Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 18:44:29

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Aktywacja Czakry Trzeciego Oka  (Przeczytany 50516 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
indygo
Gość
« : Listopad 04, 2012, 08:01:22 »

To technika ktĂłrej nauczyÂłem siĂŞ w latach 90-tych od kolegi, ktĂłrego rodzina zajmowaÂła siĂŞ ezoterykÂą, po wyĂŚwiczeniu tego mogÂłem uÂżywaĂŚ zdalnego widzenia, widzieĂŚ aury itp.

"Czakra trzeciego oka znajduje siê w punkcie pomiêdzy brwiami, na œrodku czo³a, na skrzy¿owaniu g³ównych kana³ów nadis, które s¹ kana³ami energii, które biegn¹ po ca³ym ciele, dlatego tak ³atwo j¹ wyczuÌ i skupiÌ na niej uwagê.Stymulacja czakry trzeciego oka jest bardzo korzystna.
W momencie przemĂłwienia albo skupiania uwagi na punkcie na Âśrodku czoÂła, stymulujemy nasze trzecie oko.
To ĂŚwiczenie moÂżesz robiĂŚ gdzie chcesz i w dowolnej pozycji ciaÂła.
Skup siê na punkcie pomiêdzy brwiami, na œrodku czo³a. Poczuj delikatny, znaczny ucisk w tym punkcie i mrowienie, a potem pulsowanie na czole - to znak ¿e czakra trzeciego oka zaczyna pracowaÌ i siê otwiera. W trakcie Ìwiczeù mo¿esz czuÌ ból rozchodz¹cy siê od czo³a na ca³¹ czaszkê a¿ do szczêki - ta migrena to znak ¿e czakra trzeciego oka oczyszcza siê z zanieczyszczeù które powsta³y jak jej nie u¿ywa³eœ.
Po kilku dniach intensywnych Ìwiczeù, zaczniesz widzieÌ aury w telewizji, na pocz¹tku jako pó³przezroczyste otoczki wokó³ ludzi, a po jakimœ czasie bêd¹ to kolory.
Po miesi¹cu intensywnych Ìwiczeù powinieneœ/aœ mieÌ pierwsz¹ wizjê. Wizja wygl¹da jak zobaczenie czegoœ jakby fizycznymi oczami, obraz który ukazuje ci siê przed oczami. Wizja g³êboko dotyka jaŸni i nie jest w sumie niczym przyjemnym.
Trzecie Oko mo¿na u¿ywaÌ do jasnowidzenia, widzenia aur, zdalnego widzenia i wielu innych rzeczy. Wystarcz¹ dwa tygodnie takiego treningu aby zacz¹Ì widzieÌ zdalnie. Warto równolegle rozwijaÌ wahadlarstwo. Podczas pracy z wahad³em mo¿na zauwa¿yÌ pó³przezroczyst¹ otoczkê wokó³ w³asnych r¹k. "
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 09:56:59 wysłane przez indygo » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #1 : Listopad 04, 2012, 10:02:33 »

Ile minut dziennie ,moÂże inaczej ,ile  czasu trzeba na to poÂświeciĂŚ ? Czy jest jakiÂś limit dzienny ? Czy sÂą jakieÂś przeciwwskazania ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
indygo
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 04, 2012, 10:13:04 »

jak najczêœciej, najlepiej non stop w ci¹gu dnia skupiaÌ uwagê i stymulowaÌ trzecie oko, nie wymaga to du¿o energii i koncentracji, wtedy po dwóch dniach zacznie siê widzieÌ pó³przezroczyste otoczki wokó³ g³ów i sylwetek, np. w telewizji na ¿ywo, albo w realu, po paru dniach w³¹cza siê zdalne widzenie, i mo¿na po zamkniêciu oczu obserwowaÌ wizje
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 10:18:24 wysłane przez indygo » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2012, 10:18:00 »

Wydaje mi siĂŞ to nieco optymistycznÂą wersjÂą, jedni po 2 dniach inni po 20, a znajdÂą siĂŞ tacy co im siĂŞ nie uda, jest to bardzo indywidualne.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2012, 10:57:54 »

wiecie co ? skupiÂłam siĂŞ teraz prze chwilkĂŞ i odczulam coÂś jakby swĂŞdzenie ,motylki lub coÂś w tym stylu ,nie jestem teraz w stanie skupic siĂŞ bo ktoÂś ( za duzy ruch w domu ) mnie ciÂągle rozprasza ,ale sprĂłbujĂŞ jeszcze wieczorem MrugniĂŞcie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
indygo
Gość
« Odpowiedz #5 : Listopad 04, 2012, 11:06:47 »

jak ju¿ siê rozkrêci trochê t¹ czakrê, aby pójœÌ na ca³oœÌ i odczuÌ ró¿ne fajne odczucia na czole, nale¿y przystawiÌ palec wskazuj¹cy nie dotykaj¹c skierowany w kierunku czo³a i wówczas wywo³a to odczucie jakby siê dotknê³o czo³a palcem co spowoduje wzrost wibracji
jest to sprawdzony sposĂłb
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 11:08:02 wysłane przez indygo » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2012, 12:08:09 »

Có¿ nazwy tego samego bywajÂą ró¿ne to prawda  UÂśmiech
Z tego co ja wiem czy teÂż doÂświadczyÂłem gdzieÂś w tym miejscu jest punkt, ktĂłremu moÂżna przypisaĂŚ nad widzenie.
Tylko moim skromnym zdaniem tzw Ìwiczeniami to mo¿na rozwin¹Ì jogê, tai chi...
Rozumiem teÂż fascynacje kultura wschodu, gdyÂż sam siĂŞ niÂą fascynuje, ale proszĂŞ... UÂśmiech
SiÂła sugestii jest u jednego wiĂŞksza u drugiego mniejsza ale zawsze dziaÂła tak jak hm ciepÂło na czole UÂśmiech
Co do trzeciego oka to moim skromnym zdaniem i w/g tego co ja doÂświadczyÂłem jest to postrzeganie Âświata energii i to nie koniecznie ,,punktem na czole" ale np Sercem UÂśmiech
Ale oczywiÂście dla kaÂżdego co innego DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
indygo
Gość
« Odpowiedz #7 : Listopad 04, 2012, 15:11:02 »

Tylko moim skromnym zdaniem tzw Ìwiczeniami to mo¿na rozwin¹Ì jogê, tai chi...

pewnie nie s³ysza³eœ nic o metodach otwierania trzeciego oka, i innych czakr, pracy z energi¹, jak i o tym czym ca³a ezoteryka siê zajmuje, podró¿e astralne, œwiadome œnienie, pewnie myœlisz ¿e te zdolnoœci mo¿na mieÌ tylko naturalnie, niestety nie
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2012, 16:34:44 wysłane przez indygo » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Listopad 04, 2012, 16:21:36 »

poĂŚwiczymy- zobaczymy  Cool

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 04, 2012, 16:38:07 »

pewnie nie s³ysza³eœ nic o metodach otwierania trzeciego oka, i innych czakr, praca z energi¹, jak i o tym czym ca³a ezoteryka siê zajmuje, podró¿e astralne, œwiadome œnienie, pewnie myœlisz ¿e te zdolnoœci mo¿na mieÌ tylko naturalnie, niestety nie
Widzisz znowu coÂś zakÂładasz DuÂży uÂśmiech
O ,,metodach" i ,,ĂŚwiczeniach" i ,,medytacjach" zapewniam sÂłyszaÂłem ba nawet kilka tu na tym forum opisaÂłem  DuÂży uÂśmiech
Np wyciszanie intelektu DuÂży uÂśmiech
Co do tych ,,zdolnoÂści" to nie ,,myÂślĂŞ", Âże sÂą ,,naturalne" tylko wiem, Âże sÂą naturalne tak jak chodzenie tak jak sÂłyszenie czy widzenie.
Wiem teÂż, Âże praca czÂłowieka nad hm wÂłasnÂą ÂświadomoÂściÂą...rozwojem jak zwaÂł tak zwaÂł przynosi pewne owoce (skutki) i do jednych z takich skutkĂłw naleÂży nad widzenie nad sÂłyszenie....  DuÂży uÂśmiech
Skutek, a wiĂŞc czÂłowiek jako taki jest przygotowany by nie wykorzystaĂŚ nad zmysÂłu do hm ...zasugerowania barmanowi by mu sprzedaÂł jedno piwko gratis DuÂży uÂśmiech
Zwyczajnie poniewaÂż jest taka potrzeba by czÂłowiek w swoim ciele taki nad zmysÂł otworzyÂł bo bĂŞdzie to skutkowaÂło szybsza pracÂą, rozwojem jak zwaÂł tak zwaÂł wiĂŞc  sam swojemu ciaÂłu fizycznemu to funduje. UÂśmiech
SÂą teÂż przypadki, Âże czÂłowiek rodzi siĂŞ z pewnymi predyspozycjami, ale jet to znowu skutek pracy nad wÂłasna ÂświadomoÂściÂą danego czÂłowieka, wiĂŞc poniewaÂż w poprzednim wcieleniu /ach coÂś sobie wypracowaÂł to ma.
OczywiÂście nie zniechĂŞcam nikogo do trenowania tylko na bazie moich doÂświadczeĂą i nie tylko wiem Âże nie naleÂży rozbudzaĂŚ oczekiwaĂą
Bo wtedy hm trzeba siĂŞ zmierzyĂŚ jeÂżeli nie z pretensjami ze strony drugiego to hm trzeba poÂświĂŞciĂŚ mu trochĂŞ czasu i energii by go nauczyĂŚ ze nie jest gorszy tylko inny DuÂży uÂśmiech
to tak gwoli wyjaÂśnieĂą  DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Villemo
Gość
« Odpowiedz #10 : Grudzień 16, 2012, 19:02:35 »

No i jak Wasze efekty? UÂśmiech faktycznie skuteczne te ĂŚwiczenia? :>
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Grudzień 16, 2012, 19:04:44 »

U mnie nie ma nijakich, bo nie ĂŚwiczĂŞ.
UwaÂżam, Âże wszystko przyjdzie samo, w odpowiednim czasie.  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Villemo
Gość
« Odpowiedz #12 : Grudzień 16, 2012, 19:11:07 »

hehehe UÂśmiech myÂślĂŞ, Âże zawsze moÂżna sobie jakoÂś pomĂłc MrugniĂŞcie i prawdĂŞ mĂłwiÂąc wczeÂśniej nie sÂłyszaÂłam o tych ĂŚwiczeniach, ktĂłre opisuje indygo na poczÂątku wÂątku UÂśmiech MyÂślaÂłam, Âże przynajmniej kilka osĂłb potrenuje UÂśmiech)
Ale co mi szkodzi sprĂłbowaĂŚ UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzień 16, 2012, 19:13:28 »

OpisaÂłem tylko moje podejÂście do takich zagadnieĂą, nie znaczy to, Âże inni nie majÂą siĂŞ ĂŚwiczyĂŚ.
Jak najbardziej, prĂłbuj i powodzenia.  DuÂży uÂśmiech

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Grudzień 16, 2012, 21:28:58 »

hehehe UÂśmiech myÂślĂŞ, Âże zawsze moÂżna sobie jakoÂś pomĂłc MrugniĂŞcie i prawdĂŞ mĂłwiÂąc wczeÂśniej nie sÂłyszaÂłam o tych ĂŚwiczeniach, ktĂłre opisuje indygo na poczÂątku wÂątku UÂśmiech MyÂślaÂłam, Âże przynajmniej kilka osĂłb potrenuje UÂśmiech)
Ale co mi szkodzi sprĂłbowaĂŚ UÂśmiech

nic nie szkodzi, ale to raczej moim skromnym zdaniem,-
nie kwestia treningĂłw MrugniĂŞcie

pozdrawiam i Witam na pokÂładzie UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Villemo
Gość
« Odpowiedz #15 : Grudzień 16, 2012, 22:40:44 »

nic nie szkodzi, ale to raczej moim skromnym zdaniem,-
nie kwestia treningĂłw MrugniĂŞcie

hmm... ale tez wydaje mi siĂŞ takim marnotrawstwem nic nie robienie MrugniĂŞcie nie mĂłwiĂŞ, Âże to jest jakiÂś mĂłj "konik" - otwieranie trzeciego oka, ale metoda wydaje siĂŞ tak prosta i nie wymagajÂąca wysiÂłku, Âże aÂż szkoda nie skorzystaĂŚ i sprawdziĂŚ hehe MrugniĂŞcie ale oczywiÂście, wszystko ma swĂłj czas i miejsce, wiĂŞc jeÂżeli mi to nie dane, to siĂŞ nie pojawi UÂśmiech

pozdrawiam i Witam na pokÂładzie UÂśmiech

a dziĂŞkujĂŞ UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Grudzień 16, 2012, 22:57:34 »

Cytat: Villemo
... ale oczywiÂście, wszystko ma swĂłj czas i miejsce, wiĂŞc jeÂżeli mi to nie dane, to siĂŞ nie pojawi  UÂśmiech

Wszystko kaÂżdemu jest dane, problem raczej w nas, czy, jak i kiedy bĂŞdziemy z czegoÂś korzystaĂŚ.
Znam osobê, która twierdzi, ¿e obudzi³a, otworzy³a "trzecie oko" spontanicznie, tak przynajmniej wg niej powiedzia³ jej znawca tematu (tego ju¿ nie znam). Ona sama stwierdzi³a, ¿e by³o to dla niej negatywne doœwiadczenie, bo nie by³a do tego przygotowana i ów wspomniany znawca pomóg³ jej je zamkn¹Ì.
Nie piszĂŞ tego by wystraszyĂŚ kogokolwiek, a by uÂświadomiĂŚ fakt, Âże samo chcenie czegoÂś dla samego doÂświadczenia to za maÂło i efekty mogÂą byĂŚ odwrotne do oczekiwanych.WaÂżnym jest byĂŚ przygotowanym na dane doÂświadczenie. DuÂży uÂśmiech

Villemo
Gość
« Odpowiedz #17 : Grudzień 16, 2012, 23:26:08 »

tak, tak, wiem o tym. podejrzewam, ¿e wiêkszoœÌ z nas nie ma tego daru (b¹dŸ innego) rozwiniêtego z prostej przyczyny - sami tego nie chcemy w naszej g³êbokiej istocie. nie jesteœmy gotowi Uœmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #18 : Grudzień 17, 2012, 19:08:53 »

Jeden ĂŚwiczy, drugi czeka, aÂż coÂś samo przyjdzie DuÂży uÂśmiech
Znaczy kaÂżdy jest inny i dla kaÂżdego co innego DuÂży uÂśmiech
Ja jeÂżeli juÂż coÂś robiĂŞ (jestem leniwy) to staram siĂŞ obserwowaĂŚ myÂśli UÂśmiech
OczywiÂście myÂśli, ktĂłre sobie raz wolno raz szybko pÂłynÂą przez mĂłj umysÂł UÂśmiech
Obserwuje emocje, ktĂłre odczuwam i reakcjĂŞ, jakie siĂŞ z nimi zwiÂązane we mnie  pojawiajÂą. UÂśmiech
Coraz lepiej wychodzi mi ta obserwacja  DuÂży uÂśmiech
Dlaczego?
Ano dlatego, ¿e powoli coraz wiêkszym strumieniem wlewa siê we mnie pewnoœÌ ¿e ca³a ta szamotanina to nie ja. Uœmiech
Dlaczego bo te ,,myÂśli" pojawiajÂą siĂŞ i znikajÂą a ja Jestem DuÂży uÂśmiech
ZauwaÂżyÂłem, Âże bĂŞdÂą w tzw Ciszy jestem sobÂą  UÂśmiech
Trenuje tez intelekt DuÂży uÂśmiech
No zwyczajnie ja skupiam siĂŞ na czymÂś lub na kimÂś MrugniĂŞcie i obserwuje jak na podobieĂąstwo pieska co mu siĂŞ rzuciÂło patyczek intelekt biega za moimi myÂślami DuÂży uÂśmiech
Aha i nie spinam juÂż poÂśladkĂłw DuÂży uÂśmiech
Có¿ dla ka¿dego co innego Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2012, 19:10:32 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Villemo
Gość
« Odpowiedz #19 : Grudzień 17, 2012, 19:41:11 »

My tu o trzecim oku, a Ty o poÂśladkach JĂŞzyk hahahah
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #20 : Grudzień 17, 2012, 19:49:12 »

Szacowna Czarodziejko ja teÂż pisze o trzecim oku  DuÂży uÂśmiech
Zobacz Âżaden admin ani moderator nie przeniĂłsÂł mojego postu w np techniki relaksacyjne UÂśmiech
Dlaczego dlatego, Âże moim skromnym zdaniem trzecie oko nie jest czakrÂą tylko umiejĂŞtnoÂściÂą widzenia lub odczuwania Âświata energii UÂśmiech
Tylko religia buddyjska przeniosÂła to na swĂłj grunt zaadoptowaÂła po  swojemu i efekty tego sÂą znajdujemy i spotykamy nie tylko w Indiach  UÂśmiech
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego  DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Za poÂśladki przepraszam UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #21 : Grudzień 17, 2012, 20:25:56 »

Szacowna Czarodziejko ja teÂż pisze o trzecim oku  DuÂży uÂśmiech

jakie oko, takie postrzeganie...
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #22 : Grudzień 18, 2012, 16:02:11 »

arteq

jakie oko, takie postrzeganie.

Ano sÂłusznie fajnie jednak byÂło by przynajmniej moim skromnym zdaniem jakbyÂś szacowny zechciaÂł siĂŞ podzieliĂŚ swoim doÂświadczeniem na dany temat DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #23 : Grudzień 18, 2012, 16:10:28 »

"Krytyk i eunuch z jednej sÂą parafii,
obaj wiedzÂą jak robiĂŚ, lecz Âżaden nie potrafi"

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #24 : Grudzień 18, 2012, 18:05:38 »

Niestety PrzebiÂśnieg, zgodnie z teoriÂą z tutejszego forum, jakiÂś czas temu zrobiono mi straszliwe kuku i.. zalakowano sÂławetne 3 oko na czole...
ale chĂŞtnie siĂŞ dowiem co Ty widzisz przez to 3 oko.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: