Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 20:09:42

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "HARTOWANIE" S£AWY MALARZ - fakty  (Przeczytany 15632 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« : Grudzieñ 08, 2008, 20:15:24 »

Wiêc tak, dotar³em do rzetelnego (chodzi o to, ¿e z pierwszej rêki niby) ¼ród³a wydarzeñ o których mówi± forumowicze a szczególnie przeciwnicy Projektu Cheops - ¼ród³em jest mail, który "wyciek³" do neta za zgod± Barbary Parzoch (by³ej jaskó³ki), oczywi¶cie wyciek³ za zgod± autorki co zaznaczy³a...

EDIT: poniewa¿ tom1ek zwróci³ mi uwagê, ¿e faktycznie to mo¿e byæ jedna wielka prowokacja - zaznaczam, ¿e poni¿szy opis nale¿y rozumieæ - JE¦LI BY£ ATAK (a myslimy, ¿e nie musia³o tak byæ)

po przeczytaniu tej relacji by³em ju¿ pewien, ¿e to jest jaka¶ manipulacja, jest tam napisane, ¿e S³awa Malarz podpad³a Samuelowi i ¿e siê zem¶ci³ demoluj±c jej pokój - cytat "by³ jak po wojnie" (Tenebrael mozliwe aby istota duchowa zrobi³a fizyczne szkody takich riozmiarów?), JEDYNYM ¶wiadkiem NIE NA OCZNYM jest Barbara Parzoch, która odesz³a z Projektu Cheops (a mo¿e wylecia³a - to siê ustali jeszcze), powody hartowania S³awy s± ponoæ takie, ¿e co¶ rozpowiada³a, chodzi³o o PSUCIE DOBREGO IMIENIA PROJEKTU CHEOPS, uwa¿am, ¿e to - mówi±c kolkwialnie - ¶ciema! Po pierwsze byt duchowy nie mo¿e spowodowaæ materialnych szkód bo sam tej materii nie ma!!! za du¿o Egzorcysty kto¶ tu ogl±da³! dalej s³yszymy, ¿e po tamtym spotkaniu musia³a DWA LATA (podkre¶lenie nie moje) dochodziæ do siebie, otó¿, NIKT nie mówi³, ¿e kontakt z istotami duchowymi jest dla WSZYSTKICH BEZPIECZNY! s± ludzie o s³abszej psychice i rozchwiani emocjonalnie i oni siê do tego nie daj±, a Samuel HARTYUJ¡C sprawdzi³ czy siê nadaje dalej czy nie, tylko twardzi przetrwaj±! Widaæ wiêc, ¿e nie skoro DWA LATA dochodzi³a do siebie, Samuel j± uratowa³ w pewnym sensie - pó¼niej mog³o by byæ gorzej jeszcze dla niej, pomóg³ jej, to sie humanitarne metody ale istoty duchowe nie my¶l± tak jak my (wogóle nie my¶l± - maj± taki jakby system przeszlo¶æ/tera¼niejszo¶æ/pszysz³o¶æ, to jest ¦WIADOMO¦Æ WSZYSTKIEGO)

Znam wiele osób, które po takich kontaktach dochodz± do siebie d³u¿ej ni¿ dwa lata albo wcale!

liczê na merytoryczn± dyskusjê

P.S. te¿ by³em hartowany i to o wiele ostrzej ni¿ S³awa Malarz - przetrwa³em i teraz jestem silniejszy!!!

Kap³an 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 21:09:56 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 08, 2008, 20:28:06 »

Nie wiem, o co w ogóle chodzi z tym "hartowaniem" Sławy albo kogokolwiek innego - jak dla mnie to zmyślona historia, prowokacja. Nigdy nie byłem "hartowany" przez Samuela, nigdy nie będę i nie znam nikogo, kto by był.

Mogło w sumie być tak, że gdy Sława odeszła od PCH, to zaczęła bluzgać na Samuela albo przeklinać go. Jeśli była jakoś specjalnie uzdolniona ezoterycznie, albo po prostu siła jej myśli była duża, to sama na siebie sprowadziła kłopoty:
Trzeci sposób spełniania życzeń, ale tym razem złych, to klątwa rzucona podczas silnych emocji. Wówczas należy spodziewać się zadziałania mechanizmu zwrotnego. A mianowicie, gdy złe życzenie pod czyimś adresem się spełni, wówczas to złe życzenie wróci do nas i wyrządzi taką samą (lub większą) szkodę. Złe życzenie może do nas powrócić także wtedy, gdy nie wyrządzi drugiemu człowiekowi żadnej szkody odbijając się od jego aury wzmocnionej silną, zwizualizowaną przez amulet, ochronną mocą. Przed powrotem klątwy nie można się ustrzec, ponieważ jej wibracja energetyczna jest identyczna z wibracją naszej aury.

Wie o tym każdy mag voodoo (gdzie klątwy odgrywają istotną rolę - laleczki przekłuwane szpilkami itp.) i nie tylko. Nie muszę chyba dodawać, że aura bytu klasy Samuela na pewno jest silna.
Nie zgodziłbym się tylko z tym, że "przed powrotem klątwy nie można się ustrzec". Bo chociażby magowie voodoo znają sposoby... Sława mogła ich nie znać, albo po prostu przeklinała Samuela nieświadomie, nie zdając sobie sprawy, że w pewnym momencie energia myśli osiągnęła już wymagany punkt krytyczny, potrzebny do ataku energetycznego. A atak energetyczny na byty wyższych gęstości... hemm...  Mrugniêcie No ja próbowałem i nie polecam. Naprawdę ciężko jest wyjść bez szwanku bez odpowiednich umiejętności albo silnego wsparcia.

Jesteśmy wszyscy "hartowani" co najwyżej przez życie/los. I chyba tylko to miałeś tutaj namyśli:
Cytat: Kapłan 718
P.S. też byłem hartowany i to o wiele ostrzej niż Sława Malarz - przetrwałem i teraz jestem silniejszy!!!

Nie chce mi się wierzyć w trening w stylu - "Samuel wysyła do ciebie negatywną energię, a ty się broń". Idiotyzm.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 20:49:24 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Grudzieñ 08, 2008, 20:29:56 »

to mo¿e podziel siê z nami w jaki sposób by³e¶ hartowany??? hmmm
 mi po sesjach pojawi³o siê bia³e ¶wiat³o, trudno to nawa¿ hartowaniem, i du¿o pozytywów nie strach i ból.

Pozdrawiam serdecznie

P.S.

Czyta³am te @ wszystko dok³adnie zosta³o przewa³kowane na starym forum.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Grudzieñ 08, 2008, 20:33:41 »

jasne, ¿e tak, to mia³em na my¶li, ¿ycie da³o mi w ko¶æ ale przetrwa³em, a Samuel mnie nie hartowa³, on mi pomóg³ bardzo!

tom1ek - ja mia³em na my¶li, ¿e je¶li by³o ju¿ jakie¶ hartowanie (a nie wierzê w to!) to wyja¶ni³em powody - bo ludzie mówi± o ataku na jej ¿ycie...

Pani Barbara Parzoch pisa³a, ¿e S³awa umiera³a jej na rêkach - w ¿yciu w te bajki nie uwierzê, pok³ócili siê z Andrzejem pewnie a teraz siê mszcz± tylko i to bez sensu!

pamiêtajmy JEDYNYM ¶wiadkiem "ataku" jest by³a jaskó³ka - wiêc to bardzo nie pewne ¼ród³o!

Kap³an 718!

tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Grudzieñ 08, 2008, 20:47:21 »

musia³em jeszcze edytowaæ posta, ale ju¿ skoñczony

100% complete  Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 20:48:01 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Grudzieñ 08, 2008, 21:03:59 »

tom1ek uwa¿am tak samo... ostatnio jaros³aw kaczyñski powiedzia³, ¿e "gdyby kózka nie skaka³a to by nó¿ki nie z³ama³a" a PO odpowiedzia³o "kto mieczem wojuje ten od miecza ginie" i tutaj jest podobna sytuacja - trzeba mierzyæ si³y na zamiary i prawdopodobnie S³awa Malarz pope³ni³a gdzie¶ jaki¶ b³±d...

Kap³an 718!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Grudzieñ 08, 2008, 22:12:13 »

tom1ek, Kap³an 718 - Wydaje mi siê, ¿e jeste¶cie nieobiektywni. Wygl±da to tak, jakby¶cie z miejsca zak³adali, ¿e Samuel by tego ¼le nie zrobi³, i dopiero wtedy dalej wnioskowali - ze to albo k³amstwo, albo ¿e to dla dobra S³awy, albo ¿e sama jest sobie winna.

Ja natomiast uwa¿am, ¿e nie znamy tego Bytu, nie znamy go w pe³ni, st±d te¿ nie mo¿emy ad hoc przyjmowaæ, ¿e on by nie by³ do tego zdolny. Czy by³by zdolny fizycznie? Tak. Potwierdzeniem mog± byæ tzw. duchy ha³asuj±ce, przesuwaj±ce przedmioty (innymi s³owy - Poltergeisty). Skoro one potrafi± wp³ywaæ na ¶wiat fizyczny, to czemu Samuel mia³by nie móc?

Natomiast ja nie wyci±ga³bym wniosków takich, ze by³a to prawda czy fa³sz. Powiedzmy sobie uczciwie - nie znamy tych ludzi, nie wiemy, jakie s± ich zdolno¶ci, ani te¿ jakie wzajemne relacje. Nie mo¿emy do razu stawaæ po jednej ze stron, mówi±c :To na pewno by³a prawda/k³amstwo!". Ja jedynie mogê powiedzieæ z punktu widzenia ezoterycznego, ¿e moim skromnym zdaniem fizycznie Samuel by³by zdolny do takiego czynu, z takimi konsekwencjami, jakie opisa³a Barbara (zdolny w sensie "mia³by mo¿liwo¶æ").

Ja ze swojej strony powiem, choæ nikogo nie chcê tu uraziæ, ale uwa¿am, ¿e bardzo mo¿liwe jest, ¿e Samuel jest egregorem, stworzonym z woli i pragnienia p.Lucyny. Egregorem tym mocniejszym, ze sporo ludzi w niego wierzy, sporo mu ufa - a to, jak wiadomo, wzmaga moc egregora. Nie by³oby te¿ wtedy nic dziwnego, ¿e te¿ inni ludzie odbieraj± od niego przekazy. P.Lucyna, maj±c pewn± jego wizjê, stworzy³a go istot± niezale¿n±, w zwi±zku z czym wszelkie cechy takiej istoty posiada. Co przemawia jeszcze za moj± tez± - Samuel nie zna odpowiedzi na konkretne, rzeczowe, ale pozostaj±ce poza zasiêgiem wiedzy medium pytania. Co równie¿ jest znamienne dla egregora.

No, ale ten ostatni akapit lekko zaofftop'owa³em, wiêc nie ci±gnê dalej U¶miech Oczywi¶cie, to jedynie moje podejrzenie, mo¿liwo¶æ, absolutnie nie twierdzê, ze NA PEWNO wiem, ze tak jest.

Blessing

Tene
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 08, 2008, 22:23:28 »

zada³em OBSZERNE pytanie Andrzejowi Wójcikiewiczowi o tamt± sytuacjê i czekam na odpowied¼ - maila z odpowiedzi± wklejê w tym w±tku i wtedy bêdziemy mieæ wersjê drugiej strony... trzeba trochê poczekaæ ale z pewno¶ci± warto!

Kap³an 718!
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 09, 2008, 01:27:09 »

Cytat: Andrzej Wójcikiewicz
Sprawe Barbary i Slawy znam bardzo dobrze... Moge tylko powiedziec - psy szczekaja, karawana jedzie dalej. Dla nas wazne sa wykopaliska, ktore sie odbywaja w Egipcie a nie to co mysla byle jaskolki i ci, ktorzy im kibicuja... Liczy sie efekt, a nie gadanie.
Pozdrawiam
Andrzej Wojcikiewicz

zgadzam siê ca³kowicie z tym i nie ma tu co komentowaæ - moja teoria siê sprawdzi³a wiêc i ¼le to ¶wiadczy o tych dwóch paniach wy³±cznie...

kap³an 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 01:27:48 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 09, 2008, 01:50:24 »

Tu nie ma zadnej teorji, za to sa slowa ponizajace dwie kobiety Slawe i Barbare "psy szczekaja..
Efektem bylo zdemolowanie mieszkania kobiety, oraz jej stan zdrowia po ataku Samuela. Az nazbyt wymowny efekt.
Zycze wszystkim zapatrzonym w sukcesy zmiany systemu wartosci. NIE CZLOWIEK DLA WYKOPALISK, A WYKOPALISKA DLA CZLOWIEKA.
CZLOWIEK I JEGO DOBRO SA DOBREM NADZEDNYM., MOZE WARTO TABLICE Z TAKIM MOTTEM W EGIPCIE  ODKOPAC i ZAPISAC SOBIE TE SLOWA W SERCU.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 01:51:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 09, 2008, 02:02:36 »

nie dotar³o, ¿e nie by³o ¿adnego ataku a tamte "relacje" to tylko prowokacja?! znacie to od dwóch osób, które maj± w tym interes aby psuæ dobre imiê Projektu Cheops! i wg mnie zas³u¿y³y na poni¿enie, NIC nie wiecie po za tym, ¿e kto¶ co¶ napisa³ i to opublikowa³ - ¿adne dowody ale pomówienia i tyle!

ja uwa¿am tak samo i nie obchodzi mnie zdanie przeciwników bo wa¿ne s± EFEKTY a jest ich ca³kiem du¿o i ja je widzê i to siê dla mnie liczy w³a¶nie!

celowo to wklei³em, bo widaæ jak BARDZO musia³y te dwie kobiety podpa¶æ i jak wiele zrobiæ z³ego, gdyby mi kto¶ chcia³ zniszczyæ to na co tak ciê¿ko pracowa³em to u¿y³ bym znacznie mocniejszych s³ów te zacytowane - tylko ¶lepi nie zauwa¿±, ¿e to jest jaka¶ durna prowakcja tych dwóch kobiet aby zniszczyæ Projekt i jego dobre imiê!

tom1ek - daleko mi do fanatyzmu, to nie fanatyzm ale fascynacja na podstawie efektów a nie GADANIA...

Kap³an 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 02:44:22 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 09, 2008, 08:26:48 »

Kap³an 718

No to mamy s³owa przeciw s³owom. S³owa Barbary przeciw s³owom Andrzeja. I tak na prawdê nie mamy ¿adnych dowodów czy poszlak, które potwierdza³yby wersjê którejkolwiek ze stron. Dlatego te¿, moim zdaniem, najrozs±dniej po prostu uznaæ, ¿e tego NIE WIEMY - i nie wyci±gaæ dalszych wniosków, bo bêd± wtedy obarczone b³êdem naszych sympatii czy antypatii (kto sympatyzuje z PCh, przychyli siê do s³ów Andrzeja, przeciwnik znajdzie za to w s³owach Barbary potwierdzenie, ¿e PCh to bezwzglêdna sekta - oczywi¶cie piszê w skrajnym przypadku). Nie ma wiêc co kombinowaæ, bo i tak siê do prawdy nie dojdzie w 100%.

Blessing

Tene
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 09, 2008, 10:24:44 »

I temat mo¿na zamkn±æ. Du¿y u¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 09, 2008, 12:17:51 »

temat zamkn±æ - uwa¿am, tak jak przedmówcy, ¿e siê wyczepra³, dodam od siebie, ¿e ja wierzê Andrzejowi a czemu? otó¿ on powodzi t± karawan± i jedzie dalej a psy tylko szczekaj± czyli nie robia NIC oprócz szkodzenia...

718!

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 09, 2008, 12:18:43 »

Tylko iz P. Wojcikiewicz ani jednym slowem nie zaprzeczyl temu atakowi Samuela na Slawe Malarz , a gdzies sa jego relacje ( Samuela) ze on w ten sposob hartowal Slawe.
Twoje insynuacje i klamstwa kaplan sa naprawde zalosne, obys sie ty nie doczekal podobnego incydetu.....
tak dla doswiadczenia i zobaczenia jak to dziala ( czego Ci nie zycze , bo mozesz zyciem przeplacic).
Nie mniej Jednak jak poszukacie jest relacja z kontaktu z Samuelem w ktorej on sie oficjalnie przyznaje do tego incydetu. Ja juz wiem iz bylo ich wiecej.
Trzeba nie miec godnosci za grosz zeby Slawe Malarz  posadzac o klamstwo.
Wstyd, to kolejna dowod na matactwo i kretackwo oraz klamstawa ludzi zwiazanych z projektem. Podwazacie sami sobie swoje autorytety.
Stajecie sie coraz bardziej niewiarygodni, jedynym waszym celem sa korzysci, kazdego na jego miare. Zgubiliscie po drodze prawdziwy cel , DOBRO CZLOWIEKA.
Naprawde wstyd.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 12:41:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 09, 2008, 12:20:40 »

temat zamkniêty - prosimy admina o zamkniêcie tego w±tku.

Kap³an 718!
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 09, 2008, 12:36:56 »

Nejlepiej temat zamkn±æ, a S³awê zlikwidowaæ!!!
Problemem PCh jest to ¿e nie s³ucha innych ludzi zak³adaj±c ¿e NIC nie wiedz±, albo s± przeciwnikami bo knuj± z Illuminatami.
Kap³an jeste¶ dobrym tego przk³adem, Bracie.
Twa wielka wiedza o Enkim jest tak pora¿aj±ca ¿e nie zada³es sobie wogóle trudu ¿eby poszperaæ w sumeryjskich tabliczkach na temat Nibiru, gdzie s± tylko 4 wersy na temat tej wyimaginowanej planety.
Twój idol Alister Crowley by³ takze idolem Hitlera, Sir Gardner w przyp³ywach dobrego humoru modli siê do 12- metrowej sowy, zarzynaj±c i konsumuj±c co parê minut jakie¶ ma³e niemowlê - wespó³ zespó³ z Sitchinem, Bushem , Clintonem czy królow± El¿biet±.
Jetse¶ zafascynowany Teplariuszami i z³orzeczysz na KK - nie wiesz ¿e to ich przodkowie wprowadzili WSZYSTKIE religie?
Zg³êbiasz wiedzê Wingmkers którzy mówi± ¿e wiedzy nie nale¿y szukaæ na zewn±trz, ¿e wszystko mamy w sobie - to jest najwiêkszy sekret gadzich twórców Matrixa, nie ma jej w ksi±¿kch, ko¶cio³ach, u bogów typu Enki, Enlil czy Jehova czy inna gadzina, czy w szko³ach "rozwoju duchowego" - dok³adnie tak jak mówi ... Kiara, któr± potêpiasz w czambu³.
Szybciej zamykajcie temat bo wpadam w trans i mogê skrobn±æ trochê niewygodnych dla PCH informacji z g³êbi siebie...
pozdrawiam

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 09, 2008, 13:47:26 »

Po pierwsze byt duchowy nie mo¿e spowodowaæ materialnych szkód bo sam tej materii nie ma!!! za du¿o Egzorcysty kto¶ tu ogl±da³!
[...]
liczê na merytoryczn± dyskusjê
hmmm... a co w tym dziwnego? I Ty twierdzisz, ¿e posiadasz wiedzê? Nie roz¶mieszaj mnie. Nie bêdê daleko wybiega³ i podam tylko zjawisko telekinezy.

Powiem dlaczego 718 nie jest dla mnie powa¿n± osob± do dyskusji. Sam zapocz±tkowa³ ten w±tek bo my¶la³, ¿e - jak zreszt± zwykle - pozjada³ wszystkie rozumy i udowodni ¿e nie by³o ataku na S³awê. W pierwszym po¶cie poprosi³ o merytoryczn± dyskusjê i kiedy ona zaczê³a siê wywi±zywaæ tyle tylko, ¿e zmierza³a do obalenia jago tezy za¿±da³ zamkniêcia w±tku.
Nie znam S³awy i nie znam Wójcikiewicza osobi¶cie. Trenabel stwierdzi³ - wykazuj±c 100% obiektywizmu - ¿e nikt z nas nie by³ naocznym ¶wiadkiem i mamy s³owa przeciwko s³owom. Mo¿emy wtedy rozpatrywaæ okoliczno¶ci i wcze¶niejsz± postawê poszczególnych osób [czytaj: wiarygodno¶æ] i dawaæ wiarê jednym b±d¼ drugim. Natomiast widzê, ¿e zapomniano tutaj o jedym bardzo wa¿nym fakcie: samcio sam przyzna³ siê, ¿e to on hartowa³ S³awê. Pomimo tego 718 twierdzi, ¿e to prowokacja i ¿e S³awa k³amie. Hmmm... wychodzi wtedy, ¿e samcio te¿ k³amie. To jak w koñcu 718 jest? K³ami± obydwoje czy te¿ rzeczywi¶cie samcio - wbrew tego co glêdzi o mi³o¶ci - wykaza³ siê zawi¶ci± i nienawi¶ci± i chcia³ dokopaæ Sawie? 
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 09, 2008, 13:56:49 »

rados³aw skoñcz z tymi gadami juz bo to siê nudne robi! Samuel nie jest ¿adnym gadem (!) ale wysokim bytem duchowym - z tymi plejadanami te¿ nie jest jasne...

718!
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 09, 2008, 13:59:48 »

hmmm... to by³by pierwszy w historii byt duchowy który pos³uguje siê k³amstwem i nienawi¶ci±.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 09, 2008, 18:14:49 »

By powróciæ do dyskusji i do g³ównego tematu:

Po pierwsze uwa¿am, ze tematu absolutnie nie mo¿na i nie ma sensu zamykaæ - dopiero siê on rozwija!

A teraz zobaczmy, co wiemy:

1.Samuel faktycznie napad³ na S³awê (gdy¿ nie tylko p. Barbara to powiedzia³a, ale Samuel sam to potwierdzi³ - tak wiêc zaprzeczenie temu automatycznie znaczy³oby, ze Samuel k³amie).

2. Nie mo¿emy braæ pod uwagê reszty opisu p. Barbary, ani te¿ s³ów p. Andrzeja - gdy¿ jest to s³owo przeciw s³owu. Z jednej strony s³owa p. Barbary mog± byæ naci±gniête, gdy¿ jej stosunek do PCh sta³ siê negatywny. Z drugiej, s³owa p. Andrzeja równie¿ mog± nie byæ prawdziwe, gdy¿ jest on sympatykiem Samuela i PCh, i moze chcieæ Samuela broniæ. A to, komu kto wierzy, jest jedynie kierowane naszymi w³asnymi sympatiami i antypatiami.

Jaki wiêc wniosek i dalszy tok dyskusji? Mianowicie wyja¶nienie tego, dlaczego Samuel napad³ na S³awê, dlaczego, je¶li faktycznie mia³o to byæ hartowanie, zrobi³ to bez jej zgody i chêci (atak w woln± wolê i sprzeciwienie siê nakazowi mi³o¶ci). Kwestii tego, ile S³awa dochodzi³a do siebie, czy jak rozleg³e by³y zniszczenia, mozemy pomin±æ, bo tu znowu bêd± s³owa przeciw s³owom.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 09, 2008, 18:18:46 »

nie mamy argumentów do dalszej dyskusji - Tenebrael, dyskutuj±c o tym CZEMU BYL ATAK i CZEMU HARTOWANO, zak³adasz, ¿e on by³ a tego nie wiemy, pope³niasz b³±d, który ja pope³ni³em i wykaza³ to tom1ek - to jest GDYBANIE i nic wiêcej...

718!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 09, 2008, 18:33:53 »

nie mamy argumentów do dalszej dyskusji - Tenebrael, dyskutuj±c o tym CZEMU BYL ATAK i CZEMU HARTOWANO, zak³adasz, ¿e on by³ a tego nie wiemy, pope³niasz b³±d, który ja pope³ni³em i wykaza³ to tom1ek - to jest GDYBANIE i nic wiêcej...

718!

Ale w takim razie jak wyja¶nisz to, ze Samuel do tego ataku siê PRZYZNA£? Fakt faktem, ¿e podaj±c w w±tpliwo¶æ ten atak, podajesz w ten w w±tpliwo¶æ sposób s³owa Samuela - a co za tym idzie jego prawdomówno¶æ. I niestety, ale od tego wyboru nie da siê uciec. Albo uznamy prawdomówno¶æ samuela, a co za tym idzie atak na S³awê, albo zanegujemy i jedno i drugie. Inaczej post±pimy wbrew wszelkiej logice.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 09, 2008, 20:35:04 »

nie wiem jak by³o Tenebrael i uwa¿am dalsz± dyskusjê za bezcelow± - co nie napiszemy to bêdzie nasza dywagacja na temat którego tak na prawdê nie znamy i s± to wy³±cznie domys³y a mi chodzi o fakty, ich widaæ ju¿ nie poznamy - mamy zdanie obu stron i wyra¼n± niechêæ A.W. do obu pañ co ¶wiadczy o tym, ¿e szkodz± projektowi i mocno podpad³y a list kr±¿±cy po necie jest pewnie prowokacj± jak napisal tom1ek na samym pocz±tku tego tematu - zauwa¿y³e¶ sam, ¿e nie s± obiektywne to relacje bo te osoby maj± teraz interes w tym, ¿eby oczerniaæ PCH i wieloletnie dokonanie A.W. (st±d tak ostry ton)

Kap³an 718!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 09, 2008, 21:18:16 »

nie wiem jak by³o Tenebrael i uwa¿am dalsz± dyskusjê za bezcelow± - co nie napiszemy to bêdzie nasza dywagacja na temat którego tak na prawdê nie znamy i s± to wy³±cznie domys³y a mi chodzi o fakty, ich widaæ ju¿ nie poznamy - mamy zdanie obu stron i wyra¼n± niechêæ A.W. do obu pañ co ¶wiadczy o tym, ¿e szkodz± projektowi i mocno podpad³y a list kr±¿±cy po necie jest pewnie prowokacj± jak napisal tom1ek na samym pocz±tku tego tematu - zauwa¿y³e¶ sam, ¿e nie s± obiektywne to relacje bo te osoby maj± teraz interes w tym, ¿eby oczerniaæ PCH i wieloletnie dokonanie A.W. (st±d tak ostry ton)

Kap³an 718!

Nie ze wszystkim siê zgodzê. A mianowicie:

1. Dalej uwa¿am, ze kontynuacja tej dyskusji jest bardzo przydatna. Niekoneicznie dojdziemy do pe³nej prawdy, ale wychodz± na wierzch te¿ ciekawe inne aspekty (choæ to akurat w innym w±tku, gdzie ten temat te¿ jest poruszony).

2. Nieco stronniczo interpretujesz pewien fakt. Mianowicie niechêæ A.W. do obu pañ interpretujesz jako dowód, ze szkodz± projektowi. Interpretacja mo¿e te¿ byæ inna (zaznaczam, MO¯E, nie musi, nie znaczy to, ze twierdzê, ¿e jest tak czy inaczej). Mianowicie obie te panie mog³y wiedzieæ za du¿o o pewnych sprawach, których PCh wola³oby, aby nie wydosta³y siê "na zewn±trz", a skoro siê od³±czy³y, mog± je wyjawiæ. To mo¼e t³umaczyæ niechêæ A.W. do nich (zaznaczam, jest to po prostu konkurencyjna interpretacja).

3. Napisa³e¶, ¿e panie te maj± interes w tym, by oczerniaæ PCh. Skonkretyzuj, jaki dok³adnie. 
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: