sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 01, 2012, 07:33:03 » |
|
eee, jakie¶ to mêtne, zagmatwane. w po³owie mi siê odechcia³o. pozdro Jestem takiego samego zdania ,du¿o gadaniny ,pokrêtnych wyja¶nieñ z których niewiele wynika . O co w³a¶ciwie chodzi? Mo¿e kto¶ pokusi³by siê o streszczenie w kilku konkretnych i jasnych zdaniach?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 01, 2012, 08:59:18 » |
|
Sfinksie, tego siê nie da stre¶ciæ, ka¿dy odbiera to indywidualnie. W tym nie waham siê u¿yæ: be³kotliwym "wyk³adzie" jest nieco ró¿nych "informacji" zw³aszcza pogl±d Georga na GFOL, wspó³pracuj±ce z tajnymi rz±dami tzw Nordyków i szaraków. Ca³o¶æ wygl±da mi na do¶æ stary materia³, który kto¶ "odgrza³" teraz na YT. Z tego wszystkiego warto zauwa¿yæ co mówi na temat naszej Wy¿szej Ja¼ni, ale generalnie mówi o Transformacji, lecz rzeczywi¶cie mêtnie. Có¿ taki ma styl, wiêc wygl±da w tym na kolejnego "zbawcê".
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 01, 2012, 09:09:44 » |
|
..Grzegorz mówi równie¿ o "¿niwach", o których czêsto wspomina JACK,- i w koñcu widaæ o co chodzi- o "ochotników" do nowego Matrixa,- a suma summarum- jak sam mówi na koniec- "to i tak bez wiêkszego znaczenia, bo ka¿dy indywidualnie ma swoj± ¶cie¿kê do¶wiadczenia/rozwoju i to co zrobi jest w³a¶ciwe dla niego samego".
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 01, 2012, 10:16:10 » |
|
To dobrze, ¿e ludzie dostrzegaj± te wszystkie byty Wy¿sze i ni¿sze , nie widz± jednak, ¿e KTO¦ o wiele wiêkszy, od tysiêcy lat prowadzi rozwój ludzko¶ci i ..... nie wygl±da na to, aby mia³ zamiar przestaæ to robiæ.
Co wiêcej owo sterowanie polega obecnie na maksymalnym "przykrêcaniu ¶ruby" , na doprowadzaniu do ziemskiego hardkoru, przy pomocy demonów i innych "najni¿szych" bytów.
D.Sugier napisa³ ostatnio o Planie Boga, który chce wywy¿szyæ ludzko¶æ.
Pewnie to konieczne - zej¶æ w hardkor 3 gêsto¶ci, aby pój¶æ w rozwoju do przodu, gdy reszta Kosmosu jest na wczasach.
A Nordycy z Oriona i Inni , którzy maj± teraz "pla¿ê" i ogl±daj± sobie ziemskiego Big Brothera zostan± pewnie tam gdzie s± teraz.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 10:17:14 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
gosc5690
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 01, 2012, 10:22:14 » |
|
"Albo bêdzie wspólnota i bezwarunkowa mi³o¶æ ,albo ¿egnamy siê ze wszystkim i wszystkimi!"
W skali globalnej nigdy nie bêdzie wspólnoty i bezwarunkowej mi³o¶ci. Ludzie nie b±d¼cie naiwni jak przedszkolaki. Co innego szczebel lokalny - dom, organizacja. Ale nigdy w skali ¶wiata. Historii nie uczyli?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 01, 2012, 10:26:49 » |
|
To twój osobisty pogl±d. Gdyby historia nie by³a niepowtarzalna - to nie by³oby historii!
Edit: Jack, fakt czego¶ wielkiego nie widaæ. Ale nie mieszaj do tego Boga, wystarczy prawo przyczyny i skutku.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 10:30:21 wys³ane przez blueray21 »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Grudzieñ 01, 2012, 10:34:54 » |
|
"Albo bêdzie wspólnota i bezwarunkowa mi³o¶æ ,albo ¿egnamy siê ze wszystkim i wszystkimi!"
W skali globalnej nigdy nie bêdzie wspólnoty i bezwarunkowej mi³o¶ci. Ludzie nie b±d¼cie naiwni jak przedszkolaki. Co innego szczebel lokalny - dom, organizacja. Ale nigdy w skali ¶wiata. Historii nie uczyli?
To prawda Go¶ciu. Obecnie Ziemia to ca³kowicie zachwaszczone pole pszenicy. Tak bardzo, ¿e nawet nie widaæ ju¿ k³osów zbo¿a. Ale jak siê to zbierze, posegreguje, to sporo ziarenek jednak zostanie. A na ¶wie¿o zaoranym ( zmiana osi Ziemi) i uprawionym polu, mo¿e w przysz³o¶ci wyrosn±æ niez³a plantacja. Szczególnie gdy wykorzysta siê wzorce hodowli (chrze¶cijañstwo) zaszczepiane ju¿ od 2 tysiêcy lat
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 10:35:35 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #32 : Grudzieñ 01, 2012, 10:39:14 » |
|
Chrze¶cijañstwo zaszczepiane ogniem i mieczem?
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 01, 2012, 10:43:56 » |
|
To twój osobisty pogl±d. Gdyby historia nie by³a niepowtarzalna - to nie by³oby historii!
Edit: Jack, fakt czego¶ wielkiego nie widaæ. Ale nie mieszaj do tego Boga, wystarczy prawo przyczyny i skutku.
Bóg to rzeczywi¶cie Wysoka Instancja ( te miliardy galaktyk w paru gêsto¶ciach) do ogarniêcia Ale Jego Avatar - Wcielenie w Ludzko¶æ - Jezus w zupe³no¶ci wystarczy. ps. Je¿eli na s³owo Bóg "przygrza³o" Ci "wtyczkê" od "Rdzenia", to dobry znak. Bo to znaczy, ¿e to co napisa³em nie jest pozbawione sensu i dzia³a.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #34 : Grudzieñ 01, 2012, 10:54:33 » |
|
nie ma siê o co k³óciæ- jak mówi Grzesiek,- ziemia zmieni siê w gwiazdê(tak± ziemiê w 4D) a my zmienimy skafandry na l¿ejszy model,- bo jak mówi nowe "zasiewy" nie mog± pój¶æ w star± zatrut± glebê.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Grudzieñ 01, 2012, 10:56:14 » |
|
Chrze¶cijañstwo zaszczepiane ogniem i mieczem?
W rzeczy samej Im wiêcej ognia tym lepiej, dla tych którzy podlegaj± szkoleniu. Ludzie te¿ ju¿ tak szkol±, np. w takich metalowych puszkach: Miesi±c "koszmaru", a potem ju¿ mo¿esz popijaæ kawê . Co¶ jak w Pi¶mie - upodleni zostan±..... wywy¿szeni. Niestety wg mojego przeczucia "faza koszmaru" jeszcze siê nie skoñczy³a, a apogeum dopiero przed nami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 11:19:10 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 01, 2012, 11:06:34 » |
|
Niestety wg mojego przeczucia "faza koszmaru" jeszcze siê nie skoñczy³a, a apogeum dopiero przed nami.
nie zazdroszczê tym co zostan± w fazie strachu/niskich wibracji..
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 01, 2012, 11:10:58 » |
|
Jack, gdyby Bóg interweniowa³, "przygrzewaniem". czy w jakikolwiek inny sposób to nie by³oby tego co by³o. Jednak wolna wola obowi±zuje i jest jak jest. Awatar mo¿e byæ tylko przyk³adem. To co nazywasz ¿niwami to proces samoistnej separacji, powiedzmy wspomaganej energi± z zewn±trz. Ale skoro do ciebie przemawia wizja Boga osobowego to i efekty wygl±daj± inaczej. Nie k³ócimy siê, tylko ustalamy pogl±dy.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 01, 2012, 11:11:23 » |
|
nie ma siê o co k³óciæ- jak mówi Grzesiek,- ziemia zmieni siê w gwiazdê(tak± ziemiê w 4D) a my zmienimy skafandry na l¿ejszy model,- bo jak mówi nowe "zasiewy" nie mog± pój¶æ w star± zatrut± glebê.
Mogê siê myliæ, ale Plan Boga polega jednak na dalszym wykorzystaniu skafandrów 3G i to jeszcze przez spor± ilo¶æ czasu np. 1000 - 10 000 lat. Wracaj±c do obrazka : jeszcze mamy siê szkoliæ i z symulatora nie wysiadaæ. Inne byty, mówi± ¿eby porzuciæ skafandry 3G. Wg mnie, ju¿ na pierwszy rzut oka widaæ, ¿e jest na to o wiele za wcze¶nie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 11:13:35 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 01, 2012, 11:15:40 » |
|
czê¶æ która ma dalszy program w 3G i potrzebuje dalszych do¶wiadczeñ w gêstej materii,- bêdzie te¿ mia³a mo¿liwo¶æ kontynuacji nauki na tym poziomie. "dla ka¿dego co¶ innego". PS. JACK- nawet je¶li jest jaki¶ plan Boga/stwórcy/¼ród³a,- to nikt nie bêdzie nikomu kaza³ repetowaæ podstawówki tylko dlatego, ¿e kto¶ siê obija³ i musi powtarzaæ rok szkolny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 11:20:17 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 01, 2012, 11:21:39 » |
|
czê¶æ która ma dalszy program w 3G i potrzebuje dalszych do¶wiadczeñ w gêstej materii,- bêdzie te¿ mia³a mo¿liwo¶æ kontynuacji nauki na tym poziomie. "dla ka¿dego co¶ innego". A ci o¶wieceni, którzy ¶wiadomie zostan± w 3G i pomog± reszczie w rozwoju zostan± przez Boga wywy¿szeni. ps. moim znaniem nie nale¿y my¶leæ, ¿e repetujê nies³usznie podstawówkê 3G, tylko ¿e jestem Jamesem Bondem Boga w 3G i mam zadanie od Niego do wykonania(tutaj)
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 11:25:01 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 01, 2012, 11:24:26 » |
|
A ci o¶wieceni, którzy ¶wiadomie zostan± w 3G i pomog± reszczie w rozwoju zostan± przez Boga wywy¿szeni.
ci±gle kalkulujesz starym systemem nagród i kar,- a to nie tak, lecz je¶li tak my¶lisz- to Ok.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Grudzieñ 01, 2012, 11:29:45 » |
|
A ci o¶wieceni, którzy ¶wiadomie zostan± w 3G i pomog± reszczie w rozwoju zostan± przez Boga wywy¿szeni.
ci±gle kalkulujesz starym systemem nagród i kar,- a to nie tak, lecz je¶li tak my¶lisz- to Ok. To nie tak. Wyja¶nienie powy¿ej. Innymi s³owy: Przed Ja¶nie O¶wieconymi nasta³ czas powa¿nej decyzji: Zakasujê rêkawy, pod³±czam siê pod Plan Boga i idê z nim do przodu "Bo¿e jestem s³ug± twoim" , czy odpuszczam i jadê na wczasy do 4G.
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #43 : Grudzieñ 01, 2012, 11:33:46 » |
|
Tu songo zdecydowanie trafi³ w sedno. To nie jest system kar i nagród, natomiast mo¿e byæ nazwany szko³±, do¶wiadczeñ oczywi¶cie. System kar i nagród to mo¿e niekoniecznie ziemski wymys³, ale doskona³e narzêdzie kontrolowania mas, jakby na to nie patrzeæ. Wnioski niech ka¿dy wyci±gnie sam.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Grudzieñ 01, 2012, 12:43:16 » |
|
4G nêci ale w sumie ,
to w³a¶nie tzw. O¶wieceni powinni mieæ najni¿szy poziom destrukcyjnego strachu z ca³ej populacji,
zatem Ich "skafandry 3G" powinny pozostaæ w miarê dobrym stanie.
¯al by ich by³o nie wykorzystaæ w jakim¶ "¶wiat³ym" celu.
Kumpel powiedzia³ mi kiedy¶ takie m±dre zdanie od Zetan:
"You are here to take action."
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 12:44:04 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
|
|
« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 01, 2012, 12:57:16 » |
|
To co, planuj± masowe walk in?
|
|
|
|
|
|
|
gosc5690
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Grudzieñ 01, 2012, 14:43:57 » |
|
"To twój osobisty pogl±d. Gdyby historia nie by³a niepowtarzalna - to nie by³oby historii!"
Owszem, mój osobisty, oparty na jakiej¶ tam wiedzy historycznej i jakiej¶ tam znajomo¶ci cz³owieka jako takiego.
Ty siê jak rozumiem ze mn± nie zgadzasz - czyli jak rozumiem wierzysz w "globaln± bezwarunkow± mi³o¶æ". I to twój osobisty pogl±d. Oparty na jakich¶ tam utopijnych pragnieniach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 14:44:35 wys³ane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Grudzieñ 01, 2012, 14:53:53 » |
|
To co, planuj± masowe walk in?
Zeta,s? Nie wiem czy masowy , bo podobno ich jest tylko 0,5 miliona. Na stronie objawienia.pl by³ jaki¶ przekaz od faceta któremu Jezus mówi³, i¿ wskaza³ drogê rozwoju dla Szarych poprzez wcielanie siê w cia³a ludzkie, no ale to raczej nie wszystkim pasuje, bo to nie jest lekka droga rozwoju. Tu te¿ wiêkszo¶æ chce raczej zrzuciæ skafandry 3G. Niektóre sekty ju¿ to masowo robi³y. W sumie to nie jest takie skomplikowane. Ostra ¿yletka i po sprawie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2012, 14:55:48 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
Sventer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Grudzieñ 01, 2012, 20:00:31 » |
|
W ¶wiecie zawsze bêdzie z³o i mi³o¶æ, jedno bez drugiego nie mog³oby istnieæ.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #49 : Grudzieñ 01, 2012, 20:03:19 » |
|
.. wszyscy jeste¶my na drodze ewolucji, czy tego chcemy czy nie,- i wszystko to jest dla ca³o¶ci, i w imiê ca³o¶ci stworzenia, a wibracje siê podnosz± i metamorfoza jest nieunikniona
|
|
|
|
|
|
|
|