶miech My¶la³am, ¿e przynajmniej kilka osób potrenuje U¶miech)
Ale co mi szkodzi spróbowaæ U¶miech

nic nie szkodzi, ale to raczej moim skromnym zdaniem,-
nie kwestia treningów Mrugniêcie

pozdrawiam i Witam na pok³adzie U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Villemo
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 16, 2012, 22:40:44 »

nic nie szkodzi, ale to raczej moim skromnym zdaniem,-
nie kwestia treningów Mrugniêcie

hmm... ale tez wydaje mi siê takim marnotrawstwem nic nie robienie Mrugniêcie nie mówiê, ¿e to jest jaki¶ mój "konik" - otwieranie trzeciego oka, ale metoda wydaje siê tak prosta i nie wymagaj±ca wysi³ku, ¿e a¿ szkoda nie skorzystaæ i sprawdziæ hehe Mrugniêcie ale oczywi¶cie, wszystko ma swój czas i miejsce, wiêc je¿eli mi to nie dane, to siê nie pojawi U¶miech

pozdrawiam i Witam na pok³adzie U¶miech

a dziêkujê U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 16, 2012, 22:57:34 »

Cytat: Villemo
... ale oczywi¶cie, wszystko ma swój czas i miejsce, wiêc je¿eli mi to nie dane, to siê nie pojawi  U¶miech

Wszystko ka¿demu jest dane, problem raczej w nas, czy, jak i kiedy bêdziemy z czego¶ korzystaæ.
Znam osobê, która twierdzi, ¿e obudzi³a, otworzy³a "trzecie oko" spontanicznie, tak przynajmniej wg niej powiedzia³ jej znawca tematu (tego ju¿ nie znam). Ona sama stwierdzi³a, ¿e by³o to dla niej negatywne do¶wiadczenie, bo nie by³a do tego przygotowana i ów wspomniany znawca pomóg³ jej je zamkn±æ.
Nie piszê tego by wystraszyæ kogokolwiek, a by u¶wiadomiæ fakt, ¿e samo chcenie czego¶ dla samego do¶wiadczenia to za ma³o i efekty mog± byæ odwrotne do oczekiwanych.Wa¿nym jest byæ przygotowanym na dane do¶wiadczenie. Du¿y u¶miech

Villemo
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 16, 2012, 23:26:08 »

tak, tak, wiem o tym. podejrzewam, ¿e wiêkszo¶æ z nas nie ma tego daru (b±d¼ innego) rozwiniêtego z prostej przyczyny - sami tego nie chcemy w naszej g³êbokiej istocie. nie jeste¶my gotowi U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 17, 2012, 19:08:53 »

Jeden æwiczy, drugi czeka, a¿ co¶ samo przyjdzie Du¿y u¶miech
Znaczy ka¿dy jest inny i dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
Ja je¿eli ju¿ co¶ robiê (jestem leniwy) to staram siê obserwowaæ my¶li U¶miech
Oczywi¶cie my¶li, które sobie raz wolno raz szybko p³yn± przez mój umys³ U¶miech
Obserwuje emocje, które odczuwam i reakcjê, jakie siê z nimi zwi±zane we mnie  pojawiaj±. U¶miech
Coraz lepiej wychodzi mi ta obserwacja  Du¿y u¶miech
Dlaczego?
Ano dlatego, ¿e powoli coraz wiêkszym strumieniem wlewa siê we mnie pewno¶æ ¿e ca³a ta szamotanina to nie ja. U¶miech
Dlaczego bo te ,,my¶li" pojawiaj± siê i znikaj± a ja Jestem Du¿y u¶miech
Zauwa¿y³em, ¿e bêd± w tzw Ciszy jestem sob±  U¶miech
Trenuje tez intelekt Du¿y u¶miech
No zwyczajnie ja skupiam siê na czym¶ lub na kim¶ Mrugniêcie i obserwuje jak na podobieñstwo pieska co mu siê rzuci³o patyczek intelekt biega za moimi my¶lami Du¿y u¶miech
Aha i nie spinam ju¿ po¶ladków Du¿y u¶miech
Có¿ dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2012, 19:10:32 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Villemo
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 17, 2012, 19:41:11 »

My tu o trzecim oku, a Ty o po¶ladkach Jêzyk hahahah
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 17, 2012, 19:49:12 »

Szacowna Czarodziejko ja te¿ pisze o trzecim oku  Du¿y u¶miech
Zobacz ¿aden admin ani moderator nie przeniós³ mojego postu w np techniki relaksacyjne U¶miech
Dlaczego dlatego, ¿e moim skromnym zdaniem trzecie oko nie jest czakr± tylko umiejêtno¶ci± widzenia lub odczuwania ¶wiata energii U¶miech
Tylko religia buddyjska przenios³a to na swój grunt zaadoptowa³a po  swojemu i efekty tego s± znajdujemy i spotykamy nie tylko w Indiach  U¶miech
Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego  Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Za po¶ladki przepraszam U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 17, 2012, 20:25:56 »

Szacowna Czarodziejko ja te¿ pisze o trzecim oku  Du¿y u¶miech

jakie oko, takie postrzeganie...
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 18, 2012, 16:02:11 »

arteq

jakie oko, takie postrzeganie.

Ano s³usznie fajnie jednak by³o by przynajmniej moim skromnym zdaniem jakby¶ szacowny zechcia³ siê podzieliæ swoim do¶wiadczeniem na dany temat Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 18, 2012, 16:10:28 »

"Krytyk i eunuch z jednej s± parafii,
obaj wiedz± jak robiæ, lecz ¿aden nie potrafi"

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 18, 2012, 18:05:38 »

Niestety Przebi¶nieg, zgodnie z teori± z tutejszego forum, jaki¶ czas temu zrobiono mi straszliwe kuku i.. zalakowano s³awetne 3 oko na czole...
ale chêtnie siê dowiem co Ty widzisz przez to 3 oko.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: