Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:07:08

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wingmakers  (Przeczytany 104173 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
wiki
Go¶æ
« : Grudzieñ 08, 2008, 15:27:47 »

Polecam wywiad z James, ciekawe rzeczy o Anu i naszych twórcach czyli o ekipie Enki.

Wywiad dotyczy spraw duchowych, psychiki, rozwoju, roku 2012, pochodzenia cz³owieka.

Link: http://www.projectcamelot.org/james_wingmakers_sovereign_integral.html

Pozdrawiam serdecznie
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 08, 2008, 15:57:46 »

http://www.wingmakers.pl/

strona oficjalna - tam jest DU¯OOO informacji, polecam zapoznanie siê z technologi± LERM U¶miech

Kap³an 718!
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 08, 2008, 16:12:00 »

Kap³an 718, ciekawi mnie Twoje zdanie kankretnie na temat TYLKO tego wywiadu. Czemu James potêpia Anu.( zarzuca im, ¿e to oni pope³nili grzech pierworodny, zwalaj±c go na nas, zrobili ¶wiado¶æ i  pod ¶wiadomo¶æ dlatego praktycznie niemo¿liwe pozostaje uwolnienie sie z tego zaklêtego ko³a ¿ycia i naszych wyobra¿eñ nawt po ¶mierci.... mi to wydaje siê straszne...mam nadzieje, ¿e to bajki, ale nie wiem czy tak jest.......

Pozdrawiam serdecznie
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 08, 2008, 20:51:03 »

Samuel o tym mówio i tak jest - to oni zrobili nam DNA modyfikowali, blokowali u¿ywanie mózgu w wiêcej ni¿ 10 procent i tak dalej - zapraszam do sesji, tam jest to jasno wyja¶nione, nie pamiêtam w której bo jest ich ju¿ 90!

ale blokada zostanie zdjêta w 2012 roku a raczej oko³o bo pewnie troche po - taki by³ plan i nie mamy na to wp³ywu...

Dr Neruda mówi ca³± prawdê której my siê boimy ale mówi jasno i "zrozumiale" - zachêcam do analizy technologii LERM - ciekawa sprawa U¶miech

Kap³an 718!
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 03, 2009, 18:53:58 »

Wklejam ten link http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Religia_na_Trzecie_Tysiaclecie w tym temacie, bo WM chyba najdobitniej podkre¶la, ¿e rozwój cybermedycyny doprowadzi ludzi do pewnych bardzo istotnych odkryæ.
Polecam zapoznaæ siê z tym tekstem.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Luty 10, 2009, 21:46:52 »

Ponownie próbujê odkurzyæ ten temat, gdy¿ mimo wszystko uwa¿am i¿ jest tego wart. w 93 sesji En-ki podkre¶la i¿ pójdziemy w kierunku, o którym wspomina równie¿ W.M.:

..."MAREK:

Jakie zawody bêd± potrzebne najbardziej w przysz³o¶ci po roku 2012-tym?

EN-KI:

Wszystkie. Wszystkie zawody takie jakie s± teraz, oprócz tych, którzy produkuj± dzisiaj bomby. Tego nie bêdzie. Naukowcy bêd± pracowaæ dla dobra Ziemi i dla dobra ludzi, tak samo jak medycy bêd± tak leczyæ, ¿eby chorób by³o coraz mniej. Wszystkie zawody bêd± potrzebne. Wszystkie. S³ucham." ...

http://www.projekt-cheops.com/session.aspx

Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Luty 25, 2009, 20:48:59 »

Chyba warto prze¶ledziæ temat W.M.. Osobi¶cie polecam.

PYTANIE:
Bardzo dziêkujê. Nastêpne pytanie od Justyny. Czy inspiracja i wiedza pochodz±ca z przekazu „Wing Makers“, inaczej – „Stwórcy Skrzyde³“ jest warto¶ciowa i czy w³a¶ciwie opisuje strukturê  Wszech¶wiata?

EN-KI:
Ca³ego Wszech¶wiata, ca³ej struktury - opisaæ siê nie da. Zosta³o tylko opisane to, co siêga w tej galaktyce i twórcy tego przekazu przekazuj± istotom ludzkim to, co jest najlepsze i chcieliby, ¿eby do tych przekazów ludzie siê zastosowali. Ale, ³atwiej jest przeczytaæ przekaz, a trudniej jest siê do niego zastosowaæ. Wiêc, skoro ju¿ zosta³o przeczytane - wprowad¼ to w ¿ycie - chocia¿ cz±stkê tej prawdy, któr± przekazuj±. S³ucham.

Gdyby kto¶ niezorientowany w temacie, chcia³ siê czego¶ dowiedzieæ, to podajê tê stronkê:

http://www.wingmakers.pl/

[za³±cznik starszy ni¿ 30 dni - usuniêty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 19:17:10 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Luty 25, 2009, 21:10:36 »

Wingmakers to co¶ jakby egregory. Z³odzieje energii.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Luty 25, 2009, 22:41:56 »

Tez tak uwazam, komputerowa tworczosc. Z politowaniem Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Luty 25, 2009, 23:19:50 »

Lucyna.
1.  Co to w/g Ciebie jest Egregor?
2.  i czy egregor = z³odziej energii?!
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Luty 25, 2009, 23:25:19 »

Czym s± egregory? Przystêpne wyja¶nienie jest na stronie http://www.astro.eco.pl/karma.html
Tu ma³y fragment stamt±d:

Otó¿ egregor jest to duch okre¶lonej spo³eczno¶ci. Je¶li grupa ludzi robi co¶ wspólnie lub w co¶ wierzy, tworzy tym samym egregora, którego moc zale¿y od ilo¶ci wyznawców oraz si³y ich wiary. Mo¿na go nawet porównaæ do inkuba, czyli istoty, która jest wytworem czyjej¶ wyobra¼ni. S± ludzie, którzy si³± swojej psychiki tworz± takie inkuby, które staj± siê materialne i potrafi± nie¼le narozrabiaæ, szkodz±c samemu swojemu twórcy.

Ezoterycy wiedz± o tym, ¿e ludzka psychika ma potê¿n± moc. W koñcu my¶l jest energi±, a twarda materia to nic innego, jak skoncentrowana energia (materia sk³ada siê g³ównie z pustych przestrzeni). Je¶li wiêc kto¶ (a zw³aszcza du¿a grupa ludzi) zasila swoj± energi± mentaln± jakie¶, nawet zupe³nie abstrakcyjne wyobra¿enie, to mo¿e siê zdarzyæ, ¿e energia ich my¶li przybierze materialn± postaæ.

Przyk³adem mo¿e byæ Szatan. Ta istota zosta³a zmy¶lona przez judeochrze¶cijañskich kap³anów, ¿eby pomaga³a im trzymaæ w ryzach owczarniê pañsk±. Nic tak skutecznie ludzi nie kontroluje i nie przywo³uje do porz±dku jak lêk. Silna wiara oraz potê¿ny ³adunek negatywnych emocji sprawi³y, ¿e ów pocz±tkowo fikcyjny Szatan nabra³ mocy i dzi¶ ka¿dy katolik przysiêgnie, ¿e jest on jak najbardziej realny, ¿e go spotka³, a nawet wiêcej, jego moc jest potê¿niejsza, ni¿ boska.

Wszystkie religie tworz± swoje egregory, poniewa¿ pe³ni± one rolê psów stró¿uj±cych, które pilnuj± wyznawców i odstraszaj± przeciwników. To w³a¶nie za spraw± owych stró¿uj±cych egregorów tak trudno jest porzuciæ religiê lub inn± tradycjê, w której by³o siê wychowanym. Rol± egregora jest zaganiaæ zbieg³± owieczkê z powrotem do stada i pilnowaæ, ¿eby nie próbowa³a znowu uciec.

A z innej strony jeszcze taka wzmianka o egregorze w konfrontacji do Boga religii:

Bóg (ten przez du¿e "B") nie rz±dzi tym ¶wiatem i nie wtr±ca siê w ludzkie sprawy, gdy¿ dostêp do Jego (a raczej Jej) energii jest skutecznie blokowany przez wrogie ludzko¶ci si³y. Jednak ka¿dy szukaj±cy ratunku mo¿e liczyæ na skuteczn± pomoc, je¶li tylko u¶wiadomi sobie, ¿e modl±c siê do osobowego Boga wykreowanego przez religie monoteistyczne w rzeczywisto¶ci zwraca siê do Egregora, czyli boga fa³szywego. Liczenie na rzekome po¶rednictwo Jezusa jest równie¿ pomy³k±, choæby z tego powodu, ¿e trafiaj±c do dowolnego po¶rednika energia modlitwy ulega rozproszeniu i traci sw± moc.
http://www.astro.eco.pl/karma.html

Z³odziej czy odbiorca energii - wielkiego znaczenia to w tym wypadku nie ma, gdy¿ ludzie, oddaj±c egregorowi energiê, zwykle nie s± ¶wiadomi, co czyni±.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Luty 26, 2009, 00:57:21 »

pytanie by³o pod Twoj± tendencyjno¶æ trochê.

Fajnie ¿e tak du¿o napisa³a¶ o tych negatywnych egregorach.
S³owo egregor narzuca ju¿ pewne wypaczenia, znatury swojej konstrukcji.

Moja definicja lekko stuningowana:
Otó¿ egregor jest to duch okre¶lonej spo³eczno¶ci. Je¶li grupa ludzi robi co¶ wspólnie lub w co¶ wierzy, tworzy tym samym egregora, którego moc zale¿y od ilo¶ci
i JAKO¦CI wyzanawcówuczestników.
..przy czyzym jest to juz definicja DUCHA Grupy (po Polsku nazwa)

Z³odziej czy odbiorca energii - wielkiego znaczenia to w tym wypadku nie ma, gdy¿ ludzie, oddaj±c egregorowi energiê, zwykle nie s± ¶wiadomi, co czyni±.
No ale to ju¿ jest czêsto tych ludzi niehlujstwo.

Otó¿ uwa¿am, ¿e omawiany tutaj twór (jakkolwiek go nie zwaæ) *
mo¿e byæ rówie¿ bardzo pozytywny. Nie pozbedziesz siê Ducha spo³eczno¶ci.
Je¶li masz jak±¶ ideê, któr± cenisz i podzielasz to z kim¶.. to juz jest egregor..
wiêc raczej SPRAW¡ jest JEGO JAKO¦Æ czy WYBÓR.

Bo jesli wybierzesz ¿ycie wogóle Bez ¿adnych egregorów,
to bêdziesz ¿yæ w egregorze "bezegregorowo¶ci".

S³oñce jest DUCHEM uk³adu Planet. i takim "egregorem" chyba w³a¶nie.

« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:50:54 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Luty 26, 2009, 10:27:27 »

Cytat: Lucyna D
Cytat: Kiara
Tez tak uwazam, komputerowa tworczosc.

Bóg (ten przez du¿e "B") nie rz±dzi tym ¶wiatem i nie wtr±ca siê w ludzkie sprawy, gdy¿ dostêp do Jego (a raczej Jej) energii jest skutecznie blokowany przez wrogie ludzko¶ci si³y

Mysliciele to Energie niewcielone z przestrzeni najwyrzszych, ONI to mysla tworza Swiaty. Wsrod nich jest SIEDEM EMINENCJI Pierwsza centralna Energia ,jest PAN ; JEDYNY STWORCA.W skrocie mowie o nim PAN.
"Niewcielone" w tym wypadku oznacza, ¿e owe energie nadaj± przekaz z nadprzestrzeni. Energie te mog± mieæ cz±stki siebie wcielone (w naszej "tera¼niejszo¶ci"), ale nie musz±. Mog± je mieæ równie¿ wcielone w naszej "przesz³o¶ci", a mo¿e i "przysz³o¶ci". Tak naprawdê wszystko jest równocze¶nie (z perspektywy za¶wiatów).
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Luty 26, 2009, 11:50:30 »

Lucyfer nie obrazaj wlasnej inteligecji porownujac Myslicieli z Wingmakers ani z egregorami. Czym innym jest wzorzec doskonalosci z wolna wola, a czym innym egregor zamykajacy rozwoj ( nakazem i zakazem )we wzorze by czerpac z niego energiue.
O tak niski lot Ciebie nie podejrzewalam Co¶ Z politowaniem

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 13:51:03 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Luty 26, 2009, 11:58:10 »

On nie porównuje My¶licieli z Egregorami, tylko nasze ró¿ne wypowiedzi o Stwórcy i energiach niewcielonych :-)
Ale nie napisa³ nic, co chcia³ przez takie proste zestawienie pokazaæ...
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Luty 26, 2009, 11:58:30 »

Kiaro a ja Ciebie, osoba uduchowiona przemilczy........ o ile jest uduchowiona Co¶

Pozdrawiam U¶miech

PS

LucynKo nie on tylko ona U¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 11:59:40 wys³ane przez wiki » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Luty 26, 2009, 12:04:46 »

Bardzo uduchowiona Wiki, zapewne bardziej niz sadzimy. U¶miech U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Luty 26, 2009, 12:42:55 »

Kiaro nigdy nie pisałam, że jestem uduchowiona ( choć staram się pracować nad sobą)

Nic nie musisz sądzić na mój temat a to co sądisz zostaw dla sibie U¶miech albo i nie......
Zauważyłam poprostu, że osoby, które starają się podkreślam starają się rozwijać ( a co dopiero rozwinięte ) nie osądzają, nie narzucają, nie starają się zmieniać nic poprostu akceptują.

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 12:58:02 wys³ane przez wiki » Zapisane
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Luty 26, 2009, 12:51:01 »

Lucyfer nie obrazaj wlasnej inteligecji porownujac myslicieli z Wingmakers ani z egregorami. Czym innym jest wzorzec doskonalosci z wolna wola, a czym innym egregor zamykajacy rozwoj ( nakazem i zakazem )we wzorze by czerpac z niego energiue.
O tak niski lot Ciebie nie podejrzewalam

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1641.msg21470#msg21470

2:22
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Luty 26, 2009, 13:35:34 »

Kiaro nigdy nie pisa³am, ¿e jestem uduchowiona ( choæ staram siê pracowaæ nad sob±)

Nic nie musisz s±dziæ na mój temat a to co s±disz zostaw dla sibie U¶miech albo i nie......
Zauwa¿y³am poprostu, ¿e osoby, które staraj± siê podkre¶lam staraj± siê rozwijaæ ( a co dopiero rozwiniête ) nie os±dzaj±, nie narzucaj±, nie staraj± siê zmieniaæ nic poprostu akceptuj±.

Pozdrawiam U¶miech
Wiki ja Ciebie ani innych nie krytykuje, czasami powiem cos glosno jak ktos mnie bardzo czyms zaskoczy. Nie jest to zadna forma krytyki, mowie co odczolam w danym momecie, co nie znaczy iz za chwile moge juz czuc inaczej. Taka wypowiedz jest forma mojej szczerosci wobec siebie i kogos, niczym wiecej.
Napewno nie wartosciuje , ktos mniej lub bardziej uduchowiony - lepszy gorszy.... Inny, odmienny, ludzie nie wszyscy sa idetyczni,  w tym samym momecie, ale ... sa jak kwiaty jedne rozkwitaja wczesniej inny pozniej.To pieknie bo caly czas jest pora kwitnienia, ktora czyni piekno.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 13:50:18 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Luty 26, 2009, 14:19:59 »

-Wingmakers to co¶ jakby egregory. Z³odzieje energii.
-Tez tak uwazam, komputerowa tworczosc. Z_politowaniem_Mrugniêcie
Kiara U¶miech_U¶miech

Napewno nie wartosciuje, ktos mniej lub bardziej uduchowiony - lepszy gorszy.... Inny, odmienny

Nie jest to zadna forma krytyki, mowie co odczolam w danym momecie, co nie znaczy iz za chwile moge juz czuc inaczej.

AHA Szok

sa jak kwiaty jedne rozkwitaja wczesniej inny pozniej.To pieknie bo caly czas jest pora kwitnienia, ktora czyni piekno.

czyli z³odzieje czy nie - bo siê trochê gubiê?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Luty 26, 2009, 14:27:53 »

Gubisz sie bo wyciagasz z roznych postow pojedyncze zdania i tworzysz z nich wlasna interpretacje , wlasna filozofie cudzych mysli.
Czy chcesz mi odebrac prawo do odczowania , oraz pisania moich mysl?
Ja pisze caly czas o prawie do odmiennosci, oraz wlasnych wyborach. Pisze rowniez moje rwfleksje na temat roznych wartosci , roznych informacji, temu sluzy forum? Wymianie pogladow a nie ocenianiu ludzi prezetujacych te odmiennie poglady.
Przynajmniej z zasady tak jest.

Kiara U¶miech U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Luty 26, 2009, 14:50:45 »

Ja chcê poznac Twoj± odpowied¼ na proste pytanie. (dot. WM)

No to czemu mnie oceniasz imputuj±c, iz chce ci odebraæ jakiekolwiek prawo do czegokolwiek?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Luty 26, 2009, 17:08:03 »

Juz pisalam moim zdaniem  WM , to  komputerowo tworczosc.
Bardzo duzo teoretycznej informacji napisana technicznym jezykiem z uzyciem malo zrozumialych slow. Prowadzi do swiadomosci zbiorowej, nie kryja tego tworcy WM.

kiara U¶miech U¶miech
nataniel
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Lipiec 22, 2009, 21:14:38 »

Droga Kiro ,mówisz Energie to wolna wola i doskona³o¶æ a WingMakers komputerowa twórczo¶æ zamykaj±ca rozwój ( nakazem i zakazem ). Wiem ¿e czyta³a¶ przekazy Energii wiele razy , a ile razy czyta³a¶ WM? Ja przyznam , ¿e my¶licieli znam szcz±tkowo i z jednej dedykacji dla mojego przyjaciela ( która by³a wyj±tkowo przes³odzona ) wiêc nie mogê siê wypowiadaæ na ich temat . Natomiast WM czyta³em wiele razy i nie natrafi³em tam na ¿adne zakazy lub nakazy .(choæ masz racjê , ¿e nie s± to teksty napisane prostym jêzykiem przepe³nionym mi³o¶ci± i ¶wiat³em ) Dla mnie ( mê¿czyzny lubi±cego nauki ¶cis³e ) s± jednak przej¿yste i logiczne . A mo¿e s± jakie¶ przekazy My¶licieli na temat WM co? Pozdrawiam Nataniel
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: