Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 06:43:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odp: Alkoholizm a rozwoj duchowy?  (Przeczytany 1318 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Listopad 10, 2012, 18:16:21 »

DuÂżo dziwnych rzeczy jest na tej ziemi oraz faktĂłw iÂż nie tylko zagranicÂą alkoholicy pracujÂą na roÂżnych stanowiskach, masz osobisty dÂługoletni  przykÂład Âżycia z alkoholikiem wiĂŞc wiedzĂŞ na ten temat masz aÂż nadto obszernÂą.

Chcesz twardych dowodĂłw na coÂś? A dano ci je przeciw mnie? Czy tylko opierasz siĂŞ na napisanych zdaniach przez tÂą osobĂŞ? Dowody dostarczyĂŚ moÂże tylko badanie lekarskie, ktĂłre jak juÂż pisaÂłam zawsze potwierdza tÂą chorobĂŞ gdy jest, nie ma moÂżliwoÂści jej ukrycia. Có¿ ci mogĂŞ zaoferowaĂŚ , relacje jej wieloletniej przyjació³ki , czy pÂłacz matki  do telefonu i opowieÂści o burdach w domu i jej ucieczki i nie tylko, a moÂże relacje sÂąsiadĂłw ktĂłrzy wzywali opiekĂŞ nad zwierzĂŞtami z powodu bicia psa w takich stanach?
Praca powiadasz, a wiesz jaka jest i co siĂŞ tam naprawdĂŞ dzieje, masz dowody czy sÂłuchasz tylko barwnych opowieÂści jak ja kiedyÂś? Ja wiem iÂż sÂą staÂłe konflikty ciÂągle opierajÂące siĂŞ o zwierzchnikĂłw.

A moÂże wolisz wiedzieĂŚ dlaczego przerwa w pracy trwaÂła rok i 7 miesiĂŞcy z przeniesieniem do innego miejsca? Ja   i moje przyjació³ki   byÂłyÂśmy Âświadkami pewnych zdarzeĂą , widziaÂłyÂśmy osobiÂście wszystko  , Ty jak chcesz posi¹œÌ  wiedzĂŞ w tym temacie , a nie tylko opieraĂŚ siĂŞ na nieprawdziwych informacjach  nawi¹¿ osobiste kontakty , zresztÂą nie chciaÂłaÂś , bo siĂŞ wystraszyÂłaÂś po pierwszych rozmowach, jak  usÂłyszaÂłaÂś jej gÂłos i zobaczyÂłaÂś zdjĂŞcie. Prawda? BÂądÂźmy szczerzy , tego chcesz.

Choroba ta  jest tragiczna sieje spustoszenie w czÂłowieku , a on nie radzi sobie z niÂą przez wiele lat, nie o to chodzi by kogoÂś upokarzaĂŚ. Chodzi o to by zrozumieĂŚ  postĂŞpowanie takiego czÂłowieka, i nie tworzyĂŚ farsy jak arteq, bo on gra obydwoma nami przeciw sobie dla wÂłasnej korzyÂści, czy tego nie widzisz?
Tu nie ma znaczenia jakie informacje padajÂą waÂżne Âżeby padaÂły.

Ja rozumiem sytuacje takiej osoby , wiem jak jest jej ciê¿ko bo pomaga³am jej wyjœÌ na prost¹ , lub wzglêdnie prost¹ przez 17 miesiêcy, wróci³a do pracy.
ÂŻyczĂŞ jej poradzenia sobie ze wszystkim i zatrzymanie uzaleÂżnieĂą , bo wĂłwczas Âświat i zdarzenia obok siebie bĂŞdzie mogÂła widzieĂŚ inaczej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2012, 22:09:53 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: