Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 10:58:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wingmakers  (Przeczytany 108057 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wiki
Gość
« : Grudzień 08, 2008, 15:27:47 »

Polecam wywiad z James, ciekawe rzeczy o Anu i naszych twĂłrcach czyli o ekipie Enki.

Wywiad dotyczy spraw duchowych, psychiki, rozwoju, roku 2012, pochodzenia czÂłowieka.

Link: http://www.projectcamelot.org/james_wingmakers_sovereign_integral.html

Pozdrawiam serdecznie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2008, 15:57:46 »

http://www.wingmakers.pl/

strona oficjalna - tam jest DUÂŻOOO informacji, polecam zapoznanie siĂŞ z technologiÂą LERM UÂśmiech

KapÂłan 718!
wiki
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2008, 16:12:00 »

KapÂłan 718, ciekawi mnie Twoje zdanie kankretnie na temat TYLKO tego wywiadu. Czemu James potĂŞpia Anu.( zarzuca im, Âże to oni popeÂłnili grzech pierworodny, zwalajÂąc go na nas, zrobili ÂświadoœÌ i  pod ÂświadomoœÌ dlatego praktycznie niemoÂżliwe pozostaje uwolnienie sie z tego zaklĂŞtego koÂła Âżycia i naszych wyobraÂżeĂą nawt po Âśmierci.... mi to wydaje siĂŞ straszne...mam nadzieje, Âże to bajki, ale nie wiem czy tak jest.......

Pozdrawiam serdecznie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2008, 20:51:03 »

Samuel o tym mĂłwio i tak jest - to oni zrobili nam DNA modyfikowali, blokowali uÂżywanie mĂłzgu w wiĂŞcej niÂż 10 procent i tak dalej - zapraszam do sesji, tam jest to jasno wyjaÂśnione, nie pamiĂŞtam w ktĂłrej bo jest ich juÂż 90!

ale blokada zostanie zdjĂŞta w 2012 roku a raczej okoÂło bo pewnie troche po - taki byÂł plan i nie mamy na to wpÂływu...

Dr Neruda mówi ca³¹ prawdê której my siê boimy ale mówi jasno i "zrozumiale" - zachêcam do analizy technologii LERM - ciekawa sprawa Uœmiech

KapÂłan 718!
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 03, 2009, 18:53:58 »

Wklejam ten link http://www.sm.fki.pl/index.php?nr=Religia_na_Trzecie_Tysiaclecie w tym temacie, bo WM chyba najdobitniej podkreÂśla, Âże rozwĂłj cybermedycyny doprowadzi ludzi do pewnych bardzo istotnych odkryĂŚ.
Polecam zapoznaĂŚ siĂŞ z tym tekstem.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #5 : Luty 10, 2009, 21:46:52 »

Ponownie prĂłbujĂŞ odkurzyĂŚ ten temat, gdyÂż mimo wszystko uwaÂżam iÂż jest tego wart. w 93 sesji En-ki podkreÂśla iÂż pĂłjdziemy w kierunku, o ktĂłrym wspomina rĂłwnieÂż W.M.:

..."MAREK:

Jakie zawody bĂŞdÂą potrzebne najbardziej w przyszÂłoÂści po roku 2012-tym?

EN-KI:

Wszystkie. Wszystkie zawody takie jakie sÂą teraz, oprĂłcz tych, ktĂłrzy produkujÂą dzisiaj bomby. Tego nie bĂŞdzie. Naukowcy bĂŞdÂą pracowaĂŚ dla dobra Ziemi i dla dobra ludzi, tak samo jak medycy bĂŞdÂą tak leczyĂŚ, Âżeby chorĂłb byÂło coraz mniej. Wszystkie zawody bĂŞdÂą potrzebne. Wszystkie. SÂłucham." ...

http://www.projekt-cheops.com/session.aspx

Dariusz
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 25, 2009, 20:48:59 »

Chyba warto przeÂśledziĂŚ temat W.M.. OsobiÂście polecam.

PYTANIE:
Bardzo dziĂŞkujĂŞ. NastĂŞpne pytanie od Justyny. Czy inspiracja i wiedza pochodzÂąca z przekazu „Wing Makers“, inaczej – „StwĂłrcy SkrzydeÂł“ jest wartoÂściowa i czy wÂłaÂściwie opisuje strukturĂŞ  WszechÂświata?

EN-KI:
CaÂłego WszechÂświata, caÂłej struktury - opisaĂŚ siĂŞ nie da. ZostaÂło tylko opisane to, co siĂŞga w tej galaktyce i twĂłrcy tego przekazu przekazujÂą istotom ludzkim to, co jest najlepsze i chcieliby, Âżeby do tych przekazĂłw ludzie siĂŞ zastosowali. Ale, Âłatwiej jest przeczytaĂŚ przekaz, a trudniej jest siĂŞ do niego zastosowaĂŚ. WiĂŞc, skoro juÂż zostaÂło przeczytane - wprowadÂź to w Âżycie - chociaÂż czÂąstkĂŞ tej prawdy, ktĂłrÂą przekazujÂą. SÂłucham.

Gdyby ktoÂś niezorientowany w temacie, chciaÂł siĂŞ czegoÂś dowiedzieĂŚ, to podajĂŞ tĂŞ stronkĂŞ:

http://www.wingmakers.pl/

[za³¹cznik starszy ni¿ 30 dni - usuniêty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 19:17:10 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #7 : Luty 25, 2009, 21:10:36 »

Wingmakers to coÂś jakby egregory. ZÂłodzieje energii.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Luty 25, 2009, 22:41:56 »

Tez tak uwazam, komputerowa tworczosc. Z politowaniem MrugniĂŞcie

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #9 : Luty 25, 2009, 23:19:50 »

Lucyna.
1.  Co to w/g Ciebie jest Egregor?
2.  i czy egregor = zÂłodziej energii?!
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #10 : Luty 25, 2009, 23:25:19 »

Czym sÂą egregory? PrzystĂŞpne wyjaÂśnienie jest na stronie http://www.astro.eco.pl/karma.html
Tu maÂły fragment stamtÂąd:

Otó¿ egregor jest to duch okreœlonej spo³ecznoœci. Jeœli grupa ludzi robi coœ wspólnie lub w coœ wierzy, tworzy tym samym egregora, którego moc zale¿y od iloœci wyznawców oraz si³y ich wiary. Mo¿na go nawet porównaÌ do inkuba, czyli istoty, która jest wytworem czyjejœ wyobraŸni. S¹ ludzie, którzy si³¹ swojej psychiki tworz¹ takie inkuby, które staj¹ siê materialne i potrafi¹ nieŸle narozrabiaÌ, szkodz¹c samemu swojemu twórcy.

Ezoterycy wiedz¹ o tym, ¿e ludzka psychika ma potê¿n¹ moc. W koùcu myœl jest energi¹, a twarda materia to nic innego, jak skoncentrowana energia (materia sk³ada siê g³ównie z pustych przestrzeni). Jeœli wiêc ktoœ (a zw³aszcza du¿a grupa ludzi) zasila swoj¹ energi¹ mentaln¹ jakieœ, nawet zupe³nie abstrakcyjne wyobra¿enie, to mo¿e siê zdarzyÌ, ¿e energia ich myœli przybierze materialn¹ postaÌ.

PrzykÂładem moÂże byĂŚ Szatan. Ta istota zostaÂła zmyÂślona przez judeochrzeÂścijaĂąskich kapÂłanĂłw, Âżeby pomagaÂła im trzymaĂŚ w ryzach owczarniĂŞ paĂąskÂą. Nic tak skutecznie ludzi nie kontroluje i nie przywoÂłuje do porzÂądku jak lĂŞk. Silna wiara oraz potĂŞÂżny Âładunek negatywnych emocji sprawiÂły, Âże Ăłw poczÂątkowo fikcyjny Szatan nabraÂł mocy i dziÂś kaÂżdy katolik przysiĂŞgnie, Âże jest on jak najbardziej realny, Âże go spotkaÂł, a nawet wiĂŞcej, jego moc jest potĂŞÂżniejsza, niÂż boska.

Wszystkie religie tworz¹ swoje egregory, poniewa¿ pe³ni¹ one rolê psów stró¿uj¹cych, które pilnuj¹ wyznawców i odstraszaj¹ przeciwników. To w³aœnie za spraw¹ owych stró¿uj¹cych egregorów tak trudno jest porzuciÌ religiê lub inn¹ tradycjê, w której by³o siê wychowanym. Rol¹ egregora jest zaganiaÌ zbieg³¹ owieczkê z powrotem do stada i pilnowaÌ, ¿eby nie próbowa³a znowu uciec.

A z innej strony jeszcze taka wzmianka o egregorze w konfrontacji do Boga religii:

BĂłg (ten przez duÂże "B") nie rzÂądzi tym Âświatem i nie wtrÂąca siĂŞ w ludzkie sprawy, gdyÂż dostĂŞp do Jego (a raczej Jej) energii jest skutecznie blokowany przez wrogie ludzkoÂści siÂły. Jednak kaÂżdy szukajÂący ratunku moÂże liczyĂŚ na skutecznÂą pomoc, jeÂśli tylko uÂświadomi sobie, Âże modlÂąc siĂŞ do osobowego Boga wykreowanego przez religie monoteistyczne w rzeczywistoÂści zwraca siĂŞ do Egregora, czyli boga faÂłszywego. Liczenie na rzekome poÂśrednictwo Jezusa jest rĂłwnieÂż pomyÂłkÂą, choĂŚby z tego powodu, Âże trafiajÂąc do dowolnego poÂśrednika energia modlitwy ulega rozproszeniu i traci swÂą moc.
http://www.astro.eco.pl/karma.html

ZÂłodziej czy odbiorca energii - wielkiego znaczenia to w tym wypadku nie ma, gdyÂż ludzie, oddajÂąc egregorowi energiĂŞ, zwykle nie sÂą Âświadomi, co czyniÂą.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #11 : Luty 26, 2009, 00:57:21 »

pytanie by³o pod Twoj¹ tendencyjnoœÌ trochê.

Fajnie Âże tak duÂżo napisaÂłaÂś o tych negatywnych egregorach.
SÂłowo egregor narzuca juÂż pewne wypaczenia, znatury swojej konstrukcji.

Moja definicja lekko stuningowana:
Otó¿ egregor jest to duch okreœlonej spo³ecznoœci. Jeœli grupa ludzi robi coœ wspólnie lub w coœ wierzy, tworzy tym samym egregora, którego moc zale¿y od iloœci
i JAKOÂŚCI wyzanawcĂłwuczestnikĂłw.
..przy czyzym jest to juz definicja DUCHA Grupy (po Polsku nazwa)

ZÂłodziej czy odbiorca energii - wielkiego znaczenia to w tym wypadku nie ma, gdyÂż ludzie, oddajÂąc egregorowi energiĂŞ, zwykle nie sÂą Âświadomi, co czyniÂą.
No ale to juÂż jest czĂŞsto tych ludzi niehlujstwo.

Otó¿ uwa¿am, ¿e omawiany tutaj twór (jakkolwiek go nie zwaÌ) *
moÂże byĂŚ rĂłwieÂż bardzo pozytywny. Nie pozbedziesz siĂŞ Ducha spoÂłecznoÂści.
Jeœli masz jak¹œ ideê, któr¹ cenisz i podzielasz to z kimœ.. to juz jest egregor..
wiêc raczej SPRAW¡ jest JEGO JAKO¦Æ czy WYBÓR.

Bo jesli wybierzesz Âżycie wogĂłle Bez Âżadnych egregorĂłw,
to bĂŞdziesz ÂżyĂŚ w egregorze "bezegregorowoÂści".

SÂłoĂące jest DUCHEM ukÂładu Planet. i takim "egregorem" chyba wÂłaÂśnie.

« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 20:50:54 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #12 : Luty 26, 2009, 10:27:27 »

Cytat: Lucyna D
Cytat: Kiara
Tez tak uwazam, komputerowa tworczosc.

BĂłg (ten przez duÂże "B") nie rzÂądzi tym Âświatem i nie wtrÂąca siĂŞ w ludzkie sprawy, gdyÂż dostĂŞp do Jego (a raczej Jej) energii jest skutecznie blokowany przez wrogie ludzkoÂści siÂły

Mysliciele to Energie niewcielone z przestrzeni najwyrzszych, ONI to mysla tworza Swiaty. Wsrod nich jest SIEDEM EMINENCJI Pierwsza centralna Energia ,jest PAN ; JEDYNY STWORCA.W skrocie mowie o nim PAN.
"Niewcielone" w tym wypadku oznacza, Âże owe energie nadajÂą przekaz z nadprzestrzeni. Energie te mogÂą mieĂŚ czÂąstki siebie wcielone (w naszej "teraÂźniejszoÂści"), ale nie muszÂą. MogÂą je mieĂŚ rĂłwnieÂż wcielone w naszej "przeszÂłoÂści", a moÂże i "przyszÂłoÂści". Tak naprawdĂŞ wszystko jest rĂłwnoczeÂśnie (z perspektywy zaÂświatĂłw).
Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Luty 26, 2009, 11:50:30 »

Lucyfer nie obrazaj wlasnej inteligecji porownujac Myslicieli z Wingmakers ani z egregorami. Czym innym jest wzorzec doskonalosci z wolna wola, a czym innym egregor zamykajacy rozwoj ( nakazem i zakazem )we wzorze by czerpac z niego energiue.
O tak niski lot Ciebie nie podejrzewalam CoÂś Z politowaniem

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 13:51:03 wysłane przez Kiara » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #14 : Luty 26, 2009, 11:58:10 »

On nie porównuje Myœlicieli z Egregorami, tylko nasze ró¿ne wypowiedzi o Stwórcy i energiach niewcielonych :-)
Ale nie napisaÂł nic, co chciaÂł przez takie proste zestawienie pokazaĂŚ...
wiki
Gość
« Odpowiedz #15 : Luty 26, 2009, 11:58:30 »

Kiaro a ja Ciebie, osoba uduchowiona przemilczy........ o ile jest uduchowiona CoÂś

Pozdrawiam UÂśmiech

PS

LucynKo nie on tylko ona UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 11:59:40 wysłane przez wiki » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #16 : Luty 26, 2009, 12:04:46 »

Bardzo uduchowiona Wiki, zapewne bardziej niz sadzimy. UÂśmiech UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
wiki
Gość
« Odpowiedz #17 : Luty 26, 2009, 12:42:55 »

Kiaro nigdy nie pisałam, że jestem uduchowiona ( choć staram się pracować nad sobą)

Nic nie musisz sądzić na mój temat a to co sądisz zostaw dla sibie UÂśmiech albo i nie......
Zauważyłam poprostu, że osoby, które starają się podkreślam starają się rozwijać ( a co dopiero rozwinięte ) nie osądzają, nie narzucają, nie starają się zmieniać nic poprostu akceptują.

Pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 12:58:02 wysłane przez wiki » Zapisane
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #18 : Luty 26, 2009, 12:51:01 »

Lucyfer nie obrazaj wlasnej inteligecji porownujac myslicieli z Wingmakers ani z egregorami. Czym innym jest wzorzec doskonalosci z wolna wola, a czym innym egregor zamykajacy rozwoj ( nakazem i zakazem )we wzorze by czerpac z niego energiue.
O tak niski lot Ciebie nie podejrzewalam

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1641.msg21470#msg21470

2:22
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Luty 26, 2009, 13:35:34 »

Kiaro nigdy nie pisaÂłam, Âże jestem uduchowiona ( choĂŚ staram siĂŞ pracowaĂŚ nad sobÂą)

Nic nie musisz sÂądziĂŚ na mĂłj temat a to co sÂądisz zostaw dla sibie UÂśmiech albo i nie......
ZauwaÂżyÂłam poprostu, Âże osoby, ktĂłre starajÂą siĂŞ podkreÂślam starajÂą siĂŞ rozwijaĂŚ ( a co dopiero rozwiniĂŞte ) nie osÂądzajÂą, nie narzucajÂą, nie starajÂą siĂŞ zmieniaĂŚ nic poprostu akceptujÂą.

Pozdrawiam UÂśmiech
Wiki ja Ciebie ani innych nie krytykuje, czasami powiem cos glosno jak ktos mnie bardzo czyms zaskoczy. Nie jest to zadna forma krytyki, mowie co odczolam w danym momecie, co nie znaczy iz za chwile moge juz czuc inaczej. Taka wypowiedz jest forma mojej szczerosci wobec siebie i kogos, niczym wiecej.
Napewno nie wartosciuje , ktos mniej lub bardziej uduchowiony - lepszy gorszy.... Inny, odmienny, ludzie nie wszyscy sa idetyczni,  w tym samym momecie, ale ... sa jak kwiaty jedne rozkwitaja wczesniej inny pozniej.To pieknie bo caly czas jest pora kwitnienia, ktora czyni piekno.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 13:50:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #20 : Luty 26, 2009, 14:19:59 »

-Wingmakers to coÂś jakby egregory. ZÂłodzieje energii.
-Tez tak uwazam, komputerowa tworczosc. Z_politowaniem_MrugniĂŞcie
Kiara UÂśmiech_UÂśmiech

Napewno nie wartosciuje, ktos mniej lub bardziej uduchowiony - lepszy gorszy.... Inny, odmienny

Nie jest to zadna forma krytyki, mowie co odczolam w danym momecie, co nie znaczy iz za chwile moge juz czuc inaczej.

AHA Szok

sa jak kwiaty jedne rozkwitaja wczesniej inny pozniej.To pieknie bo caly czas jest pora kwitnienia, ktora czyni piekno.

czyli zÂłodzieje czy nie - bo siĂŞ trochĂŞ gubiĂŞ?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #21 : Luty 26, 2009, 14:27:53 »

Gubisz sie bo wyciagasz z roznych postow pojedyncze zdania i tworzysz z nich wlasna interpretacje , wlasna filozofie cudzych mysli.
Czy chcesz mi odebrac prawo do odczowania , oraz pisania moich mysl?
Ja pisze caly czas o prawie do odmiennosci, oraz wlasnych wyborach. Pisze rowniez moje rwfleksje na temat roznych wartosci , roznych informacji, temu sluzy forum? Wymianie pogladow a nie ocenianiu ludzi prezetujacych te odmiennie poglady.
Przynajmniej z zasady tak jest.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #22 : Luty 26, 2009, 14:50:45 »

Ja chcĂŞ poznac TwojÂą odpowiedÂź na proste pytanie. (dot. WM)

No to czemu mnie oceniasz imputujÂąc, iz chce ci odebraĂŚ jakiekolwiek prawo do czegokolwiek?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #23 : Luty 26, 2009, 17:08:03 »

Juz pisalam moim zdaniem  WM , to  komputerowo tworczosc.
Bardzo duzo teoretycznej informacji napisana technicznym jezykiem z uzyciem malo zrozumialych slow. Prowadzi do swiadomosci zbiorowej, nie kryja tego tworcy WM.

kiara UÂśmiech UÂśmiech
nataniel
Gość
« Odpowiedz #24 : Lipiec 22, 2009, 21:14:38 »

Droga Kiro ,mówisz Energie to wolna wola i doskona³oœÌ a WingMakers komputerowa twórczoœÌ zamykaj¹ca rozwój ( nakazem i zakazem ). Wiem ¿e czyta³aœ przekazy Energii wiele razy , a ile razy czyta³aœ WM? Ja przyznam , ¿e myœlicieli znam szcz¹tkowo i z jednej dedykacji dla mojego przyjaciela ( która by³a wyj¹tkowo przes³odzona ) wiêc nie mogê siê wypowiadaÌ na ich temat . Natomiast WM czyta³em wiele razy i nie natrafi³em tam na ¿adne zakazy lub nakazy .(choÌ masz racjê , ¿e nie s¹ to teksty napisane prostym jêzykiem przepe³nionym mi³oœci¹ i œwiat³em ) Dla mnie ( mê¿czyzny lubi¹cego nauki œcis³e ) s¹ jednak przej¿yste i logiczne . A mo¿e s¹ jakieœ przekazy Myœlicieli na temat WM co? Pozdrawiam Nataniel
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: