Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 11:35:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: "HARTOWANIE" SÂŁAWY MALARZ - fakty  (Przeczytany 15729 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« : Grudzień 08, 2008, 20:15:24 »

Wiêc tak, dotar³em do rzetelnego (chodzi o to, ¿e z pierwszej rêki niby) Ÿród³a wydarzeù o których mówi¹ forumowicze a szczególnie przeciwnicy Projektu Cheops - Ÿród³em jest mail, który "wyciek³" do neta za zgod¹ Barbary Parzoch (by³ej jaskó³ki), oczywiœcie wyciek³ za zgod¹ autorki co zaznaczy³a...

EDIT: poniewaÂż tom1ek zwrĂłciÂł mi uwagĂŞ, Âże faktycznie to moÂże byĂŚ jedna wielka prowokacja - zaznaczam, Âże poniÂższy opis naleÂży rozumieĂŚ - JEÂŚLI BYÂŁ ATAK (a myslimy, Âże nie musiaÂło tak byĂŚ)

po przeczytaniu tej relacji by³em ju¿ pewien, ¿e to jest jaka¶ manipulacja, jest tam napisane, ¿e S³awa Malarz podpad³a Samuelowi i ¿e siê zem¶ci³ demoluj±c jej pokój - cytat "by³ jak po wojnie" (Tenebrael mozliwe aby istota duchowa zrobi³a fizyczne szkody takich riozmiarów?), JEDYNYM ¶wiadkiem NIE NA OCZNYM jest Barbara Parzoch, która odesz³a z Projektu Cheops (a mo¿e wylecia³a - to siê ustali jeszcze), powody hartowania S³awy s± ponoæ takie, ¿e co¶ rozpowiada³a, chodzi³o o PSUCIE DOBREGO IMIENIA PROJEKTU CHEOPS, uwa¿am, ¿e to - mówi±c kolkwialnie - ¶ciema! Po pierwsze byt duchowy nie mo¿e spowodowaæ materialnych szkód bo sam tej materii nie ma!!! za du¿o Egzorcysty kto¶ tu ogl±da³! dalej s³yszymy, ¿e po tamtym spotkaniu musia³a DWA LATA (podkre¶lenie nie moje) dochodziæ do siebie, otó¿, NIKT nie mówi³, ¿e kontakt z istotami duchowymi jest dla WSZYSTKICH BEZPIECZNY! s± ludzie o s³abszej psychice i rozchwiani emocjonalnie i oni siê do tego nie daj±, a Samuel HARTYUJ¡C sprawdzi³ czy siê nadaje dalej czy nie, tylko twardzi przetrwaj±! Widaæ wiêc, ¿e nie skoro DWA LATA dochodzi³a do siebie, Samuel j± uratowa³ w pewnym sensie - pó¼niej mog³o by byæ gorzej jeszcze dla niej, pomóg³ jej, to sie humanitarne metody ale istoty duchowe nie my¶l± tak jak my (wogóle nie my¶l± - maj± taki jakby system przeszlo¶æ/tera¼niejszo¶æ/pszysz³o¶æ, to jest ¦WIADOMO¦Æ WSZYSTKIEGO)

Znam wiele osĂłb, ktĂłre po takich kontaktach dochodzÂą do siebie dÂłuÂżej niÂż dwa lata albo wcale!

liczĂŞ na merytorycznÂą dyskusjĂŞ

P.S. teÂż byÂłem hartowany i to o wiele ostrzej niÂż SÂława Malarz - przetrwaÂłem i teraz jestem silniejszy!!!

KapÂłan 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 21:09:56 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2008, 20:28:06 »

Nie wiem, o co w ogóle chodzi z tym "hartowaniem" Sławy albo kogokolwiek innego - jak dla mnie to zmyślona historia, prowokacja. Nigdy nie byłem "hartowany" przez Samuela, nigdy nie będę i nie znam nikogo, kto by był.

Mogło w sumie być tak, że gdy Sława odeszła od PCH, to zaczęła bluzgać na Samuela albo przeklinać go. Jeśli była jakoś specjalnie uzdolniona ezoterycznie, albo po prostu siła jej myśli była duża, to sama na siebie sprowadziła kłopoty:
Trzeci sposób spełniania życzeń, ale tym razem złych, to klątwa rzucona podczas silnych emocji. Wówczas należy spodziewać się zadziałania mechanizmu zwrotnego. A mianowicie, gdy złe życzenie pod czyimś adresem się spełni, wówczas to złe życzenie wróci do nas i wyrządzi taką samą (lub większą) szkodę. Złe życzenie może do nas powrócić także wtedy, gdy nie wyrządzi drugiemu człowiekowi żadnej szkody odbijając się od jego aury wzmocnionej silną, zwizualizowaną przez amulet, ochronną mocą. Przed powrotem klątwy nie można się ustrzec, ponieważ jej wibracja energetyczna jest identyczna z wibracją naszej aury.

Wie o tym każdy mag voodoo (gdzie klątwy odgrywają istotną rolę - laleczki przekłuwane szpilkami itp.) i nie tylko. Nie muszę chyba dodawać, że aura bytu klasy Samuela na pewno jest silna.
Nie zgodziłbym się tylko z tym, że "przed powrotem klątwy nie można się ustrzec". Bo chociażby magowie voodoo znają sposoby... Sława mogła ich nie znać, albo po prostu przeklinała Samuela nieświadomie, nie zdając sobie sprawy, że w pewnym momencie energia myśli osiągnęła już wymagany punkt krytyczny, potrzebny do ataku energetycznego. A atak energetyczny na byty wyższych gęstości... hemm...  MrugniĂŞcie No ja próbowałem i nie polecam. Naprawdę ciężko jest wyjść bez szwanku bez odpowiednich umiejętności albo silnego wsparcia.

Jesteśmy wszyscy "hartowani" co najwyżej przez życie/los. I chyba tylko to miałeś tutaj namyśli:
Cytat: Kapłan 718
P.S. też byłem hartowany i to o wiele ostrzej niż Sława Malarz - przetrwałem i teraz jestem silniejszy!!!

Nie chce mi się wierzyć w trening w stylu - "Samuel wysyła do ciebie negatywną energię, a ty się broń". Idiotyzm.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 20:49:24 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
wiki
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 08, 2008, 20:29:56 »

to moÂże podziel siĂŞ z nami w jaki sposĂłb byÂłeÂś hartowany??? hmmm
 mi po sesjach pojawiÂło siĂŞ biaÂłe ÂświatÂło, trudno to nawaÂż hartowaniem, i duÂżo pozytywĂłw nie strach i bĂłl.

Pozdrawiam serdecznie

P.S.

CzytaÂłam te @ wszystko dokÂładnie zostaÂło przewaÂłkowane na starym forum.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #3 : Grudzień 08, 2008, 20:33:41 »

jasne, ¿e tak, to mia³em na myœli, ¿ycie da³o mi w koœÌ ale przetrwa³em, a Samuel mnie nie hartowa³, on mi pomóg³ bardzo!

tom1ek - ja miaÂłem na myÂśli, Âże jeÂśli byÂło juÂż jakieÂś hartowanie (a nie wierzĂŞ w to!) to wyjaÂśniÂłem powody - bo ludzie mĂłwiÂą o ataku na jej Âżycie...

Pani Barbara Parzoch pisa³a, ¿e S³awa umiera³a jej na rêkach - w ¿yciu w te bajki nie uwierzê, pok³ócili siê z Andrzejem pewnie a teraz siê mszcz¹ tylko i to bez sensu!

pamiêtajmy JEDYNYM œwiadkiem "ataku" jest by³a jaskó³ka - wiêc to bardzo nie pewne Ÿród³o!

KapÂłan 718!

tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Grudzień 08, 2008, 20:47:21 »

musiaÂłem jeszcze edytowaĂŚ posta, ale juÂż skoĂączony

100% complete  Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 20:48:01 wysłane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #5 : Grudzień 08, 2008, 21:03:59 »

tom1ek uwa¿am tak samo... ostatnio jaros³aw kaczyùski powiedzia³, ¿e "gdyby kózka nie skaka³a to by nó¿ki nie z³ama³a" a PO odpowiedzia³o "kto mieczem wojuje ten od miecza ginie" i tutaj jest podobna sytuacja - trzeba mierzyÌ si³y na zamiary i prawdopodobnie S³awa Malarz pope³ni³a gdzieœ jakiœ b³¹d...

KapÂłan 718!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 08, 2008, 22:12:13 »

tom1ek, KapÂłan 718 - Wydaje mi siĂŞ, Âże jesteÂście nieobiektywni. WyglÂąda to tak, jakbyÂście z miejsca zakÂładali, Âże Samuel by tego Âźle nie zrobiÂł, i dopiero wtedy dalej wnioskowali - ze to albo kÂłamstwo, albo Âże to dla dobra SÂławy, albo Âże sama jest sobie winna.

Ja natomiast uwaÂżam, Âże nie znamy tego Bytu, nie znamy go w peÂłni, stÂąd teÂż nie moÂżemy ad hoc przyjmowaĂŚ, Âże on by nie byÂł do tego zdolny. Czy byÂłby zdolny fizycznie? Tak. Potwierdzeniem mogÂą byĂŚ tzw. duchy haÂłasujÂące, przesuwajÂące przedmioty (innymi sÂłowy - Poltergeisty). Skoro one potrafiÂą wpÂływaĂŚ na Âświat fizyczny, to czemu Samuel miaÂłby nie mĂłc?

Natomiast ja nie wyci¹ga³bym wniosków takich, ze by³a to prawda czy fa³sz. Powiedzmy sobie uczciwie - nie znamy tych ludzi, nie wiemy, jakie s¹ ich zdolnoœci, ani te¿ jakie wzajemne relacje. Nie mo¿emy do razu stawaÌ po jednej ze stron, mówi¹c :To na pewno by³a prawda/k³amstwo!". Ja jedynie mogê powiedzieÌ z punktu widzenia ezoterycznego, ¿e moim skromnym zdaniem fizycznie Samuel by³by zdolny do takiego czynu, z takimi konsekwencjami, jakie opisa³a Barbara (zdolny w sensie "mia³by mo¿liwoœÌ").

Ja ze swojej strony powiem, choĂŚ nikogo nie chcĂŞ tu uraziĂŚ, ale uwaÂżam, Âże bardzo moÂżliwe jest, Âże Samuel jest egregorem, stworzonym z woli i pragnienia p.Lucyny. Egregorem tym mocniejszym, ze sporo ludzi w niego wierzy, sporo mu ufa - a to, jak wiadomo, wzmaga moc egregora. Nie byÂłoby teÂż wtedy nic dziwnego, Âże teÂż inni ludzie odbierajÂą od niego przekazy. P.Lucyna, majÂąc pewnÂą jego wizjĂŞ, stworzyÂła go istotÂą niezaleÂżnÂą, w zwiÂązku z czym wszelkie cechy takiej istoty posiada. Co przemawia jeszcze za mojÂą tezÂą - Samuel nie zna odpowiedzi na konkretne, rzeczowe, ale pozostajÂące poza zasiĂŞgiem wiedzy medium pytania. Co rĂłwnieÂż jest znamienne dla egregora.

No, ale ten ostatni akapit lekko zaofftop'owa³em, wiêc nie ci¹gnê dalej Uœmiech Oczywiœcie, to jedynie moje podejrzenie, mo¿liwoœÌ, absolutnie nie twierdzê, ze NA PEWNO wiem, ze tak jest.

Blessing

Tene
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 08, 2008, 22:23:28 »

zadaÂłem OBSZERNE pytanie Andrzejowi WĂłjcikiewiczowi o tamtÂą sytuacjĂŞ i czekam na odpowiedÂź - maila z odpowiedziÂą wklejĂŞ w tym wÂątku i wtedy bĂŞdziemy mieĂŚ wersjĂŞ drugiej strony... trzeba trochĂŞ poczekaĂŚ ale z pewnoÂściÂą warto!

KapÂłan 718!
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 09, 2008, 01:27:09 »

Cytat: Andrzej WĂłjcikiewicz
Sprawe Barbary i Slawy znam bardzo dobrze... Moge tylko powiedziec - psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Dla nas wazne sa wykopaliska, ktore sie odbywaja w Egipcie a nie to co mysla byle jaskolki i ci, ktorzy im kibicuja... Liczy sie efekt, a nie gadanie.
Pozdrawiam
Andrzej Wojcikiewicz

zgadzam siê ca³kowicie z tym i nie ma tu co komentowaÌ - moja teoria siê sprawdzi³a wiêc i Ÿle to œwiadczy o tych dwóch paniach wy³¹cznie...

kapÂłan 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 01:27:48 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 09, 2008, 01:50:24 »

Tu nie ma zadnej teorji, za to sa slowa ponizajace dwie kobiety Slawe i Barbare "psy szczekaja..
Efektem bylo zdemolowanie mieszkania kobiety, oraz jej stan zdrowia po ataku Samuela. Az nazbyt wymowny efekt.
Zycze wszystkim zapatrzonym w sukcesy zmiany systemu wartosci. NIE CZLOWIEK DLA WYKOPALISK, A WYKOPALISKA DLA CZLOWIEKA.
CZLOWIEK I JEGO DOBRO SA DOBREM NADZEDNYM., MOZE WARTO TABLICE Z TAKIM MOTTEM W EGIPCIE  ODKOPAC i ZAPISAC SOBIE TE SLOWA W SERCU.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 01:51:55 wysłane przez Kiara » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #10 : Grudzień 09, 2008, 02:02:36 »

nie dotarÂło, Âże nie byÂło Âżadnego ataku a tamte "relacje" to tylko prowokacja?! znacie to od dwĂłch osĂłb, ktĂłre majÂą w tym interes aby psuĂŚ dobre imiĂŞ Projektu Cheops! i wg mnie zasÂłuÂżyÂły na poniÂżenie, NIC nie wiecie po za tym, Âże ktoÂś coÂś napisaÂł i to opublikowaÂł - Âżadne dowody ale pomĂłwienia i tyle!

ja uwaÂżam tak samo i nie obchodzi mnie zdanie przeciwnikĂłw bo waÂżne sÂą EFEKTY a jest ich caÂłkiem duÂżo i ja je widzĂŞ i to siĂŞ dla mnie liczy wÂłaÂśnie!

celowo to wklei³em, bo widaÌ jak BARDZO musia³y te dwie kobiety podpaœÌ i jak wiele zrobiÌ z³ego, gdyby mi ktoœ chcia³ zniszczyÌ to na co tak ciê¿ko pracowa³em to u¿y³ bym znacznie mocniejszych s³ów te zacytowane - tylko œlepi nie zauwa¿¹, ¿e to jest jakaœ durna prowakcja tych dwóch kobiet aby zniszczyÌ Projekt i jego dobre imiê!

tom1ek - daleko mi do fanatyzmu, to nie fanatyzm ale fascynacja na podstawie efektĂłw a nie GADANIA...

KapÂłan 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 02:44:22 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 09, 2008, 08:26:48 »

KapÂłan 718

No to mamy s³owa przeciw s³owom. S³owa Barbary przeciw s³owom Andrzeja. I tak na prawdê nie mamy ¿adnych dowodów czy poszlak, które potwierdza³yby wersjê którejkolwiek ze stron. Dlatego te¿, moim zdaniem, najrozs¹dniej po prostu uznaÌ, ¿e tego NIE WIEMY - i nie wyci¹gaÌ dalszych wniosków, bo bêd¹ wtedy obarczone b³êdem naszych sympatii czy antypatii (kto sympatyzuje z PCh, przychyli siê do s³ów Andrzeja, przeciwnik znajdzie za to w s³owach Barbary potwierdzenie, ¿e PCh to bezwzglêdna sekta - oczywiœcie piszê w skrajnym przypadku). Nie ma wiêc co kombinowaÌ, bo i tak siê do prawdy nie dojdzie w 100%.

Blessing

Tene
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #12 : Grudzień 09, 2008, 10:24:44 »

I temat mo¿na zamkn¹Ì. Du¿y uœmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #13 : Grudzień 09, 2008, 12:17:51 »

temat zamkn¹Ì - uwa¿am, tak jak przedmówcy, ¿e siê wyczepra³, dodam od siebie, ¿e ja wierzê Andrzejowi a czemu? otó¿ on powodzi t¹ karawan¹ i jedzie dalej a psy tylko szczekaj¹ czyli nie robia NIC oprócz szkodzenia...

718!

Kiara
Gość
« Odpowiedz #14 : Grudzień 09, 2008, 12:18:43 »

Tylko iz P. Wojcikiewicz ani jednym slowem nie zaprzeczyl temu atakowi Samuela na Slawe Malarz , a gdzies sa jego relacje ( Samuela) ze on w ten sposob hartowal Slawe.
Twoje insynuacje i klamstwa kaplan sa naprawde zalosne, obys sie ty nie doczekal podobnego incydetu.....
tak dla doswiadczenia i zobaczenia jak to dziala ( czego Ci nie zycze , bo mozesz zyciem przeplacic).
Nie mniej Jednak jak poszukacie jest relacja z kontaktu z Samuelem w ktorej on sie oficjalnie przyznaje do tego incydetu. Ja juz wiem iz bylo ich wiecej.
Trzeba nie miec godnosci za grosz zeby Slawe Malarz  posadzac o klamstwo.
Wstyd, to kolejna dowod na matactwo i kretackwo oraz klamstawa ludzi zwiazanych z projektem. Podwazacie sami sobie swoje autorytety.
Stajecie sie coraz bardziej niewiarygodni, jedynym waszym celem sa korzysci, kazdego na jego miare. Zgubiliscie po drodze prawdziwy cel , DOBRO CZLOWIEKA.
Naprawde wstyd.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 12:41:32 wysłane przez Kiara » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #15 : Grudzień 09, 2008, 12:20:40 »

temat zamkniĂŞty - prosimy admina o zamkniĂŞcie tego wÂątku.

KapÂłan 718!
radoslaw
Gość
« Odpowiedz #16 : Grudzień 09, 2008, 12:36:56 »

Nejlepiej temat zamkn¹Ì, a S³awê zlikwidowaÌ!!!
Problemem PCh jest to Âże nie sÂłucha innych ludzi zakÂładajÂąc Âże NIC nie wiedzÂą, albo sÂą przeciwnikami bo knujÂą z Illuminatami.
KapÂłan jesteÂś dobrym tego przkÂładem, Bracie.
Twa wielka wiedza o Enkim jest tak poraÂżajÂąca Âże nie zadaÂłes sobie wogĂłle trudu Âżeby poszperaĂŚ w sumeryjskich tabliczkach na temat Nibiru, gdzie sÂą tylko 4 wersy na temat tej wyimaginowanej planety.
Twój idol Alister Crowley by³ takze idolem Hitlera, Sir Gardner w przyp³ywach dobrego humoru modli siê do 12- metrowej sowy, zarzynaj¹c i konsumuj¹c co parê minut jakieœ ma³e niemowlê - wespó³ zespó³ z Sitchinem, Bushem , Clintonem czy królow¹ El¿biet¹.
JetseÂś zafascynowany Teplariuszami i zÂłorzeczysz na KK - nie wiesz Âże to ich przodkowie wprowadzili WSZYSTKIE religie?
Zg³êbiasz wiedzê Wingmkers którzy mówi¹ ¿e wiedzy nie nale¿y szukaÌ na zewn¹trz, ¿e wszystko mamy w sobie - to jest najwiêkszy sekret gadzich twórców Matrixa, nie ma jej w ksi¹¿kch, koœcio³ach, u bogów typu Enki, Enlil czy Jehova czy inna gadzina, czy w szko³ach "rozwoju duchowego" - dok³adnie tak jak mówi ... Kiara, któr¹ potêpiasz w czambu³.
Szybciej zamykajcie temat bo wpadam w trans i mogê skrobn¹Ì trochê niewygodnych dla PCH informacji z g³êbi siebie...
pozdrawiam

arteq
Gość
« Odpowiedz #17 : Grudzień 09, 2008, 13:47:26 »

Po pierwsze byt duchowy nie moÂże spowodowaĂŚ materialnych szkĂłd bo sam tej materii nie ma!!! za duÂżo Egzorcysty ktoÂś tu oglÂądaÂł!
[...]
liczĂŞ na merytorycznÂą dyskusjĂŞ
hmmm... a co w tym dziwnego? I Ty twierdzisz, Âże posiadasz wiedzĂŞ? Nie rozÂśmieszaj mnie. Nie bĂŞdĂŞ daleko wybiegaÂł i podam tylko zjawisko telekinezy.

Powiem dlaczego 718 nie jest dla mnie powa¿n¹ osob¹ do dyskusji. Sam zapocz¹tkowa³ ten w¹tek bo myœla³, ¿e - jak zreszt¹ zwykle - pozjada³ wszystkie rozumy i udowodni ¿e nie by³o ataku na S³awê. W pierwszym poœcie poprosi³ o merytoryczn¹ dyskusjê i kiedy ona zaczê³a siê wywi¹zywaÌ tyle tylko, ¿e zmierza³a do obalenia jago tezy za¿¹da³ zamkniêcia w¹tku.
Nie znam SÂławy i nie znam WĂłjcikiewicza osobiÂście. Trenabel stwierdziÂł - wykazujÂąc 100% obiektywizmu - Âże nikt z nas nie byÂł naocznym Âświadkiem i mamy sÂłowa przeciwko sÂłowom. MoÂżemy wtedy rozpatrywaĂŚ okolicznoÂści i wczeÂśniejszÂą postawĂŞ poszczegĂłlnych osĂłb [czytaj: wiarygodnoœÌ] i dawaĂŚ wiarĂŞ jednym bÂądÂź drugim. Natomiast widzĂŞ, Âże zapomniano tutaj o jedym bardzo waÂżnym fakcie: samcio sam przyznaÂł siĂŞ, Âże to on hartowaÂł SÂławĂŞ. Pomimo tego 718 twierdzi, Âże to prowokacja i Âże SÂława kÂłamie. Hmmm... wychodzi wtedy, Âże samcio teÂż kÂłamie. To jak w koĂącu 718 jest? KÂłamiÂą obydwoje czy teÂż rzeczywiÂście samcio - wbrew tego co glĂŞdzi o miÂłoÂści - wykazaÂł siĂŞ zawiÂściÂą i nienawiÂściÂą i chciaÂł dokopaĂŚ Sawie? 
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #18 : Grudzień 09, 2008, 13:56:49 »

radosÂław skoĂącz z tymi gadami juz bo to siĂŞ nudne robi! Samuel nie jest Âżadnym gadem (!) ale wysokim bytem duchowym - z tymi plejadanami teÂż nie jest jasne...

718!
arteq
Gość
« Odpowiedz #19 : Grudzień 09, 2008, 13:59:48 »

hmmm... to byÂłby pierwszy w historii byt duchowy ktĂłry posÂługuje siĂŞ kÂłamstwem i nienawiÂściÂą.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #20 : Grudzień 09, 2008, 18:14:49 »

By powróciÌ do dyskusji i do g³ównego tematu:

Po pierwsze uwaÂżam, ze tematu absolutnie nie moÂżna i nie ma sensu zamykaĂŚ - dopiero siĂŞ on rozwija!

A teraz zobaczmy, co wiemy:

1.Samuel faktycznie napadÂł na SÂławĂŞ (gdyÂż nie tylko p. Barbara to powiedziaÂła, ale Samuel sam to potwierdziÂł - tak wiĂŞc zaprzeczenie temu automatycznie znaczyÂłoby, ze Samuel kÂłamie).

2. Nie mo¿emy braÌ pod uwagê reszty opisu p. Barbary, ani te¿ s³ów p. Andrzeja - gdy¿ jest to s³owo przeciw s³owu. Z jednej strony s³owa p. Barbary mog¹ byÌ naci¹gniête, gdy¿ jej stosunek do PCh sta³ siê negatywny. Z drugiej, s³owa p. Andrzeja równie¿ mog¹ nie byÌ prawdziwe, gdy¿ jest on sympatykiem Samuela i PCh, i moze chcieÌ Samuela broniÌ. A to, komu kto wierzy, jest jedynie kierowane naszymi w³asnymi sympatiami i antypatiami.

Jaki wiêc wniosek i dalszy tok dyskusji? Mianowicie wyjaœnienie tego, dlaczego Samuel napad³ na S³awê, dlaczego, jeœli faktycznie mia³o to byÌ hartowanie, zrobi³ to bez jej zgody i chêci (atak w woln¹ wolê i sprzeciwienie siê nakazowi mi³oœci). Kwestii tego, ile S³awa dochodzi³a do siebie, czy jak rozleg³e by³y zniszczenia, mozemy pomin¹Ì, bo tu znowu bêd¹ s³owa przeciw s³owom.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #21 : Grudzień 09, 2008, 18:18:46 »

nie mamy argumentów do dalszej dyskusji - Tenebrael, dyskutuj¹c o tym CZEMU BYL ATAK i CZEMU HARTOWANO, zak³adasz, ¿e on by³ a tego nie wiemy, pope³niasz b³¹d, który ja pope³ni³em i wykaza³ to tom1ek - to jest GDYBANIE i nic wiêcej...

718!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #22 : Grudzień 09, 2008, 18:33:53 »

nie mamy argumentów do dalszej dyskusji - Tenebrael, dyskutuj¹c o tym CZEMU BYL ATAK i CZEMU HARTOWANO, zak³adasz, ¿e on by³ a tego nie wiemy, pope³niasz b³¹d, który ja pope³ni³em i wykaza³ to tom1ek - to jest GDYBANIE i nic wiêcej...

718!

Ale w takim razie jak wyjaœnisz to, ze Samuel do tego ataku siê PRZYZNA£? Fakt faktem, ¿e podaj¹c w w¹tpliwoœÌ ten atak, podajesz w ten w w¹tpliwoœÌ sposób s³owa Samuela - a co za tym idzie jego prawdomównoœÌ. I niestety, ale od tego wyboru nie da siê uciec. Albo uznamy prawdomównoœÌ samuela, a co za tym idzie atak na S³awê, albo zanegujemy i jedno i drugie. Inaczej post¹pimy wbrew wszelkiej logice.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #23 : Grudzień 09, 2008, 20:35:04 »

nie wiem jak by³o Tenebrael i uwa¿am dalsz¹ dyskusjê za bezcelow¹ - co nie napiszemy to bêdzie nasza dywagacja na temat którego tak na prawdê nie znamy i s¹ to wy³¹cznie domys³y a mi chodzi o fakty, ich widaÌ ju¿ nie poznamy - mamy zdanie obu stron i wyraŸn¹ niechêÌ A.W. do obu paù co œwiadczy o tym, ¿e szkodz¹ projektowi i mocno podpad³y a list kr¹¿¹cy po necie jest pewnie prowokacj¹ jak napisal tom1ek na samym pocz¹tku tego tematu - zauwa¿y³eœ sam, ¿e nie s¹ obiektywne to relacje bo te osoby maj¹ teraz interes w tym, ¿eby oczerniaÌ PCH i wieloletnie dokonanie A.W. (st¹d tak ostry ton)

KapÂłan 718!
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #24 : Grudzień 09, 2008, 21:18:16 »

nie wiem jak by³o Tenebrael i uwa¿am dalsz¹ dyskusjê za bezcelow¹ - co nie napiszemy to bêdzie nasza dywagacja na temat którego tak na prawdê nie znamy i s¹ to wy³¹cznie domys³y a mi chodzi o fakty, ich widaÌ ju¿ nie poznamy - mamy zdanie obu stron i wyraŸn¹ niechêÌ A.W. do obu paù co œwiadczy o tym, ¿e szkodz¹ projektowi i mocno podpad³y a list kr¹¿¹cy po necie jest pewnie prowokacj¹ jak napisal tom1ek na samym pocz¹tku tego tematu - zauwa¿y³eœ sam, ¿e nie s¹ obiektywne to relacje bo te osoby maj¹ teraz interes w tym, ¿eby oczerniaÌ PCH i wieloletnie dokonanie A.W. (st¹d tak ostry ton)

KapÂłan 718!

Nie ze wszystkim siĂŞ zgodzĂŞ. A mianowicie:

1. Dalej uwaÂżam, ze kontynuacja tej dyskusji jest bardzo przydatna. Niekoneicznie dojdziemy do peÂłnej prawdy, ale wychodzÂą na wierzch teÂż ciekawe inne aspekty (choĂŚ to akurat w innym wÂątku, gdzie ten temat teÂż jest poruszony).

2. Nieco stronniczo interpretujesz pewien fakt. Mianowicie niechêÌ A.W. do obu paù interpretujesz jako dowód, ze szkodz¹ projektowi. Interpretacja mo¿e te¿ byÌ inna (zaznaczam, MO¯E, nie musi, nie znaczy to, ze twierdzê, ¿e jest tak czy inaczej). Mianowicie obie te panie mog³y wiedzieÌ za du¿o o pewnych sprawach, których PCh wola³oby, aby nie wydosta³y siê "na zewn¹trz", a skoro siê od³¹czy³y, mog¹ je wyjawiÌ. To moŸe t³umaczyÌ niechêÌ A.W. do nich (zaznaczam, jest to po prostu konkurencyjna interpretacja).

3. NapisaÂłeÂś, Âże panie te majÂą interes w tym, by oczerniaĂŚ PCh. Skonkretyzuj, jaki dokÂładnie. 
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: