Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« : Grudzień 16, 2012, 22:48:10 » |
|
Jeden z naszych nowych forumowiczów napisa³, ¿e nie znalaz³ w¹tku, w którym móg³by siê przywitaÌ wiêc uczyni³ to w pierwszym napisanym przez siebie poœcie. I dobrze uczyni³, praktycznie wiêkszoœÌ z nas tak czyni³a ale chyba s³usznym bêdzie utworzenie tego w¹tku, w celu wstawienia tu swej informacji przez nowych forumowiczów, ¿e przy³¹czaj¹ siê do naszego grona/forum. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2012, 23:20:03 » |
|
Czujê siê wywo³ana  Witam siê w takim razie oficjalnie Widzê, ¿e forum ma sporo lat aktywnoœci, wiêc nadrobienie chocia¿by czêœci tego, co tutaj pisaliœcie jest prawie niemo¿liwe... próbujê zacz¹Ì od tematów, które ostatnio s¹ poruszane, ale zobaczymy te¿ jak to bêdzie z moj¹ aktywnoœci¹ na forum. Przyznajê, ¿e mimo 15 letniego wg³êbiania siê w tematykê rozwoju duchowego czasem mam wra¿enie, ¿e tak niewiele wiem w tym temacie... Wci¹¿ zmieniam œcie¿ki zainteresowania, drogi zg³êbiania tajemnic poszczególnych dzia³ów. heheh œmiem twierdziÌ, ¿e tak oko³o 7 lat temu by³am na wy¿szym poziomie ni¿ teraz - o ile w wypadku œcie¿ki duchowej mo¿emy mówiÌ o jakimkolwiek poziomie , by nikogo nei uraziÌ..  Myœlê, ze za wiele pisaÌ o sobie nie bêdê, bo ciê¿ko na poczekaniu w skrócie skleciÌ kilka zdaù do osób, ktorych jeszcze nie znam  Pewnie czêœÌ informacji zostanie przekazanych w miarê mojego pobytu tutaj, gdy bêdê chcia³a opisaÌ coœ ze swojego punktu widzenia w danym temacie
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2012, 23:30:33 » |
|
Witaj Villemo na naszym forum  Zastanawia³am siê skad znam twój nik.W³asnie sobie przypomnia³am ¿e kiedys czyta³am "Sagê o ludziach lodu " i w jednej z jej czêœci, g³ówna bohaterka mia³a tak na imiê  Czy to po niej ? ps; fajnie siê czyta³o te sagê  Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2012, 23:30:50 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2012, 23:37:21 » |
|
ojjj taaaakkkk.... to po niej 
|
|
|
|
|
|
|
b16rr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 17, 2012, 05:51:27 » |
|
Witam wszystkich. Chyba nikogo nie zaskoczê pisz¹c, ¿e jestem nowym u¿ytkownikiem  Chocia¿ kiedyœ mia³em konto, ale nie korzysta³em, a to za³o¿y³em z pó³ roku temu. To forum to niez³y kawa³ek wiedzy, choÌ pewnie ma³y procent z niego póki co uda³o mi siê przeczytaÌ. W skrócie o mnie: W tematach duchowych jestem pewnie na levelu miêczak- mo¿e z przeb³yskami. Jestem m³ody i g³upi, "Ìpam" sport, wci¹¿ szukam nie wiem czego ,tematy jakie mnie najbardziej tutaj interesuj¹ to Sobótka, Œlê¿a i wszystkie szczyty w rejonie, Riese i DK, UFO, wszystkie dawne i pradawne kultury i to nich powinienem byÌ lepszy, a ¿e jestem z Wroc³awia to najbardziej mnie ci¹gnie do Sobótki- co najmniej raz w tygodniu jestem i czasem to tylko lubiê siê wyrwaÌ i przejechaÌ z kimœ póŸn¹ por¹ przez T¹pad³a i okolice zatrzymaÌ gdzieœ na chwilê i podumaÌ i popatrzeÌ w niebo. Tym bardziej od czasu nowej nawierzchni 
|
|
|
|
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 17, 2012, 07:09:21 » |
|
Ja teÂż od niedawna na forum  Witaj 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 17, 2012, 09:03:22 » |
|
Witajcie nowi forumowicze! Bardzo mnie to cieszy, ze taka kultura tu zapanowala, gdy ja tu postawilam pierwsze kroki (pod innym nickiem, bo konto wykasowalam ze zlosci), to od razu otrzymalam pstryczka w ucho, ze nieregulaminowo wpisalam posta! Nikt z administracji mnie nie przywital. Jedynie east jako zwykly uzytkownik. b16rr - jaki sport "cpasz"? Villemo - a co to za sniezna saga? Ciekawe, ze istnieje watek "Jak masz na imie?" - a nie ma watku skad pochodzi twoj nick. Pozdrawiam Kate.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2012, 09:03:54 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 17, 2012, 10:14:38 » |
|
witaj Villemo, coraz Âładniejsze avatary 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 17, 2012, 10:40:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 17, 2012, 11:30:52 » |
|
Witajcie, zmieni³bym nieco powy¿sze oœwiadczenie Kiary na "w swoich rolach", gdy¿ tutaj nie jest to wy³¹cznie domen¹ moderatorów i administratorów.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 17, 2012, 14:04:29 » |
|
Witajcie i czujcie siĂŞ swobodnie.. tzn, nie dajcie siĂŞ szybko zniechĂŞciĂŚ do niczego naczelnym dyÂżurnym w tych rolach....  Kiaro, TobiĂŞ polecam utworzyĂŚ dziaÂł z poÂżegnaniami... wszak za 4 dni nas opuÂścisz...
|
|
|
|
|
|
|
Villemo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 17, 2012, 15:52:52 » |
|
Kate Saga o Ludziach Lodu ca³kowicie mnie poch³onê³a swoim klimatem kilkanaœcie lat temu, gdy podczas wakacji przeczyta³am 47 tomów  co prawda krótkie i malutkie to ksi¹¿eczki, ale autentycznie styl Margit Sandemo jest porywaj¹cy. Naprawdê polecam a tu kilka zdaù z wikipedii : "Akcja obejmuje okres od XVI do XX wieku i toczy siê przewa¿nie w krajach skandynawskich: Norwegii, Szwecji i Danii. Opowiada o dziejach rodu Ludzi Lodu, którego przodek, Tengel Z³y, aby otrzymaÌ nieœmiertelnoœÌ, zawar³ pakt z diab³em. W ramach umowy przynajmniej jedna osoba w ka¿dym pokoleniu rodzi³a siê "dotkniêt¹" i musia³a s³u¿yÌ z³u. W XVI wieku przyszed³ na œwiat jeden z dotkniêtych, Tengel, który podj¹³ starania zniszczenia przekleùstwa, dlatego zosta³ nazwany Dobrym. Ludzie Lodu byli oskar¿ani o czary, dlatego niechêtnie przyjmowano ich w spo³eczeùstwie. Cz³onkowie rodu potrafili okazywaÌ sobie nawzajem i otaczaj¹cym ich ludziom ciep³o i mi³oœÌ. Obdarzeni byli empati¹ do skrzywdzonych przez ¿ycie ludzi i zwierz¹t. Cz³onkowie rodu potrafili tak¿e nawi¹zywaÌ kontakty z istotami nadprzyrodzonymi. Saga o Ludziach Lodu zawiera tak¿e w¹tki mistyczne, romantyczne, humorystyczne." wiesz, jako nastolatce œwiat magii i czarów totalnie odpowiada³  a Villemo (jedna z bohaterek dotkniêtych mo¿liwoœci¹ czarowania  ) do tej pory zostawi³a na mnie swoje piêtno.... w formie nicku songo1979 nie mog³am siê zdecydowaÌ  wiem, wiem , kobieta zmienn¹ jest to i avatarki zmienia jak rêkawiczki  postaram siê przy tym avatarku pozostaÌ d³u¿ej ni¿ tydzieù Kiara postaram siê  hihihi "Kiaro, Tobiê polecam utworzyÌ dzia³ z po¿egnaniami... wszak za 4 dni nas opuœcisz..." a to czemu? 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 17, 2012, 18:17:52 » |
|
Witam Villemo i b16rr  MiÂło i hm pifkiem 
|
|
|
|
|
|
|
b16rr
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 17, 2012, 22:44:41 » |
|
Dzięki za miłe przywitanie Kate praktycznie każdy, żeby była jakaś uczciwa rywalizacja i adrenalina, a najbardziej to coś takiego jak trójbój siłowy (nie kulturystyka), bieganie, chodzenie po górach, survival, koszykówka i sporty motorowe - tak więc jestem uzależniony od tego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2012, 22:49:29 wysłane przez b16rr »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 20, 2012, 21:09:38 » |
|
Witam ciĂŞ serdecznie b16rr  Ciebie Kate powitaÂłam pod starym nikiem ,ale ty tego nie zauwaÂżyÂłaÂś 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2012, 21:09:50 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|