Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:18:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wingmakers  (Przeczytany 104178 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Grudzieñ 27, 2009, 01:30:22 »

Bywalam kiedys w miejscu  ( wydawalo mi sie fajnym) , bywalam i bywalam.... , ale niewiele to dawalo rozwojowo , chociaz lubialam tam bywac.
Az w koncu , ktos z zaswiatow powiedzial do mnie ; bywasz w miejscu gdzie milosci nie ma...
 Trudno mi to bylo poczatkowo zrozumiec , przeciez w sumie sympatyczne miejsce, no to dodal , nie rzuca sie perel miedzy  wiepsze...

No i zrozumialam na czym polega strata czasu , gdy lize sie lod zamiast lodow.

Kiara U¶miech U¶miech
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Grudzieñ 27, 2009, 09:31:08 »

Jeste¶ w fajnej sytuacji- kto¶ Ci z  za¶wiatów co¶ mówi... Mo¿esz go pos³uchaæ...
Niestety, ja w odró¿nieniu od Ciebie sama decydujê, jak bilansowaæ przep³ywaj±c± przeze mnie energiê.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 27, 2009, 14:11:59 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Grudzieñ 27, 2009, 11:20:35 »

Jeste¶ w fajnej sytuacji- kto¶ Ci z  za¶wiatów co¶ mówi... Mo¿esz go pos³uchaæ...
Niestety, ja w odró¿nieniu od Ciecie sama decydujê, jak bilansowaæ przep³ywaj±c± przeze mnie energiê.

Nie ma problemu Ty tez mozesz nawiazac kontakt z takimi Zaswiatowymi energiami , Oni wysluchuja  WSZYSTKICH , fakt , faktem , ze wybieraja z tych wszystkich sami , tych z ktorymi podejmuja wspolprace.
Ale nie z powodu "selekcji" a z celu dla ktorego Czlowiek o to prosi.

Istnieje jeszcze inna okolicznosc dla , ktorej sa Oni malo dostrzegalni przez Ludzi , ktorymi sie opiekuja , To Ci Ludzie w planie przedurodzeniowym wybrali taka opcje.

Wiesz latwiej , fajniej... nie , nic z tego , mam wieksza trudnosc i wieksza odpowiedzialnosc , oraz poczucie , ze na wszystko co mysle , mowie , i robie zawsze ktos patrzy.

A ingerecja ? Nie nie ma jej , w sytuacjach w ktorych naprawde istnieje jakies zagrozenie jest informacja. Czy  i jak ja odczytam i czy  z niej skorzystam , czy nie to juz moja sprawa.

Jedna pewnosc mam na 100% to apsolutne poczucie bezpieczenstwa dzieki bardzo glebokiej wiarze w Boga.

Kiara U¶miech U¶miech

P.s. Ja nie sadze sarah 54 zeby Ty nie byla prowadzona i wspierana przez Swiat Energii  , raczej podszepty traktujesz jak wlasne mysli. Raczej nie otworzylas jeszcze w sobie swiadomego pola kontaktu ze swoimi opiekunami.

Jezeli chodzi o analizy i decyzjonalnosc moja , ona nalezy wylacznie do mnie , nikt nigdy nie ingeruje w ta sfere.
Nie jest to latwa droga , znajac przyszlosc , bierzesz za nia calkowita odpowiedzialnosc , w podejmowaniu kazdej decyzji. Wiem rowniez ze nie jestem doskonaloscia , popelniam mnustwo bledow , ciezar odpowiedzialnosci zawsze pozostaje na mnie, nikt nie prowadzi mnie za raczke.
Czym  Czlowiek bardziej "dorasta duchowo" tym nastepuje wieksze oddalenie opiekunow , by plaszczyzna "samodzielnosci " sie zwiekszala. To jak z dzieckiem , ktore uczy sie chodzic , matka oddala sie coraz bardziej , ale obserwuje kazdy krok swojej pociechy.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 27, 2009, 11:21:19 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Grudzieñ 28, 2009, 14:25:53 »

poniewa¿ poruszacie tu kwestie ¶wiadomo¶ci indywidualnej i zbiorowej,
ciekawi mnie jaki jest wasz stosunek do takiego ogl±du tych spraw?. A dok³adniej poruszonych w tym w±tku aspektów wspominanych tu zjawisk.
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Grudzieñ 28, 2009, 14:58:27 »

Energetyka ¶wiadomo¶ci jest skomplikowan± map±, wielowarstwow± siatk±. Omówienie zagadnienia mo¿e byæ z ró¿nych punktów widzenia. Ludzko¶æ przez wieki my¶lenia i wierzenia wytworzy³a Genetyczny Umys³, w którym zawieraj± siê wszystkie matryce dla wierzeñ i dzia³añ.
Energia indywidualnej ¶wiadomo¶ci jako taka nie istnieje, poniewa¿ jednostka ¿yje w obrêbie genetycznego umys³u i ma na ni± wp³yw. To, czego niektórzy siê obawiaj± w zwi±zku z przej¶ciem na wy¿sze wibracje ¶wiadomo¶ci, mo¿esz przyrównaæ do wyrównania rezonansu swojej ¶wiadomo¶ci zale¿nej od GU oraz swojego inteligentnego cia³a, które utraci³o swoj± inteligencjê, do rezonansu Pierwotnego, który jest g³êboko ukryty w Tobie i on jest wibracj± Pierwszego ¬ród³a, Boga.

Im wiêcej osób ¶wiadomie bêdzie podwy¿szaæ swoje wibracje, korzystaj±c z wolnej woli, bêdzie siê tworzyæ zbiorowa ¶wiadomo¶æ o niespotykanej dotychczas wibracji.
Czy to powód do obaw? Ka¿dy musi sam os±dziæ, czy chce uczestniczyæ w tworzeniu zbiorowej ¶wiadomo¶ci dla planety...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Grudzieñ 28, 2009, 19:29:16 »

Twoj opis sarah 54 odpowiada dokladnie przestrzeni swiadomosci zbiorowej , ktora jest polaczona z siecia  energoinformacyjnyna. I tak naprawde wiedza ta jest propagowana przez wiekszosc szkol duchowych , oraz przekazow.Na tej zasadzie dziala obecna przestrzen III wymiaru, ale mimo wszystko nie jestesmy odizolowani od pola morfogenetycznego , ktorego dzialanie jest inne niz sieci energoinformacyjnej.
To naprawde nie to samo pomiomo istnienia rowniez poziomow energetycznych przynaleznych Energiom o okreslonych wlasnych wibracjach.

Kiara U¶miech U¶miech
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Grudzieñ 28, 2009, 19:45:12 »

I to potrzeba "klucza sklepienia", lub "zwornika sklepienia" (wyra¿enie wolnomularskie), by po³±czyæ i wiedzê i uczucia ...
Jak sama wiesz, uczucia bez wiedzy, s± tylko namiastk± a tak¿e wiedza bez uczuæ jest potrzebna elektronicznym mózgom i robotom... U¶miech 2
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Grudzieñ 28, 2009, 22:25:15 »

I to potrzeba "klucza sklepienia", lub "zwornika sklepienia" (wyra¿enie wolnomularskie), by po³±czyæ i wiedzê i uczucia ...
Jak sama wiesz, uczucia bez wiedzy, s± tylko namiastk± a tak¿e wiedza bez uczuæ jest potrzebna elektronicznym mózgom i robotom... U¶miech 2

Tak kluczem sklepienia jest milosc wowczas wiedza laczy sie z uczuciem tworzac madrosc. MILOSC , to juz nie emocjonalne zaspakajania uczuciowych doznan , ktorymi kieruje sie wiekszosc ludzi tworzac wlasne przyjemnosci.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 28, 2009, 22:25:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Grudzieñ 28, 2009, 22:47:50 »

Zgadzam siê z Tob±. Teraz pytanie do Ciebie- czy wiesz, jak pomóc ludziom na tym forum, by mogli zjednoczyæ wiedzê z uczuciami?Co¶
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #59 : Grudzieñ 28, 2009, 22:55:38 »

Zgadzam siê z Tob±. Teraz pytanie do Ciebie- czy wiesz, jak pomóc ludziom na tym forum, by mogli zjednoczyæ wiedzê z uczuciami?Co¶

Obawiam siê, ze nie ma na to jednej recepty. Ka¿dy sam musi wypracowaæ w sobie to rozeznanie, tê umiejêtno¶æ.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Grudzieñ 29, 2009, 01:05:39 »

Jedynym sposobem sa osobiste doswiadczenia , dajace osobista madrosc. Ale.. zeby to moglo zaistniec na miare MADROSCI trzeba odwrocic system wartosci , ktory byl do tej pory stosowany ( Dekalog) na system wartoosci Stworcy i pojsc droga stosowania go we wlasnym zyciu.

Wowczas tak , wiedza przezywana osobiscie bedzie stawala sie MADREOSCIA SERCA w oparciu o uczucia z niego plynace a nie emocjonalne zaspakajania przyjemnosci , ktorymi miast my wladac , one wladaja nami.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 01:07:54 wys³ane przez Kiara » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Grudzieñ 29, 2009, 12:22:43 »

sarah: "Czy to powód do obaw? Ka¿dy musi sam os±dziæ, czy chce uczestniczyæ w tworzeniu zbiorowej ¶wiadomo¶ci dla planety..."
"Zgadzam siê z Tob±. Teraz pytanie do Ciebie- czy wiesz, jak pomóc ludziom na tym forum, by mogli zjednoczyæ wiedzê z uczuciami?"

Na tym forum, jak równie¿ poza nim - i to chyba zdecydowanie bardziej s± ludzie którzy wol± stanowiæ sami o sobie ni¿ stawiaæ siê w roli ofiar szukaj±cych pomocy w zjednoczeniu wiedzy z uczuciami. Dlaczego? Bo wiêkszo¶æ ludzi wykszta³conych odpowie ci ¿e wiedza jest pochodn± nauki. Za wikipedni±: "Nauka – autonomiczna czê¶æ kultury s³u¿±ca wyja¶nieniu funkcjonowania ¶wiata, w którym ¿yje cz³owiek. Nauka jest budowana i rozwijana wy³±cznie za pomoc± tzw. metody naukowej lub metod naukowych nazywanych te¿ paradygmatami nauki poprzez dzia³alno¶æ badawcz± prowadz±c± do publikowania wyników naukowych dociekañ. Proces publikowania i wielokrotne powtarzanie badañ w celu weryfikacji ich wyników, prowadzi do powstania wiedzy naukowej dostêpnej dla ca³ej ludzko¶ci. Zarówno ta wiedza jak i sposoby jej gromadzenia okre¶lane s± razem jako nauka."

Za¶ uczucia, emocje z tego¿ ¼ród³a: "Emocja, (³ac. emovere) – silne odczucie (¶wiadome lub nie¶wiadome) o charakterze pobudzenia pozytywnego (pod wp³ywem szczê¶cia, zachwytu, spe³nienia) lub negatywnego (pod wp³ywem gniewu, odrazy, strachu)"

Z samej definicji tych zjawisk wynika ¿e obszary wspó³istniej± lecz nie s±, i co wa¿niejsze nie bêd± jedno¶ci±. To tak jakby¶ chcia³a zjednoczyæ ognieñ z wod±...

Po drugie: w ca³ej historii ludzko¶ci, a zw³aszcza w XX wieku mieli¶my przyk³ady prób tworzenia zbiorowej swiadomo¶ci. Nazywano to komunizmem, stalinizmem, faszyzmem, itd...

Bior±c pod uwagê powy¿sze, zastanów siê nad tym co piszesz, bo piszesz same bzdury. Wtóruj±cej ci kiarze ¿yczê tego samego. A bior±c pod uwagê poprzednie historie zwa¿cie i¿ ustosunkowa³em siê jedynie do waszych wypowiedzi, nie za¶ personalnie do was. Chocia¿ dla mnie pogl±dy wyg³aszane przez cz³owieka s± jego odzwierciedleniem, wizytówk± itp... itd...
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 12:35:58 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Grudzieñ 29, 2009, 12:50:27 »

marek324 zycze Ci czytania moich tekstow z duza uwaga  i wowczas wyciagania wnioskow na ich temat.

Jestem i bylam przeciwniczka tworzenia jakich kolwiek swiadomosci zbiorowych.

Jestem i bylam zwoleniczka wiedzy osiaganej przez Czlowieka na polu osobistych doswiadczen , a co zatem idzie osiagania osobistej wiedzy.

Gdyby czlowiek w swoim zyciu nie kierowal sie uczuciami  i ich rozwojem , a jedynie poglebial by nauke akademicka. Tylko ona byla by dla niego miernikiem wiedzy i systemu wartosci , stal by sie robotem biologicznym.

Na szczescie tak nie jest i oby nigdy nie bylo , oby wzrastajace w nas uczucia nadal byly miernikiem naszego rozwoju duchowego , ktory swiadczy caly czas o rozwoju gatunku LUDZKIEGO.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 12:53:13 wys³ane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Grudzieñ 29, 2009, 12:51:01 »

Nauka, wiedza, m±dro¶æ- oczywi¶cie mo¿emy zacytowaæ wiele s³owników. Oczywi¶cie to synonimy, zgoda, pochodne ... a jednak s± ró¿nice w pojêciach, które stanowi±, ¿e te trzy nie s± jednoznaczne.
Nie oceniaj moich wypowiedzi, ¿e to bzdury- zignoruj , to lepsze od obra¿ania.

Jeste¶ w dziale Paranauki Du¿y u¶miech na forum, na którym jest wolno¶æ wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 12:54:44 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Grudzieñ 29, 2009, 13:10:24 »

Dla mnie wygl±da to nastêpuj±co:
1. suche stwierdzenie "gadasz bzdury" - mozna podci±gn±æ [choæ nie zawsze] pod formê obra¿ania
2. stwierdzenie "wed³ug mnie gadzasz bzdury, bo [...]" (tutaj nastêpuje uzasadnienie stanowiska) nie daje siê ju¿ podci±gn±æ pod obra¿anie jako takie lecz wyra¿anie zdania, opinii - w imiê wolnoci wypowiedzi.

Dla ¶cis³o¶ci - oczywi¶cie wystêpu± wyj±tki od obu przypadków. Nie rozumiem rówine¿ dlaczego tak wiele osób rzeczow± krytyke z automatu traktuje jako napa¶æ czy tez obra¿anie.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Grudzieñ 29, 2009, 13:12:29 »

kiara: "Gdyby czlowiek w swoim zyciu nie kierowal sie uczuciami  i ich rozwojem , a jedynie poglebial by nauke akademicka. Tylko ona byla by dla niego miernikiem wiedzy i systemu wartosci , stal by sie robotem biologicznym."
"zycze Ci czytania moich tekstow z duza uwaga  i wowczas wyciagania wnioskow na ich temat" czego i ja ci ¿yczê.

napisa³em: "Z samej definicji tych zjawisk wynika ¿e obszary wspó³istniej± lecz nie s±, i co wa¿niejsze nie bêd± jedno¶ci±." Nie przeczy to wspó³istnieniu tych obszarów w cz³owieku, twierdzê jedynie ¿e nie mo¿na "wymieszaæ" tych obszarów tworz±æ jedn± ca³o¶æ.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Grudzieñ 29, 2009, 13:25:15 »

kiara: "Gdyby czlowiek w swoim zyciu nie kierowal sie uczuciami  i ich rozwojem , a jedynie poglebial by nauke akademicka. Tylko ona byla by dla niego miernikiem wiedzy i systemu wartosci , stal by sie robotem biologicznym."
"zycze Ci czytania moich tekstow z duza uwaga  i wowczas wyciagania wnioskow na ich temat" czego i ja ci ¿yczê.

napisa³em: "Z samej definicji tych zjawisk wynika ¿e obszary wspó³istniej± lecz nie s±, i co wa¿niejsze nie bêd± jedno¶ci±." Nie przeczy to wspó³istnieniu tych obszarów w cz³owieku, twierdzê jedynie ¿e nie mo¿na "wymieszaæ" tych obszarów tworz±æ jedn± ca³o¶æ.

Nie mozna ich rozdzielic tworzac zupelnie odzielnych plaszczyzn , a co zatem idzie wspolistnieja w ROZWOJU CZLOWIEKA jako jednosc.
W innym wypadku dyskutowali bysmy o programie dla robotow  , bo CZLOWIEK to swiat mysli i uczuc , ktory z milosci do siebie oraz innych istot tworzy , przetwarza i odkrywa sposoby ulatwiajace mu zycie w fizycznosci. Nazwane nauka akademicka..

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 13:28:01 wys³ane przez Kiara » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Grudzieñ 29, 2009, 13:27:39 »

mylisz siê kiara. wspó³istniej± w cz³owieku ale nie s± jedno¶ci±. Nie zawsze rozum wyt³umaczy to co robi cz³owiek kiedy kieruje siê sercem i na odwrót. I to jest najlepszy i zarazem najprostszy dowód na poparcie mojej tezy.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 13:49:00 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Grudzieñ 29, 2009, 13:30:51 »

mylisz siê kiara. wspó³istniej± w cz³owieku ale nie s± jedno¶ci±.
To Twoja opinia , chociaz rozdzielone jako tematy do opisu  , sa  JEDNOSCIA w CZLOWIEKU , gdyz nie istnieje ani jedna mysl , ktora nie byla by uczuciem i ani jedno uczucie , ktore by nie bylo mysla, a wszystko razem jest tworczoscia w kazdej dziedzinie zycia CZLOWIEKA , bo nie o maszynach dyskutujemy , mysle?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 13:33:12 wys³ane przez Kiara » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Grudzieñ 29, 2009, 13:36:04 »

sarah, z tego co wiem wolno¶æ s³owa i wypowiedzi nie gwarantuje ci to forum, czego notabene by³em najlepszym przyk³adem ale demokracja. Nie myliæ demokracji ze zbiorow± ¶wiadomo¶ci± U¶miech

kiara, powtórzê siê: mylisz siê. wspó³istniej± w cz³owieku ale nie s± jedno¶ci±. Nie zawsze rozum wyt³umaczy to co robi cz³owiek kiedy kieruje siê sercem i na odwrót. I to jest najlepszy i zarazem najprostszy dowód na poparcie mojej tezy.
Ponadto piszesz: "nie istnieje ani jedna mysl , ktora nie byla by uczuciem..."
No có¿... budzê siê rano, otrzymujê impuls do mózgu, czyli tzw. my¶l: chce mi siê siusiu! ile¿ w tej my¶li jest uczucia... U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 13:59:07 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Grudzieñ 29, 2009, 13:57:38 »

sarah, z tego co wiem wolno¶æ s³owa i wypowiedzi nie gwarantuje ci to forum, czego notabene by³em najlepszym przyk³adem ale demokracja. Nie myliæ demokracji ze zbiorow± ¶wiadomo¶ci± U¶miech

kiara, powtórzê siê: mylisz siê. wspó³istniej± w cz³owieku ale nie s± jedno¶ci±. Nie zawsze rozum wyt³umaczy to co robi cz³owiek kiedy kieruje siê sercem i na odwrót. I to jest najlepszy i zarazem najprostszy dowód na poparcie mojej tezy.

Jeszcze raz, Czlowiek byl by glupcem bez uczuc , gdyby rozumem nie potrafil wytlumaczyc odrochow serca.
Ale... nie zawsze logika staje sie inspiracja dzialania , co nie znaczy iz logicznie dzialania opartego na uczuciach wytlumaczyc nie mozna.
Trzeba zrozumiec i poznac czym sa uczucia naprawde , wowczas nie ma problemu ze zrozumieniem nierozdzielnosci ich z inymi aspektami zycia.

Mysle za na tym pora zakonczyc ta dyskusje.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2009, 14:00:00 wys³ane przez Kiara » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Grudzieñ 31, 2009, 14:50:38 »

"...przetrwanie, jako rdzenny system energetyczny gatunku, rodzi³o bêdzie przez d³ugi okres czasu do¶wiadczenie ¿yciowe, które wytwarza konformizm jako wymóg przetrwania. W konsekwencji czego, systemy wierzeñ stanowi± w wielkiej mierze produkt uboczny genetycznie wytworzonego instynktu podporz±dkowywania siê w imiê przetrwania." (WM)

Poniewa¿ Marek i Kiara nie lubi± "technicznego jêzyka" pos³u¿ê siê swoim.

Wiele z forumowych dyskusji (po g³êbszym wgl±dzie) motywowane jest konformizmem. Wewnêtrzny g³os ka¿e niektórym zdobywaæ wiedzê, innym deprecjonowaæ obce zdania, niektórym ka¿e przebywaæ na tym forum, bo to lepsze od samotno¶ci... Niektórzy potrzebuj± audytorium, by ich koncept oparty na przetrwaniu osi±gn±³ twarde podstawy. Wewnêtrzny g³os mo¿e byæ niepokojem ducha, niepokojem ego, niepokojem istoty, która za ma³o wie, by byæ spokojn±...mo¿e byæ g³osem, mówi±cym z wnêtrza, ¿e inni s± "BE", BO JA WIEM SWOJE a mam woln± wolê. Jednak chcê co¶ robiæ z bardzo ro¿nych pobudek, dlatego jestem na tym forum.
Zacytowa³am ten fragment eseju filozoficznego WM, bo wywi±za³a siê bardzo inspiruj±ca dyskusja w temacie "Czy religie upad³y"... lub upadn± Mrugniêcie

I nie dostarczê Wam konstruktu typu akademickiego: za³o¿enie-teza-dowód...
Jestem katalizatorem.

Scali³am posty.

Ptaku- jest taki fragment, który mo¿e pomóc Tobie w odpowiedzi...

"W moim najintensywniejszym ¶wietle stworzy³em ciebie z mojego pragnienia zrozumienia mego wszech¶wiata. Jeste¶ moim emisariuszem. Masz pe³n± swobodê podró¿owania poprzez wszech¶wiat wszech¶wiatów jako cz±steczka mojego nieskoñczonego ³ona z przeznaczeniem, które sam okre¶lisz. Nie predefiniujê przebiegu twojej podró¿y ani jej celu. Jedynie towarzyszê ci. Nie przekierowujê ciebie w ¿adnym kierunku, ani te¿ nie karzê ciê kiedy oddalasz siê od mojego serca. Czyniê tak, gdy¿ mam w ciebie wiarê.

Jeste¶ spadkobierc± mojego ¶wiat³a, które nada³o tobie formê. To mój g³os jest tym, co przebudzi³o ciê do indywidualno¶ci, ale to twoja wola bêdzie tym co przebudzi ciê do naszej jedno¶ci. Twoim pragnieniem jest poznanie mnie jako w³asn± ja¼ñ, która doprowadza ciê do mej obecno¶ci tak perfekcyjnie zakrytej w twoim ¶wiecie. Jestem za wszystkim co widzisz, s³yszysz, dotykasz, smakujesz, w±chasz, czujesz, i w co wierzysz." (WM)

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 02, 2010, 17:17:32 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Styczeñ 04, 2010, 11:15:59 »

to ju¿ nawet nie nadaje siê do skomentowania... Du¿y u¶miech szkoda ¿e ta ikonka siê nie turla, by³aby dobrym okre¶leniem mojego samopoczucie po takim po¶cie... U¶miech

sarah, nie wiem sk±d przypuszczenie ¿e: "nie lubiê jezyka technicznego"?. nic bardziej mylnego. takie stwierdzenie pokazuje jedynie jak bardzo siê mylisz w ocenie ludzi. jestem in¿ynierem z wykszta³cenia, umys³em stricte technicznym wiêc takie okre¶lenie ubawi³o mnie "po pachy". Kolejny raz udowadniasz ¿e piszesz o rzeczach o których nie masz kompletnie zielonego pojêcia. tak samo jak go nie masz o jêzyku technicznym... katalizatorze Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2010, 11:44:05 wys³ane przez marek324 » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Styczeñ 04, 2010, 12:31:40 »

Dlaczego wiêc jeste¶ na tym forum, Marku?
Proszê o odpowied¼ technicznym jêzykiem in¿yniera.

P.s. Nie lubisz technicznego jêzyka dotycz±cego duchowo¶ci cz³owieka.
      Nie lubisz te¿ emocjonalnego, uczuciowego jêzyka dotycz±cego relacji miêdzy lud¼mi.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2010, 12:39:30 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Styczeñ 04, 2010, 12:37:33 »

ju¿ gdzie¶ odpowiada³em na to b±d¼ podobne pytanie. ci±gle z tego samego powodu - traktuje to jako terapiê smiechem. czasami do tego stopnia ¿e a¿ boki bol±... i to wszystko zupe³nie gratis U¶miech
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: