Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 09:44:22

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odp: "ZÂłamanie SiĂłdmej PieczĂŞci" - oficjalny artykuÂł [czêœÌ trzecia serii]  (Przeczytany 1972 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« : Grudzień 06, 2008, 16:20:47 »

A wiĂŞc odczytaÂłem oryginalny zapis "hexakosioi hexe:konta hex" czyli SzeœÌset SzeœÌdziesiÂąt SzeœÌ a nie 666 – to ogromna ró¿nica, powiem wiĂŞcej zasadnicza nawet, caÂłkiem zmienia to sens caÂłego zawartego w tym wersecie przekazu – teraz gdy to wiemy moÂżna to zacz¹Ì juÂż analizowaĂŚ podchodzÂąc do tego wÂłaÂściwie i zastosowaĂŚ analizĂŞ kabalistycznÂą aby mĂłc zrozumieĂŚ caÂłoœÌ.

Hex to nie liczba "6" ale s³owo "SzeœÌ" i nie mo¿na powiedzieÌ, ¿e równa siê to 6, tak zosta³o to zinterpretowane i b³êdnie jest to przekazywane do dzisiaj! Powtarzam raz jeszcze dla greków wyraz "SzeœÌ" to nie to samo, co liczba "6"

grecka litera digamma (stigma) posiada wartoœÌ liczbowÂą, „6” co ciekawe ta litera zostaÂła z alfabetu greckiego usuniĂŞta, 666 moÂżna wyraziĂŚ, jako 6 6 6 w ten sposĂłb - HEX HEX HEX lub nawet, jako DIGAMMA DIGAMMA DIGAMMA, ale w ten sposĂłb nie wyrazi siĂŞ liczby jakÂą jest 666, poniewaÂż jeÂżeli juÂż szukamy liter z odpowiednikami liczbowymi to zapisaĂŚ to moÂżna jako:

CHI [600] XI [60] STIGMA [6]

Lecz nie jest to takie Âłatwe gdyÂż w Grecji panowaÂł system dziesiĂŞtny a wiĂŞc nie byÂło liczb 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 poniewaÂż byÂły tylko liczby 1, 10, 100 gdy chcieli napisaĂŚ liczbĂŞ 6 pisali wiĂŞc 111111 (1x6) natomiast liczbĂŞ 666 pisali nastĂŞpujÂąco:

(6x100) + (6x10) + (6x1) i w taki w³aœnie doœÌ d³ugi sposób zapisywali t¹ liczbê...

[ 718 zapisywano jako (7x100) + (1x10) + (8x1) ]

temat jest naprawdê trudny do zrozumienia, ale staram siê pisaÌ w sposób prosty i przejrzysty, nam wydaje siê to bez znaczenia, ale staro¿ytni przyk³adali do tego wielk¹ wagê, naprawdê trzeba rozró¿niaÌ te dwie rzeczy i nie myliÌ SzeœÌset SzeœÌdziesi¹t SzeœÌ z 666, bo to nie to samo!

3. PODSUMOWANIE

pokaÂże teraz jasno o co chodzi, wyobraÂźmy sobie, Âże znajdujemy siĂŞ w staroÂżytnej Grecji i chcemy zapisaĂŚ trzy wyraÂżenia

a) 666

zapisujemy to w jeden z poniÂższych sposobĂłw

- STIGMA [6] STIGMA [6] STIGMA [6] --> sposĂłb zapisania za pomocÂą liter
- CHI [600] XI [60] STIGMA [6]--> zapis zgodny z wartoÂściÂą liczbowÂą odpowiednich liter alfabetu greckiego

b) SZE¦ÆSET SZE¦ÆDZIESI¡T SZE¦Æ

- HEXAKOSIOI HEXE:KONTA HEX --> jedyny mo¿liwy zapis s³ów SzeœÌset SzeœÌdziesi¹t SzeœÌ w jêzyku greckim.

c) SZE¦Æ SZE¦Æ SZE¦Æ

- HEX HEX HEX --> nale¿y zauwa¿yÌ, ze nie jest to ju¿ SzeœÌset SzeœÌdziesi¹t SzeœÌ, ale SzeœÌ SzeœÌ SzeœÌ, jest to bardzo czêsto mylone ze sob¹

Jednak, aby nie wprowadziĂŚ czytelnikĂłw w b³¹d, muszĂŞ coÂś wyjaÂśniĂŚ, to, co napisaÂłem powyÂżej nie dyskredytuje uÂżywania liczby 666 absolutnie, podkreÂślam, Âże chodzi mi TYLKO o uÂżycie specyficznej formy w Biblii a dokÂładnie w KsiĂŞdze Apokalipsy 13:18, celowo zostaÂło zapisane to w taki sposĂłb bo chodzi o to, Âże gdyby zostaÂło to podane jako "666" to moÂżliwoÂści analityczne ograniczyÂłyby siĂŞ do odnajdywania s³ów oraz ró¿nych okreÂśleĂą sumujÂących siĂŞ do 666 a tak, to mamy do czynienia z zapisem SzeœÌset SzeœÌdziesiÂąt SzeœÌ a w oryginalnej wersji greckiej mamy moÂżliwoœÌ obliczenia wartoÂści poszczegĂłlnych s³ów i to jest dopiero mĂłwiÂąc dosÂłownie skomplikowana kompilacja, bo moÂżliwoÂści teraz sÂą wiĂŞksze a znaczenie jednak bĂŞdzie ÂściÂśle okreÂślone i jak siĂŞ odpowiednio zastosuje tutaj nauki kabalistyczne to wtedy moÂżna odczytaĂŚ konkretne znaczenie – takie jak miaÂł na myÂśli autor tego przekazu, kaÂżdy bĂŞdzie mĂłgÂł zauwaÂżyĂŚ, Âże to naprawdĂŞ posiada jakiÂś g³êbszy sens.
PrzejdĂŞ teraz do szczegó³ów, czyli do koĂącowej analizy tego wersetu i ujawniĂŞ znaczenie istotne dla Projektu Cheops, pragnĂŞ zaznaczyĂŚ i podkreÂśliĂŚ – ja go nie wymyÂśliÂłem, ale odczytaÂłem to, co zostaÂło zaszyfrowane tam juÂż bardzo dawno temu i spoczywaÂło w ukryciu aÂż do dzisiaj.
KLUCZ TRZECH KULTUR ÂŁAMIÂĄCY SUPER-SZYFR KRYPTOGRAFICZNY

Oryginalne tÂłumaczenie z greckiej wersji Biblii, ktĂłra nie uwzglĂŞdnia sÂłowa "potrzebna", – ktĂłre wprowadza w b³¹d nieuwaÂżnych badaczy tego szczegĂłlnego wersetu.

"Tu jest m¹droœÌ. Kto ma rozum, niech liczbê Bestii przeliczy. Liczba to, bowiem cz³owieka. A liczba jego: szeœÌset szeœÌdziesi¹t szeœÌ."

PowyÂższe zdanie jest wyrazem bazowym, od, ktĂłrego bĂŞdĂŞ wychodziĂŚ w dalszej kontynuacji analizy, nie bĂŞdĂŞ wprowadzaĂŚ Âżadnych swoich wÂłasnych dodatkĂłw – wszystko bĂŞdzie oparte na poczÂątkowych greckich wartoÂściach tych s³ów a potem odniesienie tego do jĂŞzyka hebrajskiego a nastĂŞpnie do wartoÂści liczbowych tych s³ów. O jak to wyglÂąda – od poczÂątku aÂż do koĂącowego odczytania ostatecznego znaczenia.

TU JEST MÂĄDRO¦Æ [ΩΔΕ Η ΣΟΦΙΑ - ODE O SOPhIA ]

Hebrajski odpowiednik tego to KH BV VIBN* – wartoœÌ poszczegĂłlnych s³ów jest tutaj istotna – od tego zacznĂŞ analizĂŞ, KH = 25 , BV = 7 , VIBN =718 (N = 700 = nun koĂącowe), moÂżna to przeczytaĂŚ jako zapowiedÂź, ze kolejne sÂłowa zawiera coÂś waÂżnego, jak¹œ TajemnicĂŞ (proszĂŞ zapamiĂŞtaĂŚ to sÂłowo), pamiĂŞtajÂąc o nauce gematrii – sÂłowa o tych samych wartoÂściach majÂą ukryte wspĂłlne znaczenie – tutaj to wyglÂąda nastĂŞpujÂąco, wartoœÌ 25 ma zapis DKA – ZÂŁAMAÆ a wartoœÌ 7 ma zapis BAH – WejÂście  jest to oczywisty komunikat, Âże udaÂło siĂŞ coÂś zÂłamaĂŚ, czĂŞsto pojawia siĂŞ taka informacja gdy siĂŞ jest na dobrej drodze, pamiĂŞtajmy, ze obcujemy teraz ze SÂłowami BogĂłw – Âżadne znaczenie tutaj nie jest pozbawione sensu, kaÂżda liczba tutaj coÂś znaczy a ³¹cznie daje obraz nam wielkiej caÂłoÂści, liczba 718 to potĂŞÂżna liczba magiczna otrzymana przez Crowleya w 1904 roku w Kairze w Egipcie, moÂżna poczytaĂŚ o niej w wielu moich artykuÂłach – jestem popularyzatorem tej liczby w Polsce. TU JEST MÂĄDRO¦Æ – ZÂŁAMANIE WEJÂŚCIA 718 lub uÂżywajÂąc permutacji moÂżna to odczytaĂŚ, jako 718 ÂŁAMIE WEJÂŚCIE.. a to wszystko jest w KsiĂŞdze Apokalipsy, czyli AP – od tej pory tak bĂŞdĂŞ pisaĂŚ, bo dla mnie jest to oddzielna ksiĂŞga. 718 moÂże byĂŚ takÂże odwoÂłaniem do konkretnej osoby, a takÂże do samej magicznej energii tej liczby zesÂłanej na ZiemiĂŞ przez BogĂłw.

ROZUM [ΝΟΥΣ - NOUS]

Jak pamiĂŞtamy jest takÂże drugie sÂłowo oznaczajÂące "rozum" w jĂŞzyku greckim – jest nim ephren i sumuje siĂŞ ono, do 666 – co daje takÂże do myÂślenia, jak zaraz wykaÂże, jest to kluczowe dla caÂłego zapisu, tak wyglÂąda zastosowanie "klucza trzech kultur"

SÂłowo                      WartoœÌ Liczbowa       JĂŞzyk
ROZUM -      EPhREN   666              Grecki
BESTIA –     ThRIVN   666              Hebrajski
BOGOWIE –  NIThRV   666              Egipski

Teraz bez problemu moÂżna to, zapisaĂŚ to, jako:

BOGOWIE --> ROZUM --> BESTIA

Wiele to juÂż tÂłumaczy, jeÂżeli ktoÂś chcĂŞ siĂŞ pokusiĂŚ o g³êbsze tego odczytanie to moÂżna to czytaĂŚ, jako "ten, kto ma rozum wie, Âże bestia to bogowie" – sÂłowo Bestia jest tutaj zakryciem caÂłego zapisu – chodzi oczywiÂście o to, ze w KsiĂŞdze Apokalipsy pojawia siĂŞ w tym celu, – aby odwrĂłciĂŚ wzrok od prawdziwego znaczenia, nie naleÂży tego czytaĂŚ, ale zrozumieĂŚ, hebrajskie sÂłowo Binah – BINH to odpowiednik sÂłowa Zrozumienie, ale jest to takÂże nazwa Sefiry na kabalistycznym Drzewie ÂŻycia – nie bĂŞdĂŞ siĂŞ tutaj w to zag³êbiaĂŚ, bo tutaj nie ma takiej potrzeby.  Mam nadziejĂŞ, Âże analiza tego sÂłowa jest zrozumiana. ΝΟΥΣ to oryginalne sÂłowo z greckiej wersji KsiĂŞgi Apokalipsy, oznacza ono "rozum", wartoœÌ tego sÂłowa to 720, stosujÂąc metodĂŞ, ktĂłrÂą stosujĂŞ od poczÂątku tej analizy, odszukaÂłem hebrajskie sÂłowo o tej wartoÂści a jest nim ThChShIB, oznacza ono Obliczenia, Wyliczenia – bĂŞdzie ono kluczowe tutaj, bo te sÂłowa sÂą bardzo istotne, poniewaÂż sÂą synonimem analizy kabalistycznej. Kto ma rozum oznacza w tym miejscu, kto umie obliczyĂŚ.

LICZBA [ΑΡΙΘΜΟΣ – ARIThMOS]

Liczby kryjÂą w sobie najstarszy jĂŞzyk ludzkoÂści – zrozumiaÂły dla kaÂżdego mieszkaĂąca planety tak samo, jest to, dlatego doskonaÂły sposĂłb na przekazanie czegoÂś w dÂługim okresie czasowym, pisaÂłem juÂż o tym powyÂżej, wiĂŞc przejdĂŞ do rzeczy. UÂżywajÂąc "Klucza Trzech Kultur" wiemy, Âże greckie sÂłowo arithmos, czyli liczba ma wartoœÌ liczbowÂą, 400 co jest toÂżsame ze SPINX oraz ORION, ale naleÂży jeszcze odwoÂłaĂŚ siĂŞ do jĂŞzyka hebrajskiego, tutaj sÂłowo liczba to SPIRH, czyli sephirah, a wartoœÌ 355 ma takÂże kluczowe sÂłowo dla Projektu Cheops, czyli PROH, co znaczy ni mnie ni wiĂŞcej tylko FARON a takÂże ShHN – Rok, Sen, tÂą samÂą wartoœÌ ma jeszcze zapis MChShBH – MyÂśl oraz ShNH - ZmieniaĂŚ, chyba jest tutaj oczywiste juÂż, jakie to ma konsekwencje i jakie znaczenie, – ale caÂłoœÌ siĂŞ wyjaÂśni, gdy dokonam zamiany s³ów z KsiĂŞgi Apokalipsy na takie, ktĂłre posiadajÂą tĂŞ samÂą wartoœÌ.
Sam zapis SPIRH, czyli sephirah a wiĂŞc sefira oprĂłcz liczby takÂże oznacza sfera i emanacja – ukazuje to, czym jest liczba w sensie duchowym.

BESTIA [ nvyrt – ThRIVN ]

Celowo uÂżyÂłem tutaj zapisu hebrajskiego, bo waÂżna jest tutaj wartoœÌ liczbowa, ktĂłra tutaj stanie siĂŞ kluczowa, moÂżna wspomnieĂŚ, Âże liczba 666 jest uwaÂżana przez magĂłw za NajwyÂższÂą LiczbĂŞ SÂłoĂąca, jest ona stosowna w magii niezaleÂżnie od AP 13:18 i jej pochodzenia biblijnego – kolejnoœÌ byÂła odwrotna poniewaÂż znajduje siĂŞ ona w KsiĂŞdze Apokalipsy bo ma bardzo waÂżne znaczenie a nie dlatego ma waÂżne znaczenie bo zostaÂła tutaj zapisana – to czĂŞsty b³¹d popeÂłniany przez badaczy a zmienia caÂłkiem ich podejÂście do tego tematu.  Liczba 666 jak wykazaÂł trafnie Aleister Crowley to takÂże suma zapisu egipskiego sÂłowa w zastosowaniu hebrajskiej kabaÂły, poniewaÂż jĂŞzyk egipski nie posiada, jako takiej kabaÂły a jak pisaÂłem jĂŞzyk hebrajski zawiera w sobie wiele znaczeĂą zaczerpniĂŞtych ze StaroÂżytnego Egiptu – chodzi o sÂłowo neczeru, – czyli w jĂŞzyku egipskim Bogowie a gdy zapisze siĂŞ zgodnie z jĂŞzykiem hebrajskim to otrzyma siĂŞ NIThRV o wartoÂści liczbowej 666 a jest to permutacja sÂłowa ThRIVN, czyli Bestia – ma to tutaj zasadnicze znaczenie, bo zastÂąpiĂŞ sÂłowo Bestia sÂłowem Bogowie – jest to klucz egipski.

CZÂŁOWIEK [ ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ANThROPOS ]

PisaÂłem juÂż o tym, Âże naleÂży to rozumieĂŚ nie, jako jedna osoba, lecz rodzaj ludzki a nawet gatunek ludzki – jest to skierowane do wszystkich, w jĂŞzyku hebrajskim moÂżna to zapisaĂŚ, jako AVNSh ANVSh czytamy to dosÂłownie, jako Rodzaj Ludzki a wartoœÌ tego zapisu to, 718 ale takÂże podobne znaczenie wyraÂża zapis AShIN AVNSh, ktĂłry oznacza Podstawa Rodzaju Ludzkiego i takÂże sumuje siĂŞ do liczby 718 – nie jest to przypadek, bo jak pisaÂłem, tutaj nie ma prawa byĂŚ przypadkĂłw, kaÂżda moÂżliwoœÌ zostaÂła obmyÂślona przez tego, ktĂłry byÂł autorem Apokalipsy spisanej przez ÂŚwiĂŞtego Jana, czyÂżby prawdziwÂą liczbÂą czÂłowieka byÂło 718 a nie 666, ktĂłre moÂże byĂŚ tylko celowym wprowadzeniem w b³¹d, Âżeby nie byÂło za Âłatwo a czĂŞsto moÂżna natrafiĂŚ na to podczas analizowania wersetĂłw biblijnych, chodzi o to, Âże prawdziwy sens jest drugim albo nawet trzecim dnem.

ciÂąg dalszy pod spodem...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2008, 16:22:19 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: